Vakantiekrant 2016

4
Start van de inschrijvingen Voor de vakantiekampen en de dagspeelpleinwerking schrijft u in via onze webshop of aan het vrijetijdsloket in het gemeentehuis. De start van de inschrijvingen is vooral voor de vakantiekampen van belang, omdat sommige kampen snel volzet zijn. Kinderen van wie het (pleeg)gezin in Nazareth gedomicillieerd is en kinderen die in Nazareth naar school gaan, mogen telkens enkele dagen eerder inschrijven dan andere kinderen. Via de webshop kan u één uur vroeger beginnen inschrijven dan aan het loket. Surf naar www.nazareth.be/webshop. Eerste inschrijfperiode De eerste inschrijfperiode start op zaterdag 30 januari 2016. U kan inschrijven voor het aanbod in de krokus-, paas- en zomervakantie. > Kinderen die in Nazareth wonen of schoollopen: zaterdag 30 januari 2016 vanaf 8u30 online, 9u30 aan het loket > Andere kinderen: woensdag 3 februari 2016 vanaf 8u30 online én aan het loket Tweede inschrijfperiode De tweede inschrijfperiode zal starten op zaterdag 10 september 2016 voor de activiteiten in de herfst- en kerstvakantie 2016. VAKANTIEKAMPEN SPORT THEMA SPEL Twee inschrijfperiodes voor de kampen Dit jaar houden we twee inschrijfperiodes voor de vakantiekampen en de dagspeelpleinwerking. De eerste periode begint vóór de krokusvakantie, de tweede vóór de herfstvakantie. In de eerste periode kan u inschrijven voor de vakantiekampen in de krokus-, paas- en zomervakantie en voor de dagspeelpleinwerking in de zomer. WELK KAMP KIEST U? We organiseren themakampen en sportkampen. Voor de kleuters (mini’s) organiseren we enkel themakampen. Voor de lagere school (midi en maxi) zijn er behalve themakampen ook sportkampen. Eén element hebben alle kampen gemeen: het spelplezier staat voorop! Themakampen Themakampen leggen niet de nadruk op sport of creativiteit. De kinderen spelen een hele week binnen een uitgewerkt thema. Sportkampen In de sportkampen staat één sporttak centraal. De kinderen krijgen les van profes- sionele sporters: leerkrachten lichamelijke opvoeding of leerkrachten in spe. Samen met de sportclubs zorgen zij voor kwaliteits- volle initiatielessen. Een sportkamp staat dus garant voor een week vol sportplezier. De Vakantiekrant is een uitgave van gemeente Nazareth, 1 januari 2016 Teksten: Britt Steurbaut, Lien Renaux, Sara De Paepe, Sofie Fiems, College van burgemeester en schepenen Eindredactie en vormgeving: Els Verbeke Fotografie: medewerkers van het gemeentebestuur en monitoren V.U. Danny Claeys, Dorp 1, 9810 Nazareth VAKANTIE KRANT 2016

description

Vakantiekampen, sportkampen, themakampen en kinderopvang in krokus-, paas- en zomervakantie

Transcript of Vakantiekrant 2016

Page 1: Vakantiekrant 2016

Start van de inschrijvingen

Voor de vakantiekampen en de dagspeelpleinwerking schrijft u in via onze webshop of aan het vrijetijdsloket in het gemeentehuis. De start van de inschrijvingen is vooral voor de vakantiekampen van belang, omdat sommige kampen snel volzet zijn.

Kinderen van wie het (pleeg)gezin in Nazareth gedomicillieerd is en kinderen die in Nazareth naar school gaan, mogen telkens enkele dagen eerder inschrijven dan andere kinderen.

Via de webshop kan u één uur vroeger beginnen inschrijven dan aan het loket. Surf naar www.nazareth.be/webshop.

Eerste inschrijfperiode

De eerste inschrijfperiode start op zaterdag 30 januari 2016. U kan inschrijven voor het aanbod in de krokus-, paas- en zomervakantie.

> Kinderen die in Nazareth wonen of schoollopen: zaterdag 30 januari 2016 vanaf 8u30 online, 9u30 aan het loket

> Andere kinderen: woensdag 3 februari 2016 vanaf 8u30 online én aan het loket

Tweede inschrijfperiode

De tweede inschrijfperiode zal starten op zaterdag 10 september 2016 voor de activiteiten in de herfst- en kerstvakantie 2016.

Vakantiekampen sport thema speltwee inschrijfperiodes voor de kampenDit jaar houden we twee inschrijfperiodes voor de vakantiekampen en de dagspeelpleinwerking. De eerste periode begint vóór de krokusvakantie, de tweede vóór de herfstvakantie. In de eerste periode kan u inschrijven voor de vakantiekampen in de krokus-, paas- en zomervakantie en voor de dagspeelpleinwerking in de zomer.

Welk kamp kiest U?

We organiseren themakampen en sportkampen. Voor de kleuters (mini’s) organiseren we enkel themakampen. Voor de lagere school (midi en maxi) zijn er behalve themakampen ook sportkampen.

Eén element hebben alle kampen gemeen: het spelplezier staat voorop!

themakampen

Themakampen leggen niet de nadruk op sport of creativiteit. De kinderen spelen een hele week binnen een uitgewerkt thema.

sportkampen

In de sportkampen staat één sporttak centraal. De kinderen krijgen les van profes-sionele sporters: leerkrachten lichamelijke opvoeding of leerkrachten in spe. Samen met de sportclubs zorgen zij voor kwaliteits-volle initiatielessen. Een sportkamp staat dus garant voor een week vol sportplezier.

De Vakantiekrant is een uitgave van gemeente Nazareth, 1 januari 2016Teksten: Britt Steurbaut, Lien Renaux, Sara De Paepe, Sofie Fiems, College van burgemeester en schepenen

Eindredactie en vormgeving: Els VerbekeFotografie: medewerkers van het gemeentebestuur en monitorenV.U. Danny Claeys, Dorp 1, 9810 Nazareth

Vak

an

tie

kr

an

t

2016

Page 2: Vakantiekrant 2016

april

04/04 – 08/04Chicken runIn de paasvakantie gaan we moeder kip achterna. We lopen en crossen in het rond, knutselen met (paas)eitjes, doen het eier-springspel en ontdekken de andere dieren van de boerderij.

Juli

04/07 – 08/07Vroem vroem, wat gaan we doen?Al spelend leren we het verkeer rond ons kennen. We doorlopen een opblaasbaar verkeersparcours, we leren met minifietsjes rijden, spelen het Crazy Taxispel en maken kennis met de verkeersborden. Stap maar in, vriendjes!

11/07 – 15/07Circus WeltevreeEen leeuwentemmer zullen wij niet worden, maar we laten de kinderen wel kennismaken met een clown en goochelaar. We gaan aan de slag met allerlei circusmateriaal en we maken ook een decor voor ons circus. Een heuse act is het resultaat.

11/07 – 15/07De daverende dino’sWe gaan terug in de tijd van de grotbewo-ners. We leren lopen alsof we morgen een mammoet moeten vangen en knutselen onze eigen knots. We spelen op ons Dino-springkasteel en spelen het daverende dinospel.

18/07 – 20/07Wondere watersWe ontdekken de wondere waterwereld en leren allerlei vissen kennen. We spelen het gladdepalingspel en tikkertje-octopus. Tussendoor leven we ons op het speciale Nemo-springkasteel naar hartenlust uit.

18/07 – 20/07robotkampRobotjes, hou jullie klaar. Sporten doen we deze week in robotstijl, met robotdansjes en spelletjes op het R.O.B.-springkasteel. We bouwen zelfs een speciaal robotparcours. Wie haalt er zijn robotbrevet?

25/07 – 29/07sprookjesbosWe ontdekken de wondere wereld der sprookjes. Wie blijft uit de greep van de grote boze wolf? Wie wordt er een echte prinses of de prins op het witte paard?

augustus01/08 – 05/08DisneykampKen je Donald Duck, Pluto, Simba de leeuw en Elsa, de sneeuwkoningin? Deze week leren we er spelenderwijs alles over: We doen opdrachten in ons Cars springkasteel, maken een Mickey masker, gaan net als Winnie the pooh op zoek naar honing en spelen de leukste sporten zoals de jonge leeuwenwelpjes.

16/08 – 19/08teletijdmachineOok benieuwd hoe de kinderen vroeger leef-den, speelden en sportten? We gaan terug in de tijd en ontdekken spelenderwijs hoe het er 10, 100 en 1000 jaar geleden aan toeging, tot in de tijd van de dino’s! 3, 2, 1 … Flits!

april

04/04 – 08/04Chef aan het fornuis Na een bezoekje aan een restaurant kennen we de tips van echte chefs en gaan wijzelf aan de slag in onze keuken. Elke dag bereiden we lekkere gerechten, die we zelf opeten. Njammie!

04/04 – 08/04 sporten rond de wereld We reizen de hele wereld rond en beoefe-nen de typische sporten van elk land: van basketbal in Amerika tot karate in Japan. Voor elk wat wils!

Juli

04/07 – 08/07turn- en danskamp Het motto van het eerste zomerkamp is: turn je lenig, dans je zot en draai nog eens in het rond. Een weekje vol muziek en sportplezier.

04/07 – 08/07Vechtsportkamp Vechtsport hier, vechtsport daar, zijn jullie klaar? Karate, judo, aikodo, nin jitsu, boksen, we leren het allemaal.

04/07 – 08/07kinderen baas De kinderen beslissen in dit kamp zelf de na-middagactiviteiten van de hele week. Eerste opdracht op maandag: samen een planning opstellen voor de rest van de week.

04/07 – 08/07Zwemkamp Een kamp voor waterratten. We zwemmen iedere dag in een ander zwembad in de regio. Bij goed weer gaan we eens naar de Blaarmeersen.

11/07 – 15/07Circus picolini We ontpoppen ons tot circusartiesten, want dankzij de professionele begeleiding van de familie Picolini worden we allemaal clowns en acrobaten. Diabolo, bordjes, flowersticks, jongleren en evenwichtsoefeningen: we kun-nen alles aan. We bouwen onze circuspiste in de circustent en presenteren een heuse show op het einde van de week!

augustus

01/08 – 05/08Wie is de mol? Een kampje vol spanning en opdrachten. We moeten goed samenwerken om de opdrach-ten uit te voeren en ‘geld’ te verdienen voor de pot. Maar een van de deelnemers is een bedrieger, de Mol. Hij of zij moet er in het geheim voor zorgen dat de opdrachten mislukken door het spel te saboteren. Wie ontdekt er de Mol? Spannend!

16/08 – 19/08Girl power vs. stoere jongens Voor de meisjes organiseren we een ‘girly’ weekje: elkaars nagels lakken, een fotoshoot houden, op de catwalk lopen … Voor de jongens is er voetbal, vechtsporten, een moddergevecht en ... wie weet roddelen wij wel eens over de meisjes.

16/08 – 19/08koken met 3*** We tillen onze kookkunsten naar een hoger niveau. Naast de keuken is ook de zaal be-langrijk. Hoe is het gesteld met onze kennis van de etiquette? Een goed restaurant draait pas als keuken en zaal in orde zijn. Wie durft de uitdaging aan?

kampen miDi’s (°2009-2008-2007) & maxi’s (°2006-2005-2004)

kampen Voor mini’s (°2012-2011-2010)

Page 3: Vakantiekrant 2016

2016

Wanneer Wat thema

°201

3 (2

,5 ja

ar)

°201

3 (3

jaar

)°2

012-

201

1-20

10

°200

9-20

08-2

007

°200

6-20

05-2

004

°200

3- 2

002-

2001

inschrijven voor een minimale periode van Waar

Basisprijspe

Ute

r

min

i

miD

i

ma

xi

JeU

GD

krokus 08/02-12/02 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

paas

vaka

ntie 29/03-01/04 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

04/04-08/04 kamp Chicken Run 5 dagen sporthal € 65

kamp Chef aan het fornuis 5 dagen cc De Zwaan € 85

kamp Sport rond de wereld 5 dagen sporthal € 55

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

Zom

erva

kant

ie

01/07 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

04/07-08/07 kamp Vroem, vroem, wat gaan we doen? 5 dagen sporthal € 70

kamp Turn- en danskamp 5 dagen sporthal € 75

kamp Vechtsportkamp 5 dagen sporthal € 50

kamp Kinderen baas 5 dagen cc De Zwaan € 75

kamp Zwemkamp 5 dagen sporthal € 120

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

11/07-15/07 kamp Circus Weltevree 5 dagen sporthal € 70

kamp De daverende dino’s 5 dagen cc De Zwaan € 65

kamp Circus Picolini 5 dagen sporthal € 100

kamp outdoor extreme 5 dagen Sterrenbos € 120

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

18/07-20/07 kamp Wondere waters 3 dagen sporthal € 70

kamp Robotkamp 3 dagen sporthal € 70

Dagsppl. Dagspeelplein halve/hele dagen Sterrenbos € 2 / 4

25/07-29/07 kamp Sprookjesbos 5 dagen sporthal € 85

Dagsppl. Dagspeelplein halve/hele dagen Sterrenbos € 2 / 4

01/08-05/08 kamp Disneykamp 5 dagen sporthal € 70

kamp Wie is de mol? 5 dagen op locatie € 75

speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

08/08-12/08 speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

16/08-19/08 kamp Teletijdmachine 4 dagen sporthal € 70

kamp Girl power vs. stoere jongens 4 dagen sporthal € 110

kamp Koken met 3*** 4 dagen cc De Zwaan € 85

Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

22/08-26/08 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

25/08-26/08 speelpl. overnachting do 17u - vr 13u Sterrenbos € 10

29/08-30/08 Bko Kinderopvang halve/hele dagen bko

speelpl. Speelpleinwerking halve dagen Sterrenbos € 2

peU

ter

min

i

miD

i

ma

xi

JeU

GD

Opvang voor uw kinderen nodig tijdens uw vakantie? Behalve de vakantiekam-pen en de speelpleinwerking bieden wij opvang aan in de buitenschoolse kinderopvang (BKO).

> BKO Ter Meeren, Deinzestraat 34 A > BKO Ter Biesten, Biesten 25 A

Wie is welkom? > Kinderen die in Nazareth wonen of schoolgaan, vanaf 2,5 jaar tot het einde van de lagere school.

Er is opvang in alle vakanties, behalve: > in de kerstvakantie > 3 weken in de zomervakantie.

Inschrijfperiodes BKO

Vóór elke schoolvakantie is er een inschrijfperiode. (*) Wie binnen die periode inschrijft, is zeker van een opvangplaats. Wie later inschrijft, vult enkel de eventueel vrijgekomen plaatsen in.

Dit zijn de inschrijfperiodes: > Krokusvakantie: vanaf 11 januari t/m 24 januari 2016

> Paasvakantie: vanaf 29 februari t/m 13 maart 2016

> Zomervakantie: vanaf 6 juni t/m19 juni 2016

> Herfstvakantie: vanaf 3 oktober t/m 16 oktober 2016

(*) Als dit uw eerste keer is, moet u zich vóór de inschrijfperiode aanmelden op een van de infomomenten: zie hieronder.

Meld u vooraf aan!

Maakt u nog niet eerder gebruik van de BKO? Dan verwachten wij u op een infomoment, waar een BKO-verantwoordelijke u de nodige uitleg geeft. Ter plaatse bezorgt u uw gegevens aan ons, zodat u officieel aangemeld bent bij de BKO: dat is een voorwaarde om van de opvang gebruik te kunnen maken.

We organiseren elk jaar meerdere infomomenten, telkens om 18u. U gaat het best naar een infomoment in de locatie waar uw kind naar de opvang zal gaan.

BKO Ter Biesten (Eke) > Dinsdag 19 januari 2016 > Woensdag 2 maart 2016 > Woensdag 27 april 2016 > Maandag 6 juni 2016 > Maandag 22 augustus 2016

BKO Ter Meeren (Nazareth) > Donderdag 21 januari 2016 > Maandag 29 februari 2016 > Maandag 25 april 2016 > Maandag 6 juni 2016 > Maandag 22 augustus 2016

Speelplein-combinatie

Wil u de opvang in BKO Ter Meeren combineren met een halve dag speel-pleinwerking (enkel vanaf 4e leerjaar, in de zomervakantie)? Duid dit aan bij uw inschrijving.

Contact Deinzestraat 34 a T 09 385 87 09 [email protected] www.nazareth.be/bko

Bko

Vakantiepuzzel

2016

Page 4: Vakantiekrant 2016

Ga voorbereid naar de startBereid u nu al voor op de start van de inschrijvingen voor de kampen en de dagspeelpleinwerking.

1. Duid in deze Vakantiekrant aan voor welke activiteiten u uw kinderen wil inschrijven. Kijk goed naar de leeftijdsgrenzen van elke activiteit. Het is slim om voor elke keuze ook een tweede optie aan te kruisen, voor het geval het gewenste kamp sneller volzet is dan voorzien.

2. meld u al eens aan op de webshop, om uw gezinsaccount aan te maken of te controleren. Zijn al uw kinderen gekoppeld aan uw account en zijn alle gegevens actueel? Bekijk eventueel de handleiding op de website om op alles voorbereid te zijn.

3. Zorg dat u op de dag zelf toegang hebt tot een stabiele internetverbinding, zodat u niet halverwege de inschrijving de con-nectie verliest en opnieuw moet beginnen.

als u deze stappen gezet hebt vóór 30 januari 2016, bent u er helemaal klaar voor. We wensen u een vlotte inschrijving toe.

Waarom online inschrijven?Reserveer online van thuis uit en geniet van deze voordelen:

> U volgt in real-time welke activiteiten nog niet volzet zijn. Enkel bij de activiteiten met vrije plaatsen kan u op de ‘koop’-knop klikken. Bij volzette activiteiten verschijnt automatisch de knop ‘wachtlijst’.

> U betaalt online en bent onmiddellijk zeker van uw inschrijving. U hoeft niet te wachten op een administratieve bevestiging of een factuur. Tip: houd uw bankkaart en kaartlezer bij de hand.

> U kan eerst de activiteiten voor al uw kinderen aanduiden en daarna alles in één keer betalen, op voorwaarde dat dit binnen de 30 minuten gebeurt. De kortingen voor een tweede en volgende kind worden automatisch berekend.

> Achteraf kan u op elk moment uw inschrijvingen online bekijken via uw gezinsaccount.

> Wanneer u inschrijft voor een wachtlijst, hoeft u nog niet te betalen. Wij nemen contact met u op als er een plaatsje vrijkomt.

In de zomervakantie is er speelpleinwerking voor kinderen die geboren zijn tussen 2009 en 2004. Zowel kinderen van Nazareth als van buiten de gemeente zijn welkom. Er zijn net als vorig jaar ook twee weken met met volle dagen speelpleinwerking: ‘dagspeelplein’. Daarentegen is de gewone speelpleinwerking enkel in de namiddag.

speelplein

Gewone speelpleinwerking

Er is speelpleinwerking in de namiddag gedurende zes weken van de zomervakantie. De juiste periodes vindt u in de tabel op pagina 3. Voor deze gewone speelpleinwerking meldt u zich ter plaatse aan.

Dagindeling > Aanmelden: 13u-13u30 > Activiteiten: 13u30-17u > Opvang: 17u-17u30

prijs per halve dag > € 2 per kind (tussendoortje en drankje inbegrepen) > twee kinderen van hetzelfde gezin betalen samen € 3 > drie of meer kinderen van hetzelfde gezin betalen samen € 4

ComBinatie Bko ter meeren en speelpleinWerkinG

Kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar kunnen opvang in de BKO Ter Meeren combineren met een namiddag speelpleinwerking. Schrijf op voorhand in voor deze combinatie.

De ingeschreven kinderen worden na het middagmaal afgehaald in BKO Ter Meeren en wandelen samen met een BKO-begeleider en een monitor naar het speelplein Sterrenbos. U haalt uw kind af op het speelplein tussen 17u en 17u30.

Dagspeelplein van 18 tot 29 juli 2016

Van 18 tot 29 juli 2016 is er dagspeelplein. Dit zijn volle dagen speelpleinwerking. Voor deze periode moet u vooraf inschrijven, waarbij u zelf kiest voor hele of halve dagen. Startdatum van de inschrijven: zie pagina 1.

Dagindeling > Aanmelden: 8u-9u > Activiteiten: 9u-12u > Middagpauze en afhalen halvedagkinderen: 12u-13u > Aanmelden voor namiddag: 13u-13u30 > Activiteiten: 13u30-17u > Opvang: 17u-17u30

prijs > De prijs per halve dag is dezelfde als voor de gewone speelpleinwerking.

> Een volle dag kost het dubbele van een halve dag.

Overnachting op het speelplein

Op donderdagavond 24 augustus 2016 overnachten we op het speelplein. De activiteit start om 17u met een avondspel, daarna kijken we naar een film. Op vrijdagochtend spelen we een spel. We ronden af om 13u. Wie wil, kan blijven tot het einde van de speelpleindag.

Schrijf in via de webshop www.nazareth.be/webshop.

hoe schrijft u in?

annulerenAls u een inschrijving voor de BKO annuleert, betaalt u het volledige bedrag, tenzij u het volgende kan aantonen:

> ziekte van het kind of van de ouders, > wijziging in de werksituatie of een sterfgeval.

Als u een inschrijving voor een kamp of dagspeelpleinwerking annuleert, betaalt u 50 % van het bedrag. In de volgende gevallen betaalt u echter slechts € 1 administratiekosten:

> in geval van ziekte van het kind of hospitalisatie van de ouder, > in geval van ziekte van broer/zus die inschreef voor een activiteit in dezelfde periode,

> in geval van wijziging in de werksituatie of een sterfgeval.

> Voor de kampen en de dagspeelpleinwerking schrijft u in via www.nazareth.be/webshop of aan het loket in het gemeentehuis. Kijk op pagina 1 voor de startdatum van de inschrijvingen.

> Voor de BKO schrijft u in via de gepaste formulieren: zie pagina 3.

> Voor de gewone speelpleinwerking schrijft u de dag zelf ter plaatse in: zie hierboven rechts.

Vragen? We staan voor u klaar tijdens de

openingsuren van het gemeentehuis, aan het loket vrije tijd, Dorp 1, T 09 382 82 63. Op zaterdag 30 januari 2016 zijn we telefonisch bereikbaar van 8u tot 10u30.

kortingenAls meerdere kinderen van uw gezin in dezelfde week aan een kamp deelnemen, dan krijgt u automatisch een korting van 10 % voor het tweede kind en 20 % korting vanaf het derde kind. De korting wordt telkens op het laagste tarief berekend.

Gezinnen met een laag gezamenlijk inkomen kunnen genieten van een extra korting. Voor info over deze sociale correctie kan u terecht bij het sociaal huis, T 09 382 81 10.

De meeste mutualiteiten geven een premie voor deelname aan bewegingsactiviteiten. Informeer ernaar bij uw mutualiteit.

exClUsief Voor +12 11/07 – 15/07

outdoor extremeVoor de tieners vanaf 12 jaar organi-seren we een week aan het kampvuur. Verwacht je aan uitdagende opdrach-ten en verrassende spelen. Breng je kampeergerei mee en bereid je voor op een spannend tentenkamp, waarin je vrienden voor het leven maakt. Met drie overnachtingen op site Sterrenbos.