Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

24
facebook.com/ freetime90 Kammerstraat 19, 9000 Gent [email protected] - www.freetime.be Kampen zonder overnachting 2013 3 tot 16 jaar Brugge

description

Alle onze externaatskampen in hartje Brugge tijdens de paas - en zomervakantie 2013.

Transcript of Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

Page 1: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

facebook.com/freetime90Ka

mm

erst

raat

19,

900

0 G

ent

info

@fr

eetim

e.be

- w

ww

.free

time.

be

Kampenzonder overnachting

2013

3 tot 16 jaarBrugge

Page 2: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

2

Vzw free-time unieke vakanties én sociaal engagement

Onze medewerkers hebben terug fantastisch werk geleverd om een aanbod uit te werken waarin elk kind en jongere zijn gading vindt. Creatief, cultureel, avontuurlijk, sportief, taal, dans, paardrijden, extre-me vakanties... Alles waar je kan aan denken zit wel ergens in ons aanbod. In samenwerking met veel experten en externe organisaties krikken we jaar na jaar het niveau van de vakanties omhoog.

Maar het blijft daar niet bij: vzw Free-Time wil ook een rol spelen in de samenleving en gaat in op al-lerlei uitdagingen. Zo werken we deze zomer het project “respect” uit. We nodigen elke deelnemer uit om mee te spreken en actief mee te werken aan dit project. Er zal aandacht zijn voor duurzaamheid en we werken samen met organisaties die activitei-ten organiseren voor mensen met een beperking en kansarmen.

Omdat we regelmatig de vraag krijgen om per dag een opvang te organiseren starten we in Gent een proefproject om degelijke dagopvang te organise-ren. Onze uitgangspositie blijft wel dat we op een kamp willen samen groeien naar een eindproduct. Met de dagopvang willen we enkel een kwaliteits-vol antwoord bieden op een prangende vraag uit de maatschappij.

Reken ook eens uit wat je kan besparen als je deelneemt aan Kom-Pas.

Meer dan 600 monitoren, meer dan 500 vakanties in Gent, Antwerpen en Brugge en internaatsva-kanties in binnen en buitenland staan klaar om iedereen een ongelooflijke belevenis te bieden.

Gewoon doen!

Dirk SchockaertCoach vzw Free-Time

Jouw koopjeskompas. Voor 35 euro leggen we je het jaar rond in de watten met kortingen en super voordelen. Lees meer over Kom-Pas op pagina 21 of op onze website.

Het noorden wat kwijt?

Koop de Kom-PasDe nieuwe verwenpas van Free-Time

inhoudvoorwoord

Free-Time vzw: even voorstellen 3

Free-Time kampen: wie, waar en ... wanneer 4-5

Kampen per leeftijd 6-13

Alle kampen nog eens op een rijtje 14-16

Kampen met overnachting 17

Praktisch 18-19

Free-Time Duurzaam ! 20-21

Kwaliteit & Algemene voorwaarden 22-23

Page 3: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

3

De mensen

Free-Time wordt gedragen door heel wat gemo-tiveerde mensen. Dag in dag uit geven onze mo-nitoren het beste van zich zelf. Met vormingen en opvolging van monitoren streven we naar kwali-teitsvolle kampen. Het team verzorgt de dagelijkse werking en de administratie. Met vragen en op-merkingen kan je altijd bij hen terecht. Door deze combinatie gaan we telkens voor niets minder dan superkampen.

Méér dan opvang

Met Free-Time op kamp, dat is meer dan opvang. Door uitdagende kampen met toffe activiteiten willen we kinderen en jongeren dichter bren-gen bij sport en cultuur. Het team speurt daarom steeds naar de nieuwste trends. Elke dag zorgen onze monitoren ook voor spetterende randanima-tie vóór en na het kamp.

Free-Time: Een straffe organisatie op stevige funderingen.

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Heb je zelf een zot kampidee?

Laat het ons weten op

[email protected]

Kamp met een uitstap herken zo:

Op sommige kampen is er op vrijdagnamiddag om 15u30 een toonmoment:

De kampen

Al meer dan 22 jaar gaat Free-Time voor kwaliteits-volle kampen. We stellen al het materiaal dan ook gratis ter beschikking. Voor onze kampen pikken we er altijd comfortaccommodaties uit. Voor en na het kamp zorgen onze monitoren voor degelijke opvang. Verveling bestaat niet! Bij bepaalde kampen trekken we op uitstap. Zowel op onze website als in deze brochure staat dat tel-kens goed aangeduid. We vertrekken steeds van de kamplocatie. Afhankelijk van het kamp doen we de verplaatsing met de bus, trein of de minibus.

Page 4: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

4

WIE

Kleuterkriebels 3-6Een brede waaier aan creatieve, sportieve, educatieve, ontdekkings- en themakampen voor de jongste kinderen. Voel je het al krie-belen om met Free-Time op kamp te trekken?

Pag. 6

Jongeren 12+Je talenten volledig ontplooien doe je hier ! Ontdek een multimix van sportieve activiteiten; verdiep je in creatieve wereld van o.a. theater en digitale fotogra-fie. Geen idee is te zot.

Pag. 13

Kids 6-12Ravotten zonder grenzen ! Moderne mix van uitdagende sporten en verrassende uitstapjes voor actieve jongens en meisjes.

Pag. 9

WAAR

De accommodaties

De externaatsvakanties in Brugge gaan door in het sint-Andreas instituut. Deze locatie bevindt zich pal in het centrum en is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt dicht bij invalswegen. Op de accommodatiepagina op onze website vind je alle in-formatie over deze en andere Free-Time accommoda-ties.

Overzichtskaartje van al onze kampplaatsen? www.freetime.be/vakanties/accommodaties

Wie

Waa

r W

anne

er?

Page 5: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

5

Benieuwd naar onze kampen ?? Snuister snel rond in ons kampaanbod

WANNEER

Free-Time kampen, dat is voor elk wat wils. We delen onze kampen dan ook in in vijf onderdelen. Ze lopen als een rode draad door ons compleet aanbod. Je herkent ze gemakkelijk aan hun eigen symbool.

ThemavakantiesBij themavakanties stimuleren we de creativiteit en fantasie van de kinderen. Thema’s die kinderen aanspreken bevorderen hun sociale en creatieve ontwikkeling. Het zijn ook gewoon heel toffe kampen.

SportvakantiesAls het kriebelt moet je op sportkamp! Free-Time biedt een brede waaier van bekende en minder bekende sporten aan. Om iedereen aan te spreken, zijn het altijd kampen op initiatieniveau.

OntdekkingsvakantiesWe trekken de wereld in. Uitstappen naar musea, verrassende hoeken of uitdagende sportaccommodaties vormen de kern van ontdekkingsvakanties. Op een educatieve en speelse manier verbreden we zo je horizon.

Educatieve vakanties

Kokerellen, fotograferen of een woordje Frans meepikken? Free-Time pakt uit met een uitgebreid en divers aanbod. Afgewisseld met sport – en spelactiviteiten ontwikkel je je talenten en interesses verder. Een aanrader!

Creavakanties Voel je die creativiteit al opborrelen? Ideaal! Knutselen, tekenen, schilderen en boetseren en veel meer. Op creakantie schep je zelf de zotste ontwerpen. Onze monitoren reiken tips aan om je techniek te verbeteren.

Zomer 2013

ZO1: 01/07-05/07

ZO2: 08/07-12/07

ZO3: 15/07-19/07

ZO7: 12/08-16/08

ZO8: 19/08-23/08

ZO9: 26/08-28/08Paasvakantie 2013

PA1: 02/04-05/04

PA2: 08/04-12/04 Er wordt géén kamp gegeven op

donderdag 15 augustus.

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Page 6: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

6

superheldenPA2, ZO1

Leer vliegen, word onzichtbaar en maak je spider-zuigers webklaar. Een week lang krijg je een echte superheldenopleiding waarbij je samen traint met superhelden als Megamindy, Supertoby, Spi-derman, Batman, Superman en nog vele anderen… Echt iets voor superhelden in spe! Maar pas op voor The Joker en De Goblin, want zij zullen er alles aan doen om jullie diplomadag te verknallen!

de wondere wereld vAn kleine huppelZO2, ZO9

Hey lief, klein konijntje waar huppel jij heen? Mag ik jou volgen in je mooie, wondere wereld? Natuur-lijk lieve kleine mensjes! We zoeken samen naar nieuwe vriendjes en spelen heel fijne spelletjes. We houden een feestje met confetti en slingers, en leren een heleboel leuke versjes en liedjes. Extra: alle kleutertjes krijgen een boekje van Klei-ne Huppel.

ridders en prinsessenZO3

Ten aanval!!! Stoere ridders en schone jonkvrou-wen aller landen, verenigt u! We trekken ten strijde en maken de negenkoppige draak een kopje klei-ner. We bouwen een kasteel en in de stal staat ons (zelfgemaakte) paard onrustig te trappelen. We ma-ken een schild of hoed en brengen een bezoek aan een echt kasteel. Iets voor jou? Spring dan op je paard en mis deze vakantie niet!

Gesmurft!ZO7

Waar komen jullie toch vandaan? Wij komen van waar de smurfenhuisjes staan. Hebben jullie ook een eigen taal? Ja, die smurfen wij al-lemaal ... Met Grote Smurf, Brilsmurf, Smurfin en Verliefde smurf leren we de smur-fentaal, het smur-fenlied en smurfen we er op los! Met verenigde smurfenkrachten spelen we het grote smurfenspel en verjagen we Gargamel en Asraël. Samen met andere smurfen luisteren we naar de smurfigste smurfenverhalen. Hoe smurfiger, hoe smurfiger! Tot smurfs!

met nellie en cezAr nAAr de boerderijZO8

Met Nellie en Cezar trekken we naar de kinder-boerderij. Ze geven ons een rondleiding op de boerderij. We leren er alles over de verschillende dieren op de boerderij zoals schapen, kippen, ezels en nog veel meer leuke dieren. Dieren knuffelen en verzorgen? Dat mag !I.s.m. De Zeven Torentjes, uitgeverij Averbode

thema

sport

ontdekking

educatie

crea

Kleuterkriebels 3-6

Page 7: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

7

sport en spelZO1, ZO9

Een week vol leuke sporten en zalige spelen, wie droomt daar niet van? Haal je hartje op aan de leuk-ste binnen - en buitensporten. Een partijtje hoc-key, een strakke voetbalmatch, coole estafettes ... Originele en toffe spelen lossen de uitdagende sporten af dus dit wordt genieten!

kleuterturnenZO2

Springen, huppelen, klimmen, rennen, duike-len, buitelen en rollen, hup met die beentjes in de lucht! Deze week werken we stevig aan onze condi-tie en aan onze lenigheid en dat in een goed uitge-ruste turnzaal onder begeleiding van ervaren mo-nitoren. Als we dan toch eventjes moe geturnd zijn dan maken we tijd om te spelen en te knutselen!

knutselen met hoplAPA1, ZO1, ZO7

Deze week knutselen we samen met Hopla en zijn vriendjes Lola, Nina en Onki, heel wat fijne kunst-werkjes. We mengen allerlei fleurige verfkleuren, tekenen de mooiste plaatjes en knoeien er op los met klei, plakband en wasco’s. Tussendoor maken we tijd vrij om met Hopla knotsgekke spelletjes te spelen. Exclusieve samenwerking met uitgeverij Averbode. www.hopla.beExtra: Alle kindjes krijgen een boekje van Hopla.

kwistiGe kwAstenZO2, ZO8

Nog wat rood hier en een beetje geel daar en dan is mijn schilderij klaar! Een hele week schilderen we er op los. We gebruiken alle kleuren van de regen-boog om onze tekening zo mooi mogelijk te ma-ken. Schilderen doen we niet alleen met penselen, want we gebruiken zelfs onze handen en voeten. Het wordt een kleurige bende!

zinG, swinG en sprinG met k3ZO3, ZO8

Van Afrika tot in Amerika, van in de Himalaya tot in de woestijn! Je hoort het, deze week zingen we uit volle borst en swingen we op de hits van K3. Op het eind van de week kan je zowel de oudste als de nieuwste nummers luidkeels meezingen. Daar-naast leren we ook de bijbehorende dansjes, zodat we op vrijdag een leuke voorstelling kunnen ge-ven voor de mama’s, papa’s en andere familieleden. Smeer alvast je stembanden en trek je beste dans-schoentjes aan.

kleutervoetbAlZO7

Tijdens dit kamp laten we de kleuters spelenderwijs kennismaken met voetbal. We leren verschillende trap- en dribbeltechnieken aan en werken met verschillende ballen.Af en toe wagen we ons aan een wedstrijdje. Win-nen of verliezen is daarbij onbelangrijk, maar ple-zier in het spel des te meer! En bij een doelpunt geven we natuurlijk een welverdiende high-five en maken we een stoer danspasje.

Kleuterkriebels 3-6

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Page 8: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

8

Kleuterkriebels 3-6

kleuterfrAnsZO2

Deze week leren we op een speelse manier een basis van het Frans. Onze ervaren monitoren le-ren ons wat de verschillende kleuren in het Frans zijn en misschien leren we wel tellen tot 10! Door leuke spelletjes en knutselactiviteiten kunnen onze allerkleinsten op het einde van de week al een woordje Frans. Tussendoor wisselen we af met wat sport en andere leuke spelletjes!

koken met nellie en cezArZO9

Niet te missen voor lekkerbekken, smulpapen en fijnproevers. Nellie en Cezar nemen ons de hele week op sleeptouw in de keuken! We maken onze eigen koksmuts en toveren met behulp van ons Nellie en Cezar kookboek heerlijke hapjes en lek-kernijen op tafel. Eenvoudige gerechtjes en des-serts die we uiteraard allemaal zelf proeven!Trek je keukenschort alvast maar aan!i.s.m. Uitgeverij Averbodeextra: Alle kinderen krijgen een boekje van Nellie en Cezar !

met dorA en dieGo op ontdekkinGPA2, ZO3

Dora en Boots zijn verdwaald en hebben hulp nodig om terug veilig thuis te geraken. Met behulp van Dora’s rugzakje en haar kaart gaan we haar hel-pen de goede weg terug te vinden. Onderweg los-sen we samen mysteries op en leren we over de dieren, bloemen en planten van het bos. Van al dat stappen worden we ook wel eens moe, dus wisse-len we af met leerrijke verhalen en knotsgekke knutselwerkjes.I.s.m. De Zeven Torentjes

thema

sport

ontdekking

educatie

crea

Page 9: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

9

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Kids 6-12

dolfje weerwolfjeZO1 // 6-9j

Verslind jij het ene Dolfje Weerwolfje boek na het andere? Houd je ervan eens letterlijk in de huid te kruipen van deze sympathieke wolf? Kom dan mee op dit gloednieuwe avontuur en samen ma-ken we pittige weerwolfcakes, overbruggen we in ware weerwolfstijl hindernissenparcours en nog veel, veel meer. Wie weet huist er wel een beetje wolf in jou?

so you think you cAn dAnceZO1 // 8-12j

Je kan geen seconde blijven stilzitten en van zodra je muziek hoort gaat de dansmicrobe wild tekeer? Dan is dit kamp zeker iets voor jou!Onder begeleiding maak je kennis met heel wat verschillende dansstijlen. Dit kan gaan van fun-ky jazz tot de gekste moderne dans. Deze week swingen we gegarandeerd de pannen van het dak! En op vrijdag organiseren we een dansshow voor de ouders.i.s.m. Jeugd en Dans

diep in de zeeZO2, ZO9 // 6-9j

Weet jij welke dieren er allemaal leven onder de zeespiegel? Geloof jij dat er onder water zeemeer-minnen en waternimfen leven? Ga mee op ont-dekking en kom alles te weten over de mysteries van de onderwaterwereld. We testen onze eigen zwemvaardigheden, trotseren onze Belgische kust, en ontmoeten de meest bizarre zeewezens ter wereld in Aquatopia. Een kamp om nooit vergeten!I.s.m. Aquatopia

reis rond de wereldZO3 // 6-9j

Ben jij de volgende Christoffel Columbus? Neem dan snel je reispas en ga met ons mee op reis, de wereld rond. Iedere dag ontdekken we de gehei-men van een fantastische bestemming. Zo maken we kennis met de oude Farao’s in Egypte, genieten we van een lekkere pizza in het Bella Italia of wa-nen we ons in het exotische Afrika. Maak je koffer al maar klaar!I.s.m. De Zeven Torentjes

sprookjes en vertelselsZO7 // 6-9j

Deze week leven we in een echte sprookjes-wereld. We gaan op stap met Sneeuwwitje en de zeven dwergen. We ontmoeten Assepoester en de drie biggetjes en slaan een praatje met Klein Duimpje. We verkleden ons, worden geschminkt en op het einde van de week is er een groot feest! Daarna leven we nog lang en gelukkig, zoals in een écht sprookje.

pirAtenkAmpZO8 // 6-9j

Ahoi kameraden! Samen met kapitein Roodbaard zetten we deze week koers naar het Schattenei-land, waar we met een oude kaart op zoek gaan naar een zeeroversschat! Maar eerst moeten we er uit zien als Jack Sparrow, Piet Piraat of Kapitein Haak. Kortom, als een echte piraat: we maken een ooglap, piratenhoed, oorbellen, een houten been, stalen haak en zorgen voor een papegaai. We hij-sen de piratenvlag en trekken op avontuur! Aargh!

de checklistZO3, ZO7, ZO9 // 8-12j

Heb jij alles gedaan wat een twaalfjarige gedaan moet hebben? CHECK! Of toch niet? Deze week zorgen we ervoor dat hier geen twijfel over kan be-staan. We bouwen een kampvuur, varen met een vlot, klimmen in bomen, bouwen zandkastelen, maken vuur zonder lucifers, ... Op het eind van deze week is je lijst af! Check!

Page 10: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

10

thema

sport

ontdekking

educatie

crea

Kids 6-12

olympische spelenZO2 // 6-9j

Op jullie plaatsen.... Klaar.... Start! Schiet uit de startblokken en ga mee op een waar olympisch avontuur. Onder begeleiding van onze sportmoni-toren oefenen we op verschillende loopnummers en leren we de kneepjes van een hele boel olym-pische sporten. Zo leren we een ippon maken op de judomat en slaan we een homerun tijdens een partijtje softbal. Laat niet langer je loopschoenen of tennisracket op zolder liggen. Doe met ons mee en ga voor goud!!

sportyliciousZO7 // 6-9j

Proef je graag eens van verschillende sporten? Ide-aal! Want deze week is het al sport wat de klok slaat. We gaan onder andere bowlen, zwemmen en kajakken. Trek je sportiefste schoenen aan en geniet met ons mee op deze intense week! i.s.m. Zwembad Guilini, De KijkUit

Go 4 it!PA1, ZO1 // 8-12j

Deze week storten we ons in een waar avontuur. Als echte avonturiers nemen we het tegen elkaar op en wagen we ons aan een heleboel proeven rond team spirit, uithoudingsvermogen, tactiek en techniek. Racen, smokkelen, klimmen en klau-teren, je kan het zo gek niet bedenken of ons su-perteam moet het doorstaan! Ter land, ter zee en in de lucht! Wie wint op het einde van de week de eer en de felbegeerde GO 4 IT-trofee?I.s.m. De Kijk Uit

spelende wAterrAtjesZO2, ZO7 // 8-12j

Water is je tweede thuis en je staat te popelen om nieuwe dingen bij te leren in het water? Neem dan deel aan deze supervakantie! Onze ervaren mo-nitoren leren je watertrappelen, duiken, vlinder-slag, rugslag en nog zoveel meer! Ook heb je kans om al je ontbrekende brevetten te behalen. Omdat je er na een paar uur echt wel verrimpeld uitziet, wisselen we zwemmen af met fantastische spelen en toffe knutselactiviteiten.I.s.m. Olympiabad en zwembad Guilini

Page 11: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

11

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Kids 6-12

outdoor en pAintbAllZO3 // 8-12j

Avontuur, sport en durven zijn de kernwoorden van dit kamp. Plezier gegarandeerd! Ben je klaar om per vlot een meer over te steken, het STOERwoud te verkennen en nog veel meer? Schrijf je dan snel in en smeer die kuiten maar al soepel! We wisselen een heleboel outdoorsporten af, een buitenkansje.Verder gaan we elkaar ook te lijf met kogels verf! Paintball is een van de stoerste sporten die er is. We trekken onze camouflageoveral aan, zetten ons masker op en rollen in het stof! Enkel voor avontuurlijke buitenmensen!I.s.m. T&S quadadventure en Aan de Plas

multimixZO8 // 8-12j

Hou je ervan om van verschillende nieuwe sporten te proeven, dan is dit jouw kans! We hebben een on-gelooflijk aanbod k laargestoomd waar je onmoge-lijk nee tegen kan zeggen. Zwem-men, kajakken, voetbal, basketbal, turnen, bowling en zoveel meer. Het zal om je duimen en vingers bij af te likken zijn! I.s.m. De KijkUit, en Top’s Bowling

outdoorsporten ZO9 // 8-12j

Ben jij een echt buitenmens? JA? Super! Deze week trekken we eens de natuur in op de mountain-bike. Smeer die kuiten alvast in. Het wordt een kort weekje, maar eentje om van te snoepen. Buiten-kansje om stoere verhalen te sprokkelen net voor het einde van de zomervakantie.

frutsel-knutselkAmpZO3, ZO8 // 6-9j

Ben jij ook gebeten door de knutselmicrobe? Kom dan met ons mee om de kleurrijkste, meest fan-tastische en indrukwekkendste creaties in elkaar te toveren. Met verf en borstel, blad en pen, karton, oude lakens, lege flessen en nog veel meer schep-pen we onze eigen wereld met alles erop en eraan. Natuurlijk wisselen we af met leuke spelletjes. 

clipdAncePA2, ZO7 // 6-9j

Probeer jij ook de videoclips van Lady Gaga, Rihan-na en Beyoncé na te dansen? Wil je leren dansen zoals de enige echte moonwalkende Michael Jack-son? Dan ben je deze week aan het juiste adres! We kijken naar de videoclips van de popsterren , leren de verschillende danspasjes en kunnen na deze week net zo goed dansen als de dansers in de clips van MTV en TMF! Shake that booty!i.s.m. Jeugd en Dans

fAshionistA’sZO2, ZO9 // 6-9j

Laat je creativiteit werken, leer zelf je kleren ma-ken met verschillende kleuren en motiefjes. Leer de kneepjes van het modellenvak en leer lopen op een rode loper. Dit moet je gewoon doen om het door te kunnen vertellen! i.s.m. vzw Graffiti

podiumkunstenZO3 // 8-12 ZO9 // 10-14

Lichten uit, spots aan! Deze week wordt het podium onze thuis! We gaan ieder-een verbluffen met onze ta-lenten en trekken de aandacht met de gekste bek-ken. Dansen, zingen, acteren, moppen tappen en improviseren…we worden de beste! Voor kids die graag in de spotlights staan!i.s.m. Mooss

Page 12: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

12

sAy yes to the dressZO8 // 8-12j

Schuilt er in jou een echte Coco Mademoiselle? Laat je creativiteit werken, maak zelf je kledij met verschillende kleuren en motiefjes en breng een bezoek aan het modemuseum in de modehoofd-stad. Ontdek de kneepjes van het vak van topmo-dellen en leer lopen op een rode loper. Dit moet je gewoon doen om het door te kunnen vertellen !I.s.m. Modemuseum Antwerpen en vzw Graffiti

thema

sport

ontdekking

educatie

crea

chocolAdekAmpPA2, ZO1, ZO8 // 6-9j

Chocoladetaart, soesjes, choco, pralines, choco-mousse,…mmm chocolade! Deze week trekken we ons terug in ons chocoladelab en creëren we de lekkerste gerechten en desserten met choco-lade. We smullen ons buikje rond, experimenteren met allerlei soorten smaken en maken onze eerste praline. Bovendien brengen we een super interes-sant bezoek aan de fabriek van Côte d’Or. Mmm, lekker ! I.s.m. Côte d’Or en Choco-Story

iedereen beroemdZO3 // 6-9j

Beroemd zijn... Een rode loper... Op het podium staan... zingen, dansen, toneel spelen. Hier is het al-lemaal mogelijk! Vijf dagen lang in de spotlights staan! Is het altijd al jouw wens geweest om eens een hele week op de planken te staan en te laten zien wat je allemaal kan? Aarzel dan niet langer en schrijf je in zodat deze droom werkelijkheid wordt!i.s.m. vzw Graffiti 

hotel kArAmel***ZO2, ZO8 // 8-12j

Bienvenido en Hotel Karamel***Dit wordt een week om nooit te vergeten. We dom-pelen je onder in de wereld van schone schijn, heerlijke gerechten, puur genieten, soigneren en gesoigneerd worden. We verdiepen ons in de eti-quette, gaan langs in een echt sterrenhotel, leren alle knepen van het vak door gediplomeerde ho-telmanagers. Wie weet word jij wel de manager van het jaar?I.s.m. Hotelschool Spermalie

Kids 6-12

AllemAAl beestjesZO7 // 6-9j

Ben je gek op dieren? Wil je er alles over te weten komen? Hen een bezoekje brengen? Je eigen die-renpark ineen knutselen? De grote dierenquiz winnen? Dan is dit jouw vakantie! We plannen een leuke uitstap naar de kinderboerderij en be-zoeken de onderwaterwereld van Aquatopia. De drukke agenda wordt afgewisseld door allerhande leuke knutsel- en spelactiviteiten. I.s.m. kinderboerderij De Zeven Torentjes en Aqua-topia

eurekA!ZO2 // 8-12j

Einstein, Edison en Mendeljev waren al-lemaal befaamde we-tenschappers. Deze week treden we in hun voetsporen op ons eer-ste echte wetenschaps-kamp. We gaan gekke proefjes doen, hypo-theses opstellen, waarheden verifiëren en stellin-gen falsifiëren! Hopelijk ontploft de boel niet echt! I.s.m.  Earth Explorer en Natuur en Wetenschap

Page 13: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

13

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Jongeren 10-14

expeditie x-treemZO2, ZO8

Allerhande knopen leggen, kampen bouwen, voedsel zoeken op onmogelijke plaatsen en je oriënteren aan de hand van de zon of bomen…Is het voor jou nog een onbekend terrein of wil je je skills aanscherpen? Neem dan deel aan onze Ex-peditie X-Treem en wordt een ware survivor! Geen uitdaging is ons deze week teveel, wij gaan back to nature!i.s.m. De Kijkuit

outdoorsporten mAxZO9

Avontuur, sport en durven zijn de kernwoorden van dit kamp. Plezier gegarandeerd! Ben je klaar om te gaan mountainbiken, het stoerwoud te ver-kennen en nog veel meer? Schrijf je dan snel in en smeer die kuiten maar al soepel! We wisselen een heleboel outdoorsporten af, een buitenkansje. Enkel voor avontuurlijke buitenmensen!i.s.m. De kijkuit

eco-locoZO2

In deze tijden is het belangrijk iets te weten over het milieu en hoe gezond te leven. Daarom verdiepen we ons een hele week in de natuur. Wat er allemaal in het bos te vinden is, welke paddenstoelen we kunnen opeten en hoe je een hol van een konijn kan vinden. Hoe we eco-logisch kunnen leven staat deze week centraal. We brengen een bezoek aan een tuin van VELT en we gaan kijken naar de dieren op de kinderboerderij.i.s.m. Natuur en Wetenschap

Actie redActieZO7

Beschik je over een vlotte pen? Laat dan je fantasie de vrije loop en leer ons je beste verhaal/interview kennen! Slaat je fantasie op hol bij het bedenken van een titel en het verzinnen van een onderwerp? Kan je niet kiezen, of heb je een duwtje nodig? Geen enkel probleem! Deze week ontdekken jullie de boeiende wereld van de journalistiek! We gaan op bezoek bij een echt radiostation, gaan aan den lijve ondervinden hoe een radio-uitzending gemaakt wordt en ma-ken onze eigen nieuwsuitzending!I.s.m. Mediaraven

de wondere wereld vAn de fotoGrAfieZO1, ZO8

Deze week verdiepen we ons in de wondere we-reld van de digitale fotografie. Met ons fototoestel in de hand leren we mooie foto’s nemen met aan-dacht voor de compositie en juiste lichtinval. We verdiepen ons in allerhande fototechnieken, leren foto’s bewerken en bouwen onze eigen fototen-toonstelling op. Onze vakantiefoto’s zullen er na deze week nooit meer hetzelfde uitzien! I.s.m. professionele fotograaf

komen eten!ZO3

Komen etennnnnnnnnnnnnn! Ook zo genoten van dit fantastische tv-programma? Welkom in ons huisje dan. Deze week leren we enkele nieuwe din-gen rond koken, amuses, zoveelgangenmenu’s en etiquette. Bovendien neemt iedereen een dag het voortouw om de anderen te overtreffen met zijn/haar kookkunsten. Zoek je topgerechtjes dus maar al tezamen en krijg maar al goesting! Jammieeeeeeeeeeeee!

Page 14: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

14

Externaat vakanties

thema

sport

ontdekking

educatie

crea

toonmoment

uitstap

3-6 Ridders en prinsessen 119 109 6 3-6 Knutselen met Hopla 109 99 7 6-9 Sport en spel 119 109 10 8-12 Go 4 It ! 139 129 10

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

PA1 (van di 02/04/2013 t/m vr 05/04/2013)

3-6 Superhelden 129 119 6 3-6 Met Dora op ontdekking 122 112 8 6-9 Chocoladekamp 149 139 12 6-9 Clipdance 119 109 experts 11

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

PA2 (van ma 08/04 t/m vr 12/04)

3-6 Sport en Spel 122 112 7 3-6 Superhelden 122 112 6 3-6 Knutselen met Hopla 129 119 7 6-9 Dolfje Weerwolfje 122 112 9 6-9 Chocoladekamp 149 139 12 8-12 Go 4 it ! 149 139 10 8-12 So you think you can dance 139 129 experts 910-14 De wondere wereld van de fotografie 149 139 experts 13

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

ZO1 (van ma 01/07 t/m vr 05/07)

Page 15: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

15

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

3-6 Kleuterturnen 122 112 7 3-6 De wondere wereld van Kleine Huppel 129 119 6 3-6 Kleuterfrans 129 119 8 3-6 Kwistige Kwasten 122 112 7 6-9 Olympische Spelen 132 122 10 6-9 Diep in de zee 149 139 9 6-9 Fashionista’s 139 129 experts 11 8-12 Spelende Waterratjes 139 129 10 8-12 Hotel Karamel **** 149 139 experts 12 8-12 Eureka! 149 139 experts 1210-14 Expeditie X-treem 149 139 1310-14 Eco-Loco 142 132 experts 13

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

ZO2 (van ma 08/07 t/m vr 12/07)

3-6 Zing, Swing en Spring met K3 122 112 7 3-6 Ridders en Prinsessen 129 119 6 3-6 Met Dora en Diego op ontdekking 129 119 8 6-9 Reis rond de wereld 139 129 9 6-9 Iedereen Beroemd 139 129 experts 12 6-9 Frutsel-Knutselkamp 122 112 11 8-12 Outdoor en Paintball 169 159 11 8-12 De Checklist 149 139 9 8-12 Podiumkunsten 139 129 experts 1110-14 Komen Eten! 149 139 13

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

ZO3 (van ma 15/07 t/m vr 19/07)

3-6 Kleutervoetbal 112 102 7 3-6 Gesmurft 112 102 6 3-6 Knutselen met Hopla 119 109 7 6-9 Sportylicious 129 119 10 6-9 Sprookjes en Vertelsels 112 102 9 6-9 Clipdance 129 119 experts 11 6-9 Allemaal Beestjes 132 122 12 8-12 Spelende Waterratjes 122 112 10 8-12 De Checklist 129 119 910-14 Actie Redactie 139 129 experts 13

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

ZO7 (van ma 12/08 t/m vr 16/08)

Opgelet: 15 augustus is er géén kamp

Page 16: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

16

3-6 Zing, Swing en Spring met K3 122 112 7 3-6 Met Nellie en Cezar naar de boerderij 139 129 7 3-6 Kwistige Kwasten 122 112 7 6-9 Piratenkamp 122 112 9 6-9 Chocoladekamp 149 139 12 6-9 Frutsel-Knutselkamp 122 112 11 8-12 Multimix 139 129 11 8-12 Hotel Karamel **** 149 139 experts 12 8-12 Say yes to the Dress! 149 139 experts 1110-14 Expeditie X-treem 149 139 1310-14 De wondere wereld van de Fotografie 149 139 experts 13

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

ZO8 (van ma 19/08 t/m vr 23/08)

3-6 Sport en Spel 92 82 7 3-6 De wondere wereld van kleine Huppel 99 89 6 3-6 Koken met Nellie en Cezar 109 99 8 6-9 Diep in de zee 109 99 9 6-9 Fashionista’s 109 99 experts 11 8-12 Outdoorsporten 112 102 11 8-12 De Checklist 119 109 9 8-12 Podiumkunsten 119 109 experts 1110-14 Outdoorsporten Max 112 102 1310-14 Podiumkunsten Max 119 109 experts 11

Leeftijd Naam Prijs Kompasprijs Extra pag.

ZO9 (van ma 26/08 t/m woe 28/08)

thema

sport

ontdekking

educatie

crea

toonmoment

uitstap

Page 17: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

17

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Kampen met overnachting

Meer info over kampen met overnachting www.freetime.be/vakanties

Naast kampen zonder overnachting, organiseert Free-Time ook kampen mét overnachting. Zowel in de paasvakantie als de zo-mervakantie zijn er meer dan 180 kampen in België en het buiten-land. Er is voor elk wat wils! Ontdek ons volledig aanbod op onze website www.freetime.be/vakanties

Wil je thuis de brochure nalezen? Vraag hem aan via onze site www.freetime.be/vakanties/brochure-aanvragen/

in binnen - en buitenland

Kleuterkriebels 4-6

Ook de kleinste kunnen mee op Free-Time kamp! Instapkampen met overnachting voor kleuters; we vertrekken telkens op zondagavond. Woensdagavond zijn we al terug. Een perfect proevertje dat smaakt naar meer!

o.a.: Op stap met Nellie en Cezar; Met Pipo aan zee; Op ontdekking met Dora en Diego…

Kids XL 8-12

Actieve avonturenkampen met een tikkeltje extra. Verrassende kampervaring doe je hier op! Oefen al een woordje Frans aan zee of maak een culinaire reis door de wereld. Ontplooi je muzikale talenten en geef je Band een Boost!

o.a.: Go 4 Adventure; Les Chevaliers; De Resto-Rangers; Band Boost …

Kids 6-9

Ravotten zonder grenzen in verschillen-de themakampen. De kids maken kennis met het leven op de boerderij of wagen zich aan deathrides op avonturenkamp.

o.a.: Beestige Beestenboel; Avonturenclub; Totally Spies; Kids Kwisien…

Jongerenvakanties 12-17

Voor de jongeren mag het allemaal nóg iets straffer. Je kiest de richting die jij uit wilt en wij doen de rest. Ontwerp je eigen crea-ties als een echte pro-fashional, werk je eigen film uit van scenario tot montage of zoek het hogerop op klimstage.

o.a.: Adventure Mix; Beach Action; Dance& Balance; So you think you can cook; Knip Knap

Teens 10-14

Breed gamma aan creatieve en sportieve kampen voor eigenzinnige tieners. Durf al eens zot doen! Overnachten in omgebouwde woonwagens of een boot, tweedaagse trektochten voor avonturiers, doorklief de wolken op pilotenkamp. Niets is te gek!

o.a.: Skate@The Sea; Detectivekamp; Verleg je grenzen; Klimstage; Pilotenkamp; de Hobbit; High School Musical …

Free-Time Deluxe

Onze selectie voor fijnproevers, volledig samenge-steld op basis van jullie suggesties en feedback. Op de Kampen 2.0 diepen we bepaalde thema’s verder uit, trek er op uit met de hele familie of maak er gewoon een gezellig weekendje van met de vrienden.

o.a.: Wedstrijdstage Jumping XL; So you know you can cook; Familieweek ; Wiltze Weekends…

Extremis

Kampen voor durvers! Uitdagende sporten op prachtlocaties. Het zijn stuk voor stuk unieke en extreme kampen waarmee we onze slogan – Unieke vakantie, méér dan opvang – volledig waar maken.

o.a.: Boardkamp; Waterskistage; Overle-vingskamp XL; Mountainboarden …

Buitenland

Voor grenzeloos kampplezier zijn er de actieve kampen zowel in Luxemburg, Nederland, Frankrijk als Spanje, Groot-Brittannië tot zelfs in Oostenrijk en Tsjechië. Super sportvakanties onder een medi-terraan zonnetje, uitdagende trektochten door de Alpen; het kan niet op!

o.a.: Fun Adventure & Quad; Kitestage; Hutten-tocht; Duikstage; Boheems Ruiteravontuur; el Rit-mo Loco; Watersporthelden….

Page 18: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

18

Pra

ktis

ch

Unieke vakanties, ... hoe zien die er uit?

dag indeling07u45-09u00: Opvang09u00-12u00: Activiteiten12u00-13u00: Middagpauze13u00-16u00: Activiteiten16u00-18u00: Opvang

Aankomst op de kampplaatsWe vragen uw kind(eren) tot bij de monitoren aan de inschrijftafel te brengen. Zij noteren uur van aankomst van uw kind. Ook ’s avonds noteren ze het uur van vertrek. Vzw Free-Time is niet verantwoorde-lijk voor kinderen die aan de deur of op straat worden afgezet.

MiddagmaalTijdens de middag eten alle kinderen hun meege-bracht lunchpakket op. Free-Time zorgt voor een gezonde versnapering en twee drankjes per dag. Wa-ter is steeds gratis te verkrijgen.

StartschotOm negen uur trekken we de dag op gang met de kampdans. We vragen dat alle kinderen ten laatste tien voor negen op de kampplaats aanwezig zijn. Na kennismakingsspelletjes gaat iedereen naar zijn ei-gen monitoren en kan het kamp echt beginnen.

ActiviteitenFree-Time werkt samen met experts om kwaliteits-volle kampen te organiseren. Onze monitoren zorgen voor een goed voorbereide invulling, begeleiding en rode draad doorheen de kampweek.

unieke vakanties, meer dan opvang

info & inschrijvingen: www.freetime.be | 070/246 170 | [email protected]

Page 19: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

19

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

Meer dan opvang ...wat neem ik mee ?!

De medische fiche kun je downloaden van onze website

www.freetime.be/vakanties/documenten

Al je vrienden natuurlijk! Dat maakt het kamp dubbel zo leuk. Deel je favoriete kamp via facebook, en smeed samen zotte kampplannen.

Medische ficheDe medische fiche helpt onze monitoren adequaat in te spelen op de specifieke noden van alle kinde-ren. Informatie over allergieën bijvoorbeeld kun je hierop vermelden. Bij de start van elk kamp moet een medische fiche worden afgegeven aan de in-schrijftafel.

Speelkledij en een eigen lunchpakket. Voor het spelmateriaal zelf zorgt Free-Time zodat je een fijne kampweek hebt zonder zorgen.

Eerste hulp bij (on)gevallen

Mocht er zich een ongeval voordoen tijdens het kamp is de kamp-

verantwoordelijke altijd op de hoogte. Die herken je aan de groene

T-shirt. De verantwoordelijke brieft op zijn beurt het team. Samen met u

behandelen we elk (on)geval met de grootste zorg.

Op onze documentenpagina www.freetime.be/vakanties/documenten

kunt u een verzekeringsformulier downloaden om te laten invullen door

de dokter.

unieke vakanties, meer dan opvang

Page 20: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

20

Duu

r? D

uurz

aam

!

Waar voor uw geld

VZW Free-Time is erkend als landelijke jeugdwerkvereniging. Voor elk kind <12 krijgt u een fiscaal attest van 11,20 euro per dag. Deze sturen we elke jaar per

mail naar elke rechthebbende.

Voor elk kamp berekent Free-Time een vaste basisprijs.

Daarin zitten de volgende kosten vervat: vast personeel, promotie, groot materiaal, aankoop spelmateriaal, voertuigen, transport, verzekeringen en vorming van onze monitoren.

Naast de basisprijs heeft elk kamp specifieke kosten. Deze omvatten onder andere: huur accommodaties, uitstappen en toegangsgelden, specifiek kampmateriaal, activiteiten en workshops door externe experten en monitorenvergoedingen.

U krijgt hiervoor heel veel terug.

In de kostprijs van de vakantie zijn zowel verblijf, activiteiten, verzeke-ring en degelijke begeleiding inbegrepen. Free-Time zorgt ook altijd voor het nodige materiaal.

TIP: Hou je My-Freetime-profiel

goed up-to-date !

Page 21: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

21

Free-Time is stevig geworteld in de maatschappij. Naast een uitgebreide vakantiewerking, organi-seren we onder andere ook frequent vormingen voor monitoren.

Elk jaar werken we ook een jaaroverkoepelend thema uit van sociaal - culturele inslag. Dit jaar werken we rond Respect. Doorheen al onze kam-pen en activiteiten vormt dit thema de rode draad doorheen onze kampen in 2013. Het wordt dus uit-kijken naar tal van grote en kleine acties.

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

R.E.S.P.E.C.T.

Al meer dan twintig jaar hecht Free-Time veel belang aan zijn band met jullie: kinderen, ouders, familie en sympathisanten. Om die band verder te sterken ontwikkelden we Kom-Pas, de nieuwe verwenpas.

De Kom-Pas kun je online kopen via www.freetime.be/vakanties/kortingen. Met de verwenpas geniet je een volledig jaar onder andere van

★ 10 euro korting op alle kampen

★ Maandelijkse verwenacties voor Kom-Pashouders

★ 30% korting op verhuur feestmateriaal en spring-kastelen bvba Feest

★ Kinepolischeques aan voordelig tarief*

*onderhevig aan prijsveranderingen van Kinepolis

Ru

st v

oo

r k

ind

eren

en

jon

ger

en in

de

dru

kke

sam

enle

vin

g

Eco

-lo

gis

che

bes

lissi

ng

en n

emen

Sam

en m

et v

rien

dje

s, m

on

ito

ren

, de

ou

der

s en

bu

urt

bew

on

ers

Pra

ten

ove

r al

les

wat

sch

eef e

n s

trak

zit

Eig

enh

eid

vo

or

ied

eree

n !

Clo

se z

ijn

met

je v

rien

den

!

Tijd

nem

en o

m e

ens

go

ed t

e la

chen

in h

et g

ras

Page 22: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

22

Straf KlachtenbeleidVzw Free-Time maakt zich sterk te reageren op alle klachten. Als een klacht gegrond is en men aan bo-venstaande voorwaarden voldoet, zal het bestuur van VZW Free-Time zich engageren om een deel terug te betalen d.m.v. een promotiecode.

Uitstekende AccommodatiesAl onze kampen gaan door op kindvriendelijke accommodaties met verschillende, ruime loka-len. Er is steeds groen in de buurt. De gebouwen hebben hygiënische toiletten en veilige toegangen – weg van verkeer en gemakkelijk onder toezicht te houden – en zijn gemakkelijk bereikbaar via hoofdwegen.

VeiligheidAlle kinderen worden in- en uitgeschreven op het exacte uur van aankomst en vertrek. Kinderen staan te allen tijde onder toezicht. Bij ongevallen zullen de nodige maatregelen worden genomen. Op elke vakantie is er voldoende EHBO-materiaal aanwe-zig. De hulpdiensten worden reeds vooraf verwit-tigd van onze aanwezigheid. De monitoren en de verantwoordelijken van vzw Free-Time zullen de ouders bijstaan bij het invullen van de nodige for-mulieren om kosten terug te vorderen van de ver-zekering.

ZorgEr is steeds gratis water voorhanden. Vzw Free-Time zorgt ook voor twee gratis drankjes en een koek per kind per dag. In de zomer zijn er voldoen-de zonnebrandcrème en petjes voorzien voor alle kinderen.

Aan de ouders vragen wij• Eventueleklachtenschriftelijkteformulerenbin-

nen de acht dagen.• Hetreglement,dealgemeneverkoopsvoorwaar-

den en de kwaliteitsgarantie te onderschrijven. Bij elke inschrijving kunt u onze algemene voor-waarden nalezen. De inschrijving kan pas vol-tooid worden na goedkeuring van de algemene voorwaarden.

deze kwaliteitsgarantie is uitsluitend geldig voor de free-timevakanties.

Puike administratieNa iedere inschrijving ontvangt u automatisch een e-mail met betalingsdocument met basisinfo over het kamp. Mocht dit niet het geval zijn, heeft u of-wel een foutief e-mailadres opgegeven of is de fac-tuur in uw spam beland. Twintig dagen voor aan-vang van het kamp ontvangt u een informatiemail over het kamp in kwestie. Bij verdere vragen kunt u zich steeds rechtstreeks telefonisch of per mail tot de personeelsleden richten. Ze staan u steeds vriendelijk te woord, geven de nodige informatie of verwijzen u door naar een verantwoordelijke.

Degelijke opvangTijdens de opvang voorzien we verschillende activi-teiten en materiaal zodat kinderen zich kunnen uit-leven. De monitoren staan de kinderen ook tijdens de opvang bij. Elke dag organiseren we opvang vóór en na het kamp van 07u45 tot 09u00 en van 16u00 tot 18u00.

Gevormde Monitoren De monitoren staan steeds ter beschikking van de ouders en de kinderen. Op de kampen zorgen ze voor een duidelijk dagprogramma ter info naar de ouders toe. Kleuters krijgen dagelijks een dag-boekje mee. De monitoren zorgen voor een wel-doordachte en goed voorbereide invulling van hun programma. Vzw Free-Time zorgt voor een constante evaluatie van de monitoren.

EvaluatieElke ouder ontvangt een evaluatiedocument per mail. Op elke schriftelijke opmerking of klacht zal gereageerd worden. Ook monitoren en vakan-tieverantwoordelijken zorgen voor een grondige eindevaluatie. Vzw Free-Time neemt de evaluaties steeds mee in het verder uitbouwen van haar wer-king.

Aangepast AnnulatiebeleidBij annulering zal de terugbetaling (cash of via een tegoed bon) binnen de maand verwerkt worden. De terugbetaling wordt steeds toegepast volgens het Free-Time annulatiereglement, dat ook in iedere brochure is opgenomen. Als Free-Time zelf een va-kantie geannuleerd heeft, zal de terugbetaling ge-beuren na de desbetreffende schoolvakantie waar het kamp in valt.

Vzw Free-Time staat voor:

Kw

alite

itsga

rant

ie

Page 23: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

23

insc

hr

ijv

en w

ww

.fr

eeti

me.

be

REgLEMENTINSCHRIJVENInschrijven gebeurt via de website.Heeft u vragen over een inschrijving? Dat kan  telefonisch van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u op het nummer 070/246.170 of per e-mail naar [email protected] vragen met aandrang om minstens 3 weken vooraf in te schrijven!Uw inschrijving is bindend, ongeacht de manier van inschrijving. Na inschrijving ontvangt u via e-mail een bevestiging van inschrijving en factuur. De betaling dient steeds binnen 10 dagen na ontvangst te gebeuren met de correcte ge-structureerde mededeling die op de factuur vermeld staat. Free-Time staat een korting toe van € 10 voor alle externaats- en internaatsva-kanties aan leden die in het bezit zijn van Kom-Pas, onze verwenpas. De pas moet echter geldig zijn tot de laatste dag van de Free-Timevakanties! Meer uit-leg over Kom-Pas lees je op de volgende pagina’s.

ANNULERINGENAnnuleringen moeten steeds schriftelijk gemeld worden!U doet dit via uw profiel op onze website. U gaat naar ‘inschrijvingen’ en klikt op de knop ‘annuleren’ naast het desbetreffende kamp. U ontvangt daarna een e-mail met de algemene voorwaarden. Onze administratie verwerkt uw annu-leringsaanvraag en brengt u per mail op de hoogte een maal dit afgerond is. Afhankelijk van de verstreken termijn tussen inschrijving en annulering krijgt u een creditnota toegestuurd.

ALGEMEENIn de inschrijvingsprijs van het kamp is alles inbegrepen. Zowel opvang, huur van de accommodatie, materiaal als monitoren en verzekering. De kinderen zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en ook voor burgerlijke aansprakelijk-heid. Alle kosten bij ongeval worden terugbetaald mits 12,5 euro franchise – met uitzondering van tanden, brillen en prothesen. Vzw Free-Time is niet verantwoordelijk voor verlies en/of beschadiging van ma-teriaal, kleding, geld etc. Verloren voorwerpen worden gecentraliseerd in onze loods, Nieuwevaart 118 9000 Gent. Alle verloren voorwerpen kunnen tot 3 we-ken na afloop van het kamp afgehaald worden. Neem best telefonisch contact op met kantoor om een afspraak te maken. Bij het inschrijven dient u rekening te houden met de leeftijdscategorieën zoals vermeld in de brochure en op de website. Om te kunnen deelnemen, moeten kinderen de minimumleeftijd van het kamp bereikt hebben op het moment dat het kamp doorgaat. Aanvraag tot het verkrijgen van vergoeding voor kindervakanties – via het werk, mutualiteit, etc. – dient schriftelijk te gebeuren en moet voorzien zijn van een gefrankeerde en aan zichzelf geadresseerde omslag. Dit kan uiteraard pas na afloop van het kamp. De schriftelijke aanvraag moet opgestuurd worden naar vzw Free-Time, Kammerstraat 19 9000 Gent. Uw adresgegevens worden door ons in een bestand opgenomen, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten. Overeenkomstig de Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwer-king van persoonsgegeven van 08/12/92 heeft u recht op inzage en correctie van de door ons bewaarde informatie. Bij inschrijving verklaart met zich akkoord met de Algemene Verkoopsvoorwaar-den die samen met de Kwaliteitsgarantie te lezen in zijn in de vakantiebrochures en op onze website. Beeldmateriaal verzameld op een activiteit van vzw Free-Time kan te allen tijde gebruikt worden voor promotionele doelstellingen van de vzw. Wij zijn ontvankelijk voor vragen om beelden te verwijderen als daar gefundeerde redenen voor bestaan.

ALgEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN1. TOEPASSELIJKHEIDDeze algemene voorwaarden en eventuele bijzondere voorwaarden maken in-tegrerend deel uit van de overeenkomst tussen partijen en zijn van toepassing op elk aanbod en alle leveringen tenzij dit vooraf schriftelijk anders is overeen-gekomen. De consument verklaart zich uitdrukkelijk akkoord met deze alge-mene en bijzondere voorwaarden.

2. BESTELLINGDe bestelling is bindend, ongeacht de wijze van inschrijving. De bestelling wordt bevestigd via een e-mail, met vermelding van de algemene verkoops-voorwaarden en de ontvangst van de factuur. Op dat ogenblik begint de her-roepingstermijn voor de consument te lopen. De betaling van de factuur dient steeds te gebeuren binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur met vermel-ding van het refertenummer.

3. HERROEPINGSRECHT

3.1. PRINCIPEDe consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.Annuleringen moeten steeds schriftelijk gebeuren via de website vóór het verstrijken van de hierboven vermelde termijn van veertien kalenderdagen. Wanneer de kennisgeving tijdig gebeurt, worden aan de consument enkel de rechtstreekse terugzendingskostenaangerekend en wordt het door de consument gestorte bedrag terugbetaald binnen de dertig dagen die volgen op de herroeping.

3.2. UITZONDERINgDe consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien.Het herroepingsrecht kan door de consument niet worden uitgeoefend wan-neer de uitvoering van de overeenkomst begonnen is voor het einde van de herroepingstermijn. M.a.w. indien de vakanties een aanvang nemen binnen de veertien dagen na datum van de bestelling, is een herroeping van de bestelling zonder de betaling van een boete niet mogelijk.

3.3. gEVOLgEN VAN LAATTIJDIgE HERROEPINgIn geval de consument laattijdig afziet van de bestelling, te weten na het ver-strijken van de herroepingstermijn of indien de vakanties reeds een aanvang hebben genomen tijdens de herroepingstermijn, worden de volgende kosten aangerekend (zowel voor reeds betaalde vakanties, als voor vakanties die nog niet zijn betaald):

Vakanties zonder overnachting:

Annulering Te betalen zonder attest

Te betalen met attest =

annulatiekost + vaste kosten

Annulatiekost Vaste kosten

Binnen de 14 dagen na inschrijving = herroepingsrecht

0 euro 0 euro 0 euro

Meer dan 14 dagen voor aanvang kamp

25 euro 25 euro 0 euro

Binnen de 14 dagen voor aanvang kamp

volledig 25 euro ½ kampprijs

Tijdens het kamp volledig 25 euro ½ kampprijs

Vakanties met overnachting:

Termijn Te betalen

Binnen de 14 dagen na inschrijving 0 euro

Meer dan 8 weken voor aanvang kamp 25 %

Minder dan 8 weken voor aanvang kamp 50%

Binnen 14 dagen voor aanvang kamp volledig

Annulering tijdens het kamp volledig   Ziekte of overmachtU kunt intekenen op een extra uitgebreide assistance-verzekering met annula-tieverzekering (bij buitenlandse vakanties is dit inbegrepen). 

Wanbetaling geeft u geen gevolg aan de factuur, dan wordt er per bijkomende factuur €12,50 aangerekend.

4. BETALINGSVOORWAARDENAlle facturen zijn betaalbaar per overschrijving aan de zetel van de VZW Free-Time in België. De prijs is behoudens andersluidende vermelding op de factuur, contant betaalbaar. Er kan slechts een korting voor contante betaling worden verrekend indien dit uitdrukkelijk vooraf is overeengekomen. En in geen geval mag die korting worden verrekend zolang er facturen onbetaald blijven. Alle toegestane kortingen worden op voorhand tussen partijen overeengekomen. Niet betalen op een eventuele vervaldag brengt van rechtswege en zonder ingebrekestelling de eisbaarheid van alle nog niet vervallen vorderingen mee. Eventuele gesloten verkopen mogen door ons in dit geval eveneens als ont-bonden worden beschouwd met een forfaitaire schadevergoeding van 10 % ten laste van de koper. Bij wanbetaling op de vervaldag brengt het onbetaald gedeelte van de vordering van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlsintrest op van 12 % te rekenen vanaf vervaldag. De enkele vertraging in betaling, hetzij van het geheel, hetzij van een gedeelte der vordering heeft zonder enige ingebrekestelling aanleiding tot betaling door de debiteur van een verhogingsbeding van 10 % op het onbetaald gebleven bedrag.

5. KLACHTENKlachten betreffende de levering of diensten moeten de VZW Free-Time binnen de acht (8) dagen na de levering of uitvoering der werken bereiken met een gemotiveerde aangetekende brief of dienen ingeschreven te worden in een klachtenregister dat beschikbaar is op de zetel van de VZW Free-Time tijdens de kantooruren. Bij gebreke aan een aangetekende brief of inschrijving in het klachtenregister wordt de klacht geacht niet te bestaan en zal de VZW Free-Time geen enkele vergoeding verschuldigd zijn.

6. TOEPASSELIJKE WET / GESCHILLENREGELINGHet Belgisch recht is van toepassing op dit contract. In geval van betwisting zijn de vredegerechten van het kanton van de maatschappelijke zetel of woon-plaats van de verkoper, leverancier of dienstverlener, dan wel de rechtbanken van Gent uitsluitend bevoegd.

Page 24: Vakanties zonder overnachting Brugge Pasen-Zomer 2013

24

jong, geëngageerd en zin in onvergetelijke vakanties?

vzw Free-Time wil jou als monitor !!

Nog geen animator in het jeugdwerk? Schrijf je zeker in voor een van onze cursussen:Paasvakantie: gent, Brugge & Antwerpen

Zomervakantie: gentHerfstvakantie: gent

Meer info over de cursus animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugd-werk kun je nalezen op www.freetime.be/cursussen/voor-monitoren

Al concrete vragen over de monitorenwerking binnen vzw Free-Time? Neem gerust contact op met de coördinator via [email protected]

Volg het reilen en zeilen van onze monitoren op facebook:www.facebook.com/freetime.monitoren