1371 Verkoop Slotervaart Nog Niet Rond; Akkoord Met Verzekeraars

1

Click here to load reader

Transcript of 1371 Verkoop Slotervaart Nog Niet Rond; Akkoord Met Verzekeraars

Page 1: 1371 Verkoop Slotervaart Nog Niet Rond; Akkoord Met Verzekeraars

zorg

74 10-2006 > zorg & financiering

1371 verkoop slotervaart nog niet rond; akkoord met verzekeraars

De verkoop van het Slotervaartziekenhuis is nogsteeds niet rond. Het College sanering zorgin-stellingen moet zijn goedkeuring nog geven.Ook stelt het college een onderzoek in naar derecente bestuurswisseling bij het Amsterdamseziekenhuis. Op 1 september jl. liet het Sloter-vaartziekenhuis door middel van een persbe-richt weten dat er een overeenkomst was geslo-ten met de investeringsmaatschappij MeromiHolding BV. Beide partijen gaven aan te strevennaar een zo snel mogelijke ‘effectuering van deovereenkomst’, uiterlijk 31 december 2006.Inmiddels heeft Meromi Holding zowel de raadvan bestuur als de raad van toezicht van hetSlotervaartziekenhuis vervangen en onder meerde eigen directeur Aysel Erbudak benoemd totbestuursvoorzitter van het ziekenhuis. Deinvesteringsmaatschappij beschouwt zich alseigenaar van het Slotervaartziekenhuis.Volgens directeur Gerrit van den Berg van hetCollege sanering zorginstellingen moet degemachtigde van het college, die bij de verkoopvan het ziekenhuis betrokken is, nog een adviesuitbrengen. En vervolgens beslist het college ofde verkoop kan doorgaan. Daarbij toetst het col-lege of er een marktconforme prijs is betaaldvoor het ziekenhuis en of de verkoop voldoendetransparant heeft plaatsgevonden. ‘Zolang hetCollege sanering geen goedkeuring heeft gege-ven, zal geen enkele notaris de koopakte latenpasseren.’Directeur Aysel Erbudak geeft toe dat er een ver-schil van mening bestaat met het College sane-ring over de rol en taken die het college vervult.

Wat Erbudak betreft is Meromi Holding eige-naar van het Slotervaartziekenhuis. Het collegedenkt daar anders over en dan is het ook logischdat het vraagtekens zet bij de bestuurswisseling,aldus Erbudak.

Akkoord met verzekeraars

De zorgverzekeraars en het Slotervaartzieken-huis hebben een akkoord bereikt over de finan-ciële geschillen van de afgelopen jaren en eenovereenkomst gesloten voor het budget in 2007.Het plan-Jonkman van de zorgverzekeraars voorde toekomst van het Slotervaartziekenhuis is vantafel. Bij de productieafspraken met het Slotervaart-ziekenhuis zal in de toekomst voortaan uitge-gaan worden van kwaliteitsonderzoek onderverzekerden en benchmarkgegevens. De Am-sterdamse ziekenhuizen zullen met elkaar moe-ten concurreren op basis van patiënttevreden-heid, kwaliteit en doelmatigheid.Uitvoering van het plan-Jonkman was volgensDiana Monissen , directeur zorg bij Agis zorg-verzekeringen, alleen mogelijk bij voldoendecommitment bij alle partijen. Hier was echtergeen sprake meer van toen de alliantie tussenhet VU medisch centrum en het Slotervaart-ziekenhuis niet doorging. Het plan-Jonkmanging uit van de afbouw van het Slotervaart-ziekenhuis tot een centrum voor planbare zorg.Bronnen: ZorgVisie, 23 oktober 2006 en 14 november2006, bericht Agis zorgverzekeringen en bericht NU’91,24 oktober 2006<

ZenF-1006 cyaan.qxd 13-12-2006 11:33 Pagina 74