2015-11 nieuwsbrief PCOB november

4
Voorzitter: PCOB, gemeenschappelijk actief Dhr. P. de Bakker =========================== Vlasstraat 32 De PCOB is er van en voor senioren, Tel.: 451818 die vanuit het protestants christelijke [email protected] gedachtegoed opkomen voor de positie van ouderen in de maatschappij. Secretaris: Als één van de grotere maatschappelijke Mevr. L.E. van Loo organisaties is de PCOB zowel op lande- Sav. Lohmanstraat 79 lijk,provinciaal als lokaal niveau actief. Tel.: 452552 Via de honderden afdelingen zijn we een [email protected] belangrijke gesprekspartner voor diverse instanties, overheden, overlegorganen Penningmeester: en politieke partijen. Dhr. J. Bosgieter De seniorenorganisatie is vooral actief Dr. H. Colijnstraat 13 op het terrein van gezondheid, wonen, Tel.: 451688 welzijn, financiën, identiteit en vervoer. [email protected] Algemene leden: Nella Warning Contributie: Dr.W.Dreesstraat 3 echtparen € 50.00 Tel.: 452691 individuele leden € 30.00 [email protected] Mevr. G.A. Bijlsma Vergaderruimte: Welkomkerk Repelstraat 7 Tel.: 451494 [email protected] Dhr. M.W. van ’t Hof Ben Goerionstraat 44 Tel.: 451245 [email protected] Nieuw Lid: Naam: Adres: Naam partner: Nieuwsbrief Afdeling Zuidland November 2015

description

nieuwsbrief PCOB november afdeling Zuidland

Transcript of 2015-11 nieuwsbrief PCOB november

Page 1: 2015-11 nieuwsbrief PCOB november

Voorzitter: PCOB, gemeenschappelijk actief Dhr. P. de Bakker =========================== Vlasstraat 32 De PCOB is er van en voor senioren, Tel.: 451818 die vanuit het protestants christelijke [email protected] gedachtegoed opkomen voor de positie van ouderen in de maatschappij. Secretaris: Als één van de grotere maatschappelijke Mevr. L.E. van Loo organisaties is de PCOB zowel op lande- Sav. Lohmanstraat 79 lijk,provinciaal als lokaal niveau actief. Tel.: 452552 Via de honderden afdelingen zijn we een [email protected] belangrijke gesprekspartner voor diverse instanties, overheden, overlegorganen Penningmeester: en politieke partijen. Dhr. J. Bosgieter De seniorenorganisatie is vooral actief Dr. H. Colijnstraat 13 op het terrein van gezondheid, wonen, Tel.: 451688 welzijn, financiën, identiteit en vervoer. [email protected] Algemene leden: Nella Warning Contributie: Dr.W.Dreesstraat 3 echtparen € 50.00 Tel.: 452691 individuele leden € 30.00 [email protected] Mevr. G.A. Bijlsma Vergaderruimte: Welkomkerk Repelstraat 7 Tel.: 451494 [email protected] Dhr. M.W. van ’t Hof Ben Goerionstraat 44 Tel.: 451245 [email protected] Nieuw Lid: Naam: Adres: Naam partner:

Nieuwsbrief

Afdeling Zuidland

November 2015

Page 2: 2015-11 nieuwsbrief PCOB november

HERFST

Spinnenwebben worden zichtbaar door het frisse ochtenddauw. Als kristalheldere parels in de natte ochtendkou. En de zon wil door gaan breken, weerkaatst straaltjes op het rag. En je ruikt de klamme geuren van een fraaie herfstdag. Het is windstil en de veldslak laat een spoor na op het pad. Op de straat zie je de kleuren van het afgevallen blad. In de tuin staan bolchrysanten, elfenbankjes in het mos Egels gaan snel winterslapen, op het veld en in het bos.

Een van hen was een man van ongeveer 30 a 35 jaar. Hij liep met een dikke boomtak onder zijn oksel omdat hij polio gehad had en daardoor zijn linkerbeen verlamd was. We besloten hem wat geld aan te bieden maar hij weigerde het aan te nemen. Hij wilde zijn geld verdienen en verzocht ons daarom aanzichtkaarten te kopen. Hoe-

wel we al genoeg kaarten hadden hebben we ze toch maar gekocht. Terug in de bus vertelde de reisleider dat zijn vader en moeder bijna blind zijn en dat hij voor ze zorgt. 2 Maal per jaar bezoekt hij zijn ouders een busreis van 4 uur. Over mantelzorg gesproken: Petje af.

Marinus van ‘t Hof

Page 3: 2015-11 nieuwsbrief PCOB november

“Goede Buren”

Voortvloeiend uit het jaarthema “Goede Buren” van de Protestante kerken wordt u elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 van harte uitgenodigd in de Welkomkerk. Deze ochtenden worden georganiseerd om elkaar te ont-moeten onder het genot van koffie of thee. Breng gerust uwbuur of kennis mee. Contact leggen en openstaan voor elkaar om zo elkaar beter of anders te leren kennen. Iedereen is van harte welkom. Reisverslag

Hawa Mahal in India wordt ook wel het Paleis der Win-den genoemd. Dit gebouw werd in 1799 gebouwd door Maharatja Sawai Pratap Singh. Het is een smal gebouw, wat aan de voorkant bestaat uit veel kleine ramen. Deze ramen zorgden voor een koele wind voor de aanwezige vrouwen van de Maharadja. (Hij had namelijk vele vrou-wen). Dit paleis is gebouwd om de vrouwen de kans te geven om naar het straatbeeld en de processies te kijken zonder zelf gezien te worden. Dit was vanwege het pur-dahsysteem wat inhoud dat de vrouwen zich niet aan an-deren mochten vertonen. Toen we tijdens onze rondreis door India voor het ge-bouw uit de bus stapten kwamen er direct zoals gebrui-kelijk souvenirverkopers naar ons toe.

Boven omgeploegde akkers hangt een grijze nevellaag Hangen roestig bruine blaadjes aan een lange beukenhaag. Zie je trekvogels vertrekken want straks wordt het hier te guur. Veel insecten zullen sterven 't Is de wet van de natuur Eiken en kastanjebomen zitten vol met rijpe vrucht En ik zie mijn eigen adem in de kille ochtendlucht. Dan zit ik me af te vragen: 'Laat God door de mist misschien deze wondermooie herfstdag ons Zijn eigen adem zien?' Hans Cieremans

Page 4: 2015-11 nieuwsbrief PCOB november

Uitnodiging

U wordt van harte uitgenodigd op dinsdag 17 november a.s. voor onze bijeenkomst in de grote zaal van de Wel-komkerk. Aanvang 14.00 uur. Deze maand staat Symbolisch bloemschikken op het programma. De bijbel laten spreken door bloemstukken.

Uitleg van de hiervoor te gebruiken bloemen, kleuren en materialen. Deze uitleg wordt gegeven door mevrouw Nuijten-Hartman. Zij geeft o.a. adviezen voor schikkingen van de Advents-periode. Uw interesse gewekt? Als lid of belangstellende bent u van harte welkom.

Medeleven Mw. H. Weeda, Berg. Van Geestlaan 12a, mocht na een ziekenhuisopname weer thuis komen. We wensen haar een spoedig herstel toe. Mw. L. Wickel - den Toonder, Talmastraat 1, verblijft in De Wildenborgh, 1e verd. K109, Adriaan Kluitstraat 170, 3052 RJ Rotterdam. Wij wensen haar Gods nabijheid toe in deze periode van haar leven. Fam van Rooijen, Gerbrandy straat 12 vierde op 27 oktober hun 50 jarig huwelijksjubileum. Onze gelukswensen en Gods nabijheid met allen die hen dierbaar zijn. Nieuwe leden: Dhr. L. Breederland en mw. K. Breederland -van Gijzen, Burg van Geestlaan 22a hebben zich aangemeld als nieuwe leden. Van harte welkom.

Kerstbijeenkomst op 15 december a.s.

Ook dit jaar willen wij onze kerstbijeenkomst afsluiten met een stamppottenbuffet. U kunt zich opgegeven op de bijeenkomst van 17 november a.s. of telefonisch bij Jan Bosgieter, Colijnstraat 13, telefoon 451688. Verslag bijeenkomst 22 september. Wij zingen gez.326 vers 2en5. Peter leest Prediker 4 vers 17 tot hoofdstuk 5 vers 2 gevolgd door een korte medita-tie en gaat voor in gebed. Mededelingen: 20-7 bruidspaar Mooldijk 50 jaar getrouwd. 27-9 bruidspaar Monteny 60 jaar getrouwd. Vergaderingen: PCOB Spijkenisse, Samenwerkingsverband ouderendag Ouderraad Nissewaard, SWO Spijkenisse. Hierna het afscheid van Cobie, Peter bedankt haar voor haar inzet gedurende vele jaren en overhandigt haar VVV bonnen en Laura overhandigt haar nog een bloemetje. Bas Molengraaf laat ons een film zien van een rommel-markt uit 1992. In de pauze trakteert Cobie ons nog op lekkere cake. A.Landman raadt iedereen aan een goede reisverzeke-ring te nemen. Na de pauze laat Bas ons een film zien van diverse verenigingen: Brandweer, bazaar en een rondje dorp, waar vele bekende gezichten te zien waren. Het was een leuke en ontspannende middag. Peter wenst mevr. Mevr.Aantjes nog sterkte met de ko-mende operatie. Nella sluit af met het gedicht Schepping.