WBV-Nieuwsbrief 2014/05

18
Nieuwsbrief Jaargang 5 - nr. 5 - 25 maart 2014 Wielerbond Vlaanderen - Zuiderlaan 8 - 9000 Gent * Mevr. Marie-Thérèse Leeman, moeder van ex-prof en trainer Alain Van Der Borght; * Dhr. Jozef Vanderlinden, erelid Cureghem Sportif, ex-penning- meester Cureghem Sportif en ex-sportafgevaardigde Brabant; * Dhr. Pierre De Rocker, ex-voorzitter Cyclo-balclub Lanaken; * Dhr. Arnold Raes, erevoorzitter van K.V.C. De Zeemeeuw Oostende; * Dhr. Joseph Verhoyen, gewezen ploegleider van K.W.S.C. Torhout. Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn oprechte medeleven aan. In Memoriam Partners Wielerbond Vlaanderen Veilig fietsen in het verkeer De website veiligopstap.be geeft antwoorden op vragen over hoe een groep fietsers zich veilig in het verkeer kan begeven. De website veiligopstap.be geeft antwoorden op vragen over hoe een groep fietsers zich veilig in het verkeer kan begeven. Ook voor renners en clubs met renners die zich vaak als fietsers of groepen fietsers op de openbare weg begeven, is dit een website met nuttige info over de wegcode. In tien verkeerssituaties leren begeleiders van groepen fietsers of stappers de wegcode. De laagdrempelige ‘game’, ontwikkeld door VVV samen met het BIVV en met de steun van Ethias, wordt met enthousiasme onthaald en gespeeld. Benieuwd? Speel zelf op www.veiligopstap.be! Online inschrijven Flanders Cup mountainbike Er kan vooringeschreven worden voor de eerste wedstrijd van de Flanders Cup mountainbike op 30 maart in Pepingen. Voor- inschrijven kan tot en met 26 maart. Inschrijven kan via de site www.wielerbondvlaanderen.be, rubriek MTB-Trial / Competities / MTB Flanders Cup. Belangrijke mededeling voor de ploegleiders aanwezig bij interclubs op de nationale en internationale kalender in Vlaanderen ! Gegevenslijst renners Het decreet van 25 mei 2012, verschenen in het Belgisch Staatsblad op 12 juli 2012, verplicht de organisatoren van wielerwedstrijden in Vlaanderen o.a. “om de identificatie- en contactgegevens van alle sporters die aan de door hen georgani- seerde wedstrijden deelnemen te registreren”. Om één en ander te vergemakkelijken èn in het belang van de renners is het aangewezen dat de ploegleiders bij de inschrij- ving van een interclubwedstrijd een lijst met naam, voornaam en gsmnr van de deelnemende renners aan de wedstrijdjury voorleggen. Bedankt voor uw medewerking. Contact : Ph. Mariën, dd Coördinator Antidopingcommissie KBWB 0475/59.80.84 – [email protected] EK piste voor Masters Alkmaar - 3-7 september Van 3 tot 7 september 2014 vinden in Alkmaar de Euro- pese Kampioenschappen op de piste plaats. De organisatie is in handen van Bristow Events. Contactgegevens: Dhr. Graham Bristow email: [email protected] -www.bristowevents.co.uk

description

Wielerbond Vlaanderen Nieuwsbrief 2014/05

Transcript of WBV-Nieuwsbrief 2014/05

Page 1: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

Nieuwsbrief Jaargang 5 - nr. 5 - 25 maart 2014Wielerbond Vlaanderen - Zuiderlaan 8 - 9000 Gent

* Mevr. Marie-Thérèse Leeman, moeder van ex-prof en trainer Alain Van Der Borght;

* Dhr. Jozef Vanderlinden, erelid Cureghem Sportif, ex-penning-meester Cureghem Sportif en ex-sportafgevaardigde Brabant;

* Dhr. Pierre De Rocker, ex-voorzitter Cyclo-balclub Lanaken;* Dhr. Arnold Raes, erevoorzitter van K.V.C. De Zeemeeuw

Oostende;* Dhr. Joseph Verhoyen, gewezen ploegleider van K.W.S.C.

Torhout.

Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn oprechte medeleven aan.

In MemoriamPartners Wielerbond Vlaanderen

Veilig fietsen in het verkeerDe website veiligopstap.be geeft antwoorden op vragen over hoe een groep fietsers zich veilig in het verkeer kan begeven.

De website veiligopstap.be geeft antwoorden op vragen over hoe een groep fietsers zich veilig in het verkeer kan begeven.

Ook voor renners en clubs met renners die zich vaak als fietsers of groepen fietsers op de openbare weg begeven, is dit een website met nuttige info over de wegcode.

In tien verkeerssituaties leren begeleiders van groepen fietsers of stappers de wegcode. De laagdrempelige ‘game’, ontwikkeld door VVV samen met het BIVV en met de steun van Ethias, wordt met enthousiasme onthaald en gespeeld.

Benieuwd? Speel zelf op www.veiligopstap.be!

Online inschrijven Flanders Cup mountainbike

Er kan vooringeschreven worden voor de eerste wedstrijd van de Flanders Cup mountainbike op 30 maart in Pepingen. Voor-inschrijven kan tot en met 26 maart. Inschrijven kan via de site www.wielerbondvlaanderen.be, rubriek MTB-Trial / Competities / MTB Flanders Cup.

Belangrijke mededeling voor de ploegleiders aanwezig bij

interclubs op de nationale en internationale kalender in Vlaanderen !

Gegevenslijst rennersHet decreet van 25 mei 2012, verschenen in het Belgisch Staatsblad op 12 juli 2012, verplicht de organisatoren van wielerwedstrijden in Vlaanderen o.a. “om de identificatie- en contactgegevens van alle sporters die aan de door hen georgani-seerde wedstrijden deelnemen te registreren”.

Om één en ander te vergemakkelijken èn in het belang van de renners is het aangewezen dat de ploegleiders bij de inschrij-ving van een interclubwedstrijd een lijst met naam, voornaam en gsmnr van de deelnemende renners aan de wedstrijdjury voorleggen.

Bedankt voor uw medewerking.

Contact : Ph. Mariën, dd Coördinator Antidopingcommissie KBWB0475/59.80.84 – [email protected]

EK piste voor Masters Alkmaar - 3-7 september

Van 3 tot 7 september 2014 vinden in Alkmaar de Euro-pese Kampioenschappen op de piste plaats. De organisatie is in handen van Bristow Events.

Contactgegevens: Dhr. Graham Bristow email: [email protected] -www.bristowevents.co.uk

Page 2: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

p. 2 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

Antwerpen

Dinsdag 8 april in Oostmalleeerste start om 12.30 uur

Renners die Belg zijn, woonachtig in de provincie Antwerpen en die wensen deel te nemen aan dit kampioenschap kunnen zich inschrijven via de provinciale website: www.wbvantwerpen.be. Het kan ook per mail naar [email protected] of schriftelijk bij Swa Eliaerts, Gemeenteplaats, 29 - 2960 Brecht.

Verplichte voorinschrijving VOOR 1 april.

De inschrijving sluit op 1 april, dan wordt de startorde bepaald, die eveneens terug te vinden zal zijn op onze site vanaf 4 april.

Er worden titels uitgereikt bij:- Elite z/c – 2 ronden- U23 – 2 ronden- Aspiranten 14 jaar (jongens en meisjes) – 1 ronde - Dames nieuwelingen – 1 ronde - Dames juniores – 1 ronde - Dames elite – 1 ronde- Nieuwelingen 1e jaars – 1 ronde - Nieuwelingen 2e jaars – 1 ronde- Juniores – 1 ronde

Afhalen rugnummers vanaf 11 uur in het paralokaal. De eerste renner start omstreeks 12u30. Lengte omloop: 11 km.

VOLWAGENS:Bij elke categorie worden volgwagens toegestaan.

FIETSEN:Renners aspiranten en nieuwelingen mogen in tijdritten op de weg enkel gebruik maken van een gewone wegfiets (enkel wielenmet minstens 16 metalen spaken). Een ossekopstuur of andersteunstuk op het stuur is toegelaten.

PLAATS: vliegveld Oostmalle (enkel te bereiken via Blommerschot, volgen tot achteraan, +/- 2,5 km, inrit rechts)

Limburg

Zaterdag 12 april in Leopoldsburg (militair domein)

eerste start om 11.30 uur

Parking Koningin Elisabethlaan (zijstraat Steenweg Leopoldsburg - Hechtel)

Inschrijvingen in de sporthal, je kan inschrijven vanaf 9u en dit voor alle categorieën.

Woensdag 9 april tussen 18 en 20u bestaat er de mogelijkheid om het parcours te verkennen.

Eerste start om 11u30

Afstanden:- Elite en U23: 32,8 km- Dames Elite en Juniores: 16,4 km- Nieuwelingen: 12,4 km- Dames jeugd: 12,4 km- Aspiranten 14 jaar: 9,6 km- Aspiranten 13 jaar: 9,6 km- Aspiranten 12 jaar: 5 km

Renners dienen zich VERPLICHT in te schrijven via [email protected] voor woensdag 9 april. Dan worden de startlijsten definitief opgemaakt.

Startlijsten met starttijden zullen dan op www.wbv-limburg.be te vinden zijn.

Oost-Vlaanderen

Dinsdag 15 april in Urseleerste start om 10 uur

Plaats: Vliegveld Ursel, Urselseweg, 9910 Ursel

Er worden titels uitgereikt bij:dames nieuwelingen – dames juniores – nieuwelingen 1e en 2e jaars: 12,5 kmdames elite – juniores: 25 kmelite zonder contract – beloften: 31 km

Elke renner ontvangt eerstdaags een persoonlijke mail met alle in-formatie over de manier van online inschrijven. Uiterste datum van inschrijving: 4 april 2014. Nadien wordt de startorde opgemaakt.

Elke renner kan door een ploegwagen gevolgd worden, er dient vooraan een plaats vrijgehouden te worden voor een commissaris.

Verdere informatie verschijnt op de website van de provincie: www.wbvoostvl.be.

Provinciale kampioenschappen TIJDRIJDEN

Page 3: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014 - p. 3

Vlaams-Brabant

Dinsdag 8 april in Orsmaaleerste start om 12 uur

Renners die hieraan wensen deel te nemen en die woonachtig zijn in Vlaams-Brabant en de Belgische nationaliteit hebben, kunnen hun kandidatuur sturen naar André Vanlint, Leyse Hoevestraat 30, 2260 Tongerlo-Westerlo, emailadres: [email protected] en dit vóór woensdag 2 april 2014.

VOLWAGENS: Voor elke categorie worden volgwagens toegestaan.

FIETSENRenners aspiranten en nieuwelingen mogen in tijdritten op de weg enkel gebruik maken van een gewone wegfiets (enkel wielenmet minstens 16 metalen spaken). Een ossekopstuur of andersteunstuk op het stuur is toegelaten.

PROGRAMMAStarturen worden na het afsluiten van de voorinschrijving op 2 april 2014 kenbaar gemaakt op de site van Wielerbond Vlaande-ren afdeling Vlaams-Brabant. De deelname aan het provinciaal kampioenschap tijdrijden is vrijblijvend, de inschrijving is verplicht.

Er zullen ploegentijdritten worden georganiseerd voor nieuwelingen, juniores en U23/elite z.c.

De eerste renner start om 12.00 uur. Inschrijving vanaf 10.30 uur.- aspiranten 14 jaar jongens en meisjes: 1 ronde van 10 km- nieuwelingen heren individueel: 1 ronde van 10 km- juniores heren individueel: 1 ronde van 10 km- U23 individueel: 2 ronden van 10 km- elite z.c. individueel: 2 ronden van 10 km- nieuwelingen dames individueel: 1 ronde van 10 km- juniores dames individueel 1 ronde van 10 km- dames elite individueel: 2 ronden van 10 km- ploegentijdrit nieuwelingen heren (4 renners): 1 ronde v. 10 km- ploegentijdrit juniores heren (4 renners): 1 ronde van 10 km- ploegentijdrit U23 en elite z.c. (4renners): 2 ronden van 10 km

West-Vlaanderen

Dinsdag 8 april in Ruddervoorde Baliebrugge

eerste start om 12 uur

Voorinschrijvingen: Walter Vergote, Ruiseleedsesteenweg 7, 8020 Ruddervoorde (051403294) ([email protected]). I: Zaal D’Oude Kerke, Vrijgeweidstraat 4, 8020 Ruddervoorde (0494441348) - U23 : 10.30 - Start 12.00 - 24 km- EZC 12.30 - start 14.15 - 24 km - Juniores 13.30 - start 15.00 - 16 km- Dames elite 15.30 - start 17.15 - 16 km- Dames jeugd 16.00 - start 17.40 - 8 km- Nieuwelingen 16.30 - start 18.00 - 8 kmAangepaste prijzenbarema’s K: Gemeentelijk Sportterrein, Vrijgeweidestr., 8020 Ruddervoorde Contact: Vanneste Franck, Pastoor V/D Weghestraat 2, 8020 Rud-dervoorde (Tel.: 0494441348) ([email protected]) Extra info: Website: www.apegemsportief.be

Gezondheidssessies junioren 2014

Net als vorig jaar willen Wielerbond Vlaanderen en KBWB de junioren in-formeren over het antidopingbeleid. In april krijgen zij de nodige inlichtingen.Alle renners geboren in 1996 en 1997 (ju-nioren) worden uitgenodigd deel te nemen

aan een van de gezondheidssessies die gehouden worden in het kader van de antidopingreglementering en die beschreven zijn in artikel 201.18 van het sportreglement van Wielerbond Vlaande-ren, zoals hieronder weergegeven. De eerstejaarsjunioren en de tweedejaarsjunioren die vo-rig jaar aan deze infosessie niet hebben deelgenomen, zijn VERPLICHT op een van de 5 sessies aanwezig te zijn!

201.18 Antidopingmaatregel Juniores

201.18.1.Elke renner in de leeftijdscategorie juniores (17-18 jaar) dient ver-plicht een informatiesessie te volgen i.v.m. het Antidopingbeleid, in de sporttakdisciplines weg, piste, veld, BMX, mountainbike, Trial en indoorwielrennen.

201.18.2Bij niet deelname aan de informatiesessie Antidopingbeleid kan een renner NIET deelnemen aan Provinciale Kampioenschappen, Kampioenschappen van Vlaanderen en Belgische Kampioen-schappen.

PLAATSEN EN DATA GEZONDHEIDSSESSIES 2014:- Maandag 14 april: “De Schalm”, Landwaartslaan 99, 3600 Genk- Dinsdag 15 april: “Feestzaal Nilania”, Kesselsesteenweg 52, 2560 Nijlen- Vrijdag 18 april: “OC De Stekke”, Sint Maartensplein 12, 8560 Moorsele (naast Kerk)- Dinsdag 22 april: “Feestzaal Parking”, Lambroekstraat, 9230 Massemen-Wetteren- Woensdag 23 april: AP 107-16 -Auditoria J.Monnet-M.Weber- Parkstraat 51, 3000 Leuven - Lokaal 01.30 - AUD. JEAN MONNET

Aanvang : 19.30hr, inschrijven vanaf 18.30hr.

Duur : max. 2 uur.

De aanwezigheid van de renners wordt ter plaatse dmv het in-scannen van de vergunning gecontroleerd.

Programma:1) Inleiding : antidopingpolitiek KBWB 2) Presentatie door een lid van de Medische Commissie KBWB3) “Simulatie antidopingcontrole” door Ph. Mariën samen met een controle-arts van NADO-Vlaanderen4) Kort gesprek met een prof-ren(st)ner uit de regio5) Slot

Contactpersoon:Philippe Mariën Dienstdoend coördinator antidopingcommissie KBWBTel: +32 2 349.19.01 - GSM: +32-475-59.80.84 - Email: [email protected]

Page 4: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

p. 4 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

NATIONALE EN PROVINCIALE STRAFFEN De mededeling van de boetes geldt als oproep tot betaling binnen de voorziene tijd (15 dagen) – zie art. 112.24 van het sportreglement. Indien de boete niet binnen de 15 dagen na verschijning betaald is, wordt deze verdubbeld. Bij niet-betaling (8 dagen later) wordt de renner geschorst totdat de boete betaald is. 1Zw.F. = 0,82 €. PROVINCIAAL Datum Wedstrijd Cat. Naam UCI-code Boete Bijk. sanctie Art. Rek. nr.

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 OTTEMA Rick NED19920625 200 ZwFr uit wedstrijd genomen 12.11.04.18 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 EISEL Bernhard AUT19810217 50 ZwFr 12.1.40.11.1 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 BOECKMANS Kris BEL19870213 50 ZwFr 12.1.40.11.1 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 PAOLINI Luca ITA19770117 50 ZwFr 12.1.40.11.1 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 WYSS Danilo SUI19850826 50 ZwFr 12.1.40.11.1 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 PLANCKAERT Baptiste BEL19880928 50 ZwFr 12.1.40.11.1 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 KNAVEN Sercaes NED19710306 50 ZwFr 12.1.40.37bis 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 FRISON Herman BEL19610416 50 ZwFr 12.1.40.37bis 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 SCHMIDT Torsten GER19720218 50 ZwFr 12.1.40.37bis 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 STEWART Jackson USA19800630 50 ZwFr 12.1.40.37bis 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 DELCAMBRE Fréderic FRA19630521 50 ZwFr 12.1.40.37bis 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 MAASSEN Frans NED19650427 50 ZwFr 12.1.40.28 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 PLANCKAERT Baptiste BEL19880928 30 ZwFr 12.1.40.19 393-0282000-13

2/03 Kuurne-Brussel-Kuurne ME1.1 VERHOEVEN Nico NED19611002 100 ZwFr 12.1.40.28 393-0282000-13

7/03 3-Daagse West-Vl. ME2.1 Mecanicien Cofidis 100 ZwFr 12.1.040.37bis 393-0282000-13

8/03 3-Daagse West-Vl. ME2.1 HEYNDERICKX Jean-Pierre BEL19650505 150 ZwFr 12.1.040.28 393-0282000-13

8/03 3-Daagse West-Vl. ME2.1 VAN ZANDBEEK Iwan NED19600128 200 ZwFr 12.1.040.25 393-0282000-13

9/03 3-Daagse West-Vl. ME2.1 GAIMON Philip USA19861028 200 ZwFr 12.1.040.29 393-0282000-13

9/03 3-Daagse West-Vl. ME2.1 GEYSEN Kurt BEL19790526 50 ZwFr 12.1.040.29 393-0282000-13

9/03 3-Daagse West-Vl. ME2.1 DELOEUIL Alain FRA19541024 200 ZwFr 12.1.040.25 393-0282000-13

9/03 3-Daagse West-Vl. ME2.1 VANBILSEN Kenneth BEL19900601 50 ZwFr 12.1.040.29 393-0282000-13

12/03 Wanzele-Lede Elite m/c DE BUYSSCHER Patrick BEL19600920 35 € 28 393-0282000-13

12/03 Wanzele-Lede Elite m/c OPSOMER Arne BEL19910519 15 € 28 393-0282000-13

12/03 Wanzele-Lede Elite m/c BAUWENS Peter BEL19661027 50 € 28 393-0282000-13

12/03 Wanzele-Lede Elite m/c VANDEN HEEDE Matthias BEL19931224 25 € 28 393-0282000-13

12/03 Wanzele-Lede Elite m/c KEISSE Iljo BEL19821221 20 € 4.1 393-0282000-13

16/03 GP Andre Noyelle Ieper MJ1.1 GOESSENS Cedric BEL19960523 50 ZwFr 12.01.040.29 393-0282000-13

16/03 GP Andre Noyelle Ieper MJ1.1 BUNTINX Auxence BEL19961213 50 ZwFr 12.01.040.29 393-0282000-13

16/03 GP Andre Noyelle Ieper MJ1.1 GUNST Marcel NED19640908 50 ZwFr 12.01.040.28 393-0282000-13

16/03 GP Andre Noyelle Ieper MJ1.1 PRUVOOST Shayne BEL19971006 50 ZwFr 12.01.040.29 393-0282000-13

16/03 GP Andre Noyelle Ieper MJ1.1 LEGRAND Django BEL19960109 50 € 12.01.040.29 393-0282000-13

16/03 GP Andre Noyelle Ieper MJ1.1 OOGHE Jonas BEL19970901 50 ZwFr 12.01.040.29 393-0282000-13

Page 5: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

www.catenacycling.com

download de GRATIS APP !

The one-stop international cycling community

CatenaCycling.com hét on-line platform voor elke fietser

ü Deel op Catena Cycling je eigen pagina en houd er je foto’s, palmares, routes, beklimmingen en trainingen bij.

ü Creëer je clubpagina en beheer ze heel eenvoudig: zet op die manier je clubevents, sponsors en leden in de picture.

ü Maak je fietsevent aan en plaats het in de picture.

ü Vind uitgebreide informatie over je favoriete hobby terug in de Cyclopedia en vul deze ook zelf aan.

ü Maak kans op mooie prijzen zoals een Merida mountainbike, een Merida racefiets, wieleroutfits en sponsoring voor je fietsclub. …

ü Laad je trainingen op met de gratis App .

Page 6: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBONDVereniging zonder winstbejag

ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERINGAuditorium des Moulins de Beez - Rue du Moulin de Meuse 4 - 5000 Namen (Beez)

Zaterdag 21 juni 2014 om 10u30

Aankondiging en voorlopige agenda

De raad van bestuur van de vzw KBWB nodigt de werkende leden van de vzw WBV en van de vzw FCWB uit op de algemene statutaire vergadering die gehouden wordt op zaterdag 21 juni 2014 om 10u30 in het “Auditorium des Moulins de Beez”, Rue du Moulin de Meuse 4, 5000 Namen (Beez).

Alleen de werkende leden aangewezen door de raad van bestuur van de vzw WBV en van de vzw FCWB - op basis van het aantal leden aangesloten op 31 oktober 2013 – uiterlijk 45 kalenderdagen voor de algemene vergadering van de vzw KBWB kunnen tot de stemming toegelaten worden.

Elk werkend lid heeft één stem. Op de algemene vergadering mag een werkend lid zich echter door een ander werkend lid van zijn vzw laten vertegenwoordigen door middel van een behoorlijk ingevulde en getekende volmacht. Het aantal volmachten per werkend lid aanwezig op de algemene vergadering is beperkt tot één, te versturen naar de bondszetel van de vzw KBWB, Globelaan 49 te 1190 Brussel, per post, fax of e-mail, of voor te leggen vóór de openstelling van de algemene vergadering.

Om op de agenda te worden toegelaten, moeten volgens artikel 11 van de statuten de voorstellen vóór 7 mei 2014 bij aangetekende brief, ondertekend door minimaal 1/20 van de werkende leden, aan de voorzitter van de vzw KBWB op de bondszetel worden gestuurd, met de postdatum als bewijs.

De agenda zal minimum 20 kalenderdagen voor de algemene statutaire vergadering op de website van de vzw KBWB gepubliceerd worden.

VOORLOPIGE AGENDA1. Afroeping van de namen van de werkende leden en nazicht van hun volmacht2. Verwelkoming door de bondsvoorzitter3. Sportverslag4. Financieel verslag5. Verslag van de bedrijfsrevisor6. Goedkeuring van de balans en van de verlies- en winstrekening 20137. Kwijting aan bestuurders en bedrijfsrevisor8. Goedkeuring van de aangepaste begroting 20149. Goedkeuring van de begroting 201510. Verkiezing voor de raad van bestuur:

a) van de effectieve leden voorgedragen door de vzw WBVvan de plaatsvervangende leden voorgedragen door de vzw WBV

b) van de effectieve leden voorgedragen door de vzw FCWBvan de plaatsvervangende leden voorgedragen door de vzw FCWB

11. Herbenoeming van de commissaris-revisor12. Verkiezing van de bondsvoorzitter:

De bondsvoorzitter van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond is verkiesbaar en zal verkozen worden op de Algemene statutaire vergadering van de KBWB van 21 juni 2014. Kandidaturen dienen samen met curriculum vitae, motivatie, bewijs van goed zedelijk gedrag en kopie van de lidkaart of vergunning 2014 tegen uiterlijk 21 april 2014 (met de postdatum als bewijs) aangetekend verstuurd te worden aan de secretaris van het dagelijks bestuur van de KBWB, Globelaan 49, 1190 Brussel.

Brussel, 8 april 2014

De secretaris van het dagelijks bestuur,Jos SMETS

De bondsvoorzitter,Tom VAN DAMME

p. 6 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

Page 7: WBV-Nieuwsbrief 2014/05
Page 8: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

BMX FLANDERSCUP 2014 WEDSTRIJD KALENDER 13/04/2014 Gent BMX-FLCUP 1 20/04/2014 Massenhoven BMX -FLCUP 2 11/05/2014 Aarschot BMX-FLCUP 3 24/08/2014 Ranst BMX-FLCUP 4 07/09/2014 Peer BMX-FLCUP 5 28/09/2014 Zolder BMX-FLCUP 6 A. CATEGORIEËN

Minimum 5 piloten per categorie bij de heren. Bij de dames moeten er minimum 4 piloten per categorie zijn. Boys 5/6 jaar Boys 7 jaar Boys 8 jaar Boys 9 jaar Boys 10 jaar Boys 11 jaar Boys 12 jaar Boys 13 jaar

Boys 14 jaar Boys 15/16 jaar Boys +17 jaar Masters Girls 5/6 jaar Girls 7/8 jaar Girls 9/10 jaar Girls 11/12 jaar Girls 13/14 jaar Girls 15+ Jun/Elite Men

Cruiser –30 jaar Cruiser +30 jaar Cruiser girls

B.INSCHRIJVING ..15

Inschrijven op de wedstrijd Blok 1+ blok 2 8h15 van tot 9h15 Blok 2 + recreanten en G-sporters van 12h30 tot 13h30 Inschrijvingsgeld: - 5/14 jaar: 8 EUR 15 en ouder: 10 EUR

C. UREN

Trainingen: zaterdag: 14h00-16h30 te organiseren door de organisator Afwisselend blok 1 en blok 2 Van 16h30 tot 17h00 Junioren en Elites.

zondag: -8h30 tot 9h45 training blok 1 (Boys 10,Girls 9/10 en Cruisers) 10h00 competitie blok 1 manches en finales -13h00 tot 13h45 training blok 2 (Boys +11,Girls +11 -13h45 tot 14h00 training Junioren en Elites. 14h15 competitie blok 2 manches en finales

p. 8 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

Page 9: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

D. WEDSTRIJDEN

- Er zijn 6 wedstrijden. - Er zijn 3 reeksen 1/8 finale, ¼ finale, ½ finale en finale A. - Voor de 1/8 finale tot en met de finale worden de startplaatsen gekozen door de piloten. - Bij 8 piloten of minder worden alleen de 3 manches gereden,geen finale rit - Het computerprogramma zal de reeksindeling bepalen bij de eerste wedstrijd, Nadien zal de reeksindeling gebeuren volgens de tussenstand met slangen systeem - Alle 6 de uitslagen tellen voor het eindklassement. - Met 4 uitslagen komt met in het eindklassement - Begeleiding op de startberg is voor geen enkele leeftijdscategorie toegestaan - Begeleiding parc fermee 1 niet toegelaten, parc fermee 2 begeleiding 5/6 jarige tot aan de opstelrijen. - Jeans of lycra broeken zijn niet toegelaten

E. PUNTENTELLING Na elk van de 3 reeksen: 1e 8 2e 7 3e 6 4e 5 5e 4 6e 3 7e 2 8te 1 Finale: 1e 50 9 10p 2e 30 10 8p 3e 25 11 6p 4e 20 12 5p 5e 17 13 4p 6e 15 14 3p 7e 13 15 2p 8te 11 16 1p

F. PRIJSUITREIKING EINDPRIJZEN

- Voor elke leeftijd is er een prijs voor alle piloten die aan minimum 4 wedstrijden deelgenomen hebben. - Er wordt prijzengeld voorzien voor de boys 15/16,17+,jun / elite - Er wordt prijzengeld voorzien voor de meisjes 15+ DAGPRIJZEN

- De organisator voorziet een aandenken voor de 5-6 en 7 jarige rijders, recreanten en G-sporters. G. ALLERLEI

- Als men, om welke reden dan ook, de eerste of de tweede reeks mist, kan men aan de volgende reeksen deelnemen maar men krijgt 2 strafpunten bovenop het aantal deelnemers in die reeks.

- Afdracht voor de bekers: 3 EUR per deelnemer -Prijzengeld -Jun/Elite men 280-230-190-145-125-100-70-50 -Boys 15/16 160-120-100-80-60-50-30-20 -Boys17+ 100-80-60-50-40-30-25-15 -Girls 15+ 230-190-175-125-100-75-50-25 Bekers(voor de top-8 behalve zij die prijzengeld krijgen)en medailles worden op de laatste wedstrijd uitgereikt. Tijdens de trainingen kunnen commissarissen vervangen worden door mensen van de organisatie. De organisator kan al dan niet recreanten toelaten Het is een open competitie. Buitenlanders kunnen deelnemen mits toelating van hun federatie. Zij komen niet in aanmerking voor het eindklassement,uitgezonderd zij die in het bezit zijn van vergunning uitgereikt door KBWB,WBV of FCWB.

Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014 - p. 9

Page 10: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

World Tour28/03 E3 Harelbeke (W) (Wt2)211 km - 40000 EUR. - I: De Parette (27/3 - 15u tot 16u45), Paretteplein 19, 8530 Harelbeke - U: 12:00 - K: Sporthal, Stasegemsesteenweg 21, 8530 Harelbeke - Contact: Schietgat Marc, ([email protected]) - Extra info: Briefing: 17u - Website: www.e3harelbeke.be

30/03 Gent-Wevelgem (W) (Wt2)233 km. - I: Hotel Cortina (29-3 van 14u tot 16u45), Lauwestraat 59, 8560 Wavelgem - U: 11:20 - Extra info: Briefing: 17u - Website: www.gent-wevelgem.be

06/04 Ronde Van Vlaanderen (O) (Wt1)259,8 km - 50000 EUR. - I: Hallen, Markt 7, Brugge - K: Bernarduscollege, Hoogstraat 30, 9700 Oudenaarde - Contact: Wim Van Herreweghe, ([email protected]) - Extra info: Briefing: 5/4 om 17u - Website: www.rondevanvlaanderen.be

Men Elite HC26/03 Dwars Door Vlaanderen (W)200,8 km - 18800 EUR. Voorinschrijvingen: Guy Delesie, Wilgen-laan 1, 8710 Ooigem (0496845115) ([email protected]). - I: Stadhuis Waregem, Gemeenteplein 2, 8790 Waregem (32496845115). - U: 15:00/16:45/11:45 - K: Regenboogstadion, Zuiderlaan, 8790 Waregem - Contact: Guy Delesie - Website: www.ddvl.eu

09/04 Scheldeprijs (A)199,6 km. Voorinschrijvingen: De Smet Piet, Hermenlijnlaan 21, 2900 Schoten (0477365558) ([email protected]). - I: Gemeentehuis (8/4 - 15u tot 17u), Markt, 2900 Schoten - U: 12:15 - K: MAS Antwerpen, Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen - Contact: De Smet Piet, Hermelijnlaan 21, 2900 Schoten (Tel.: 0477365558) ([email protected]) - Extra info: Tekenen controleblad: MAS Antwerpen: 10u45 tot 12u - Website: www.scheldeprijs.be

Men Elite 1.2 UCI12/04 Ronde Van Vlaanderen (O) (Ncuci)165,7 km - 6010 EUR. - I: Sporthal Rode Los, Prins Leopoldstraat 89, 9700 Oudenaarde - K: Sporthal Rode Los, Prins Leopoldstraat 89, 9700 Oudenaarde - Contact: Jo Gosseye, ([email protected]) - Extra info: Briefing: 10u - Website: www.rondevanvlaanderen.be

Men Elite 2.HC01/04 Vdk-Driedaagse De Panne-Koksijde (W)201,4 km - 9055 EUR. Voorinschrijvingen: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (0475807262) - I: Gemeentehuis (31/3 - 15u tot 16u45), Zeelaan, 8660 De Panne (0475873085). - U: 11:55 - Contact: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (Tel.: 0475873085) ([email protected]) - Extra info: 119 km + 2 x 41,2 km / Kleedkamers start: Sportzaal KTA, St. Elisabethlaan, De Panne / Kleedkamers aankomst: Zaal Helios, Kazernestraat 1, Zottegem

02/04 Vdk-Driedaagse De Panne-Koksijde (W)214 km - 9055 EUR. Voorinschrijvingen: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (0475807262) - I: Gemeentehuis (31/3 - 15u tot 16u45), Zeelaan, 8660 De Panne (0475873085). - U: 11:40 - Contact: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (Tel.: 0475873085) ([email protected]) - Extra info: 180 km + 3 x 11,33 km / Kleedkamers start: Sporthal Helios, Kazernestraat, Zottegem / Kleedkamers aankomst: Sportzaal Oostduinkerke

03/04 Vdk-Driedaagse De Panne-Koksijde (W)109,7 km - 6084 EUR. Voorinschrijvingen: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (0475807262) - I: Gemeentehuis (31/3 - 15u tot 16u45), Zeelaan, 8660 De Panne (0475873085). - U: 09:25 - K: Sporthal KTA, St. Elisabethlaan 2, 8660 De Panne - Contact: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (Tel.: 0475873085) ([email protected]) - Extra info: 101,3 km + 8,4 km

03/04 Vdk-Driedaagse De Panne-Koksijde (W)14,75 km - 6084 EUR. Voorinschrijvingen: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (0475807262) - I: Gemeentehuis (31/3 - 15u tot 16u45), Zeelaan, 8660 De Panne (0475873085). - U: 14:30 - K: Sporthal KTA, St. Elisabethlaan 2, 8660 De Panne - Contact: KVC Panne Sportief, Prins Albertlaan 84, 8660 De Panne (Tel.: 0475873085) ([email protected])

Elites m.c./z.c./U2328/03 Harelbeke (W) (Crit)0,93 km. - I: Duc De Brabant, Gentsestraat 1, 8530 Harelbeke - U: 11:45/12:30/13:45 - K: Sporthal, Stacegemsesteenweg 21, 8530 Harelbeke - Contact: Schietgat Luc, (Tel.: 0474734575) ([email protected]) - Extra info: 12 reeksen van 930 meter / AANDACHT: dit is GEEN klassiek criterium. Deelnemers is op uitnodiging, dus niet bellen naar organisatie. - Website: www.e3harelbeke.be

Klasse 1.12 A/B - Elite z.c./U23 1.12C Open (Am./Mas./Elzc/U23)26/03 Sint-Kruis Brugge (W) (1.12b)114 km - 810 EUR. - I: Café De Gasterie, Moerkerkse-steenweg 244, 8310 Sint-Kruis Brugge (050354419). - U: 12:30/14:15/14:30 - K: Marine Kazerne, Brieversweg, 8310 Sint-Kruis Brugge - Contact: Willems Gerard, Schaakstraat 36, 8310 Sint-Kruis Brugge (Tel.: 050360744) - Extra info: 16 x 7,15 km

29/03 Putte (Beerzel) - Memorial Jos Huysmans (A) (1.12b)120 km - 690 EUR. - I: Café Welkom, Beerzelplein, 2, 2580 Beerzel/Putte - U: 12:45/14:15/14:30 - K: Voetbalclub Beerzel, Kattestraat, 2580 Beerzel/Putte - Contact: Andre Uytterhoeven, Dokter Laenenstraat 7, 2580 Putte (Tel.: 0497401256) ([email protected]) - Extra info: 19 ronden / 2° Memorial Jos Huysmans (VZW Putse Sprinters) - Website: www.memorialjoshuysmans.be

29/03 Wevelgem (W) (Go)70 km - 690 EUR. Voorinschrijvingen: Roose Rik, Meikeverstraat 11, 8800 Roeselare (051626648) ([email protected]). - I: Feesttent, Guldenbergplein 1, 8560 Wevelgem (056403022). - U: 15:00/16:00/16:30 - K: Sporthal/Zwembad, Vanackerestraat 10, 8560 Wevelgem - Contact: Roose Rik, Meikeverstraat 11, Roese-lare (Tel.: 0477658366) ([email protected])

30/03 Meer (Hoogstraten) (A) (1.12b)115,7 km - 690 EUR. - I: Zaal Victoria, Meerleseweg 4, 2321 Meer (033154744). - U: 13:00/14:00/14:30 - K: Zaal Victoria, Meer-leseweg 4, 2321 Meer - Contact: André Delcroix, Maxburgdreef 55, 2321 Meer (Tel.: 033158133) ([email protected]) - Extra info: RVT Codagex Cycling Trophy

30/03 Torhout - Wijnendale (W) (1.12b)115,6 km - 690 EUR. - I: Vermeersch Gilbert, Wijnendalestraat 42, 8820 Torhout (050220112). - U: 13:15/14:15/14:30 - K: Naert Roger, Hendrik Consciencestraat 1, 8820 Torhout - Contact: Stefaan Pollin, Oesterstraat 3, 8820 Torhout (Tel.: 0476603301) ([email protected]) - Extra info: 17 x 6,8 km

30/03 Waarschoot (O) (1.12b)105 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 70 EUR. - I: Café Den Artiest, Stationstraat 100, 9950 Waarschoot (0487131190). - U: 13:45/15:10/15:30 - K: Café Miami, Stationstraat 82, 9950 Waar-schoot - Contact: Luc Timbreur, Ringbaan 5D, 9991 Adegem (Tel.: 050716909) ([email protected]) - Extra info: 14 x 7,5 km / 7€ (31-40) / 19° GP Johan De Muynck

05/04 Anzegem (W) (1.12b)114 km. - I: Café De Sportduif, Dorpsplein 13, 8570 Anzegem (056688393). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café De Sportduif, Dorpsplein 13, 8570 Anzegem - Contact: Rudy Vandenheede, Statiestraat 42, 8570 Anzegem (Tel.: 0487520882) ([email protected]) - Website: www.vltechnics-abutriek.eu

05/04 Ottergem (O) (1.12b)112 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 125 EUR. - I: Buurthuis, Rijkhofstraat 40, 9420 Ottergem - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Buurthuis, Rijkhofstraat 40, 9420 Ottergem - Contact: De Jaeger Paul, Bosstraat 148, 9420 Erpe Mere (Tel.: 053837375) ([email protected])

05/04 Zele (O) (1.12b)115 km - 690 EUR. - I: De Lantaarn, Kloosterstraat 39, 9240 Zele (0474765260). - U: 12:30/14:15/14:30 - K: De Lantaarn, Kloosterstraat 39, 9240 Zele - Contact: Arnold Beirens, Ravestraat 42, 9240 Zele (Tel.: 0476473557) ([email protected])

06/04 Bornem (Hingene) (A) (1.12b)112 km - 690 EUR. - I: Taverne De Messinc, E. Vleminckstraat 31, 2880 Bornem-Hingene (038995501). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Taverne De Messinc, E. Vleminckstraat 31, 2880 Bornem-Hingene - Contact: Suykens Julien, Victor Dewitstraat 4, 2880 Bornem (Tel.: 038892818) - Extra info: 17 x 6,6 km

06/04 Sint Truiden (Lb) (1.12b)120 km - 690 EUR. - I: Café Panderosa, Hasseltsesteenweg 369, 3800 St. Truiden - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Café Panderosa, Hasseltsesteenweg 369, 3800 St. Truiden - Contact: Derwael Bert, (Tel.: 0473201515)

09/04 Bredene-Dorp (W) (1.12b)112 km - 690 EUR. - I: Fruithof, Dorpstraat 55, 8450 Bredene (059325608). - U: 13:30/14:45/ - K: Sportcentrum Ter Polder, Spuikomlaan 21, 8450 Bredene - Contact: Decramer Luc, Vicognelaan 90, 8450 Bredene (Tel.: 059333542) ([email protected])

09/04 Herne (B) (1.12b)119 km - 810 EUR - Bijkomende prijzen: 130 EUR. - I: Café ‘t Schoentje, Stationsstraat 5, 1540 Herne (023962556). - U: 13:00/14:45/15:00 - K: Café ´T Schoentje, Stationsstraat 5, 1540 Herne - Contact: Geerts Coleta, Stationsstraat 23, 1540 Herne (Tel.: 023960191) ([email protected]) - Extra info: 14 x 8,5 km

09/04 Schoten (A) (1.12b)110 km - 690 EUR. - I: Café Mystery, Churchilllaan 288, 2900 Schoten (0472400975). - U: 10:00/12:00/12:30 - K: Gemeente-lijke Sporthal, Vordensteinstraat 76, 2900 Schoten - Contact: Koen Van Echelpoel, Watermanlaan 4, 2960 Sint-Job-In-’T-Goor (Tel.: 0472400975) ([email protected]) - Extra info: 13 x 8,45 km - Website: www.scheldeprijs.be

10/04 Evergem Belzele (O) (1.12b)120 km - 690 EUR. - I: ‘T Kruisken, Schoonstraat 203, 9940 Evergem (092530845). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: ‘t Kruisken, Schoonstraat 203, 9940 Evergem - Contact: Georges Van Kerck-voorde (Tel.: 092530845) ([email protected])

11/04 Heist Op De Berg (Zonderschot) (A) (1.12b)110 km - 690 EUR. - I: Zaal Withof, Withofstraat, 2220 Heist O/D Berg (Zonderschot) - U: 16:00/17:15/17:30 - K: Zaal Withof, Withofstraat, 2220 Zonderschot - Contact: Vervloet Paul, Perzik-straat 11, 2220 Heist Op Den Berg (Zonderschot (Tel.: 015220663) ([email protected]) - Extra info: 22 x 5 km - Website: www.kwheistzuiderkempen.be

12/04 Duffel (A) (1.12b)117 km - 690 EUR. - I: Tent, Dr. Jacobstraat, Duffel (0496890363). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: School ‘t Kofschip - Contact: Danny Peeters (Tel.: 0496890363) ([email protected]) - Extra info: 3 x 22 km + 7 x 7,5 km - Website: www. duffelsewielervrienden.be

12/04 Wevelgem - Wijnberg (W) (1.12b)120 km - 810 EUR - Bijkomende prijzen: 550 EUR. - I: Zaal Ter Wijngaard, Kastanjestraat 7, 8560 Wevelgem (0478268217). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Gemeentelijke Basisschool, Oleander-straat 10, 8560 Wevelgem - Contact: Vanneste Frans, Rootbeek-straat 12, 8560 Wevelgem (Tel.: 056414245) ([email protected]) - Extra info: 19 x 6,3 km / 10€ (31-40)

13/04 Dilsen-Stokkem (Lb) (1.12b)109 km - 690 EUR. - I: Café Biljart, Europalaan 80, 3650 Dilsen-Stokkem (089755450). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Sporthal De Spil, Koning Boudewijnplein 1, 3650 Dilsen-Stokkem - Contact: Luc Leunenberg, Esmeraldastraat 8, Maasmechelen (Tel.: 0498542513) (Fax: 089246181)

1.13 U2312/04 Aspelare (O) (OO)113,7 km - 690 EUR. - I: Garage Keytsman, Geraardsbergsesteen-weg, 9400 Aspelare - U: 13:15/14:45/15:00 - K: Voetbalkantine Aspelare, Geraardsbergsesteenweg, 9400 Aspelare - Contact: Weymeersch Jan, Parklaan 42, 9400 Ninove (Tel.: 0472699033) - Extra info: 13 x 8,7 km

Wedstrijdkalender - van 26/03 t.e.m. 13/04

p. 10 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

Page 11: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

12/04 Hooglede (W) (OO)117 km - 810 EUR. - I: Café De Gouden Leeuw, Hogestraat 22, 8830 Hooglede (0473212128). - U: 13:00/14:00/14:30 - K: Gemeenteschool, Schoolstraat, 8830 Hooglede - Contact: Hout-hoofd Johan, Kerelstraat 3, 8830 Hooglede (Tel.: 0473428550) (Fax: 051223538) ([email protected]) - Extra info: 18 x 6,5 km / 10€ (31-40)

Juniores 1.1430/03 Trofee Van Haspengouw Aalst-St.-Truiden (Lb) (Icbvb)117 km - 1300 EUR - Clubprijzen: 380 EUR. Voorinschrijvingen: KBWB - I: Pastorie, Aalst-Dorp, 10, 3800 Sint-Truiden (Aalst) (0476351713). - U: 09:45/10:45/13:15 - K: Gemeentelijke Feestzaal, Aalst-Dorp, 25, 3800 Sint-Truiden (Aalst) - Contact: Pennings Victor, Piercostraat 49, 3401 Walshoutem (Tel.: 0476351713) (Fax: 011887654) ([email protected]) - Extra info: 95 km + 3 x 7,2 km / Briefing:11u15 - Website: www.trofeevanhaspengouw.be

Juniores 1.14.330/03 Knesselare (O) (OO)81 km - 500 EUR. - I: Café De Nobis, De Plaats 1, 9910 Knes-selare (0473439479). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Muziekschool, Hoogte 11, 9910 Knesselare - Contact: Gerard Vandenabeele, Blakte 13, 9910 Knesselare (Tel.: 093743732) ([email protected])

30/03 Wevelgem (W) (OO)60 km - 500 EUR. - I: Cafe De Handboog, Kortrijkstraat 155, 8560 Wevelgem (056403022). - U: 09:30/10:30/11:00 - K: Sporthal/Zwembad, Vanackerestraat 10, 8560 Wevelgem - Contact: Langedock Bernard, Groenestraat 44, Wevelgem (Tel.: 056415812) (Fax: 056420990) ([email protected])

06/04 Dilsen (Rotem) (Lb) (OO)72 km - 500 EUR. - I: Café ´T Reselt, Klaverstraat 26, 3650 Dilsen (Rotem) (089863009). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Goyens Jozef, Burg. Henrylaan 7, 3650 Dilsen (Rotem) - Contact: Vanhelden René, Kantonsweg 176, 3650 Dilsen (Rotem) (Tel.: 0479979783) ([email protected])

06/04 Zoutleeuw-Ossenweg (B) (OO)72,8 km - 660 EUR - Bijkomende prijzen: 25 EUR. - I: Kapellehof, Runkelenstraat, 3440 Zoutleeuw (011781864). - U: 13:45/15:00/15:15 - K: Verwarmde Feesttent, Runkelenstraat, 3440 Zoutleeuw - Contact: Roger Michiels, Runkelenstraat 2b, 3440 Zoutleeuw (Tel.: 011781864 of 0495479353) ([email protected]) - Extra info: 8 x 9,1 km / 5€ (41-60)

12/04 Beerst (W) (OO)500 EUR. - I: Ter Zaele Gemeentezaal, Hendrik Consiencestraat, 8600 Diksmuide-Beerst (0498433582). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Ter Zaele Gemeentezaal, Hendrik Consiencestraat, 8600 Diksmuide-Beerst - Contact: Maeckelberghe Christelle, Brugse Heerweg 2, 8600 Diksmuide (Tel.: 0498433582) (Fax: 051510421) ([email protected])

12/04 Duffel (A) (OO)89 km - 500 EUR. - I: Tent, Dr. Jacobsstraat, Duffel (0496890363). - U: 11:00/11:45/12:00 - K: School ‘t Kofschip - Contact: Danny Peeters, (Tel.: 0496890363) ([email protected]) - Website: www.duffelsewielervrienden.be

13/04 Bachte Maria Leerne (O) (OO)90 km - 500 EUR. - I: Zaal Dutry, Leernesteenweg 52, 9800 Bachte-Maria-Leerne - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Zaal Dutry - Contact: Eddy Van Den Driessche, Vosselarestraat 7, 9800 Deinze (Tel.: 093869050) ([email protected]) - Extra info: 15 x 6 km

13/04 Beernem (W) (OO)77,5 km - 500 EUR. - I: Café De Bolzak, Wellingstraat 117, 8730 Beernem (0477517058). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Sporthal Drogenbrood, Wellingstraat, 8730 Beernem - Contact: Blomme Marc, Beekstraat 64, 8730 Oedelem (Tel.: 0477517058) (Fax: 050820430) ([email protected]) - Extra info: 10 x 7,75 km / 5€ (41-50)

13/04 Kapelle Op Den Bos (B) (OO)98 km - 500 EUR. - I: Jeugdontmoetingscentrum, Evert Larockstraat, 1880 Kapelle O/D Bos - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Jeugdontmoetingscentrum, Evert Larockstraat, 1880 Kapelle o/d Bos - Contact: Alex Spruyt, Verbindingsweg 35, 1880 Kapelle o/d Bos (Tel.: 0473995072) ([email protected]) - Extra info: 15 x 6,5 km

13/04 Schulen (Herk-De-Stad) (Lb) (OO)81,2 km - 500 EUR. - I: T.T.K. Schulen, Kerkstraat 27, 3540 Schulen (0477365900). - U: 12:30/13:30/14:00 - K: T.T.K. Schulen, Kerkstraat 27, 3540 Schulen - Contact: Frederickx Geert, Kiezelweg 59, Schulen (Tel.: 0477365900) ([email protected])

13/04 Tielt (W) (OO)87 km - 500 EUR. - I: Café Bellevue, Wakkensesteenweg 32, 8700 Tielt (051400550). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Ruimte Naast Bellevue, Wakkensesteenweg 32, 8700 Tielt - Contact: Frans De Maeght, Wakkensesteenweg 30A, 8700 Tielt (Tel.: 0474265387) ([email protected]) - Extra info: 14 x 6,22 km / Poelbergkoers

Women Elite World Cup UCI06/04 Ronde Van Vlaanderen (O)137,8 km - 5130 EUR. - I: Bernarduscollege, Hoogstraat 30, 9700 Oudenaarde - K: Bernarduscollege, Hoogstraat 30, 9700 Oude-naarde - Contact: Jo Gosseye, ([email protected]) - Extra info: Briefing: 5/4 om 17u - Website: www.rondevanvlaanderen.be

Women Elite 1.2 UCI30/03 Gent-Wevelgem (W)115 km. - I: Auris Centrum, Ter Waarde, Ieper - U: 12:25 - Extra info: Briefing: 10u30 / Tekenen controleblad: 11u15-12u15 - Website: www.gent-wevelgem.be

1.15 Dames Elite26/03 Grote Prijs Van Waregem (W) (OO)77 km - 500 EUR. Voorinschrijvingen: Johan Beirlaen, Jozef Duthoystraat 93, 8790 Waregem (0476940043) ([email protected]). - I: Kantine Regenboog-stadion, Zuiderlaan, 8790 Waregem (0476940043). - U: 11:15/13:15/13:45 - K: Regenboogstadion, Zuiderlaan, 8790 Waregem - Contact: Johan Beirlaen, Jozef Duthoystraat 93, Waregem -Tel: 0476940043 - [email protected] - Website: www.dwarsdoorvlaanderen.be

1.16 Dames Jeugd13/04 Haaltert (O) (Pk)60 km - 275 EUR. - I: Tent Jong Maar Moedig, Pontweg 35, 9450 Haaltert (0475453988). - U: 14:00/15:45/16:00 - K: Tent Jong Maar Moedig, Pontweg 35, 9450 Haaltert - Contact: De Schrijver Gregory, Ninovestraat 142, 9450 Haaltert (Tel.: 0476674081) ([email protected]) - Extra info: 10 x 6 km

1.16J Dames Juniores12/04 Zwevezele-De Hille (W) (OO)57 km - 275 EUR - Bijkomende prijzen: 150 EUR. - I: Basis-school De Horizon, Sint Jozefstraat 7, 8750 Zwevezele - U: 15:00/15:45/16:00 - K: Vlasbloemstraat1,2,3 Sint-Jozefstraat 6, 8750 Zwevezele - Contact: Luc Allaert (Tel.: 0475478777) - Extra info: 10 x 5,7 km / GP Flora Lux -Website: www.zwevezelekoers.be

1.16N Dames Nieuwelingen12/04 Zwevezele-De Hille (W) (OO)45,6 km - 275 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Basisschool De Horizon, Sint Jozefstraat 7, 8750 Zwevezele - U: 13:00/13:45/14:00 - K: Vlasbloemstraat1,2,3 Sint-Jozefstraat 6, 8750 Zwevezele - Contact: Luc Allaert, (Tel.: 0475478777) ([email protected]) - Extra info: 8 x 5,7 km - Website: www.zwevezelekoers.be

Nieuwelingen 1.17 NAT30/03 Aalst-Sint-Truiden (Lb) (Top)71 km - 1200 EUR - Bijkomende prijzen: 300 EUR. Voorinschrijv.: KBWB - I: Kantine Sporting Aalst, Erberstraat 73, 3800 Sint-Truiden (Aalst) (0476351713). - U: 09:00/10:00/12:30 - K: Sporting Aalst, Erberstraat 73, 3800 Sint-Truiden (Aalst) - Contact: Pennings Victor, Piercostraat 49, 3401 Walshoutem (Tel.: 0476351713) (Fax: 011887654) ([email protected]) - Extra info: 49 km + 3 x 7,2 km / Briefing: 10u30 / Tekenen wedstrijdblad: 11u-12u - Website: www.trofeevanhaspengouw.be

13/04 Duffel (A) (Top)80 km - 1200 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Wilgenhof, Bruul 12, 2570 Duffel (015313259). - U: 11:30/13:30/14:15 - Con-tact: Jan Vervoort, Nieuwstraat 18, Vorselaar (Tel.: 0475935917) ([email protected]) - Extra info: 46,5 km + 5 x 6,7 km / Kleedkamers start: Benedenzaal Bibliotheek, O.L.Vrouwlaan 1, Duffel / Kleedkamers aankomst: Sportcentrum Oostakker Vorse-laar - Website: www.hermanvanspringeldiamond.be

1.17.3 Nieuwelingen29/03 Rotselaar (B) (OO)64 km - 435 EUR. - I: Herberg ‘Thuis, Provinciebaan 18, 3110 Rotselaar (016445335). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Kantine De Vrede, Provinciebaan, 3110 Rotselaar - Contact: Gijbels François, Torenstraat 74, 3110 Rotselaar (Tel.: 016441344 of 0495274439) ([email protected])

29/03 Zandvoorde-Zonnebeke (W) (OO)64,8 km - 435 EUR. - I: Café Gildenhof, Zandvoordeplaats 32, 8980 Zandvoorde - Zonnebeke (057467234). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Zaal Edelweis, Zandvoordeplaats 32, 8980 Zandvoorde - Contact: Vandenbulcke Albert, Schottenlaan 10, 8980 Beselare - Zonnebeke - Extra info: 12 x 5,4 km

30/03 Adinkerke (W) (OO)62 km - 435 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Café ‘t Veld, Moeresteenweg 36, 8660 Adinkerke (0475330015). - U: 13:15/14:45/15:00 - K: Voetbalaccomodatie WS Adinkerke, Veld-straat 27, 8660 Adinkerke - Contact: Verfaillie Stefaan, Sportlaan 1, 8660 De Panne (Tel.: 0475330015) (Fax: 058411101) ([email protected]) - Extra info: 10 x 6,2 km - Website: www.adinkerkseveloclub.be

30/03 Waarschoot (O) (OO)60 km - 435 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Café Den Artiest, Stationstraat 100, 9950 Waarschoot (0487131190). - U: 12:00/13:10/13:30 - K: Café Miami, Stationstraat 82, 9950 Waar-schoot - Contact: Luc Timbreur, Ringbaan 5D, 9991 Adegem (Tel.: 050716909) ([email protected]) - Extra info: 8 x 7,5 km / 5€ (41-50) / 19° GP Johan De Muynck

05/04 Beveren-Waas (O) (OO)59,4 km - 435 EUR. - I: Café De Duif, Yzerhand 50, 9120 Beveren - U: 14:30/15:45/16:00 - K: Café De Duif, Yzerhand 50, 9120 Beveren - Contact: Verbuyst Natasja, Cortewalledreef 1 Bus 1, 9120 Beveren (Tel.: 0471668165) ([email protected]) - Website: www.chwbeveren.be

05/04 Buggenhout (O) (OO)60 km - 435 EUR - Bijkomende prijzen: 60 EUR. - I: Café ‘t Blok-sken, Krapstraat 180, 9255 Buggenhout - U: 13:30/14:45/15:00 - Contact: Hals Jimmy, (Tel.: 0476520234) ([email protected]) - Extra info: 12 x 5 km

06/04 Kortemark-Edewalle (W) (OO)60 km - 435 EUR. - I: Café De Zoeten Inval, P.D. Vanhaute-straat 17, 8610 Kortemark-Edewalle (051570925). - U: 15:00/15:45/16:00 - K: O.C. Edewallehof, P.D. Vanhautestraat 10, 8610 Kortemark-Edewalle - Contact: Wim Vandecasteele, P.D. Vanhautestraat 17, 8610 Kortemark-Edewalle (Tel.: 051570925) ([email protected])

06/04 Zoutleeuw-Ossenweg (B) (OO)54,6 km - 500 EUR - Bijkomende prijzen: 25 EUR. - I: Kapellehof, Runkelenstraat, 3440 Zoutleeuw (011781864). - U: 12:30/13:15/13:30 - K: Verwarmde Feesttent, Runkelenstraat, 3440 Zoutleeuw - Contact: Roger Michiels, Runkelenstraat 2b, 3440 Zoutleeuw (Tel.: 011781864 of 0495479353) ([email protected]) - Extra info: 6 x 9,1 km / 5€ (41-60) / Klassement:180€ (2-daagse met 27-04-2014)

12/04 Denderhoutem (O) (OO)65 km - 500 EUR. - I: Café Rialto, Terlinden 4, 9450 Dender-houtem - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sporthal, Pastorijweg, 9450 Denderhoutem - Contact: Van Der Stockt Geert, Vondelbaan 11, 9450 Denderhoutem (Tel.: 0479382610) ([email protected]) - Extra info: 12 x 5,4 km

13/04 Haaltert (O) (OO)66 km - 435 EUR. - I: Tent Jong Maar Moedig, Pontweg 35, 9450 Haaltert (0475453988). - U: 12:00/13:15/13:30 - K: Tent Jong Maar Moedig, Pontweg 35, 9450 Haaltert - Contact: De Schrijver Gregory, Ninovestraat 142, 9450 Haaltert (Tel.: 0476674081) ([email protected]) - Extra info: 11 x 6 km

Gentlemen30/03 Ieper (W) (Cl)Voorinschrijvingen: Barbez Koen, Slachthuisstraat 42, 8900 Ieper (0495423484) ([email protected]) - I: Feesttent, Markt, 8900 Ieper (0474588758). - K: Mobilhomes En Caravons, Markt-plein, 8900 Ieper - Contact: Barbez Koen, (Tel.: 0495423484) - Extra info: start 1/2 finale 13u tot 14u - start finale van 15u tot 16u - Website: www.saint-velo.be

30/03 Wevelgem (W) (Cl)15 km. Voorinschrijvingen: Langedock Bernard, Groenestraat 44, 8560 Wevelgem (056415812) ([email protected]). - I: Feesttent, Guldenbergplein 1, 8560 Wevelgem - U: 12:00/12:45/13:00 - K: Sporthal/Zwembad, Vanackerestraat 10, 8560 Wevelgem - Contact: Top Ortwin, 8560 Wevelgem (Tel.: 0496593213) ([email protected]) - Extra info: Om 13u start halve finale, gevolgd door de finale

Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014 - p. 11

Page 12: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

Aspiranten05/04 Hamme (O)12 j.: 19,95 km. 13 j.: 25,65 km. 14 j.: 34,2 km. - I: Zaal Familia, Petrus Van Der Jeugdlaan, 9220 Hamme - U: 12 j.: 12:15/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:30/14:45 - 14 j.: 14:45/16:00/16:15 - K: Zaal Familia, Petrus Van Der Jeugdlaan, 9220 Hamme - Contact: Moortgat Freddy, Sint-Martensom-megangstraat 28, 9220 Hamme (Moerzeke) (Tel.: 052472404) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 7 x 2,85 km - 13 j.: 9 x 2,85 km - 14 j.: 12 x 2,85 km - Website: wielerclubvpm.blogspot.com

06/04 Boortmeerbeek (B)12 j.: 20 km. 13 j.: 25 km. 14 j.: 35 km. Voorinschrijvingen: (0474875700) ([email protected]). - I: Café De Brug, Pontstraat, 3190 Boortmeerbeek (0474875700). - U: 12 j.: 12:15/13:15/13:30 - 13 j.: 13:45/14:45/15:00 - 14 j.: 15:15/16:15/16:30 - K: Café De Brug, Pontstraat 18, 3190 Boortmeerbeek - Contact: Pieter Pauwels, Korenweg 3, 3190 Boortmeerbeek (Tel.: 0474875700) (Fax: 015516754) ([email protected]) - Extra info: GP Café De Brug - Website: www.wielerclubdeverenigdesportvrienden.be

13/04 Herzele (O)12 j.: 20,9 km. 13 j.: 24,7 km. 14 j.: 34,2 km. - I: Fietsen Philip, Groenlaan 56, 9550 Herzele (053628524). - U: 12 j.: 12:15/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:30/14:45 - 14 j.: 14:45/16:00/16:15 - K: Cm, Groenlaan 56, 9550 Herzele - Contact: Philip Ramsdam, Groenlaan 56, 9550 Herzele (Tel.: 053628524) (Fax: 053628524) - Extra info: 12 j.: 11 x 1,9 km - 13 j.: 13 x 1,9 km - 14 j.: 18 x 1,9 km

13/04 Lendelede (W)12 j.: 19,2 km. 13 j.: 25,6 km. 14 j.: 35,2 km. - I: Café ‘t Nieuw Paradijs, Dorpsplein 26, 8860 Lendelede (0496356840). - U: 12 j.: 12:30/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:30/14:45 - 14 j.: 14:45/15:45/16:00 - K: Sportcentrum, Steuren Ambacht 2, 8860 Lendelede - Contact: Rigole Raoul, Burg. G. Dussartlaan 97, 8860 Lendelede (Tel.: 056352646) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 12 x 1,6 km - 13 j.: 16 x 1,6 km - 14 j.: 22 x 1,6 km - Website: www.veloclublendeledesport.be

13/04 Ramsel-Herselt (A)12 j.: 20 km. 13 j.: 25 km. 14 j.: 35 km. - I: Fanfarelokaal, Stationsstraat, 2230 Ramsel-Herselt (0475461276). - U: 12 j.: 13:00/13:45/14:00 - 13 j.: 14:00/14:45/15:00 - 14 j.: 15:00/15:45/16:15 - K: B-Kantine Voetbalclub RamselFC, Stations-straat (Langs Fietspad), 2230 Ramsel-Herselt - Contact: Braes Jos, Madestraat 79, 2230 Ramsel-Herselt (Tel.: 0495228851) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 9 x 2,3 km - 13 j.: 11 x 2,3 km - 14 j.: 15 x 2,3 km

13/04 Wemmel (B)12 j.: 20 km - 5 EUR. 13 j.: 25 km. 14 j.: 35 km. - I: Cafe De Nachtegaal, Stw. Op Merchtem 76, 1780 Wemmel - U: 12 j.: 13:00/13:45/14:00 - 13 j.: 13:00/14:45/15:00 - 14 j.: 13:00/16:00/16:15 - K: Zaal Cafe Glazen Huis, Stw. Op Merchtem - Contact: Frans De Visscher, Van Canpenhout 44, 1780 Wemmel (Tel.: 024603610) ([email protected])

Tijdritten05/04 Testtijdrit Opoeteren (Lb) (Testtr)14,7 km. - I: Kantine Voetbal Dorne, Dornerstationsstraat- Fabrieksweg, 3680 Opoeteren-Dorne - U: 12:00 - K: Voetbalter-rein Dorne, Dornerstationsstraat, 3680 Opoeteren-Dorne - Contact: Jeurissen Ivo, Driepaalhoeveweg 10, 3650 Dilsen (Tel.: 0485691837) ([email protected]) - Extra info: Nieuwelingen + Dames Nieuwelingen: 1 ronde / Junioren + U23 + Dames Junioren + Dames Elite: 2 ronden - Website: www.maaslandse-pijl.be

08/04 Melkwezer-Linter (B) (Pktr)Voorinschrijvingen: André Vanlint, Leyshoevestraat 30, 2260 Tongerlo (0478360945) ([email protected]). - I: Parochiezaal, Hazenbergstraat 30, 3350 Melkwezer - U: 10:00/ - K: Parochiezaal, Hazenbergstraat 30, 3350 Melkwezer - Contact: André Vanlint, Leyshoevestraat 30, Tongerlo (Tel.: 0478360945) ([email protected]) - Extra info: Provinciaal Kampioen-schap tijdrijden alle categorieën / Nieuwelingen 1x9 km - Junioren 1x9 km - Dames Jeugd 1x9 km - Belofte 2x9 km - Elite 2x9 km - Dames Elite 2x9 km / TESTTIJDRIT enkel voor ASPIRANTEN 14 jaar : 1x9 km - Vertrekuur per renner op de site van Vlaams Brabant. Uiterste datum inschrijving 02-04-2014 - Website: www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be

08/04 Oostmalle (Vliegplein) (A) (Pktr)Voorinschrijvingen: www.wbvantwerpen.be of via Swa Eliaerts, Gemeenteplaats 29, 2960 Brecht ([email protected]). - I: Paralokaal - U: 11:00/12:30 - Contact: Swa Eliaerts, Gemeente-plaats 29, 2960 Brecht (Tel.: 0476275768) ([email protected]) - Extra info: Elite ZC: 2 ronden / U23: 2 ronden / Aspiranten 14j (jongens en meisjes): 1 ronde / Dames Nieuwelingen: 1 ronde / Dames Juniores: 1 ronde / Dames Elite: 1 ronde / Nieuwelingen: 1 ronde / Juniores: 1 ronde - Website: www.wbvantwerpen.be

08/04 Ruddervoorde Baliebrugge (W) (Pktr)Voorinschrijvingen: Walter Vergote, Ruiseleedsesteenweg 7, 8020 Ruddervoorde (051403294) ([email protected]). - I: Zaal D´ Oude Kerke, Vrijgeweidstraat 4, 8020 Ruddervoorde (0494441348). - U: 15:15/16:45/17:15 - K: Gemeentelijk Sportterrein, Vrijgewei-destraat, 8020 Ruddervoorde - Contact: Vanneste Franck, Pas-toor V/D Weghestraat 2, 8020 Ruddervoorde (Tel.: 0494441348) ([email protected]) - Extra info: 2 x 8 km - Website: www.apegemsportief.be

12/04 Heppen ( Leopoldsburg ) (Lb) (Pktr)I: Sporthal (Militair Domein), Baron Rocquoylaan, Leopoldsburg - U: 09:30/11:30 - K: Sporthal, Baron Rocquoylaan, Leopolds-burg - Extra info: Startorde: Elite z.c. / Beloften / Junioren / Nieuwelingen / Aspiranten

Mountainbike29/03 Pepingen (B) (Xco)Dikke Banden Race - geboren 2006-2007 (7-8j): 15’. Dikke Banden Race - geboren 2005-2003 (9-10-11j): 20’. Kids Challenge U9-7 - geboren 2006-2007 (7-8j): 15’. Dikke Banden Race - geboren 2002-1996 (12-18j): 30’. Kids Challenge U11 - geboren 2004-2005 (9-10j): 20’. Kids Challenge U13 - geboren 2002-2003 (11-12j): 30’. Kids Challenge U15 - geboren 2000-2001 (13-14j): 40’. Voorinschrijvingen: Wielerbond Vlaanderen - I: Schuur, Einde Boekhoutstraat, 1670 Pepingen (0478450970). - U: Dikke Banden Race - geboren 2006-2007 (7-8j): 12:45 - Dikke Banden Race - geboren 2005-2003 (9-10-11j): 13:30 - Kids Chal-lenge U9-7 - geboren 2006-2007 (7-8j): 14:00 - Dikke Banden Race - geboren 2002-1996 (12-18j): 14:45 - Kids Challenge U11 - geboren 2004-2005 (9-10j): 15:15 - Kids Challenge U13 - geboren 2002-2003 (11-12j): 16:00 - Kids Challenge U15 - geboren 2000-2001 (13-14j): 17:00 - K: Voetbalplein Pepingen, Vroembos, 1670 Pepingen - Contact: Leen Massaer, Boekhoutstraat 25, 1670 Pepingen (Tel.: 0478450970) ([email protected])

30/03 Pepingen (B) (Xco)Fun B + inwoners van Pepingen en omstreken: 50’. Fun A, meisjes jeugd, jongens nieuwelingen: 60’. Junioren, Masters 2, dames elite + beloften: 80’. Elite + Beloften, Masters 1: 100’. Voorinschrijvingen: Wielerbond Vlaanderen - I: Schuur, Einde Boekhoutstraat, 1670 Pepingen (0478450970). - U: Fun B + inwoners van Pepingen en omstreken: 09:30 - Fun A, meisjes jeugd, jongens nieuwelingen: 11:00 - Junioren, Masters 2, dames elite + beloften: 13:00 - Elite + Beloften, Masters 1: 15:00 - K: Voetbalplein Pepingen, Vroembos, 1670 Pepingen - Contact: Leen Massaer, Boekhoutstraat 25, 1670 Pepingen (Tel.: 0478450970) ([email protected])

05/04 Kleine-Brogel (Lb) (Xco)I: Mortelkensstraat, Kleine-Brogel - U: 7-11jaar : 10:30 - 12-18jaar : 11:00 - U9 : 12:15 - U11 : 12:45 - U13 : 14:00 - U15 : 14:45

05/04 Kleine-Brogel (Lb) (Xco)Nieuwelingen/Juniores/Dames/Heren+40 : 60’. Heren-40 : 60’. - I: Mortelkensstraat, Kleine-Brogel - U: Nieuwelingen/Juniores/Dames/Heren+40 : 16:00 - Heren-40 : 17:00

12/04 Kluisbergen (O) (Xce)Contact: Elebaut Gijs, (Tel.: 0479255637) - Extra info: KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN

BMX30/03 Ravels (A) (Top)I: Bmx Parcours, Onze Lieve Vrouwestraat 117, 2380 Ravels (0475540158). - U: Blok 1: 10:00 - Blok 2: 14:00 - Contact: Ooms Patrick, Oosteinde 9, 2380 Ravels (Tel.: 0475540158) ([email protected]) - Website: www.thebmxdevils.be

13/04 Gent (O) (Pk)I: Zuiderlaan 8, Gent - K: Wielercentrum Eddy Merckx, Zuiderlaan 8, Gent - Contact: Kris Van De Voorde, Kiemerstraat 138, 9100 Sint-Niklaas (Tel.: 0475628934) ([email protected]) - Website: www.bmxstars.be

Indoor12/04 Gent (O) Kampioenschap Van België I: Ekkergemstraat 30, 9000 Gent - U: 15:00 - Contact: An Bon-due, (Tel.: 0473930618) ([email protected])

13/04 Beringen-Beverlo (Lb) Kvb 2°Afdeling - 4° Halve-RondeI: Sporthal ‘t Beverke, 3581 Beringen-Beverlo - U: 14:00 - Contact: Johan Blancquaert, (Tel.: 0495295558) ([email protected])

Promotionele Activiteiten29/03 Pepingen (B) (Nam)I: Schuur, Boekhoutstraat, 1670 Pepingen - U: 12:45 - Contact: Massaer Leen, Boekhoutstraat 25, 1670 Pepingen (Tel.: 0478450970) ([email protected])

05/04 Heusden-Zolder (Lb) (Naw)I: Otto Bar, Circuit Zolder, 3550 Heusden-Zolder - U: Miniemen: 10:00/10:45/11:00 - Aspiranten: 13:00/13:45/14:00 - K: Wieler-school Terlaemen, Circuit Zolder, 3550 Heusden-Zolder - Contact: WBV-Limburg, Deusterstraat 74, 3990 Peer (Tel.: 089205876) ([email protected]) - Extra info: Miniemen: Aanvang wedstrijden 11u in rotatiesysteem / tijdrit - behendigheidsproef – wegwedstrijd niet vergunninghouders starten 1 min. na de ver-gunninghouders onder begeleiding / Mogelijkheid om ter plaatse fietsen en helmen te huren - Aspiranten: Aanvang wedstrijden 14u / tijdrit wegwedstrijd niet vergunninghouders starten 1 min. na de vergunninghouders onder begeleiding / Mogelijkheid om ter plaatse fietsen en helmen te huren -

05/04 Kleine-Brogel (Lb) (Nam)I: Oud Schooltje, Kleine Brogel - U: 10:30

p. 12 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

Page 13: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

PISTE-INITIATIE

Wielerpiste Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx.Opgelet: leerling moet minimum 1,50m groot zijn.

WIELERPROEVEN

Parking voor Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx.

BMX-INITIATIE

BMX parcours achter Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Opgelet: lange mouwen, lange broek en handschoenen met lange vingers verplicht!

ALGEMEEN

Van de nevenactiviteiten worden telkens 4 sessies georganiseerd.De begeleiding gebeurt door opleiders van de Vlaamse Wielerschool. U dient zich tijdig te melden voor elke sessie, de plaatsen zijn beperkt. Fietsen en helmen staan GRATIS ter beschikking.

Voor jongens en meisjes van het 3de tot en met het 6de leerjaar basisonderwijs, zowel niet-aangeslotenen (NA) als vergunninghouders (VH).

VERPLICHT PROGRAMMADe wegwedstrijd wordt beslist op een afgesloten parcours (Zuiderlaan, Blaarmeersen),en dit met ervaren begeleiders.

- Aanmelden in Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx minstens 30 minuten voor de start - Tenminste 10 minuten voor startuur aan de start - Er wordt een apart klassement opgemaakt voor NA/VH en meisjes/jongens - Zoveel mogelijk eigen fiets en helm meebrengen, wij stellen een beperkt aantal fietsen ter beschikking voor de wegwedstrijd. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

14u00

14u30

15u00

15u30

3e leerjaar

4e leerjaar

5e leerjaar

6e leerjaar

8 ronden (6 km).Waarvan 4 achter voorrijders. De laatste 4 ronden vrij.

12 ronden (9 km).Waarvan 4 achter voorrijders. De laatste 8 ronden vrij.

14 ronden (10,5 km).Waarvan 4 achter voorrijders. De laatste 10 ronden vrij.

16 ronden (12 km).Waarvan 4 achter voorrijders. De laatste 12 ronden vrij.

Lengte omloop: 750m

Sessie 1

Sessie 2

Sessie 3

Sessie 4

13u30 - 14u15

14u15 - 15u00

15u00 - 15u45

15u45 - 16u30

SVSMEI Wielertrofee

VOOR WIE?

NEVENPROGRAMMAAlle deelnemers die de wegwedstrijd hebben betwistkunnen vrijblijvend deelnemen aan onderstaandenevenactiviteiten: 21

Vlaams Wielercentrum

SVSWIELE

RTROFEE

VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX, Zuiderlaan 8 9000 GENT

INSCHRIJVEN ONLINE

Inschrijvingsformulier te vinden op www.schoolsport.be(kies provincie Oost-Vlaanderen)of mail Naam, Voornaam, school, klas, vergunninghouder of niet aangesloten,eigen fiets (ja of nee) naar [email protected].

Opgelet: Inschrijving pas definitief indien bevestigingsmail ontvangen. Inschrijven kan online tot uiterlijk 15 mei 2014.

INLICHTINGEN EN UITSLAGEN

www. schoolsport.be www.wbvoostvl.bewww.vlaamsewielerschool.be

Informatie Vlaamse WielerschoolWil je graag meer informatie over de Vlaamse Wielerschool, lid worden van een wielerploeg of heb je vragen over de SVS Wielertrofee?Stuur gerust een mailtje naar [email protected]

MEI

Vlaams Wielercentrum Eddy MerckxZuiderlaan 89000 GENT

VOOR LEERL

INGEN VAN

HET 3e T.E

.M HET 6e

LEERJAAR.

Verrassing voor de school met meeste aantal deelnemers!

21

GRATIS

Page 14: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

26/03 1.12 CO

ESPLECHIN - HT - Elites & Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h30-14h30 120km (10x 12km)

Local inscriptions: Café de la Bascule, 11 Rue Longue, Esplechin Vestiaires : Terrain de Football, Route de Lamain, esplechin

Prix: 670€ (30 prix) Infos : Patrick Deweerd (0474/283809) [email protected] Deweerd (0474/283809)

29/03 1.12 CO

AMAY - LG - Elites & Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 14h30 12h30-14h00 108 km (15x 7,2km)

Local inscriptions: Ecole Spéciale Primaire de la CF, Rue Velbruck 22, Amay Vestiaires : Ecole Spéciale Primaire de la CF, Rue Velbruck 22, Amay

Prix: 620€ (30 prix) Infos : Jean-François Bailly (0486/861683) [email protected]

29/03 1.13 CO

ANVAING - HT - Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h00-14h45 118,3 km (13x 9,1km)

Local inscriptions: Maison de Village, Drève 1, Anvaing Vestiaires : Maison de Village, Drève 1, Anvaing

Prix: 670€ (30 prix) Infos : Dominique Krikilion (0479/994597) [email protected]

29/03 1.14 CO

SOUMAGNE - LG - Juniors

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h30-14h30 74,8km (11x 6,8km)

Local inscriptions: Vestiaires du Football de Soumagne, Rue Ladrie Soumagne Vestiaires : Vestiaires du Football de Soumagne, Rue Ladrie Soumagne

Prix: 397€ (20 prix) Infos : Georges Sauvage 0474/960563 [email protected]

29/03 1.18.1 CO

SOUMAGNE - LG - Amateurs & Masters

Course : Départ inscriptions distances tours

Amat / Mast A 12h30 (ins. 11h00-12h15) Mast B&C 10h30 (Ins. 09h30-10h15)

68 km (10x 6,8km) 54,4 km (8x 6,8km)

Local inscriptions: Vestiaires du Football de Soumagne, Rue Ladrie Soumagne Vestiaires : Vestiaires du Football de Soumagne, Rue Ladrie Soumagne

Prix: Amat & Mast A 175€ / Masters B 125€ / Masters C 105€ Infos : Georges Sauvage 0474/960563 [email protected]

30/03 1.18.3 CO

LIMES - LX - Toutes Catégories

Course : Départ inscriptions distances tours 15h 13h30-14h30 78km (10x 7.8km)

Local inscriptions: Ancienne Ecole Communale, Route de la Soye Vestiaires : Ancienne Ecole Communale, Route de la Soye

Infos : Sébastien Gilson (0494/404479)

30/03 1.18.2 Open

MONTROEUL SUR HAINE - HT - Amateurs & Masters, Elites & Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 13h30 12h-13h 75,4km (13 x 5,8 km)

Local inscriptions: Café l'Amitié - Chez Maria. Vestiaires : Ecole communale, Rue de la citadelle, Montroeul sur Haine

Prix: 285 € (élites et masters A) + 145 € (masters B)

Infos : Mme Lai Maria (0478/79.93.01) [email protected] & M Eric Thomas (0477/60.33.83) [email protected]

30/03 1.12 CO

FLORENNES - NA - Elites & Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h-14h30 114,8km

Local inscriptions: Caves St Pierre - Chez Ronald, Place de la Chapelle Vestiaires : Ecole des Récolets, Rue Rohan Chabot

Prix: 620 € (30 prix) Infos : Christian Bouillot (0497/823181) [email protected]

30/03 OR NAT

GILLY - HT - TRIAL Toutes catégories (1e manche Coupe de Belgique)

Course : Départ inscriptions distances tours 10h15 09h00-10h00 5 zones, 3 tours

Local inscriptions: Vélodrome de Charleroi, Rue de la Vallée, Gilly (vestiaires idem). Infos : Mme Caroline Colard (0489/593083) [email protected]

30/03 1.14 CO FLORENNES - NA - Juniors

Course annulée

Wedstrijdkalender Wallonië van 26/03 t.e.m. 13/04

p. 14 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

Page 15: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

04/04 UCI ME 2.2

TMC Château d'Antoing – Quevaucamps - HT - Elites avec Contrat

Course : Départ inscriptions distances tours 11h55 10h45-11h40 178,0 km (130,9 + 2 x 23,1)

Départt: Antoing – Grand Rue Arrivée: Quevaucamps – Chaussée de Brunehaut

Infos : Marc Duchenne (0477/872103) [email protected]

05/04 1.17 CO

ELLIGNIES SAINTE ANNE - HT - Débutants

Course : Départ inscriptions distances tours 16h30 14h45-16h00 60km (20x 3km)

Local inscriptions: Café le Fournil, Rue Mon Plaisir, Ellignies Ste Anne Vestiaires : Home la Pommeraie, Ellignies-Ste-Anne

Prix: 385€ + 5€ (31 – 40e) + classement général avec course du 06/04 : 60€ (5 prix) Infos : Dellavallée Yvon (0478/341278)

05/04 1.18.2 Open

MONTROEUL SUR HAINE - HT - Elites & Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 14h00 12h-13h30 75,4km (13x 5,8km)

Local inscriptions: Café l'Amitié - Chez Maria. Vestiaires : Ecole communale, Rue de la citadelle, Montroeul sur Haine

Prix: Amat & Mast A 175€ / Masters B 125€ / Masters C 105€

Infos : Mme Lai Maria (0478/79.93.01) [email protected] & M Eric Thomas (0477/60.33.83) [email protected]

05/04 UCI ME 2.2

TMC 1e demi-étape Château de Bernissart - HT - Elites avec Contrat

Course : Départ distances de 09.30 à 12.03 (de min. en min.) 10km CLM

Départ: Bernissart - Rue Sénéchal Arrivée : Bernissart – Rue du Préaux

Infos : Marc Duchenne (0477/872103) [email protected]

05/04 UCI ME 2.2

TMC 2e demi-étape Château d'Estaimbourg – Mont de l'Enclus - HT - Elites avec Contrat

Course : Départ inscriptions distances tours 15h15 14h15-15h00 95,5 km (42,4km + 3 x 17,7km)

Départ: Estaimbourg – Place de Bourgogne Arrivée : Mont de l'Enclus – Enclus du Haut

Infos : Marc Duchenne (0477/872103) [email protected]

06/04 OR

PROV END

RENDEUX - LX - Toutes catégories

Course : Départ inscriptions distances tours àpd 10h00 07h00-09h00 Enduro

Local inscriptions: Village Sportif ES1, Rendeux Vestiaires : Village Sportif ES1, Rendeux

Infos : François Henrion (0495/182313) [email protected]

06/04 1.17 CO

ELLIGNIES SAINTE ANNE - HT - Débutants

Course : Départ inscriptions distances tours 14h30 13h00-14h00 60km (20x 3km)

Local inscriptions: Café le Fournil, Rue Mon Plaisir, Ellignies Ste Anne Vestiaires : Home la Pommeraie, Ellignies-Ste-Anne

Prix: 385€ + 5€ (31 – 40e) + classement général avec course du 05/04 : 60€ (5 prix) Infos : Dellavallée Yvon (0478/341278)

06/04 1.18.1 CO

CHARNEUX - LG - Amateurs & Masters Par invitation

Infos : Guy Crasset (0495/540325) [email protected]

06/04 UCI ME 2.2

TMC Beloeil - Tournai - HT - Elites avec Contrat

Course : Départ inscriptions distances tours 12h30 11h30-12h15 163,4km (133,8km + 2 x 14,8km)

Départ: Rue du Château Arrivée : Tournai – Place Crombez

Infos : Marc Duchenne (0477/872103) [email protected]

06/04 OR FED CUP5

BATTICE HERVE - LG - Toutes catégories

Course : Départ inscriptions distances tours 10h30 14h00 Apd 09h00 60 min. : Hommes 15-18, H 40+, Tt Dames

90 min. : Hommes 19-39ans Local inscriptions: Chalet Voie des Hougnes, Battice

Infos : 0495/311034 – [email protected] - http://cup5.blogspot.be/

06/04 1.18.3

BASTOGNE - LX - Toutes catégories

Course : Départ inscriptions distances tours 14h00 15h45 Apd 13h00 Autres que 18-40 ans : 70km

Coureurs 18-40 ans : 70 km Local inscriptions: Chapiteau Bastogne Zoning Industriel n°1

Vestiaires : Chapiteau Bastogne Zoning Industriel n°1 Infos : Daniel Finc (00473/282463) [email protected]

Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014 - p. 15

Page 16: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

p. 16 - Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014

07/04 UCI WE 1.2

DOTTIGNIES Lotto Cycling Cup - HT - Dames Elites

Course : Départ inscriptions distances tours 14h00 10h-11h45 131,26km (59,21km + 5x 14,41km)

Local inscriptions: Ecole St Charles, Rue Couturelle 1, Dottignies Briefing à 12h Vestiaires : Hall Sportif Pleyel (Ecole St Charles)

Prix: 1645€ (30prix) + LCC 2x 150€ (3 prix) Infos : Marc Duquesnoy (0496/257568) [email protected]

08/04 CP CLM

SIRAULT CP CLM - HT - Debutants - Juniors – Elites / Espoirs

Course :

Départ inscriptions distances Prix Débutants : 11h50 (ins. 11h-11h40) Juniors : 13h20 (ins 12h15-13h00) Espoirs: 15h00 (ins 14h50-15h35)

Déb. 12,9 km (335€ – 20 prix) Jun. 25,8km (397€ - 20 prix) Espoirs 25,8km (620€ - 20 prix)

Local inscriptions: Ecole Communale, Place Sirault Saint Ghislain Vestiaires : Ecole Communale, Place Sirault Saint Ghislain

Infos : Jean-Marc Leblanc (0475/933107) [email protected]

09/04 1.14 CO

CALLENELLE - HT - Juniors

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h30-14h30 88,2 km (18x 4,9km)

Local inscriptions: Café Salon de la Place, Rue de Tournai 36, Tournai Vestiaires : Café Salon de la Place, Rue de Tournai 36, Tournai

Prix: 447 € (30 prix) Infos : Jacques Barbaix (069/773063)

09/04 1.17 CO

ORROIR - HT - Débutants

Course : Départ inscriptions distances tours 16h00 14h30-15h30 61,90km (9x 3,7km + 3x 6,9km + 1x 7,9km)

Local inscriptions: Café Le Kitch, rue Résistants 22, Orroir Vestiaires : Maison du village, Profondrieux, Orroir

Prix: 335 € (20 prix) + GPM 50€ (3 prix) Infos : André Dewaele (0494/855240)

12/04 OR FED DH

CHAUDFONTAINE (entraînements) - LG - Toutes catégories

Course : Départ inscriptions distances tours Entraînements 10h00-18h00 10h00-16h00 Downhill

Local inscriptions: Village Sportif ES1, Esplanade 1, Chaudfontaine Vestiaires : Village Sportif ES1, Esplanade 1, Chaudfontaine

Infos : François Henrion (04495/182313) [email protected]

12/04 1.12 CO

TAINTIGNIES - RUMES - HT - Elites & Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h30-14h45

Local inscriptions: Cafe du Peuple 49 Rue des Bois Taintignies Vestiaires : Cafe du Peuple 49 Rue des Bois Taintignies

Prix: 670 € (30 prix)° + Rushes 150 € (10 prix) Infos : JM Orlandi (0498/907696) [email protected]

12/04 1.14 CO

ORROIR - HT - Juniors

Course : Départ inscriptions distances tours 16h00 14h30-15h30 72 km (8x 9km)

Local inscriptions: Café Le Kitch, rue Résistants 22, Orroir Vestiaires : Maison du village, Profondrieux, Orroir

Prix: 397 € (20 prix) + GPM 50€ (3 prix) Infos : André Dewaele (0494/855240)

12/04 1.15 CO ST GHISLAIN - CERAMI - HT - Dames Elites

Infos : Informations non disponibles Laurent Haegeman (0499/341771) [email protected]

12/04 UCI ME 1.1

LE CERAMI - HT - Elites avec Contrat (Saint Ghislain – Frameries)

Course : Départ inscriptions distances tours 209,7km (170,2km + 3x 13,4km)

Informations non disponibles Infos : Laurent Haegeman (0499/341771) [email protected]

13/04 OR FED DH

CHAUDFONTAINE - LG - Toutes catégories

Course : Départ inscriptions distances tours 09h00 07h30-08h00 Downhill

Local inscriptions: Village Sportif ES1, Esplanade 1, Chaudfontaine Vestiaires : Village Sportif ES1, Esplanade 1, Chaudfontaine

Infos : François Henrion (04495/182313) [email protected]

13/04 1.12 CO

TOURINNES SAINT LAMBERT - BW - Elites & Espoirs

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h30-14h30 116,6 km (22x 5,3km)

Local inscriptions: Royal Etoile Club Walhain, Rue d’Enfer, Tourinnes St Lambert Vestiaires : Royal Etoile Club Walhain, Rue d’Enfer, Tourinnes St Lambert

Prix: 620 € (30 prix) Infos : Gilbert Mathy (0470/585955)

Page 17: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

Nieuwsbrief 5/2014 - 25 maart 2014 - p. 17

13/04 1.14 CO

NANDRIN - LG - Juniors

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h-14h30 73 km (17x 4,3km)

Local inscriptions: Salle La Nandrinoise, Place O. Musin, Nandrin Vestiaires : Salle La Nandrinoise, Place O. Musin, Nandrin

Prix: 397€ (20 prix) Infos : Mme Andrée Paulus (0471/325901) [email protected]

13/04 1.17 CO

NANDRIN - LG - Débutants

Course : Départ inscriptions distances tours 13h00 11h30-12h30 52 km (12x 4,3km)

Local inscriptions: Salle La Nandrinoise, Place O. Musin, Nandrin Vestiaires : Salle La Nandrinoise, Place O. Musin, Nandrin

Prix: 335€ (20 prix) Infos : Mme Andrée Paulus (0471/325901) [email protected]

13/04 1.18.1 CO

GRACE HOLLOGNE - LG - Amateurs & Masters

Course : Départ inscriptions distances tours

Amateurs & masters A & masters B: 14h.00 Masters C: 16h nc

Local inscriptions: Inscriptions: Carrosserie, rue de l’Avenir, 177 (zoning Industriel) Vestiaires : Inscriptions: Carrosserie, rue de l’Avenir, 177 (zoning Industriel)

Prix: Amat & Mast A 175€ / Masters B 125€ / Masters C 105€ Infos : Guy Crasset (0495/540325) [email protected]

13/04 1.18.3 RL

LONGCHAMPS - BASTOGNE - LX - Toutes catégories

Course : Départ inscriptions distances tours 15h00 13h30-14h30 77km (7x 11km)

Local inscriptions: Local Saint-Lambert Vestiaires : Local Saint-Lambert

Infos : Steveler Pierre (0494/721187) [email protected]

Page 18: WBV-Nieuwsbrief 2014/05

Paul Herygers signature edition

In samenwerking met Bioracer en Paul Herygers, brengt het Belgian Cycling Team een shirt uit in het originele design uit 1994, het design waarin Paul Herygers in Koksijde wereldkampioen werd.

Bioracer biedt deze Paul Herygers Limited Edition Jersey te koop aan via een speciaal hiervoor ingerichte webshop voor een prijs van €75,-.

Een deel van de opbrengst zal aan een goed doel worden geschonken. Paul Herygers heeft hiervoor de strijd tegen mucoviscidose gekozen.

te kooP via sHoP.bioracer.com

FOTO

: RO

BB

Y B

RO

UW

ERS

BIO_AdvertentiePRODUCT_A4.indd 1 17/02/14 10:23