Vrijetijdsaanbod Voor kinderen en jongeren de SchavUiT 2020-01-07آ  organiseert voor kinderen en...

download Vrijetijdsaanbod Voor kinderen en jongeren de SchavUiT 2020-01-07آ  organiseert voor kinderen en jongeren

If you can't read please download the document

 • date post

  26-Jun-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Vrijetijdsaanbod Voor kinderen en jongeren de SchavUiT 2020-01-07آ  organiseert voor kinderen en...

 • V r i j e t i j d s a a n b o d V o o r k i n d e r e n e n j o n g e r e n

  V o o r j a a r & z o m e r 2 0 2 0de SchavUiT

 • HALLO Schavuit*,

  Met enige trots presenteren we jou onze kersverse activiteitenbrochure.

  In deze brochure vind je alles wat het gemeentebestuur organiseert voor kinderen en jongeren in Denderleeuw in het voorjaar en de zomer van 2020.

  Snuister zeker eens rond tussen sportkampen, buiten schoolse kinderopvang en speelpleinwerking. Daar zit zeker iets fijn tussen om tijdens een vakantie naar toe te gaan.

  Maar je hoeft niet te wachten, want ook tussen door valt er van alles te beleven. Kom springen op de buitenspeeldag, leef je uit tijdens een workshop in de bib of snuif een vleugje cultuur op tijdens een van onze kindervoorstellingen, …

  O ja, op al deze activiteiten kan je punten sprokkelen met je UiTpas. Die punten kan je dan omruilen voor nog meer activiteiten of voor fijne gadgets.

  Veel lees- en kiesplezier en … Hopelijk tot gauw!

  UiTPAS 3-4

  SPorTkAmPen 5-13 krokus 6 pasen 7 zomer 8-11 praktische info 12-13

  SPeelPleinwerking 14-18 pasen 15 zomer 16 mobiel 18

  bUiTenSchoolSe kinderoPvAng 19-21

  overzichT vAkAnTieAAnbod 22-23

  TUSSendoorTjeS 24-30

  rAP oP STAP 31

  jeUgdoPboUwwerk 32 hAngoUT 33 SAmenSPel 33 AcAdemie voor PodiUmkUnSTen 34

  kAArT 35

  conTAcT Dienst Vrije tijd ‘t kasteeltje, stationsstraat 7 053 645 400 – vrijetijd@denderleeuw.be

  coloFon ‘de schavuit’ is een publicatie van het gemeentebestuur Denderleeuw. publicatiedatum: december 2019 oplage: 3000 exemplaren redactie: Dienst Vrije tijd Denderleeuw eindredactie: communicatiedienst Denderleeuw Vormgeving en drukwerk: abc Drukkerij foto’s: Johnny De saedeleer en Willy D’hoe

  D/2019/12.668/5

  kleuters geboortejaren

  2014 – 2016

  kids & teens geboortejaren

  2004 – 2013

  *schavuit: m. (-en), schelm, deugniet, belhamel, vlegel, rakker, kapoen, schobbejak, pagadder, loebas, bengel

  2

 • wAT iS UiTPAS? uitpas is een elektronische spaar- en voordelenkaart voor vrijetijdsactiviteiten, met voordelen voor ieder- een. De uitpas zorgt ervoor dat iedereen kan genie- ten van cultuur, sport en vrije tijd. bij elke activiteit spaar je punten. Je gespaarde punten kan je omrui- len voor gratis tickets, kortingen of andere cadeaus.

  Je kan punten sparen en ruilen in elke uitpasregio en bij organisaties in brussel die paspartoe aanvaarden.

  wAT koST een UiTPAS? · uitpas voor volwassenen: €5 · uitpas kinderen en jongeren < 18 jaar: €2 · uitpas met kansentarief: €0 – via ocmW

  (ten kouter 20, 9470 Denderleeuw)

  De uitpas is te koop op volgende locaties: · administratief centrum (a. De cockstraat 1) · kasteeltje (stationsstraat 7) · bibliotheek (Vrijheidsstraat 11) · sporthal a. ottoy (Walleken 12) · huis van het kind (spoorweglaan 1a)

  UiT PA S

  3

 • bij de aankoop van je uitpas ontvang je ook mooie wel- komstvoordelen (bv. een hippe zweetband in de sporthal, een gratis zwembeurt in het zwembad van ninove, een gra- tis kopje koffie in de Palaver, een handige draagtas in de bib, …).

  wAT iS UiTPAS meT kAnSenTArieF? heb je een beperkt inkomen? Dan heb je misschien recht op een gratis uitpas met kansentarief. Je spaart en ruilt pun- ten en bovendien betaal je een verminderd tarief als je naar een activiteit gaat in de regio uitpas Dender. Denk je dat je in aanmerking komt? Ga zeker langs bij het ocmW. hier helpen ze je graag verder en leggen ze je alle stappen uit.

  met een uitpas met kansentarief heb je recht op korting bij activiteiten. Je betaalt een vaste prijs: · halve dag activiteit: €1,50 · Volledige dag activiteit: €3 · meerdaagse activiteiten: 1/4de van de totaalprijs

  SPAAr en rUil meT je UiTPAS! De uitpas stimuleert je om meer deel te nemen aan vrije- tijdsactiviteiten. Je spaart een uitpunt door naar activiteiten te gaan bij de deelnemende uitpas locaties.

  elke activiteit is 1 punt waard, sparen doe je door je uitpas tegen de uitpaszuil te houden of door je kaart te laten scannen aan de kassa.

  Genoeg punten gespaard? Dan kan je deze ruilen voor aller- lei uitpas-voordelen. Gratis tickets, gadgets, cadeaus, … het zijn slechts enkele voorbeelden. er is steeds een wisselend aanbod!

  een overzicht van alle locaties en (welkomst)voordelen kan je vinden op www.uitpasdender.be

  meer inFo? • www.denderleeuw.be/uitpas en www.uitpasdender.be • Dienst Vrije tijd

  – 053 645 409 of uitpas@denderleeuw.be • uitpas met kansentarief: ocmW Denderleeuw

  – 053 663 363 of uitpasmetkansentarief@denderleeuw.be

  4

 • 5

 • — k r o k U S — s p o r t k a m p e n maandag 24 februari tot Vrijdag 28 februari

  Geboortejaren 2004 – 2013

  Crossfit en omnisport Van 9 tot 16 uur heb je al eens gehoord van een squat of een burpee!? Tijdens het Crossfitkamp zal je deze zeker leren kennen.

  In samenwerking met Crossfit Aalst en Diëtiste Evelien Mertens.

  Geboortejaren 2014 – 2016. Voor kleuters van de eerste tot en met de derde kleuterklas. Kleutertjes moeten reeds 3 jaar zijn om hieraan deel te kunnen nemen.

  C a r n a v a l Van 9 tot 12 uur en/of van 13 tot 16 uur Waar denk jij aan als je ‘carnaval’ hoort? een mooie stoet, gekke kermis of je ver- kleden in een knappe prinses of een stoere ridder? ook in de sporthal vieren we carnaval, een hele week lang! trek je mooiste verkleedkledij aan en kom met ons de leukste spelletjes spelen.

  k l e u t e r s

  k i d s & t e e n s

  alle praktische info op p. 12 en 13

  Crossfit wat is dat? Crossfit is een mix van functionele bewegingen, kracht oefeningen, gymnastiek, zwemmen en hard­ lopen. Het juist leren bewegen is een must tijdens het opgroeien. Tijdens dit kamp zullen ervaren Crossfit coaches er voor zorgen dat je sneller, sterker, fitter en vaardiger wordt! Naast het juist leren bewegen zal je op een speelse manier ook kennis maken met gezonde voeding. Kortom je moet er zeker bij zijn!

  n i e u w !

  6

 • — P A S e n — s p o r t k a m p e n maandag 6 april tot Vrijdag 10 april

  Geboortejaren 2004 – 2013

  Zwem- en omnisport Van 9 tot 16 uur

  een hele week lang volgen wij de richtlijnen van fred brevet. We geven oefeningen op niveau van elke deelnemers: water- gewenning, schoolslag, techniekverbetering & reddend zwemmen. schrijf je snel in voor ons zwemkamp en wie weet ben jij aan het eind van de week een echte waterrat!

  Dagelijks zwemkledij meebrengen: • badpak/ zwembroek • handdoek • Duikbril (niet verplicht)

  k i d s & t e e n s alle praktische info op p. 12 en 13

  Geboortejaren 2014 – 2016. Voor kleuters van de eerste tot en met de derde kleuterklas. Kleutertjes moeten reeds 3 jaar zijn om hieraan deel te kunnen nemen.

  p a a s k a m p Van 9 tot 12 uur en/of van 13 tot 16 uur Vrijdag komt de paashaas langs in onze sporthal! hij heeft ons beloofd dat hij veel chocolade eieren zal meebrengen. Wij gaan daarom de hele week oefenen om vrijdag te bewijzen dat wij de paaseitjes verdiend hebben.

  k l e u t e r s

  7

 • — z o m e r — s p o r t k a m p e n

  k l e u t e r s Geboortejaren 2014 – 2016

  alle praktische info op p. 12 en 13

  Voor kleuters van de eerste tot en met de derde kleuter klas. Kleutertjes moeten reeds 3 jaar zijn om hieraan deel te kunnen nemen. Kleutertjes die na de zomervakantie de overgang maken naar het 1e leerjaar worden nog steeds ingeschreven bij de kleuterkampen.

  maandag 13 tot Vrijdag 17 juli

  C i r C u s Van 9 tot 12 uur en /of van 13 tot 16 uur

  maandag 24 tot Vrijdag 28 augustus

  o p w e r e l d r e i s Van 9 tot 12 uur en /of van 13 tot 16 uur.

  maandag 17 tot Vrijdag 21 augustus

  s p o r t i e v e d i e r e n - m a n i e r e n o p w i e l t j e s

  Van 9 tot 12 uur en /of van 13 tot 16 uur

  maandag 27 tot Vrijdag 31 juli

  l a t e r w i l i k … Z i j n

  Van 9 tot 12 uur en /of van 13 tot 16 uur

  Wekelijks voorzien wij een uit- gebreide waaier van bewegings- vaardigheden waar de kleutertjes op een speelse manier worden uitge- daagd, telkens in een ander thema.

  8

 • s p o r t k a m p e n

  alle praktische info op p. 12 en 13

  maandag 10 tot Vrijdag 14 augustus

  Y o g a - & o m n i s p o r t k a m p

  (3e kleuterklas, 1ste en 2e leerjaar)

  na de succesvolle editie van 2019 wordt het Yoga- & omni sport- kamp opnieuw georganiseerd! We leren allerlei sporten kennen tijdens dit sportkamp. als kers op de taart maken we ook kennis met yoga. onder begeleiding van een ervaren lesgever leren we op speelse manier yogahoudingen en ontspanningsoefeningen aan.

  s p e C i a l g e b o o r t e j a r e n 2 0 1 2 - 2 0 1 4

  maandag 10 tot Vrijdag 14 augustus

  e s C a p e Van 9 tot 16 uur

  (3e leerjaar t.e.m. 4e middelbaar)

  heb je altijd al eens willen ontsnappen uit een kamer vol mysterieuze raadsel en cryptische geheimen? Dan is dit je kans! tijdens dit kamp zal je verschillende opdrachten aangaan en enkel door teamwork, out-of-the box denken en goede communicatie zal je deze tot een goed einde kunnen brengen. let the games begin!

  s p e C i a l g e b o o r t e j a r e n 2 0 0 4 - 2 0 1 1

  n i e u w !

  sp e c i

  a l s

  9

 • — z o m e r — s p o r t k