Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

9
Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009 Whistle Basics is een complete audio-visuele methode voor de tin whistle. Whistle Basics is tevens de allereerste en enige Nederlandstalige tin whistle methode. Vanwege het succes van de eerste Nederlandse uitgave is er vanaf november 2009 een tweede en tevens vernieuwde Nederlandse uitgave verkrijgbaar, evenals een eerste Engelse uitgave. In deze preview leest u alles over de tweede en vernieuwde Nederlandse uitgave. Whistle Basics bestaat uit de combinatie van een full color hard cover leerboek met een CDROM. Het WB boek is een degelijke hardcover : 114 pagina's/BioTop papier in full color/ISBN 9789085704461 Alle basisbeginselen en technieken van het traditionele Ierse fluitspel worden op een uiterst methodische en praktische wijze besproken en in beeld gebracht d.m.v. heldere tekst en uitleg , 106 afbeeldingen, 99 muzieknotaties met speeltips en symbolen voor de ornamentatie. Voor degenen die (nog) geen muzieknotatie kunnen lezen zijn er ook 102 tablaturen die specifieke technieken en vingergrepen in beeld brengen. Bovendien is er een apart hoofdstuk over elementaire muziek-theorie in relatie tot de Ierse traditionele muziek waardoor men snel de relatief eenvoudige muzieknotaties van 'Irish Trad' leert begrijpen en lezen. Men komt ook alles te weten over de verschillende ritme-patronen en de meest gebruikte toonsoorten van ‘Irish Trad’ en men krijgt veel achtergrondinformatie over deze oude maar springlevende muziekcultuur. De CDROM bevind zich in een gesloten enveloppe in het boek en bevat maar liefst: 70 video-bestanden : WMV-formaat / close ups / stereo 99 audio-bestanden : MP3-formaat / 192 kbps / stereo Cd kwaliteit Alle bestanden zijn op verschillende snelheden op uw PC af te spelen met Windows Media Player. Dit programma is meestal standaard geïnstalleerd en gratis te downloaden bij www.microsoft.com Doormiddel van deze uitgebreide audio-visuele ondersteuning kunt u de in het boek behandelde technieken en melodieën zien en horen, en dus ook eenvoudig naspelen of meespelen hetgeen een zeer effectieve en traditionele Ierse manier is om de tin whistle te leren bespelen. De methodische opbouw en opklimmende moeilijkheidsgraad van de 15 specifieke Ierse fluittechnieken en de 45 Ierse tunes maakt deze methode vooral geschikt voor beginners die stap voor stap via enkelvoudige technieken naar een meer gevorderd spelnivo met samengestelde technieken willen gaan. Meer ervaren spelers worden via gevorderde technieken en tunes uitgedaagd om "de puntjes op de i te zetten". De prijs van deze combinatie van WB Boek + CDROM ‘Audio & Video’ is € 47,50 (excl.verzend/verpakk.kosten) Op de volgende pagina leest u alles over de Digitale Uitgave van Whistle Basics en hoe WB te bestellen/betalen. Info Whistle Basics blad 1

Transcript of Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Page 1: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Whistle Basics is een complete audio-visuele methode voor de tin whistle. Whistle Basics is tevens de allereerste en enige Nederlandstalige tin whistle methode. Vanwege het succes van de eerste Nederlandse uitgave is er vanaf november 2009 een tweede en tevens vernieuwde Nederlandse uitgave verkrijgbaar, evenals een eerste Engelse uitgave. In deze preview leest u alles over de tweede en vernieuwde Nederlandse uitgave. Whistle Basics bestaat uit de combinatie van een full color hard cover leerboek met een CDROM.

Het WB boek is een degelijke hardcover : 114 pagina's/BioTop papier in full color/ISBN 9789085704461

Alle basisbeginselen en technieken van het traditionele Ierse fluitspel worden op een uiterst methodische en praktische wijze besproken en in beeld gebracht d.m.v. heldere tekst en uitleg , 106 afbeeldingen, 99 muzieknotaties met speeltips en symbolen voor de ornamentatie. Voor degenen die (nog) geen muzieknotatie kunnen lezen zijn er ook 102 tablaturen die specifieke technieken en vingergrepen in beeld brengen. Bovendien is er een apart hoofdstuk over elementaire muziek-theorie in relatie tot de Ierse traditionele muziek waardoor men snel de relatief eenvoudige muzieknotaties van 'Irish Trad' leert begrijpen en lezen. Men komt ook alles te weten over de verschillende ritme-patronen en de meest gebruikte toonsoorten van ‘Irish Trad’ en men krijgt veel achtergrondinformatie over deze oude maar springlevende muziekcultuur. De CDROM bevind zich in een gesloten enveloppe in het boek en bevat maar liefst: 70 video-bestanden : WMV-formaat / close ups / stereo 99 audio-bestanden : MP3-formaat / 192 kbps / stereo Cd kwaliteit Alle bestanden zijn op verschillende snelheden op uw PC af te spelen met Windows Media Player. Dit programma is meestal standaard geïnstalleerd en gratis te downloaden bij www.microsoft.com Doormiddel van deze uitgebreide audio-visuele ondersteuning kunt u de in het boek behandelde technieken en melodieën zien en horen, en dus ook eenvoudig naspelen of meespelen hetgeen een zeer effectieve en traditionele Ierse manier is om de tin whistle te leren bespelen. De methodische opbouw en opklimmende moeilijkheidsgraad van de 15 specifieke Ierse fluittechnieken en de 45 Ierse tunes maakt deze methode vooral geschikt voor beginners die stap voor stap via enkelvoudige technieken naar een meer gevorderd spelnivo met samengestelde technieken willen gaan. Meer ervaren spelers worden via gevorderde technieken en tunes uitgedaagd om "de puntjes op de i te zetten". De prijs van deze combinatie van WB Boek + CDROM ‘Audio & Video’ is € 47,50 (excl.verzend/verpakk.kosten)

Op de volgende pagina leest u alles over de Digitale Uitgave van Whistle Basics en hoe WB te bestellen/betalen.

Info Whistle Basics blad 1

Page 2: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Eveneens verkrijgbaar: Whistle Basics© Digitale Uitgave

PC scherm: een notatie (PDF) uit het boek met de Windows Media Player in de compacte modus.

Als je meer te weten wilt komen over Whistle Basics en demo’s van de video’s en MP3’s wilt zien/beluisteren, ga dan naar deze websites: www.fluitpraxis.com of www.whistle-flute.com Je kunt daar ook demo’s van mijn CD-projecten beluisteren. Wat kost een Whistle Basics Uitgave en hoe te bestellen en te betalen?

* De prijs van het WB Boek + CDROM is € 47,50 als u bestelt via http://www.whistle-flute.com / zie Menu/Shop Prijs bij verzending binnen Nederland = € 50,- (€ 47,50 + € 2,50 verzend/verpakkingskosten) Prijs bij verzending binnen Europa = € 52,- (€ 47,50 + € 4,50 verzend/verpakkingskosten)

* De prijs van de Digitale Uitgave is € 33,- als u bestelt via http://www.whistle-flute.com / zie Menu/Shop Prijs bij verzending binnen Nederland = € 35,- (€ 33,- + € 2,- verzend/verpakkingskosten) Prijs bij verzending binnen Europa = €37,50 (€ 33,- + € 4,50 verzend/verpakkingskosten) Via de betaalknoppen op bovengenoemde website kunt u veilig en snel met Paypal of Creditcard betalen. U kunt ook een email sturen aan [email protected] : vermeld uw postadres en welke uitgave u wenst. Na overmaking van het volledige bedrag krijgt u de gewenste Whistle Basics uitgave toegezonden. Raborek 230678696 t.n.v. JJM Bitter te ’s Heer Arendskerke (NL) o.v.v. “Whistle Basics Ned” BIC = RABONL2U IBAN = NL36 RABO 0230 6786 96

Info Whistle Basics blad 2

De CD ‘Whistle Basics Digitale Uitgave’ Als je graag alles met je PC doet. Als je minder geld wilt uitgeven. Deze CD heeft 3 mappen:

Video = 70 video bestanden: WMV / close ups / 192kbps Audio = 99 audio bestanden: MP3 / 192kbps / stereo CD-kwaliteit Boek = 30 PDF files = alle 114 pagina’s van het WB boek Je kan een pagina van het boek openen en de bijbehorende video of MP3 in de door jou gewenste snelheid afspelen. Als je de ‘compacte modus’ van Windows Media Player kiest, kun je dit kleine scherm naast de notatie of tablatuur slepen.

Kies vervolgens de afspeelsnelheid en ‘herhalen’ en speel na/mee. In kombinatie met een laptop, beamer and scherm is deze CDROM zeer geschikt voor klassikaal onderwijs en workshops. € 33,- exclusief verpakkings-, verzendkosten.

Page 3: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Hieronder enkele afbeeldingen (lage resolutie JPEG) van enkele pagina’s van het boek. Deze 2 symbolen geven aan dat er instructie-video’s of MP3’s te bekijken/beluisteren zijn.

Video MP3 : representeren precies wat er in de notatie en/of tablatuur staat.

* Uitleg met notatie en tablaturen van een techniek * Een studiemelodie met symbolen voor versieringen

* Foto’s en instructie t.a.v. hanteren en aanblazen * Foto’s met tablaturen van een majeur toonladder

Info Whistle Basics blad 3

Page 4: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Hieronder 4 pagina’s van hoofdstuk 18 met 24 Ierse tunes van opklimmende moeilijkheidsgraad. Het zijn kant en klare speel-arrangementen met de versieringen (symbolen) die in het boek zijn besproken. Bij veel tunes wordt onderaan ook interessante achtergrondinformatie gegeven.

1 2

3 4

Info Whistle Basics blad 4

Page 5: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Inhoudsopgave Whistle Basics

Hoofdstuk Pagina Omschrijving

I Titelblad

II Colophon

01 An Irish Blessing

02 Inhoudsopgave

03 Voorwoord

04 Even voorstellen

1 05 - 06 Doel, inhoud en werkwijze van Whistle Basics

2 07 - 11 De Whistle

3 12 - 13 Het vasthouden en aanblazen van de whistle

4 14 Voorbereiding tot oefenen en spelen

5 15 - 20 Toonladders D / G / C / A - majeur

6 21 - 23 De fluit-ornamentatie in de Ierse traditionele muziek

7 24 - 27 Tonguing / Slurring / Throating

8 28 - 32 Cuts

9 33 - 36 Strikes

10 37 - 40 Slides

11 41 - 46 Short Rolls

12 47 - 53 Long Rolls

13 54 - 59 Cranns

14 60 - 61 Trills

15 62 - 64 Vibrato

16 65 - 76 Elementaire muziektheorie in relatie tot de Ierse traditionele muziek

17 77 Alle vingerzettingen van D t/m Db++

18 78 - 103 Ekstra tunes met aanwijzingen en speeltips

104 - 105 Index 99 audio-bestanden

106 - 107 Index 70 video-bestanden

108 - 109 Index 99 muzieknotaties

110 - 111 Index 106 afbeeldingen

112 - 113 Mijn Notities / Mijn Tunes

114 Product-informatie Fluit Praxis

Page 6: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Index Audio: MP3 Nr 01 t/m 56

Nr Blz Hoofdstuk / Omschrijving Vorm Inhoud Bedoeling

4 Voorbereiding

01 14 Stemmen A-toon 440 Hz Test A toon Stemming kontroleren

5 Majeur-toonladders DGCA

02 15 Toonladder D-majeur Oefening 4/4 D t/m D+ Luisteren/Naspelen/Meespelen

03 16 Toonladder D-majeur octaaf Oefening 4/4 D+ t/m D++ Luisteren/Naspelen/Meespelen

04 17 Toonladder G-majeur Oefening 4/4 G t/m G+ Luisteren/Naspelen/Meespelen 05 18 Toonladder C-majeur Oefening 4/4 C t/m C+ Luisteren/Naspelen/Meespelen

06 19 Toonladder A-majeur Oefening 4/4 A t/m A+ Luisteren/Naspelen/Meespelen

7 Tonguing/Slurring/Throating 07 24 Maxima’s /Alexanders Hornpipes Track CD Druid Dance Luistervoorbeeld

08 25 The Rising of the Moon Air 2x: 2 tempi Tonguing Luisteren/Naspelen/Meespelen

09 25 The Star of the County Down Air 2x Tonguing Luisteren/Naspelen/Meespelen 10 26 The Black Velvet Band Air 1x Slurring Luisteren/Naspelen/Meespelen

11 26 Down by the Sally gardens Air 3x Slurring zonder & met ornament Luisteren/Naspelen/Meespelen

12 27 Blind Mary Nr 1 Air 1x Tonguing/Slurring Luisteren/Naspelen/Meespelen

8 Cuts

13 28 Cut D t/m C#/C Oefening 4/4 Cut D t/m C#/C Luisteren/Naspelen/Meespelen

14 28 Cut D+ t/m D++ Oefening 4/4 Cut D+ t/m D++ Luisteren/Naspelen/Meespelen 15 29 Cut in D-, en G-majeur Oefening 4/4 & 6/8 Cut/Slurring Luisteren/Naspelen/Meespelen

16 29 Get up old Woman A Double jig Cut/Slurring Luistervoorbeeld

17 29 Get up old Woman A Double jig Cut/Slurring Luisteren/Naspelen/Meespelen 18 30 The Rising of the Moon 2 Air 1x Cut/Slurring Luisteren/Naspelen/Meespelen

19 30 Kean O’Hara Air 1x Cut/Slurring Luisteren/Naspelen/Meespelen

20 31 Blind Mary Nr 2 Air 2x Cut/Slurring Luisteren/Naspelen/Meespelen 21 31 Blind Mary Nr 2 Air 2x Bouzouki-begeleiding F.v.Hooff Luisteren/Naspelen/Meespelen

22 32 Kerry Polka Nr 1 Polka 2 tempi Cut/Tonguing Luisteren/Naspelen/Meespelen

23 32 Carolan’s jig A Double jig Triple cuts in long Dcrann Luistervoorbeeld

9 Strikes

24 33 Strike E t/m D++ Oefening 4/4 Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen

25 34 Strike G t/m G+ Oefening 4/4 Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen 26 34 Bonnie Charlie A March 1x Strike/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

27 35 Si Bheag Si Mhor A Waltz 1x Strike/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

28 35 Si Bheag Si Mhor B Waltz 1x Strike/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen 29 35 Si Bheag Si Mhor AB Waltz 2x Strike/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

30 36 Kerry Polka Nr 2 Polka 2 tempi Strike/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

31 36 As through the Woods March 2 tempi Strike/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen 32 36 As through the Woods March Track CD Druid Dance Luistervoorbeeld

10 Slides

33 37 Rising slide D t/m C# Oefening 4/4 Rising slide Luisteren/Naspelen/Meespelen 34 37 Rising slide D+ t/m C#+ Oefening 4/4 Rising slide Luisteren/Naspelen/Meespelen

35 37 Rising slide G t/m G+ Oefening 4/4 Rising slide Luisteren/Naspelen/Meespelen 36 38 Cape Clear Slow air 1x Track audiotape WaterEmotion Luistervoorbeeld

37 38 Nehalennia jig Double jig Track CD Nehalennia Suite Luistervoorbeeld

38 39 Little Heathy Hill A Hornpipe F slide/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen 39 39 Little Heathy Hill B Hornpipe F slide/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

40 40 Polka Antaine Mhic Lu A Polka Short slide/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

41 40 Polka Antaine Mhic Lu B Polka Short slide/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen 42 40 Polka Antaine Mhic Lu Polka sneller Short slide/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

11 Short rolls 43 42 Short roll D t/m C# Oefening 4/4 Sh.roll D t/m C# Luisteren/Naspelen/Meespelen 44 42 Short roll D+ t/m C#+ Oefening 4/4 Sh.roll D+ t/m C#+ Luisteren/Naspelen/Meespelen

45 43 The Limestone Rock A Reel Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen

46 43 The Limestone Rock B Reel Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen 47 43 The Limestone Rock Reel sneller Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen

48 44 Callaghan’s Reel A Reel Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen

49 44 Callaghan’s Reel B Reel Sh.roll/Cut/Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen 50 44 Callaghan’s Reel Reel sneller Sh.roll/Cut/Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen

51 45 Bonnie Charlie A March Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen

52 45 Bonnie Charlie B March Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen 53 45 Bonnie Charlie March sneller Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen

54 46 Scattery Island A Jig (Slide) Sh.roll/Cut/Strike/Lo.roll Luisteren/Naspelen/meespelen

55 46 Scattery Island B Jig (Slide) Sh.roll/Cut/Strike/Lo.Dcrann Luisteren/Naspelen/Meespelen 56 46 Scattery Island Jig (Slide) sneller Sh.roll/Cut/Strike/Lo.Dcrann Luisteren/Naspelen/Meespelen

Page 7: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Index Audio: MP3 Nr 57 t/m 99

Nr Blz Hoofdstuk / Omschrijving Vorm Inhoud Bedoeling

12 Long rolls

57 47 Long roll D t/m C# Oefening 6/8 Lo.roll D t/m C# Luisteren/Naspelen/Meespelen

58 48 Long roll D+ t/m C#+ Oefening 6/8 Lo.roll D+ t/m C#+ Luisteren/Naspelen/Meespelen

59 48 Long roll D t/m B+ Oefening 6/8 Lo.roll D t/m B+ Luisteren/Naspelen/Meespelen 60 49 Long roll G t/m F#+ Oefening 6/8 Lo.roll G t/m F#+ Luisteren/Naspelen/Meespelen

61 49 The Kid on the Mountain A Slip jig Lo.roll/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

62 49 The Kid on the Mountain B Slip jig Lo.roll/Cut/Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen 63 49 The Kid on the Mountain Slip jig sneller Lo.roll/Cut/Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen

64 50 The Rambling Pitchfork A Double jig Lo.roll/Cut/Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen

65 50 The Rambling Pitchfork B Double jig Lo.roll/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen 66 50 The Rambling Pitchfork Double jig sneller Lo.roll/Cut /Variatie B-deel Luisteren/Naspelen/Meespelen

67 51 The Blackbird Nr 1 A Set dance Lo.roll/Cut/Sh.roll/Trill/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen

68 51 The Blackbird Nr 1 B Set dance Lo.roll/Cut/Slide/T.triplet/Trill/Vibr. Luisteren/Naspelen/Meespelen 69 51 The Blackbird Nr 1 Set dance sneller Lo.roll/Cut/Slide/Ttriplet/Trill/Vibr. Luisteren/Naspelen/Meespelen

70 52 Farewell to Erin A Reel Lo.roll/Cut/Sh.roll Luisteren/Naspelen/Meespelen

71 52 Farewell to Erin A B C D Reel sneller Onregelmatige Lo.roll Luistervoorbeeld 72 53 The Blackbird Nr 2 Set dance Punt-streep/Lo.roll/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

13 Cranns

73 54 Short D roll/Short D crann Oefening 4/4 Sh.D roll/Sh.D crann Luisteren/Naspelen/Meespelen 74 54 Long D roll/LongD crann Oefening 4/4 Lo.D roll/Lo.D crann Luisteren/Naspelen/Meespelen

75 55 Short D+ roll/Short D+ crann Oefening 4/4 Sh.D+ roll/Sh.D+ crann Luisteren/Naspelen/Meespelen

76 55 Long D+ roll/LongD+ crann Oefening 4/4 Lo.D+ roll/Lo.D+ crann Luisteren/Naspelen/Meespelen 77 55 Short D crann Oefening 4/4 Sh.D crann Luisteren/Naspelen/Meespelen

78 55 Short D+ crann Oefening 4/4 Sh.D+ crann Luisteren/Naspelen/Meespelen

79 56 The Dublin Road Reel 3 tempi Sh.D crann/Cut/Strike Luisteren/Naspelen/Meespelen 80 57 Long D crann Oefening 3 tempi Lo.D crann Luisteren/Naspelen/Meespelen

81 57 Port Gan Ainm A Double jig Lo.D crann/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

82 57 Port Gan Ainm B Double jig Lo.D crann/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen 83 57 Port Gan Ainm Double jig sneller Lo.D crann/Cut Luisteren/Naspelen/Meespelen

84 58 The Silver Spear A Reel 2 tempi Lo.D crann/Cut/Sh.roll/Lo.roll Luisteren/Naspelen/Meespelen

85 58 Long D+ crann Oefening 3 tempi Lo.D+ crann Luisteren/Naspelen/Meespelen 86 59 Tobins Favourite A Double jig 2 tempi Lo.D+ crann/Cut/Lo.roll Luisteren/Naspelen/Meespelen

14 Trills

87 60 The South Wind Waltz Sh.trill/Cut/Strike/Slide/Fing.vibr. Luisteren/Naspelen/Meespelen 88 61 Bonnie Charlie A March Sh.trill/Cut/Strike/Sh.roll/T.triplet Luisteren/Naspelen/Meespelen

89 61 Loch Gowna A Double jig Sh.trill/Cut/Slide/Lo.roll Luisteren/Naspelen/Meespelen

90 61 Loch Gowna A Double jig sneller Sh.trill/Cut/Slide/Lo.roll Luisteren/Naspelen/Meespelen

15 Vibrato

91 64 An Roisin Dubh Slow Air Sean Nos Fing.vibr./Slide/Cut/Breath vibr. Luisteren/Naspelen 92 64 An Roisin Dubh Slow air vrij C-whis. Track CD Druid Dance Luistervoorbeeld

Extra Percussie Tracks

93 Jig Tempo 1 = rustig Meespelen 94 Jig Tempo 2 = sneller Meespelen

95 Reel Tempo 1 Meespelen

96 Reel Tempo 2 Meespelen 97 Polka Tempo 1 Meespelen

98 Polka Tempo 2 Meespelen

99 Hornpipe Tempo 1 Meespelen

Afb.104 Bevriende muzikanten Thierry Masure (L) & Kees Schoone (R)

Page 8: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Index Video: Nr 01 t/m 40

Nr Blz Hoofdstuk / Omschrijving Vorm Inhoud Bedoeling

5 Majeur-toonladders DGCA

01 15 Toonladder D-majeur Oefening 4/4 D t/m D+ Bekijken/Naspelen/Meespelen

02 16 Toonladder D-majeur octaaf Oefening 4/4 D+ t/m D++ Bekijken/Naspelen/Meespelen

03 17 Toonladder G-majeur Oefening 4/4 G t/m G+ Bekijken/Naspelen/Meespelen 04 18 Toonladder C-majeur Oefening 4/4 C t/m C+ Bekijken/Naspelen/Meespelen

05 19 Toonladder A-majeur Oefening 4/4 A t/m A+ Bekijken/Naspelen/Meespelen

8 Cuts

06 28 Cut D t/m C#/C Oefening 4/4 Cut D t/m C#/C Bekijken/Naspelen/Meespelen

07 28 Cut D+ t/m D++ Oefening 4/4 Cut D+ t/m D++ Bekijken/Naspelen/Meespelen 08 29 Cut in D-, en G-majeur Oefening 4/4 + 6/8 Cut/Slurring Bekijken/Naspelen/Meespelen

09 29 Get up old woman A Double jig 6/8 Cut/Slurring Kijk- en luistervoorbeeld

10 30 The Rising of the Moon Nr 2 Air 4/4 Cut/Slurring Bekijken/Naspelen/Meespelen 11 30 Kean O’Hara Air 3/4 Cut/Slurring Bekijken/Naspelen/Meespelen

12 32 Kerry Polka Nr1 A Polka 2/4 Cut/Tonguing Bekijken/Naspelen/Meespelen

13 32 Kerry Polka Nr1 B Polka 2/4 Cut/Tonguing Bekijken/Naspelen/Meespelen 14 32 Carolan’s jig A Double jig 6/8 Triple cut in long Dcrann Kijk- en luistervoorbeeld

9 Strikes

15 33 Strike E t/m D++ Oefening 4/4 Strike E t/m D++ Bekijken/Naspelen/Meespelen

16 34 Strike G t/m G+ Oefening 4/4 G t/m G+ Bekijken/Naspelen/Meespelen 17 34 Bonnie Charlie A March 2/4 Strike/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

18 35 Si Bheag Si Mhor A Waltz 3/4 Strike/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

19 35 Si Bheag Si Mhor B Waltz 3/4 Strike/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen 20 36 Kerry Polca Nr 2 A Polka 2/4 Strike/Cut/Tonguing Bekijken/Naspelen/Meespelen

21 36 Kerry Polca Nr 2 B Polka 2/4 Strike/Cut/Tonguing Bekijken/Naspelen/Meespelen

22 36 As through the Woods Air 4/4 Strike/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

10 Slides

23 37 Rising slide D t/m C# Oefening 4/4 Rising slide D t/m C# Bekijken/Naspelen/Meespelen

24 37 Rising slide D+ t/m C#+ Oefening 4/4 Rising slide D+ t/m C#+ Bekijken/Naspelen/Meespelen 25 37 Rising slide G t/m G+ Oefening 4/4 Rising slide G t/m G+ Bekijken/Naspelen/Meespelen

26 38 Cape Clear Slow air Rising slide/Fing.vibr. Kijk- en luistervoorbeeld

27 38 Nehalennia Jig B Double jig 6/8 F en C met half holing/Lo.roll Bekijken/Naspelen/Meespelen 28 39 Little heathy Hill A Hornpipe 4/4 F-slide/C-cut/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen

29 39 Little heathy Hill B Hornpipe 4/4 F-slide/C-cut/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen

30 40 Polca Antaine Mhic Lu AB Polka 2/4 Struck slide/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

11 Short rolls

31 42 Short roll D t/m C# Oefening 4/4 Sh.roll D t/m C# Bekijken/Naspelen/Meespelen

32 42 Short roll D+ t/m C#+ Oefening 4/4 Sh.roll D+ t/m C#+ Bekijken/Naspelen/Meespelen

33 43 The Limestone Rock A Reel 4/4 Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen 34 43 The Limestone Rock B Reel 4/4 Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen

35 44 Callaghan’s Reel A Reel 4/4 Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen

36 44 Callaghan’s Reel B Reel 4/4 Sh.roll/Cut/Strike Bekijken/Naspelen/Meespelen 37 45 Bonnie Charlie A March 2/4 Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen

38 45 Bonnie Charlie B March 2/4 Sh.roll/Cut/Strike/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen

39 46 Scattery Island A Jig 6/8 (Slide) Sh.roll/Cut/Strike/Lo.roll Bekijken/Naspelen/Meespelen 40 46 Scattery Island B Jig 6/8 (Slide) Sh.roll/Cut/Strike/Lo.D crann Bekijken/Naspelen/Meespelen

Page 9: Whistle Basics© Info 2e Nederlandse Uitgave / November 2009

Index Video: Nr 41 t/m 70

Nr Blz Hoofdstuk / Omschrijving Vorm Inhoud Bedoeling

12 Long rolls

41 47 Long roll D t/m C# Oefening 6/8 Lo.roll D t/m C# Bekijken/Naspelen/Meespelen

42 48 Long roll D+ t/m C#+ Oefening 6/8 Lo.roll D+ t/m C#+ Bekijken/Naspelen/Meespelen

43 48 Long roll D t/m B+ Oefening 6/8 Lo.roll D t/m B+ Bekijken/Naspelen/Meespelen 44 49 Long roll G t/m F#+ Oefening 6/8 Lo.roll G t/m F#+ Bekijken/Naspelen/Meespelen

45 49 Kid on the Mountain A Slip jig 9/8 Lo.roll/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

46 49 Kid on the Mountain B Slip jig 9/8 Lo.roll/Cut/Strike Bekijken/Naspelen/Meespelen 47 50 Rambling Pitchfork A Double jig 6/8 Lo.roll/Cut/Strike Bekijken/Naspelen/Meespelen

48 50 Rambling Pitchfork B Double jig 6/8 Lo.roll/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

49 51 The Blackbird Nr1 A Set dance 4/4 Lo.roll/Cut/Sh.roll/Trill/T.triplet Bekijken/Naspelen/Meespelen 50 51 The Blackbird Nr1 B Set dance 4/4 Lo.roll/Cut/Trill/T.triplet/Slide/Vibr. Bekijken/Naspelen/Meespelen

51 52 Farewell to Erin A Reel 4/4 Lo.roll/Sh.roll/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

13 Cranns

52 54 Short D roll / Short D crann Oefening 4/4 Sh.D roll / Sh.D crann Bekijken/Naspelen/Meespelen 53 54 Long D roll / Long D crann Oefening 4/4 Lo.D roll / Lo.D crann Bekijken/Naspelen/Meespelen

54 55 Short D+ roll / Short D+ crann Oefening 4/4 Sh.D+ roll / Sh.D+ crann Bekijken/Naspelen/Meespelen

55 55 Long D+ roll / Long D+ crann Oefening 4/4 Lo.D+ roll / Lo.D+ crann Bekijken/Naspelen/Meespelen 56 55 Short D crann Oefening 4/4 Sh.D crann Bekijken/Naspelen/Meespelen

57 55 Short D+ crann Oefening 4/4 Sh.D+ crann Bekijken/Naspelen/Meespelen

58 56 Dublin Road A Reel 4/4 Sh.D crann/Cut/Strike Bekijken/Naspelen/Meespelen 59 56 Dublin Road B Reel 4/4 Sh.D+ crann/Cut/Strike/Sh.+Lo.roll Bekijken/Naspelen/Meespelen

60 57 Long D crann Oefening 6/8 Lo.D crann Bekijken/Naspelen/Meespelen

61 57 Port Gan Ainm A Double jig 6/8 Lo.D crann/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen 62 57 Port Gan Ainm B Double jig 6/8 Lo.D crann/Cut Bekijken/Naspelen/Meespelen

63 58 The Silver Spear A Reel 4/4 Lo.D crann/Cut/Sh.roll/Lo.roll Bekijken/Naspelen/Meespelen

64 58 Long D+ crann Oefening 6/8 Lo.D+ crann Bekijken/Naspelen/Meespelen 65 59 Tobins Favourite A Double jig 4/4 Lo.D+ cranns/Cut/Lo.roll Bekijken/Naspelen/Meespelen

14 Trills

66 60 The South Wind Waltz 3/4 Sh.trill/Cut/Strike/Slide/Fing.vibr. Bekijken/Naspelen/Meespelen 67 61 Bonnie Charlie A March 2/4 Sh.trill/Cut/Strike/Sh.roll/T.tripet Bekijken/Naspelen/Meespelen

68 61 Loch Gowna A Double jig 6/8 Sh.trill/Cut/Lo.roll/Slide Bekijken/Naspelen/Meespelen

69 61 Loch Gowna A Double jig 6/8 snel Sh.trill/Cut/Lo.roll/Slide Bekijken/Naspelen/Meespelen

15 Vibrato

70 64 Molly Saint George Slow air Fing.vibr./Breath vibr./Slide/Cut Bekijken/Naspelen

Afb.105 In theater de Mythe / Goes