17_0910_2

4
Basisschool de Twaalfruiter 1 Even bijpraten. Momenteel is huisvesting de hoofdmoot van de agenda van onze school. Heel druk met het ontwerp van de nieuwe school (gaan we starten in de zomer?) en natuurlijk met het blok noodlokalen op “het Balkon”. Op 16 april gaat het managementteam van de school voorstellen voorbereiden aan team en medezeggenschapsraad inzake de formatie, de groepsindeling en plaatsing van de groepen voor volgend jaar. De noodlokalen op het balkon omvatten naast 12 groepsruimtes ook een speellokaal, een teamkamer en een aantal werkkamers voor bijvoorbeeld directie, administratie en conciërge We gaan er in ieder geval vanuit dat we verschillende schooltijden zullen moeten hanteren om ouders die kinderen op beide locaties hebben, tijd te geven om te pendelen. We kunnen geen verdeling bedenken waarbij twee locaties in één gezin ondenkbaar is. We denken er dan ook over om de starttijd op het Balkon te houden op 8.15 - en 13.00 uur en de eindtijden op 11.45 - en 15.00 uur. We hopen de medezeggenschapsraad op 28 april een voorstel te presenteren. Dan ook is wellicht het voorstel vakantierooster 2010-2011 op tafel. Vandagtotdag De rubriek vandagtotdag van de maand april komt in de nieuwsbrief van 29 april. De formatie. Op verzoek van sommige ouders gaan we onze huidige formatie nog eens toelichten . Zodat u straks het nieuwe plan misschien beter kunt plaatsen. Bestuur en directeuren. We hebben een schoolbestuur dat bestaat uit ouders van kinderen op één van de vijf aangesloten scholen. Die scholen zijn De Willibrordschool in Vleuten; met daaraan vastgekoppeld de st. Bonifatius in Haarzuilens. Verder de Driekoningenschool in De Meern, het Veldhuis in De Meern en natuurlijk de Twaalfruiter. Het schoolbestuur mandateert een deel van haar (voornamelijk vertegenwoordigende) taken naar de directeuren van de scholen. Die zijn in principe één dag per week “bovenschools” bezig. Daarnaast overleggen de directies tweewekelijks. De voorbereidingen voor dat overleg worden gedaan door de procesmanager. Er zijn nog vacatures in het schoolbestuur. De directeuren hebben de mangement-structuur op de school verschillend geregeld. De Twaalfruiter heeft naast een directeur (Jos de Vries) een adjunct-directeur (Esther Jansen). De directie wordt bijgestaan door drie bouwcoordinatoren. Zij vormen met z’n vijven het management -team van de school. Deze “boco’s” zijn Eefje Rooijers voor de onderbouw(1-2), Margreet Vester voor de middenbouw(3-4) en Yolanda de Wit voor de bovenbouw (5-8) Taken van de boco zijn primair het ondersteunen van de leerkrachten uit hun bouw, het coördineren van alle organisatorische zaken in de bouw en Schooljaar 2009/2010 Nummer 17 15 april 2010 R.K. Basisschool De Twaalfruiter Doyenneperenlaan 1, 3452 EC Vleuten 030 - 666 8052 Website: www.twaalfruiter.nl E-mail: [email protected] Nieuwsbrief Beeld in vorm in beeld Wielengahof 46 2625 LK Delft 06-48070539

Transcript of 17_0910_2

Page 1: 17_0910_2

Basisschool de Twaalfruiter 1

Even bijpraten.Momenteel is huisvesting de hoofdmoot van deagenda van onze school. Heel druk met hetontwerp van de nieuwe school (gaan we starten inde zomer?) en natuurlijk met het blok noodlokalenop “het Balkon”.

Op 16 april gaat het managementteam van deschool voorstellen voorbereiden aan team enmedezeggenschapsraad inzake de formatie, degroepsindeling en plaatsing van de groepen voorvolgend jaar.De noodlokalen op het balkon omvatten naast 12groepsruimtes ook een speellokaal, eenteamkamer en een aantal werkkamers voorbijvoorbeeld directie, administratie en conciërge

We gaan er in ieder geval vanuit dat weverschillende schooltijden zullen moeten hanterenom ouders die kinderen op beide locaties hebben,tijd te geven om te pendelen. We kunnen geenverdeling bedenken waarbij twee locaties in ééngezin ondenkbaar is. We denken er dan ook overom de starttijd op het Balkon te houden op 8.15 -en 13.00 uur en de eindtijden op 11.45 - en 15.00uur.We hopen de medezeggenschapsraad op 28 aprileen voorstel te presenteren.Dan ook is wellicht het voorstel vakantierooster2010-2011 op tafel.

VandagtotdagDe rubriek vandagtotdag van de maand april komtin de nieuwsbrief van 29 april.

De formatie.Op verzoek van sommige ouders gaan we onzehuidige formatie nog eens toelichten . Zodat ustraks het nieuwe plan misschien beter kuntplaatsen.

Bestuur en directeuren.We hebben een schoolbestuur dat bestaat uitouders van kinderen op één van de vijfaangesloten scholen. Die scholen zijn DeWillibrordschool in Vleuten; met daaraanvastgekoppeld de st. Bonifatius in Haarzuilens.Verder de Driekoningenschool in De Meern, hetVeldhuis in De Meern en natuurlijk deTwaalfruiter.Het schoolbestuur mandateert een deel van haar(voornamelijk vertegenwoordigende) taken naarde directeuren van de scholen. Die zijn in principeéén dag per week “bovenschools” bezig.Daarnaast overleggen de directies tweewekelijks.De voorbereidingen voor dat overleg wordengedaan door de procesmanager.Er zijn nog vacatures in het schoolbestuur.

De directeuren hebben de mangement-structuurop de school verschillend geregeld.De Twaalfruiter heeft naast een directeur (Jos deVries) een adjunct-directeur (Esther Jansen).De directie wordt bijgestaan door driebouwcoordinatoren. Zij vormen met z’n vijven hetmanagement -team van de school.Deze “boco’s” zijn Eefje Rooijers voor deonderbouw(1-2), Margreet Vester voor demiddenbouw(3-4) en Yolanda de Wit voor debovenbouw (5-8)Taken van de boco zijn primair het ondersteunenvan de leerkrachten uit hun bouw, het coördinerenvan alle organisatorische zaken in de bouw en

Schooljaar 2009/2010Nummer 17

15 april 2010

R.K. Basisschool De TwaalfruiterDoyenneperenlaan 1, 3452 EC Vleuten030 - 666 8052 Website: www.twaalfruiter.nl

E-mail: [email protected]

Nieuwsbrief

Beeld in vorm in beeldWielengahof 46

2625 LK Delft06-48070539

Page 2: 17_0910_2

Basisschool de Twaalfruiter 2

verder o.a. het voorbereiden, voorzitten ennotuleren van de bouwvergaderingen, hetvoorbereiden van inhoudelijke vergaderpunten,het overleggen in het management-team en hetoplossen van allerlei losse kwesties betreffendede bouw.

De leerkrachten worden verder ondersteund doorde intern begeleiders. Zij hebben regelmatigleerlingbesprekingen met elke leerkracht, helpenen ondersteunen hen bij het maken en uitvoerenvan plannen met kinderen met een specifiekeonderwijsbehoefte, onderhouden deoudercontacten bij deze kinderen en helpen deleerkrachten bij het vormgeven van eenorganisatie waarin de kinderen op hun niveaukunnen werken.Onze I.B.-ers zijn Lynsey van Schaik (een aantalgroepen 1-2), Joyce Elshout (een aantalkleutergroepen en de groepen 3) en Riet vanVeen ( de groepen 4-8).

Daarnaast worden de leerkrachten én de I.B-ersondersteund door een RT-er die o.a. kinderenbegeleid waarvan is vastgesteld dat zij een heelspecifiek benoemde onderwijsbehoefte hebben(rugzakje). Margreet Konijnenberg (Greetje) isonze R.T-er. Zij wordt momenteel tijdens haarzwangerschapsverlof vervangen door AnitaZuidema. Overigens heeft Anita ook haar I.B.-papieren.

Patrick is onze ict-coordinator. Zorgt voor website,vormgeving, computerlessen, softwarematigeondersteuning en Manus van Alles op de pc. Desysteembeheerder is Robert van Breukelen.

Jarrel Zeebregts is onze vakleerkrachtgymnastiek. Alle groepen 3-8 krijgen minimaaléén keer per week les van hem, sommigegroepen twee keer.

Verdere ondersteuning van het hele lerarenkorpsgeschiedt door onze administratieve krachtenPaulien Labrie ( ma-woe-do), Sharon Schipperijn(di en vrijdag) en Monique de Bruin. Zij is tevenscoördinator van LoS en werkt op ma-di-do .Onze huismeesters zijn Hennie Helweg en Bobde Vries.(vrijdag)In de volgende nieuwsbrief gaan we iets meervertellen over het team.

1 Aprilgrap juf NienkeOok juf Nienke is het overkomen: een geslaagde1 aprilgrap. De klassenmoeders van groep 3dhebben juf Nienke flink in het ootje genomen.Zoals elke ochtend start juf Nienke met hetaanzetten van het digibord. Ditmaal doet het bordniet wat zij wil (dankzij meester Patrick!). Metgrote letters staat er ineens dat het digibord kapotis. Door de breuk van onder tot boven lijkt hetdigibord bíjna echt stuk. De juf drukt nog snel opwat knopjes, maar niets helpt. "Oh oh....hoe moetdat nou? Ik wil het paasverhaal vertellen via hetdigibord! Wat is dit toch?!" aldus een radeloze jufNienke. Ondertussen staan de klassenmoedersom het hoekje te lachen. De kinderen hebben weleen beetje medelijden met de juf. Daarom wordter maar snel verteld wat er aan de hand is methet digibord..."1 APRIL JUF!”

Nieuws uit de Jip en JannekeklasAl weken hangt er een aftelkalender in de klas,want wanneer gaan we nou eindelijk opschoolreisje… Iedere dag wordt er een balloningekleurd door de helpende handjes en dankunnen we met elkaar zien hoeveel nachtjes wenog moeten slapen. De kinderen hebben in iedergeval erg veel zin om naar de dierentuin te gaan.Allemaal weten ze al welk dier ze het liefstevinden en dus echt even gaan opzoeken.Ook hebben we wat dieren in de klas staan…rupsen! Wat een interessant proces om te zien!De rupsen groeien maar door. De coconnen doennog niet veel, maar we hebben er alle vertrouwenin dat er vlinders uit gaan komen. Er mogensteeds twee kinderen bij de bak zitten en derupsen bekijken met een loep, de boekjes overvlinders doorbladeren of de eitjes tellen. Demeeste kinderen vinden het reuze interessant!Hopelijk kunnen we over een poosje vlindersloslaten in de natuur. De kinderen zorgen in iedergeval goed voor onze tijdelijke huisdieren! Als unieuwsgierig bent geworden naar onze rupsenmag u gerust komen kijken!Groetjes van de Jip en Jannekeklas

Uitspraak van de week: ´juf, ik heb mijn enkelverslikt´

Schoonheidssalon Lacuna

S. Kragten-HasseltSchoonheidsspecialiste

Mattenbieslaan 883452 AG

VleutenTel. 030-6667663

Page 3: 17_0910_2

Basisschool de Twaalfruiter 3

KleuterKerkOp zondag 18 april is er weer KleuterKerk, om11.30 uur in de speelzaal van de Twaalfruiter.Hallo jongens en meiden, heb je speelgoed datkapot is? Brenghet maar mee.Want we gaaneen verhaal vanJezus vertellenover ruzie enkapotmaken enweer goedmaken. Tweebroertjes, hetzouden ookzusjes kunnenzijn, hebbenruzie. Enwaarom? omdateen van de tweealleskapotgemaaktheeft. Hoe moet jedat weer goedmaken? Kommaar luisteren enbreng je kapottespeelgoed maarmee.

Praktijk voor oefentherapieCesar en Mensendieck

Kinderen en motoriekwww.bewegingenhouding.nl

Kip. Gemaakt door Jeffrey uit groep 6/7

Superhelden. Door Roy uit groep 8

In de bovenbouwgroepen zijn de kinderen op allerleimanieren computervaardigheid aan het oefenen.

Tijdens afgelopen computerlessen is er onder anderegewerkt met het thema ‘strips maken’. Hieronder ziet u

het resultaat:

Page 4: 17_0910_2

Basisschool de Twaalfruiter 4

Sinds 1988

Gespecialiseerd in het schoonhouden vankantoorpanden, scholen en (Medische)kinderdagverblijven volgens G.G.D. normen.Zeer goede referenties in de regio.

Info: 030-2657290 030-2657181 [email protected] www.euromaxservices.nl