VU Introductiedagen 2014

52
STUDENT- & ONDERWIJSZAKEN VU INTRODUCTIE- DAGEN 2014

description

Student- & Onderwijszaken

Transcript of VU Introductiedagen 2014

Page 1: VU Introductiedagen 2014

STUDENT- & ONDERWIJSZAKEN

VU INTRODUCTIE-DAGEN 2014

Page 2: VU Introductiedagen 2014

2 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

Page 3: VU Introductiedagen 2014

3 INTRODUCTIE DAGEN EERSTEJAARS - IDEE 2011

INHOUDEEN GOEDE KEUZE 4

ZAKELIJKE INFORMATIE 6

VU-INSTELLINGEN 8

STUDIEVERENIGINGEN 12

STUDENTENVERENIGINGEN 15

VU INTRODUCTIEDAGEN 2014 19

HET PROGRAMMA 23

MIJN INTRODUCTIEDAGEN 26

FACULTAIRE INTRODUCTIE 28

WONEN IN AMSTERDAM 44

HOE KOM JE BIJ DE VU? 46

PLATTEGROND VU-CAMPUS 48

PLATTEGROND AMSTERDAM 49

INFORMATIEADRESSEN 50

AAN DE ONTVANGST VAN DEZE BROCHURE KUNNEN WAT BETREFT PLAATSING AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND.

Page 4: VU Introductiedagen 2014

4 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

EEN GOEDE KEUZEALS RECTOR MAGNIFICUS HEET IK JE VAN HARTE WELKOM AAN ONZE UNIVERSITEIT.

Graag heet ik je van harte welkom binnen de academische gemeenschap van onze Vrije Uni-versiteit. Je betreedt een nieuwe wereld, waarin het verwerven van kennis en het leggen van con-tacten centraal staat. Maar tijdens de studie gaat het er vooral om kritisch analytisch vermogen te ontwikkelen om wetenschappelijke kennis en medemensen op juiste waarden te schatten en er een vruchtbare relatie mee te ontwikkelen.

Met de VU heb je een goede keuze gemaakt. Vele tienduizenden afgestudeerden zijn je inmid-dels voorgegaan. Onder hen bevinden zich onder anderen Wouter Bos en Jet Bussemaker, maar ook de cabaretiers Lebbis en Jansen. Om een ander voorbeeld te noemen: Taco Dibbits, directeur collecties van het Rijksmuseum, verkoos na zijn studie het toegankelijk maken van kunst voor een breed publiek boven het veilinghuis Christie’s. Ook vele wetenschappers hebben aan de VU hun eerste schreden gezet op het pad van hun wetenschappelijke carrière. Tot deze groep mag ik ook mezelf rekenen, als voormalig student wiskunde. Kenmerkend voor het merendeel van VU-afgestudeerden is dat ze zich betrokken voelen bij de samenleving en daarvoor verantwoordelijkheid willen dragen.

Page 5: VU Introductiedagen 2014

5 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

Wij stellen er onze eer in de komende jaren ook jou de gelegenheid te bieden je talenten volop tot ontwikkeling te brengen. Je krijgt aan de VU een academische training in de ware zin van het woord. We willen je daarbij iets meedelen van onze bevlogenheid voor de wetenschap en van onze betrokkenheid op de samenleving. Voor alle duidelijkheid zeg ik er wel bij dat we van onze studenten een volle inzet verwachten. Inzet om alles uit je studie te halen en daarmee je talenten optimaal tot ontwikkeling te brengen. We vragen van onze studenten en medewerkers dat ze verder kijken: verder dan hun direct eigenbelang, over grenzen van hun vakgebied en verder dan alleen het behalen van een diploma of een academische graad.

Belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling is daarbij ook het studentenleven dat zich buiten de collegebanken en studieboeken afspeelt. Aan de VU zijn veel studie- en studentenverenigingen, evenals uitstekende sport- en culturele faciliteiten. Je onthoudt jezelf veel als je daarvan niet volop gebruik maakt. En: je bent in Amsterdam! Voordat je met je docenten en medestudenten gaat werken aan ontwikkeling van kennis, maak je kennis met de VU, je medestudenten en de stad. Daarvoor zijn de jaarlijkse introductiedagen, dagen die je beslist niet mag missen.

Ik wens je veel succes bij je studie en een inspirerend studentenleven aan onze VU.

Prof. dr. Frank van der Duyn Schouten Rector magnificus Vrije Universiteit Amsterdam

Page 6: VU Introductiedagen 2014

6 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

ZAKELIJKE INFORMATIE

INSCHRIJVING

Je hebt je via Studielink aangemeld voor een opleiding aan de VU. Als je daarna ook jouw gegevens (bijvoorbeeld over de betaling) via Studielink en het studentenportaal VU-net hebt aangeleverd ontvang jij per e-mail informatie over eventuele ontbrekende documenten. De inschrijving (inclusief betaling) moet voor 31 augustus volledig afgerond zijn. Doe je een numerus-fixus-studie, volg dan precies de aanwijzingen op de website! Vergeet niet dat jij via het studentenportaal VU-net een pasfoto moet uploaden voor het aanmaken van een VU collegekaart. Voor meer informatie betreffende aanmelding en inschrijving zie www.vu.nl/inschrijven

BETALING

Kies jij ervoor het gehele collegegeld-bedrag in één keer over te maken dan dient dat te geschieden op bankrekening-nummer IBAN: NLDEUT048.80.04.470 t.n.v. Vrije Universiteit Amsterdam, dienst Studentenzaken, o.v.v. jouw studentnummer. Jij kunt het collegegeld ook pinnen bij de studentenbalie. Het collegegeld kan ook in een of vijf termijnen worden betaald door het invullen van een

digitale machtiging via Studielink. Meer informatie over hoe je kunt betalen en wat je moet betalen vind je op www.vu.nl/collegegeld

STUDENTENKAART

Als je je inschrijving hebt afgerond en het collegegeld hebt betaald, ontvang je je studentenkaart. De studentenkaart bestaat uit twee delen: het bewijs van inschrijving en de collegekaart. Beiden worden apart naar jou toegezonden. De collegekaart wordt eenmalig aan het begin van de studie verstrekt. Een bewijs van inschrijving wordt elk jaar opnieuw na betaling van het collegegeld naar je opgestuurd. De collegekaart met jouw foto dien je bij tentamens te tonen. De pas dient ook als lenerspas bij de universiteitsbibliotheek.

CONTACT MET DE STUDENTENBALIE

Voor algemene vragen over de registratie als student, kun je contact opnemen met de studentenbalie van de dienst Student- en Onderwijszaken.

Page 7: VU Introductiedagen 2014

7 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

De Boelelaan 1105, Servicecentrum VU (centrale hal)1081 HV Amsterdam Telefoon: (020) 598 5020 (10:00–12:30 en van 13:30-17:00 uur in de periode april tot en met oktober) e-mail: [email protected] (o.v.v. naam en studentnummer)

ROOSTERS

Voor het begin van elk semester wordt het rooster bekendgemaakt, aan de hand daarvan kun jij zien waar en wanneer een bepaald onderdeel zal worden verzorgd. De roosters op de facultaire website worden regelmatig bijgewerkt. Het is daarom belangrijk dat je gedurende het studiejaar regelmatig het rooster raadpleegt. De roosters worden gepubliceerd via http://rooster.vu.nl. Voor jouw persoonlijke rooster kun je inloggen op het Studentenportaal VU-net.

DIGITALE SERVICES

De VU werkt met verschillende digitale services ter ondersteuning van jouw studie. Om in te loggen op deze services heb jij een VU-net-id nodig. Jouw VU-net-id en het bijbehorende wachtwoord worden gescheiden per e-mail naar je toegestuurd. Het studentenportaal VU-net is de VU-community waarin je releante services vindt voor jouw studie waaronder:

• intekenen voor vakken en tentamens;• persoonlijk rooster;• digitale leeromgeving Blackboard;• jouw e-mail;• nieuws van jouw opleiding;• toegang tot de Universiteitsbibliotheek.

Het enige wat je nodig hebt is een computer met een internetverbinding en jouw VU-net-id. Het webadres is: vunet.vu.nl

BOEKEN

Op www.vuboekhandel.nl staan alle boeken en het aanvullend studiemateriaal die je nodig hebt bij de colleges. Al je studieboeken worden bij de Vrije Universiteit verkocht via de VU Boekhandel. Boeken kopen bij de VU Boekhandel biedt garanties en is niet duurder maar juist veel goedkoper dan elders. Waarom is dat?1. Je hoeft niet bang te zijn voor

wijzigingen in de boekenlijst. Wordt het boek niet langer voorgeschreven dan krijg je altijd je geld terug. Die garantie kan alleen de VU Boekhandel geven.

2. De VU Boekhandel werkt samen met alle studieverenigingen. Hier krijg je een laagste-prijs-garantie. Kijk op www.vuboekhandel.nl hoe je eenvoudig lid kunt worden en bestellen.

De VU Boekhandel zit op de VU Campus. Maar je kunt nu al bestellen via www.vuboekhandel.nl

Page 8: VU Introductiedagen 2014

8 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

STUDIEFINANCIERING

De wetgeving met betrekking tot de studiefinanciering is dermate ingewikkeld geworden dat het onmogelijk is deze hier in het kort weer te geven. Voor het aanvragen van studiefinanciering heb je eerst een DigiD met sms-functie nodig. Daarna kun

je makkelijk en snel je studiefinanciering aanvragen via Mijn DUO. Wij raden je sterk aan op tijd je studiefinanciering aan te vragen, ten minste drie maanden vóór je met je studie begint. Voor maanden in het verleden is er namelijk geen studiefinanciering meer mogelijk. Voor meer informatie over studiefinanciering en DigiD kun je kijken op www.DUO.nl

VU-INSTELLINGENStuderen aan de VU is meer dan alleen studeren. Weliswaar is het belangrijk om al je vakken netjes te halen, maar je studietijd is bedoeld om het beste uit jezelf te halen. Wij dagen je uit om je op meerdere vlakken te ontwikkelen en je te onderscheiden van de rest. Is een tijdje studeren in het buitenland iets voor jou, of het Honours Programme? Diverse VU-instellingen kunnen je hierbij helpen. Tijdens de VU Introductiedagen heb je de mogelijkheid om hiermee kennis te maken. Hieronder staat informatie over diverse instellingen.

BUREAU INTERNATIONALISERING

Wil je een deel van jouw studie in het buitenland doen of voel je iets voor een internationale stage? Zou je op exchange willen gaan en in contact willen komen met een andere taal, cultuur en manier van studeren? Het International Office

geeft jou zoveel mogelijk informatie over al deze zaken. Algemene vragen over internationalisering mag je mailen naar [email protected]. Voor meer specifieke vragen kan je altijd bij de International Service Desk langskomen in de centrale hal van het hoofdgebouw. De balie is dagelijks geopend van 10.00-15.00u. We helpen je graag verder met informatie over beurzen en het voorbereiden van een verblijf in het buitenland. 4 November 2014 zal de jaarlijkse International Study Fair over studie en stage in het buitenland weer plaatsvinden. Zeker een aanrader dus als je meer informatie wil. Later in het jaar zal hier

Page 9: VU Introductiedagen 2014

9 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

meer bekend over worden gemaakt. In de tussentijd is meer informatie beschikbaar op onze Facebook pagina, speciaal ingericht voor uitgaande uitwisselingsstudenten: https://www.facebook.com/vuoutgoingexchange.

GRIFFIOEN

Voor cultuur en creativiteit op de Vrije Universiteit kun je terecht bij de Griffioen. In de profesioneel ingerichte, gezellige theaterzaal staan drie keer per week cabaret-, theater-, en muziekvoorstellingen geprogrammeerd en in de filmzaal worden de betere films vertoond. Het cultuurcentrum biedt jou ook de mogelijkheid jouw eigen talenten te ontplooien. Er worden jaarlijks ruim honderd cursussen gegeven op het gebied van dans, drama, beeldende kunst en muziek. Daarnaast kun je je aanmelden voor het VU-koor, het VU-orkest en voor het VU-kamerkoor of het VU-kamerorkest.

Cultuurcentrum VU, Griffioen Uilenstede 106 1183 AM Amstelveen Tel: (020) 5985100 www.griffioen.vu.nl

SPORTCENTRUM VU

De Vrije Universiteit biedt studenten uitgebreide sportfaciliteiten die worden georganiseerd door Sportcentrum VU. Het sportcentrum heeft drie vestigingen: een fitnesscentrum in het OZW-gebouw op de VU campus, een fitnesscentrum/groepslesruimte in de Van der Boechorststraat en een uitgebreid sportcomplex op Uilenstede. Je kunt voor weinig geld meer dan dertig verschillende sporten beoefenen. Er is voor ieder wat wils! Ga voor de ultieme buik/rug training met Xco of verbeter je core-stability met yoga of pilates. Of werk aan je conditie met BBBB, steps, ZUMBA en spinning. Verder kan je fitnessen, kickboksen en nog veel meer!Niet alle sporten worden op het sportcentrum georganiseerd; zo kun je bijvoorbeeld schaatsen op de Jaap Edenbaan, roeien op de Bosbaan en looptrainen in het Amsterdamse Bos. Het Sportcentrum beschikt ook over een eigen fysiotherapeut, een voedings-deskundige en er worden diverse massages gegeven. Er zijn lekkere biertjes van de

Page 10: VU Introductiedagen 2014

10 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

tap, feesten en BBQ's. Je kunt met een goedkope passe-partout zo'n vijftien sporten beoefenen. Kom eens langs, haal een kennismakingskaart en proef de dynamische sfeer van het Sportcentrum. Als eerstejaars VU-student profiteer je bovendien van een aantrekkelijke 10% korting op een sportabonnement. Kijk op www.sportcentrumvu.nl voor het complete sportaanbod en verdere informatie. Sportcentrum VU Uilenstede 100 1183 AM Amstelveentel: (020) 598 5090

DE SRVU

De SRVU studentenbond is sinds 1947 dé centrale belangenbehartiger van de VU-student. De SRVU zet zich in op het gebied van studentenhuisvesting, internationalisering, duurzaamheid, onderwijs en nog veel meer. Dit doet de SRVU door intensieve samenwerking met de universiteit, de gemeente Amsterdam en de Tweede Kamer. Ook maakt de SRVU onderdeel uit van de Universitaire studentenraad (USR). De SRVU gaat dus over alles wat jou als student direct raakt.

Wat betekent dit voor jouw als student? Naast het feit dat de SRVU jou vertegen-woordigd, levert de SRVU ook een aantal waardevolle diensten, zoals:• Fietsenverkoop: elke maandag worden

er op het sportcentrum Uilenstede tussen 12:00 en 14:00 uur goede fietsen verkocht voor slechts 60 euro!

• Kamerbureau: zoek jij nog een kamer in Amsterdam? De SRVU heeft kamers te huur! Ook kunnen we informatie geven van een kamer in Amsterdam.

• Gratis rechtshulp: je kunt bij de juridische dienst terecht met al jouw juridische vragen vragen. Denk hierbij aan een geschil met de examencommissie, problemen met de huisbaas of werkgever en wat te doen bij diefstal. Iedere dinsdag en donderdag kun je terecht tussen 13:00 en 16:00 uur bij ons juridisch team.

• Korting: Sinds kort kun je als SRVU lid korting krijgen op boeken bij de boekenhandel van de VU. Engelstalige boeken krijgen een korting van 15% en op nederlandse boeken krijgen je een korting van 5%.

Iedere student kan lid worden van de SRVU. Lidmaatschap kost 15 euro voor vier jaar. Leden profiteren van al deze diensten.

Wil je meer informatie?Facebook: SRVU studentenbond Twitter: #srvubondWebsite: www.srvu.org Of kom langs in HG-0D05

Page 11: VU Introductiedagen 2014

11 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

CENTRUM VOOR STUDIE EN LOOPBAAN

Het Centrum voor Studie en Loopbaan (CSL) is er voor studenten die meer uit hun studie willen halen of juist een steuntje in de rug nodig hebben. Soms zal een studieadviseur of mentor je doorverwijzen naar het Centrum voor Studie en Loopbaan, maar je kunt ook op eigen initiatief contact zoeken. Het Centrum voor Studie en Loopbaan biedt begeleiding en training in de vorm van:

• Gesprekken met: • Studentendecanen (bv over

studievertraging, financiële of persoonlijke problemen)

• Studentenpsychologen (bv over faalangst, eenzaamheid of somberheid)

• Studieloopbaanadviseurs (bv over master -keuze, loopbaanvragen, solliciteren)

• Cursussen en workshops op het gebied van: • Engelse taalvaardigheid • Schriftelijke en mondelinge

vaardigheden • Studiekeuze en loopbaan • Beter studeren • Persoonlijke effectiviteit Kijk voor meer informatie op: www.vu.nl/cursussen Bij het CSL is informatie verkrijgbaar over verschillende procedures en regelingen, zoals de regeling Financiële Ondersteuning Studenten (FOS) en diverse klachtenregelingen (Studenten-ombudsman, vertrouwenspersoon, bezwaar of beroep).

Voor studenten met dyslexie, een functiebeperking of een (chronische) ziekte biedt het Centrum voor Studie en Loopbaan speciale ondersteuning. Meer informatie: www.vu.nl/functiebeperking Onder CSL vallen ook de eenheden Diversiteit (www.vu.nl/diversiteit), VASVU (www.vu.nl/vasvu) en het Honours Programma (www.vu.nl/honours).

Meer informatie over CSL: www.vu.nl/csl

HET VU HONOURSPROGRAMMA

Wanneer je aan de VU studeert en meer uit je studie wilt halen, dan kun je kiezen voor het VU honoursprogramma. Dit programma begint in het tweede jaar van je studie en bestaat uit extra aangeboden vakken waarin je je binnen je eigen vakgebied verdiept en vakken uit een faculteitsoverstijgend programma volgt om je kennis te verbreden. Deze extra vakken worden gegeven in het engels, door topdocenten uit verschillende vakgebieden en gaan over actuele thema’s en wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. Het onderwijs vindt gedeeltelijk in de avond plaats en wordt gegeven in kleine groepen. Je kunt je kwalificeren door in het eerste jaar van je studie alle studiepunten te behalen, en een cijfergemiddelde van 7,5 of hoger te hebben.

Kijk voor meer informatie over het Honoursprogramma op: www.vu.nl/honours.

Page 12: VU Introductiedagen 2014

12 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

STUDIEVERENIGINGENStudent zijn is meer dan alleen studeren; het is ook een manier van leven!

Student zijn is meer dan alleen studeren; het is ook een manier van leven! Naast jouw studie zijn er tal van mogelijkheden om invulling te geven aan jouw studententijd. Studieverenigingen zijn hier één mogelijkheid van. Studieverenigingen zijn studie- of faculteitsgebonden en organiseren tal van activiteiten voor jou en je medestudenten. Naast informele activiteiten zoals zeilweekenden, stedentrips, wintersport, borrels en feesten om je studiegenoten te leren kennen worden er ook formele activiteiten georganiseerd om een aanvulling te geven aan je eigen studie. Wil je meer? Wat dacht je van zelf aan het roer staan? Deze verenigingen worden gerund voor én door studenten dus je kunt in talloze commissies of zelfs in het bestuur van alles zelf organiseren. Lid worden bij je studievereniging levert je alleen maar meer op. Je hoeft geen ontgroening te doorlopen, kunt meedoen en –werken aan (studie gerelateerde) activiteiten en je kunt je studieboeken kopen voor de laagste prijs. Doen dus!

Page 13: VU Introductiedagen 2014

13 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

STUDIE VERENIGING WEBSITE

AARDE EN ECONOMIE GEOVUSIE WWW.GEOVUSIE.NL

AARDWETENSCHAPPEN GEOVUSIE WWW.GEOVUSIE.NL

ARCHEOLOGIE UNDERGROUND WWW.STUDIEVERENIGING-UNDERGROUND.NL

BEDRIJFSKUNDE AUREUS WWW.AUREUS-VU.NL

BEDRIJFSWISKUNDE & INFORMATICA STORM WWW.STORM.VU.NL

BESTUURS- EN ORGANISATIEWETENSCHAP

EOS WWW.EOS-VU.NL

BEWEGINGSWETENSCHAPPEN DE VERENIGING IN BEWEGING (VIB)

WWW.FBW-VIB.NL

BIOLOGIE GYRINUS NATANS WWW.GYRINUS.NL

BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN GYRINUS NATANS WWW.GYRINUS.NL

BUSINESS ANALYTICS STORM WWW.STORM.VU.NL

COMMUNICATIE- EN INFORMATIEWETENSCHAPPEN

KLICHÉ WWW.STUDIEVERENIGINGKLICHE.NL

COMMUNICATIEWETENSCHAP EOS WWW.EOS-VU.NL

COMPUTER SCIENCE STORM WWW.STORM.VU.NL

CRIMINOLOGIE CRIME DOES PAY WWW.CRIMEDOESPAY.NL

CULTURELE ANTROPOLOGIE EN ONTWIKKELINGSSOCIOLOGIE

EOS WWW.EOS-VU.NL

ECONOMETRIE EN OPERATIONELE RESEARCH

KRAKET WWW.KRAKET.NL

ECONOMIE EN BEDRIJFSECONOMIE AUREUS WWW.AUREUS-VU.NL

ENGELSE TAAL EN CULTUUR KLICHÉ WWW.STUDIEVERENIGINGKLICHE.NL

FARMACEUTISCHE WETENSCHAPPEN VCSVU WWW.VCSVU.NL

GENEESKUNDE MFVU WWW.MFVU.NL

GESCHIEDENIS MERLIJN WWW.VSGVUMERLIJN.NL

GEZONDHEID EN LEVEN ANGUILLA WWW.ANGUILLA.VU

GEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN SALUS WWW.SALUSVU.NL

GRIEKSE EN LATIJNSE TAAL EN CULTUUR

KOINON WWW.KOINON.NL

Page 14: VU Introductiedagen 2014

14 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

INFORMATIE, MULTIMEDIA EN MANAGEMENT (IMM, VOORHEEN INFORMATIEKUNDE)

STORM WWW.STORM.VU.NL

INTERNATIONAL BUSINESS ADMINISTRATION

AUREUS WWW.AUREUS-VU.NL

LIFESTYLE INFORMATICS STORM WWW.STORM.VU.NL

LITERATUUR EN SAMENLEVING KLICHÉ WWW.STUDIEVERENIGINGKLICHE.NL

MEDIA, KUNST, DESIGN EN ARCHITECTUUTR

KLICHÉ WWW.STUDIEVERENIGINGKLICHE.NL

MEDISCHE NATUURWETENSCHAPPEN MENS WWW.MENS-VU.NL

NOTARIEEL RECHT VIVA WWW.VIVAVU.NL

OUDHEIDKUNDE KOINON WWW.KOINON.NL

PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN VSPVU WWW.VSPVU.NL

POLITICOLOGIE EOS WWW.EOS-VU.NL

PSYCHOLOGIE VSPVU WWW.VSPVU.NL

RECHTSGELEERDHEID QBDBD WWW.QBDBD.COM

RELIGIE EN LEVENSBESCHOUWING ICARUS WWW.STUDIEVERENIGINGICARUS.NL

RELIGIE EN LEVENSBESCHOUWING: TRAJECT ISLAM

ICARUS WWW.STUDIEVERENIGINGICARUS.NL

SCIENCE, BUSINESS & INNOVATION SUBLIEM WWW.SUBLIEM-VU.NL

SOCIOLOGIE EOS WWW.EOS-VU.NL

TANDHEELKUNDE FAVERVUTA WWW.FAVERVUTA.NL

THEOLOGIE ICARUS WWW.STUDIEVERENIGINGICARUS.NL

WIJSBEGEERTE ICARUS WWW.STUDIEVERENIGINGICARUS.NL

WISKUNDE STORM WWW.STORM.VU.NL

STUDIE VERENIGING WEBSITE

Page 15: VU Introductiedagen 2014

15 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

STUDENTENVERENIGINGEN Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook echt een wereldstad! De stad, in het Amsterdams ook wel ‘Mokum’genoemd, zal de komende jaren jouw thuishaven zijn, waarin je zult studeren, wonen en waar je een fantastische tijd gaat beleven.

Amsterdam is een bruisende stad en heeft van alle steden het grootste en meest diverse aanbod aan studentenverenigingen. Lid worden van zo’n studentenvereniging is de ideale manier om ervoor te zorgen dat jouw tijd in Amsterdam onvergetelijk wordt, want een vereniging heeft jou ongelooflijk veel te bieden. Er zijn maar liefst 25 studentenverenigingen in Amsteram en elke vereniging heeft haar eigen karakter. Op elke vereniging ontmoet je nieuwe mensen van allerlei achtergronden en kun je borrelen en commissiewerk doen.

Daarnaast hebben veel verenigingen een thema, zoals reizen, sporten (roeien, surfen, zeilen, rugby, tennis), gay, kunst, debat, het christelijk geloof, internationale betrekkingen. Door deze grote diversiteit aan verenigingen zit er zeker ook wat voor jou bij. Kijk eens rond op www.lidwordeninamsterdam.nl, daar staan alle studentenverenigingen op een rijtje. Je kunt ook eens langsgaan bij verenigingen om de sfeer te proeven op een borrel of bij een van de andere activiteiten.

Page 16: VU Introductiedagen 2014

16 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

WORD LID

Je kunt meer uit je studententijd halen en je horizon verbreden door lid te worden van een studentenvereniging. Het lidmaat-schap van een studentenvereniging biedt verder nog vele voordelen: • je leer snel veel mensen kennen van

diverse studies, universiteiten en hogescholen;

• je maakt vrienden voor de rest van je leven;

• je studeert samen met dispuut- of verenigingsgenoten;

• je ontwikkelt je op sociaal, cultureel en intellectueel vlak;

• je kunt sporten met je vrienden in een studententeam;

• je krijgt de kans bestuurservaring op te doen;

• je komt makkelijker aan een kamer en leuke bijbaantjes;

• je gaat naar leuke feesten.

VERENIGINGEN DER AKVV: ASVA Studentenunie SV LiberAEGEE-Amsterdam A.S.R. NereusA.S.C./A.V.S.V. S.V.A.A. NoNoMesA.S.R.V. Ascrum NSAA.S.V.L. R.S.V.U. OkeanosBonaparte A.S.Z.V. OrionisA.S.T.V. Chip & Charge A.S.K.V. ParticolarteCSFR – Amsterdam G.S.V.A. Petrus

PlanciusSV Cyclades SIB-AmsterdamD.E.R.M. A.A.S.R. SkøllASV Gay SSRAE.S.V. Ichthus Unitas SAL.A.N.X.

Page 17: VU Introductiedagen 2014

17 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

Kortom, lid worden is een verrijking voor jouw studententijd en de rest van jouw leven. Het is dus belangrijk dat je goed weet wat je precies zoekt en wat je onge-veer te wachten staat. De Amsterdamse Kamer van Verenigingen (AKvV) helpt je hierbij. De AKvV is een overkoepelend orgaan dat de belangen behartigt van 25 studentenverenigingen in Amsterdam. Zoals al eerder vermeld vind je op www.lidwordeninamsterdam.nl een over-zicht van de lidverenigingen met daarbij een beschrijving. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen met betrekking tot studentenverenigingen. Al deze verengingen zullen zich tijdens de VU Introductiedagen nog uitgebreid aan je voorstellen.

VEELGESTELDE VRAGEN MET BETREKKING TOT STUDENTENVERENIGINGEN

WAT IS EEN STUDENTENVERENIGING? Een studentenvereniging is een vereniging waar alleen studenten lid van kunnen worden. Je ontmoet er nieuwe mensen, ook van buiten je eigen studie of universiteit, vergroot jouw netwerk door middel van borrels en leuke activiteiten en lid worden van een vereniging geeft je de mogelijkheid jezelf te ontplooien in commissies of besturen. Binnen alle verenigingen is er ruimte om naar eigen invulling meer of minder actief te zijn. Amsterdam heeft vijfentwintig studenten-verenigingen die allemaal een eigen karakter hebben. Er zijn studenten-

verenigingen van vijftig leden, maar ook van 3500 leden. Sommige verenigingen hebben een religieuze of sportieve inslag, anderen juist een sterke borrelcultuur. Een aantal verenigingen heeft een eigen pand, ande-ren borrel in een stamcafé in het centrum. Deze grote diversiteit zorgt ervoor dat er altijd een vereniging is die bij jou past!

HOE ZIT HET MET DE ONTGROENING? Sommige studentenverenigingen hebben een ontgroening, vaak kennismakingstijd (KMT) genoemd. Er zijn echter ook zat verenigingen die dit niet doen of waarbij dit niet verplicht is. Ook wisselt de zwaarte van de KMT nogal tussen de verenigingen. Op de site lidwordeninamsterdam.nl kun je vinden of de vereniging die jou wat lijkt ook een ontgroening heeft en zo ja hoe zwaar deze is.

Niet elke studentenvereninging in Amsterdam is aangesloten bij de AKvV, we wijzen je ook graag  op:Anatolia is een, in 1999 opgerichte en aan de Vrije Universiteit gevestigde, Turkse studentenvereniging. Zij richten zich voornamelijk op culturele, sociale en educatieve activiteiten om op deze manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van studenten. www.svanatolia.nl. De Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) heeft het doel om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de participatie en binding en het bevorderen van de ontplooiingsmogelijkheden en het welzijn van de (moslim)studenten aan de instellingen voor hoger onderwijs in Amsterdam. www.sv-isa.nl

Page 18: VU Introductiedagen 2014

VU INTRODUCTIEDAGEN Op maandag 18 augustus is het zover, de start van de VU introductiedagen 2014. Jaarlijks doen er ongeveer 2500 studenten aan mee. De VU Introductiedagen geven je een goede start in dit nieuwe hoofdstuk van je leven. Het is de manier om kennis te maken met de Vrije Universiteit, je medestudenten, de stad Amsterdam en je optimaal voor te bereiden op je nieuwe studie. De Vrije Universiteit en team VU Introductiedagen 2014 nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. Deze fantastische dagen starten 18 augustus en zitten bomvol leuke activiteiten die je niet wilt missen!

VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM18

Page 19: VU Introductiedagen 2014

19 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

VOOR WIE?

De VU Introductiedagen zijn er voor alle eerstejaars bachelorstudenten die in september aan de Vrije Universiteit gaan studeren. Tijdens deze dagen ga je in een groepje van ongeveer zestien medestudenten van je eigen bachelorstudie talloze activiteiten op de VU campus, Uilenstede en in Amsterdam ondernemen. Op deze manier leer je je medestudenten direct kennen. Het voordeel hiervan is dat studenten die meegedaan hebben aan de VU Introductiedagen al vóór hun eerste collegedag een groep vrienden in hun nieuwe stad hebben gemaakt. Om deel te kunnen nemen aan deze dagen dien je een deelnemersbewijs aan te schaffen. De prijs van een deelnemersbewijs verschilt per opleiding, gemiddeld kost een deelnemesbewijs 60 euro en kan online worden gekocht via de website www.vu-introductiedagen.nl.

WAAR BEGINT HET?

Bij aankomst wordt je op maandagochtend 18 augustus om 10.00 uur op het binnenterein van de VU welkom geheten door team VU Introductiedagen 2014, rector magnificus Frank van der Duyn Schouten en burgemeester Eberhard van der Laan. Na dit welkomstwoord maak je kennis met je eigen opleiding/faculteit, waarna je in mentorgroepjes wordt verdeeld. Een mentorgroep bestaat uit zestien eerstejaars en wordt begeleid door twee mentoren. Vanaf dat moment ben je klaar om de VU, Amsterdam, het studentenleven en je studie te gaan ontdekken!

Page 20: VU Introductiedagen 2014

20 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

WAT KOST HET?

Om mee te doen aan het totale programma heb je een deelnemersbewijs nodig. Deze koop je via de website www.vu-introductiedagen.nl. De prijs van een deelnemersbewijs ligt gemiddeld rond de 60 euro. In overleg met sommige opleidingen kan een andere prijs worden gehanteerd. Koop altijd een deelnemersbewijs van jouw eigen opleiding! Zo weet je zeker dat je met nieuwe mede-studenten van jouw eigen opleiding het programma van de VU Introductiedagen loopt. Op de website klik je op je eigen opleiding. Je registreert je eenmalig en vervolgens betaal je online via iDEAL of Creditcard. Zodra je betaling is gelukt, ontvang je per e-mail jouw deelnemersbewijs. Dit deelnemersbewijs neem je maandag uitgeprint mee naar de VU. Houd dus je mailbox goed in de gaten! Deelnemersbewijzen kun je nu kopen. Vragen of problemen met inschrijven? Mail met het secretariaat van de VU Introductiedagen, [email protected] of bel

DE ORGANISATIE

De VU introductiedagen worden geor-ganiseerd door team VU introductie-dagen 2014, die bestaat uit 18 studen-ten en 2 coördinatoren. Zij stellen een zo gevarieerd mogelijk programma voor jullie samen, om jullie fantasti-sche dagen te bezorgen. Dit team is verantwoordelijk voor de organisatie van het programma, fondsenwerving en het uitbrengen van de informatie-brochure en het programmaboekje. Tijdens de introductiedagen herken je dit team aan hun opvallende t-shirts met daarop het VU Introductiedagen logo. Deze dagen zou niet kunnen bestaan zonder hulp van anderen! Naast de 18 studenten zijn er tijdens deze dagen nog 30 crewleden en 250 mentoren actief.

Page 21: VU Introductiedagen 2014

21 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

E.J. Hartstra op telefoonnummer (020) 5985070. Krijg je geen reactie per e-mail? Controleer dan, alvorens je belt, allereerst of onze e-mail niet per ongeluk in de mailbox ‘ongewenste e-mails’ terecht is gekomen.

Wil of kan je niet de gehele introductie-dagen komen? Op maandag overdag ben je de hele dag welkom zonder kosten. Je bezoekt de centrale opening, de informatiemarkt, de rondleiding over de campus en het facultaire programma. Als je dat van plan bent mail dan naar [email protected], dan zorgen wij dat de mentoren weten dat je komt.

VERVOER?

Tijdens de VU Introductiedagen ben je veel onderweg en bezoek je talloze leuke plekken en hotspots in en rondom Amsterdam. Het handigste en snelste vervoermiddel om je hiertussen te verplaatsen is per fiets. Wij raden je dan ook ten zeerste aan om een fiets mee te nemen. Fietsen kun je meestal meenemen in de trein vanaf je thuisstad of je kan er ook één in Amsterdam huren.

Kijk hiervoor voor meer informatie op www.ov-fiets.nl. Mocht je onverhoop geen fiets kunnen regelen dan vormt het openbaar vervoer een goed alternatief. Voor alle openbare vervoersmiddelen in Amsterdam betaal je met de OV-chipkaart. Neem die dan ook mee. Let op dat je studentenreisproduct nog niet geldig is als je in september begint met studeren. Zorg daarom voor een opgeladen OV-kaart met voldoende saldo.

SLAPEN?

De VU Introductiedagen zitten overdag bomvol activiteiten, maar ’s avonds is er in Amsterdam nog van alles te beleven. Niet alleen is er voor jou een spetterend introductiefeest, de andere dagen zijn er talloze studentenverenigingen die hun deuren voor je openen en door de rijkheid van cafés en clubs is het zonde als je elke keer de laatste trein naar huis zou moeten pakken. Wij raden je aan zelf een slaapplaats te regelen. Het mooiste is natuurlijk als je zelf al een kamer in Amsterdam hebt, maar misschien heb je wel een vriend, vriendin en/of familielid bij wie je kunt overnachten. Wanneer dit niet het geval is probeer dan iets te regelen binnen je mentorgroepje. Ook zijn er studentenverenigingen die slaapplekken aanbieden. Mocht dit niet lukken dan bieden we op Campus Uilenstede een beperkt aantal slaapplaatsen aan. Deze zijn niet vooraf te reserveren.

Page 22: VU Introductiedagen 2014

22 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

HET PROGRAMMA VAN DE VU INTRODUCTIEDAGEN 2014

START OP MAANDAG 18 AUGUSTUS

Het begin van deze fantastische introductiedagen vindt plaats op maandag 18 augustus. Deze dag staat in het teken van kennismaken: kennismaken met de VU en met je toekomstige studiegenoten en faculteit. De maandag begint met een spetterende opening, je wordt onder andere welkom geheten door de rector magnificus, Frank van der Duyn Schouten en de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Na deze opening word je opgevangen door twee mentoren die je deze dagen zullen begeleiden, en maak je kennis met je introductiedagengroepje! In de middag zullen er verschillende activiteiten op de campus plaatsvinden, waaronder een informatiemarkt met alle broodnodige informatie over je studie en wonen in Amsterdam. Ook is er een college

over optimaal studestuderen- je leert de belangrijke plekken op de VU kennen en is er de mogelijkheid om verschillende studie- en studentenverenigingen te leren kennen. Kortom: alles wat jij als aankomende student wilt weten vind je hier! Na deze informatieve dag is er ook nog een gezellig avondprogramma. Breng een bezoekje aan een voorstelling die gericht is op het studentenleven, plezier verzekerd. Heb jij nog energie over? Geen punt, de gehele avond zal er muziek zijn op de campus!

DINSDAG

Op de dinsdag en de donderdag draait het dagprogramma vooral om de mooie en bruisende stad Amsterdam. Je zult op een leuke en actieve manier kennismaken met de stad en erachter komen wat Amsterdam jou allemaal te bieden heeft. Deze dag heb je in drie rondes de kans om bekende plekken te bezoeken en tegelijkertijd op een interactieve manier je medestudenten te leren kennen en niet alledaagse dingen te ontdekken. Zo heb je de mogelijkheid om een studentenvereniging te bezoeken, zal je tijdens Meet Your VUture erachter komen wat jouw studie voor je toekomst kan betekenen en krijg je bijvoorbeeld een rondleiding door de stad met een

Page 23: VU Introductiedagen 2014

23 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

partybus. Wij hebben genoeg excursies geregeld zodat jij je niet hoeft te vervelen! Dinsdagavond staat in het teken van lachen en vertier: de Comedy Night. In diverse theaters in Amsterdam, waaronder het mooie Carré zullen een aantal caberetiers met satires en grappen jou en je mede­studenten de slappe lach bezorgen.

WOENSDAG

Het Uilenstedefestival vindt dit jaar plaats op het terrein van de Campus Uilenstede. Sport, cultuur en een heuze festivalvibe staan deze dag centraal. Ook is er een super gezellige meerkamp georganiseerd waaraan een fantastische prijs is verbonden. Hiernaast is er ook de mogelijkheid om vrijblijvend aan verschillende sport­ en cultuurworkshops deel te nemen. Loop langs de sportmarkt waar verschillende sportverenigingen zullen staan met allerlei leuke attributen. Studentenhuisvester DUWO is ook van de partij om je alles over het wonen op kamers te vertellen. De hele dag door kan je chillen in het zonnetje en aan het eind

van de middag vindt er een super lekkere barbecue plaats. Na je buikje gevult te hebben kan je rechtstreeks door naar de Meervaart te Amstelveen. Hier wordt een spectaculair zwemfest gegeven! Sta jij graag met je voetjes in het water los te gaan op een knallende dj­set of lig jij liever te loungen buiten het bad, alles is mogelijk! Op Campus Uilenstede zal er een film worden gedraaid, hier kan je jezelf opladen voor alle fantasische activiteiten die nog komen gaan.

DONDERDAG

Net als de dinsdag staat ook de donderdag in het teken van de stad Amsterdam. In de ochtend heb je de mogelijkheid om diverse musea te bezoeken, zo opent Artis hun deuren waar diverse voorstellingen worden gehouden. Het Stedelijk Museum heeft zelfs de gehele week hun deuren speciaal voor jullie geopend! In de middag ga je naar VUtopia in het Rembrandtpark waar een heus festival plaatsvindt. Tijdens dit festival heb je de mogelijkheid om te ontspannen: er staat een DJ, er is een snackcar, er is vintage kleding te verkrijgen en te ruilen en er zijn spellen te doen. Chillen in het park met lounge muziek op de achtergrond en een drankje in je hand, alles zal aanwezig zijn om je op te laden voor hét introductiefeest ’s avonds!

Page 24: VU Introductiedagen 2014

24 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

HÉT INTRODUCTIEFEEST

Bij een week vol gezamelijke activiteiten en nieuwe ervaringen hoort natuurlijk ook een groot feest. Deze avond kan je met iedereen die je hebt leren kennen losgaan tijdens de Neon Playground party in de Sugarfactory en de Melkweg! Op de beats van bekende DJ’s en jong talenten kan je tot in de vroege uurtjes doorgaan. Dit feest mag je beslist niet missen!

DE FACULTAIRE INTRODUCTIEDAG

De facultaire introductiedag is speciaal voor alle praktische en inhoudelijke zaken van jouw studie. Je krijgt informatie over BlackBoard, Inschrijven van vakken via VUnet-id, roosters, readers, de opbouw van je opleiding en de begeleiding tijdens je studie. De weg op de campus ken je al, maar nu kun je ook alles vinden op de faculteit. Zo ben je gelijk bezig je studie succesvol vorm te geven.

START OP DINSDAG 26 AUGUSTUS

Studeer jij op de faculteit Rechten, Psychologie & Pedagogiek, Economische Wetenschap & bedrijfskunde of Geneeskunde, dan is er voor jou ook in de tweede week een gaaf programma georganiseerd. Hier kom je iedereen uit de eerste week opnieuw tegen en maak je samen de optimale start van je studiejaar!

Om succesvol te studeren zal je voldoende tijd in je studie moeten stoppen. Maar ook weer niet teveel, je hebt ook tijd nodig voor ontspanning. Timemanagement is erg belangrijk om een balans te vinden tussen je activiteiten, waardoor je productieve tijd overhoudt voor je studie. Hoe je dat aanpakt leer je in onze workshops. Ook hebben we workshops academisch schrijven, presenteren, taalvaardigheid, spelling, struikelvakken als wiskunde en statistiek en leesvaardigheid. Alle studenten die een Nederlandstalige bacheloropleiding volgen aan de VU, moeten in september een taaltoets maken. Om je optimaal op deze

Page 25: VU Introductiedagen 2014

25 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

toets voor te bereiden, kun je meedoen aan de opfriscursus taalvaardigheid. Kijk dan ook goed in het programma en kies de onderdelen die voor jouw belangrijk zijn!

MEET THE WORLD

Tijdens de eerste week heb je al kennis gemaakt met de stad Amsterdam, maar wist je ook dat dit met 178 nationaliteiten de meest diverse stad ter wereld is? Bovendien lijkt de wereld om ons heen door het internet steeds kleiner te worden en de wetenschap vindt in deze internationale en globaliserende context plaats. Een collega of medestudent kan aan de VU naast je zitten, maar ook in een kantoor in Tokio, Zuid-Afrika of de VS. Als student aan de VU kun je gebruik maken van de internationale contacten die de VU rijk is. Te denken is aan het uitwisselingsprogramma met the University of California in Los Angeles, de contacten met Stellenbosch in Zuid-Afrika en een studiereis naar Israel en de Palestijnse Gebieden. Verder biedt het International Office uitwisselingsprogramma’s voor je profileringruimte met universiteiten over de hele wereld. Nieuwsgierig wat jij allemaal kan doen tijdens je studietijd en wil jij alvast een voorproefje? Kom naar onze landenmarkt, skype met studenten in het buitenland, proef hapjes uit verschillende werelddelen, leer de vele nationaliteiten in Amsterdam kennen via het VoorUit Project of reis de wereld rond in foto’s en verhalen bij Meet the World!

MEET AND CONNECT

Een andere wereld is je toekomst. De crisistijd, onderhand weten we het allemaal wel. Maar hoe zorg je dat jij wél die baan krijgt die je graag wil? Je hebt er zelf invloed op. Ja ja denk je nu! Maar hoe doe je dat nou, netwerken? Kom naar Meet and Connect en leer de netwerk tips&tricks van echte professionals. Van directeur van een groot bedrijf tot filmmaker, van burgemeester tot zakenvrouw. Pas net begonnen met studeren? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Jouw droomcarrière zit ertussen en netwerken kun je leren! Waar? Bij Meet and Connect!

GEZELLIGE BARBECUE ALS AFSLUITING

Op donderdagavond worden de VU Introductiedagen 2014 met een super gezellige barbecue op de campus afgesloten. Kortom: VU introductiedagen 2014, samen maken wij een succesvolle start van je studie die je niet mag missen!

Page 26: VU Introductiedagen 2014

MIJN INTRODUCTIEDAGEN

Vijf jaar geleden, augustus 2009, begon bij mij mijn studerende leven op de VU. Mijn studerende leven was het jaar daarvoor al begonnen op het HBO, maar ik had toch besloten over te stappen naar de universiteit. De zomer zou ik op reis gaan en ik kon ervoor kiezen om op tijd terug te zijn voor de introductieweek of om deze te missen. Uiteindelijk had ik toch besloten om twee weken langer op reis te gaan en de introductieweek te missen. Ik woonde immers al een jaar in Amsterdam en ik kende de stad al redelijk en ook vrienden had ik al genoeg in Amsterdam.Toen het studiejaar eenmaal begonnen was, merkte ik meteen dat ik wat had gemist. Mede studenten kenden elkaar al en vormden al groepjes in de collegezalen, terwijl ik nog niemand kende. Daarnaast was er in de introductieweek al het een en ander uitgelegd over het reilen en zeilen op de VU, en ook daar wist ik nog helemaal niks vanaf. Achteraf gezien had ik toch liever korter gereisd en aan de introductieweek meegedaan!

JULIE HURKS – STUDEERT AAN DE MASTER BUSINESS ADMINISTRATION

Ik ben begonnen op de mavo. Veel vrienden van me die op het die op het vwo zaten stimuleerden me, net als mijn ouders, om goede cijfers te halen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik doorzette en nu op de universiteit zit. Dankzij de VU Introductiedagen ben ik goed voorbereid van start gegaan en voel ik mij meer thuis op de VU. Daarnaast voel ik mij meer op mijn gemak omdat er een diverse groep studenten rondloopt. Een afspiegeling van de werkelijkheid. Ook is het studeren aan een universiteit tastbaarder geworden voor mij.

EMRE CAN GEZE - STUDEERT ECONOMIE EN BEDRIJFSECONOMIE

De VU-Introductiedagen 2014 zijn nog in volle gang. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook: www.facebook.com/vu.introductiedagen en houd de website www.vu-introductiedagen.nl goed in de gaten!

26

Page 27: VU Introductiedagen 2014

De stap van de middelbare school naar de universiteit is groot. Een nieuwe school, nieuwe studie, een nieuwe stad, een nieuw huis en nieuwe mensen om je heen. Allemaal reuze spannend.Tijdens de introductiedagen leerde ik medestudenten op een ongedwongen maar intensieve manier kennen. Je maakt vrienden voor de rest van je (studenten)leven en na de week voelt Amsterdam als mijn nieuwe thuis. Dat maakte het eerste college en de grote collegezalen al een stuk minder spannend. Daarnaast was het een week vol met activiteiten en leuke feestjes, voor ieder wat wils. De mentoren vertellen alles over de studie en bij hun kun je terecht voor al je vragen.Ik kijk terug op een week vol mooie en leerzame ervaringen en raad iedereen die gaat studeren aan om mee te doen. De introductiedagen wil je echt niet missen!

NORA LOOZE – STUDEERT SCIENCE BUSINESS AND INNOVATION

Twee jaar geleden heb ik meegedaan als deelnemer aan de VU Introductiedagen. Ik ben de eerste van mijn familie die is gaan studeren en was erg zenuwachtig. Ik heb van de VU Introductiedagen veel geleerd, veel nieuwe mensen leren kennen, ben zelfverzekerder geworden en ik ben goed voorbereid begonnen aan mijn studie Vorig jaar heb ik meegedaan als werkgroepbegeleider, omdat ik graag met mijn ervaring wat wilde teruggeven. Ik heb een ontzettende leuke tijd meegemaakt en ben op plekken gekomen waar ik zonder de Introductiedagen nooit zou zijn gekomen. Dit jaar heb ik mij bijvoorbeeld verkiesbaar gesteld voor de Universitaire Studentenraad. Dankzij de VU Introductiedagen ben ik gemotiveerder geworden en wil ik zoveel mogelijk uit mijn studententijd halen. De VU Introductiedagen zorgt ervoor dat ik steeds het beste uit mijzelf haal.

FARHAANA SALARBUX – STUDEERT COMMUNICATIEWETENSCHAP

De VU-Introductiedagen 2014 zijn nog in volle gang. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook: www.facebook.com/vu.introductiedagen en houd de website www.vu-introductiedagen.nl goed in de gaten!

27

Page 28: VU Introductiedagen 2014

28

FACULTAIRE INTRODUCTIEDe VU Introductiedagen 2014 starten maandag 18 augustus om 10.00 uur met de centrale opening op het binnenterrein van de campus. Hierna ga je naar jouw opleiding en tijdens die bijeenkomst maak je kennis met jouw faculteit. Verder word je ingedeeld in een mentorgroep. In het hoofdstuk VU Introductiedagen 2014 kun je hier meer over lezen. Hieronder vind je informatie over de aanvangstijd en de locatie waar jouw opleiding je verwacht op maandag 18 augustus 2014. Als je vragen hebt over de start van je studie, kun je met de genoemde personen contact opnemen.

AARDWETENSCHAPPEN/AARDE & ECONOMIE

Wis- en Natuurkundegebouw, De Boelelaan 1085 HV, tel. (020) 598 7411

Willemijn van Leeuwen, tel. (020) 598 7411 of tel: 06-81406775, Studievereniging GeoVUsie, De Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam, Kamer M-138 

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur ontvangst in zaal WN F-123. Als student Aardwetenschappen of Aarde & Economie zal je een van de mooiste weken uit het studentenleven beleven. Met je medestudenten maak je kennis met de VU, studievereniging GeoVUsie en het studentenleven in Amsterdam: van uit eten gaan in leuke restaurants in Amsterdam tot het leren kennen van GeoVUsie. Wanneer ga je ontbijten in het Vondelpark of juist een bbq houden op het campusterrein? Na vier geweldige

dagen ben je bekend met Amsterdam, de studievereniging, maar vooral: je hebt vrienden gemaakt voor het leven 

INTRODUCTIEWEEKEND Het introductieweekend vindt plaats van 26 t/m 29 september op de kampeerboerderij Wouda te Appelscha. GeoVUsie organiseert ieder jaar een introductieweekend om elkaar en de vereniging beter te leren kennen. Bij een warm en knisperend kampvuur onder het genot van muziek start een feestelijk weekend waarin je een band opbouwt met je medestudenten. Ouderejaars leer je kennen en die maken je bekend met het studentenleven. Een gezellige sport- & spelmiddag, speurtocht, dropping en veel meer volgt. Vier dagen duurt het en dan sluit je een van de leukste weekenden ooit af. Je kunt je ruim voor de data van het weekend inschrijven via de website (www.geovusie.nl) of via een lijst die in de studentenkamer(WN F-045) hangt.

VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

Page 29: VU Introductiedagen 2014

29 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

ARCHEOLOGIE

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, balie 12e etage, tel. (020) 598 2683, mail: [email protected]

CONTACTPERSOONContactpersoon voor informatie over de studie: Evelien de Bruin, mail: [email protected] Contactadres voor informatie over de VU Introductiedagen 2014: [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur ontvangst in HG 11A-24 voor studenten GLTC, Archeologie en Oudheidkunde samen. Kennismaking met medestudenten en mentoren. Uitstippelen van het programma van de VU Introductiedagen 2014.

BEDRIJFSECONOMIE

Zie Economie

BEDRIJFSKUNDE

Faculteit der Economische Weten-schappen en Bedrijfskunde (FEWEB), De Boelelaan 1105, kamer 2A-16, 1081 HV Amsterdam, tel. (020) 598 6116, [email protected]

CONTACTPERSOON Voor vragen over Aureus activiteiten gedurende de VU Introductiedagen 2014 en het introductieweekend: Tom Blauwhof, tel. 06-52500217, [email protected] Contactgegevens Aureus: Kamer 6A-03 Hoofdgebouw VU, (020) 598 6135 MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnen-terrein van de campus. 11.00 uur facultaire introductie in de aula. De maandag van de IDEE-week zal in het teken staan van kennismaking met jouw medestudenten, de mentoren, studie-adviseurs, faculteits-vereniging Aureus, de VU en Amsterdam. Na de introductie in de aula gaan de mentoren met hun groepjes naar aparte lokalen om elkaar te leren kennen en het programma van de komende dagen uit te stippelen. ’s Middags is er een informatiemarkt en vanaf ongeveer 17.00 uur organiseert Aureus een borrel in de Blauwe Engel voor alle FEWEB-studenten en ’s avonds een spetterend feest. INTRODUCTIEWEEKENDHet introductieweekend vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 augustus op een nog geheime locatie. Wil je nieuwe mensen ontmoeten en wil je, voordat het serieuze leven begint, nog even helemaal losgaan? Dan is dit weekend echt iets voor jou! Om alvast iets van het programma prijs te geven: zaterdag zijn er allerlei leuke activiteiten en gaan we uit in een grote, nabij gelegen stad. Manier van inschrijven: via www.vu-introductiedagen.nl (waar je ook je ticket voor de VU Introductiedagen 2014 koopt). Maar wees snel, want VOL=VOL!

Page 30: VU Introductiedagen 2014

30 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

BESTUURS- EN ORGANISATIEWETENSCHAP

Zie Sociale Wetenschappen

BEWEGINGS-WETENSCHAPPEN

Faculteit der Bewegingswetenschap-pen, Van der Boechorststraat 9 (kamer G-620), 1081 BT Amsterdam, Studiesecretariaat: [email protected], tel. (020) 598 3000

CONTACTPERSOONMargot Heijmans, tel. 06-19899119, [email protected]

ZONDAG 18 AUGUSTUS 12.00 uur Vondelpark. Hier volgt een spelprogramma / speurtocht door het Vondelpark om je medestudenten beter te leren kennen.

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur ontvangst met koffie, thee en gebak in de loopzaal van de Medische Faculteit, Van der Boechorststraat 9. Omdat de introductie al op zondag is gestart met een kennismakingsdag in het Vondelpark is maandag de dag waarop je de faculteit beter leert kennen te beginnen met een introductiecollege in zaal MF-FG2.

VRIJDAG 23 AUGUSTUS Fbw-sportdag op Uilenstede. INTRODUCTIEWEEKEND Het introductieweekend gaat 26 september van start en eindigt op 28 september. Dit wordt een weekend met leuke activiteiten en een spetterend feest. Tijdens de VU Introductiedagen 2014 zal er gelegenheid zijn om je in te schrijven.

BIOLOGIE / BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN

Wis- en Natuurkundegebouw, Studiesecretariaat Faculteit Aard- en Levenswetenschappen, De Boele-laan 1085, kamer C-118, 1081 HV Amsterdam , tel. (020) 598 7010, [email protected]

CONTACTPERSOON Jessica Steenkamer, tel. 06-12910958, [email protected] Introduxie FALW, De Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur ontvangst in D107, KC-159 en Q-105 (Wis- en Natuurkundegebouw). In deze lokalen vindt de facultaire opening plaats met een introductietoespraak van de studieadviseurs, voorzitters van de studieverenigingen en de voorzitter van de Introduxie. Studenten leren hier hun mentorgroepje kennen en krijgen een

Page 31: VU Introductiedagen 2014

31 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

rondleiding door het W&N gebouw. Na het eten wordt er nog een leuke activiteit georganiseerd.

INTRODUCTIEWEEKENDHet weekend vindt plaats aansluitend aan de VU Introductiedagen 2014, van vrijdag 22 augustus tot en met maandag 25 augustus. We vertrekken hierbij naar kampeerboerderij in de bossen in Klonie, Drenthe. Tijdens dit weekend kan je alvast een heleboel van je medestudenten leren kennen. Opgeven hiervoor kan tijdens de VU Introductiedagen 2014 bij de Introduxie-commissie en bij je mentoren. Kijk voor meer informatie op www.ideefalw.nl

BUSINESS ANALYTICS

Zie Wiskunde

COMMUNICATIE- EN INFORMATIE-WETENSCHAPPEN

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, balie 12e etage tel. (020) 598 2683, mail: [email protected]

CONTACTPERSOONContactpersoon voor informatie over de studie: Suzan van der Bruggen, mail: [email protected] voor informatie over de VU Introductiedagen 2014: [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur ontvangst in HG 11A-33. Kennismaking met medestudenten en mentoren. Uitstippelen van het programma van de VU Introductiedagen 2014.

COMMUNICATIE-WETENSCHAP

Zie Sociale Wetenschappen

CRIMINOLOGIE

Faculteit der Rechtsgeleerdheid, De Boelelaan 1077, Gebouw Initium, tel. (020) 598 6200

CONTACTPERSOON Rozemarijn Wegert, tel. (020) 598 9436 (bij afwezigheid: bel SSD: 020 598 6200), [email protected] Voor vragen over de VU Introductiedagen 2014: Jochem Gietema, [email protected], 06-55526734

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur facultaire opening in collegezaal 06A00 (hoofdgebouw). Na de facultaire ontvangst vindt een rondleiding op de campus plaats gevolgd door een bezoek aan de infomarkt. Ook organiseren wij samen met de juridische

Page 32: VU Introductiedagen 2014

32 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

faculteitsvereniging QBDBD een leuke inhoudelijke activiteit.

INTRODUCTIEWEEKEND Het weekend vindt plaats van 31 oktober t/m 2 november. Meer hierover wordt tijdens de VU Introductiedagen 2014 via de mentoren aan de studenten bekend gemaakt.

EERSTE COLLEGE Woensdag 27 augustus in IN-0B60Het hele programma zal in de welkomstnieuwsbrief van de faculteit bekend worden gemaakt. Houd in ieder geval woensdag 27 augustus vrij!

CULTURELE ANTROPOLOGIE EN ONTWIKKELINGS-SOCIOLOGIE

Zie Sociale Wetenschappen

ECONOMETRIE EN OPERATIONELE RESEARCH

Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde, De Boelelaan 1105, kamer 1A-17, tel. (020) 598 6010

CONTACTPERSOON Studievereniging Kraket. Willem Feijen, tel. 06-20300406, [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS10.00 uur centrale opening op het binnen terrein van de campus. 11.00 uur ontvangst in zaal 4A-05 (Hoofdgebouw). Je wordt verwelkomd door de mentoren en maakt kennis met jouw medestudenten. Er zal een bespreking van het programma van de IDEE-week zijn. INTRODUCTIEWEEKEND Het introductieweekend vindt plaats van 29 augustus tot 31 augustus op Texel. Het introductieweekend is de ideale manier om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Meestal zal er een barbecue gehouden worden, een biertje gedronken worden en genieten we van het mooie eiland. Hopelijk is het mooi weer, zodat we lekker naar het strand kunnen. Het belangrijkste is dat we met zijn allen een mooie tijd hebben op Texel! Manier van inschrijven: Je krijgt een brief met meer informatie over het weekend en de VU Introductiedagen 2014. In deze brief staat ook een inschrijfformulier voor het weekend, die je terug kunt mailen naar [email protected].

ECONOMIE

Faculteit der Economische Weten-schappen en Bedrijfskunde (FEWEB), De Boelelaan 1105, kamer 2A-16, 1081 HV Amsterdam, tel. (020) 598 6116, [email protected]

CONTACTPERSOONVoor vragen over Aureus activiteiten gedurende de VU Introductiedagen 2014

Page 33: VU Introductiedagen 2014

33 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

en het introductieweekend: Tom Blauwhof, tel. 06-52500217, [email protected] Contactgegevens Aureus: Kamer 6A-03 Hoofdgebouw VU, 020 598 6135 MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur facultaire introductie in de aula. De maandag van de IDEE-week zal in het teken staan van kennismaking met jouw medestudenten, de mentoren, studie-adviseurs, faculteitsvereniging Aureus, de VU en Amsterdam. Na de introductie in de aula gaan de mentoren met hun groepjes naar aparte lokalen om elkaar te leren kennen en het programma van de komende dagen uit te stippelen. ’s Middags is er een informatiemarkt en vanaf ongeveer 17.00 uur organiseert Aureus een borrel in de Blauwe Engel voor alle FEWEB-studenten en ’s avonds een spetterend feest. INTRODUCTIEWEEKEND Het introductieweekend vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 augustus op een nog geheime locatie. Wil je nieuwe mensen ontmoeten en wil je, voordat het serieuze leven begint, nog even helemaal losgaan? Dan is dit weekend echt iets voor jou! Om alvast iets van het programma prijs te geven: zaterdag zijn er allerlei leuke activiteiten en gaan we uit in een grote, nabij gelegen stad. Manier van inschrijven: via www.vu-introductiedagen.nl (waar je ook je ticket voor de VU Introductiedagen 2014 koopt). Maar wees snel, want VOL=VOL!

FARMACEUTISCHE WETENSCHAPPEN

Wis- en Natuurkundegebouw, De Boelelaan 1081 HV, Amsterdam. Adres en telefoon secretariaat: ir. Ariane Timmer, 020-5987507, [email protected]

CONTACTPERSOON Art Kruithof, tel. (020) 598 7488 of 06 10854727, [email protected]. MAANDAG 18 AUGUSTUS10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur introductie in M-143 (Wis- en Natuurkundegebouw). De studenten worden welkom geheten door de studieadviseur / onderwijscoördinator en de studievereniging (VCSVU). Er wordt informatie gegeven over het introductieweekend en de mentorgroepen worden ingedeeld. Na het introductiecollege is er een lunch die wordt aangeboden door de afdeling Scheikunde & Farmaceutische wetenschappen. INTRODUCTIEWEEKEND Het introductieweekend vindt plaats in de 3e of 4e week van september in Het Woelige Nest in Hulshorst. Je kunt je tijdens de VU Introductiedagen 2014 en de eerste collegeweek inschrijven.

Page 34: VU Introductiedagen 2014

34 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

GENEESKUNDE

Medische Faculteit, Instituut voor Onderwijs en Opleiden, Service centrum geneeskunde, Kamer A-114, Postbus 7057, 1007 MB Amsterdam, tel. (020) 444 8010.

CONTACTPERSOONVoor vragen over de studie: Florien de Ruiter, studievoorlichter, [email protected] vragen over de VU Introductiedagen 2014 is de introductiecommissie altijd bereikbaar via [email protected]. Je kunt tevens contact opnemen met de introductiecommissie door te bellen naar Christiaan Koster op 06-51584080 of Sophie Bergmans op 06-24144152.

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur centrale opening in de Amstelzaal in de medische faculteit. De eerste dag van de VU Introductiedagen 2014 wordt ingeluid door de centrale opening op de VU. Daarna worden de nieuwe eerstejaars studenten welkom geheten op de medische faculteit en leren zij hun mentorgroep kennen.

INTRODUCTIEWEEKEND Na een onvergetelijke week in Amsterdam zullen wij met een groep elders in het land het feest nog een weekend voortzetten. Op vrijdag 22 augustus vertrekken we naar een nog geheime locatie waar de mentoren een fantastisch programma klaar hebben om

de week op een gepaste wijze af te sluiten. Vergeet niet voor het weekend een matje en een slaapzak mee te nemen! Inschrijven kan via www.vu-introductiedagen.nl.

GESCHIEDENIS

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, balie 12e etage, tel. (020) 598 2683, mail: [email protected]

CONTACTPERSOON Contactpersoon voor informatie over de studie: Evelien de Bruin, mail: [email protected] Contactadres voor informatie over de VU Introductiedagen 2014: [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur ontvangst in HG 11A-33. Kennismaking met medestudenten en mentoren. Uitstippelen van het programma van de VU Introductiedagen 2014.

GEZONDHEIDSWETEN-SCHAPPEN/GEZONDHEID EN LEVEN

Wis- en Natuurkundegebouw, Studiesecretariaat Faculteit Aard- en Levenswetenschappen, De Boelelaan 1085, kamer C-118, 1081 HV Amsterdam, tel. (020) 598 7010, [email protected]

Page 35: VU Introductiedagen 2014

35 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

CONTACTPERSOON Jessica Steenkamer, tel. 06-12910958, [email protected] Introduxie FALW, De Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur ontvangst in D107, KC-159 en Q-105 (Wis- en Natuurkundegebouw). In deze lokalen vindt de facultaire opening plaats met een introductietoespraak van de studieadviseurs, voorzitters van de studieverenigingen en de voorzitter van de Introduxie. Studenten leren hier hun mentorgroepje kennen en krijgen een rondleiding door het W&N gebouw. Na het eten wordt er nog een leuke activiteit georganiseerd.

INTRODUCTIEWEEKEND Het weekend vindt plaats aansluitend aan de VU Introductiedagen 2014, van vrijdag 22 augustus tot en met maandag 25 augustus. We vertrekken hierbij naar kampeerboerderij in de bossen in Klonie, Drenthe. Tijdens dit weekend kan je alvast een heleboel van je medestudenten leren kennen. Opgeven hiervoor kan tijdens de VU Introductiedagen 2014 bij de Introduxie-commissie en bij je mentoren. Kijk voor meer informatie op www.ideefalw.nl

GRIEKSE EN LATIJNSE TAAL EN CULTUUR

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, balie 12e etage tel. (020) 598 2683, mail: [email protected]

CONTACTPERSOONContactpersoon voor informatie over de studie: Evelien de Bruin, mail: [email protected] Contactadres voor informatie over de VU Introductiedagen 2014: [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur ontvangst in HG 11A-24 voor studenten GLTC, Archeologie en Oudheidkunde samen. Kennismaking met medestudenten en mentoren. Uitstippelen van het programma van de VU Introductiedagen 2014.

INFORMATICA

Zie Wiskunde

INFORMATIE, MULTIMEDIA EN MANAGEMENT (IMM)

Zie Wiskunde

Page 36: VU Introductiedagen 2014

36 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

INTERNATIONAL BUSINESS ADMINISTRATION

Faculty of Economics and Business Adminstration (FEWEB), De Boelelaan 1105, room 2A-16, 1081 HV Amsterdam, tel. (020) 598 6116, [email protected]

CONTACT For questions about Aureus activities during the VU Introduction days and the Introduction Weekend: contact Tom Blauwhof, tel. 06-52500217, [email protected] Contact Faculty Association Aureus: room 6A-03 (Main building VU), 020-5986135 MONDAY 18TH OF AUGUST 10.00 AM central opening on the campus, outside, Dutch spoken.11.00 AM the faculty introduction will take place in the Auditorium, English spoken. During the rest of the day there will be time to familiarize with your fellow students, Faculty Association Aureus, VU University and Amsterdam. INTRODUCTION WEEKEND The introduction weekend will start Friday the 15th of August and will end on Sunday the 17st of August. Do you want to meet new people and enjoy a party before the serious studying begins? Then join this weekend! It is possible to subscribe on www.vu-introductiedagen.nl (where you also buy your ticket for the VU Introduction days 2014).

MEDIA, KUNST, DESIGN EN ARCHITECTUUR

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, balie 12e etage tel. (020) 598 2683, mail: [email protected]

CONTACTPERSOONContactpersoon voor informatie over de studie: Ilse Chin, mail: [email protected] Contactadres voor informatie over de VU Introductiedagen 2014: [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur ontvangst in HG 8A-05 voor studenten Media, Kunst, Design en Architectuur. Kennismaking met medestudenten en mentoren. Uitstippelen van het programma van de VU Introductiedagen 2014.

LIFESTYLE INFORMATICS

Zie Wiskunde

LITERATUUR EN SAMENLEVING

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, balie 12e etage tel. (020) 598 2683, mail: [email protected]

Page 37: VU Introductiedagen 2014

37 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

CONTACTPERSOONContactpersoon voor informatie over de studie: Inger Groesz, mail: [email protected] voor informatie over de VU Introductiedagen 2014: [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur ontvangst in HG 8A-04 voor studenten literatuur en Samenleving. Kennismaking met medestudenten en mentoren. Uitstippelen van het programma van de VU Introductie - dagen 2014.

MEDISCHE NATUURWETENSCHAPPEN

Wis- en Natuurkundegebouw, De Boelelaan 1081, kamer TK-18, tel. (020) 5987290

CONTACTPERSOON Judith Bouman, 06-14337180, [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS10.00 uur centrale op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur facultaire ontvangst in WN-S655 (6e verdieping van het Wis- en Natuurkundegebouw). Tijdens deze introductie krijgen de deelnemers een korte algemene introductie over de introductiedagen, de studie MNW en

studievereniging Mens. De mentoren zullen zich voorstellen en de eerste kennismaking zal plaatsvinden. Er wordt een lunch georganiseerd in de Menskamer. De middag wordt gevuld met kennismakingsspelletjes en andere activiteiten. INTRODUCTIEWEEKEND Elk jaar organiseert studievereniging Mens een introductieweekend voor eerstejaars om elkaar beter te leren kennen. Dit jaar zal dat zijn in het weekend van 12 tot en met 14 september in Heemskerk. Je ontvangt nog een uitgebreide mailing van studievereniging Mens, met daarin onder andere meer informatie over het introweekend. Inschrijven voor het weekend zal gebeuren via [email protected], tijdens de VU Introductiedagen of in de eerste collegeweek.

NOTARIEEL RECHT

Faculteit der Rechtsgeleerdheid, De Boelelaan 1077, Gebouw Initium, tel. (020) 598 6200

CONTACTPERSOON Rozemarijn Wegert, tel. (020) 598 9436 (bij afwezigheid: bel SSD: 020 598 6200), [email protected] Voor vragen over de VU Introductiedagen 2014: Jochem Gietema, [email protected], 06-55526734

Page 38: VU Introductiedagen 2014

38 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het grasveld voor de Basket. 11.00 uur facultaire opening in collegezaal 06A00 (hoofdgebouw). Na de facultaire ontvangst vindt een rondleiding op de campus plaats gevolgd door een bezoek aan de infomarkt. Ook organiseren wij samen met de juridische faculteitsvereniging QBDBD een leuke inhoudelijke activiteit.

INTRODUCTIEWEEKEND Het weekend vindt plaats van 31 oktober t/m 2 november. Meer hierover wordt tijdens de VU Introductiedagen 2014 via de mentoren aan de studenten bekend gemaakt. EERSTE COLLEGE Woensdag 27 augustus in IN-0B60Het hele programma zal in de welkomstnieuwsbrief van de faculteit bekend worden gemaakt. Houd in ieder geval woensdag 27 augustus vrij!

OUDHEIDKUNDE

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, balie 12e etage tel. (020) 598 2683, mail: [email protected]

CONTACTPERSOON Contactpersoon voor informatie over de studie: Evelien de Bruin, mail: [email protected] Contactadres voor informatie over de VU Introductiedagen 2014: [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur ontvangst in HG 11A-24 voor studenten GLTC, Archeologie en Oudheidkunde samen. Kennismaking met medestudenten en mentoren. Uitstippelen van het programma van de VU Introductiedagen 2014.

PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK

Van der Boechorststraat 1, kamer 0B-61, 1081 BT Amsterdam, tel. (020) 598 8897, [email protected]

CONTACTPERSOON Roxanna Fortman, tel. 06-11924749, [email protected].

PROGRAMMA ZONDAG 17 AUGUSTUS Voor de aankomende studenten Psycho-logie en Pedagogiek beginnen de VU Introductiedagen 2014 op zondag 17 augustus: De Facultaire Zondag. Wij maken aan het begin van deze dag zelf de indeling van de mentorgroepen. Hierna doorlopen de studenten een leuk dag- en avond-programma waardoor de VU Introductie-dagen 2014 op een spetterende manier kunnen worden begonnen. De exacte tijden van deze dag zijn nog niet bekend, deze zullen wij later bekend maken. Het is wel handig dat je geld hebt staan op je OV-chipkaart en al een slaapplek hebt voor deze avond! Ook is het erg handig om al een fiets te hebben deze zondag.

Page 39: VU Introductiedagen 2014

39 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur introductiecollege in zaal IN 0B-60. Er zal ’s middags ruimte zijn om op de informatiemarkt rond te lopen en het programma van de VU Introductiedagen 2014 te volgen. Ook neem je een kijkje bij onze studievereniging (de VSPVU).

INTRODUCTIEWEEKEND Op 5, 6 en 7 september 2014 is er een gezellig introductieweekend met spetterende activiteiten om elkaar écht beter te leren kennen. Het zijn drie dagen vol sport, spel en feest tot in de vroege uurtjes. Vrijdagmiddag komen we aan op de locatie waar we het weekend zullen verblijven. We hebben voor dag en nacht een ontzettend leuk programma en vertrekken zondagmiddag weer met de bus naar huis. Eten en drinken zit inbegrepen. Waar we naartoe gaan blijft nog even een verrassing.Manier van inschrijven: tijdens de VU Introductiedagen 2014 middels een inschrijfformulier. Daarna ligt het inschrijfformulier in de bestuurskamer: Faculteitsvereniging VSPVU Van der Boechorststraat 1 K2E-33 1081BT Amsterdam  (020) 5988919 Ook digitaal inschrijven is mogelijk via www.vu-introductiedagen.nl (waar je ook je ticket voor de VU Introductiedagen koopt).

POLITICOLOGIE

Zie Sociale Wetenschappen

RECHTSGELEERDHEID

Faculteit der Rechtsgeleerdheid, De Boelelaan 1077, Gebouw Initium, tel. (020) 598 6200

CONTACTPERSOON Rozemarijn Wegert, tel. (020) 598 9436 (bij afwezigheid: bel SSD: 020 598 6200), [email protected] Voor vragen over de VU Introductiedagen 2014: Jochem Gietema, [email protected], 06-55526734

MAANDAG 18 AUGUSTUS10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur facultaire opening in collegezaal 06A00 (hoofdgebouw). Na de facultaire ontvangst vindt een rondleiding op de campus plaats gevolgd door een bezoek aan de infomarkt. Ook organiseren wij samen met de juridische faculteitsvereniging QBDBD een leuke inhoudelijke activiteit.

INTRODUCTIEWEEKEND Het weekend vindt plaats van 31 oktober t/m 2 november. Meer hierover wordt tijdens de VU Introductiedagen 2014 via de mentoren aan de studenten bekend gemaakt.

EERSTE COLLEGE Woensdag 27 augustus in IN-0B60Het hele programma zal in de welkomstnieuwsbrief van de faculteit bekend worden gemaakt. Houd in ieder geval woensdag 27 augustus vrij!

Page 40: VU Introductiedagen 2014

40 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

RELIGIEWETENSCHAPPEN

Hoofdgebouw, de Boelelaan 1105 kamer 13A16, tel. (020) 598 6620

CONTACTPERSOONSterre Minkes, De Boelelaan 1105 kamer 13A04, tel. (020) 598 6607 MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur de facultaire ontvangst in 05A-10 (hoofdgebouw) met een welkomstwoord en nadere informatie over de faculteit en opleiding door de decanen (de ontvangst is samen met de opleidingen Theologie). Na de ontvangst maken de studenten kennis met hun mentoren.

INTRODUCTIEWEEKEND Studievereniging Icarus organiseert in het begin van het studiejaar een introductie-weekend. Datum en plaats zijn bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend. Naast de VU Introductiedagen 2014 is dit de beste manier om alle eerste- en ouderejaars van Icarus beter te leren kennen. Hou de site in de gaten voor nadere informatie: www.studieverenigingicarus.nl.

SCIENCE, BUSINESS AND INNOVATION

Wis- en Natuurkundegebouw, De Boelelaan 1081, Kamer P.004, 1081HV, Amsterdam, Tel. 020- 5987967, mail: [email protected]

CONTACTPERSOON Paul Noorland, tel. 06-12457683, [email protected]

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur facultaire ontvangst in C668, C669, F607, F612 en F619 in het Wis- en natuurkundegebouw. Tijdens de facultaire opening maak je kennis met de mentoren die je tijdens de VU Introductiedagen 2014 zullen begeleiden, en natuurlijk met je medestudenten. Hierna zullen we je rondleiden en je de tijd geven omover de informatiemarkt te lopen en workshops te volgen. We zullen de middag afsluiten met een Sublieme borrel, om vervolgens een hapje te eten en aan het avondprogramma te beginnen.

INTRODUCTIEWEEKENDHet introductie weekend zal (onder voorbehoud) plaatsvinden in de 2e week van september op een mooie locatie in Zuid-Limburg. Meer informatie hierover volgt tijdens de VU Introductiedagen 2014 en in de eerste collegeweek.

Page 41: VU Introductiedagen 2014

41 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

SOCIOLOGIE

Zie Sociale Wetenschappen

SOCIALE WETENSCHAPPEN

Faculteitsvereniging EOS, De Boelelaan 1081c, 1081 HV Amsterdam, W&N gebouw, Kamer S-513, mail: [email protected], www.facebook.com/eosvu

CONTACTPERSOON Ronald Bon (06-44033265) en Wieb de Boer (06-21669134), tel. (020) 598 6725, mail: [email protected] / [email protected]

FACULTEITSVERENIGING EOS EOS is de vereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Met zo’n 2000 leden is EOS inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste verenigingen van de VU, maar ook van Nederland. Het behartigen van de belangen van de leden staat voorop. EOS biedt zowel op studiegebied, de arbeidsmarkt als op het sociale vlak mogelijkheden, oplossingen en uitdagingen.

MAANDAG 18 AUGUSTUS10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur facultaire ontvangst in

KC-07. De ontvangst zal bestaan uit een welkomstwoord en kennismaking met elkaar en de mentoren. Aan het eind worden de mentorgroepen ingedeeld.17.00 uur Borrel / Feest in de VU kerkzaal (16e verdieping hoofdgebouw). MAANDAG 25 AUGUSTUSNa de introductieweek is het belangrijk om naar de Facultaire introductie te komen. Je krijgt dan informatie over allerlei praktische zaken omtrent je studie en je maakt kennis met de faculteit, je opleiding, mentor en medestudenten. EOS zal aansluitend een borrel met barbecue verzorgen. De Facultaire introductie is voor alle bachelorstudenten van de Faculteit der Sociale Wetenschappen op maandag 25 augustus van 12.00 uur tot 16.45 uur (borrel met barbecue tot 21.30 uur).Kijk voor meer informatie op: www.fsw.vu.nl/fi of e-mail naar [email protected]

INTRODUCTIEWEEKEND ANTWERPEN Na de VU Introductiedagen organiseert EOS een knallend introductieweekend voor alle eerstejaars; dit vindt halver-wege september plaats in Antwerpen. Het weekend staat bol van leuke activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Voor meer informatie mail naar [email protected] of kijk op www.eosvu.nl.

Page 42: VU Introductiedagen 2014

42 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

THEOLOGIE

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105 kamer 13A16, tel. (020) 598 6620

CONTACTPERSOON Marjolein Schoonebeek, De Boelelaan 1105 kamer 13A05, tel. (020) 598 6607

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus. 11.00 uur de facultaire ontvangst in 05A-10 (hoofdgebouw) met een welkomstwoord en nadere informatie over de faculteit en opleiding door de decanen (de ontvangst is samen met de opleidingen religiewetenschappen). Na de ontvangst maken de studenten kennis met hun mentoren.

INTRODUCTIEWEEKEND Studievereniging Icarus organiseert in het begin van het studiejaar een introductie-weekend. Datum en plaats zijn bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend. Naast de VU Introductiedagen 2014 is dit de beste manier om alle eerste- en ouderejaars van Icarus beter te leren kennen. Hou de site in de gaten voor nadere informatie: www.studieverenigingicarus.nl.

WIJSBEGEERTE

Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105 kamer 13A16, tel. (020) 598 6620

CONTACTPERSOON Marjolein Schoonebeek, De Boelelaan 1105 kamer 13A05, tel. (020) 598 6607

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op de binnenterrein van de campus. 11.00 uur de facultaire ontvangst in 05A-12 (hoofdgebouw) met een welkomstwoord en nadere informatie over de faculteit en opleiding door de decaan. Na de ontvangst maken de studenten kennis met hun mentoren.

INTRODUCTIEWEEKEND Studievereniging Icarus organiseert in het begin van het studiejaar een introductie-weekend. Datum en plaats zijn bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend. Naast de VU Introductiedagen 2014 is dit de beste manier om alle eerste- en ouderejaars van Icarus beter te leren kennen. Hou de site in de gaten voor nadere informatie: www.studieverenigingicarus.nl.

Page 43: VU Introductiedagen 2014

43 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

WISKUNDE

Secretariaat Wiskunde en Informatica: W&N gebouw, De Boelelaan 1081a, kamer WN-T0.28, tel. (020) 598 7666, mail: [email protected], www.storm.vu.nl

CONTACTPERSOON Valentin Haramalov, tel. 06-36195906 en Tirza Jochemsen, 06-16011433

MAANDAG 18 AUGUSTUS 10.00 uur centrale opening op het binnenterrein van de campus.11.00 uur ontvangst in Q112 (Wis- en Natuurkundegebouw). De maandag staat volledig in het teken van je nieuwe omgeving en je medestudenten leren kennen. We geven een rondleiding door het gebouw, organiseren verschillende kennismakingsspelletjes en meer om je thuis te laten voelen op de VU. De dag zal ook afgesloten worden met een borrel en /of een barbecue.                                                      INTRODUCTIEWEEKEND Het introductieweekend staat volledig in het teken van je medestudenten en studievereniging STORM leren kennen. We nemen je mee naar een geheime locatie die het hele weekend in het teken staat van één thema. De dagen zelf zullen gevuld worden met een mix van activiteiten en voldoende rustmomenten zodat je ‘s avonds genoeg energie hebt om te dansen. Na dit lange en hopelijk te gekke weekend vol leuke herinneringen en

nieuwe vrienden, word je op zondagavond weer veilig op de VU teruggebracht. Voor degenen die nog even door willen gaan is er aansluitend nog een etentje om onder het genot van een hapje en een drankje het weekend te evalueren. Plaats introductieweekend: Geheime locatie Manier van inschrijven: Inschrijven voor het weekend kan via onze website www.storm.vu.nl/intro of je bent al ingeschreven als je de VU Introductiedagen 2014 passe-partout hebt gekocht waar STORM-activiteiten bij in zitten.

Alle informatie over de opleidingen vind je op de website van de Vrije Universiteit: www.vu.nl. Mochten er nog vragen zijn over de VU Introductiedagen 2014, dan kun je contact opne-men met het secretariaat: [email protected]

Page 44: VU Introductiedagen 2014

44 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

CASA 400 / CASA ACADEMIA AMSTERDAM BV

Casa 400 is gedurende de zomermaanden (juni, juli, augustus en september) een driesterrenhotel, maar biedt vanaf 1 oktober tot en met 31 mei aan studenten de kans om een kamer te huren. Omdat Casa eigenlijk een hotel is, heeft elke kamer een eigen badkamer. De keuken wordt met meerdere studenten gedeeld.

Voor het bewonen van deze kamers zijn ook een aantal criteria van belang. De belang-rijkste hiervan is dat je voltijdsstudent bent aan een MBO-, HBO-, of universitaire instelling of stage loopt in Amsterdam. Voor studiejaar 2013-2014 is de huurprijs voor een standaardkamer ongeveer 425,00 inclusief servicekosten en BTW.

Lijkt het je wat om samen met andere studenten in een studentenhuis met de luxe van een hotel te verblijven? Kijk dan voor meer informatie op www.studentencasa400.nl. Casa Academica Amsterdam BV, Stephensonstraat 36, 1097 BB Amsterdam tel: (020) 2078095, [email protected]

PROJECT VOORUIT: WONING ALS BELONING

Bij VoorUit dragen studenten, in ruil voor huisvesting, bij aan een betere cohesie in aandachtswijken. Als VoorUit student organiseer je 10 uur per week activiteiten die in de wijk waarin je woont. Tegelijkertijd bevorderen deze activiteiten de zelfredzaamheid en talenten van de deelnemers.Activiteiten variëren van huiswerkbegeleiding en kookles tot taalles en sportactiviteiten. Deze activiteiten staan niet het hele jaar vast, de behoefte uit de wijk en de kracht van de studenten speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de activiteiten. Ben jij op zoek naar woonruimte? Ben je maatschappelijk betrokken en vind je het leuk om activiteiten op te zetten? Solliciteer dan naar één van de vrijkomende plekken in dit unieke project.Voor meer informatie kun je kijken op www.vooruitproject.nl/studenten of contact opnemen met Sebastian Weesjes, [email protected], 06-24977038.

WONEN IN AMSTERDAM

Page 45: VU Introductiedagen 2014

45 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

DUWO

Ben je op zoek naar een kamer? Betaalbaar? Zelfstandig of onzelfstandig? Campus Uilenstede heeft ongeveer 3300 studentenwoningen. Dit zijn óf onzelfstandige kamers met (vaak) een eigen douche en toilet of zelfstandige woningen met eigen douche, toilet en keuken. Bij de onzelfstandige kamers deel je vaak de keuken met twaalf tot veertien medebewoners. De campus wordt momenteel vernieuwd en uitgebreid met zelfstandige woningen. Eind 2014 zijn de nieuwbouw en de herinrichting klaar.

Is de reisafstand tussen je ouderlijk adres en de VU erg groot, dan kun je in de maanden juli tot en met december met voorrang reageren op kamers op Uilenstede. Zoek op onze website op het woord voorrangsregeling en kijk of je met de postcode van je ouderlijk adres in aanmerking komt.

Bij DUWO huur je met een campuscontract: je kunt een woning huren zolang je als voltijdstudent ingeschreven staat aan een onderwijsinstelling voor middelbaar of hoger beroepsonderwijs of een universiteit. Met het ondertekenen van het huur-contract beloof je dat je na het beëindigen van je studie binnen zes maanden verhuist. Zo blijven studentenwoningen bewoond door studenten en kunnen ook nieuwe studenten woonruimte vinden. Op www.DUWO.nl vind je meer informatie.

In de Amsterdamse regio (ook in Haarlem en Hoofddorp) zijn er meer mogelijkheden om onderdak te vinden. Opvallende complexen in Amsterdam zijn de wooncontainers aan het IJ in Noord en voormalige asielzoekerwoningen bij IJburg en Westerpark. Er zijn twee prachtige nieuwbouwcomplexen met zelfstandige woningen (huurtoeslag mogelijk), te weten De Eenhoorn vlakbij het Amstelstation en Science Park vlak bij de Jaap Edenbaan.

Wil je in aanmerking komen voor een kamer of zelfstandige woning van DUWO, schrijf je dan in via de website. Daar kun je ook reageren op het aanbod van kamers en studentenwoningen in de hele regio Amsterdam. Met iedere dinsdag alle woningen die beschikbaar komen. Je kunt ook reageren op de instemmingen. Dat zijn kennis-makingsavonden in studentenhuizen, waarbij de zittende huurders uit de kandidaten een nieuwe huurder kiezen. In veel studentensteden, waaronder Amsterdam, is dit een bekend gebruik.

Zoek je een betaalbare kamer? Kijk op www.DUWO.nl

Page 46: VU Introductiedagen 2014

46 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

VANAF STATION AMSTERDAM ZUID Sneltram 51 richting Amstelveen, uitstaphalte: De Boelelaan/VU (1 minuut)Tram 5 richting Amstelveen Binnenhof, uitstaphalte: De Boelelaan/VU (3 minuten)Te voet is de VU vanaf Station Amsterdam Zuid in ca. 10 minuten bereikbaar.VANAF STATION AMSTERDAM AMSTELSneltram 51 - halte is in station, uitstaphalte: De Boelelaan/VU (10 min)Bus 62 - uitstappen: halte VU medisch centrum (30 min)

VANAF STATION DUIVENDRECHT Metro 50 richting Isolatorweg (9 minuten) – uitstaphalte: Station Amsterdam Zuid. Zie verder 'Vanaf Station Amsterdam Zuid'Metro 54 richting Amsterdam Centraal (9 minuten) - tot en met halte Van der Madeweg overstappen op metro 50 richting Isolatorweg; tot en met halte Spaklerweg overstappen op sneltram 51 richting Amstelveen (9 minuten), uitstaphalte: De Boelelaan/VUNeem (Stop)trein naar Station Amsterdam Zuid (7 minuten). Zie verder 'Vanaf Station Amsterdam Zuid'.

VANAF STATION AMSTERDAM SLOTERDIJKMetro 50 (15 min)- uitstaphalte: Station Amsterdam Zuid. Zie verder 'Vanaf Station Amsterdam Zuid' Bus 15 (35 min)- uitstaphalte: Station Amsterdam Zuid. Zie verder 'Vanaf Station Amsterdam Zuid' VANUIT ZAANDAM Reizigers vanuit Zaandam wordt geadviseerd voor een snelle verbinding de trein te nemen naar Amsterdam, Station Sloterdijk. Zie verder 'vanaf Station Sloterdijk'. STREEKBUSSENUitstaphalte: De Boelelaan. Bus 142 uit Wilnis.Bus 170 uit Uithoorn.Bus 172 uit Aalsmeer/Kudelstaart.Bus 176 uit Haarlem

HOE KOM JE BIJ DE VU?

Page 47: VU Introductiedagen 2014

47 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

VANAF STATION AMSTERDAM CENTRAALSneltram 51 (15 min)- halte in metrostation, uitstaphalte: De Boelelaan/VU Tram 5 (25 min)- halte is op Stationsplein, uitstaphalte: De Boelelaan/VU Tram 16/24 (35 min)- uitstaphalte: De Boelelaan/VU Snelbus 142 (25 min)- uitstaphalte: VU medisch centrum (De Boelelaan) Bus 170 (30 min)- uitstaphalte: VU medisch centrum (De Boelelaan) Bus 172 (30 min)- uitstaphalte: VU medisch centrum (De Boelelaan)

VANAF SCHIPHOLReizigers vanaf Schiphol worden geadviseerd de trein te nemen naar Station Amsterdam Zuid. Zie verder 'vanaf Station Amsterdam Zuid'.

MET DE AUTODe VU is vanuit alle richtingen via de ringweg A-10 om Amsterdam bereikbaar. U volgt die rondweg tot de afslag S108-Buitenveldert/Oud Zuid/Olympisch stadion. Aan het eind van de afrit linksaf de Amstelveenseweg oprijden. Na 200 meter bij het VU medisch centrum slaat u linksaf De Boelelaan op.

Bij de volgende kruising ziet u de VU-campus rechts voor u, met verderop aan de De Boelelaan het Hoofdgebouw. U kunt (betaald) parkeren langs de openbare weg van de Van der Boechorstraat (rechtsaf bij kruispunt), in de parkeergarage Kenniskwartier P1 onder het ACTA-gebouw (links af op kruispunt) of op het openbare parkeerterrein aan de Gustav Mahlerlaan (links af op kruispunt).

Page 48: VU Introductiedagen 2014

48 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

PLATTEGROND AMSTERDAM

Page 49: VU Introductiedagen 2014

49 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

PLATTEGROND VU CAMPUS

Van der Boechorststraat

De Boelelaan

Buitenveldertselaan

Metropolitan

Hoofdgebouw

Initium

Medische Faculteit

VUmc

VUmc polikliniek

Cancer Centre Amsterdam

Hortus Botanicus

Wis-& Natuurkundegebouw

OpleidingsinstituutZorg en Welzijn

Amstelveenseweg

D E

Locatie VU-UilenstedeSportcentrum VUCultuurcentrum de Gri�oen

Campusplein

Basket

12 3

45

D E

Transitorium

Energiecentrum

Metropolitan- Faculteit der Sociale Wetenschappen

Hoofdgebouw- Faculteit der Letteren- Faculteit der Rechtsgeleerdheid- Faculteit der Wijsbegeerte- Faculteit der Godgeleerdheid- Faculteit der Economische wetenschappen- en Bedrijfskunde

Wis- & Natuurkundegebouw- Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen- Faculteit der Exacte Wetenschappen

Medische Faculteit- Faculteit der Geneeskunde- Faculteit der Bewegingswetenschappen

Transitorium- Faculteit der Psychologie en Pedagogiek

ACTA-gebouw- Faculteit der Tandheelkunde

7

6

ACTA-gebouw

Metropolitan- Faculteit der Sociale Wetenschappen

Hoofdgebouw- Faculteit der Letteren- Faculteit der Rechtsgeleerdheid- Faculteit der Wijsbegeerte- Faculteit der Godgeleerdheid- Faculteit der Economische wetenschappen en Bedrijfskunde

Wis- & Natuurkundegebouw- Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen- Faculteit der Exacte Wetenschappen

Medische Faculteit- Faculteit der Geneeskunde- Faculteit der Bewegingswetenschappen

Transitorium- Faculteit der Psychologie en Pedagogiek

ACTA-gebouw- Faculteit der Tandheelkunde

Page 50: VU Introductiedagen 2014

50 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

INFORMATIEADRESSEN

OVER DEFINITIEVE INSCHRIJVING Studentenbalie Vrije Universiteit Kamer 0A-11 De Boelelaan 11051081 HV AmsterdamTel: (020) 598 5020E-mail: [email protected](o.v.v. naam en studentnummer) Openingstijden: apr t/m okt: 10:00-17:00 en nov t/m mrt: 10:00-15:00.

INFORMATIE OVER DE VU INTRODUCTIEDAGEN Vrije Universiteit VU Introductiedagen 2014 Kamer 0D-14 of 1A-38De Boelelaan 11051081 HV AmsterdamTel: (020) 5985070 secretariaat 020-5985077 Team VU IntroductiedagenE-mail: [email protected]/[email protected]: www.vu-introductiedagen.nl

OVER STUDIEFINANCIERING EN AANMELDINGDienst Uitvoering Onderwijs (DUO-IB-Groep)Tel: (050) 599 77 55Website: www.duo.nl/www.studielink.nlOpeningstijden: ma. t/m vr. 9.00-17.00

DUO-IB-GROEP REGIOKANTOOR AMSTERDAMOtto Heldringstraat 51066 AZ AmsterdamOpeningstijden: ma. t/m vr. 10.00-17.00

OVER ONDERWIJS EN STUDIEKEUZEVrije Universiteit Centrum voor Studie en LoopbaanKamer 0A-37De Boelelaan 11051081 HV AmsterdamTel: (020) 5985073Email: [email protected]: ma., di., do. en vr. 9.30-14.30 uur

OVER HUISVESTINGVrije Universiteit SRVU-kamerbureauStudentenDOK 0D-05 hoofdgebouw VUDe Boelelaan 11051081 HV AmsterdamTel/fax: (020) 598 9422e-mail: [email protected]: www.srvu.orgOpeningstijden: ma. t/m vr. 10.30- 16.30

DUWO AMSTERDAMUilenstede 1081183 AM AmstelveenTel: 0900-2353896 E-mail: [email protected]: ma. t/m vr. 8.30-17.00

Page 51: VU Introductiedagen 2014

51 VU INTRODUCTIE DAGEN 2014

CASA ACADEMIAStephensonstraat 361097 BB AMSTERDAMTel: (020) 2078095e-mail: [email protected] Website: www.studentscasa400.nl

Page 52: VU Introductiedagen 2014

52 VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

COLOFONPRODUCTIE: TEAM VU INTRODUCTIEDAGEN 2014, KIRSTEN PETERSE EN BART SIEKMAN EINDREDACTIE: ERIC-JAN HARTSTRAFOTOGRAFIE: MARKETING & COMMUNIICATIE VULAY-OUT: HAAGSBLAUW

PROJECT CMC: 23095/1