2013 - 2014 Editie 4: Kamp

24
Werkjaar 2013-2014 * Editie 4

description

Het laatste kampboekje!

Transcript of 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

Page 1: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

Werkjaar 2013-2014 * Editie 4

Page 2: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 3: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

WOORDJE VOORAF°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Jepla! Het is weer zover!

Iedereen telt natuurlijk al af naar de 21e Juli...De Nationale Feestdag Der Belgen en tevens de min-of-meer vaste startdag van ons Kamp!

En wat voor een‽ Dit jaar trekken we op pad met ridders,vechten we tegen draken en véél meer...2014 wordt het jaar van Katoren! Het jaar waarin er, na jarenstilte, eindelijk een nieuwe koningskandidaat is voorgetreden!

Zal het Ewout lukken om koning te worden??? Lijkt het toneel een beetje op het boek dat jullie mama's en papa's waarschijnlijk wel kennen??? Eten we dit jaar ballekes me kriekskes???

Het antwoord op al deze vragen (én meer) kunnen jullie allemaal komen ontdekken op kamp...

U hoort het al! Spanning en sensatie alom!

Groetjes,

Page 4: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 5: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

WOORDJE VEEBEE°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dag iedereen, De toetsen en examens zijn voorbij, het schooljaar zit er op en de vakantie is aangebroken. Misschien ga je op reis, of blijf je gewoon lekker thuis niksen en ben je al stiekem aan het dromen van het kamp? Geef maar toe, je kijkt er vast al even erg naar uit als wij. Misschien ga je dit jaar voor de eerste keer mee op kamp (spannend hé ?), geen paniek, onze leidingsploeg heeft alweer een fantastisch programma uitgedokterd en zorgt dat je je vanaf het eerste moment thuisvoelt en je geen minuut verveelt. Of ben je ondertussen al één van die ouwe rotten, een ‘habitué’, die al weet hoe het er aan toegaat op dit jaarlijkse niet te missen gebeuren, hét hoogtepunt, het gloriemoment van het Chiro-werkjaar? Wat er ook van zij, één ding staat vast, het wordt weer fantastisch en onvergetelijk. Zij die al eerdereen kamp meemaakten kunnen het ongetwijfeld getuigen. Kamp staat immers voor amusement van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, je eens goed vuilmaken, spaghetti eten zonder bestek, dagtocht, tweedaagse, waterspelen, af en toe de leid(st)ers eens pesten, kortom alles wat je nergens anders kan en mag. 10 Dagen voor onze oudste kindjes, 6 dagen voor onze jongere bengels, we gaan er voor!Eén van de vragen die elk jaar opnieuw op ieders lippen brandt is ongetwijfeld ‘wie gaat er mee omte koken’. Het menu blijft traditioneel een grote verrassing, maar we hebben alvast voor een kookploeg van formaat gezorgd:

✔ Peggy hoeven we niet meer voor te stellen, zij is al enige tijd een vaste waarde op kampen en weekends, haar kunnen beperkt zich niet alleen tot koken, ze heeft doorheen de jaren bovendien al enige ervaring opgedaan als ziekenverzorgster op kamp.

✔ Mop maakt ondertussen ook al sinds lang deel uit van de famous kitchen crew, en heeft naast culinaire ook muzikale talenten.

✔ Joeri aka ‘Ploer’ is niet meer weg te denken uit de keukenploeg, doorheen het jaar geëngageerd lid van onze Ouderraad, maakt ook nu weer graag wat tijd vrij om hongerige monden te vullen op kamp.

✔ Yvan en Lien: beiden oud Chiro-leiding. Yvan, bij sommigen misschien nog bekend omwille van ‘Frienty’s kruidenpakket’, maakt samen met vrouw en kinderen zijn rentrée bij Chiro Moorsel en zet dus de eerste stappen in een ongetwijfeld lange kookploeg-carrière.

✔ Stijn ‘de Lisses’ en Annelien: liggen nog vers in het geheugen, jong oud-leiding, weten alle twee wat lekker is op kamp, en zullen ons dan ook enkel topgerechten voorschotelen.

De leiding is er klaar voor, de keukenploeg evenzeer, en we hopen van jou hetzelfde. Ben je nog niet ingeschreven voor het kamp, haast je en contacteer je leiding, want dit wil je niet missen! Voor alle praktische vragen en info, lees zeker dit kampintensiteitje grondig door, mochten er toch nog dingen niet duidelijk zijn, aarzel dan zeker niet om mezelf of iemand van de leiding te contacteren. Voor de ouders: bedankt om jullie kroost opnieuw 6 of 10 dagen aan ons toe te vertrouwen, voor onze leden: we gaan er weer eens een goei boenk op geven!Ik wens iedereen alvast een fantastische vakantie toe… en TOT OP KAMP!

David, ofte de Duif.

Page 6: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 7: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

SLOEPIES!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Beste sloepies en sloepie ouders!

Het eind van het jaar is weer nabij :’(Maar treur niet zeg ik je, want! We gaan er uit met één knaller ! We gaan namelijk eerst nog op en super tof spetterend kamp!

En dit naar het verre land van katoren waar de koning ziek is een en vervanger zoek!Kom je samen met ons kijken of mamasman (alias leider Ewout) elke opdracht met euvel kan overwinnen en zo de nieuwe koning kan worden?

Gezien jullie nog zo klein zijn gaan jullie maar 5 dagen mee op kamp, zodat je u mama en papa niet te hard hoeft te missen . Wij vertrekken zaterdag 26 juni in des morgent aan het station van Aalst om van daaruit naar het verre katoren te sporen (exacte uur word later nog mee gegeven)Woensdag de 30ste worden jullie weer herenigt met mama en papa lief.

aarzel niet en kleur mamasman en de koning alvast in!

Page 8: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 9: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

SPEELCLUB!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tweet mee over deze pagina:

#MysterieuzeKampTekst

Page 10: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

RAKWI'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Joepie de poepie!

Binnenkort is het weer zo ver! Op maandag 21 juli vertrekken we allemaal samen op kamp! 10 dagen de tijd dus om grote avonturen te beleven (en om Shane te plagen). Over welke avonturen we het nu net hebben, zouden jullieeigenlijk gewoon zelf moeten ondervinden maaaaar we geven alvast enkele activiteiten prijs zodat jullie - als curieuzeneuzemosterdpotten eersteklas - niet te veel geduld moeten uitoefenen natuurlijk.

Het te gekke Rakwi activiteiten voorsmaakje:

1. Een beek/vijver zoeken en een soort van vlot in elkaar knutselen om deze te trotseren!

2. Onszelf helemaal groen verven (en natuurlijk veel selfies nemen #SWAG)!

3. Een avontuurlijke avonturentocht maken!4. Op zoek gaan naar de ideale Rakwimascotte!

Wow! Dat ziet er al heel veelbelovend uit! Eén ding is zeker: we gaan ons zoals elk jaar weer goed amuseren. Wij zijn er alvast klaar voor! En jullie?

Vele knuffels van jullie leiding, Shane en Eva.

Page 11: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

TITO'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Het was echt weer een fantastisch jaar!Hopelijk hebben jullie grenzen verlegd, nieuwe dingen uitgeprobeerd, het lot getard en vele andere dingen gedaan die de moeite waard waren!

MAAR het is nog niet gedaan!Bereid je maar voor op een mega-extradeluxe-survival-maf-groots-ongeloofelijk-spannend-plezierig- … kamp!!!!We hebben vanalles in petto voor jullie om nooit meer te vergeten... ;-)

Wij kijken er al naar uit!

Tot binnenkort,Koen en Zjang

Page 12: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

KETI'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Page 13: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 14: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 15: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

ASPI'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

?~Voor de echte aspi's zat hier een geheime brief~

Page 16: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

SPELLETJES!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Een binairo puzzel werkt als volgt: 1. Elke cel moet een nul of een één bevatten. 2. Er mogen niet meer dan twee dezelfde

cijfers direct naast elkaar of direct onder

elkaar worden geplaatst.

3. Elke rij en elke kolom moet evenveel nullen

als enen bevatten.

4. Elke rij is uniek en elke kolom is uniek.

Page 17: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

HEMEL! IN DE KEUKEN ZIJN ALLE DINGEN DOOR ELKAAR GESCHUD GERAAKT!HERKEN JIJ DE GERECHTJES NOG?

Page 18: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 19: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

KAMPINFO°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Hoera! Het is zover! We gaan op kamp!

Als jullie er evenveel zin in hebben als de leiding gaat het weer een superkamp worden!!!We vertrekken naar het prachtige domein ‘de miere’ in Meulebeke op 21 juli.Jullie kunnen jullie kindjes terug komen halen op 30 juli.

Valiezen binnenbrengen (ook voor de Sloepies): Na de mis op Steven kapel.De mis gaat door vrijdag 18 Juli om 19.00 in steven kapel.

Speelclub, Rakwi’ s en Tito’ s vertrekken om 13u op de Chiro in uniform, de 21ste dus ;)Keti’ s en Aspi’ s horen de details van hun vertrek via hun leiding.

Eten jullie mee op de bezoekdag? Vergeet dan niet jullie aanwezigheid door te geven viade site (dit kan tot voor de mis).

Kostprijs kamp135 euro voor de oudsten70 euro voor de Sloepies

Betalen kan in cash of via het rekeningnummer BE84 0682 2551 8559

Adres voor brieven en de bezoekdag:De Miere vzwtav (zoon/dochter)Kapellestraat 1168760 Meulebeke

Indien er nog vragen zijn, bel gerust!Vriendelijke groetjes

Bram de kamptram

Page 20: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

WAT NEEM IK MEE?°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dit is een richtlijn, dus als je denkt dat je toch beter nog een extra pull of broek meeneemt, is dit zeker geen probleem, maar denk eraan: het zijn maar tien dagen, dus een overvolle koffer is zekerniet nodig We raden ten sterkste aan om mooie, dure of nieuwe kleren thuis te laten, want een ongelukje is snel gebeurd. Opmerking: alle sloepi’s en speelclub nemen zeker hun lievelingsknuffel mee, zo kunnen ze ’s avonds veel geruster slapen.We willen erop wijzen dat hen naamtekenen van ondergoed, kledij en wasgerief uiterst belangrijk is!!! (Vooral bij de jongsten)

Kledij: Minimum 5 T-shirts 5 korte broekjes – rokjes 1 lange broek Een training 1 dikke trui Regenkledij Kledij die heel erg vuil mag worden Verkleedgerief (voor het feestje) Lees ook eens goed je afdelingstekst om te zien of er niets is dat je nog extra moet

meenemenOPGELET! HET UNIFORM DOE JE AAN OP DE DAG VAN VERTREK EN BLIJFT DUS UIT JE VALIES!!!

Ondergoed: Minimum 10 slipjes (minimum 5 voor de sloepi’s) Beha’s (indien nodig) Minimum 10 paar kousen (min. 5 voor de sloepi’s)

Wasgerief: 4 handdoeken + 1 badhanddoek Genoeg washandjes (NAAMTEKENEN) Reserve zakdoeken Stoffen linnen zak (VERPLICHT) Kam of borstel Zeep Shampoo en/of douchegel Tandenborstel + tandpasta + bekertje Scheergerief (voor echte mannen) Deodorant Maandverband (indien nodig)

Zwemgerief: Zwembroek of badpak Badmuts (verplicht!) + toebehoren (zwembrilletje, …) Zwembandjes voor kleinsten (voor diegenen die niet kunnen zwemmen) Een extra badhanddoek

Page 21: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

Schoenen: Paar stevige stapschoenen Waterdichte laarzen of sandalen Schoenen die nat mogen worden

(1 paar kan zowel sport- als stapschoen zijn, of geen laarzen als schoenen zeer vuil mogen worden, … zo kan je vermijden dat je valies overladen wordt)

Schrijfgerief: Balpen + omslagen + adressen (etiketten) Eventueel postzegels (kan men ook op kamp kopen)

Allerlei: Knutselmateriaal (schaartje, stiften, potloden, gom, …) Zaklamp (met batterijen natuurlijk) Rugzakje en drinkbus Iedereen neemt ook een klein beetje zakgeld mee(Een richtprijs: Sloepi’s, Speelclub en Rakwi’s € 20; Tito’s € 40; Keti’s en Aspi’s € 50 ) Keti’s en Aspi’s vergeten zeker hun lunchpakket niet bij vertrek en ook extra vitamientjes

zoals druivensuiker kunnen helpen, zie extra info van jullie leiding! Leesboeken (naamtekenen) Zonnecrème en petje Zalfjes of spuitbussen tegen zweetvoeten, muggen, … EEN BEKER !!! Iedereen neemt zijn eigen beker mee om tussendoor iets te drinken op

kamp. (NAAMTEKENEN)

Slaapgerief: Slaapzak Voor de Aspi’s en Keti’s jullie slapen in tenten dus iets om op te slapen (bedje, luchtmatras) Iglotentjes voor diegenen die op 2 daagse gaan Hoofdkussen Onderlaken Pyjama of slaapkleed Pantoffels (voor Sloepi’s, Speelclub, Rakwi en Tito’s) Knuffelbeer (GEEN LIEF!!)

Wat neem je zeker NIET mee in je valies? GSM – smartphone - iPhone Snoep, deze wordt verdeeld (met voorrang aan de leiding ) Alcohol Mp3’s – iPods en andere kostbare technische snufjes Geen kostbare kledij

We willen nog even meedelen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor zaken die verdwijnen of stukgaan. Overbodige dingen en zaken met een hoog prijskaartje neem je dus best niet mee.

Page 22: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp
Page 23: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

BEZOEKDAG°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Beste ouders,

Op woensdag 30 juli zit het er weeral op voor jullie kleine en grote spruiten. Zoals gewoonlijk sluiten wij het kamp af met een gezellige bezoeknamiddag.

Dit jaar organiseren wij niet alleen een heuse barbecue, maar ook een petanquetoernooi én een kubbtoernoei. Voor wie dit laatste niet kent: Kubb kan kort worden omschreven als een combinatie van bowling, petanque en schaken. Voor beide toernooien vinden de inschrijvingen plaats op de bezoekdag zelf. Voor de barbecue echter, vragen wij jullie vriendelijk om via de site te laten weten met hoeveel personen er zou mee gesmuld worden. Op die manier kunnen wij inschatten hoeveel vlees er moet voorzien worden. Volwassenen worden voor amper 10 euro bediend met 3 stukken vlees, terwijl de kinderen 2 stukken krijgen aan7 euro.

Verder zal er op de bezoekdag ook de mogelijkheid zijn om een mooie Chiro MoorselT-shirt en/of trui te bestellen. Een T-shirt kost slechts 5 euro, een trui 15 euro.

Indien er nog vragen zijn omtrent de bezoekdag, of indien u niet via de site kan laten weten met hoeveel personen er zal deelgenomen worden aan de barbecue, aarzel dan niet om een berichtje te sturen naar leidster Eva op het nummer 0477 65 91 13.

Jullie zijn vanaf 15 uur allemaal welkom op hetvolgende adres:

Bivakhuis De MiereKapellestraat 1168760 Meulebeke

Tot dan!

Page 24: 2013 - 2014 Editie 4: Kamp

Tot op Kamp!