Autoplus Maart editie 2013

Click here to load reader

 • date post

  16-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé Autokrant van het Noorden editie Groningen Maart 2013

Transcript of Autoplus Maart editie 2013

 • l

  LEES M NU OOK OP DE SMARTPHONE OF TABLET!AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 12 - MAART-EDITIE 2013/OPLAGE: 112.500 EX.

  WWW.CHIPSAWAY-GRONINGEN.NL

  Jeverweg 1a (naast de Makro) 9723 JE Groningen

  06-51379449

  06-15146196

  Scan de codes met je mobiel!

  Al op de ring Groningen reed ze voorme! Een zilvergrijze Alfa 156. Het zoueen diesel kunnen zijn. Ze gooit ersteeds dikke vette zwarte roet uit.Linkerbaan, ruim gasgevend als zeeven een gaatje dicht wil rijden. On-mogelijk om hier achter te rijden. Hetis net een soort van rookgordijn ommannelijke achtervolgers af te slaan.Misschien heeft de blondine er vakerlast van en is dit haar verdediging?Ik hou het op een lekke koppakkingof ander motorleed waardoor de oliewordt verbrand. Ik mag hopen datze onderweg is naar de garage. Ditsoort stinkerij past niet meer indeze tijd, zeker niet met 140 op delinkerbaan... Nee, dan de nieuweUp van Volkswagen.

  Vanaf deze week staat er een demote pronken op het Univ podium aande Zonnelaan 267. De CarbageRunVolvo 850 met bijna een half miljoenkilometers op de teller moet ruimtemaken voor n van de zuinigste enschoonste mini-bolides af-fabriekvan dit moment. Rijdend op aardgasis het echt een aanrader. Een euro perliter (kilo heet dat in deze branche)aardgas en superzuinig. Als je nietboven de 1 meter 95 bent en nietperse naar Spanje wilt rijden, is heteen auto die past in deze tijd. Ietsvan 1 op 25 is haalbaar, aldus deteksten! De 19 jarige Volvo, ook opgas maar dan LPG, behoort nietdirect tot de zuinigste klasse. Al-hoewel, ze bracht mij toch met 1 op

  8,5 door de bergen van Duitsland,Oostenrijk en Sloveni en gespaardwerd ze niet! De tijd doet inderdaadveel. Als ik zou moeten kiezen....Vanuit emotie zeg ik de 850, maarmet verstand absoluut zon kleinerakker op aardgas. Rokende bak-ken zijn uit. Dit type Volvo is voorde liefhebber.

  De verstandige, prijsbewuste rijdergaat voor zuinigheid, passend bij hetgebruik. En dat zou maar zo eenseen Up kunnen zijn. Dan even dekeerzijde, de portemonnee. Veelmensen kiezen voor een zuinigerauto en investeren hierin veel geld.Een auto die iets meer gebruikt maarweinig meer afschrijft kan heel goedin de portemonnee passen. We ver-geten gauw de investering van vaakduizenden euros en staren ons blindop de maandelijkse lasten. Misschienook eens goed om de afschrijving,en dus de investering, mee te we-gen. Dan iets vaker op de fiets, heeftzeker zn voordelen!

  Hans SchievingManager Commercieel BedrijfUniv Noord-Nederlandh.schieving@unive.nl

  COLUMN UNIVROKEND OVER DE A28

  De nieuwe Volkswagen Golf is uitge-roepen tot Auto van het Jaar 2013.Hij behaalde een afgetekende zegedankzij zijn enorme arsenaal aanduurzame technieken, het hoge vei-ligheidsniveau en value for money.De Golf is de derde Volkswagen dietot Auto van het Jaar is uitgeroepen.Voor de Auto van het Jaar-verkiezing2013 waren 35 autos genomineerd.Na een eerste selectieronde blevenacht finalisten over. Aan de voor-avond van de autotentoonstelling vanGenve maakte de internationalejury de uitslag bekend. Daarbij kwamde Golf als afgetekende winnaar uitde bus. Hij was goed voor in totaal414 punten, de nummer 2 volgdemet 202 punten.

  Unieke prijs/kwaliteitverhoudingDe nieuwe Golf is groter en ruimerdan zijn voorganger, maar ook tot23% zuiniger. Dit door een tot 100 kglager gewicht, de uitgekiende stroom-lijn en efficiencyverhogende Blue-Motion Technologies zoals het start-/stop-systeem. Nog dit jaar komener 14% BlueMotion-modellen op demarkt, ook van de nieuwe Variant.De Golf biedt inzittenden en overigeweggebruikers een zeer hoog veilig-heidsniveau. Hij kreeg daarvoor vijfsterren van EuroNCAP n AdvancedAwards voor Multi Collision Brakeen opties als Pre Crash Front Assisten Lane Assist. Ondanks vooruit-gang op alle fronten is de Golf er alvanaf 18.790,- (incl. BTW/BPM).

  26 maart:Bier, Burgers & Blockbuster!Op dinsdag 26 maart staat deze keer de film G.I. Joe: Retalliation 3D op het programma! In dit tweede deel nemen

  de Joes het niet alleen op tegen hun dodelijke vijand Cobra maar ook tegen de regering. Aanvang om 19:30 uur.De film start om 20:00. Het bier en de broodjes hamburger kosten maar 1 euro per stuk!

  Bel voor meer informatie naar: 050-750 4200

  Lees verder op pagina 11.

  PRIJSVRAAG WAT HEBBEN WE HIER?

  ONDERHOUDEN IS OVERHOUDEN

  Officieel VW Servicepartnerwww.autopruijs.nl

  Autoservice Pruijs B.V.

  Lees de testop pagina 5.

  Lees de testop pagina 9.

  Lees de testop pagina 3.

  2008

  Genomineerd

  Wij adviseren u graag!

  Leenauto in overleg!

  De koffie staat klaar!

  Schoenerstraat 2a HoogkerkTel.: 050-5567703 info@huizinga-hoogkerk.nlwww.huizinga-hoogkerk.nl

  Lees de test op pagina 7.

  Dit is de Auto van het Jaar 2013

 • KetelVoordeelPakketnieuwe CV-ketelzonder groteinvestering*

  Maak een vrijblijvende afspraak, bel 0800 03 88 of ga naar ewacht.nl

  Voorkom deze winter een haperende oude CV-ketel. Met het KetelVoordeelPakket is nu vervangen verstandig. U least een energiezuinige CV-ketel en begint direct met besparen. Bovendien ontvangt u tijdelijk ook nog eens de nieuwe Touch thermostaat van Honeywell t.w.v. v 169,- helemaal gratis!

  *Ac

  tiege

  ldig

  van

  1fe

  brua

  ri20

  13t/

  m31

  maa

  rt20

  13.V

  raag

  naar

  devo

  orw

  aard

  enen

  uitle

  gva

  nhe

  tvoo

  rdee

  l.

  TOTE400,-VOORDEEL*

  +GRATIS

  KLOK-THERMOSTAAT

  0%BIJTELLING

  De nieuwe Outlander Plugin Hybride

  TREKVERMOGEN

  1.500KG

  BPM- & WEGENBELASTING VRIJ!

  Snelle beslissersProfiteer van de fiscale voordelen nu het nog kan!

  0% BIJTELLINGA

  GEMIDDELD VERBRUIK

  1 op 67STANDAARD

  4WDrive

  Technisch en Fiscaal een wonder

  100% SUV

  GROOT FISCAALVOORDEEL

  VOOR ALLEONDERNEMERS

  Zakelijk rijden al vanaf 9.950,-

  GRONINGEN

  Rostockweg 2Tel. 050 - 547 11 11

  ZUIDLAREN

  Verlengde Stationsweg 28Tel. 050 - 409 13 07

  Direct

  contact?

  BEL:

  050 547 111

  1 of

  050 409 1307

  De officle Mitsubishi dealer in uw regio

  volgens Japanse JC08 testcyclus

 • Italiaanse finesse is bereikbaarderdan ooit, want een nieuwe Lanciarijden is tegenwoordig al mogelijkvanaf 12.750,-. Besteed 240,-extra en je profiteert van liefst 2.000,- voordeel. De standaardrijk uitgeruste Lancia Ypsilon SilverPlus is per direct te bestellen vanaf 12.990,-. Autoplus nam de meteen 0,9-liter TwinAir-turbo motoruitgeruste Ypsilon Silver Plus meenaar Emmen voor een testverslag.

  ActiemodelDe Lancia Ypsilon is met ingang vandit jaar nog iets vriendelijker geprijsd.Daarbij breidt Lancia de keuze uit enmaakt die wel heel verleidelijk metde Ypsilon Silver Plus.

  Deze speciale serie is gebaseerd opde Silver en is standaard voorzienvan handbediende airconditioning,radio/cd/-mp3-speler, lederen stuur-wiel met audiobediening en licht-metalen 15-inch velgen. Deze optiesvertegenwoordigen een waarde van 2.240,-. Hierdoor bedraagt hetvoordeel op de Lancia Ypsilon Silverliefst 2.000,-.

  ExterieurZelfs bij een auto van dit formaatweten de Italianen er iets moois vante maken. De nieuwe Ypsilon is ab-soluut een zeer fraai vormgegevenwagen, waarbij wij zelf de neus hetmeest geslaagd vinden.

  Qua design scoor je met deze autohoge ogen. De fraai geprononceerdekont is niet te missen, waarin de fraaiuitgevoerde achterlichtunits heelnadrukkelijk de wulpse welvingenweten te volgen. Maar ook van vorenoogt deze Italiaanse schone abso-luut stunning.

  De messcherp gesneden, spits toe-lopende neus, met de typischeLancia-grille, maken hem tot eenregelrechte klassieker. Een prachtigstaaltje Italiaanse beeldhouwkunst.

  Zeker in het Nederlandse straatbeeldis deze Ypsilon een opvallende ver-schijning en geef je te kennen oversmaak te beschikken!

  InterieurOok in het interieur hebben de ont-werpers hun best gedaan om deinzittenden een gevoel van luxe endesign te geven. Het zit vol metfraaie details. Net als bij alle voor-gaande generaties, zijn ook bij dezenieuwste Ypsilon de klokken cen-traal onder de voorruit geplaatst.

  In combinatie met de laaghangen-de binnenspiegel wordt een goedzicht op de weg je enigszins ont-nomen. Hier is vorm duidelijkboven functie gegaan. We hebbende bestuurdersstoel noodgedwon-gen in de laagste stand moetenzetten om het zicht door de voor-ruit iets te verbeteren. Zo is hetook met het zicht naar achteren,

  ook daar gaat vorm boven functie,want dat is toch ietwat beperkt tenoemen.

  OnderwegHet is de hoogste tijd om te gaanrijden. En dan komen we bij deTwinAir motor. Die telt twee cilin-ders en wanneer de sleutel wordtomgedraaid klinkt het typischebrommergeluid, wat een beetjeafbreuk doet aan het hoogwaardigegevoel dat Lancia in deze Ypsilonheeft opgebouwd.

  Kan wellicht met de nodige geluids-isolatie een stuk beter. Zeer posi-tief zijn we over de wegligging vandeze nieuwe Ypsilon: die is ten op-zichte van de vorige enorm verbe-terd. Hij laat zich desgewenstrazendsnel door het stadsverkeerheenloodsen. Hij stuurt met anderewoorden messcherp en boezemtde bestuurder vertrouwen in. Op desnelweg trappen we vervolgenshet gaspedaal eens flink in en dan

  reageert de 0.9 gretig en voelt iezelfs sneller aan dan dat ie in wer-kelijkheid is. Het geeft m gelukkigdat nodige rijplezier, waar we bijeen Italiaan natuurlijk op zaten tewachten. En dat krijgen we in flinkedoses.

  TestbaanOp de testbaan in Emmen komenwe heerlijk uitgerust aan, dankzijuitstekend zittende stoelen en een

  wegligging die op comfort is afge-stemd. Onze complimenten! Win-terse omstandigheden maken enkeletestonderdelen onmogelijk, zoals dieop het slipvlak e