Assetmanagement 2017 /2018

4
Assetmanagement 2017 /2018 3 Modules 12 Masterclasses 12 Topclasses

Transcript of Assetmanagement 2017 /2018

Assetmanagement 2017 /2018

3 Modules 12 Masterclasses 12 Topclasses

Leeruitkomsten • De medewerker kan zijn eigen rol binnen het vakgebied assetmanagement zo goed mogelijk invulling geven

door gebruik te maken van de aangereikte kennis, de meest recente inzichten uit de wetenschap, de diverse behandelde methoden en technieken plus de aangereikte instrumenten.instrumenten aangereikt krijgt om zijn eigen rol zo goed mogelijk in te vullen en dit doet op basis van de meest recente inzichten uit de wetenschap.

• De medewerker begrijpt de taken en rollen van collega’s en netwerkpartners in relatie tot de wisselwerking met de eigen uw rol en kan vaktechnisch beter communiceren en samenwerken.

Assetmanagement: volop in beweging, volop in transitie. Waar het begon met het risicodenken in het operationele onderhoud & beheer zien we de laatste jaren een sterke opschaling naar het tactisch systeemdenken en het strategische ketendenken. De partijen TU Delft en Colibri Advies bieden u een academische opleiding Assetmanagement aan waarbij een stevige basis gecombineerd wordt met de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Doelgroep • Instroomniveau: HBO/WO. • Organisaties: gemeenten, provincies, overheden, energiebedrijven, waterschappen, drinkwaterbedrijven,

chemiebedrijven, havenbedrijven, aannemers, adviesbureaus. • Functies: (aankomend) assetmanagers, omgevingsmanagers, teamleiders onderhoud & bedrijfsvoering,

beleidsmedewerkers en financiële medewerkers. • Sectoren: Riool, Energie, Water, Afvalwater, Ruimtelijke Ordening, Maritiem, Wegenbouw, Rail, Chemie,

Defensie en Industrie.

Persoonlijke leerwinst U begrijpt uw plaats, rol en verantwoordelijkheid in het totale werkveld van assetmanagement. U heeft instrumenten aangereikt gekregen om uw eigen rol zo goed mogelijk in te vullen en u doet dit op basis van de meest recente inzichten uit de wetenschap. Ook begrijpt u de taken en rollen van uw collega’s en de wisselwerking met uw rol.

Assetmanagement

Colibri Advies

3 Modules12 Masterclasses12 Topclasses

Programma Module Proces & Organisatie In deze module staan mens, organisatie en stakeholders centraal. In de Masterclasses leert u wat de organisatorische randvoorwaarden zijn voor een succesvolle implementatie van assetmanagement. In de Topclasses nemen we u mee naar de laatste ontwikkelingen: complexe besluitvorming in een dynamische omgeving.

MasterclassesInleiding assetmanagement Strategisch assetmanagement in de praktijk Tactisch assetmanagement Assetmanagement binnen de industrie

TopclassesGovernance van assetmanagementEen Rijnlandse kijk op assetmanagementOpstap naar examenwerkstukComplexe besluitvorming

Module Techniek In de module Techniek leert u de instrumenten kennen die nodig zijn om assetmanagement toe te passen. In de Masterclasses leert u de basistechnieken om bijvoorbeeld een afweging te maken tussen functionele prestaties, risico’s en kosten. In de Topclasses maakt u kennis met de meer geavanceerde methoden en de toepassing hiervan in de praktijk.

Masterclasses Onderhoud, beheer & risicobeheersing De menselijke factor bij de inrichting van de onderhoudsorganisatie Informatiemanagement & datasystemen Toegepaste Life Cycle Costing

TopclassesGeavanceerd ontwerpen op basis van risicobeheersingInzet van bewezen methodesEngineering assetmanagementLevensduurmanagement in de praktijk

Meer informatie of aanmelden? www.assetmanagement.tudelft.nl

Module Markt In de module Markt staat de interactie tussen de eigen organisatie en de markt centraal. De basis marktfunctie voor goed assetmanagement leert u in de Masterclasses. De nieuwste ontwikkelingen komen in de Topclasses aan bod.

Masterclasses Assetmanagement en markt Professionaliseren van de inkoopfunctie Strategisch inkopen Contractmanagement

TopclassesSpel Dynamisch contracteren & plannenPrestatiegestuurd uitbesteden van onderhoud Prestatieinkoop (Best Value Procurement)De toegevoegde waarde van assetmanagement

Het programma is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend en wijzigingen zijn voorbehouden. Zo houden we het programma actueel.

De opleiding bestaat uit drie modules met elk vier Masterclasses en vier Topclasses. De modules zijn Proces & Organisatie, Techniek en Markt. Masterclasses zijn gericht op de basisvaardigheden van assetmanagement. Topclasses gaan verder en dagen u op academisch niveau uit om over uw eigen grenzen te kijken.

Prof.dr.ir. A.R.M. Wolfert Programmadirecteur

Hoogleraar ‘Engineering Asset Management’ aan de

leerstoel ‘Integraal ontwerp en Beheer’ bij de faculteit CivieleTechniek en Geowetenschappen.

Opzet en studietijd De Masterclasses en de Topclasses bestaan per module uit 2 x 4 interactieve bijeenkomsten met avondcolleges, zelfstudie en verdieping aan de hand van een eigen casus met individuele begeleiding. De lesdagen van de reguliere opleiding zijn om de twee weken en worden ‘s avonds gegeven van 17.30 – 21.00 uur, inclusief een warme maaltijd. Voor zelfstudie kunt u rekenen op circa 8 uur per week. De doorlooptijd van één module bedraagt 20 weken. De studie-belasting van een module is 200 uur.

Examen Aan het begin van een module formuleert u samen met uw docent en uw begeleider op uw werk een

eigen casus.Tijdens het leertraject werkt u aan deze casus. U ontvangt hierbij persoonlijke begeleiding van één van de docenten. In uw casus laat u zien dat u het geleerde toe kunt passen. Uw casus is tevens het examen van de module. Voor de beoordeling gelden strenge normen en kwaliteitseisen van de TU Delft.

Start van de opleidingDe opleiding start bij 14 deelnemers per module. De modules bestaan uit Masterclasses en Topclasses. U kunt kiezen met welke module u start. Voor de exacte data, aanmelden en kosten bezoek www.assetmanagement.tudelft.nl

De voertaal van de opleiding is Nederlands. Lesmateriaal wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. DocentenDe opleiding wordt gegeven door een mix van ervaren TU Delft-en praktijkdocenten. Hiermee bent u verzekerd van de laatste wetenschappelijke inzichten en best practises in organisaties. Om ervaringsleren te stimuleren maken we gebruik van serious games.

Organisatie• Programmadirecteur

Prof.dr.ir. Rogier Wolfert• Programmacoördinator

Martine van den Boomen • Programmacoördinator

dr. Rob Schoenmaker• Projectleiding

Daniëlla Wijnveldt-Roldaan

Na een succesvolle afronding van de totale opleiding ontvangt u een TU Delft certificaat 

Faculteit Civiele Techniek & GeowetenschappenCiviele techniek en Geowetenschappen richten zich op het ontwikkelen, ontwerpen, construeren, realiseren en beheren van fysieke infrastructurele voorzieningen, nodig voor de veiligheid, gezondheid, bedrijvigheid en duurzaamheid van de samenleving. Deze voorzieningen hebben betrekking op onder andere watermanagement, bodembeheer, stadsontwikkeling, bescherming tegen overstroming, drinkwaterwinning, afvalwaterbehandeling, water-, weg- en railtransport.

Technische Universiteit DelftOp de Technische Universiteit Delft wordt al sinds 1842 technisch onderwijs gegeven. De TU Delft is een moderne universiteit met acht faculteiten en hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten die bijdragen aan onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit. De TU Delft - als vooraanstaande ingenieursuniversiteit in de wereld - ziet het als haar maatschappelijke opdracht om technologische oplossingen aan te dragen die significante impact hebben op de weg naar een duurzame samenleving en een bloeiende economie. De universiteit onderhoudt nauwe contacten met het (internationale) bedrijfsleven, een strategische alliantie die de toepasbaarheid van de vele academische programma’s garandeert en zorgt voor uitstekende carrière perspectieven voor afgestudeerden. Alle programma’s stimuleren creatief, onafhankelijk en oplossingsgericht denken.

Colibri Advies Colibri Advies is een adviesbureau, gespecialiseerd in het assetmanagement van fysieke infrastructuur. Stevig geworteld in de praktijk met goed zicht op strategische organisatiedoelen. Colibri Advies begeleidt organisaties bij de invoering van assetmanagement. Met gerichte analyses wordt een gezonde balans tussen investeren en instandhouden gezocht. Technieken zoals life cycle costing, risico- en beschikbaarheidsanalyses worden gebruikt om de toegevoegde waarde van assets inzichtelijk te maken.

ContactT +31 (0)15 278 54 79

E [email protected]