WVOP Nieuwsbrief 03-2012

7
September 2012 Zaterdag 15 september was het zover, na maanden van hard werken door de aannemer, architect en vele vrijwilligers, konden we ons nieuwe clubhuis officieel gaan openen. Een bijzonder moment voor alle betrokkenen. Het weer deed ook zijn best om deze dag tot een succes te maken. Onder een lekker zonnetje en met een mooie bries, konden ruim 250 mensen genieten van hetgeen onze prachtige accommodatie allemaal te bieden heeft. De dag begon met een zeilwedstrijd tussen een viertal Lasers van WV De Koenen. Bij het uitleggen van de baan kwamen we er weer eens achter hoe diep de plas eigenlijk is. De boeien hadden heel veel lijn nodig om te blijven liggen. Vervolgens kon een ieder de plas op om te genieten van het heerlijke weer. Op het land was er voor de kinderen popcorn, suikerspinnen en slush puppy, waarop een van de kinderen uitriep; “wow, pappie, dit is een echt feestje!” Om vijf uur verricht burgemeester Blankers-van Kasbergen die officiële opening, door de surfers weg te schieten voor een wedstrijd met Stephan van den Berg. Natuurlijk werd deze, een beetje ongelijke, strijd gewonnen door onze kampioen Niels Bewier. Na de wedstrijd ging de muziek harder en genoten van de BBQ en DJ. Al met al een geslaagde opening van onze prachtige locatie. WV Ouderkerkerplas Nieuwsbrief Op zondag 7 oktober sluiten we het lesseizoen af met een wedstrijddag voor alle deelnemers aan de verschil- lende lessen. Dan kunnen we meteen zien wat ze geleerd hebben dit jaar. Gedurende de dag zullen de deel- nemers in verschillende klassen een of meerdere races varen. Zo zullen bij- voorbeeld de beginners in de Optimist tegen elkaar varen. Maar ook de surfers zullen de degens met elkaar kruizen. Het beloofd een leuke en gezellige dag te worden. Kom dus de 7 e naar de plas en moedig je favorieten aan. De wed- strijden zijn bedoeld voor alle deelne- mers aan de lessen, je hoeft je niet speciaal op te geven. Daarnaast staat er nog een wedstrijd gepland voor een week later. Op 13 oktober zullen de bestuursleden van de stichting en de vereniging wederom de strijd met elkaar aangaan. Kom ze de 14 e aanmoedigen! Save the date: 7 oktober sluitingswedstrijden Burgemeester opent clubhuis Meer informatie over de zeilclub, zeillessen, onze ambities etc. kun je vinden op onze website: www.wvop.nl of www.twitter.com/ouderkerkerplas Natuurlijk kijken we in de nieuwsbrief terug op de grandioze opening van ons clubhuis. Maar ook op de zeil en surfkampen. Daarnaast belangrijke informatie over de surfkluizen. En nog veel meer! Dus lees snel verder! In deze nieuwsbrief:

description

Nieuwsbrief van WV Ouderkerkerplas

Transcript of WVOP Nieuwsbrief 03-2012

Page 1: WVOP Nieuwsbrief 03-2012

 September  2012  

Zaterdag 15 september was het zover, na maanden van hard werken door de aannemer, architect en vele vrijwilligers, konden we ons nieuwe clubhuis officieel gaan openen. Een bijzonder moment voor alle betrokkenen.

Het weer deed ook zijn best om deze dag tot een succes te maken. Onder een lekker zonnetje en met een mooie bries, konden ruim 250 mensen genieten van hetgeen onze prachtige accommodatie allemaal te bieden heeft. De dag begon met een zeilwedstrijd tussen een viertal Lasers van WV De Koenen.

Bij het uitleggen van de baan kwamen we er weer eens achter hoe diep de plas eigenlijk is. De boeien hadden heel veel lijn nodig om te blijven

liggen.

Vervolgens kon een ieder de plas op om te genieten van het heerlijke weer. Op het land was er voor de kinderen popcorn, suikerspinnen en slush puppy, waarop een van de kinderen uitriep; “wow, pappie, dit is een echt feestje!”

Om vijf uur verricht burgemeester Blankers-van Kasbergen die officiële opening, door de surfers weg te schieten voor een wedstrijd met Stephan

van den Berg. Natuurlijk werd deze, een beetje ongelijke, strijd gewonnen door onze kampioen Niels Bewier. Na de wedstrijd ging de muziek harder en genoten van de BBQ en DJ. Al met al een geslaagde opening van onze prachtige locatie.

WV Ouderkerkerplas N i e u w s b r i e f

Op zondag 7 oktober sluiten we het lesseizoen af met een wedstrijddag voor alle deelnemers aan de verschil-lende lessen. Dan kunnen we meteen zien wat ze geleerd hebben dit jaar.

Gedurende de dag zullen de deel-nemers in verschillende klassen een of meerdere races varen. Zo zullen bij-voorbeeld de beginners in de Optimist tegen elkaar varen. Maar ook de surfers zullen de degens met elkaar kruizen.

Het beloofd een leuke en gezellige dag te worden. Kom dus de 7e naar de plas en moedig je favorieten aan. De wed-strijden zijn bedoeld voor alle deelne-mers aan de lessen, je hoeft je niet speciaal op te geven.

Daarnaast staat er nog een wedstrijd gepland voor een week later. Op 13 oktober zullen de bestuursleden van de stichting en de vereniging wederom de strijd met elkaar aangaan. Kom ze de 14e aanmoedigen!

Save the date: 7 oktober sluitingswedstrijden

Burgemeester opent clubhuis

Meer  informatie  over  de  zeilclub,  zeillessen,  onze  ambities  etc.  kun  je  vinden  op  onze  website:  

www.wvop.nl  of    www.twitter.com/ouderkerkerplas    

Natuurlijk  kijken  we  in  de  nieuwsbrief  terug  op  de  grandioze  opening  van  ons  clubhuis.  Maar  ook  op  de  zeil-­‐  en  surfkampen.  Daarnaast  belangrijke  informatie  over  de  surfkluizen.  En  nog  veel  meer!  Dus  lees  snel  verder!          

In deze nieuwsbrief:

Page 2: WVOP Nieuwsbrief 03-2012

 

     

september  2012  

Het lijkt alweer lang geleden, maar in de zomervakantie organiseerde WV Ouderkerkerplas haar eerste zeil- en surfkampen. Verdeelt over twee leeftijdsgroepen hebben ruim 30 kinderen een drietal dagen genoten van de Ouderkerkerplas.

Onder de bezielende leiding van onze instructeurs konden de kinderen iedere dag kiezen wat ze gingen doen, wordt het vandaag surfen, of toch lekker omslaan in de Laser Pico, of toch gewoon met z’n allen een watergevecht. Deze afwisseling werd door de deelnemers erg gewaardeerd.

Hoewel de temperatuur geweldig was, liet de wind het soms wat afweten. Vooral het eerste kamp heeft de Ouderkerkerplas nog nooit zo glad gezien. En dus moest er naar een alternatief programma gezocht worden. Dit is dan ook een van de redenen dat de vereniging onlangs een aantal Sup-planken heeft aangeschaft.

Al met al waren de kampen een groot succes en zullen in 2013 dan ook zeker een vervolg krijgen. Namens de deelnemers willen we nog alle instructeurs, en de havenmeesters Bas en Luc (en hun partners) heel erg bedanken voor al hun inspanningen.

Zomerkampen groot succes!

 

 

 

Page 3: WVOP Nieuwsbrief 03-2012

 

     

september  2012  

 

Vlak voor de opening van het clubhuis konden eindelijk de surfkluizen de stallingsruimte in. Zoals je wellicht is opgevallen, zijn niet alle kluizen in het gebouw teruggekomen. We hebben er voor gekozen om alleen de grote kluizen terug te plaatsen, omdat de kleine kluizen niet meer voldeden voor het huidige surfmateriaal. De huidige boards zijn allemaal een stuk breder en pasten eigenlijk niet in de kleine kluizen.

De belangstelling voor de surfkluizen is groot en de ruimte in onze opslag natuurlijk beperkt. Op dit moment zijn we de kluizen opnieuw aan het toedelen aan de leden die in het oude gebouw een kluis hadden. Daarna zullen we de overgebleven kluizen uitgeven aan leden. Mocht je een surfkluis willen hebben, laat dit dan weten via [email protected], zodat we je op de wachtlijst kunnen zetten. Hierbij geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Aangezien we verwachten dat er niet voldoende ruimte is om alle surfplanken te stallen, zijn we nu al op zoek naar alternatieven stallingsmethodes in het gebouw. Helaas mogen we op het terrein niet een

container neerzetten, dat betekent dat we de oplossing binnen het pand moeten vinden. Dus als iemand een inventieve manier van opslaan weet, waarbij de spullen goed beveiligd zijn tegen diefstal, neem dan contact op via [email protected].

Op dit moment werkt het toegangshek al via een pasjes systeem. Echter het clubhuis zelf is nu nog alleen toegankelijk met behulp van een sleutel. De installateur is druk bezig om deze toegang ook via pasjes in te regelen. Vanaf dat moment kun je met het WVOP pasje het terrein op en de benedenverdieping van het clubhuis in.

Uiteindelijk kunnen alle leden een dergelijk pasje krijgen, dus ook als je geen eigen boot of plank gestald heb. Op die manier kun je toch gebruik maken van verenigingsmateriaal. We zullen de wintermaanden gebruiken om het pasjessysteem verder uit te rollen, waarbij leden met een stalling als eerste een pas zullen kunnen afhalen. Deze leden worden persoonlijk geïnformeerd, wanneer hun pas klaar is.

Surfkluizen  

Kerkstraat  34    -­‐  Ouderkerk  a/d  Amstel  

Willem Fenengastraat 28 1096 BP Amsterdam Telefoon: 020-4680940

E-mail: [email protected] www.woonboot.nl  

 Toegangspasjes

Page 4: WVOP Nieuwsbrief 03-2012

 

     

september  2012  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie opening clubhuis Mocht je de opening van het clubhuis gemist hebben, hieronder tref je een kleine impressie aan van deze bijzondere dag

 

 

Page 5: WVOP Nieuwsbrief 03-2012

 

     

september  2012  

De vrijdagavond voor de opening van het clubhuis hebben de bestuursleden van de stichting en de vereniging voor alle vrijwilligers die meegeholpen hebben aan de bouw, een heerlijke maaltijd gekookt. Op deze manier wilde ze deze vrijwilligers bedanken voor hun inzet in de afgelopen maanden.

Het was een gezellige avond die liet zien dat de bestuursleden ook lekker kunnen koken. Natuurlijk kwam het menu van de hand van Marc Klok. Hij had een heerlijke drie-gangen maaltijd bedacht. De borden waren dan ook geheel schoon aan het eind van de avond.

Het was een geslaagde avond, waarbij architect Hugo Caron uitleg gaf hoe hij tot het ontwerp is gekomen. Hij legde daarbij uit dat architecten niets anders doen dan kopiëren, echter de aanwezigen vonden dit toch iets te kort door de bocht. Aan het eind kreeg iedereen nog een fotoboekje

mee als aandenken aan al die uurtjes werk die geleverd zijn. Namens alle leden, hartelijk dank voor jullie inzet

 

Clubhuis open, maar nog niet helemaal af

 

 

Zoals een ieder die bij de opening aanwezig was kon zien, is er enorm veel werk verricht door een grote groep vrijwilligers om het clubhuis op tijd af te krijgen. Dit is in grote lijnen ook gelukt, maar er zijn natuurlijk nog een heleboel kleine details die gedaan moeten worden, zodat het clubhuis helemaal af is.

Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het schilderen van de binnendeuren, ophangen van kledinghaakjes in de kleedkamers, het schilderen van de kleedkamers, inrichten stallingsplekken voor de zeilboten, verlichting ophangen, dak boven terras lakken en natuurlijk de drijvende steiger bouwen.

Het is dus duidelijk dat we de komende weken nog even met elkaar aan de slag moeten. Laat ons daarom weten wanneer je wat tijd over hebt om mee te helpen met de laatste klusjes. Op dagen dat we aan het klussen zijn is het altijd erg gezellig en we kunnen jullie nu nog beter voorzien van een natje en droogje. Geef door wanneer je kunt via [email protected]

Geslaagde vrijwilligersavond

Kapsalon  

HANFF  

 

Dorpsstraat 19-A Ouderkerk aan de Amstel  

020 4966206  

 

 

Page 6: WVOP Nieuwsbrief 03-2012

 

     

september  2012  

Download  de  brochure  via  http://www.zeilclubouderkerkerplas.nl/page15.php  

 

 

 

DBR ITservices  

Page 7: WVOP Nieuwsbrief 03-2012

 

     

september  2012  

 

Wij   hebben   inmiddels   twee   vrijwilligers   gevonden   voor   de   functie  havenmeester.   Bas   Bergisch   en   Luc   Wierdsma   zullen   ons   helpen   bij  allerlei   hand   en   spandiensten   en   regelmatig   op   de   accommodatie  aanwezig  zijn,  zodat  leden  van  het  verenigingsmateriaal  gebruik  kunnen  maken.    

Wij  willen   echter   de   pool   van   havenmeester   graag   nog   uitbreiden.  Dus,  heb   je   interesse   in   deze   afwisselende   functie   op   een   unieke   locatie   in  

Ouderkerk  aan  de  Amstel?  Neem  dan  contact  op  met  Meindert  Duker  via  [email protected]  of  06  31    01  38  23  

Nu de aannemer vertrokken is en het clubhuis officieel open is, kunnen we beginnen met het verder inrichten van de vereniging en de verenigingsactiviteiten. Maar daar hebben we natuurlijk veel vrijwilligers voor nodig, die een deel van dit werk willen gaan doen.

Hoewel het seizoen 2012 tegen zijn einde aanloopt, moeten we nu al beginnen na te denken over 2013. Zo komen bijvoorbeeld al de eerste aanmeldingen voor zeil- en surflessen in 2013 binnen! Dat is natuurlijk geweldig, maar met de sterke groei van de vereniging en alle plannen die we verder hebben, moeten we het personeelsbestand drastisch uitbreiden.

Zo hebben we mensen nodig die het leuk vinden om een aantal commissies te vullen. Het woord commissie valt natuurlijk altijd zwaar en iedereen denkt meteen aan heel tijd en werk. Maar in de praktijk valt het reuze mee. Dus zie een commissie als een groepje enthousiastelingen die wat willen helpen organiseren.

De vereniging heeft plek voor mensen die plaats willen nemen in bijvoorbeeld de barcommissie, onderhoudscommissie, zeil- en surfcommissie, de wedstrijdcommissie, commissie gehandicapten zeilen en website beheer.

Geef je snel op voor je favoriete commissie, want voor je het weet zit die vol! Je kunt je opgeven via [email protected]

Contact gegevens WV Ouderkerkerplas Website: www.wvop.nl Email: [email protected]

Postadres: Ransuil 3,1191 SR Ouderkerk a/d Amstel  

Gezocht!

Havenmeesters gezocht !

Commissie  leden  

Hier had uw logo kunnen staan!

Steun WV Ouderkerkerplas en

wordt sponsor.

Meer  informatie:  [email protected]