Korpsnieuws april | mei 2015

28
Korpsnieuws Utrecht april | mei 2015

description

Het korpsnieuws geeft een inkijkje in het kerkgenootschap van het Leger des Heils in Utrecht. Veel leesplezier!

Transcript of Korpsnieuws april | mei 2015

Page 1: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht

 

 

 

 

april | mei 2015  

Page 2: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 2

INHOUD

Inhoud ...................................................................... 2  Een nieuw hart! ..................................................... 3  Vaarwel ................................................................... 4  Ik ga op reis en neem mee… .............................. 5  De rood-blauwe brief ........................................ 6  Jubilea ...................................................................... 7  Personalia ............................................................... 7  Bloemen heiligingstafel ..................................... 9  Verjaardagslijst ..................................................... 9  Wat lees ik nou eigenlijk? ................................ 10  Winkeliersvereniging W.C. Overvecht ........... 11  Breiclub Leger des Heils korps Utrecht ........ 11  Herdenking joodse kinderen .......................... 12  7 vragen? 7 antwoorden! .................................. 12  Onze zieken en mensen die aan huis gebonden zijn ...................................................... 14  Rooster .................................................................. 15  Agenda ................................................................... 16  De Raad & Daadbalie ........................................ 18  Pinksterinspiratie in het park .......................... 18  Place2Beweekend ............................................ 20  CD J-Unit ............................................................... 21  Hulp aan Oekraïne ............................................ 22  Concert Joke Buis .............................................. 23  Welkomtasjes ..................................................... 26  

Uitgave nr. 48

ADRESSEN  

Korpsgebouw Schooneggendreef 27H 3562 GG Utrecht (030) 26 56 568 [email protected] www.legerdesheilsutrecht.nl

Korpsofficier Luitenant Marc Potters 06 – 34 37 88 90

Bijbelstudie Jonge vrouwen

Luitenant Mariska Potters

Coördinator Buurtwerk

Elselies Flikweert 06 – 13 15 00 39 [email protected]

Coördinator 2e kanswinkel

Trudy Borchelt

Verhuur Majoor A. van Eijk

Jongsoldaten sergeant IOS-ambassadeur

Br. F. Keijzer Majoor C. Jongejans

Redactie Majoor C. Jongejans Zr. W. Hartmans Lt. M. Potters Zr. R. Varkevisser Zr. A.E Venema Zr. E. Videler

Kopij voor de volgende uitgave kunt u voor maandag 18 mei 2015 inleveren via het postvakje bij de Raad & Daadbalie of via [email protected]

 

Page 3: Korpsnieuws april | mei 2015

3 | Korpsnieuws Utrecht

Voorwoord

Een nieuw hart!

 

Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven.

Ezechiël 36:26

Weet u het nog? In het vorige korpsnieuws schreef ik over uitdagingen… De uitdaging om korps te zijn in Overvecht, de uitdaging om als we openstaan voor anderen toch ook onszelf te blijven. En natuurlijk de uitdaging om God echt de leiding te geven in ons leven. In dit korpsnieuws komt daar nog een uitdaging bij. De uitdaging om om te gaan met veranderingen in je leven. Toen ik eind februari hoorde dat ik vanaf september een andere

aanstelling zou krijgen voelde ik eigenlijk gelijk een tweestrijd. Aan de ene kant zie ik uit naar wat God voor mij en mijn gezin in petto heeft, maar aan de andere kant vind ik nieuwe uitdagingen ook heel spannend en blijf ik liever bij jullie allemaal!

Toch geloof ik dat wij als christenen ten diepste niet geroepen zijn om vast te houden wat we al hebben, behalve dan ons geloof en ons vertrouwen in Jezus. Jezus riep de rijke jongeling niet voor niets op om zijn rijke leventje achter zich te laten en Jezus te volgen! Voor mij betekent dit dat ik een nieuwe uitdaging op het hoofdkwartier aan ga en voor het korps betekent dit dat er nieuwe kansen komen met nieuwe mensen! En het mooie is dat dit korpsinformatieblad al vol staat met nieuwe kansen!

God weet dat we het moeilijk vinden om het oude vertrouwde los te laten en zal ons helpen, zoals Hij ook de Israëlieten hielp in de tekst uit Ezechiël. God belooft een nieuw hart en een nieuwe geest! Elke dag opnieuw!

Marc Potters (luitenant) korpsofficier

Page 4: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 4

Vaarwel Als het goed is, heeft u onderstaande brief allemaal gelezen, maar voor de zekerheid is deze in deze korpsinformatie opgenomen.

Beste leden en vrienden van korps Utrecht,

Met gemengde gevoelens wil ik u laten weten dat ik vanaf 1 september 2015 een nieuwe functie binnen het Leger des Heils ga bekleden. Ik zal werkzaam zijn op het Hoofdkwartier en daar de verantwoordelijkheid dragen voor het jongerenwerk voor 12+.

Vanaf 1 september zullen de Majoors Fred en Anja Nieuwland korpsofficier zijn van korps Utrecht. De majoors zijn op dit moment werkzaam en woonachtig in Duitsland en zullen na hun verhuizing terug naar Nederland het stokje van mij overnemen. Naast haar taak als korpsofficier zal Majoor Anja Nieuwland ook binnen W&G de functie van Geestelijk Verzorger voor Midden Nederland op zich nemen.

Hoewel ik uitkijk naar deze nieuwe uitdaging, betekent het ook dat ik afscheid moet gaan nemen van korps Utrecht. Een afscheid dat mij zwaar valt, omdat we als gemeenschap aan elkaar zijn verbonden en ik echt van onze korpsgemeenschap ben gaan houden. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor Mariska, Yorim en Kylian.

Tot juni 2016 kunnen we in ons huis blijven wonen, zodat Kylian de mogelijkheid krijgt om de basisschool af te maken in Maarssen, maar we gaan wel op zoek naar een ander korps, zodat de Majoors Nieuwland de ruimte krijgen om hun rol goed te gaan invullen.

De komende maanden zullen we in ieder geval nog voldoende gelegenheid hebben om samen te werken aan Gods Koninkrijk hier in Utrecht. En naar die maanden kijk ik uit!

Met vriendelijke groet,

Marc Potters (luitenant) Korpsofficier

 

Page 5: Korpsnieuws april | mei 2015

5 | Korpsnieuws Utrecht

Ik ga op reis en neem mee… Misschien wist u het al, maar in augustus 2015 hoop ik samen met mijn gezin af te reizen naar Zuid-Afrika, Pretoria, om daar voor twee jaar te gaan wonen en werken in een sloppenwijk. Dat betekent dat naast Marc ook ik eind juli afscheid zal gaan nemen van het korps als buurtwerker. Maar omdat dit nog even duurt, vertel ik u liever eerst kort over wat we gaan doen in Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika heerst in veel gebieden nog steeds grote armoede. Mensen wonen in hutjes van golfplaten die overstromen bij een grote regenbui, kinderen moeten veel zorg en verantwoording dragen voor het draaiend houden van het gezin en de ziekte aids/hiv maakt

nog steeds dagelijks vele slachtoffers. Operatie Mobilisatie heeft in een van de sloppenwijken, Mamelodi, projecten opgezet om de toekomst van kinderen te verbeteren. Er wordt huiswerkbegeleiding gegeven, een maaltijd aangeboden, met de kinderen gesport en het belangrijkste: ze worden in aanraking gebracht met het Evangelie. Wij zullen ons met ons gezin gaan aansluiten om onze talenten in te zetten op deze projecten.

Dit werk zal plaatsvinden op vrijwillige basis, wat betekent dat we zullen leven afhankelijk van giften en sponsoren. Wilt u meer weten over onze onderneming en wilt u onze avonturen volgen? Dit kan; we houden een blog bij en geven meer informatie over ons en de projecten op onze website www.ottentribe.com

Page 6: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 6

De rood-blauwe brief Rode Brief Nog even uw aandacht… voor de rode brief! We begonnen dit jaar met een goed voornemen: we zouden als volwassenen ons meer bekend maken bij de jongeren van onze jeugdkerk. We zouden een gezichtenboek maken. Er gingen 60 brieven de deur uit en er zijn 10 reacties op gekomen.

De uitreiking van het gezichtenboek heeft even op zich laten wachten, want de samenstellers hadden gezondheidsproblemen en we stellen het nu uit naar de maand mei. Dus nu gaat de tijd dringen, vul a.u.b. het rode formulier in!

Ook als u geen mentor wil zijn, dan wilt u zich toch wel bekend maken aan onze jongeren?

Blauwe brief En dan… de blauwe brief!

Er zijn enkele mensen die meedoen met The Whole World Reading (De Hele wereld leest). In 2015 lezen we, als Legermensen wereldwijd, het Nieuwe Testament van de Bijbel. We hebben inmiddels het eerste Bijbelboek Mattëus gelezen en we zijn nu bij Marcus en ontdekken nu de gelijkenissen en verschillen van de evangeliën. Soms vinden we zelfs de antwoorden op vragen die het éne evangelie oproept in het andere terug.

Heeft u al eens op het bord in de zaal gekeken? Er staat een aantal vragen op en een antwoord. Dit is dus NIET altijd het enige juiste antwoord. Heeft u een ander antwoord of een toevoeging? Hang het ook op! Alles graag zonder naam, zodat we geen eindeloze discussies krijgen, maar elkaar verrijken.

The whole world praying (De hele wereld bidt) We lezen niet alleen in de Bijbel, maar het Leger des Heils bidt ook. Vanaf 1 juli 2014 was er iedere week een ander land aan de beurt om een week lang te bidden voor het Leger des Heils en voor dingen die zich in de wereld afspelen.

En nu is het onze beurt! Van 14 tot 19 juni bidden Legermensen in Tsjechië en Nederland! U mag ook meebidden! Misschien heeft u wel ideeën om in het korps iets gezamenlijks te doen. Bespreek het met de korpsofficier en dan kan er plaats voor worden ingeruimd. Er wordt een gebedsboekje verspreid en er komt een 120 uur-kettinggebed. Geef u op! Op woensdag 17 juni wordt er een “Bloed en Vuur”-samenkomst gehouden in ons gebouw, waar legermensen uit onze omgeving aan deelnemen. Bidt u ook mee? Let op de activiteiten die aangekondigd worden

Page 7: Korpsnieuws april | mei 2015

7 | Korpsnieuws Utrecht

Jubilea Graag  feliciteren  wij  de  volgende  personen  met  hun  jubileum  als  heilssoldaat.  

1 april Zr. P.H. Blinde-Kooijman 25  jaar  heilssoldaat 29 april Br. T. Brouwer 25  jaar  adherent  29  april Zr. M.A.J. Hofman-van de Esker 25  jaar  adherent 29  april Zr. K. Oudeman-Arnold 25  jaar  adherent 14  mei Br. J. ter Haar 20  jaar  heilssoldaat Van de heilssoldaten die 25, 40, 50, 60 of 70 jaar heilssoldaat zijn, wordt ook de naam in de Intercom (Het landelijke blad van het Leger des Heils) geplaatst.

PersonaliaZuster Co Scheepmaker is in de afgelopen weken een paar keer lelijk gevallen. Op dit moment verblijft ze in Merenhoef om even aan te sterken.

Broeder Theo Gerritsen is inmiddels geopereerd aan zijn nieren. De operatie is succesvol verlopen en Theo is nu herstellende.

Op 24 maart hebben we het heugelijke feit gevierd dat zuster Koosje Stam–Landzaat 75 (!) jaar heilssoldaat was. Met een aantal heilssoldaten en haar dochter en schoonzoon hebben we haar even in het zonnetje gezet. Haar getuigenis is nog steeds even sterk: God is haar eeuwig erfdeel!

Page 8: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 8

BEVORDERD  TOT  HEERLIJKHEID  

Op woensdag 28 januari 2015 is zuster Bep Visee – Woltersen rustig ingeslapen en bevorderd tot heerlijkheid in de leeftijd van 91 jaar.

Bep Visee was al een aantal jaren niet meer in de gelegenheid om de samenkomsten te bezoeken, maar ze voelde zich altijd sterk verbonden met het korps. Daarnaast hield Mienie de Ruiter het contact altijd warm met haar regelmatige bezoekjes.

Op vrijdag 27 februari 2015 is Majoor Annet Wielenga - Prinsenberg door haar hemelse Vader thuisgehaald en bevorderd tot heerlijkheid in de leeftijd van 83 jaar.

Majoor Wielenga was gezien haar gezondheid niet in staat om een actief onderdeel uit te maken van korps Utrecht, maar heeft in haar werkzame leven als officier samen met haar man veel voor anderen betekend.

Op 28 februari 2015 werd zuster Bep Luimee-Stoker door de Heer thuisgehaald. Voor velen van ons was ze nog steeds “Zuster Kers”, maar 12½ jaar geleden trouwde ze met Br. Wim Luimee en samen

hadden ze nog een aantal goede jaren.

Tijdens de uitvaartdienst memoreerde zr. Joke Spies het leven van zr. Luimee op de volgende wijze:

Zr. Luimee was in ons korps Utrecht-Noord zeer actief. Zij maakte deel uit van ons zangkoor, want zingen was haar lust en haar leven. Zij leidde jaren de bejaardenbond en was lid van de vrouwenbond.

En dan de kerst- en de nationale collecte, die ze eerst als Zr. Kers en later samen met Br.Luimee deed. Als ze ging collecteren in de buitengemeenten, samen met Br.Luimee, dan gingen er jonge collectanten mee. Na afloop at iedereen dan bij de familie Luimee en werd collecteren een feestje!

Niet te vergeten de Strijdkreet, waarvan ze er velen verkocht.

De jongsoldaten kregen eens de opdracht om een oud legerlied te leren, maar niemand kende dat lied, Zr. Kers / Luimee wel! Zij leerde het de kinderen en het werd een succesnummer!

Zr. Luimee was jarenlang deur-sergeant. Een vriendelijk woord van haar was het begin van een goede samenkomst. Zij stond voor iedereen klaar, voor groot en klein.

Met recht danken wij God voor het leven van Zr. Luimee. Zij heeft de strijd gestreden en verdient de rust bij God. Wij wensen Br. Luimee, de kinderen en kleinkinderen sterkte toe dit verlies te dragen: moge God uw troost zijn.

Page 9: Korpsnieuws april | mei 2015

9 | Korpsnieuws Utrecht

Bloemen heiligingstafel De bloemen van de heiligingstafel gingen in de afgelopen periode naar de volgende personen:

Februari 1 Zr. van Ree 8 Dhr. v.d. Griend 15 Dhr. T. Gerritse 22 Br. W. v.d. Weerd

Maart 1 Br. Stuivenberg 8 Mevr. Achterberg 15 Br. Luimee 22 Envoy Ossewaarde 29 Geen bloemen: stille week

VerjaardagslijstKomt u verjaardagen tegen van mensen die al Bevorderd zijn tot Heerlijkheid? Geef het a.u.b. door! In deze lijst worden alle mensen genoemd van wie we in het korps een adres hebben en als we geen wijzigingen doorkrijgen, dan kunnen we ook onze informatie niet aanpassen.

Wilt u niet genoemd worden met uw verjaardag? Geef dit bijtijds door! Wij proberen zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen.

Info en wijzigingen: Majoor Corrie Jongejans | Mobiel: 06-22374147.

E-mail: [email protected]

Een geschreven notitie kan ook via het postbakje van de redactie in het kantoortje.

April

1 Mevr. M. v. Gulik 5 Dhr. W. v.d. Weerd 6 Mevr. Mparaganda 8 Dhr. N. Enders 9 Mevr. M.A.J. Hofman 15 Mevr. J.A. Spies 16 Mevr. S. Bonse 18 Mevr. J. van Lunsen

20 Mevr. H.J. van Rossum Dhr. A. van der Zwan

21 Mevr. L. de Vries Mevr. P. van Dusschoten

24 Dhr. R. v. Gulik Mevr. M. van Raalte

29 Mevr. W. Smits 30 Mevr. A. Charité

Mevr. J. Baljeu

Page 10: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 10

Mei

2 Dhr. A.J. Vulperhorst 4 Mevr. J. Vleemink 7 Mevr. W.J.G.C. de Ruiter 9 Floris Videler 11 Mevr. E. Nieuwenhuijse 12 Dhr. H. Smeding 14 Mevr. G.C. Mansom

15 Ada Versteeg 17 Dhr. B. Snijders 21 Mevr. S. Mellema 22 Mevr. E.D. Dros 23 Dhr. S. Schouten 27 Jansje Devilee 31 Mevr. J. Kruyt

Juni1 Mevr. C. Jansen 6 Dhr. A.J. v.d. Griend

Mevr. E. Bijl

7 Dhr. J.de Vries Dhr. E.M. Vulperhorst

8 Dhr. A. de Ruiter    

Wat lees ik nou eigenlijk?

Vanaf april willen we dit eigenlijk net als de kamerling in Handelingen 8 aan elkaar vragen tijdens een wekelijks Bijbelleesuur. We hopen met mensen uit de wijk Overvecht, met verschillende culturen en met verschillende achtergronden, weke-lijks een Bijbeltekst te lezen en met elkaar te bespreken. Op deze manier willen we met elkaar al lezend en pratend op zoek gaan naar antwoor-

den op de vragen die de tekst bij ons oproept. We willen elkaar zo leren kennen en we willen van elkaar leren met respect voor de onderlinge verschillen.

We starten op donderdag 16 april. Het begint om 14:00 uur.

Aanmelden kan bij Elselies Flikweert: [email protected].

 

Page 11: Korpsnieuws april | mei 2015

11 | Korpsnieuws Utrecht

Winkeliersvereniging W.C. Overvecht Op donderdag 29 januari 2015 kregen wij van de winkeliers-vereniging W.C. Overvecht een bingomolen met een doos schuif-raampjes. Na 45 jaar oplegfiches was dit een hele verandering! We konden hem 's middags meteen inwijden. Deze attributen waren een prijs van een wensboom die in december 2014 in het Winkelcentrum stond.

Mienie vulde een wenskaartje in voor de donderdaggroep van het Leger des Heils en tot onze verrassing

werden wij uitgekozen voor een prijs. Deze werd 30 januari jongstleden officieel overhandigd door mevrouw C. van Erk.

Voor degenen die het (nog) niet weten: in principe is er elke laatste donderdag van de maand een bingomiddag. Daaraan zijn geen kosten verbonden, maar iedereen wordt wel gevraagd om een kleine prijs mee te brengen, zodat ook iedereen een prijs kan winnen.

Mienie de Ruiter

Breiclub Leger des Heils korps Utrecht U heeft er vast wel van gehoord! Op dinsdag om de veertien dagen komen er in de zaal tien dames bij elkaar om te breien voor een ander! Ook dit jaar hebben de breipennen weer flink getikt. Er zijn meer dan 100 artikelen gebreid: sjaals, mutsen, truien groot en klein. Naast de breisters die om de veertien dagen bij elkaar komen, hebben we ook nog een aantal thuisbreisters.

Al dit breiwerk gaan we met een aantal dames op 23 april afleveren in Hotel- en Congrescentrum Belmont op de Breisterrendag. Om u een impressie te geven van het werk dat is verzet, laten we op zondag 19 april een deel van de collectie aan u zien. Het is alleen maar om naar te kijken, we verkopen niet en wij geven niets weg.

Met het vele breiwerk dat afgeleverd wordt gaat de vrouw van de

kommandant, Commissioner Marja van Vliet op stap. Zij gaat langs onze diverse huizen waar dak- en thuislozen en kinderen worden gehuisvest door het Leger des Heils en biedt hun die kleding aan. Men is telkens weer erg blij en verrast met deze extra mooie kleding.

Als u wol heeft liggen die u niet meer gebruikt of nog niet (nooit) afgebrei-de werkstukken, wij zijn er blij mee.

Geen wol en u wilt toch iets doen? Uw gift is hartelijk welkom.

De breiclub gaat natuurlijk ook op vakantie. Op 2 juni is dit jaar de laatste breiclub van het seizoen. We starten weer op 18 augustus. Maar ook tijdens de vakantie breien de dames rustig verder.

Verdere info? Majoor Corrie Jongejans 06 – 22 37 41 47

Page 12: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 12

Herdenking joodse kinderen De werkgroep Kerk & Israël wil graag uw aandacht vestigen op de jaarlijkse herdenking van de wegvoering van joodse kinderen uit Utrecht. Deze herdenking vindt plaats op 4 mei aanstaande om 15:00 uur bij Magdalenastraat 1a in Utrecht. De herdenking vindt buiten plaats. Dit jaar zal de burgemeester ook aanwezig zijn.

   

7 vragen? 7 antwoorden! Sinds januari 2014 bestaat deze ru-briek en we heb-ben al prachtige antwoorden gekre-gen van sommigen van u. De vragen werden gesteld

door Majoor Corrie Jongejans. Zij gaat nu het stokje overgeven aan zuster Rina Varkenvisser. Eerst even een korte kennismaking:

Rina Varkenvisser is 25 jaar heilssoldaat en komt vanuit Korps Utrecht-Noord voort. In dat korps heeft ze diverse aanstellingen

vervuld en ze heeft een groot aandeel in de Utrechtse Stads-brigade gehad. Daarna heeft ze 14 jaar Majoor Petra Hoogeterp geassisteerd. Zij werkten in de korpsen Amersfoort, Doesburg en Zutphen.

Majoor Petra is nu op retraite en samen wonen zij in Maarssenbroek. In 2014 zijn ze in Korps Utrecht gekomen en ze willen samen met ons de goede strijd strijden.

We stellen Rina nu de vragen die zij straks aan u gaat stellen.

Vraag 1: Wat is voor u de leukste manier om € 50,00 uit te geven? Ik zou gezellig uit eten gaan, of ik zou iets kopen voor Jasper, mijn kleinkind.

Vraag 2: Welke eigenschap bewondert u in anderen? Betrouwbaarheid van mensen vind ik een belangrijke eigenschap van mensen.

Page 13: Korpsnieuws april | mei 2015

13 | Korpsnieuws Utrecht

Vraag 3: Met wie zou u wel eens een appeltje willen schillen? Rina kijkt wat peinzend en nadenkend, haalt dan haar schouders op. Eigenlijk vallen er geen appeltjes te schillen! Mensen zijn zoals ze zijn.

Vraag 4: Waar ben u aan gehecht? In 1e instantie ben ik erg gehecht aan mijn familie. En ik ben gehecht aan de spullen in mijn huis.

Vraag 5: Met welke persoon uit de Bijbel zou u wel eens uit eten willen gaan? Misschien een beetje vreemd, maar dan zou ik met Judas uit eten willen gaan. Ik zou willen weten waarom hij heeft gedaan, wat hij deed. Wat ik met hem zou eten? Gewoon, een broodje.

Vraag 6: Welk wonder heeft u meegemaakt? Het grootste wonder in mijn leven is dat ik genezen ben van de ziekte non-Hodgkin. Dat is niet alleen gekomen door de medicijnen, maar

ik heb toen ook een stem gehoord. Ik zat alleen in de kamer van de dokter; hij was weg om Petra te roepen en

zou dan de uitslag vertellen. Ik hoorde een stem die zei: “Je hebt kanker.” Later zat ik in de auto en

toen klonk diezelfde stem weer: “Je hoeft niet bang te zijn, want je wordt weer beter.” Dat is ook gebeurd en inmiddels is dit wonder 10 jaar geleden.

Vraag 7: Als u een vraag aan Jezus mag stellen, welke zal dat zijn? Ik zou Jezus willen vragen of Hij niet diep verdrietig is over alles wat er in de wereld gebeurt. Dank je wel, Rina voor je open-hartigheid. En we kijken uit naar jouw 7 vragen en 7 antwoorden! Majoor Corrie Jongejans

Mensen zijn zoals ze zijn.

Het grootste wonder in mijn leven is dat ik genezen ben van de ziekte non-Hodgkin.

Page 14: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 14

Onze zieken en mensen die aan huis gebonden zijn Wilt u aan hen denken en met hen contact houden?

in verband met privacy is deze pagina leeg. Mocht u toch deze lijst willen ontvangen, dan kunt u deze opvragen via [email protected]

Page 15: Korpsnieuws april | mei 2015

15 | Korpsnieuws Utrecht

Rooster Bent u verhinderd, wilt u dan zo vriendelijk zijn om onderling te ruilen?

Kinderkerk

Voorzang Koffiedienst Openen

5 april

Familiedienst Geen voorzang Zr. E. Videler Zr. M. de Ruiter

12 april René, Hennie en Elyn Br. W. v.d. Weerd

Zr. R.A. Heiwegen Zr. J. Kranenburg

Zr. J. Kranenburg

19 april René en Hennie Majoor P. Hoogeterp

Zr. E. Bijl Zr. M.J. Wittebol

Zr. M.J. Wittebol

26 april .

Mariska en Angela Zr. C. Kruyt Zr. A. Venema Br. J.H. Schaap

???

3 mei Familiedienst Geen voorzang Zr. E. Videler Zr. M. de Ruiter

10 mei Mariska en Angela Zr. R. Varkevisser

Zr. R.A. Heiwegen Zr. J. Kranenburg

Zr. J. Kranenburg

17 mei René, Hennie en Elyn Zr. B. Venema Zr. E. Bijl Zr. M.J. Wittebol

Zr. M.J. Wittebol

24 mei Mariska en Angela Br. W. v.d. Weerd

Zr. A. Venema Br. J.H. Schaap

???

31 mei René en Hennie Majoor P. Hoogeterp

Zr. E. Videler Zr. M. de Ruiter

7 juni. Familiedienst Geen voorzang Zr. R.A. Heiwegen Zr. J. Kranenburg

Zr. J. Kranenburg

Vrijwilliger worden is een kunst.

Vrijwilligers krijgen is een gunst.

Vrijwilligers hebben is een geluk.

Vri jwill iger bli jven een meesterstuk.

Page 16: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 16

Agenda Dit zijn alleen de bijzonderheden en de zondagen. Ons weekprogramma staat achter in dit korpsnieuws.

April 1 14:00 – 15:30 uur Vrouwenbond 3 19:00 uur Samenkomst (Goede Vrijdag) o.l.v. Lt. Marc Potters Pianist: Lt. Marc Potters m.m.v. muziekkorps 5 09:00 uur Paasontbijt 10:00 – 11:30 uur Familiedienst (Pasen en Inzegening Heilssoldaten!) o.l.v. Lt. Marc & Mariska Potters m.m.v. muziekkorps 7 10:00 – 11:30 uur Samen Breien 12 10:00 – 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Lt. Marc Potters Pianist: br. Cees Spruyt 12:00 – 14:00 uur Wijklunch 13 19:30 – 21:00 uur Bijbelstudie jonge vrouwen 14 10:00 – 12:00 uur Kaarten maken 18:00 – 20:00 uur Samen Eten 15 10:00 – 11:30 uur Pastoraal Team 19 10:00 – 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Envoy Trix Kruisinga Pianist: Lt. Marc Potters 21 10:00 – 11:30 uur Samen Breien 22 14:00 – 15:30 uur Naaiclub 17:30 – 21:00 uur Rock Solid 19:30 – 21:00 uur Kerstnachtbespreking 26 10:00 – 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Lt. Marc Potters Pianist: br. Cees Spruyt m.m.v. muziekkorps 28 10:00 – 12:00 uur Kaarten maken 18:00 – 20:00 uur Samen Eten 29 14:00 – 15:30 uur Vrouwenbond

 

Page 17: Korpsnieuws april | mei 2015

17 | Korpsnieuws Utrecht

Mei van 2 t/m 9 mei is Marc op tournee met J-Unit naar Schotland 3 10:00 – 11:30 uur Familiedienst o.l.v. Lt. Mariska Potters Pianist: br. Cees Spruyt 12:00 – 14:00 uur Wijklunch 5 10:00 – 11:30 uur Samen Breien 6 14:00 – 15:30 uur Naaiclub 10 10:00 – 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Majoors Hans en Mieke Schiedon Pianist: Majoor Hans Schiedon m.m.v. muziekkorps 12 10:00 – 12:00 uur Kaarten maken 18:00 – 20:00 uur Samen Eten 13 14:00 – 15:30 uur Vrouwenbond 19:30 – 21:00 uur Redactieraad 17 10:00 – 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Lt. Marc Potters Pianist: Br. Hans de Wit 19 10:00 – 11:30 uur Samen Breien 20 14:00 – 15:30 uur Korpsraad 14:00 – 15:30 uur Naaiclub 17:30 – 20:30 uur Rock Solid 24 11:30 –12:30 uur Gezamenlijke dienst (Pinksteren) Park bij de watertoren m.m.v. muziekkorps 12:30 uur Gezamenlijke picknick 26 10:00 - 12:00 uur Kaarten maken 18:00 – 20:00 uur Samen Eten 27 14:00 – 15:30 uur Vrouwenbond 27 10:00 – 11:30 uur Pastorale Raad 31 10:00 – 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Lt. Marc Potters Pianist: Br. John van Gulik

Juni 2 10:00 – 11:30 uur Samen Breien (laatste van dit seizoen, de volgende keer is op 18 augustus) 3 14:00 – 15:30 uur Naaiclub 7 10:00 – 11:30 uur Familiedienst o.l.v. Lt. Mariska Potters Pianist: Lt. Marc Potters 12:00 – 14:00 uur Wijklunch

Page 18: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 18

De Raad & Daadbalie

In het vorige korpsnieuws heeft u al kunnen lezen over onze Raad & Daadbalie. Ik kan u nu laten weten dat vanaf 31 maart de Raad & Daadbalie nieuwe stijl van start is gegaan. We proberen in de komende periode ervoor te zorgen dat de Raad & Daadbalie bemand is tijdens onze openingstijden en dat de medewerkers van de Raad &

Daadbalie dan beschikbaar zijn om mensen te helpen of zo adequaat mogelijk door te verwijzen. Hopelijk worden er ook door dit stukje werk weer veel mensen geholpen!

Kom gerust even langs op dinsdag, woensdag of donderdag om even kennis met de Raad & Daadbaliemedewerkers te maken!

Pinksterinspiratie in het parkOp zondag 24 mei ben je van harte welkom op het Pinksterfeest, dat de kerken in Overvecht samen voor de tweede keer organiseren in Park de Watertoren. Het feest begint met een korte viering die om 11.30 begint en die wordt opgeluisterd door het Groot Overvecht Koor en Clarence en Yvonne Breeveld

Na de viering is er vanaf 12.30 een gezellige picknick om na te praten en elkaar te ontmoeten. Zorg voor iets lekkers te eten en te drinken om met anderen te delen. Alle gaven worden

voor de viering verzameld en uitgestald op een picknickbuffet.

En neem, behalve een gevulde picknickmand, ook een kleed of een gemakkelijke stoel mee om in de zon of in de schaduw van de bomen neer te strijken op een mooi plekje in het gras.

We vertrouwen erop dat het net als vorig jaar prachtig weer wordt. Bij slecht weer wijken we uit naar het Johannescentrum aan de Moezeldreef 400

Page 19: Korpsnieuws april | mei 2015

19 | Korpsnieuws Utrecht

Page 20: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 20

Place2Beweekend op zoek naar je bestemming

Als iemand aan mij zou vragen wat het allerleukste van mijn huidige aanstelling is, dan is dit het antwoord: het Place2Beweekend! Eén keer per jaar organiseert de afdeling Kandidaten een weekend voor iedereen die zich wil bezinnen op Gods wil in zijn leven.

Dit jaar werd het gehouden van 6 tot en met 8 maart en net zoals in voorgaande jaren zaten we een weekend lang in het luxe 50|50 hotel Belmont in Ede.

Tijdens het weekend krijgen de deelnemers verschillende persoon-lijke opdrachten om die vervolgens te bespreken in kleine groepjes. Het is altijd bijzonder om te zien wat er dan gebeurt met mensen. Vaak ontdekken ze al pratend hoe God hen heeft gevormd door hun persoonlijkheid, gaven en talenten, maar ook door de levensweg die ze hebben afgelegd. Dat gaat meestal gepaard met een lach en een traan.

Dit jaar hielden we op zaterdagavond een passie- en droomspeurtocht in het bos. Gewapend met een zaklamp ging iedereen het bos in om op zoek te gaan naar zijn passie. We sloten de dag af met een kampvuur met marshmellows en warme chocolademelk en zongen uit het hoofd de liederen die in ons op kwamen.

Op zondagochtend hebben we een korte dienst gehad die uitmondde in

een uitgebreide ‘holiness walk’: een heiligingswandeling. Op twaalf plekken kon je op verschillende manieren bidden. Het was erg indrukwekkend om te zien hoe Gods Geest werkte op dat moment en hoe uiteindelijk veel mensen zich (op nieuw) wilden toewijden aan God. Na afloop kreeg ik veel reacties zoals: “Ik ben rustig geworden.” of “Ik ben bewuster bezig met mijn relatie met Jezus” of “Ik weet nu wat God van mij vraagt.”

Jullie snappen: dit is een weekend dat ik koester en niet wil missen. Wie gaat er volgend jaar mee?

Mariska Potters (luitenant)

Page 21: Korpsnieuws april | mei 2015

21 | Korpsnieuws Utrecht

CD J-Unit Op 21 februari presenteerde J-Unit Choir zijn eerste cd: ‘My Passion’. De studio-opnamen vonden plaats in oktober en november van 2014 met een aantal aanvullende sessies voor onder andere slagwerk en solisten.

Terwijl de Amsterdam Staff Band en de Amsterdam Staff Songsters regelmatig cd’s uitbrengen, heeft het even geduurd voor de eerste van J-Unit Choir het levenslicht zag. Waarom? “Omdat bij J-Unit de nadruk in het begin meer op geestelijke groei en discipelschap heeft gelegen”, zegt muzikaal leider luitenant Marc Potters. “Daarom heeft het langer geduurd voordat we het gevoel hadden dat we er klaar voor waren om een aantal nummers vast te leggen. Je wilt tenslotte dat mensen de cd vaker dan één keer in de cd-speler leggen.”

Het heeft dan misschien wat langer geduurd, maar het resultaat mag er zijn. Hoe kijkt Marc terug op de opnamen? “Fantastisch, maar ook zenuwslopend. Het kost een hoop tijd en je wilt er het beste uit halen. We hebben eerst de band en daarna, apart, het koor en de solisten opgenomen. De sessies met het koor waren voor de zangers lichamelijk nogal intensief. Op een gegeven moment slaat de vermoeidheid toe.”

Aan de cd-opnamen werkte een aantal solisten mee. Het titelnummer, ‘My Passion’, wordt gezongen door luitenant Peter van de Venis en het

nummer ‘Man in the Mirror’ door Leoniek Bassilios-Mulder. “En we waren erg blij met de medewerking van Nik en Emma Pears (bekend van het Najaarsfestival) en de Zweedse zanger Samuel Ljungblahd. Hij heeft zijn aandeel in Zweden ingezongen.”

De cd is een ‘labour of love’ (liefdeswerk). “Een cd opnemen is een dure zaak. We hebben hem uit eigen zak betaald. De nummers zijn door onze repertoirecommissie geselecteerd en geven een mooi overzicht van wat we te bieden hebben.”

Marc is bijzonder tevreden over het resultaat. “We hebben gekozen voor een opnametechniek die tegen-woordig gangbaar is in de popmuziek. Het heet ‘close miking’. Dat betekent dat iedereen een microfoon heeft en je dus met veel kanalen werkt die je kunt mixen. Je kunt natuurlijk twee microfoons boven het koor hangen en het zo opnemen, maar dan krijg je wel een heel ander resultaat. Close miking geeft een ideaal geluid.”

De presentatie in Belmont was een succes. “We groeien nog steeds als J-Unit Choir en het is fijn om te horen dat mensen graag naar ons luisteren

Page 22: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 22

en zien dat we ons ook in onze uitstraling steeds verder ontwikkelen. Bovendien zijn de reacties op de cd ontzettend positief. Mensen zijn verrast over de kwaliteit.”

Komt er een tweede cd? “Op termijn misschien. We willen ons blijven ontwikkelen en ons richten op onze eigen geestelijke groei en onze taak om te evangeliseren. Aanwezig zijn in de korpsen en op landelijke

evenementen is onze eerste focus. De rest komt later. Voor nu ligt er een prachtige cd waar we dankbaar voor zijn en waar we trots op mogen zijn,” aldus Marc.

De cd kost € 15,- en is via luitenant Marc Potters te bestellen!

(Overgenomen uit de Intercom van maart 2015. Tekst: Jurjen Sietsema. Foto: Wendy Bos)

Hulp aan OekraïneMet meer dan 900.000 mensen (januari 2015) die van hun huis verdreven zijn door het oorlogsgeweld is er in de Oekraïne een grote vluchtelingenstroom. Het Leger des Heils in de Oekraïne is de laatste maanden actief in het uitdelen van voedselpakketten en het bieden van opvang om de eerste nood te lenigen. Lokale vrijwilligers in de vier centra in Kharkiv, Dnepropetrovsk, Kirovograd en Lviv hebben hun handen vol met registratie en het uitdelen van voedsel. Veel gezinnen met kinderen hebben dringend behoefte aan extra voedsel en kleding. Via de afdeling Internationale Ontwikkeling & Sa-

menwerking van het Leger des Heils Nederland zamelen we geld in om hen de winter door te helpen.    

Meehelpen?

NL27 RABO 0119 6839 89 t.n.v. Leger des Heils o.v.v. "Noodhulp Oekraïne"

Page 23: Korpsnieuws april | mei 2015

23 | Korpsnieuws Utrecht

Concert Joke Buis Zangeres Joke Buis en het Leger des Heils organiseren dit voorjaar een muzikale tournee door Nederland. Tijdens het concert zingt Joke Buis

van haar nieuwste album  ‘de  Johannes  de  Heer  studiosessies’. Daarnaast treden de Amsterdam Staff Band, de Amsterdam Staff Songsters en de Together We're One band afwisselend op.

De tournee is  gestart in Rotterdam met een spetterend optreden van de

Amsterdam Staff Band. De  tournee  

gaat nog langs Zwolle, Alkmaar en Harlingen.

De samenwerking tussen Joke Buis en het Leger des Heils kwam vorig jaar tot stand toen het Leger des Heils meewerkte aan het album van Joke, door enkele nummers muzikaal te omlijsten. In oktober 2014 vond al een succesvol presentatieconcert plaats van Joke Buis en het Leger des Heils.  Inmiddels zijn er al vele duizenden exemplaren van het album van Joke Buis verkocht.

Data tournee:

18  april     Zwolle: Joke Buis en de Together  We're  One  Band  9  mei     Alkmaar: Joke Buis en de Amsterdam  Staff  Songsters  27  juni     Harlingen: Joke Buis en de Amsterdam Staff Band Kaarten kosten slechts €7,50 en zijn te bestellen via www.events4christ.nl/jokebuis

Page 24: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 24

   

Page 25: Korpsnieuws april | mei 2015

25 | Korpsnieuws Utrecht

Page 26: Korpsnieuws april | mei 2015

Korpsnieuws Utrecht | 26

Welkomtasjes

Er is de laatste tijd veel te doen over gastvrijheid. Op tv worden Nederlanders 'getest' op hoe gastvrij ze zijn en in het Nederlands Dagblad las ik laatst een bijzonder artikel over gastvrijheid in de kerken. En het kan natuurlijk niet missen: ik vroeg mezelf onmiddellijk af hoe gastvrij wij nu eigenlijk zijn. Ik weet uit ervaring dat we met regelmaat mensen in onze samenkomsten ontmoeten, die, zoals ze dat noemen, 'zoekend' zijn. Mensen die in een nieuwe plaats zijn komen wonen en op zoek gaan naar een nieuwe geestelijk thuis. Vele kerken en ook Leger  des  Heils-korpsen kennen dit fenomeen. Wonderlijk dat het ons dan niet altijd even goed af gaat om mensen daadwerkelijk te binden aan onze geloofsgemeenschap. Volgens docent kerkopbouw Sake Stoppels vraagt gastvrijheid tegenwoordig veel meer van de kerken dan vroeger. Kerkbezoekers zijn kritisch. Je moet als kerk je uiterste best doen om mensen niet alleen een warm welkom te geven, maar ook om hen aan je te binden.

Wat mij in het bijzonder aansprak, was een idee van 'welkomtasjes'. In het tasje zitten een folder, een welkomstbrief  en  een  rol  pepermunt.  Ook een 'connectkaart' behoort tot de inhoud. Op deze kaart kun je  je  gegevens achterlaten. Voor ons zou het betekenen dat we de korpsbrief en een Strijdkreet toevoegen. Goed idee! Maar wat natuurlijk het belangrijkste is, is dat mensen zich bij ons welkom weten. Zowel in de korpsen als op andere plaatsen waar we actief zijn als organisatie. Dat je er mag zijn zoals je bent. Zonder allerlei voorwaarden vooraf. Geen vaste plaatsen in de samenkomst,  je mag zitten waar je wilt.... Oprechte persoonlijke aandacht, niet opdringerig, maar attent en geïnteresseerd. Geen groepsvorming waardoor mensen zich misschien 'buitengesloten' voelen, maar uitnodigend om anderen aan te laten schuiven. Open, warm en uitnodigend. Met oprechte aandacht voor de ander. Mensen zijn op zoek naar verbindingen met andere mensen . Ook vandaag. Willen wij die verbindingen met hen aangaan? Laten we hen dan tegemoet treden. Met een tasje, een warm welkom, of hoe dan ook. Op zondag in de korpsen, maar ook door de week, op alle plaatsen waar we gesteld zijn. Commissioner Hans van Vliet

Page 27: Korpsnieuws april | mei 2015

WEEK

ZONDAG

DINSDAG

WOENSDAG

DONDERDAG

PROGRAMMA

09:15 uur Moment van Gebed

10:00 uur Samenkomst & Kinderkerk

09:00 - 14:30 uur Open Huis

10:00 - 12:00 uur Kaarten maken (om de week)

10:00 – 11:30 uur Samen Breien (om de week)

10:00 - 12:30 uur 2e Kans Kledingwinkel

12:30 - 13:30 uur Samen lunchen (voor €1,50)

13:00 - 14:30 uur 2e Kans Kledingwinkel

18:00 - 20:00 uur Samen eten (om de week)

09:00 - 13:30 uur Open Huis

10:00 - 12:30 uur 2e Kans Kledingwinkel

12:30 - 13:30 uur Samen lunchen (voor €1,50)

14:00 - 15:30 uur Vrouwenbond (om de week)

Naaiclub (om de week)

(vanaf 22 april)

15:30 - 17:00 uur Kinderkunstclub

09:00 - 15:30 uur Open Huis

10:00 - 12:30 uur 2e Kans Kledingwinkel

12:30 - 13:30 uur Samen lunchen (voor €1,50)

13:00 - 14:30 uur 2e Kans Kledingwinkel

13:30 - 15:00 uur Wandelen (bij goed weer)

14:00 - 15:00 uur Wat lees ik nu? Bijbelleeskring

(vanaf 16 april)

Page 28: Korpsnieuws april | mei 2015

Leger des H

eils korps U

trecht

Schooneggendreef  27H

3562  GG  Utrecht

t.  (030)  265  65  68

e.  korps.utrecht@

legerdesheils.nl w

.  www.legerdesheilsutrecht.nl

b.  

NL

62 R

AB

O 0

39 4

2 56 50

6