U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

12
U HEBT DE MACHT

description

 

Transcript of U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

Page 1: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

U HEBT DE MACHT

Page 2: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

aan de regio

EmmanuelDE BOCK

waar en oprecht

L I J S T 6

7e

Page 3: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

VOOR EENS EN VOOR ALTIJDVECHTEN VOOR BRUSSELIk ben 37 jaar en heb geen vader die minister of volksvertegenwoordiger is.

Ik geloof in werken, in inspanning , in verdienste en in het respect voor hetgegeven woord. Dit zijn mijn waarden. Dit is waarom ik op 17-jarige leeftijdbesloot mij in te zetten voor de politiek.

Master in de politieke wetenschappen (ULB) ; met een ?… en een …? in deanalyse van de Europese Oprichting op zak, volg ik nu in avondlessen derichting Rechten (UCL).

Ik geloof in levenslang leren en in levenslange beroepsvorming. Tijdensmijn studies aan het Dachsbeck lyceum, aan het St. Pieterscollege, aan deULB en de UCL, heb ik het belang ingezien van het bouwen aan een recht-vaardige, verdraagzame en solidaire samenleving, met respect voor de gemeenschappelijke waarden maar ook voor de verschillen tussen onzepersoonlijke geschiedenissen.

Gedurende 10 jaar heb ik in een openbaar regionaal en federaal ambt ge-werkt vooraleer Brussels volkvertegenwoordiger te worden, als opvolgervan Antoinette Spaak, mijn voorbeeld van politieke inzet.

Mensen zijn mijn prioriteit en ik haat onrechtvaardigheid en verspilling vanhet overheidsgeld.

Ik wil blijven vechten om het dagelijks leven van de Brusselaars te verbe-teren; de tewerkstelling, de huisvesting, de mobiliteit, het goed bestuur ende openheid van bestuur.

Er is nog veel werk aan de winkel.

Niets is ooit zeker, men moet zich altijd blijven in vraag stellen.Dus, vermits de gelegenheid zich voordoet, bezorg ik u mijn traktaat en zegik u : dat u op mij kan rekenen.

U bezit de macht om Brussel te veranderen op 25 mei !

Emmanuel De BockBrusselse volksvertegenwoordiger - Gemeenteraadslid te Ukkel

DE BOCK FDF // 3

Page 4: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

U HEBT DE MACHT OM DE BELASTING OP ARBEIDTE VERMINDERENIn 20 jaar tijd daalde de koopkracht van de Brusselaars met 25%. Inder-daad het gemiddeld Brussels inkomen verminderde van 106% tot 80% vanhet gemiddeld Belgisch inkomen. Om dit verlies aan ontvangsten doorde verarming van de Brusselaars op te vangen, werden de belastingen entaksen verhoogd met 20%.

Ondertussen hebben de Brusselaars te kampen met steeds hogere prijzen voor huisvesting. De bevolkingsaangroei, de komst van nieuwe Europese inwijkelingen maar ook van bedreigde personen van niet-Europese origine hebben de dualiteit van de stad versterkt.Registratierechten, successierechten, grondbelasting, belasting op kan-toren,op eigendom, rijbelasting, parkeerbelasting, gewestelijke belastingop het gezinshoofd, belasting op het water, gas en elektriciteit, de Brus-selaars betalen altijd te veel.Het resultaat is dramatisch: tijdens de afgelopen 5 jaar hebben meer dan5.000 bedrijven en 50.000 Brusselaars Brussel verlaten om zich te vesti-gen in Waals en Vlaams Brabant. Elke werknemer die het Gewest verlaatwordt een pendelaar die de gemeenschap geld kost want hij betaalt zijnbelastingen elders. Een vicieuse cirkel die moet doorbroken worden.

Page 5: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

EN OM DE KOOPKRACHT TE VERHOGEN DOOR DE MIDDENKLASSEIN BRUSSEL TE HOUDEN

Voor dit feit geplaatst, kunnen we ofwel de armen laten zakken ofwel onsverzetten en die exodus van werknemers en bedrijven naar de Rand stop-pen. Gesteund door Didier Gosuin en Bernard Clerfayt, heb ik een voorstelingediend om de gewestelijke en gemeentelijke belasting (toegevoegd aande personenbelasting ) af te schaffen, met als doel de belastingen van alleBrusselaars met 8% te verlagen.

Mijn droom is van Brussel een paradijs te maken voor het werk en nietlanger een hel voor de werknemers. Ik wil de Brusselaars de koopkrachtgeven die zorgt dat ze in de stad kunnen blijven wonen, dichtbij hun werk.Op die manier zal iedere Brusselse werknemer tussen 500 en 1.500 euromeer verdienen per jaar, wat het verschil tussen werken en niet-werkenzal verhogen en wat de strijd tegen zwartwerk zal helpen.Alle Brusselaars worden gelijkgesteld: ze betalen slechts één belasting:de onroerende voorheffing die we vervolgens zullen kunnen verlagen met10% dankzij de terugkeer van de middenklasse naar Brussel.De belastingen verlagen en de fiscale grondslag verbreden, alle Brusse-laars rechtmatig laten bijdragen , dat is een kwestie van sociale en fiscalerechtvaardigheid.

Ik wens “betere belastingen door minder belastingen” om “de terugkeernaar de stad” en om ”het goede leven en het blijven in de stad” aante moedigen.

DE BOCK FDF // 5

Page 6: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

U HEBT DE MACHT OM WERK TE SCHEPPENTijdens de 10-jarige regering van SP/PS/CD&V/CDH/GROEN/ECOLO is dewerkloosheid uit zijn voegen gebarsten met 21%. Het aantal werkzoekendenis gestegen van 80.000 tot 120.000 terwijl het aantal banen in Brussel steegvan 650.000 tot 700.000. Indien men onze jongeren goed had opgeleid, hadmen de werkloosheid met de helft kunnen verminderen te Brussel!

De regering minimaliseert het probleem van de werkloosheid terwijl éénwerkloze op twee geen diploma heeft en 30% van de werklozen al langer dan2 jaar geen werk heeft. In plaats van de echte problemen aan te pakken zoalsde vorming, de herwaardering van de opleiding tot pijnpuntberoepen, de strijdtegen sociale dumping en de buitenlandse tijdelijke werknemers, verkiest deBrusselse regering 2/3 van zijn budget voor arbeid te besteden aan het creëren van gesubsidieerde banen.

Ik wil onze jongeren een andere toekomst bieden dan werkloosheid.

Ik wil volledig inzetten op het onderwijs, de vorming en de talen door middelvan bedrijfsstages, ik wil de achterstand tegenover Vlaanderen en Walloniëinhalen en de ononderbroken opleidingen aanmoedigen door ze terug te betalen voor wie slaagt.

Ik wil de taalquota bijwerken omdat het niet rechtvaardig is dat de 90% Frans-talige Brusselaars slechts toegang hebben tot 70% van de openbare ambtenen tot 80% van de budgetten voor vorming.Ik wil het werk aanmoedigen door het rechtvaardig te herwaarderen. Welknut heeft een werkloosheidsuitkering van 1000 euro terwijl je niet werkt tegenover een salaris van 1.250 euro?Welke boodschap sturen we daarmeenaar onze jongeren en naar al wie vroeg opstaat om te gaan werken?

Page 7: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

Ik wil de toegang tot Brussel afremmen voor de pendelaarsdie elke morgenonze straten doorkruisen. De mobiliteit en de werkgelegenheid vormen detwee grootste mislukkingen van de regering. De mobiliteit mag niet beperktblijven tot het aanleggen van fietspaden tussen tramrails, tot het schilderenvan trams, taxi’s en verkeerslichten, tot het bestellen van dure studies overeen stadstaks of een tarifering per uur, tot het afschaffen van een rijbaan opde grote verkeersaders en op die manier de automobilisten tegen de fietsersuitspelen.

Men voert geen mobiliteitsbeleid met massale belastingsheffing door dewerknemers 50 euro parkeergeld te laten betalen voor 2 halve dagen.

Met het oog op de bevolkingsgroei en de noden in verband met mobiliteit,wilik onze middelen van openbaar vervoer herdenken en de NMBS en de MIVBdwingen de 19 gemeenten niet langer te misprijzen.

Ik zal vechten voor een GENdat zowel de Brusselaars als de pendelaars be-dient.

Ik zal de uitbreiding van de metro verdedigen die de tijd van onze verplaat-singen met een derde zal verminderen en die de auto op bepaalde ogenblik-ken van de dag minder concurrerend zal maken.

Ik wil de frequentie van het openbaar vervoer verhogen en zijn veiligheid ‘snachts.

EN BRUSSEL DOEN BEWEGEN

DE BOCK FDF // 7

Page 8: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

U HEBT DE MACHT UW TOEKOMST UIT TE BOUWEN TE BRUSSELDe belangrijkste vrijheid is te kunnen blijven wonen in zijn gemeente, inzijn Gewest.

Ik wil alternatieve woonvormen fiscaal aanmoedigen zoals samenwonen,leningen aan verlaagd tarief uitschrijven voor de Brusselaars die de banken niet willen helpen.

Ik wil de haalbaarheid van de registratierechten instellen om niet meertwee keer de registratierechten te betalen maar enkel het verschil tussende eerste en tweede woning als men naar Brussel verhuist en er blijft.Omdat de hoge belastingen op onroerend goed ( registratierechten ensuccessierechten) de markt van het onroerend goed op een onrechtvaar-dige manier de hoogte injagen, straffen ze zo alle Brusselaars die eenonroerend goed willen verwerven.

Ik wil ook een rechtvaardiger openbaar woningbeleid voeren met eenechte sociale mix in plaats van de systematische concentratie van socialewoningen in dezelfde wijken.

Ik wil de oude sociale woningen vernieuwen vooraleer er nieuwe te bou-wen. Is het normaal dat de helft van de grote openbare panden leegstaanterwijl de wachtlijst steeds langer wordt? Is het rechtvaardig aan som-migen een sociale woonst te geven tegen 200 euro terwijl ze genieten vaneen werkloosheidsuitkering van 1.000 euro en anderen die werken en1.400 euro verdienen 600 euro te laten uitgeven voor een privé-woning?

Ik wil de meest bedreigde mensen helpen uit de logica van de hulpver-lening te raken waarin sommigen hen willen opsluiten.

Page 9: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

U HEBT DE MACHT GERELAYEERDE

Page 10: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

U HEBT DE MACHT KIES JE VERKOZEN

Page 11: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

Ik vecht voor een sociale en fiscale rechtvaardigheid om de belastingen teverlagen en om de exodus van de middenklasse te stoppen.Ik weiger het nieuwe Plan Wathelet (CD&V/CDH/SP/PS/VLD/MR) van hetvluchtig doornemen van de Brusselse problemen.Ik heb de gratis schoolabonnementen voor de MIVB verdedigd, voor alleBrusselaars zonder onderscheid ,terwijl de regering een ander systeemwilde voor Nederlandstaligen en Franstaligen.Ik blijf vechten tegen de overlast van het compostbedrijf, voor veilige voet-paden, voor de uitbreiding van de Metro en voor de aanleg van fietspadenlangs het toekomstige GEN.Ik wil de tramtrajecten ondergronds maken en ze vervangen door groenezones zoals de “ramblas” in Barcelona en Madrid, om de stad mooier, groe-ner, sneller, rustiger en minder vervuilend te maken.Ik wil het Koning Boudewijnstadion redden en het bouwen van een nieuwstadion beletten dat de Brusselaars 300 miljoen euro zal kosten. Ik wil datmen het overheidsgeld objectiever aanwendt door het te investeren daarwaar het het meest nodig is.Ik weiger elke willekeurige fusie van Brusselse gemeenten die enkel debelastingen verhoogt van de goed bestuurde gemeenten.Ik aanvaard niet dat men meer premies uitdeelt aan de rijkenvan de armegemeenten en dat men de armen van de rijke gemeenten in de steek laat.Dat is niet mijn visie op solidariteit.Ik zal steeds vechten tegen belangenvermenging, de “vriendjespolitiek “en de verspilling van overheidsgeld.

Brusselaar van het jaar. Stem voor uzelf!

Ik zet me steeds volledig in. Ik laat nooit los. Ik verdedig Brussel en deBrusselaars. Ik werd genomineerd door Vlan-Vivacité-Sud Presse tot“Brusselaar van het jaar 2014” en werd door Vif en andere tijdschriften“één van de beste volksvertegenwoordigers” genoemd.De jongste volksvertegenwoordiger van de oppositie, ik was de eersteverkozene die op mijn website het geheel van mijn mandaten en lonenpubliceerde.

DE BOCK FDF // 11

EN OM HET BESTE TE KIEZENVOOR UZELF

Page 12: U hebt de macht emmanuel de bock verkiezingen 2014

LIJST N°6

Emmanuel De BockBrusselse volksvertegenwoordigerGemeenteraadslid te Ukkel0497/59.99.42. – Oude weg 8 – 1180 [email protected]

Vera

ntw

oord

elijc

k U

itge

ver

: Em

man

uel D

e B

ock

– 8,

Vie

ux C

hem

in à

118

0 B

ruxe

lles

IK HEB U NODIG OM BRUSSEL TE VERANDEREN.Brussel beleven en Brussel laten leven, betekent vechten voor de stad die je koes-tert om haar zo in beweging te brengen. Ik wil zoveel mogelijk Brusselaars ont-moeten, van mens tot mens of virtueel. Iedereen mag me zijn “ goede ideeën”bezorgen: zijn “ eigen verhaal”, zijn “ likes”, zijn “ hartewensen” maar ook zijn “groot ongenoegen”. Plaats uw “ Bruxselfies”, uw foto’s, uw video’, op mijn face-book-pagina, en laat ons contact houden voor en na 25 mei.Mijn doel, mijn uitdaging: 5000 Brusselaars ontmoeten tijdens een 500 kilome-ter- lange tocht gedurende 50 campagnedagen. Ik reken op u. Ik zal in de stratenvan Brussel aanwezig zijn en verspreid mijn traktaat in alle brievenbussen enaan alle Brusselaars die ik ontmoet. Zelfs indien je geen kiezer bent, interesseertuw mening mij. Spreek erover met al wie u kent en neem deel aan mijn interac-tieve campagne.SAMEN BEZITTEN WE DE MACHT

U mag , volgens de wet, op meerdere kandidaten van dezelfde lijst stemmen.Steun dan ook voor volgende kandidaten: Carlo Mendola (22e), Jérôme De Mot (23e), Delphine De Valkeneer (46e), et Martine Payfa (72e).

1. Gosuin Didier

3. Clerfayt Bernard

7. De Bock Emmanuel