Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de...

12
Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7 de uitgave van ‘t Schoolklokje aan u voorstellen. Er werd de voorbije maand hard gewerkt op school. Zowel in de kleuter- als de lagere afdeling werd de halfjaarlijkse evaluatie samen met de ouders besproken. De sterke punten en de werkpunten werden in kaart gebracht zodat zowel ouders, leerkrachten en leerlingen een goed zicht hebben op datgene waaraan verder kan gewerkt worden. In ons bouwverhaal kan niemand er nog naast kijken. Het 2 de leerjaar mocht halfweg februari verhuizen naar de spiksplinternieuwe klassen op de parking. Ook achter de schermen werd verder gewerkt aan de planning van de nieuwbouw. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, vierden we met de hele school het jaarlijkse carnavalsfeest. Samen met groot en klein hielden we een carnavalstoet door enkele straten van Vijve. Gekke bekken en dolle ambiance stonden centraal. Veel plezier met dit nieuwe info-krantje. Directeur Tony 2. Bouwperikelen.

Transcript of Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de...

Page 1: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

Schoolklokje maart 2014

(school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave van ‘t Schoolklokje aan u voorstellen. Er werd de voorbije maand hard gewerkt op school. Zowel in de kleuter- als de lagere afdeling werd de halfjaarlijkse evaluatie samen met de ouders besproken. De sterke punten en de werkpunten werden in kaart gebracht zodat zowel ouders, leerkrachten en leerlingen een goed zicht hebben op datgene waaraan verder kan gewerkt worden. In ons bouwverhaal kan niemand er nog naast kijken. Het 2de leerjaar mocht halfweg februari verhuizen naar de spiksplinternieuwe klassen op de parking. Ook achter de schermen werd verder gewerkt aan de planning van de nieuwbouw. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, vierden we met de hele school het jaarlijkse carnavalsfeest. Samen met groot en klein hielden we een carnavalstoet door enkele straten van Vijve. Gekke bekken en dolle ambiance stonden centraal. Veel plezier met dit nieuwe info-krantje.

Directeur Tony 2. Bouwperikelen.

Page 2: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

Een oprechte dank aan de ouders die een handje hebben toegestoken bij de verhuis van het materiaal.

OPROEP AAN DE (GROOT)OUDERS VAN DE KLEUTERS.

Nieuwe lokalen brengen de nodige reorganisatie met zich mee. Aangezien het 2de leerjaar hun jas en schooltas dient op te hangen in de inkom van de

sporthal (nabij de opvang), vragen wij vriendelijk om voortaan buiten te wachten bij de afhaling van de kleuters.

Om 16u zal de inkomhal vrij zijn zodat u vlot kunt doorlopen tot in de sporthal.

Kortom…

GRAAG WACHTEN TOT 16u OM DE GEBOUWEN TE BETREDEN.

Page 3: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

3. Schoolnieuws. Welkom aan Yalenka, Janne, Elise en Ina. Deze 4 peuters zijn op 3 februari hun schoolcarrière gestart. We wensen hen dan ook veel succes toe. We vinden het fijn te merken dat ze het reeds aardig naar hun zin hebben in de rode klas. 3 februari is een belangrijke dag in het onderwijs. Op die dag worden onze leerlingen geteld. Deze telling is belangrijk om te weten hoeveel lesuren we in het schooljaar 2014-2015 mogen organiseren. Wij zijn alvast 12,7% gestegen… (wat veel is) Tijdens de maand februari waren Juf Els De Corte (zorg kleuter) en juf Céline (K3) wegens ziekte even buiten strijd. Zij werden beiden vervangen door juf Lisa Follens die de werking op een voortreffelijke manier verder zette. Dankzij de ‘hertelling” in de kleuterafdeling mag juf Evi na de krokusvakantie voltijds bij ons aan de slag. In de voormiddag werkt ze samen met de kleuters uit K2B. In de namiddag vergezelt ze Jules in K1A. Van harte welkom aan juf Romanie Demeyere die vanaf 10 maart halftijds komt meewerken op school. Zij zal instaan voor de bewegingslessen in de kleuterafdeling en de zorgmomenten in de 1ste kleuterklas. 4. Wist je dat …?

we reeds van een aantal ouders de vraag krijgen hoe we het schooljaar 2014-2015 zullen starten ? We geven dan ook graag mee dat we starten op 1 september met een volledige lesdag. Op dinsdag 2 september (Waregem-Koerse) zal er maar een halve dag les zijn. Op woensdag 3 september is de school ook open in de voormiddag. Via het kindercentrum (= opvang) weten we dat de opvang GESLOTEN zal zijn op 1 en 2 september (dus ook geen voorschoolse en naschoolse opvang op die dagen).

de grote groep kleuters uit 2de en 3de kleuterklas voor de rest van het schooljaar opgedeeld wordt in 2 groepen ? Elke voormiddag staan juf Evi (in K2B) en juf Els (in K3B) garant voor een boeiend aanbod. Zij nemen nog even hun intrek in de chaletklassen.

Page 4: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

we sedert 18 februari weer een stapje verder zijn in het nieuwbouwdossier ? Op de openbare aanbesteding mochten wij heel wat volk ontvangen. Niet minder dan 23 aannemers (in 3 categorieën) hopen dat ze ons nieuwbouwproject in huis halen. Ondertussen bekijken de architect en het studiebureau de offertes.

het vijfde leerjaar gratis mocht deelnemen aan een belevingsatelier in studio globo te Roeselare (het vroegere kinderwereldatelier) ? Zij kijken een dagje “achter de muur” en ervaren dat armoede ook aan onze achterdeur bestaat. Vorig schooljaar wonnen wij het gouden krijtje dankzij onze actie rond “saved by the bell”. Een prijs van 400 euro zorgde er voor dat wij 2 jaar op rij een gratis workshop mogen aanbieden aan de kinderen van het 5de leerjaar.

het zesde leerjaar binnenkort ook naar Roeselare trekt ? Dankzij de steun van Lutosa mogen zij een (gratis) dag beleven in het huis van de voeding. Een welgemeende dank aan de firma Lutosa.

de verificateur op 10 maart onze school administratief komt doorlichten ? Wij hopen een goede beurt te kunnen maken.

wij nog steeds de strijd aanbinden met het luizenprobleem? In sommige klassen blijft het probleem hardnekkig. Luizen hebben is geen schande, er niks aan doen echter wel. Mogen wij nogmaals vragen wanneer een luizenalarm wordt gesignaleerd in de klas van uw kind om uw verantwoordelijkheid op te nemen en uw kind te controleren en eventueel te behandelen ? Als we er samen iets aan doen, moeten we erin slagen om onze school luizenvrij te krijgen.

de leerkrachten van alle Waregemse stedelijke basisscholen op 12 februari samen ideeën voor in de klas uitwisselden ? Na het overleg luisterden ze naar Ludo Heylen (Centrum voor ervaringsgericht onderwijs) voor zijn uiteenzetting met als titel : “de leerkracht maakt het verschil”. Boeiend en af en toe confronterend.

Page 5: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

wij heel wat ouders wensen te danken voor de stipte betaling van de schoolrekeningen? Op deze manier kunnen wij ook onze leveranciers vlot betalen. Dank je wel. De facturatie van februari zal u ontvangen via de post. De volgende facturatieperiode zal lopen van 10 maart tot de paasvakantie.

wij zeer tevreden zijn dat de uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes via de “privé-sfeer” worden geregeld? Dit zorgt ervoor dat kinderen die niet uitgenodigd zijn, dit niet zo aan den lijve moeten voelen.

de voorbije maanden heel wat klusjes werden afgewerkt door William, Rudy, Martin, Joost, Chris en Kurt? Een kapotte boiler, een stopcontact dat niet meer werkt, een nieuwe bel, nieuwe sloten, …. Aangenaam om op deze mensen te kunnen rekenen.

we ook graag een pluim steken op de hoed van ons onderhoudspersoneel ? Zij zorgen er dagelijks voor dat we kunnen werken in propere gebouwen en verzorgen ook grotendeels de middagmalen. Een oprechte dank-je-wel !

Annelies, Rita, Sabrina en Rita wekelijks de handen in elkaar slaan om fruit te snijden ? Zo’n 600 stukken fruit gaan wekelijks de deur uit. Van een gezond beleid gesproken. Dank je wel, fruitmama’s en -oma’s. Jullie doen een schitterend werk.

we onder impuls van de leerlingenraad binnenkort starten met een moestuintje ? Dankzij de wedstrijd “zie ze groeien” mochten wij de voorbije maand een mooi pakket in ontvangst nemen. Teelaarde, een kweekbak, folie, schopjes, zaad,…. Je leest er hieronder meer over. We hopen dan ook dat je stemt op onze blogpagina.

Ben Correct af en toe onze school bezoekt ? Ben probeert de kinderen een spiegel voor te houden op vlak van socio-emotionele ontwikkeling. In de voorbije maanden werd reeds gewerkt rond “vrienden zijn”, “pesten en plagen” en “orde en netheid”. Zijn volgende bezoek staat gepland voor begin maart.

Page 6: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

de kinderen op vrijdag 21 februari samenwerkten rond “veilig verkeer” ? Samen met Zeppe en Zikki leerden ze dat geluiden in het verkeer van groot belang kunnen zijn. Het zebrapad oversteken op een goede manier werd grondig besproken.

de ouderraad zijn volgende vergadering organiseert op maandag 10 maart ? Alle ouders zijn van harte welkom om 20u in de refter.

Alle ouders binnenkort (tussen krokusvakantie en paasvakantie) een vragenlijst zullen ontvangen ? Met deze vragenlijst willen we peilen naar uw mening over ons onderwijs. Deze enquête kadert binnen de voortdurende reflectie en evaluatie. Zowel de leerkrachten als de kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar werden reeds bevraagd. Uit deze bevragingen bemerken we heel wat sterke punten evenals een aantal werkpunten waar we in de toekomst werk willen van maken. Wij vragen dan ook uw medewerking. Hoe meer ouders aan deze enquête deelnemen, hoe beter wij een zicht krijgen op de kwaliteit van ons onderwijs.

wij op 28 maart een kaas-en wijnavond organiseren ? Die avond zal er ook een tombola georganiseerd worden. Wie thuis nog een aantal prijsjes heeft liggen die dienst kunnen doen bij deze tombola mag ze gerust meebrengen naar school. De opbrengst van de kaas- en wijnavond gaat integraal naar de kinderen. Alvast bedankt.

Page 7: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

5. Familienieuws. Van harte welkom aan …

Emiel Ruzeré. Emiel is het broertje van Emma en zoontje van Robrecht en juf Sofie (R.K.G.). Hij werd geboren op 4 februari 2014.

Van harte proficiat.

We nemen afscheid van :

Marc Vandenhende. Marc is de opa van Nina (L3), Leon (L1B), Camille (L4) en Leonore (L2A). Hij is de schoonvader van Mieke Vandenhende (ouderraad). Hij stierf op 1 februari en werd 61 jaar.

José Van Den Driessche. José is de overgrootvader van Nila (L3) en Noë (K1B) Van De Putte. Hij stierf op 15 februari en werd 84 jaar. Ons medeleven.

Page 8: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

6. activiteitenkalender maart.

01 Za start krokusvakantie.

02 Zo

03 Ma

04 Di

05 Wo Aswoensdagviering.

06 Do

07 Vr

08 Za

09 Zo einde krokusvakantie.

10 Ma Welkom aan de nieuwe peuters in de klas van Jules. Zwemmen voor L2/L4/L6 20 u : Ouderraad. (Van harte welkom aan alle ouders) Noord-Zuidbeurs (L4)

11 Di Bibliotheekbezoek voor L2A

12 Wo Oudercontact 3de kleuterklas. Zwemmen voor K3/K2 Auteurslezing in de Bieb... Tom Schoonooghe (L3)

13 Do Oudercontact 3de kleuterklas. Jeugdboekenweekspel in de Bib. (L1B) Jeugdboekenweekspel in de Bib. (K3)

14 Vr Navorming : rekenzwakke kinderen begeleiden in de rekenwereld tot 100. (Juf Marlies) 13.15u : Ben Correct komt op bezoek.

15 Za Vormselvoorbereiding : Kerkbezoek. (vormelingen L6)

16 Zo

17 Ma Zwemmen voor L1/L3/L5 Naar het ridderkasteel (K3)

18 Di Scholenbezoek Groenhove (L6) Bibliotheekbezoek voor L4/K3/L3

19 Wo Sport op school : minivoetbal (sportieve leerlingen L4) Zwemmen voor K3/K2

20 Do Navorming : toffe tussendoortjes. (Juf Inge Bruyneel) Leeruitstap : Kortrijk. (L3/L4) (onder voorbehoud) Jeugdboekenweekspel (L5)

21 Vr

22 Za Viering in kader van Broederlijk Delen (door de vormelingen L6)

23 Zo

Page 9: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

24 Ma Navorming GORK rond muziek (leerkracht K3) Zwemmen voor L2/L4/L6 Auteurslezing in de Bieb ... Guy Daniels (K3) Workshop rond 50 jaar arbeidsmigratie (L5)

25 Di Navorming GORK rond muziek (leerkracht K2) Bibliotheekbezoek voor K2/L1B/L2B Musical : Wat doe je in de kou ? (rond middelenmisbruik... voor L6)

26 Wo Zwemmen voor K3/K2

27 Do Navorming GORK rond muziek (leerkracht K1A/K1B/K1C) Naar het huis van de voeding. (L6) Een duik in de wondere wereld van de Arabische cultuur. (K1B/K1C/K2/K3) De Guldensporenslag herbeleefd (leeruitstap naar Kortrijk) (L3/L4)

28 Vr Kaas- en wijnavond.

29 Za

30 Zo

31 Ma Navorming : interactieve tijdlijnen, kalenders,... (juf Kadija) Zwemmen voor L1/L3/L5

Page 10: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

7. menu maart.

01 Za KROKUSVAKANTIE

02 Zo

03 Ma

04 Di

05 Wo

06 Do

07 Vr

08 Za

09 Zo

10 Ma Tomatensoep Kipsteak - braadsaus - bloemkool in kaassaus - natuuraardappelen

11 Di Wortelsoep Gebakken vis - mosterdsaus - wortelpuree

12 Wo

13 Do Champignonsoep Stoofvlees - appelmoes - frietjes

14 Vr Tomatensoep Ovenschotel met prei in roomsaus

15 Za

16 Zo

17 Ma Tomatensoep Oosterse kippenreepjes - currysaus - ananas - rijst

18 Di Bloemkoolsoep Braadworst - braadsaus - gestoofde worteltjes - natuuraardappelen

19 Wo

20 Do Pompoensoep Kalkoenschnitzel - jagersaus - erwtjes - aardappelpuree

21 Vr Groentensoep Spaghetti bolognaise - kaas

22 Za

23 Zo

24 Ma Tomatensoep Zigeunergebraad - zingarasaus - perziken - aardappelpuree

25 Di Preisoep Vispannetje - spinazie - vlindertjes

26 Wo

27 Do Tomatensoep met balletjes

Cordonbleu - crèmesaus - prinsessenboontjes - natuuraardappelen

28 Vr Ajuinsoep Gehaktbroodje - braadsaus - rode kool - natuuraardappelen

29 Za

30 Zo

31 Ma

Page 11: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave

8. project : zie ze groeien. Onder impuls van onze leerlingenraad nemen wij deel aan het project :’ zie ze groeien.’ ‘Zie ze groeien!’ is een educatief tuinproject voor basisscholen. Het doel is om een tuintje van 1 m² aan te leggen en te onderhouden, en tegelijk de sociale vaardigheden en milieuzorg bij de leerlingen te stimuleren. Meedoen brengt dus heel wat meer op dan 1 m² groenten, bloemen of fruit ... Schoolproject met sociale meerwaarde Dit project is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen uit het basisonderwijs de liefde voor de tuin en de kennis van het telen bij te brengen. Daarnaast geeft het ook een stimulans aan enkele belangrijke basisattitudes: de kinderen leren als team samenwerken, met elkaar communiceren, problemen aanpakken, respect hebben voor elkaar en voor het milieu ... ‘Zie ze groeien!’ past bovendien perfect in de leerplandoelstellingen en heeft een maatschappelijke meerwaarde door familie en vrienden bij het project te betrekken. Via het project kunnen we rekenen op professionele begeleiding Via videoboodschappen worden wij begeleid om samen met de kinderen de vierkantemetertuin aan te leggen. Daarin tonen ze wat er op dat moment in de tuin moet gebeuren en geven ze extra tips om meer te oogsten dan men zaait. De perfecte leidraad! Nog meer tips van de tuinexperts vinden we op de website. Je kan alles volgen via onze blog die je vindt op www.ziezegroeien.be. Via deze site kan je ons project ondersteunen door te stemmen.

WIJ HOPEN DAN OOK OP VEEL STEMMEN TE KUNNEN REKENEN…

STEUN ONS en STEM !

Page 12: Schoolklokje · 2019. 5. 23. · Schoolklokje maart 2014 (school) jaargang 28 1. Voorwoord. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen we weer met alle trots onze 7de uitgave