Aksentje September 2015-Januari 2016

24
September 2015-Januari 2016 Chiro Aksent Bonheiden

description

 

Transcript of Aksentje September 2015-Januari 2016

Page 1: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

!

!!!!

!!

September 2015-Januari 2016

Chiro Aksent Bonheiden

Page 2: Aksentje September 2015-Januari 2016

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Page 3: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

VOORWOORD .

Beste chirovrienden, Het nieuwe chirojaar is van start gegaan: de nieuwe leiding is bekend, er staan heel wat toffe activiteiten op het programma,… Wij hebben er alvast ongelofelijk veel zin in. Een nieuw chirojaar betekent ook een nieuwe leidingsploeg. We verwelkomen vier nieuwe leid(st)ers in de ploeg: Louise, Jenthe, Pauline en Ilger. Zij staan te popelen om jullie onvergetelijke namiddagen te bezorgen! En ook oude bekende Loes en Maura maken een comeback. Jammer genoeg nemen we ook afscheid van enkele leiding. Pauline, Edeline, Eline, Feyte (Charlotte) en Pittie (Charlotte) dank jullie wel voor jullie inzet de afgelopen jaren! Dit jaar is het jaarthema Geef Kleur! Twee woorden en een uitroepteken, meer is er niet nodig. Het is heel eenvoudig. Iedereen kan zichzelf zijn in de Chiro. Je hoeft niets speciaals te kunnen of te doen om bij de Chiro te komen. Dat vinden wij de normaalste zaak van de wereld en bovendien levert dat een kleurrijke en diverse boel op. Het belooft dus een kleurrijk jaar te worden! Wij zijn helemaal klaar om er een spetterend jaar van te maken. Hopelijk jullie ook! Tot zondag! Marthe Groepsleiding !

VOORWOORD .

Page 4: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

AGENDA

Vrijdag 23 oktober – Dag van de jeugdbeweging De dag van de jeugdbeweging is de feestdag van alle jeugdbewegingen in Vlaanderen. Vandaag mogen jullie allemaal in jullie perfecte chiro uniform naar school gaan, zodat je aan iedereen trots je mooie chiro uniform kan showen!

Zondag 8 november – Wafelverkoop De wafels van Chiro Aksent zijn de beste van heel Bonheiden en omstreken en dat zal iedereen geweten hebben! Haal die verkoperstalenten maar boven want onze jaarlijkse wafelverkoop staat op het programma vandaag.

Zaterdag 14 november – Christus koning Christus koning, joehoe! We verwachten jullie om 14.00u op de chiro, voor een geweldig groepsspel. Na het spelen hebben wij een lekkere maaltijd voor jullie klaarstaan. Nadat onze buikjes gevuld zijn, gaan we om 19.00u allemaal samen naar een echte chiro-mis in de kerk van Bonheiden. Alle ouders zijn hier ook van harte welkom. Om 20.00u zijn we terug op de chiro en kunnen jullie nog even blijven babbelen aan een gezellig vuurtje en genieten van een warme chocomelk of een jenever. !

AGENDA . AGENDA .

Page 5: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

Vrijdag 15 januari – Cinema Aksent Vandaag wordt het lokaal omgetoverd in een echte cinema. Neem allemaal een dekentje en een kussen mee, zodat we het gezellig kunnen maken. Zoals het hoort in een echte cinema zullen er meerdere films te zien zijn. Iedereen kan dus zelf kiezen welke film hij of zij wil zien. De films starten om 19u en om 21u sluit onze cinema zijn deuren.

Zondag 14 februari - Schaatsen Vandaag gaan we schaatsen met heel de chiro! Wie blijft het langste recht? Wie is de snelste tijdens de racekes? Om dat te weten moet je zeker komen vandaag. Kleed je warm aan en neem !5 mee. Vergeet ook zeker geen handschoenen, want zonder mag je de schaatsbaan niet op. We spreken af om 14u aan de schaatsbaan in Heist-op-den-Berg (Kasteelstraat 85, Heist-op-den-Berg) om 17u kunnen je ouders je daar opnieuw komen ophalen. Probeer met elkaar af te spreken zodat je ouders geen twee keer hoeven te rijden.

! Zondag 17 juli tot woensdag 27 juli – Kamp Het kamp is nog veraf, maar omdat we jullie er graag allemaal bij hebben, vermelden we nu toch al even de datum. Dit jaar start (en eindigt) het kamp één dag vroeger. Voor iedereen vanaf de speelclub gaat het kamp door van 17 tot 27 juli en voor de ribbels van 21 tot 27 juli. Mogen wij vragen om de kampdata te respecteren? Vroeger vertrekken of later toekomen, komt de sfeer immers niet ten goede. Meer info over de inschrijvingen, de locatie, het kampthema,… volgen later nog.

!!

AGENDA .

!

AGENDA .

Page 6: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

ALGEMENE INFO

Website Jaja, Chiro Aksent is ook terug te vinden op het wereld wijde web. We hebben namelijk onze eigen website (www.chiroaksent.be). Hierop worden regelmatig foto’s gepost van onze activiteiten. Er is ook heel wat andere informatie op terug te vinden zoals de contactgegevens van de leiding en een digitale versie van het programma. Regelmatig een kijkje gaan nemen is dus aan te raden! Naast de website hebben wij ook onze eigen facebookpagina (Chiro Aksent Bonheiden). Ook hierop zijn regelmatig foto’s terug te vinden. Heeft u liever niet dat we foto’s van uw kind online plaatsen? Gelieve dit dan te melden aan de leiding.

Werkgroep

Chiro Aksent heeft zijn eigen werkgroep, die bestaat uit enkele geëngageerde ouders. Ze steken hun handen uit de mouwen om Christus koning mee te organiseren, een handje toe te steken tijdens de verbouwingen, om op voorkamp een dag te komen helpen,… Heb je zin om bij de werkgroep te komen? Twijfel dan zeker niet en neem contact op met ons. We kunnen alle hulp van enthousiaste ouders gebruiken!

Ann Cloetens: [email protected] of 0496/47 15 50 Vertrouwenspersoon Chiro Aksent houdt de kosten voor alle activiteit zo laag mogelijk. De kostprijs mag voor niemand een drempel zijn om deel te nemen. In het geval de kostprijs deelname toch in de weg staat, kan u contact opnemen met Marthe Jans (0474/71 62 12). Zij zoekt samen met u en in alle discretie naar een gepaste oplossing.

Kamp Het kamp in het hoogtepunt van het chirojaar, het is iets waar je samen als groep naartoe leeft. Net daarom is het belangrijk om op zondag ook regelmatig naar de chiro te komen. Zo kan je als hechte groep op kamp vertrekken. Zeker bij de oudste groepen is dit belangrijk. Daarom vragen vanaf de tito’s een regelmatige aanwezigheid op zondag en dat jullie (tijdig) laten weten wanneer je niet naar de chiro kan komen.

ALGEMENE INFO . ALGEMENE INFO .

Page 7: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

Chiro uniform Net zoals de meeste chiro’s hebben ook wij ons eigen uniform. Het uniform verstrekt ons groepsgevoel en zo zijn we altijd en overal herkenbaar. Bovendien zijn onze chirokleren echte speelkleren en kunnen ze tegen een stootje. Een uniform is bij ons verplicht vanaf de rakwi’s, maar ribbels en speelclub houden we zeker niet tegen om dit ook al te dragen. Het uniform bestaat uit onze eigen blauwe chirotrui of een chirohemd, een chiro t-shirt of topje en een chiroshort, -rok of –broekrok. De trui, t-shirt en het topje zijn elke zondag te koop op de chiro, spreek hiervoor gerust iemand van de leiding aan. Ook hebben we een tweedehands aanbod op de chiro. Voor een chirohemd, -short, -rok of –broekrok kan je in de Banier, de chirowinkel in de O.L.Vrouwstraat te Mechelen, terecht. In de Banier vind je ook enkele andere leuke attributen om je uniform op te vrolijken, zoals kentekens per afdeling, chirokousen, … Schrijf ook zeker je naam in je uniform, zo kunnen wij er mee over waken dat de uniformen met de juiste persoon huiswaarts keren. !

ALGEMENE INFO . ALGEMENE INFO .

Page 8: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

Dag allerliefste, mega, stoere, schattige, toffe, grappige, coole, geweldige, energieke RIBBELS! Zijn jullie klaar voor actie, spanning, avontuur en vooral veel plezier? Wij alvast wel! hieronder vinden jullie een planning van wat jullie allemaal te wachten staat in het eerste deel van het jaar.

Zondag 27/09: Vandaag maken we een geweldige reis rond de wereld!

Zondag 04/10: Schip ahoi piraatjes! Wie wint deze zeeslag?Kom allemaal verkleed als matrozen!

Zondag 11/10: Helaas slaapt de leiding wat bij van het leidingsweekend…!Zzzzzz…!Geen chiro! !

Zondag 18/10: Wie is de flinkste ribbel in onze klas? Vrijdag 23/10: Dag van de jeugdbeweging. Ga allemaal in

perfect uniform naar school en maak je vriendjes jaloers!!!

Zondag 25/10: Is halloween ook jouw favoriete feest? Komdan verkleed als een griezelbeest!

Zondag 01/11: Geen chiro, het is herfstvakantie. Zondag 08/11: Vandaag verkopen we onze zelfgemaakte wafelsZaterdag 14/11: Het is Christus Koning vandaag. Jullie

worden verwacht om 14u. Meer info later. Zondag 22/11: Neem een oude(!!) knuffel mee waar we de

leukste spelletjes mee gaan spelen. Zondag 29/11: Quizzer de quizzer de quiz!! Zondag 06/12: Hoog bezoek vandaag! Wie is die oude man met

zijn lange baard, staf, hoge hoed en twee gekke vrienden?? Spannend!

ZATERDAG 12/12: Omdat het bijna kerstmis is houden we vandaag een mega tof kerstfeestje! Jullie worden om 17u op de chiro verwacht met een klein cadeautje van ongeveer €5. Om 19u mogen julliemama’s en papa’s jullie komen ophalen.

RIBBELS . RIBBELS .

Page 9: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

Zondag 20/12: Geen chiro, kerstvakantie !Zondag 27/12: Geen chiro, kerstvakantie !Zondag 03/01: Geen chiro, kerstvakantie !Zondag 10/01: De aspi’s nemen het over, want jullie

leiding is hard aan het studeren! Vrijdag 15/01: Cinema Aksent. Meer info later! Zondag 17/01: Geen chiro vandaag, jullie leiding moet nog

steeds studeren! !Zondag 24/01: Vandaag spelen we een groot groepsspel! Zondag 31/01: Nu jullie eigen liefste leiding klaar is met

studeren zullen we eens zien wie nu eigenlijk de sterkte is?

Zondag 07/02: Geen chiro, krokusvakantie !Zondag 14/02: We gaan schaatsen, vergeet dus zeker geen

handschoenen en dikke wollen sokken! Meer info later.

Zo, dat was het. Wij staan al klaar om met jullie een hele toffe zondag te beleven!Dikke kussen en knuffels en tot (een) zondag!

Jullie allerleukste leiding:

Sofie (0473 78 88 84)Fien (0476 84 81 65)Louise (0478 368 082)Maura (0479 802 653)

RIBBELS . RIBBELS .

Page 10: Aksentje September 2015-Januari 2016

!"""#$%&""'(')**"+,-$."$/"**"0$""0$*11+2"31'$&+14+5665$311+$2"$7188"-$2"$,'966"-$2"$,81"+"$"0$2"$'"::"+*"::"0$102"+$#)''9";$<"$/"**"0$"+$5'$,)&"+$3""'$790$90=$>18$710254?$

!"#$%$@50$#9#$2"$(12"$:+5:"0A$B"$:'1:$89:8$"0$2"$,&500904$,89#48?$$

&#'$$<9"$.""8$/"8$508.11+2$1&$107"$3+54"0-$'558$#)''9"$,&""'(')**+"90"0$2+559"0$1&$31''"$81"+"0;$

''#'$$C""0$(/9+1$!$B"$'"92904$4558$""0$/""'$."":"02$."+:"0$16$5''"$D/9+175:"0$1&$1+2"$8"$,8"''"0;$

'(#'$$<"$8+"::"0$/"8$*1,$90$"0$,')9&"0$+102$6"8$107"$*'55,&9#&"0?$

)*!+#'$$EEFGEHF$%6)''"+2",6)'-$.58$+)9:8$"+$/9"+$71$'"::"+A$

'#''$C""0$(/9+1$!$I+"8894"$35:5089"$

(#''$J502554$/5'"0$."$107"$4+18"$3"+:11&8+)(:,$*13"0$"0$,8+)90"0$."$/"8$21+&$5K$6"8$L,$'502,$*",8"$.5K"',=$!//666?$

)*,-*'&#''$D/+9,8),$:10904$

!!#''$<9"$+"9,8$"+$6"8$10,$+)968",(/9&$6""$055+$2"$,8"++"0$/9"+$3"+$3502550A$>+":$5''"655'$#)''9"$5,8+105)8"0&5:$655+$550=$M11&8$"+$255+$""0$5'9N0AA$$

!%#''$!1"$41"2$:"00"0$#)''9"$O10/"92"0A$<"$8+"::"0$"+1&$)98$"0$1082"::"0$10,$21+&=$$

.#'!$%908"+:'55,$75'$79#0$*1":$3502554$""0,$1&"0$,'550$"0$10,$6""+$3"+8"''"0$13"+$#)''9"$:5&1"0"0,8+":"0-$.9#$79#0$5'35,8$*"09").2=$

)*,-*'!#'!$<9"$/""K8$"+$790$""0$,)&"+,&""'(')*K"",8A=$O+9"K#",$31'4"0$014?$$

!$#'!$C""0$(/9+1$!$P9#0"$P"",8254"0$

!"#'!$C""0$(/9+1$!$C"09"8$350$#)''9"$35:5089"$

*

SPEELCLUB . SPEELCLUB .

Page 11: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

!"#$!"##$!%&'()!!!"#*+,,'-!.'#+/011(2!

$#"#$!31$411-!,('0-#$!0+**'#!*#'4'$-!51$!4#!167'862!9#$'#+/4!/'#!0+**'#!*#'4'$-!'6:!

$%"#$!;)<!61<#$!<#=!0#!%&'()5('#$40#6!$11(!%'$#<1!1,6#$=!"!9('#>0#6!5)*-#$!$)-?!

$&"#$!"##$!%&'()!!!@#!*#'4'$-!A'=!B#4)*5#$!)$4#(!4#!B)#,#$2!

'("#$!31$411-!67#*#$!/#!<#=!'#4#(##$!61<#$C!<11,!0#!,*11(!5))(!##$!&#+6!-()#7667#*!

!$"#$!D#!<1,#$!&#=!-#A#**'-C!=(#,!0#!/1(<#!7E01<1!11$!#$!B(#$-!0#!6*117A1,!<##2!!

&"#'!"##$!%&'()!!!F'0$#!51,1$='#2!

$("#'!G11=!51$411-!0+**'#!6%&11=6,+$6=#$!<11(!##$6!A'#$?!

G1+(1!;#**#(! HIJKLMINOHNHO! ! *1+(1N,#**#(P=#*#$#=NB#!Q*-#(!@#7(1#=#(#! HIRSLOINMTNKR! ! 5#--'#*P&)=<1'*N%)<!!U$$#<'#!D'**#<#$!HIMKLRMNVRNJJ!! /'**#<#$N1$$#<'#P&)=<1'*N%)<!

SPEELCLUB . SPEELCLUB .

Page 12: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

Haaaaiii, die allercoolste rakwi’s!! Zijn jullie klaar voor een GEWELDIG jaar met de allerleukste leiding? (al zeggen we het zelf ;) ) Hier al een tipje van de sluier opgelicht van het meest zalige programma voor het eerste deel van een mega geweldig super tof ongelooflijk bangelijk jaar!

27/9: Door de bomen het bos niet meer zien 4/10: Wij vragen ons af of jullie jullie dorp eigenlijk wel kennen? 11/10: Vandaag is het jammer geen chiro en moeten jullie ons missen ! 18/10: Vandaag doen we eens lekker wild en laten we ons helemaal gaan VRIJDAG 23/10: Zorg dat je uniform klaarligt, want het is vandaag DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Laat ze daar op school maar eens zien dat wij de allerleukste chiro zijn! 25/10: Boooeeehooeee bijna Halloween, kom vandaag verkleed in het aller engste griezelbeest 1/11: Jammer genoeg geen chiro en moeten we elkaar weer een weekje missen 8/11: Haal jullie verkoopkunsten maar boven, want wij gaan de meeste wafels verkopen! ZATERDAG 14/11: Vandaag is het Christus Koning, kom zeker (want we hebben gehoord dat de aller lekkerste balletjes hier geserveerd worden) Zondag 15/11: GEEN chiro, want onze buikjes zitten nog te vol van gisteren 22/11: Hi Barbie, hi Ken, do you wanna go for a ride? Kom vandaag verkleed in de allermooiste Barbie/Ken 29/11: Wie is de allerslimste rakwi? Dat komen we vandaag te weten, train jullie hersenen maar goed deze week! 6/12: Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan… Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest? 13/12: 11-14u Masterchef bij de rakwi’s ZATERDAG 19/12: 19u-21u30 Vandaag vieren we kerstmis al een beetje vroeger, neem allemaal een pakje mee van rond de !5

RAKWI’S . RAKWI’S .

Page 13: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

20/12: geen chiro, want we hebben gisteren te hard gefeest 27/12: geen chiro, want jullie zijn te druk bezig met jullie cadeautjes open te doen 3/01: geen chiro, want jullie zijn nog steeds te moe van al dat feesten 10/01: Yes, vandaag wel weer chiro van de aller tofste aspi’s VRIJDAG 15/01: Cinemaaaa Akkseeent!! 17/01: jammer genoeg geen chiro, want de leiding moet heel hard leren 24/01: Vandaag wel weer chiro, hoeraa!!! 31/01: Allen tegen één of is het één tegen allen? 7/02: geen chiro !!, want het is krokusvakantie 14/02: Zet allemaal jullie warme muts op, neem je handschoenen mee, want we maken vandaag de schaatsbaan onveilig Zo, nu weten jullie al een klein beetje wat we gaan doen. Hopelijk zien we jullie elke zondag " Als jullie nog vragen hebben, mag je ons altijd bellen/sms’en/mailen…

Lisa: 0475673703

Jenthe: 0497601146

Pauline: 0483588414

!

RAKWI’S . RAKWI’S .

Page 14: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

Hééé tito-gurlsss, klaar voor een fantastisch chirojaar? Wij alvast wel. Hier is ons programma voor de komende maanden. Belangrijke data en meer informatie over de Croque Tito, het Titoweekend en andere zotcoole activiteiten volgt via postduif, briefje en de Facebookgroep. Laten we er een spetterend jaar van maken! :)

Zondag 27 september: Life is like a box of chocolates

Zondag 4 oktober: Happiness only real when shared

Zondag 11 oktober: Every story has an end but in life, every ending is just a new beginning (geen chiro)

Zondag 18 oktober: It’s so fluffy I’m gonna die!!!

Vrijdag 23 oktober: Dag van de jeugdbeweging. Voor één keer mogen jullie allemaal in Chiro-uniform naar school, woehoeeee!!!

Zondag 25 oktober: Dre Vandamme, Vandamme plastic

Zondag 1 november: Can’t we go back to that page and do it all over again? (geen chiro)

Zondag 8 november: Waffles are just pancakes with abs (wafelverkoop)

Zaterdag 14 november: Christus Koning

Zondag 15 november: “If you're a bird... I'm a bird...” (geen chiro)

Zaterdag 21 november: Croque Tito. Meer info volgt nog…

Zondag 22 november:You are never too old for a Disney Movie

Zondag 29 november: Why so serious??

Zondag 6 december: Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Vrijdag 11 december: I’m impossible to forget, but I am hard to remember (Examenchiro van 19u tot 21u)

Zondag 13 december: sometimes the smallest things take up the most room in your heart. (geen chiro)

Zondag 20 december: "Seeing is believing, but sometimes the most real things in the world are the things we can’t see." (geen chiro)

TITO’S . TITO’S .

Page 15: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

Zondag 27 december: When life gets you down do you wanna know what you've gotta do? Just keep swimming. Just keep swimming. Just keep swimming, swimming, swimming. What do we do? We swim, swim. (geen chiro) Zondag 3 januari: Keep all that cuddly bear stuff to a minimum, okay, kid?(geen chiro) Zondag 10 januari: Aspi’s/Keti’s take over! Vrijdag 15 januari: Cinema Aksent Zondag 17 januari: No chiro guys, sorry! Zondag 24 januari: Crushed it! Zondag 31 januari: Mirror mirror on the wall who’s the fairest of them all

Zondag 7 februari: “The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected.”(geen chiro)

Zondag 14 februari: Some people are worth melting for (schaatsen)

Schrijf alvast het Tito-weekend in jullie agenda! Dit zal doorgaan van vrijdag 26 februari tot zondag 28 februari. Meer info volgt later.

Als je niet kan komen of je hebt leuke interessante weetjes/vragen, mag je ons altijd aanspreken, mailen of bellen.

Anz [email protected] 0472 43 61 62 Breut [email protected] 0473 69 69 99 Celle [email protected] 0470 60 63 49

TITO’S . TITO’S .

Page 16: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

!"#$%"#&'%()"%*%+#,-./0%+#122%(#3(-4"5*%#$&,16788#

$%05%# 9"%(8# 1*# :%'# 9;;4# :4"5# 5<44"%# 2=/>-00%# 0%# 2-)%'# ?"5'# %'# 2%%# @%#?-'@=)%'# 0%#2-)%'# :%4%3%'# @"%# -A# 9%0# A(-)(=22=# /0=='B!# C-()# =B<B:B#)-%@#3--(#2"5#?-@=0#"*#'-)#4=')#*='#)%'"%0%'#3='#5<44"%#:=')%4"5*%#)(-%A#%'#5<44"%#?=4")%#4%"@"')8#1*#:%'#%(#=4#9%4%2==4#*4==(#3--(#%'#9-A%4"5*#5<44"%#--*D##

E%=@FFFFFGB#7%0G#H-8##

IJKLMN#O-//A%4#P*=2A%':-<Q%'%'?<<#

RKSLN#70=@//A%4#Q-%%9-%%#P."%0/2%%:(%')%'##

SSKSLN#H&&T#U!1EV#P4%"@"')-AQ%%*%'@#

SWXSYKSLN#Z=Q%4#5=Q%4+#Q"5#)=='#-A#$&,1[&&$&T\#P2%%("'.-3-4)0#

I]KSLN#E%>90@--(0->90#*%0")%Q"5/#P@--(:-/%':%%*%':(-'#

SKSSN#H&&T#U!1EV#P9%(./03=*='0"%#P@-%'%*%%(?-0#

YKSSN#[=.%43%(*--A#P3%(*--A/*"44/:-3%'9=4%'#P:-%.%'#

SRKSSN#U9("/0</#*-'"')#P*("%*/*%/2%0:=44%*%/#P:%/0%%0%'%3%(#

S]KSSN#H&&T#U!1EV#P'-)=='9%0:%*-2%'3='>9("/0</*-'"')##

IIKSSN#^AAX/A%4#P/Q=)##

IMKSSN# # !%0# "/# 0->9# '"%0# Q==(# ?%*%(D8# [%%(=4# >9"(-+# Q=0# %%'# .%%/08#P4%**%()%?%44")@-%'#

WKSIN##7"'0%(*4==/#P:(==.?%'#

SIKSIN# &_=2%'X>9"(-# `*%(/0.%%/05%a# P*=@-3='3"5.%<(-# P>-?F#P=44%2==4*-2%'88#P'=@"%'.4"'*4%(%'#

ILKSIN#H&&T#U!1EV#P*%(/03=*='0"%#PQ%'%'#"#

IJKSIN#H&&T#U!1EV#P'-)/0%%@/*%(/03=*='0"%#P'-)2%%(Q%'%'##

#

KETI’S . KETI’S .

Page 17: Aksentje September 2015-Januari 2016

!"#$%&'(()&*+,-.&/0123456789:;<5=393056:&/8:>;6?:0&

$#"#$%&@:;=3024:8602&/A6:A::57B446:34<4:68602&

$C"#$%&'(()&*+,-.&/4:68602D4609330E:54:;:0&

FG"#$%&*E6;1&H9<:05&60&83&E1B<:&/344:96087:<=;6:087:<&

!$"#$%& I3J:0& J:5& H<>6K<& /86:>86:>60E:5L1<&

/E1:J::;?6:4:0E1:J::;=;:B28&

C"#F%&'(()&*+,-.&&/9;19B<=393056:&/<38&

$G"#F%&IME335<:0&&&/=34:05670&/41=:6<605E:36;&/E308<ME1:0:0&/8699:91B<:0&

/=67D:B;1&&& & &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&/>;1L:;:0065:=344:0&

N1& 835& A3<& E:5& 1=:;?6ME5& =30& 8:& 91J:08:&

?10832:0& 515& :0& J:5& =34:05670O& )386:0& 91J:0& :;&

035BB;4679& 012& =::4& J::;& 51DD:& ?10832:0& :0& 119&

::0& 3A:<1J:& 4::DA::9P& J33;& ?1=:;& 6<& 8:& 4:68602&

012&06:5&J:5&>4300:0O&&

Q335& 46:D<5&119& 6:5<&A:5:0&34<& 7:&:;&06:5&L67&930&?670&

1>& ::0& =30& 10?:& ?10832:0& /7:A::506:5A357:J6<5&

/J33;L10&

R1R1&S:57:&

Q1:<%&#GT!"UCO$UOTU&

H<5;68%&#GC$"UVO!WO#T&

!

!

!

KETI’S . KETI’S .

Page 18: Aksentje September 2015-Januari 2016

!"#$!%&'!"##$%#&$'()$*%+,,&*()$)-'()$*$.$#/&*()$!"(,&0(!1&23!24##&$!5#++%!6--%!$$3!+.$(-7$!+(,&82++%9!:&$%-3/$%!#&;<)!&5!+#!$$3!)&,2$!6+3!/$!(#4&$%!6+3!.+)!24##&$!/&)!2++%!=-+#!)$!.+;<)$3!()++)>!:-4!=$5$%!--5!/$!()*+,--./0-+1!&3!/$!*+)$3!6--%!$6$3)4$#$!.&2=&*&3*$3?!!

@ABCDE!1&23!24##&$!.$#!$;<)!=-03!*-$/$!6%&$3/$3!+#(!24##&$!#+)$3!4&)(;<&23$39!F'!(;<4&#)!$%!)-;<!$$3!6&2+3/!&3!&$7+3/!6+3!24##&$9!!!

CGBHCE!I$()$!J$;<$#++%(K!7++5!5$33&(!7$)!/$!+(,&0(!6+3!+5($3)>!L-7!7$)!/$!(2+34'!!

HHBHCE!M$$3!;<&%-!6+3/++*!!!N$!#$&/&3*!7-$)!4&)%4()$3!6+3!<$)!,#+33&3*(.$$5$3/!!

HOBHCE!P+/&-!"(,&>!!!

Q%&2/+*!@RBHCE!5)/!6)7!8+!9+:/8,+;+/27/'!N$!4&)*$#$=$3!5+3(!-7!++3!&$/$%$$3!)$!(<-.$3!/+)!2$!S&2!/$!S$()$!;<&%-!6+3!0)!#+3/!S$3)>!!T$!(#4&)$3!/$!/+*!6+3!/$!2$4*/S$.$*&3*!(+7$3!+'!-,!/$!3+;<)!6+3!/$!2$4*/S$.$*&3*!&3!J$;<$#$3>!T$!(,%$5$3!-7!@C4!+'!-,!/$!;<&%-?!U$$7!=$5$%!(#++,*$%&$'!$3!2$!'&$)(!7$$?!1+)$%/+*!5$%$3!.$!-7!H@4!<4&(.++%)(?!!

@VBHCE!M$$3!;<&%-!6+3/++*K!.$!<$SS$3!6%&2/+*!+#!<$)!S$()$!6+3!-3(=$#'!*$*$6$3!!

CHBHHE!:$%'()6+5+3)&$K!!;++0)<!/++7!*=20-!6+3/++*!!!!

COBHHE!:++#!24##&$!(#4.$!6$%5--,)%4;(!7++%!S-6$3!6+3/++*K!.+3)!.&2!7-$)$3!$3!=4##$3!/$!7$$()$!.+'$#(!6$%5-,$3>!!

1+)$%/+*!HGBHHE!!:77!S+##$5$(!7$)!5%&$5(5$(!$3!$$3!*$=$##&*!5+7,644%)2$!+#(!+'(#4&)$%K!/+)!7-$)!.$#!W<%&()4(!L-3&3*!=&23>!X7$$%!&3'-!6--%++3!&3!Y)!+5($3)2$Z!

HVBHHE!M$$3!;<&%-K!+<!3$$!0)!.+(!*&()$%$3!+#?!!

1+)$%/+*!@HBHHE!W<&%-!-,!=-3/+*!&(!)$!7+&3()%$+7K!/++%-7!6+3/++*!;<&%-!6+3!HD?RC48@@4?!N-35$%$!5#$/&2!$3!$$3!=+5#+7,!=-4/$3!.$#!$$3(!6+3!,+(!5433$3!5-7$3!

@@BHHE!M$$3!;<&%-!6+3/++*?!!!

1+)$%/+*!@OBHHE!I+<K!/++%!=&23!=$!.$$%!/&$!6$%6$#$3/$!$[+7$3(>!M$#455&*!5+3!2$!-,!/$!;<&%-!)$%$;<)!6--%!.+)!-3)(,+33&3*>!\[+7$3;<&%-!6+3!HD8@H4!!

ASPI’S .

Page 19: Aksentje September 2015-Januari 2016

]BH@E!:--*!S$=-$5!6+3/++*!-,!/$!;<&%->!^4##&$!=&23!.$#5-7!6+3!HV4!)-)!-3*$6$$%!H]?RC4!!

1+)$%/+*!H@BH@E!N$!#++)()$!#--/2$(>!Q--%!.+)!-3)(,+33&3*!=&23!24##&$!.$$%!.$#5-7!6+3!HD8@H4!-,!/$!;<&%-?!!

1+)$%/+*!HDBH@E!\$3!+(,&85$%()'$$()2$!5+3!3+)44%#&25!3&$)!-3)S%$5$3!-,!/$!,#+33&3*>!J$$%!&3'-!6-#*)!3-*!!

@ABH@!_!CRBCHE!M$$3!;<&%-K!.$!<$SS$3!<$)!)$!/%455$3!7$)!'$$()$3!$3!3&$4.2++%(S%&$6$3!6--%#$=$3!!

HCBCHE!Q+3/++*!&(!<$)!++3!/$!#$&/&3*!6+3!/$!)-$5-7()K!24##&$!/4(>!!!

Q%&2/+*!HVBCHE!W&3$7+!"5($3)>!J$$%!&3'-!6--%++3!&3!0)!+5($3)2$!

HABCHE!M$$3!;<&%-!6+3/++*K!/$=$!5$$%!S$3!&5!<$)!/&$!#+()!<$$')!6+3!$[+7$3(!!

@GBCHE!`+7$3!()++3!.$!()$%5>!!

RHBCHE!T$!*++3!;%-(($3!&3!/$!S-(($3!!

CABC@E!L%-54(6+5+3)&$K!2-$,&$>!J++%!/+)!.&#!<$#++(!=$**$3!*$$3!;<&%-!!!!

HGBC@E!a&2/!-7!2$!4*=))344.2<<4!.+)!-,!)$!'%&(($3>!J$$%!&3'-!6--%++3!&3!0)!+5($3)2$?!!

U-)$$%!HO8HD8@C!7++%)!--5!+#!7++%!&3!24##&$!+*$3/+K!.+3)!/+3!*++3!.$!-,!+(,&.$$5$3/>!!_!b3!/$!,++(6+5+3)&$!5433$3!24##&$!--5!$$3!$[)%+!;<&%-5+7,!7$$,&55$3K!/+3!6&3/)!&41230)73!,#++)(?!!\$3!5+7,!6--%!+##$!+(,&0(!4&)!<$$#!Q#++3/$%$3K!$;<)!/$!7-$&)$!.++%/>!:&$%!=4##$3!24##&$!=$5$%!3-*!-6$%!<-%$3?!!!N+)!.+(!<$)!/+3!6--%!<$)!$$%()$!($7$()$%>!M$6$3!24##&$!X-,!)&2/Z!$$3!($&3)2$!+#(!24##&$!$%!3&$)!=4##$3!=&239!!a-)!=-3/+*>!J+%)<$!XCGAG!AH!]@!H@Z!!c?`?!I$5&25!<$)!,%-*%+77+!--5!=$5$%!$$3(!-,!/$!(&)$K!/++%!5+3!2$!3+7$#&25!-,!$#5!6$)*$/%45)!.--%/!5#&55$3?!!

!!!

ASPI’S .

Page 20: Aksentje September 2015-Januari 2016

EVEN VOORSTELLEN

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

! !

! ! ! ! ! ! !

!

!

!

!

!

!

!

Hallo lieve chirovrienden! Ik ben Loes, ik ben al 4 jaar leidster geweest, waardoor de meesten me

ondertussen wel zullen kennen ;) indien niet is dit belangrijk om te weten: Ik zit dit jaar in het blauw

en ik hou van op vakantie gaan, ijsjes eten, grappen uithalen, plezier maken met vrienden en

zeker ook op de chiro!!! Ook heb ik de gekke gewoonte om nogal vaak te vallen. Er zit dus een

beetje klungelsmurf in me verstopt !. Ik ben helemaal klaar om er een superleuk jaar van te maken met jullie allemaal en als klungelsmurf

van dienst zal ik zorgen voor het nodige blauw in ons jaar vol kleur.

Hallo iedereen, mijn naam is Pauline! Ik ben pas vanaf dit jaar leiding bij

Chiro Aksent, maar ben wel al heel mijn leven lid geweest bij Chiro

Hoegaarden. Ik studeer Psychologie in Leuven, en mijn hobby's zijn piano,

atletiek en chiro natuurlijk. Ik heb zeker al zin in de chirozondagen, het

wordt een topjaar!

EVEN VOORSTELLEN . EVEN VOORSTELLEN .

Page 21: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

Ik ben Louise, ik ben 17 jaar. Ik zit al 12 jaar in de chiro en ben nu

ribbelleiding. Ik heb 3 zussen, die ook in de chiro zitten. Ik heb nog

andere hobby's buiten chiro, namelijk turnen en turntraining

geven. Ik ben er zeker van dat ik een heel leuk chirojaar tegemoet ga.

Ik ben Jenthe Peeters. Ik ben 17 jaar oud en woon in Keerbergen. Ik heb 3 broers:

Thomas (16 jaar), Jasper (11 jaar) en Emiel (18 maanden). Ik zit in de Chiro van het 6de leerjaar en ben sinds dit jaar trotse

leiding van de rakwi's, samen met Lisa en Pauline. Ik hoop dat iedereen weer een

fantastisch chirojaar beleeft en heel veel leuke herinneringen maakt!

EVEN VOORSTELLEN . EVEN VOORSTELLEN .

Page 22: Aksentje September 2015-Januari 2016

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!"#$$%!&'(')''*+!!,-!.'*!/#0)#1!

%*(')2033'*!45!6##)!%0(7!,-!8&2!*0!&*!9&6*!$##232'!jaar!:)2;%<'(#=%=&'7!:<!9&6*!

32#='<$##23!.'='$'&(!&-!>%$?#33'*'*!9'2!#02&39'!&*!;0*!(#='$&6-3'!$'>'*7!@'!

9''32'*!%*(')!60$$&'!80$$'*!9'!*%=!?'$!-'**'*!##*='8&'*!&-!#$!.&6*#!AB!6##)!$&(!.'*!>#*!C;&)%!D-3'*2+!E%)&=!6##)!.'*!&-!')!'>'*!2033'*0&2!='?''321!9##)!(&2!6##)!.'*!&-!;'$'9##$!-$##)!%9!('!-&*(')'*!%<*&'0?!''*!F#*2#32&3G;!C",H:IDDH!2'!.'8%)='*+!

!

Hallo, ik ben Ilger. Ik ben 18 jaar Ik ben bezig met mij 7de jaar bio

ecologische bouw afwerking. Ik werk graag met mijn handen, ik hou van fietsen en sporten in het algemeen.

Het is de eerste keer dat ik in een jeugdbeweging zit. Maar het lijkt mij wel leuk om leuke dingen met leuke

mensen te doen en ik hou wel van een uitdaging. Ik ben graag in de

natuur en kamperen vind ik heel tof.

EVEN VOORSTELLEN . EVEN VOORSTELLEN .

Page 23: Aksentje September 2015-Januari 2016

!"#$%&'"()*#+,#-)./,0

12.#+,34'(5In De Banier kun je terecht voor:

meer leuke producten op ---6+,72.),867,WINKELS: AALST, Molenstraat 65, 053-70 13 80 | ANTWERPEN, Kipdorp 30, 03-202 24 71 | BRUGGE, Katelijnestraat 67, 050-33 86 51 | BRUSSEL, Kolenmarkt 85, 02-511 44 31 |GENT, Hoefslagstraatje1, 09-233 87 87 | HASSELT, Vaartstraat 14, 011-23 14 89 | LEUVEN, J.P.Minckelersstraat 29, 016-29 97 84 | MECHELEN, O.L.Vrouwstraat 34, 015-41 02 34 | ROESELARE, Delaerestraat 16, 051-24 35 11 | TURNHOUT, Warandestraat 97, 014-42 15 13 | SINT-NIKLAAS, Nieuwstraat 13, 03-766 07 66 | VERKOOP & DISTRIBUTIE: Langstraat24, 2140 Borgerhout, Tel. 03-270 04 44, fax 03-270 04 49, E-mail: [email protected]

De Banier voorziet een ruim assortiment aan Chirokleren. Elk Chirolid kan hieruit een keuze maken naar eigen smaak en interesse.

Door de jaren heen is De Banier een speciaalzaak voor creatieve knutselaars geworden. Met een Chirolidkaart krijg je 10 % korting op alle knutselmateriaal. De basisproducten hebben we ondergebracht in het Creamix-assortiment. Op die producten krijg je met je lidkaart zelfs 20% korting.

Sinds enkele jaren kun je bij De Banier uitdagend spelmateriaal en een uitgebreid assortiment circusmateriaal vinden. Ook onze originele gezel-schapsspelen spreken enorm aan.

Kleine en grote Chiro-geschenken voor familie en goede vrienden!

9":(';"#9<"("&

3("%='">#3("%?'@"&

AB"=="("&!#AB"<C#"&#D5&;<""(?%="('%%<

;"E"<<';"#;"A34"&9"&

DE BANIER . DE BANIER .

Page 24: Aksentje September 2015-Januari 2016

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!