Vierschaarkroniek mei 2015

16
VIERSCHAAR KRONIEK WAASMUNSTER - MEI 2015 PAGINA 03 - VRIJE TIJD RUITER RETOUR - KUNSTPARCOURS IN DE PUBLIEKE RUIMTE VAN WAASMUNSTER BEZOEK ONZE WEBSITE WWW.WAASMUNSTER.BE

description

 

Transcript of Vierschaarkroniek mei 2015

  • VIERSCHAARKRONIEK

    WAASMUNSTER - MEI 2015

    PAGINA 03 - VRIJE TIJD

    RUITER RETOUR - KUNSTPARCOURS IN DE PUBLIEKE RUIMTE VAN WAASMUNSTER

    BEZOEK ONZE WEBSITE

    WWW.WAASMUNSTER.BE

  • 07

    08

    BelastingbriefHULP NODIG BIJ HET INVULLEN VAN UW BELASTINGAANGIFTE?

    De belastingdienst houdt op vrijdag 29 mei en maandag 15 juni van 9 tot 12 uur en 13.30 tot 15.30 uur zitdagen in het Soci-aal Huis, Molenstraat 41.

    Dienst burgerzakenDe zaterdagopening van het loket van de dienst burgerzaken wordt verplaatst van 2 mei naar 9 mei. De medewerkers staan ter beschikking van de bevolking van 9.30 tot 12.15 uur.

    Hartelijk proficiatAan de gouden huwelijksjubilarissenDe heer Hubert Poppe en mevrouw Margareta Seghers, 50 jaar getrouwd op 30 april 2015

    De heer Herman De Meirsman en mevrouw Nadina Van Goethem, 50 jaar getrouwd op 1 mei 2015

    De heer Andr De Vos en mevrouw Gerardina Boon, 50 jaar getrouwd op 8 mei 2015

    De heer Freddy Van Goethem en mevrouw Betty Geenens, 50 jaar getrouwd op 8 mei 2015

    De heer Robert Van Rattingen en mevrouw Anny Van Vlierberghe, 50 jaar getrouwd op 8 mei 2015

    Leven en welzijn 02 Dienst burgerzaken02 Belastingbrief02 Hartelijk proficiat15 E-loket www.waasmunster.be

    Milieu en natuur05 Bebloemingswedstrijd voor iedere inwoner05 Infovergadering aangifte hagelschade06 Verdeling van telefoonboeken06 Een Repair Caf tegen deklimaatopwarming

    Verkeer en veiligheid07 Vanaf 1 mei 2015 past De Lijn haardienstregelingen aan07 Motorrijvaardigheidscursus Politiezone Hamme Waasmunster

    Vrije tijd03 Ruiter Retour - Kunstparcours in de publieke ruimte van

    Waasmunster08 Toerisme Waasmunster programmeert verrassend, recreatief

    aanbod!10 Aperitiefconcert in Blauwendael met CeDelsaxofoonkwartet

    Van fluweelzachte Bachtinten tot overdonderende grooves11 Opendeurdagen op school!12 Boekenleeuw & Boekenpauw:12 Terugblik14 Kermis Ruiter

    Uit in Waasmunster13 Activiteitenkalender

    Varia16 Ter info

    BEZOEK ONZE WEBSITE

    WWW.WAASMUNSTER.BE

    Vierschaarkroniek | Mei 20152

  • Vrije tijd

    Maria, kan je ons meer vertellen over dit project?Maria Degrve: De studenten trachten geen gesloten expo te organiseren maar echt in interactie te treden met de toe-schouwer en omgeving. Ze organiseren een parcours met kunst op verschillende binnen- en buitenlocaties in de openbare ruimte. Dit jaar werd gekozen om een route van centrum Waasmunster tot in Ruiter te nemen als parcours n inspiratiebron. De groep legde de route meerdere keren om bepaalde plekken te ontdekken waarmee ze een verbinding konden leggen op associ-atief, intuitief, functioneel of ruimtelijk vlak. Deze plaatsen waren het vertrekpunt en de toonplaats. De naam Ruiter Retour vindt dan ook daarin duidelijk zijn oorsprong.

    De thematiek voor de expo werd gevonden in de zoektocht naar interessante plaatsen en de route Ruiter Retour. De studenten werken namelijk rond routes in het al-gemeen, nomaden, vluchtproblematiek, volksverhuizingen, migratie, recyclage en andere dergelijke socio-politieke onderwer-pen. De volledige zoektocht zorgt er dan ook voor dat de studenten hun grenzen leren verleggen, letterlijk en figuurlijk.

    WE STELLEN DE STUDENTEN EN HUN PROJECTEN EVEN VOOR:

    Vera Stilten werkt rond krotwoningen, mensen die beschutting zoeken en tijde-lijke nomadische plaatsen opbouwen met restmateriaal. Daarom zal ze aan de Blauwe Boom en aan de vijver aan de brug van de E17 constructies bouwen.

    Monique Coppieters vertrekt van een oude zetel, die ze beschouwt als een ob-ject dat thuiskomen en rust uitstraalt, passend bij de laatste rustplaats van de begraafplaats. Die zetel heeft ze helemaal ontkleed tot op het skelet en met resten van nieuw leder heeft ze een nieuwe huid gemaakt. Ze koos als locatie het dodenhuis aan de begraafplaats in de PontravelaanIn dialoog daarmee heeft Martin Joly een performance ineengestoken. Hij zal een foto tentoonstellen in het dodenhuis, waar-bij hij de oude huid van de zetel opspant. Daarnaast zal hij ook een reeks potische frasen plaatsen op de zuilen onder de brug van de E17, die een link vertonen met het voorbijrijden en de passage.

    Lut Dhondt werkt dan weer met schuil-plaatsen en asielzoekers en maakt haar ei-

    gen paravents. In de kerk op de Ruiter zal ze tevens een werk plaatsen waarvoor ze inspi-ratie vond in de vele voorbeelden van asiel-zoekers die opgevangen worden in kerken.

    Phaedra Van Genabet vond haar inspira-tie in een feestzaal op de Ruiter. Zij maakte meteen de link met feesten die ontsporen en de film Festen. Ze nam fotos van plaat-sen langs het parcours (een bushalte, een boom, een slager, ) en maakte collages met afval van pornoboekjes. Op deze ma-nier creert ze ontspoorde beelden.

    Lieve Ghyssaert maakt portretten en is op zoek gegaan binnen haar eigen context en schilderde adolescenten. De portretten houden het midden tussen onschuldige kinderen en volwassenen die klaar zijn om de wijde wereld te gaan.

    Guido De Buyser wil het contrast tussen hout en meubels en de thematiek van re-cyclage aankaarten door een boom door een kast te laten groeien in de tuin van de lokalen van de academie op de Ruiter.

    Ruiter Retour - Kunstparcours in de publieke ruimte van Waasmunster Jaarlijks organiseren de studenten van het atelier Kunstexploratie van de Aca-demie voor Beeldende Kunsten Waasmunster een tentoonstelling onder leiding van docente Maria Degrve.

    Vera Stilten

    Guido De Buyser

    Mei 2015 | Vierschaarkroniek 3

  • Vrije tijd

    Rita Valgaeren werkt op een abstracte manier met huisnummers die ze tegen-kwam op het parcours. Ze maakt grote abstracte ruimtelijke werken met een vor-mentaal van cijfers.

    Vera Leybaert werkt met gevonden mate-riaal in bustes van gevallen engelen. Ze laat ook toeval meespelen doordat ze de kera-mische bustes bakt op hele hoge tempera-turen en zo zelf weinig controle heeft over de uiteindelijke vorm van de bustes.

    Romain Dhooghe is langs de Sousbeek-straat gegaan en heeft daar 21 inwoners gefotografeerd. Op basis daarvan maakt hij zwart-wit tekeningen. Deze worden in Blau-

    wendael tentoon gesteld en ook aan de ramen van de huizen in de Sousbeekstraat opgehangen.

    Caro Martens werkt rond het uitzicht vanuit zijn raam. Dit beeld, een gebouw met boom en een dieptezicht, tekent hij repetitief, steeds met andere kleuren. Deze collectie zal in Blauwendael getoond wor-den.

    Lut Vankerschaver koos de kapel van Onze-Lieve-Vrouwe-Bijstand als inspira-tie en plaatst daar een sculptuur van een jong meisje, gebaseerd op een schilderij van Gustaaf De Smet. Ze heeft bloemen in haar hand die ze naar het beeld brengt.

    De tentoonstelling wordt op donderdag 21 mei om 19 uur geopend in Kasteel Blau-wendael. Zaterdag en zondag 23, 24, 30 en 31 mei is de het parcours open en de expo wordt afgesloten met een finissage op zon-dag 31 mei vanaf 18 uur in Kasteel Blauwen-dael met een extra performance voorstel-ling door Steffie Van Cauter.

    MEER INFORMATIE EN CONTACT

    Academie voor Beeldende Kunsten Waasmunster 052/46.32.33 [email protected] www.academiewaasmunster.be

    Romain Dhooghe

    Vierschaarkroniek | Mei 2015 4

  • Milieu en natuur

    De gemeentelijke bebloemingswedstrijd en de jaarlijkse tuinkeuringen van het Werk van de Akker hebben n ding gemeen: de ver-fraaiing van onze leefomgeving stimuleren. Door ons eigen huis en tuintje te verzorgen krijgt de hele buurt een mooier uitzicht.

    ER WORDT BEOORDEELD IN 2CATEGORIEN:

    1. Siertuin (zowel voor- als achtertuin) OF Gevelaanzicht

    2. Moestuin. Ook de volkstuinen worden gekeurd.

    De jury bestaat uit onafhankelijke experten die volgende criteria hanteren: verzorging, verscheidenheid aan beplanting, originali-teit, algemene indruk.

    De keuring zal gebeuren op vrijdag 19 juni 2015. Indien je tuin achteraan de woning moet gekeurd worden, zorg dan dat er ie-mand thuis is.

    Bebloemingswedstrijd voor iedere inwoner

    INSCHRIJVEN

    De inschrijving is volledig gratis en elke deelnemer ontvangt een prijs.Inschrijven kan tot uiterlijk 30/05/2015 via het inschrijvingsstrookje dat kan afgehaald worden in het gemeentehuis bij de dienst onthaal, via [email protected] of via het ledenblad van het Werk van de Akker.

    Infovergadering aangifte hagelschadeDe ministerraad van de federale regering heeft de hagelstorm die tijdens de nacht van 8 op 9 juni 2014 over het Waasland en Waasmunster trok, erkend als natuur-ramp.

    Vanaf de datum van publicatie van deze erkenning in het Belgisch Staatsblad kun-nen schadedossiers ingediend worden bij het Rampenfonds, en dit tot 3 maanden n publicatie.

    Om de inwoners die schade hebben ge-leden ten gronde te informeren over de schadevergoedingsprocedure, zal door het Rampenfonds en in samenwerking met de gemeente een infovergadering georgani-seerd worden.

    Aangezien de datum van publicatie nog niet gekend is, zal de bevolking over de datum van de infovergadering via de ge-meentelijke website, affiches en flyers op de hoogte gehouden worden.

    Voor meer info kan je nu al terecht op de gemeentelijke website.

    Mei 2015 | Vierschaarkroniek 5

  • Milieu en natuur

    Als milieubewuste gemeente kiezen wij sa-men met Truvo Belgium, de uitgever van de papieren versies van goudengids.be en wittegids.be, voor een gezamenlijke verde-ling van de telefoonboeken. Dit werkt de optimalisatie van de distributie van onze gidsen in de hand.

    Uit onderzoek bleek dat 8 op 10 abonnees de gidsen thuis willen blijven ontvangen. Om te voorkomen dat onze boeken ook

    bedeeld worden aan niet-gebruikers, bie-den wij de mogelijkheid om zich uit te schrijven via een link onderaan de startpa-gina van onze website : www.goudengids.be

    Personen die zich uitschijven voor 24/05/2015, met vermelding van hun adres en telefoonnummer, zullen bij de volgende bedeling geen exemplaar meer ontvangen. Met uitschrijvingen die ons bereiken na bo-

    venvermelde datum, zal pas volgend jaar rekening gehouden kunnen worden.

    Bovendien stelt Truvo Belgium ook e-books voor, de elektronische versies van gouden-gids.be en witttegids.be. De integrale gid-sen werden gedigitaliseerd voor optimaal gebruiksgemak en om de milieu-impact te verkleinen. Ontdek de elektronische gid-sen nu via deze link: www.goudengids.be/ebook.

    Verdeling van telefoonboeken

    Een Repair Caf tegen deklimaatopwarmingDe realiteit van de opwarming van onze planeet krijgen we zowat elke dag op ons bord. Wie weet nu nog niet dat NOx- en CO2-uitstoot, fijn stof etc. onze aarde be-dreigen en leiden tot grondige verstoring van de ecologische systemen die ons kli-maat regelen?

    Wat echter weinigen beseffen is dat ingre-pen in ons dagdagelijks leven soms heel klein en op het eerste zicht onbetekenend wel een belangrijke impact kunnen heb-ben op het tegengaan van de klimaatwij-ziging, en de duurzaamheid van onze toe-komst versterken.

    Zo ook het Transitieproject Repair Caf. Een defect gebruiksvoorwerp weggooien veroorzaakt afval. Niet recycleerbaar afval wordt gestort of verbrand, wat gepaard gaat met vervuiling. Maar ook het vervangen door nieuw heeft een milieu -impact. Immers, van-af de ontginning van de grondstof(fen), het energieverbruik bij de productie, tot het afleveren in de winkel wordt milieuschade veroorzaakt.

    Deze vaststellingen hebben de actiegroep Transitie Waasmunster ertoe gebracht een project Repair Caf te starten. Het project, dat mag rekenen op de steun van MIWA, het

    gemeentebestuur en de milieuadviesraad, is intussen aan zijn vierde uitgave toe, en alles samen nagenoeg n jaar bezig.

    Vandaar de suggestie om op 30 mei 2015 je kapotte toestellen, kleding, fietsen, juweel-tjes, kleinmeubelen, PCs, naar de gemeen-telijke werkplaatsen (Neerstraat 100) te brengen, waar je ze in samenspraak met pro-fessionele herstellers GRATIS kan laten repa-reren. Alles gebeurt tussen 9 en 12 uur in een gezellige sfeer van samenwerking en mi-lieubewustzijn. Het zijn overigens uitsluitend vrijwilligers die het hele evenement dragen.

    Maar er is meer: het Lustrum-Repair Caf van 30 mei 2015 gaat gepaard met een GEEFPLEIN, dat aan de ingang van de werk-plaatsen georganiseerd wordt door KVLV Ruiter en Sombeke. Dit is een markt waar alles gratis kan geschonken en meegenomen worden, behalve kleding. Ook dat is transitie! Diep dus uit je kast wat spullen op die je zelf niet meer kan gebruiken, en stel ze ter be-schikking van andere Waasmunsteraars.

    Vierschaarkroniek | Mei 2015 6

  • Verkeer en veiligheid

    WAAROM PAST DE LIJN HAAR AANBOD AAN?

    De Vlaamse regering vraagt De Lijn om tus-sen 2015 en 2019 fors te besparen. Hierdoor staat De Lijn de komende jaren voor een reeks belangrijke en moeilijke opdrachten. Een belangrijk deel van de besparingen wil De Lijn halen uit extra ontvangsten, een beperking van de uitgaven en aanpassingen van het aanbod waarbij we onze reizigers zo weinig mogelijk treffen.

    WAT VERANDERT ER OP 1 MEI VOOR JOU?

    In Oost-Vlaanderen blijft de impact van de besparingen beperkt tot aanpassingen op zondag, woensdagnamiddag en tijdens de examenperiode.

    AANPASSINGEN IN WAASMUNSTER

    Vervroegde dienstregeling schoolva-kantie: de laatste 4 schooldagen van juni rijden alle lijnen volgens de dienstregeling

    schoolvakantie. In 2015 is dit op donder-dag 25, vrijdag 26, maandag 29 en dinsdag 30 juni.

    Belbus Op zondag: rijdt de belbus enkel nog tus-sen 10 uur s morgens en 19 uur s avonds.

    Belbus Lokeren Waasmunster Belbus Hamme - Zele

    Vanaf 1 mei 2015 past De Lijn haardienstregelingen aan

    MEER INFO

    Alle info vind je op www.delijn.be/waasmunster

    Motorrijvaardigheidscursus Politiezone Hamme WaasmunsterDe Politiezone Hamme-Waasmunster organiseert een GRATIS initiatiecursus motorrijden exclusief voor motorrij-ders die wonen in Hamme of Waas-munster. De opleiding wordt gegeven door een gebrevetteerde motorrijder.Behendigheid en oefeningen zorgen er-voor dat motorrijders een goed inzicht krijgen in hun motorfiets en de noodza-kelijke inschattingen kunnen maken in het dagelijkse verkeer.

    Wanneer: 25 mei 2015 (pinkstermaan-dag) van 9 tot 12 uur of 13 tot 16 uur.

    Duur: dagWaar: Hamme-Waasmunster (exacte lo-catie wordt individueel meegedeeld)Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen per initiatie. Inschrijving is verplicht. Formulieren zijn te verkrijgen op het onthaal van de politie in Waasmunster.

    Inschrijving uiterlijk tegen 15 mei 2015 be-zorgen (per post, e-mail via [email protected] of binnenbrengen te Meulenbroekstraat 22 in Hamme of Vierschaar 1 in Waasmunster)

    De politie is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen, zowel lichamelijk als stoffelijke.

    MEER INFO

    Inspecteur M. Vlaminck 052 257 178 [email protected]

    Mei 2015 | Vierschaarkroniek 7

  • Vrije tijd

    Woensdag 1 juli 2015

    BEZOEK AAN DOMEIN DEN DOMMEL

    Den Dommel was tussen 1900 en 1956 de woonplaats van kunst-schilder Edmond Verstraeten. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met dit domein en het landschap waardoor Verstraeten genspireerd werd.Gids: Freddy Waterschoot, natuurgids & Jan Van Hoorick, voorzit-ter Edmond VerstraetenstichtingTrefpunt: Pelkemstraat 2, WaasmunsterAantal: 2 x 25 personen

    Woensdag 8 juli 2015

    OP STAP MET ARCHEOLOGEN

    Twee archeologen van de Archeologische Dienst Waasland lood-sen je doorheen de rijke geschiedenis van de gemeente. Mogelijks worden nieuwe onderzoeksresultaten onthuld.Gids/archeoloog: Inge Baetens en Jeroen Van VaerenbergTrefpunt: O.L.V.-kerk- KerkstraatAantal: 30 personen

    Woensdag 15 juli 2015

    STEEN IN STIJL : EEN WANDELING DOOR DE KERKSTRAAT

    Steen belichaamt macht, rijkdom, luxe en status. Dit was ook zo in Waasmunster!Maak kennis met de stenen pareltjes die de Kerkstraat rijk is. Gids: Erwin VerdurmenTrefpunt: Kasteel BlauwendaelAantal: 25 personen

    Woensdag 22 juli 2015

    BEZOEK AAN ST.-ANNA

    Een wandeling van 7 km laat je kennismaken met dit landelijk ge-hucht waar het dorpsleven rond de 2 overgebleven herbergen nog weelderig bruist. We passeren uithoeken met specifieke benamin-gen zoals Puitenput, Lekkerbeetje . Gids/verteller: Antoine De MeirsmanTrefpunt: Rodendries-WaasmunsterAantal: 30 personen

    Woensdag 29 juli 2015

    NATUURWANDELING LANGS TRAGE WEGEN NAAR ELVERSELE

    Geniet mee van de avontuurlijke paadjes tussen Sombeke en Elver-sele en ontdek o.a. een nieuw gedeelte van de Sterrewegel. Met een bezoek aan De Swaene; een oud cafeetje en vergaderlokaal van de lokale heemkundige kring de Braemstichting.Gids: Freddy Waterschoot, natuurgids Trefpunt: Sombekedries, WaasmunsterAantal: 25 personen

    Woensdag 5 augustus 2015

    FIETSTOCHT NAAR VEER TIELRODE

    Fietstocht langs de autovrije Durmedijken. Maak kennis met de Mirabrug, de Bunt en het veer in Tielrode. Met een bezoek aan de kapel in Tielrode en de oude scheepswerf.Gids: Gert Hooftman, heemkundigeTrefpunt: Sombekedries, WaasmunsterAantal: 30 personen

    De lente is in het land en het toeristisch seizoen gaat weldra van start. De vrijwilligers van Toerisme Waasmunster heb-ben zoals elk jaar een uitdagend programma samengesteld.Toerisme Waasmunster biedt voor de 5de keer een aanbod aan tijdens de zomermaanden juli en augustus. Elke woens-dagavond iets anders en ook iets nieuws. Wie er bij wil zijn, moet heel snel wezen (inschrijven vanaf 1 juni), want de plaatsen zijn beperkt en ze worden snel ingenomen!

    Toerisme Waasmunster programmeert verrassend, recreatief aanbod!

    Vierschaarkroniek | Mei 2015 8

  • Vrije tijd

    Woensdag 12 augustus 2015

    SOUNDPAINTING

    Zing een lange noot. Een toontje hoger. Heel stil en nu heel luid. Spreek heel snel en lachen. Sta op en dans! Al deze instructies kan je geven met de gebarentaal soundpainting. Een soundpainter leidt je aan de hand van een aantal gebaren waarmee je een com-positie maakt. Het resultaat is soms mooi, soms grappig en vaak onvoorspelbaar. Voor jong n oud. Voorkennis niet vereist. Ben je muzikant? Breng je instrument dan mee!Dirigent: Jonas MalflietTrefpunt: galerij Blauwendael, Kerkstraat 21, Waasmunster (parking in de Gentstraat)Aantal: 50 personen

    Woensdag 19 augustus 2015

    OP WANDEL MET OUDE KAARTEN VAN WAASMUNSTER

    Wandeling doorheen 400 jaar cartografische evolutie van Waas-munster. Bekijk de evoluties van landschap en bewoning doorheen de getuigenissen die op allerlei kaarten werden opgetekend.Gids/verteller: Harry Van Royen, historicusTrefpunt: galerij Blauwendael, Kerkstraat 21, Waasmunster (parking in de Gentstraat)Aantal: 50 personen

    Woensdag 19 augustus 2015

    WAASMUNSTER TIJDENS DE GROOTE OORLOG

    Een korte wandeling in de dorpskern laat je getuigen hoe de be-volking van Waasmunster deze periode beleefde. Langs het traject hoor je feiten over het bestuur, de bedrijvigheid en handel in deze periode en de opeisingen en vluchtelingen. Gids/verteller: Ivan Du TrTrefpunt: kasteel Blauwendael (ingang via parking Gentstraat), WaasmunsterAantal: 25 personen

    Woensdag 26 augustus 2015

    BEZOEK AAN AMBACHTELIJKE BROUWERIJ

    Twee jeugdvrienden vonden elkaar met het kleinschalig en am-bachtelijk experimenteren in het bierbrouwen met hun zelfge-maakte brouwinstallatie. Vandaag maken zij voor eigen gebruik Ruiterbieren. Maak kennis met deze 2 bierbrouwers.Gids/brouwers: Dirk Bruggeman en Ren VeelaertTrefpunt: Korte Heesdonkstraat 104, RuiterAantal: 30 personen

    HOE DEELNEMEN?

    Reservatie en inschrijving: vanaf 1 juni 2015 bij [email protected]. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van de reservatie en de betaling vooraf.Prijs: 5,00 euro per persoon per activiteit, streekbier of frisdrank inbegrepenAanvang: 19.00 uur - Einde: 21.00 uur

    INFO

    Dienst Toerisme / GemeentehuisVierschaar 1 - 9250 WaasmunsterT 052 46 95 27toerisme@waasmunster.bewww.toerismewaasmunster.bewww.ontdekhetwaasland.be

    Mei 2015 | Vierschaarkroniek 9

  • Vrije tijd

    CeDeL is een jong en enthousiast saxo-foonkwartet, bestaande uit vier ambitieuze muzikanten - Peter Cverle (sopraansax), Vincent Alpaerts (altsax), Jitse Coopman (tenorsax) en Pieter Lagacie (bariton).Ieder van hen is internationaal actief en won diverse prijzen in verschillende wed-strijden zoals o.a. de Adolphe Saxwedstrijd te Dinant en ook individueel werkten ze als freelance-saxofonist mee aan producties van o.a. het Nationaal Orkest van Belgi, het Vlaams Radio Orkest, DeFilharmonie en het orkest van de Munt.Met het programma Crossover wil CeDeL de toeschouwer kennis laten maken met diverse componisten, een kruisbestuiving tussen verschillende stijlen. Van fluweel-zachte Bachtinten uit Lessons of the Mas-ter van Perry Goldstein tot overdonderen-de grooves uit Heartbreakers van Jacob Ter Veldhuis. Met deze show werd CeDeL trouwens laureaat van Supernova (in

    2013), een nieuw initiatief dat podiumkan-sen wil bieden aan musici uit Vlaanderen of Brussel.

    Een aangenaam extraatje is alvast dat n van de muzikanten, altsaxofonist Vin-cent Alpaerts afkomstig is van Waas-munster. We hadden een kort gesprek met Vincent met het oog op het concert in Blauwendael.

    Kan je ons vertellen hoe je liefde voor muziek en meer bepaald voor altsax is ontstaan?Vincent Alpaerts: De altsaxofoon is het instrument dat de meeste mensen aan-geleerd krijgen als zij zich inschrijven voor saxofoonlessen aan de muziekschool, om-dat de afmetingen van dit instrument het meest geschikt zijn voor kinderen. Ook voor mij was dit dan ook mijn allereerste saxofoon. In functie van het conservatori-um heb ik mij ook in de andere saxofoons (sopraan-, tenor- en baritonsax) verdiept, maar toch zal mijn voorliefde voor de alt-saxofoon altijd het grootst blijven.

    Waar heb je je eerste muzieklessen ge-kregen?Vincent: Mijn eerste muzieklessen heb ik gevolgd aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Sint-Niklaas bij Henri De Roeck. Na verloop van tijd wou ik me nog meer toeleggen op het saxofoon-spelen, zodat de stap naar de kunsthuma-niora van Gent een logisch studievervolg was.

    Je bent afkomstig van Waasmunster, heb je goede herinneringen aan je ge-boorteplaats?Vincent: Waasmunster is een gemeente waar kunst en cultuur een centrale plaats innemen.In het begin van mijn muzikale carrire trad ik toe tot Waasmunster In Concert o.l.v. Frans Lauwers, een concertband die jammer genoeg vandaag niet meer bestaat. Daarna heb ik de eer gehad een waaier aan gelegenheden op te luisteren binnen de ge-

    meente, gaande van een opening van een tentoonstelling tot de Week van de ama-teurkunsten, Open Monumentendag of Erfgoeddag. Vandaag ben ik natuurlijk zeer vereerd dat we op het prachtige kasteel Blauwendael een concert kunnen brengen met het Ce-DeL-saxofoonkwartet.

    Wat was je belangrijkste muzikale pres-tatie tot hiertoe?Vincent: Voornamelijk het winnen van een auditie voor de befaamde Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht. Hierdoor heb ik van wat ooit mijn hobby was werkelijk een fulltime job kunnen maken. In dit orkest bespeel ik voornamelijk de tenorsaxofoon maar het komt ook geregeld voor dat ik hier de altsaxofoon bespeel. Ik kan per-soonlijk het clich enkel maar bevestigen: er is niets zo mooi dan van je hobby je beroep maken.

    Op 31 mei is het CeDeL saxofoonkwartet te gast in Kasteel Blauwendael. Met het verfrissend programma Crossover brengen ze een hoogstaand aperitiefconcert.

    Aperitiefconcert in Blauwendael met CeDelsaxofoonkwartet

    PRAKTISCH

    CeDeL Saxofoonkwartet - Crossoverzondag 31 mei 2015 11uKasteel Blauwendaelorganisatie: Gemeentebestuur Waasmunster / GC Hoogendonckinfo& tickets: 052 46.34.24 en [email protected] aperitief na concert

    Vierschaarkroniek | Mei 2015 10

  • Vrije tijd

    Opendeurdagen op school!

    GEMEENTELIJKE KLEUTER- EN LAGERE SCHOOL

    Op zaterdag 30 mei 2015 zet Ge-meentelijke Basisschool (Kerkstraat 49) vanaf 14.00 uur haar deuren open voor iedereen. Het thema is Dol boekenfeest!

    Naast het optreden van de kinderen en de randanimatie is er ook een boekenbeurs met de beroemdste muis, Geronimo Stilton.

    Allen hartelijk welkom!

    GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS

    Ook de Vrije Basisschool Sint-Franciscus organiseert een Opendeurdag op zondag 31 mei 2015 vanaf 14.00u op de vier ves-tigingsplaatsen: Centrum, Ruiter, Heide en Sombeke. Naast een bezoekje aan de klas-sen kun je op alle locaties ook genieten van een optreden van de kinderen, randanima-ties en een hapje en een drankje.

    Kom dus zeker een kijkje nemen!

    PRAKTISCHE INFO

    Kerkstraat 49 9250 WaasmunsterTel: 052/46 17 01 Fax: 052/ 46 37 54 e-mail: [email protected]: Linda VergauwenAanbod: Kleuter en lager onderwijs

    PRAKTISCHE INFO

    9250 Waasmunster Tel: 052/46 93 90 GSM: 0496/ 51 69 77e-mail: [email protected] www.gvbsifrawa.beDirecteur: Martine Dierick Aanbod: Kleuteronderwijs: Kerkstraat 10 Oudeheerweg-Ruiter 172 Lode Ontropdreef 9 Smoorstraat 2Lager onderwijs: Kerkstraat 10

    Mei 2015 | Vierschaarkroniek 11

  • Vrije tijd

    Boekenleeuw & Boekenpauw:Kom in de bib ontdekken welke de mooiste en de best geschreven kinder- en jeugdboeken zijn van het afgelopen jaar!

    Elk jaar, ter gelegenheid van de Jeugdboe-kenweek maakt Boek.be bekend welke de mooiste en de best geschreven kinder- en jeugdboeken zijn van het afgelopen jaar. De Boekenleeuw gaat naar het best geschre-ven kinderboek van het afgelopen jaar. En het boek met de mooiste illustraties wint de Boekenpauw.

    De Boekenleeuw is de prijs voor het bes-te kinder- of jeugdboek van een Vlaamse auteur. De laureaat wordt beloond met 2.500 en ontvangt een gouden speld. De jury kan ook Boekenwelpen of eervolle ver-meldingen uitreiken. Die laureaten krijgen een zilveren speld.

    Het mooist gellustreerde kinder- of jeugd-boek van een Vlaamse illustrator wordt bekroond met de Boekenpauw, goed voor 2.500 en een gouden speld voor de laureaat. Daarnaast kan de jury ook Boekenpluimen uitreiken als aanmoedigingsprijs en de laure-aten ontvangen eveneens een zilveren speld.

    Met Veldslag om een hart (Davidsfonds/Infodok) wint Michael De Cock voor de eerste keer de Boekenleeuw. Ingrid Godon krijgt de Boekenpauw voor Ik denk (Lan-noo). Zij ontvangt de prijs voor de tweede keer. Els Beerten met En mens is genoeg en Carll Cneut met De gouden kooi win-nen de publieksprijzen.

    TERUGBLIK: KUNSTBENDE VOORRONDE WAASLAND OP 14 MAART 2015!

    Op de Wase voorronde van de Kunstbende scoorden de Waasmunsterse jongeren bijzonder goed. 85 jongeren uit het Waasland schreven zich in voor de voorronde. Viola Claeys (uit Waasmunster) kwam op de tweede plaats in de categorie Foto en Beeldend. De eerste plaats in de cate-gorie Foto ging naar Lisa Van Raemdonck (uit Lokeren). Ze zijn beide studenten van de Academie voor Beeldende Kunst uit Waasmunster en zullen op 15 en 16 mei deelne-men aan het finaleweekend in Kortrijk! Wij duimen alvast!

    Vierschaarkroniek | Mei 2015 12

  • SPORT OVERDAG

    VAN 25/09/14 TOT 25/06/15 DI, DO VAN 14:00 TOT 15:00

    Zin om te sporten overdag, tijdens de werk-week? Dat kan! Op dinsdag en donderdag kan je komen sporten van 14 tot 15 uur. Een gedi-plomeerde lesgeefster laat je een uur bewegen op fijne muziek. Van BBB, step-aerobic tot lati-no aerobic. Ben je 18+? Van harte welkom!

    Prijs: 2 EURLocatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Org.: Sportdienst WaasmunsterInfo: http://www.waasmunster.be

    BUITENGEWOON! WANDELEN

    ZO 03/05/15 OM 10:00

    Voor onze laatste wandeling van dit werkjaar trekken we naar het Stropersbos te Stekene.

    Locatie: POC. Rivierstraat 12. Org.: Markant WaasmunsterInfo: http://www.markantvzw/ waasmunster.be

    SPELNAMIDDAG

    MA 04/05/15

    Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, zul-len wij de spelnamiddag zoveel mogelijk buiten organiseren. En ... De winnaars vallen in de prij-zen! Inschrijven kan tot 26 april!.

    Uitvoerder: S-Plus en S-Sportteam. Locatie: Buurthuis. Hollandse Molen 21. Org.: S-Plus en S-Sport WaasmunsterInfo: Eliane De Vos, 09 348 40 83, Gaby

    De Schuyter, 03 775 26 70, Ronalda De Meersman, 0479 81 18 54, Sonia Riessauw, 09 349 29 43, Nicole Eeckhoudt, 052 55 00 36, Tineke De Vuyst, 03 766 70 61

    LEESCLUB: DE VREEMDELING VAN ALBERT CAMUS

    WOE 06/05/15 VAN 20:00 TOT 22:30

    Een Algerijn van Franse afkomst, een pied-noir, die in de problemen komt als hij op een dag een man doodschiet. Hij heeft geen verklaring; het kwam door de hitte van de zon. In het proces dat volgt weigert hij zich fatsoenlijk te verdedigen en zich aan te passen aan de nor-men van de maatschappij. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis, waar hij met doodsverach-ting zijn executie afwacht.

    Uitvoerder: Lieve Van CleemputPrijs: 3 EURLocatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Org.: Gezinsbond Waasmunster ism Markant en DavidsfondsInfo: [email protected]

    STRALEND DOOR DE MENOPAUZE

    DO 07/05/15 VAN 19:30 TOT 22:00

    Voor de meeste vrouwen is de menopauze een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. In deze sessie ontdek je dat je door een gezonde levensstijl en met natuurlijke middelen de ongemak-ken kunt vermijden of beperken, maar vooral hoe je van de menopauzejaren kunt leren en ontdekken dat je na je vijftigste een boeiende nieuwe tijd te wachten staat.

    Uitvoerder: Sandra HillaertPrijs: 3 EURLocatie: POC. Rivierstraat 10. Org.: Gezinsbond en FemmaInfo: [email protected]

    FINGERFOOD

    VRIJ 08/05/15 VAN 18:30 TOT 22:00

    Snel, handig, verrassend en vooral...om duimen en vingers van af te likken. Geen twijfel moge-lijk, FINGERFOOD is zowat de leukste food ter wereld. Terug onder begeleiding van Isabelle Branswijck stellen we, met eenvoudige en snel te bereiden recepten, een buffet samen en pre-senteren we de hapjes in kleurrijke schalen en kommen.

    Prijs: 10 EURLocatie: POC. Rivierstraat 12. Org.: Gezinsbond WaasmunsterInfo: [email protected]

    STAN VAN SAMANG EN C: SIMPLY LIVESIMPLY LIVE III

    ZA 09/05/15 VAN 20:00 TOT 22:00

    Voor Simply Live III slaat het trio opnieuw de muzikale handen in elkaar en breien ze een vervolg aan de succesvoorstellingen van de vorige theaterseizoenen.?Eigen songs en covers worden vakkundig neergezet en door Stans acteertalent krijgen de songs een verhaal. Het publiek wordt met de nodige verbale humor bestookt en wordt getrakteerd op een avond vol gepassioneerd spelplezier..

    UITVERKOCHT

    Uitvoerder: Stan Van Samang en C. Locatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Org.: GC HoogendonckInfo: 052/46 34 24, [email protected], http://www.waasmunster.be

    DE GROTE TOER VAN WAASMUNSTER VOOR ELEKTRISCHE FIETSEN

    ZO 10/05/15 OM 13:30

    We volgen met onze elektrische fiets een nieuw uitgestippeld parcours rond de grenzen van Waasmunster.

    Locatie: Kasteel Blauwendael. Kerkstraat 21. Info: http://www.pasar.be/waasmunster

    Activiteiten voor de UiT in Waasmunster-kalender van juni 2015 moeten uiterlijk op 4 mei 2015 geregistreerd worden via www.uitdatabank.be Activiteiten die later ingevoerd worden, kunnen niet meer opgenomen worden.

    HOE MOET JE EEN ACTIVITEIT INVOEREN IN DE UITDATABANK? Ga naar www.uitdatabank.be Maak een nieuwe account aan Na het ingeven van een e-mailadres en paswoord, ontvang je een bericht met de

    bevestiging van je registratie Log in met je e-mailadres en paswoord Nu kan je aan de slag om je activiteit in te voeren

    OPGELET!De terugkerende activiteiten zullen voortaan enkel gepubliceerd worden in de Vierschaarkroniek van januari en september.

    in Waasmunster sport

    uitstappen

    evenement

    expo

    cursus

    Mei 2015 | Vierschaarkroniek 13

  • GOSA: BEZOEK ASPERGE- EN WIJNBEDRIJF IN ETTEN-LEUR

    DO 28/05/15 VAN 08:00 TOT 20:00

    Na een overheerlijk asperge-menu bezoeken we het Asperge en Wijnbedrijf in Etten-Leur. Hier zien we hoe asperges gestoken, gesorteerd en geschild worden. Wijn en likeur proeven hoort er ook bij. Hierna maken we een rondrit met gids, dit in teken van 125 jaar Vincent van Gogh met o.a. zijn geboortehuis in Zundert. Daarna voorzien we nog vrije tijd in Breda.

    Uitvoerder: Mevr. Irne De Cock. Prijs: 50 EURLocatie: POC. Rivierstraat 12. Org.: Gezinsbond WaasmunsterInfo: [email protected]

    REPAIR CAF

    ZA 30/05/15 VAN 09:00 TOT 12:00

    Zie pagina 6 voor meer info.

    1E GARAGEVERKOOP TE WAASMUNSTER

    ZA 30/05/15 VAN 09:00 TOT 17:00

    Een garageverkoop is een eenvoudige en ori-

    ginele vorm van verkopen van tweedehands spullen. Gezinnen verkopen hun afgedankte goederen zelf voor een zacht prijsje vanuit hun eigen garage, hun voortuin, oprit, carport, onder een parasol ..., dus niet op het openbaar domein (nl. de straat of de stoep, zoals bij een rommelmarkt).

    Prijs: 2 EUROrg.: Gezinsbond WaasmunsterInfo: http://www.gezinsbondwaasmunster.be

    CEDEL: CROSSOVER

    ZO 31/05/15 VAN 11:00 TOT 12:30

    CeDeL is een jong en enthousiast saxofoon-kwartet dat de luisteraar emotioneel wil raken met verrassende programmakeuzes. CeDeL wil dat haar concerten een streling zijn voor oog n oor door enerzijds muzikale en technische vaardigheid hoog in het vaandel te dragen en door anderzijds aandacht te besteden aan de presentatie: de concerten worden onder-steund met tape en visuals.

    Uitvoerder: CeDeL. Prijs: 13 EURLocatie: Kasteel Blauwendael. Kerkstraat 21. Org.: GC Hoogendonck i.s.m. Vlaamse Gemeenschap

    Info: 052/46 34 24, [email protected], http://www.waasmunster.be

    CULINAIRE WANDELING IN MECHELEN

    ZA 06/06/15 VAN 17:00 TOT 20:00

    Al carpoolend rijden we naar Mechelen. Af-spraak om 17 uur op de Markt (voor het stad-huis). Daar wacht ons een gids die ons heel wat weet te vertellen over de stad Mechelen, op 3 plaatsen wordt er gestopt om iets te nutti-gen. Zo krijgen we onderweg een aperitief, een hoofdgerecht en een koffie of thee. Het is een all-in-formule!.

    Uitvoerder: Mevr. Isabelle De Schepper. Prijs: 45 EURLocatie: POC. Rivierstraat 12. Org.: Gezinsbond WaasmunsterInfo: [email protected]

    ZATERDAG 23 MEI 2015

    14u00: Wielerwedstrijd voor Nieuwelingen Heren16u00: Wielerwedstrijd voor Juniores Heren18u30: Muzikale omlijsting door Discobar DeejaysVanaf 18u30: Kermis-eetfestijn in St-Janskring. Inschrijven op voor-

    hand en kaarten bij de bestuursleden van het comit20u30: De Brosiusband in tent Hondenschool Onder Ons22u30: Discobar in tent Hondenschool

    ZONDAG 24 MEI 2015

    9u00: Schieting liggende wip door Schuttersmaatschappij Uilen-ploeg aan de Hondenschool Onder Ons

    13u00: Doorlopend activiteiten bij Hondenschool (oa schapen drijven)

    Wielerwedstrijden WAOD alle reeksen. Eerste reeks start om 12u30, laatste reeks start om 16u00

    17u30: Loopwedstrijd voor kinderen. Terrein Sijpstraat aan St-Janskring

    18u00: Baksteenwerpen op zelfde terrein Voor beiden gratis deelname en iedereen prijs

    19u00: Discobar Deejays19u30: Optreden The Romantics bekend in het Waasland en dit

    in St-Janskring Sijpstraat. Iedereen welkom en toegang gratis.

    MAANDAG 25 MEI 2015

    9u30: Dienst voor overledenen van de parochie Ruiter. Daarna gezellig samenzijn in de St-Janskring

    DINSDAG 26 MEI 2015

    14u00: Bingo in de St-Janskring in samenwerking met OKRA

    VRIJDAG 29 MEI 2015

    19u00: Trottinettenkoers in Langenaardstraat (Heiken)

    ZATERDAG 30 MEI 2015

    14u30: Wielerwedstrijd voor Elite z.c.-Beloften18u30: Wielerwedstrijd voor inwoners -40 en +40jaar-toeristen

    Kermis Ruiter

    Vierschaarkroniek | Mei 2015 14

  • E-loket www.waa

    smunster.be

    Adreswijziging, attest van woonst, geboorteakte,? Vraag het aan via het digitaal e-loket!

    Geen onnodige verplaatsing

    Vermijd wachttijden

    Snellere afhandeling

    Attesten via post of e-mail

    Surf naar www.waasmunster.be, en klik links op Digitaal loket. Opgelet, u heeft een kaartlezer nodig!

    VOLGENDE ATTESTEN KUNNEN OPGEVRAAGD WORDEN

    BURGERLIJKE STAND BEVOLKING STRAFREGISTER ANDERE

    Afschrift akte van geboorte

    Afschrift akte van huwelijk

    Afschrift akte van echtscheiding

    Afschrift akte van overlijden

    Afschrift akte erkenning

    Afschrift akte naamgeving

    Bewijs van aangifte huwelijk

    Internationale uittreksels Deze afschriften en uittreksels kan je opvragen indien deze gebeurtenissen in Waasmunster plaatsvonden.

    Attest van woonst

    Attest van woonst met historiek van adres

    Attest van gezinssamenstelling

    Bewijs van nationaliteit (voor per-sonen met de Belgische nationali-teit)

    Bewijs van leven

    Attest wettelijke samenwoning Deze attesten kan je opvragen voor jezelf of jouw gezins-

    leden.

    Model 1 Dit model kan je aanvragen en gebruiken voor allerlei doeleinden.

    Model 2 Dit model vraag je aan als je activiteit wil uitoefe-nen die valt onder n van volgende themas: - Psycho-medisch-sociale begeleiding - Hulpverlening aan minderjarigen - Kinderbescherming - Animatie van minderjarigen - Begeleiding van minderjarigen Voor dit model dient advies gevraagd te worden aan de politiediensten. De aflevertijd voor dit document is dus iets langer.

    Wijziging van beroep

    Adreswijziging

    Aanvraag datum huwelijk

  • Varia

    Ter infoGEMEENTELIJKE DIENSTENOpeningsuren gemeentelijke diensten en politie:Elke weekdag van 9 tot 12 uur en op donder-dag van 9 tot 12 en van 14 tot 18 uur.

    OPGELETDe gemeentelijke diensten zullen gesloten zijn op vrijdag 1 mei, donderdag 14 en vrijdag 15 mei, maandag 25 mei en dinsdag 2 juni 2015. Op 02/06 is de sporthal ook gesloten.

    Extra maandelijkse opening loket burgerzaken en politie:Elke eerste zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.15 uur. Deze uitzonderlijke opening geldt niet in juli en augustus en op feestdagen.

    GEMEENTEHUISVierschaar 1 9250 WaasmunsterTelefoon: 052 46 00 11Mail: [email protected]

    POLITIEHet contactpunt van de lokale politie Hamme-Waasmunster bevindt zich in het gemeentehuis van Waasmunster.

    Politiepost Waasmunster: 0474 88 51 06Politiepost Hamme: tel. 052 25 71 01

    Dringende politiehulp: 101 (112 voor GSM- gebruikers) De Politiezone Hamme-Waasmunster is te volgen op Twitter via @PZHammeWaasmun

    BRANDWEERVoor een melding: 100 (112 voor GSM- gebruikers)Brandweerkazerne: Nijverheidslaan 50Telefoon: 052 46 17 26Mail: [email protected]

    CONTAINERPARK MIWA Gesloten op maandag Dinsdag tot vrijdag: van 13 tot 18 uur Zaterdag: van 10 tot 16.30 uur

    Nuttig om weten dat:bezoekers aan het containerpark ten laatste n kwartier voor sluitingstijd worden toegelaten.

    HUISARTSEN MET DIENST

    Centraal telefoonnummer wachtdienst huisartsen: 052 46 36 00

    De wachtdienst van de huisartsen loopt van vrijdagavond 19 uur tot maandagmorgen 8 uur. Op feestdagen begint de wacht de avond er voor om 18 uur en eindigt de mor-gen na de feestdag om 8 uur. Op de website www.waaslandwest.be vind je een lijst met de artsen die van wacht zijn.

    APOTHEKERS MET DIENST

    Van 9 uur tot 22 uurVia www.apotheek.be of www.kavw.be/wacht kan je alle gegevens bekomen van de dichtstbijzijnde apotheek van wacht. Personen die niet beschikken over een computer kunnen de inlichtingen over de wachtdienst bekomen op volgend telefoon-nummer: 0903 99 000

    Voor 9 uur en na 22 uurBel naar politie Sint-Niklaas op het nummer 03 760 65 00 of politie Lokeren op nummer 09 340 94 99 voor het adres van de apothe-ker van wacht.

    WOENSDAGNAMIDDAGDIENST6 mei 2015: Termote G., Vierschaar 4, Waasmunster13 mei 2015: Houten Kruis (Termote Geraldine), Stationsstraat 100, Waasmunster20 mei 2015: Thuysbaert J., Vierschaar 13, Waasmunster27 mei 2015: Termote G., Vierschaar 4, Waasmunster

    Steeds geopend op woensdagnamiddag: Hofman A., Schrijbergstraat 208, Waas-munster.

    TANDARTSEN MET DIENST

    Wachtdienst WaaslandCentraal oproepnummer: 0903 39 969

    De wachtdienst loopt van 9 tot 18 uur op zaterdag, zondag en feestdagen.

    DIERENARTSEN MET DIENST

    Raadpleeg eerst jouw dierenarts. Bij afwezigheid dierenarts contacteer: Wachtdienst Waasland (24u/24u)Centraal oproepnummer: 03 771 44 22

    HET RODE KRUIS

    Het Rode Kruis, afdeling Waasmunster, is voor ziekenvervoer te bereiken via telefoon-nummer 105.

    Uitleendienst Rode Kruis: Francine Vernimmen-Baeke, Hoogstraat 47, tel. 052 46 15 13

    Informatieteksten voor de Vierschaarkroniek editie juni 2015 dienen vr 4mei 2015 te worden overgemaakt aan de redactie, gemeentehuis, Vierschaar 1, 9250Waasmunster.

    Gelieve u aan deze datum te houden. Laattijdige teksten worden NIET opgenomen.

    OPGELET: tekstmateriaal en beeldmateriaal dienen apart tekst in Word opgemaakt, fotos in jpg of gelijkaardige formaten te worden aangeleverd via e-mail: [email protected]

    GEMEENSCHAPSCENTRUM HOOGENDONCK

    Nijverheidslaan 48

    CultuurdienstTelefoon: 052 46 34 24

    SportdienstTelefoon: 052 40 99 69

    BibliotheekOpeningsuren: zie websiteTelefoon: 052 46 11 91

    SOCIAAL HUIS

    Sociale dienstverleningVrij spreekuur maatschappelijk werkers: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur.Buiten deze uren enkel op afspraak.

    Molenstraat 41 9250 WaasmunsterTelefoon: 052 25 13 00 Fax: 052 25 13 11Mail: [email protected]

    Andere diensten Consultatie Kind en GezinTelefoon: 078 150 100

    FamiliehulpZitdag maandag van 9 tot 10.30 uur

    Gratis juridisch advies Na afspraak. Telefoon: 052 25 13 06

    Oplaadterminal budgetkaart voor bud-getmeter Eandis voor gas en elektriciteitTijdens de vrije spreekuren van het OCMW

    Dendermondse VolkswoningenZitdag: elke tweede woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, van 13.30 tot 14.30 uur.

    MELDEN VAN DEFECTE STRAATLAMPEN

    Via web: www.straatlampen.be of via tel.: 0800 635 35

    Vera

    ntw

    oord

    elijk

    e ui

    tgev

    er: M

    iche

    l Du

    Tr,

    Sous

    beek

    stra

    at 9

    3, 9

    250

    Waa

    smun

    ster

    . Re

    dact

    ie: G

    emee

    nteh

    uis,

    Vie

    rsch

    aar 1

    , 925

    0 W

    aasm

    unst

    er

    info

    rmat

    ie@

    waa

    smun

    ster

    .be,

    ww

    w.w

    aasm

    unst

    er.b

    e O

    pmaa

    k: B

    anan

    anas

    .net

    Vierschaarkroniek | Mei 2015 16