4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

of 20 /20
4 e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys 1 TOERNOOIBOEKJE 4 e Mathijs Douwe toernooi 17 mei 2012 F-pupillen Mini’s

Embed Size (px)

description

Op 17 mei 2012 vindt het vierde Mathijs Douwe Toernooi plaats. De opbrengst gaat naar Kika en Alpe d'HuZes/KWF

Transcript of 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

Page 1: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

1

TOERNOOIBOEKJE

4e Mathijs Douwe toernooi

17 mei 2012

F-pupillen Mini’s

Page 2: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

2

SPONSOREN VAN HET MATHIJS DOUWE TOERNOOI

(ALLE DONATIES GAAN RECHTSTREEKS NAAR KIKA)

Voor Verse Eigengemaakte patat ga je naar :

Locatie: Almere noorderplas west, ter hoogte boelijn en kraaiennest

Page 3: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

3

Locatie: Sportpark Polderkwartier KvK Flevoland: 39053466Daniel Stalpaertstraat 3036-5320561 Toernooiboekje Buitenboys

Postadres: Postbus 30058 Jaargang 271303 AB Almere Seizoen 2012-2013

Rabobank nr.: 30.25.19.009 E-mail: [email protected]

Beste voetballers, begeleiders en ouders,

Namens de sc Buitenboys heten wij alle gasten van harte welkom op ons sportparkPolderkwartier in Almere Buiten voor dit prachtige toernooi.

Het doet ons veel genoegen om u en uw vereniging dit jaar (weer) te mogen begroetentijdens ons 4e Mathijs Douwe Mini en F toernooi.

Wij zijn erg blij met uw deelname en hebben, naast het binnenhalen van attractievedeelnemers, veel aandacht besteed aan een goede organisatie van het toernooi.

Op de dag zelf krijgt u bij aanmelding één toernooiboekje en het programma voor die dag.Onze ervaring heeft geleerd dat er in het programma altijd nog wijzigingen plaatsvinden,doordat teams of verenigingen afzeggen en daardoor het programma moet wordenaangepast. Als er nog afmeldingen zijn op de dag zelf dan wordt dit, indien mogelijk, nogin het programma aangepast.

Het belangrijkste tijdens onze toernooidagen is dat we onze hobby op een sportieve wijzeen met veel plezier uitoefenen. Het plezier moet nummer één zijn en het winnen isuiteindelijk mooi meegenomen. Onze wens is dat iedereen weer tevreden naar huis gaaten dat alle gasten volgend jaar weer aan onze toernooien willen deelnemen.

Natuurlijk willen wij alle sponsors bedanken voor hun bijdrage.

Namens de toernooicommissie wensen wij u prettige en succesvolle toernooidag toe!

Edwin van Amson, Wilfred Raghoe,Inge Webbink, Andre Hoegee enGeert van den Dam

Page 4: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

4

VOORWOORD

Op donderdag 17 mei organiseert de SC Buitenboys al weer het 4e Mathijs Douwe mini enF toernooi. Het 4e toernooi betekent voor ons ook al weer het 4e jaar dat wij afscheidhebben moeten nemen van onze jeugdspeler Mathijs. Hij overleed op zondag 18 mei2008 na een langdurig gevecht tegen kanker. Mathijs mocht slechts 10 jaar worden.

Mathijs was niet de eerste en helaas ook niet het laatste kind dat overleed aan kanker,sterker nog, om de dag sterft er in Nederland een kind aan kanker ! of het nu over Jensgaat of over Bibi wij mogen dit als volwassenen NIET laten gebeuren ! Het leed wat eengezin wordt aangedaan is niet te beschrijven en eigenlijk ondraaglijk.

Alleen via onderzoek kunnen wij hopelijk ooit deze ziekte de baas worden en onderzoekkost heel veel geld. KIKA is een van die partijen die geld ophaalt, specifiek vooronderzoek naar kanker bij kinderen en de SC Buitenboys schenkt het grootste gedeeltevan de totale opbrengst van het Mathijs Toernooi daarom aan KIKA.

Maar wij hebben ook nog een tweede “goede doel” voor ogen en dat is Mathijs zijn zusFredrieke. Zij heeft vorig jaar voor het eerst de Alpe d’HuZes helemaal opgefietst (1860meter !) voor haar broer Mathijs, maar ook om geld op te halen voor het KWF! Dit jaar zeweer die berg op. Wij zullen daarom ook een deel van de opbrengst aan Fredriekeschenken voor het KWF.

Misschien is het wel een goed idee om met z’n allen Fredrieke te steunen en via dewebsite een donatie te doen (elke euro is er één)

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/fredriekekrouwel/fredrieke-krouwel/

via bovenstaande url kom je rechtstreeks op de website van Fredrieke. Voor meerinformatie over “het Mathijs Douw team” verwijs ik jullie graag naar de volgende link

http://www.alpjeop2010.blogspot.com

Page 5: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

5

Ik hoop uiteraard dat het Mathijs Douwe toernooi een sportief, gezellig en mooi toernooiwordt, in de geest van Mathijs en voor het goede doel. Mathijs zullen wij uiteraard nooitvergeten en ik hoop oprecht dat we elk jaar dit prachtige toernooi mogen organiserenzodat wij niet alleen Mathijs zijn naam levend houden, maar ook elk jaar weer een grootbedrag voor KIKA en andere gerelateerde goede doelen mogen ophalen.

Vorig jaar hebben we ruim EURO 7.000 opgehaald !! laten we proberen dit te verslaan !!

Rob MuellerBestuurder SC Buitenboys

Mathijs

Page 6: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

6

Page 7: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

7

Mathijs

Mathijs en een voetbal waren onafscheidelijk. Hij was dan ook erg blij, toen hij in 2006bericht kreeg dat hij bij de Buitenboys een plekje in het F-team kon krijgen. Heel mooi.

Maar er was wel een maar…. Mathijs was twee jaar eerder (in 2004, op 6-jarige leeftijd)behandeld voor een hersentumor. Eind 2005 was hij klaar met alle behandelingen. Hetzag er goed uit. Echter in juni 2006 bleek de tumor teruggekeerd. Mathijs was toen 8jaar. Ondanks dat is hij in september gestart bij de Buitenboys. Hij keek iedere weekweer uit naar de wedstrijden. Het was een fijn team. En ook als Mathijs zijn conditie nietzo goed was, speelde het plezier hebben in voetbal de hoofdrol.

De wedstrijd winnen was wel de inzet, maar niet het hoofddoel. Mathijs heeft met veelplezier tot een maand voor zijn overlijden gevoetbald bij de Buitenboys. Behalve zijneigen wedstrijden werden natuurlijk ook de wedstrijden op de televisie (studio sport)gevolgd.

Wij waren wel eens verbaasd over hoeveel spelers hij bij naam kende. Dat had hij nietvan zijn vader en moeder. Zijn favoriete club was Ajax. Hij heeft een aantal spelers lifeontmoet: Edgar Davids en Klaas Jan Huntelaar. Prachtig.

En “zijn club” heeft weer een mooie titel bemachtigd: landskampioen 2012! Mathijs zouhet geweldig hebben gevonden.

Vandaag organiseert Mathijs zijn voetbalclub het vierde Mathijs Douwe F en mini toernooi.Wij als familie vinden het fantastisch mooi, dat hierdoor Mathijs zijn naam genoemd blijften verbonden is met voetbal. Mathijs zou supertrots geweest zijn!

Liesbeth, Niek en Fredrieke Krouwel

Page 8: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

8

SPONSOREN VAN HET MATHIJS DOUWE TOERNOOI

(ALLE DONATIES GAAN RECHTSTREEKS NAAR KIKA)

GLADIATOR VERLENGT SPECIALE ACTIE VOOR KIKA TOT 31 JULI 2012 !!

Page 9: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

9

INSCHRIJFGELD / DONATIE TOERNOOI EURO 1

Alle deelnemers (spelers + leiders/trainers) wordt gevraagd EURO 1 te doneren bijinschrijving voor de goede doelen KIKA en KWF (Actie Alpe-dhuzes) en verzoekende deelnemers dit bij aanmelding bij wedstrijdsecretariaat per team te betalen.....

Er zullen ongeveer 650 voetballers(sters) meedoen op deze dag en hierdoor kunnenwe al een aardige stap in de goede richting zetten voor een hoge opbrengst.

COLLECTE

Tijdens het Mathijs Douwe toernooi zijn er overal in het gebouw bussen beschikbaarwaar iedereen zijn donatie ten gunste van KIKA en KWF (Actie Alpe-d’huzes) inkan stoppen. Het bestuur van de SC Buitenboys hoopt natuurlijk op een zeer groteopbrengst. Ook de opbrengst van de verkopen van de KIKA beren zijn voor KIKA !

TIJDENS HET TOERNOOI VERKOPEN WIJ OOK KIKA BEREN

Euro 6.95 !!

Page 10: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

10

Route naar Sportpark Polderkwartier

Komende vanuit de richting Utrecht neemt u de A27 richting Almere. Bij het knooppuntAlmere neemt u de A6 richting Amsterdam / Almere Stad / de Vaart. Vervolgens directde eerste afslag Almere Buiten-West (afslag nummer 6).

U komt op de Tussenring. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf, dit is deBuitenhoutsedreef. Deze weg volgt u tot de 3e rotonde (= Westelijk Halfrond). Dezerotonde neemt u driekwart en u gaat onder het spoor door en bij de verkeerslichtenlinksaf. De volgende rotonde neemt u driekwart, dit is de Sportlaan. Bij de eerstmogelijke gelegenheid gaat u rechtsaf het bruggetje en fietspad over, dan heeft u aanuw linkerhand het Sportpark Polderkwartier.

Komende vanuit de richtingen Lelystad en/of Amsterdam neemt u de A6 en vervolgensafslag nummer 6. Verder zoals boven vanaf de Tussenring beschreven staat.

Bij het Sportpark is slechts zeer beperkt parkeerruimte aanwezig. Het heeft de voorkeurdat u parkeert in de nabijheid van de Sporthal Buiten. Dit is rechtdoor bij delaatstgenoemde rotonde hierboven en de volgende weg links. Van daar loopt u langs desporthal, volgt u rechts het voetpad en loopt links om het park heen en langs dekinderboerderij. Over het bruggetje gaat u links en vervolgens rechts naar de ingang vanhet complex.

Leden van sc Buitenboys worden verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komenen zich ook al thuis om te kleden !!

Page 11: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

11

SPONSOREN VAN HET MATHIJS DOUWE TOERNOOI

(ALLE DONATIES GAAN RECHTSTREEKS NAAR KIKA)

Page 12: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

12

Toernooireglemento De F teams worden verzocht zich te melden tussen 09:00 en 09:30 uur (het toernooi

start om 10:00 uur) eno de Mini teams worden verzocht zich te melden tussen 10:00 en 10:30 uur (het

toernooi start om 11:00 uur).o Wij verzoeken u vriendelijk om uw team op tijd aan te melden.o Bij aankomst worden de leiders van de deelnemende verenigingen verzocht zich

te melden bij het wedstrijdsecretariaat. Dit is boven in de kantine, als u binnenkomtmeteen links door de deur. U krijgt daar de meest recente gegevens en hetprogramma. U ontvangt bij aanmelding consumptiebonnen voor koffie en limonade.

o In dit boekje bevindt zich een plattegrond met daarbij de veldnummering. In hetprogramma staat op welk veld u speelt.

o Buitenboys beschikt over 14 kleedkamers. Dit aantal is te weinig om een ieder tevoorzien van een eigen kleedkamer, de kleedkamers blijven daarom open. Het isverstandig uw kleding e.d. in tassen te stoppen en deze mee te nemen naar het veld.U kunt gebruik maken van de douches.

o De EHBO post bevindt zich in een tent op één van onze velden of bij slecht weer inkleedkamer 6. Indien deze post niet bezet is, kunt u zich melden bij hettoernooisecretariaat.

o Deelnemers dienen te beschikken over reserve shirts of hesjes; deze dienen teworden gebruikt als de tegenstander in gelijke clubkleuren speelt. Het als thuis-spelend aangegeven team gebruikt de reserve shirts of hesjes. Bij twijfel beslist descheidsrechter.

o Sportclub Buitenboys stelt zich niet aansprakelijk voor beschadiging aan of vermissingvan eigendommen van spelers of begeleiders. Laat geen geld of andere waardevolleeigendommen achter in de kleedkamer! Geef waardevolle zaken in bewaring bij deleider.

o De leiders worden verzocht er op toe te zien dat alle deelnemers zich netjes gedragen.Maak gebruik van de aanwezige afvalbakken en ga op een correcte wijze met elkaarom. Deelnemers en andere bezoekers die zich misdragen zullen direct van hetcomplex worden verwijderd. Het betreffende team kan onmiddellijk door detoernooileiding uit het toernooischema worden geschrapt.

o Wanneer er bij het toernooi vanuit SC Buitenboys op een bepaald moment nietvoldoende scheidsrechters beschikbaar zijn, kan er een beroep worden gedaan opleiders en/of ouders van de bezoekende verenigingen om een wedstrijd te leiden. Inprincipe zal dan de leider van de eerstgenoemde vereniging worden gevraagd om debetreffende wedstrijd te leiden.

Page 13: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

13

SPONSOREN VAN HET MATHIJS DOUWE TOERNOOI

(ALLE DONATIES GAAN RECHTSTREEKS NAAR KIKA)

Page 14: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

14

Wedstrijdreglement

o Er wordt gespeeld volgens de regels van het junioren/pupillenvoetbal van de KNVB.o Het uitgangspunt bij E en F zijn 7-tallen en bij de mini’s 4-tallen. Als beide teams het

eens zijn, kan hiervan worden afgeweken.o Bij de wedstrijden mag er doorgewisseld worden.o De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters of leden van Buitenboys. Indien

hiervan wordt afgeweken, kan dit alleen met toestemming van de toernooileiding.o Alle teams wordt verzocht zich 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd gereed te

houden bij het veld waarop ze moeten spelen.o Als een team 3 minuten na de aanvangstijd van de wedstrijd nog niet op het

speelveld staat verliest dit team de wedstrijd met 2-0. De wedstrijd wordt dan nietmeer gespeeld en kan ook niet meer worden ingehaald.

o De scheidsrechters kunnen gebruik maken van tijdstraffen. Spelers die in dewedstrijd een rode kaart ontvangen, worden voor het gehele toernooi uitgesloten.

o Blessuretijd wordt niet ingehaaldo Bij herhaaldelijk tijdrekken kan de toernooileiding besluiten punten in mindering

brengen.o Beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend, protesten kunnen niet worden

ingediend, positieve opmerkingen zijn altijd welkom.o Er wordt in poules gespeeld, voor een gewonnen wedstrijd worden 3 punten

toegekend, voor een gelijkspel 1 punt en voor een verloren wedstrijd geen punten.o De eindstand van de poule wordt bereikt door alle punten bij elkaar op te tellen.o Bij het gelijk eindigen in de eindstand telt het doelgemiddelde; is het doelgemiddelde

gelijk dan is het aantal doelpunten voor bepalend; is er dan nog sprake van eengelijke stand dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag. Blijft er een gelijkestand dan worden er strafschoppen genomen, 5 door elk team, te nemen doorverschillende spelers. Blijft er een gelijke stand dan worden er om en omstrafschoppen genomen tot er een winnaar bekend is.

o De speelduur van de wedstrijden bedragen 15 tot 20 minuten. Dit is afhankelijk vanhet aantal deelnemers in een poule.

o In situaties waarin niet wordt voorzien beslist de toernooileiding. De toernooileiding isin handen van de toernooicommissie.

IN GEVAL VAN DREIGENDE AFKEURING WORD U VERZOCHT DE WEBSITE:WWW.BUITENBOYS.NL IN DE GATEN TE HOUDEN, TEVENS KUNT U ONSVOLGEN VIA TWITTER OP @BUITENBOYS

VOOR HET TOERNOOI ZELF HEEFT BUITENBOYS DE VOLGENDE NUMMERSBESCHIKBAAR: Tijdens toernooidagen: 036-5400956 (kantine) / 0643776205(Rob Mueller)

Voor afmeldingen het toernooi mailen naar: [email protected],of bij spoedeisende zaken: 06-4377 6091 of 06-4377 6205

Page 15: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

1

SPONSOREN VAN HET MATHIJS DOUWE TOERNOOI

(ALLE DONATIES GAAN RECHTSTREEKS NAAR KIKA)

Speciale aanbieding vode Bui

Kwartaalabonnement op de Budgetleesmap (5 weInhoud leesmap : Margriet, Weekend, Story, Party,Aanbiedingsprijs € 29,95 (normaal € 52,00)

Kwartaalabonnement op de Gezinsleesmap (6 wekInhoud leesmap : Donald Duck, Weekend, Libelle,Mijn Geheim, Panorama, Privé, Vriendin + elke weeOnder andere : Quest, Hart voor Dieren, Bloemen &Aanbiedingsprijs € 29,95 (normaal € 57,20)

Bel naar 035-6249256 (maandag tot en met vrijdagvan 8.30 tot 12.00 en 13.30 tot 16.00 uur)of www.leesmapnaarkeuze.nlEn vermeld daarbij actiecode : Buitenboys.

Total Cleaning Products B.V.Energiestraat 10 a1411 AT NAARDENTel: 035 - 678 00 28Fax: 035 - 694 21 31www.tcpbv.com

5

or de supporters vantenboys.

ken oud).Privé en Vriendin

en oud)Margriet, Party, Woamm,k 3 ve chillende maandbladen.Plant

[email protected]

rs

en, 100% NL en Kassa
Page 16: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

16

Plattegrond Buitenboys complex

A VELD 4 B A VELD 3 B

A VELD 5 B A VELD 2 B

KANTINE A VELD 6 BINGANG

P

PA VELD 1 B

P P P P P

Page 17: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

17

Toernooidata

17 mei: F-pupillen en Mini’s

Aanvang F: eerste wedstrijden beginnen om 10:00 uur,Teams tussen 09:00 en 9.30 uur melden !

Aanvang Mini : eerste wedstrijden beginnen om 11:00 uur,Teams tusen 10:00 en 10:30 uur melden !

Speeltijd: 20-25 minuten (afhankelijk van deelnemers per poule)

Prijsuitreiking: ±15.00 uur (afhankelijk van deelnemers per poule)

Bij aanmelding ontvangt u het speelschema.

Voor de eerste drie in elke poule is er een beker, voor alle deelnemers is ereen vaantje.

INFO Kantine

Op de toernooidagen kan er alleen betaald worden met vooraf gekochtemunten. Deze zijn verkrijgbaar in de kantine.

Eenmaal gekochte munten worden niet meer terug ingenomen

Blauw = Euro 1.00 en Rood = Euro 1.50

Page 18: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

18

Page 19: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

19

Tot slotAls een toernooidag achter de rug is, is een woord van dank zeker op zijn plaats.

Op de eerste plaats danken wij het bestuur van SC Buitenboys voor hunmedewerking bij de voorbereiding van de toernooien. Op de tweede plaats willenwij alle deelnemers hartelijk danken voor hun medewerking tot het doen slagenvan onze toernooien.

Uiteraard ook een woord van dank aan de scheidsrechters, EHBO-ers, kantine-medewerkers, complex coördinator, wedstrijdleiding, jeugdcoördinatoren,ouders, de vele vrijwilligers die hand en spandiensten hebben geleverd en allendie we misschien toch nog vergeten zijn te noemen.

Wij wensen alle deelnemende verenigingen het komende seizoen het allerbesteen een heel zonnige en succesvolle toekomst toe en wij hopen u bij een volgendegelegenheid weer als deelnemer aan één van onze toernooien te mogenverwelkomen.

Toernooicommissie SC Buitenboys.

p.s. Vergeet u svp niet de goede doelen !!

Page 20: 4e mathijsdouwetoernooi17 mei2012

4e Mathijs Douwe toernooi sc Buitenboys

20