Uitslag draagvlakmeting€¦ · November 2012 - Nieuwsbrief #7 Nieuwsbrief Geroflat 121120 Nwbrf 7...

2
U heeft allen massaal gestemd tijdens de draagvlakmeting. Wij danken u hartelijk voor uw medewer- king. De uitslag van de draagvlakmeting is positief. 73% van alle bewoners van de Geroflat stemt in met de renovatieplannen! Een belangrijke stap. En er is nog meer nieuws, dat leest u in deze nieuws- brief. Uitslag draagvlakmeting De Woonbond heeft als onafhankelijke partij een draagvlak- meting gehouden onder 355 bewoners. Van de 360 woningen in de Geroflat zijn twee woningen ingericht als modelwoning en drie woningen stonden leeg tijdens de draagvlakmeting. Er zijn in totaal 294 ingevulde vragenformulieren teruggestuurd en/of opgehaald door de enquêteur van de Woonbond. Dit betekent dat 83% van de bewoners gestemd heeft. Hoe heeft u gestemd? 258 bewoners (73%) stemden voor de renovatieplannen 33 bewoners (9%) stemden tegen de renovatieplannen 3 bewoners (1%) stuurden een ongeldig formulier terug (zonder voor of tegen te stemmen ) 61 bewoners (17%) reageerden niet op verschillende brieven, of waren niet thuis toen de enquêteur aanbelde De volgende stappen De draagvlakmeting was een belangrijke stap. De volgende stap is dat Seyster Veste samen met de projectcommissie het plan verder af maakt. Daarbij houden we ook rekening met alle reacties van de enquêteformulieren na het bezoek aan de modelwoningen. Het plan is in december gereed. Inmiddels is ook de selectie voor een aannemer gestart. In het eerste kwartaal van 2013 komt een medewerker van Seyster Veste bij u op huisbezoek om uw persoonlijke situatie te bespreken. Ook kunt u dan een keuze maken voor uw keuken, badkamer en toilet en de eventuele verbouwing van 4 naar 3 kamers. U ontvangt hiervoor een uitnodiging. Voordat onze medewerker bij u langskomt krijgt u een informatieboekje waarin alles over het plan, de uitvoering, de keuzes en de opties wordt uitgelegd. De enquêteurs van de Woonbond 83% heeft gestemd Ja stemmen Nee stemmen Ongeldige stemmen Geen reactie zie volgende pagina Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl November 2012 - Nieuwsbrief #7 Nieuwsbrief Geroflat 121120 Nwbrf 7 Geroflat.indd 1 28-11-2012 10:01:29

Transcript of Uitslag draagvlakmeting€¦ · November 2012 - Nieuwsbrief #7 Nieuwsbrief Geroflat 121120 Nwbrf 7...

Page 1: Uitslag draagvlakmeting€¦ · November 2012 - Nieuwsbrief #7 Nieuwsbrief Geroflat 121120 Nwbrf 7 Geroflat.indd 1 28-11-2012 10:01:29. Vragen Seyster Veste Erica Steehouder Spreekuur

U heeft allen massaal gestemd tijdens de draagvlakmeting. Wij danken u hartelijk voor uw medewer-

king. De uitslag van de draagvlakmeting is positief. 73% van alle bewoners van de Geroflat stemt in

met de renovatieplannen! Een belangrijke stap. En er is nog meer nieuws, dat leest u in deze nieuws-

brief.

Uitslag draagvlakmeting De Woonbond heeft als onafhankelijke partij een draagvlak-meting gehouden onder 355 bewoners. Van de 360 woningen in de Geroflat zijn twee woningen ingericht als modelwoning en drie woningen stonden leeg tijdens de draagvlakmeting. Er zijn in totaal 294 ingevulde vragenformulieren teruggestuurd en/of opgehaald door de enquêteur van de Woonbond. Dit betekent dat 83% van de bewoners gestemd heeft.

Hoe heeft u gestemd?258 bewoners (73%) stemden voor de renovatieplannen•33 bewoners (9%) stemden tegen de renovatieplannen •3 bewoners (1%) stuurden een ongeldig formulier terug •

(zonder voor of tegen te stemmen ) 61 bewoners (17%) reageerden niet op verschillende brieven, •

of waren niet thuis toen de enquêteur aanbelde De volgende stappenDe draagvlakmeting was een belangrijke stap. De volgende stap is dat Seyster Veste samen met de projectcommissie het plan verder af maakt. Daarbij houden we ook rekening met alle reacties van de enquêteformulieren na het bezoek aan de modelwoningen. Het plan is in december gereed. Inmiddels is ook de selectie voor een aannemer gestart.

In het eerste kwartaal van 2013 komt een medewerker van Seyster Veste bij u op huisbezoek om uw persoonlijke situatie te bespreken. Ook kunt u dan een keuze maken voor uw keuken, badkamer en toilet en de eventuele verbouwing van 4 naar 3 kamers. U ontvangt hiervoor een uitnodiging. Voordat onze medewerker bij u langskomt krijgt u een informatieboekje waarin alles over het plan, de uitvoering, de keuzes en de opties wordt uitgelegd.

De enquêteurs van de Woonbond

83% heeft gestemd

Ja stemmen

Nee stemmen

Ongeldige stemmen

Geen reactie

zie volgende pagina

Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl

November 2012 - Nieuwsbrief #7

Nieuwsbrief Geroflat

121120 Nwbrf 7 Geroflat.indd 1 28-11-2012 10:01:29

Page 2: Uitslag draagvlakmeting€¦ · November 2012 - Nieuwsbrief #7 Nieuwsbrief Geroflat 121120 Nwbrf 7 Geroflat.indd 1 28-11-2012 10:01:29. Vragen Seyster Veste Erica Steehouder Spreekuur

Vragen Seyster VesteErica SteehouderSpreekuur ma t/m do 14.00-15.00 uur modelwoning nr 1719. Telefoon 030 69 40 200 (tijdens kantooruren)Websitewww.geroflat.nl

Projectcommissie Portiekvertegenwoordigers: Portiek 1 Wim Bos (1617) Portiek 3 Boutahar Kaouass (1835) Portiek 4 Alex Goossens (2035)

Namens Bewonerscommissie: Paul Muijsert (1763) Flora van Meggelen (2011)

Email: [email protected] Post: t.a.v. Wim Bos (1617) Website: http://geroflat.wordpress.com

Contact

Spreekuur in de modelwoningHeeft u vragen over de asbestinventarisatie of de renovatie? Of wilt u gewoon de modelwoning een keer bekijken? Kom dan naar het dagelijkse spreekuur in de modelwoning, huisnummer 1719. In de kerstvakantie (21 december t/m 4 januari) is er geen spreekuur. Maar vanaf maandag 7 januari 2013 bent u weer van harte welkom op maandag t/m donderdag van 14.00-15.00 uur op nummer 1719.

Uitgave van Seyster Veste

Vervolg - Nieuwsbrief Geroflat #7 - November 2012

AsbestinventarisatieDe Geroflat is gebouwd in de jaren ’70. Toen werden in de bouw vaak materialen gebruikt waarin asbest verwerkt was. Het leek een ideaal materiaal: slijtvast, onbrandbaar en isolerend. Inmiddels weten we dat asbest soms ook gevaarlijk kan zijn. Losgekomen asbestvezels vormen een gezondheidsrisico wanneer deze worden ingeademd. Onbeschadigd asbest vormt geen risico. Nu we de Geroflat gaan renoveren wil Seyster Veste dit met zorg aanpakken en er voor zorgen dat het asbest in de toekomst geen problemen gaat geven. Voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal gelden strenge regels. Eén van die regels is dat er altijd eerst een inventarisatie moet worden uitgevoerd. Dat betekent dat we in de hele flat zorgvuldig bekijken en vastleggen waar asbest zit en hoe de conditie er van is. Met deze inventarisatie starten we binnenkort. Dit geeft geen overlast en het is volkomen veilig! We weten dat er asbest zit in de panelen onder de ramen en in de bergingen, bergingsgangen en de afvalstortruimte. Het verwijderen hiervan plannen we voor en tijdens de renovatie. Na de inventarisatie maken we een planning voor het verwijde-ren en treffen hier onze maatregelen voor.Seyster Veste informeert u per brief over de planning en het verwijderen van asbesthoudende materialen.

Van de Projectcommissie

Blij dat de eerste horde genomen is

Als projectcommissie zijn we enthousiast over alle gemaakte plannen om de Geroflat te renoveren. Veel van die plannen zijn al heel lang wensen van ons als bewo-ners. Daarom zijn we blij dat de draagvlakmeting een positief resultaat opgeleverd heeft zodat de plannen nu door kunnen gaan. We willen alle medebewoners hier bedanken voor hun medewerking!Maar we zijn er nog niet.

Als bewoners weten we ook dat er nog heel wat moet gebeuren en zien we op tegen het gegeven dat het ook in ons huis gaat gebeuren. Er zijn nog heel veel openstaan-de vragen zoals: waar laat ik al mijn spullen; hoe kunnen we als gezin gewoon doorleven; wat doe ik met mijn huisdieren; enz, enz.We hebben gemerkt dat bij veel bewoners deze vragen leven. Van Seyster Veste horen we dat al deze problemen opgelost zullen worden. Maar totdat ze echt opgelost zijn blijven ze op onze aandachtspuntenlijst staan.

We gaan door om voor alle bewoners tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. In het Sociaal Statuut staat de basis hiervoor. In de vergaderingen van de hele projectgroep zullen we onze vragen blijven stellen. Bij de warme opname zal een medewerker van Seyster Veste alle specifieke vragen die iedere bewoner individueel heeft, bespreken. Maak daar dus gebruik van. En voordat de renovatie zelf begint hopen we duidelijke afspraken met elkaar gemaakt te hebben.

121120 Nwbrf 7 Geroflat.indd 2 28-11-2012 10:01:29