2016 2017 Cursussen

6
Plezierig geëngageerd ! Inschrijvingen en meer info WWW.JEUGDDIENSTDONBOSCO.BE [email protected] - 016 24 16 20 2016-2017 cursus summer exchange verdere vorming cursussen in europa roots van don bosco Laat je door Jeugddienst Don Bosco inwijden in de geheimen van het animatorschap. Volg een cursus in Europa, ontdek de roots van Don Bosco in Turijn of verleg je grenzen en ga aan de slag als animator in het buitenland.

description

 

Transcript of 2016 2017 Cursussen

Page 1: 2016 2017 Cursussen

Plezierig geëngageerd !

Inschrijvingen en meer info

[email protected] -  016 24 16 20

2016-2017

cursussummer exchange

verdere vormingcursussen in europa

roots van don bosco

Laat je door Jeugddienst Don Bosco inwijden in de geheimen

van het animatorschap. Volg een cursus in Europa, ontdek de

roots van Don Bosco in Turijn of verleg je grenzen en ga aan

de slag als animator in het buitenland.

Page 2: 2016 2017 Cursussen

Plezierig geëngageerd !

Inschrijvingen en meer info

[email protected] -  016 24 16 20

Ged

rukt

op

FS

C p

apie

r. Ve

rant

woo

rdel

ijke

uitg

ever

: Gui

do

Sto

op, N

aam

sest

eenw

eg 3

7, 3

001

Hev

erle

e

Tijdens deze cursusweek

zullen onze instructoren je

inwijden in de geheimen van

het animatorschap. Al doende

ontdekken we samen de

essentiële vaardigheden van

een animator: spelen maken

en uitleggen, de leefwereld

van kinderen, animeren,

begeleiden, …

Bereid je dus maar voor op

een week vol knotsgekke

avonturen, buikpijn van

het lachen, zotte spelen en

onvergetelijke momenten.

Kortom: een SUPERWEEK!

Als je nadien een stage

loopt van 50 uren in een

jeugdwerking naar keuze en

je hebt het evaluatiemoment

van 4 uren gevolgd en alles

met succes afgerond, dan

krijg je van ons het attest van

‘Animator in het Jeugdwerk’,

erkend door de Vlaamse

Gemeenschap.

Voorwaarde: je bent 15

geworden voor de start van

de cursus.

HERFSTVAKANTIE (30/10 TOT 04/11/2016) - OUD-HEVERLEE

KERSTVAKANTIE (26/12 TOT 31/12/2016) - OUD-HEVERLEE

PAASVAKANTIE (03/04 TOT 08/04/2017) - OUD-HEVERLEE

PAASVAKANTIE (03/04 TOT 08/04/2017)- SINT-DENIJS-WESTREM (GENT)

PAASVAKANTIE (03/04 TOT 08/04/2017) - LOMMEL

PAASVAKANTIE (03/04 TOT 08/04/2017) - HET BALANSKE, KESSEL-LO

met aandacht voor kinderen met een beperking

PAASVAKANTIE (10/04 TOT 15/04/2017) - DE WARANDE, KORTRIJK

cuRsus

PRIJS: € 180

Download de GRATISapp Spelfichesop jouw smartphone en start als animator met meer dan 200 spelen in je broekzak.

Page 3: 2016 2017 Cursussen

Je hebt als animator de smaak te pakken en je wil meer en beter? Schrijf je dan maar snel in voor Verdere Vorming! Deze cursus gaat verder waar de animatorcursus eindigde. Je kan er je troeven nog meer onder de knie krijgen en je zwakkere punten verbeteren. We gaan dieper in op bepaalde

onderwerpen en vaardigheden en bieden je een aantal extra specialisaties. Je kan je inschrijven voor de specialisaties hieronder.

Deze cursus kan je volgen als je al een animator-cursus achter de rug hebt.

KERSTVAKANTIE (26/12 TOT 31/12/2016) DON BOSCO SINT-DENIJS-WESTREM (GENT) PRIJS: € 180

VERDERE VORMING

Plezierig geëngageerd !

Inschrijvingen en meer infoWWW.JEUGDDIENSTDONBOSCO.BE

outdoor groots spel

all round animatie

iedereen welkom

Bosspel, stadsspel, nachtspel... Grote spelen zijn de max! Maar hoe pak je dat aan, zo’n groot spel? 50 kinderen, al dan niet van dezelfde leeftijd, gedurende 2 uur enthousiast houden, wordt een makkie na deze specialisatie! Kom en speel mee! Wij spelen GROOTS and we love it!

In deze specialisatie wordt ‘buiten spelen’ naar een hoger level geüpgraded! We nemen de avontuurlijke animator mee op pad door tochttechnieken en koken op een kampvuur. Een coole constructie sjorren mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Kan je animeren tijdens het wachten op de bus? Bezorg je groep ook onvergetelijke momenten tijdens het eten, het vrij spel, een wachtmomentje ... en lijm zo heel de dag aan elkaar!

Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk kinderen kunnen meedoen aan jouw activiteiten? We zoomen in op enkele fysieke en mentale beperkingen en geven enkele tips en tricks mee.

Page 4: 2016 2017 Cursussen

Proficiat! Want in jouw werking vinden ze je zo leuk dat ze je graag als hoofdmoni zien terugkomen. Maar wat is dat nu precies, hoofdmoni zijn? Tijdens de hoofdanimatorcursus brengen we je al het nodige bij om de volgende zomer als hoofdanimator aan de slag te gaan. We hebben het over leiden en begeleiden, over verantwoordelijkheid nemen en feedback geven.

Om deze cursus te volgen, moet je minstens 17 geworden zijn voor de start van de cursus. Nadien kan je stage lopen op je werking. Als je het tot een goed einde brengt en je hebt het evaluatiemoment van 4 uren gevolgd, krijg je het attest ‘Hoofdanimator in het Jeugdwerk’, erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

21/10 TOT 23/10/2016, 10/11 TOT 13/11/2016 JVC DON BOSCO GROOT-BIJGAARDEN - PRIJS: € 180 PAASVAKANTIE (DATA ZIE WWW.JEUGDDIENSTDONBOSCO.BE)PRIJS: €180

cuRsus

Plezierig geëngageerd !

Inschrijvingen en meer infoWWW.JEUGDDIENSTDONBOSCO.BE

Je zit op een Don Boscoschool of je bent actief op een speelplein van Don Bosco? Of misschien ken je hem wel via een andere weg? Dan weet je ongetwijfeld dat een Don Boscowerking niet zomaar een werking is en dat Don Bosco veel meer is dan alleen maar een naam!

We bezoeken de plaatsen waar hij leefde en werkte en ontdekken hoe hij de grote inspiratiebron werd van je school of werking.

Een onvergetelijke week met op het programma niet alleen geschiedenis en cultuur, maar ook spel, ontspanning, ontmoeting, stille momenten … kortom: een onmisbare ervaring voor wie Don Bosco beter wil leren kennen en zijn spirit verder wil ontdekken en beleven.

Ga mee naar Turijn, naar de roots van Don Bosco, en (her)beleef zijn verhaal.

roots van don bosco

PAASVAKANTIE (01/04 TOT 07/04/2017)CASTELNUOVO DON BOSCO, TURIJN, ITALIË PRIJS: € 330

Page 5: 2016 2017 Cursussen

Plezierig geëngageerd !

Inschrijvingen en meer [email protected] -  016 24 16 20

Cursus: een spetterende week die je van je leven niet meer vergeet. Spelen, plezier, kennismaken met andere jongeren, het animatorvak leren… Dan heb je misschien wel zin in meer.

Ook in Europa kan je het hele jaar door aan verscheidene cursussen en uitwisselingsweken deelnemen. Op deze cursussen ontmoet je leeftijdgenoten uit vele verschillende Europese landen, kom je terecht in een mooie Europese stad en je leert er een week lang bij over thema’s

zoals: jeugdwerk, migratie, interculturaliteit, Europa… Je kan er zeker van zijn dat dit opnieuw een week wordt die je nooit meer vergeet.

Dankzij een ruim aanbod in samenwerking, met Don Bosco Youth-Net, kan je het project kiezen dat het beste bij je past. Houd de website zeker in de gaten: www.jeugddienstdonbosco.be/vorming/vorming-in-europa

cursussen

Elke zomer zetten vele jongeren zich in als animator op een Vlaams speelplein of zomerkamp. Met al hun energie en creativiteit proberen ze de kinderen een topzomer te laten beleven.

Met Jeugddienst Don Bosco is er ook de mogelijkheid om dat in het buitenland te doen. Verschillende Europese jeugdwerkingen zetten tijdens de zomermaanden hun deuren open voor internationale vrijwilligers.

Een zomerkamp in de Pyreneeën of aan de Atlantische oceaan in A Coruña, een ridderkamp op het Engelse platteland, een inline-kamp in Tsjechië of een speelplein elders in Europa? Je ontmoet er vele lokale enthousiaste vrijwilligers en kinderen, je leert heel wat toffe internationale spelen. Je komt er terecht in een leuk en dynamisch internationaal team dat je zeker met open armen zal ontvangen.

Het volledige aanbod vind je op www.summerexchangeofanimators.eu

EUROPA - JULI - AUGUSTUS - SEPTEMBERPRIJS: VERVOERSKOSTEN + € 15 ADMINISTRATIE

Page 6: 2016 2017 Cursussen