Uitnodiging Kerk en Stage 11022011

2
Zelf aan de slag met MaS Eendaagse seminar vol informatie, een workshop en uitwisseling op 15 februari 2011 Zelf aan de slag met MaS Nú investeren in Maatschappelijke Stage (MaS) is straks de vruchten plukken. Leerlingen zijn tenslotte de vrijwilligers van de toekomst. In en rond de kerk kunt u vast nieuwe vrijwilligers gebruiken! Voor het vele werk dat blijft liggen, omdat u vrijwilligers tekort komt, of omdat u nieuwe ideeën, frisse input en impulsen zoekt. En het doet het imago van uw kerk of kerkelijke organisatie zeker goed. Eendaags seminar barstensvol informatie Maar hoe organiseert u een MaS? Wat kunnen vrijwilligerscentrales voor u doen? Hoe draagt u MaS-informatie over? Hoe treedt u buiten de gebaande paden en hoe zet u alle creatieve stage-ideeën om in concrete stappen? Dit en nog veel meer komt aan de orde tijdens het eendaagse seminar over Kerk en Maatschappelijke Stage. Wat neemt u mee naar huis? Het seminar stelt de deelnemer in staat om zelf vrijwilligersgroepen te informeren over MaS, om ze te helpen stageplekken te bedenken, vacatures te maken en in contact te brengen met scholen en steunpunten vrijwilligerswerk. Verspreiden van Kerk en Stage Na het seminar moet MaS in en rond de kerk zich als een olievlek over Noord-Holland en heel Nederland verspreiden. De deelnemers zijn in staat om de Maatschappelijke Stage onder de aandacht te brengen van vrijwilligersgroepen in en rond de kerken en hen te helpen bij het creëren van stageplaatsen. Voor wie? Kerkelijk werkers, predikanten, pastores en vrijwillig kader van de Rooms-Katholieke Kerk (RK), de Protestantse Kerken in Nederland (PKN), de Oud- Katholieke Kerk, Doopsgezinde gemeenten, de Remonstrantse Broederschap gemeenten, de Evangelische Broedergemeente, het Leger des Heils en anderen. Project Kerk en Stage Dit seminar is onderdeel van het tweejarige project Kerk en Stage en is een initiatief van de Oecumenische Stichting voor Maatschappelijk Activeringswerk (OSMA). OSMA is een werkgroep van de provinciale Raad van Kerken in Noord-Holland.

description

Uitnodiging Kerk en Stage 11022011

Transcript of Uitnodiging Kerk en Stage 11022011

Zelf aan de slag met MaS Eendaagse seminar vol informatie, een workshop en uitwisseling op 15 februari 2011 Zelf aan de slag met MaS Nú investeren in Maatschappelijke Stage (MaS) is straks de vruchten plukken. Leerlingen

zijn tenslotte de vrijwilligers van de toekomst. In en rond de kerk kunt u vast nieuwe vrijwilligers gebruiken! Voor het vele werk dat blijft liggen, omdat u vrijwilligers tekort komt, of omdat u nieuwe ideeën, frisse input en impulsen zoekt. En het doet het imago van uw kerk of kerkelijke organisatie zeker goed. Eendaags seminar barstensvol informatie Maar hoe organiseert u een MaS? Wat kunnen vrijwilligerscentrales voor u doen? Hoe draagt u MaS-informatie over? Hoe treedt u buiten de gebaande paden en hoe zet u alle creatieve stage-ideeën om in concrete stappen? Dit en nog veel meer komt aan de orde tijdens het eendaagse seminar over Kerk en Maatschappelijke Stage. Wat neemt u mee naar huis? Het seminar stelt de deelnemer in staat om zelf vrijwilligersgroepen te informeren over MaS, om ze te helpen stageplekken te bedenken, vacatures te maken en in contact te brengen met scholen en steunpunten vrijwilligerswerk. Verspreiden van Kerk en Stage Na het seminar moet MaS in en rond de kerk zich als een olievlek over Noord-Holland en heel Nederland verspreiden. De deelnemers zijn in staat om de Maatschappelijke Stage onder de aandacht te brengen van vrijwilligersgroepen in en rond de kerken en hen te helpen bij het creëren van stageplaatsen. Voor wie? Kerkelijk werkers, predikanten, pastores en vrijwillig kader van de Rooms-Katholieke Kerk (RK), de Protestantse Kerken in Nederland (PKN), de Oud- Katholieke Kerk, Doopsgezinde gemeenten, de Remonstrantse Broederschap gemeenten, de Evangelische Broedergemeente, het Leger des Heils en anderen.

Project Kerk en Stage Dit seminar is onderdeel van het tweejarige project Kerk en Stage en is een initiatief van de Oecumenische Stichting voor Maatschappelijk Activeringswerk (OSMA). OSMA is een werkgroep van de provinciale Raad van Kerken in Noord-Holland.

PROGRAMMA Wat gaan we in één dag doen? 09.00 – 09.30 uur Ontvangst met koffie en thee 09.30 – 12.00 uur Algemene informatie over MaS, de belangrijke partners bij MaS en het

project Kerk en Stage. Deelnemers leren zelf een presentatie te geven over Maatschappelijke Stage.

12.00 – 12.45 uur Lunch 12.45 – 15.00 uur Workshop Creatief inspelen op MaS

Hoe creëer je zinvolle stageplekken? In de workshop worden de deelnemers uitgedaagd om met elkaar nieuwe activiteiten voor maatschappelijke stages te bedenken. Tijdens dit seminar leert u ook zelf deze workshop te geven.

Alle workshops worden gegeven door Marianne Reij van Eigenreijs trainingen en trajecten. Kijk op www.eigenreijs.nl.

Tijd en locatie Dinsdag 15 februari 2011 in Amsterdam van 09.00 tot 15.00 uur De locatie wordt later bekend gemaakt. Aanmelden Meld u aan via www.kerkenstage.nl voor 1 februari 2011. Informatie Alle informatie over Kerk en Stage kunt u vinden op: www.kerkenstage.nl. Inhoudelijk Kor Berghuis KTB-advies en projectmanagement WG-Plein 393 1054 SG Amsterdam mobiel: 06-55884486 Kerk en Stage: [email protected] Doel project Kerk en Stage Doel van het project is om in twee jaar vrijwilligersgroepen binnen kerken en daaraan verbonden organisaties bekend te maken met maatschappelijke stage en te stimuleren maatschappelijke stageplekken te creëren. In het eerste jaar richtte het project zich op de regio’s West-Friesland en IJmond/Zuid-Kennemerland. In het tweede jaar worden vrijwilligersgroepen binnen de kerken en daaraan verbonden organisaties in heel Noord-Holland benaderd.