van GUST JANSEN - holubar.sk · 2012. 12. 30. · DE DUIF - Gust Jansen - blz. 1 HET LEVENSWERK VAN...

of 9 /9
DE DUIF - Gust Jansen - blz. 1 HET LEVENSWERK VAN GUST JANSEN BASISHOK VAN KAMPIOENEN IN BINNEN- EN BUITENLAND GUST JANSEN Omwille van gezondheidsredenen en ouderdom (75 jaar) SENSATIONELE TOTALE VERKOPING van Heilaarstraat 28, 2340 Beerse, tel. 014/61.65.99 Organisatie/info/kooporders : Jan Hermans (NL) tel. 04022-15575, fax 04022-16075, e-mail : deduif.iae.nl (vanuit het buitenland tel. 0031-4022-15575, fax 0031-402216075) De verkoping gaat door op ZONDAG 24 OKTOBER 2010 Aanvang : 14 uur (bezichtigen vanaf 12 uur) In zaal “Heilaar” Heilaarstraat 35, 2340 Beerse (de zaal ligt op 100 m van het huis van Gust)

Embed Size (px)

Transcript of van GUST JANSEN - holubar.sk · 2012. 12. 30. · DE DUIF - Gust Jansen - blz. 1 HET LEVENSWERK VAN...

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 1

  HET LEVENSWERK VAN GUST JANSEN

  BASISHOK VAN KAMPIOENEN IN BINNEN- EN BUITENLAND

  GUST JANSEN

  Omwillevangezondheidsredenen enouderdom(75jaar)

  SENSATIONELE TOTALE VERKOPING

  van

  Heilaarstraat28,2340Beerse,tel.014/61.65.99

  Organisatie/info/kooporders : JanHermans(NL)tel.04022-15575,fax04022-16075,e-mail:deduif.iae.nl(vanuithetbuitenlandtel.0031-4022-15575,fax0031-402216075)

  Deverkopinggaatdoorop

  ZONDAG24OKTOBER

  2010 Aanvang:14uur(bezichtigenvanaf12uur)

  Inzaal“Heilaar”Heilaarstraat35,2340Beerse (dezaalligtop100mvanhethuisvanGust)

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 2

  De anDere JansenBeerse. We schrijven 15 juni 1935 als het jonge gezin van Rene Jansen en Fien Van Hove wordt uitgebreid met een tweeling... Gust en Marcel Jansen. Zoals in die tijd ge-bruikelijk was worden de kindjes thuis ge-boren... Heilaerstraat, Beerse staat op het geboortebewijs... 75 jaar later woont Gust nog altijd in zijn geboortehuis.Het is 8 augustus 2010 als wij op bezoek gaan in de Heilaerstraat 28.Het zonnetje schijnt en Gust zit - in duiven-kiel- in de tuin te babbelen met twee heren op leeftijd. Het zijn tweelingbroer Marcel - met hemd en das - en overbuurman Louis Maes. Drie jaar geleden zijn de duiven van Louis verkocht maar hij loopt nog altijd in duivenkiel rond en komt iedere dag naar de duiven van Gust kijken. Gust, Marcel en Louis genieten als ze over duiven praten en herinneringen ophalen.

  GeborenkampioenenGust : “Als kind was ik niet weg te slaan van het duivenhok van nonkel Louis (broer van moeder Fien). De naam Louis Van Hove, Beerse klonk in die tijd als een klok. Tegen Louis was 30 jaar niet te spelen... nadien namen zijn zonen Miel en Ludo de fakkel over... ook fijne melkers met superduiven...”Gust: “Ik ben in 1949 begonnen met duiven die afkomstig waren van - hoe zou het ook anders kunnen - nonkel Louis Van Hove. De duiven stonden wel op naam van vader Rene.Op een gegeven moment verhuisden we naar de andere kant van de brug... het was een heel andere tijd dan vandaag... om een paar centen bij te verdienen baatten vader en moeder een cafeetje uit. In 1963 zijn we teruggekomen naar de Heilaerstraat.”Op twee oude duivendiplomas staat te lezen... 1e kampioen 1963... 1e kampioen 1966... het is lang geleden maar de ogen van Gust blinken als hij terugmijmert in de tijd.Maar het bleef niet bij duiven. In het heem-kundige boek van de gemeente Beerse wordt een riant artikel gewijd aan Gust Jan-sen- de voetballer... “De zwaarste schoen” lezen we onder een actiefoto. Op zijn 17e knalde de Gust meer dan 40 goals binnen en werd topscorer van eerste provinciale bij Lentezon Beerse... Gust was vroeg rijp maar ook onverslijtbaar en voetbalde tot zijn 50e... de laatste jaren in zaal en bij de veteranen...In hetzelfde artikel lezen we dat Gust super speelde met zijn duiven. Wie had anders verwacht ? Maar geen rozen zonder door-nen... in 1982 moest Gust een laffe upper-cut incasseren toen 16 pas geringde jonge duiven werden gestolen.

  Voor ons op tafel ligt een oud krantenknipsel uit Gazet Van Antwerpen (6 juli 1984).“De andere Gebr. Jansen” is de titel. De gazet schreef een mooi artikel om het sterke spel van Gust, Marcel en Jos Jansen te be-lichten. Een verwijzing naar de mannekes uit Arendonk... verschillende broers, ande-re schrijfwijze maar evenzeer uitmuntende prestaties met de duiven.Het grootste verschil was dat Gust, Mar-cel en Jos het ieder voor eigen rekening deden.Gust was de beste zonder de andere broers te kort te doen.. Marcel was zes jaar op rij al-gemeen kampioen Noyon en is kweker van de beste duif van Beerse van 2010.. Jos was specialist met duivinnen op de halve fond...De Gazet Van Antwerpen was in de pen gekropen omwille van de stuntuitslag op Noyon op 17 juni 1984. Tegen 386 duiven wonnen ‘de andere” Gebr. Jansen 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 11, 13, 15, 16, 19, 21, 29, 30, 31, 33, 37... de computer sloeg bijna tilt.Voor ons op tafel ligt ook de uitslag van Noyon van 23 mei 1999. Tegen 1687 jonge duiven is de uitslag 1. Gust Jansen

  Hethalvevruchtgebruikvande“Olympiade”

  De kermisprijskamp van Beerse is een klas-sieker in zijn genre. Van heinde en verre komen de beste vitessers er op af. Voor ons ligt de uitslag van 2001.1. Heremans-Ceusters 2. Gust Jansen 3 Heremans-Ceusters 4 Gust Jansen.Duidelijker kan een uitslag niet zijn.Kort nadien brak de tijd aan van de “Olym-piade” van Gust (2e nat. asduif KBDB 2002, Olympiadeduif Lievin 2003). Alle kandidaat kopers kwamen echter te laat.Gust en Leo Heremans maakten een uniek akkoord. Het bestond erin dat Leo het halve vruchtgebruik van de “Olympiade” kocht. In de praktijk zit de “Olympiade” sinds die overeenkomst afwisselend een maand in Beerse en een maand in Vorselaar. We zouden niet weten wie het gelukkigst is met deze regeling.Leo Heremans steekt het niet onder stoelen of banken.. Leo : “Ik ben er keigoed mee. Ik leerde Gust in feite toevallig kennen. We maakten een fietstochtje en gingen een koffietje drinken in het café naast de brug in Beerse.Gust kwam ook binnen... mijn maten porden me aan en zeiden “dat is de beste duiven-melker van Beerse”. Van het een kwam het ander, we geraakten aan de praat en Gust nodigde me uit om naar de duiven te komen zien. Ik ging graag op die uitnodiging in en was serieus onder de indruk van de dui-ven. Toen Gust me voorstelde om zijn twee beste duiven mee te nemen voor een kop-pel eieren was ik helemaal overtuigd. Toen de “Olympiade” uitgezonden werd naar de Olympiade in Lievin belde ik Gust op om hem proficiat te wensen. Gust was blij maar klonk ook bezorgd.. de halve wereld wilde zijn duif kopen maar hij twijfelde.”Leo : “Gust noemde me de bedragen die hij kon krijgen. Ik overlegde met mijn vrouw en belde met de vraag of ik eens mocht langskomen. Dat was natuurlijk geen pro-bleem. Toen ik mijn voorstel deed was Gust onmiddellijk akkoord. Voor mij bete-kende deze overeenkomst het winnende

  2. Jos JansenOp een andere uitslag van Noyon (25 juli 1999) lezen we tegen 543 oude duiven 1. Marcel Jansen 2. Gust Jansen.De tweelingbroers Marcel en Gust zitten naast elkaar en beleven er nog altijd plezier aan.

  In het duivenlokaal van Beerse heeft jaren een biljarttafel gestaan...Je moet het je voorstellen... Gust Jansen was onklopbaar met de duiven en kon bil-jarten als de beste. Zo goed zelfs dat hij werd geselecteerd voor de Europabeker driebanden (ploegen van vier)... alleen broer Jos was nog een tikkeltje beter.. hij vormde ploeg met Raymond Ceulemans in Barcelona.Gust: “Biljarten was natuurlijk plezant maar ik hield toch het meest van de duiven. Qui-evrain en Noyon zijn altijd mijn favorieten geweest maar mijn duiven kunnen zeker verder. In 1997 liet ik me overhalen om ver-der te spelen. Ik ging voorzichtig met een mandje van twee duiven om de degens te kruisen met de grote jongens van Union An-werpen. Het waren duivinnen die hun man-netje(!) konden staan. Het beste vloog drie keer kop op de halve fond en werd asduif... om het seizoen af te ronden speelde ik het duivinnetje op Bourges en poulde haar drie keer tot 1000. Het is mijn Bourgesduivin die later uitgroeide tot een superkweekduivin.”

  Hebtgemijnduivinbij?Gust is een echte. Hij is er dag en nacht mee bezig en heeft alles gezien op een dui-venkot. Gust is een beetje duif tussen de duiven.

  Gust : “Duiven laten veel zien maar je moet het willen zien... Ik viel mijn duiven niet las-tig maar ik was er altijd mee bezig. In 2000 had ik een uitzonderlijke jonge duif. Hij was zo slim als een mens en vloog twaalf keer aan de kop. In de week was die duif heel rustig maar als ik zaterdagmorgen op het kot kwam keek hij mij doordringend aan alsof hij wilde vragen ‘hebt ge mijn duivin bij’ Het is mijn 908/00. Hij werd 1e provin-ciaal kampioen met een scherp coëfficiënt. Maar ook de broer van de 908/00 vloog gemakkelijk eerste prijzen. Als jonge duif vloog hij 2 minuten los op Noyon (lossing na de middag). Als jaarling of oude duif vloog hij opnieuw een paar minuten los. Staalblauwe hemel en wind op de snavel. In het lokaal konden ze het niet geloven. Ik begreep de mensen wel..Zo’n voorsprong is meestal met wind van achter. De groot-moeder van die mannen is de “Lichte As”. Zij werd kampioen in het groot samen-spel van Turnhout (19 bonden) en vloog 7 Noyons op één nest.. goed voor 2x 2e prijs, 2x 3e prijs en nog een 45e tegen duizenden duiven in Turnhout. In de jaren tachtig had ik een lijn die minuten vooruit kon vliegen. De Witte van 85 was er één van... de eerste keer dat hij op Noyon kwam vloog hij zes minuten vooruit... een andere keer vloog dezelfde duif zelfs 10 minuten los... dat zijn witte merels. Als je zo’n duif ontdekt ben je de gelukkigste duivenmelker van de wereld...”

  lot in de loterij.”Gust: “Ik wist niet goed wat ik moest doen toen maar het voorstel van Leo was het beste... de “Olympiade” is een super... door onze regeling hebben we beide kunnen ge-nieten van zijn kweekwaarde. De verstand-houding met Leo is voortreffelijk. Dat wil ik ook eens beklemtonen.”

  HetafscheidAan de muur hangen mooie familiefoto’s van Gust, zijn vrouw, de drie kinderen en de kleinkinderen. Maar het leven kan ook hard zijn... na een korte ziekte is de vrouw van Gust enkele jaren geleden overleden... ook de gezondheid van Gust kan veel beter.Hij heeft zelf de conditie niet meer om met duiven te spelen... de laatste drie jaar is in 2008 gevlogen met jonge duiven en in 2010 met twee jaarlingen. Ze vlogen super.

  Tijdens het gesprek schuiven zoon Kris en schoonzoon Rob Devrij een stoel bij.Sinds de gezondheidsproblemen van Gust is Rob een onmisbare helper geworden op het duivenhok. Hij is - naar eigen zeggen - zelf geen melker maar doet precies wat Gust vraagt. Hokken kuisen, eten geven en proper water...Rob : “We doen ons best voor Gust. Ik heb me nooit iets van duiven aangetrokken... in het dorp hoorde ik wel eens zeggen ‘je moet niet poulen tegen de Jansen want je bent je geld toch kwijt’. Ik wist wel dat Gust niet rap content was... het moesten goei zijn of ze sneuvelden onder het kapmes... in 2008 stond ik mee te kijken... hij ging naar Quievrain om te kunnen poulen en speelde met een paar jonge duiven 3.000 euro winst in het Tienverbond. Dat maakte indruk op mij...”Na rijp beraad en gedwongen door gezond-heidsproblemen heeft Gust besloten om te stoppen met duiven. Op zondag 24 oktober wordt de bron volledig leeggeschept in ge-meenschapscentrum ’t Heilaer... de veiling-zaal is op 100 meter van het hok waar de duiven voor zo veel plezier hebben gezorgd.

  Luc Van den Plas

  Gust en tweelingbroer Marcel (°15 juni 1935). Foto 14 september 2010.

  De duiven gaan komen. De klok staat al klaar.

  Gust in volle fleur (1984).

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 3

  De OLYMPIaDe

  1e Quievrain 390 d.1e Noyon 1931 d.1e Noyon 1393 d.2e Quievrain 485 d.2e Quievrain 294 d.2e Quievrain 227 d.2e Noyon 1242 d.2e Noyon 795 d.3e Noyon 1322 d.4e Noyon 454 d.7e Noyon 716 d.9e Noyon 874 d.11e Noyon 624 d.

  2e nat. asduif snelheid KBDB 20021e nat. asduif snelheid Ave Regina 2002Olympiadeduif Snelheid Lievin 2003

  UitslagenOlympiadeV : “De 68” 6160968-98stamduif F

  1e asduif Noyon jaarlingen Samenspel Turnhout (19 bonden)Vliegt 1e Noyon 1175 d., 4e 656 d., 6e 1795 d., 6e 805 d., 8e 712 d.,21e 2277 d.,24e 1353 d. enz

  M : “Laat” 6302321-95

  G.V. : 6213430-97 (broer stamduif C)Uit 6636314-93 (zoon Lichte As” stamduif B) x 6187538-88 Gust Van Hove Retie

  G.M. : 6174524-94 (superkweekduivin)Komt uit 6440825-92 (Van Beirendonck Frans, Zandhoven) x 6119618-87 (dochter vanStamduif A “De 13”)

  G.V. : 6476472-89

  G.M. : 6124722-92 (3x 1e prijs als jong)Uit “Goede Lichte” (geleend van Staf Maes) x 6153962-84 (dochter van stamduif A “De 13”).

  {

  {Kinderen “Olympiade” : k. 7, 21, 23, 26, 32, 39, 54, 87, 118.

  Kleinkinderen “Olympiade” : k. 27, 34, 35, 38, 46, 51, 56, 61, 62, 65, 70, 78, 85, 93, 94, 95, 96, 101, 102, 109.

  “Olympiade”6455003-01(koop2)

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 4

  sTaMDUIVenBasislijnenGustJansen

  Van Hove Louis, BeerseLouis - 30 jaar de beste van Beerse - is broer van de moeder van Gust Jansen.Bij hem leerde Gust de duivenstiel.Gebr. (Emiel en Ludo) Van Hove, Beerse (zonen van Louis Van Hove en fantastische Quievrainspelers)Van Hove Gust, Retie (ook familie en hofleve-rancier bij Jos Van der Veken)Van Hove Louis, Merksplas (broer van Gust Van Hove, Retie)Jansen Marcel, Beerse (tweelingbroer van Gust)Van Beirendonck Frans, ZandhovenMaes Staf, BeerseBranders Cyriel, WechelderzandeHeremans Leo, VorselaarVan Dyck Dirk, Zandhoven (via Gert Lauwerijs, Beerse)Van der Veken Jos, Retie (via Gust Van Hove, Retie en Jef Nuyens, Beerse)

  STAMDUIVEN

  A.“De13”6501913-81Komt uit een duiver van Gust Van Hove, Retie x een duivin van Gebr. Van Hove, Beerse“De 13” was 3 keer 1e asduif. “De 13” is medewinnaar 1e, 2e, 3e en 4e Noyon met vier eerste get. (2e Gouden Duif)In Gazet van Antwerpen lezen we : “Om zijn eerste getekende te kiezen heeft Gust weinig problemen. Dat is ongetwijfeld “De 13”. De eerste keer dat deze als jonge duif vloog behaalde hij de 1e prijs op Mechelen (ongepaard). Vorig jaar als jaarling behaalde hij 6 eerste prijzen en dit jaar op Noyon won hij reeds een eerste prijs en drie maal tweede prijs. (citaat GVA 29 mei 1983).Later ontpopte “De 13” zich als een goudstuk op het kweekhok.Hij is vader:- “Zoon 13” Deze is vader 1e nat. La Souterraine jaarlin-gen op 1/9/1984 bij broer Jos Jansen- “Zoon 13” (andere duif) Deze is vader 1e Noyon 4677 d. + 1e Noyon 4484 d. (speler Nand Van Looy, Beerse)- “Dochter 13” 6119618-87 Deze is moeder 6174524-94 (duivin) en 6476472-89 (grootvader Olympiade) * 6476472-89 is vader “Late Gusta” (moeder “Olympiade”) * 6174524-94 is moeder 6160968/98 (stamduif F) 6160968/98 wint 1e asduif Noyon 1999 en is vader “Olympiade” stamduif H. * 6174524-94 is moeder 6247128-99 128/99 is moeder 944/00 (1e as Noyon), 801/00 (vader 1e asduif Tienverbond 2008) 807/00 (vader “Zorba” Maes Stevens) en “Bom” (vader “Goed Jaars”)- “Dochter 13” 6153962-84 962-84 is moeder “Lichte As” stamduif B 962-84 is ook moeder 6124722-92 (3 eerste prijzen als jonge duif) 722-92 is moeder Laat 6302321-95 (moeder “Olympiade” stamduif H)

  B.“LichteAs”6143312-91Vader “Lichte As” was duiver Peer Maes. Kwam uit beste duif Peer Maes x een dochter van “De 13” (stamduif A).Moeder “Lichte As” was “Dochter 13” 6153962-84 (stamduif A).“Lichte As” was 1e asduif Noyon jonge (235 km) in Samenspel Turnhout (19 bonden)Vloog 7 Noyons op 1 nest. Het resultaat was indrukwekkend: 2e, 2e, 3e, 3e en 45e tegen duizenden duiven.“Lichte As” is moeder “Superkweker” stam-duif D.“Superkweker” is vader 908/00, 1e prov. kam-pioen 2000 (coeff. 0, 853 over 5 vluchten)“Lichte As” is grootmoeder stamduif C 514-94 (5x 1e prijs en 1e asduif oude 1996)

  C.6174514-941easduif oude in 19965x 1e prijsVader “Eenoogje” stamduif G en 957/98 (2e asduif Noyon na 968/98, stamduif F).514/94 Komt uit “Zoon LichteAs” 6636314-93 x 6187538-88 “Zoon Lichte As 314-93 komt uit As Gebr. Van Hove (3x 1e asduif en geleend van Gebr. Van Hove, Beerse) x LichteAs 6143312-91 (stamduif B)6187538-88 is ras Gust Van Hove, Retie

  D.“Superkweker”6451228-96Komt uit “Goede Kweker” 6164993-93 (uit broer Olieman Jos Van der Veken, Retie x duivin Staf Maes) x “Lichte As” 6143312-91 (stamduif B)“Superkweker” vloog als jonge duif 1e Noyon met voorsprong.Het goede nieuws ging als een lopend vuurtje

  door Beerse.Iedereen belt met iedereen in Beerse. “Gust heeft al een jonge” gonsde het door de telefoon.Maar goeie kunnen alles. Dezelfde jonge voor-uitvlieger op Noyon verdiende later de naam “Superkweker”. Hij is vader van handenvol topduiven w.o. :6213403-97 (kweekduivin) moeder Eenoogje 925-00 (stamduif G)6213402-97 (kweekduivin) moeder New Sissi Schaerlaekens (vader is stamduif E)159/99, 2 keer 1e Noyon met minuten voor-sprong + vader 1e Harchies 7235 d. (+ auto)6460908-00, 1e prov. kampioen KBDB 2000 (stamduif K)Palmares 908/00: 1e Noyon 2042 d. 3e Noyon 2961 d. 3e Noyon 1816 d. 9e Noyon 3406 d.10e Noyon 3630 d. 15e Noyon 3383 d. 19e Noyon 900 d. 1e asduif Noyon Samenspel Turnhout 19 bonden (12 op 12) 1e prov. kam-pioen (coeff. 0, 853 over 5 vluchten)

  StamduivenmeteenGoudenDuif-kroontje

  16/05/99Noyonlos6h50Kloktijden 9 h 52.10, 9 h 52. 47 en 9 h 52. 551795d.2-4–6metdrieeerstget.2 – “De 57/98” broer “Eenoogje” stamduif G4 – “De 41” stamduif E6- “De 68” stamduif F1e Gouden Duif mei 1999

  E.“De41”6164941-98Superjaarling maar midden in het seizoen op het kweekhok gezet. Vloog 2e Noyon 2627 d. (25 april), 2e Noyon 1716 d. (Gouden Duif), 4e Noyon 1795 d. (16 mei), 25e Noyon 2277 d. (1 mei). Einde mei naar het kweekhok. De reden lag voor de hand. “Dochter 41” 6247113-99 won 1e , 6e en 10e in 4 wekenOnder meer 1e Noyon 1687 d. op 23 mei ’99 (tweede prijs Jos Jansen, oudste broer van Gust)“De 41” komt uit Goede Kweker 6164993-93 (uit broer Olieman Jos Van der Veken, Retie x duivin Staf Maes) x “Bourgesduivin” 6213410-97 (uit geleende duiver van tweelingbroer Marcel Jansen x 6174524-94, grootmoeder “Olympiade”)“De 41” is dus halfbroer van de “Superkweker” stamduif D. “De 41” is onder meer vader van- Peggy 141-02 (3x 1e als jonge duif en stamduif I) “Peggy” is een asduivenmoeder. Moeder van drie verschillende eerste asduiven.- “New Sissi” Ad Schaerlaekens (stammoeder AS)- “Blue Sissi” (zus “New Sissi” is moeder Nestpenner en Late Olympade).

  F.“De68”6160968-981e asduif Noyon jaarlingen (235 km)Zijn palmares spreekt boekdelen : 1e 1175 d., 4e 656 d., 6e 1795 d., 6e 805 d., 8e 712 d., 21e 2277 d., 24e 1353 d., 45e 2627 d. Hier-mee werd hij de beste in het samenspel (19 bonden).Snelheid 1e prijs Noyon 1175 duiven was 1901 m.“De 68” komt uit Goede Kweker 6213430-97 x 6174524-94Goede Kweker 6213430-97 (broer stamduif B) komt uit “Zoon Lichte As” 6636314-93 x 6187538-88 Gust Van Hove6174524-94 (grootmoeder “Olympiade”) komt uit 6440825-92 (Frans Van Beirendonck, Zandhoven) x 6119618-87 (dochter stamduif A “De 13”)Maar ook de kweekwaarde van “De 68” is on-begrensd. Hij is vader - “Olympiade” (2e nat. asduif KBDB 2002, Olympiadeduif Lievin 2003)- “De 58” (8e nat. asduif snelheid KBDB 2004, 7e nat. kamp KBDB 2005)- De uitslag van 1 juni 2003 werpt een goed licht op de kweekwaarde van “De 68” Tegen 2043 jaarlingen speelde Gust 1e, 4e 9e 11e 15e 20e 30e 39e 43e 80e en 93e (11 op 11) hierbij vier zonen van “De 68” (1e, 9e, 11e en 43e)

  G“Eenoogje”6460925-00Verloor een oog door tegen het venster te vliegen.“Eenoogje” is zuster 957/98, 2e asduif Noyon (na “De 68” stamduif F).“De 57” won 1e Noyon 1173 d. 1e Noyon 641 d. 2e Noyon 543 d. 2e Noyon 1795 d. (Gouden Duif). Let ook op het asduivenbloed Komt uit 6174514-94 (stamduif B) x 6213403-97 (dochter “Superkweker” stamduif D)6174514-94 (5x 1e en 1e asduif) komt uit “Zoon Lichte As” 6636314-93 x 6187538-88 Gust Van Hove314-93 komt uit As Gebr. Van Hove (3x 1e as-duif en geleend van Gebr. Van Hove, Beerse) x Lichte As 6143312-91 (stamduif B)

  “Olympiade”6455003-01

  2e Nat. Asduif snelheid KBDB 20021e Nat. Asduif snelheid Ave Regina 2002Olympiadeduif cat. A 2003Stamduif H

  “Peggy”6045141-02

  3 x 1e als jonge duif.Stamduif I

  “Eenoogje”6460925-00Stamduif G

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 5

  sTaMDUIVenMoeder "Eenoogje" 6213403-97 komt uit Su-perkweker 6451228-96 (stamduif D) x Bran-dersduivin 6610747-96Superkweker 6451228-96 (stamduif D) komt uit Goede Kweker 6164993-93 (uit broer Olie-man Jos Van der Veken, Retie x duivin Staf Maes) x Lichte As 6143312-91 (stamduif B)Brandersduivin komt uit 6246568-95 (broer “Rambo” Dirk Van Dyck, Zandhoven) x duivin Cyriel Branders WechelderzandeDe kweekwaarde van “Eenoogje” is subliem!!”Eenoogje” is moeder:- “Favoriet” k. 7 Favoriet is vader “Bom” k. 34 en grootvader “Goed Jaars” k. 60.- “Zora” is moeder “Fabiola” 1e asduif Tienverbond 2008 (k. 38)- “As Euro” k. 14

  H.“Olympiade”6455003-01(koop2)

  Het pronkstuk van de stam.2e nat. asduif KBDB 2002Olympiadeduif Lievin 2003Vader “Olympiade” is “De 68” 6160968-98 (stamduif F)Moeder “Olympiade” is “Laat” 6302321-95 “Laat 321” komt uit 6124722-92, 3x 1e prijs als jonge duif (kleindochter “De 13” stamduif A)

  I.“Peggy”6045141-02(koop3)Genoemd naar de dochter van Gust. “Peggy” was een sublieme jonge duif:1e Quievrain 605 d. 1287 m. (1 sept.)1e Quievrain 410 d. 1275 m. (15 sept)1e Quievrain (uitslag verloren)3e Quievrain 463 d. 1517 m. (8 sept)6e Quievrain 724 d. (21 juli)Totaal 3x 1e als jonge duif “Peggy” komt uit “De 41” (stamduif E) Moeder “Peggy” is het “Laat Kannibaaltje” 6503742-01 uit Broer Kannibaal 6452295-96 (Dirk Van Dyck) x 6302327-95 (1e kampioen Noyon jonge).Met deze afstamming kon het niet mislukken.“Peggy” is een echte asduivenmoeder. Zij geeft o.m.“Dubbele As” 616-04, 1e asduif 2005 + 1e as-duif 2006 (k. 9)“Janine” 1e asduif 2006 (k. 15)“Eurodisney” 1e asduif 2008 (k. 52)

  J.“BroerEuro”6045516-05(koop13)

  Rechtstreeks Heremans-Ceusters, Vorselaar.Hij is volle broer van de “Euro” 1e West Eu-ropese Asduif cat. A (100-400 km) in 2003.Op de erelijst van “Euro”lezen we 1e Qui-evrain 2687 d., 1e Quievrain 2516 d., 2e Quievrain 4924 d., 2e Quievrain 360 d., 4e Quievrain 2120 d.“Euro” is :- vader 1e Noyon 2252 d. (Heremans-Ceusters)- vader 1e Bad Kreuznach 1570 d. (Hans Eijerkamp & Zn)- grootvader beste jonge duif van Nederland (Bert Berends, Nieuwe Weerdinge)“Broer Euro” is :- vader “As Euro” 1e asduif Samenspel Beerse 2007 (k. 14)- vader “Eurodisney” 1e asduif Samenspel Beerse 2008 (k. 52)- vader “Laat Euro” k. 33 (moeder “Goed Jaars” k. 60)

  K.“Lichte”6460908-00Met de K van Kampioen.Vader is de “Superkweker” (stamduif D).Moeder 908/00 is 6302327-95, 1e kampioen Noyon jonge Samenspel.Het plezier dat de 908/00 schonk is moeilijk te verwoorden.Een rustige duif die vragend naar Gust keek op de morgen van de inkorving alsof hij wilde vragen “hebt ge mijn duivin bij...”Palmares 908/00:1e Noyon 2042 d. 3e Noyon 2961 d. 3e Noyon 1816 d. 9e Noyon 3406 d.10e Noyon 3630 d. 15e Noyon 3383 d. 19e Noyon 900 d. 1e asduif Noyon Samenspel Turnhout 19 bonden (12 op 12) 1e prov. kampioen jonge duiven KBDB (coëff. 0, 853 over 5 vluchten)

  Als kweker is 908/00 een begrip.In de eerste plaats bij Gust maar ook bij grote kanonnen als Ad Schaerlaeckens, Leo Heremans, youngster Kas Meijers en andere.Meijers kweekte zijn superduivin “Sarah” NL09-1797989 (1e Isnes 7.222 d. en 1e Strombeek 9.285 d.) uit dochter 908/00.

  6460908-001e Prov. Kampioen KBDB 2000Stamduif K

  “BroerEuro”6045516-05

  Stamduif J

  “BroerOlympiade”6032858-038e Nat. Asduif snelheid KBDB 20047e Nat. Kampioen snelheid KBDB 2005

  Uitslagen Gust JansenQuievrain 640 d. 1, 2, 3, 9, 14, 23Quievrain 293 d. 1, 2, 3 (16 op 24)Quievrain 2042 d. 1, 4, 9, 11, 15, 20, 30, 39, 43, 80, 93 (11 op 11)Alles thuis in 1’43 (kloktijden 09h 27.31 tot 09h 29.14)Quievrain 410 d. 1, 2, 7, 8, 13 (11 op 11)Quievrain 324 d. 1, 3, 5, 9, 13 (10 mee)Quievrain 724 d. 1, 6, 13 (3 mee)Quievrain 601 d. 1, 5, 7 (4 mee)Quievrain 555 d. 1, 4, 5, 14, 17 (17 op 24)Quievrain 220 d. 1, 17, 18, 38 (4 mee)Quievrain 696 d. 1, 10, 12 Quievrain 876 d. 1, 2Quievrain 457 d. 2, 3, 8, 9 (9 op 9)Quievrain 519 d. 2, 3 (8 op 10)Quievrain 711 d. 2, 16, 53, 84 (4 op 4)Quievrain 282 d. 2, 3, 11 (4 op 4)Quievrain 234 d. 2, 5, 9 (5 op 5)Quievrain 156 d. 2, 3, 6, 8, 11, 13 (16)Quievrain 1335 d. 3, 6, 8, 9, 19Quievrain 336 d. 3, 6, 8, 23 (4 mee)Quievrain 1095 d. 4, 5, 28, 32 (11 op 11)Quievrain 445 d. 4, 6, 8 (8 op 9)Quievrain 846 d. 5, 6, 8 (drie eerst get.)Quievrain 301 d. 6, 7, 9, 22 (4 mee)

  NoyonNoyon 1393 d. 1, 11, 14, 19 (9 op 10)Noyon 1795 d. 2, 4, 6 (drie eerst get.), 22, 24, 28Los 6 h 50, kloktijden 9 h 52.10, 9 h 52. 47 en 9 h 52. 551e Gouden Duif meiNoyon 1548 d. 1 enz.Zelfde dag Quievrain 716 d. 3, 5 enz.Noyon 1563 d. 2, 6, 7, 8, 18, 21, 32, 41 enz.4 duiven op 10h 57 (met de hand gepakt)

  Uitslagen‘07-‘08

  01-04-07 Quievrain 1188 d. 5 – 20 – 21 - 2508-04-07 Quievrain 1807 d. 4 – 5 – 7 – 18 (3 duiven in 3 sec.)15-04-07 Quievrain 1353 d. 12 – 13- 14- 15 – 42 – 46 – 51 – 73 – 124 – 129 (10 op 11)4 duiven in paar tellen06-05-07 Quievrain 685 d. 4 – 6 – 6 (3 in 3 sec.)-23 –24 – 26 – 28 – 28 (5 in 5 sec.)22-06-08 Quievrain 2584 d. 1 – 3 ( 23 meter los)29-06-08 Quievrain 2973 d. 16 – 18 – 22 – 24 – 26 – 28 – 35 – 39 44 – 48 (17 mee)10 duiven tussen 09 h 47.11 en 09 h 48.06 (dit is 31 sec.)

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 6

  Leo Heremans, VorselaarDank zij een unieke constructie kocht Leo het halve vruchtgebruik van de “Olympiade”.In de praktijk betekent dit dat de “Olympi-ade” afwisselend een maand bij Gust woont en een maand bij Leo (sinds 2003). Tevens werd samen gekweekt in 2002 en geruild in 2003.- “Goochelaar”6113798-02 (samenkweek) is o.m. vader superduif “Rossi” (1e Quie-vrain 2508 d. en in de verkooplijst aange-kondigd als nieuwe wonderkweker). - “Frederik” 6032896-03 (rechtstreeks Gust Jansen) is vader “Donker Aske” en “Dino” beide 3e nat. asduif Ave Regina- “Olga” 6032897-03 (rechtstreeks Gust Jansen) is moeder van de gouden tweeling “Tori” en “Tinneke (1e en 2e nat. asduif Ave Regina)Maar wat te zeggen van de “Olympiade”. Zijn roem is doorgedrongen tot in alle uit-hoeken van de wereldbol.

  Heremans-CeustersIn de verkooplijst van Heremans-Ceusters werd het op een (lange) rij gezet:Kinderen “Olympiade” :- “Hendrik” (zoon) = vader “Blauw Aske”10e nat. Bourges 48553 d., 5e Argenton 1872 d. 1e asduif Fondclub Antwerpen- “Jackpot” (zoon) = vader “Di Caprio”1e Quievrain 1928 d. 1e Quievrain 1580 d., 1e Quievrain 1278 d.- “Bodyguard“ (zoon) 1e Quievrain 1697 d.- “Spinneke” (dochter) = moeder “Nieuwe Rossi” “Ernesto” “Fina” en “Floris”“Nieuwe Rossi” wint 1e Noyon 838 d. en 1e Noyon 779 d.“Ernesto” wint 1e Chantilly 1703 d. bij fam. Eijerkamp (3e nat. 8175 d.)“Fina” wint 2e Strombeek bij Willem de Bruijn“Floris” wint 2e Peronne 2985 d. bij Willem de Bruijn- “Ramona” (dochter) = moeder “Soixante Neuf” (5x 2e tegen de massa)- “Poot” (zoon) = vader van 4 toppers w.o. “Natascha”107 nat. La Souterraine 13965 d., 120 nat. Argenton 14534 d.)- “Charlene”(dochter) =moeder  “Charis-ma” (11e nat. asduif jong bij W. de Bruijn)- “Las Vegas” (dochter) 1e Noyon 1145 d.- “Vlieger” (zoon) 2x 1e Dourdan en vader “Fatima” (2e Harchies 1712 d.)- “Lelie” (dochter) = moeder “Robby” 1e Quievrain 3564 d.- “Bingo” (zoon) = vader “Witpen Aske” (1e as fond jonge Zuiderkempen 2006)- “Blauw 928” (dochter) = moeder stervlie-ger 5444-03 bij Wolfgang Roeper, D.- “Corina” (dochter) = moeder 1e Pom-meroeul bij fam. Eijerkamp en 1e Dourdan 2109 d. bij Heremans-Ceusters.Op de verkoop aangekocht door Kees Bosua. Bij Kees kweekte ze drie top-pers (o.a. 2e Epernay 5953 d. 1e Ablis en “Champy” 1e asduif Dordrecht 2008).Dit alles tot en met 2006. Bijna dagelijks

  krijgt Leo telefoontjes met goed nieuws over de prestaties van de duiven. Jammer genoeg wordt dit zelden opgeschreven.

  ComebackDe “Olympiade” speelt ook een cruciale rol in de meer dan geslaagde come back van Leo. In 2008 had hij wonderbaarlijke jonge duiven. Hieronder verschillende kleinkinde-ren van de “Olympiade” “Safier” (zoon “Olympiade”) is vader “Dub-bel Aske” 6050137-08 (1e asduif fond Union Antwerpen 2008 en 1e asduif fond Zuiderkempen 2008).“Broer Safier” (zoon “Olympiade”) wint 2 eerste Quievrain.Het “Superduifke” 6050116-08 won 1e Or-leans 1208 d. (4e prov. 9860 d.) liet zich kronen tot Superduif prov. Antwerpen.En wat te denken van het 6050190-08 (dochter “Zus Nieuwe Rossi”). Een alles-kunnertje met 1e Quievrain 408 d., 1e Qui-evrain 245 d. en 1e Gueret 122 d. (56e nat. 14784 d.)In 2009 ging Leo op zijn elan door met o.m. 1e asduif Tienverbond en 2e alge-meen kampioen prov. Antwerpen. Hij was terug van amper één jaar weg geweest. (2007)

  2010In 2010 is het nog beter.Wie gaat Leo Heremans kloppen voor het nationaal kampioenschap KBDB (snelheid jonge duiven)? Met 21, 74 kan hij een vlijm-scherp coeff. voorleggen (winnaar 2009 had coeff. 31,54). En zoals verwacht zit de “Olympiade” opnieuw in de afstamming van de nieuwe toppers.- 6146101-10, 1e Quievrain 2460 d., 2e Qui-evrain 2790 d., 3e Quievrain 2073 d.Grootvader is 912-04 (zoon “Olympiade”)Overgrootmoeder is “Ramona” (dochter “Olympiade”) = (moeder “Soixante Neuf“)- 6146029-10, 2e Quievrain 3249 d., 2e Qui-evrain 2403 d., 7e Quievrain 2073 d. enzVader is 6269126-09 (zoon “Olympiade”)- “Hugo” 6050184-08 (zoon “Olympiade”) wint 1e Quievrain 285 d., 1e Quievrain 810 d. + 3e, 5e, 7e en 8e.- “Broer Safier“ 6387856-07(zoon “Olympi-ade“) wint 1e Noyon en 2x 1e Quievrain + 2e, 3e, 3e, 4e Quievrain- “Zoon Safier“ 6050258-08 (“Safier“ is zoon “Olympiade“ )Topvlieger met 1, 1, 2, 2, 2 Noyon in het Tienverbond“Zoon Safier” is vader 6146081/10 (1e Noyon 634 d. 1e Noyon 301 d.)- 6146114/10 (kleinkind “Olympiade”) wint 1e Noyon 540 d- “Jonge Power” 6146074/10 (kleinkind “Olympiade”) wint 1e Quievrain 526 d.

  Enkeleuitslagen2010:Quievrain 328 d. : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 14, 18, 23 (17 op 19)Quievrain 526 d. : 1, 13 (1 en 2 get.)

  6399396-07“DeSafier”

  Zoon “Olympiade”

  B05-6045542“FAVORI”10e Nat. Asduif jaarlingen The Best of the Best2e Prov. Asduif Sprint Afd. 52e Asduif Natour S.S. Gouwe-IJssel(gekweekt door Heremans-Ceusters)

  Vader : 6192604-03Uit “Vader 04” x “Dochter Witneus” Hermans- Van den Brande “Witneus” is zoon “Kannibaal” Dirk Van Dyck (broer “Golden Lady” Koopman)Moeder : 6192830-03 “Dochter Olympiade”Uit “Olympiade” x “Wonderaske”

  “Goeie duiven en de rest is larie”. Dat was de titel van de mooie reportage over Willem de Bruijn in De Duif van 14 oktober 2009.De neus van Willem om melkers met super-duiven te ontdekken in een vroeg stadium is legendarisch. In 2005 kocht hij een ronde bij Heremans Ceusters.In deze lichting zaten superduifjes als “Fati-ma” “Fina” “Charisma” “Hestia” en last but not least “Favori” 6045542-05 (kleindochter “Olympiade” Gust Jansen).“Favori” bewees haar vliegklasse (o.a. 10e nat. asduif jaarlingen TBOTB).Op het kweekhok is ze van onschatbare waarde.

  Moeder van :- “Blue Favori” 1e Peronne 21.688 d. (snel-ste van 43.623 d.), 1e Orleans 10375 d., 2e Sint Quentin 2267 d. 4e Orleans 1675 d., 9e Bourges 4078 d. 1e prov. asduif dagfond- “Zidane” 1e Pommeroeul 2250 d., 1e Strombeek, 2e Meer, 2e nat asduif vitesse TBOTB- “Louis” 1e Argenton 3128 d.- 08/420, 1e Creil 6247 d., 4e NPO Ablis 7514 d.- “Rosalinde” 1e prov. Asduif midfond Afd. 5 in 2009 en 3e beste duivin nat. WHZB- “Carina” 3e NPO Breisach 8445 d. na 2 hokgenoten- “De Ferme” 1e Sint Quentin 3885 d.,

  1e Nijvel 319 d. “Leve de Belgen” lezen we als tussentitel in de reportage. “Leve de Favori” zouden we er willen aan toevoegen.

  Quievrain 301 d. : 1, 2 (1 en 2 get.)Quievrain 810 d. : 1, 19 (4 op 4)Noyon 634 d. : 1 (1 get), 4, 8Quievrain 369 d. : 2, 4, 12, 14 (4 op 4)

  Quievrain 2073 d. : 3, 4, 5, 7, 20, 22 (8 op 10)Quievrain 240 d. : 2, 3, 11 (4 mee)Quievrain 595 d. : 3, 6, 7, 8, 14 enz.Totaal 22 eerste in 2010.

  Willem de Bruijn, reeuwijk

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 7

  Te KOOP GesTeLDe DUIVen

  Zoon“Olympiade”

  “Favoriet”6105661-04(koop7)

  Uit “Olympiade” x “Eenoogje” (stamduif G).“Favoriet” is de natuurlijke opvolger van de “Olympiade”.Palmares 2005 + 2006 :1e Quievrain 801 d.1e Quievrain 177 d.1e Quievrain 143 d.2e Quievrain 841 d.2e Quievrain 533 d.5e Quievrain 846 d.5e Quievrain 318 d.14e Quievrain 196 d.16e Quievrain 907 d.+ 16e, 17e, 19e, 25e, 35e, 36e, enz.

  Ook de kweekwaarde druipt er af.“Favoriet” is vader “Bom” 3e Quievrain 2584 d. en 10 op 11 (k. 34). “Favoriet” is grootvader 1e 1903 d., 1e 2500 d., 4e 1659 d., 6e 2759 d., 9e 2028 d., 10e 1903 d., enz.

  Koop 1“Blauwe Leo” 6096239-01

  (blauwe duiver)

  Vader 1e Peronne 11.887 d.“Blauwe Leo” is rechtstreeks Heremans-Ceus-ters, Vorselaar.Halfbroer “Di Caprio” (1e Quievrain 1928 d., 1e Quievrain 1580 d., 1e Quievrain 1278 d.)

  “Blauwe Leo” is vader 6049374-02.Deze 374/02 verhuisde als jong van vier weken naar Tijmen van het Ende, Wezep (NL).In 2004 o.a. 1e Peronne 11.887 d. In 2005 scoorde zij 8 zuivere eerste in PV. De Vrien-denkring uit Wezep. Maar ook in groot verband vloog het duivinnetje zich in de kijker met o.a. 9e Pont 5628 d., 9e Peronne 3048 d. 9e Harchies 2323 d. en 12e Strepy 5040 d. (afstanden varie-rend van 137 tot 425 km.). Zij werd ook 3e nat. asduif Best of the Best. In 2006 ging ze tijdelijk naar Leo Heremans. Dit voor samenkweek met Leo’s stamduif de “Favoriet”. Kinderen uit deze koppeling zijn voortreffelijke kwekers.374/02 (dochter “Blauwe Leo”) is moeder 6410698-06.Deze 698/06 is één van de topkwekers van de nieuwe generatie bij Leo Heremans. Vader van :- 08/116, 1e Orleans 1208 d. (4e prov. 9860 d.) en 1e Superduif Provincie Antwerpen- 214/09, 1e asduif Quievrain Tienverbond in 2009 en 1e get. Noyon 2010- 215/09, 2e getekende Quievrain 2010- 145/09, 3, 4, 7, 8, 9 Noyon in Tienverbond in 2010“Blauwe Leo” is ook vader van het kweekmoe-dertje “Leontine” k. 6Deze is moeder “Jonge Zitter” k. 24 (11 op 11 in 2007).6040439/05 (zoon “Blauwe Leo”) geeft 1e as-duif oude 2010 Samenspel Beerse bij Nand Van Looy (asduif wint 5x 1e prijs). Het is een ketting van goeie.Helemaal aan het begin van de trein staat de machinist en die heet “Blauwe Leo”.

  Vader : 6061130-995x 1e NoyonG.V. : 6580798-98Uit “Blauwe Gert” 6452296-96 (broer “Kanni-baal” Dirk Van Dyck via Gert Lauwerijs) x“Goudklompje” 6165098-96 (onder meer moe-der “Wonderaske”)G.M. : Zuster Favoriet 6110721-98Rechtstreeks Maurice Hasendonckx, Bouwel uit “Goede Jaarling” 6388827-94 (6x 1e alsjaarling) x “Laat Blauw” 6603910-97.Moeder : 6141499-00 (moeder “Di Caprio”)499-00 is zuster 142/99 (4x 1e), 202/99 (3x 1e) en 404/00 (6x 1e)G.V. : 6580799-98.Uit “Kleine Blauwe” 6452295-96(broer “Kan-nibaal” Dirk Van Dyck via Gert Lauwerijs) x“Supersony” 6613571-92 (kleindochter “Sony” Jef Luc Nadia Houben)G.M. : 6110700-98.Rechtstreeks Maurice Hasendonckx uit 6388817-94 (beste kweker en vlieger) x “GeschelpteWitpen” 6483547-96.

  Koop 2“Olympiade” 6455003-01

  (geschelpte duiver)

  2e nat. asduif snelheid KBDB 20021e nat. asduif snelheid Ave Regina 2002Olympiadeduif Snelheid Lievin 2003

  Als vlieger wonderbaarlijk :1e Quievrain 390 d. 131 km1e Noyon 1931 d. 235 km1e Noyon 1393 d.2e Quievrain 485 d.2e Quievrain 294 d.2e Quievrain 227 d.2e Noyon 1242 d.2e Noyon 795 d.3e Noyon 1322 d.4e Noyon 454 d.7e Noyon 716 d.9e Noyon 874 d.11e Noyon 624 d.Gevlogen als jaarling in Samenspel Turnhout (19 bonden)

  Heel de wereld wilde de “Olympiade” kopen maar hij bleef in Beerse (en Vorselaar).De formule was baanbrekend. Gust verkocht het halve vruchtgebruik van de “Olympiade” aan Leo Heremans. In de praktijk woont de “Olym-piade” afwisselend een maand bij Gust en een

  maand bij Leo.De kweekwaarde van de “Olympiade” is ge-noegzaam bekend.Voor de kweekresultaten zie apart kader.De voornaamste vliegkinderen van de “Olympi-ade” zijn de “Favoriet” 3 eerste (Gust), “Broer Safier” drie eerste (Leo), de “Bodyguard” 1e 1697 d. (Leo), “Las Vegas” 1e Noyon 1145 d., “Hugo” twee eerste (Leo) en de “Nestpenner” super op oude pennen (Gust) enz.Kleinkinderen o.a. “Di Caprio” (drie eerste tegen duizenden) ”Robby” 1e 3564 d. “Nieuwe Rossi” twee eerste, “Zoon Safier” twee eerste, ”Fabiola” (eerste asduif Tienverbond), enz.

  Rechtstreekse kinderen “Olympiade” in de ver-koop: k. 7, 21, 23, 26, 32, 39, 54, 87, 119.20 kleinkinderen “Olympiade” in de verkoop: k. 27, 34, 35, 38, 46, 51, 56, 61, 62, 65, 70, 78, 85, 93, 94, 95, 96, 101, 102, 109.Opgelet. In 2010 is de “Olympiade” vader van 8 jonge duiven.

  Vader : “De 68” 6160968-98, stamduif F1e asduif Noyon jaarlingen Samenspel Turnhout (19 bonden)Vliegt 1e Noyon 1175 d., 4e 656 d., 6e 1795 d., 6e 805 d., 8e 712 d.,21e 2277 d.,24e 1353 d. enzSnelheid 1e prijs Noyon 1175 duiven was 1901 m.G.V. : 6213430-97 (broer stamduif C)Uit 6636314-93 (zoon Lichte As” stamduif B) x 6187538-88 Gust Van Hove RetieG.M. : 6174524-94 (superkweekduivin)Komt uit 6440825-92 (Van Beirendonck Frans, Zandhoven) x 6119618-87 (dochter vanStamduif A “De 13”)Moeder : “Laat” 6302321-95G.V. : 6476472-89G.M. : 6124722-92 (3x 1e prijs als jong)Uit “Goede Lichte” (geleend van Staf Maes) x 6153962-84 (dochter van stamduif A “De 13”).

  Koop 3“Peggy” 6045141-02

  (blauwe duivin)

  Stamduif I.Genoemd naar de dochter van Gust.“Peggy” was een sublieme jonge duif :1e Quievrain 605 d. 1287 m. (1 sept.)1e Quievrain 410 d. 1275 m. (15 sept)1e Quievrain (uitslag verloren)3e Quievrain 463 d. 1517 m. (8 sept)6e Quievrain 724 d. (21 juli)Totaal 3x 1e als jonge duif

  “Peggy” is de asduivenmoeder. Moeder van:- “Dubbele As” 1e asduif Samenspel Beerse 2005 en 2006 (k. 9)- “Janine” 1e asduif Samenspel Beerse 2006 (k. 15)- “Eurodisney” 1e asduif Samenspel Beerse 2008 (k. 52 )

  Kinderen k. 9, 15, 23, 52, 84, 89.Iedereen trok altijd aan de mouw van Gust voor kinderen van “Peggy”.Leo Heremans lukte fantastisch. Ad Schaerlae-ckens nog beter. Bij Cis Jansen, Minderhout zijn ze onklopbaar. Zuster “Peggy” is stammoeder Herman Lenaerts (30 eerste per jaar).Zoon “Peggy” is stamvader Nand Van Looy, Beerse.Opgelet. De mordant van “Peggy” is onge-looflijk. In de herfst toen de duiven niet meer gekoppeld waren legde ze (alleen op het kot) drifteieren.

  Vader : “De 41” 6164941-98Stamduif EFantastische jaarling tot Gust hem van het vlieg-hok pakte. O.a. 1e Gouden Duif.De reden was duidelijk. “Dochter 41” 6247113-99 won 1e, 6e en 10e in 4 wekenOnder meer 1e Noyon 1687 d. op 23 mei ’99“Peggy” is hetzelfde kaliber.Twee dochters van “De 41” verhuisden naar Ad Schaerlaeckens.Het zijn “New Sissi” en zuster “New Sissi”. Ad koppelde ze o.a met “Home Alone” en “Ace Four” De gevolgen zijn verpletterend voor de concurrentie. Zie apart kader.“Fleur” van Jespers Van der Wegen is de beste kweekduivin van België van dit moment. Zij is rechtstreeks Schaerlaeckens (lijn zuster “New Sissi”). Uitslagen zeggen meer dan woorden.G.V. : 6164993-93Uit 6476444-89 (uit broer “Olieman” Jos Van der Veken, Retie) x 6044723-90 (StafMaes, Beerse)G.M. : Bourgesduivin 6213410-97Uit de “Geleende” (doffer van Marcel Jansen, de tweelingbroer van Gust)x 6174524-94(grootmoeder “Olympiade”)Moeder : “Laat Kannibaaltje” 6503742-01G.V. : “Broer Kannibaal” 6452295-96Volle broer “Kannibaal Dirk Van Dyck, Zandhoven(in bruikleen van Gert Lauwerijs, vroeger Beerse)Komt dus uit “Rambo” 6621023-93 (3x 1e prijs Union Antwerpen) x “Laatje” 6652120-90G.M. : 6302327-95, 1e kampioen Noyon jonge (235 km)Komt uit “De Kas” 6187527-88 x 6041951-90 (Staf Maes, Beerse)

  Koop 4“Laat Goudvinkje

  6114966-02

  (geschelpte duivin)

  Rechtstreeks Heremans-Ceusters, Vorselaar.Moeder van drie cracks :- “De Zitter” k. 5 Co winnaar 1e kampioen Tienverbond, co win-naar 7e nat. kamp. KBDB 2005- 192/05 (rechtstreeks Gust Jansen)

  1e Harchies 7235 d. + auto bij Lodewijk uit Kamperveen- “Late” 356-05, k. 11 Verbluffende kweker. O.a. grootvader 932/08 (6x 1e) en 722/09 (4x 2e)

  Vader : 6201401-97SuperkwekerG.V. : 6581505-93, 18 x 1e prijsUit “Tuur” 6489562-89 x “Blauwe Witpen” 6489605-89 (origine Nelles Van de Pol)G.M. : “Goudklompje” 6165098-96Stammoeder Heremans-Ceusters. O.m. moe-der “Wonderaske” (zie k. 44)Moeder : “Goudvinkje” 6296954-95Stammoeder Heremans-Ceusters.Grootmoeder 148/99 (5x 1e prijs) en 166/99 (9x 1e prijs)“Goudvinkje” is ook één van de duivinnen die Leo tegen de “Olympiade” koppelde.G.V. : “Dikke Blauwe” 6342250-86Uit “Oude Blauwe Van Laer” Gebr. HasendonckxG.M. : 6183043-94Uit fameus “Vuil Blauw” Gebr. Hasendonckx

  Koop 5“Zitter” 6032879-03

  (blauwe duiver)

  Zijn palmares van 2004 + 2005 spreekt boek-delen :1e Quievrain 696 d.2e Quievrain 711 d.2e Quievrain 517 d.3e Quievrain 282 d.4e Quievrain 368 d.4e Quievrain 212 d.6e Quievrain 336 d.8e Quievrain 356 d.9e Quievrain 301 d.10e Quievrain 188 d.12e Quievrain 564 d.12e Quievrain 186 d.13e Quievrain 778 d.18e Quievrain 220 d.19e Quievrain 1335 d.21e Quievrain 457 d.32e Quievrain 876 d.

  1e kampioen Tienverbond oude duiven 2005 (1 + 2 get.)7e nat. kamp. KBDB in 2005 (1 + 2 get.)1e kampioen Samenspel Beerse 2004 + 2005“Zitter” is vader k. 24, 25, 36, 69, 75, 83.“Jonge Zitter” vliegt 11 op 11 als jaarling (k. 24)

  Vader : 6174514-94, stamduif C1e asduif 1996, 5x 1e prijsVolle broer 430-97 (grootvader “Olympiade”)G.V. : Zoon Lichte As 6636314-93Uit “As” Van Hove (3x 1e asduif bij Gebr. Van Hove, Beerse) x “Lichte As” 6143312-91(1e asduif Noyon Samenspel Turnhout 19 bonden)G.M. : 6187538-88Van Hove Gust, RetieMoeder : “Laat Goudvinkje” 6114966-02, k. 4Rechtstreeks Heremans-Ceusters, VorselaarG.V. : 6201401-97Stamduif. O.m. vader 148/99 (5x 1e prijs) en grootvader 444-00 (7x 1e prijs)Komt uit “Witpen” 6581505-93 (18 x 1e pr.) x “Goudklompje” 6165098-96 (moeder“Wonderaske”)G.M. : “Goudvinkje” 6296954-95Basisduivinneke (o.m. grootmoeder van de 166/99, winnaar van 9 x 1e prijs)Komt uit “Dikke Blauwe” 6342250-86 x 6183043-94

  Koop 6“Leontine” 6105684-04

  (blauwe duivin)

  Zuster wint 1e Peronne 11887 d. in 2004 en 8x 1e in 2005 (3e nat. asduif TBOTB).Speler zuster “Leontine”: Tijmen van het Ende, Wezep.Broer “Leontine” is stamvader Nand Van Looy (o.a. 1e asduif Samenspel Beerse 2010).“Leontine” is moeder “Jonge Zitter” k. 24 (11 op 11)“Lady Olympiade” (k. 54) komt uit “Olympi-ade” x “Leontine”.

  Vader : “Blauwe Leo” 6096239-01, k. 1Rechtstreeks Heremans-CeustersHij is halfbroer van “Di Caprio” 1e Quievrain 1928 d., 1e Quievrain 1580 d., 1e Quievrain 1278 d (aangekocht op de verkoop door Dirk Van Dyck)G.V. : 6061130-99, 5x 1e prijs NoyonKomt uit 6580798-98 (uit broer Kannibaal Van

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 8

  Moeder “New Sissi” en zus “New Sissi” AS.402/97 is halfzuster 908/00 (1e provinciale kam-pioen KBDB 2000 met recordcoefficient)G.V. : “Superkweker” 6451228-96, stamduif D.Witte merel. O.a. 1e Noyon als jonge duif (snel-ler dan de oude)Op het kweekhok vader 402/97, 403/97, Voor-uitvlieger 99 en 908/00“Superkweker” komt uit 6164993-93 x “Lichte As” 6143312-91 (1e asduif jonge duiven Noyon Samenspel Turnhout 19 dorpen)G.M. : 6610747-96Uit 6246568-95 (broer “Rambo” Dirk Van Dyck, Zandhoven) x duivin Cyriel Branders, Wechelderzande.

  Koop 11“Late 356” 6452356-05

  (blauwe duiver)

  Verbluffende kweker.

  Het kon bijna niet anders. Gust werd met een straat voorsprong 1e kampioen 1e en 2e get. in 2004 en 2005. Dit dank zij het puike vliegwerk van de 858/03 en de “Zitter”.Wat deed Gust? Hij koppelde de 858/03 tegen de moeder van de “Zitter”. Het resultaat is deze “Late 356” en zijn zus “Laat 232” k. 12

  “Late 356” is vader k. 79, 80, 108“Late 356” is grootvader 932/08 (1e Quievrain 425 d., 1e 254 d., 1e 198 d., 1e 247 d., 1e 261 d. 1e 236 d., 2e 413 d., 2e 249 d. na hokgenoot) bij Cis Jansen, Minderhout“Late 356” is grootvader 722/09 (2e Quievrain 721 d. 2e 494 d. 2e 232 d., 2e 192 d. 3e 107 d. 4e 168 d. 4e 169 d. 6e 501 d. enz.) bij Karel Vermeiren, Tielen.

  Vader : 6032858-038e nat. asduif snelheid KBDB 20041e kampioen Tienverbond1e asduif Samenspel Beerse 2004 + 2005Co winnaar 7e nat. kamp. snelheid oude KBDB 2005Palmares: 1e 876 d., 1e 220 d., 2e 519 d., 2e 475 d., 2e 344 d., 2e 282 d. 3e 336 d., 4e 445 d., 6e 517 d., 7e 301 d., 9e 696 d., 9e 564 d., 9e 368 d., 9e 188 d., 9e 186 d., 11e 681 d., 16e 711 d. en 16e 1217 d.858/03 is broer van de Olympiade 6455003-01 (2e nat. asduif snelheid KBDB 2002, Olympia-deduif Lievin 2003). Twee broers van dit kaliber heeft alleen Gust Jansen.G.V. : “De 68” 6160968-98, stamduif F1e asduif Noyon jaarlingen Samenspel Turnhout 19 bondenKomt uit 6213430-97 x 6174524-94G.M. : “Laat” 6302321-95Uit 6476472-89 x 6124722-92 (3x 1e prijs als jonge duif )Moeder : “Laat Goudvinkje” 6114966-02, k. 4Rechtstreeks Heremans-Ceusters, VorselaarMoeder van de “Zitter” k. 5“Zitter” werd 1e kampioen 1e en 2e get. in 2004 en 2005.Hij was vaste compaan van de 858/03.G.V. : 6201401-97Stamduif. O.m. vader 148/99 (5x 1e prijs) en grootvader 444-00 (7x 1e prijs)Komt uit “Witpen” 6581505-93 (18 x 1e pr.) x “Goudklompje” 6165098-96 (moeder“Wonderaske”)G.M. : “Goudvinkje” 6296954-95. Basisduivin-neke (o.m. grootmoeder 166/99, 9 x 1e prijs)

  Kinderen “Dubbele As” : k. 47, 67, 68, 104, 105.

  Vader : “Broer Olympiade” 6032858-038e nat. asduif snelheid KBDB 20041e kampioen Tienverbond 20051e asduif Samenspel Beerse 2004 + 20057e nat. kamp. snelheid oude KBDB 2005Palmares: 1e 876 d., 1e 220 d., 2e 519 d., 2e 475 d., 2e 344 d., 2e 282 d. 3e 336 d., 4e 445 d., 6e 517 d., 7e 301 d., 9e 696 d., 9e 564 d., 9e 368 d., 9e 188 d., 9e 186 d., 11e 681 d., 16e 711 d. en 16e 1217 d.De 858/03 is tevens broer van de Olympiade 6455003-01 (2e nat. asduif snelheid KBDB 2002, Olympiadeduif Lievin 2003).Wie heeft twee broers van dit kaliber?G.V. : “De 68” 6160968-98, stamduif F1e asduif Noyon jaarlingen Samenspel Turnhout 19 dorpenKomt uit 6213430-97 x 6174524-94G.M. : “Laat” 6302321-95Uit 6476472-89 x 6124722-92 (3x 1e prijs als jonge duif )Moeder : “Peggy” 6045141-02, k. 3Stamduif I.3x 1e prijs als jonge duif.Op het kweekhok legt “Peggy” diamanten eitjes.Ook halfzuster “New Sissi” en zuster “New Sissi” Ad Schaerlaeckens.Een goudader.G.V. : 6164941-98, stamduif EWondervlieger (o.a. 1e Gouden Duif mei in 99).Toen vastberaden naar het kweekhok gedragen door Gust. Eerste dochter vloog 1, 6 en 10in vier weken (tegen de massa)“De 41” komt uit 6164993-93 x “Bourgesduivin” 6213410-97G.M. : “Laat Kannibaaltje” 6503742-01Uit “Broer Kannibaal” 6452295-96 (volle broer “Kannibaal en “Bourges” Dirk Van Dyck)x 6302327-95 (1e kampioen Noyon jonge duiven Samenspel)

  Koop 10“Blue Sissi” 6040474-05

  (blauwe duivin)

  Crème de la crème.Twee zusters “Blue Sissi” verhuisden naar Ad Schaerlaeckens.Het zijn “New Sissi” en zuster “New Sissi”.Zie apart kader.“Blue Sissi” is halfzuster van “Peggy” stamduif I.“Peggy” is de asduivenmoeder.“Blue Sissi” werd meerdere malen gekoppeld tegen de “Olympiade”.Kinderen “Olympiade” x “Blue Sissi” :- “Nestpenner” k. 26 (adembenemde jaarling op oude pennen)- “Late Olympiade” k. 32 (topkweker!)

  Vader : “De 41” 6164941-98, stamduif EWonderduif.Vader “Peggy” “Blue Sissi” “Speedy” “New Sissi” en zus “New Sissi” AS.De beste kweekduivin van België van dit moment is rechtstreeks Schaerlaeckens. Zij is dochter uit zuster New Sissi. Duidelijker kan niet.G.V. : 6164993-93Uit 6476444-89 (uit broer “Olieman” Jos Van der Veken, Retie) x 6044723-90 (StafMaes, Beerse)G.M. : “Bourgesduivin” 6213410-97Uit de “Geleende” (doffer van Marcel Jansen, de tweelingbroer van Gust)x 6174524-94(Frans Van Beirendonck, Zandhoven)Moeder : 6213402-97

  Uit “Superkweker” 6451228-96 (stamduif D) x 6610747-96 (ras Dirk Van Dyck,Zandhoven via Cyriel Branders, Wechelderzande)

  Koop 8“Juweeltje” 6032863-03

  (geschelpte duivin)

  Zuster van twee wonderboys :- “De Olympiade” : 2e nat. asduif snelheid KBDB 2002, Olympiadeduif Lievin 2003- “De 858” : 8e nat. asduif snelheid KBDB 2004, 7e nat. kamp KBDB 2005

  “Juweeltje” is het favoriete zusje van de “Olym-piade” in de ogen van Leo Heremans.Toen Leo in de zomer 2009 de “Olympiade” kwam halen vroeg hij aan Gust of hij ook het “Juweeltje” mocht lenen. Toen Leo erbij vertel-de dat hij “Juweeltje” en de “Olympiade” samen wilde koppelen ging Gust accoord.Uit “Olympiade” x “Juweeltje” (broer x zus) komt 6269126/09.In zijn eerste nest werd 126/09 vader van 6146029-10

  029/10 wint 2e Quievrain 3249 d., 2e 2403 d. als 1e get. 7e 2073 d., 11e 1856 d. enz.1e getekende in de ploeg voor het nationaal kam-pioenschap KBDB.Coeff. nat. asduif KBDB 2010 is 5, 32.

  Vader : 6160968-98, stamduif F1e asduif Noyon jaarlingen Samenspel Turnhout (19 dorpen)G.V. : 6213430-97Uit 6636314-93 (zoon Lichte As”) x 6187538-88G.M. : 6174524-94Komt uit 6440825-92 (Van Beirendonck Frans, Zandhoven) x 6119618-87 (dochter van stam-vader “De 13”).Moeder : “Laat” 6302321-95G.V. : 6476472-89G.M. : 6124722-92 (3x 1e prijs als jong)Uit “Goede Lichte” (geleend van Staf Maes) x 6153962-84 (dochter van stamvader “De 13”).

  Koop 9“Dubbele As” 6105616-04

  (blauwe duiver)

  De Gebr. Janssen hadden hun “019”.Gust Jansen heeft zijn “16” alias “Dubbele As”.Verdere commentaar overbodig.Palmares van “Dubbele As” in het Tienverbond(sterkste samenspel van België) :1e 365 d.1e 219 d.3e 318 d.4e 1158 d.4e 225 d.4e 177 d.5e 269 d.5e 196 d.6e 846 d.7e 601 d.8e 144 d.18e 1082 d.19e 143 d .30e 841 d.32e 183 d.35e 265 d.42e 712 d.1e Asduif Samenspel Beerse 20051e Asduif Samenspel Beerse 2006

  Dyck x Goudklompje H.C.) x 6110721-98(nestzuster “Favoriet”)G.M. : 6141499-00 (moeder “Di Caprio”)499-00 is zuster 142/99 (4x 1e), 202/99 (3x 1e) en 404/00 (6x 1e)Komt uit “Super 799” 6580799-98 (uit broer Kannibaal Dirk Van Dyck x Supersony fam. Houben) x 6110700-98 (Maurice Hasendonckx, Bouwel)Moeder : 6213414-97Door Gust uitgekozen om te kweken met de “Olympiade” (zie “Dochter Olympiade”k. 21)414-97 is zuster van de 908/00, 1e provinciale kampioen 2000G.V. : “Superkweker” 6451228-96, stamduif D.Uit 6164993-93 x “Lichte As” 6143312-91, stam-duif B (1e asduif jonge duiven SamenspelTurnhout tegen 19 dorpen)G.M. : 6302327-95, 1e kampioen Noyon jonge duiven SamenspelKomt uit “De Kas” 6187527-88 x Maesduivin 6041951-90 (Staf Maes, Beerse)

  Koop 7“Favoriet” 6105661-04

  (geschelpte duiver)

  Zoon + opvolger van de “Olympiade”.De “Favoriet” was de schrik van het Tienverbond.Palmares 2005 + 2006 :1e Quievrain 801 d.1e Quievrain 177 d.1e Quievrain 143 d.2e Quievrain 841 d.2e Quievrain 533 d.5e Quievrain 846 d.5e Quievrain 318 d.14e Quievrain 196 d.16e Quievrain 907 d.16e Quievrain 144 d.17e Quievrain 219 d.19e Quievrain 264 d.25e Quievrain 684 d.35e Quievrain 411 d.36e Quievrain 272 d.Ook de kweekwaarde druipt er af. Hij is vader “Bom” k. 34 en grootvader “Goed Jaars” k. 60. Nog meer kinderen bij k. 35, 78, 109.

  In 2008 werd “Favoriet” gekoppeld met 607/04 (k. 18). Uit dit koppel komt “Gaffer” 6071364-08 van Ian Vernon, Sheffield.“Gaffer” is vader van twee duiven met 1e 1903 d. en 1e 2500 d.Derde kind “Gaffer” wint 4e 1659 d., 6e 2759 d., 9e 2028 d., 10e 1903 d. (alles in 2010).

  Vader : “Olympiade” 6455003-01, stam-duif H2e nat. asduif snelheid KBDB 2002Olympiadeduif Lievin 2003G.V. : “De 68” 6160968-98, stamduif F1e asduif Noyon jaarlingen Samenspel Turnhout 19 dorpenKomt uit 6213430-97 x 6174524-94G.M. : “Laat” 6302321-95Uit 6476472-89 x 6124722-92 (3x 1e prijs als jonge duif )Moeder : “Eenoogje” 6460925-00Belangrijke duivin.Stamduif G.G.V. : 6174514-94, stamduif C1e asduif 1996 en 5x 1e prijsVolle broer 430-97 (grootvader “Olympiade”)Komt uit 6636314-93 (zoon “Lichte As”)x 6187538-88 (Gust Van Hove, Retie)G.M. : 6213403-97

  DedochtersvanGust

  “Peggy”6045141-02(koop3)Stamduif I3 x 1e als jonge duif.Komt uit de “41” (stamduif E) x “Laat Kannibaaltje”.“Peggy” is de asduivenmoeder. Moeder van:- “Dubbele As” 1e asduif Samenspel Beerse 2005 en 2006 (k. 9)- “Janine” 1e asduif Samenspel Beerse 2006 (k. 15)- “Eurodisney” 1e asduif Samenspel Beerse 2008 (k. 52 )

  “Janine”6362108-06(koop15)1e Asduif Samenspel Beerse 20061e Beker van de Uitmakers Samenspel Beerse 2006 (meeste prijzen alle categorieën)Komt uit 6213430-97 (grootvader “Olympiade”) x “Peggy” (stamduif I).

 • DE DUIF - Gust Jansen - blz. 9

  Talentscout ad schaerlaeckens, Baarle nassauGouden pen Ad Schaerlaeckens ging naar Gust Jansen om over zijn prestaties te schrijven maar was in shock toen hij de dui-ven zag. Wat een kwaliteit.Ad zag een duivinnetje en vroeg om haar te kopen. Deze duivin is niemand minder dan “New Sissi”. Meerdere kinderen van dit kweekwonder winnen bij A.S. eerste prijzen tegen duizenden duiven. De nakweek is zo mogelijk nog beter... veel overwinningen werden behaald in 2e, 3e of 4e generatie MAAR HET ZIT ER WEL IN.Eén van de beste aankopen die Ad ooit deed. In 2002 ging hij terug naar Gust voor een zus van “New Sissi”. Zij is grootmoeder van de “Fleur” van Jespers-Van der Wegen, de beste kweekduivin van België (gehaald bij AS als ei).A.S : “Alle successen opsommen met de soort van Gust zou ons te ver leiden.

  Het eerste jaar dat ik in België met jongen speelde, 2006, meteen kampioen Noyon in Sint Job vooral dank zijn de tweeling 019 en 020. Soort van Gust. Ook drie van de eerste vier asduiven in Sint Job. Weer soort van Gust. Dezelfde ploeg won in 2007 1e kampioen-schap in Sint Job. Buurman Boenders kreeg een duif voor een bon. Hij noemde hem de Hollander vanwege zijn Nederlandse ring. Die duif was bij tegenwind niet te kloppen. Soort van Gust uit zus New Sissi.Ook Storms en Vercammen kweekten een 1e in Union- ZAV uit een duif van mij. Twee keer soort van Gust. In Rijkevorsel wonnen we een achttal eerste prijzen in Union en ZAV. Wederom soort van Gust. Dat deze duiven verder kunnen dan vitesse is voor mij zeker. Jespers Van der Wegen haalden hun Fleur bij mij en presteren ongelooflijk op de nationaals met jonge duiven. De vader van

  Fleur is uit zoon Ace Four x zuster Nieuwe Sissi.John Meurysse, Dentergem maakt furore in de Vlaanders. Hij kreeg een jong uit 03-1234922 en speelt PURE KOP NATIONAAL en PROVINCIAAL OP DE FOND!Misschien nog even naar eigen hok. Begin 2010 speel ik 1, 2, 5, 6 Pommeroeul tegen 7235 d. De twee eerste is soort van Gust. Ook in 6e prijs van 7235 duiven zit soort van Gust. Deze duif wint in 2009 o.a. 1e Strombeek 7720 d. en 1e Morlincourt 6821 d. (snelste van 27.242 d.). Ik win dit jaar bv ook 2, 3, 4, 5, 6 tegen 772 d. (zes duiven aan de 16e prijs tegen 7818 d.). In drie zat soort van Gust. Zo kunnen we nog een tijd doorgaan. In 2010 win ik 1e en 2e tegen 8644 duiven (snelste twee van 34.034 duiven) Geklokt op één seconde. De eerste kwam uit een duivin uit “Broer Euro” van Gust. Dus lukte het niet alleen met nieuwe “Sissi”.. Het zijn maar een paar voorbeelden. Ook bij Lai (Taiwan) doen ze het super.” Tot zo ver A.S. die zoals ie-dereen weet ze haalt waar hij ze halen kan als het om kwaliteit gaat.

  Opdewebsitelezenwe:NewSissi01-6455067DirectGustJansenuit“De41”(stamduif)xzuster1eprov.kampioen2000New Sissi 01-6455067 is moeder van.- 05-1490773 wint Noyon 10,265 – 9 en Nij-vel 10,149 - 9. Zij is moeder 08-1628666 met Peronne 924 - 1st. 773 is ook moeder 06-1160928. Deze won ontelbare kopprijzen. Ook snelste provinci-ale lossing Noyon in België- 05-1490772 wint Nijvel 9,346 - 1st. Haar dochter 06-1161009 was 1e asduif Sint

  Job (België). Eveneens snelste Antwerpse Noyonvlieger provinciale lossing- 04-2197333 wint 2, 2, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 en 14 (gemiddeld 550 duiven). - 02-1739790 wint Harchies 5,794 – 1 en Strombeek 8,621 - 1. Ook 5e Asduif Vitesse in 2005. 02-790 is vader 03-1234922 ( Chantilly 17,060 - 2, Creil 14,467 - 15 en Creil 8,841 – 14). - 02-1739791 wint 6 x 1 (gemiddeld 550 d.). Zij is moeder van 4 eerste prijsvliegers. Ook 3e National Ablis NPO (Ebben) is een afstammeling . - 03-1287786 is grootvader 15e National Bourges 31,824 d. in België in 2007. (spelers Jespers van der Wegen). -05-5154515, 3 eerste.- 06-1160928, snelste provincie Antwerpen op Noyon, enz. Bron : www.schaerlaeckens.com

  Het is een gouden familie.De zus van “New Sissi” (ring 6040376-02) is hetzelfde verhaal.Zij werd gekoppeld met niemand minder dan “Ace Four”. “Ace Four” AS x zuster” New Sissi” (direct G Jansen) zijn ouders wonderduif “Jonge Davida”.“Jonge Davida” is vader “Boen” met 1, 1, 1, 2, 2.“Jonge Davida” is vader “Fleur” Jespers Van der Wegen. (direct AS als ei).“Fleur” wordt in de vakpers genoemd als beste kweekduivin van België.Ze is moeder “Nathalia” (4e nat. Bourges 31824 jonge 2007), “F16 “ (beste jonge duif van België in 2008) en “Lady Fleur” (2e nat. Bourges 30742 d. in 2010)

  In België en Nederland staat bijna geen geld meer op de uitslagen.Behalve misschien in het Tienverbond. In Azië is dat anders.Met name in Taiwan wordt voor grof geld gespeeld. Eén vierde van de liefhebbers zijn full profs. Begrijpelijk want er staan miljoe-nen euro’s op het spel. Daarom zijn Tai-wanezen ook alleen maar geïnteresseerd in de beste (hoofdzakelijk Europese) duiven.De reputatie van Lai Ming in Taiwan is recht evenredig met zijn bankrekening. Het grootste bedrag dat Lai op één dag won was drie miljoen euro en dat is geen alleenstaand geval. Een andere keer won hij alle reeksen van vijf vluchten. In Taiwan is dat kassa kassa.

  De eerste goede die Lai kocht kwam van Grondelaers. Daarna twee superduiven, één van Klak, Nederland (wereldbekend) en de “Kleine Rode” van Walter De Rijck.Een super was ook een Taiwanese duif met Matthijs bloed. Nadien ruim 20 jaar alleen rommel gekocht van beroemde hokken. Het duurde tot Lai besefte dat hij te ver weg woont om de beste duiven op te sporen en contact opnam met Ad Schaerlaeckens. AS introduceerde Lai bij de toen nog onbe-kende Gust.De rest van het verhaal is sprookjesachtig. De naam van Lai gaat opnieuw over ieders lippen in Taiwan. Hij is helemaal terug hoofdzakelijk met duiven van AS zelf ge-kruist met deze van Gust.

  LaiMing,Chivu

  Jespers-Van der Wegen, HolsbeekIn 2005 trokken Herman en Johnny de stoute schoenen aan. Zij benaderden Ad Schaerlae-ckens om te proberen iets te kopen.Het was de zet van hun leven. De mannen werden fantastisch bediend. Bij de aanwinsten zat een echt kroonjuweel.Het is “Fleur” 2266436-06 (rechtstreeks AS als ei).Volgens de vakpers is deze “Fleur” de beste kweekduivin van België.Een bloemlezing van haar beste afstammelingen:- Nathalia met 1e Laon, 1e Dudelange en 4 Nat. Bourges tegen 31.824 d. (2007)- Loetcha, 1e prov. Chateauroux- In 2008 werd Fleur moeder van “F 16” 08-2036016. Deze won als jong :12e Prov Bourges 6351 d.1e Prov Argenton 3774 d.6e Prov La Souterraine 3100 d.1e Nationaal Argenton zone 7422 d.6e Nationaal Argenton 25.583 d. 20e Nationaal Bourges zone 13.350 d. 7e Nationaal La Souterraine 21.258 d.Met deze uitslagen werd F 16 beste jonge duif van België (4 nationaals voor jonge duiven).- In 2010 werd “Fleur” moeder van “Lady Fleur”. Deze wint 2e nat. Bourges 30.742 d, 2e Pithiviers en 3e prov. Argenton 3395 d. (24e nat. 22.442 d.) “Fleur” is ook grootmoeder 10-2035082 (5 nat. Bourges 30.742 d.) Zuster 5e nat. Bourges wint 9e nat. La Sou-terraine 21.271 d.

  Op Nationaal La Souterraine 2008 waren Jespers-Van der Wegen de sensatie van België. Ze begonnen met 5, 7 en 8 tegen 21.271 duiven. Wie gedacht had dat de furie wel zou beda-ren kwam van een kale kermis thuis.In 2009 en 2010 gingen de mannen ‘ge-woon’ door. Op Bourges dit jaar 2, 3 en 5 nat. tegen 30742 d. met eerste getekende voorop. Op de laatste vlucht van het seizoen op-nieuw 6e nat. Gueret.

  V : “Jonge Davida” NL04-2147002

  M : “Klein Fijn” NL04-2147091

  G.V. : “Ace Four” NL96-5660145

  G.M. : Zus “New Sissi” B02- 6049376 (Gust Jansen)

  G.V. : “Home Alone” NL98- 5812162 (6x 1e )

  G.M. : B01- 6517208 (Karel Boeckx)

  {{

  “Fleur”B05-2266436Jespers-Van der Wegen, Holsbeek, B.Rechtstreeks Ad Schaerlaeckens (als ei)