UiT in Kortrijk februari 2011

7
20 | UiT IN KORTRIJK 1 FEBRUARI TOT 28 FEBRUARI 2011 We zijn met een heleboel die met het groot- ste gemak surfen op de golven van internet en andere multimediale wonderen. Maar er zijn ook nog veel mensen voor wie dit alle- maal koeterwaals is. De Digitale Week 2011 moet die digitale kloof helpen dichten. Bemiddeld en arm, geschoold en ongeschoold: in een samenleving zijn er altijd al grote ver- schillen geweest. De jongste decennia is daar nog een nieuwe sociale kloof bij gekomen: die tussen mensen die spelenderwijs omgaan met multimedia en internet, en zij die er gewoon hun weg niet in vinden. Daarom slaan de stad Kortrijk, Vorming Plus, het Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVO, het Provinciaal Centrum voor Volwassenenon- derwijs (PCVO) en Open School opnieuw de handen in elkaar voor de Digitale Week 2011. Op het programma staan een heleboel activitei- Zorgeloos struinen door de virtuele wereld DIGITALE WEEK 2011 | 26 FEBRUARI T/M 4 MAART MET AGENDA VAN 1 FEBRUARI TOT 28 FEBRUARI 2011 ten die, zonder drempels, dat gapende digitale ravijn moeten helpen overbruggen. Een sleutel om de virtuele wereld te openen, zeg maar. Een nieuwe wereld Is de computer een ding dat je nu nog met veel argwaan bekijkt, dan is een workshop compu- ter voor beginners zeker iets voor jou. En wat kun je allemaal aanvangen met je elektronische identiteitskaart of met dat digitale fototoestel dat je voor kerst kreeg? Ook op die vraag krijg je een antwoord. En die gsm’s van tegenwoordig, die dienen allang niet meer alleen om te bellen. Maar je hoeft niet langer tilt te slaan bij al die heerlijke snues waarmee je toestel is uitgerust. Spelenderwijs leer je ermee omgaan. Tax-on-web, de digitale bibliotheek, digitale te- levisie… misschien bedek je die nu nog met een sluier van wantrouwen, maar als je die een keer durft op te lichten, gaat een nieuwe wereld open. Leren door te gamen Kennismaken met multimedia in al hun vormen kan al langer in de bibliotheek – een betrouw- bare gids voor wie zich op de digitale snelweg waagt. Zo kun je daar gratis op internet surfen, en enkele medewerkers houden zich alleen bezig met multimedia. In een eigentijdse bibliotheek- collectie mogen games bijvoorbeeld niet ontbre- ken. Kom gerust eens de Nintendo Wii, de Play- station 3 en de Xbox 360 uitproberen. Je overwint die digitale drempel sneller dan je denkt. Schrijf dus snel in voor één van de activi- teiten van de Digitale Week 2011. R R EenRfolderRmetRhetRvolledigeRprogrammaRvindRjeR bijRalleRpartnersRvanRdeRDigitaleRWeekR2011.RJeR kuntRookRalReenReersteRstapRzettenRenReensRsurfenR naarRwww.kortrijk.be/digitaleweek.

description

Je vindt het gratis evenementenmagazine 'Uit in Kortrijk' in de Stadskrant. Zo blijf je op de hoogte van het culturele leven in je stad. Je vindt het magazine 'Uit in Kortrijk' op de laatste pagina's van de Stadskrant.

Transcript of UiT in Kortrijk februari 2011

Page 1: UiT in Kortrijk februari 2011

20 | UiT IN kortrIjk

1 februari tot 28 februari 2011

We zijn met een heleboel die met het groot-ste gemak surfen op de golven van internet en andere multimediale wonderen. Maar er zijn ook nog veel mensen voor wie dit alle-maal koeterwaals is. De Digitale Week 2011 moet die digitale kloof helpen dichten.

Bemiddeld en arm, geschoold en ongeschoold: in een samenleving zijn er altijd al grote ver-schillen geweest. De jongste decennia is daar nog een nieuwe sociale kloof bij gekomen: die tussen mensen die spelenderwijs omgaan met multimedia en internet, en zij die er gewoon hun weg niet in vinden. Daarom slaan de stad kortrijk, Vorming Plus, het Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVo, het Provinciaal Centrum voor Volwassenenon-derwijs (PCVo) en open School opnieuw de handen in elkaar voor de Digitale Week 2011. op het programma staan een heleboel activitei-

Zorgeloos struinen door de virtuele wereld

DIgItale Week 2011 | 26 feBruarI t/m 4 maart

Met agenDa van 1 februari tot 28 februari 2011

ten die, zonder drempels, dat gapende digitale ravijn moeten helpen overbruggen. een sleutel om de virtuele wereld te openen, zeg maar.

Een nieuwe wereldIs de computer een ding dat je nu nog met veel argwaan bekijkt, dan is een workshop compu-ter voor beginners zeker iets voor jou. en wat kun je allemaal aanvangen met je elektronische identiteitskaart of met dat digitale fototoestel dat je voor kerst kreeg? ook op die vraag krijg je een antwoord. en die gsm’s van tegenwoordig, die dienen allang niet meer alleen om te bellen. maar je hoeft niet langer tilt te slaan bij al die heerlijke snufjes waarmee je toestel is uitgerust. Spelenderwijs leer je ermee omgaan.tax-on-web, de digitale bibliotheek, digitale te-levisie… misschien bedek je die nu nog met een sluier van wantrouwen, maar als je die een keer durft op te lichten, gaat een nieuwe wereld open.

Leren door te gamenkennismaken met multimedia in al hun vormen kan al langer in de bibliotheek – een betrouw-bare gids voor wie zich op de digitale snelweg waagt. Zo kun je daar gratis op internet surfen, en enkele medewerkers houden zich alleen bezig met multimedia. In een eigentijdse bibliotheek-collectie mogen games bijvoorbeeld niet ontbre-ken. kom gerust eens de Nintendo Wii, de Play-station 3 en de Xbox 360 uitproberen.

je overwint die digitale drempel sneller dan je denkt. Schrijf dus snel in voor één van de activi-teiten van de Digitale Week 2011.

RR EenRfolderRmetRhetRvolledigeRprogrammaRvindRjeRbijRalleRpartnersRvanRdeRDigitaleRWeekR2011.RJeRkuntRookRalReenReersteRstapRzettenRenReensRsurfenRnaarRwww.kortrijk.be/digitaleweek.

Page 2: UiT in Kortrijk februari 2011

UiT IN kortrIjk | 21

1 februari tot 28 februari 2011

Herman Diephuis ‘Ciao Bella’, waarin hij de vrouwelijke archetypes doorheen de geschiede-nis en media onderzoekt. Vaak zijn die clichés ontsproten aan de mannelijke fantasie. met die stereotypen spelen vijf vrouwen een subtiel spel.Lies Lefever is meer dan dat donkere, slecht-ziende meisje uit ‘De laatste Show’. Ze is de si-dekick van kamagurka in het theater, maar stort zich met ‘Meisje van plezier’ ook op een eigen comedycarrière. Wat anderen zeggen, zingt zij.Mo & Grazz zijn de ‘noms de plume’ van mo-nique Harcum en dj grazzhoppa, man en vrouw maar ook muzikale soulmates. met beats uit Brugge en soul uit Philadelphia brengen zij een heerlijke cocktail, extra gekruid door bevriende muzikanten.In ‘Slow fashion’ krijgen zes creatieve vrou-wen de kans om hun creaties voor te stellen: de heraangeklede lampenkappen van marlies Debuck bijvoorbeeld, de strakke en tegelijk toch zwierige kleren en handtassen van liesbeth Ver-helst of de juwelen van ruth Decaesstecker: een vertaling van de fascinaties, vormen en sferen in haar hoofd.en natuurlijk kan de slotdag van ‘miss en Scène’ alleen maar de nacht ingaan met een vrouwe-lijke dj. Sweet Griet maakt van elk feestje een stomende party, gewapend met een platenspeler en een muziekcollectie die niet voor één stijl te vangen is.

RR €R20R(voorRdeRheleRdag)R|RzaR26/2RvanafR14.30Ru.|RSchouwburgR|R056R23R98R55R|RRwww.cultuurcentrumkortrijk.beR

ook in februari kun je je nog laten verlei-den door de sierlijke én scherpe kantjes van vrouwelijkheid. in de reeks ‘Miss en Scène’ van het Cultuurcentrum staan sterke dames centraal in dans, theater, lezingen enzo-voort – als performer, muze of onderwerp. Je krijgt hier nog een tip én een uitnodiging om de slotdag mee te maken.

Spannende dansIn zijn choreografie ‘tensed’ kruipt Thomas Devens in de huid van een onderzoeker, die danseres Ine Naessens confronteert, onder-werpt maar ook uitnodigt. Zij geeft vorm aan zijn dans, maar hij kan niet om haar eigenheid heen. en dat zorgt voor een spanningsveld.Deze voorstelling wordt gebracht in een ‘double bill’ met ‘extraction’ van marc Vanrunxt.

RR €R13R|RDiR15/2RomR21.45Ru.R|RArenatheater,RSchouwburgR|RSchouwburgpleinR14R|R056R23R98R55R|Rwww.cultuurcentrumkortrijk.beR

Slotdag‘miss en Scène’ wordt afgesloten met een vrou-welijke krachtexplosie van formaat. eén lange ontmoeting met straffe dames in alle hoeken, gangen en podia van de schouwburg.Pascale Platel bijvoorbeeld, die in ‘Les de-moiselles de rêve et leur soutien’ herin-neringen ophaalt aan haar vrouwelijke muzen: leraressen, actrices, kunstenaressen, diva’s en andere moeilijke tantes. In Belgische première toont choreograaf

Vrouwen op een voetstukmISS eN SCèNe | 15 & 26 feBruarI

LiesRLefever

‘freSH’ | 16 t/m 18 feBruarI

aVonTUUrLijk wErk UiT DE rEPETiTiESTUDio’Skunstenfestival BuDa presenteert met deze nieuwe editie van ‘fresh’ weer verse en boeiende creaties van jonge artiesten in verschillende do-meinen. en jij krijgt de kans om als eerste de creatieve beloftes van morgen te aanschouwen.Zo stelt de Brusselse ariane loze haar kortfilm ‘Hinterhof’ voor, waarin ze haar overburen be-spiedt. mariana tengner Barros uit Portugal wil iets kwijt over vergankelijkheid en doet dat op een bijzondere manier, namelijk met een ‘scheerschuimsolo’. guilherme garrido laat alle artistieke teugels los in de première van zijn onemanshow, terwijl beeldend kunstenares line Bogaerts de ramen van Budascoop gebruikt als canvas voor een tijdelijk schilderij. mette In-gvartsen en guillem mont de Palol dansen een extreem fysieke voorstelling, die het midden houdt tussen stil en extatisch. en vrijdag ten slotte stellen drie artiesten hun studio – hun eigen wonderland – open voor het publiek.

RR HetRvolledigeRprogrammaRvanR‘Fresh’RvindRjeRopRwww.budakortrijk.beR|RInfo:R056R22R10R01

Page 3: UiT in Kortrijk februari 2011

22 | UiT IN kortrIjk

Vier mee met het ‘feest van de fiets’

kortrIjk WIelergek | met DoortoCHt kuurNe-BruSSel-kuurNe eN DrIeDaagSe VaN WeSt-VlaaNDereN

Zo vroeg in het seizoen worden de wielerlief-hebbers uit Kortrijk en omstreken al flink verwend. Het internationale peloton raast twee keer door onze stad. bellegem krijgt de finale van de tweede rit in de Driedaagse van West-vlaanderen, en een week daarvoor doet Kuurne-brussel-Kuurne voor de tweede keer Kortrijk aan.

64e kuurne-Brussel-kuurneZondag 27 februari

De doortocht van kuurne-Brussel-kuurne – nog steeds een belangrijke datum op de inter-nationale wielerkalender – wordt niet alleen een sportief evenement, maar staat ook symbool voor de veranderingen en de nieuwe dynamiek in kortrijk. en daar mogen het wielerpeloton en alle fans in zijn zog ook weleens getuige van zijn. kuurne-Brussel-kuurne valt in het Belgische openingsweekend en is een aantrekkelijke voor-jaarsklassieker, die internationale wielervedet-ten lokt en in heel wat landen live op televisie wordt uitgezonden. De renners zwoegen eerst op een lus van 166 km en leggen ten slotte nog twee plaatselijke rondes van 13,5 km af. Ze rij-den kortrijk binnen langs de Brugsesteenweg en trekken via de koningin elisabethlaan en de Vercruysselaan over de groeningebrug naar de

liebaertlaan tot de gentpoort, om ten slotte de gentsesteenweg te volgen en de ringlaan van de r8 te dwarsen.

RR Info:Rwww.kuurne-brussel-kuurne.beR

Driedaagse van west-Vlaanderen Passage in kortrijk met aankomst in Bellegem- zaterdag 5 maart

op vrijdag 4 maart gaat de Driedaagse van West-Vlaanderen, de eerste Belgische meerda-genwedstrijd van het seizoen, van start met een proloog in middelkerke. geen klein bier, want er komen 25 ploegen aan de meet, waaronder min-stens 5 Protourploegen. De dag na de proloog zakken de renners al snel af naar het zuiden van de provincie. op zaterdag 5 maart vertrekken ze rond de middag op ’t Zand in Brugge, om dan via assebroek, Beernem, Wingene, Dentergem, oostrozebeke en Wielsbeke, Waregem te berei-ken. Daar mogen ze hun kuiten smeren, want er staat hen een beklimming van de tiegemberg te wachten. Via Spiere bereikt het 200-kop-pige peloton voor de eerste keer Bellegemplaats rond 15u20, om vervolgens het stadscentrum te doorkruisen. Via de Doorniksewijk keren ze langs het Benelux- en kennedypark terug naar Bellegem om er drie plaatselijke rondes af te leg-gen. De eindsprint wordt rond 16u40 verwacht

1 februari tot 28 februari 2011

win !een filmticket

voor budascoop !(geldig tot 28 februari)

HoeveelRjaarRbestaatRkunstencentrumRBUDARinR2011?

mail je antwoord naar [email protected] op 4 februari.

De eerste 10 juiste antwoorden vallen in de prijzen.

op Bellegemplaats.Wielerclub kSV Bellegem leidt alles in goede banen.o ja, en op zondag, als in Bellegem alles opge-ruimd wordt, rijden de renners nog de slotrit Nieuwpoort-Ichtegem.

RR Info:Rwww.3dwvl.beR/Rwww.ksvbellegem.beR

Page 4: UiT in Kortrijk februari 2011

UiT IN kortrIjk | 23

1 februari tot 28 februari 2011

9 feBruarI om 20 u.

DE jEUGD Van TEGEnwoorDiG Een zootje ongeregeldal sinds de oude grieken is ‘de jeugd van tegen-woordig’ een doorn in het oog van de ‘welden-kende burger’. en de Nederlandse bende met die naam doet er maar weinig aan om dat beeld bij te stellen. Hun stijl wordt gekenmerkt met frisse beats en vindingrijke, grappige raps, en hun optredens monden steevast uit in een feestje. of de ‘goegemeente’ nu gesteld is op de jeugd van tegenwoordig of niet, maakt niets uit: ze hebben hits als ‘Watskeburt?’, ‘Hollereer’ en ‘Deze don-kere jongen komt zo hard’ op hun naam staan. ‘Sterrenstof ’ uit hun derde cd is ook al niet van de radio weg te branden. Zei er iemand ‘feestje’?

RR €R17R(vvk),R15R(add),R12R(Kreuncard)R|RDeRKreun,RConservatoriumpleinR|R056R37R06R44R|RRwww.dekreun.be.R

Grote kunst voor kleine mensen

‘SPINrag’ | 5 t/m 12 maart

Wat is er leuker voor kinderen dan vrijuit te kunnen kliederen of muziek te maken, te expe-rimenteren en van nieuwe dingen te proeven? als het dan ook nog vlak bij huis kan, is er geen reden om niet deel te nemen aan de kleuter-workshops voor kinderen tussen 4 en 6 jaar. De workshops worden immers georganiseerd in alle ontmoetingscentra en buurthuizen in de deelge-meentes. Zo worden kleuters ingewijd in hedendaagse

kleuterworkshops vlak bij huis

Voorjaar 2011

dans, verkennen ze al dansend vreemde landen, of kunnen ze sprookjes koken en versjes snoepen.

RR DeelnemenRaanReenRworkshopRkostR3ReuroRperRkind.RR WanneerRhetROCRinRjouwRdeelgemeenteRaanRdeR

beurtRis,RvindRjeRopRwww.kortijk.be/jeugd/kinder-workshops.R

RR JeRkuntRookRinschrijvenRinRhetROCRwaarRdeRworkshopRplaatsvindtRofRinRhetRJOC,RFilipsRvanRdeRElzaslaanR35,R056R27R73R43.

‘Spinrag’ is een prikkelend kunstenweb voor kinderen, dat hen van de ene verrassing in de andere ervaring doet duikelen. Want waarom zou kunst kinderen niet serieus nemen? trou-wens, ook de grote mensen worden gemakkelijk in dit artistieke web gestrikt. De nieuwe editie van het ‘Spinrag-kinderkunstenfestival’ zit vol met mooie podiumcreaties, originele ateliers, films en bijzondere tentoonstellingen. Ideaal om de krokusvakantie in te vullen. je kunt jezelf en je kinderen nu al inschrijven.

‘Spinrag’ is een organisatie van het Cultuurcen-trum kortrijk, i.s.m. kunstencentrum BuDa, muziekcentrum track*, muziekcafé track*, de bibliotheek en het Broelmuseum.

RR MeerRinfo:Rwww.spinrag.beRR JeRkuntRdeRprogrammabrochureRookRophalenRbijR

UiTRinRKortrijk,RSchouwburgpleinR14R|RR056R23R98R55

Page 5: UiT in Kortrijk februari 2011

woEnSDaG 2 FEBrUari WaNDelINg | ZwaMMEnFLora in oUDE BoSSEn | 13u30 | argendaalbos aan infobord wandelpad kruispunt Doornikserijks-weg en leuzestraat Bellegem | 056 21 23 13 | www.mycologica.tk muZIek | jaZZLaB SEriES | Quentin Du-jardin Quartet | 20u15 | € 11/6 (-26/CjP) | Concertstudio kortrijk | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be jeugD | GaMEnaMiDDaG LEVEL UP + 12 jaar | Xbox360 met kinect, PS3 met gui-tar hero, WII en tal van andere games op groot scherm | 13u30 | gratis | o.C. De Vonke Heule | 056 24 06 20 | www.kortrijk.be/levelup

DonDErDaG 3 FEBrUari muZIek | THE SUBS - Try-oUT | 20u | € 12 (add)/10(vvk)/7(kreuncard) | De kreun | 056 37 06 44 | www.dekreun.be

VrijDaG 4 FEBrUari Humor | ik TEL ToT TiEn - BarT CannaErTS | 20u15| € 13 | oC De Wervel Bellegem | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be tHeater | FaMiLiEPorTrET - TonEEL-SPEL Van DEniSE BonaL, rEGiE BarT GErarD | koninklijk toneelgezelschap taal en kunst van kortrijk – ook 5, 8, 11, 12 febru-ari en 13 februari om 14u45! | 20u15 | € 10 | De kortrijkse Schouwburg | 056 23 98 55 | www.taalenkunst.be

ZaTErDaG 5 FEBrUaritHeater | rEiS Van EEn rUS - THEaTEr arTEMiS | pakkend en waargebeurd verhaal over een russische straatmuzikant die in euro-pa terechtkomt (9+) | 20u15 | € 5/8/10 | Thea-ter antigone | 056 24 08 87 | www.antigone.be muZIek | DaG Van DE GiTaar: Soni-qUETE FLaMEnCo-nUEVo | 18u | € 10 | Budascoop | 056 21 86 66 | www.kortrijk.be/conservatoriumSPort | HanDBaL: aPoLLoon VS Ui-LEnSPiEGEL SUPErLiGa HErEn | 19u | S.C. lange munte | 0476 96 32 23 | www.apolloon.be SPort | VoETBaL: kVk VS aa GEnT | 18u | guldensporenstadion | 056 96 01 90 | www.kvk.be SPort | HanDBaL: aPoLLoon VS EUPEn 2E naT. DaMES | 15u30 | S.C. lange munte | 0476 96 32 23 | www.apolloon.be

ZonDaG 6 FEBrUarifIlm | onTBijTFiLM: raFiki & STar-rinG Maya | voor kleuters, tieners en hun ouders | 9u | € 7,5/6 (film) + € 5/2 (ontbijt) | Budascoop | 056 22 10 01 | www.budakortrijk.beVoorDraCHt | HET PEnHUiS - ann MES-kEnS | interviewer Philippe lepers | 10u30 | € 5 | oranjerie Broelmuseum | 056 23 98 55 | www.kortrijk.be/bibliotheek

muZIek | kaSTEELConCErT - VEroni-ka iLTCHEnko | jonge pianiste die de aan-dacht vestigde met vertolkingen van laatroman-tische componisten als moussorgsky, Brahms, rachmaninov, Scriabin en componisten van de 20ste eeuw, als Debussy, Prokofiev, ustvolskaya en Badadjanian. | 11u | € 7 | 't kasteel Heule | 056 24 06 20 | www.devonke.beDIVerS | PLaTEn - & CD BEUrS | 10u | € 4 | kortrijk Xpo | 056 24 11 11 | www.kdx.be PoDIum | oP DE koFFiE MET LiTEraTUUr: CHriS LoMME & GEErT waEGEMan |mijn leven langs de poëzie om | resultaat van een jarenlange rijping, poëzie is de taal bij uit-stek om het onzegbare te zeggen. Het onbe-twistbare voordrachttalent van Chris lomme én de muzikaliteit van violist geert Wae-geman beloven een héél fijne poëtische na-middag | 14u30 | € 8 (incl. koffie + taart) | o.C. De Wervel Bellegem | 056 25 95 71 | www.cultuurcentrumkortrijk.be

muZIek | CanTi VESPErTini | ensemble respiro en het koor ars Vocalis kortrijk | 18de -eeuwse vespergezangen uit de onze-lieve-Vrouwekerk, herneming wegens groot suc-ces tijdens ongelooflijk | 16u | € 7 (add)/ 5 (vvk) | onze-lieve-Vrouwekerk kortrijk | 056 32 68 43 | www.ensemblerespiro.be

muZIek | arTE LiBrE, oCEanSiDE, i LoVE TrEES & GaLinE | maandelijks vrij podium voor jonge, beloftevolle singer/songwri-ters en semi-akoestische bands | 18u30 | mu-ziekcafé track* | www.cultuurcentrumkortrijk.be

DinSDaG 8 FEBrUari VoorDraCHt | MEnEEr DokToor | Dr. Claude Damman | naar het boek en de tV- reeks van Peter Vandekerckhove. | 14u30 | € 6/4 (okraleden) incl. inl. & drankje | Concert-studio | 056 26 63 40 | www.okra.be/kortrijkHumor | MaanZiEk (Try oUT)- woUTEr DEPrEZ, wannES CaPPELLE & FranS GraPPErHaUS | 20u15 | € 11 | arenatheater kortrijk | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be

woEnSDaG 9 FEBrUari muZIek | DE jEUGD Van TEGEnwoor-DiG | Nobody Beats The Drum | Nederlandse rapformatie: Willie Wartaal, Vieze fur en P. fa-bergé en hun vaste producer Bas Bron. Beats met sterke invloeden uit de elektronische mu-ziek, humoristische teksten, vindingrijk taal-gebruik en persiflages. | 20u | De kreun | 056 37 06 44 | www.dekreun.be WorkSHoP | HUPPELPaS En ZwanEn-GanG (4 ToT 6 jr) | 14u | € 3 | o.C. De Vonke Heule | 056 24 06 20 | www.devonke.be

DonDErDaG 10 FEBrUari muZIek | CaFé-CHanTanT - SHaDow-DUST - DEaTH EnTErS My oCEan | West-Vlaamse progressieve metalband uit regio kortrijk + jonge muzikanten van de kortrijkse Post-hardcoreband | 20u15 | o.C. De Vonke Heule | 056 24 06 20 | www.devonke.be

24 | UiT IN kortrIjk

1 februari tot 28 februari 2011

©RStephanRVanfleteren

Page 6: UiT in Kortrijk februari 2011

UiT IN kortrIjk | 25

muZIektHeater | woyZECk | Ntgent & toneelgroep Ceremonia | 20u15 | € 15 | De kortrijkse Schouwburg | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.betHeater | LETHaL inC. (LEUCHTEr) | De Werf & Steigeisen | pakkende voorstelling van de makers van de docureeks leuven Hulp – ook op 11 februari | 20u15 | € 7 | Theater anti-gone | 056 24 08 87 | www.antigone.be

muZIek | Trio DaLi | pianotrio's van l. van Beethoven, m. ravel en de hedendaagse com-ponist mauricio kagel. | 20u | € 17/6 (add)- 15/5 (vvk) | Concertstudio | 056 22 08 34 | www.euterpevzw.be

VrijDaG 11 FEBrUarimuZIek | GaZZoMinD | rauwe rock| 21u | muziekcafé track* | [email protected]

ZaTErDaG 12 FEBrUarifamIlIetHeater | BErnina | Studio orka | ook op 13 februari, kreeg de Cultuurprijs 2009 I 14u + 17u | € 10 | erfgoedhuis, olVrouwstraat | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be Humor | DaViD GaLLE - D| wervelende comedyshow over het leven van a tot Z met een tussenstop bij de D. van David maar ook de D van het grote lachende mondje. | 20u15 | € 11/6 (-26) | o.C. aalbeke | 056 23 98 55 | www.aalbeke.be

MaanDaG 14 FEBrUari VoorDraCHt | BoTErHaMMEn in DE BiB: PSyCHoLooG 'wiLFriED Van CraEn' | Valentijnsdag, over de liefde die alle realiteitszin mist. Wat als liefde een obsessie wordt, of een ziekte en als ze soms ronduit ge-vaarlijk wordt? | 12u15 | € 6 (add)/ 5 (vvk) | openbare Bibliotheek kortrijk | 056 27 75 00 | www.kortrijk.be/bibliotheek muZIek | jaCkoBonD - aLS ik Van U waS | riet muylaert zorgt voor muziek en doodeerlij-ke, herkenbare Vlaamse teksten. een stem, een piano en strijkers. Noem het moderne klein-kunst als je wil, op zoek naar de schoonheid in het banale van iedere dag. | 14u30 | € 8 (incl. koffie + taart) | o.C. aalbeke | 056 23 98 55 | www.aalbeke.be

DinSDaG 15 FEBrUaritHeater | MiSS En SCÈnE: ExTraCTion | marc Vanrunxt (choreograaf), eva kamala rodenburg (danseres) | een herneming van de solo ’Private Collection’ uit 1998 die nu overschilderd wordt en drie keer met kleine variaties wordt uitgevoerd | 20u15 | € 13 (in double bill met 'tensed van Thomas Devens' | De kortrijkse Schouwburg | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be tHeater | MiSS En SCÈnE: TEnSED | Pas-serelle vzw / Thomas Devens (choreograaf), Ine Naessens (danseres) | Deze voorstelling ontstaat uit de spanning (‘tensed’) tussen de ideeën en beelden van de choreograaf, Thomas Devens en de poging van de danseres, Ine Naessens, om die ideeën via de dans gestalte te geven. | 21u45 | € 13 (in double bill met 'extraction' van marc Vanrunxt) | De kortrijkse Schouwburg | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.beVoorDraCHt | oPVoEDEn in EEn VEr-wEnMaaTSCHaPPij : HoE Maak jE jE kinD ToCH GELUkkiG? | marijke Bisschop | 20u | o.C. marke | 056 24 08 22 | www.marke.be

1 februari tot 28 februari 2011

woEnSDaG 16 FEBrUariHumor | roCk CoMEDy SHow - ELLioT | de onbetwiste meester van de visuele humor, een mens geworden stripfiguur. laat je meesle-pen in zijn waanzinnig universum waar de ne-ver ending wet van murphy heerst. | 20u15 | € 15/13/11 | De kortrijkse Schouwburg | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be WorkSHoP | BLaUwE BEnEn, GroEnE TEnEn | artforum vzw | al dansend de kleuren ontdekken | 14u | € 3 | 't kastanjehuis kooigem | 056 27 73 44 | [email protected] | GoLD PanDa + ELEVEn Ti-GErS | gold Panda knutselt met samples en steekt ze in een hip glitch-hop jasje. op-komend talent in de electronica. | 20u | € 12 (add)/10(vvk)/7(kreuncard) | De kreun | 056 37 06 44 | www.dekreun.be muZIek | CooLBLUEBanD | een zeven-koppige funk/blues/soulband(Blunk). | 21u | muziekcafé track* |www.cultuurcentrumkortrijk.beVoorDraCHt | DE onTwikkELinG Van HET BioSCooPwEZEn in korTrijk, 1895-1945 | Sien jacob | De vooroorlogse kortrijkse cinema’s worden opnieuw tot leven gebracht. | 20u | erfgoedcel kortrijk | 056 27 74 24 | www.leiegouw.bePoDIum | FrESH: arianE LoZE, Ma-riana TEnGnEr BarroS, GUiLHEr-ME GarriDo | Van filmisch voyeurisme over scheerschuimsolo’s tot fysieke extase | 19u30 | € 12 | Budascoop | 056 22 10 01 | www.budakortrijk.be

DonDErDaG 17 FEBrUarimuZIek | aBSynTHE MinDED Un-PLUGGED - UiTVErkoCHT!!! | 20u15 | € 22/20/18 | De kortrijkse Schouwburg | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.bePoDIum | FrESH: arianE LoZE, MET-TE inGVarTSEn En GUiLLEM MonT DE PaLoL | Van filmisch voyeurisme over scheerschuimsolo’s tot fysieke extase | 19u30 | € 3 | Budascoop | 056 22 10 01 | www.budakortrijk.be

VrijDaG 18 FEBrUari muZIek | DjiViLé: MET DEFiniTiVoS, GESMan, VEry VEry PoP, rioT in a Box, STaB | atheneum Pottelberg Benefiet t.v.v. een dagcentrum voor kinderen met men-tale en fysieke beperkingen in konjic (Bosnië) | 18u | € 5 (vvk) /7 (add). | De kreun | 056 37 06 44 | www.dekreun.betHeater | rEinaErT DE VoS | jeugdto-neel uilenspiegels | ook op 19, 25, 26 februari! | 20u | € 6 | o.C. De Vonke Heule | 056 24 06 20 | www.snh.be PoDIum | FrESH: arianE LoZE, GUiL-HErME GarriDo, HaPPy FriDay | Van filmisch voyeurisme over scheerschuimsolo’s tot fysieke extase | 19u30 | € 10 | Budascoop | 056 22 10 01 | www.budakortrijk.be

©RPieterRVerhaeghe

Page 7: UiT in Kortrijk februari 2011

26 | UiT IN kortrIjk

ZaTErDaG 19 FEBrUariSPort | BaSkETBaL: kkS CB VS ErEM-BoDEGEM 3E naT HErEn a | 20u30 | S.C. lange munte | 0473 21 53 75 | www.kortrijksportcb.be muZIek | k Town CLaSSiC - DEja FoU | coverband die de 100 beste fuifnummers uit ’90 en 2000 live aaneenmixt tot 1 wervelende fuif. | 21u | oC De Wervel Bellegem | 056 32 85 83 | www.ktownclassic.be tHeater | karTonnEn DoZEn - DE FLUiS-TErCoMPaGniE | Steven de lelie zet een in-geleefd en aangrijpend portret neer dat baadt in nostalgie en kleurrijke heerlijkheid. | 20u15 | € 11 | oC aalbeke | 056 23 98 55 | www.aalbeke.be

ZonDaG 20 FEBrUari SPort | VoLLEyBaL: VBC MarkE-wEBiS VS GUiBErTin LiGa B HErEn | 17u | S.C. olympiade | 056 27 80 09 | www.marke-webis.beWaNDelINg | HErkEnnEn Van BoMEn En STrUikEn in winTErkLEED | 9u30 | Bezoekerscentrum Hoeve te Coucx via Canaert-straat | 056 20 05 10 | www.natuurpuntkortrijk.be

DinSDaG 22 FEBrUari muZIek | jUniP | band rond jose gonzalez die wereldberoemd werd met zijn The knife cover Heartbeats. Samen met elias araya (drums) en Thobias Winterkorn (toetsen) | 20u | € 16 (add)/ 14 (vvk) / 11 (kreuncard) | De kreun | 056 37 06 44 | www.dekreun.be | [email protected] | "DE PoLiTiEk in iTaLië" | Hedwig Zeedijk | correspondente voor Vrt in rome schetst de turbulente politieke situatie in Italië. | 20u | € 10/ gratis (leden van Dan-te alighieri kortrijk) | Stedelijk Conservato-rium | 0475 69 67 09 | www.sda-kortrijk.be | [email protected]

woEnSDaG 23 FEBrUarimuZIek | HEarSEE (Try-oUT) - FLaT EarTH SoCiETy | een aantal bijeengezochte filmfragmenten met 5 verschillende achtergron-den worden geprojecteerd en daarbij wordt mu-ziek gecomponeerd | 20u15 | € 11/6 (-26/CjP) | Concertstudio kortrijk | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be WorkSHoP | kLEUTErS aan DE DrUM | fernand Buyls | 14u | € 3 | oC De Neerbeek Bis-segem | 056 27 73 44 | [email protected] | jaMSESSiE | 21u | muziekcafé track* | www.cultuurcentrumkortrijk.be

VrijDaG 25 FEBrUaritHeater | MEnU oP SCÈnE: oEDiPoES- MankEPooTSTEkEBLinD! - BarrE

eXPo1 februari tot 28 februari 2011

wELDaaD | Sofie Van moll en Bert Cosemans spelen het bekende oedipusverhaal | 19u (vanaf 18u30 hapje of drankje) | € 10 | o.C. marke | 056 24 08 22 | www.barreweldaad.be

DaNS | FLaMEnCoDanSSPEkTakEL - onDaS DE PaSion (ES) | 20u15 | oC De Wervel Bellegem | www.cultuurcentrumkortrijk.bemuZIek | BLaCk HaVEn + oaTHBrEa-kEr + DaGGErS | 20u | € 10 (add)/8 (vvk)/ 5 (kreuncard) | De kreun | 056 37 06 44 | www.dekreun.be

ZaTErDaG 26 FEBrUari tHeater | MiSS En SCÈnE – SLoTDaG | les Demoiselles de rêve et leur soutien – Pas-cale Platel - uItVerkoCHt! | extra voorstelling 14u30 (€ 5), meisje van plezier- lies lefever 19u (€ 5); Ciao Bella (Belgische Première) - Herman Diephuis 20u15 (€ 13) - € 20 (voor de ganse dag) | De kortrijkse Schouwburg | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.bemuZIek | SUUnS | Ben Shemie (zang, gitaar), joe Yarmush (gitaar, bas), liam o'Neill (drums), max Henry (bas, keyboards). | 20u | €12 (add)/ 10 (vvk) / 7 (kreuncard) | De kreun | 056 37 06 44 | www.dekreun.bemuZIek | DaG Van HET DEELTijDS kUnST-onDErwijS | 9u | gratis | Conservatorium | 056 27 78 80 | www.kortrijk.be/conservatorium

ZonDaG 27 FEBrUari tHeater | iEDErEEn ParanorMaaL -GiLi | Comedian-mentalist gili brengt een hi-larische mix van verbazing-wekkende absurdi-teiten, mentale psycho-stunts, visuele comedy | 19u30 | € 15/10 | De kortijkse Schouwburg | 056 23 98 55 muZIek | nEw orLEanSjaZZ | Sam-my rimington als speciale gastmuzikant op klarinet! | 19u | V.C. mozaïek kortrijk | www.superiordanceband.be muZIek | [SiC] + ZwErM | Sic en Zwerm ontmoetten elkaar op het Happy New ears fes-tival 2008, ze gingen op zoek naar composities die zich lenen voor de uitzonderlijke bezetting van 4 saxen, 4 elektrische gitaren en percussie. | 11u |€ 6 | Concertstudio | 056 23 98 55 | www.kortrijk.be/conservatorium

23 FEBrUari eXPo | SProokjES: 'ZEG rooDkaPjE, waar Ga jE HEEn?' | Help roodkapje de moeilijke opdrachten oplossen. als beloning vertelt ze een mooi sprookje en krijg je van haar een leuke verrassing | 14u | € 2 (vooraf te beta-len in de jeugdafdeling) | openbare Bibliotheek kortrijk | 056 27 75 00 | www.kortrijk.be/bibliotheek

TEM 26 FEBrUari fotografIe | MiSS En SCÈnE: SHE'S GoT iT! - CinDy FrEy | verzameling foto’s van sterke vrouwen die ze op haar eigenzinnige weg tegenkwam.| Benedengalerie | 056 23 98 55 | www.cultuurcentrumkortrijk.be

VanaF 26 FEBrUari eXPo | TEnToonSTELLinG Pro-SEnSoLS | Provincie West-Vlaanderen | bedoeld om jongeren te sensibiliseren rond bodembescherming, ingekleed met speelse, in-teractieve activiteiten. | gratis | Hoeve te Coucx | www.prosensols.eu

uit is overal en dé informatiebron voor je vrije tijd. Wil je jouw evenement gepubli-ceerd zien in heel wat vrijetijdskalenders en websites?

joUw aCTiViTEiT ook in DE niEUwE UiT in korTrijk ? SLECHTS één ManiEr !!!! MEEr UiT-TiPS kan jE VinDEn oP:ga naar www.uitdatabank.be, vraag een log-in en paswoord aan en voer je activiteiten tijdig in! Deadline invoer: editie april: 3 maart, editie mei: 7 april

RR www.kortrijk.beRR www.uitinregiokortrijk.beRR www.uitinvlaanderen.be