WBV-Nieuwsbrief 2015/03

42
Nieuwsbrief Jaargang 6 - nr. 3 - 17 februari 2015 Wielerbond Vlaanderen - Zuiderlaan 8 - 9000 Gent Partners Wielerbond Vlaanderen * Dhr. Robert Saelen, voorzitter WC Hulshout en vzw Wie- lerpiste Hulshout, ondervoorzitter Schaal ‘Marcel Indekeu’ Hulshout en lid van Wielerbond Vlaanderen; * Dhr. Frans Vanneste, secretaris van Wielerclub Ter Wijnberg Wevelgem. Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn op- rechte medeleven aan. In Memoriam Op 1 maart vindt in Dessel de eerste manche van de MTB Kids Challenge plaats. Alle info en online inschrijven kan via de website van de MTB Kids Challenge: www.mtbkidschallenge.be MTB Kids Challenge 2015 Start in Dessel op 1 maart De organisatoren van de Ster van de Vlaamse Ardennen, op de wielerkalender geprogrammeerd in het pinksterweekend van 23 tot en met 25 mei 2015, zijn wegens het afhaken van één van de organisatoren op zoek naar een organiserende club die op één van de voorziene wedstrijddagen alsnog een rit voor zijn rekening zou kunnen nemen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Piet De Clercq, [email protected] of gsm 0474 238 735. Kampioenschap van Vlaanderen nieuwelingen weg - 14/05/2015 Geïnteresseerde kandidaat-organisatoren kunnen het for- mulier voor kandidatuurstelling en het lastenboek voor de organisatie van dit kampioenschap terugvinden op: http://competitie.dewielerbond.be/Formulieren.aspx#14. Het formulier is eveneens te vinden op pagina 3 van deze Nieuwsbrief. De minimumaanbesteding bedraagt 2000 EUR. Kandidaat-organisatoren dienen een aangetekende brief met de formulieren “officiële kandidaatstelling” (in tweevoud) te zenden naar dhr. Jules Vandergunst, voorzitter Wielerbond Vlaanderen, Zuiderlaan 8, 9000 Gent. De formulieren dienen onder gesloten omslag in een andere om- slag verstuurd te worden, met op de gesloten omslag de vermel- ding “kandidatuur Kampioenschap van Vlaanderen nieuwelingen weg 2015”. Kandidaturen kunnen ingestuurd worden tot uiterlijk 17 maart 2015. Ster van de Vlaamse Ardennen ORGANISATOREN GEZOCHT Inhoud 1 Korte berichten 3 Formulier kandiaatstelling organisatie Kamp. van Vlaanderen nieuwelingen 4 Algemene vergadering WBV - 14/03 6 Lastenboek Flanders XCO Series 2015 9 Reglementen Flanders XCO Series 2015 16 Reglementen MTB Kids Series 2015 23 Reglementen MTB Youth Series 2015 27 Reglementen City MTB 2015 34 Kalender 21/02 - 15/03 Voor de begeleiding van de MTB-activiteiten (sportkampen en woensdagnamiddagactiviteiten) is de Druivenstreek MTB-school nog steeds op zoek naar enthousiaste begeleiders. Geïnteres- seerden kunnen altijd contact opnemen met [email protected]. Begeleiders gezocht

description

Wielerbond Vlaanderen Nieuwsbrief 2015/03

Transcript of WBV-Nieuwsbrief 2015/03

Page 1: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

Nieuwsbrief Jaargang 6 - nr. 3 - 17 februari 2015Wielerbond Vlaanderen - Zuiderlaan 8 - 9000 Gent

Partners Wielerbond Vlaanderen

* Dhr. Robert Saelen, voorzitter WC Hulshout en vzw Wie-lerpiste Hulshout, ondervoorzitter Schaal ‘Marcel Indekeu’ Hulshout en lid van Wielerbond Vlaanderen;

* Dhr. Frans Vanneste, secretaris van Wielerclub Ter Wijnberg Wevelgem.

Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn op-rechte medeleven aan.

In Memoriam

Op 1 maart vindt in Dessel de eerste manche van de MTB Kids Challenge plaats. Alle info en online inschrijven kan via de website van de MTB Kids Challenge:

www.mtbkidschallenge.be

MTB Kids Challenge 2015 Start in Dessel op 1 maart

De organisatoren van de Ster van de Vlaamse Ardennen, op de wielerkalender geprogrammeerd in het pinksterweekend van 23 tot en met 25 mei 2015, zijn wegens het afhaken van één van de organisatoren op zoek naar een organiserende club die op één van de voorziene wedstrijddagen alsnog een rit voor zijn rekening zou kunnen nemen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Piet De Clercq, [email protected] of gsm 0474 238 735.

Kampioenschap van Vlaanderen nieuwelingen weg - 14/05/2015

Geïnteresseerde kandidaat-organisatoren kunnen het for-mulier voor kandidatuurstelling en het lastenboek voor de organisatie van dit kampioenschap terugvinden op: http://competitie.dewielerbond.be/Formulieren.aspx#14. Het formulier is eveneens te vinden op pagina 3 van deze Nieuwsbrief.

De minimumaanbesteding bedraagt 2000 EUR.

Kandidaat-organisatoren dienen een aangetekende brief met de formulieren “officiële kandidaatstelling” (in tweevoud) te zenden naar dhr. Jules Vandergunst, voorzitter Wielerbond Vlaanderen, Zuiderlaan 8, 9000 Gent.

De formulieren dienen onder gesloten omslag in een andere om-slag verstuurd te worden, met op de gesloten omslag de vermel-ding “kandidatuur Kampioenschap van Vlaanderen nieuwelingen weg 2015”.

Kandidaturen kunnen ingestuurd worden tot uiterlijk 17 maart 2015.

Ster van de Vlaamse Ardennen

ORGANISATOREN GEZOCHT Inhoud1 Korte berichten3 Formulier kandiaatstelling organisatie Kamp. van Vlaanderen nieuwelingen4 Algemene vergadering WBV - 14/036 Lastenboek Flanders XCO Series 20159 Reglementen Flanders XCO Series 201516 Reglementen MTB Kids Series 201523 Reglementen MTB Youth Series 201527 Reglementen City MTB 201534 Kalender 21/02 - 15/03

Voor de begeleiding van de MTB-activiteiten (sportkampen en woensdagnamiddagactiviteiten) is de Druivenstreek MTB-school nog steeds op zoek naar enthousiaste begeleiders. Geïnteres-seerden kunnen altijd contact opnemen met [email protected].

Begeleiders gezocht

Page 2: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

In regionale wedstrijden mogen er maximum 2 motorrij-ders (burgers) ingezet worden. De organisator zorgt voor bijkomende volgbewijzen (getekend door de organisator en voorzien van een stempel van de gemeente/stad van de startplaats).De organisator dient de motorrijders erop te wijzen dat een volg-bewijs niet gelijk is aan een verzekering. Bij een ongeval zal de BA. verzekering van de motorrijders dienen aangesproken te worden. Schade aan de motorfiets zijn eigen kosten voor de eigenaar van de motorfiets. Werkwijze:- de organisator zal voor de wedstrijd de namen van de motor-

rijders met hun verzekeringgegevens doorgeven aan het college van commissarissen.

- de namen van de motorrijders worden genoteerd op het wed-strijdblad.

- de twee motorrijders plaatsen zich vooraan de wedstrijd achter de openingswagen. (Nooit voor deze wagen.)

- zij blijven minimum 100 meter voor de eerste renner.

- de motorrijders blijven op de rechterhelft van de rijbaan (aan-sprakelijkheid bij een ongeval).

- bij een ontsnapping dient het verschil minimum 1 minuut te zijn vooraleer 1 motorrijder voor het achtervolgende peloton gaat rijden.

- indien de voorsprong minder dan 1 minuut bedraagt gaat de motorrijder de kopgroep voorbij met de nodige voorzichtigheid.

- er blijft steeds 1 motorrijder achter de openingswagen en voor de eerste renner.

- men zal nooit een hoofdpeloton voorbij rijden. Indien men om een of andere reden achter het peloton terecht komt zal men 1 ronde wachten en opnieuw achter de openingswagen inpikken.

- de onderrichtingen van de koersdirecteur en commissarissen dienen strikt opgevolgd te worden.

- men zal zich nooit inlaten met het sportieve gebeuren of dit beïnvloeden.

- bij misbruik zal de motorrijder uit wedstrijd worden genomen.- bij herhaaldelijk misbruik zal de motorrijders niet meer toegela-

ten worden in de wedstrijden.- de federatie noch de organisatie kan aansprakelijk gesteld wor-

den bij incidenten waarbij een van deze motorrijders betrokken zijn.

Vanaf vrijdag 20 februari kan online ingeschreven worden voor de MTB Flanders XCO Series 2015 via de website van Wielerbond Vlaanderen.Gelieve rekening te houden met onderstaande reglementering.

Uit het reglement: Artikel 11 –Inschrijving bij EERSTE deel-name.

Een renner met vergunning dient zich uiterlijk dinsdag 23u59 -in de week voorafgaand aan de wedstrijd- vooraf in te schrijven. De renner ontvangst dan bij de inschrijving en stuurbord dat aan-gekocht wordt door (10 euro) en eigendom blijft van de renner. Op het stuurbord is een chip voor tijdsregistratie bevestigd. DIT STUURBORD DIENT VOOR GEBRUIK BIJ ALLE WEDSTRIJ-DEN VAN DE FLANDERS XCO SERIES 2015!!!

Indien de renner niet, of niet tijdig was vooringeschreven zal hij de dag van de wedstrijd nog kunnen inschrijven tot 45 minuten voor de start van de wedstrijd. Hij zal in de startvolgorde achter de renners met wel een aangevraagd stuurbord moeten plaatsne-men.

Deelnemers ZONDER vergunning betalen niet voor het gebruik van het stuurbord en betalen geen extra bijschrijfgeld (ook indien ze niet vooraf zijn ingeschreven).

De kalender ziet er als volgt uit:

- 29/03 Pepingen- 24/05 Hamme- 31/05 Moerbeke Waas- 28/06 Paal- 26/07 Beringen- 13/09 Langdorp- 04/10 Ravels

Online inschrijven MTB Flanders XCO Series

Naar aanleiding van verschillende gesprekken tussen rijders, ouders en organisatoren van mountainbikewed-strijden, komt Bart Langmans, voorzitter MTB WBV, met een nieuwe formule voor de dag die als doel heeft meer wedstrijden aan te bieden voor de Nieuwelingen, Juniors en Dames Jeugd in Vlaanderen.

Bart Langmans vertelt: “Op een bepaalde wedstrijd kwam één van de ouders naar mij en vroeg waarom zijn dochter nog MTB zou rijden als er maar 4 wedstrijden zijn. Dit stemde mij tot nadenken want het was wel een feit. Het eerste voorstel was om deze cate-gorieën een invulling te geven in de Kids zonder hen daarin vast te klikken zodat zij ook nog andere wedstrijden daarbuiten konden rijden. Samen met de jeugdcoach Maarten Gybels, NODRUGS sportswear CEO Stefan Van Ouytsel en de leden van de Vlaamse Commissie MTB, bestaande uit de provinciale voorzitters, Peter Verhoeven, Johan Beliën en Robert Glorieux hebben we een extra opening gecreëerd binnen de Open wedstrijden.”

Vanaf 2015 kan een organisator van de MTB Kids Series of een organisator van een open wedstrijd de jeugdcategorieën een invulling geven in zijn programma zonder hiervoor een extra orga-nisatievergunning te moeten aanvragen. Er wordt voorlopig geen prijzenbarema uitbetaald, de laureaten zullen uitgenodigd worden op de gala avond van de Kids. Daar zal een trui overhandigd worden alsook verschillende naturaprijzen. Organisatoren kunnen enkel een Youth Series wedstrijd organiseren in een weekend dat er geen Flanders Series worden ingericht.

In 2015 staan er voorlopig 4 extra wedstrijden op de kalen-der voor de Vlaamse mountainbikejeugd, als men daarbij de 7 wedstrijden voegt voor de Flanders XCO Series komt de teller op 11 wedstrijden te staan. “Wij denken hiervoor voorlopig een antwoord gevonden te hebben op de bezorgdheid van renners en ouders om extra wedstrijden te creëren voor deze categorieën”, aldus Bart Langmans.

Nieuwe ‘YOUTH SERIES MTB’ zorgt voor extra jeugdwedstrijden

Begeleiding door motorrijders in regionale wedstrijden

p. 2 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Page 3: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

OFFICIËLE KANDIDAATSTELLING voor de organisatie van een

Kampioenschap van Vlaanderen NIEUWELINGEN WEG in 2015 Uiterste datum van indiening: 17/3/2015 Toekenning door Wielerbond Vlaanderen: 24/3/2015

Ondergetekenden, Voorzitter (wielerclub) of Burgemeester (gemeente/stad)

..........................................................................................................................................................................................................

Secretaris (wielerclub/gemeente/stad)

..........................................................................................................................................................................................................

Van de wielerclub (enkel in geval van wielerclub) ..........................................................................................................................

Te .....................................................................................................................................................................................................

Adres briefwisseling naam: .............................................................................................................................................................

Straat en nr.: ....................................................................................................................................................................................

Postnr.: ....................................................... Gemeente: .................................................................................................................

Verklaren kennis genomen te hebben van de lastvoorwaarden voor de organisatie van een Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen, verklaren zich – in naam van het bestuur – akkoord om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het aangeduid kampioenschap(pen) en gaan onvoorwaardelijk akkoord met de lastvoorwaarden. Bij toekenning door Wielerbond Vlaanderen van het betrokken Kampioenschap van Vlaanderen verklaren zij zich dan ook akkoord om onvoorwaardelijk het Kampioenschap van Vlaanderen te organiseren conform het lastenboek. KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN NIEUWELINGEN WEG

14 mei 2015 € 2.000 of verhoogd bod1 .................................. € 1De kandidaat voor de organisatie van een Kampioenschap van Vlaanderen heeft het recht om voor deze kampioenschappen een hoger bod uit te brengen. Voor Wielerbond Vlaanderen zal dit echter niet als enig criterium gelden bij de toekenning, maar dit kan een gevoelige versterking inhouden van de kandidatuur. Het bedrag moet gestort worden:

Een eerste schijf van 50%, zijnde ........................................................ €, 15 dagen na de officiële toekenning.

Een tweede schijf van 50%, zijnde ....................................................... €, 3 maanden voor de datum van het kampioenschap.

Opgemaakt in tweevoud te .................................................... op ......................................... De Voorzitter/Burgemeester De Secretaris

Stempel club/stad/gemeente

Page 4: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 4 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

WIELERBOND VLAANDEREN VZW

ALGEMENE VERGADERING

ZATERDAG 14 MAART 2015 - 10u00 Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent

Business Seats A2

DEFINITIEVE AGENDA Geachte, De raad van bestuur van WBV vzw nodigt de werkende leden van elke provinciale vzw en het werkend lid van de vzw VWS uit op de algemene vergadering die plaatsvindt in de Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent (Business Seats A2) op zaterdag 14 maart 2015 om 10u00. Alleen de werkende leden aangewezen door de raad van bestuur van hun provinciale vzw en de vzw VWS kunnen tot de stemming toegelaten worden. Elk werkend lid heeft recht op één stem. Een werkend lid van een provinciale vzw mag bij volmacht voor één ander werkend lid uit zijn provincie stemmen. Het aantal volmachten is beperkt tot één. De definitieve agenda en de volmachtformulieren zullen minimum 8 dagen voor de algemene vergadering per gewone brief of per e-mail aan elk werkend lid toegestuurd worden. 1. Afroeping van de werkende leden en nazicht van hun volmacht 2. Verwelkoming door de voorzitter 3. Verslagen beheerscomités 2014 4. Beleidsvisie CEO 5. Goedkeuring balans, winst- en verliesrekening 2014 6. Aanpassing en goedkeuring begroting 2015 7. Goedkeuring begroting 2016 8. Verslag commissaris 9. Kwijting aan de bestuurders 10. Benoeming bestuurders raad van bestuur en hun vaste vervangers Gent, 17 februari 2015

Jean Brebels Secretaris

Jules Vandergunst Voorzitter

Page 5: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

WERKEN

DE LEDEN

Antwerpen (25)

AVON

DS Dirk BEN

SCH Chantal BERTELS Constant BRU

YNDO

NCKX François

BUYLIN

CKX Jozef CO

RNELIS Dirk

DE SMET Danny

DUYSSEN

S Karlien ELIAERTS François GLO

RIEUX Robert

LEMM

ENS Eddy

LIECKENS M

arcel STESSENS M

arc TERM

ON

T Gabriël THYS André VAN

DEN BRAN

DT Ludo VAN

DEN EYN

DE Marc

VAN HERBRU

GGEN M

onique VAN

STEENBERGEN

Rudi VAN

ZITTEREN Frank

VANDAEL Jan

VERBIEST Patrick VERVLO

ET Erwin

VINGERHO

ED Eddy W

ILLEMS Ludw

ig

Limburg (13)

AERTS Jean ALEN

IS Glenn ALEN

IS Roland BO

SMAN

S Alfons GERARDS Luc GRO

NDELAERS Frank

JORDEN

S Arthur M

ON

DELAERS Jos PO

NET Eddy

REEKMANS Ronny

SCHEPERS Linda STEVEN

S Lieve SW

INNEN

René

Oost-Vlaanderen (52)

BEECKMAN

Antoine BEECKM

AN Koen

BON

DUE Rudy

BOSM

ANS W

outer CO

RYN Eric

COU

SIN Raoul

D’HON

DT John DE BO

RCHGRAVE Antoine DE CLEER Geo DE CLERCQ

Piet DE FREN

NE Jean-Pierre

DE JAEGER Antoine DE KEE Guy DE LATTE N

orbert DE M

ULDER Peter

DE RIJCKE Luc DE STAEBEL Liliane DE W

AEL Willy

DE WAN

DEL Mario

DE WILDE Lucien

DEGROO

TE Luc DHO

NT Hugo

DOBBELAERE Guy

DOBBELAERE W

illy DU

WYN

Bernard HELDERW

EIRT Fabian HERPELIN

CK Luc LACHAERT Lucien LAN

CKRIET Johan LAU

WAERT Stefaan

MAERSCHALCK André

MO

RNIE Jean Jacques

RON

SSE Luc SEGERS Rudi STEELS Rudy VAN

BAEL Chantal VAN

DAMM

E Tom

VAN DE M

AELE Christiaan VAN

DE VELDE Luc VAN

HECKE Mario

VAN HO

ECKE Patrick VAN

HULLE Johan

VAN N

IEUWENHO

VE Bart VAN

DAMM

E Geert VAN

DENABEELE U

rbain VERKIN

DEREN Gustave

VERSTREPEN Gustave

VOLCKAERT Laurent

WALTHO

FF-BORM

Ludo W

ATTE Wilfried

WEYM

EERSCH Jan W

ILLEMIJNS Dirk

Vlaams-Brabant (22)

COPPERS André

DE KEYSER Raphaël DEM

UN

TER Patrick EN

GELS Willy

HAEPERS Emiel

HOYLAERTS Rem

y JU

STENS Freddy LEO

N Jean-Pierre

LISSENS Eddy M

OEN

S Johan PAUW

ELS Pieter SERIN

Hugo STREU

LENS Pascal

THIELEMANS Jozef

VAN HEYM

BEECK Jean-Pierre VAN

PRAET Danny VAN

WIN

Johan VAN

GEEL Fernand VAN

LINT André

WILLEM

S Benny W

ILLEMS M

ia W

INN

EN René

West-Vlaanderen (39)

BUYSE Pierre

CASIER Marie-Claire

COU

CKE Walter

COVEN

S Rita DE ZEU

RE Marie-Christine

DEBLAERE Wim

DECLERCK Luc DEHAEN

E Frans DEM

AREST Marcel

DESCHUYTTER Filip

DESMET O

da FREDERIX Flor HEM

ERYCK Carla HEN

NECO

André HO

OREN

S Willy

JODTS Filiep

LAFLERE Anny LAN

GEDOCK Bernard

PRINZIE Gilbert

RIGOLE Raoul

SEMETIER Ingrid

TALLOEN

Dirk TESSIER Annelies VAN

NESTE Francis

VANDEKERCKHO

VE Patrick VAN

DERGUN

ST Jo VAN

DERGUN

ST Jules VAN

DERMEU

LEN Xavier

VANDERSCHELDEN

Staf VAN

ELSLANDE Christine

VANLU

CCHENE Freddy

VANN

IEUWEN

HUYZE Bart VAN

ROBAEYS Eric

VANSTEELAN

DT Henk VAN

STEENKISTE Lieve VERCO

UILLIE Kristof

VERGOTE W

alter VERVAECKE Dirk W

ATTENY Joseph

VWS (1)

WAUTERS M

arc

Page 6: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 6 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Lastenboek Flanders XCO Series 2015. Artikel 1 - Toekenning van de organisatie.

De organisatie zal toegekend worden onder volgende voorwaarden:

-reglementaire kandidatuurstelling door de organiserende club (aanvraag indienen voor de uiterste datum en aanvraag voorzien van de handtekening van voorzitter en secretaris van de club).

-betaling van de organisatievergunning

Artikel 2 – Inkomgelden. Het staat de inrichter vrij al dan niet inkomgelden te vragen voor het publiek. Het inkomgeld mag niet hoger zijn dan 3 euro. Een vermindering van minimaal 0.50 euro voor alle leden van WBV op vertoon van hun lidkaart moet gegeven worden. De inkom is gratis voor deelnemende renners. Er moeten vrijkaarten voorzien worden voor: -personen op wiens naam en in het bezit van een “rainbow pas UCI trade team” -geaccrediteerde pers -officials met officiële kaarten van WBV/FCWB/UCI -clubs onder de voorwaarden beschreven in artikel 3. De inkomgelden behoren integraal toe aan de organisator. Artikel 3 – clubs. Onder club wordt verstaan: een club die is aangesloten bij WBV/FCWB of andere federaties aangesloten bij de UCI. Clubs die bijdragen tot de uitstraling van het evenement (bv. opzetten van een stand) hebben recht op 4 vrijkaarten. Deze club doet de aanvraag tot het bekomen van de vrijkaarten minstens één week voor de wedstrijd met de volledige beschrijving van hun activiteiten die bijdragen tot de uitstraling van het evenement. Indien er commerciële activiteiten worden uitgevoerd mag de organisator een vergoeding vragen aan de club. Overeenkomsten tussen club en organisator dienen in overeenstemming te zijn met bovenstaande regelgeving. Alle andere overeenkomsten tussen club en organisator zijn buiten de verantwoordelijkheid van WBV. Artikel 4 – Drukwerken. Op de aanplakbrieven, omzendbrieven, folders en het programma moet minstens éénmaal voluit geschreven worden “Wielerbond Vlaanderen” en het logo van WBV. Drie maanden voor de organisatie is WBV verplicht de namen en logo’s van alle meewerkende firma’s te bezorgen aan de organisator. Deze logo’s en namen moeten op alle affiches, folders en het programma aangebracht worden. Artikel 5 – Materiaal ter beschikking gesteld door WBV. De inrichter is verplicht om signalisatiepijlen, afspanninglint, vlaggen, spandoeken, podium, portieken, bogen en ander materiaal door WBV ter beschikking gesteld op de meest duidelijke manier te gebruiken. De inrichter zal deze materialen gebruiken als een goede huisvader.

Page 7: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 7 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

De materialen moeten afgehaald worden door de organisator in het Bondsgebouw gelegen aan de Zuiderlaan 8 te Gent en binnen de week na de organisatie teruggebracht worden naar hertzelfde adres door de inrichter. Artikel 6 – Radio en televisie rechten. De radio- en televisierechten behoren toe aan de organisator. Artikel 7 – Taksen. De lokale organisator verbindt er zich toe alle financiële lasten m.b.t. de organisatie te dragen (taksen, auteursrechten, huur lokalen, plaatsen tenten….) BILLIJKE VERGOEDING IS IN DE ORGANISATIEVERGUNNING INBEGREPEN. Artikel 8 – Geluidsinstallatie + elektriciteit De organisator dient een geluidsinstallatie te voorzien op de omloop (minimum aan de aankomstlijn en zo mogelijk op een “publiekstrefpunt”). Een speaker zal aangeworven en betaald worden door de organisator. Voor de tijdsregistratie is er de verplichting te zorgen voor elektriciteit (220Volt) aan de aankomst! Artikel 9– Publiciteit aan aankomstzone. WBV, haar partners en de sponsors van de Flanders XCO Series hebben recht op de helft van de ruimte op de nadar afsluiting beginnende 30 meter voor de aankomstlijn en eindigend 20 meter na de aankomstlijn. De ruimten zijn alternerend en zijn 6 meter breed. Artilkel 10-Startzone De organisator zorgt voor het aanbrengen van startlijnen. Deze lijnen zijn loodrecht op de as van de startrichting en worden om de 2 meter aangebracht. Er moeten 40 renners kunnen opgesteld worden en de breedte wordt berekend op 80 cm per renner. Breedte startzone Aantal renners 4 meter 5 5 meter 6 6 meter 7 7 meter 9 8 meter 10 Artikel 11-Aankomstzone Ter hoogte van de aankomst dient de organisator ervoor te zorgen dat de commissarissen van WBV beschut hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. De beschutting kan zijn: een aan 3 zijden gesloten tent, een mobiel home of elke andere inrichting die voldoet aan de (weer)omstandigheden. Artikel 12-Technische zone & bevoorradingszone.

Page 8: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 8 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Deze zone(s) moet(en) gescheiden zijn van het publiek. De toegang tot deze zone mag enkel gebeuren door bevoegden. Anderen mogen er zich niet kunnen bevinden en er dient een omleidingweg te zijn voor het gewone publiek. Artikel 13-Vlaamse wetgeving in verband met het organiseren van wielerwedstrijden. Deze wetgeving is ook van toepassing op de organisatie van mountainbikewedstrijden voor zover het reglement toepasbaar is (vb. niet het volgen van de wedstrijd met wagens). Er dient bijgevolg minstens één ambulance en voldoende ambulanciers aanwezig te zijn. Artikel 14-Huldigingsceromnie. De huldigingsplechtigheid moet voor alle categorieën zoals omschreven in het reglement. Voor elk podia voorziet de inrichter voor de winnaar, de tweede en de derde een bloemtuil en/of trofee. Artikel 15 – Geschillen Indien er een geschil ontstaat tussen de organisator en WBV zal dit geschil onderworpen worden aan de juridische dienst van WBV die een voorstel tot schikking zal voorstellen aan de organisator.

Page 9: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 9 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Reglementering Flanders XCO Series 2015

Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidcriterium en staat onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen.

Artikel 2 - Reglementen De wedstrijden worden verreden volgens de van toepassing zijnde UCI reglementen, bij afwijking de nationale reglementering of bij afwijking de regionale reglementering.

Artikel 3 - REGIONALE WEDSTRIJDEN. De wedstrijden die meetellen voor de Flanders XCO Series dienen op de mountainbikekalender te staan als regionale wedstrijden. Het tarief “organisatievergunning” wordt elk jaar vastgelegd door WBV.

Artikel 4 – Fiets Voor MTB wedstrijden zijn enkel fietsen die voldoen aan de geldende normen van mountainbikes toegelaten. De minimale bandbreedte, gemeten over het karkas van de band (exclusief noppen) dient 40 mm te bedragen.

Artikel 5 - Categorieën De Flanders XCO Series worden verreden voor de volgende categorieën:

1. heren Elite & U23 (scratch dagklassement en podium voor elite en beloften)

2. junioren jongens

3. nieuwelingen jongens

4. dames elite (beloften inbegrepen)

5. meisjes jeugd (nieuwelingen + junioren)

6. heren Masters 1 (30+ tot 39)

7. heren Masters 2 (40+)

8. heren amateurs + FunA

Dames amateurs + fun A dames + dame master1 en dame master2 RIJDEN MEE IN DE WEDSTRIJD FUNA. Er zal evenwel geen uitslag en geen klassement opgemaakt worden voor deze categorie.

9. Niet vergunninghouders (mannen en vrouwen) kunnen wel een wedstrijd betwisten maar er wordt geen eindklassement opgemaakt voor deze categorie. De organisator voorziet wel een kleine huldiging en is vrij om al dan niet beloningen uit te keren)

Artikel 6 – Vergunningen en inschrijvingsgeld Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een “competitie vergunning” voor het seizoen 2015 afgeleverd door KBWB-WBV-FCWB of door een andere federatie aangesloten bij de UCI.

Page 10: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 10 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Deelnemers in de categorie niet vergunninghouders (dames en heren) dienen zich ter plaatse een dagverzekering aan te schaffen. De renners die geen geldige vergunning bezitten of geen dagverzekering nemen, worden niet aanvaard bij de start. De dagvergunning kost 5 euro.

Inschrijvingsgeld voor alle deelnemers 10 euro. Het inschrijvingsgeld en de intekeningen voor de dagverzekering komen integraal toe aan WBV en de provinciale afdeling op wiens grondgebied de wedstrijd wordt betwist.

Artikel 7 – Einde van de wedstrijd. In een wedstrijd met gemengde categorieën met allen hetzelfde aantal ronden zal de wedstrijd afgevlagd worden voor elke categorie als de eerste renner die het voorziene aantal ronden heeft afgelegd de eindstreep overschrijdt. Wanneer er door de verschillende categorieën verschillend aantal ronden dienen afgelegd te worden zal de wedstrijd afgevlagd worden voor de categorie met het minst aantal ronden bij het overschrijden van de eerste renner van die categorie die het voorziene aantal ronden heeft afgelegd. De andere categorieën rijden verder tot ook bij hen het aantal ronden is afgelegd. Bij het overschrijden van de aankomst van de eerste renner die het gelijke voorziene aantal ronden heeft afgelegd zal de wedstrijd afgevlagd worden voor alle renners die datzelfde aantal ronden moesten afleggen. Artikel 8 – Dagklassement Renners die zijn gestart worden altijd opgenomen in de uitslag.

Mogelijkheden.

POS. Renners die de wedstrijd hebben beëindigd op die plaats.

DNF. Renners die de finish niet bereiken worden ook in de uitslag opgenomen met de vermelding “DNF”. Ze krijgen punten volgens hun klassement. Ze moeten wel minimaal één ronde volledig hebben afgelegd zodat ze kunnen “gechipt” worden. Indien ze geen volledige ronde aflegden bekomen ze geen punten.

DNQ. Renners die zijn gestart maar niet één volledige ronde hebben afgelegd en niet “gechipt” werden na de eerste ronde krijgen geen punten.

DNS. Renners die niet zijn gestart krijgen een vermelding “DNS” en bekomen geen punten.

DQF. Renners die uit de uitslag werden geschrapt. Ze krijgen geen punten.

Artikel 9 – Eindklassement. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet minimaal aan onderstaande tabel worden voldaan. Aantal wedstrijden Minimaal aantal deelnamen aan een wedstrijd

8 7 7 6 6 5 5 4 4 3 3 2 2 2 1 1

Punten worden toegekend volgens artikel 19. Bij gelijke stand tellen het aantal overwinningen, vervolgens het aantal 2° plaatsen, 3°, 4° en 5° plaatsen enz… . Indien er dan nog een gelijke stand zou zijn is de uitslag van de laatst gereden wedstrijd bepalend voor de volgorde van het eindklassement.

Page 11: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 11 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 10 - Kampioen van Vlaanderen De eerste:

1. heer elite

2. heer belofte

3. jongen nieuweling

4. jongen junior

5. dame elite en beloften vormend één categorie,

6. dame-jeugd (nieuweling + junior),

7. heer master1,

8. heer master2,

9. heer FUNA en amateurs vormend één categorie

Dame FUNA, Master1 en Master2. Er is geen eindklassement en geen titel.

In het individueel eindklassement van de Flanders XCO Series, met een vergunning WBV is Kampioen van Vlaanderen. Hij/Zij ontvangt een kampioenentrui waarmee hij/zij het volgende jaar mag rijden indien hij/zij in dezelfde categorie blijft. De truien worden geleverd door WBV.

Artikel 11 –Inschrijving bij eerste deelname. Een renner met vergunning dient zich uiterlijk dinsdag 23u59 -in de week voorafgaand aan de wedstrijd- vooraf in te schrijven. De renner ontvangst dan bij de inschrijving en stuurbord dat aangekocht wordt door (10 euro) en eigendom blijft van de renner. Op het stuurbord is een chip voor tijdsregistratie bevestigd. DIT STUURBORD DIENT VOOR GEBRUIK BIJ ALLE WEDSTRIJDEN VAN DE FLANDERS XCO SERIES 2015!!!

Indien de renner niet, of niet tijdig was vooringeschreven zal hij de dag van de wedstrijd nog kunnen inschrijven tot 45 minuten voor de start van de wedstrijd. Hij zal in de startvolgorde achter de renners met wel een aangevraagd stuurbord moeten plaats nemen.

Deelnemers ZONDER vergunning betalen niet voor het gebruik van het stuurbord en betalen geen extra bijschrijfgeld (ook indien ze niet vooraf zijn ingeschreven).

Overzicht inschrijvingsprijzen.

Categorie Vooraf ingeschreven

Niet vooraf ingeschreven bijschrijfgeld

Dagverze-kering

Waarborg Duplicaat Stuurbord 1° deelname

Zonder vergunning

10 euro xxxxxxxxxx 5 euro 10 euro XXXXXX XXXXXX

Met vergunning

10 euro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 10 euro 10 euro

Artikel 12 – Stuurbord bij de volgende wedstrijden

Page 12: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 12 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Het stuurbord aangekocht bij de eerste deelname dient voor de hele Flanders XCO Series. Het is de verantwoordelijkheid van de renner om het stuurbord steeds bij zich te hebben wanneer hij wil deelnemen aan een volgende Flanders XCO Series. Duplicaten van het stuurbord kunnen worden aangekocht tegen vergoeding van 10 EURO.

AAN HET STUURBORD MOGEN GEEN WIJZIGINGEN WORDEN AANGEBRACHT. (AFMETINGEN EN OPSCHRIFTEN)

Artikel 13 – Toegang tot de feed & technical zone. Bij ontvangst van het eerste stuurbord ontvangt de renner eveneens twee kaarten “accreditation feed & technical zone”. De renner is verantwoordelijk voor deze kaarten. Enkel personen in het bezit van dergelijke kaart mag zich in de afgebakende “feed & technical” zone bevinden. Enkel in deze zone(s) mag bevoorrading en technische bijstand worden verleend. De kaart moet op een zichtbare wijze gedragen worden.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn kinderen en dieren niet toegelaten in deze zone.

Elke niet reglementaire bevoorrading of technische assistentie buiten deze zone zal leiden tot uitsluiting (DSQ) uit de wedstrijd.

Artikel 14 – Startvolgorde eerste wedstrijd. De startvolgorde voor de eerste wedstrijd is voor de vooringeschreven renners het klassement van de Flanders Cup 2014. Niet vooringeschreven renners worden in volgorde van inschrijving toegevoegd. De Belgisch kampioen XCO wordt evenwel steeds als eerste afgeroepen.

De voorzitter van het college der commissarissen heeft per categorie (elite + beloften is één categorie) de mogelijkheid om 5 renners een bevoorrechte plaats te geven. Deze plaatsen zijn verplichtend plaatsen 11 tot 15.

Artikel 15 – Startvolgorde volgende wedstrijden. De startvolgorde voor de eerste wedstrijd is de laatst beschikbare stand van de “Flanders XCO Series”. De Belgisch kampioen XCO wordt evenwel steeds als eerste afgeroepen.

Renners die niet zijn opgenomen in dit klassement komen achter de laatste geklasseerde van het klassement “Flanders XCO Series” in de volgorde van het stuurbord nummer. Het stuurbord nummer wordt toegekend chronologisch volgens de inschrijvingen.

De voorzitter van het college der commissarissen heeft per categorie (elite + beloften is één categorie) de mogelijkheid om 5 renners een bevoorrechte plaats te geven. Deze plaatsen zijn verplichtend plaatsen 11 tot 15.

Artikel 16 - Startlijst Renners dienen na het betalen van het inschrijfgeld de startlijst te tekenen. Deze getekende startlijst zal door de jury gebruikt worden om de renners op te roepen voor de start. Renners die de startlijst niet hebben getekend, zullen niet worden opgeroepen en mogen niet starten.

Artikel 17 - Prijzengeld Er wordt prijzengeld uitgekeerd volgens het vooraf bepaalde barema (zie artikel 18). Te volgen procedure: 30’ na de aankomst van de laatste renner wordt de uitslag ter kennisgeving opgehangen aan het uitbetaling lokaal. Renners hebben nu 15’ de tijd om de uitslag te betwisten. Indien er geen betwistingen zijn wordt de uitslag als definitief aanzien en kunnen gedurende 15’ de prijzen in ontvangst genomen worden. De gewonnen prijs dient te worden afgehaald door de renner zelf of zijn vertegenwoordiger. Zowel de renner als de vertegenwoordiger moeten de vergunning in kwestie kunnen voorleggen en voor ontvangst tekenen.

Niet afgehaalde prijzen blijven in het bezit van WBV.

Page 13: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 13 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 18 - Tijdsregistratie Voor de tijdsregistratie is er een samenwerking tussen WBV en een gespecialiseerde firma.

Artikel 19 – Puntentelling Deze toekenning geldt voor iedere reeks waarin punten worden verkregen. pl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ptn 150 145 140 135 130 125 120 115 110 105 100 98 96 94 92 90 88 86 84 82

pl 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ptn 80 78 76 74 72 70 68 66 64 62 60 58 56 54 52 50 48 46 44 42

Vanaf 61 tot ….1 punt Artikel 20 – Prijzenbarema per wedstrijd. MEISJES JONGENS JONGENS DAMES HEREN HEREN HEREN HEREN

Jeugd Nieuwel. Junioren Elite Elite & Beloften Masters1 Masters2 FunA Niet

verg.

20 40 40 55 100 40 40 40 VRIJ

15 30 30 45 80 30 30 30

10 25 25 35 60 20 20 20

5 20 20 25 50 15 15 15

15 15 20 40 10 10 10

10 10 15 30 10 10 10

10 10 10 25 10 10 10

5 5 10 20 5 5 5

5 5 5 15 5 5 5

5 5 5 15 5 5 5

10

10

5

5

5

50 165 165 225 470 150 150 150 1525 Het prijzengeld is voor rekening van WBV

Page 14: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 14 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 21 – Prijzenbarema eindklassement. Voor het eindklassement wordt onderstaand tabel gehanteerd. Al het prijzengeld is voor rekening van WBV CATEGORIE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Elite Heren 135 110 80 60 40 35 30 25 20 10 545

Beloften Heren 135 110 80 60 40 35 30 25 20 10 545

Master 1 100 75 55 40 30 25 20 15 10 10 380

Master 2 100 75 55 40 30 25 20 15 10 10 380

Juniores 100 75 55 40 30 25 20 15 10 10 380

Nieuwelingen 100 75 55 40 30 25 20 15 10 10 380

Dames 135 110 80 60 40 35 30 25 20 10 545

Meisjes jeugd 50 40 30 20 10 10 10 10 10 10 200

FunA Heren 80 60 45 30 20 15 10 10 10 10 290

TOTAAL 3645 Artikel 22 – Programma. Het programma van een Flanders XCO Series zoals onderstaande is gepubliceerd dient gerespecteerd te worden. De Vlaamse MTB commissie kan uitzonderlijk toelating geven om af te wijken van het vast programma. De gemotiveerde aanvraag daartoe dient 3 maanden voor de wedstrijd gericht te worden aan de voorzitter van de Vlaamse MTB commissie Starturen 09h30 Heren FUNB, dames FUNB (niet vergunning) 11h00 Heren FunA, meisjes jeugd, jongens nieuwelingen (dames FunA, amateurs rijden samen met de heren FunA maar hebben geen klassement) 13h00 Heren junioren, heren masters2, dames elite + beloften 15h00 Heren elite + beloften + heren masters1 Inschrijvingen 1° wedstrijd tussen 08h00 en 08h45 / Duur wedstrijd 50’ START 9u30 2° wedstrijd tussen 09h30 en 10h15 / Duur wedstrijd 60’ START 11u00 3° wedstrijd tussen 11h00 en 12h15 / Duur wedstrijd 80’ SRART 13u00 4° wedstrijd tussen 13h00 en 14h15 / Duur wedstrijd 100’ START 15u00 Trainingen 08u00 - 09h25 10u30 – 10u55 12u15 – 12u45 14u30 - 14u45 Artikel 23 – Geschillen Onvoorziene omstandigheden zullen beoordeeld worden door het college der commissarissen. Betwistingen (klachten) zullen beslecht worden volgens het tuchtreglement. (www.wielerbondvlaanderen.be / reglementen / tuchtreglement en sancties).

Podia 1° wedstrijd: 10h45 2° wedstrijd: 12u30 3° wedstrijd: 14h40 4° wedstrijd: 16h50

Page 15: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 15 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 24 - Kalender 29/03 Pepingen 24/05 Hamme 31/05 Moerbeke-Waas 28/06 Paal 26/07 Beringen 13/09 Langdorp 04/10 Ravels Aan bovenstaande kalender kunnen nog wedstrijden toegevoegd worden in samenspraak met de voorzitter van de Vlaamse MTB Commissie.

www.wielerbondvlaanderen.be

Voorzitter Vlaamse Commissie MTB Bart Langmans [email protected] gsm 0494/560206

Wielerbond Vlaanderen Zuiderlaan 8

9000 Gent PROVINCIALE VOORZITTER MTB Commissie Vlaams Brabant : André Coppers [email protected] gsm 0498/455716 Antwerpen : Ludo Van den Brandt [email protected] gsm 0475/245988 Limburg : Arthur Jordens [email protected] gsm 0476/593988 West Vlaanderen : Frans Dehaene [email protected] gsm 0497/204725 Oost Vlaanderen : Liliane De Staebel [email protected] gsm 0472/299830

Page 16: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 16 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

REGLEMENTERING MTB KIDS SERIES 2015

De Kids Series MTB is een MTB happening voor kinderen met en zonder vergunning van Wielerbond Vlaanderen. Het is een organisatie in samenwerking tussen Wielerbond Vlaanderen, de organiserende club en indien mogelijk met de plaatselijke Sportraad. Artikel 1 LEEFTIJDSCATEGORIEEN. 1.1 ZONDER vergunning. (DIKKE BANDEN RACE) Wedstrijd 1: geboortejaren 2008-2007-2006-2005-2004. Wedstrijdduur: 10 à 15’ Wedstrijd 2: geboortejaren 2003-1997. Wedstrijdduur: 20 à 30’ Er worden geen uitslagen per geboortejaar opgemaakt. Er zijn geen categorieën. Er wordt een uitslag opgemaakt volgens bereiken van de aankomst met vermelding van het geboortejaar. Verzekering Wielerbond Vlaanderen inbegrepen in inschrijvingsprijs. 1.2 MET vergunning. (KIDSSERIES) U9 (7+8 jaar °2008-2007): één gezamenlijk klassement en één podium voor jongens en één podium voor meisjes. U11 (9 + 10 jaar °2006-2005): één gezamenlijk klassement en één podium voor jongens en één podium voor meisjes. U13 (11 + 12 jaar °2004-2003): één gezamenlijk klassement en één podium voor jongens en één podium voor meisjes. U15 (13 + 14 jaar °2002-2001): één gezamenlijk klassement en één podium voor jongens en één podium voor meisjes. Overzicht. Categorie Start Uitslag Podia Podia Kleur Duur Jongens meisjes wedstrijd U9 1 1 1 1 GROEN 15’ U11 1 1 1 1 GEEL 20’ U13 1 1 1 1 BLAUW 30’ U15 1 1 1 1 ROOD 40’ Artikel 2 Inschrijving. Niet vergunninghouders die deelnemen aan het promotioneel gedeelte betalen 4 euro. Het inschrijvingsgeld van 2 euro en bijkomend 2 euro voor de verzekering. Het inschrijfgeld is voor de organisator. De verzekeringsbijdrage is voor WBV. Deelnemers met een vergunning betalen 3 euro voor deelname in de kosten van de organisatie. Twee euro is voor de organisator om toe te laten een kwaliteitsvolle organisatie af te leveren en één euro is voor WBV om te gebruiken voor de eindhappening van de Series. Inschrijven ten laatste 6 dagen voor eerste deelname via: www.wielerbondvlaanderen.be en/of www.mtbkidschallenge.be (zie lager stuurbord)

Page 17: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 17 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Inschrijvingen NA de eerste deelname gebeuren uitsluitend ter plaatse (renners hoeven zich dus dan niet meer online vooraf in te schrijven). Wel moet het stuurbord nummer herbruikt worden. STUURBORD NIET VERGETEN!!! Artikel 3 Prijzen na elke wedstrijd. Elke deelnemer wordt op het podium geroepen. De organisator zorgt ervoor dat elke deelnemer een geschenk ontvangt tijdens de huldiging na elke wedstrijd. Voorkeur wordt gegeven aan een herinneringsmedaille aan het evenement. De organisator zorgt ook voor bloemen en/of een trofee voor de eerste 3 in elke categorie bij de vergunninghouders. (4 podia voor de jongens en 4 podia voor de meisjes) Artikel 4 Timing. De organisator bepaalt het tijdstip van begin van de eerste wedstrijd. Het onderstaande programma dient indien mogelijk gevolgd te worden. Inschrijvingen beginnen één uur voor de start van de eerste wedstrijd. Alle renners kunnen inschrijven tot 30’ voor de start van hun wedstrijd. De verkenningsronde gebeurt met een opleider van WBV / VWS en 2 personen ter beschikking gesteld door de organisator. Tijdens de verkenningsronde zal educatief en pedagogisch bijkomende informatie bezorgd worden aan de deelnemers. Indien de omloop -betreft veiligheid en het sportieve verloop van de wedstrijd- geschikt is om meerdere reeksen gelijktijdig hun wedstrijd te laten betwisten is dit toegestaan. Een organisator kan een XCE of een BEHENDIGHEIDSGEDEELTE inpassen in het programma. Een specifiek dagreglement zal dan worden gepubliceerd. Voorbeeld van programma. (elke organisator mag aanpassen volgens zijn behoefte) Inschrijving vanaf 12u00. 13u00: zonder vergunning geboortejaren 2008-2007-2006-2005-2004 (7+8+9+10+11 jaar) PARCOUR 1 (KLEIN 1 à 1,5km) GEMAKKELIJK! 13u30: KIDS SEIES U9 wedstrijd voor vergunninghouders °2008 - 2007 (7+8 jaar) PARCOUR 1 (KLEIN) GEMAKKELIJK! 14u: HULDIGING 14u30: zonder vergunning geboortejaren 2003-1997 (12-18 jaar) PARCOURS 2 (MIDDEN KLEIN 1,5 à 2km) IETS PITTIGER! 15u15: KIDS SERIES U11 wedstrijd voor vergunninghouders °2006 - 2005 (9+10 jaar) PARCOURS 2 (MIDDEN KLEIN) IETS PITTIGER! 15.45u HULDIGING 16u: KIDS SERIES U13 wedstrijd voor vergunninghouders °2004 - 2003 (11+12 jaar) PARCOUR 3 (MIDDEN GROOT 2,0 à 2,5 km) PITTIG! 16u45: KIDS SERIES U15 wedstrijd voor vergunninghouders °2002 - 2001 (13+14 jaar) PARCOUR 4 (GROOT meer dan 2,5 km) ZO PITTIG MOGELIJK! 17u30 HULDIGING

Page 18: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 18 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 5 Eindklassement KIDS SERIES Na de laatste wedstrijd wordt het eindklassement opgemaakt. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement dient de renner minimaal een minimaal aantal wedstrijden gereden te hebben. Aantal wedstrijden in Series

Minimaal aantal deelnames

20 16 19 15 18 14 17 13 16 13 15 12 14 11 13 10 12 10 11 9 10 8 9 7 8 6 7 6 6 5 5 4 4 3 3 3 2 2 1 1

Artikel 6 Interclub klassement. Om clubs die aan MTB jeugdwerking te belonen is er een “interclub klassement” in het leven geroepen. Er is een afzonderlijk klassement voor jongens en meisjes. Zowel de eindklassementen bij de miniemen als bij de aspiranten tellen mee voor dit klassement. Bij de jongens dienen er minimaal 3 en bij de meisjes minimaal 2 renners van dezelfde club in het eindklassement worden opgenomen. KIDS SERIES 2015 Clubklassement Jongens Meisjes 1° club 400 100 2° plaats 300 50 3° plaats 200 4° plaats 100 TOTAAL 1000 150 Miniemen + Aspiranten miniemen + aspiranten 6 beste in eindklassement 5 beste in eindklassement minimaal 4 renners/club minimaal 2 renners/club

Page 19: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 19 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 7 Kampioen van Vlaanderen. Bij de aspiranten 12, 13 en 14 jaar (respectievelijk geboortejaren 2003, 2002 en 2001) vergunninghouders wordt de eerste renner die aangesloten is bij WBV Kampioen van Vlaanderen. De winnaar zal een kampioentrui ontvangen. Met deze trui zal het jaar nadien mogen gereden worden bij de 13 en 14 jarigen. De winnaar bij de 14 jarigen mag het jaar nadien niet met de kampioenentrui rijden vermits hij in een andere categorie uitkomt (nieuweling) Artikel 8 Materiaal. Enkel fietsen “type mountainbike, city-bike” zijn toegelaten. (plat stuur en dikke banden) Cyclo-cross fietsen zijn niet toegelaten. Een valhelm is steeds verplicht: zowel tijdens de verkenning als in de wedstrijd. De velgen mogen maximaal 3 cm hoog zijn en de breedte van de banden moet minimaal 4 cm zijn. Artikel 9 Technische zone. In de technische zone mag de renner technische hulp krijgen van derden. Voor de categorieën U9 met en zonder vergunning, U11 met en zonder vergunning en U13 met en zonder vergunning wordt technische ondersteuning toegelaten over het ganse parcours. Voor de U15 dient deze hulp te gebeuren in de technische zone. Eender welke bijstand begint pas wanneer de renner met beide voeten op de grond staat. De renner vertrekt na de beëindiging van de bijstand en zonder geduwd te worden. Artikel 10 Bevoorrading. Elke bevoorrading in voedsel en/of drank zijn verboden behoudens toelating van de voorzitter van het college der commissarissen. De bevoorrading is in dat geval enkel toegelaten in de technische zone. De bevoorrading gebeurt van hand tot hand zonder verplaatsing van de persoon die de bevoorrading uitvoert. Sproeien van water en glazen voorwerpen zijn verboden. Artikel 11 STUURBORDEN. 11.1 Met vergunning. Renners met vergunning dienen minimaal 6 dagen voor hun EERSTE deelname aan een KIDS SERIES laar liggen bij deelname aan die wedstrijd. Dat stuurbord wordt dan aangekocht en dient ook gebruikt te worden bij elke volgende deelname. De aankoopprijs is 3 euro. Indien de renner zijn stuurbord nummer niet komt afhalen voor de wedstrijd waarvoor hij zijn stuurbord nummer had aangevraagd, of indien de renner een stuurbord komt afhalen zonder tijdig vooraf te zijn ingeschreven zal 5 euro gevraagd worden voor het stuurbord. Dit bijschrijfgeld is voor WBV en is als tussenkomst voor het bijkomende administratieve werk . ENKEL VOOR DE ALLEREERSTE DEELNAME MOET DE RENNER ZICH OP VOORHAND INSCHRIJVEN. BIJ LATERE DEELNAMES MOET DE RENNER ZICH NIET MEER OP VOORHAND INSCHRIJVEN. DAN GEBEUREN DE INSCHRIJVING UITSLUITEND TER PLAATSE. Vergunninghouders ontvangen dus een stuurbord nummerplaat waarmee ze alle wedstrijden van deze kalender zullen betwisten. Deze nummerplaat mag niet gewijzigd worden (vorm en opschrift) en dient door de renner zelf bevestigd te worden aan het stuur. Indien een renner een nieuw stuurbord nummer nodig heeft zal 5 euro worden aangerekend. 11.2 Zonder vergunning. Voorinschrijving kan tot 6 dagen voor de wedstrijd via de website www.mtbchallenge.be Ter plaatse kan ook ingeschreven worden. Niet vergunninghouders bekomen een kaderplaat welke na elke wedstrijd dient ingeleverd te worden bij de verantwoordelijke. Een waarborg van 5 euro zal gevraagd worden.

Page 20: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 20 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 12 Startorde. Bij de eerste wedstrijd wordt de startorde bepaald als volgt:

- Tijdig vooringeschreven renners in de volgorde van het eindklassement 2014 met alternerende invoeging van de renners die verhogen van categorie per groepen van 6.

- Tijdig vooringeschreven renners niet voorkomend in het eindklassement 2014. - Renners die inschrijven ter plaatse.

Vanaf de tweede wedstrijd wordt de volgorde bepaald volgens de stand van het tussenklassement en vervolgens volgens de volgorde van inschrijving. Hier dient maw het blad gevolgd te worden van het overall tussenklassement( jongens-meisjes) Damesopstelling in de reeksen De dames worden opgeroepen volgens het overall tussenklassement waarin zij niet zijn uitgefilterd maw hoe zij zijn aangekomen tussen de jongens in hun respectievelijk leeftijdscategorie. Op deze manier kunnen zij ook evenwaardig rijden met de jongens. Artikel 13 Leiderstrui & stuurbord nummer van de leiders: Na elke wedstrijd zal de leider van de aspiranten categorieën een symbolische leiderstrui ontvangen. Deze trui dient na de huldiging terug worden afgegeven. De leider ontvangt dan een stuurbord nummer van “leider”. Dat stuurbord nummer zal moeten gebruikt worden bij de volgende wedstrijd. Artikel 14 Puntentelling Hieronder de puntentabel die zal toegepast worden bij elke wedstrijd. Voor het eindklassement tellen het aantal wedstrijden volgens de tabel opgenomen in art. 5. Klassement voor jongens en meisjes afzonderlijk volgens de categorieën beschreven in art.1. DNS = niet gestart, geen punten toegekend DNF = niet geëindigd (vb wegens pech), renner wordt toch geklasseerd en krijgt 10 punten DQF = renner is gediskwalificeerd en wordt niet geklasseerd. Hij krijgt geen punten. Bij gelijke stand is het aantal 1° plaatsen , vervolgens het aantal 2° plaatsen, enz…..bepalend voor het eindklassement. Is er dan nog geen onderscheid dan is het klassement van de laatste wedstrijd bepalend voor het eindklassement. pl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ptn 150 145 140 135 130 125 120 115 110 105 100 98 96 94 92 90 88 86 84 82

pl 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ptn 80 78 76 74 72 70 68 66 64 62 60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 Voor de jongens

Vanaf 61 tot … 1 punt Puntentoekenning Dames De dames hebben wel een apart klassement met puntentoekenning. De onderstaande tabel is NIET van toepassing voor de startopstelling. pl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ptn 50 45 43 41 40 39 38 37 36 Voor de dames

Vanaf 9 telkens 1 PUNT minder

Verduidelijking puntentoekenning jongens – meisjes. Wanneer een meisje bv beslag legt op een 5de plaats overall en is eerste dame wordt aan deze dame de toekenning van punten bij de dames gehanteerd zijnde 50 punten. Dwz dat de eerste jongen achter het meisje de punten krijgt van deze 5de plaats zijnde 130 punten.

Page 21: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 21 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 15 Kalender.

Kalender MTB KIDS SERIES 2015. 01/03 Dessel (A) 15/03 Opitter (L) 28/03 Pepingen (B) 04/04 Kleine Brogel (L) 14/05 Waanrode (VL B) 23/05 Hamme (O VL) 30/05 Moerbeke-Waas (O VL) 27/06 Paal (L) 25/07 Beringen (L) 08/08 Kortenberg ( VB ) 05/09 Overijse (VB) 12/09 Langdorp (VB) 20/09 Harelbeke (W VL) 03/10 Ravels (A) 11/10 Moerzeke Kastel (O VL) Artikel 16 Materiaal ter beschikking gesteld door WBV. De inrichter is verplicht om signalisatiepijlen, afspanninglint, vlaggen, spandoeken, podium, portieken, bogen en ander materiaal door WBV ter beschikking gesteld op de meest duidelijke manier te gebruiken. De inrichter zal deze materialen gebruiken als een goede huisvader. De materialen moeten afgehaald worden door de organisator bij No Drugs en binnen de week na de organisatie teruggebracht worden naar hetzelfde adres door de inrichter of volgens afspraak met de volgende organisator. Artikel 17 Startzone De organisator zorgt voor het aanbrengen van startlijnen. Deze lijnen zijn loodrecht op de as van de startrichting en worden om de 2 meter aangebracht. Er moeten 50 renners kunnen opgesteld worden en de breedte wordt berekend op 80 cm per renner. Ter hoogte van de eerste startlijn is een lint gespannen over de totale breedte van de startzone. Breedte startzone Aantal renners 4 meter 5 5 meter 6 6 meter 7 7 meter 9 8 meter 10 Artikel 19 Aankomstzone Ter hoogte van de aankomst dient de organisator ervoor te zorgen dat de commissarissen van WBV beschut hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. De beschutting kan zijn: een aan 3 zijden gesloten tent, een mobiel home of elke andere inrichting die voldoet aan de (weer)omstandigheden. Een toerenteller en bel dienen aanwezig te zijn. Artikel 20 Lunchpakketten & Drank De organisatie voorziet een lunchpakket alsook de benodigde niet alcoholische dranken voor elke commissaris. Artikel 21 Disciplinaire maatregels. Alle deelnemers en organisatoren dienen de reglementen van de UCI, KBWB en WBV te respecteren.Wedstrijdfeiten zullen beoordeeld worden door de commissarissen. Betwistingen (klachten), zullen beslecht worden door de Vlaamse MTB commissie of de disciplinaire commissie indien vereist. Info. www.mtbkidschallenge.be - www.wielerbondvlaanderen.be

Page 22: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 22 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

www.wielerbondvlaanderen.be

Voorzitter Vlaamse Commissie MTB Bart Langmans [email protected] gsm 0494/560206

Wielerbond Vlaanderen Zuiderlaan 8

9000 Gent PROVINCIALE VOORZITTER MTB Commissie Vlaams Brabant : André Coppers [email protected] gsm 0498/455716 Antwerpen : Ludo Van den Brandt [email protected] gsm 0475/245988 Limburg : Arthur Jordens [email protected] gsm 0476/593988 West Vlaanderen : Frans Dehaene [email protected] gsm 0497/204725 Oost Vlaanderen : Liliane De Staebel [email protected] gsm 0472/299830

Page 23: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 23 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Reglementering MTB YOUTH Series 2015

Artikel 1 - Wedstrijden De Youth Series is een mountainbike XCO regelmatigheidcriterium voor Nieuwelingen, Juniors en Meisjes Jeugd met een vergunning en staan onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen. Zij vormen een onderdeel van de Kids Series of Open wedstrijd en kunnen niet apart georganiseerd worden. Indien er de dag ervoor of erna een Flanders XCO Series wordt georganiseerd mogen deze wedstrijden NIET georganiseerd.

Artikel 2 - Reglementen De wedstrijden worden verreden volgens de van toepassing zijnde UCI reglementen, bij afwijking de nationale reglementering of bij afwijking de regionale reglementering.

Artikel 3 – Fiets Voor MTB wedstrijden zijn enkel fietsen die voldoen aan de geldende normen van mountainbikes toegelaten. De minimale bandbreedte, gemeten over het karkas van de band (exclusief noppen) dient 40 mm te bedragen.

Artikel 4 - Categorieën De Youth Series worden verreden voor de volgende categorieën:

1. Nieuwelingen

2. Juniors

3. Meisjes jeugd (nieuwelingen + junioren)

Artikel 5 – Vergunningen en inschrijvingsgeld Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een “competitie vergunning” voor het seizoen 2015 afgeleverd door KBWB-WBV-FCWB of door een andere federatie aangesloten bij de UCI.

Inschrijvingsgeld voor alle deelnemers 5 euro.

Het inschrijvingsgeld komt toe aan de organisator.

Artikel 6 – Einde van de wedstrijd. In een wedstrijd met gemengde categorieën met allen hetzelfde aantal ronden zal de wedstrijd afgevlagd worden voor elke categorie als de eerste renner die het voorziene aantal ronden heeft afgelegd de eindstreep overschrijdt. Wanneer er door de verschillende categorieën verschillend aantal ronden dienen afgelegd te worden zal de wedstrijd afgevlagd worden voor de categorie met het minst aantal ronden bij het overschrijden van de eerste renner van die categorie die het voorziene aantal ronden heeft afgelegd. De andere categorieën rijden verder tot ook bij hen het aantal ronden is afgelegd. Bij het overschrijden van de aankomst van de eerste renner die het gelijke voorziene aantal ronden heeft afgelegd zal de wedstrijd afgevlagd worden voor alle renners die datzelfde aantal ronden moesten afleggen.

Page 24: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 24 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 7 – Dagklassement Renners die zijn gestart worden altijd opgenomen in de uitslag en verkrijgen punten toegekend zoals in de puntentelling. Artikel 8 – Eindklassement. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet minimaal aan onderstaande tabel worden voldaan. Aantal wedstrijden in Series

Minimaal aantal deelnames

20 16 19 15 18 14 17 13 16 13 15 12 14 11 13 10 12 10 11 9 10 8 9 7 8 6 7 6 6 5 5 4 4 3 3 3 2 2 1 1

Punten worden toegekend volgens artikel 17. Bij gelijke stand tellen het aantal overwinningen, vervolgens het aantal 2° plaatsen, 3°, 4° en 5° plaatsen enz… . Indien er dan nog een gelijke stand zou zijn is de uitslag van de laatst gereden wedstrijd bepalend voor de volgorde van het eindklassement. Artikel 9 – Inschrijving bij deelname De renner ontvangst zijn stuurbord bij de inschrijving, dat gehuurd wordt door de renner (5 euro). DIT STUURBORD DIENT NA DE WEDSTRIJD ONMIDDELLIJK TERUG GEBRACHT TE WORDEN NAAR DE INSCHRIJVING. De renner krijgt dan de 5€ huurprijs terug. Artikel 10 – Startlijst Renners dienen na het betalen van het inschrijvingsgeld de startlijst te tekenen. Deze getekende startlijst zal door de jury gebruikt worden om de renners op te roepen voor de start. Renners die de startlijst niet hebben getekend, zullen niet worden opgeroepen en mogen niet starten. Artikel 11 – Toegang tot de feed & technical zone.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn kinderen en dieren niet toegelaten in deze zone.

Elke niet reglementaire bevoorrading of technische assistentie buiten deze zone zal leiden tot uitsluiting (DSQ) uit de wedstrijd.

Page 25: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 25 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 12 – Startvolgorde eerste en volgende wedstrijden. Bij de eerste manche wordt gestart volgens inschrijving. De startvolgorde na de eerste wedstrijd wordt bepaald aan de hand van het tussen klassement. Eerst dienen de Juniors te worden opgesteld, daarachter de Nieuwelingen en als laatst de Dames Jeugd. Dames Jeugd mogen aansluiten bij de Nieuwelingen. Tussen elke start dient voldoende tijd te laten bij wordt bepaald door de start commissaris. Artikel 13 – Dag huldiging De organisator voorziet voor de eerste drie een boeket en/of beker of attentie voor iedere reeks. Artikel 14 – Eindhappening De eindhappening geschiedt tijdens de eindhappening van de Kids Series. De renners dienen hier persoonlijk op aanwezig te zijn. Artikel 15 - Puntentelling Onderstaande tabel wordt gehandhaafd voor de Nieuwelingen,Juniors. pl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ptn 150 145 140 135 130 125 120 115 110 105 100 98 96 94 92 90 88 86 84 82

pl 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ptn 80 78 76 74 72 70 68 66 64 62 60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 Voor de jongens

Vanaf 61 tot …. 1 punt Onderstaande tabel wordt gehandhaafd voor de Dames jeugd. pl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ptn 50 45 43 41 40 39 38 37 36 Voor de dames

Vanaf 9 telkens 1 PUNT minder Artikel 16 – Programmatie. De programmatie van de Younth Series gebeurt na de wedstrijd van de U15 Kids Series of voor de invulling bij een open wedstrijd in overleg met de Vlaamse MTB Commissie. Starturen Wordt bepaald door de organisatie. Inschrijvingen Wordt bepaald door de organisatie. Trainingen Wordt bepaald door organisatie Artikel 17 - Duur Deze wedstrijden zullen gereden worden over een tijdsduur die de 60 min benadert. Dit zal bepaald worden door de commissarissen van WBV en meegedeeld worden na de 1ste ronde.

Page 26: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 26 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Artikel 18 – Geschillen Onvoorziene omstandigheden zullen beoordeeld worden door het college der commissarissen. Betwistingen (klachten) zullen beslecht worden volgens het tuchtreglement. (www.wielerbondvlaanderen.be / reglementen / tuchtreglement en sancties). Artikel 19 Organisatievergunning Voor de Youth Series is geen bijkomende organisatievergunning nodig. Zij maken deel uit van de Kids Series of van een open wedstrijd.

www.wielerbondvlaanderen.be

Voorzitter Vlaamse Commissie MTB Bart Langmans [email protected] gsm 0494/560206

Wielerbond Vlaanderen Zuiderlaan 8

9000 Gent PROVINCIALE VOORZITTER MTB Commissie Vlaams Brabant : André Coppers [email protected] gsm 0498/455716 Antwerpen : Ludo Van den Brandt [email protected] gsm 0475/245988 Limburg : Arthur Jordens [email protected] gsm 0476/593988 West Vlaanderen : Frans Dehaene [email protected] gsm 0497/204725 Oost Vlaanderen : Liliane De Staebel [email protected] gsm 0472/299830

Page 27: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 27 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

City Mountainbike 2015 Reglement

Dagindeling:

Inschrijvingen open om 11u00

• 12u30 tot 13u30 vrije training op parcours (0-30min.,iedereen/30-45min. zonder kids/ 45-60min. UCI)

• 13u40 tot 13u55 Gratis Kids initiatie onder leiding van een groot kampioen

• 14u00 tot 14u25 Stads race (20 min + 1 ronde)

• 14u30 tot 15u15 tijdrit UCI Eliminator – Dames – Nieuwelingen – Fun – Masters

• 15u20 tot 15u40 1/8ste finale UCI Eliminator

• 15u45 tot 16u15 ¼ finales Fun – Masters – Eliminator

• 16u20 tot 16u45 ½ finales Dames – Nieuwelingen – Fun – Masters – UCI Eliminator

• 16u50 tot 17u00 Kleine finale Dames – Nieuwelingen – Fun - Masters

• 17u05 tot 17u15 Grote finales Dames – Nieuwelingen – Fun - Masters

• 17u20 tot 17u25 Kleine finale UCI Eliminator

• 17u30 tot 17u35 Grote finale UCI Eliminator

• 17u45 tot Podium Stads reace – Dames – Nieuwelingen – Fun – Masters – UCI Eliminator

Page 28: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 28 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Welke wedstrijden

• KIDS : permanent Kids parcours

• Stadsrace : voor alle mountainbikers met of zonder vergunning en geboren in 1999 of vroeger woonachtig in de

stad of Provincie waar de race plaats vindt (dagvergunning vanaf de leeftijd van 18 jaar kalenderdag)

• RECREA eliminator : voor alle mountainbikers

Dames

Nieuwelingen jongens

Masters

Fun

met of zonder vergunning (dagvergunning vanaf de leeftijd van 18 jaar kalenderdag)

• UCI Eliminator heren – voor wedstrijdrenners met een geldige wedstrijd vergunning -behorend tot de categorieën

juniors, belofte of elite- waarmee kan worden deelgenomen aan MTB wedstrijden. In de uitslag die zal

verzonden worden naar de UCI zullen enkel de vergunninghouders junioren, beloften, elite worden

opgenomen.

Tijdsregistratie

• Elk renner ontvangt één chip voor tijdsregistratie geïntegreerd in het stuurbord.

(de organisatie is niet verantwoordelijk voor fouten als de chip niet juist wordt aangebracht zoals voorgeschreven!)

• Het stuurnummer moet duidelijk leesbaar aan het stuur worden aangebracht

• UCI Eliminator renners wisselen van stuurnummer NA de tijdrit volgens de uitslag van de tijdrit.

Verantwoordelijkheid

• Helm verplicht.

• Elke deelnemer is door inschrijving gedekt door een verzekering van de nationale federatie.

• De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen of diefstal.

• Reglement : UCI en Nationale federatie

Inschrijvingen

• Inschrijven via de website www.citymountainbike.com

Page 29: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 29 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

• Na de betaling en ontvangst van een bevestigingsmail is je inschrijving pas definitief!!

• Bij annulering worden 5€ administratieve kosten aangerekend , in de laatste week 10€ .

• Bij het niet aanmelden op de dag van de wedstrijd worden achteraf geen inschrijvingen terugbetaald

Kids KIDS: • Inschrijving : Gratis

• De initiatie duurt 15 minuten

• Aanmelden aan de inschrijvingen voor het ophalen van het stuurnummer.

• Tijdens de opwarming mogen de kids de eerste 30 minuten op het parcours

• GEEN WEDSTRIJD!

• Voor alle kids is er een medaille!

RECREA Eliminator

48 deelnemers (8 dames, 8 nieuwelingen, 16 masters en 16 fun rijders)

Indeling reeksen volgens UCI regels:

• Nieuwelingen: 1999-2000

• Dames: vanaf geboortejaar 2000 één categorie

• Masters ( Masters1: 30-39jaar (°1985-1976) - Masters2: 40jaar en ouder (°1975 en vroeger)

• Fun: 19-29 jaar (°1996-1986)

Wedstrijden:

• Alle renners van de Recrea Eliminator nemen deel aan de Recre Eliminator tijdrit.

• Startnummer bepaald de start volgorde

• Met vergunning of met dagvergunning (vanaf de leeftijd van 18 jaar kalenderdag)

• Winnaar in categorie (dames, nieuwelingen, masters en fun) (4 prijzen per categorie)

• Inschrijving : 15€ met vergunning – 20€ dagvergunning

Dames : 8 beste dames rijden de eliminator wedstrijd in 2 heats van 4 , kleine en grote finale

Page 30: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 30 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Nieuwelingen : 8 beste nieuwelingen rijden de eliminator wedstrijd in 2 heats van 4 , kleine en grote finale

Masters : 16 beste masters rijden de eliminator wedstrijd in 4 heats – 2 halve finales, kleine en grote finale

Fun : 16 beste fun rijders rijden de eliminator wedstrijd in 4 heats – 2 halve finales, kleine en grote finale

Stads race

• 60 deelnemers

• Moeten woonachtig zijn in de stad of provincie van organisatie

• Met vergunning en zonder vergunning mits dagverzekering (dagvergunningen vanaf de leeftijd van 18 jaar

kalenderdag)

• 20 minuten + 1 ronde

• Inschrijving : 15€ met vergunning – 20€ dagvergunning

• Startorde wordt bepaald volgens snelheid van inschrijven.

• Heren : 3 prijzen

• Dames : beste dame

UCI ELIMINATOR: XCE (UCI cat.3)

• Max 32 : deelnemers

• Enkel met vergunning waarmee kan worden deelgenomen aan MTB wedstrijden en behorend tot de categorieën

juniors, belofte of elite.

• Inschrijving = 15€

• Deze wedstrijd staat open voor COMPETITIE renners vanaf 17 jaar

• reeksindeling wordt bepaald door de gereden tijd in de individuele tijdrit over 1 ronde

• de renners starten volgens volgorde van hun startnummer beginnen met het laagste nummer

• voor de start opstelling in de reeksen en finales staan de 4 renners naast elkaar

• In de start mag men niet buiten de startlijnen rijden

• Start wordt gegeven door schot of fluitsignaal en met aankondiging van 15 sec vooraf

Page 31: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 31 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

• Start blokken worden aangegeven op UCI tabel

Kwalificaties

• 8 reeksen met elk 4 deelnemers rijden 2 ronden

o plaats 1 - 2 gaan naar de kwart finales

Kwart finales

4 reeksen van elk 4 renners rijden 2 ronden

o plaats 1 – 2 gaan naar de halve finale

Halve finales

2 reeksen van elk 4 renners rijden 2 ronden

o plaats 1-2 gaan naar de grote finale / plaats 3-4 gaan naar de kleine finale

Finales

o de kleine finale duurt 2 ronden

o de grote finale duurt 2 ronden

Daguitslag:

• De uitslag wordt opgesteld door het college van commissarissen op basis van de elektronische tijdsopname en

volgens de UCI regels.

Enkel door het oordeel van het college der commissarissen kan een renner na een manche geklasseerd worden op een andere plaats dan die van zijn effectieve aankomst en aangekondigd worden als gedegradeerd (REL). De renners die worden uitgeroepen als DNF, DSQ of DNS in de halve finale hebben niet het recht om nog deel te nemen aan de kleine finale. Het eindklassement van de competitie wordt opgesteld in de volgorde zoals hierna bepaalt: 1 Al de renners die deelnemen aan de grote finale, op uitzondering van de renners DSQ. 2 Al de renners die deelnemen aan de kleine finale, op uitzondering van de renners DSQ. 3 De renners DNF of DNS in de halve finale. 4 De plaatsen van de andere renners zijn in functie van de reeks die zij bereikten, daarna door hun plaats in de tijdrit en tenslotte door hun rugnummer. De DNF renners worden geklasseerd voor de DNS renners. Wanneer er meerdere DNF-, en DNS renners zijn zal het rugnummer bepalen ze te scheiden en te rangschikken. De renners DNF en DNS in de eerste reeks van de hoofdwedstrijd worden vermeld zonder eindresultaat.

o Nieuwe Stuurbord na tijdrit met nummers van 1 tot 32

Page 32: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 32 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

UCI punten.

De UCI wedstrijd levert volgende XCO UCI punten op: 10 / 6 / 4 / 2 / 1

Algemeen klassement:

• De uitslag wordt opgesteld op basis van de elektronische tijdsopname en volgens de UCI regels

Recrea eliminator + UCI eliminator

Het algemeen individueel klassement wordt opgemaakt aan de hand van de behaalde resultaten van elke renner.

Punten worden verdeeld volgens onderstaande punten schaal:

60 – 40 – 30 – 25 – 20 – 18 – 16 – 14 – 12 – 10 – 8 – 6 – 4 – 3 – 2 – 1

De ex-eaquo geplaatste renners worden gescheiden door het hoogste aantal behaalde 1ste , 2de, enz. Door enkel

rekening te houden met de behaalde plaatsen in de City Mountainbike races. Indien ze dan nog ex-aequo blijven

Page 33: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 33 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

tellen de punten behaald in de laatste wedstrijd.

Totaal prijzengeld: 12980 euro

Dag klassement per wedstrijd

UCI eliminator

• ‘Eliminator’: 1300€ (450/200/150/100/75/70/65/60/40/40/30/30/25/25)

RECREA eliminator

• Masters 150€ (70/50/20/10)

• Fun 150€ (70/50/20/10)

• Dames 150€ (70/50/20/10)

• Nieuwelingen 150€ (70/50/20/10)

Algemeen klassement:

UCI Eliminator

• ‘ Eliminator’: 2450€ (1000/600/300/200/100/50/50/50/50/50)

RECREA eliminator

• Dames: 600€ (225/125/75/50/50/25)

• Nieuwelingen: 600€ (225/125/75/50/50/25)

• Masters: 600€ (225/125/75/50/50/25)

• Fun: 600€ (225/125/75/50/50/25)

Page 34: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

p. 34 - Nieuwsbrief 2/2015 - 27 januari 2015

Wedstrijdkalender - van 21/02 t.e.m. 15/03Veldrijden Klasse 1 UCI

22/02 Oostmalle (A) (1)60’ - 6677 EUR. Voorinschrijvingen: Http://Uitslagen.Kbwb-Rlvb.Com/Inschrijvingveldritten14-15.Php - I: Vergaderzaal Aan Kantine Para´s, Nato Vliegplein, 2390 Oostmalle (0485550325). - U: 09:00/14:00/15:00 - K: Container Voorbij De Startzone - Contact: Leys Mon, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) ([email protected]) - Med. Controle: Container Voorbij Startzone - Website: www.cyclocross-oostmalle.be

Veldrijden form. A21/02 Lebbeke (O) (N)60’ - 1950 EUR. Voorinschrijvingen: site KBWB - I: Garage De Decker, Baasrodestraat 11, 9280 Lebbeke (052343539). - U: 09:00/14:00/15:00 - K: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I Straat 124, 9280 Lebbeke - Contact: Van Malderen François, Lange Molenstraat 103 A, 9280 Lebbeke (Tel.: 0475637400) ([email protected]) - Med. Controle: Gem. Sportcentrum, Koning Albert I Straat 124, 9280 Lebbeke - Website: www.kleicross.be

25/02 Waregem (W) (N)I: Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut, Keukeldam, Waregem - K: Sporthal De Treffer, Meersstraat 5, Waregem - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) ([email protected]) - Extra info: Alle wedstrijden zijn op uitnodiging, geen inschrijving mogelijk! / 18u30: tijdrit dames & heren elites - 19u20: battle of the sexes - 19u40: CX dames elites (20’) - 20u15: CX heren elites (30’) - Med. Controle: CC De Schakel, Schakelstraat 9, Waregem

Veldrijden U2322/02 Oostmalle (A) (Uci)50’ - 1015 EUR. Voorinschrijvingen: Http://Uitslagen.Kbwb-Rlvb.Com/Inschrijvingveldritten14-15.Php - I: Vergaderzaal Aan Kantine Para´s, Nato Vliegveld, 2390 Oostmalle (0485550325). - U: 09:00/11:00/12:00 - K: Container Voorbij De Startzone - Contact: Leys Mon, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) ([email protected]) - Med. Controle: Container Voorbij Startzone - Website: www.cyclocross-oostmalle.be

Veldrijden form. C21/02 Lebbeke (O) (N)Juniores: 40’ - 300 EUR. Nieuwelingen: 30’ - 250 EUR. - I: Garage De Decker, Baasrodestraat 11, 9280 Lebbeke (052343539). - U: Juniores: 09:00/12:30/13:30 - Nieuwelingen: 09:00/11:00/12:00 - K: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I Straat 124, 9280 Lebbeke - Contact: Van Malderen François, Lange Molenstraat 103 A, 9280 Lebbeke (Tel.: 0475637400) ([email protected]) - Med. Controle: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I Straat 124, 9280 Lebbeke - Website: www.kleicross.be

22/02 Oostmalle (A) (Nafw)30’ - 198 EUR - Bijkomende prijzen: 45 EUR. Voorinschrijvingen: Http://Uitslagen.Kbwb-Rlvb.Com/Inschrijvingveldritten14-15.Php - I: Vergaderzaal Aan Kantine Para´s, Nato Vliegveld, 2390 Oostmalle (0485550325). - U: 08:00/09:00/10:00 - K: Con-tainer Voorbij De Startzone - Contact: Leys Mon, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) ([email protected]) - Extra info: REGLEMENT GROTE PRIJS PAUL HERIJGERS - 1000 € klasse-ment met HOOGSTRATEN op 08.02.2015 - extra prijzen dames jeugd : 45€ - Med. Controle: Container Voorbij De Startzone - Website: www.cyclocross-oostmalle.be

Veldrijden Juniors UCI22/02 Oostmalle (A) (Uci)40’ - 800 EUR. Voorinschrijvingen: Http://Uitslagen.Kbwb-Rlvb.Com/Inschrijvingveldritten14-15.Php - I: Vergaderzaal Aan Kantine Para´s, Nato Vliegveld, 2390 Oostmalle (0485550325). - U: 08:00/10:00/11:00 - K: Container Voorbij De Startzone - Contact: Leys Mon, Haard 13, 2390 Oost-malle (Tel.: 0485550325) ([email protected]) - Med. Controle: Container Voorbij Startzone - Website: www.cyclocross-oostmalle.be

Veldrijden Dames22/02 Oostmalle (A) (Uci)40’ - 1015 EUR. Voorinschrijvingen: Http://Uitslagen.Kbwb-Rlvb.Com/Inschrijvingveldritten14-15.Php - I: Vergaderzaal Aan Kantine Papra´s, Nato Vliegveld, 2390 Oostmalle (0485550325). - U: 09:00/12:45/13:45 - K: Container Voorbij De Startzone - Contact: Leys Mon, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) ([email protected]) - Med. Controle: Container Voorbij De Startzone

25/02 Waregem (W)I: Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut, Keukeldam, Waregem - K: Sporthal De Treffer, Meersstraat 5, Waregem - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) ([email protected]) - Extra info: Alle wedstrijden zijn op uitnodiging, geen inschrijving mogelijk! / 18u30: tijdrit dames & heren elites - 19u20: battle of the sexes - 19u40: CX dames elites (20´) - 20u15: CX heren elites (30´) - Med. Controle: CC De Schakel, Schakelstraat 9, Waregem

Veldrijden Aspiranten22/02 Helchteren (Lb)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: Feesttent, Heerkensstraat 100, 3530 Helchteren - U: 12 j.: 12:30/13:30/14:00 - 13 j.: 13:15/14:15/14:45 - 14 j.: 14:00/15:00/15:30 - K: Feesttent, Heerkensstraat 100, 3530 Helchteren - Contact: Verbraeken Robert, Hoolvenstraat 85, 3530 Houthalen (Tel.: 011525152) ([email protected])

Veldrijden Miniemen22/02 Helchteren (Lb) (Afw)8 j.: 10’. 9 j.: 12’. 10 j.: 15’. 11 j.: 17’. - I: Feesttent, Heerkensweg 100, 3530 Helchteren - U: 8 j.: 09:30/10:30/11:00 - 9 j.: 09:30/10:30/11:00 - 10 j.: 09:30/11:00/11:30 - 11 j.: 09:30/11:00/11:30 - K: Feesttent, Heerkensweg 100, 3530 Helchteren - Contact: Verbraeken Robert, Hoolvenstraat 85, 3530 Houthalen (Tel.: 011525152) ([email protected])

Clubkampioenschap21/02 Bottelare (O)Nieuwelingen: 44,1 km. Junioren: 63 km. - I: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768). - U: Nieuwelingen: 11:00/12:15/12:30 - Junioren: 12:45/13:45/14:00 - K: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare - Contact: Roger Walraed, Vennenstraat 2, 9820 Bottelare (Tel.: 093626635) ([email protected]) - Extra info: Nieuwelingen: 7 x 6,3 km / Beide wedstrijden enkel deelname voor renners woonachtig in Oost-Vlaanderen of aangesloten bij een Oost-Vlaamse club - Junioren: 10 x 6,3 km - Med. Controle: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768).

22/02 Bottelare (O)Dames Jeugd + Elite: 63 km. Elite/Beloften & Masters: 94,5 km. - I: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768). - U: Dames Jeugd + Elite: 10:30/11:45/12:00 - Elite/Beloften & Masters: 12:30/13:45/14:00 - K: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare - Contact: Roger Walraed, Vennenstraat 2, 9820 Bottelare (Tel.: 093626635) ([email protected]) - Extra info: Dames Jeugd + Elite: 10 x 6,3 km - alle Belgische vergunninghouders of aangesloten bij Belgische club - Elite/Beloften & Masters: 15 x 6,3 km - enkel deelname voor renners woonachtig in Oost-Vlaanderen of aanges-loten bij een club uit Oost-Vlaanderen - Med. Controle: Visitatie-school, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768).

22/02 Deerlijk (W)Nieuwelingen: 29 km. Junioren: 40,6 km. Kids: . Beloften - Elite z/c - Masters: 70 km. - I: Sportcentrum, Hoogstraat 136, 8540 Deerlijk - U: Nieuwelingen: 12:00/13:00 - Junioren: 12:00/14:00 - Kids: 12:00/15:15 - Beloften - Elite z/c - Masters: 12:00/15:45 - Contact: Willy De Bouvrie, (Tel.: 0475573254) ([email protected]) - Extra info: Nieuwel.: 10 ronden - Junioren, Kids: 14 ronden - Beloften-Elite z/c-Masters: 24 ronden - Med. Controle: Sportcentrum, Hoogstraat 136, 8540 Deerlijk

22/02 Denderhoutem (O)I: Café Rialto, Terlinden 4, 9450 Denderhoutem - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Sporthal Denderhoutem, Pastorijstraat, 9450 Denderhoutem - Contact: Van Der Stockt Geert, Vondelbaan 11, 9450 Denderhoutem (Tel.: 0479382610) ([email protected]) - Extra info: Enkel toegelaten voor renners aangesloten bij KSC Denderstreek Labiekes - Nieuwelingen: 6 x 5,4 km - Junioren & Beloften: 13 x 5,4 km - Med. Controle: Café Rialto, Terlinden 4, 9450 Denderhoutem

22/02 Ingelmunster (W)123 km. - I: Feestzaal H.Hartkerk, Bruggestraat 321, 8770 Ingelmunster - U: 12:00/13:15/13:30 - K: Sportcentrum, Bollew-erpstraat 92A, 8770 Ingelmunster - Contact: Soenens Philippe, Heirweg-Noord 4, 8770 Ingelmunster (Tel.: 0477499805) ([email protected]) - Extra info: 19 x 6,5 km - deelname van verschillende clubs - Med. Controle: Sportcentrum, Bollewerpstraat 92 A, 8770 Ingelmunster

22/02 Meulebeke (W)I: Café De Sportman, Gentstr. 45, 8760 Meulebeke (051487240) - U: 11:00 - K: Firma Niclaus, Oude Diksmuidseboterweg 12, Meule-beke - Contact: Ghillemijn Peter, Godshuisstraat 1, Meulebeke (T.: 051487240) ([email protected]) - Extra info: Nieuw.: 7 x 6,8 km - Start: 12u / Jun.: 10 x 6,8 km - Start: 13u30 / U23 + Elite zc: 14 x 6,8 km - Start: 15u45 / Amateurs: 10 x 6,8 km - Start: 15u45 - Med. Controle: Duck Geert, Gentstraat 43, 8760 Meulebeke

22/02 Mol Achterbos (A)Nieuwelingen & Dames : 48 km. Junioren : 90 km. - I: Café Peir Oan, Achterbos 79, Mol - U: Nieuwelingen & Dames : 11:30/12:15/12:30 - Junioren : 14:00/14:45/15:00 - K: Café Peir Oan, Achterbos 79, Mol - Contact: Geert Claes, ([email protected])

22/02 Muizen (Mechelen) (A)I: Rerum Novarum, Sint Lambertuslaan 18, 2812 Muizen (Mechelen) - K: Rerum Novarum, Sint Lambertuslaan 18, 2812 Muizen (Mechelen) - Contact: Van Lerberghe Henri, Brusselses-twg 179, 2800 Mechelen (Tel.: 0488285861) ([email protected]) - Extra info: Nieuwelingen: (11u-11u45-12u) - 43,4 km (14x3,1) / Junioren: (12u15-13u15-13u30) - 62 km (20x3,1) / Elite+U23: (14u15-15u15-15u30) - 86,8 km (28x3,1) - Med. Controle: Rerum Novarum, Sint Lambertuslaan 18, 2812 Muizen (Mechelen) - Website: www.dijlespurters.be

22/02 Runkelen-Duras (Lb)Nieuwelingen: 47,3 km. Junioren: 60,2 km. Elite + Beloften: 81,7 km. Amateurs + Masters: 64,5 km. - I: Café Pegasus, Herestraat 6, 3803 Duras (011698969). - U: Nieuwelingen: 11:30/12:30/13:01 - Junioren: 11:30/12:30/13:00 - Elite + Belof-ten: 13:30/14:30/15:00 - Amateurs + Masters: 13:30/14:30/15:01 - K: Café Pegasus, Herestraat 6, 3803 Duras - Contact: Albert Derwael, Nachtegaal 26, 3800 St. Truiden - Extra info: Nieuwel-ingen: 11 x 4,3 km - Junioren: 14 x 4,3 km - Elite + Beloften: 19 x 4,3 km - Amateurs + Masters: 15 x 4,3 km22/02 Vollezele (B)Nieuwelingen : 32 km. Junioren : 48 km. U23 + Elite : 65 km. - I: Voetbalkantine, Vollezele - U: Nieuwelingen : 10:00/11:50 - Junioren : 10:00/11:30 - U23 + Elite : 10:00/12:15 - Contact: Vanlint André, Leysehoevestraat 30, Tongerlo ([email protected]) - Extra info: Oefenwedstrijd alle categorieën, enkel toegankelijk voor renners die woonachtig zijn in Vlaams Brabant of aangesloten bij een Vlaams Brabantse club / Deze wedstrijden worden vooraf gegaan door een gezamelijke oefenrit

Men Elite HC28/02 Omloop Het Nieuwsblad - Gent (O)200,2 km - 18800 EUR. - I: WZC OLV-Ter-Rive, Sint Pietersnieu-wstraat 115, 9000 Gent - K: Wielercentrum Eddy Merckx, Zuider-laan 8, 9000 Gent - Contact: Wim Van Herreweghe, ([email protected]) - Extra info: Briefing: 27-02-2015 om 17u - Med. Controle: WZC OLV-Ter-Rive, Sint Pietersnieuwstraat 115, 9000 Gent - Website: www.omloophetnieuwsblad.be - Fotofinish: Links

Men Elite 1.1 UCI01/03 Kuurne-Brussel-Kuurne (W)197 km - 14447 EUR. Voorinschrijvingen: Marc Vandevyvere, ([email protected]). - I: Brandweer Kuurne, Weggevoerden-plein, 8520 Kuurne (0478968894). - U: 18:00/19:00/12:00 - K: Sportpark Kuurne, Nieuwenhuyse, 8520 Kuurne - Contact: Filiep Verhelst, (Tel.: 0478968894) ([email protected]) - Website: www.kuurne-brussel-kuurne.be - Med. Controle: Dr Mia Devos, Brugsesteenweg 303, 8520 Kuurne

Men Elite 1.2 UCI15/03 Kattekoers Ieper (W) (Top)180 km - 6010 EUR. Voorinschrijvingen: Klaas Degruyter, Lange-pijpstraat 18/2, 8820 Torhout (0478584367) - I: KVK Westhoek, Picanollaan 1, 8900 Ieper (057201833). - U: 08:30/10:30/12:30 - K: KVK Westhoek, Picanollaan 1, 8900 Ieper - Contact: Luc Demeere, Stationsstraat 52, 8900 Ieper (Tel.: 057202067 of 0475704002) ([email protected]) - Extra info: Briefing: 10u30 - Med. Controle: Hotel Regina, Grote Markt 45, 8900 Ieper - Website: www.kattekoers.be - Fotofinish: Rechts

15/03 Omloop Van Het Waasland (O)192 km - 6010 EUR. Voorinschrijvingen: De Maere - Mampaey, Bergstraatje W 101, 9190 Stekene (037891182 of 0475803498) ([email protected]). - I: Stadhuis Lokeren, Markt, 9160 Lokeren - U: 13:00 - K: Sporthal Lokeren, Sportlaan, 9160 Lokeren - Contact: Danny De Maere, Bergstraatje W 101, 9190 Stekene (Tel.: 037891182 of 0475803498) - Extra info: Briefing: 11u / Kleedkamers aankomst: Sporthal Stekene, Nieuwstraat, Stekene - Med. Controle: Sporthal Stekene, Nieuwstraat, 9190 Stekene - Website: www.omloopvanhetwaasland.eu

Page 35: WBV-Nieuwsbrief 2015/03
Page 36: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

Men Elite 2.1 UCI06/03 Driedaagse Van West-Vlaanderen (W) (Prol)7 km - 3733 EUR. - I: Casino, Epernayplein, Middelkerke (0478776476). - Contact: Mattheus Wim, Mexicosttraat 34, 8480 Ichtegem (Tel.: 0478776476) ([email protected]) - Med. Controle: Trailer, Aankomstzone

07/03 Driedaagse Van West-Vlaanderen (W)171 km - 7657 EUR. - I: Concertgebouw, 8000 Brugge - Contact: Mattheus Wim, Mexicosttraat 34, 8480 Ichtegem ([email protected]) - Extra info: 131,4 km + 4 x 9,9 km - Med. Controle: Trailer, Aankomstzone

08/03 Driedaagse Van West-Vlaanderen (W)184,5 km - 7657 EUR. - I: Vismijn, Kaaiplein, Nieuwpoort - K: Sportcentrum, Keibergstraat, 8480 Ichtegem - Contact: Mat-theus Wim, Mexicosttraat 34, 8480 Ichtegem ([email protected]) - Extra info: 150 km + 3 x 11,5 km - Med. Controle: Trailer, Aankomstzone

Elites m.c./z.c./U2311/03 Wanzeel Koerse Lede-Wanzele (O) (Ind)164,8 km - 5020 EUR. - I: Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat 7, 9340 Wanzele (0475390168). - U: 11:00/13:00/13:30 - K: Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat 7, 9340 Wanzele - Contact: Marnik Baeyens, Nonnenbosstraat 7, 9340 Wanzele (Tel.: 0475390168) ([email protected]) - Extra info: 16 x 10,3 km - Med. Controle: Hoop In De Toekomst, Nonnenbos-straat 33, 9340 Wanzele (0475390168). - Website: www.wanzeelkoerse.be

Elite 1.1201/03 Brussel-Opwijk (B) (Icn)148 km - 1500 EUR - Clubprijzen: 500 EUR. Voorinschrijvingen: De Nil Alfons, J. Cardijnlaan 56, 1860 Meise (022696002) ([email protected]). - I: Sportschuur, Populierenlaan 20, 1861 Meise - Wolvertem (023097450). - U: 09:30/11:00/12:55 - K: Sportschuur, Populierenlaan 20, 1861 Meise - Wolvertem - Contact: De Nil Alfons, J. Cardijnlaan 56, 1860 Meise (Tel.: 022696002) (Fax: 022696002) ([email protected]) - Med. Controle: Privé-Woning, Heiveld 74, 1745 Opwijk - Website: www.brusselopwijk.be

01/03 Gent-Staden (W) (Bvb)153,9 km - 1500 EUR - Clubprijzen: 500 EUR. Voorinschrijv-ingen: Via de Lotto Beker van België - I: Vlaams Wielercen-trum Eddy Merckx, Zuiderlaan 8, 9000 Gent (092457508 of 092447212(22)). - U: 09:30/11:00/13:15 - Contact: Snaet Mario, Ieperstraat 138, 8840 Staden (Tel.: 0474334373) ([email protected]) - Extra info: 86,9 km + 5 x 13,4 km / Briefing: 11u15 / Kleedkamers start: Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, Zuiderlaan 8, 9000 Gent / Kleedkamers aankomst: Sporthal De Wankaarde, Ooststraat 4, 8840 Staden - Med. Controle: Diksmuidestraat 145, 8840 Staden - Website: www.gentstaden.be

08/03 Brussel-Zepperen (Lb) (Icn)150 km - 1500 EUR - Clubprijzen: 500 EUR. Voorinschrijv-ingen: Derwael Albert, Kolmen 1413, 3570 Alken (011311373) ([email protected]). - I: CC ‘T Zand, De Cockplein, 1831 Diegem (0476332782). - U: 10:20/12:50/13:21 - K: CC ‘T Zand, De Cockplein, 1831 Diegem - Contact: Derwael Albert, Kolmen 1413, 3570 Alken (Tel.: 0476332782) ([email protected]) - Extra info: Briefing: 11u20 / Kleedkamers Zepperen: VK Zepperen, Sportpleinstraat, Zepperen

Klasse 1.12 A/B - Elite z.c./U23 1.12C Open (Am./Mas./Elzc/U23)

01/03 Brustem - Sint-Truiden (Lb) (1.12b)118 km - 690 EUR. - I: Zaal Burchtheem, Burggracht 5, 3800 Brustem - Sint-Truiden (0476594946). - U: 12:30/13:45/14:15 - K: Zaal Palace, Brustem-Dorp 78, 3800 Brustem - Sint-Truiden - Contact: Pierre Volont, Borgwormsesteenweg 13, 3800 Brustem - Sint-Truiden (Tel.: 0476594946) ([email protected]) - Extra info: 94 km + 4 x 6 km - Med. Controle: Chiro Lokalen, Burggracht 4, 3800 Brustem - Sint-Truiden (0476594946).

01/03 Maldegem - Kleit (O) (1.12b)108 km - 690 EUR. - I: Sporthal De Berken, Kleitkalseide 109, 9990 Maldegem - Kleit - U: 12:30/13:45/14:00 - K: Sporthal De Berken, Kleitkalseide 109, 9990 Maldegem - Kleit - Contact: Ronny De Meyere, Striepe 17, 9991 Adegem (Tel.: 0496963109) ([email protected]) - Med. Controle: Sporthal De Berken, Kleitkalseide 109, 9990 Maldegem - Kleit

01/03 Oud-Heverlee (Zoet Water) (B) (1.12b)108 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Café In De Molen, Waversebaan 262, 3050 Oud-Heverlee (0499167184). - U: 12:30/14:15/14:30 - K: Zaal De Roosenberg, Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee - Contact: Vanderwegen Ludo, Kasteelstraat 23, 3051 Sint-Joris-Weert (Tel.: 0474577878) ([email protected]) - Extra info: Premies: 5 x 10€ - Med. Controle: Zaal De Roosenberg, Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee

04/03 Gooik (B) (1.12b)116 km - 690 EUR. - I: Café Pandoerken, Strijlandstraat 78, 1755 Gooik - U: 12:00/13:45/14:00 - K: Café Pandoerken, Strijland-straat 78, 1755 Gooik - Contact: Eddy Van Snick, (Tel.: 0497441515) - Extra info: 11 x 10,6 km

07/03 Geluwe (W) (1.12b)112 km. - I: Sporthal Ter Linde, Tuinwijk 2, 8940 Geluwe - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Sporthal Ter Linde, Tuinwijk 2, 8940 Geluwe - Contact: Syx Dany, Klytemolenstraat 77, 8940 Geluwe (Tel.: 056518300) - Med. Controle: Sporthal Ter Linde, Tuinwijk 2, 8940 Geluwe

47e Ronde van Vlaanderen juniorenHerzele - 2 augustus 2015

voorlopige inschrijving tot 30 april 2015

Naam club: ...................................................................................................................

Naam voorzitter: ..........................................................................................................

Naam ploegleider: ........................................................................................................

Adres club: ...................................................................................................................

............................................................................

E-mailadres:

............................................................................

Tel/gsm: ..............................................................

Datum: ................................................................

Handtekening: .....................................................

wenst zich kandidaat te stellen voor deelname aan de Ronde van Vlaanderen - junioren.

Terug te sturen naar: VZW Jong en Moedig, Groenlaan 27, 9550 Herzele - [email protected]

Page 37: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

FIETS MEE !Willems Veranda’s Classic

Zaterdag 2 mei Herzele

Altebra ClassicZaterdag 16 mei

Ophasselt

BCCH-Pro Cyclo Classic De Brabantse Parel

Zaterdag 27 juniVossem

Classic Marc WautersZaterdag 1 augustus

Heusden-Zolder

Label Halfoogstrit Zondag 9 augustus

Grobbendonk

West-Vlaanderens MooisteDonderdag 20 tot en met

zondag 23 augustusRoeselare

VriendschapstochtZaterdag 29 augustus

Ertvelde

Drie keer deelnemen = gratis LM-wielertrui, koersbroek of sokken + handschoenen

Wie deelneemt aan drie van de zeven LM-Classics en zijn afge-stempelde controlekaart op tijd terugstuurt, ontvangt een gratis LM-wielertrui of LM-koersbroek of LM-sokken + handschoenen naar keuze. Maak ook kans op een Ridley koersfiets of één van de andere extra-prijzen.

Ga sporten en ontvang 25 euro per jaarNeem contact op met uw ziekenfonds voor de voorwaarden. De tussenkomst kan van regio tot regio verschillen.

www.lm-classics.comKBWB R LV B

WIn DEZE

FEnIx

2015

Advertentie Kortweg LM Classics 2015.A4indd.indd 1 18/12/14 12:36

Page 38: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

07/03 Molenbeek- Wersbeek (B) (1.12b)117,6 km - 690 EUR. - I: Dancing Onder Ons, Tiensebaan 73, 3461 Molenbeek - Wersbeek (0477237902). - U: 12:30/14:15/14:30 - K: Dancing Onder Ons, Tiensebaan 73, 3461 Molenbeek - Wers-beek - Contact: Coekaerts Bart, Tiensebaan 26, 3461 Molenbeek - Wersbeek (Tel.: 0477237902) ([email protected]) - Extra info: 14 x 8,4 km - Med. Controle: Dancing Onder Ons, Tiensebaan 73, 3461 Molenbeek - Wersbeek (04772379032).

08/03 Ichtegem (W) (1.12a)134,8 km - 1400 EUR - Bijkomende prijzen: 200 EUR. - I: Gedimat-Tanghe, Zuidstraat 105, 8480 Ichtegem (04799873213). - U: 09:30/11:00/11:30 - K: Sportcentrum, Keibergstraat, 8480 Ichtegem - Contact: Wim Mattheus, Mexi-costraat 34, 8480 Ichtegem ([email protected]) - Extra info: 66 km + 8 x 8,6 km / superpremiespurt: 200€ (na 100 km) - Med. Controle: Wagen Römers, Engelstraat, 8480 Ichtegem - Website: www.3dwvl.be

08/03 Lierde (Sint Maria Lierde) (O) (1.12b)109,2 km - 810 EUR. - I: Gemeentelijke Feestzaal, Dorpstraat 69, 9570 Lierde (0497847822). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Matthijs Joël, Dorpstraat 41, 9570 Lierde - Contact: Browaeys Armand, Kakebeke 35, 9570 Lierde (Tel.: 0497847822) ([email protected]) - Extra info: 14 x 7,8 km / 1° GP Koen Barbe - Med. Controle: Dierickx Eric, Dorpstraat 67 Bus 7, 9570 Lierde

08/03 Neerlinter-Heide (B) (1.12b)120 km - 690 EUR. - I: Tent Aan Frituur Den Tieter, Heidestraat 86/1, 3350 Linter (0495233104). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Voetbalterrein Sporting Heide, Bredestraat, 3350 Linter - Contact: Zwartebroeckx Johan, Papenstraat 10, 3350 Linter (Tel.: 016777768 of 0499300419) ([email protected]) - Extra info: 15 x 8 km - Med. Controle: Papenstraat 10, 3350 Linter (016777768). - Website: www.wielerclubheidesportief.be

08/03 Vollezele (B) (1.12b)112,5 km - 690 EUR. - I: Lokaal Café Dries, Molenstraat 2, 1570 Vollezele - U: 13:15/14:15/14:30 - K: Café De Route, Molenstraat 1, 1570 Vollezele - Contact: Van Belle Lucien, Steenstraat 46, 1570 Vollezele (Tel.: 0474646189) - Med. Controle: Tent (Recht Over Café De Route), Steenweg Op Ninove, 1570 Vollezele

14/03 Meulebeke (W) (1.12b)115 km - 810 EUR. - I: Café De Sportman, Gentstraat 45, 8760 Meulebeke (051487240). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Firma Niclaus, Oude Diksmuidseboterweg 12, 8760 Meulebeke - Contact: Ghillemijn Peter, Godshuisstraat 1, 8760 Meulebeke (Tel.: 0495732888) ([email protected]) - Extra info: 17 x 6,8 km - Med. Controle: Duck Geert, Gentstraat 43, 8760 Meulebeke - Website: www.wielerploeg-molenspurters.be

14/03 Wetteren (O) (1.12b)107 km - 690 EUR. - I: Café Tonneke, Massemsesteenweg 48, 9230 Wetteren (093693087). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café Tonneke, Massemsesteenweg 48, 9230 Wetteren - Contact: Olivier Van Alboom, (Tel.: 0476294830)

15/03 Haringe (W) (1.12b)111 km - 810 EUR. - I: Café St.Joseph, Moenaardestraat 108, 8972 Haringe (057300090). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Dorpshuis, Moenaardestraat 95, 8972 Haringe - Contact: Davy Cambron, Haringestraat 31, 8972 Roesbrugge (Tel.: 0477796953) ([email protected]) - Extra info: 10 x 8 km + 5 x 6,2 km - Med. Controle: Mevrouw Gheysens, Moenaardestraat 89, 8972 Haringe

15/03 Nieuwrode (B) (Open)95 km - 450 EUR. - I: Café D´Hel, Dorp 17, 3221 Nieuwrode (016563081). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Parochiezaal, Losting, 3221 Nieuwrode - Contact: Smets Jos, ([email protected]) - Extra info: 9 x 10,6 km - Med. Controle: Parochiezaal, Losting, 3221 Nieuwrode

Men Juniors 1.1 UCI01/03 Kuurne-Brussel-Kuurne (W) (Uci)121 km - 1215 EUR - Clubprijzen: 380 EUR - Bijkomende prijzen: 150 EUR. Voorinschrijvingen: Maarten Clochet, ([email protected]). - I: Kantine Eendracht Kuurne, Nieuwenhuyse, 8520 Kuurne - U: 09:15/10:10/12:20 - K: Sporthal, Nieuwenhuyse, 8520 Kuurne - Contact: Maarten Clochet, (Tel.: 0476310817) ([email protected]) - Med. Controle: Dr Mia Devos, Brugsesteenweg 303, 8520 Kuurne - Website: www.kuurne-brussel-kuurne.be

15/03 Grote Prijs Andre Noyelle Ieper (W) (Uci)97,6 km - 1215 EUR - Clubprijzen: 380 EUR. Voorinschrijv-ingen: Klaas Degruyter, Langepijpestraat 18/2, 8820 Torhout (0478584367) - I: Sporthalle I, Leopold 3-laan 18, 8900 Ieper (057239400). - U: 09:00/11:00/13:00 - K: Sporthalle I, Leopold 3-laan 18, 8900 Ieper - Contact: Luc Demeere, Stationsstraat 52, 8900 Ieper (Tel.: 057202067 of 0475704002) ([email protected]) - Extra info: 81,6 km + 2 x 8 km / Briefing: 11u - Med. Controle: Hotel Regina, Grote Markt 45, 8900 Ieper - Website: www.kattekoers.be - Fotofinish: Rechts

Juniores 1.1408/03 Tienen-Zepperen (Lb) (Ic)90 km - 1000 EUR - Clubprijzen: 330 EUR. Voorinschrijv-ingen: Derwael Albert, Kolmen 1413, 3570 Alken (011311373) ([email protected]). - I: Voetbalkantine Goetsenhoven, Tiensebaan, 3300 Goetsenhoven (0496783840). - U: 10:30/13:00/13:31 - K: Voetbalkantine Goetsenhoven, Tiense-baan, 3300 Goetsenhoven - Contact: Derwael Albert, Kolmen 1413, 3570 Alken (Tel.: 04732015015) ([email protected]) - Extra info: Briefing: 11u20 / Kleedkamers Zepperen: VK Zepperen, Sportpleinstraat, Zepperen

Juniores 1.14.328/02 Rijkevorsel (A) (Oo)80 km - 500 EUR. - I: Café Sport, Stevennekens 218, 2310 Rijkevorsel - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café Sport, Stevennekens 218, 2310 Rijkevorsel - Contact: Jan V Riel, Dellenweg 21, Rijk-evorsel (Tel.: 0496395362) ([email protected]) - Med. Controle: Sportcentrum, Kerkdreef 61, 2310 Rijkevorsel

01/03 Brustem - Sint-Truiden (Lb) (Oo)80 km - 500 EUR. - I: Zaal Burchtheem, Burggracht 5, 3800 Brustem - Sint-Truiden (0476594946). - U: 10:00/11:15/11:45 - K: Zaal Palace, Brustem-Dorp 78, 3800 Brustem - Sint-Truiden - Contact: Pierre Volont, Borgwormsesteenweg 13, 3800 Brustem - Sint-Truiden (Tel.: 0476594946) ([email protected]) - Extra info: 68 km + 2 x 6 km - Med. Controle: Chiro Lokalen, Burchtgracht 4, 3800 Brustem - Sint-Truiden (0476594946).

01/03 Opwijk (B) (Oo)75 km - 447 EUR. - I: Snookerpalace, Nieuwstraat 28A, 1745 Op-wijk (052355838). - U: 12:10/13:10/13:40 - K: Sporthal, Heiveld 65, 1745 Opwijk - Contact: De Nil Alfons, J.Cardijnlaan 56, 1860 Meise (Tel.: 022699002) ([email protected]) - Website: www.brusselopwijk.be01/03 Vlamertinge (W) (Oo)79 km - 660 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Café De En-gel, Poperingseweg, 8908 Vlamertinge - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sporthal, Poperingseweg, 8908 Vlamertinge - Contact: Lelong Dirk, Kasteelweg 44, 8908 Vlamertinge (Tel.: 0472775328) - Extra info: 10 x 7,9 km / 5€ (41-50)07/03 Arendonk (A) (Oo)70,2 km - 500 EUR. - I: Café Angèle, De Daries 122, 2370 Aren-donk (014677190). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Voetbalterrein Verbroedering Arendonk (Met Douches), Kerkstraat 11, 2370 Arendonk - Contact: Leo Meulemans, Roobeek 16, 2370 Arendonk (Tel.: 014678718) ([email protected]) - Extra info: 13 x 5,4 km - Med. Controle: Café Angèle, De Daries 122, 2370 Arendonk (014677190). - Website: www.ksvsportensteun.be07/03 Harelbeke (W) (Oo)77,25 km - 660 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Duc De Brabant, Gentsestraat 1, 8530 Harelbeke (0472577399). - U: 11:00/12:45/13:00 - K: Sporthal De Dageraad, Stasegemses-teenweg 21, 8530 Harelbeke - Contact: Robert Deschuymere, Stationsstraat 18, 8530 Harelbeke (Tel.: 0472577399) ([email protected]) - Med. Controle: Stadhuis, Marktstraat 29, 8530 Harelbeke (0742577399). - Website: www.devlaamsepijl.be07/03 Lierde (Sint Maria Lierde) (O) (Oo)78 km - 660 EUR. - I: Gemeentelijke Feestzaal, Dorpstraat 69, 9570 Lierde (0497847822). - U: 14:30/15:45/16:00 - K: Matthijs Joël, Dorpstraat 41, 9570 Lierde - Contact: Browaeys Armand, Kakebeke 35, 9570 Lierde (Tel.: 0497847822) ([email protected]) - Extra info: 10 x 7,8 km / GP Serge Baguet - Med. Controle: Dierickx Eric, Dorpstraat 67 Bus 7, 9570 Lierde

08/03 De Klijte-Heuvelland (W) (Oo)74,8 km - 660 EUR. - I: Café De Arend, Dikkebusstraat 47, 8954 De Klijte (057444170). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: OC De Fontein, Dikkebusstraat, 8954 De Klijte - Contact: Delerue Eddy, Rode Kruisstraat 6, 8890 Moorslede (Tel.: 0479905543) ([email protected]) - Extra info: 11 x 6,8 km - Med. Controle: Café De Arend, Dikkebusstraat 47, 8954 De Klijte (057444170).

08/03 Essen (A) (Oo)68,2 km - 660 EUR. - I: Café Volkshuis, Stationsstraat 136, 2910 Essen (036675927). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Café Volkshuis, Stationsstraat 136, 2910 Essen - Contact: Michiels Francis, Kerkstraat 88, 2910 Essen (Tel.: 0475797486) ([email protected]) - Website: www.molenheidevrienden.be

08/03 Mazenzele-Opwijk (B) (Oo)81 km - 500 EUR. - I: Lokaal Den Bruinen, Dorp 13, 1745 Mazenzele-Opwijk (052356447). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Lokaal Den Bruinen, Dorp 13, 1745 Mazenzele-Opwijk - Contact: Dieleman Daan, Zottegemstraat 20, 1745 Mazenzele-Opwijk (Tel.: 052415882) ([email protected]) - Med. Controle: Lokaal Den Bruinen, Dorp 13, 1745 Mazenzele-Opwijk (052356447).

14/03 Koolskamp (W) (Oo)78,4 km. - I: Café In De Zwaan, Kloosterstraat 9, 8851 Koolskamp (051746530). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Sporthal De Ark, Mel-kerijstraat 2A, 8850 Ardooie - Contact: Patrick Provoost, Stijn Streuvelslaan 19, 8810 Lichtervelde (Tel.: 0496417561) ([email protected]) - Extra info: 14 ronden - Website: www.kampioenschapvanvlaanderen.be

14/03 Outrijve (W) (Oo)71 km - 500 EUR - Bijkomende prijzen: 90 EUR. - I: Café De Garage, Doorniksesteenweg 338, 8582 Outrijve (056645018). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café De Garage, Doorniksesteenweg 338, 8582 Outrijve - Contact: Balcaen Kristof, Doorniksesteenweg 343, 8582 Outrijve (Tel.: 0475940596) ([email protected]) - Extra info: 10 x 7,1 km

15/03 Drieslinter (B) (Oo)76 km - 500 EUR. - I: Atlas Linter, Pelsstraat, 3350 Linter (011783174). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Atlas Linter, Pelsstraat, 3350 Linter - Contact: Jan François, Eendenstraat 1, 3350 Linter (Tel.: 011782733) ([email protected]) - Extra info: 15 x 5,1 km - Med. Controle: Atlas Linter, (011783174).

15/03 Grote Prijs Dcm (A) (Oo)80 km - 500 EUR. - I: Parochiezaal Ter Heide, Schrieksesteenweg 71, 2221 Booischot Pijpelheide (0497725118). - U: 13:00/14:30/15:00 - K: Parochiezaal Ter Heide, Schriekses-teenweg 71, 2221 Booischot Pijpelheide - Contact: Verhoeven Wim, Moerstraat 45, 2221 Booischot (Tel.: 0497725118) - Extra info: 16 x 5 km - Med. Controle: Dr. Mariën, Meester Fritsstraat 1, 2221 Booischot

15/03 Knesselare (O) (Oo)84 km - 500 EUR. - I: Café De Nobis, De Plaats 1, 9910 Knes-selare (0475939173). - U: 13:15/14:45/15:00 - K: Sporthal Flabbaert, Prinsengoeddreef 30, 9910 Knesselare - Contact: Vandenabeele Gerard, Blaktestraat 13, 9910 Knesselare ([email protected]) - Med. Controle: Sporthal Flabbaert, Prinsengoeddreef 30, 9910 Knesselare

15/03 Zingem-Zingem (O) (Oo)80 km - 500 EUR. Voorinschrijvingen: Van Den Berghe Gunther, Strijpstraat 16, 9750 Zingem (0473852407) ([email protected]). - I: Café ‘T Paradijs Bij Bassie, Dorpsstraat 11, 9750 Zingem (0478556798). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Gemeentelijke Turnzaal, Kloosterstraat 18, 9750 Zingem - Contact: Van Den Berghe Gunther, Strijptraat 16, 9750 Zingem (Tel.: 0473852407) ([email protected]) - Extra info: GP Café ‘t Paradijs bij Bassie - Med. Controle: Café ‘T Paradijs Bij Bassie, Dorsstraat 11, 9750 Zingem (0478556798).

Women Elite 1.2 UCI28/02 Omloop Het Nieuwsblad (O)1645 EUR. - I: Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, Zuiderlaan 8, 9000 Gent - K: Vlaams Wielercentrum Eddy Merc, Zuiderlaan 8, 9000 Gent - Contact: Geert Stevens, ([email protected]) - Med. Controle:: WZC OLV-Ter-Rive, Sint Pietersnieuwstraat 115, 9000 Gent - Website: www.omloophetnieuwsblad.be - Fotofinish: Links

08/03 Omloop Van Het Hageland Tielt- Winge (B)120,1 km - 1645 EUR - Bijkomende prijzen: 300 EUR. - I: Sporthal ´t Solveld, Ralisweg 17, 3390 Tielt-Winge - U: 10:00/11:15/13:30 - K: Sporthal ´t Solveld, Ralisweg 17, 3390 Tielt-Winge - Contact: Roger Nolmans, (Tel.: 0477684611) - Extra info: 53,1 km + 5 x 13,4 km / Tekenen controleblad: 12u30-1315 - Med. Controle: Sporthal ´t Solveld, Ralisweg 17, 3390 Tielt-Winge

1.15 Dames Elite14/03 Oostduinkerke (Koksijde) (W) (Oo)96 km - 500 EUR. - I: Café Visserswelzijn, Leopold 2-Laan 26, 8670 Oostduinkerke (058515841). - U: 12:45/14:45/15:00 - K: Gemeentelijke Sporthal, Hazebeekstraat 11, 8670 Oost-duinkerke - Contact: Van Leeuwen Christiaan, Leopold 2-Laan 24/101, 8670 Oostduinkerke (Tel.: 058593844) - Extra info: 13 x 7,4 km - Med. Controle: Gemeentelijke Sporthal, Hazebeekstraat 11, 8670 Oostduinkerke (058532001).

1.16 Dames Jeugd07/03 Klein Sinaai (O) (Oo)57,2 km - 275 EUR. - I: Café Van Bocxlaer, Kasteelstraat 3, 9190 Stekene (0497731190). - U: 12:45/13:45/14:00 - K: OC Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene - Contact: Filip Apers, Kasteel-straat 10, 9190 Stekene (Tel.: 0497731190) ([email protected]) - Extra info: 13 x 4,4 km - Med. Controle: OC Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene (0497731190). - Website: http://hetvliegendwielklein-sinaai.be/organisaties/index.html

07/03 Klein Sinaai (O) (Oo)57,2 km - 275 EUR. - I: Café Van Bocxlaer, Kasteelstraat 3, 9190 Stekene (0497731190). - U: 14:45/15:45/16:00 - K: OC Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene - Contact: Filip Apers, Kasteel-straat 10, 9190 Stekene (Tel.: 0497731190) ([email protected]) - Extra info: 13 x 4,4 km - Med. Controle: OC Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene (0497731190). - Website: http://hetvliegendwielklein-sinaai.be/organisaties/index.html

Al het nieuws, informatie, advies en verkoopadressen voor jou en je fiets vind je op WWW.BIKEGEAR.CC

WIN EEN LIMITED EDITION T-SHIRT

Details via uw dealer of klik op:www.shimano-originalparts.com

www.shimano-originalparts.com

Wanneer je fiets goed functioneert is het goed

te beseffen dat het de kleine onzichtbare

dingen zijn die het verschil maken.

Denk bijvoorbeeld aan de unieke afwerking

van de tanden op een SHIMANO kettingblad,

de SIL-TEC behandeling van de kettingen en

de speciale coating van de kabels.

Allemaal redenen waarom je orginele

SHIMANO onderdelen zou moeten laten

monteren.

De dingen die je niet kunt zienmaken het grootste verschil.

p. 38 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Page 39: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

Al het nieuws, informatie, advies en verkoopadressen voor jou en je fiets vind je op WWW.BIKEGEAR.CC

WIN EEN LIMITED EDITION T-SHIRT

Details via uw dealer of klik op:www.shimano-originalparts.com

www.shimano-originalparts.com

Wanneer je fiets goed functioneert is het goed

te beseffen dat het de kleine onzichtbare

dingen zijn die het verschil maken.

Denk bijvoorbeeld aan de unieke afwerking

van de tanden op een SHIMANO kettingblad,

de SIL-TEC behandeling van de kettingen en

de speciale coating van de kabels.

Allemaal redenen waarom je orginele

SHIMANO onderdelen zou moeten laten

monteren.

De dingen die je niet kunt zienmaken het grootste verschil.

Page 40: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

1.17.3 Nieuwelingen28/02 Rijkevorsel (A) (Oo)50 km - 435 EUR. - I: Café Sport, Stevennekens 218, 2310 Rijk-evorsel - U: 11:15/13:00/13:15 - K: Café Sport, Stevennekens 218, 2310 Rijkevorsel - Contact: Jan V Riel, Dellenweg 21, Rijkevorsel (Tel.: 0496395362) ([email protected]) - Med. Controle: Sport-centrum, Kerkdreef 61, 2310 Rijkevorsel

01/03 Brustem - Sint-Truiden (Lb) (Oo)54 km - 435 EUR. - I: Zaal Burchtheem, Burggracht 5, 3800 Brustem - Sint-Truiden (0476594946). - U: 12:45/14:00/14:30 - K: Zaal Palace, Brustem-Dorp 78, 3800 Brustem - Sint-Truiden - Contact: Pierre Volont, Borgwormsesteenweg 13, 3800 Brustem - Sint-Truiden (Tel.: 0476594946) ([email protected]) - Extra info: 9 x 6 km - Med. Controle: Chiro Lokalen, Burggracht 4, 3800 Brustem - Sint-Truiden (0476594946).

01/03 Opwijk (B) (Oo)48 km - 385 EUR. - I: Sint Pauluskaffee, Processiestraat 20, 1745 Opwijk (052350037). - U: 10:40/11:40/12:10 - K: Sint Pauluskaf-fee, Processiestraat 20, 1745 Opwijk - Contact: De Nil Alfons, J. Cardijnlaan 56, 1860 Meise (Tel.: 022696002) ([email protected]) - Website: www.brusselopwijk.be

01/03 Staden (W) (Oo)52 km - 500 EUR. - I: Café De Pauw, Diksmuidestraat 147, 8840 Staden (051702286). - U: 11:30/12:30/12:45 - K: Sporthal De Wankaarde, Ooststraat 4, 8840 Staden - Contact: Willemyns Antoon, Ooststraat 17, 8840 Staden ([email protected]) - Extra info: Betreft de afwacht-ingswedstrijd van de BvB voor Ez/c en U23 / 8 x 6,5 km - Med. Controle: Woning Familie Vancoillie, Diksmuidestraat 145, 8840 Staden - Website: www.gentstaden.be

07/03 Arendonk (A) (Oo)48,6 km - 435 EUR. - I: Café Angèle, De Daries 122, 2370 Arendonk (014677190). - U: 12:30/13:15/13:30 - K: Voetbalter-rein Verbroedering Arendonk (Met Douches), Kerkstraat 11, 2370 Arendonk - Contact: Leo Meulemans, Roobeek 16, 2370 Arendonk (Tel.: 014678718) ([email protected]) - Extra info: 9 x 5,4 km - Med. Controle: Café Angèle, De Daries 122, 2370 Arendonk (014677190). - Website: www.ksvsportensteun.be

07/03 Lierde (Sint Maria Lierde) (O) (Oo)62,4 km - 500 EUR. - I: Gemeentelijke Feestzaal, Dorpstraat 69, 9570 Lierde (0497847822). - U: 12:30/13:45/14:00 - K: Matthijs Joël, Dorpstraat 41, 9570 Lierde - Contact: Browaeys Armand, Kakebeke 35, 9570 Lierde (Tel.: 0497847822) ([email protected]) - Extra info: 8 x 7,8 km / GP Peter Van Petegem - Med. Controle: Dierickx Eric, Dorpstraat 67 Bus 7, 9570 Lierde

07/03 Woumen (Diksmuide) (W) (Oo)60 km - 435 EUR. - I: Café ´T Jagershof, Woumenweg 291, 8600 Woumen (Diksmuide) (051500158). - U: 13:30/15:15/15:30 - K: Café ´T Jagershof, Woumenweg 291, 8600 Woumen (Diks-muide) - Contact: Salembier Johny, Woumenweg 181, 8600 Woumen (Diksmuide) (Tel.: 0496188681) ([email protected])

08/03 Essen (A) (Oo)49,6 km - 500 EUR. - I: Café Volkshuis, Stationsstraat 136, 2910 Essen (036775927). - U: 11:30/12:30/13:00 - K: Café Volkshuis, Stationsstraat 136, 2910 Essen - Contact: Michiels Francis, Kerkstraat 88, 2910 Essen (Tel.: 0475797486) ([email protected]) - Website: www.molenheidevrienden.be

08/03 Heestert (W) (Oo)56 km - 435 EUR. - I: Café De Waterhoek, Outrijvestraat 27, 8551 Heestert (0474231672). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Zaal Malp-ertus, Gauwelstraat 29, 8551 Heestert - Contact: Malfait Maurits, Outrijvestraat 75, 8551 Heestert (Tel.: 0478659154) ([email protected]) - Extra info: 8 x 7 km - Med. Con-trole: Zaal Malpertus, Gauwelstraat 29, 8551 Heestert

08/03 Ichtegem (W) (Oo)48,6 km - 500 EUR. - I: Café Sint-Cecilia, Engelstraat 10, 8480 Ichtegem - U: 09:45/10:45/11:20 - K: Sportcentrum, Keiberg-straat, 8480 Ichtegem - Contact: Wim Mattheus, Mexicostraat 34, 8480 Ichtegem ([email protected]) - Extra info: 6 x 8,1 km / Bergprijs: 150€ (75€-50€-25€) / Iedere ronde premie van 10€ - Med. Controle:: Wagen Römers, Engelstraat, 8480 Ichtegem - Website: www.3dwvl.be

08/03 Knesselare-Ursel (O) (Oo)54 km - 435 EUR. - I: Café Pallieter, Urseldorp 39, 9910 Knes-selare (093743790). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: BKO, Rozestraat 8, 9910 Knesselare Ursel - Contact: Vandenabeele Gerard, Blaktestraat 13, 9910 Knesselare (Tel.: 093743732) ([email protected]) - Med. Controle: BKO, Rozestraat, 9910 Knesselare Ursel

08/03 Nieuwrode (B) (Oo)53 km - 435 EUR. - I: Café D´Hel, Dorp 17, 3221 Nieuwrode (016563081). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Parochiezaal, Losting, 3221 Nieuwrode - Contact: Smets Jos, ([email protected]) - Extra info: 5 x 10,6 km - Med. Controle: Parochiezaal, Losting, 3221 Nieuwrode

08/03 Ooike (O) (Oo)54,4 km - 435 EUR. - I: KBO, Ooikeplein 17, 9790 Ooike (0476314483). - U: 14:00/15:15/15:30 - K: KBO, Ooikeplein, 9790 Ooike - Contact: Guy Meirhaeghe, Ooikeplein 18, 9790 Oo-ike (Tel.: 0476314483) ([email protected]) - Extra info: 8 x 6,8 km - Med. Controle: KBO, Ooikeplein 17, 9790 Ooike

08/03 Zepperen (Sint-Truiden) (Lb) (Oo)48 km - 435 EUR. - I: Gemeenteschool, Eynestraat Z/N, 3800 Zepperen - U: 12:00/12:45/13:15 - K: Voetbalterrein VK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Zepperen - Contact: Derwael Albert, Kol-men 1413, 3570 Alken (Tel.: 0476332782) ([email protected])

14/03 Vollezele (B) (Oo)60 km - 435 EUR. - I: Lokaal Café Dries, Molenstraat 2, 1570 Vollezele - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café De Route, Molenstraat 1, 1570 Vollezele - Contact: Van Belle Lucien, Steenstraat 46, 1570 Vollezele (Tel.: 0474646189) - Med. Controle: Tent (Recht Over Café De Route), Steenweg Op Ninove, 1570 Vollezele

15/03 Drieslinter (B) (Oo)51 km - 435 EUR. - I: Atlas Linter, Pelsstraat, 3350 Linter (011783174). - U: 11:30/12:45/13:00 - K: Atlas Linter, Pelsstraat, 3350 Linter - Contact: Jan François, Eendenstraat 1, 3350 Linter (Tel.: 011782733) ([email protected]) - Extra info: 10 x 5,1 km - Med. Controle: Atlas Linter

15/03 Grote Prijs Dcm (A) (Oo)55 km - 435 EUR. - I: Parochiezaal Ter Heide, Schrieksesteenweg 71, 2221 Booischot Pijpelheide (0497725118). - U: 11:00/12:30/13:00 - K: Parochiezaal Ter Heide, Schriekses-teenweg 71, 2221 Booischot Pijpelheide - Contact: Verhoeven Wim, Moerstraat 45, 2221 Booischot Pijpelheide (Tel.: 0497725118) - Extra info: 11 x 5 km - Med. Controle: Dr. Mariën, Meester Fritsstraat 1, 2221 Booischot

15/03 Ieper (W) (Oo)50 km - 500 EUR. - I: KVK Westhoek, Picanollaan 1, 8900 Ieper (057201833). - U: 12:30/14:15/14:45 - K: KVK Westhoek, Picanol-laan 1, 8900 Ieper - Contact: Luc Demeere, Stationsstraat 52, 8900 Ieper (Tel.: 057202067 of 0475704002) ([email protected]) - Extra info: 42 km + 8 km - Med. Controle: Hotel Regina, Grote Markt 45, 8900 Ieper - Website: www.kattekoers.be

15/03 Oordegem (O) (Oo)60 km - 435 EUR. - I: Ontmoetingscentrum, Oordegemdorp 1, 9340 Oordegem - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Ontmoetingscen-trum, Oordegemdorp 1, 9340 Oordegem - Contact: Patrick Beeck-man, Grote Steenweg 231, 9340 Oordegem ([email protected]) - Extra info: 12 x 5 km - Website: www.youtube.com/watch?v=KLQ0fMP3Jn8

15/03 Stekene (O) (Oo)45,9 km - 435 EUR. - I: Kastelenhof, Bormtestraat, 9190 Stekene - U: 11:30/12:30/13:00 - K: Sporthal Stekene, Nieuwstraat, 9190 Stekene - Contact: Willy Goeman, Regentiestraat 46, 9190 Stekene (Tel.: 0479292179) - Med. Controle: Sporthal Stekene, Nieuwstraat, 9190 Stekene

Klasse 1.18 (Am./Mas.) 1.12c Open (Am./Mas./Elzc/U23)

15/03 Nieuwrode (B) (Open)95 km - 450 EUR. - I: Café D´Hel, Dorp 17, 3221 Nieuwrode (016563081). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Parochiezaal, Losting, 3221 Nieuwrode - Contact: Smets Jos, ([email protected]) - Extra info: 9 x 10,6 km - Med. Controle: Parochiezaal, Losting, 3221 Nieuwrode

Gentlemen14/03 Schilde (A) (Gc)I: De Liebaard 64, Schilde - U: 16:30 - Contact: Roose Steven, Eugeen Van De Vellaan 64C, 2970 Schilde (Tel.: 0484739753) - Extra info: 20 x 1,1 km / Inwoners van de gemeente Schilde en omstreken / Leden van ambachtelijke- of werknemers- of werkgeversverenigingen

Mountainbike01/03 Dessel (A) (Xco)dikke banden race 7-11 jaar : 15’. U9 : 15’. U11 : 20’. dikke banden race 12-18 jaar : 25’. U13 : 30’. U15 : 40’. Voorinschrijv-ingen: http://mtbkidschallenge.be, www.wielerbondvlaanderen.be - I: Sporthal Sportpark Basel Des-sel, Sportpark 6, 2480 Dessel (0478926339). - U: dikke banden race 7-11 jaar : 10:00/11:30/12:00 - U9 : 10:00/12:00/12:30 - U11 : 10:00/12:30/13:00 - dikke banden race 12-18 jaar : 10:00/13:45/14:15 - U13 : 10:00/14:30/15:00 - U15 : 10:00/15:15/15:45 - K: Sporthal, Sportpark 6, 2480 Dessel - Contact: Smets Frank, Alfons Smetstraat, 2480 Dessel (Tel.: 0478926339) ([email protected]) - Website: www.bmx2000.be

01/03 Dessel (A) (Xco)U40: 60’. 40+ / dames / youth series: 60’. - I: Sporthal Sport-park Basel Dessel, Sportpark 6, 2480 Dessel (0478926339). - U: U40: 07:30/08:45/09:15 - 40+ / dames / youth series: 07:30/10:00/10:30 - K: Sporthal, Sportpark 6, 2480 Dessel - Contact: Smets Frank, Alfons Smetstraat 30, 2480 Dessel (Tel.: 0478926339) ([email protected]) - Extra info: open wedstrijd voor alle licentie houder en niet licentie houders, dames en heren - Website: www.bmx2000.be

15/03 Bree (Opitter) (Lb) (Xco)

BMX15/03 Wilrijk (A) (Promo)I: Wielercentrum Antwerpen, Moerelei 117, 2610 Wilrijk - U: 09:00/10:30/11:30 - Contact: ([email protected]) - Extra info: Recreanten zijn welkom! - Website: www.antwerpbmx.be

INDOOR21/02 Gent - 1° Ronde 1° Afdeling (O) (Cbn)I: Zaal De Koornbloem, Ekkergemstraat 30, 9000 Gent - U: 14:00 - Contact: Rudy Bondue, (Tel.: 092301058 of 0475313906)

07/03 Ieper - Kvb 2° Afdeling - 2° Ronde (W) (Cbn)I: Stedelijk Sportcentrum, Leopold 3-laan 18, 8900 Ieper - Contact: Ruben Deraedt, (Tel.: 092241044) ([email protected])

15/03 Beringen - 3° Ronde Jeugd A+B (Lb) (Cbn)I: Sporthal Beverke, Beverpad, 3581 Beringen - Contact: Rudi Vanderstraeten, (Tel.: 0477540198) ([email protected])

Promotionele Activiteiten22/02 Helchteren (Lb) (Nav)I: Tent, Heerkensweg 100, 3530 Helchteren - U: 09:30 - Contact: Scevenels Rocky, Helzoldstraat 56/2, 3530 Helchteren (Tel.: 0494247445) ([email protected])

p. 40 - Nieuwsbrief 3/2015 - 17 februari 2015

Page 41: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

Visit us at: www.ridley-bikes.com

NEW Noah SLexcell at everythingyou do!

#builtforglorySHARE YOUR RIDE

Page 42: WBV-Nieuwsbrief 2015/03

Wielrenners zijn gepassioneerd door hun sport. Zij willen excelleren, hun grenzen verleggen, zeker niet onderdoen.

Bioracer is geboren uit passie voor het wielrennen. Ieder van ons wordt gedreven door innovatie en streeft naar klantentevredenheid. Wij zijn trots op onze producten. Elke stof wordt wetenschappelijk getest op biomechanische eigenschappen. Elk design moet het vorige overtreffen. Opdat elke renner van jouw club met trots je kleuren draagt.

Ben je op zoek naar kleding voor je team? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte via [email protected]

www.facebook.com/bioracerbelgium

Like

www.bioracer.com // twitter.com/bioracer

BIO_AdvertentieTEAM_A4.indd 1 13/02/15 11:31