Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* *...

17
Webrichtlijnen met TYPO3

Transcript of Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* *...

Page 1: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Webrichtlijnenmet TYPO3

Page 2: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites

toegankelijk te maken*

* ook voor mensen zonder een functiebeperking

Page 3: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Er zijn vier niveaus in de Webrichtlijnen*

* Slechts twee gemeenten hebben niveau 1 behaald

Page 4: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Webrichtlijnen gaat niet alleen over

techniek*

* 80% van de tijd gaat zitten in de content

Page 5: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Maar wat betekenen die 125 richtlijnen

nu in de praktijk?*

*Oftewel hoe krijg je 3 sterren de website toegankelijk?

Page 6: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.
Page 7: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Techniek

Vormgeving

Content

praktijk

Page 8: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Template aanpassen

CSS opschonen

Scripting alternatieven

Realurl implementeren

Techniek (1)

Page 9: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

ALT-tags template

Link titles toevoegen

Captcha’s?

Géén (i)frames

Techniek (2)

Page 10: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

voldoende contrast

Links onderstrepen

Kleur & betekenis?

Géén flash

Vormgeving (1)

Page 11: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

<h1> <h2> <h3>

Géén Bold of Italic

Tabellen voor content

Headers voor tabellen

Content (1)

Page 12: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Alt-tags bij

afbeeldingen

Video? Onderschrift?

PDF? Als het PDF-A/1a

is

Kopieer uit kladblok

Content (2)

Page 13: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Rich Text Editor (htmlArea)

Page 14: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Afbeeldingen toevoegen

Page 15: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Tabel invoegen (RTE)

Page 16: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Link invoegen (RTE)

Page 17: Webrichtlijnen met TYPO3. De Webrichtlijnen zijn er om overheidswebsites toegankelijk te maken* * ook voor mensen zonder een functiebeperking.

Zijn er nog vragen of ideeën?