View magazine - voorjaar 2015

24
Get Inspired view VOORJAAR 2015 het slimme magazine van Inofec geeft Sint - Andries - ziekenhuis extra kleur Thema: Verlichting De stoel van Vincent Mannaert

description

2e editie van het slimme magazine van Inofec Kantoormeubelen

Transcript of View magazine - voorjaar 2015

Page 1: View magazine - voorjaar 2015

GetInspired

viewVOORJA AR 2015

het slimme magazine van

Inofec geeft Sint-Andries-ziekenhuisextra kleur

Thema: Verlichting

De stoel van Vincent Mannaert

Page 2: View magazine - voorjaar 2015

2 IN DIT NUMMER

COLOFON

06 14 18

04

VIEW verschijnt twee keer per jaar en is een uitgave van Inofec Kantoormeubelen, Gentseweg 518, 8793 Waregem, 056 61 52 04 TEKSTEN EN EINDREDACTIE: Dirk Van Thuyne FOTOGRAFIE: Frank Boone, DSP Fotostudio, Patrick Holderbeke, Inofec, Hilde Verbeke REALISATIE: Kliek Creatieve Communicatie Deze uitgave werd gedrukt op milieuvriendelijk papier.

04 SHOPPING

06 project in de kijker Sint-Andriesziekenhuis Tielt

14 uitgelicht Soft seating 18 Thema Verlichting

EN VERDER 03 Voorwoord 10 Vincent Mannaert over de Girsberger Zampano 12 VIEW Kort 16 Inofec in beeld: Dwars door Vlaanderen 20 Een werkdag uit het leven van … Walter Tollenaere 22 Inofec Kaffee: The Lounge

Page 3: View magazine - voorjaar 2015

VOORWOORD

Terugblik op een

boerenjaar

Ons team slaagde er in om de omzet met meer

dan 40% te doen stijgen.MARC SPEECKAERT EN SHARON SPEECKAERT

DIRECTIE INOFEC BELGIË

Het nieuwe jaar is inmiddels al enkele maanden oud, maar we willen toch

nog graag even terugblikken op het voorbije jaar. Op economisch vlak was 2014 voor Inofec alvast een boerenjaar. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden slaagde ons team erin om de omzet met meer dan 40% te doen stijgen.

Toeval is dat zeker niet. Die mooie cijfers zijn in de eerste plaats te danken aan onze trouwe klanten die onze manier van werken blijven waarderen. Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is daar een mooi voorbeeld van. Verder in dit magazine leest u alles over deze boeiende opdracht. Daarnaast realiseerden we ook grote projecten bij gerenommeerde bedrijven als busbouwer Van Hool, fitnessclub Basic-Fit, baggeraar Jan De Nul en de Leuvense pionier in 3D-printing Materialise.

Niet alleen ons omzetcijfer is gegroeid, dat is ook het geval met ons team. Vorig jaar hebben we maar liefst vijf nieuwe mensen aangeworven. In de verkoop kwamen Chantal en Walter onze rangen versterken. In dit magazine kunt u kennismaken met Walter die meer dan 30 jaar ervaring in de sector van de kantoorinrichting heeft meegebracht. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in een internetmarketeer en ook in de logistieke afdeling zijn er mensen bijgekomen.

2014 was ook het jaar waarin we ons magazine View hebben gelanceerd. De voorbije maanden hebben we niets dan positieve reacties op het eerste nummer ontvangen. We voelen ons dan ook gesterkt om zeker nog een tijdje door te gaan met View. Inspiratie hebben we alvast genoeg.

Marc en Sharon Speeckaert

Page 4: View magazine - voorjaar 2015

4

<< De retro vergaderstoel Fan met houten poten en een vilten bekleding is gegarandeerd een opvallende verschijning. Fan kan gebruikt worden als wachtkamerstoel, kantoorstoel of loungestoel maar is ook ideaal voor aan uw receptie, in uw kantoor of in uw vergaderruimte. Deze kwalitatieve designstoel is gedetailleerd afgewerkt in bruin vilt met donkere stiksels. Het stevige houten 4-poots onderstel is uitgevoerd in notelaar en aan de zitkuip vastgemaakt met een aluminium bevestiging.

€ 369,50Bestel nu via www.inofec.be/fan

RETRO VERGADERSTOEL FAN

SHOPPING alle prijzen zijn exclusief btw

ARCHIEFkast DELUXE<< In deze archiefkast met draaideuren kunt u op een ordentelijke manier klasseurs en hangmappen opbergen. Deluxe archiefkasten worden - naargelang de hoogte – geleverd met 2 of 4 verstelbare legborden, die u volgens uw eigen wensen in de kast kan plaatsen. Standaard zijn onze voordelige Deluxe draaideurkasten voorzien van een kwalitatief Ronis cilinderslot met 2 sleutels en kan u kiezen uit 4 kleuren in krasvaste epoxylak.

Nieuw: de draaideurkasten Deluxe zijn naast de kleuren zwart, lichtgrijs en aluminium nu ook in het wit verkrijgbaar!

Vanaf € 119,50 Bestel nu via www.inofec.be/archiefkast-deluxe

Nieuw

MUVMAN ZIT-STAHULP

<< Muvman is een zit-stahulp die dynamisch zitten stimuleert, ideaal voor kantoren, laboratoria, montage- en productiewerkzaamheden enz. Door zijn eenvoudige hoogteverstelling geniet u steeds van de meest comfortabele en juiste houding. Hierdoor kan iedereen - onafhankelijk van de lichaams lengte of lichaamsbouw (tot 120 kg) - optimaal zitten of staand zitten. Deze stoel kreeg een unieke vormgeving en combineert bewegend zitten en staan. Actief zitten en staan bevordert de productiviteit. Productiviteitsontwikkeling is het resultaat van een geoptimaliseerde werkplekinrichting, lichamelijke fitness en innerlijke motivatie.

Vanaf € 335Bestel nu via www.inofec.be/muvman

Page 5: View magazine - voorjaar 2015

<< De moderne bureaustoel Yanos is ontworpen door Paul Brooks en wordt uitgegeven door het gerenommeerde Zwitserse merk Girsberger. Deze hedendaagse design bureaustoel heeft een karakteristieke rugleuning met Y-vormig frame, overspannen met een netstructuur. Deze netbespanning draagt bij tot een correcte zithouding, biedt uw rug de nodige ondersteuning en ventileert. Yanos heeft veel instellingen waardoor u deze stoel geheel volgens uw eigen wensen kan personaliseren. Bovendien is deze goedgekeurd voor ergonomisch werken volgens de strenge NEN 1335 normering. Yanos is uit voorraad leverbaar in 4 trendy kleuren waardoor deze ook perfect integreert in uw bureau!

€ 425Bestel nu via www.inofec.be/yanos

bureaustoel YANOS

<< Flexwerken wint aan populariteit. “Flexwerken” is de samentrekking van “flexibel” en “werken” en komt erop neer dat bedrijven hun werknemers geen vaste plaatsen geven maar dat ze deze zelf kunnen bepalen naar gelang het doel en het tijdstip van de werkzaamheden.Deze nieuwe flexibel verstelbare bench werkplek biedt plaats voor 2 personen. De bureautafels zijn individueel verstelbaar d.m.v. een meegeleverde slinger, zodat deze steeds op de juiste ergonomische hoogte kan worden ingesteld. Deze strakke design werkplek is dan ook ergonomisch gekeurd volgens de strenge ARBO norm. Deze bureaus zijn ideaal om te plaatsen in coworking hubs, in uw kantoorruimtes of op een plaats naar keuze in uw bedrijfspand.

Vanaf € 1129,50Bestel nu via www.inofec.be/inoflex

flexibele bench werkplek

<< Het mobiele ladeblok Praktika is een handig ladeblok dat u moeiteloos onder uw bureautafel rolt. Dit universele ladeblok is leverbaar met 2 of 3 laden + pennenlade en is uitgevoerd in de kleuren wit, aluminium en zwart. Kies, wanneer u hangmappen gebruikt, voor een ladeblok met 2 lades. Hierbij is de onderste lade groter en het meest geschikt voor hangmappen. Voor het topblad is er keuze uit staal of melamine.

€ 254,50 Bestel nu via www.inofec.be/praktika

praktikaladeblokken

<< De Kicca One designstoel is een veelzijdige stoel voor binnen- en buitengebruik. Hij is uit één geheel gegoten in een UV-bestendige, met glasvezel versterkte, kunststof. Het Italiaanse design van deze stoel geeft uw cafetaria, vergaderzaal of wachtkamer gegarandeerd een luxueuze uitstraling. Bovendien is de Kicca One ook geschikt als terrasstoel. Hij mag het hele jaar door buiten staan en u stapelt hem moeiteloos tot 8 stuks.

kicca one designstoel

10% kortingBestel nu online en u ontvangt 10% extra korting

op alle artikelen van deze Shoppingpagina’s. Kortingscode: VIEW1501 (geldig tot 1 september 2015)

€ 109,50Bestel nu via www.inofec.be/kicca-one

Page 6: View magazine - voorjaar 2015

6 PROJECT IN DE KIJKER

Inofec verzorgt inrichting Sint-Andriesziekenhuis

Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt kreeg de voorbije jaren een grondige facelift. Er kwam een nieuwbouw van ruim 8 700 m²

met 150 ondergrondse parkeerplaatsen terwijl ook de rest van het ziekenhuis werd aangepakt. Huisleverancier Inofec mag na een

aanbesteding het meubilair leveren.

DSP FOTOSTUDIO • FRANK BOONE

Page 7: View magazine - voorjaar 2015

>> De nieuwe inkomhal is de blikvanger van de verbouwing.

Page 8: View magazine - voorjaar 2015

8 PROJECT IN DE KIJKER

Al van bij de start van Inofec, inmiddels 15 jaar geleden, stelde de directie van het Sint-Andriesziekenhuis

uit Tielt haar vertrouwen in de Waregemse leverancier van kantoormeubelen. “We kennen Marc Speeckaert al meer dan 20 jaar en toen hij zijn eigen bedrijf opstartte, zijn we hem gevolgd. Bij Inofec vinden we namelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding waardoor het bedrijf uitgegroeid is tot onze huisleverancier”, vertelt Ludwig Vanseveren, technisch directeur in het Sint-Andriesziekenhuis.

Het Sint-Andriesziekenhuis is een loco-regionaal ziekenhuis

met 760 medewerkers en 266 bedden (+ 36 bedden voor daghospitalisatie). Het verzorgingsgebied strekt zich uit over een tiental gemeenten en telt ruim 100 000 inwoners. In september 2009 werd de eerste spadesteek gegeven voor een grondige facelift van het ziekenhuis. Er kwam niet alleen een uitbreiding met 8 700 m², er werd ook een oppervlakte van 7 200 m² totaal gerenoveerd. Patiëntvriendelijkheid, licht, comfort, duurzaamheid en efficiëntie zijn de kernbegrippen van het masterplan dat binnen het VIPA- budget moest gerealiseerd worden.

>> Als winnaar van de aanbesteding waar zowel kwalitatieve factoren als de prijs meespeelden, kwam Inofec uit de bus.

Page 9: View magazine - voorjaar 2015

“De nieuwe inkom is de blikvanger van de verbouwing, maar onder andere ook de administratieve diensten, de apotheek en de dienst spoedgevallen kregen onderdak in de nieuwe vleugel. Op de eerste verdieping hebben we nu het cafetaria en de poliklinieken. Nog een niveau hoger zijn het operatiekwartier, de intensieve zorgen en de labo’s gevestigd”, geeft Ludwig Vanseveren een virtuele rondleiding in de nieuwbouw.

Voor de afwerking van de nieuwbouw moest het ziekenhuis ook heel wat meubilair aanschaffen. Gezien de omvang van het project waarvoor het Sint-Andriesziekenhuis ook kon rekenen op belangrijke overheidssubsidies (VIPA), mocht de instelling niet vrij kiezen met welke leverancier ze in zee ging. Als winnaar van de aanbesteding waarbij zowel

Kunstkring Sint-Andries

Al meer dan 30 jaar stelt het Sint-Andriesziekenhuis zijn inkomhal ter beschikking van KAT (Kunst in Sint-Andriesziekenhuis Tielt) die permanent exposities organiseert. Zonet is de 213e tentoonstelling afgesloten en dit was een speciale editie. De eigen medewerkers kregen de gelegenheid om hun creaties aan het grote publiek voor te stellen. Inofec is één van de sponsors van dit initiatief.

kwalitatieve factoren als de prijs meespeelden, kwam echter opnieuw huisleverancier Inofec uit de bus. “Het gaat om los meubilair voor zowel de inkom als de wachtzalen en de inrichting van de burelen en vergaderzalen met onder andere akoestische panelen en schuifdeurkasten”, aldus Ludwig Vanseveren. “Voor de inrichting van het cafetaria kozen we voor wit meubilair met kleuraccenten in de stoelen.”

Vanseveren blikt met een goed gevoel terug op de recente samenwerking met Inofec. “Het dossier is tot nu toe heel vlot verlopen”, zegt hij. “Omdat het project uit verschillende deel fases bestaat, was dat minder evident dan het lijkt. Maar Inofec heeft zich altijd keurig aan de afgesproken leveringsdata gehouden. Ook konden we altijd beroep doen op de knowhow en de ervaring van het team en dat is toch een echte meerwaarde.” •

>> De Kaleastoel loopt als een rode draad door dit project. Deze designstoel is leverbaar in tal van uitvoeringen en zorgt voor eenheid over de verschillende afdelingen heen.

>> Als rode draad doorheen dit project werden verschillende varianten van de Kalea stoelenfamilie gebruikt. Deze zorgen voor eenheid…

Page 10: View magazine - voorjaar 2015

1010 DE STOEL

De Stoelvan Vincent

Mannaert: de Girsberger

ZampanoIn de bestuurskamer van Club

Brugge heeft de Girsberger Zampano de voorbije jaren al heel wat voetbalvedetten zien passeren.

Oorspronkelijk behoorde de bureaustoel toe aan gewezen clubicoon Antoine

Vanhove, maar toen Vincent Mannaert vier jaar geleden als algemeen manager bij de blauw-zwarten binnenkwam, nam hij de stoel gewoon over. Ondanks zijn

respectabele leeftijd is er nog geen spatje sleet op de Girsberger Zampano.

PATRICK HOLDERBEKEOndanks zijn

respectabele leeftijd zit er nog geen spatje sleet

op de Zampano.VINCENT MANNAERT

Page 11: View magazine - voorjaar 2015

maar dan zal ik zeker iets gelijkaardigs bestellen.”

Vincent Mannaert en Marc Speeckaert kennen elkaar al enkele jaren. “Inofec is leverancier bij zowel Zulte-Waregem als Club Brugge. Toen ik de overstap tussen beide clubs maakte, was ik blij dat op het vlak van bureaumateriaal er niets zou veranderen. Marc en ikzelf hebben overigens nogal wat zaken met elkaar gemeen. Voor beiden komt Club Brugge op de eerste plaats, maar we hebben wel veel sympathie voor Essevee.” •

Club Brugge is bezig aan een boerenjaar. Begin maart is de club nog altijd op drie

verschillende fronten actief: de Europa League, de beker en de landstitel. De blauw-zwarte aanhang hunkert vooral naar een nieuwe titel want het is inmiddels al tien jaar geleden dat Club Brugge nog eens lands kampioen werd.

Tien jaar. Het lijkt een eeuwigheid. Niet alleen aanvoerder Timmy Simons was er toen al bij, in de bestuurskamer in het Jan Breydelstadion staat er nog

een stille getuige van die laatste kampioenenviering: de Girsberger Zampano. Sterker, de oerdegelijke bureaustoel wordt dag in dag uit nog altijd gebruikt.

Toen Vincent Mannaert vier jaar geleden als algemeen manager bij Club Brugge arriveerde, nam hij de stoel die oorspronkelijk toebehoorde aan Antoine Vanhove gewoon over. “Ik zat er meteen goed in, die stoel zal hier dus niet zo vlug buiten gaan. Ik heb nu eenmaal niet de gewoonte om dingen weg te

Een stevige, ergonomisch

verantwoorde stoelis belangrijk.

VINCENT MANNAERTCEO VAN CLUB BRUGGE

WINNAAR BEKER VAN BELGIË 2014-2015

>> “Ooit zal mijn stoel kapotgaan, maar dan zal ik zeker iets gelijkaardigs bij Inofec bestellen.”

smijten als het niet nodig is”, vertelt Vincent Mannaert. “Ik slijt nogal wat uren achter mijn bureau. Een stevige, ergonomisch verantwoorde stoel is dan ook belangrijk.”Vanuit zijn stoel heeft Vincent Mannaert een mooi overzicht over het Jan Breydelstadion. “De stoel is heel flexibel en draait vlot alle kanten uit. Zo kijk ik het ene moment op het terrein en het andere moment op de ruime stadionomgeving”, zegt hij. “Het is wel jammer dat de Zampano niet meer in productie is. Ooit zal mijn stoel kapotgaan,

Page 12: View magazine - voorjaar 2015

12 VIEW KORT

Steeds meer mensen vinden de weg naar het internet om er de meest diverse producten aan te kopen. Ook bij Inofec kenden de online verkopen vorig jaar een explosieve stijging met maar liefst 100%. Op onze website vindt u een standaardassortiment van meer dan 1 000 kantoorartikelen die we bijna allemaal gratis binnen de 15 werkdagen bij u op kantoor of bij u thuis afleveren. Wenst u toch nog extra advies dan kunt u ons altijd contacteren of langskomen in de showroom.

100%

Kunststof stoel Wing

Deze Spaanse schone wordt gekenmerkt door een strakke vormgeving met lichte retro toetsen. De rug loopt door in de armen waardoor deze stapelstoel robuust aanvoelt en comfortabel zit. De Wing stoel is geheel uit gerecycleerd polypropyleen vervaardigd, waardoor deze tegen stof en water kan, ideaal voor plaatsing op uw terras, tuin of grasplein. Daarnaast is deze veelzijdige stoel ook te gebruiken in uw wachtkamer, evenementenhal of gewoonweg aan uw eettafel. Wing stoelen zijn stapelbaar tot 6 stuks en standaard leverbaar in 6 tijdloze kleuren.

Vanaf €129,50 www.inofec.be/wing

Nieuw

Wist u ... datu zich kunt inschrijven op onze nieuwsbrief. Op die manier blijft u op de hoogte van de nieuwigheden in ons gamma en de nieuwste trends. Bovendien ontvangt u regelmatig interessante aanbiedingen. www.inofec.be/inschrijven Nieuw in

het assortiment:

Page 13: View magazine - voorjaar 2015

Top 3van populairste ergonomische

bureaustoelen

2

1

3

Bent u op zoek naar

inspiratie?Dan zal u die ongetwijfeld vinden in onze nieuwe catalogus 2015 - 2016. Ontdek in de catalogus alle meubelen voor uw bedrijf, zorginstelling, school of overheidsinstelling. U vindt er ons complete assortiment met een duidelijk en helder overzicht van de verschillende producten, prijzen en mogelijkheden. Ontdek onze catalogus nu al in avant-premiere, schrijf u in op onze nieuwsbrief www.inofec.be/inschrijven

Bureaustoel ReflexDe ergonomische bureaustoel Reflex garandeert u bewezen zitcomfort. Door zijn diverse verstelmogelijkheden en verfijnd systeem van elastische lamellen wordt ieder punt van uw rug ontlast en ondersteund. Dit zorgt voor een optimale, individuele drukverdeling langs de wervelkolom. De Reflex is instelbaar naar uw persoonlijke voorkeur en draagt zo bij aan een correcte zithouding en pijnloze rug.Meer info:www.inofec.be/bureaustoel-reflex

Bureaustoel YanosDeze hedendaagse ergonomische design bureaustoel heeft een karakteristieke rugleuning met netbespanning. Deze netbespanning (gaas) draagt bij tot een correcte zithouding, biedt de nodige ondersteuning en ventileert. Yanos heeft veel instellingen waardoor u deze stoel geheel naar uw eigen wensen kan personaliseren. Daarnaast is deze ergonomische bureaustoel beschikbaar in 4 trendy kleuren waardoor deze perfect integreert in ieders bureau.Meer info:www.inofec.be/bureaustoel-yanos

Bureaustoel XenonXenon is een ergonomische bureaustoel van hoge kwaliteit, ontworpen door het Duitse design collectief “ITO Design”. Deze aantrekkelijk geprijsde bureaustoel werd ontworpen om aan de meest veeleisende behoeften te voldoen inzake ergonomie en comfort op kantoor. In de ontwerpfase werd er speciale aandacht besteed aan alle aspecten van ergonomisch werken, het design en esthetiek. Hierdoor heeft Xenon alle noodzakelijke mechanismen en opties aan boord die u in iedere situatie een volledige ergonomische werkhouding waarborgen.Meer info:www.inofec.be/bureaustoel-xenon

Het is stilaan een mooie traditie geworden dat de Tieltse wielerliefhebbers zich op 1 mei met elkaar meten tijdens het Kampioenschap van Groot-Tielt. De wedstrijd staat open voor alle inwoners van Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle zonder koerslicentie bij om het even welke bond. Als voorprogramma starten om 14u de deelnemers aan de recreantenrit. De eerste 20 km wordt in groep afgelegd, daarna mogen ze los voor de resterende 20 km. Om 15u30 wacht het grote werk met een wedstrijd over 50 km door het Tieltse stadscentrum. Dan strijden de Tieltenaars voor de felbegeerde titel en dat in drie verschillende leeftijdscategorieën: 16-25 jaar, 26-40 jaar en 41+. Elke winnaar krijgt een wit-rode kampioenentrui die geschonken wordt door Inofec.

ROLAND DESMET

Kampioenschap van Tielt op 1 mei 2015

Page 14: View magazine - voorjaar 2015

UITGELICHT14

Soft seating, een kleurrijke oase in een hectische

kantooromgeving

Soft seating is een verzamelnaam voor eigentijds meubilair dat helpt om van uw kantoorgebouw een aangename werkplek te maken. Bovendien kan het concept de brandingstrategie van uw

bedrijf naar de buitenwereld toe ondersteunen.

INOFEC

>> Met een beetje creativiteit kunt u deze modules combineren tot een stijlvolle en aangename zitruimte.

>> Dankzij aantrekkelijke loungezetels maakt u het uw gasten aangenaam terwijl ze wachten op hun afspraak.

>> De verhoogde rug zorgt voor een akoestisch blok waardoor het niet meer nodig is om delicate gesprekken in een afgesloten kantoorruimte te voeren.

Page 15: View magazine - voorjaar 2015

In een vaak hectische kantooromgeving betekent soft seating een kleurrijke oase waar uw werknemers hun batterijen kunnen opladen of waar ze kunnen samenkomen voor een informele meeting. Deze

aangename omgeving zorgt niet alleen voor de nodige prikkels, maar stimuleert ook de creativiteit. Daarnaast zullen ook uw klanten blijgezind worden wanneer u hen in dit gastvrij meubilair ontvangt.

Soft seating omvat een uitgebreide waaier aan producten die passen voor allerlei ruimtes zoals vergaderzalen en wachtkamers. Het gamma bestaat onder andere uit loungezetels, armstoelen, modulaire zitsystemen, luchthavenstoelen en zitzakken.

LoungezetelsDe ontvangstruimte hoort het visitekaartje van uw bedrijf te zijn. Dankzij aantrekkelijke loungezetels maakt u het uw gasten aangenaam terwijl ze wachten op hun afspraak. Ook uw medewerkers kunnen hier plaatsnemen voor een kort, informeel gesprekje met collega’s of voor een momentje van rust.

Akoestische zetelsHeel wat van deze kantoormeubelen hebben ook aandacht voor de akoestiek. Dankzij een verhoogde rug creëren deze zetels een soort cocon waarin uw medewerkers ongestoord en in alle privacy kunnen praten met elkaar of met de klanten. De verhoogde rug zorgt dus voor een akoestisch blok waardoor het niet meer nodig is om delicate gesprekken in een afgesloten kantoorruimte te voeren.

Beam seating en modulaire zitsystemenVoor grotere wachtruimtes kunt u kiezen voor het beam seating-concept waarbij meerdere stoeltjes vastgemaakt zijn op een centrale metalen balk. Dit concept wordt vaak toegepast in ziekenhuizen, treinstations en luchthavens. Ook modulaire zitsystemen zijn populair in dit markt segment. Met een beetje creativiteit kunt u deze modules combineren tot een stijlvolle en aangename zitruimte. •

Soft seatingstimuleert

de creativiteit.

i www.inofec.be/soft-seating

Page 16: View magazine - voorjaar 2015

16 INOFEC IN BEELD

Dwars door Vlaanderen

Al meer dan tien jaar steunt Inofec de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen. Door de jaren heen heeft deze semiklassieker heel veel aan prestige gewonnen. Tijdens de persvoorstelling inviteerde televisiepresentator Karl Vannieuwkerke enkele prominenten om plaats te nemen in de Inofeczetel. Paul Renson (Renson), Bert De Brabandere (Brouwerij De Brabandere) en Wouter Vandenhaute (Flanders Classics) blikten vooruit naar de 70e editie die op woensdag 25 maart wordt georganiseerd. Niemand minder dan de Giro winnaar van vorig jaar Nairo Quintana en regerend wereldkampioen Michal Kwiatkowski zullen in Roeselare de start nemen. Benieuwd wie de opvolger van Niki Terpstra wordt. •

INOFEC

Kruis alvast woensdag 9 of donderdag 10 december 2015 aan in uw agenda want dan gaat in Kortrijk Xpo het grootste b2b-contactevenement door. Ook Inofec zal opnieuw van de partij zijn tijdens de Bedrijven Contactdagen. We verwelkomen u graag op onze gezamenlijke stand Den Arrivée. •

Inofec opBedrijven

Contactdagen

Page 17: View magazine - voorjaar 2015

Inofec op studiereis naar Londen

Als toonaangevend leverancier van kantoormeubilair moet je mee zijn met de nieuwste trends. Op initiatief van Voka West-Vlaanderen trok zaakvoerder Marc Speeckaert naar Tech City in Londen voor een inspirerende reis. •

Winnaar van de vorige

prijsvraag!In het vorige nummer van View vroegen we naar de naam die Roger De Vlaeminck op zijn pronostiekbriefje voor het BK Wielrennen te Wielsbeke had ingevuld. Dat was natuurlijk Stijn Devolder en bijna iedereen had dat juist. Jan Van Dijck van het bedrijf Elipse uit SCHOTEN benaderde de schiftingsvraag het dichtst en ontving inmiddels zijn Inofec wieleroutfit. •

Wineen inofec

sporttas!

Zaakvoerder Marc Speeckaert heeft een hart voor sport en daarom schenkt hij deze praktische sporttas weg. U kan deze mooie tas winnen door mee te doen aan onze wedstrijd: geef het juiste antwoord op onderstaande wedstrijdvraag (tip: het antwoord is te vinden in dit magazine) en doe een gok op de schiftingsvraag. Stuur een e-mail met beide antwoorden naar [email protected] en ditvoor 30 april 2015.Veel succes!

Wedstrijdvraag: Hoeveel medewerkers telt het Sint-Andriesziekenhuis te Tielt?

Schiftingsvraag: Hoeveel juiste antwoorden zullen wij ontvangen hebben tegen 30 april 2015?

Page 18: View magazine - voorjaar 2015

18 THEMA VERLICHTING

10 000

9 000

8 000

7 000

6 000

5 000

4 000

3 000

2 000

1 000

KOEL

NEU

TRAA

LW

ARM

HID

LED

HAL

OG

EEN

Standaard daglicht

GloeilampenZonsopgang-ondergangKaarslicht

Felle zon

kleurtemperatuur in kelvin

Warm of koud wit licht?

Bij de inrichting van een kantoorruimte moeten er heel wat keuzes gemaakt worden. Bepalend voor de sfeer van de ruimte is de kleur van het licht. Zo kan je kiezen tussen warm of kouder licht, maar er bestaan ook systemen die de regeling van de

kleurtemperatuur kan toepassen.

INOFEC • HILDE VERBEKE

Goede verlichting stelt mensen niet alleen in staat te zien, maar ze beïnvloedt ook hoe

mensen zich voelen. Het is bewezen dat er een verband is tussen gebrek aan licht en depressie. Vooral in de maanden november tot maart zijn er meer mensen wiens bioritme ontregeld raakt door het gebrek aan licht.

Naast de hoeveelheid licht kan men ook kiezen voor de kleurtemperatuur van het licht. Die wordt uitgedrukt in Kelvin: hoe

lager het cijfer hoe warmer, hoe hoger hoe kouder. Voor kantoren adviseren wij meestal 3 000 Kelvin. Dit staat voor aangenaam werken, 4 000 Kelvin geeft een zuiverder en efficiënter gevoel terwijl 6 000 Kelvin een heldere en alerte omgeving creëert. Voor de koffiebar of klantenomgeving wordt gekozen voor 2 700 Kelvin wat staat voor intiem, gezellig en exclusief.

Door de sterke evolutie van de LED zijn we in staat om op een eenvoudige manier al deze kleuren automatisch te

gaan sturen, zo kunnen we een ochtendstemming, middagstemming en een avondstemming creëren. Kleurtemperatuurregeling kan ook handmatig geregeld worden voor bijvoorbeeld vergaderruimtes, als we ons moeten concentreren nemen we beter warm licht, als we actief moeten zijn kiezen we voor koeler licht. Deze toepassing wordt “Tunable White” technologie genoemd. Uit recent onderzoek aan de Universiteit van Wenen is gebleken dat kleuren en de hoeveelheid licht een belangrijke invloed hebben op de mens. •

Page 19: View magazine - voorjaar 2015

om voor de Inoled te kiezen

➜ Energiebesparend➜ Lage onderhoudskost dankzij een

levensduur van 50.000 uur➜ Eenvoudig dimmen dankzij

ingebouwde dimmer➜ 5 jaar garantie➜ Gemakkelijk verplaatsbaar➜ Geen verblinding op het werkvlak➜ Geen flikkering➜ Goede kleurweergave CRI 84➜ Keuze uit warm of neutraal wit licht

➜ Energieklasse: type A

10goede

redenen

InoledDe INOLed is een vrijstaande lamp voor toepassing in kantoren, wachtruimtes, doorgangen, maar ook voor privéruimtes. Er is keuze tussen gezellig warm licht en neutraal wit licht. Standaard is de lamp verkrijgbaar in zwart of wit. Bij bestelling van minstens 20 stuks is elke RAL-kleur mogelijk.

Dankzij zijn laag gewicht is dit toestel gemakkelijk te verplaatsen en zijn compacte vorm zorgt ervoor dat de INOLed weinig ruimte inneemt. De verdeling van het licht gebeurt voor 20% rechtstreeks op het werkvlak en voor 80% indirect via de omgeving

De INOLed is uitgerust met een ledmodule die een levensduur heeft van maar liefst 50 000 uur. Ze gaat dus 25 keer langer mee dan halogeenverlichting of 6 keer langer dan een compacte tl-lamp. De INOLed geeft nauwelijks warmte af waardoor hij uitblinkt qua rendement.

Nu tijdelijk voor € 699 ipv € 899. Aanbieding geldig t.e.m. 1 september 2015. Ga naar www.inofec.be/INOLed voor meer informatie of om te bestellen.

Page 20: View magazine - voorjaar 2015

20

7u45“De regio waarin ik actief ben, is alles wat ten oosten van Gent ligt. Er is nog heel wat potentieel voor Inofec, onder andere bij de lokale besturen. Gelukkig kan ik veel van thuis uit werken, maar éénmaal per week kom ik naar het hoofdkwartier in Waregem. Dat is vandaag het geval. Samen met Marc bespreek ik de lopende projecten, de nieuwe offerteaanvragen en de cijfers. We hebben het ook over enkele nieuwe producten.”

Een werkdag uit het leven van ...

Walter TollenaereEén jaar geleden kwam de 63-jarige Walter Tollenaere aan boord van het Inofec-

team. De uitgeweken Gentenaar die nu in Mechelen woont, heeft maar liefst 30 jaar verkoopservaring in de sector van kantoorinrichting op zijn teller staan.

Hij dacht er even aan om te stoppen met werken, maar hij volgde uiteindelijk toch zijn passie voor het vak. “Ik ken dit bedrijf en zijn oprichter Marc al jaren. Ik kan hier terugvallen op een goed geolied team en daarom heb ik beslist om hier nog een

tijdje mee te draaien”, klinkt Walter Tollenaere enthousiast.

PATRICK HOLDERBEKE

9u00“Een leverancier komt een presentatie geven van een nieuw gamma stoelen. We krijgen informatie over technische en estethische aspecten en ook enkele interessante verkoopsargumenten. Meestal probeer ik dergelijke vergaderingen te beperken tot een vijftal per jaar want intussen dikt je verkoopcijfer natuurlijk niet aan. Ik heb een soort haat-liefdeverhouding met de leveranciers want eigenlijk vragen ze om hun producten te promoten terwijl je zelden of nooit exclusiviteit krijgt. Een ander kan dus met de vruchten van je werk gaan lopen.

EEN WERKDAG UIT HET LEVEN VAN …

Page 21: View magazine - voorjaar 2015

9u45“In Waregem heb ik mijn eigen werkplek waar ik mijn mails kan checken, de klanten kan opbellen en nieuwe afspraken kan maken. Niettegenstaande de marktomstandigheden verre van optimaal zijn, krijgen we tegenwoordig heel veel offerteaanvragen. Daardoor heb ik nog nauwelijks de tijd gehad om prospecten te bezoeken.”

13u“Onder het motto ‘een vliegende kraai vangt meer dan een zittende’, ga ik zo snel mogelijk de klanten bezoeken. Door de vele aanvragen zijn er heel wal afspraken die moeten worden afgewerkt.”

11u00“Samen met enkele collega’s bekijken we de plannen van een nieuw project. Ik ben heel blij dat ik hier in een jong, commercieel ingesteld en dynamisch team ben terecht gekomen. Niet alleen is er bij Inofec heel veel aandacht voor innovatie, alles loopt hier ook gesmeerd. Als verkoper moet je kunnen rekenen op de ondersteuning van een heel team. Ik heb hier alle middelen ter beschikking om mijn klanten, na een analyse te hebben gemaakt van hun wensen en behoeften, een degelijk en weldoordacht voorstel uit te werken. Het ultieme doel: de realisatie van een functionele en ergonomische omgeving.”

14u30“Onderweg krijg ik regelmatig telefoontjes van nieuwe en bestaande klanten. Dankzij mijn lange ervaring in de sector beschik ik over een interessant netwerk. Bij klanten zoals ArcelorMittal, Samsonite en Cebeo ben ik al jaren kind aan huis en ik ben verheugd dat deze mensen me naar Inofec gevolgd zijn.”

17u00 “Tussen 17 en 18u00 tracht ik terug op mijn thuiskantoor te zijn want uiteraard is er heel wat administratief werk zoals het voorbereiden van offertes. Ook tijdens het weekend verstuur ik regelmatig mails. Het valt me overigens op dat de manier van werken in onze maatschappij veel veranderd is, want heel vaak krijg ik zelfs onmiddellijk reacties van klanten terug.Na het werk blijft er wat tijd over om wat te lezen, te sporten en voor andere hobby’s.”

Page 22: View magazine - voorjaar 2015

22 INOFEC K AFFEE

Inofec Kaffee

de echte beker van België

in het INOFEC kaffee

Het Inofec Kaffee zag al heel wat vedetten passeren, maar op 23 maart was er wel een heel speciale gast: de echte Beker van België. In een kolkend Koning Boudewijnstadion hadden de blauw-zwarten van Club Brugge zich de avond voordien de betere getoond van de rivalen uit Anderlecht. Nadat Tom De Sutter de score had geopend, zorgde Lior Refaelov net voor affluiten voor het bevrijdende doelpunt. Het was al van 2007 geleden dat Club Brugge nog een prijs had gepakt. Het bezoek van de Beker van België mag dan ook als historisch aanzien worden. •

>> Karel Vlaemynck (VBC) en Marc Speeckaert (Inofec) steken trots de beker in de hoogte.

Page 23: View magazine - voorjaar 2015

Ruim één jaar geleden opende het Vlaemynck Business Center langs de Ringlaan

in Tielt. Het is een full service kantoor voor zowel starters, éénmansbedrijven als grotere ondernemingen. De kantoren zijn volledig ingericht en de gebruikers krijgen toegang tot een ruime waaier aan gemeenschappelijke faciliteiten zoals vergaderzalen, onderhoud, administratieve ondersteuning en catering.

kalender<< After Work PartyOp korte tijd is deze After Work Party uitgegroeid tot een vaste waarde. Elke laatste vrijdag van de maand komen tientallen mensen naar het Inofec Kaffee afgezakt voor een gezellige ontmoeting.

<< Play-offs op groot schermDe Jupiler Pro League is in jaren niet meer zo spannend geweest want de titelfavorieten staan na 30 matchen nog altijd op een zakdoek bij elkaar. De play-offs zullen uiteindelijk beslissen over winst en verlies. Kan Club Brugge na tien jaar eindelijk de ban breken of zal Anderlecht gewoon zijn titel verlengen? Misschien is AA Gent wel de derde hond die met het been zal weglopen. Wie in een gezellig kader de ontknoping van onze voetbalcompetitie wil volgen, kan terecht in het Inofec Kaffee want de play-offs zullen hier op groot scherm uitgezonden worden.

<< Nacht van Storms’ HarbourStorms’ Harbour is een prestigieus nieuwbouwproject van vastgoedgroep Vlaemynck in het hartje van Nieuwpoort. Op vrijdag 21 augustus wordt op het stemmige binnen plein van de site een exclusief vip- en netwerkevenement georganiseerd. De Nacht van Storms’ Harbour is inmiddels toe aan zijn vierde editie.

Dwars door Vlaanderen te gast in Tielt

Op woensdag 25 maart raasde het wielerpeloton over de Ringbaan van Tielt. De passage langs de Europa stad kwam er op vraag van Marc Speeckaert die actief is in de organisatie van Dwars door Vlaanderen. Een deel van het wielercircus streek neer in het Vlaemynck Business Center. Tal van VIP’s kwamen die dag langs voor het ontbijt of het middagmaal.

Het kloppend hart van het Vlaemynck Business Center is het Inofec Kaffee. Het is de plaats om te netwerken en om te genieten van een lekkere lunch. Er is plaats voor 70 personen en elke weekdag vanaf 11u30 serveert de keukenbrigade een dagverse lunch. Zonet werd het Inofec Kaffee uitgebreid met de Inofec Lounge, een extra ontvangstruimte op het gelijkvloers. Zeker bij grotere evenementen is dit de ideale locatie om de gasten te ontvangen. •

>> Karel Vlaemynck (VBC) en Marc Speeckaert (Inofec) steken trots de beker in de hoogte.

Page 24: View magazine - voorjaar 2015

i Inofec Kantoormeubelen

Gentseweg 518

8793 Waregem

tel 056 61 52 04

fax 056 61 36 81

[email protected]

www.inofec.be

Like ons op: Facebook.com/InofecBelgie

Volg ons via: Twitter.be/InofecBelgie