Update bericht roze netwerk zorg en welzijn, augustus 2014

2
Update bericht Roze Netwerk Zorg en Welzijn, augustus 2014 Op 3 april jl. namen zo’n 30 professionals deel aan de eerste landelijke bijeenkomst van het Roze Netwerk Zorg en Welzijn. Centraal stond kennismaking, uitwisseling en verdere ideevorming over een ‘roze’ netwerk van zorg- en hulpverleners. Een aantal deelnemers hebben zich vervolgens aangemeld om verder mee te denken over een vervolg. Idee was om dit te organiseren rond drie themalijnen: Thema 1 | Intervisie, workshops, themabijeenkomsten Thema 2 | Kennis- en informatie-uitwisseling, onderzoek: afstemming, overzicht Thema 3 | Beroepsopleidingen, training, advies Ook wilden een aantal mensen met de Initiatiefgroep meedenken over het organiseren van en tweede landelijke bijeenkomst. Inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder, ligt de zomer al weer bijna achter ons, en is het dus hoog tijd voor een update via deze LinkedIn groep (met inmiddels zo’n 80 groepsleden)! Op het eerste thema, LHBT hulpverlening, is een werkgroep gevormd, tot nu toe bestaande uit Bauke Kortleve (Prisma praktijk), Marianne Steinis (Rotterdam V & COC Haaglanden), Stefan van Veldhoven (COC Haaglanden) en Jos Holweg (Regenboog groep, i-psy, Veilige Haven). De werkgroep organiseert op 16 oktober as. van 16 – 18 uur een themabijeenkomst LHBT hulpverlening bij het COC Haaglanden te Den Haag. De werkgroep richt zich op professionals die in de (uitvoerende) hulpverlening met LHBT cliënten werken. Het accent ligt vooral op kennisdelen en thematische uitwisseling, en dus niet bij intervisie (hierin wordt vaak al op andere manieren voorzien). De werkgroep zal binnenkort een uitnodiging rondsturen. Voor het 2 e en 3 e thema zijn op dit moment nog geen werkgroepen gevormd; het is nog de vraag of dit ook noodzakelijk is. Idee achter deze twee thema’s was ook vooral overzicht verkrijgen op (verbindingen tussen) bestaande initiatieven en ontsluiten van kennis. Voor een groot deel is dit onderdeel van het werk van de wat grotere en landelijke organisaties. De leden van de Initiatiefgroep proberen dit zo goed mogelijk te volgen en hierover te communiceren binnen dit netwerk. De thema’s lenen zich bij uitstek wel voor terugkoppeling op een eerstvolgende landelijke bijeenkomst. Tot slot, een aantal mensen hebben zich opgegeven met ons mee te denken over een vervolg op de landelijke bijeenkomst, en de organisatie en

Transcript of Update bericht roze netwerk zorg en welzijn, augustus 2014

Page 1: Update bericht roze netwerk zorg en welzijn, augustus 2014

Update bericht Roze Netwerk Zorg en Welzijn, augustus 2014

Op 3 april jl. namen zo’n 30 professionals deel aan de eerste landelijke bijeenkomst van het Roze Netwerk Zorg en Welzijn. Centraal stond kennismaking, uitwisseling en verdere ideevorming over een ‘roze’ netwerk van zorg- en hulpverleners. Een aantal deelnemers hebben zich vervolgens aangemeld om verder mee te denken over een vervolg. Idee was om dit te organiseren rond drie themalijnen:Thema 1 | Intervisie, workshops, themabijeenkomsten Thema 2 | Kennis- en informatie-uitwisseling, onderzoek: afstemming, overzichtThema 3 | Beroepsopleidingen, training, advies Ook wilden een aantal mensen met de Initiatiefgroep meedenken over het organiseren van en tweede landelijke bijeenkomst.

Inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder, ligt de zomer al weer bijna achter ons, en is het dus hoog tijd voor een update via deze LinkedIn groep (met inmiddels zo’n 80 groepsleden)!

Op het eerste thema, LHBT hulpverlening, is een werkgroep gevormd, tot nu toe bestaande uit Bauke Kortleve (Prisma praktijk), Marianne Steinis (Rotterdam V & COC Haaglanden), Stefan van Veldhoven (COC Haaglanden) en Jos Holweg (Regenboog groep, i-psy, Veilige Haven). De werkgroep organiseert op 16 oktober as. van 16 – 18 uur een themabijeenkomst LHBT hulpverlening bij het COC Haaglanden te Den Haag. De werkgroep richt zich op professionals die in de (uitvoerende) hulpverlening met LHBT cliënten werken. Het accent ligt vooral op kennisdelen en thematische uitwisseling, en dus niet bij intervisie (hierin wordt vaak al op andere manieren voorzien). De werkgroep zal binnenkort een uitnodiging rondsturen.

Voor het 2e en 3e thema zijn op dit moment nog geen werkgroepen gevormd; het is nog de vraag of dit ook noodzakelijk is. Idee achter deze twee thema’s was ook vooral overzicht verkrijgen op (verbindingen tussen) bestaande initiatieven en ontsluiten van kennis. Voor een groot deel is dit onderdeel van het werk van de wat grotere en landelijke organisaties. De leden van de Initiatiefgroep proberen dit zo goed mogelijk te volgen en hierover te communiceren binnen dit netwerk. De thema’s lenen zich bij uitstek wel voor terugkoppeling op een eerstvolgende landelijke bijeenkomst.

Tot slot, een aantal mensen hebben zich opgegeven met ons mee te denken over een vervolg op de landelijke bijeenkomst, en de organisatie en invulling hiervan. Zij worden op korte termijn uitgenodigd voor een brainstorm met de Initiatiefgroep in september te Utrecht. Mocht je je hiervoor alsnog willen aanmelden dan kan dat via een mailtje naar [email protected].