Vathorst Living 06

Click here to load reader

 • date post

  06-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  240
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Vathorst Living - maart 2010

Transcript of Vathorst Living 06

 • Jaargang 3, editie 6 - maart 2010

  Het lifestyle magazine voor Amersfoort-Vathorst en omgeving

  VATHORST LIVINGInterview:

  MusicalsterRein Kolpa

  Column:

  Vrij zijnReizen:

  Groenland, het land van ijs, hondensleden en eeuwenoude cultuur

  Huis & Interieur:

  Betaalbare luxe badkamers bij Martinique

  Geldzaken:

  Uw vermogen in goede handen

 • De Noord- en de Zuidpoolgebieden zijn meer dan alleen ijs.

  Dieren zoals ijsberen, walvissen & pinguns en planten die zich aangepast hebben aan de extreme omstandigheden.

  Er zijn indrukwekkende landschappen. In de gebieden rond de Noord-pool leven ook nu nog nomadische volkeren met veel oude tradities.

  Wij laten u graag kennismaken met deze bijzondere gebieden.

  Spitsbergen Noors Lapland IJslandGroenland Arctisch Canada Alaska

  Arctisch Rusland de NoordpoolAntarctica de Zuidpool

  Ons uitgebreide en gevarieerde reisaanbod kunt u vinden op onze web-site. Voor informatie en ideen kunt u ook onze brochure aanvragen.

  www.be lugare i zen .n lBeluga Expeditions & Adventuresvan Byemonts ingel 3 3 195 TA Pernistel 010 - 295 01 26 info@belugareizen.nl

  Beluga

  adventures

 • De Noord- en de Zuidpoolgebieden zijn meer dan alleen ijs.

  Dieren zoals ijsberen, walvissen & pinguns en planten die zich aangepast hebben aan de extreme omstandigheden.

  Er zijn indrukwekkende landschappen. In de gebieden rond de Noord-pool leven ook nu nog nomadische volkeren met veel oude tradities.

  Wij laten u graag kennismaken met deze bijzondere gebieden.

  Spitsbergen Noors Lapland IJslandGroenland Arctisch Canada Alaska

  Arctisch Rusland de NoordpoolAntarctica de Zuidpool

  Ons uitgebreide en gevarieerde reisaanbod kunt u vinden op onze web-site. Voor informatie en ideen kunt u ook onze brochure aanvragen.

  www.be lugare i zen .n lBeluga Expeditions & Adventuresvan Byemonts ingel 3 3 195 TA Pernistel 010 - 295 01 26 info@belugareizen.nl

  Beluga

  adventures

  HoofdredactiePatrick de Koning EindredactieXilvania Koense

  Oplage5.000 exemplaren

  Verschijningsfrequentie4x per jaar

  Productie / UitgaveRex MagazinesMarinus van Elswijkkade 143059 SG Rotterdam

  Bladmanagement & VormgevingE-mail: info@vathorst-living.nl

  RedactiePatrick de Koning, Xilvania Koense, Martien Frigerio, Jan Schoeman, Suzanne Unck, Jonneke van Eijsden en Kim Wesselman

  Advertentie-exploitatieTom van DopTelefoon: 010-4764372E-mail: tom@rexmagazines.nl

  Verschijningsdatamaart / juni / september / december

  VerspreidingsgebiedHuis-aan-huis door TNT Post in Vathorst.

  Copyright 2010 Vathorst LivingAlle rechten voorbehouden. De redactie van Vathorst Living is niet aansprakelijk voor gegevens door derden verstrekt. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd of vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

  Meer informatie vindt u op onze website: www.vathorst-living.nl.

  VathorstLiving 3

  COLOFON

  Huis & Interieur05 Ruim 50 jaar ervaring bij Hoda Home & Design07 Ontwerpen is vooral goed luisten naar de klant09 Betaalbare luxe badkamers bij Martinique

  Buitenleven 10 Ontdek het nieuwe wonen met een terrasoverkapping13 Seizoensopening OF Binnen of Buiten

  Geldzaken 16 Uw vermogen in goede handen

  Interview 22 Interview met musicalster Rein Kolpa

  Reizen 24 Groenland, het land van ijs, hondensleden en eeuwenoude cultuur

  Culinair 15 Weet wat je eet 26 Duurzame catering

  Mode17 Kom shoppen in Barneveld19 Ecologische kleding hoeft niet duur ofstoffigtezijn

  Fotografie 29 Dynamisch, creatief en plezier hebben

  Overig04 Voorwoord21 Een vertrouwd adres voor uw huisdier32 Column - Vrij zijn34 Bedrijvenindex

  INHOUDSOPGAVE

  Uitgaan 31 Nacht van de Spoken33 Uit Agenda

 • 4 VathorstLiving

  Coaching bij loopbaan- en levensvragen voorhoger opgeleide vrouwen.

  www.vanideetotzzp.nl opleiding voor startende ondernemende vrouwen

  loopbaancoaching voor hoger opgeleiden

  bezinningsmiddagen voor individuen en kleine groepen op afspraak

  www.suusenco.nlVoor meer informatie:

  www.suusenco.nl

  MED

  E MO

  GELIJK

  GEM

  AA

  KT DO

  OR

  WW

  W.STU

  DIO

  4.NL

  Doe wie je bent!

  Onze kliniek is uitgerust met moderne apparatuur voor onder andere bloedonderzoek, gasanaesthesie met bewaking en het maken van rntgenfotos.

  Openingstijden:ma & vr: 09:30 - 19:00 uur di, wo & do: 09:30 - 17:00 uurBehandeling op afspraak.

  Buiten de openingstijden is er altijd een spoed-dierenarts bereikbaar via 0900-5009009.

  Wageningseberg 102, 3825 GR Amersfoort-Vathorst 033-2530112 www.dierenkliniekvathorst.nl

  AANDACHT, ZORG EN BEGELEIDING VOOR UW HUISDIER

  VoorwoordVoor u ligt alweer de 6de editie van het magazine Vathorst Living. In dit nummer treft u wederom artikelen aan van diverse aard.

  Culinair

  Chefkok Martien Frigerio van Deli & Delight geeft ons een recept voor een overheerlijke lamsrack en voorjaarssalade Daarnaast kunt u bij hem terecht voor biologische maaltijden.

  Huis & Interieur

  Monique Picavet van Pica Bella InterieuradviesBuro vertelt ons over haar activiteiten op het gebied van woninginrichting en -styling. Theo van Vugt van Hoda Home & Design geeft ons een kijkje achter de scher-men en vertelt ons over de meerwaarde die hij en zijn collegas al vele jaren aan zijn klanten biedt. Volgens Christiaan Koloos zijn terrasover-kappingen de trend voor 2010. Ze maken het mogelijk dat je van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar optimaal kunt genieten van het buiten-leven zonder last te hebben van de kou of de zon.

  Mode

  Marco en Henk Romeyn van Romeyn Tailors, hofleverancier en vierde ge-neratie van het in 1898 opgerichte familiebedrijf hebben de travelling tailor opnieuw gentroduceerd. Daarnaast kunt u bij hun vestigingen in Barne-veld terecht voor kinder- en damesmode. Martin Visser van Greanz laat ons verder zien dat ecologische en duurzame kleding een toekomst heeft.

  Financieel

  Martine Hafkamp vertelt ons enthousiast over haar bedrijf Fintessa, een daadkrachtige en betrouwbare vermogensbeheerder die elke klant bij voor- en achternaam kent. Volgens Martine is uw vermogen bij Fintessa in goede handen.

  Reizen

  Jonneke van Eijsden van Beluga Adventures neemt ons dit keer mee op een betoverende reis naar Groenland. Het land van ijs, hondensleden en eeuwenoude cultuur.

  Dit en nog veel meer treft u aan in deze editie van Vathorst Living.

  Ik wens u veel leesplezier,

  Patrick de KoningHoofdredacteur

 • HUIS & INTERIEUR

  VathorstLiving 5

  Hoda Home & Design is al ruim 30 jaar actief in Amersfoort. Het bedrijf is begonnen in de binnenstad maar zeven jaar geleden besloot ei-genaar Theo van Vugt echter om de binnenstad vaarwel te zeggen en naar Nieuwland te gaan. Op zich was het een logische keuze, vertelt Theo. We hebben hier ruim 550 m2 en gratis parkeren voor de deur, terwijl in de binnenstad alles betaald parkeren is en we het met minder dan de helft showroom moesten doen.

  Theo van Vugt is al 52 jaar actief in deze bran-che. Wat ik de afgelopen halve eeuw wel heb geleerd, is dat mensen graag iets willen voe-len. Natuurlijk is het visuele aspect belangrijk, maar tastbaarheid is nog vele malen belangrijk, vertelt eigenaar Theo van Vugt. Daarom is een showroom met veel keus en voelmogelijkheden erg belangrijk. Kijk maar eens om je heen. Overal hangen monsters en stoffen. Je kunt al tastend en voelend een weloverwogen keuze maken. Na al die tijd is de geboren Amster-dammer nog steeds vol passie over zijn werk.

  Hoda Home & Design is een hecht familiebe-drijf. Naast Theo werkt ook zijn zoon al ruim 20 jaar in de zaak en ook Joke, de dame achter de balie draait al net zo lanf enthousiast mee. We hebben hier erg weinig verloop en dat zegt toch wel wat, zegt Theo trots. Het bedrijf heeft eigen stoffeerders, die net als Theo en zijn col-legas gepokt en gemazeld zijn. Ze weten van

  de hoed en de rand en hebben alles in hun car-rire al eens meegemaakt.

  Hoda Home & Design is een speciaalzaak waar de werknemers met passie hun klanten helpen. Van huis uit zijn we eigenlijk woninginrichters en daar hoort ook het geven van interieuradvies bij. Liever geen klant dan een ontevreden klant is het motto van Theo van Vugt.

  Tijdens het interview komt een wat ouder echt-paar binnen dat Theo enthousiast begroet. Deze mensen komen hier al tientallen jaren en zijn nu ook aan het rondkijken voor hun zoon. Mag ik ze even helpen. Ik knik instemmend en blijf met een glas spa rood lekker aan de bar zitten en observeer Theo. Ik zou voor jaloezien eigen-lijk sneller kiezen voor 25 mm in plaats van 16 mm, hoor ik Theo uitleggen aan het echtpaar. Als u aangeeft welke kleur en uitvoering uw voorkeur heeft, dan zullen we ze gratis inmeten en monteren.

  Na enkele minuten verlaat het echtpaar tevreden Hoda Home & Design en Theo komt weer naar de bar. Sorry hoor, maar we zijn nu eenmaal door service en het leveren van kwaliteit groot geworden, verdedigt Theo zichzelf. Omdat we een speciaalzaak in gordijnen, vloerbedek-king en zonwering zijn, verzorgen we ook altijd gratis het inmeten en de installatie. Zo weten we dat het altijd goed gebeurt en er geen problemen

  ontstaan. En deze werkwijze werpt volgens Theo zijn vruchten af. Als ik over straat loop, dan hoef ik nooit achterom te kijken of er wel-licht een ontevreden klant aankomt, zegt Theo met een glimlach. Ik hoef alleen maar veel ge-dag te zeggen en korte praatjes te maken.

  Het brede assortiment van Hoda Home & De-sign is onder te verdelen in drie hoofdpijlers.