KultuurKaffee april-mei 2013

Click here to load reader

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Programma KultuurKaffee april - mei 2013

Transcript of KultuurKaffee april-mei 2013

 • driemaandelijks tijdschrift en programma van trefcentrum y vzw vrije universiteit brussel

  april mei april mei april mei april mei april mei april mei april mei april mei april

 • Als de vrieskou onze tenen blijft kriebelen, dan duikt mijn vrouw graag met haar hoofd in de kleurrijke catalogi van reisbureaus. Ze droomt dan van een tiendaagse op Tenerife of een maandje Marokko. Als het koud is, wil zij warmte. En als het warm is, moet ze zagen. Of puf-fen. Dikwijls zelfs beiden. En veelal tegelijk. De feministen onder u zullen fijntjes opmerken dat ik de vrouw alweer portretteer als een zeur, maar clichs kloppen nu eenmaal altijd. Tenzij ze verkeerd zijn. Ik laat me graag door mijn vaak oprecht vrolijke en initiatiefnemende vrouw (dit zeg ik allerminst om feministen te paaien!) ontvoeren, maar ze kent mijn voorwaarden. Vliegen is uit den boze en van varen word ik misselijk. Ik wil ongestoord kunnen lezen en op zijn minst n museum bezoeken. Er moet een cinema zijn en zo mogelijk een concertgebouw. Ik wil op restaurant vlees kunnen eten en alcohol drinken. Geen steak friet noch Belgisch bier van t vat. En zeker geen Hollanders. De architectuur moet me bevallen vanuit een taxi en ik mag me niet bekocht voelen. Verder wil ik elke morgen lekkere koffie. Dat is me dunkt toch niet zo veel gevraagd. Toch blijven we dit jaar thuis en kruip ik elke avond gezellig met een warmwaterkruik alleen in bed. Warme groeten, Arseen

  Cultuur met de grote K (13)Arseen Deprez

  onze correspondent ten lande

 • Woensdag 17/04/13 KultuurKaffee - 20u30 - GRATIS

  Artfight ARTFIGHT is een spectaculaire tekenwedstrijd waarin het talent van kunstenaars in verschillende rondes tegen elkaar afgewogen wordt onder bege-leiding van een DJ/MC die voor de nodige inspira-tie en sfeer zorgt.

  Vanaf 20u30 wordt het KultuurKaffee omgedoopt tot een relaxte ruimte waarin de artiesten hun ta-lenten de vrije loop kunnen laten gaan, toeschou-wers hun favoriete kunstenaar aanmoedigen en zelfs mee in de strijd kunnen springen. Er wordt genoeg materiaal voorzien zodat echt iedereen die plots een briljante ingeving heeft, kan meedoen. De artiesten die liever hun eigen materiaal mee-nemen, mogen dat natuurlijk ook. Daar bovenop gaat de winnaar nog eens naar huis met een fan-tastische prijs!

  Dit alles, gratis en voor niets!Wil je zeker zijn van een plaats in de competitie of wil je wat meer informatie? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar artfight.vub@gmail.com

  A unique and hilarious mixture of live art, pro-wrestling style characters and improvised commentary, theres truly nothing like it in the world today. Cheer on your favorite artists and lead them to victory in this live art competition at KultuurKaffee.

 • DONDERDAG 18 /04/ 2013 AB Club - 19u00 - 5

  Rockracefinale @ AB Club Op donderdag 18 april vindt de grote finale van ROCKRACE plaats in de AB Club. De vier bands die de voorrondes en halve finales overleefden, strijden hier voor eeuwige Brusselse roem! Deze finalisten raakten alvast dit jaar in de finale:

  Soldier Six: 19u30Dogs Of Cibola: 20u30Bearskin: 21u30Stella Nova: 22u30

  De eerste 50 betalende bezoekers (vvk of avond-kassa) krijgen een gratis drankje aangeboden. Zaal volzet? Niet getreurd! De finale zal ook live te beluisteren zijn vanuit het nabij gelegen Rits Caf dankzij studentenradio XL Air.

  AB Club, this is where the final battle of the ROCKRACE will be fought. Soldier Six, Dogs of Cibola, Bearskin and Stella Nova will compete for the title of best Brussels Studentband of 2013. No more tickets left? Follow the competition live from the nearby Rits Caf thanks to XL Air radio.

 • Donderdag 25/04/2013 - woensdag 8/05/2013 KK GALLERY - GRATIS

  Het Grote Ongeduld!XtraOp donderdag 25 april start de expo HET GROTE ONGEDULD!XTRA waarin masterstudenten beel-dende kunsten die niet de klassieke kortfilm als basis nemen maar zich op multimedia en expe-rimentele film storten, een platform aangeboden wordt. Een eigenzinnige selectie films en video-installaties vindt gedurende drie weken onderdak in de KK Gallery. Dit alles kadert binnen het kort-filmfestival Het Grote Ongeduld! waarop eindwer-ken van pas afgestudeerde Belgische filmmakers getoond worden.

  Vernissage expo op 25/04/2013 vanaf 19u30.

  Met werk van oa.

  Kristof Lemmens SMOGDeze audiovisueel artiest, performer en beeldend kunstenaar gaat op zoek naar de potische inter-actie tussen beeld en geluid die op een visuele en fysieke manier het kunstwerk achter de ruimte herdefinieert.

 • Donderdag 25/04/2013 - woensdag 8/05/2013 KK GALLERY - GRATIS

  Het Grote Ongeduld!XtraJefta Hoedendijk - Delay CanvasHet werk van Jefta Hoedendijk staat in het teken van het menselijke lichaam dat beelden, texturen en interactieve visuals creert. Hoedendijk onder-zoekt hoe het fysieke lichaam communiceert met het digitale. In de interactieve installatie Delay Canvas wordt de kijker gedetecteerd door een Ki-nect. Deze registreert de vorm van het lichaam van de toeschouwer en projecteert dit lichaam als een soort van Chinees schaduwspel op een ruitenpatroon.

  Lisette de Greeuw - A conversation in a possible future

 • Donderdag 25/04/2013 - woensdag 8/05/2013 KK GALLERY - GRATIS

  Het Grote Ongeduld!XtraCelien De Cloedt - Lost in Balance Lost in Balance is de filminstallatie van Celien De Cloedt waarin het verhaal wordt verteld van Mela-nie. Door een auto-ongeluk liep Melanie een Niet Aangeboren Hersenletsel(NAH) op waardoor ze sindsdien kampt met motorische beperkingen. Na een lange revalidatie probeert ze de draad terug op te pikken in de maatschappij maar dat blijkt niet altijd even simpel

  De tentoonstelling is doorlopend open van maan-dag t.e.m. vrijdag van 10 tot 18 uur.

  Meer info: www.hetgroteongeduld.be

  (i.s.m. artcinema OFFOff)

  Met de steun van de gemeente Elsene, De Vlaamse Overheid en De Vlaamse Gemeenschapscommis-sie.

  HET GROTE ONGEDULD!XTRA is an expo under the umbrella of the shortfilm festival Het Grote Ongeduld!. The festival makes the graduation projects available for the general as well as the specialized public. Xtra! focu-ses specifically on multimedia and experimental film as an additional component. With work of Jefta Hoeden-dijk, Kristof Lemmens, Lisette De Greeuw and Celien De Cloedt.

 • DONDERDAG 25/04/2013 KultuurKaffee - 21u00 - gratis

  Het Grote Ongeduld!Xtra cineconcert:Berlin 1927/ Live soundtrack by We Stood Like Kings

  Live post-rock op stille film! WE STOOD LIKE KINGS, schreef tijdens het voorjaar van 2012 een exclusieve soundtrack op Berlin, die Sinfonie der Grossstadt (1927) van Walter Ruttmann. Deze zwart-witprent geldt als blauwdruk voor de verschillende, potische stadsportretten die eind de jaren twintig het levenslicht zagen. De sferi-sche documentaire toont het Berlijn van 1927 in de vaart van een ontluikende grootstad. Een flow van rust en intensiteit, mens en machine, sluipt doorheen een stad waarin alles lijkt te bewegen. Als een beeldensymfonie streelt de film de mo-derniteit, vervolledigd door schilderachtig piano-spel, dwingende ritmes en diepgravende gitaren.

  Deze vertoning kadert in de opening van de expo Het Grote Ongeduld!Xtra.

  Within the context of Het Grote Ongeduld!Xtra, Kul-tuurKaffee screens Berlin 1927 by Walter Ruttmann accompanied by the live soundtrack of rock band WE STOOD LIKE KINGS. Expect complex post-rock with strong progressive influences, in which several entan-gled melodies are combined in such a way that you will feel inclined to let it slowly ripen in your ear. An adventurous mixture of intensity and refinement at the crossroads between innovation and tradition.

  Met de steun van 100%Puur.

 • MAANDAG 29/04/2013 Cinema Rits - 20:30 - 2/4

  KK @ Rits Caf Cineconcert: Expulsion Propellor speelt Nosferatu(1922)

  In samenwerking met EXPULSION PROPELLOR schreef componist Michiel De Malsche een nieuwe soundtrack bij de Duitse Expressionisti-sche stille horrorfilm Nosferatu, eine Sympho-niedes Grauens.

  Best mogelijk dat de muzikanten van het ensem-ble een belletje doen rinkelen. Het zijn dan ook niet de eerste de besten: Han Swolfs (Kiss the Anus of a Black Cat.); Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman), Romek Maniewski (Arsis4) en Michiel De Malsche (componist van zowel klas-sieke hedendaagse muziek als van muziek voor theater- en danswereld).

  Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922) is een expressionistisch meesterwerk dat aan de basis ligt van de horrorcinema. In deze allereerste filmadaptatie van Bram Stokers Dra-cula zien we hoe een onverschrokken zakenman diep doordringt in het bijgelovige hart van Tran-sylvani om daar een ogenschijnlijk eenvoudige transactie af te ronden

  Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, the le-gendary masterpiece by Wilhelm Friedrich Murnau, with a completely new soundtrack written & performed by experimental ensemble EXPULSION PROPELLER, played live @ Cinema Rits. Musicians: Michiel De Malsche (Piano/Compositions), Han Swolfs (Analog Synths), Bert Dockx (Electric Guitar) & Romek Ma-niewski (cello).

 • Expo/Lezing Radioconcerten Flagey: 75 jaar KlankenfabriekHet Omroepgebouw Flagey en het Brussels Philar-monic vieren dit jaar hun 75ste verjaardag. Voor die gelegenheid maakte het Sint-Lukasarchief de tentoonstelling 75 JAAR KLANKENFABRIEK en werd het boek Het Orkest, van Radio-Orkest tot Brussels Philharmonic uitgegeven door Lannoo.

  Auteurs van het boek zijn: Kristin Van den Buys, docent, onderzoekscordinator en cordinator van de muziek- en cultuurwetenschappen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, Katia Segers, professor communicatiewetenschappen van de VUB en Jos Vanden