dronterlandtriathlon.files.wordpress.com file · Web viewNa het fietsen zal het lopen door de...

14
DRONTERLAND TRIATHLON 2016. Programmaboekje Dronterland Triathlon 2016. Beste deelnemer, Hier het programmaboekje voor de 1/8 e en 1/16 e Dronterland Triathlon 2016. Het evenement zal voor de derde keer gehouden worden maar voor het eerst onder de naam Dronterland Triathlon. Het oorspronkelijke idee is uit Sport in Dronten gekomen, om een triathlon te organiseren. Na deze opzet is er gekeken wie het verder wil oppakken in de gemeente Dronten. Zodoende zijn ze bij ons gekomen, twee gymdocenten van het Almere College in Dronten. Bij de Dronterland Triathlon hebben we hulp van de volgende verenigingen en bedrijven. AV Flevo Delta, Zuiderzee Zwemmers, WV IJsselstreek, Formido Dronten, KLIF 18, Jan Brinkman fietsenwinkel, JUMBO, en RegioBank. Zonder deze partijen is het moeilijk om zoiets te organiseren, alvast bedankt voor jullie geboden hulp! We gaan er met zijn allen zorg voor dragen dat de triathlon veilig en goed verloopt en hopen dat jullie een geslaagde dag zullen hebben met veel sportieve prestaties. Sportieve groet, Tjeerd Hogeveen en Rogier Bremer

Transcript of dronterlandtriathlon.files.wordpress.com file · Web viewNa het fietsen zal het lopen door de...

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.

Programmaboekje Dronterland Triathlon 2016.

Beste deelnemer,

Hier het programmaboekje voor de 1/8e en 1/16e Dronterland Triathlon 2016. Het evenement zal voor de derde keer gehouden worden maar voor het eerst onder de naam Dronterland Triathlon.

Het oorspronkelijke idee is uit Sport in Dronten gekomen, om een triathlon te organiseren. Na deze opzet is er gekeken wie het verder wil oppakken in de gemeente Dronten. Zodoende zijn ze bij ons gekomen, twee gymdocenten van het Almere College in Dronten.

Bij de Dronterland Triathlon hebben we hulp van de volgende verenigingen en bedrijven. AV Flevo Delta, Zuiderzee Zwemmers, WV IJsselstreek, Formido Dronten, KLIF 18, Jan Brinkman fietsenwinkel, JUMBO, en RegioBank. Zonder deze partijen is het moeilijk om zoiets te organiseren, alvast bedankt voor jullie geboden hulp!

We gaan er met zijn allen zorg voor dragen dat de triathlon veilig en goed verloopt en hopen dat jullie een geslaagde dag zullen hebben met veel sportieve prestaties.

Sportieve groet,

Tjeerd Hogeveen en Rogier Bremer

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.Programma

1/8e en 1/16e Dronterland TriathlonDonderdag 23 juni 2016

Melden bij AV Flevo DeltaEducalaan 18, Dronten

Start.

Een week voor de triathlon ontvangt iedereen een mail met het programma en de starttijden van elke heat.Op donderdag kan er vanaf 11.30 uur de envelop worden gehaald met het startnummer en stickers voor de fiets en helm. Het startnummer kan gehaald worden bij de atletiekbaan van AV Flevo Delta (educalaan 18) . Na ontvangst van het nummer loopt u door naar het parc ferme, welke achter het zwembad Overboord (educalaan 31) plaats vindt.

De eerste startserie start om 13.00 uur. Zorg ervoor dat u een half uur van te voren uw nummer hebt opgehaald en dat u 15 minuten voor de start in het zwembad aanwezig bent.Na de start wordt verwacht dat de eerste deelnemer om 13.09 uur het wisselvak zal betreden om de overstap te maken naar de fiets.Na het fietsen zal het lopen door de eerste deelnemer starten rond 13.40.De eerste finisher (16e triathlon) rond 14.00 finishen, de rest volgt daarna.

1/8e afstandZwemmen 500 meter 20 banenFietsen +/- 19km Aanrijroute + twee rondenLopen +/- 4.8km Twee ronden van 1,8km + 3X

atletiekbaan

1/16e afstandZwemmen 250 meter 10 banenFietsen +/- 11km Aanrijroute + 1 rondeLopen +/- 2.7km Een ronde van 1,8km + 2x

atletiekbaan

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.Routebeschrijving.

Komende uit de richting Zwolle/Kampen: U neemt op de N50 ter hoogte van Kampen de afslag richting Dronten (N307). Bij Dronten neemt u op de tweede rotonde de afslag richting centrum. Daarna bij de 1e, 2e en 3e rotonde gaat u steeds rechtdoor, bij de volgende rotonde gaat u rechtsaf. Links aanhouden en de brug over. Bij rotonde rechtdoor en bij de volgende rotonde rechtsaf. Na ca. 250 meter gaat u rechtsaf en aan het eind van de parkeerplaats ligt aan uw linkerhand het sportpark.

Komende uit de richting Harderwijk: U neemt bij Harderwijk de N302 richting Lelystad/Dronten. Bij Dronten neemt u de N309 richting Lelystad. Bij de 1e rotonde gaat u rechtdoor en bij de volgende rotonde rechtsaf. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor. Na deze rotonde slaat u na ca. 400 m linksaf. Aan het eind van de parkeerplaats ligt aan uw linkerhand het sportpark.

Komende vanuit de richting Elburg: Op dit moment zijn er werkzaamheden aan de weg tussen Elburg en Dronten. Houdt hier rekening mee.U neemt aan het einde van de Elburgerweg (Elburg ri. Dronten) de N302 richting Lelystad/Harderwijk. Vervolgens neemt u de 1e afslag rechts naar de N309 richting Lelystad. Bij de 1e rotonde gaat u rechtdoor en bij de volgende  rotonde rechtsaf, Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor. Na deze rotonde slaat u na ca. 400 m linksaf. Aan het eind van de parkeerplaats ligt aan uw linkerhand het sportpark.

Komende uit de richting Emmeloord: Op de A6, ter hoogte van de Ketelbrug, neemt u de afslag Swifterbant/Dronten. Bij Dronten gaat u bij de 1e rotonde rechtsaf (Dronten - West). Vervolgens bij de 2e rotonde rechtdoor en bij de 3e rotonde links af. Vervolgens bij de volgende rotonde weer links af en na ca. 400 meter de 1e weg linksaf. Aan het einde van de parkeerplaats ligt aan uw linkerhand het sportpark.

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.Komende uit de richting Lelystad: U volgt in de bebouwde kom van Lelystad de N309 richting Dronten. Nabij Dronten gaat u op de rotonde linksaf richting centrum. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor. Na ca. 400 meter de 1e weg linksaf en aan het einde van de parkeerplaats ligt aan uw linkerhand het sportpark.

Contact:

Voor vragen over de triathlon op de wedstrijddag zelf, kunt u contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat. Voor overige vragen kunt u het beste mailen.

Wedstrijdsecretariaat:R. Bremer 06-51637824T. Hogeveen [email protected]

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.Informatie.

Afhalen startnummers:Vanaf 11.30 kunt uw startnummer ophalen bij de atletiekbaan van AV Flevo Delta.U ontvangt een genummerde envelop met daarin de startnummers. De genummerde sticker komt overeen met uw startnummer en dient op de fiets te worden geplakt. Dit is voor de bewaking van uw fiets in het parc ferme (wisselzone).Aan het einde kunt u uw fiets weer ophalen op vertoon van uw startnummer.

Afmelden:Deelname na inschrijving en overmaken van het bedrag is na 16 juni definitief. Bij verhindering vindt geen retournering plaats. Na 16 juni kunnen er geen wijzigingen meer worden doorgevoerd.

Aansprakelijkheid:Deelname geschiedt op eigen risico! U vrijwaart de bij de organisatie betrokken instanties, verenigingen en/of personen van alle aansprakelijkheid en/of vorderingen die voortvloeien uit deelname aan de 1/8e en 1/16e Dronterland Triathlon. Betreding van de terreinen, Zwembad, parc ferme en atletiekbaan, geschied geheel op eigen risico.De organisatie en/of accommodaties zijn niet aansprakelijk voor eventueel verlies of schade van uw eigendommen.

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.Route en Parc Ferme (wisselzone):

Zwemmen:

- De 16e triathlon zal 10 banen zwemmen en de 8e zal 20 banen zwemmen. De laatste baan

word je aangetikt, hierna dien je nog 1x heen en weer te zwemmen voordat het water verlaten wordt. Je banen worden bijgehouden door vrijwilligers van de zwemvereniging. Je bent te herkennen door de verschillende kleuren badmutsen.

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.Fietsroute:

- De 16e zal 1 ronde afleggen, de 8e zal 2 rondes afleggen. Het keerpunt zal aangegeven worden met een bord.

- Er dient zoveel mogelijk rechts aangehouden te worden!- Er staan verkeersregelaars langs het parcours. U blijft verkeersdeelnemer! Verkeersregels

blijven gehandhaafd. Volg aanwijzingen op van de verkeersregelaars en ga niet zomaar keren op het parcours.

- Helm dragen is verplicht! Er zijn helmen te leen op de wedstrijddag vanuit de Triathlon Bond. Heeft u een eigen helm of kunt u er een lenen in uw omgeving dan heeft dit de voorkeur.

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.

Looproute:

- Vanaf de wisselzone gaan de lopers rechts richting de atletiekbaan. Ze lopen 1 ronde over de baan en bij het verlaten van de baan houden ze rechts aan. Er wordt om de hockeyvelden gelopen over het fietspad langs de vaart. Aan het einde staat iemand bij het keerpunt. Teruglopend gaat de loper ,tegenover de boot, de parkeerplaats op om vervolgens weer richting het atletiekveld te lopen. De 16e afstand zal een ronde lopen en finishen aan de binnenkant onder de boog.

De 8e afstand zal rechts aanhouden en nog een ronde lopen om de hockeyvelden heen om vervolgens te finishen op de atletiekbaan onder de boog, na nog een rondje op de atletiekbaan.

Route parcours

= Verkeersregelaar

= Parcoursbegeleider

Parc ferme

Wisselzone

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.

Finish:De finish vindt plaats op de atletiekbaan van AV Flevo Delta. Bij de doorkomst van de finishboog zal de tijd worden genoteerd.

Veiligheid:Het dragen van een fietshelm tijdens het fietsonderdeel is verplicht! Zie ook fiets reglement. Er zijn helmen te leen van de bond. Op vertoon van uw startnummer kunt u uw fiets plaatsen in de bewaakte wisselzone. Zorg ervoor dat de sticker op uw fiets correspondeert met uw startnummer.

Zwemveiligheid:

Het zwemmen vindt plaats in een overdekt zwembad. In de kleedruimte van het zwembad kunt u zich omkleden. Gelieve geen spullen te laten hangen in de kleedkamer, alleen kleding wat u gaat gebruiken bij de wissel van zwemmen naar fietsen. Na de wissel graag gelijk de kleding in de wisselzone leggen, dit voor de volgende starteditie. Wij wijzen u erop dat de overgang van het warme zwembad (28 graden) naar buiten grote temperatuurverschillen kent. Houdt u hier alstublieft rekening mee! U krijgt van de organisatie een zwemcap in bruikleen. Deze dient u na de zwemuitstap in de daarvoor bestemde bakken te deponeren.Voor het publiek wat komt kijken in het zwembad; u mag het zwembad niet met schoenen betreden! U kunt “schoensokjes” kopen voor 50 cent bij de balie of het zwembad betreden op blote voeten.

Verkeersveiligheid:Tijdens het fiets- en looponderdeel bent u verkeersdeelnemer. Neem dus de verkeersregels in acht! Volg aanwijzingen van politie, verkeersregelaars en organisatie op. Passeer nooit een afzetting en ga niet zomaar keren op het parcours.

Bij het fietsen en lopen mogen geen oordopjes in! Stayeren (kort achter iemand aan fietsen) is niet toegestaan! Je moet 10 meter afstand houden vanaf je voorganger. Inhalen mag uiteraard wel! Let hierbij goed op de eventuele tegemoetkomende fietsers, blijf zoveel mogelijk aan de rechterkant fietsen.

Kleed- en douche gelegenheid en toiletten:Er zijn kleedruimtes aanwezig bij de atletiekbaan van AV Flevo Delta en er kan omgekleed worden in het zwembad Overboord. Zelfs kan er omgekleed worden na het zwemmen in de gemeenschappelijke kleedkamer om over te gaan naar het volgende onderdeel. Er is geen douche gelegenheid bij het zwembad, eventueel wel mogelijk bij de atletiekbaan van AV Flevo Delta.Er zijn voldoende toiletten aanwezig.

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.

Medische diensten:De medische ondersteuning wordt verzorgd door een EHBO post bij de wisselzone (Sport in Dronten). Er is een EHBO post bij de finish verzorgd door de EHBO-vereniging Dronten.

Parkeren:Er is voldoende parkeergelegenheid bij de sportvelden van ASV Dronten (zie routebeschrijving). Vanaf hier is de atletiekbaan van AV Flevo Delta en het zwembad Overboord op loopafstand. De wisselzone (parc ferme) is achter het zwembad gesitueerd. Bij heel slecht weer verplaatsen we deze naar de parkeerplaats van het zwembad Overboord.Prijzen:Iedere deelnemer zal een herinnering mee krijgen. Voor de nummer 1,2 en 3 zal een klein prijsje aanwezig zijn.

Startnummers:Bij het zwemmen krijgt u een gekleurde badmuts op om het voor de tellers makkelijker te maken. Deze doet u na het zwemmen af om door te gaan naar het volgende onderdeel.Bij het fietsen dient u uw nummer op uw rug te dragen. Bij het lopen dient het nummer op de buik te worden gedragen (dit is volgens de officiele regels). U kunt uw shirt omdraaien maar een wedstrijdnummerband is een goed alternatief. Er zijn wedstrijdbanden te huur voor 3 euro! Er dient 5 euro borg betaald te worden, bij inlevering van de band krijgt u 2 euro terug.

Tijdregistratie: Er wordt geklokt met een ouderwetse klok. Elke 15 minuten zal er een heat starten. Zit u in heat 2 dan moet u 15 minuten van de eindtijd halen. Heat 3, 30 minuten eraf, heat 4, 45 minuten etc.

Verzorging:Tijdens en na het lopen kunt u gebruik maken van een drinkpost en een stukje fruit.

Wedstrijdreglement:

Op de wedstrijddag is het wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) van toepassing. U wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen. Je kunt het reglement vinden op de website. Door van start te gaan gaaf je te kennen, akkoord te gaan met de inhoud van dit reglement.Zie website…… (drive)

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.

Wisselzone:De wissel tussen zwemmen, fietsen en lopen vindt plaats in de wisselzone. Als u na het zwemmen de kleedkamer heeft verlaten loopt u naar de wisselzone en zet uw helm op, u maakt hem vast en pakt daarna pas uw fiets. Vergeet niet uw startnummer goed te dragen. U verlaat lopend de wisselzone volgens de aangegeven route. U stapt pas op de fiets na de opstapbalk. Na het fietsen stapt u bij de afstapbalk af en loopt u de wisselzone in. U zet uw fiets weg en maakt uw helm los. U verlaat de wisselzone om het loopparcours te vervolgen. Dit doet u volgens de aangegeven route.Als u als estafette de triathlon doet dan staat de volgende atleet klaar in het wisselvak. U moet hem of haar aantikken om aan te geven dat hij/zij met het onderdeel mag starten.

DRONTERLAND TRIATHLON 2016.Wat neem ik mee...

Zwemmen * zwembroek/badpak * zwembrilletje * handdoek * eventueel wetsuit

Fietsen • fiets • fietshelm • bidon met drinken • fietspompje • reserve binnenband/tube • (fiets)schoenen • fietsshirt • fietsbroek • sokken • sport- of zonnebril • wielerhandschoenen

Lopen • eventueel droog shirtje • pet of zweetband • hardloopbroek • T-shirt • sokken • hardloopschoenen