Terra Nova

Post on 29-Mar-2016

244 views 0 download

description

Programma zomer 2014

Transcript of Terra Nova

VOORWOORD DE ZOMER VLIEGT HIER VOORBIJTerra Nova blaast deze zomer 7 verjaardagskaarsjes uit. We vliegen met jou van 1 juni tot 15 september naar onverwachte bestemmingen dichtbij huis.

We pitten zalig hoog in 4 stevige bomen in een kloostertuin. Of dobberen met vrienden op een knus kampeervlot in de Antwerpse Kempen. Of smullen van wereldfilms in een kasteel of bij een molen.

De echte helden van het thuisfront staan op wacht aan de landloperskapel van Merksplas. Jef Neve neemt ons hier mee op een avontuurlijke reis doorheen de tijd, met mooie muziek van de prestigieuze televisiereeks ‘In Vlaamse Velden’. Dit multimediale spektakel over WOI mag je niet missen.

Op pagina 39 verneem je meer over tickets. Deel achteraf je ervaringen op Facebook, Instagram of Twitter. Zo kunnen we onze avonturen in 2015 nog verbeteren.

Veel reisplezier!

Inga VerhaertGedeputeerde voor Terra NovaProvincie Antwerpen

4

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

INHOUD WEGWIJS 6

BESTEMMINGEN 7 Dierenrijk 8 Dromenland 12 Filmfestival 16 Heldendom 24 Groenrijk 32 PRAKTISCH 37 Tickets 39 Spelregels 40 Bereikbaarheid 40 Contact 40

KALENDER 42 KAART 44

COLOFON 46

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 5

IN DIT BOEKJE vind je 14 activiteiten die ontroeren, bewegen, doen glimlachen en laten stralen. We gidsen je hier graag even doorheen.

Je kan volgende 5 bestemmingen ontdekken:

3 Dierenvrienden verliezen hun hart in het DIERENRIJK,

3 avontuurlijke buitenslapers nemen best een kijkje bij DROMENLAND,

3 voor de filmfanaten is er het FILMFESTIVAL,

3 grote en kleine helden bladeren naar HELDENDOM en

3 groene vingers vinden hun gading bij GROENRIJK.

6

DIERENRIJKKAKELEN, KAMPERENEN KOEIEN KIJKEN

Al kamperend op de boerderij leer je het geheime leven van de boerderijdieren kennen. Aan een knetterend kampvuur leer je van 3 rasechte sprookjesvertellers verhalen verzinnen. Zo maak je je eigen sprookje over de boerderij en haar dieren.

Na een goede nachtrust heeft de ochtendstond goud in de mond. Bij de eerste zonnestralen smikkel je een stevig boerenontbijt. Een heerlijk weekend dat je afsluit met een bezoek aan het melkveebedrijf van de boerderij.

8

18 - 19 JUL25 - 26 JUL1 - 2 AUG8 - 9 AUGVAN 18 TOT 11 UUR

LOCATIE: Hooibeekhoeve in GeelTICKET: € 10 voor kinderen t.e.m. 12 jaar € 15 voor volwassenenDUUR: overnachting

Je slaapt in je eigen tent. Reserveren doe je ten laatste 2 dagen op voorhand en vóór 16 uur. De locatie is toegankelijk voor mensen in een rolstoel, maar de activiteit niet. ♿

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 9

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

10

© J

an B

aert

DIERENRIJKEZEL-CRUISE IN DE MERODEEen ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. En dan bedoelen we natuurlijk de soort met 4 pootjes. Cruise samen met 7 zachte viervoeters doorheen het prinsheerlijke wandelgebied De Merode.

De kleinsten kunnen afwisselend op de rug van de ezels zitten. Tijdens de wandeling doe je je te goed aan een huisgemaakte picknick. Na de tocht kan je napraten en een handje toesteken op de beleefboerderij De Vliertuin.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 11

20 JUL | 23 AUGOM 11 UUR

LOCATIE: Beleefboerderij De Vlier- tuin in Herselt (Ramsel)TICKET: € 3 voor kinderen t.e.m. 12 jaar € 6 voor volwassenenDUUR: 4 uur

Voorzie een picknick en voldoende water. Kan je kroost niet langer dan een uur zelfstandig stappen, neem dan een draagzak mee. Het is aangeraden om stevige gesloten wandelschoenen te dragen. Deel-nemen kan vanaf 3 jaar. Inschrijven tot 14 jul en tot 18 aug. Wandeltra-ject is niet volledig verhard . ♿

DROMENLAND PIT KAMPERENTOERISME WUUSTWEZELKEMPENS LANDSCHAPPLECKSKE

Kunstenaar Dré Wapenaar verzoent mens en natuur in een onvergetelijke kampeerervaring. Voor Terra Nova 2014 ontwierp hij 4 boompitten. Klim met een laddertje naar boven en slaap in zo’n boompit! Geniet van de natuur terwijl je door de boompitraampjes gluurt. Bij droog weer kun je barbecueën. ’s Morgens staat er een vers ontbijtje klaar. In een welkomstpakket van Kempens Landschap en Terra Nova krijg je alle info over het gebied evenals de info box ‘Even Weg!’ over de domeinen van de provincie Antwerpen.

12

ALLE DAGEN VAN1 JUL TOT 31 AUGVAN 18 TOT 11 UUR

LOCATIE: Kloosterdomein Zusters Francisca- nessen in Gooreind- WuustwezelTICKET: € 70 per pit per nacht inclusief ontbijt en welkomstpakket

In een pit is er plaats voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Inchecken kan tussen 16 en 19 uur, uitchecken tot 11 uur. Neem een zaklamp mee. Reserveer minstens één week op voorhand. Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. P I T K A MP E R E N IN S A ME N W E R K ING ME T:

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 13

14

© R

onny

Van

den

Bos

ch

DROMENLANDVLOT KAMPERENRed jij het zonder elektriciteit en stromend water? Herbron te midden van de dennenbossen. Op een meertje, midden in de on-gerepte natuur van het Zilvermeer, dobber je op een vlot.

Eten en slapen doe je op het water. Aanvullend kan je gebruik maken van alle gratis recreatiemogelijkheden van het domein zoals het strand, de zwemvijver, de waterglijbanen en de speeltuin. Minimaal comfort en maximale pret, dat is vlot kamperen.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 15

ALLE DAGEN VAN1 JUN TOT 15 SEPOM 14 UUR

LOCATIE: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in MolTICKET: € 60 per vlot per nacht

Op een vlot is er plaats voor 4 personen. Inchecken kan vanaf 14 uur, uitchecken tot 11 uur de volgende dag. Reserveren kan tot één dag voor het verblijf. Basisvoorzieningen zoals een muggennet en kookstel zijn aanwezig. Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

FILMFESTIVALFILM INHET BOSBOS+

Gezellig binnenblijven om film te kijken? Of toch je stapschoenen aantrekken en een frisse neus halen? Het is een dilemma waarmee heel wat natuur- en filmliefhebbers worstelen. Terra Nova zorgt voor de oplossing. In het Vrijbroekpark in Mechelen, de Kesselse Heide in Nijlen en de Hoge Mouw in Kasterlee bekijk je een film over de natuur in de natuur. Voor groot en klein, ideaal voor filmfanaten met groene vingers. Ruik ik daar al popcorn?

16

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 17

18

The Croods is een hartverwarmende animatiefilm. Felle kleuren, vertederende figuren en zo nu en dan een kwinkslag of dubbele bodem. In een gezin holbewoners leert de dappere dochter een toffe kerel kennen die vuur kan maken. Dit betekent een nieuw tijdperk voor heel het gezin. Durven ze hun veilige omgeving achterlaten?

Rango, een ietwat opschepperige kameleon, komt per ongeluk terecht in de Mojaviwoestijn. De woestijndieren die zijn pad kruisen zijn stuk voor stuk van geen kleintje vervaard. We volgen hen en Rango in hun strijd om het kleine oude wildweststadje Dirt te redden van de ondergang. Het drinkwaterreservoir is immers bijna uitgeput. Ook de Kesselse Heide onderschat het belang van water in een zanderige omgeving niet.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 19

16 AUGOM 20.30 (DUUR: 2.30 UUR)

LOCATIE: Provinciaal Groendomein Vrijbroek in MechelenFILM: The Croods (Vlaams gesproken) ♿

18 AUGOM 20.30 (DUUR: 2.30 UUR)

LOCATIE: Kesselse Heide in Nijlen (Kessel)FILM: Rango (Vlaams gesproken) Er is een zanderige ondergrond. Er is hulp voorzien voor rolstoelgebruikers. Verwittig vooraf de organisatie. ♿

22 AUGOM 20.30 (DUUR: 2.30 UUR)

LOCATIE: Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in KasterleeFILM: Rio (Vlaams gesproken) Neem een zaklamp mee. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

TICKET: € 2 voor kinderen t.e.m. 12 jaar € 4 vanaf 13 jaar Leden van de Gezinsbond kijken film aan halve prijs, leden van Bos+ nemen gratis deel.

Zit je graag hoog en droog? Breng dan een klapstoel mee. Heb je het graag warm? Neem dan een dekentje en aangepaste kledij mee. Je kan ook een dekentje lenen aan een waarborg van €5. Vooraf inschrijven.

Rio vertelt het indrukwekkende levensverhaal van Blu, een Spix’ ara die niet kan vliegen. De film begint in Rio de Janeiro, waar illegale handel in exotische dieren welig tiert. Deze animatiefilm doet dé carnavalstad bij uitstek eer aan met veel bonte kleuren, muziek en dans. Heel het gezin zal snoepen van de avonturen van Blu en zijn gevederde vriendjes.

20

FILMFESTIVAL WERELD-CINEMA MET WOK EN LIVE MUZIEKMOOOV

Op 3 locaties met een warm karakter proef je de wereldse smaak van duurzaamheid. Terwijl je geniet van opzwepende akoestische live muziek, smul je van een wokschotel naar keuze. Met 3 kraakverse, à la minute gewokte gerechten is er voor elk wat wils. Op het menu staat een mengeling van 3 soorten rijst met 5 seizoensgroenten en kip of meelwormen en ook Cravatinipasta met kastanjechampignons, tomaten en meelwormen.

Dit feest sluiten we af in stijl met 3 films ge-selecteerd door MOOOV, de gebundelde kracht van CINEMA NOVO en OPEN DOEK. De film heeft telkens een link met de locatie en is gericht op volwassenen en jongvolwassenen.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 21

Honey. De vader van de zesjarige Yusuf is bijenhouder in een over-weldigend bos in Turkije. De honing-vaten bevinden zich in hoge bomen, wat zijn werk erg gevaarlijk maakt. Yusuf leert al doende veel over tijd en ruimte, vogels en de geur en de smaak van bloemen. De Turkse natuur, in relatie met de bijenhouder, speelt een grote rol in deze sfeer film.

In Kinshasa Symphony volgen we enkele leden van het 200-koppig ‘Orchestre Symphonique Kimanguiste’ in de aanloop naar een openluchtconcert om de onafhankelijkheid van Congo te herdenken. De meeste leden zijn amateurs of autodidactische muzikanten. Elke dag proberen ze te overleven in Kinshasa. De repetities en het musiceren brengen een kracht en toewijding bijeen die hen helpt om zich te bevrijden van de vicieuze cirkel van koloniale onderdrukking, tirannie, armoede en oorlog.

22

Op 10 september 1964 werd de miljoenste gastarbeider in Duitsland verwelkomd. Zijn naam: Hüseyin Yilmaz. Zoveel jaren later vraagt de oude Hüseyin aan zijn gezin om hem te vergezellen naar Turkije. De film brengt het heden en het verleden van Hüseyin en zijn familie in beeld. Almanya, Willkommen in Deutschland steekt op een charmante manier de draak met de eigenaardigheden van Turken en Duitsers.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 23

28 AUG

LOCATIE: Arboretum Kalmthout in KalmthoutFILM: Honey

Bij mooi weer zit je buiten. Hangt er regen in de lucht, dan is er een droog alternatief. ♿

29 AUG

LOCATIE: Kasteel d’Ursel in BornemLOCATIE: Kinshasa Symphony

Deze locatie leent zich er perfect toe om binnen te zitten. ♿

30 AUG

LOCATIE: Beddermolen in WesterloFILM: Almanya, Willkommen in Deutschland

Bij mooi weer zit je buiten. Hangt er regen in de lucht,is het gezellig vertoeven in de schuur van de molen. ♿

TELKENS OM 20 UURDUUR: 3.30 uurTICKET: € 5 voor 12 t.e.m. 16 jaar € 10 vanaf 17 jaar

Vooraf inschrijven.

HELDENDOM EXPEDITIE FORTIZONINDIAN ROCK

Trek met je dappere kroost op expeditie en word in een mum van tijd een geduchte ontdekkingsreiziger. Op twee dagen tijd ken je de kneepjes van het avonturiersvak. Je bouwt een stookplaats, leert je feilloos oriënteren, maakt lepels en messen, beklautert een hoogteparcours en veel meer.

Overnachten doe je in je eigen tent. Met een buik vol lekkere pannenkoeken bouw je als afsluiter nog een vlot en leer je boogschieten.

24

26 - 27 JUL VOOR PAPA EN KROOST

2 - 3 AUG VOOR MAMA EN KROOSTVAN 10 TOT 16 UUR DE VOLGENDE DAG

LOCATIE: Spoorwegfort in Duffel + domein Roosendael in Sint-Katelijne-WaverTICKET: € 23 voor kinderen t.e.m. 12 jaar € 28 voor volwassenenDUUR: 2 dagen met 1 overnachting

Deelnemen kan vanaf 7 jaar. Vergeet je tent niet. Vooraf inschrijven. Deze activiteit is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 25

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

26

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

HELDENDOMMET POTLOOD EN ZWAARDStap in de teletijdmachine en word terug geflitst naar de tijd van de Rode Ridder! Je komt tijdens de rondleiding in het museum van alles te weten over de ridderverhalen van Willy Vandersteen. Daarna ga je in de tuin op avontuurlijke ridderqueeste met leuke uitdagingen voor jong en oud.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 27

ALLE WERKDAGEN VAN 1 JUL TOT 29 AUG NIET OP 11 EN 21 JUL EN 15 AUGMUSEUM OPENT OM 13 UURRONDLEIDING OP 13 EN 15 UUR

LOCATIE: Provinciaal Suske en Wiske - Kindermuseum in KalmthoutTICKET: € 5 voor kinderen t.e.m. 13 jaar € 7 voor volwassenenDUUR: 4 uur

Deelnemen kan vanaf 6 jaar. Vooraf inschrijven. Het parcours is moeilijk te betreden voor rolstoelgebruikers. Het museum zelf is wel toegankelijk. ♿

HELDENDOM WORD KUBB-KAMPIOEN

Waag je in De Nekker aan een wedstrijdje Kubb, een combinatie van bowling, petanque, strategie en schaken. Vorm ter plaatse een ploeg van 4 en kom kubben om de zege in een laddercompetitie. Het doel is de koning van de tegenpartij omver te gooien. Soms is het spel op een paar seconden gespeeld, soms duurt het uren. Wie niet waagt, niet wint.

28

10 AUGOM 13 UUR

LOCATIE: Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in MechelenTICKET: € 3 voor 6 t.e.m. 11 jaar € 4 vanaf 12 jaarDUUR: max. 5 uur

Inschrijven kan tot 31 jul. ♿

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 29

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

30

© L

ieve

Bla

ncqu

aert

HELDENDOMJEF NEVE EN DE HELDEN VAN HETTHUISFRONTSACRED PLACES

Wie zijn de echte helden van WOI? Ongetwijfeld de frontsoldaten, maar evenzeer de thuisblijvers: mama’s, kinderen, ouderen, ...

Op immense projectieschermen komt het thuisfront tot leven in een duizelingwekkend gebouw. Je maakt een fameuze duik in de tijd vanop houten tribunes. Met Jef Neve aan de piano, vuurt vertelster Lotte Caers onsterfelijke getuigenissen af. Simultane lichtprojecties en bewegende figuranten leveren een bevreemdend effect.

De muziek van de prestigieuze televisiereeks ‘In Vlaamse Velden’ versterkt het ‘wauw’-gevoel. Als surplus verschijnt Jef Neve als dirigent van een 20-koppig kamerorkest. Een multimediale voorstelling in een apart gebouw waar je nooit eerder een voet hebt binnengezet. Never seen that before!

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 31

31 AUGVOORSTELLINGEN OM 13.30 UUR, 17 UUR EN 20.30 UUR

Doorlopende expo over muziek en WOI in onthaalruimte

LOCATIE: Landloperskapel van Merksplas-Kolonie in Merksplas TICKET: € 10 t.e.m. 18 jaar € 15 voor volwassenenDUUR: 1,30 uur, inclusief drankje

Vooraf inschrijven. ♿

GROENRIJK KLANKREIS INDE MEDITATIE-HUTUNIVERSA

In het hart van de Averegten staat een gloednieuwe hut van levende wilgentakken. Je kan er de rust opzoeken en mediteren. Een klankreis is een concert waar niet de muzikant, maar de luisteraar centraal staat. Luisteren is een kunst die, net als muziek spelen, ontwikkeld kan worden. Een leerrijke reis vol kleuren, geuren en boodschappen, sterk gelijkend op een droom. Gun jezelf dit inspirerend herbronningsmoment!

32

1 JULOM 20 UUR

LOCATIE: Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den- Berg (Hallaar)TICKET: € 5DUUR: 2 uur

Neem een matje, dekentje en een kussen mee. Deelnemen kan vanaf 15 jaar. Inschrijven kan tot 30 jun. Het traject naar de meditatiehut is niet volledig verhard. ♿

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 33

GROENRIJKDROMEN VANGEN IN DE STILTEHUTUNIVERSA

Iedereen heeft soms zin in rust en stilte. En als je even stil bent, zal je verbaasd zijn van wat je allemaal kunt horen. Heb jij zin om een keertje naar jezelf te luisteren? Beleef een ontspannen namiddag met voor groot en klein een aan-gepast programma. Deelnemers vanaf 6 jaar beginnen met het knutselen van een magische dromenvanger in de meditatiehut. Op hetzelfde moment beleven deelnemers vanaf 14 jaar de ervaring van flowdance, dansen vanuit diep contact met jezelf. Achteraf komt iedereen terug samen voor de yoga zonnegroet.

9 JULOM 14 UUR

LOCATIE: Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist- op-den-Berg (Hallaar)TICKET: € 3 voor kinderen t.e.m. 12 jaar € 5 vanaf 13 jaarDUUR: 3 uur

Deelnemen kan vanaf 6 jaar. Eén volwassene brengt max. 3 kinderen mee. Neem voor ieder een matje, dekentje en een kussen mee. Inschrijven kan tot 7 jul. Het traject naar de meditatiehut is niet volledig verhard. ♿

GROENRIJKGEBLIND-DOEKT OP GOED GEVOELHoe ervaar je de arboretumtuin wanneer je het zonder één van je zintuigen moet doen? Geblinddoekt en op goed gevoel ruik, hoor, voel en smaak je de schoonheid van de natuur. Sommige planten voelen zeer zacht aan en verspreiden een aangenaam parfum. Andere planten zijn dan weer kleverig of misschien zelfs stekelig.

Durf je te proeven van bloemen of bessen die je niet ziet? Geef jezelf over en vertrouw op je medemens. Een gids neemt je mee op sleeptouw doorheen een nieuwe dimensie. Op het einde drink je nog een glas heerlijk vers fruitsap op het terras van de gezellige patiotuin.

34

12 JUL | 23 AUGOM 19 UUR13 JUL | 24 AUGOM 14 UUR

LOCATIE: Arboretum Kalmthout in KalmthoutTICKET: € 7DUUR: 2 uur

Deelnemen kan vanaf 8 jaar. Vooraf inschrijven. Heb je last van een allergie? Breng ons op de hoogte! De locatie is toegankelijk voor mensen in een rolstoel, de activiteit niet. ♿

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 35

© M

yria

m L

uyck

x

GROENRIJKMUZIKALE VERTEL-WANDELINGSPROOKJESHUIS

Op deze zinnenprikkelende vertel-wandeling voor volwassenen wisselen stevig gekruide verhalen en muziek elkaar af. We leggen je muzikaal in de watten met de eigentijdse stevige folkmuziek van Muz à Muze. Mia Verbeelen, Tom Van Outryve en Tom Van Mieghem nemen je mee naar de leukste plaatsen tussen het sprookjeshuis en het kasteel Sterckshof.

3 keer ben je volledig van de wereld, 3 keer wordt je fantasie op groen gezet. Maar gelukkig is er dan weer Muz à Muze. Voor het late hongertje voorzien we nog iets lekker warms in de gloed van de ondergaande zon.

36

27 JULOM 19 UUR

LOCATIE: Groendomein Rivierenhof in DeurneTICKET: € 12DUUR: 2 uur

Inschrijven doe je voor 25 jul. De muzikale vertelwandeling is uitsluitend op volwassenen gericht. ♿

38

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

TICKETSLekker voordelig zomers genieten op onverwachte plekjes dichtbij huis, dat is al zes jaar lang het succesrecept van Terra Nova. Om deel te nemen aan een activiteit, koop je vooraf een ticket. Surf naar de website, bel ons op of loop langs bij één van onze verkooppunten.

3 Je surft graagSurf naar www.terranova2014.be en volg de instructies. Snel betalen doe je met Visa, MasterCard of PC-banking. Heb je meer dan 14 dagen de tijd, dan is overschrijven ook een optie.

3 Je belt welBel naar Info Cultuur op het nummer 03 338 95 85. Betalen doe je per overschrijving, met Visa of met MasterCard.

3 Je loopt langsTwee verkooppunten in de provincie Antwerpen bezorgen jou meteen je ticket(s). Betalen doe je aan de balie, cash of met Visa, MasterCard of Bancontact.

INFO CULTUUR Wisselstraat 12 (hoek Grote Markt), 2000 Antwerpen T 03 338 95 85 balie@infocultuur.be Open van dinsdag tot zaterdag van 11.00 tot 17.45 uur. Zondag en maandag gesloten. ARBORETUM KALMTHOUT Heuvel 2, 2920 Kalmthout T 03 666 67 41 info@arboretumkalmthout.be Elke dag open van 10 tot 17 uur.

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 39

SPELREGELSOnze activiteiten starten steeds stipt op tijd. Tickets betalen we terug wanneer we een activiteit moeten afgelasten. Troeteldier of poeslief laat je best thuis. Alleen assistentiehonden zoals blindengeleide honden zijn toegestaan. Door deel te nemen aan een activiteit verleen je ons toestemming om foto’s of filmpjes te maken en die te gebruiken op onze websites en social media pagina’s. Geef ons dus op voorhand een seintje als je niet gefotografeerd of gefilmd wil worden.

BEREIKBAARHEID Gun de auto eens een dagje vrijaf. Terra Nova ziet jou graag komen met de fiets, de tram, de trein, de bus of de benenwagen. Op onze website www.terranova2014.be vind je voor alle activiteiten de slimste weg. Of surf naar www.slimweg.be of bel naar 070 345 346 en kom in een handomdraai te weten hoe je een locatie het best bereiken kan.

CONTACT Terra Nova, Provincie AntwerpenDienst Vrijetijds- en LandschapsbelevingDesguinlei 100, 2018 AntwerpenT 03 240 65 56 (niet voor tickets)terranova@provant.bewww.terranova2014.be

Schrijf je online in op Luchtpost en kom alles te weten over Terra Nova en het zotte zomerprogramma!

Terranova.zomer TerraNovaEvents #terranovazomer

40

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 41

© P

aulie

n Ve

rlac

kt

42

KALENDERJuniVan 1 tot 30 jun: Vlot kamperen 3 P 15

JuliVan 1 tot 31 jul: Vlot kamperen 3 P 15Van 1 tot 31 jul: Pit kamperen 3 P 12Van 1 tot 31 jul: Met potlood en zwaard 3 P 26(enkel werkdagen)Di 1 jul: Klankreis in de meditatiehut 3 P 32Wo 9 jul: Dromen vangen in de stiltehut 3 P 33Za 12 jul: Geblinddoekt op goed gevoel 3 P 34Zo 13 jul: Geblinddoekt op goed gevoel 3 P 34Vr 18 - za 19 jul: Kakelen, kamperen en koeien kijken 3 P 08Zo 20 jul: Ezelcruise in De Merode 3 P 10Vr 25 - za 26 jul: Kakelen, kamperen en koeien kijken 3 P 08Za 26 - zo 27 jul: Expeditie FortiZON 3 P 24Zo 27 jul: Muzikale vertelwandeling 3 P 36

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 43

AugustusVan 1 tot 31 aug : Vlot kamperen 3 P 15Van 1 tot 31 aug: Pit kamperen 3 P 12Van 1 tot 31 aug: Met potlood en zwaard 3 P 26(enkel werkdagen) Van 1 tot 2 aug: Kakelen, kamperen en koeien kijken 3 P 08Van 2 tot 3 aug: Expeditie FortiZON 3 P 24Van 8 tot 9 aug: Kakelen, kamperen en koeien kijken 3 P 08Zo 10 aug: Word KUBB-kampioen 3 P 28Za 16 aug: Film in het bos 3 P 16Ma 18 aug: Film in het bos 3 P 16Vr 22 aug: Film in het bos 3 P 16Za 23 aug: Ezelcruise in De Merode 3 P 10Za 23 aug: Geblinddoekt op goed gevoel 3 P 34Zo 24 aug: Geblinddoekt op goed gevoel 3 P 34Do 28 aug: Wereldcinema met wok en live muziek 3 P 20Vr 29 aug: Wereldcinema met wok en live muziek 3 P 20Za 30 aug: Wereldcinema met wok en live muziek 3 P 20Zo 31 aug: Jef Neve en de helden 3 P 30 van het thuisfront

septemberVan 1 tot 15 sept: Vlot kamperen 3 P 15

1. AR

BORE

TUM

KALM

THOU

T

Heu

vel 2

- 29

20 K

alm

thou

t

T 03

666

67

41

info

@ar

bore

tum

kalm

thou

t.be

W

erel

dcin

ema

met

wok

en

live

muz

iek

Ge

blin

ddoe

kt o

p go

ed g

evoe

l2.

SUSK

E EN

WIS

KE -

KIND

ERMU

SEUM

Be

auvo

isla

an 9

8 - 2

920

Kal

mth

out

T

03 6

66 6

4 85

in

fo@

susk

ewis

ke.p

rova

nt.b

e

Met

pot

lood

en

zwaa

rd3.

BEDD

ERMO

LEN

WES

TERL

O

Mol

enw

ijk 7

4 - 2

260

Wes

terl

o

T 01

5 22

82

33

terr

anov

a@pr

ovan

t.be

W

erel

dcin

ema

met

wok

en

live

muz

iek

4. PR

OVIN

CIAA

L SPO

RT- E

N RE

CREA

TIEC

ENTR

UM

DE N

EKKE

R

Nek

kers

poel

- Bo

rcht

19

- 280

0 M

eche

len

T

015

55 7

0 05

in

fo@

dene

kker

.be

W

ord

KUBB

-kam

pioe

n5.

PROV

INCI

AAL G

ROEN

DOME

IN V

RIJB

ROEK

Ri

dder

Des

sain

laan

65

- 280

0 M

eche

len

T

015

45 1

3 80

in

fo@

groe

nmec

hele

n.pr

ovan

t.be

Fi

lm in

het

bos

6. P

ROVI

NCIA

AL G

ROEN

DOME

IN D

E AVE

REGT

EN

Boon

mar

kt 1

2

2220

Hei

st-o

p-de

n-Be

rg (H

alla

ar)

T

015

24 8

9 47

in

fo@

aver

egte

n.pr

ovan

t.be

Kl

ankr

eis

in d

e m

edita

tieh

ut

Drom

en v

ange

n in

de

stilt

ehut

7. PR

OVIN

CIAA

L GRO

ENDO

MEIN

HOG

E MOU

W

Lich

taar

tseb

aan

(i

ngan

g pa

rkin

g H

olle

weg

)

2460

Kas

terl

ee

T 01

4 37

91

74

info

@gr

oenk

empe

n.pr

ovan

t.be

Fi

lm in

het

bos

8. HO

OIBE

EKHO

EVE

H

ooib

eeks

edijk

1 -

244

0 Ge

el

T 01

4 85

27

07

info

@ho

oibe

ek.p

rova

nt.b

e

Kake

len,

kam

pere

n en

koe

ien

kijk

en9.

KAST

EEL D

’URS

EL

Wol

fgan

g d’

Urse

lstr

aat 9

2880

Bor

nem

(Hin

gene

)

03 8

20 6

0 11

in

fo@

kast

eeld

urse

l.pro

vant

.be

W

erel

dcin

ema

met

wok

en

live

muz

iek

10. P

ROVI

NCIA

AL G

ROEN

DOME

IN K

ESSE

LSE H

EIDE

Va

eres

traa

t 4 -

2560

Nijl

en (K

esse

l)

T 03

360

52

00

info

@ke

ssel

sehe

ide.

prov

ant.

be

Film

in h

et b

os11.

KLO

OSTE

RDOM

EIN

ZUST

ERS

FRAN

CISC

ANES

SEN

Br

edab

aan

736

– 29

90 W

uust

wez

el

T 01

5 22

82

33

terr

anov

a@pr

ovan

t.be

Pi

t kam

pere

n12

. LAN

DLOP

ERSK

APEL

MER

KSPL

AS K

OLON

IE

Kap

elst

raat

1 -

2330

Mer

kspl

as

T 01

4 63

94

42

terr

anov

a@pr

ovan

t.be

Je

f Nev

e en

de

held

en

va

n he

t thu

isfr

ont

13. D

E VLI

ERTU

IN

Don

kstr

aat 2

2

2230

Her

selt

(Ram

sel)

T

04

79 7

0 50

69

in

fo@

devl

iert

uin.

be

Ezel

crui

se in

De

Mer

ode

14. P

ROVI

NCIA

AL G

ROEN

DOME

IN

RI

VIER

ENHO

F

Turn

hout

seba

an 2

32

21

00 D

eurn

e

T 03

360

52

00

info

@gr

oena

ntw

erpe

n.pr

ovan

t.be

M

uzik

ale

vert

elw

ande

ling

15. S

POOR

WEG

FORT

DUF

FEL

M

eche

lseb

aan

249

– 25

70 D

uffe

l

T 01

5 22

82

33

terr

anov

a@pr

ovan

t.be

Ex

pedi

tie

Fort

iZON

16. D

OMEI

N RO

OSEN

DAEL

Ro

osen

dael

(ing

ang

Lang

e Za

ndst

raat

)

2860

Sin

t-K

atel

ijne-

Wav

er

T 01

5 29

41

30

terr

anov

a@pr

ovan

t.be

Ex

pedi

tie

Fort

iZON

17. P

ROVI

NCIA

AL R

ECRE

ATIE

DOME

IN

ZI

LVER

MEER

Zi

lver

mee

rlaa

n 2

- 24

00 M

ol

T 01

4 82

95

00

info

@zi

lver

mee

r.pro

vant

.be

Vl

ot k

ampe

ren

44

W W W.T E R R A N O VA 2 0 1 4 . B E 45

Mol

Geel

Antwerpen

Lille

Ravels

Brecht

Lier

Balen

Malle

Retie

Hoogstraten

Essen

Kasterlee

Ranst

Wuustwezel

Herselt

Mechelen

Nijlen

Putte

WesterloTurnhout

Bornem

Kalmthout

Puurs

Arendonk

Laakdal

Beerse

Zoersel

Herentals

Olen

Schilde

Heist-op-�

den-Berg

Merksplas

Kapellen

Rijkevorsel

Dessel

Meerhout

Duffel

Zandhoven

Schoten

Brasschaat

Berlaar

Rumst

Kontich

Vorselaar

Oud-Turnhout

Bonheiden

Willebroek

Stabroek

Boechout

Herenthout

Grobbendonk

Hulshout

Sint-Katelijne-Waver

Zwijn-

drecht

Lint

NielBoom

Sint-Amands

Vosselaar

Hove

Aartselaar

Edegem

Schelle

MortselWommelgem

Wijnegem

Hemiksem

Borsbeek

Baarle-Hertog

12

11

14

9

15

54

6

3

13

7

817

10

16

12

COLOFONREALISATIE: Dienst Vrijetijds- en LandschapsbelevingREDACTIE: Sofie Van LooyVORMGEVING: Magnifik.bePROMOTIE: Nathalie Butsana-Sita en Elien VandebrouckCOÖRDINATIE: Kris Rockelé en Ria Janssens

Met een zeppelin vol dank aan alle helpende handen en diensten van het provinciebestuur Antwerpen voor het duwtje in de rug.

VER ANT WOORDELIJKE UITGEVER: Jef Mertens, Departement Vrije Tijd, Provinciebestuur Antwerpen, Desguinlei 100, 2018 Antwerpen

ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN:

op www.terranova2014.be lees je de meest actuele info. Mogelijke schade ten gevolge van foutieve of onvolledige informatie in deze brochure valt buiten onze verantwoordelijkheid.

DEPOTNUMMER: D/2014/0180/22

DE DEPUTATIE VAN DE PROVINCIE ANT WERPEN

VOORZITTER: Cathy Berx, gouverneurLEDEN: Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Inga Verhaert,Bruno Peeters, Peter Bellens, Rik RöttgerPROVINCIEGRIFFIER: Danny Toelen

46

MET DIT BOEKJE ONTDEK JE DEZE ZOMERTAL VAN ONVERWACHTE BESTEMMINGEN

IN DE PROVINCIE ANTWERPEN

MEER INFO op www.terranova2014.be OF VIA: Terranova.zomer TerraNovaEvents #terranovazomer