2011 Noorderzon: Ersatzverkehr Koningsas

2

description

 

Transcript of 2011 Noorderzon: Ersatzverkehr Koningsas

Page 1: 2011 Noorderzon: Ersatzverkehr Koningsas
Page 2: 2011 Noorderzon: Ersatzverkehr Koningsas

Twee provinciehoofdsteden en daartussen een groen gebied, doorsneden door snelweg, kanaal en spoorlijn: de Koningsas. Drie drop-outs begeleiden u op een theatrale rondvaart door dit voor velen nog onbekende territorium. Het gebied is vrijgegeven voor kolonisatie. Geluksridders, a von turiers, geestelijke vernieuwers, zielendokters, creatievelingen, tweedehands autohande-laren, verenigt! Een ontdek kingstocht over het Noordwillemskanaal naar het zuiden, op weg naar de eerste menselijke nederzetting. In het hart der duisternis? In het beloofde land? In het middelpunt der aarde? De laatste witte vlekken op uw mentale kaart worden opgemeten.

'Jullie weten toch hoe het wordt?' is een voorstelling van het Berlijnse theatergezelschap Urban Lies in samenwerking met beeldend kunstenaar, vormgever en kok Elles Kiers (PeerGrouP). In Gro ningen is Urban Lies bekend van de succesvolle Noorderzon voorstelling Ersatzverkehr uit 2009: een theatrale stadsverkenning die uitmondde in een avontuur lijke zwerftocht. Nu is Urban Lies terug voor een theatrale verkenning van de Koningsas: het gebied tussen Groningen en Assen. Onder het genot van regionale gerechten en al varend over het water krijgt de bezoeker een verrassend perspectief op dit gebied. Alle zintuigen worden geprikkeld: horen, zien, proeven, voelen. Groningen-Assen zoals u deze nog nooit heeft gezien: zelfs de diepstgewortelde Noorder-ling kent zijn regio niet meer terug...

‘JULLIE WETEN TOCH HOE HET WORDT?’BOOTTOCHT KONINGSAS THEATER * MAALTIJD * RONDVAART

WANNEER vr 7, za 8 en zo 9 oktober AANVANG 18:45 TIJD 19:00 - 21:30 WAAR vertrekpunt wordt na opgave bekendgemaakt PRIJS � 25,00 (inclusief maaltijd)

OPGAVE verplicht via [email protected]

Jullie weten toch hoe het wordt? is ontwikkeld op initiatief van Hans Venhuizen (intendant van de Koningsas vanuit Regio Groningen-Assen) en wordt georganiseerd door Urban Lies en Platform GRAS in samenwerking met Elles Kiers (PeerGrouP), Regio Groningen-Assen, Rondvaartbedrijf Kool, Sandra Grabs, Annet Poland (Grib) e.v.a. De voorstelling is onderdeel van een serie activiteiten die in het najaar in en over de Koningasas worden georganiseerd. Hou de sites www.platformgras.nl en www.regiogroningenassen.nl in de gaten voor updates of stuur een mail naar [email protected] voor het gehele programma.

AFZENDER PLATFORM GRAS | BLOEMSINGEL 1001 | 9714 AX | GRONINGEN * VORMGEVING ONTWERPSTRA

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Platform GRAS via [email protected] of via 050 312 33 95