Ambiblad december 2007

19
Liefste chirovrienden, Hier staan we weer aan het begin van een gloednieuw jaar met onze neiuwjaarsbrief. Het afgelopen jaar was een jaar waar veel leuke dingen zijn gebeurd. Zoals het groepsfeest, het kamp, de spaghettiavond, de groepsdag en natuurlijk ook de gewone leuke zondagen met je eigen afdeling. We zouden iedereen ook nog eens willen bedanken voor de spaghettiavond. Het was een groot succes, zonder jullie was dit uiteraard niet gelukt. Bedankt! Maar genoeg in het verleden gekeken, wat brengt het volgend jaar? Wel, ook volgend jaar zal er natuurlijk een groepsfeest zijn. Voor de mensen die nog niet weten wat een groepsfeest is: Een groepsfeest is een show die de leden in elkaar steken. Ze oefenen dansjes, toneeltjes, liedjes,… Dit jaar op 8 maart 2008 zal deze show plaatsvinden. Later in het jaar is het naar goede gewoonte het kamp. Voor ons het hoogtepunt van het jaar! Doorheen het jaar gaan enkele afdelingen ook op weekend, meer informatie hierover verkrijg je via je eigen afdelingsleiding. Ziezo, zo ziet het volgend jaar eruit. Wij kijken er al naar uit, jij ook? Van jullie kapoenen, De Leiding

description

het blad van chiro stokkel!

Transcript of Ambiblad december 2007

Page 1: Ambiblad december 2007

Liefste chirovrienden,

Hier staan we weer aan het begin van een gloednieuw jaar met onze neiuwjaarsbrief. Het afgelopen jaar was een jaar waar veel leuke dingen zijn gebeurd. Zoals het groepsfeest, het kamp, de spaghettiavond, de groepsdag en natuurlijk ook de gewone leuke zondagen met je eigen afdeling.

We zouden iedereen ook nog eens willen bedanken voor de spaghettiavond. Het was een groot succes, zonder jullie was dit uiteraard niet gelukt. Bedankt!

Maar genoeg in het verleden gekeken, wat brengt het volgend jaar? Wel, ook volgend jaar zal er natuurlijk een groepsfeest zijn. Voor de mensen die nog niet weten wat een groepsfeest is: Een groepsfeest is een show die de leden in elkaar steken. Ze oefenen dansjes, toneeltjes, liedjes,… Dit jaar op 8 maart 2008 zal deze show plaatsvinden. Later in het jaar is het naar goede gewoonte het kamp. Voor ons het hoogtepunt van het jaar! Doorheen het jaar gaan enkele afdelingen ook op weekend, meer informatie hierover verkrijg je via je eigen afdelingsleiding. Ziezo, zo ziet het volgend jaar eruit. Wij kijken er al naar uit, jij ook?

Van jullie kapoenen,

De Leiding

Page 2: Ambiblad december 2007

Beste ouders en chiroleden, Eerst en vooral: Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar ! We hopen dat 2008 een even leuk chiro-jaar wordt als 2007. Net als vorig jaar is de volgende grote activiteit het Groepsfeest. Op 8 maart 2008 mogen jullie opnieuw een geweldig spektakel verwachten in zaal ‘Ons Huis’ in Sterrebeek. De voorbereidingen kunnen dus van start gaan, en gelukkig kan dat sinds kort in verwarmde lokalen. De VZW Patro en de Kerkfabriek hebben namelijk gezorgd voor centrale verwarming in alle lokalen. De spaghetti-avond was weeral en succes. Ondanks de grotere voorraad hebben jullie ook dit jaar weer alle spaghetti opgekregen. Dat de saus van “de Pino” daar voor iets tussenzit, staat buiten kijf. Dat de leden van Chiro Stokkel goed kunnen eten, merkte onze vaste kookploeg ook op Christus Koning. Tijdens de groepsdag beleefde de hele groep samen spannende computer-video-game-avonturen. Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Tot in 2008! En vergeet niet dat al jullie vriendjes en vriendinnetjes zeker welkom zijn in onze Chiro ! Griet en Arne. P.S. : Voor het groepsfeest zijn we op zoek naar tombolaprijzen , dus als je kerstcadeautje van je groottante wat tegenvalt, dan mag je ons daar altijd gelukkig mee maken. Breng alles wat in aanmerking komt gewoon mee op zondag, wij kunnen het nuttig gebruiken.

Page 3: Ambiblad december 2007

Chiro-verjaardagskalender (van januari tot april) Januari

1 : Alexandre (Speelclub)

6: Lisbeth (Tito)

8: Katia (Aspi)

20: Wim (Leiding)

Februari 2: Wim (Aspi)

3: Arnaud (Aspi)

28: Vilayvane (Speelclub)

Maart 4: Jacky (Rakwi)

5: Fabian (Rakwi)

10: Toon (Leiding)

14: Alex (Speelclub)

20: Jan (Leiding)

24: Youri (Speelclub)

April 3: Regis (Rakwi)

6: Geoffrey (Rakwi)

13: Louis (Speelclub)

19: Bart (Leiding)

20: Alice (Rakwi)

22: Quentin (Aspi)

29: Eléonore (Rakwi) en Madi (Keti)

Page 4: Ambiblad december 2007

Lieve leden van de speelclub

Allereerst een belangrijke boodschap: We hebben een brief gekregen van

sinterklaas, hij vond het een heel leuk bezoekje en hij vindt dat jullie allemaal ook

eens naar Spanje moeten komen. We willen dit wel doen, maar

Spanje vinden we wel een beetje te ver. We gaan de heiligen van

Affligem bezoeken. Huh? Wat is dat voor iets??

Oei, Samson heeft het precies ook niet begrepen. Dan zullen we misschien eindelijk eens uitleggen wat we bedoelen. Wel, hou je vast:

DE LEUKSTE PLOEG VAN DE WERELD (De speelclub natuurlijk) gaat op…

(tromgeroffel…) WEEKEND!!!! Vertel aan je mama en

papa dat ze niets mogen plannen op 4,5 en 6 april 2008. Want dan vervangen wij jullie mama en papa voor 1 weekend. Hoe

en wat we juist gaan doen, zullen jullie dan wel zien. Dit kunnen we jullie wel al verklappen:

Het wordt het beste weekend sinds het vorige! We willen jullie nog juist zeer prettige feesten wensen (en heel veel cadeautjes )

Zalig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

WAAH, Gertje!! Ik knijp daar ook niets van zenne!

BEGRIJP, SAMSON!

Ah ja…

WOEF

Jan Rongé
Text Box
2-3-4 mei 2008
Page 5: Ambiblad december 2007

KALENDER

Januari 6: Chiro voor iedereen 13: Chiro voor iedereen 20: Chiro voor iedereen 27: Geen Chiro wegens

laatste van de maand

Februari 3: Chiro voor iedereen 10: Chiro voor iedereen 17: Chiro voor iedereen 24: Geen Chiro wegens

laatste van de maand

Maart 2: Chiro voor iedereen

Zat 8: Groepsfeest!!! 9: Geen Chiro wegens Groepsfeest 16: Chiro voor iedereen 23: Chiro voor iedereen 30: Geen Chiro wegens

laatste van de maand

April 6: Chiro voor iedereen 13: Chiro voor iedereen 20: Chiro voor iedereen 27: Geen Chiro wegens

laatste van de maand

De speelclub-leiding heeft nog een blijde boodschap: De speelclub gaat op weekend 2,3 en 4 mei.

Verdere info volgt later.

Page 6: Ambiblad december 2007

Goedenavond beste kijkers,

Eerst en vooral wil ik me ne ke voorstellen. Ik zen Jef, 98 jaar oud en ik woon neffest de kerk van Stokkel. Omda kik al zo oud zen moet er iemand voor mij zorgen en das Marie. “JAAA (in een hoog piepstemmeke)”. Nee, tis tegen de kijkers. Maar om terug te komen op mijn verhoal, ik dacht ulle ne kee te vertelle hoe dat was in mijnen goeien ouven tijd. Dienen tijd da was toen dak rakwi was. Dus in mijnen tijd e adde wijle ook nog chiro op de zondag. En wijle moeste ELKE zondag daar zijn, anders wast de week daarna roefel. Kweeni of gelle da nog kent, das eigenlijk gewoon een pakske slaag. Marie, geef me’s e slokske water, kem dust van zoveel te vertellen!!! “Ja Jef, ik kom al.” Wij moesten ook altij ons uniform aan. Ma eigenlijk wil ik vertellen van die ene zondag, da was den besten ooit. Vuil da we waren, oeioeioei. Marie, als ge toen mijn uniformke moest kuisen, dan hadde pas gevloekt. Dienen dag zijn wijle naar den bos geweest. Een echt kamp gebouwd, met een verdiep. Ons leiders adde da toen gesjord. Da was echt leuk. Ahjaaa, ik weet nog, we adden ook ne keer een groepsfeest. “Jef, je had dat elk jaar. Nu doen ze dat nog steeds. Het is trouwens tijd voor u pilleke!” Ons stukje int groepsfeest was keileuk. We moeste het stuk van de ark van noah naspele. We moesten daar natuurlijk veel vo oefene. Iedereen was er altij dus wast keigoe gelukt. Wak zeker ni mag vergete te vertelle was da ‘cool’ weekend. Cool das toch het woord da gelle nu gebruikt, nee? MARIE, das toch da woord e? “Ja, Jef, cool, Jef.” Da weekend da was altij in februari erges. En bij de paterkes in affligem…Wa mij ook altij wel tof leek was nen dag op wielekes..Nu hebben ze zo speciale rolschaatsen en rare planken me wielekes..Da zou wel leuk zijn voor ulle da ge zo nen dag ulle kunt amuseren op die wielekes samen met de andere ulle..just eh Marie? “ja jef da is waar..”Maar alé ik hoop da gijle u ook nog amuseerd gelijk als wijle vroeger in de goeie ouwe tijd..Maar ik zen er van overtoagd da ulle leiders da wel goe zullen doen..alé ze zullen toch un best doen!

Marie ik moet na toilet! “ok jef ik kom al!”

Dag rakwi’s doe da nog goe en ik wens ullen allemoal e zalig Pasen “ kerst jef!!” ja just zalige kerst en ne gelukkige nieuve joar eh

Alé kmoet door want gelijk as gijle al wist moet ik na twc slu en de kost mannekes!!

Page 7: Ambiblad december 2007
Page 8: Ambiblad december 2007

Ie de TitoIe de TitoIe de TitoIe de Tito’’’’ssss Deze keer krijgen jullie jullie artikel niet zomaar te lezen. Jullie moeten de onderste raadsels oplossen om tot een link te komen naar een site waar het artikel online zal staan. Veel plezier Wij? P.S.: Geen paniek als je het raadsel niet kan oplossen: de oplossing komt woensdag op de site te staan. Raadsels:

1) World Wide Web 2) . 3) De leukste jeugdbeweging 4) . 5) België in het kort 6) Scheef streepke 7) Rebus:

8) Dit, maar dan in het algemeen. (tip: wat ben je aan het lezen.) 9) Scheef streepke 10) Wat is nen tito op zijn kop? (tip: Begint een T.)

11)

Page 9: Ambiblad december 2007

Is kort geleden nog bij ons op bezoek geweest. Paarse vrucht. Nootachtige. Rijdt onder de stad door in een donkere tunnel. Hier mag je zelf de vraag en het antwoord kiezen zolang er maar een ‘L’ in voorkomt.

12) . 13) padoef zonder klinkers

Page 10: Ambiblad december 2007

5 jaar

Chiro Stokkel online

Op www.chirostokkel.be zijn wij te vinden, elke dag en elke nacht, met alle informatie die er

nodig is. Maar ook met vele grappen en grollen.

Jawel, de eerste keer dat Chiro Stokkel modern werd, was op 28 december 2002! In die

maand kwamen er 139 bezoekers naar onze site. Maar de drukste maand tot nu toe is nog

altijd januari 2003 met 1 328 bezoekers!

De drukste dag

was 19 februari

2004, toen

kwamen 123

mensen piepen.

De meesten

komen na een

drukke

schooldag is

kijken om weer

op krachten te

komen, en

tussen 3 en 6

uur ligt Chiro

Stokkel in haar

bedje.

Blijkbaar is heel

de wereld in ons

geïnteresseerd,

want zelfs

Peruvianen,

Arabieren en

Israëli’s zijn al

komen zien…

Page 11: Ambiblad december 2007

Beste Keti’s,  

Het is al bijna Kerstmis! Hoe zijn de examens geweest? 

Maar niet getreurd want binnenkort is het weer feest! 

Ook in het nieuwe jaar Staan wij, jullie lieve leiding, 

weer klaar. We zagen het licht 

En schreven daarom dit gedicht. 

Hieronder volgen nog de wensen, 

Want jullie zijn toffe mensen. 

‐ een goede gezondheid ‐ mooie cadeautjes 

‐ veel plezier (op de Chiro) ‐ een goed lief 

‐ vrede op Aarde (en op de Maan) ‐ een mooie stad (Boekenheem genoemd) 

‐ blauw (kleur van de Keti’s) haar ‐ en vooral!: een nieuwe pull onder de kerstboom! 

 De (kerst)ballen 

 

Dries        &         Alix 

Page 12: Ambiblad december 2007
Page 13: Ambiblad december 2007

Pagina 1 ontbreekt nog voor de moment …

Page 14: Ambiblad december 2007

Ze trokken hun stoutste schoenen aan en gingen op weg naar de Kerstmarché

Scheissche wat is het hier saaierdiepaaierdie. Zo saai dat ik er kriebels van krijg in mijn onderbuik

Dat ken ik, volgens mij heeft die gewoon diarree…

Redelijk stoute schoenen

Lomperik !

Het ruikt hier naar wafels…

Ik had nooit die wafelparfum mogen kopen van die clochard…

Wendy help, mijn tong plakt vast, ik had geen bevroren wafel moeten nemen

PUREE IK BEN ZWANGER !!

IK weet niet veel !

Niet eigen schuld, toch een dikke bult.

IK bedoel, ik weet van niks !

Page 15: Ambiblad december 2007

Mijn H2O is gebroken !!

Hij maakt veel geluid, misschien is het een spartaan !

SPARTAAA !

Maar hij of zij is nog geen zes !

Lopen! Ga maar in het speelclublokaal

De tijd begint te spannen…

Voor wat is het ?

Mijn vuist klinkt als een kip

JA ?!

Wat is dat Daar ??!!

?

Euink ?

Het stalletje van de nonnen…

Ben je gek! we zijn juist tikkertje tussen de benen aan het spelen !

Het is om een kerstkindje ter wereld te brengen, mag dat?

Page 16: Ambiblad december 2007

Da stro bevalt me wel..

Wel, waar wacht ge op ? een vallende ster ?

Gaat Het een beetje ?

Proficiat nu zijt ge een fiere madam zeker ? Het is helemaal geen

schattig boeleke, maar een hoop uitnodigingen voor de aspi’s !

Liefste Aspi’s, Omdat jullie zo’n brave patapoefkes zijn nodigen we jullie uit op 23 december van 17u tot 22u (in plaats van normale chirouurtjes). Wie langer wil blijven, mag. Laat zo snel mogelijk weten of je komt, dan kunnen we het nodige regelen want wij zullen voor een heerlijk avondmaal zorgen. Bij een echt kerstfeestje horen uiteraard cadeautjes, wij gaan voor jullie naampjes trekken en in jullie brievenbus komen steken. De persoon waarvan jij het naampje hebt, daar zul jij een cadeautje voor moeten maken of kopen voor max. 2 euro. Succes nog met jullie Examens en tot dan ! Jullie Tere Lieve Leiding, Dendy en Wennis

Page 17: Ambiblad december 2007

In deze tekst zitten de namen van heel de leidingsploeg verstopt. Kan jij

ze vinden? Er waren eens drie speelclubbers, Jos, Maud en Niska, die afstevenden op een ongeluk: Jos

had de andere twee namelijk een schat getoond. Ja, natuurlijk wilden ze die gaan halen.

Maar plots kwam de Krawen Dymoticus, zette hen knel en bond hen vast in zijn grot, met

een omheining van scherpe bramen. Maar wacht, wie is dat beest? Wel, de Krawen

Dymoticus is een gevaarlijk monster dat 'den Schat vol Basaartjes' moest bewaken. Ook

had hij een sterk ontwikkelde glycocalix. Op een dag eiste hij van de arme speelclubbers

voor hem te knealen onder zijn wimpels, vol prachtige wapenschilden. Niska lachte en

zei "Dat is het domste voorstel dat ik ooit gehoord heb". Artistiek als ze was, tekende ze

ook een karikatuur van het monster op de muur. Het monster was zo geraakt, dat het

begon te wenen en wegliep.

Oei, deze jongen ziet er niet

gelukkig uit. Leid jij hem snel naar

de juiste jeugdbeweging?

Deze puzzelstukjes

zijn helemaal uit

elkaar geraakt!

Krijg jij ze weer in

elkaar?

Page 18: Ambiblad december 2007
Page 19: Ambiblad december 2007