2013 boekjeoktober

11
37 ste jaargang Scoutsblad Oktober 2013 St. Tarcitiusscouts Geel Verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus

description

Maandprogramma van de maand oktober 2013

Transcript of 2013 boekjeoktober

37ste jaargang Scoutsblad Oktober 2013 St. Tarcitiusscouts Geel

Verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus

KALENDER

18 oktober DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

De 8 jeugdbewegingen slaan voor deze feestdag de handen in elkaar en organiseren in over gans Vlaanderen en Brussel verschillende acties. Meerdere steden worden ingepalmd waar je kan aanschuiven voor een gratis ontbijt, actieve spelen, veel spektakel… De lokale jeugdbeweging zijn altijd zeer creatief en vernieuwend in het organiseren van een Dag van de Jeugdbeweging, niet zelden worden deze initiatieven bijgestaan door de jeugddienst of de school.

Kom daarom vrijdag de 18de in je uniform naar de markt vanaf 7u om gratis te ontbijten!! Je leiding zal er ook zijn.

Zondag 20 oktober UNIFORMBEURS

Als je kind nog delen van het uniform nodig heeft dan kan je dit vandaag bestellen. Alle onderdelen zullen hier dan te vinden zijn. Voor de indeling van het scoutshemd kan je naar onze site gaan. http://tarcitius.be/het-uniform/

(Scoutshemd is voor kapoenen nog niet verplicht)

(Sjaaltje is voor iedereen verplicht, elke zondag kan je dit kopen aan de voordelige prijs van €10)

25, 26, 27 oktober BELOFTEWEEKEND

Dit weekend is het voor alle takken belofteweekend. Meer info volgt nog via een brief. Controleer dus regelmatig onze website of kijk op onze facebookgroep waar regelmatig updates worden gepost ivm met weekenden en gezamenlijke activiteiten. https://www.facebook.com/groups/tarcitius/

Maandprogramma KAPOENEN

Zondag 06/10: 14u – 17u APPEL-EN-EI-TOCHT Vandaag gaan we op appel-en-ei-tocht. Wat houdt dit juist in? We vertrekken aan het lokaal met, je raadt het nooit, een appel en een ei. We zullen dan van huis tot huis gaan om deze zaken te ruilen tegen ander lekkers. Zie zeker dat je iets van de scouts aan hebt (geen erg als je dit nog niet hebt). Na afloop begeven we ons terug naar het lokaal om daar te genieten van onze winst!

Zondag 13/10: 14u – 17u PLEINSPELEN Aangezien er dit jaar heel wat nieuwe leden Heb je zin om eens lekker te ravotten en je uit te leven? Kom dan vandaag zeker naar de scouts! Kringspelen, balspelen,…alles komt aan bod. Je zondags kostuum laat je dus beter thuis.

Zondag 20/10: 14u – 17uBLOEM-SUIKER-ZOUT-TOCHT

Deze keer gaan we een echte scoutsactiviteit doen, we gaan namelijk wandelen. Hoe de tocht zal lopen weten we nog niet, we zullen ons laten leiden door onze smaakpapillen. Nieuwsgierig hoe zo een tocht werkt? Kom dan gewoon lekker mee stappen.

Zondag 27/10 BELOFTEWEEKEND

Dit weekend doen we onze jaarlijkse belofte op het belofteweekend! Meer info hierover volgt nog in een brief.

Jo, Dries, Helder, Lie en Mathijs

Maandprogramma WELPEN

Zaterdag 5 oktober. Infoavond

Infoavond voor de ouders. Deze avond zal het verloop van het scoutsjaar worden toegelicht aan de ouders. Wat we gaan doen, hoe je moet inschrijven, de voorstelling van de leiders, de werking van de scouts etc..

Aanwezigheid is uiteraard niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Verdere informatie over locatie en tijdstip wordt nog meegedeeld.

Zondag 06/10: 14u – 17u VRIENDJESDAG

Vandaag is het toegelaten aan de leden om vriendjes van het school, voetbal, muziekles… mee te nemen naar de scouts. Wat we verder gaan doen is nog een verrassing, maar verwacht jullie al aan een amusante namiddag.

Zondag 13/10: 14u – 17u STRATEGO

Iedereen kent uiteraard het bordspel Stratego, maar heeft iemand het ooit al in levende lijve gespeeld? Zak dan zeker af naar de scouts deze zondag.

Zondag 20/10: 14u – 17u APPEL-EN-EI-TOCHT

Er is geen geslaagd scoutsjaar als je niet naar goede gewoonte op appel en ei tocht bent geweest. We starten om 14u aan het lokaal met een (of meerdere) appel en een ei en zullen vanaf dan onze tocht beginnen om op het einde van de namiddag zoveel mogelijk lekkernijen te hebben veroverd.

Als je kan, mag je natuurlijk zelf een appel en/of ei meebrengen.

Weekend 25 – 26 – 27 BELOFTEWEEKEND

Dit spreekt voor zich. Verdere informatie zal nog worden meegedeeld.

Howdy en tot de volgende zondagen!

Bob, Bill, Grat, Emmett en Lucky Luke

Maandprogramma JONGVERKENNERS

Zondag 06/10 14u - 17u PAINTWATT het kei leuke spel paintwat ! zoals jullie natuurlijk weten moeten jullie een pvc buis meenemen en een witte t shirt zodat we natuurlijk zien of je geraakt bent of niet ! neem ook jullie teamspirit mee want het word natuurlijk in teams gespeeld ! tot dan.

Zondag 13/10: 10u - 17u RECHTDOORTOCHT de meesten van jullie hebben dit al wel is gedaan dus weten wel wat hun te wachten staan ! Dus wat je zeker moet meenemen is het volgende: slechte kleren, een stuk vlees voor op het vuur liefst al ingepakt in zilverpapier, drinken, schoenen die tegen een stootje kunnen, en in het geval van geen goed weer natuurlijk aangepaste kledij!

Zondag 20/10: 14u – 17u GROTE VALSSPEELSPEL een echte klassieker om het natuurlijk te winnen zal je veel moet aankopen en verkopen aan de goede prijs of natuurlijk samenpakken en anderen overvallen maar opgepast voor de politie ! de winnaar krijgt natuurlijk eer en glorie! Denk al maar is na voor goede verstoplekjes op je lichaam!

Weekend 25 – 26 – 27 BELOFTEWEEKEND

zoals ieder jaar het traditiegetrouw het weekend waar we onze beloftes doen voor het volgend jaar ! de verder informatie volgt in de bijkomende informatiebrief die jullie binnenkort in handen zullen krijgen! Hierin staan de benodigdheden,locatie,uren en dergelijke.

Wij hopen jullie alvast vlug te zien!

stevige linker: Lau, Tyte, Rikkert en Klievens

Maandprogramma VERKENNERS

Zondag 06/10: 14u – 17u

Zondag 13/10: 14u – 17u

Zondag 20/10: 14u – 17u

Weekend 25 – 26 – 27 BELOFTEWEEKEND

Dit spreekt voor zich. Verdere informatie zal nog worden meegedeeld.

Wegens gebrek aan informatie staat er deze maand niets in. De data en aard van de activiteiten zullen via de facebook-groep worden meegedeeld.

Voor vragen kan je ook altijd mailen naar [email protected]

Groeten van jullie nog onbekende leiding

Rob, Bram, Arne