Accepgiro mei 2012

1
Jubileumactie: 20 euro voor 20 jaar kindergeluk Even terug in de tijd: in de zomer van 1992 verloor het Nederlands elftal de halve finale op het EK van de latere winnaar Denemarken. Marco van Basten miste de beslissende strafschop. Wie kent de andere hoofdrolspelers van toen nog? Het is alweer lang geleden, 20 jaar om precies te zijn. Robert Smits was destijds voor het eerst in Pequeri en ontdekte het stuk land waar Sítio Shalom zou verrijzen. In de rondschrijfbrief van dat najaar schreef hij: "Het bleef altijd een droom om een stuk land te bemachtigen. Daar willen wij kinderen opvangen die wij nu geen plaats kunnen bieden. De droom is werkelijkheid geworden: we hebben deze week een boerderij gekocht. Deze staat net over de grens van de staat Rio de Janeiro, in het dorpje Pequeri op 2½ uur rijden van Rio. Dit heeft een aantal voordelen: om te beginnen zijn de prijzen in de omgeving van de stad veel te hoog, maar vooral willen wij een boerderij ver weg van alle geweld en terreur van Rio. Ver weg van de ellende die de kinderen tot straatkinderen maakt. Wij zijn van plan de boerderij ‘Sítio Shalom’ (boerderij van de vrede) te noemen." De rest is geschiedenis: de Sítio Shalom kwam er, een schitterende plek waar kinderen onder liefdevolle begeleiding konden en kunnen opgroeien, al 20 jaar lang. Honderden kinderen woonden er en nog steeds verandert het leven van ieder kind vanaf het moment dat het de Sítio binnenkomt. Van een wereld van angst, geweld, verwaarlozing en misbruik, komt het kind terecht op een plek van geborgenheid, vrede, aandacht en liefde. Eén ding veranderde niet in die 20 jaar: nog steeds is het een droom van Robert om kinderen te blijven opvangen op Sítio Shalom. Dat is lang niet vanzelfsprekend, want het is moeilijk om voldoende fondsen te vinden. Door de ongunstige koers van de Real en de steeds strengere wetgeving in Brazilië, stijgen de kosten en in Nederland is doneren voor dagelijks levensonderhoud weinig populair - we steken ons geld liever in iets nieuws. We doen daarom een beroep op u: geef met onderstaande acceptgiro een extra bedrag tussen 2 en 20 euro om Sítio Shalom open te houden. De maandelijkse kosten per kind bedragen in totaal (inclusief alle hulpverlening) 400 euro en natuurlijk hopen wij met deze actie voor zoveel mogelijk kinderen de kosten bijeen te halen! Alle ontvangen giften neemt Cora Smits, de zus van Robert, in juli mee naar Pequeri. Tijdens de 20e verjaardag van Sítio Shalom op 4 augustus zal zij het ingezamelde bedrag namens alle vrienden van de Sítio als kado aanbieden. Mogen wij op u rekenen? Hartelijk dank! Stichting 'Help mij leven' helpt Braziliaanse straatkinderen bij hun dagelijkse strijd om het bestaan. Postbus 155, 2665 ZK Bleiswijk, tel.: 0182-634730, website: www.helpmijleven.org, Rabobank: 10.76.14.642

description

Doneer nu en help REMER met de opvang van crack-verslaafde kinderen!

Transcript of Accepgiro mei 2012

Page 1: Accepgiro mei 2012

Jubileumactie: 20 euro voor 20 jaar kindergelukEven terug in de tijd: in de zomer van 1992 verloor het Nederlands elftal de halve finale op het EK van de latere winnaar Denemarken. Marco van Basten miste de beslissende strafschop. Wie kent de andere hoofdrolspelers van toen nog? Het is alweer lang geleden, 20 jaar om precies te zijn. Robert Smits was destijds voor het eerst in Pequeri en ontdekte het stuk land waar Sítio Shalom zou verrijzen.In de rondschrijfbrief van dat najaar schreef hij:

"Het bleef altijd een droom om een stuk land te bemachtigen. Daar willen wij kinderen opvangen die wij nu geen plaats kunnen bieden. De droom is werkelijkheid geworden: we hebben deze week een boerderij gekocht. Deze staat net over de grens van de staat Rio de Janeiro, in het dorpje Pequeri op 2½ uur rijden van Rio. Dit heeft een aantal voordelen: om te beginnen zijn de prijzen in de omgeving van de stad veel te hoog, maar vooral willen wij een boerderij ver weg van alle geweld en terreur van Rio. Ver weg van de ellende die de kinderen tot straatkinderen maakt. Wij zijn van plan de boerderij ‘Sítio Shalom’ (boerderij van de vrede) te noemen."

De rest is geschiedenis: de Sítio Shalom kwam er, een schitterende plek waar kinderen onder liefdevolle begeleiding konden en kunnen opgroeien, al 20 jaar lang. Honderden kinderen woonden er en nog steeds verandert het leven van ieder kind vanaf het moment dat het de Sítio binnenkomt. Van een wereld van angst, geweld, verwaarlozing en misbruik, komt het kind terecht op een plek van geborgenheid, vrede, aandacht en liefde.

Eén ding veranderde niet in die 20 jaar: nog steeds is het een droom van Robert om kinderen te blijven opvangen op Sítio Shalom. Dat is lang niet vanzelfsprekend, want het is moeilijk om voldoende fondsen te vinden. Door de ongunstige koers van de Real en de steeds strengere wetgeving in Brazilië, stijgen de kosten en in Nederland is doneren voor dagelijks levensonderhoud weinig populair - we steken ons geld liever in iets nieuws.

We doen daarom een beroep op u: geef met onderstaande acceptgiro een extra bedrag tussen 2 en 20 euro om Sítio Shalom open te houden. De maandelijkse kosten per kind bedragen in totaal (inclusief alle hulpverlening) 400 euro en natuurlijk hopen wij met deze actie voor zoveel mogelijk kinderen de kosten bijeen te halen!Alle ontvangen giften neemt Cora Smits, de zus van Robert, in juli mee naar Pequeri. Tijdens de 20e verjaardag van Sítio Shalom op 4 augustus zal zij het ingezamelde bedrag namens alle vrienden van de Sítio als kado aanbieden.

Mogen wij op u rekenen? Hartelijk dank!

Stichting 'Help mij leven' helpt Braziliaanse straatkinderen bij hun dagelijkse strijd om het bestaan.Postbus 155, 2665 ZK Bleiswijk, tel.: 0182-634730, website: www.helpmijleven.org, Rabobank: 10.76.14.642