KultuurKaffee april-mei 2013

24
driemaandelijks tijdschrift en programma van trefcentrum y’ vzw vrije universiteit brussel april mei april mei april mei april mei april mei april mei april mei april mei april

description

Programma KultuurKaffee april - mei 2013

Transcript of KultuurKaffee april-mei 2013

Page 1: KultuurKaffee april-mei 2013

driemaandelijks tijdschrift en programma van trefcentrum y’ vzw vrije universiteit brussel

april mei april mei april mei april mei april mei april mei april mei april mei april

Page 2: KultuurKaffee april-mei 2013
Page 3: KultuurKaffee april-mei 2013

Als de vrieskou onze tenen blijft kriebelen, dan duikt mijn vrouw graag met haar hoofd in de kleurrijke catalogi van reisbureaus. Ze droomt dan van een tiendaagse op Tenerife of een maandje Marokko. Als het koud is, wil zij warmte. En als het warm is, moet ze zagen. Of puf-fen. Dikwijls zelfs beiden. En veelal tegelijk. De feministen onder u zullen fijntjes opmerken dat ik de vrouw alweer portretteer als een zeur, maar clichés kloppen nu eenmaal altijd. Tenzij ze verkeerd zijn. Ik laat me graag door mijn vaak oprecht vrolijke en initiatiefnemende vrouw (dit zeg ik allerminst om feministen te paaien!) ontvoeren, maar ze kent mijn voorwaarden. Vliegen is uit den boze en van varen word ik misselijk. Ik wil ongestoord kunnen lezen en op zijn minst één museum bezoeken. Er moet een cinema zijn en zo mogelijk een concertgebouw. Ik wil op restaurant vlees kunnen eten en alcohol drinken. Geen steak friet noch Belgisch bier van ’t vat. En zeker geen Hollanders. De architectuur moet me bevallen vanuit een taxi en ik mag me niet bekocht voelen. Verder wil ik elke morgen lekkere koffie. Dat is me dunkt toch niet zo veel gevraagd. Toch blijven we dit jaar thuis en kruip ik elke avond gezellig met een warmwaterkruik alleen in bed. Warme groeten, Arseen

Cultuur met de grote K (13)Arseen Deprez

onze correspondent ten lande

Page 4: KultuurKaffee april-mei 2013

Woensdag 17/04/13 KultuurKaffee - 20u30 - GRATIS

Artfight ARTFIGHT is een spectaculaire tekenwedstrijd waarin het talent van kunstenaars in verschillende rondes tegen elkaar afgewogen wordt onder bege-leiding van een DJ/MC die voor de nodige inspira-tie en sfeer zorgt.

Vanaf 20u30 wordt het KultuurKaffee omgedoopt tot een relaxte ruimte waarin de artiesten hun ta-lenten de vrije loop kunnen laten gaan, toeschou-wers hun favoriete kunstenaar aanmoedigen en zelfs mee in de strijd kunnen springen. Er wordt genoeg materiaal voorzien zodat echt iedereen die plots een briljante ingeving heeft, kan meedoen. De artiesten die liever hun eigen materiaal mee-nemen, mogen dat natuurlijk ook. Daar bovenop gaat de winnaar nog eens naar huis met een fan-tastische prijs!

Dit alles, gratis en voor niets!Wil je zeker zijn van een plaats in de competitie of wil je wat meer informatie? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar [email protected]

A unique and hilarious mixture of live art, pro-wrestling style characters and improvised commentary, there’s truly nothing like it in the world today. Cheer on your favorite artists and lead them to victory in this live art competition at KultuurKaffee.

Page 5: KultuurKaffee april-mei 2013

DONDERDAG 18 /04/ 2013 AB Club - 19u00 - €5

Rockracefinale @ AB Club Op donderdag 18 april vindt de grote finale van ROCKRACE plaats in de AB Club. De vier bands die de voorrondes en halve finales overleefden, strijden hier voor eeuwige Brusselse roem! Deze finalisten raakten alvast dit jaar in de finale:

Soldier Six: 19u30Dogs Of Cibola: 20u30Bearskin: 21u30Stella Nova: 22u30

De eerste 50 betalende bezoekers (vvk of avond-kassa) krijgen een gratis drankje aangeboden. Zaal volzet? Niet getreurd! De finale zal ook live te beluisteren zijn vanuit het nabij gelegen Rits Café dankzij studentenradio XL Air.

AB Club, this is where the final battle of the ROCKRACE will be fought. Soldier Six, Dogs of Cibola, Bearskin and Stella Nova will compete for the title of best Brussels Studentband of 2013. No more tickets left? Follow the competition live from the nearby Rits Café thanks to XL Air radio.

Page 6: KultuurKaffee april-mei 2013

Donderdag 25/04/2013 - woensdag 8/05/2013 KK GALLERY’ - GRATIS

Het Grote Ongeduld!XtraOp donderdag 25 april start de expo ‘HET GROTE ONGEDULD!XTRA’ waarin masterstudenten beel-dende kunsten die niet de klassieke kortfilm als basis nemen maar zich op multimedia en expe-rimentele film storten, een platform aangeboden wordt. Een eigenzinnige selectie films en video-installaties vindt gedurende drie weken onderdak in de KK Gallery’. Dit alles kadert binnen het kort-filmfestival Het Grote Ongeduld! waarop eindwer-ken van pas afgestudeerde Belgische filmmakers getoond worden.

Vernissage expo op 25/04/2013 vanaf 19u30.

Met werk van oa.

Kristof Lemmens – SMOGDeze audiovisueel artiest, performer en beeldend kunstenaar gaat op zoek naar de poëtische inter-actie tussen beeld en geluid die op een visuele en fysieke manier het kunstwerk achter de ruimte herdefinieert.

Page 7: KultuurKaffee april-mei 2013

Donderdag 25/04/2013 - woensdag 8/05/2013 KK GALLERY’ - GRATIS

Het Grote Ongeduld!XtraJefta Hoedendijk - Delay CanvasHet werk van Jefta Hoedendijk staat in het teken van het menselijke lichaam dat beelden, texturen en interactieve visuals creëert. Hoedendijk onder-zoekt hoe het fysieke lichaam communiceert met het digitale. In de interactieve installatie ‘Delay Canvas’ wordt de kijker gedetecteerd door een Ki-nect. Deze registreert de vorm van het lichaam van de toeschouwer en projecteert dit lichaam als een soort van Chinees schaduwspel op een ruitenpatroon.

Lisette de Greeuw - ‘A conversation in a possible future’

Page 8: KultuurKaffee april-mei 2013

Donderdag 25/04/2013 - woensdag 8/05/2013 KK GALLERY’ - GRATIS

Het Grote Ongeduld!XtraCelien De Cloedt - Lost in Balance Lost in Balance is de filminstallatie van Celien De Cloedt waarin het verhaal wordt verteld van Mela-nie. Door een auto-ongeluk liep Melanie een ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’(NAH) op waardoor ze sindsdien kampt met motorische beperkingen. Na een lange revalidatie probeert ze de draad terug op te pikken in de maatschappij maar dat blijkt niet altijd even simpel…

De tentoonstelling is doorlopend open van maan-dag t.e.m. vrijdag van 10 tot 18 uur.

Meer info: www.hetgroteongeduld.be

(i.s.m. artcinema OFFOff)

Met de steun van de gemeente Elsene, De Vlaamse Overheid en De Vlaamse Gemeenschapscommis-sie.

‘HET GROTE ONGEDULD!XTRA’ is an expo under the umbrella of the shortfilm festival ‘Het Grote Ongeduld!’. The festival makes the graduation projects available for the general as well as the specialized public. Xtra! focu-ses specifically on multimedia and experimental film as an additional component. With work of Jefta Hoeden-dijk, Kristof Lemmens, Lisette De Greeuw and Celien De Cloedt.

Page 9: KultuurKaffee april-mei 2013

DONDERDAG 25/04/2013 KultuurKaffee - 21u00 - gratis

Het Grote Ongeduld!Xtra cineconcert:Berlin 1927/ Live soundtrack by We Stood Like Kings

Live post-rock op stille film! WE STOOD LIKE KINGS, schreef tijdens het voorjaar van 2012 een exclusieve soundtrack op “Berlin, die Sinfonie der Grossstadt” (1927) van Walter Ruttmann. Deze zwart-witprent geldt als blauwdruk voor de verschillende, poëtische stadsportretten die eind de jaren twintig het levenslicht zagen. De sferi-sche documentaire toont het Berlijn van 1927 in de vaart van een ontluikende grootstad. Een flow van rust en intensiteit, mens en machine, sluipt doorheen een stad waarin alles lijkt te bewegen. Als een beeldensymfonie streelt de film de mo-derniteit, vervolledigd door schilderachtig piano-spel, dwingende ritmes en diepgravende gitaren.

Deze vertoning kadert in de opening van de expo Het Grote Ongeduld!Xtra.

Within the context of Het Grote Ongeduld!Xtra, Kul-tuurKaffee screens Berlin 1927 by Walter Ruttmann accompanied by the live soundtrack of rock band WE STOOD LIKE KINGS. Expect complex post-rock with strong progressive influences, in which several entan-gled melodies are combined in such a way that you will feel inclined to let it slowly ripen in your ear. An adventurous mixture of intensity and refinement at the crossroads between innovation and tradition.

Met de steun van 100%Puur.

Page 10: KultuurKaffee april-mei 2013

MAANDAG 29/04/2013 Cinema Rits - 20:30 - €2/4

KK @ Rits Café Cineconcert: Expulsion Propellor speelt “Nosferatu”(1922)

In samenwerking met EXPULSION PROPELLOR schreef componist Michiel De Malsche een nieuwe soundtrack bij de Duitse Expressionisti-sche stille horrorfilm ‘Nosferatu, eine Sympho-niedes Grauens’.

Best mogelijk dat de muzikanten van het ensem-ble een belletje doen rinkelen. Het zijn dan ook niet de eerste de besten: Han Swolfs (Kiss the Anus of a Black Cat.); Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman), Romek Maniewski (Arsis4) en Michiel De Malsche (componist van zowel klas-sieke hedendaagse muziek als van muziek voor theater- en danswereld).

‘Nosferatu, eine Symphonie des Grauens’ (1922) is een expressionistisch meesterwerk dat aan de basis ligt van de horrorcinema. In deze allereerste filmadaptatie van Bram Stokers Dra-cula zien we hoe een onverschrokken zakenman diep doordringt in het bijgelovige hart van Tran-sylvanië om daar een ogenschijnlijk eenvoudige transactie af te ronden…

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens’, the le-gendary masterpiece by Wilhelm Friedrich Murnau, with a completely new soundtrack written & performed by experimental ensemble EXPULSION PROPELLER, played live @ Cinema Rits. Musicians: Michiel De Malsche (Piano/Compositions), Han Swolfs (Analog Synths), Bert Dockx (Electric Guitar) & Romek Ma-niewski (cello).

Page 11: KultuurKaffee april-mei 2013

Expo/Lezing Radioconcerten Flagey: 75 jaar KlankenfabriekHet Omroepgebouw Flagey en het Brussels Philar-monic vieren dit jaar hun 75ste verjaardag. Voor die gelegenheid maakte het Sint-Lukasarchief de tentoonstelling ‘75 JAAR KLANKENFABRIEK’ en werd het boek “Het Orkest, van Radio-Orkest tot Brussels Philharmonic” uitgegeven door Lannoo.

Auteurs van het boek zijn: Kristin Van den Buys, docent, onderzoekscoördinator en coördinator van de muziek- en cultuurwetenschappen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, Katia Segers, professor communicatiewetenschappen van de VUB en Jos Vandenbreeden, directeur Architec-ture Archive – Sint-Lukasarchief, bovendien ook curator van de tentoonstelling.

De tentoonstelling 75 jaar Klankenfabriek vond al eerder plaats in Omroepgebouw Flagey en verhuist voor de gelegenheid naar de campus van de VUB. Openingsuren: van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 17u00.

maandag 06/05/2013- vrijdag 24/05/2013 Gebouw D (campus Etterbeek) - gratis

LEZING/VERNISSAGE: Van Radio-orkest tot Brus-sels Philharmonic in Flagey

Ontdek de rijke geschiedenis van de omroepor-kesten!Woon tijdens de opening van onze expo de lezin-gen bij van enerzijds musicologen en media-en beleidsspecialisten over de geschiedenis van de radio-orkesten en anderzijds de architecturale ge-heimen van het Flagey-gebouw:

Met:Kristin Van den Buys (Koninklijk Conservatorium Brussel)Jos Vandenbreeden (Sint Lukasarchief)Lieselotte Goessens (VUB)Lien De Cang (VUB)

Praktisch:Maandag 6/05/2013 van 19u30 tot 21u00, Pro-motiezaal Gebouw D – 2.01, Campus Etterbeek, Pleinlaan 2, 1050 Brussel.

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn be-perkt. Registratie is vereist via [email protected]

Page 12: KultuurKaffee april-mei 2013

dinsdag 07/05/2013 KULTUURKAfFEE – 12u45 - GRATIS

CAMPUSTALKS ‘De school van de humane wetenschappen en sociale alertheid’ Deze Campustalks geeft het woord aan verschil-lende VUB-onderzoekers uit de Humane Weten-schappen. Zij stellen hun onderzoek voor en re-flecteren over een mogelijke toekomst waarvan alternatieve economische, sociale en financiële modellen deel van kunnen uitmaken.

Sprekers:Ilse Mariën (iMinds SMIT) _ Matthias Stevens (Extreme Citizen Science group, University Col-lege London) _ Kathleen Coessens (Philosophy, VUB) _ Yoni Van Den Eede (Philosophy, iMinds-SMIT) _ Christophe Vanroelen (Sociology, VUB) _ Sofie Vermeulen (Cosmopolis, VUB) _ Gert Goe-minne (CLEA, VUB & CDO, UGent)

ENGELS GESPROKEN!

Programma:12.00 -12.45: Lunch (€7,00)12.45-13.45: PechaKucha Presentaties (GRATIS)

Org. Crosstalks i.s.m. KultuurKaffee

The world is changing rapidly. Creativity is a key component in a society that has entered a post-industrial era. To solve the contemporary problems like aging, globalization and technocracy, contem-porary and innovative responses are needed. This Campustalks gives the floor to VUB researchers from the Human Sciences to present their research and to reflect on a possible future society and alter-native economic, social, financial models that could be part of it. ENGLISH SPOKENPowered by PechaKucha

Page 13: KultuurKaffee april-mei 2013

AU COEUR VOLANT een unieke voorstelling met Kurt Defrancq en Jean Paul Van Bendegem

James Ensor en Albert Einstein ontmoetten elkaar in 1933 in het restaurant ‘AU COEUR VOLANT’ in De Haan. Wat er die avond aan tafel precies werd gezegd is ons tot op heden bijster. Maar dat het nu en dan over schone vrouwen en alle belangrijke dingen daarrond ging, staat als een huis.

Acteur Kurt Defrancq en wetenschapsfilosoof Jean Paul Van Bendegem zetten de bewuste avond in scène in het gelegenheidsrestaurant ‘Het Vliegend Hart’, alwaar zij vrijuit spreken over le-ven, liefde en werk. Vermits beiden goed van de tongriem zijn gesneden, zorgt hun ontmoeting niet alleen voor verbaal vuurwerk maar ook voor poëtische amuse-gueules, die vakkundig bereid worden door chef, regisseur en acteur Herwig Deweerdt, bijgestaan door hulp bevallige dienster vertolkt door Ann Verhelst.

Gluur binnen in de interne keuken van kunst en wetenschap!

dinsdag 07/05/2013 KultuurKaffee - 20u00 - €10

(Duur 72 minuten.)

Tickets verkrijgbaar via kultuurkaffee.be en onze Facebookpagina.

Een samenwerking van UPV, August Vermeylen-fonds en KultuurKaffee.

Met de steun van de Mens.nu/IMDB Brussel

Page 14: KultuurKaffee april-mei 2013

Woensdag 08/05/2013 Actor’s Studio -19u - €7/€ 8,5

Het Grote Ongeduld!

Actor’s Studio opent haar deuren om de vinger aan de pols te houden bij het toekomstig, film-makend België. Jonge filmmakers met projecten die de grenzen van traditionele kortfilms in zowel genre als lengte overschrijden, tonen hun werk, gaande van fictie over documentaire tot anima-tiefilm. “Het Grote Ongeduld!” – neemt via haar samen-werking met verschillende partners - een waaier van prijzen onder haar vleugels waarmee de di-verse talenten van deze nieuwe generatie film-makers gestimuleerd wordt!

Laat je een hele avond lang verrassen door de creativiteit en vakkennis van de nieuwe gene-ratie jonge filmmakers, afgestudeerd aan de Belgische filmhogescholen en ontdek welke studenten in de prijzen vallen!

Meer informatie en tickets: www.hetgroteongeduld.be

Adres: Greepstraat 17/19 rue de la Fourche, 1000 Brussel

‘Het Grote Ongeduld! is a shortfilm festival that screens the theses of freshly graduated Belgian film producers at Actor’s Studio Brussels. The festival makes the graduation projects available for the general as well as the specialized public.

Met de steun van de gemeente Elsene, De Vlaamse Overheid en De Vlaamse Gemeenschapscommissie

Page 15: KultuurKaffee april-mei 2013

Artbeats: Five days of City Culture ARTBEATS – Five days of City Culture is een initiatief van Studenten Agogische Wetenschappen aan de VUB in samenwerking met Huis van de Mens, Vermeylenfonds, UPV, VKE en KultuurKaffee. Doel is om de Stad Brussel en haar cultuur in de kijker te zetten. Deze week staat daarom, zowel op de campus in Etterbeek als bij activiteiten daarbuiten, volledig in het teken van ‘urban culture’.

maandag 13/05/2013 - vrijdag 17 /05/2013 Diverse Locaties - €1

Page 16: KultuurKaffee april-mei 2013

PROGRAMMA:

MAANDAG 13/05/2013 ARTBEATS: PARTICIPATE •13u00 -18u00BOEKENSWAP /STADSKORTFILMS /POETRY PER-FORMANCES @ KULTUURKAFFEE - KK GALLERY’

• 19u50 - 22u00OPENINGSSPEECH/ PERCUSSIEGROEP DYNAMO / ZANGFEEST MET CAFE LATTE@TENT AULA Q

DINSDAG 14/05/2013ARTBEATS: VIEW OF DIVERCITY• 15u00 - 20u00STUDENTART OP DE CAMPUS/ WORKSHOP @ KULTUURKAFFEE- KK GALLERY’- CAMPUS ETTERBEEK

WOENSDAG 15/05/2013ARTBEATS: ARTUNE• 15u00 - 22u30 MEDIA & RADIO ART@KULTUURKAFFEE/ KK GALLERY’

DONDERDAG 16/05/2013ARTBEATS: CITYLICIOUS HEART• 11u00 -16u00 STRAATANIMATIE @VUB CAMPUS• 20u00 - 23u00 VARIETEAVOND / PARTY @ KULTUURKAFFEE

VRIJDAG 17/05/2013 LET THE CITY RULE• 11u00- 13u00STADWANDELINGEN• 13u00 – 14u30 LUNCHLEZINGEN MET HANS VANDECANDELAERE• 15u00 – 17u00FILM KINSHASA MBOKA- RAFFI AGHEKIAN@BRONKS

Meer informatie over de activiteiten/uren en locaties van Artbeats:

Artbeats: Five days of City Culture maandag 13/05/2013 ) vrijdag 17 /05/2013 Diverse Locaties- €1

artbeats2013.webs.com

Page 17: KultuurKaffee april-mei 2013

Zaterdag 25/05/2013 Klein Mercelis Theater - 21u00 - gratis

Brussels Jazz Marathon: Trio Grande + Temsé

TEMSE betekent zoveel als vuur in het Tifi nagh, de taal van de Berberstam Toerareg. Het hoeft daarom niet te verbazen dat de muziek van dit kwartet ontspringt uit tribale sferen en mondiale harmonieën die gelieerd zijn aan een esthetiek die dicht bij jazz aanleunt. Temsé’s opzet is niet om een uitgestippelde reis over de verschillende genres en muziekstijlen aan te bieden, maar eer-der om een eigen stem te vinden binnen het rijke scala waardoor ze beïnvloed zijn.

Clément Dechambre - SaxofoonLionel Polis - PianoNicolas Puma - ContrabasMarius Morsomme - Percussie

Percussionist Michel Debrulle (Rêve d’Éléphant Orchestre, Michel Portal,..) en trombonist Michel Massot (Rêve d’Éléphant Orchestre, Mâäk,...) zijn de grondleggers van het onvolprezen TRIO GRANDE. In trio met de Franse saxofonist Laurent Dehors maakte deze jazzband al snel van speel-se en dwarse muziek hun handelsmerk. Het trio

klinkt brutaal en onbeschaamd en staat gekend voor hun inventieve combinaties van harmonie, melodie en improvisatie. Muziek gedreven door een hypnotiserend ritme!

Michel Debrulle: percussie/drumsLaurent Dehors: saxofoon/ klarinet/mondharp/doedelzakMichel Massot: tuba/ trombone/

TRIO GRANDE has been on stage for more than 21 years and consists of Michel Debrulle (drums, percus-sion) Michel Massot (tuba, trombone) and Laurent De-hors (saxophone, clarinet, bagpipe, Jews’ harp). They conjure ingeniously with jazz, classical and cabaret ele-ments. Their music is often whimsical and sensual, but elegant as well. You will hear diagonal sounds and unu-sual rhythms, yet this music is very open and moving. As support the young quartet TEMSE- fi re in Tifi nagh, a Berber language, opens the evening with their jazz rhythms infl uenced by tribal atmospheres.

Page 18: KultuurKaffee april-mei 2013

MAANDAG 6 MEI TOT VRIJDAG 24 MEI EXPO RADIOCONCERTEN FLAGEY: 75 JAAR KLANKENFABRIEKCAMPUS ETTERBEEK GEBOUW D - GRATIS

DINSDAG 7 MEI CAMPUSTALKS: DE SCHOOL VAN DE HUMANE WETENSCHAPPEN EN SOCIALE ALERTHEIDKULTUURKAFFEE - 12u45 - GRATIS

DINSDAG 7 MEI AU COEUR VOLANT EEN UNIEKE VOORSTELLING MET KURT DEFRANCQ EN JEAN PAUL VAN BENDEGEMKULTUURKAFFEE - 20u00 - €10

WOENSDAG 8 MEI HET GROTE ONGEDULD! (KORFILMFESTIVAL)ACTOR’S STUDIO BRUSSEL - 19u00 - €7/8,5

MAANDAG 13 MEI TOT 17 MEI CULTURELE WEEK: ARTBEATS: 5 DAYS OF CITY CULTURECAMPUS ETTERBEEK - €1

ZATERDAG 25 MEI 2013 BRUSSELS JAZZ MARATHON: TRIO GRANDE + TEMSÉKLEIN MERCELIS THEATER - 21u00 - GRATIS

AGENDA KULTUURKAFFEE

WOENSDAG 17 APRIL ARTFIGHT (LIVE ART BATTLE)KULTUURKAFFEE - 20u30 - GRATIS

DONDERDAG 18 APRIL ROCKRACEFINALE: SOLDIER SIX, DOGS OF CIBOLA, BEARSKIN, STELLA NOVAAB CLUB - 19u00 - €5

DONDERDAG 25 APRIL TOT WOENSDAG 8 MEI EXPO: HET GROTE ONGEDULD!XTRAMET O.A. JEFTA HOEDENDIJK, KRISTOF LEMMENS & LISETTE DE GREEUWKK GALLERY’- 19u30 - GRATIS

DONDERDAG 25 APRIL HET GROTE ONGEDULD!(XTRA!) IN CONCERT:BERLIN 1927/ LIVE SOUNDTRACK BY WE STOOD LIKE KINGSKULTUURKAFFEE - 21u00 - GRATIS

MAANDAG 29 APRIL KK @ RITS CAFÉCINECONCERT: EXPULSION PROPELLOR SPEELT “NOSFERATU”(1922)CINEMA RITS – 20u30 - €2/4

Page 19: KultuurKaffee april-mei 2013

AGENDA RITS CAFEwww.ritscafe.be

DINSDAG 16 APRILSCIENCE BAR BRUSSEL: IMMUNOLOGIE FOR DUMMIES WETENSCHAPSCAFE OVER VIRUSSEN EN EPIDEMIEËN RITS CAFÉ - 19u00 - GRATIS

DINSDAG 23 APRILBRUSSEL OPENGERITST PRESENTSFOTOTENTOONSTELLING BRUSSEL&IK ZINNEBIRFEEST + FROWN-I-BROWN (HIP-HOP / SOUL / JAZZ)RITS CAFÉ -19u00 - GRATIS

WOENSDAG 24 APRILJAZZ IN THE PICTURE: TENZIN NGINGTHATSHANG QUINTET JAZZCONCERT FILMED BY RITS STUDENTSRITS CAFÉ - 20u00 - GRATIS

DONDERDAG 25 APRILHISTORIES: ONTMOETING MET JAN LAUWERS RITS CAFÉ - 19u00 -GRATIS

MAANDAG 29 APRILCINECONCERT: EXPULSION PROPELLOR PLAYS NOSFERATUCINEMA RITS -20u30 - €2/4

DINSDAG 30 APRILBRUSSEL OPENGERITST PRESENTSRAMZI BLIJFT ZITTEN STAND-UP COMEDY MET RAMZI ZERQUANE + SURPRISE ACT I.S.M. VAARTKAPOENRITS CAFÉ – 19u00 - GRATIS

DINSDAG 7 MEIBRUSSEL OPENGERITST PRESENTSSYSTEM D HERBEKEKEN KORTFILMPRO-JECT DOOR JONGE BRUSSELAARS I.S.M. PIANOFABRIEKRITS CAFÉ -19u00 – GRATIS

MAANDAG 13 MEICINECONCERT: DARIO ARGENTESI & CHAPLIN

Page 20: KultuurKaffee april-mei 2013

CINEMA RITS - 20u30 - €2/4

DINSDAG 14 MEIBRUSSEL OPENGERITST PRESENTSSCIENCE BAR BRUSSEL: ’t STAD IS VAN IEDEREEN? 60 JAAR MIGRATIE IN BRUSSEL DOORGELICHT MENSCH, ERGER JE NIET (DEEJAY)RITS CAFÉ – 19u00 - GRATIS

DONDERDAG 16 MEIVERLEDEN WEEK 1 EEN KWARTIER RADIOHUMOR OVER DE AFGELOPEN WEEKNACHT VAN HET HOORSPEL MET FRAGMENTEN EN GASTEN UIT DE RADIOWERELDDE LAATSTE VREUGDE XL AIR SLOTFEESTRITS CAFE / CINEMA RITS – 18u30 – GRATIS

DINSDAG 11 JUNISCIENCE BAR BRUSSEL: HAAL MEER UIT JE SMARTPHONE SPECIAL ROND MOBILE APPSRITS CAFE -19u00 - GRATIS

BEKIJK OOK OP WWW.RITSCAFE.BE HET FILMAANBOD VAN CINEMA RITS!

Page 21: KultuurKaffee april-mei 2013
Page 22: KultuurKaffee april-mei 2013

ContactTrefcentrum Y’ vzw – Vrije Universiteit BrusselPleinlaan 21050 Brussel02/629 23 25 – 23 [email protected]

Medewerkers*Jade Corbey: zakelijke en artistieke leiding, programmatieNiklaas Van den Abeele: programmatie

Wenst u KultuurKaffee gratis thuis bezorgd te krijgen? Stuur dan een mail naar [email protected] met vermelding van ‘KultuurKaffee’ in de onderwerpbalk en uw naam en adres in de mail. Inschrijven op onze elektronische nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar hetzelfde email adres met vermelding ‘nieuwsbrief’ in de onderwerpbalk.*Ons programma komt slechts tot stand dankzij de hulp en inspiratie van vele vrijwilligers, sympathisanten, jobstuden-ten, stagairs en partners, waarvoor bijzondere dank.

Dienst Cultuur, Trefcentrum Y’, Kultuurkaffee, KK Gallery’

Page 23: KultuurKaffee april-mei 2013
Page 24: KultuurKaffee april-mei 2013