AVA magazine voorjaar 2013

Click here to load reader

 • date post

  16-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  297
 • download

  1

Embed Size (px)

description

AVA magazine voorjaar 2013

Transcript of AVA magazine voorjaar 2013

 • voorjaar 2013

  Laat het feest beginnen!

  Alles voor een heerlijke bArbecue

  begin de lente met een ordelijk bureAu

  Samen knutselen met je kinderen

  MET VEEL TIPSVOOR PASEN!

  Cover.indd 1 26/02/13 17:30

 • galamundofiestarondoplaza

  AvA manufacturing

  Alles om een

  originele tafel

  te maken!

  Alles om het te maken!Al onze producten worden uit hoogstaande kwaliteitsgrondstoffenin Belgi vervaardigd. Ontdek oneindig veel mogelijkheden metonze brede waaier aan materialen en kleuren. Laat u verrassen door onze uitgebreide collectie tafellopers met bijpassende servetten.

  Pub AVA.indd 2 27/02/13 11:32

 • EditoriaalWelkom! We zijn trots u dit eerste nummer van ons magazine voor te kunnen stellen. Speciaal voor u samengesteld en boorde-vol info, tips, actua, nieuwigheden op het vlak van decoratie, kantoor- en schoolbe-nodigdheden: zo wordt u een kei in op-ruimen en het organiseren van allerhande feestjes Al dit en nog veel meer. Dankzij het verzamelen van de goede ideen die u in dit magazine terugvindt, is succes verzekerd.In dit lentemagazine zetten we tal van seizoensactiviteiten in de kijker: het Paas-feest, communiefeesten, de eerste pick-nicks. en de eerste barbecues. De lente zou ook de lente niet zijn zonder grote schoonmaak: we besteden een heel ar-tikel aan het opruimen van het bureau. Handig, niet? Om ervoor te zorgen dat al deze activiteiten een succes worden, kunt u rekenen op AVA en haar team die u via dit magazine hun tips en tricks doorge-ven. Zo bent u goed genformeerd, vindt u wat u zoekt of ontdekt u zelfs iets waar u nooit eerder aan gedacht had.Lang leve het AVA magazine, veel leesplezier.

  Hilde Wulteputte

  AVA, alles om het te maken! Verantwoordelijk uitgever: Hilde Wulteputte Gicom Content powers Your Brand www.gicom.be Directie: Gisle Speaker, Yoram Speaker Cordinatie: Catherine Beaucourt Layout: Pierre Saysouk

  Inhoud

  05 Whats neW Lente shopping

  06 Pasen Laat het feest beginnen!

  10 CReatIeVe taFeLs! Een tafel ja, maar niet zomaar n!

  23 WeetJes Welcome in the BBQ country

  27 sChOOL Alles voor een geslaagd schooljaar

  31 KnUtseLen En als we nu eens knutselden?

  38 KLasseMent Wat een keurig bureau

  41 OPLOssInGen Verhuizen!

  43 GesChenKen Een mooi geschenk pakt je helemaal in

  44 Feest Vergeet niet te feesten!

  47 GebOORte Daar ben ik dan!

  Edito.indd 3 28/02/13 11:17

 • LAAT JEINSPIREREN

  DOOR SUBTIELE GEUREN

  www.spaas.be

  Spaas staat voor topkwaliteit sinds 1853. Al 160 jaar maakt Spaas kaarsen met de grootste zorg.

  Bovendien brengt Spaas de juiste sfeer. Als specialist in geurkaarsen zorgt Spaas voor geuren en kleuren, die afgestemd zijn op de tendensen, interieurs en decoratie van vandaag.

  Spaas-kaarsen zijn er voor elke dag of voor speciale momenten. Om te genieten en te onthaasten.Kortom: Spaas, the candle experience.

  SPA0523 ad AVA_210x280_DEF2.indd 1 24/01/13 10:04Pub Spaas.indd 4 26/02/13 13:32

 • AVA MAGAZINE 5

  1

  3

  5 10

  12

  11

  8

  7

  2

  4

  6

  9

  Weg somberheid, hallo levendige kleuren! En als we nu eens genoten van de terugkeer van de mooie kleuren om te feesten? Vrolijke ideen genoeg!

  1 StataFELHOES, HErbruikbaar2 StrOOiHOutJES MuFFiN rayHEr3 SEt VaN 30 LEpELS VOOr HapJES OMaMi, 5 kLEurEN4 appEtizErS OMaMi, 5 kLEurEN5 SJabLOON VOOr MuFFiN riNgEN/dOOSJES rayHEr6 gaLa SErVEt cOcktaiL7 StabiLO pOiNt 88 NEON8 gaLa LOpEr & SErVEt SpOrt9 gaLa LOpEr & SErVEt HibOO10 dOE-HEt-zELF taFELkLOk rayHEr11 cOcktaiLgLazEN MOzak, gEkLEurdE VOEt12 gaLa LOpEr & SErVEt EN rOL iN azur, rOMaNtic piNk EN icE bLuE

  LenteshoppingWhats new?

  AVA02_whats new.indd 5 26/02/13 13:34

 • AVA MAGAZINE 6

  Pasen

  Laat het feest beginnen!

  Aaah, jacht op lekkere en vrolijke eieren, nauwgezette eierschildersessies, etentjes met de familie, verhalen over de paasklokken uit de oude doos. Naast het religieuze feest is ook dat Pasen: een unieke kans om elkaar terug te zien en te feesten. En dat met AVA, een ware kenner! Volg de gids.

  AVA03_PASEN.indd 6 28/02/13 11:07

 • AVA MAGAZINE 7

  PERSONALISEERAnijsgroen, kuikengeel, ijsbergwit, kastanjebruin Geef uw decoratie een persoonlijke toets en zorg voor een fris accent met een levendige kleur.

  Hier en eldersIN FRANKRIJK vertelt men dat de klokken van de kerken ophielden met luiden omdat ze een sprong naar Rome maakten. Ze kwamen vol met eieren terug en lieten de eieren in de tuinen vallen op Paaszondag. Waarom eieren? Omdat ze vernieuwing symboliseren, het beeld van Christus die verrijst.IN ITALIE moet het ei zijn hoofdrol delen met het lam. Deze laatste vormt het hoofdingredint van de paasmaaltijd, als herinnering aan het Lam Gods. Op het einde van de maaltijd nodigt de duif zichzelf ook uit aan tafel onder de vorm van een taart: de Colomba, symbool voor vreugde en vrede.IN GRIEKENLAND, met orthodoxe religie, wordt het feest gekenmerkt door een dubbele zegening: die van het gezin en het dorp. De dorpelingen eten samen op het marktplein een lam, dat zoals de traditie het voorschrijft de ochtend zelf geslacht wordt, terwijl ze een bijzonder ritueel uitvoeren: ze ruilen hun eieren met die van hun buren, in alle vriendschap.

  Glazen theelichthoudernest met eierenWitte en limoenGroene pluimenKuiKen

  hoorntjes en bootjes in dennenhout

  maxi theelichtappelGeur 10 u

  papieren tulpen

  AVA03_PASEN.indd 7 28/02/13 11:07

 • Pub Sabert.indd 8 26/02/13 15:50

 • AVA MAGAZINE 9

  PLASTIC EIEREN

  BOEK: PAASEIEREN KNuTSELEN, dELTAS

  PAASEIEREN MAKEN

  Heb je zin om zelf mooie paaseieren te maken? Niets is simpeler! Lees gewoon de stap-voor-stap-instructies en begin eraan: knip, vouw, lijm en klaar is kees! Het resultaat? Dertig prachtige paaseieren! Mooie, originele en makkelijk te maken paasversiering!

  HAAS MET WORTEL 50CM

  KARTONNEN EI 12 CM EN 15 CM

  Een leuke bende, plezier verzekerd!

  Wat een werk, die eieren!EEN PAAR DAGEN VOOR je begint, verzamel je een paar bladeren en veldbloemen die je wil drogen.KLEUR DE EIEREN. Dompel ze onder in water en kleurstof. Om te vermijden dat je handen kleuren, kan je ze op een satstokje steken.EENS ZE GEDROOGD ZIJN, breng je motieven aan op de eieren. Je hebt een pot behangerslijm, n of twee fijne penselen, vooraf gesneden bladeren en bloemen en het satstokje om makkelijker te werken nodig. Je kan ook de kids inschakelen en hun tekeningen of vormen die je uitknipt in een magazine gebruiken. Breng de motieven op de eieren aan en laat drogen. Breng spuitvernis aan om af te werken.REST VAN DE PRESENTATIE. Leg ze in een keramieken schaal die je bekleedt met vers gras, of wees origineel en leg ze in een kartonnen eierdoosje dat je ook kan beschilderen!

  EIERVERF

  TAFELLOPER30CM x 10M

  AVA03_PASEN.indd 9 28/02/13 11:08

 • Product naam zetten xxx

  AVA MAGAZINE 10

  Bij grote gele-genheden trek je niet eender wat aan: je haalt je mooiste kleren boven, voegt een persoonlijke toets toe en je vermijdt het gewone. Wel, dit geldt ook voor tafels. Een beetje verbeelding, een beetje durf, een bezoekje aan AVA en hup, je tafel ziet er beto-verend uit, welk feestje er ook op het programma staat. Het bewijs: 1) De picknick-tafel2) De com-munietafel3) De verjaar-dagstafel

  Een tafel, ja,

  HOUTEN BESTEK Design en natuur gingen nog nooit zo goed samen, geniet ervan.

  faNTaSiE-SERVETTEN MET LiEVE-HEERSBEESTJES Of fiJNE BLOEMETJESEen echt stukje natuur

  zOMER-DEKSEL Schattig n erg handig

  maar niet zomaar n!

  AVA4_5_6.indd 10 28/02/13 09:50

 • AVA MAGAZINE 11

  Creatieve tafels

  Doosjes bij De vleetDe quiches zien er heerlijk uit, het zou jammer zijn dat er stukjes afgebroken zijn wanneer je ze wil serveren. Geluk-kig vind je bij AVA doosjes in alle afme-tingen om uw verrukkelijke gerechten te verpakken. Smakelijk.

  gala servet lime & roodEenvoudige luxe

  reiNigiNgs-doeKJes100% frisheid

  PlastiC vaat-WerKZuiver, opmerkelijk en erg praktisch

  1 . PiCKNiCKtAFel

  AVA4_5_6.indd 11 28/02/13 09:50

 • NATURAL/1

  NATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURAL///

  NATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURALNATURAL/////

  Renewable packaging

  Bio assortiment exclusief verkrijgbaar bij AVA!Gemaakt van planten, niet van petroleum! 100 % composteerbaar, 100 % duurzaam!

  Pub Bio.indd 12 26/02/13 13:38

 • AVA MAGAZINE 13

  2

  1

  3 4

  5

  1 2

  3 4

  5 6

  SERVETTENVouw ze zoals je wil

  BoEkCreatief en stijlvol servetten vou-wen, Deltas

  EEN SERVET OMTOVEREN IN EEN BESTEKpOchETTEVoor het vouwen heb je enkel servetten nodig (in papier of stof). Alle servetten bij AVA zijn geschikt:

  1. Vouw de vier hoeken naar binnen2. Hou de servet voor je met de punt naar beneden3. Vouw een punt naar boven, on-geveer 1 cm boven het midden4. Draai de servet om en vouw de twee zijdelingse hoeken om5. Steek de linkerhoek tussen de twee lagen van de rechterhoek

  Servetten, Een mustCreatieve tafels

  CREaTiEf EN ElEgaNT SERVETTEN VouwENWanneer je een servet op een originele manier vouwt, wordt ze de koningin van de tafel. In dit boekje vind je originele ideen om stoffen of papie-ren servetten om te toveren in echte kunstwerkjes. Dankzij de stap-voor-stap-instructies en tal van fotos wordt het vouwen kinderspel.

  AVA4_5_6.indd 13 28/02/13 09:50

 • 22

  3

  4

  5

  6

  1

  1

  AVA MAGAZINE 14

  7

  9

  8

  2. COMMUNIETAFEL

  VOOR DE JONGENSBij een bijzondere gelegenheid hoort een bijzondere tafelversiering: voor de communie van je kind dek je de tafel met extra veel zorg en zet je het feestvar-ken in de kijker. De kleurrijke sfeer wordt benadrukt door gedurfde en bij elkaar passende kleuren. Verschillende materialen worden door elkaar gebruikt (mat, glanzend) en zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Alles staat klaar, enkel nog aanschuiven!

  VOOR DE MEISJES

  Het spreekt voor zich: jongens en meisjes zijn

  niet hetzelfde. Hou daar rekening mee bij het

  dekken van je commu-nietafel. Jongens kiezen

  sobere kleuren en rechte lijnen (achthoekige borden bijvoorbeeld), terwijl meis-jes voor ronde vormen en

  zachtere kleuren gaan. Kies in beide gevallen voor n of twee motieven die je op verschillende manieren kan

  combineren. Op de foto hiernaast zie je hoe een

  bloemenmotief gebruikt werd voor de servetringen, het menu, de naamkaartjes

  en de ballonnen. Zet hier en daar nog een Japans

  figuurtje neer. Heb je een jongen-meisje-tweeling?

  Waarom ga je dan niet voor twee tafels met elk hun

  eigen tafelversiering?

  1 MENU BLOEMEN ROZE2 FOTOHOUDER BLOEMEN

  ROZE3 NAAMKAARTJE BLOEMEN

  ROZE4 SERVETRING BLOEMEN ROZE

  5 BALLON COMMUNIE LILA/WIT

  6 GALA ROL FRAMBOOS7 GALA TAFELLOpER LILA

  8 TAFELLOpER SIZOWEB FUCHSIA 30CMx10M

  9 GALA SERVET FRAMBOOS IN COMBINATIE MET FANTA-

  SIESERVET DOTTY LILA

  1 FOTOHOUDER BLAUW MET STIppEN MET STICKER

  KLEINE UIL2 BLAUWE SpAARpOT IN DE

  VORM VAN EEN SCHOEN3 BLAUWE SLEUTELHANGER IN

  DE VORM VAN EEN SCHOEN4 pApIERHOUDER SCHOEN

  5 TAFELLOpER SIZOWEB 30CMx10M

  6 BALLON COMMUNIE BLAUW / WIT

  7 GALA ROL ROYAL BLUE8 GALA LOpER WHITE

  9 GALA SERVET & LOpER pASSION YELLOW IN

  COMBINATIE MET FANTA-SIESERVET LEANDER BLUE

  AVA4_5_6.indd 14 28/02/13 09:51

 • 23

  4

  5

  1

  AVA MAGAZINE 15

  67

  8

  9

  Creatieve tafels

  NAAMKAARTJESZo raak je het noor-den niet kwijt

  MENUMinstens 5 sterren

  SERVETRINGEffect verzekerd

  AVA4_5_6.indd 15 28/02/13 09:51

 • AVA-TIPIC:een sterke combinatie!Voor uw presentatie van communie, doop en huwelijk. Formaten, kleuren, vormen: maak uw keuze! Al onze producten zijn vervaardigd uit handgeschept papier.

  Pub Tipic.indd 16 27/02/13 11:25

 • 12

  3

  9

  8

  6

  5

  4

  7

  1012

  11

  AVA MAGAZINE 17

  1 fantasieseRVetten RetRo Red, pink en gRey 2 tHeeLiCHtHoUdeR Met VeeLkLeURig papieR 3 VeeLkLeURige VLagJes 4 BLoeM in WiLg Wit/pURpeR 5 fotoHoUdeR BLaUW 6 fotokadeR 7 fLessenHoUdeR 7X7X16CM 8 ZeepaaRdJe 30 CM of 37 CM tHeeLiCHtHoUdeR Vis 15,5 CM 3 stUks BLaUWe ZeedieRen 15CM BLaUWe deCostenen CLip ZeefigUURtJes 12 stUks tHeeLiCHtHoUdeR sCHeLp 9 kUBUsVoRMig doosJe 6X6X4 CM 10 gaLa LopeR & seRVet sWeet LoVe 11 gaLa LopeR & seRVet eVeRgReen spRing 12 Hoog ZakJe

  De versieringTafellakens, vaatwerk, bestek Allemaal goed en wel, maar wat zou je feesttafel zijn zonder die bijzondere accenten die je tafel doen stralen? Bij AVA is er voor elk wat wils

  Creatieve tafels

  AVA4_5_6.indd 17 28/02/13 09:52

 • Balloons for all occasions

  www.belbal.be

  Latex Balloon Production and Printing

  BELBAL AVA Magazine January 2013.indd 1 1/17/2013 3:03:26 PMPub Belbal.indd 18 21/02/13 10:07

 • 12

  3

  4

  AVA MAGAZINE 19

  3.VERJAARDAGSTAFEL

  Stevig beginAls je 12 of 14 bent, bruis je van de energie. Dus ook de tafelversiering voor het verjaardagsfeestje moet flitsend zijn. Tijd voor een explosie van kleuren en fantasie. Geen tafellaken: een assortiment opengevouwen servetten (met stippen, ruitjes en zeker niet effen) doen dienst. De borden in verschillende kleuren staan her en der verspreid. Op elk bord staan scharlaken rode plastic bekertjes samen met het bestek. De hartjes die uit de servetten geknipt werden en de kleine naamkaartjes zorgen voor een feestelijk accent.

  KAARS IN GLAS

  Schitterend idee

  1 KAARSJES BLOEM2 fAntASiESERvEt HAPPY BiRtHDAY3 KAARS in tERRA COttA SCHAAL4 KAARS HAPPY BiRtHDAY

  Creatieve tafels

  AVA4_5_6.indd 19 28/02/13 09:53

 • 12

  3

  4

  5

  6

  AVA MAGAZINE 20

  1. BUMBA VLAGGENSLINGER2. BUMBA HOEDJE3. BUMBA SERVET4. BUMBA BORD 23CM5. BUMBA BELLENBLAZER6. BUMBA TAFELLAKEN 130X180 CM

  AVA4_5_6.indd 20 28/02/13 09:53

 • 23

  4

  5

  AVA MAGAZINE 21

  6

  8

  7

  9

  Hiep hiep hoeraKen je iemand die jarig is? Zorg voor een leuke verras-sing door hem of haar n van de leuke tekeningen in dit boek cadeau te doen! Kies een tekening, haal ze uit het boek en kleur in met potloden of stiften. Als je klaar bent, schrijf je je naam op de achterkant! Amuseer je en schenk je mooie tekening aan iemand!

  BallonnenEen ballon die een hondje, een vliegtuig of een feen-kostuum wordt: het is fan-tastisch! En het is zo simpel: je hoeft enkel te weten hoe je moet plooien, draaien en knopen. De instructies zijn gedetailleerd beschreven en toegelicht met tal van fotos. Ga dus snel aan de slag met de ballonnen en amuseer je!

  1 COCKTAILPARASOLS2 STOFFEN KROON 1-5 JAAR3 FEESTHOEDJE4 PARTY STARS ASSORTIMENT: KEuzE TuSSEN RIETJES, PRIKKERS EN vLAggETJES5 BuMBASLINgER MET LETTERS6 BOEK DE LEuKSTE BALLONFIguREN, DELTAS7 HANDPOMP + 50 MODELLEERBALONNEN8 INKLEuRPLACEMAT MET BESTEKPOCHET EN KLEuRPOTLODEN9 BOEK gELuKKIgE vERJAARDAg! 24 uITSCHEuRBARE TEKENINgEN, DELTAS

  Creatieve tafels

  1

  AVA4_5_6.indd 21 28/02/13 09:54

 • Pub Folat.indd 22 26/02/13 13:46

 • AVA MAGAZINE 23

  fantasieservetten

  Weetjes

  in the barbecue country Welcome

  Een gunstig weerbericht, een uitnodigend terras en tuin, vrienden terugzien Er hangt ongetwijfeld BBQ in de lucht. Maar wanneer er nog meer vrienden bijkomen, is het op logistiek vlak niet altijd even simpel. En als je nu eens voor wegwerp koos? Tafellakens, bestek, borden, servetten, glazen, enz Bij AVA vind je tal van stijlen en grote hoeveelheden. Wat denk je, een partijtje petanque of een berg afwas?

  AVA08_BBQ.indd 23 28/02/13 11:09

 • 14

  6

  39

  2

  5

  7

  8

  10

  11

  AVA MAGAZINE 24

  Het is algemeen geweten: je eet ook met je ogen. Gebruik voor je volgende barbecue bijvoorbeeld Amerika als thema: rode strepen, blauwe sterren, stralend wit. Een duwtje in de rug nodig? Get the deco started!

  Stuur eerst en vooral een originele uitnodiging naar je gasten. Weldoor-dacht en in een kleurrijke enveloppe: wedden dat het water hen in de mond zal komen?

  Gebruik kleurrijk papier voor de tafel dat bij het thema past. De borden?

  Goed en mooi!In plastiek of in karton, bij Ava vind je alles! Rond of in stervorm. Schrijf de namen op een klein bordje of een stuk karton dat in een driehoek geplooid werd en leg dit voor elk bord. Als je dan toch bezig bent, kan je hetzelfde doen, maar dan op een groot stuk karton, voor de bijgerech-ten die je misschien op een tafeltje in buffetvorm uitgestald hebt.

  Zijn je kinderen verzot op knutselen?

  Schakel ze in voor de decoratie van de dranken. Knip stroken uit papier met het gekozen motief, voeg een om-

  schrijving toe en bedek de originele etiketten. Groots effect en zo weinig werk, wees maar zeker. Je kan de pa-pieren stroken ook weglaten en een omschrijving van het brouwsel (wees creatief ) op een klein stukje karton schrijven en met een touwtje rond de fles hangen.

  Nu we het toch over dranken heb-ben een erg simpel ideetje: prop je ijskast niet vol, maar hou je dran-ken fris in een emmer met ijsblokjes. Bekleed de emmer met een strook de-coratief papier. Je ziet, ideen genoeg. Ben je nog niet voldaan? Breng dan een bezoekje aan AVA!

  1. GLAS MOZAK2. BOWL MOZAK3. WIJNGLAS MOZAK GeKLeurde vOet4. ServetrING BLOeM5. APPetIZer OMAMI6. LePeLtJe OMAMI7. LOPer StrIPeS FrAMBOOS8. GALA BeSteKPOchet StrIPeS FrAMBOOS9. BLOeM OP drAAd10. MuNdO rOL LIMe11. GALA Servet StrIPeS FrAMBOISe

  1 WeGWerPBArBecue 2 SchAAL reAdY tO cOOK3 BArBecue SchAAL

  AVA08_BBQ.indd 24 28/02/13 11:09

 • 1 23

  1

  2

  4

  3

  AVA MAGAZINE 25

  barbecue Voorzie een onmisbaar trio: een wegwerpbarbecue, een ready to cook schaal en een barbecueschaal en je bent klaar voor de zomer.

  SERVEERPLATEAU EN ASSORTIMENT PRIKKERS SIER

  VOEdSELPRIKKERS OMAMI, 5 KLEUREN

  1 WEGWERPBARBECUE 2 SChAAL REAdY TO COOK3 BARBECUE SChAAL

  QbaG Ontdek deze revolutio-naire bakmethode (in papillot). Simpel, snel, handig en lekker. Geschikt voor alle barbe-cuemodellen en traditionele ovens (tot 220C). De Qbag is gemaakt uit aluminium en heeft een venstertje in polyester waarmee je makkelijk je bereidingen kan controleren. Zo blijven de smaken en aromas nog beter bewaard.

  Weetjes

  4 Qbags 600 g kip 4 dl kokosmelk 30 g gele currypasta 1 rode peper 1 bos lente-uitjes 1 dl sojasaus 20 g suiker Basilicum

  Breng de kokosmelk aan de kook, voeg de currypasta, de sojasaus en de suiker toe en meng goed. Zet het vuur uit en snij de kip en de peper in reepjes. Hak de kleine uitjes fijn en doe ze bij de saus. Verdeel alles over de 4 Qbags, sluit ze hermetisch en zet ze 10 minuten in een oven van 210 C of leg ze op de barbe-cue.

  KIPPeNreePJeS MeT KOKOSMeLK

  1 LAMPION ASS 22 CM 2 TAFELLOPER EVERGREEN SPRING 3 SERVET EVERGREEN SPRING

  AVA08_BBQ.indd 25 28/02/13 11:10

 • Pub Stabilo.indd 26 26/02/13 13:49

 • AVA MAGAZINE 27

  Alles voor een geslaagd schooljaar

  Je spruit heeft overal gezocht, maar zonder resultaat, zijn pennenzak is verdwenen. Dag vierkleurenbic, stiften, lat en vulpen! En zeggen dat hij overladen is met huistaken en toetsvoorbereidingen. Loop snel langs AVA. Perfectie wat schoolgerei betreft: je vindt er werkelijk alles. Oef!

  School

  AVA10_school.indd 27 27/02/13 11:47

 • 12

  3

  4

  AVA MAGAZINE 28

  Ik werk nu al 8 jaar bij AVA en ik ben nog steeds (aangenaam) verrast als ik zie dat we mensen kunnen helpen. Je zou ze soms de winkel moeten zien binnenvallen: gehaast, zenuwachtig, n en al stress. Dat is begrijpelijk als je kind zijn schoolspul-len kwijt is En uiteraard is het alles behalve leuk als je kind huistaken heeft tegen de volgende dag! Dus stel ik ze gerust. Ik heb trouwens een superformule, ik zeg hen dat op het vlak van schoolgerei, AVA de primus van de klas is! Dat zorgt voor een ontspannen sfeer. Echt waar, als je het bij ons niet vindt, vind je het nergens. Schriften, cursusblokken, schrijf-, knip en plakmateriaal, ordners, meetinstrumenten, correctors Echt waar, ik heb nog nooit een klant moeten teleurstellen. Ik herinner me zelfs een dame die me een kus gaf toen ik al het tekengerei vond dat haar zoon nodig had! Ze dacht dat ze nooit zwarte 6B-grafietpotloden zou vinden. Je weet wel, die erg vette potloden. Wees gerust, er is meer nodig om Patricia uit het lood te slaan!

  Patricia, Ava-verkoopster1 schrift AtOMA2 MetAlen liniAAl stAedtler3 kleurpOtlOOd stAedtler nOris club4 Viltstift superdik stAedtler nOris club

  AVA10_school.indd 28 27/02/13 11:48

 • 13

  8

  5

  2

  4

  6

  9

  7

  9

  10

  11

  AVA MAGAZINE 29

  12

  Op schoolLeerkrachten hebben een lange mate-riaallijst opgegeven. Gelukkig, bij Ava, vind je alles in n keer! Een ringband om alle papieren in te steken die je van de leerkracht gekregen hebt, een tekst-marker om de belangrijkste informatie aan te duiden, een schoolvulpen om notities te kunnen nemen, een inktwis-ser om fouten weg te werken en ook een schaar en lijm om nadien nog wat te kunnen knutselen. 10 op 10 voor Ava!

  1 ringband Leitz2 gom + potLoodsLijper peLikan 3 tape scotch4 schooLvuLpen Lamy abc5 roLLer energeL penteL6 pLakstift scotch

  7 inktuitwisser peLikan8 gom pLastic mars staedtLer9 tekstmarker staedtLer10 geodriehoek onbreekbaar staedtLer11 passer staedtLer12 correctieroLLer pritt

  School

  AVA10_school.indd 29 27/02/13 11:48

 • NEW!Gekleurd bij het AANBRENGEN (je ziet waar je gelijmd hebt) en na het OPDROGEN (je geeft kleur aan je knutselwerk)Geschikt voor allerlei knutselmaterialen zoals papier en karton

  Veilig en oplosmiddelvrij

  Uitwasbaar op 40C

  Verpakking: 4 kleuren lijmsticks van 10g (groen, geel, blauw en rood)

  Onze nieuwe gekleurde lijmstiften zijn:

  www.pritt.com

  2013

  ADV PRITT-AVA-BE.indd 1 06-02-13 16:16Pub Pritt.indd 30 26/02/13 14:08

 • 246 5

  3

  AVA MAGAZINE 31

  1

  De lente, wat een feest. De natuur ontwaakt, de vogeltjes fluiten luidkeels, het weer wordt zachter en de zin om te knutselen met de kinderen steekt de kop op. Kinderen zijn gek op deze momenten, boordevol creativiteit en plezier. AVA biedt hiervoor een waaier aan ideen. Have fun!

  En als we nu eens gingen knutselen?

  1. CANDLE-LINER mARAbu2. DECO PAINTER ACRyL mATT mARAbu3 bRILLIANT PAINTER mARAbu4 TExTIL PAINT mARAbu5 PORCELAIN PAINTER mARAbu6 sjAbLOON mARAbu

  Op textiel schilderen?Ja, dat kan!

  Knutselen

  AVA11_knutselen_DEF.indd 31 28/02/13 10:26

 • 23

  AVA MAGAZINE 32

  4

  1

  UiteraardWat een goed idee: een eenvou-dig systeem dat uw vaatwerk een extra toets geeft en dat voor knutselplezier met de kids zorgt. Ook dat is gelukkig zijn.

  1 fun & fancy window color liner marabu2 easy marble marabu3 glas paint marabu4 relief paste marabu

  Wie heeft beweerd dat je een genie moet zijn om prachtige dingen te maken?

  Identieke motieven in verschillende kleuren, geraffineerd!

  Knutselen

  AVA11_knutselen_DEF.indd 32 28/02/13 10:27

 • AvA & RAyheR, de combinAtie vooR een oRiginele cReAtie.

  Pub Rayher.indd 33 26/02/13 16:50

 • Desi

  gn W

  altr

  aud

  von

  Au

  Instructies en ideen beschikbaar als app of op www.staedtler.com

  Trendy en hippe juwelen in je eigen persoonlijke stijl.

  Zelf gemaakt met FIMO klei!

  Geef vorm aan je ideen!

  Pub Fimo.indd 34 26/02/13 14:13

 • AVA MAGAZINE 35

  SAMEN BOETSERENDeze ovenhardende mo-delleerpasta is uiterst soepel en bewerkbaar, alles kan! Boetseren wordt kinderspel. Er zijn tal van kleuren verkrijgbaar en de pasta bestaat ook met parelmoereffect of met lovertjes... Fantastisch. Heb je de halsketting gezien? Wie ze draagt, wordt deze zomer konin-gin van het strand!

  Elke gelijkenis met een bestaand persoon is louter toeval...

  Fimo SoFt ovenhardende model-leerpaSta iS verkrijgbaar in pakjeS van 56 g. ga Snel naar onze knutSelaFdeling!

  Knutselen

  AVA11_knutselen_DEF.indd 35 28/02/13 10:27

 • 1AVA MAGAZINE 36

  2

  4

  3

  6

  7

  5

  Color Fun Neem je kleurpot-loden of stiften en open snel dit originele kleurboek. De tekenin-gen bestaan uit dunne strookjes die je moet kleuren. Kies kleuren die mooi bij elkaar passen en je zal versteld staan van het resul-taat! Veel plezier!

  1 sChetsblok met spriaal Canson2 penseelstiFten biC visaquarelle3 stiFten biC mark-it-Color4 splitpennen bloemen rayher5 wiebelende oogjes rayher6 boek malandoo Color Fun7 boek papieren bootjes vouwen, deltas

  bootjes vouwen Heb je zin om een ultrasnelle speedboot, een mooie zeilboot of een indrukwekkend cruiseschip te maken? Alles kan! Open snel dit boek en kies het model dat je wil. Maak vervolgens een vouwblaadje los uit het boek en volg nauwgezet de instructies. Klaar? Aan het werk!Dit boek bevat: stap voor stap vouwinstructies voor 8 modellen en meer dan 30 blaadjes met verschillende motieven.

  AVA11_knutselen_DEF.indd 36 28/02/13 10:29

 • 21

  3

  3

  5

  6

  4

  AVA MAGAZINE 37

  4

  Ken je origami? Ken je origami? Dat is de kunst van het vouwen van papier om er de meest ver-bluffende figuren mee te maken! Dankzij dit boekje ontdek je hoe je in een hand-omdraai een stoomboot, een zeilboot, een zeeschildpad of een dinosaurus kunt maken. Je hebt geen speciaal materiaal nodig: enkel papier. Vouw, vouw open, vouw toe het is makkelijk! Kijk goed naar de stap-voor-stap-afbeeldingen, lees de instructies en je zal zien, uren knutselplezier verzekerd!

  KnutselenKinderen gebruiken graag hun han-den. Met eenvoudige technieken kunnen zelfs de allerkleinsten kunst-werkjes maken in papier-mch, boetseerklei, parels, stenen en zelfs inpakpapier. Dit boek staat boorde-vol ideen voor kids vanaf 4 jaar. Elk kunstwerkje wordt stap voor stap beschreven en gellustreerd met tal van fotos. Een praktisch ideenboek om de mooiste kunstwerkjes te maken, thuis of op school!

  1 boeK oRIGAMI VooR KINDeReN, DeltAs2 oRIGAMI VoUWblAADJes RAyheR3 KINDeRsChAAR sCotCh4 pReCIsIesChAAR 13CM fIsKARs5 boeK: hoeRA We GAAN KNUtseleN (VANAf 4 JAAR), DeltAs6 KNUtselpApIeR tIpIC

  Knutselen

  AVA11_knutselen_DEF.indd 37 28/02/13 10:29

 • AVA MAGAZINE 38

  2

  1

  3

  67

  89

  10

  13

  11

  14

  16

  15 12

  4

  5

  Oh wat een keurig opgeruimd bureauHet ultimatum is gevallen: als mijn bureau binnen de drie dagen niet opgeruimd is, wordt alles verticaal geklasseerd. Een ramp voor ik die alles bijhou! Gelukkig kan ik op AVA rekenen. Opruimen, dat is een kolfje naar hun hand. Alles wordt op tijd gesorteerd, geklasseerd en opgeruimd, ik zweer het. Misschien kan ik van de nood een deugd maken en mijn werkplek ook opnieuw inrichten?

  Klassement

  1 Post-it index strong2 Post-it suPer sticky3 stylo Parker iM4 nietMachine leitz WoW5 ordner esselte6 brievenbak herlitz7 schuifdoos soho8 archiefdoos soho 9 tijdschriftenhouder soho10 PresentatieMaP atoMa11 vulPen laMy nexx12 fotobox soho13 schrijfMaP a4 brePols14 visitekaartenhouder brePols15 bestekMaP durable16 schrift atoMa

  AVA07_bureau.indd 38 26/02/13 15:24

 • AVA MAGAZINE 39

  1

  2

  3

  6 7 8

  4

  5

  9

  Een paar tips voor een keurig opgeruimd bureau Gebruik 2 dozen voor uw papieren:

  eentje voor de inkomende en eentje voor de uitgaande. Niet meer, anders ontspoort de boel!

  Laat uw kantoorspullen (nietjesmachine, schaar, stiften, enz) niet op uw bureau rondslingeren. Berg ze op in een lade.

  Als je toch regelmatig kantoorspullen gebruikt (USB-stick, gom), koop dan een klein designbakje en berg enkel die spullen er in op.

  Breng steeds vuile glazen en kopjes naar de keuken wanneer je klaar bent met werken.

  Zet steeds twee vuilbakjes klaar: eentje voor papier en eentje voor de rest van uw afval.

  Christophe geniet van de nieuwe look van zijn bureau

  Ik moet toegeven, orde en mezelf: dat gaat niet goed samen. Of be-ter, dat ging niet goed samen. Want sinds ik bij AVA langs ging, is mijn bureau niet meer hetzelfde! Ik had zon hoop rommel verzameld, dat het binnenstappen van de AVA-winkel een grote opluchting voor me was. Ik zei tegen mezelf: Vooruit, Chris, je zal zien, het zal beter meeval-len dan je denkt!. Ik heb onmiddellijk een verkoopster aangesproken en haar mijn situatie uitgelegd. We hebben een lijst gemaakt van wat ik zou bijhouden en wat ik zou weggooien. We hebben over mijn wen-sen en de indeling van de kamer gepraat. Het was erg aangenaam, heel tof! Door te praten, leek het ons beter een nieuwe inrichting van mijn bureau te bekijken: functioneler, beter opgesteld Je had moe-ten zien hoe enthousiast ik was! Dan zijn we in de rekken gaan kijken. Myriam (de verkoopster) leidde me rond, we discussieerden, ik zei dat neem ik of dat neem ik niet, dat liep gesmeerd. Ik heb mijn vrouw ge-beld vanuit de winkel om haar het voorstel te vertellen en we beslisten samen. En hup, alle aankopen de wagen in! Ik zal jullie de volgende stappen besparen. Ik ben dolgelukkig met de nieuwe opstelling van mijn bureau. AVA heeft me niet enkel ordners en opbergmaterialen verkocht, maar heeft me vooral raad gegeven, goede raad!

  Hou ik het bij of gooi ik het weg? Wat het bewaren van documenten betreft, is de wetgeving duidelijk.

  Bewaar gedurende 5 jaar: gezinstoelagen, huurcontract, plaatsbeschrijving, bewijs van de huurwaarborg, alle bank-, fiscale en notarile documenten betaalbewijzen voor gas/water/elektriciteit/telefonie/internet/televisiedistributie, kosten en honoraria van advocaten, alle verzekeringsdocumenten.

  1 tItAnIuM sCHAAr 20CM sCOtCH2 tApE lAbElMAnAgEr DyMO3 MAgnEtIsCHE kADEr DurAblE4 lAMInEErAppArAAAt A4 FEllOWEs (OOk bEsCHIkbAAr In A3)5 InktpAtrOOn Hp6 FOtOpApIEr Hp7 lAbElMAnAgEr DyMO8 DIgItAlE pOstWEEgsCHAAl DyMO9 MAgnEtIsCH glAsbOrD

  AVA07_bureau.indd 39 26/02/13 15:24

 • Leitz 180 WOW Ordner 80mm rug

  WOW Ringband 2D-ringen

  WOW Plus Brievenbak

  LEITZ WOW COLOUR FOR YOUR OFFICE

  Onderscheid jezelf van de massa met Leitz WOW! Kantoorartikelen van hoge kwaliteit in opvallende kleuren die perfect passen b je persoonl kheid. Ideaal voor je eigen werkplek; thuis, op kantoor of onderweg.

  WOW Nietmachine

  WOW Perforator WOW Click & Store A5 WOW 3-Klepsmap

  WOW Ringband

  WOW Perforator WOW Click & Store A5WOW Click & Store A5

  PER

  FE

  CT FOR

  HO ME O

  FFIC

  E

  GARANTIE5 JAAR

  WOW Offertemap

  5862_cp_WOW_Home_Office_NL_final.indd 1 14.01.13 17:17Pub Leitz.indd 40 26/02/13 14:15

 • AVA MAGAZINE 41

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  Verhuizen!Breng ons een bezoekje en je zal zien dat je bij ons alles vindt wat je nodig hebt om je verhuis opperbest te laten verlopen. Ons aanbod: dozen en etuis, beschermings- en opvulmateriaal, inpakpapier, kleefband en afrolmachines, touw en elastiek, gegolfd karton, etiketten Al wat je nodig hebt om je spullen veilig in te pakken, zelfs de breekbare spullen! En om er zeker van te zijn dat je dozen niet zullen opengaan, kan je rekenen op onze stevige kleefband. Een verhuis, dat is hard labeur!

  Verhuis op de planning? Ava heeft de oplossing!

  ENKELE VERHUISTIPS VOOR EEN VLOTTE VERHUISVoor een gemiddelde verhuis hebje toch minstens zon 50 60verhuisdozen nodig Maak alles schoon vooraleer je hetinpakt Tracht kamer voor kamer in tepakken, dan kan je ook kamer perkamer uitpakken Haal voldoende vulmateriaal ennoppenfolie in huis om waardevolleen breekbare zaken voldoende goedin te pakken Plaats het zwaarste onderaan dedoos, het lichtste bovenaan Hou rekening met de stevigheid vanje verhuisdozen: zorg er dus voor datje dozen niet te zwaar gevuld zijn.

  Een doos? Een kast?

  Beide!

  1 VERHUISDOOS2 OPVULMATERIAAL3 NOPPENFOLIE4 FLESSENDOOS5 gLAzENDOOS6 VAkVERDELINg VOOR gLAzEN OF FLESSEN

  ALcOHOL-MARkER STAEDTLER

  Oplossingen

  AVA16_verhuizen.indd 41 26/02/13 14:08

 • Pub eurostyle.indd 42 26/02/13 14:16

 • 24

  1

  5

  6 7

  3

  AVA MAGAZINE 43

  Verrassingen en blijdschap

  1 Boek Mijn geheiM dagBoek, deltas2 gesChenkVeRPakking VooR Fles3 doos4 gesChenk Met RaFFialint en VlindeR5 UniVeRsele sChaaR 21CM FiskaRs6 Boek tekenen Met sjaBlonen - dieRen oM ons heen, deltas7 tissUeBoX

  Het is leuk om aan mensen van wie je houdt een klein geschenkje te geven. Nee, het moet niet groot zijn: een attentie is voldoende, iets om hen te doen glimlachen en blij te maken. En als het dan ook nog eens mooi ingepakt is, wordt het plezier nog groter!

  AVA14_cadeaumix.indd 43 28/02/13 11:11

 • 44

  2

  3

  1 4

  AVA MAGAZINE 44

  1. serveerplateau 20-gaats2. puntzakken dennenhout3. schaaltjes transparant4. karaf, transparant mozak5. statafelhoes wit, herbruikbaar

  AVa15.indd 44 28/02/13 11:12

 • 34 2

  1

  5

  6

  7

  8 9

  AVA MAGAZINE 45

  Vier Feest

  Alle redenen zijn goed om te feesten. Of het nu om een verjaardag, groot nieuws of een jubileum gaat, AVA staat altijd voor je klaar. Elke winkel biedt duizenden referenties om je feest te doen slagen, welke stijl je ook wil.

  Feest

  1 champagneglas2 zwart bord mozak3 party dish4 fiesta servet lime & golden grey5 tafelloper sizoweb 30cmx10m6 hartdoos voor omslagen7 gastenboek8 gala rol golden grey9 cocktailglas

  Doe eens iets anders, gebruik kaarsen

  AVa15.indd 45 28/02/13 11:12

 • 1AVA MAGAZINE 46

  1

  3

  2

  4

  5

  6

  7

  8

  partyBaNDje

  Feest

  1 doos voor geldom-slagen2 gastenboek3 Cijfers PaPier-maCH raYHer4 frietbakje

  5 drinkbekers karton6 gala servet & loPer oriental gold7 PartY disHes8 bord mozak gouden rand

  AVa15.indd 46 28/02/13 11:13

 • 12

  3

  4

  5 6

  7

  7

  AVA MAGAZINE 47

  8

  Daar ben ik dan!Eindelijk, de baby is er. Dat verdient wel een mooi album, niet? Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar bij AVA, het ene al vertederender dan het andere. Laten we ook de suikerbonen en hun verpakking niet vergeten. Wat een keuze, wat een originaliteit!

  1 doopzakje2 kartonnage geboorte vlinder roze3 naamkaartje vlinder roze 4 ballon meisje roze, 30cm, 6 stuks5 fotohouder6 kader voor echo7 boekdaar ben ik dan! babyalbum, deltas8 fantasieservet solino lightrose & baby shower

  Geboorte

  Geboorte v2.indd 47 28/02/13 09:36

 • Een breed assortiment Hallmark wenskaarten voor alle gelegenheden en ook alle seizoenen namelijk;

  Communie

  Pasen

  Lentefeest

  Moeder- en Vaderdag

  Kamp en Geslaagd

  Als je cht om iemand geeft

  Verkrijgbaar bij alle AVA verkooppunten:

  ZM0545.indd 1 1/15/13 9:08 AMPub Hallmark.indd 48 26/02/13 14:16

 • 12

  AVA MAGAZINE 49

  InnemendJe bent gewaarschuwd: kiezen uit zon ruim aanbod suikerbonen en verpakkingen is dolle pret bij AVA. Je zal versteld staan bij het zien van de vele mogelijkheden. Wat de inhoud betreft, er bestaan veel alternatieven voor de klassieke suikerbonen: parelmoer, met amandelen, in de vorm van confetti of kleine hartjes of zelfs rice crisps! Alles natuurlijk in verschillende kleuren verkrijgbaar.Op de fotos zie je een greep uit ons assortiment. Van het traditionele zakje in karton tot een klein gegalvaniseerd emmertje, een plastic buisje of houten koffertje Wedden dat ons assortiment je inpakt!

  1 kartonnage geboorte chocolade2 kartonnage geboorte beertje

  FOTODIENBLADWIT/CREME

  Geboorte

  Geboorte v2.indd 49 28/02/13 09:36

 • 12

  3

  5

  4 1

  AVA MAGAZINE 50

  6

  1 kubus rood en kubus grijs olifant2 tasje hoog rood

  3 tasje grijs 4 kartonnage tasje hoog uni turquoise en kubus bloemen

  5 kartonnage kubus uni fuchsia 6 kartonnage geboorte gamma

  safari

  KADER HAND Gietvorm-set met fotolijstje Rayher

  Geboorte

  Geboorte v2.indd 50 28/02/13 09:37

 • Pub vanparijs.indd 51 26/02/13 14:20

 • Alles om te slagen!

  Verpakken

  Feest

  Hobby

  Bureau en media

  PRO Horeca

  Geboorte

  SchoolThema

  Tafel-decoratie

  www.ava.be

  Aalst Antwerpen Boortmeerbeek Braine lAlleud Brugge Flmalle Geel Gembloux Genk Gent Ghlin Gosselies Hasselt Herstal Howald Huy Jambes Kortrijk Kuurne La Louvire Lanaken Libramont Lige Lier Lochristi Lokeren Lommel Maldegem Marche-en-Famenne Merksem Messancy Oostende Oudenaarde Overijse Roeselare Ronse Sint-Jans-Molenbeek Sint-Joris-Winge Sint-Niklaas Sint-Truiden Tongeren Tournai Turnhout

  Pub AVA backcover.indd 52 26/02/13 17:16

  0001-Ava-NL-1-Cover-10002-Ava-NL-1-Pub AVA-20003-Ava-NL-1-Edito-30004-Ava-NL-1-Pub Spaas-40005-Ava-NL-1-AVA02_whats new-50006-Ava-NL-1-AVA03_PASEN-60007-Ava-NL-1-AVA03_PASEN-70008-Ava-NL-1-Pub Sabert-80009-Ava-NL-1-AVA03_PASEN-90010-Ava-NL-1-AVA4_5_6-100011-Ava-NL-1-AVA4_5_6-110012-Ava-NL-1-Pub Bio-120013-Ava-NL-1-AVA4_5_6-130014-Ava-NL-1-AVA4_5_6-140015-Ava-NL-1-AVA4_5_6-150016-Ava-NL-1-Pub Tipic-160017-Ava-NL-1-AVA4_5_6-170018-Ava-NL-1-Pub Belbal-180019-Ava-NL-1-AVA4_5_6-190020-Ava-NL-1-AVA4_5_6-200021-Ava-NL-1-AVA4_5_6-210022-Ava-NL-1-Pub Folat-220023-Ava-NL-1-AVA08_BBQ-230024-Ava-NL-1-AVA08_BBQ-240025-Ava-NL-1-AVA08_BBQ-250026-Ava-NL-1-Pub Stabilo-260027-Ava-NL-1-AVA10_school-270028-Ava-NL-1-AVA10_school-280029-Ava-NL-1-AVA10_school-290030-Ava-NL-1-Pub Pritt-300031-Ava-NL-1-AVA11_knutselen_DEF-310032-Ava-NL-1-AVA11_knutselen_DEF-320033-Ava-NL-1-Pub Rayher-330034-Ava-NL-1-Pub Fimo-340035-Ava-NL-1-AVA11_knutselen_DEF-350036-Ava-NL-1-AVA11_knutselen_DEF-360037-Ava-NL-1-AVA11_knutselen_DEF-370038-Ava-NL-1-AVA07_bureau-380039-Ava-NL-1-AVA07_bureau-390040-Ava-NL-1-Pub Leitz-400041-Ava-NL-1-AVA16_verhuizen-410042-Ava-NL-1-Pub eurostyle-420043-Ava-NL-1-AVA14_cadeaumix-430044-Ava-NL-1-AVa15-440045-Ava-NL-1-AVa15-450046-Ava-NL-1-AVa15-460047-Ava-NL-1-Geboorte v2-470048-Ava-NL-1-Pub Hallmark-480049-Ava-NL-1-Geboorte v2-490050-Ava-NL-1-Geboorte v2-500051-Ava-NL-1-Pub vanparijs-510052-Ava-NL-1-Pub AVA backcover-52