Ambiblad april 2009

16

description

Het blad van Chiro Stokkel!

Transcript of Ambiblad april 2009

Page 1: Ambiblad april 2009
Page 2: Ambiblad april 2009

Beste Chirovrienden,

Het groepsfeest was dit jaar weer geweldig, jullie zijn massaal op komen dagen en waren een geweldig publiek/cast. We zijn heel dankbaar aan alle mensen die geholpen hebben om er zo’n onvergetelijke avond van te kunnen maken.

Aan alle mensen die audiovisueel materiaal van de stukjes hebben verzameld, aarzel niet om deze te delen. Bedankt aan alle mensen die al reeds tot bij ons zijn gekomen.

Het groepsfeest was een héél groot feest in de straten van Stokkel, dat hebben we mogen merken. Maar niet getreurd, binnenkort zal er nog stevig gefeest worden in de straten van Stokkel, aan de hand van een formidabel ontbijt dat iedereen moet meegemaakt hebben, namelijk OLÉ PISTOLÉ.

Hierover vind u meer info in bijgevoegd artikeltje.

Stilletjes aan begeven we ons ook naar de startblokken naar het grootste feest van het jaar, ons kamp. Hoe vroeger we er aan beginnen, hoe meer pret er valt te winnen.

Vrolijk Pasen en succes met het rapen van de eitjes, De leiding

Page 3: Ambiblad april 2009

Hallo iedereen, Eerst en vooral willen we alle leden bedanken voor het geweldige spektakel op het groepsfeest. De opkomst was groot en daardoor hebben we weer wat centjes verdiend om onze werking te ondersteunen. We hebben dit jaar al een lekkere spaghetti-avond gehad en een spetterend groepsfeest. De volgende datum die jullie op de kalender moeten aankruisen is zondag 26 april. We nodigen die dag iedereen uit op een feestelijk ontbijt op het Dumon plein. Zoals alle andere chiro-groepen vieren wij die dag het 75-jarig bestaan van de chiro met de actie: Olé Pistolé. Kom dus met de hele familie tussen 9 u. en 12 u. genieten van een stevig ontbijt voor € 1,- . En dan is het nog alleen maar uitkijken naar het kamp. Voorlopig verklappen we enkel dat het kamp zoals altijd doorgaat van 11 tot 21 juli en dat we dit jaar naar Westouter trekken. Uitgebreide informatie geven we in de volgende editie van het ambiblad mee. Zorg er alvast maar voor dat jullie allemaal meekunnen ! Nog een tip : Om steeds op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes kan je best regelmatig de website bezoeken: http://www.chirostokkel.be Tenslotte willen we nog meegeven dat wij steeds voor jullie klaarstaan. Twijfel dus niet om ons te contacteren in geval van een vraag of een probleem. Vrolijk paasfeest en tot volgende zondag! Griet en Arne. Griet Deveen Langestraat 107/2 1950 Kraainem 0486/73.44.82 [email protected] Arne De Keuster Oppemlaan 54/3 1950 Kraainem 0479/64.89.19 [email protected]

Page 4: Ambiblad april 2009

Kalender

April

5 : Chiro voor iedereen

12 : Geen Chiro wegens Pasen

19 : Chiro voor iedereen

26 : Om 14u: geen Chiro. Wèl Olé Pistolé van 9u-12u op het

Dumonplein!

3 : Regis (Rak)

6 : Geoffrey (Rak)

13 : Louis (Spc)

19 : Eden (Spc) & Bart (leiding)

20 : Alice (Tito)

22 : Quentin (Aspi)

27 : Aurélie (Spc)

29 : Eléonore (Rak) &

Madi (Keti)

Mei

3 : Chiro voor iedereen

10 : Chiro voor iedereen

16 : Keti-Aspinacht

17 : Chiro voor iedereen Speelclub en Rakwi gaan naar de dierentuin!

22-24 : Keti en Aspi gaan op weekend 24 : 14u-16u : Chiro voor Spc, Rakwi, Tito

16u-18u : kampinschrijvingen

31 : Geen Chiro

1 : Thomas (Aspi)

5 : Sofie (Keti) &

Dennis (leiding)

7 : Kenny (Aspi)

18 : Thomas (Spc)

23 : Stephanie (Aspi)

24 : Julie (Spc)

27 : Sebastien (Keti)

Voor de nieuwste informatie:

www.chirostokkel.be (en briefkes van de leiding)

Page 5: Ambiblad april 2009

!srebbulcleepS alloH

Ten eerste : (het is Albertoooooooooo!) proficiat met ons fantastisch circusoptreden! Jullie hebben heel veel moeite gedaan, en het publiek vond jullie geweldig! Het was heel fijn, mandarijn! Als jullie jezelf nog eens terug willen zien, ga dan over een paar weken kijken op de chirosite : www.chirostokkel.be. (dat is nog ongeveer 20 keer slapen) Ten derde : op 26 april (nog 21 keer slapen) zorgt de leiding voor een groot ontbijt op het Dumonplein (waar de markt altijd staat). Iedereen mag komen : jullie, ouders, vrienden, Spongebob … Kom dus allemaal af, van 9 uur tot 12 uur. Dat is oké, pistolé! Ten achtendertigduizend tweehonderdeneerste : weten jullie nog wat we elk jaar doen met de Chiro, tijdens de grote vakantie? KAMP!! Tien dagen plezant met elkaar op vakantie gaan, en één dagje mogen de ouders ook is komen kijken. (zeg dus tegen mama en papa : 11 tot 21 juli is het kamp! (nog 97 keer slapen … veel he) Niet te doen, meloen! Voor de rest hebben we nog een BEESTachtig leuke verrassing voor jullie in onze BUIDEL. Het wordt ZOO plezant dat jullie DIERect mee zullen komen. VerslAAP

Dat wordt heel plezant,

jullie niet, want in mei(kever) gaan we naar de … oei onze computer ging juist een beetje kapot

OLIFANT

.

Nog even jullie kennis testen : wat is een Knoerifast? a) Een wezen dat altijd rijmt c) Urbanus b) Een slechterik uit een oud televisieprogramma e) Iemand die in de put zit

Groetjes! Naj, Ejtraas ne seknaej

Page 6: Ambiblad april 2009
Page 7: Ambiblad april 2009
Page 8: Ambiblad april 2009
Page 9: Ambiblad april 2009
Page 10: Ambiblad april 2009
Page 11: Ambiblad april 2009

-ratten zich zo snel voortplanten dat ze in 18 maanden 1 miljoen nakomelingen kunnen hebben.

Wist je datjes:

-wereldwijd, 23% van de defecten aan fotokopietoestellen te wijten zijn aan mensen die hun achterwerk probeerden te kopiëren. -gedurende de gemiddelde levensduur een slapend persoon ongeveer 70 insecten en 10 spinnen inslikt. -een krokodil zijn tong niet kan uitsteken. -een varken fysiek niet in staat is om naar de lucht te kijken -als je aan een stuk winden laat, gedurende 6 jaar en 9 maanden, produceer je genoeg gas, voor de energie voor een atoombom. -een kakkerlak kan 9 dagen leven zonder zijn hoofd, voordat hij van de honger sterft. -een vlo 350 keer zijn lichaamslengte ver kan springen. Vergelijk bij een mens, dan zou ik over 7 voetbalvelden kunnen springen. - de lengte van je ene wenkbrauw naar de andere percies 10cm bedraagt? -als je je armen gestrekt spreid, dit gelijk is aan je lichaamslengte?

Een man komt thuis van zijn werk en ziet zijn vrouw in de keuken op een trapladder staan. Ze is het plafond aan het verven maar ze knoeit verschrikkelijk veel verf op de grond. De man zegt: "Zeg vrouwtje, zou je geen krantenpapier onder je trapladder leggen?" Waarop de vrouw zegt: "Nee, dat hoeft niet, ik kan er zo ook wel bij hoor!"

Verven

Vraagt Jantje aan zijn vriendje piet: Wat is het verschil tussen een baby en een varken? Daarop andwoord Piet: weet ik niet. Jantje: Een baby poept in de luier en een varken luiert in de poep. en wat is het verschil tussen een Belg en een gek? Piet: weet ik niet. Jantje: Niet veel. En wat is het verschil tussen een wasbak en een wc pot?. Piet: weet ik ook niet. Jantje: Nou mooie boel bij jullie thuis zeg!

gefopt

Een man verlaat 's ochtends zijn huis en ziet tot zijn grote schrik dat de hele achterkant van zijn nieuwe Mercedes is gehavend. Maar hij haalt weer opgelucht adem als hij onder de ruitenwisser een briefje ontwaart. Hij neemt het weg en leest :'BESTE MERCEDES-EIGENAAR. TERWIJL IK DIT SCHRIJF STAAN ER IN DEZE STRAAT 50 MENSEN NAAR MIJ TE KIJKEN. ZIJ DENKEN DAT IK MIJN NAAM, ADRES, KENTEKEN EN POLISNUMMER OPGEEF. DAT IS DUS NIET ZO!'

ongeval

Er waren eens twee cowboys en de ene schiet de andere zijn oog uit. De andere cowboy met zijn oog uit antwoordde : "Als jij dat nog een keer doet, bekijk ik u nooit meer!"

cowboys

Page 12: Ambiblad april 2009
Page 13: Ambiblad april 2009

HET GEHEIM VAN PASEN

Alles begon met paasmaandag, de paashaas was enorm moe van te paashazen met zijn paashaasvriendjes. Ze hadden het samen heel druk gehad tijdens het paasweekend. Ze waren allemaal samen weg geweest naar het paashaasweekendhuisje…en daar speelde zich het geheim van Pasen af! Maar ja… we kenne het geheim van pasen eigelijk ni!hehe… Duuuuuuus hebben we besloten dan maar voor ons eigen Keti geheim te zorgen door op weekend te gaan. Ga jij de uitdaging aan en ontdek je het geheim van de Keti’s?! Of ben je een TAPIJT!!!!! Be there or be a paashaas! Dit geheim zal ontstaan tijdens het weekend van 22, 23 en 24 mei 2009. Vraag het thuis eens aan mama en papa, en laat het ons zo snel mogelijk weten of je kunt of niet! Voila nu weet je al het begin van het geheim van de Keti, de rest zal je tijdens de komende weken wel beetje bij beetje achterhalen…! We kunnen wel al een ander geheimpje verklappen…ben je nu benieuwd?! Je weet hoe de aspi’s altijd ons lokaal vuil maken, wel nu gaan wij hun nekeer mee pakken samen op KETI- en ASPI nacht! Deze nacht, gezellig samen met de aspi, zal door gaan op zaterdag 16 mei. Ook hier mag je voorlopig enkel dit deel van het geheim weten, de rest zal je ook nog wel verder achterhalen binnenkort! Zoals je merkt is het heel belangrijk dat jullie bij dit artikel jullie agenda erbij nemen! Dus zeker doen!!! De paashaas en zijn paasklok Ps: wie als eerste het geheim in dit artikel ontdekt krijgt een zakje paaseitjes…

Page 14: Ambiblad april 2009
Page 15: Ambiblad april 2009

P A S E N P A S E N

A S E N P A S E N E S E N P A S E N P P

E N P A S E E N A A N P A S E N P A S S

P A S E N E S A P E A S E N E P A S E N

S E N N N E S A S P

Paasdoolhof Kan jij de paashaas naar zijn eiermand brengen?

“One ring to rule them all”

Op een tafel liggen negen ringen, die uiterlijk niet van elkaar te onderscheiden zijn. Slechts één ervan is echt, de andere zijn namaak. De echte ring is iets zwaarder. Hoe is het mogelijk om, door slechts twee keer te wegen met een weegschaal met gelijke armen, vast te stellen welke van de negen ringen 'de echte' is ?

Paaszoeker Hoe vaak zie je het woord Pasen?

Doka

Je komt in een donkere kamer met daarin een kaars, een kachel en een open haard. Je hebt maar 1 lucifer. Wat steek je het eerst aan?

Page 16: Ambiblad april 2009