Afvalzorg folder groenrecycling 2014

2
Van groenafval tot nieuwe grondstof Groenrecycling Op onze locaties Nauerna (Assendelft, aan het Noordzeekanaal), De Liede (Vijfhuizen), Geldermalsen (Gelderland) en Brunssum (Limburg) bewerken we groenafval tot nieuwe producten. Bijvoorbeeld zwarte grond, tuin- grond of bomengrond; een voedingsbodem waarop weer nieuw groen ontstaat. Ook maken we grondproducten volgens specifieke eisen van de klant. Het restant van het groen- afval wordt gebruikt als input voor biobrand- stof. Een duurzame manier van omgaan met uw takken, snoeihout, stobben, stronken en tuinafval. Verantwoord recyclen Afvalzorg verwerkt groenafval op zorgvuldige wijze tot nieuwe producten. Zo leggen wij de basis voor nieuwe natuur én nieuw groen. Onze prijsstelling is scherp én we houden ons aan onze afspraken. Belangrijk voor iedere hovenier of groenbeheerder die te maken heeft met park- of plantsoengroen. Betrouwbare technieken Onze gespecialiseerde medewerkers, met jarenlange ervaring, zijn verantwoordelijk voor de recycling van het groenafval. Dit bestaat onder andere uit voorbewerking, zeefrondes en verdere scheiding. Het proces verloopt exact volgens de nu geldende voorschriften en vergunningen. Afvalzorg gebruikt betrouw- bare technieken en methoden. Vier locaties Afvalzorg biedt u in Noord-Holland, Gelderland en het zuiden van het land aantrekkelijke afzetkanalen. Met onze vier locaties kunnen wij u in deze regio's goed faciliteren. Kies de locatie met voor u de minste transportkosten en dus ook de minste CO 2 -uitstoot. Onze locaties zijn goed bereikbaar, vijf dagen per week geopend (locatie Brunssum zelfs zes dagen) en wij nemen uw materiaal direct in ontvangst. Wat kunnen wij accepteren? Tuinafval: plantaardig afval zoals snoeiafval, takken en hout Park- en plantsoenafval: plantaardig en organisch materiaal zoals schoffelvuil, veegvuil, heggenknipsel en snoeiafval Stammen, stobben en stronken Tak- en snoeiafval: veelal houtachtig, afkomstig van openbaar en particulier groen Heeft u een bijzondere afvalstroom? Bel uw accountmanager. Die heeft altijd een passende oplossing. Afvalzorg maakt nieuwe grondstoffen en producten van afvalstoffen. Zo recyclen we groenafval tot grond- producten en biomassa. Wij verwerken groenafval met betrouwbare technieken en methoden. Wij bieden hier- mee een efficiënte en milieu- verantwoorde oplossing voor uw groenafval. Onze afzetmogelijkheden voor groenafval: 3 4 2 1 1. Nauerna, Assendelft 2. De Liede, Vijfhuizen 3. Brunssum, Brunssum 4. Grondstoffenpark Rivierenland, Geldermalsen

description

Folder van Afvalzorg over Groenrecycling

Transcript of Afvalzorg folder groenrecycling 2014

Page 1: Afvalzorg folder groenrecycling 2014

Van groenafval tot nieuwe grondstof

Groenrecycling

Op onze locaties Nauerna (Assendelft, aan het Noordzee kanaal), De Liede (Vijfhuizen), Geldermalsen (Gelderland) en Brunssum (Limburg) bewerken we groenafval tot nieuwe producten. Bijvoorbeeld zwarte grond, tuin-grond of bomengrond; een voedingsbodem waarop weer nieuw groen ontstaat. Ook maken we grondproducten volgens specifieke eisen van de klant. Het restant van het groen-afval wordt gebruikt als input voor biobrand-stof. Een duurzame manier van omgaan met uw takken, snoeihout, stobben, stronken en tuinafval.

Verantwoord recyclenAfvalzorg verwerkt groenafval op zorgvuldige wijze tot nieuwe producten. Zo leggen wij de basis voor nieuwe natuur én nieuw groen. Onze prijsstelling is scherp én we houden ons aan onze afspraken. Belangrijk voor iedere hovenier of groenbeheerder die te maken heeft met park- of plantsoengroen.

Betrouwbare techniekenOnze gespecialiseerde medewerkers, met jarenlange ervaring, zijn verantwoordelijk voor de recycling van het groenafval. Dit bestaat onder andere uit voorbewerking, zeefrondes en verdere scheiding. Het proces verloopt exact volgens de nu geldende voorschriften

en vergunningen. Afvalzorg gebruikt betrouw-bare technieken en methoden.

Vier locaties Afvalzorg biedt u in Noord-Holland, Gelderland en het zuiden van het land aantrekkelijke afzetkanalen. Met onze vier locaties kunnen wij u in deze regio's goed faciliteren. Kies de locatie met voor u de minste transportkosten en dus ook de minste CO

2-uitstoot. Onze locaties zijn goed bereikbaar, vijf dagen per week geopend (locatie Brunssum zelfs zes dagen) en wij nemen uw materiaal direct in ontvangst.

Wat kunnen wij accepteren? Tuinafval: plantaardig afval zoals snoeiafval,

takken en hout Park- en plantsoenafval: plantaardig en

organisch materiaal zoals schoffelvuil, veegvuil, heggenknipsel en snoeiafval

Stammen, stobben en stronken Tak- en snoeiafval: veelal houtachtig,

af komstig van openbaar en particulier groen

Heeft u een bijzondere afvalstroom? Bel uw accountmanager. Die heeft altijd een passende oplossing.

Afvalzorg maakt nieuwe grondstoffen en producten van afvalstoffen. Zo recyclen we groenafval tot grond-producten en biomassa.

Wij verwerken groenafval met betrouwbare technieken en methoden. Wij bieden hier-mee een effi ciënte en milieu-verantwoorde oplossing voor uw groenafval.

Onze afzetmogelijkheden voor groenafval:

3

4

21

1. Nauerna, Assendelft

2. De Liede, Vijfhuizen

3. Brunssum, Brunssum

4. Grondstoffenpark Rivierenland,

Geldermalsen

Page 2: Afvalzorg folder groenrecycling 2014

Specifieke producten. Het is heel goed mogelijk dat u op zoek bent naar een specifieke samenstelling van uw grond of boomsubstraat voor een bepaald project. Met plezier en precisie maken wij dat voor u. Op onze locaties voeren we meerdere recycling activiteiten uit. Hierdoor is het voor u ook mogelijk om schone grond (klasse AW), zwarte grond en andere grondproducten af te nemen. Bovendien kunt u met deze retour optie kosten besparen.

U kunt contact opnemen met:

Regio Gelderland: Marcel van Steenis, telefoon 0345 - 585 388

Regio Limburg: Patrick Smeijsters, telefoon 088 - 801 07 07

Overige regio's: Michael Warmenhoven, telefoon 088 - 801 08 01

Afvalzorg Groen, Goed en Grondig

Duurzaamheid

Afvalzorg streeft naar 100% recycling van groenafval. Onze groenproducten zijn producten die rechtstreeks uit het aangeleverde groenafval of uit deelstromen van onze processen worden gehaald. Ze hebben dus een natuurlijke en groene herkomst. Hierdoor wordt het gebruik van natuurlijke grondstoffen vermeden.

De grondproducten en het compost kunnen worden gebruikt voor bijvoor-beeld de aanleg van tuinen, plantsoenen, (recreatie)parken, sportvelden en bermen. Een deel van het groenafval bewerken we tot biomassa. Dit mate riaal wordt afgezet als biobrandstof voor de productie van duurzame energie.

Wij zijn onder andere gecertificeerd volgens de internationale milieunorm ISO 14001 en in het bezit van de BRL 5710, 7511, 9322 en 9335.

T +31 (0)88 - 801 08 01 F +31 (0)88 - 801 08 08

E [email protected] I www.afvalzorg.nl

Postadres Postbus 2, 1566 ZG Assendelft

Bezoekadres Nauerna 1, 1566 PB Assendelft

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/afvalzorg

RIWI boomsubstraat is een unieke voedingsbodem die speciaal is bedoeld voor bomen in zwaarder belaste gebieden zoals parkeerplaatsen en wegen. RIWI boomsub-straat wordt samen gesteld met diverse producten (waaronder lavastenen) waardoor een optimale situatie ontstaat voor de wortel-groei van bomen. Het maakt de bodem draagkrachtig, terwijl bomen er uitstekendin groeien. De ideale oplossing voor groen-projecten in stedelijke gebieden waarbij nieuw groen wordt geplant of bestaand groen wordt teruggeplaatst.

Biomassa wordt gemaakt van de hout-achtige fractie (schoon resthout) van tak- en snoeihout die wij overhouden vanuit onsproces. Ook stammen, stronken en stobben komen hiervoor in aanmerking. Dit type brandstof is zeer geschikt voor bio-energie-projecten.

Grondproducten: door onze exper tise en jarenlange ervaring, opgedaan bij onze vestiging in Brunssum, zijn wij in staat om grondproducten volgens nauwkeurige specifi-caties te maken. Zo produceren we onder andere tuingrond, zwarte grond (rijkere tuin-grond) en bomengrond. Uiteraard kunnen we ook grondproducten maken die aan uw specifieke eisen voldoen.

Compost: Afvalzorg beschikt op haar locatie in Brunssum over de grootste composteer-inrichting van Limburg. De geproduceerde compost is een zuiver kwaliteitsproduct dat voldoet aan de milieuhygiënische eisen. Tevens voldoet onze compost aan de samen-stellingseisen van de Meststoffenwet. Het is bij uitstek geschikt voor grondverbetering in tuinen en groenvoorzieningen. De compost zorgt voor een luchtige en makkelijk bewerk-bare grond.

FOL7

14/1

0201

4