2013 Gebruiksaanwijzing Espresso Handmatig

1
NEDERLANDS Belangrijk! lees de instructies zorgvuldig vaar gebruIk. Volg altijd de instructies. Reinigen Zet voordat je de espressopot in gebruik gaat nemen eerst een pot koffie en gaal deze weg. Was de espressopot na gebruik altijd met de hand en wat handafwasmiddel af. Zorg dat de filter weer in de goede richting wordt teruggeplaatst wanneer de espressopot weer Inelkaar wordt gezet (zie afbeelding, deel 2). Zo gebruik je de espressopot 1. GIet water in het onderste gedeelte van de espressopot(6). Het water moet tot aan het veiligheidsventiel (5) komen maar mag dit niet overschri- jden. 2. Plaats de trechter (4) en vul deze met fIjngemalen espressokoffie. Druk de kaffi~ niet aan. Wanneer de trechter val ZIt met koffie is dit de juiste ho- eveelheid in verhouding tot het water 3. Schroef het onderste en bovenste (6 . en 1)gedeelte op elkaar. De filter (2) en de pakkingring (3) moeten op elkaar zitten, zodat het geheel goed ISafgedicht. 12 4. Zet de espressopot op een kookplaat, lage warmte. De espresso stijgt om- hoog naar het bovenste gedeelte (1). 5. Wanneer de espressopot niet meer borrelt, is hij klaar. Neem de pot direct van de kookplaat om droogkoken te voorkomen. 6. Serveer de koffie direct uit de espressopot zonder deze uiteen te nemen. Belangrijk! - Om je niet te branden de espresso- pot (1 en 6) niet uit elkaar schroeven voordat deze geheel isafgekoeld. - Keer altijd het veiligheidsventiel (5) van je af als de espressopot wordt gebruikt. - De espressopot mag alleen worden gebruikt voor het maken van espresso. - Maak nooit een kleinere hoeveelheid espresso in de pot dan waarvoor deze is bedoeld. - Gebruik uitsluitend fijngemalen espressokoffie. Gebruik geen gevries- 'droogde oploskoffie. - De buitenkant van de pot wordt. warm wanneer deze wordt gebruikt. Pak alleen de handgreep en de knop van de pot vast. - Houd kinderen uit de buurt wanneer 13 14 de pot wordt gebruikt. - Wanneer de pakkingring tekenen van slijtage vertoont of draag is, moet deze worden vervangen - neem contact op met het dichtstbijzijnde IKEA woonwarenhuis of kijk op www. IKEA.nl Gebruik uitsluitend de reser- veonderdelen die door IKEAworden geleverd. . Goed om te weten' Tegebruiken op gas, elektra en keramische kookplaat. 1. Bovenste gedeelte 2. Filter 3. Pakkingring 4. Trechter 5. Veiligheidsventiel 6. Onderste gedeelte

description

manual

Transcript of 2013 Gebruiksaanwijzing Espresso Handmatig

Page 1: 2013 Gebruiksaanwijzing Espresso Handmatig

NEDERLANDSBelangrijk!lees de instructies zorgvuldig vaargebruIk. Volg altijd de instructies.

ReinigenZet voordat je de espressopot in gebruikgaat nemen eerst een pot koffie engaal deze weg. Was de espressopotna gebruik altijd met de hand en wathandafwasmiddel af. Zorg dat defilter weer in de goede richting wordtteruggeplaatst wanneer de espressopotweer Inelkaar wordt gezet (zieafbeelding, deel 2).

Zo gebruik je de espressopot1. GIet water in het onderste gedeeltevan de espressopot(6). Het watermoet tot aan het veiligheidsventiel (5)komen maar mag dit niet overschri-jden.

2. Plaats de trechter (4) en vul deze metfIjngemalen espressokoffie. Druk dekaffi~ niet aan. Wanneer de trechterval ZIt met koffie is dit de juiste ho-eveelheid in verhouding tot het water

3. Schroef het onderste en bovenste (6 .en 1)gedeelte op elkaar. De filter(2) en de pakkingring (3) moeten opelkaar zitten, zodat het geheel goedISafgedicht.

12

4. Zet de espressopot op een kookplaat,lage warmte. De espresso stijgt om-hoog naar het bovenste gedeelte (1).

5. Wanneer de espressopot niet meerborrelt, is hij klaar. Neem de pot directvan de kookplaat om droogkoken tevoorkomen.

6. Serveer de koffie direct uit deespressopot zonder deze uiteen tenemen.

Belangrijk!- Om je niet te branden de espresso-

pot (1 en 6) niet uit elkaar schroevenvoordat deze geheel is afgekoeld.

- Keer altijd het veiligheidsventiel (5)van je af als de espressopot wordtgebruikt.

- De espressopot mag alleen wordengebruikt voor het maken van espresso.

- Maak nooit een kleinere hoeveelheidespresso in de pot dan waarvoor dezeis bedoeld.

- Gebruik uitsluitend fijngemalenespressokoffie. Gebruik geen gevries-'droogde oploskoffie.

- De buitenkant van de pot wordt. warmwanneer deze wordt gebruikt. Pakalleen de handgreep en de knop vande pot vast.

- Houd kinderen uit de buurt wanneer

13 14de pot wordt gebruikt.

- Wanneer de pakkingring tekenenvan slijtage vertoont of draag is,moet deze worden vervangen - neemcontact op met het dichtstbijzijndeIKEA woonwarenhuis of kijk op www.IKEA.nl Gebruik uitsluitend de reser-veonderdelen die door IKEAwordengeleverd. .

Goed om te weten'Tegebruiken op gas, elektra enkeramische kookplaat.

1. Bovenste gedeelte2. Filter3. Pakkingring4. Trechter5. Veiligheidsventiel6. Onderste gedeelte