Weidevogels 2014

1
De beschermde komgronden van Lampernisse zijn niet alleen een prachtig landschap om in te vertoeven maar tevens een belangrijk regionaal weidevogelgebied. Natuurwerkgroep De Kerkuil werkt bijna tien jaar in het gebied samen met de VLM om de beheersovereenkomsten weidevogelbeheer op te volgen. Tijd voor een kleine balans en evaluatie. We gaan na hoe we het nestsucces kunnen verhogen: niet alleen door gerichte aankoop van gebieden, door beheersovereenkomsten te sluiten om het beweiden of het maaien te verlaten maar ook door gerichte maatregelen te treffen wanneer bijvoorbeeld grutto jongen aanwezig zijn op het perceel. Door deze maatregelen toe te passen op gebiedsniveau kan dit een impuls geven aan de populatie weidevogels in Lampernisse. Een aanrader voor wie in het voorjaar graag op pad gaat in een weidevogelgebied en natuurlijk ook voor onze weidevogelmedewerkers. Donderdag 27 maart 2014 om 19u30 Zaal Zannekin, Zannekinstraat 20 Lampernisse (Diksmuide) Inschrijven via de website: www.natuurwerkgroepdekerkuil.be Weidevogels: donderdag 27 maart 2014, 19u30

description

Weidevogels

Transcript of Weidevogels 2014

De beschermde komgronden van Lampernisse zijn niet alleen een prachtig landschap om in te vertoeven maar tevens een belangrijk regionaal weidevogelgebied. Natuurwerkgroep De Kerkuil werkt bijna tien jaar in het gebied samen met de VLM om de beheersovereenkomsten weidevogelbeheer op te volgen.

Tijd voor een kleine balans en evaluatie. We gaan na hoe we het nestsucces kunnen verhogen: niet alleen door gerichte aankoop van gebieden, door beheersovereenkomsten te sluiten om het beweiden of het maaien te verlaten maar ook door gerichte maatregelen te treffen wanneer bijvoorbeeld grutto jongen aanwezig zijn op het perceel.

Door deze maatregelen toe te passen op gebiedsniveau kan dit een impuls geven aan de populatie weidevogels in Lampernisse. Een aanrader voor wie in het voorjaar graag op pad gaat in een weidevogelgebied en natuurlijk ook voor onze weidevogelmedewerkers.

Donderdag 27 maart 2014 om 19u30Zaal Zannekin, Zannekinstraat 20 Lampernisse (Diksmuide)

Inschrijven via de website: www.natuurwerkgroepdekerkuil.be

Weidevogels: donderdag 27 maart 2014, 19u30