20140225 Woonbron kiest de analysekracht van … bestanden/Woonbron...Woonbron kiest de...

1

Click here to load reader

Transcript of 20140225 Woonbron kiest de analysekracht van … bestanden/Woonbron...Woonbron kiest de...

Page 1: 20140225 Woonbron kiest de analysekracht van … bestanden/Woonbron...Woonbron kiest de analysekracht van Reasult voor sturing op rendement Ede, 25 februari 2014 – Woonbron wil betere,

Woonbron kiest de analysekracht van Reasult voor sturing op rendement

Ede, 25 februari 2014 – Woonbron wil betere, bewustere en efficiëntere vastgoedkeuzes maken. Sturen op rendement moet onderdeel van de bedrijfsvoering worden. De woningcorporatie werkt al jaren met marktwaarde en rendement, maar meer voor vastlegging dan echte sturing, daarvoor ontbrak de juiste analysekracht.

Specialist in financieel analytische software voor de vastgoedmarkt, Reasult, biedt deze analysekracht met haar taxatiemanagement systeem Reaturn TM.

De softwareleverancier geniet al grote bekendheid in de corporatiesector, diverse grote corporaties die willen sturen op rendement kozen al eerder voor de taxatiemanagement software van Reasult. Vergeleken bij andere aanbieders is Reaturn TM verreweg het meest doorontwikkelde systeem.

Woonbron schaft naast de modules Woningen, BOG (Bedrijfsonroerend Goed) en Analyse ook de module VoV aan gezien het grote aandeel van de Verkoop onder Voorwaarden portefeuille. Tijdens de implementatie van Reaturn TM wordt een koppeling gemaakt met Empire, hun ERP-systeem.

“Marktwaarde en rendementssturing zit al jaren in ons denken,” legt Jeroen den Hollander, Adviseur Waardesturing bij Woonbron en de trekker van het gehele project, uit. “Het kiezen van de taxatiemanagement tool brengt ons naar het volgende level. We verwachten na de implementatie betere vastgoedkeuzes te kunnen maken, in elk geval bewuster en meer efficiënt.”

Guido Ooteman, Senior Accountmanager bij Reasult: “Woonbron is een belangrijke speler in de corporatiesector en een voorbeeld voor veel andere corporaties. We verwelkomen ze dus graag binnen onze klantenkring. We merken uit lopende trajecten dat veel corporaties bezig zijn met het onderwerp waardesturing, zelfs nog meer dan vorig jaar.”

Over Woonbron

Woonbron is een van de grotere wooncorporaties van Nederland. Met 46.000 woningen en 3.000

overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Delft, Dordrecht en Spijkenisse. De corporatie zorgt in

gevarieerde wijken voor passende huisvesting voor hen die dat nodig hebben. Hart voor klant en

stad is de rode draad in de bedrijfsvoering. Meer informatie: www.woonbron.nl.