TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

100
AFRIKA AFRIKA

description

The Ultimate to do List Africa 2012-2013 Thika Travel

Transcript of TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Page 1: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIK

AAFRIK

A

AFRIK AAFRIK A

Page 2: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

“Exclusiviteit zit in de belevenis…”

Page 3: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Afrika is een zich snel ontplooiend werelddeel. Toerisme draagt daar in veel gevallen heel direct en substantieel aan bij. Naast werkgelegenheid met bovengemiddelde inkomsten en ontplooiingsmogelijkheden, draagt doordacht toerisme even direct bij aan het behoud van de bijzondere natuur. Dit is kenmerkend voor veel van de door Thika Travel geselecteerde safari’s en lodges. Op onze website www.thikatravel.com meer hierover. Wie de trots in de ogen van de gidsen heeft gezien, begrijpt dat deze ontwikkelingen zowel de gasten als de gastheren ten goede komt.

De safari’s die we u kunnen bieden, variëren in habitat en stijl. Luxe staat voor Thika Travel voornamelijk gelijk met exclusiviteit. Exclusiviteit van de belevenis waarbij u ons team ervaren specialisten het comfortniveau aangeeft dat het beste bij u past. Graag staan zij, geleid door uw specifieke voorkeuren en wensen, aan de basis van een onvergetelijke reis.

Introductie

Inhoudsopgave

01 INTRODUCTIE

02 DUURZAAM TOERISME

Landeninformatie

03 KENIA

04 TANZANIA

05 ZANZIBAR & GORILLA’S

06 ZAMBIA

07 ZIMBABWE

08 BOTSWANA

09 NAMIBIË

10 ZUID-AFRIKA

Wildlife beleving 12 VOGELS VAN AFRIKA

13 VOOR DE LENS

14 CONSERVATION

17 PRIMATEN

18 DE GROTE TREK

De ziel van Afrika 22 CULTURAL CHIC

24 GERENOMMEERDE SAFARIGIDSEN

26 VEELZIJDIGE GEMEENSCHAP

Safari’s 28 MOBILE SAFARIS

30 SAFARI’S TE PAARD

32 SAFARI’S TE WATER

36 SAFARI’S TE VOET

37 SPOREN DOOR AFRIKA

38 SAFARI CHIC

Landschappen

40 OCEANEN EN MEREN

42 WOESTIJNEN EN DUINEN

43 MAGISCHE VICTORIA WATERVALLEN

44 KRONKELENDE WATERWEGEN

46 OKAVANGO DELTA

50 BIJZONDERE UITZICHTEN

51 BETOVERENDE STERRENHEMELS

Puur genot

52 BOUTIQUE HOTELS

54 CULINAIRE CREATIES

56 KOLONIALE CHARME

58 ROMANTIEK

60 SPA & WELLNESS

62 NAIROBI LUXE

64 LUXE LODGES

Even weg

66 BAREFOOT CHIC

70 FAMILIE

72 EEN PAREL AAN ZEE

74 PARADIJSELIJK EILANDGEVOEL

76 OP AVONTUUR

78 MALARIAVRIJE SAFARI’S

Lifestyle

80 STIJLVOL & DESIGN

84 AUTHENTIEKE BUSH CAMPS

86 TRADITIONELE SAFARIKAMPEN

88 LUXE TENTENKAMPEN

90 ONDER CANVAS

92 COSMOPOLITAN CHIC

94 BIJZONDERE LODGES

Page 4: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

by Thika

02

Toerisme kent vele facetten en betrokkenen. Het brengt de reiziger, die wil genieten van zijn vakantie en van de bestemming van zijn reis, in contact met de lokale bevolking in stedelijke of in rurale gebieden, en de te bezoeken natuur met haar eigen bewoners. Dit biedt kansen en tegelijk ook bedreigingen, die zich beide versterkt manifesteren in de bestemmingen die Thika Travel aanbiedt. Met weloverwogen keuzes in geselecteerde reisproducten als safari’s, activiteiten, safarikampen en andere accommodaties kunnen we - gezamenlijk met onze klanten - direct bijdragen aan de positieve kanten en zodoende de negatieve invloeden tot een minimum beperken.

ZORGVULDIG HANDELEN Kansen om met ‘onze’ vorm van toerisme bij te dragen, liggen op het gebied van het helpen creëren van betere leefomstandigheden en sanitaire voorzieningen, werk en inkomen, scholing en loopbanen, medische zorg en economische ontwikkeling. In veel van onze bestemmingen is toerisme hiervan de meest directe aanjager.

Daar tegenover staat dat elke vorm van toerisme een heel directe impact heeft op cultuur, natuur en milieu. Door hier zorgvuldig in te handelen, kunnen we streven naar de beste vorm van interactie van de lokale bevolking met u als bezoeker, die kan leiden tot een beter begrip over en weer

DuurzaamToerisme

AFRIKA DUURZAAM TOERISME

van wat zich afspeelt in en belangrijk is voor hun wereld en de onze.

Gelijkwaardigheid zullen we nimmer bereiken, wel kunnen we de impact van uw en ons bezoek minimaliseren door nadrukkelijk te kiezen voor kleinschalig toerisme met maximaal respect voor de lokale culturen. Tegelijkertijd is de inzet van Thika Travel om een zo groot mogelijk deel van uw bestedingen terecht te laten komen bij die lokale bevolking en direct en indirect bij te dragen aan het behoud van natuur, wildlife en milieu. In het toerisme liggen grote kansen voor vrouwen, die in andere bedrijvigheden vaak onderbedeeld zijn.

DUURZAME KEUZES In de afgelopen 25 jaar heeft Thika Travel het kaf van het koren kunnen scheiden en selecteerden we onze partners als safarikampen, andere accommodaties, operators en vervoer - volgens het principe van ‘Best Effort’ - op hun bijdragen in deze. Door deze keuzes kunt u als Thika klant direct uw eigen steentje bijdragen aan een beheerste ontwikkeling van de lokale bevolking met respect voor hun cultuur, en het behoud van de natuur en haar wildlife. En daar duurzaam onbezorgd, maximaal van genieten. Hoe? Lees hierover meer op onze website www.thikatravel.com.

Page 5: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

03

KENIA AFRIKA

Kenia, het land met oneindige safarimogelijkheden, oeroude landschappen, uitgestorven vulkanen, meren en natuurlijke waterbronnen. Een land waar vooral de ruimte, de natuur en vriendelijkheid van de bevolking opvalt. Een land waar de momenten tijdloos zijn…

UNIEKE WILDPARKEN Zes uur in de ochtend. Een sliert van mystieke nevel hangt over de vlakten van de Masai Mara. Wanneer de eerste zonnestralen door de wolken priemen, krijgt deze immense vlakte zijn volle gestalte. Vanuit uw warme luchtballon ziet u de lengte van de Mararivier. Dit is een magisch moment; de ‘bush’ ontwaakt. De nachtelijke dieren

hebben duidelijk hun sporen in het landschap nagelaten. Onder u ziet u safarivoertuigen die zich een weg banen door dit unieke savannegebied, op zoek naar bijzondere wildtaferelen.

Ook in andere natuurparken beleeft u bijzondere safarimomenten. Voormalige ‘farmlands’, zoals Laikipia, zijn nu een beschermd leefgebied waar de dieren vrij kunnen migreren. U maakt er niet alleen traditionele voertuigsafari’s, ook kunt u er het wild op een andere manier ‘beleven’; interessante ‘bush’ wandelingen met een Samburukrijger, kameelsafari’s of per mountainbike fietsen door het natuurgebied op zoek naar wildleven.

DE MIGRATIE Kenia is al van oudsher het safariland bij uitstek. De wildgebieden van Kenia vormden reeds meerdere malen het decor voor prachtige wildlife documentaires van National Geographic. De jaarlijkse migratie in de Masai Mara is een uniek schouwspel, zeker wanneer duizenden gnoes en zebra’s de Mara- of Talekrivier proberen over te steken. Steeds weer een hachelijke onderneming; leeuwen en krokodillen geduldig wachtend op het moment dat een enkele gnoe van de troep verwijderd is. Dit is hun moment om de aanval in te zetten.

Een verblijf aan de Indische Oceaan is de ideale afsluiter van uw safari-avontuur. Pure relaxatie op hagelwitte stranden, waar u al snel het ritme van de Swahilivisser adopteert.

Bijzondere Belevenissen:• GaopsafariinAmboseli.Uvindthierolifantenineen

dorre savanne in schril contrast met de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro, een slapende vulkaan met een besneeuwde bergtop.

• Perhelikopterdoorhetmagischeruigenoorden. Bezoek de Rendille- en Pokotstam, traditionele kameelmarkten, vulkanische landschappen en meren vol flamingo’s.

• Slaap,geheelinThikastijl,onderdeAfrikaansesterrenhemel in ‘Star Beds’ in Laikipia.

Thika Tips:• Eerstekeeropsafari?DaniseenbezoekaanMasaiMara

een must. Tijdens het hoogseizoen kan dit park erg druk zijn. Verblijf in kleinere kampen in privéconcessies, grenzend aan het nationale park. U heeft de mogelijkheid om extra activiteiten te ondernemen, zoals wandel- en avondsafari’s.

• HetLaikipiaPlateauisideaalvoorfamilies,ookmetjongekinderen. Ze leren speciale ‘bush’ vaardigheden, zwemmen in rivieren en ze brengen een bezoek aan bijzondere reservaten.

• VerlenguwreisinKeniameteengorillatrackinginRwanda.Een bijzondere combinatie.

Kenia

Page 6: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Met een safari op de kraterbodem van de uitgedoofde Ngorongoro-vulkaan geniet u niet alleen van het rijke wildleven, u kunt ook een Unesco Werelderfgoed aan uw lijst toevoegen. De Ngorongoro-krater heeft de grootste, nog intacte, kraterwand ter wereld. Hierdoor worden de dieren beschermd en kunt u het hele jaar door genieten van prachtige safari’s.

DE IMMENSE SERENGETI De Serengeti, een uitgestrekt land van savannes en bossen waar gedurende het grootste deel van het jaar de rondtrekkende migratie plaatsvindt. Naar schatting een miljoen gnoes en zebra’s trekken door de Serengeti op zoek naar voedsel. We

brengen u zo dicht mogelijk bij de migratie. Geen garantie, maar wel een bonus. Elke periode heeft zijn bijzondere momenten. Spectaculaire belevenissen bij de rivieroversteken in het noorden: hongerige krokodillen wachten op het juiste moment. Rimpelloos water, totdat ze hun ideale prooi zien. ‘Terreur pur sang’: gnoes vechtend voor hun leven tot hun laatste adem…

Masaidorpen liggen verspreid in de nabijheid van de natuurparken. Een uitgesproken cultuur: trotse Masaikrijgers gekleed in hun traditionele rode shuka’s beschermen hun vrouwen en het vee. De vrouwen getooid met prachtige juwelen, gemaakt uit kleurrijke kraaltjes, zorgen voor hun hutten en de kinderen. Unieke fotomomenten.

HET ZUIDEN De temperatuur rijst boven de veertig graden… De zon hoog aan de hemel. De zengende hitte doet het aardoppervlak van het Ruaha Game Reserve spiegelen. Onder de robuuste takken van de Tangalaboom ligt een jonge leeuwin te luieren. Het is nog te vroeg voor actie. Enkele onverschrokken zebra’s halen hier hun voordeel uit en grazen rustig verder. De Rufiji- en Great Ruaharivier hebben een grote aanloop van dieren. Tijdens een bootsafari wordt het pas echt duidelijk hoe rijk het vogelleven is. U maakt safari’s in een open voertuig; een ontspannen manier om van de natuur en het wildleven te genieten.

Bijzondere Belevenissen:• ‘FlyCamping’inSelousneemtuterugindetijdvande

ontdekkingsreizigers. U bewandelt de door dieren gevormde paden. U leert sporen tracken en er worden u overlevingstechnieken bijgebracht. Een eenvoudige, maar comfortabele ‘fly tent’ is het enige wat u ‘s nachts scheidt van allerlei dierengeluiden.

• Diversiteitaanactiviteiten:dezonzienopkomenopdetopvandeKilimanjaro na een lange trektocht, per mountainbike authentieke dorpen verkennen of in Grumeti de ondergaande zon te paard tegemoet rijden.

Thika Tips:• DewestelijkeparkenKatavienMahalezijnweinigbekend,dus

ook weinig bemind. Onterecht! In Mahale kunt u chimpansees tracken. Katavi is aan te raden om zijn grote kuddes buffels.

• Debestereistijdistussenjuli-oktober.Deperiodedecember-februari is eveneens een goed seizoen voor safari’s. De migratie bevindt zich dan in het zuiden van de Serengeti, het moment waarop gnoes hun kalfjes werpen. Doorgaans zijn de prijzen in deze periode aantrekkelijker.

• BrengeenbezoekaandeHadzabestambijLakeEyasi.Dezejagerverzamelaars leven volgens eeuwenoude tradities vrijwel geïsoleerd van de bewoonde wereld.

04

Tanzania

AFRIKA TANZANIA Voor meer informatie over onze bestemmingen en de reissuggesties kijk op www.thikatravel.com

Page 7: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Op zoek naar de berggorilla in Midden-Afrika, een bijzonder avontuur… De woorden van de briefing door de parkwachters vervagen, want het zicht op het immense tropische regenwoud eist uw onverdeelde aandacht. Daar gaat het gebeuren!

INTENSE BELEVING Enkele intense uren wandelen op de steile vulkaanhellingen. Soms zijn de doornachtige takken en lianen uw enige houvast in deze jungle. Dit mystieke en dichtbegroeide tropische regenwoud heeft de nodige uitdagingen voor u in petto. Net op het moment dat u denkt uw laatste druppel energie te hebben verloren, koestert u het

Voor de kust van Tanzania liggen meer dan veertig idyllische eilanden verspreid in een oceaan van aquamarijn. Kleine tropische eilanden, beschermd door kleurrijke koraalriffen, ideaal om te snorkelen en te duiken. Exclusieve duiksites zoals Chumbe en Mnemba Island; kristalhelder water met een rijke onderwaterwereld. De eilanden zijn zoveel meer dan alleen maar exotische parels in de blakende zon. Sommige geheel verlaten, andere weer erg aantrekkelijk om te verblijven.

HET HISTORISCHE ZANZIBAR De meest bekende eilanden zijn Zanzibar, Pemba en

langverwachte moment… Oog in oog met de speelse blik van een nieuwsgierige baby berggorilla. Het gegrom van de imposante zilverrug brengt een einde aan dit intieme moment. Een uniek schouwspel!

OVER DE GRENZEN HEEN Het is een voorrecht om zo dicht bij deze primaten te zijn. Waarschijnlijk een van de laatste kansen. De totale berggorilla populatie bestaat uit slechts een 700-tal individuen, verdeeld over het Volcanoes National Park in Rwanda, de Democratische Republiek Congo en het Bwindi Impenetrable Forest in Oeganda. Wisselende politieke onrusten en aanhoudende armoede in de DRC bedreigen het voortbestaan van deze omnivoren: van politiek drukmiddel tot de laatste hoop op voedsel. Op lokaal en internationaal vlak wordt veel werk verricht voor het behoud van de berggorilla’s. Het is de taak van ons allen om deze bijzondere creaturen, de ‘kinderen’ van Dian Fossey, een veilig onderkomen in hun natuurlijke habitat te geven, zodat ook ons nageslacht hiervan kan genieten.

Mafia; drie authentieke eilanden waar u een mix vindt van Arabische, Afrikaanse en Europese culturen. Het kruideneiland Zanzibar is het grootste eiland. Behalve de witte stranden en kleurrijke koraalriffen heeft het ook een rijke geschiedenis. Stone Town is het historische hart van het eiland.

KLEINE PARELS Pemba wordt ook wel het heuvelachtige en groene eiland genoemd; zandstranden worden afgewisseld met mangrovebossen. Op Mafia Island is misschien wel het best bewaarde geheim; authenticiteit ‘pur sang’. Het unieke aan dit eiland is dat u er kunt zwemmen tussen walvishaaien. Snorkel tussen koraalriffen met roze zeeanemonen, jagende kleurrijke papegaaivissen en prachtige koraalvlinders. Vaar de zonsondergang tegemoet in een traditionele dhow of verken per kano de mangroves op Pemba Island.

Thika Tip:• Bezoek Stone Town: te voet door de smalle steegjes,

15e eeuwse Sultanpaleizen, de typerende, met goud beklede, deuren. Speel het bao bordspel onder de boom met dorpelingen of drink een heerlijke kop koffie in het Zanzibar Coffee House Café.

Thika Tip:• CombineerdegorillatrackingsinRwandaenOeganda

met elkaar of met safari’s in Kenia.

05

Zanzibar

Gorilla’s

ZANZIBAR & GORILLA’S AFRIKA

Page 8: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

06

Pure adrenaline stroomt door uw aders, wanneer u in stilte achter een struik een grote groep buffels observeert. Al uw zintuigen staan op scherp zodra u verse spoorafdrukken van leeuwen in het mulle zand ziet. Een deskundige safarigids loodst u te voet, in een aangenaam tempo, door deze ruwe wildernis, zodat u zich bewust bent van de prachtige natuur rondom u. Te voet beleeft u Afrika ten volle. Omwille van deze wandelexpedities is Zambia bekend geworden.

UITGESTREKTE WILDGEBIEDEN Norman Carr is de pionier en South Luangwa is de plaats om dit te beleven! Echter Zambia heeft zoveel meer te

bieden. Zo kunt u genieten van safari’s in open voertuigen met de beste gidsen in de verschillende wildparken.

Kafue is het grootste park, maar met het minst aantal lodges. Een gevoel van pure exclusiviteit omdat u een van de weinige gasten bent in het 21.400 km² grote natuurpark! Sommige lodges zijn zo afgelegen dat ze enkel per helikopter te bereiken zijn.

Unieke momenten als u olifanten ziet die zich een weg banen door de tijdelijke moerassen. De magie begint echter al vroeg op de dag. Nevelslierten hangen laag over de Busanga Plains. De silhouetten van grazende lechwe’s tekenen zich af. Wanneer de zon hoger aan de hemel rijst, verdwijnt de mist al snel. Dit is het moment dat u in het droge seizoen de kans heeft om de bijzondere boomklimmende leeuwen te zien.

RIVIEREN EN WATERVALLEN De langgerekte Zambezirivier vormt de grote attractie van het Lower Zambezi National Park. Voor de dieren is deze rivier een belangrijke drinkplaats en een verfrissende plek om te baden op het heetst van de dag. Voor u kan het een bron van inspiratie zijn om deel te nemen aan een rustige kanotocht. De Victoria Watervallen vormen een prachtige afsluiter van de reis.

Bijzondere Belevenissen:• Meeravontuur?Danzullendemeerdaagsewandelsafari’sin

South Luangwa en de meerdaagse kanotocht op de Zambezirivier u zeker kunnen bekoren! ‘Back to Basic’, maar heel bijzonder!

• Maakeenuniekevluchtmeteenultralightvliegtuigjebovenhetwildpark South Luangwa of boven de Victoria Watervallen. Een geruisloze warme luchtballon laat u boven Kafue zweven.

• LiuwaPlain,hetbestbewaardegeheiminhetwestenZambia,met haar eigen jaarlijkse mini-migratie. Een ware expeditie die u, vanwege van de moeilijke bereikbaarheid en de logistieke kosten, alleen in klein groepsverband bij Thika Travel kunt doen.

Thika Tips:• Reistuinhetnajaar(vanafoktober)danzijndewatervallen

aan de kant van Zambia doorgaans droger. Echt een unieke belevenis is het om met een gids in een van de natuurlijke ‘rock pools’ dicht bij de rand van de waterval te genieten.

• MetdekinderenopsafariinZambia;eenmooiebeleving!Ideaal om in een van de privéhuizen te verblijven. Activiteiten worden volgens de wens van uw kinderen samengesteld; bezoek aan een schooltje of Wildlife Centre, papier maken van olifantuitwerpselen, een safariquiz spelen, vissen of gewoon op safari.

Zambia

AFRIKA ZAMBIA Neem voor bijzondere reizen en combinaties contact op met onze reisexperts via [email protected]

Page 9: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

ZIMBABWE AFRIKA

Mana Pools, het kroonjuweel en het eerste nationale park in

Zimbabwe dat tot Unesco Werelderfgoed werd uitgeroepen.

Meanderend stroomt de Zambezirivier door het park en vormt

het de noordelijke grens met buurland Zambia. In het droge

seizoen lijkt de rivier eerder op een aaneenschakeling van

kleine meren. Een grote samenkomst van allerlei wilde dieren,

waaronder grote kuddes olifanten en buffels. Safari’s in open

voertuigen, alle zintuigen op scherp! Te voet heeft u eerder

aandacht voor de kleinere dingen in de ‘bush’; de sporen

van een varaan, de prachtige patronen op het schild van een

luipaardschildpad of de geluiden van vogels.

Zimbabwe

WILDE DIEREN SPOTTEN Peddels glijden zachtjes door het water van de machtige Zambezirivier. Bijna geruisloos nadert u grazende buffels op de rivieroevers. In stabiele kano’s doorkruist u het Mana Pools National Park; een actieve safari op het water afgewisseld met wandelen in de ‘bush’.

De beste gidsen nemen u te voet of in een open voertuig mee tot dicht bij het wild in Hwange, het grootste wildpark van Zimbabwe. Hoge termietenheuvels en verborgen ‘hides’ in de bomen vormen ideale uitzichtpunten om het naderende wild te spotten. Olifanten migreren door het park, van de ene naar de andere waterpoel, op zoek naar water in dit dorre landschap.

MOSI-OA-TUNYA ‘Last but not least’; de Victoria Watervallen, die zich kolkend over een breedte van ruim 1.600m de diepte in storten. Sta aan de rand van de watervallen en voel de nevel op uw huid, een heerlijke verfrissing op een zonnige dag! Vlieg in een ultra light vliegtuigje boven de watervallen. Even de motor uit en u zweeft geruisloos over dit indrukwekkende natuurlijke wereldwonder.

Bijzondere Belevenissen:• Gametuwrangertevoetopzoeknaardewitteenzwarte

neushoorn in het Matobo National Park en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de granieten heuvels.

• Maakeenmeerdaagsekanotocht.‘sNachtsslaaptuineen tent aan de oevers van de rivier. De dierengeluiden vormen de finesses van een typische Afrikaanse nacht in de ‘bush’.

• Aanboordvaneenhistorischestoomtreinkuntuheerlijkontspannen in de comfortabele lounge en genieten van champagne, amuses en de Victoria Watervallen bij zonsondergang.

• Enkelenachtenopeenluxe‘houseboat’opLakeKariba.Vaarlangs de merkwaardige en spookachtige verdronken bomen in deze waterwildernis.

Thika Tips:•Combineerdebekendewildparkenmetcultuur,zoalsderuïnesvan

Khami of Great Zimbabwe, beide een Unesco Werelderfgoed.

• Zimbabweisnogaltijdeengidslandophetgebiedvanconservationen safari’s met Afrika’s beste en meest ‘complete’ gidsen die u de bush in alle detail laten beleven. Bakermat van Thika Travel.

• Demeestexclusievelodge,SingitaPamushana,ligtinhetzuidoosten van het land, in het Malilangwe Wildlife Reserve. Deze lodge kunt u enkel per privécharter vanuit Zimbabwe of ‘seat in’ charter vanuit Johannesburg bereiken.

07

Page 10: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Een grote verscheidenheid aan landschappen en wildrijke gebieden, dat is Botswana. Van de droge Kalahariwoestijn, de zoutpannen en uitgestrekte savannes tot de weelderige oase van de Okavango Delta; een labyrint aan waterwegen en papyrusmoerassen. De kleine eilanden liggen verspreid over de hele Delta; geïsoleerde gebieden die door waterkanalen van elkaar gescheiden worden.

OP ZOEK NAAR WATER Wildgebieden zoals het Moremi Game Reserve, de Okavango Delta, en de hoger gelegen natuurgebieden van Savuti, Linyanti en Chobe vormen een immens beschermd

leefgebied voor de wilde dieren. Ze kunnen vrij migreren van de ene naar de andere plek, altijd op zoek naar drinkbaar water en voedsel.

Safarivoertuigen banen zich een weg door de ‘bush’, voor u op zoek naar unieke wildtaferelen. Mokoro’s die geruisloos door het riet glijden voor het zien van een piepkleine gekleurde rietkikker, de Hyperolius Marmoratus, of van plots opspringende lechwe’s die geschrokken zijn van het schurende geluid van de ‘mokoro’ en het riet. Te voet beleeft u de ‘bush’ weer vanuit een geheel ander perspectief.

VERBORGEN SCHATTEN Tijdens het ‘secret season’ vindt in het Central Kalahari Game Reserve een kleine migratie plaats van gnoes en zebra’s. Het droge seizoen biedt nieuwe kansen; unieke tochten per ‘quad’ in ‘Laurence of Arabia’-stijl over de eindeloze Makgadikgadizoutpannen. De Kalahari is het leefgebied van Bosjesmannen. Hier vindt u ook de schattige stokstaartjes dikwijls op de top van een termietenheuvel.

Het rijke wildleven, de kwaliteitsvolle kleinschalige lodges, goede gidsen en gevarieerde landschappen maken van Botswana een mooie, exclusieve safaribestemming!

Bijzondere Belevenissen:• Per‘mokoro’vaartudoordekanalenvandeDeltatussen

metershoog papyrusriet, knorrende nijlpaarden en badende olifanten. Per kano verkent u de beroemde ‘Selinda Spillway’. Een meerdaagse tocht voor een intense beleving van de natuur.

• BrengeennachtdooronderdesterrenhemelopdeMakgadikgadizoutpannen.

• BeleefdeBosjesmancultuurindeKalahariofgatepaard of per mountainbike op safari. Of wat dacht u ervan om zij aan zij met olifanten te wandelen.

Thika Tips:• U kunt uw reis eindigen met enkele nachten genieten op

een(luxe)bootopdeChoberivierofmetenkeledagen Victoria Watervallen.

• Het‘secretseason’(vannovembertotapril)leentzichuitstekend voor unieke fotomomenten. De korte plaatselijke zomerregens zorgen voor het prille leven en prachtige contrasten in de lucht. Prettig is dat de prijzen aantrekkelijker zijn en het minder druk is.

• VerblijfindeOkavangoDeltaintweeverschillendehabitats,zodat u een mooie mix heeft van safari’s vanaf het water als vanaf het land.

Botswana

AFRIKA BOTSWANA

08

Voor meer informatie over onze bestemmingen en de reissuggesties kijk op www.thikatravel.com

Page 11: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

NAMIBIË AFRIKA

Namibië, een land van uitgestrekte vlakten met hier en daar

een zandstenen rotsformatie, afgewisseld met de glooiende

zandheuvels van de Namibwoestijn.

OEROUDE LANDSCHAPPEN

Damaraland is misschien wel het meest ruige gebied in Namibië.

Ruwe rotspartijen en een dorre ondergrond. Ga op zoek naar de

zeldzame woestijnolifant, een van de diersoorten die in deze

woestenij kan overleven. Oeroude Bosjesmantekeningen en

-graveringen, zo uniek dat sommige op de Unesco Werelderfgoed

lijst staan.

Namibië

Een luchtspiegeling van zand, uitgedroogde zoutpannen en bestofte acacia’s. Etosha National Park is het bekendste wildpark van Namibië. Zie hoe een leeuwin in Etosha, met haar buik vlak tegen de grond, haar prooi besluipt. Kleine geruisloze bewegingen doen nietsvermoedende antilopen opschrikken. De aanval is ingezet.

DE WOESTIJN Het is een bijzondere ervaring om door het noordelijke gedeelte van de Namibwoestijn te rijden; witte stoffige grintwegen, afgezoomd met oranje zandduinen. Een schril contrast wanneer de woestijn de Atlantische Oceaan ontmoet! Zodra de sluier van mist boven de Atlantische Oceaan verdwijnt, ziet u vanaf de catamaran Benguela dolfijnen en pelikanen. Tezamen met bubbels en verse oesters… Een mooi begin van de dag!

Ga te voet op ontdekking door de woestijn. Zandhagedissen en duinadders verschuilen zich onder het zand. Perfect gecamoufleerd. Hoge duinen in de stijl van ‘Laurence of Arabia’, afgewisseld met eenzame bergen en diepe ‘canyons’. Dit is de Namibwoestijn! Een magisch moment wanneer u bij zonsopgang met een luchtballon hoog boven de woestijnrand vliegt. Het is er muisstil en het uitzicht is bijna irreëel.

Bijzondere Belevenissen:• Maakeenmeerdaagsewandelingmeteenovernachting

onder de sterren in de Namibwoestijn of in de Fish River Canyon. ‘Back to Basic’, maar erg bijzonder!

• VliegineenkleineCessnaoverderuwekustlijnmetoudescheepswrakken en walvisskeletten van de onherbergzame Skeleton Coast.

• VolgdesporenvandeuniekewoestijnolifantinDamaralandof ontmoet de nomadische Himba’s in het uiterste noorden van het land, kenmerkend voor hun met oker en geitenvet besmeerde huid en haarkapsels.

Thika Tips:• Verleng uw reis in Namibië met enkele dagen in de Okavango

Delta in Botswana of bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe.

• Vooreengroterrijcomfortradenweueenhuurautometeenhogere wegligging aan. Het wegennet bestaat grotendeels uit goed bereidbare verharde wegen. Als alternatief kunt u zich verplaatsen per Cessna.

• Dezomerperiodeisookhetregenseizoen.Kansopkorteregenbuien, echter een uitstekende periode voor unieke fotomomenten. De prijzen zijn ook aantrekkelijk.

09

Page 12: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

10

Het Zuiderkruis vervaagt aan de sterrenhemel. De eerste zonnestralen doen de schaduw rond de immense rotsformatie, waarin Kaapstad zich schuil houdt, verdwijnen. De Tafelberg staat er als een statig icoon; net iets meer dan 1.000 meter hoog en op de top een plateau van drie kilometer breed.

INTENS GENIETEN Meanderende wandelpaden tussen de Kaapse flora, ‘klipdassies’ slapend op een overhellend stuk rots. Prachtige vergezichten op het legendarische Robbeneiland, de stad en het Kaaps Schiereiland. Van het gebalk van de Afrikaanse pinguïns

tot de zonsondergang op Kaappunt in het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop...

De wijnregio, het Bourgondische hart. Geniet van een glaasje Pinotage wijn, een druivensoort die bijna alleen in Zuid-Afrika te vinden is, of een typische ‘vonkelwijn’ in combinatie met een nougat proeverij.

Een totale ontspanning is de originele Afrikaanse Mangwanani Spa. Er wacht u een warm welkom door traditioneel geklede Xhosa vrouwen. Deze spa is opgericht door de vrouwen en de opbrengsten gaan naar hun lokale gemeenschap. Een Ubuso gelaatsmassage, een Molala Afrikaanse hoofdmassage… Een bijzondere dag en een even speciaal project.

OP SAFARI In verschillende privéwildparken geniet u van de beste safari’s in Zuid-Afrika. Vroeg uit de veren, een kopje koffie en dan op safari! Met een open jeep en uw safarigids gaat u op zoek naar de wilde dieren. De geur van gedroogd gras, het opstuivende zand van een kudde hollende buffels, trompetterende olifanten met hun piepjonge kalfjes, door de knieën gebogen drinkende giraffen… kortom taferelen die u een nederig, maar warm gevoel geven. Zo dicht bij de natuur en u hoort er helemaal bij.

Bijzondere Belevenissen:• SluitenkelevandemaarliefstachtUnescoWerelderfgoedsites

in uw reis, waaronder het Cape Floral Kingdom; unieke Kaapse flora waar u een Fynbos safari kunt maken.

• Meteenoldtimeroftepaarddoordeidyllischewijnlanden,metde luxe Rovos of Blue Train, of de comfortabele Shongolo trein door zuidelijk Afrika, heerlijk sporen en genieten van een glaasje ‘vonkelwijn’.

• LeerAfrikaanskokenbijdeKamamma’sindesloppenwijken,bereid een struisvogelfilet op traditionele wijze in de Karoo, of eet zoete ‘koeksisters’ in het historische slavenkwartier.

Thika Tips:• VanuitKaapstadenJohannesburgkuntugemakkelijknaarde

Okavango Delta in Botswana. Of vlieg vanaf Johannesburg of Kruger International naar de unieke Victoria Watervallen.

• Junitotoktoberisnietalleenideaalomde‘BigFive’inhetnoorden te ontdekken, u kunt in deze periode ook de Zuidkaper walvis in het zuiden van het land gaan spotten.

• Demalariavrijewildparkenzijnuitstekendombijuitstekmetjonge kinderen op safari te gaan; speciale safari-activiteiten brengen de ‘bush’ voor hen tot leven. Thika Travel heeft de meest kindvriendelijke lodges voor u uitgezocht.

Zuid-Afrika

AFRIKA ZUID-AFRIKA Neem voor bijzondere reizen en combinaties contact op met onze reisexperts via [email protected]

Page 13: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Zorg vandaag voor de wereld van morgenElke dag weer zien we hoe mooi de aarde is en dat inspireert ons om deze ook zo te willen houden. Zodat we er allemaal van kunnen

blij ven genieten. U kunt een steentje bij dragen door deel te nemen aan onze CO2ZERO-compensatieservice. Wij verminderen onze CO2-uitstoot door o.a. zuiniger vliegtuigen en gewichtsvermindering door e� ciënte catering. Verder geven we

met KLM AirCares overal ter wereld zorg aan kinderen die dit nodig hebben. Op klm.com/mvo kunt u hier meer over lezen.

KLM2.010-03 JOI CO2ZERO 305x242.indd 1 08-03-12 17:21

Page 14: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

5

1, 3, 42

1. Kwando Kwara 2. &Beyond Phinda Homestead3. Kwetsani Camp4. Eagle Island Camp5. Chui Lodge

Vogels van Afrika

Afrika heeft buiten het bekende wildlife ook een rijk vogelleven. Jacana’s wandelen met hun grote poten over het wateroppervlak in de Okavango Delta en grote aantallen flamingo’s kleuren Lake Naivasha roze.

KWANDO KWARA

&BEYOND PHINDA HOMESTEAD

KWETSANI CAMP

EAGLE ISLAND CAMP

CHUI LODGE

Kwara ligt in een privéconcessie in het Moremi Game Reserve in Botswana in het afgelegen noordelijke gedeelte van de legendarische Okavango Delta. Vanuit het kamp heeft u uitzicht op de ‘bush’ en op het overstromingsgebied grenzend aan de permanente wateren van de Okavango Delta.

Het is een magnifieke, pure wildernis van maar liefst 1.700 km². De acht luxe safaritenten zijn gebouwd op een verhoogd platform in de schaduw van ebbenhouten bomen. De nijlpaarden zijn het hele jaar aanwezig in het water vlak voor het kamp. Dit zorgt voor prachtige knorserenades. Iedere tent heeft een privéterras, een badkamer met koud en warm water, een douche, een toilet en moderne faciliteiten.

De safarivilla Phinda Homestead kunt u op exclusieve basis huren voor uw familie of een kleine groep vrienden. De villa ligt in het hart van het ‘Big Five’ &Beyond Phinda Private Game Reserve in Zuid-Afrika. Grote schuifdeuren in de vier luxe suites zorgen ervoor dat u een adembenemend zicht heeft op het uitgestrekte landschap.

Het gemotiveerde team van Homestead; uw privéranger, spoorzoeker, butler en chef brengen de Afrikaanse gastvrijheid tot leven. U bepaalt zelf wanneer u met het open safarivoertuig op safari wilt. In de interactieve keuken creëert uw chef heerlijke, informele maaltijden. Vanuit het zwembad kijkt u uit over de Afrikaanse ‘bush’.

Kwetsani Camp is een van de meest afgelegen kampen in de Okavango Delta, Botswana. Het ligt op een uitgestrekt ‘eiland’ met palmen, mango- en vijgenbomen.

Het kamp bestaat uit vijf prachtig ingerichte ‘boomhut’ chalets, elk met een eigen badkamer voorzien van buitendouche. De chalets bestaan uit canvas, riet, glas en hout, waardoor u een heerlijk ‘open’ gevoel ervaart. De chalets zijn gebouwd op een verhoogd platform en zijn met elkaar verbonden door een houten loopbrug. Het centrale gedeelte heeft een eet- en zitlounge en is romantisch met een rieten dak overkapt. U kunt het wild vanuit een traditionele 'mokoro' spotten of tijdens een ochtend- en avondsafari per open voertuig.

Op een verlaten eiland in het hart van de Okavango Delta ligt Eagle Island Camp. Een omgeving rijk aan vogels en wilde dieren. Samen met uw ranger maakt u safari’s te voet of in een open voertuig. Een helikopter neemt u mee in een vlucht vlak boven het wildgebied. De zijkanten van de helikopter zijn open zodat u de prachtigste foto’s kunt maken. U overnacht in klassieke tenten in Hemingway stijl met uitzicht op de lagune.

Verscholen in het Oserian Wildlife Sanctuary ligt de bekroonde Chui Lodge. Uw safariavontuur begint aan de oever van Lake Naivasha in de prachtige Great Rift Valley. U krijgt inzicht in een van de mooiste wildernissen in Kenia. Chui Lodge biedt u culinair genot. Er zijn acht smaakvol ingerichte bungalows met een badkamer, een gezellige open haard en een privéveranda.

AFRIKA VOGELS VAN AFRIKA

12

Page 15: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

131. Shenton Safaris

1Voor de lens

Een vloed van adrenaline stroomt door uw aderen wanneer er zich voor de cameralens een ongelofelijk tafereel ontvouwt; een leeuwin met haar prooi, een close-up van nestelende karmijnrode bijeneters.

SHENTON SAFARISKaingo Camp en Mwamba Bush Camp zijn de creaties van de Shenton familie, drie generaties van wildlife en natuurbehoud in zuidelijk Afrika. Shenton Safaris is het kleinste onafhankelijke safaribedrijf in South Luangwa National Park. Beide kampen liggen in het hart van het park. Middenin een van de wildrijkste gebieden met een grote diversiteit aan wilde dieren en een groot aantal katachtigen.

Kaingo Camp bestaat uit zes chalets. Uw bad bevindt zich in de open lucht, erg romantisch. De smaakvolle chalets zijn gedecoreerd met prachtig meubilair. Vanaf het privédek heeft u uitzicht op de magnifieke Luangwarivier en de dieren die er regelmatig komen drinken.

Op slechts enkele kilometers, onder de grote ebbenbomen ligt Mwamba Bush Camp, een intiem en authentiek kamp met slechts drie uit riet vervaardigde chalets. Hier vindt u eenvoud, een ‘back-to-nature’ gevoel, comfort en Afrikaanse stijl. Elk chalet heeft een groot dakraam en een open douche, zodat u optimaal kunt genieten van de verlichte sterrenhemel.

Het handelsmerk van Shenton Safaris is een ingenieus netwerk van schuilplaatsen in de ‘bush’, ideaal voor fotografische momenten, dicht bij het wild en de vogels. De ‘Hippo Hide’ en de ‘Elephant Hide’ zijn wereldbekend en worden regelmatig gebruikt door gerenommeerde natuurfotografen en filmmakers. De unieke ‘Carmine Bee-Eater Hide’ is nog zo’n uitzonderlijke plek; verankerd op een boot in de nabijheid van prachtige en kleurrijke vogels. In Afrika de enige in zijn soort.

Bezoeken aan deze ‘hides’ (zes in totaal) maken deel uit van de drie safari-activiteiten die u per dag kunt doen, samen met safari’s in een open voertuig evenals wandelsafari’s.

Shenton Safaris ondersteunt de lokale gemeenschap. Juliet Shenton is een van de oprichters van het Project Luangwa. Deze organisatie houdt controle over de vele projecten die er zijn ten gunste van de lokale bevolking, zoals het bouwen van scholen en het sponsoren van kinderen in nood.

Shenton Safaris is daarnaast ook erg betrokken bij de South Luangwa Conservation Society, een groep die inspanningen levert tegen het stropen van wilde dieren binnen de grenzen van het nationale park.

VOOR DE LENS AFRIKA

13

Page 16: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

ConservationDuurzaamheid en natuurbehoud vormen de ziel van Thika Travel. Het is de taak van een ieder om ons natuurlijk erfgoed te beschermen voor de komende generaties. Bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn en de woestijnolifant zijn

nog een zeldzaam fenomeen in Afrika. Unieke landschappen met inheemse flora, waaronder het Fynbos, zo bijzonder dat Unesco het ‘Cape Floral Kingdom’ haar beschermde status heeft gegeven. Ook u kunt uw reis een beetje meer ‘duurzaam’

SAFARI & CONSERVATION

The Safari & Conservation Company is een van Afrika’s meest interessante symbioses van twee pioniersfamilies met reeds 150 jaar ‘safari’ erfgoed. Een prachtig portfolio met een uitgebreid aanbod lodges, safarikampen, wandelsafari´s en twee ‘private air’ charter bedrijven is hierdoor ontstaan. U kunt een slimme combinatie van deze producten maken en zo een uiterst originele reis creëren.

Tot dit portfolio behoren eveneens de kunstenaars die de echte ziel van Afrika in hun werken hebben kunnen vatten. Het meest opwindend aan deze portfolio’s zijn de mensen in het verhaal. Hun kennis samen met de beleefde avonturen in zowel Kenia als in het gehele continent Afrika, maakt dat zij de meest enthousiasmerende verhalen kunnen vertellen, nachten lang.

Gedurende de dag gaat u met deze specialisten op pad, op zoek naar de wilde dieren in hun natuurlijke habitat. U vliegt naar een volgend kamp of u maakt een unieke safari op de rug van een kameel. De experts nemen u mee naar hun meest geliefde plekken en tonen u de overweldigende natuur. Hun passie voor de grote biodiversiteit wordt met u gedeeld. Unieke safarimomenten.

De natuur van Oost-Afrika is heel divers; met eindeloze savannes, de dichtbegroeide ‘bush’ en meren die zich uitstrekken zo ver als het oog kan zien. Deze lodges en kampen hebben een hart voor natuurbehoud en werken met programma’s voor het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen.

Men zoekt oplossingen voor wildlife management, onderzoek, educatie, medische voorzieningen en drinkbaar water voor de dorpen. Duurzame projecten waar u, als gast van deze accommodaties, actief bijdraagt aan deze ondersteuning. Zo wordt uw totale safaribeleving pas écht uniek.

Met The Safari & Conservation Company beleeft u Kenia op een intense manier. Uw droom voor een luxe wildlife safari wordt werkelijkheid.

AFRIKA CONSERVATION

14

Page 17: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Safari & Conservation2. De Hoop Nature Reserve3. Sanbona Wildlife Reserve4. Khwai Tented Camp5. Ongava Lodge6. Damaraland Camp

1

2, 3

5, 6 4

maken door te overnachten in eco-vriendelijke lodges en deel te nemen aan activiteiten die projecten voor natuurbehoud ondersteunen. Erg eenvoudig, maar van levensbelang.

DE HOOP NATURE RESERVE

SANBONA WILDLIFE RESERVE

ONGAVA LODGE

KHWAI TENTED CAMP

DAMARALAND CAMP

Het 36.000 hectaren De Hoop Nature Reserve is een natuurlijk werelderfgoed en ligt in de Overberg regio niet ver van het zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent. Een rit van drie uur brengt u van de drukte van Kaapstad naar de rust in dit natuurreservaat. Ideaal gelegen tussen Kaapstad en Knysna in de Tuinroute. De Hoop is een echte diamant in een prachtig natuurlijk kader. Dit gebied is een van de grootste beschermde marine gebieden in Afrika. Het wordt gekenmerkt door een rijke biodiversiteit en zeldzame Fynbos soorten in de duinen rond het al even bijzondere strand. De intieme baaien zijn een ideale plek om te ontspannen, te picknicken en te zwemmen. De Hoop biedt comfortabele cottages op basis van een arrangement of op 'self-catering' basis.

Sanbona Wildlife Reserve ligt in het hart van de Kleine Karoo. Hier vindt u uitgestrekte landschappen omgeven door hoge bergen. Sabona ligt op slechts drie uren rijden van Kaapstad. Gelegen op de langste wijnroute ter wereld tussen Montagu en Barrydale en op de bekende Route62, een van de meest panoramische routes van de West-Kaap in Zuid-Afrika.

Dit malariavrije gebied heeft drie prachtige lodges. Het Karoo landschap heeft een gevarieerde collectie aan vetplanten, waaronder de Aloë-achtigen, alsook een aanzienlijk wildbestand. Wandelroutes nemen u mee naar de spectaculaire San-kunst op de indrukwekkende rotsformaties.

Ongava Lodge ligt op een kleine heuvel in het Ongava Game Reserve, grenzend aan de zuidelijke grens met het Etosha National Park in Namibië. De waterpoel voor de lodge trekt een brede waaier van dorstige dieren aan. Vooral tijdens het droge winterseizoen wanneer de begroeiing dor is en het water erg schaars is dit een plek waar de dieren graag hun tijd doorbrengen.

Er zijn dertien chalets en een familiekamer. Alle chalets zijn gebouwd uit steen, rots en riet. Vanuit de lounge en bar kijkt u uit over de waterpoel. Bijzondere taferelen zijn te aanschouwen. Dineren kunt u binnen of buiten onder de sterren. De safari's in Ongava behoren tot een van de beste in Namibië. Ongava Lodge behoort tot de Wilderness Safaris portfolio waar natuurbehoud centraal staat.

Khwai Tented Camp ligt aan de oostelijke zijde van het Moremi Game Reserve, langs de Khwairivier. Het kamp heeft een sfeer van een ‘mobile camp’, zonder permanente bouwstructuren. Hierdoor kan het weggehaald worden zonder een spoor in de wildernis na te laten, met weinig tot geen impact op de natuur. U zult ongetwijfeld de ruime en comfortabele tenten appreciëren.

Damaraland Camp ligt in de Huab River vallei, in een van de mooiste wildernisgebieden van Namibië. Eindeloze uitzichten over de kale landschappen, eeuwenoude rotspartijen en valleien met prachtige oker- en paarskleurige bergen op de achtergrond. De tien ruime bungalows zijn gebouwd op een verhoogd houten platform. De activiteiten bestaan uit: natuurritten en wandelingen. U gaat op zoek naar de woestijnolifanten, springbokken, evenals de zwarte neushoorn en enkele zeldzame planten.

CONSERVATION AFRIKA

Voor bijzondere reizen en landencombinaties neemt u contact op met onze experts via [email protected].

15

Page 18: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Cheli & Peacock2. Lewa Safari Camp1, 2Conservation

CHELI & PEACOCK

LEWA SAFARI CAMP

Cheli & Peacock is een van de pioniers van duurzaam toerisme in Kenia. Al bijna 27 jaar werkt Cheli & Peacock actief mee aan innovatieve projecten waarbij natuurbehoud en sociaal culturele aspecten centraal staan. Het overgrote deel van het spectaculaire wildleven in Kenia leeft buiten de grenzen van de nationale parken, dikwijls op de landelijke gebieden van de lokale gemeenschap grenzend aan de nationale parken. Cheli & Peacock onderhoudt een sterke band met de lokale gemeenschappen om van deze gebieden beschermde natuurgebieden te maken. Een aanpak die van cruciaal belang is voor het behoud van het natuurlijk erfgoed van Kenia.

In de loop der jaren heeft het bedrijf direct bijgedragen aan het behoud van de biodiversiteit en de bescherming van het natuurlijke en culturele erfgoed. Cheli & Peacock heeft de lokale gemeenschap als partner gemaakt, waardoor ze delen in tastbare en duurzame voordelen van het toerisme door middel van werkgelegenheid en ontwikkelingsprojecten voor de gemeenschappen. In 2011 werd de Cheli & Peacock Community Trust opgericht om bestaande en toekomstige initiatieven te formaliseren, met als doel een lange termijn partnerschap aan te gaan met de lokale gemeenschappen en zo garantie te bieden voor natuurbehoud en verantwoord toerisme.

Lewa Safari Camp ligt op een prachtige locatie binnen het Lewa Wildlife Conservancy. U beleeft er uitzonderlijke safarimomenten met telkens Mount Kenya op de achtergrond. Elk van de twaalf luxe tenten met rieten daken heeft een eigen terras en privébadkamer, geheel in de smaakvolle Lewa-stijl. Rond het centrale gedeelte vindt u een tuin met een zonneterras en een zwembad waar het tijdens de dag heerlijk vertoeven is. Een gezellige open haard in de lounge voor de iets koudere avonden.

Lewa Wildlife Conservancy heeft een oppervlakte van 12.100 hectaren. In dit beschermd gebied vindt u meer dan 10% van de zwarte neushoornpopulatie in Kenia en de grootste Grevy’s zebrapopulatie ter wereld.

AFRIKA CONSERVATION

16

Page 19: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

12, 3, 4

1. Greystoke Mahale Camp2. Nyungwe Forest Lodge3. Sabyinyo Silverback Lodge4. Buhoma Lodge

PrimatenWaag u aan een bijzonder avontuur en exploreer de ongerepte regenwouden op zoek naar gorilla’s of chimpansees. Spelend, elkaar verzorgend of rustend, hun fascinerende capriolen zullen u zeker aangenaam verrassen.

GREYSTOKE MAHALE CAMP

NYUNGWE FOREST LODGE SABYINYO SILVERBACK LODGE

BUHOMA LODGE

De hellingen van de Mahale bergen zijn het leefgebied van de grootst bekende chimpansee populatie in Tanzania. Met een stevige wandeling vanaf het kamp, en een beetje geluk, is een groep tot zelfs zestig chimpansees waar te nemen. Elkaar verzorgend, worstelend en op zoek naar de zoete vruchten in het immense en magische woud. Bijzonder om te ervaren.

Greystoke Mahale Camp is een bijzondere accommodatie; zes unieke 'banda's' op een strook wit strand.

Nyungwe Forest Lodge combineert moeiteloos een excellente service met Afrikaanse gastvrijheid, doorspekt met een rijke cultuur, omgeven door eeuwenoude wouden, majestueuze bergen, en enkele van de meest zeldzame dieren en planten op de planeet. Dit is de plek in Rwanda waar u chimpansees kunt vinden, samen met nog andere primatensoorten.

Nyungwe Forest heeft 22 ruime villa’s en twee luxe suites. Comfort en stijl tussen de glooiende heuvels van Rwanda. Als enige vijfsterren lodge in de regio ligt het op een theeplantage aan de rand van het Nyungwe tropische regenwoud. Elke kamer heeft hierdoor een prachtig uitzicht.

Sabyinyo Silverback Lodge ligt in Rwanda aan de voet van de indrukwekkende Virungas, een keten van vulkanen in het Volcanoes National Park.

De acht cottages en het centrale gedeelte van de lodge zijn prachtig gebouwd en ingericht. Het is een ideale uitvalsbasis om dit fascinerende deel van Afrika te verkennen en op zoek te gaan naar de berggorilla’s. Sabyinyo Silverback Lodge, gebouwd en beheerd door Governor’s Camp. Het Community Fonds is de feitelijke eigenaar. De gegenereerde opbrengsten worden rechtstreeks geïnvesteerd in projecten, die sociaaleconomische doelen en initiatieven voor natuurbehoud ondersteunen, van de gemeenschappen die dicht bij het nationale park liggen.

Buhoma Lodge heeft een spectaculair en ongedwongen zicht op het Bwindi Impenetrable Forest National Park in Oeganda. Dit park is het woongebied van de zeldzame en de met uitsterven bedreigde berggorilla. Deze comfortabele en intieme lodge ligt binnen de grenzen van het nationale park op slechts vijf minuten wandelen van waar de gorilla tracking begint.

De acht aangename bungalows hebben elk een privéveranda en zijn gebouwd met een maximaal zicht op de boomtoppen van het nationale park. De ruime bungalows zijn voorzien van een comfortabel bed. De badkamers hebben bad of een douche en een toilet.

PRIMATEN AFRIKA

17

Page 20: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

De grote trekVroeg in de ochtend… een ritmisch gebrom. Honderdduizenden gnoes en zebra’s nemen het hele landschap in. Als een trillende luchtspiegeling aan de horizon, zo lijkt het. Een magisch moment! Jaarlijks, van eind juni tot augustus, migreren

gigantische aantallen gnoes en zebra’s van de weidse vlakten van de Serengeti naar de weelderige graslanden van de Masai Mara. Rusteloos wachten ze om de rivieroversteek te maken met gevaar voor eigen leven. Ook buiten het migratieseizoen

SERENGETI SAFARI CAMP

OLAKIRA CAMP

LAMAI SERENGETI

SAYARI CAMP

Het Serengeti ecosysteem reikt veel verder dan de Serengeti die de meeste mensen kennen en wordt daarom ook wel de ‘Greater Serengeti’ genoemd. Het is een uitvergroting van het wilde Tanzania; veel wilde dieren, grote contrasten in landschappen en verschillende stammen. Het Serengeti Safari Camp is een semi ‘mobile camp’ dat zich binnen de grenzen van het Serengeti park verplaatst. Het volgt de jaarlijkse trek, de bekende migratie van gnoes en zebra’s, tussen het noorden en het zuiden van de Serengeti, zodat u zo dicht mogelijk bij deze dierenmassa kunt komen. Waar grote kuddes dieren zijn, bevinden zich ook roofdieren die het zwakste dier tot hun prooi maken.

Terwijl de grote migratie haar weg baant over de uitgestrekte vlakten van de Serengeti, volgt het Olakira ‘mobile camp’. Zo beleeft u de migratie van dichtbij, waardoor u als gast een unieke en uitzonderlijke bushervaring ondervindt. Olakira Camp heeft een perfecte balans tussen het authentieke karakter van de safari, de luxe van ruimte, de kwalitatief hoogwaardige tenten en het stijlvol dineren rond het open vuur onder de sterrenhemel van de Serengeti.

In speciaal ontworpen safarivoertuigen gaat u op zoek naar wilde dieren. De rangers hebben ruime kennis van het gedrag van de dieren en de omliggende ecosystemen. Als het kamp in het zuiden van de Serengeti is opgebouwd, kunt u ook met een gewapende ranger te voet op safari gaan.

Lamai Serengeti ligt goed verscholen tussen de rotsen van Kogakuria Kopje en biedt panoramische uitzichten op het omliggende landschap. Honderdduizenden gnoes en zebra’s op maar enkele kilometers afstand van de lodge, wanneer zij de oversteek van de Mararivier proberen te maken. Dit spektakel vindt slechts gedurende enkele weken per jaar plaats in het noorden van de Tanzaniaanse Serengeti, tussen juli en oktober.

Lamai Serengeti heeft slechts twaalf kamers. Acht kamers bevinden zich in de Main Lodge, vier kamers in de kleine Private Lodge.

In een afgelegen en exclusief gebied in het noorden van de Serengeti ligt het bekroonde Sayari Camp. Het ligt ideaal om getuige te zijn van misschien wel het grootste wildspektakel op deze planeet: de jaarlijkse seizoensgebonden migratie van gnoes en zebra’s die de Mararivier trachten over te steken.

Niet alleen tijdens de migratie, maar gedurende het hele jaar vindt u een aantal wilde dieren, waaronder leeuwen, cheeta’s, luipaarden, een toenemende neushoornpopulatie, olifanten, giraffen, enz. Safari’s maakt u in speciaal ontworpen open safarivoertuigen en te voet onder begeleiding van een gewapende ranger.

AFRIKA DE GROTE TREK

18

Page 21: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Serengeti Safari Camp2. Lamai Serengeti3. Sayari Camp4. Olakira Camp5. Singita Sasakwa Lodge

1-5

vindt u hier een gevarieerd wildleven: van leeuwen, luipaarden, cheeta’s, buffels, olifanten tot krokodillen en grote groepen inheemse vogels.

SINGITA SASAKWA LODGEHet vlaggenschip van Singita Grumeti Reserves in Tanzania is de prachtige, ultra luxe Singita Sasakwa Lodge. Op een heuvel gebouwd, met spectaculaire uitzichten over de vlakten van de Serengeti. Gelegen op de jaarlijkse migratieroute van de gnoes biedt het u bijzondere safari´s. Ongeëvenaarde wildlife ontmoetingen op een ethisch verantwoordelijke manier met een bijzondere aandacht voor het ecovriendelijke aspect.

Het gebied van Singita Grumeti Reserves beslaat 142.000 hectaren in de westelijke doorgang van de legendarische Serengeti. Tot nummer een verkozen door ‘Travel & Leisure World´s Best Hotels’. Singita Sasakwa Lodge is lid van het prestigieuze Relais & Châteaux. De lodge is gebouwd in Edwardiaanse Manor House stijl. Eindeloze luxe en elegantie zijn terug te vinden in de negen ultra moderne villa’s, bestaande uit een, twee of drie slaapkamers. Het paradepaardje is de meest luxe villa met vier slaapkamers. Een pure en exclusieve beleving voor een unieke familiereis waarbij drie generaties samen reizen. Elke villa heeft eindeloze panoramische zichten over de vlakten.

Het centrale deel van de lodge straalt een specifieke charme uit; koloniale meubelen en prachtige moderne en antieke kunstwerken. De stijlvolle whisky- en sigaarlounge is dan weer de ideale plek voor gedistingeerde gesprekken, een perfecte afsluiter van uw safaridag. U kunt genieten van de intens verfijnde keuken en onderscheidende safaribelevingen; uitstekende safari’s met hoogopgeleide safarigidsen in 4WD- safarivoertuigen. Daarnaast kunt u in Singita Sasakwa Lodge ook tennissen; een uniek en mooi verzorgd gravel tennisveld te midden van de 'bush'. Ook kunt u wandelsafari’s maken, safari’s te paard of gewoon heerlijk ontspannen in de spa.

De safari’s te paard zijn een bijzondere manier om de ‘bush’ te verkennen; galopperend over de uitgestrekte vlakten, wouden en rotsen. Singita Grumeti Reserves draagt de filosofie uit van duurzaamheid waarbij de ecologische voetafdruk gecombineerd wordt met een uitgebreid scala aan projecten ter ondersteuning van de lokale gemeenschappen en behoud van de natuur.

DE GROTE TREK AFRIKA

Voor meer informatie over onze bestemmingen, reissuggesties, hoogtepunten en de beste reistijd kijk op www.thikatravel.com.

19

Page 22: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel
Page 23: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Lemarti’s Camp, Kenya

Page 24: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Cultural chicSommige plekken zijn zo uniek dat u niet anders kunt dan u gewoon heerlijk onder te dompelen in de culturele belevingen. Lemarti’s Camp in het Laikipia Plateau in Kenia is zo’n plek; een ongedwongen stukje paradijselijk Afrika met de

welomlijnde en imposante Mount Kenya op de achtergrond. Traditioneel geklede Samburukrijgers delen hun passie voor het eeuwenoude cultureel erfgoed. U bent meer dan een gewone bezoeker, u bent een van hen. Van het oogsten van honing, een

LEMARTI'S CAMPTravel & Leisure heeft Lemarti’s uitgeroepen tot de top vijf van de beste tentenkampen ter wereld. Het wordt ‘het ultieme canvas chic’ en het meest authentieke kamp genoemd.

Lemarti’s Camp is een onvergetelijke safariplek in Kenia, in het noordelijk gelegen Laikipia Plateau. Het is een van de laatste wildernissen en het leefgebied van de machtige Samburukrijgers.

Deze lodge combineert een authentieke gastvrijheid met een culturele onderdompeling in stijl en luxe. Een magische ontdekkingsreis door het noorden van Kenia en onvergetelijke ontmoetingen met haar mysterieuze inwoners.

Lemarti, een krijger van de Samburustam is mede-eigenaar van deze prachtige gelijknamige lodge. Samen met Boni zorgen zij voor een onvergetelijke safari. Deze mannen hebben jarenlang gidservaring, beiden zeer traditioneel en wereldwijs. Tijdens hun wereldreizen ontmoetten zij koninklijkheden en beroemdheden. Zelfs hadden ze hun eigen National Geographic mini-serie.

Het kamp ligt in de schaduw van eeuwenoude vijgenbomen op de oevers van de Ewaso Nyirorivier. Laikipia is het tweede grootste ‘wildlife’ ecosysteem in Kenia met een grote diversiteit aan wildleven. Ook voor de meest zeldzame zoogdieren is dit het leefgebied, meer nog dan in de rest van oostelijk Afrika.

Lemarti’s Camp is het hoogtepunt van luxe onder canvas, een romantische ‘bush’ beleving uit een achterliggend tijdperk. De lodge werd ontworpen en gebouwd door de vrouw van Lemarti, Anna Trzebinski, een bekend Keniaans ontwerpster. Achter elk detail schuilt een persoonlijk verhaal, een unieke creatie, een eigen plek in de Afrikaanse ‘bush’. De Bourgondische organische keuken, met zongerijpte vruchten en groenten uit eigen kweek, is een culinaire verwennerij.

Onze wereld: een unieke plek in het noorden van Kenia in een majestueus landschap; onvergetelijke safari’s, duurzaam en een hart voor natuurbehoud, een culturele onderdompeling en authentieke contacten met de lokale gemeenschappen, een stijlvol ontwerp, een holistische ervaring, wandelen met krijgers, te voet op zoek naar olifanten, een open haardvuur en sterren ontdekken aan de hemel, eten zoals een koning en in slaap vallen op het ritme van Afrikaanse geluiden.

AFRIKA CULTURAL CHIC

22

Page 25: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Lemarti's Camp1

bezoek aan hun ‘manyatta’ per mountainbike tot het luisteren naar het gezang van de krijgers bij zonsondergang of per kameel het Laikipia Plateau verkennen. Een boeiende ervaring!

CULTURAL CHIC AFRIKA

Reisadvies op maat? Bel: +31 (0) 346 - 24.40.60 of +32 (0) 3 - 451.14.00 23

Page 26: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Robin Pope Safaris

Makgadikgadi

Gerenommeerde safarigidsen

Geniet van uw safari waar u al jaren van droomde. Laat u door echte professionals begeleiden in dit buitengewone en ongerepte Afrikaanse landschap. Deze safarigidsen beschikken over een rijk safari-erfgoed van hun voorouders. Ze staan bekend om

hun bijna legendarische kennis en ervaring. Altijd hun zintuigen op scherp, beschikken ze tevens over het verfijnde ‘savoir-faire’ in hun omgang met mensen. Ze vliegen over de meest afgelegen savannegebieden, kanovaren op de rivier tussen

LEMARTI AND BONI

ROBIN POPE

Loyapan Lemarti is een geboren en getogen Samburu en Boniface Parsulan een Masai uit de Laikipia regio. Beiden hebben ze jarenlange ervaring in het persoonlijk begeleiden van wandelsafari’s in het noorden van Kenia, in een van Afrika’s pure wildernisgebieden. Twee bijzondere charismatische persoonlijkheden en beste vrienden. Een grote expertise gecombineerd met plezier; dit is hun manier van begeleiden.

“We nemen u mee voor een onvergetelijke belevenis in het hedendaagse Afrika. U wandelt tussen de wilde dieren met Masaikrijgers als gids. Van nature hebben we aangescherpte zintuigen en generaties aan overgedragen kennis. U beleeft enkele magische dagen in een prachtige, natuurlijke omgeving.”

De in Zambia geboren Robin Pope is een van Afrika’s beste safarigidsen. Zijn eerste kennis van en gidsvaardigheden in de Afrikaanse ‘bush’ dateren uit de jaren 70. Zijn plan was om een korte pauze in te lassen tijdens zijn studie aan de universiteit, gelukkig pakte het anders uit.

In 1982 opende hij een ‘fly camp’ van waaruit wandelsafari’s in Tena Tena werden ondernomen. Dit was het begin van Robin Pope Safaris. Kort daarna creëerde hij mobiele wandelsafari’s in South Luangwa. Sindsdien is de collectie uitgebreid tot negen accommodaties en belevingen. Robin Pope Safaris is een van de grondleggers van safari’s in Zambia. Robin is nu voor de helft van zijn tijd met pensioen, maar hij begeleidt nog een select aantal uitzonderlijke expeditiereizen per jaar.

AFRIKA GERENOMMEERDE SAFARIGIDSEN

24

Page 27: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Lemarti and Boni2. Robin Pope3. Willie Roberts4. Beks Ndlovu5. Ralph Bousfield6. Howard Saunders

13, 6

245

krokodillen, volgen de verse luipaardsporen en beoefenen zelfs professionele wildlife fotografie; deze elite gidsen zorgen voor uw safarigeluk en veiligheid.

WILLIE ROBERTS

RALPH BOUSFIELD

BEKS NDLOVU

HOWARD SAUNDERS

Willie Roberts werd geboren in Kenia en heeft meer dan dertig jaar ervaring in het begeleiden van exclusieve safari’s. Hij groeide op aan Lake Baringo, waar hij zijn visie over natuurbehoud en aandacht voor de lokale gemeenschappen ontwikkelde. Met zijn expertise ondersteunde hij tal van projecten voor natuurbehoud in het noorden van Kenia evenals in de Mara met de lokale Masai. Hij stichtte de Mara Conservancy in de Mara Triangle. Zijn aanpak om het wild tegen de stroperij te beschermen is ondertussen het modelvoorbeeld geworden voor toekomstige natuurbehoudprojecten. Hij is expert op gebied van vogels en gerenommeerd om zijn ‘bush’ wandelingen en safari’s.

Ralph Bousfield heeft een grote liefde voor Afrika en zet de familietraditie voort. Hij stamt uit een familie van Afrikaanse pioniers en avonturiers. Jack, Ralph’s beroemde vader, een kleurrijk figuur en een echte legende in Botswana en omstreken. Hij leerde zijn zoon een zesde zintuig ontwikkelen voor het interpreteren van de ‘bush’ en het gedrag van dieren, een kwaliteit dat Ralph tot een van de beste safarigidsen in Afrika maakt. Ralph heeft een uitzonderlijke kennis van de Makgadikgadizoutpannen en is een pionier in culturele- en Bosjesmansafari’s in Botswana. Hij is co-producer van de dertiendelige reeks “Uncharted Africa” in opdracht van Discovery Channel. Ze filmden hiervoor in Botswana, Namibië, Kenia en Tanzania.

Beks Ndlovu, privégids en eigenaar van een aantal comfortabele kampen in Zimbabwe en Botswana. Zijn filosofie is dat een gids een safari kan maken of kraken. In zijn African Bush Camps is men toegewijd om u als gast het beste te geven wat u van een safari in Afrika kunt verwachten. Hier draait het niet alleen om kennis, maar ook om het ontrafelen van een echt wildernisavontuur. U wordt uitgedaagd om uw hart, geest en ziel te laten onderdompelen in deze bijzondere belevingen. Hij behoort tot een van de beste en meest gerespecteerde gidsen, niet alleen in Zimbabwe, maar ook in de omliggende landen.

Howard Saunders maakt deel uit van het gerenommeerde Ker & Downey Safaris in Kenia. Persoonlijke en luxe ‘mobile safari’s zijn de specialiteit. Ker & Downey Safaris bestaat al meer dan zestig jaar. Safari’s die telkens uitgevoerd worden volgens hetzelfde belangrijke concept: gebruik makend van de beste uitrusting, innovatieve en opwindende programma’s en bovenal de meest professionele safarigidsen.

GERENOMMEERDE SAFARIGIDSEN AFRIKA

Voor meer informatie en combinatiemogelijkheden kunt u terecht bij onze reisexperts. Email naar: [email protected].

25

Page 28: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Doro Nawas Camp

Veelzijdige gemeenschap

Afrika is veel meer dan spectaculaire landschappen. Afrika wordt gedefinieerd door de diversiteit van haar bewoners; van de Himba-nomaden in het noorden van Namibië, de Masai in Kenia, de kleurrijke bevolking in de sloppenwijken van

Kaapstad en miljoenen anderen. Een bezoek aan dit immense continent is niet volledig als u niet geproefd heeft van de rijke en veelzijdige culturen. Een ode aan de tradities, aan de authenticiteit van de mensen. Voel de oerritmes tijdens een wandeling

UTHANDO (LOVE) SOUTH AFRICA

NDUARA LOLIONDO

DORO NAWAS CAMP

Uthando is een uniek, innovatief, non-profit, en Fair Trade gecertificeerd bedrijf. Uthando ondersteunt een brede waaier aan inspirerende en interessante sociale ontwikkelingsprojecten in Zuid-Afrika. Uthando biedt authentieke en interactieve belevenissen in en met de lokale (arme) gemeenschappen in Kaapstad en omgeving.

Het bijzondere Nduara Loliondo in Tanzania is een 12-bedden Yurt kamp. Het werd ontworpen als eerbetoon aan de Nomadische culturen. Geheel in comfort en stijl te midden van de wildernis. Nduara Loliondo is een semi ‘mobile camp’ dat zich, afhankelijk van het seizoen, in het immense Loliondo wildgebied verplaatst. Dit gebied maakt deel uit van het grote Serengeti ecosysteem en grenst aan het Serengeti National Park. U kunt hier zowel ochtend- als avondsafari’s maken en wandelsafari’s met de Masai gidsen. Voor u worden de sluiers gelicht van de Masai cultuur, ongetwijfeld een bijzondere belevenis. Verlaat ook eens het safarivoertuig en ervaar hoe het is de Afrikaanse bodem onder uw voeten te voelen. Te voet worden zelfs het kleinste detail in deze wildernis opgemerkt.

Doro Nawas Camp rust op de hellingen van een heuvel aan de rand van de droge Aba-Huabrivier. Het kamp kijkt uit over de oude vlakten en op het grillige landschap van de regio Damaraland in Namibië.

Als gast wordt u ondergebracht in een van zestien natuurlijk ommuurde chalets. Iedere chalet heeft een slaapkamer, een badkamer en een veranda, ideaal voor een ‘sleep out’ onder de sterrenhemel. Het diner kan zowel binnen als buiten opgediend worden. Er is een zwembad en een kleine souvenirwinkel. Het kamp vormt een goede uitvalsbasis om de omliggende natuur te verkennen door safari’s per voertuig of te voet. Een luxe safaribeleving in combinatie met het creëren van economische zelfstandigheid voor de lokale gemeenschap.

AFRIKA VEELZIJDIGE GEMEENSCHAP

26

Page 29: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

2

1

3

1. Uthando (Love) South Africa2. Nduara Loliondo3. Doro Nawas Camp

Grumeti Fund, Tanzania

met een Samburu-krijger. Bezoek een geïsoleerde plattelandsschool en leer uit eerste hand met welke uitdagingen de studenten geconfronteerd worden. Zie en beleef het echte Afrika.

VEELZIJDIGE GEMEENSCHAP AFRIKA

Bezoek onze website voor meer foto’s, landeninformatie, hotel- en reissuggesties www.thikatravel.com.

27

Page 30: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Mobile safarisEen ‘mobile safari’ door Afrika! Belevingen zo puur, waarvan u de herinneringen nog lang zult heugen. Per quad over de immense verlaten zoutpannen van Makgadikgadi, volg de verse sporen van een neushoorn in Damaraland, vlieg per helikopter

over de indrukwekkende lavavelden in de Suguta Valley, slaap onder de sterren of in het comfort van een tent. Een verkwikkende ‘bucket shower’ hoort helemaal bij het avontuur! Elke mobiele safari is uniek en wordt vergezeld van een deskundige gids.

&BEYOND EXPEDITIESDe expedities van &Beyond zijn unieke kampeersafari’s van meerdere nachten die op regelmatige basis vertrekken. U reist in een kleine internationale groep naar de mooiste wildgebieden in Botswana. Dit zijn expedities met overnachtingen in tenten op een authentieke Afrikaanse manier.

De zeer comfortabele tenten zijn een klasse apart. &Beyond is gespecialiseerd in bijzondere kampeersafari’s met extra aandacht voor een grote diversiteit in wildleven en landschappen. Ze maken enkel gebruik van exclusieve kampeersites in het nationale park of in prachtig gelegen privéconcessies. De professionele gidsen delen in hun passie voor de bush tijdens hun &Beyond expedities, zowel de dieren, als de ecologie in de regio’s graag met u.

Elke twee dagen wordt dit ‘mobile camp’ ergens anders opgebouwd, dit terwijl u ondertussen geniet van uw safari’s.

De 10-daagse &Beyond Botswana Explorer expeditie reist door de zeer bekende, afgelegen reservaten in Botswana: de Okavango Delta, het Moremi Game Reserve, het Chobe National Park en Savuti. De expeditie eindigt in Victoria Falls.

De klassieke, ruime iglotenten (4x4m) zijn voorzien van comfortabele bedden met luxe bedlinnen, nachtkastjes en lampen. Het unieke aan deze tenten is dat ze een privébadkamer hebben met een doorspoeltoilet, wastafel en een warmwater ‘bucket’ douche.

De Botswana Explorer expeditie is voor maximaal zes personen per safari. U ‘kampeert’ acht nachten in deze prachtige tenten en u eindigt met een laatste nacht in het luxe Elephant Camp in Victoria Falls, Zimbabwe.

De kern van deze &Beyond expedities is de spectaculaire wildlife en het vinden van de beste manier om van deze uitzonderlijke natuurlijke rijkdom te genieten met een minimale impact op de natuur. De kernwaarden van &Beyond zijn: genieten van het leven, zorg dragen voor de wildlife en de lokale gemeenschappen.

AFRIKA MOBILE SAFARIS

28

Page 31: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1, 2, 4, 5

6

3

1. &Beyond Expedities2. Botswana Mobile Tented Safaris3. Diverse Namibia4. Uncharted Africa Mobile Safari Expeditions5. Kubu Island Quad Bike Expeditions6. Tropic Air Helicopter Safaris

Het culinaire vormt een belangrijk onderdeel van elke mobiele safari. Beleef de Afrikaanse wildernis op een authentieke manier!

BOTSWANA MOBILE TENTED SAFARIS

DIVERSE NAMIBIA

UNCHARTED AFRICA MOBILE SAFARI EXPEDITIONS

KUBU ISLAND QUAD BIKE EXPEDITIONS

TROPIC AIR HELICOPTER SAFARIS

Botswana Mobile Tented Safaris biedt u een unieke en authentieke safaribeleving, weg van de gangbare toeristische routes.

Het tentenkamp bestaat uit ruime Meru tenten, elk met twee bedden, een ‘bush’ douche en een toilet. Deze safari is ideaal voor kleine groepen die op zoek zijn naar een op maat gemaakte ‘mobile safari’-beleving.

Diverse Namibia zijn actieve exploratiereizen in kleine internationale groep. Ze verenigen de majestueuze rode duinen van Sossusvlei, de met leven gevulde blauwe Atlantische Oceaan, het ruige Damaraland en de wilde dieren in het Etosha National Park. Activiteiten zoals wandelingen, mountainbiken, een bezoek aan de oude rotstekeningen bij Twyfelfontein, het tracken van neushoorns of een optionele ballonvlucht. Al deze elementen bij elkaar zorgen voor een echt Namibisch avontuur!

Een echt avontuur op een bijzondere manier! Uw safari geheel op maat gemaakt volgens uw wensen en interesse en op een tempo dat u verkiest. Mobile Safari Expeditions biedt u deze vrijheid. U reist naar mooie wildgebieden waar u het wild van op een afstand volgt. Uw eigen ‘mobile camp’ met uw privéranger.

Door de flexibiliteit zijn deze expedities ook aantrekkelijk voor families met kinderen en kleine groepen. Het echte safarigevoel! U slaapt in traditionele en comfortabele Meru-tenten met een eigen badkamer met een ‘bush’ douche en toilet. Een combinatie van uitstekende gidsen, uitzonderlijke safari’s en heerlijke maaltijden maakt dit een pure en speciale safaribeleving.

Deze bijzondere expeditie is een unieke gelegenheid om drie nachten in het beroemde Jack’s Camp, San Camp of Camp Kalahari te combineren met een epische ‘quad-bike’ tocht over de immense zoutpannen. U slaapt twee nachten op de pannen onder de Afrikaanse sterrenhemel tussen de rotsen en de baobabs op Kubu Island.

Het halvemaanvormige eiland vertoont verschillende lagen in de ondergrond. Het fossielenstrand met haar ronde stenen vertelt het verhaal dat zich vroeger op deze plek een prehistorisch meer bevond. De oude, knottige baobabs worden langs alle kanten omgeven door een uitgestrekte witgrijze leegheid. Kubu Island heeft een bijzondere sfeer en is een van de mooiste geografische plekken in Botswana.

Tropic Air neemt u mee voor bijzondere safari’s per helikopter. De mooiste plekken in Afrika worden voor u onthuld. U vliegt laag boven de vlakten van de savanne, de woestijnduinen, de tropische wouden, de met sneeuw bedekte bergen, de meren met flamingo’s en over de eilanden van de Indische Oceaan. Een reis van de top van de imposante Kilimanjaro naar de indrukwekkende Danakil Depression of u kiest voor een complete Oost-Afrika beleving. U vliegt over de hoogtepunten van Kenia, Tanzania, Ethiopië, Oeganda en Rwanda. De pilootgidsen hebben indrukwekkend veel kennis en ervaring en laten u Afrika vanuit een andere hoek beleven. Deze helikoptersafari’s worden op maat uitgevoerd. Een uniek avontuur en een wel heel speciale manier om Afrika te ontdekken.

MOBILE SAFARIS AFRIKA

Voor meer informatie of een persoonlijk reisadvies stuurt u een e-mail naar [email protected].

29

Page 32: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Safari's te paard

Stelt u zich eens voor al galopperend over de Afrikaanse vlakten te rijden tussen honderdduizenden gnoes en zebra’s. Zo dicht bij de natuur, een intens gevoel! Aan u de keuze: overnachten in een comfortabele safaritent of in

een van de meest luxueuze lodges van Afrika. Tijdens de dag maakt u uitgebreide tochten te paard met onderweg prachtige uitzichtpunten en een rijk wildleven in de bijna onbezochte wildernis. Van Amboseli in Kenia tot de Makgadikgadizoutpannen

RIDE KENYA HORSE SAFARIS

MAKGADIKGADI HORSE RIDING SAFARIS

Verken een gebied in Kenia dat wemelt van wilde dieren. Een oppervlakte van meer dan 404.700 hectaren, inclusief Amboseli en Chyulu Hills National Park. Ride Kenya Horse Safaris heeft toegang tot een van de grootste wildernissen van Afrika, met voortdurend de Kilimanjaro op de achtergrond. U heeft de keuze uit een halve of een volle dag safari te paard vanuit Ol Donyo Lodge, of een meerdaagse luxe ‘mobile safari’ te paard met gegarandeerd vertrek naar de beroemde Amboseli of Chyulu Hills.

De 22 paarden zijn fit om zich aan uiteenlopende terreinen, het wild en het niveau van de rijder aan te passen. De meerdaagse tochten zijn enkel toegankelijk voor de meer ervaren rijder.

Een typische dag tijdens deze meerdaagse tocht bestaat uit vier tot zeven uren in het zadel waarbij u een afstand overbrugt tussen 24 en 48 kilometer, afhankelijk van het terrein en wildobservaties tijdens de rit. Dag- en avondsafari’s en begeleide 'bush' wandelingen zijn inclusief tijdens de ‘mobile safaris’.

Uncharted Africa Safari in Botswana heeft in samenwerking met David Foot Safaris een fantastische meerdaagse safarireis te paard samengesteld. Van de in totaal vijf nachten verblijft u drie nachten in Jack’s Camp, San Camp of Camp Kalahari in combinatie met twee bijzondere nachten ‘fly camping’ op de immense zoutpannen van Makgadikgadi.

Door dit unieke safariprogramma te paard exploreert u de ongerepte wildernis op de manier zoals de eerste ontdekkingsreizigers, jagers en missionarissen het gebied verkenden… te paard! Het prachtige landschap met haar zoutpannen en uitgestrekte beboste gebieden leent zich uitstekend voor deze onvergetelijke safari te paard.

AFRIKA SAFARI’S TE PAARD

30

Page 33: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

13

2

1. Ride Kenya Horse Safaris2. Makgadikgadi Horse Riding Safaris3. Singita Faru Faru Lodge

in Botswana of de vlakten van de Serengeti in Tanzania, safari’s te paard zijn een unieke beleving! U keert ongetwijfeld huiswaarts met bijzondere verhalen en al even bijzondere foto’s.

SINGITA FARU FARU LODGESingita Faru Faru Lodge is eigentijds en heeft een unieke bouwstijl. Inspiratie voor het ontwerp werd gehaald uit de omringende natuur. Singita Faru Faru biedt een unieke en verfrissende safari-ervaring. Singita Grumeti Reserves ligt op de epische migratieroute van Oost-Afrika.

Het hele gebied van Singita Grumeti Reserves beslaat een oppervlakte van 142.000 hectaren en ligt aan de westelijke doorgang van de legendarische Serengeti in Tanzania. Singita Grumeti Reserves werd uitgeroepen tot nummer een op de begeerde ‘Travel & Leisure World’s Best Awards van Top 100 Hotels Overall'.

Singita Faru Faru staat voor 'barefoot' elegantie. De acht suites en de 2-kamer Villa Suite zijn gebouwd in een unieke combinatie van steen en canvas. Elke suite heeft een spectaculaire binnen- en buitenbadkamer. De voorwand is volledig in glas vervaardigd en creëert hierdoor het gevoel dat de omliggende 'bush' tot in uw suite reikt.

Gerechten zijn van culinair topniveau. Afwisselend dineert u onder de Afrikaanse sterrenhemel of in de comfortabele lounge. Een bijzondere ervaring is een barbecue naast het open vuur. De lodge heeft een verhoogd terras vanwaar u uitzicht heeft op de waterpoel. De kans dat u hier dieren ziet drinken is groot.

Uniek is het Swahili geïnspireerde strand met twee, in elkaar overvloeiende, zwembaden. Een heerlijke verfrissing na een actieve safari. Voor massages kunt u gebruik maken van de spa. Of heeft u liever een verkwikkende workout in de fitness?

Singita Grumeti Reserves draagt een Responsible Wildlife Conservation filosofie uit. Toerisme met een lage impact op de natuur en uitgebreide programma’s om de lokale gemeenschap de belangrijkheid van natuurbehoud bij te brengen.

SAFARI’S TE PAARD AFRIKA

Reisadvies op maat? Bel: +31 (0) 346 - 24.40.60 of +32 (0) 3 - 451.14.00 31

Page 34: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Safari's te water

Geruisloos glijden door de kronkelende waterwegen en kristalheldere lagunes van de Okavango Delta in Botswana. Uw gids leidt u in een traditionele ‘mokoro’ door het hoge riet op zoek naar prachtige watervogels en de gekleurde

rietkikker. Kijk stiekem toe hoe olifanten zich baden, hoe knorrende nijlpaarden hun leefgebied beschermen en hoe de krokodillen loeren naar hun volgende, nietsvermoedende prooi. Unieke en spannende momenten. Een meerdaagse

ZAMBEZI LIFE STYLES

KINGS POOL CAMP

SELINDA CANOE TRAIL

MKULUMADZI LODGE

Het legendarische Mana Pools National park in Zimbabwe is bekend om haar rijke wildleven. Dit nationale park grenst aan de machtige Zambezirivier en vormt de natuurlijke grens met Zambia. Deze rivier is beroemd om het vangen van tijgervissen. Een kanosafari zorgt dan ook voor een bijzondere beleving. Mana Pools National Park is uitgeroepen tot werelderfgoed en daarom meer dan een bezoek waard. Het Zambezi Life Styles Camp wordt de dag voor u arriveert opgezet. Het bestaat uit vier tenten met een privébadkamer. Het is een tentenkamp dat u op exclusieve basis reserveert; ideaal voor uw familie of een groep vrienden. De beleving is gelijk aan een ‘mobile camp’. Activiteiten bestaan uit kanovaren op de Zambezirivier, het tracken van dieren en het maken van safari’s in een open voertuig.

Kings Pool Camp ligt in het Linyanti Wildlife Reserve, een grote privéconcessie in het noordelijke deel van Botswana aan de westelijke grens van het Chobe National Park. De accommodatie is luxueus en de natuur spectaculair. Vanuit het kamp kijkt u uit over de Linyantirivier en de Kings Pool lagune, vernoemd naar een Scandinavische vorst die hier ooit, nog voor het kamp werd gebouwd, gekampeerd heeft. In de lagune zijn veel nijlpaarden die ook ‘s nachts uw aandacht trekken! De negen sfeervol ingerichte canvassuites hebben een grote slaapkamer en een lounge. Elke suite heeft haar eigen plungepool en een ‘sala’ waar u tijdens de dag heerlijk kunt rusten en genieten. De buitendouche op zich is al een bijzondere beleving.

De Selinda Canoe Trail is een bijzonder 4-daags avontuur met een gegarandeerd vertrek. In een kano vaart u door de ‘Selinda Spillway’ in Botswana. Het verbindt de Okavango Delta met het Linyanti/Kwando watersysteem. De trail is ongeveer 45 kilometer lang.

U onderneemt deze tocht met maximaal acht personen op de manier zoals ontdekkingsreizigers het vroeger beleefden; spontane exploraties met iedere nacht kamperen op de oevers van de rivier. Al peddelend vanuit de kano spot u de wilde dieren, waaronder olifanten, buffels, sabel- en roanantilopen, wilde honden, en misschien aanschouwt u zelfs wel een aanval van een roofdier…

Mkulumadzi ligt in het zuidwesten van Malawi in een privéconcessie van 7.000 hectaren, aan de samenvloeiing van de rivieren welke belangrijke levensaders zijn in het park. Luxe faciliteiten en een uitzonderlijke, serene, idyllische ligging; een ideale combinatie.

In het centrale gedeelte van de lodge bevindt zich het restaurant, lounge met terras, bar, winkel, dek met een zwembad en tijdens de avonden een gezellig open vuur. De acht luxe chalets liggen in de schaduw van de Marulabomen. Allen bestaan uit een ruime slaapkamer en lounge, een badkamer met dubbele wastafel en een romantisch verzonken bad en een tweepersoons buitendouche. Vanaf uw dek heeft u uitzicht op de Shire rivier.

AFRIKA SAFARI’S TE WATER

32

Page 35: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

2, 6, 7 41, 3, 5, 8

1. Selinda Canoe Trail2. Zambezi Life Styles3. Kings Pool Camp4. Mkulumadzi Lodge5. Xigera Camp6. Ruckomechi Camp7. Sausage Tree Camp8. Migration Routes

avontuurlijke tocht tijdens de Selinda Canoe Trail of enkele uren kanoën op de rivier vanuit uw luxe lodge? Ongetwijfeld een bijzondere wildlife belevenis die u zich nog lang zult herinneren.

XIGERA CAMP

MIGRATION ROUTES

RUCKOMECHI CAMP

SAUSAGE TREE CAMP

Xigera Camp ligt op haar eigen 'eiland' in het hart van de Okavango Delta in Botswana. Dit deel van het Moremi Game Reserve is een waterparadijs. Het kamp wordt omgeven door een labyrint aan waterwegen, typerend voor de Okavango Delta.

Xigera Camp heeft tien luxe, ruime safaritenten. Ze liggen verscholen in de schaduwrijke, weelderige vegetatie. De tenten zijn door houten loopbruggen met elkaar verbonden en hebben uitzicht op de lagune. Xigera is een prachtig safarikamp en wordt permanent door water omgeven. De focus ligt op safari-activiteiten door de kanalen van de Delta. Zo maakt u excursies in een traditionele 'mokoro' en motorboot. Een bijzondere, alternatieve manier om het wild te observeren.

Tijdens deze reis ligt de focus op natuur en wildleven. U exploreert de omgeving van de Victoria Watervallen, het migrerende wild in het noordelijke deel van Botswana, de brede vergezichten van de Linyanti, de wouden en de kristalheldere waterwegen en vruchtbare groene 'eilanden' van de Okavango Delta.

U verblijft in private wildernisgebieden en geniet van een breed scala aan activiteiten te voet, per voertuig, per 'mokoro' en zelfs vanuit de lucht. Stuk voor stuk unieke manieren om de natuur en het wildleven te ontdekken. U bezoekt tevens de waterrijke Savute Channel.

Ongeveer op de helft van de langgerekte Zambezirivier, circa 100 kilometer ten zuiden van Lake Kariba, ligt het Mana Pools National Park, in het hart van de Zambezivallei. Ruckomechi Camp ligt op de oevers van deze rivier, in de schaduw van acacia- en mahoniebomen. Aan de overzijde van de rivier, aan de kant van Zambia, heeft u zicht op de Afrika’s Grote Slenk.

Ruckomechi Camp heeft tien ruime tenten, waaronder een honeymoon suite. Elke tent kijkt uit op de Zambezirivier. Ruckomechi Camp streeft ernaar om zo milieuvriendelijk te zijn; de zonne-energie zorgt voor het warme water en de electriciteit.

Sausage Tree Camp biedt een typische Afrikaanse wildbeleving en dit in het hart van het Lower Zambezi National Park in Zambia. De lodge ligt ver weg van drukke steden. Deze ligging in combinatie met de warme gastvrijheid, het luxe comfort en de ‘bush’ zorgt voor een bijzondere belevenis. Het Sausage Tree Camp kent verschillende mogelijkheden voor u om safari’s te maken, waardoor u de magie van dit stukje wildernis écht kunt beleven. Alle activiteiten zijn onder leiding van zeer ervaren safarigidsen. Dit unieke kamp biedt sereniteit en een rijke wildbeleving, voor elk wat wils.

SAFARI’S TE WATER AFRIKA

Voor meer informatie over onze bestemmingen, reissuggesties, hoogtepunten en de beste reistijd kijk op www.thikatravel.com.

33

Page 36: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel
Page 37: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Lake Nakuru, Kenya

Page 38: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Kanga Camp 2. Kitich Camp3. Zambia Mobile Safaris4. Nsefu Camp

13, 4

2

AFRIKA WANDERN

KANGA CAMP

NSEFU CAMP

KITICH CAMP

ZAMBIA MOBILE SAFARIS

Das Paradies für Wanderer liegt in der Weltnaturerbe-Region Mana Pools. Das luxuriöse Kanga Camp bietet ein Familienzimmer sowie fünf weitere Zweibett-Zelte, alle mit Badezimmer. Erbaut auf erhöhten Holzdecks überblicken der Wohn-und Essbereich der Lodge die Kanga Pfanne, die einzige bekannte Quelle, die das ganze Jahr über Wasser führt. Somit ist sie ein beliebter Treffpunkt für die Tiere. Es ist die pure Freude, dieses Paradies zu erwandern und der Natur besonders nahe zu kommen. Höhepunkt für die Gäste ist das „Kanga Under the Stars“ – eine einmalige Gelegenheit, im Freien unter dem endlosen Sternenhimmel Afrikas zu schlafen.

Nsefu ist das erste Safari-Camp in Sambia und liegt am geschwungenen Lauf des Luangwa Rivers. Bereits in den frühen 50er Jahren wurde das Gebiet um Nsefu als phänomenal tierreiches Naturgebiet ausgeschrieben und bietet Besuchern auch heute noch ein uriges Safari-Erlebnis.

Robin Pope hat das Camp im Jahr 1999 unter Beibehaltung der ursprünglichen Rundhütten wiedereröffnet. Um Tiere sehen zu können, müssen Sie nicht weit gehen: Sogar von der Bar aus kann man immer wieder dem regen Kommen und Gehen am Luangwa River zusehen. Vor allem nachts schleicht sich der eine oder andere Leopard zum Trinken an. Wie spannend ist es dann erst, zu Fuß in die „richtige“ Wildnis zu wandern!

In einem abgelegenen Tal in Kenia, mitten im üppigem Urwald, eröffnet sich vom Kitich Camp aus der Blick auf einen Fluss und eine Lichtung. Im Hintergrund erhebt sich das Mathews Gebirge aus der Wüste, eine Kette von Gipfeln, die aus dem dichten, taufrischen Wald aufragen. Das Camp ist auch Heimat von Elefanten, Leoparden, Buschböcken, Büffeln, alten Palmfarnen, spektakulären Schmetterlingen und wilden Orchideen. Von der zauberhaften Lounge im Kitich Camp kann man beobachten, wenn die Wildtiere in der Abenddämmerung langsam aus dem Wald heraustreten. Mit einem Samburu-Guide gehen die Gäste zu Fuß auf Pirsch und baden in natürlichen Felsen-Pools, die von klaren Gebirgsbächen gespeist werden.

Robin Pope Safaris und Zambia Mobile Safaris genießen einen legendären Ruf für ihre Erlebnisse in der Wildnis von South Luangwa. Wandern ist die einzige Möglichkeit, wirklich die Geheimnisse des Busches zu entdecken. Die Touren werden von einem erfahrenen Naturführer geleitet und von einem bewaffneten Wildhüter begleitet.

Das Tal von Luangwa, das das Ende des Great Rift Valleys markiert, ist eines der letzten unberührten Wildnisgebiete in Afrika. Es erstreckt sich auf über 9.000 Quadratkilometer, durchzogen vom Luangwa River, der sich sanft durch die Ebene schlängelt. Lagunen, Wälder und Auen beheimaten unzählige Tiere sowie 450 Vogelarten.

WandernGanz nah dran! Wer Afrikas Wildnis zu Fuß erkundet, wird so manche Überraschung erleben. Er begegnet den Tieren von Angesicht zu Angesicht und entdeckt tausende kleiner, versteckter Wunder.

36

Page 39: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Shongololo Express 2. The Blue Train3. Rovos Rail

1-3

ZUGREISEN AFRIKA

SHONGOLOLO EXPRESS

ROVOS RAIL

DER BLUE TRAIN

Der Shongololo Express durchquert acht afrikanische Länder auf vier verschiedenen Routen. Die Passagiere an Bord des Luxus-Zuges werden bequem durch die Nacht gefahren und erwachen jeden Morgen an einem anderen Ort.

Eine Fahrt mit dem Shongololo Express Train ist mit einer Kreuzfahrt vergleichbar, nur eben zu Lande. Es gibt kein tägliches Koffer-Ein-und-Auspacken. Tagsüber können die Gäste an einer Vielzahl von professionell geführten, mehrsprachigen Ausflügen in klimatisierten Bussen teilnehmen. Wer möchte, kann zum Beispiel auch einmal in einer privaten Game Lodge übernachten. Das Frühstück plus vier-Gänge-Abendessen sind inklusive.

Restaurierte, holzvertäfelte Waggons mit unvergleichlich eleganten Unterkünften. Eine perfekte Kombination aus der Opulenz der Vorkriegszeit und raffinierten, modernen Annehmlichkeiten. Gäste des legendären Zuges genießen perfekten Service, Köstlichkeiten und erlesene Weine im Gourmet- Restaurant und das alles, während die herrliche Landschaft vorbeizieht.

Zu festen Zeiten verlässt der Rovos Rail den privaten Bahnhof in Pretoria und die Reise führt mit zwei Übernachtungen nach Kapstadt, zu den Victoria Falls oder Durban. Längere Routen führen zum Beispiel auf der 14-tägigen Fahrt von Kapstadt nach Dar Es Salaam oder in neun Tagen von Pretoria nach Swakopmund in Namibia. Diese Art des Reisens verbindet Luxus und Entspannung mit den landschaftlichen Höhepunkten des südlichen Afrikas.

Der Blue Train bietet ein Höchstmaß an Luxus während der Reise. Seit 1946 verkörpert er die ultimative Art und Weise, atemberaubende Landschaften und Sehenswürdigkeiten im südlichen Afrika zu erleben.

In dem Moment, in dem der Gast einen Fuß in die rollende Suite setzt, umfängt ihn eleganter Luxus. Die Deluxe-Suiten und Luxus-Suiten, beide entweder mit Einzel- oder Doppelbetten und voll ausgestatteten Badezimmern, sind eine Welt für sich - mit viel Privatsphäre, elegantem Komfort und Platz. Gäste schwelgen in den Genüssen der feinen Küche und werden von einem persönlichen Butler betreut.

ZugreisenAfrika an Bord eines luxuriösen Zuges zu durchstreifen ist ein klassisches Abenteuer. Während man den Komfort und Luxus in einem eleganten, historischen Waggon genießt, eröffnen sich vor dem Fenster unvergleichliche Ausblicke.

37

Page 40: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIKA TYPISCHER SAFARI-STIL

SINGITA SWENI LODGE

KAPAMA KARULA

EARTH LODGEDie schillernde Geräuschkulisse der afrikanischen Vogelwelt und die freundlichen Mitarbeiter sorgen für eine herzliche Begrüßung in Singita Sweni - vor einer spektakulären Kulisse mit Blick auf den Fluss N’wanetsi. Die unübertroffen luxuriöse Lodge liegt in einem exklusiven Schutzgebiet im Krüger Nationalpark mitten im Herzen unberührter Wildnis. Im Park lebt eine der größten Wildtierpopulationen, darunter eine bemerkenswerte Anzahl Löwen.

Singita Sweni mit ihren nur sechs Suiten bietet den Luxus ruhiger Abgeschiedenheit. Glaswände, die vom Boden bis zur Decke reichen, holen die Natur quasi ins Haus. Von den privaten Aussichtsterrassen, dem offenen Wohnzimmer und den Essbereichen entlang des Sweni Rivers bieten sich unvergessliche Ausblicke.

Kapama Karula – „Ort des Friedens“. Diese Luxus-Lodge am Ufer des südafrikanischen Klaserie Rivers, der das ganze Jahr hindurch fließt, macht ihrem Namen alle Ehre.

In den sieben Zelten und fünf Suiten herrscht absolute Muße. Ab und zu hört man ein leises Plätschern, wenn ein Tier im Fluss zum Baden oder Jagen geht, einzelne Vögel rufen in den Bäumen und ansonsten dürfen sich die Gäste hier über absolute Ungestörtheit und ganz viel Privatsphäre freuen. Unter freiem Himmel duschen, nachts durch die dünnen Zeltwände in die Dunkelheit lauschen – vor hundert Jahren war es kaum anders. Nur sicher weniger komfortabel.

Das Markenzeichen der Sabi Sabi Earth Lodge ist die enge Bindung zur Natur und Kultur Südafrikas. Jedes Element der Einrichtung, einschließlich der vergoldeten Kronleuchter in der Lounge, der einzigartigen Tischdekoration im Essbereich oder der Möbel in Bibliothek und Bar, ist ein Original-Kunstwerk. Durch den Meditationsgarten geht es zum verträumten Amani Spa – einem perfekten Ort zum Auftanken und Loslassen. Außerdem gibt es einen reich bestückten unterirdischen Weinkeller mit rund 6.000 Flaschen. Tagsüber erfrischen sich die Gäste im Pool vor einer perfekten Kulisse mit Blick auf ein Wasserloch. Das Abendessen wird im Boma, im Weinkeller oder am Pool serviert.

Jede der 13 Luxus-Suiten, darunter die prächtige Bernstein-Präsidentensuite, ist mit einer großen Naturstein-Badewanne sowie einer Innen- und Außendusche ausgestattet. Am einsamen Privatpool stehen Liegestühle mit Blick in die Weite und den afrikanischen Busch. Alle Suiten sind fantasievoll von charmanten Gärten umgeben. Das berühmte Sabi Sabi Safari-Erlebnis ist bekannt für seine hautnahen Begegnungen mit Wildtieren, ergänzt von der Ästhetik der exklusiven Earth Lodge.

Typischer Safari-Stil

Nur weil man sich drinnen aufhält bedeutet das nicht, dass Afrikas Wildnis spurlos vorübergeht. Stilbewusste Hoteliers haben unnachahmliche Unterkünfte geschaffen, in denen das Design mit der spektakulären Umgebung korrespondiert:

Die Farben der Savanne, das Licht der Wüste, das Treibholz der Flüsse und die Formen der Steine – sie alle sind Hauptdarsteller und bekommen ihren großen Auftritt . Ein zusätzlicher Bonus: Viele dieser luxuriösen Safari-Lodges haben einen minimalen

38

Page 41: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Singita Sweni Lodge 2. Kapama Karula 3. Earth Lodge4. Singita Pamushana Lodge 5. Jao Camp

1, 2, 345

TYPISCHER SAFARI-STIL AFRIKA

JAO CAMP

SINGITA PAMUSHANA LODGE

Jao Camp befindet sich im Herzen des Okavango Deltas, auf einer großen, abgelegenen Insel. Das Camp hat neun individuell errichtete Zweibett-Zelte und strohgedeckte Zimmer, beide mit eigenem Lounge-Bereich, Ankleide-und Schlafzimmer, eigenem Bad und einer Dusche im Freien. Zum Hauptbereich des Camps gehören ein einladender Lounge- und Essbereich, zwei Pools, eine kleine Bibliothek, ein Souvenirladen und ein Boma für das traditionelle Abendessen unter den Sternen. Dazu dürfen sich Weinkenner auf den einen oder anderen edlen Tropfen freuen.

Fahrten im Mokoro, Bootstouren, Angeln und Pirschfahrten bei Tag und Nacht im malerischen Delta werden das ganze Jahr über angeboten.

Hoch auf den Sandsteinfelsen, in der scheinbar endlosen Wildnis des Malilangwe Wildlife Reserves in Simbabwe, thront die Singita Pamushana Lodge. Mit ihrem auffallend ursprünglichen Design schmiegen sich die sechs luxuriösen Suiten und die palastartige Villa mit ihren fünf Schlafzimmern in das gigantische Terrain ein. Kultgegenstände, handgefertigte Erinnerungsstücke und Kunstwerke des Shangaan-Volkes verleihen der Lodge ihren besonderen Charme. Drei Lounge-Bereiche und der beeindruckende Weinkeller, ein Wellness-Bereich, zwei beheizte Pools und ein Whirlpool laden ein, es sich richtig gemütlich zu machen. Tierbeobachtungen, Bootsfahrten bei Sonnenuntergang, Buschwanderungen zu alten San-Felsmalereien und Angeln folgen einem ruhigen Nachmittag am Pool.

Alle erzielten Gewinne kommen der Dorfgemeinschaft sowie Tier- und Naturschutzprojekten zugute. Deshalb wurde die Lodge u. a. als weltweiter Gewinner in der Kategorie Naturschutz des „World Travel and Tourism Council“ ausgezeichnet.

Einfluss auf die Umwelt, so dass auch Gäste der nachfolgenden Generationen diese herrliche Balance zwischen beeindruckendem Interieur und natürlicher Bauweise genießen können.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

39

Page 42: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Rocktail Beach

AFRIKA KÜSTEN & SEEN

OCEANA BEACH & WILDLIFE RESERVE

ROCKTAIL BEACH CAMP

Das Oceana Beach and Wildlife Reserve thront auf dramatischen Dünen mit Blick auf den Indischen Ozean und einen sieben Kilometer langen Sandstrand. Dieses Stück vom Garten Eden gehört zum malariafreien, privaten Wildreservat in der Eastern Cape Region in Südafrika. Sieben Suiten und eine Villa mit drei Zimmern eröffnen den Gästen die ganze Schönheit eines glitzernden Meeres und des undurchdringlichen Buschs, in dem sich Antilopen, Vögel und andere Wildtiere tummeln. Jede Suite öffnet sich Richtung Meer: vor allem zu Sonnenauf und -untergang ein echtes Privileg! Das romantische Interieur steht im reizvollen Gegensatz zu dieser wilden Umgebung, gekrönt von viel Privatsphäre und ausgezeichnetem Service im Überfluss.

Das Rocktail Beach Camp liegt versteckt und geschützt im schattigen, üppigen Küstenwald von Maputaland. Dieses vogelreiche Gebiet erstreckt sich über uralte Dünen, die die Grenze zur südafrikanischen KwaZulu-Natal Küste bilden. Mit dem Maputaland Meerespark direkt vor der Küste und dem Strand in fußläufiger Entfernung zum Camp, bieten sich weltklasse Tauch- und Schnorchel-Reviere sowie ferne, unberührte Strände in Hülle und Fülle.

Das Camp besteht aus 17 Zimmern, alle mit viel Glas gestaltet, um der herrlichen Natur praktisch Einlass zu gewähren. Besonders empfehlensert für Familien: die sieben Familien-Einheiten mit je zwei Schlafzimmern für zwei Erwachsene und zwei Kinder mit gemeinsamem Badezimmer.

Rocktail Bay ist einzigartig für Scuba-Fans. Die Tauchgänge finden innerhalb des zum Weltnaturerbe zählenden Meeresparks entlang unberührter Riffe statt. Taucher genießen den Luxus, das Gebiet allein und für sich zu entdecken. Niemand außer ihnen besucht hier zur gleichen Zeit diese atemberaubende Unterwasserwelt. Mit etwas Glück kann man sogar Schildkröten beim Eierlegen beobachten.

Küsten & Seen

Die exotische Tierwelt fotografieren, mit Delfinen schwimmen, vom Kanu aus riesige Flusspferde und Krokodile beobachten, mit Walhaien tauchen und ein Gourmet-Abendessen am Strand genießen - die afrikanische Küste ist

perfekt, um zu entspannen und den Alltag ganz weit hinter sich zu lassen. Am Baringo See wartet eine schillernde Vogelwelt darauf entdeckt zu werden, der Lake Malawi ist für seine vielen Fischarten bekannt und die südafrikanische

40

Page 43: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Oceana Beach and Wildlife Reserve2. Rocktail Beach Camp 3. Pumulani Lodge4. Samatian Island Lodge

4

3

21

KÜSTEN & SEEN AFRIKA

PUMULANI LODGE

SAMATIAN ISLAND LODGE

Die Pumulani Lodge erhebt sich anmutig an der Westseite der Nankumba Peninsula, am südlichen Ende des Malawi-Sees. Romantisch klingt der Name, der “See der Sterne” bedeutet. Die Halbinsel grenzt direkt an den dramatischen Lake Malawi National Park.

Das Haupthaus der modernen Lodge liegt erhoben auf einem Hügel, die zehn luxuriösen Villen verteilen sich am Hang darunter bis zum Strand. Egal, wo man auf dem Grundstück spazieren geht: Es bieten sich von überall spektakuläre Ausblicke auf den See. Privatsphäre, Platz und Wohlbefinden sind die zentralen Elemente. In dieser majestätisch ruhigen Landschaft fällt es nicht schwer, zu entspannen. Wer möchte kann aber natürlich auch aktiv sein – bei Wassersport, Dhow-Kreuzfahrten, Mountainbiking, Vogelbeobachtungen und vielem mehr.

Diese Lodge liegt im Great Rift Valley in Kenia auf einer privaten Insel im Lake Baringo. Die Samatian Island Lodge ist ein Ort zum Entspannen, an dem man in Ruhe in der schönen Lanschaft schwelgen kann. Mit nur sechs Zimmern ist sie ideal für eine kleine Pause zwischen Safaris oder alternativ ein Stopp auf dem Weg an die Küste am Ende einer Safari. Der Lake Baringo ist berühmt für seine ständig wechselnden Farben, von Bronze zu Azur, sowie seine beeindruckende, bunte Vogelwelt. Faszinierende Begegnungen mit wenig bekannten, lokalen Kulturen sind hier möglich, einschließlich der Pokot- und Njemps-Völker. Sie gewähren Gästen Einblick in ihre anmutigen Tänze und zeigen, wie sie Metall, Holz und Leder verarbeiten.

Küste ist ein Paradies für Surfer und Taucher. Wohin man auch geht – die Ufer Afrikas haben Spannendes zu bieten. Deshalb sollten Sie genügend Zeit einplanen.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

41

Page 44: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. &Beyond Sossusvlei Desert Lodge 2. San Camp 3. Kulala Desert Lodge 4. Serra Cafema 5. Great Namibian Journey

1, 3, 5 24

AFRIKA WÜSTEN & DÜNEN

&BEYOND SOSSUSVLEI DESERT LODGE

SAN CAMP

KULALA DESERT LODGE

GREAT NAMIBIAN JOURNEY

SERRA CAFEMA

Mit den uralten Bergen als Kulisse vereinen die zehn Wüsten-Villen aus Glas und Stein die Erhabenheit und Einsamkeit der Namib-Wüste mit raffinierter Eleganz und Komfort. Die massiven Fenster erstrecken sich über die gesamte Zimmerbreite und eröffnen den Blick auf die ständig wechselnden Farben der Dünen in der Ferne. Die Sterne leuchten durch ein verglastes Oberlicht direkt auf das Bett. Kostbares Wasser aus einer unterirdischen Quelle speist den erfrischenden Pool der Lodge, während Wildtiere sich an den nahe gelegenen Wasserstellen sammeln. Einsame Abendessen vor der dramatischen Wüstenkulisse unter dem von Sternen übersäten Himmel sind der Höhepunkt eines Aufenthalts in der Sossusvlei Desert Lodge.

San Camp ist eines der romantischsten Camps in Afrika. Ganz egal in welche Richtung man sich dreht – nichts behindert den Blick zum Horizont. Im Jahr 2011 komplett renoviert, stehen die sechs weißen Zelte majestätisch am Rande der endlosen Makgadikgadi Salzpfannen, beschattet von schlanken Wüstenpalmen. Mit Quad-Bikes können sich die Gäste weit in die Makgadikgadi hineinwagen und ganz gleich, wie schnell sie fahren – sie erreichen niemals eine Grenze. Fossilien im Boden zeugen davon, dass hier einst ein riesiger See war und auf Pirschfahrten entdecken Sie die einzigartige Tierwelt der Wüste oder den uralten Chapman‘s Baobab-Tree.

Am Fuße der majestätischen Sossusvlei Dünen Namibias ist die Kulala Desert Lodge etwas Besonderes. Schon wegen ihres privaten Zugangs zum Namib Naukluft Park, in nächster Nähe zu Sossusvlei. Herrlich ist die Aussicht auf die berühmten, roten Dünen, die bergige Landschaft und die weiten Ebenen, die eine spektakuläre Kulisse für dieses Luxus-Zelt-Camp darstellen.

Die überwältigende Weite, die Einsamkeit und Stille der Wüste beeindrucken die Gäste bei jeder der vielen Aktivitäten: Ob eine private Tour nach Sossusvlei, ein Ausritt oder eine Ballonfahrt in den frühen Morgenstunden, Spaziergänge durch die endlose Einsamkeit und geführte Fahrten auf dem Quad-Bike durch die erstaunlich artenreiche Flora und Fauna der Wüste.

Diese Reise führt zu den schönsten Plätzen Namibias: durch karge Wüsten, schroffe Berge, zu seltenen Tieren und einsamen Küsten. Wer diese Reise antritt, wird die bunte Unterwasserwelt bei Swakopmund und Delfine am Privatstrand bei Walvis Bay ebenso sehen, wie die wildreiche Savanne von Etosha. Er wird durch Damaraland wandern und Dörfer der Himba besuchen – und sich für immer in Afrika verlieben.

Völlig abgeschieden am Ufer des Kunene im Nordwesten Namibias liegt Serra Cafema, drei Stunden Flugzeit im Leichtflugzeug von Windhoek entfernt. Es ist ein malerischer, ruhiger Platz im Hartmann Valley: Im Hintergrund hört man leise das Wasser im Fluss rauschen, Bäume spenden kühlen Schatten und über allem liegt eine süchtigmachende, bereichernde Muße, wie man sie nur in einer Wüste finden kann.

Wüsten & Dünen

Bis zum Horizont und darüber hinaus erstrecken sich Ozeane aus Sand, roten Dünen und flirrender Sonne. Es sind Regionen, in die nur wenige Menschen je einen Fuß setzen und die faszinierend und abweisend zugleich sind.

42

Page 45: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Royal Chundu Luxury Zambezi Lodge 2. Tongabezi Lodge3. The Stanley and Livingstone 4. Toka Leya Camp

1-4

Victoria Falls

VICTORIA FALLS AFRIKA

TONGABEZI LODGE

ROYAL CHUNDU LUXURY ZAMBEZI LODGE

TOKA LEYA CAMP

THE STANLEY AND LIVINGSTONE

Die originelle Lodge am Zambezi vereint in den großzügigen Wohnräumen entspannte Atmosphäre mit ausgefallenem Design. Sie ist ein echtes Hideaway für Romantiker! Außerdem der perfekte Rahmen, um in der Schönheit Sambias zu schwelgen. Immer begleitet vom mächtigen Fluss Zambezi, der das Bild dominiert. Und der zu außergewöhnlichen Aktivitäten einlädt: Ein „Floating Candlelight-Dinner“ auf einem einsamen Floß, ein Sonnenaufgang auf dem Wasser und natürlich ein Besuch des Mond-Regenbogens: Ein seltenes Naturphänomen, wenn das weiße Vollmondlicht in die Gischt der Victoria Falls einen bunten Regenbogen zaubert. Spätestens dann wird jeder zum Romantiker…

An diesem zauberhaften Fleckchen Afrikas am mächtigen Zambezi tanken Gäste Ruhe en masse. Der Blick schweift in die umliegende Buschlandschaft, in die Einsamkeit und unberührte Schönheit. Es ist nur eine kurze Fahrt von Livingstone und den Victoria Falls zur Lodge, die aus zehn wunderschönen Suiten in der River Lodge und vier luxuriös ausgestatteten Villen in der exklusiven Island Lodge besteht. Die Bäume flüstern leise im Wind, einzelne Vögel rufen aus dem dunklen Schatten und man hat das unbezahlbare Gefühl, sich hier perfekt vor dem Alltag verstecken zu können. Und wen es doch hinauszieht, auf den wartet Afrikas bunte Vielfalt direkt vor der Haustür.

Vom Toka Leya Camp aus fällt der Blick auf den mächtigen Zambezi River in Sambia sowie einige seiner Inseln. Das Camp besteht aus zwölf geräumigen Safari-Zelten mit eigenen Bädern. Holzstege verbinden Zelte und Haupthaus, so dass die Natur möglichst unberührt bleibt. Der Zambezi bietet optimale Angelmöglichkeiten und vor allem der Fang von Tigerfischen ist hier eine besondere Herausforderung für begeisterte Fischer.

Vor allem anspruchsvolle Individualisten sind von diesem Boutique-Hotel begeistert. Nur zehn Fahrminuten von den Victoria Falls entfernt und mitten in privatem Schutzgebiet, präsentieren sich die 16 Suiten als echte Schmuckstücke: Badezimmer im viktorianischen Stil und schattige Veranden katapultieren die Gäste zurück in die Zeit des großen Abenteurers David Livingstone. Von hier lassen sich sogar Pirschfahrten auf den Spuren der Big Five unternehmen.

Victoria FallsDort, wo der Zambezi 120 Meter in die Tiefe donnert, stockt Besuchern regelmäßig der Atem. Dieser gischtgetränkte, üppig-grüne Ort ist ein Paradies für Wasservögel, exotische Pflanzen und ausgesuchte Lodges gleichermaßen.

43

Page 46: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIKA FLÜSSE & WASSERWEGE

KWANDO LEBALA

KHWAI RIVER LODGE, MOREMI RESERVE

SELINDA CAMP

Lebala ist das Tswana-Wort für „weite Ebenen“. Jedes der geräumigen Zelte genießt eben diesen Blick über die weite, afrikanische Ebene und die Feuchtgebiete. Als Teil des Kwando-Linyanti Fluss-Systems sind die Sümpfe und Savannen von einem dichten Labyrinth aus Wasserwegen, Inseln, Busch, Gestrüpp und Bäumen durchzogen. Die Tierwelt in diesem riesigen Gebiet ist vielfältig und immer wieder kann man große Herden und Raubtiere durch die üppige Vegetation wandern sehen. Auch Elefanten, Löwen, Leoparden, Geparden, Giraffen, Zebras, Impalas und Gnus lassen sich in der Nähe des Camps blicken. Moskitonetz-Wände gewähren den Gästen freien Blick auf die Umgebung und sorgen immer für eine frische Brise im Zelt.

Die luxuriöse Khwai River Lodge liegt im Moremi Wildlife Reserve im Herzen des Okavango Deltas. Diese Region ist bekannt für ganzjährig hervorragende Tierbeobachtungsmöglichkeiten und die große Dichte von Löwen, Leoparden und Wildhunden sowie Großwild wie Elefanten, Wasserbüffel und Flusspferde. Vor allem zu Fuß werden die Gäste hier hunderte unerwartete Kleinigkeiten aus nächster Nähe und auf Augenhöhe entdecken. Das Selinda Camp überblickt den Selinda Spillway – einen saisonalen Flusslauf, der das Okavango

Delta mit den Schwemmebenen der Linyanti Swamps verbindet. Das private Selinda Reserve liegt im Norden Botswanas und ist berühmt für seine hervorragenden Tierbeobachtungsmöglichkeiten.

Bereits vom Schatten der Veranda aus können die Gäste des Camps das Patchwork aus Sümpfen und Grassavanne überblicken. Ab und zu lässt sich sogar während des Nachmittagstees ein Elefant blicken – nur einen Steinwurf von der Terrasse aus entfernt. Es gibt kaum einen Moment, in dem hier kein wildes Tier herumstromert.

Deshalb sind sowohl die Unterkünfte als auch der Hauptbereich dieser Lodge möglichst offen gebaut, damit man von überall einen ungehinderten Blick auf die Wildnis hat. Unterwegs im Jeep oder mit dem Boot offenbart sie sich dann in ihrer kompletten Vielfalt: Elefanten und Wild Dogs, Zebras und sogar so seltene Geschöpfe der Nacht wie die Zibetkatze oder der Erdwolf, lassen sich mit etwas Geduld aufstöbern.

Flüsse & Wasserwege

Eine Symphonie wie keine andere: Das Grunzen der Flusspferde in den Feuchtgebieten, das Klatschen des Spritzwassers von Krokodilen und das wunderbare Konzert der unzähligen Vögel. Auf einer stillen Kanufahrt nähert man sich wilden

Tieren in ihrem natürlichen Lebensraum. Ein professioneller Guide bringt die Gäste zu herrlichen Aussichtspunkten, von denen sich die wilden Tiere beim Trinken beobachten lassen. Hier warten einige der letzten, unberührten Landschaften der

44

Page 47: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Kwando Lebala 2. Khwai River Lodge 3. Selinda Camp 4. Luangwa River Camp 5. Great Wilderness Journey1-3

45

Jao Camp, Botswana

FLÜSSE & WASSERWEGE AFRIKA

GREAT WILDERNESS JOURNEY

LUANGWA RIVER CAMP

Ob klassische oder luxuriöse Camping-Safari – auf dieser Reise haben Sie endlich Zeit, den Norden Botswanas in aller Ruhe zu erkunden. Zeit, das Okavango Delta zu besuchen, Muße, die Tiere im artenreichen Linyanti und Chobe National Park zu beobachten oder den berühmten Victoria Falls in Sambia einen Besuch abzustatten.

Je drei Übernachtungen in einem Gebiet sorgen dafür, dass die Reisenden nicht nur an der Oberfläche kratzen, sondern genug Zeit für die vielen Unternehmungen haben und das Land richtig kennen lernen. Ob auf geführten Wanderungen, bei Tierbeobachtungen am Tag und nachts oder auf einem der zahlreichen Land- und Wasserausflüge, ist reine Geschmackssache. Nicht verpassen: Den "Flight of Angels" – den Flug zwischen Kasane und Livingstone.

Versteckt in einem Hain alter Ebenholzbäume, mit Blick über die Wafwa Oxbow Lagoon, bietet dieses Camp den Komfort eines Luxushotels und besitzt dennoch die Intimität und Flexibilität eines Bush-Camps.

Von den bis zu drei Metern über dem Boden errichteten Bush-Suiten überblicken die Gäste den Luangwa Fluss. Vor allem die vielen handgefertigten Unikate, die typischen Möbel und die traditionelle Bauweise machen dieses Camp besonders. Nichts ist hier von der Stange, alles einzigartig. Ebenso wie die vielfältige Tierwelt, für die das Luangwa Valley bekannt ist: Elefanten, Büffel und Leoparden lassen sich hier ebenso blicken, wie Giraffen, Löwen und Nilpferde.

Erde: glitzernde Flüsse, gewundene Wasserläufe, riesige Überschwemmungsgebiete. In der Abenddämmerung warten exquisite Camps, Lodges oder Villen auf müde Abenteurer.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

45

Page 48: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIKA OKAVANGO DELTA

&BEYOND XARANNA OKAVANGO DELTA CAMPDas Xaranna Okavango Delta Camp liegt in einem privaten, 25.000 Hektar großen Schutzgebiet im Südosten des Moremi Wildlife Reserves. Mitten in einer der einzigartigsten Gegenden der Erde – dem Okavango Delta. Bekannt für seine üppigen Wasserstraßen und die reiche Tierwelt, ist das Okavango Delta Heimat einer Reihe von seltenen Wasser- und Landtieren, einschließlich der großen, afrikanischen Raubtiere.

Der Okavango ist ein einzigartiges Naturphänomen – er legt tausende Kilometer von seiner Quelle in Angola zurück, bis er auf mysteriöse Weise im Sand Botswanas verschwindet. Hier bildet er ein üppiges Binnendelta in der Mitte dieses sonst trockenen Landes. Ein Paradies für Tiere!

Das Delta ist immer in Bewegung, die Gestalt des Flusses ändert sich ständig, dehnt sich aus oder zieht sich zusammen. Während einige Teile des Deltas dauerhaft überflutet bleiben, sind andere nur während der Regenzeit von Oktober bis April überschwemmt.

Rund ein Drittel des Deltas besteht aus permanenten Sumpfgebieten mit üppig-grünen, wilden Hainen aus Dattelpalmen, Papyrus und Seerosen, die in und um tiefe Lagunen mit Auenwald wachsen. Die saisonalen Sümpfe bestehen aus einem Netz kleiner Kanäle, die sich ihren Weg durch Gräser und Schilf bahnen und Inseln in allen Formen und Größen entstehen lassen. Xaranna liegt an diesen Kanälen und Lagunen des südlichen, saisonalen Teils des Deltas.

Das Camp genießt einen besonderen Luxus: die Einsamkeit einer eigenen Insel im Delta. Gestalterisch inspiriert von der Seerose, gehören nur neun charmante Safari-Zelte aus Canvas-Stoff und naturbelassenem Holz zu diesem Camp. Von allen Zelten haben die Gäste eine beeindruckende Sicht über das Wasser.

Wer im Mokoro lautlos durch das verwirrende Labyrinth der Wasserwege gleitet, den Erklärungen des Guides und den Geräuschen der Wildnis lauscht, ist näher dran an Botswana als irgendjemand sonst.

Okavango Delta

Das Okavango Delta ist ein gigantisches Mosaik aus Flüssen und Feuchtgebieten und bietet einige des besten Tierbeobachtungen des afrikanischen Kontinents. Die schönste Art, dieses wasserreiche Paradies zu erkunden, ist der traditionelle

Mokoro-Einbaum, der seine Gäste ganz nah ran bringt. Und erstaunliche Einblicke gewährt in die unerbittliche Welt der Löwen, Wasserbüffel, Schakale, Warzenschweine und der seltenen, afrikanischen Zibetkatze. Nachts warten

46

Page 49: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. &Beyond Xaranna Okavango Delta Camp 2. Duba Plains Camp 3. Mombo Camp 4. Kanana Camp 5. Okuti Camp

1-5

OKAVANGO DELTA AFRIKA

DUBA PLAINS CAMP

MOMBO CAMP

KANANA CAMP

OKUTI CAMP

Duba Plains, inmitten eines riesigen Privatreservats in den nördlichen Ausläufern des Okavango Deltas gelegen, verkörpert die Seele des "wilden Afrikas". Permanente Wasserläufe und große, bewaldete Inseln sorgen das ganze Jahr hindurch für eine große Tiervielfalt.

Sanft schlängeln sich die Wasserwege durch faszinierende Natur und bieten außergewöhnliche Vogelbeobachtungen. Außerdem sind sie die stetige Wasserversorgung für riesige Elefantenherden. Letschwe-Antilopen, Flusspferde, Krokodile, Kudus, Impalas, Mangusten, Warzenschweine und viele andere Tiere prägen das Landschaftsbild. Ein Leopard unter ihnen ist kein ungewöhnlicher Anblick und Löwen mischen hier regelmäßig große Büffelherden auf. Die offenen Ebenen mit ihren nahrhaften Gräsern und dem sauberen, klaren Wasser, schaffen den perfekten Lebensraum für die Büffel. Wo sie sind, ist der Löwe nicht weit. Duba-Löwen sind am aktivsten bei Tageslicht. Somit ist es nicht selten, dass man direkt Zeuge ihrer berühmten Büffel-Jagd wird.

Ideal ist ein Aufenthalt von drei bis vier Nächten. Dann hat man die Gelegenheit, mehr über die Dynamik eines Löwenrudels und über die Komplexität des Ökosystems zu lernen.

Gäste lieben die Lage des Mombo Camps unter großen, schattigen Bäumen und den freien Blick auf die tierreichen Sümpfe. Das Camp liegt direkt an der Nordspitze von Chief’s Island, einem kleinen Paradies im Herzen des Okavango Deltas. Die neun geräumigen Zelte sind hoch über dem Boden gebaut, um eine bestmögliche Aussicht auf die Ebenen zu bieten. Auf spannenden, informativen Pirschfahrten geht es über Savannen und durch saftige Auen. Tierbeobachtungen auf Chief 's Island sind einfach ein Höhepunkt. Das Camp besticht durch persönlichen Service, hervorragendes Essen und luxuriöse Unterkünfte. Das Tiererlebnis beginnt hier bereits auf der Veranda – Ihrem eigenen Beobachtungsposten.

Dieses versteckte Juwel liegt am Xudum River im Südwesten des Okavango Deltas. Das einzigartige Gebiet besteht aus einer Kette vieler kleiner Inseln, die von Palmen, Feigen- und Ebenholzbäumen gesäumt sind und eine Vielzahl von Vögeln, Pflanzen und anderen Tieren beheimaten. Mit nur acht Zelten ist die Gästezahl hier immer sehr überschaubar - perfekt für Individualisten.

Dort, wo der Maunachira River durch eine Lagune fließt, schweben die Zelte auf großen Holzdecks über dem Ufer. Von dort können sich die Gäste über einen ungehinderten Blick auf die Lagune freuen und genießen zeitgleich absolute Privatsphäre. Gerade für „Botswana-Neulinge“ ist dieses Camp perfekt. Denn hier im Delta kann man das ganze Jahr eine unglaubliche Tiervielfalt bewundern – allen voran seltene Vogel.

gemütliche Luxuszelte mit weichen Himmelbetten auf kleinen Inseln oder an schattigen Ufern. Und durch die dünne Zeltwand dringen die Geräusche der Nacht herein.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

47

Page 50: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel
Page 51: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Mombo Camp, Botswana

Page 52: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Tortilis Camp 2. Grootbos Private Nature Reserve3. &Beyond Ngorongoro Crater Lodge

13

2

AFRIKA ATEMBERAUBENDE AUSBLICKE

TORTILIS CAMP

&BEYOND NGORONGORO CRATER LODGE

GROOTBOS PRIVATE NATURE RESERVE

Tortilis Camp in Amboseli ist ein Ort, an dem Körper, Geist und Seele zur Ruhe kommen. Die Region ist bekannt für die große Elefantenpopulation und die weite Sicht auf den hoch aufragenden Mount Kilimanjaro. Das Camp liegt charmant umgeben von satten Akazien-Wäldern und einer majestätischen Kulisse im Hintergrund.

Tortilis Camp bietet 16 geräumige Zelte mit Bad, ein neues Familienzelt sowie das spektakuläre Privathaus. Pirschfahrten und geführte Wanderungen mit den Massai ermöglichen es, die Region ganz nah zu erleben. Massagen im Grünen und Mahlzeiten, die mitten im Busch serviert werden, sorgen für die nötige Erholung.

Mystisch steigen am frühen Morgen Nebelschwaden aus dem Krater empor und lassen für einen Moment dieses architektonische Juwel im Nichts verschwinden. Solange, bis die Sonne Oberhand gewinnt, sich ihren Weg bahnt und der Blick in die Ebene wieder frei ist. Jede Wohneinheit ist auf Stelzen errichtet und aus Lehm und Stroh handgefertigt. Das Innere ist geschmückt mit kunstvollen Antiquitäten, eleganter Teakholz-Verkleidung und skurrilen Schätzen Afrikas. Herzstück jedes Zimmers ist das Bad mit der Badewanne in der Mitte, über ihr ein riesiger Kronleuchter. Die Fenster reichen vom Boden bis zur Decke und sorgen für einen ungehinderten Blick. Im Gewölbe des Esszimmers mit Kamin, am großen massiven Holztisch, gedeckt mit Kristallgläsern, wird jede Mahlzeit zu einem besonderen Anlass.

Das Grootbos Private Nature Reserve bietet exquisiten und extravaganten Luxus in einer zauberhaften Oase, in der die unübertroffene Schönheit der Natur sogar das aufwändige Design übertrumpft. Die Lodges und Villa-Suiten von Grootbos liegen idyllisch im dichten Wald am Berghang mit Blick auf das Mekka der Walbeobachtung: Den Walker Bay am wunderschönen westlichen Kap Südafrikas.

Atemberaubende Ausblicke

Das Fernglas in die Hand nehmen und zusehen, wie sich unwirkliche Formen in faszinierende Aussichten verwandeln: donnernde Elefantenherden, Geparden, die durch die Serengeti jagen oder unzählige Gnus, die bis an den Horizont das Landschaftsbild prägen.

50

Page 53: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Little Kulala 2. Loisaba Star Beds

2

1

UNTER DEM STERNENHIMMEL AFRIKA

LITTLE KULALA

LOISABA STAR BEDS

Dieses renommierte Wüsten-Refugium liegt inmitten von Kameldornbäumen am trockenen Flussbett des Auab im Kulala Wilderness Reserve. Die elf strohgedeckten Luxus-Villen verschmelzen mit der zeitlosen Wüstenlandschaft und vor allem nachts hat man hier den Eindruck, die Sterne einfach mit der Hand vom Himmel pflücken zu können. Wer schon vor Sonnenaufgang mit einem Heißluftballon, leicht wie eine Feder, in den Himmel steigt und der Wüste dabei zusieht, wie sie erwacht, wird diesen Anblick nie vergessen. Doch selbst vom Boden aus sind die riesigen Dünen von Sossusvlei und die artenreiche Tierwelt hier unschlagbar. Doch nichts wird je an die stillen Nächte heranreichen, wenn sich das Sternenzelt wie eine Kuppel über dem Camp wölbt und die Gedanken auf Wanderschaft gehen.

Einfach das Bett auf die eigene Terrasse rollen, sich in die wolkenweichen Kissen fallen lassen und in der Unendlichkeit des Sternenhimmels versinken: Im „Mukokoteni“ – dem „Bett auf Rädern“ können Gäste romantische Nächte unter dem funkelnden Firmament verbringen. Auf einem Holzdeck über dem Boden schwebend und von der samtigen Schwärze der Nacht umhüllt.

Die beiden Sternenbetten von Loisaba sind einzigartig: Eines liegt versteckt zwischen Felsen mit Blick auf eine Wasserstelle, das andere am Ufer des Ewaso N'giro Rivers – nur über eine schmale Brücke erreichbar. Mehr Romantik und Privatsphäre geht nicht!

Unter dem Sternenhimmel

Einfach das Bett auf die Veranda hinaus rollen, sich in die Kissen kuscheln und den Blick in den endlosen Himmel schweifen lassen. Eins werden mit dem Universum unter dem Zeltdach aus einer Million Sterne, die Afrikas Himmel erleuchten.

51

Page 54: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Kommetjie Beach, South Africa

AFRIKA BOUTIQUE-HOTELS

THE LAST WORD INTIMATE HOTELS

COLONA CASTLE

The Last Word ist das Synonym für eine Schatzkiste, gefüllt mit ausgesuchten Privathotels in Südafrika. Jedes für sich eine Reise wert, jedes ein Unikat und auf die Ansprüche weitgereister Gäste ausgelegt. An Orten, die nicht jeder entdeckt und von einem individuellen Service umsorgt, sind diese Boutique-Hotels perfekte Ausgangspunkte, um die Region um Kapstadt zu erkunden.

Wie wäre es, ein paar Tagen inmitten eines Parks in Kapstadts exklusivsten Stadtteilen Constantia oder Bishopscourt zu wohnen? Oder direkt am romantischen Long Beach mit Blick aufs Meer? Gourmets werden sich sicher für ein The Last Word-Hotel nahe der Feinschmecker-Hauptstadt Franschhoek entscheiden. Ganz gleich, wohin es Sie zieht und ob Sie sich für eines, zwei oder gleich drei verschiedene Hotels entscheiden – die kleinen Refugien liegen stets günstig und dennoch fernab des Üblichen. Ganz nach dem Motto von The Last Word: „Unser Ziel ist es, anders zu sein“.

Colona Castle liegt direkt an der Küste der False Bay im Großraum Kapstadt und ist schlichtweg bezaubernd und alleine der Rundblick spektakulär. Die Ausstattung ist äußerst aufwändig, gespickt mit Antiquitäten und einzigartigen Kunstgegenständen: eine liebevolle Mischung aus Landhaus und Märchenschloss. Das sonnengelbe Boutique-Hotel ist der ideale Ausgangspunkt für Gäste, die sowohl Kapstadt als auch die Cape Peninsula und die Weinregion erkunden wollen.

Boutique-Hotels

Sie sind etwas Besonderes, diese kleinen exklusiven Hotels, die Afrikas Angebot von Luxusunterkünften bereichern. Denn irgendwo zwischen Opulenz, Nostalgie und Natürlichkeit finden afrikanische Boutique-Hotels genau

jene Balance, die vom ersten Augenblick an verzaubert. Eine kleine feine Welt für sich, umgeben von atemberaubenden Landschaften, endlosen Savannen oder sonnengesprenkelten Weinbergen. Die wahre Größe besteht hier in

52

Page 55: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. The Last Word Intimate Hotels2. Colona Castle3. Cape Cadogan Boutique Hotel4. Fairlawns Boutique Hotel and Spa

1, 2, 34

Cape Town, South Africa

BOUTIQUE-HOTELS AFRIKA

FAIRLAWNS BOUTIQUE HOTEL & SPA

CAPE CADOGAN BOUTIQUE HOTEL

Umgeben von grünem Rasen, duftenden Rosenrabatten und uralten Bäumen hat sich das ehemalige Landgut seinen idyllischen Charme erhalten. Mit der perfekten Balance zwischen Professionalität und herzlicher Gastfreundschaft ist dieses 40-Zimmer Refugium exklusiv genug, um auch schon den europäischen Adel beherbergt zu haben. Dennoch ist die Stimmung entspannt und leger genug, um Gäste immer wieder zu der Aussage hinzureißen, dass dies „eine Heimat fern der Heimat – nur besser“ ist. Für Zeitvertreib sorgen – ganz im Stil eines Landguts – Ausritte und ein hochkarätiger Golfplatz, aber auch Tennis- oder Squash-Plätze sowie natürlich die kulturelle Vielfalt in den umliegenden Museen.

Liebhaber von Architektur und Design sollten im Cape Cadogan Boutique Hotel übernachten. Einer faszinierenden Mischung aus historischen Fassaden, klassischer Moderne und unkonventionellem Interieur, alles harmonisch aufeinander abgestimmt. Das Gebäude steht außerdem unter Denkmalschutz. Mitten im Herzen von Kapstadt, in der Kloof Street, zwischen trendigen Restaurants, urigen Cafés und eleganten Boutiquen, genießen Gäste das charmante Refugium Cape Cadogan. Stil und Komfort ziehen sich weiter durch die sechs Standardzimmer und die sechs Suiten. Dabei ist der Tafelberg im Hintergrund die perfekte Kulisse. Aufmerksame Mitarbeiter sorgen unaufdringlich für die Erfüllung Ihrer Wünsche.

der Einzigartigkeit: Ob mit Gourmet-Restaurant im Retro-Stil mitten in Johannesburg oder mit Logenplatz zum Meer – jedes Hotel ist anders und hat eine unverwechselbare, persönliche Note.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

53

Page 56: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIKA FÜR FEINSCHMECKER

CONSTANTIA UITSIG COUNTRY HOTEL & SPA

GRANDE ROCHE HOTEL

GRANDE PROVENCE

Dezenter Luxus erwartet Gäste auf diesem charmanten, privaten Weingut im Schatten von Kapstadts Tafelberg, nur 20 Minuten vom Zentrum entfernt. In dieser herrlich ruhigen Umgebung herrschen unaufdringlicher Service und herzliche Gastfreundschaft vor. Die 16 Zimmer in ihrer schlichten Eleganz liegen eingebettet in einen hübschen Garten, die exotische, tropische Vegetation als Kulisse. Im Wellness-Bereich genießen Gäste die exklusive Anwendung "Les Aromes du Vin" mit aromatischen Essenzen aus erlesenen Weinen. Die drei weltbekannten Restaurants mit ihren preisgekrönten Weinen und der Wein-Shop sorgen für wahre Gaumenfreuden und kulinarische Höhenflüge.

Das Kap gilt als eines der weltweit schönsten und faszinierendsten Urlaubsziele. Umso schöner ist es dann noch, als Gast in einem namenhaften Hotel wie dem Grande Roche zu übernachten, das sich die Bodenständigkeit und den Charme der Kolonialzeit erhalten hat. Vor einer grandiosen Bergkulisse im Herzen der historischen Weinregion des Kaps, liegt das Grande Roche in Paarl, eine einfache 45-minütige Fahrt von Kapstadt und dem internationalen Flughafen entfernt. Die Gäste wohnen in 28 hervorragend ausgestatteten Suiten und Zimmern. Kulinarisch rundum verwöhnt im preisgekrönten Restaurant „Bosmans“, tritt man die Heimreise von hier aus nur höchst ungerne an - und kommt immer wieder. Das Grande Provence Heritage Wine Estate blickt auf eine würdevolle, 300-jährige Geschichte zurück.

Dieses weitläufige, französische Anwesen liegt im schönen Tal von Franschhoek in der Provinz Western Cape. Der Blick reicht weit über die üppigen Reben des über 47 Hektar großen Landes. Sanft eröffnet sich der Blick über das Tal und hinauf zu den zerklüfteten Bergen in der Ferne. Die nur einstündige Autofahrt führt von Kapstadt durch das Herz des südafrikanischen Weinlandes.

Das Grande Provence Estate bietet einen einzigartigen Aufenthalt, angefangen bei der ursprünglichen Küche bis hin zu den vornehmen Unterkünften, ergänzt durch einige der besten, zeitgenössischen, südafrikanischen Kunstwerke und selbstverständlich durch die preisgekrönten Weine. Im historischen Gebäude des Owner’s Cottage im kapholländischen Stil befinden sich zehn romantische Suiten, die auch exklusiv für Familien oder Gruppen gemietet werden können. Außerdem finden Sie hier ein herausragendes Restaurant und natürlich den reich bestückten Weinkeller des Weinguts, in dem so mancher außergewöhnliche Tropfen auf seine Entdeckung wartet.

Für Feinschmecker

Was lange Zeit nur unter Insidern bekannt war, wird immer offensichtlicher: Afrika ist ein Schlaraffenland für Gourmets und Weinkenner. Wachteln in Rotbuschtee, zartes Lammkarree mit getrockneten Früchten, saftige Steaks vom

typischen Braai-Grill und dazu ein tiefroter Pinot Noir mit dem Terroir fruchtbarer Böden – die Bandbreite der Köstlichkeiten ist endlos. Kreative Köche veredeln traditionelle Gerichte mit regionalen Zutaten wie Flusskrebsen

54

Page 57: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Constantia Uitsig Country Hotel & Spa2. Grande Roche Hotel3. Grande Provence4. Majeka House 5. Rijk's Country House6. Le Quartier Français7. La Residence

1-7

FÜR FEINSCHMECKER AFRIKA

MAJEKA HOUSE RIJK'S COUNTRY HOUSE

LA RESIDENCE

LE QUARTIER FRANCAIS

Sich nach allen Regeln der Kunst verwöhnen lassen – dafür ist das Majeka House der perfekte Ort. Vor allem natürlich kulinarisch. Dieses Juwel auf einem Privatgrundstück in Stellenbosch hat sich nicht nur eine ursprüngliche Bauweise erhalten und sondern beherbergt auch eines der besten Restaurants der Stadt: Das Makaron. Hier zeigt seit 2008 ein internationales Küchenteam, was Kreativität bedeutet. Ob fruchtiger Cocktail oder Weinverkostung in der M Lounge oder à la carte-Menü – man spürt sofort, dass alles ehrlich, authentisch, ungekünstelt und dennoch äußerst raffiniert ist. Wen wundert es da noch, dass das Makaron im vergangenen Jahr den heiß begehrten Preis „Out Award von Boschendal Style“ gewonnen hat? Nächster Anwärter auf einen Preis ist wohl das Sanctuary Spa. Denn hier wartet das erste Himalaya Kristallsalz-Bett Südafrikas, in dem man die außergewöhnlich entspannende Wirkung von Farbtherapien testen kann.

Als sich Neville Dorrington vor 20 Jahren entschloss, ein Weingut zu gründen, war auch bald klar: Gourmets sollen direkt vor Ort wohnen und genießen können. So entstand nur 80 Minuten von Kapstadt entfernt ein familienfreundliches Landhaus im malerischen Tulbagh Valley, umgeben von Weinbergen des preisgekrönten Rijk Wine Estates. Die Aussicht auf die umliegenden Berge und Weinberge ist unglaublich. Das im Kapholland-Stil erbaute Anwesen hat nur zwölf luxuriöse Zimmer sowie drei Familien-Suiten.

La Residence ist ein romantisches Paradies, geschmackvoll mit herrlichen Kunstwerken und prachtvollen Möbeln eingerichtet. Die elf glamourösen Suiten sind in lebendigen Farben gehalten und ein persönlicher Service sorgt dafür, dass sich jeder wie zu Hause fühlt. Frische, lokale Produkte werden zu köstlichen Mahlzeiten veredelt, die im eleganten The Terrace Room im passenden Ambiente serviert werden. Von diesem Genießer-Hotel aus sollte man sich das „Franschhoek Wine Tasting“ nicht entgehen lassen: ein önologischer Streifzug durch Boutique-Weingüter und die besten Keller Südafrikas.

Das exklusive 21-Zimmer Boutique-Hotel liegt im Herzen des Tals von Franschhoek. Nur 45 Minuten außerhalb von Kapstadt wartet eine kulinarische Reise. Köstliche Frühstücksbrötchen, leichte Gerichte auf der Terrasse oder ein opulentes Mittagessen im renommierten Bread & Wine Vineyard Restaurant auf dem Anwesen und natürlich als Highlight das Abendessen im preisgekrönten Grande Restaurant.

und Kokos, Kochbananen und Piri-Piri und experimentieren mit viel Leidenschaft und Können. Heraus kommt eine Offenbarung für den Gaumen und die Entdeckung der "kulinarischen Wolke Sieben".

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

55

Page 58: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

The River Club, Zambia

AFRIKA CHARMANTER KOLONIALSTIL

COTTAR'S 1920 SAFARI CAMP

THE RIVER CLUB

Die Cottar Safaritradition begann im Jahr 1919 und blickt seitdem auf über 90 Jahre kontinuierliches, unvergleichliches Afrika-Erlebnis zurück. Hier erleben Gäste einen Zeitsprung in die goldene Ära der Abenteurerromantik und den ursprünglichen Safari-Geist, gepaart mit Luxus und Qualität.

Die legendäre Massai Mara ist ein nahezu unberührtes Schutzgebiet, das an den Serengeti National Park grenzt. Auf dem Gebiet der Olderikesi Group Ranch garantiert das Cottar's Safari Camp eine reiche Tierwelt und Privatsphäre im Stil der 1920er Jahre. Gäste geraten beim Anblick der zehn geräumigen Zelte aus weißem Zelt-Tuch regelmäßig in Verzückung. Luxuriös eingerichtet mit originalen Safari-Antiquitäten aus den 20er Jahren, versprühen sie einen besonderen Charme, der immer wirkt. Wer auf der Suche nach einem ganz exklusiven Erlebnis ist, wird sich im kürzlich eröffneten, luxuriösen Mara Homestad im modernen afrikanischen Design wohlfühlen. Den Gästen des 5-Zimmer-Hauses steht während ihres Aufenthalts ein achtköpfiges Service-Team zur Verfügung.

Schon 1940 muss diese Biegung des Zambezi so schön gewesen sein wie heute. Denn bereits damals entstand hier ein Landhaus, das als Zentrum des River Clubs dient. Eine schattige Oase, in der die Gäste ganz im Stil der ersten Entdecker ihren Nachmittagstee mit Blick auf die trägen Fluten trinken. Die zehn Chalets verteilen sich entlang des Ufers und rücken so manches Nilpferd ins Blickfeld der Bewohner. Denn eine Seite der Chalets ist offen, so dass man ungehinderte Sicht auf das Treiben am Wasser hat. Von hier aus kann man bequem Ausflüge zu den Victoria Falls oder nach Livingstone unternehmen oder Pirschfahrten in den wildreichen Mosi-oa-Tunya Nationalpark.

Charmanter Kolonialstil

Viktorianische Möbel, zarte Moskitonetze, rotierende Deckenventilatoren, schattige Veranden und die träge Nachmittagssonne – viele Camps und Lodges in Afrika konnten den Charme des 19. Jahrhunderts in die Gegenwart hinüberretten. Wie

zu Zeiten der ersten Abenteurer und Kolonialherren können Gäste noch heute diese ganz besondere Atmosphäre spüren, die zeitlos, elegant und absolut klassisch ist. Typische Kapholland-Häuser, antike Erbstücke und viel Liebe zum Detail machen

56

Page 59: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

23

1

1. Cottar’s 1920's Safari Camp 2. The River Club 3. &Beyond Kirkman's Kamp

CHARMANTER KOLONIALSTIL AFRIKA

&BEYOND KIRKMAN'S KAMP

&Beyond Kirkman`s Kamp befindet sich in einem der renommiertesten Wildparks in Südafrika – dem Sabi Sand Game Reserve, bekannt für die besten Big Five-Pirschfahrten im Land, wenn nicht sogar der Welt. Das Schutzgebiet grenzt an den Krüger Nationalpark. Es gibt keine Zäune, so dass sich die Tiere frei zwischen Reservat und dem angrenzenden Park bewegen können. Sowohl die hohe Zahl der Tiere als auch die außergewöhnliche Qualität an Tiersichtungen, kombiniert mit der Begleitung fachkundiger Ranger und Tracker-Teams, sorgen für ein herausragendes Naturerlebnis.

Dank langjähriger Erfahrung der Teams und der sensiblen Techniken zur Wildbeobachtung sind die Tiere wenig scheu, so dass die Gamedrives unübertroffen sind und sich wundervolle Fotomotive ergeben. Gäste können hier auf eigene Faust die berühmten Big Five entdecken, unter ihnen natürlich Leoparden und Löwen. Auch Rudel von Hyänen und verschiedene Antilopenarten, Impalas, Wasserböcke und Kudus oder Elefanten, Breitmaulnashörner, Giraffen und Büffel sind regelmäßige Besucher an den Wasserlöchern. In den Flüssen tummeln sich Nilpferde. Spannende Pirschfahrten in der Dunkelheit bieten einen Einblick in die nächtliche Tierwelt mit sonst selten anzutreffenden Arten wie der Weißschwanzmanguste, der Zibetkatze und der großen, afrikanischen Ginsterkatze.

Der Geist der ersten Safaris wird beim Aufenthalt im historischen &Beyond Kirkman`s Kamp lebendig. Es ist eine Zeitreise in die 1920er Jahre mit ursprünglicher Atmosphäre und spektakulärer Aussicht auf die unberührte Landschaft, die den Sand River sowie jede der 18 Gäste-Suiten umgibt. Geräumige Wohn-, Ess- und Bar-Bereiche wecken Erinnerungen an eine längst vergangene Zeit, während die ungezähmte Wildnis mit dem Versprechen eines unvergesslichen Abenteuers lockt.

Aktivitäten umfassen informative Buschwanderungen, Vogelbeobachtungen und zweimal täglich Pirschfahrten in offenen Geländewagen mit erfahrenen Guides und Shangaan Fährtenlesern. &Beyond Kirkman`s Kamp bietet auch spezialisierte Safaris mit Schwerpunkt auf Vogelbeobachtung, Fotografie und anderen Themen an.

jede Unterkunft einzigartig. Ganz in der Tradition der ersten Safaris führen erfahrene Guides ihre Gäste auf Pirsch, damit das Bild vom „alten Afrika“ komplett ist.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

57

Page 60: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIKA ROMANTIK

CAPE GRACE

JOY'S CAMP

Hier kann man ganz entspannt vom privaten Pier aus das Getümmel der lebendigen Victoria & Alfred Waterfront beobachten. Das zeitlose Ambiente im Cape Grace wird vom geschmackvollen Interieur im Stil von Kapstadts florierender Vergangenheit unterstrichen und die Geschichte der Seefahrt des 17. Jahrhunderts findet sich in den Motiven der Seidengardinen, der handgefertigten Tapeten und Wandmalereien wieder. Auch im Garten können die Gäste einen Blick in die Vergangenheit erhaschen...

Der fantastische Ausblick auf den Tafelberg oder den Hafen eröffnet sich von allen 120 luxuriösen Zimmern und Suiten. Der Service ist hier so ausgelegt, dass man die Privatsphäre seines Zimmers theoretisch überhaupt nicht verlassen muss. Wonach den Gästen auch ist, das Küchenpersonal macht es möglich und serviert köstliche Speisen am Pool, auf der Terrasse, in der Bibliothek oder rund um die Uhr auch ans Bett oder den eigenen Balkon. Ein Traum für Honeymooner und Verliebte!

Joy‘s Camp begrüßt seine Gäste genau an der Stelle im Shaba National Reserve, an der einst die Schriftstellerin Joy Adamson mit Leopardendame Penny, der Heldin ihres letzten Buchs, lebte. Von hier überblickt man eine große Quelle, an der Wildtiere um ihre Rangordnung innerhalb der Herden kämpfen. Joy‘s Camp bietet zehn prächtige Zelte im Nomaden-Stil: äußerst elegant, raffiniert und außergewöhnlich. Jedes luxuriöse Zelt hat seine private Veranda, ideal für Tierbeobachtungen oder einfach nur zum Entspannen, Lesen und um den Blick auf die wilde Umgebung von Shaba in sich aufzusaugen.

In der östlichen Ecke des Samburu Öko-Systems gelegen, ist Shaba ein abgelegenes Idyll: karge Landschaft, gespickt mit üppigen Oasen und durchzogen von felsigen Schluchten. Joy‘s Camp ist die perfekte Wahl für diejenigen, die Einblick in die Geschichte Kenias bekommen und ein authentisches Naturerlebnis und den Komfort eines luxuriösen Zelt-Camps genießen möchten.

RomantikEs gibt kaum einen romantischeren Ort als ein Stück Wildnis unter einem endlosen, funkelnden Sternenhimmel und einem gigantischen Vollmond. Die Nacht erfüllt vom Prasseln des Lagerfeuers und den Geräuschen des Buschs. Afrika ist ein

Kontinent, der Emotionen von ungeahnter Stärke weckt, der das tiefste Innere berührt. Den Morgen von einem lautlos schwebenden Heißluftballon aus begrüßen, den Tag mit einem Glas prickendem Champagner und mit Blick auf einen zartrosa

58

Page 61: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Cape Grace2. Joy's Camp 3. Garonga Safari Camp 4. Governors' IL Moran Camp

24

31

ROMANTIK AFRIKA

GARONGA SAFARI CAMP

GOVENORS' IL MORAN CAMP

Morgens von den Klängen der Wildnis geweckt werden – dieses Erlebnis erwartet Gäste des Garonga Safari Camps und von Little Garonga. Wunderschön gelegen im riesigen, privaten Mikalali Schutzgebiet, verblüffen die vielen Tierbeobachtungsmöglichkeiten hier immer wieder. Paviane, Löwen, Elefanten sind regelmäßige Besucher des Camps, ebenso wie Zebras, Warzenschweine, Giraffen, Impalas und viele mehr. Die persönliche Betreuung der Gäste ist das Markenzeichen von Garonga. Das Essen ist hervorragend und es gibt viele, zusätzliche Aktivitäten, die das Erlebnis zu einer "Safari für die Seele" machen. Dazu gehören ein romantisches „Star Bath“ – ein Bad unter dem Sternenhimmel – ein Picknick auf einem Baum und die berühmten „sleep-outs“, bei denen man weitab der Lodge im Freien schläft.

Garonga ist kürzlich einer umfangreichen, umweltfreundlichen Aufrüstung unterzogen worden. Eine Solaranlage erzeugt 40 Prozent des Stroms, es gibt energiesparende Heizungspumpen, eine Biogasanlage und eine eigene Wasser-Filteranlage. Somit sind keine Kunststoff- oder Plastikflaschen mehr nötig.

Wer Sehnsucht nach dem gewissen Extra an Luxus hat, der wird sich im Governors‘ Il Moran Camp wohl fühlen. Klein und intim und mit vielen Besonderheiten wird schnell klar, warum dieses Camp zu den besten in der Massai Mara zählt.

Verborgen unter alten Bäumen entlang der gewundenen Ufer des Mara Rivers, tief im Wald, geraten Gäste beim Anblick der zehn luxuriös ausgestatteten Zelte regelmäßig in Verzückung. Die großen Kingsize-Betten sind aus alten, gefallenen Olivenbäumen gebaut, die Bäder erstrahlen im viktorianischen Stil.

Das Camp befindet sich mitten im Herzen der Massai Mara, die besten Tierbeobachtungen direkt vor der Haustür. Im Laufe des Tages werden die Mahlzeiten an den Ufern des Mara Flusses unter den riesigen, immergrünen Bäumen serviert. Das Abendessen kann bei Kerzenschein im offenen Ess-Zelt oder unter freiem Himmel am Wasser arrangiert werden.

leuchtenden Tafelberg verabschieden oder ein herrlich klischeehaftes Candlelight-Dinner am weißen Strand genießen – wer auf der Suche nach Gänsehautkribbeln und den ganz großen Gefühlen ist, muss nach Afrika reisen.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

59

Page 62: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIKA SPA & WELLNESS

SAXON BOUTIQUE HOTEL, VILLAS & SPADas Saxon Boutique Hotel, Villas & Spa ist stolz darauf, zu den weltweit führenden Boutique-Hotels zu gehören. Es liegt in Johannesburgs ruhigem Vorort Sandhurst mit seinen breiten Alleen und dennoch unweit von weltklasse Shopping-Möglichkeiten. Außerdem ist es idealer Ausgangspunkt für die Erkundung des afrikanischen Buschs und seiner Tierwelt.

Als privater Gast oder Geschäftsreisender genießt man hier persönlichen, diskreten Service und die unvergleichliche, südafrikanische Gastfreundschaft. Das Interieur des Saxon ist zeitgenössisch afrikanisch und hinterlässt durch seine helle, luftige und geräumige Gestaltung einen bleibenden Eindruck von Eleganz. Im Jahre 1990 ursprünglich als private Residenz für Douw Steyn, einen der führenden Geschäftsmänner Südafrikas konzipiert, ist das Saxon ein ruhiger Rückzugsort mit Panoramablick über die einheimischen Gärten in Richtung der Skyline der Stadt.

Nelson Mandela wählte dieses ruhige Refugium als Bleibe während der Überarbeitung seiner Autobiografie „A Long Walk to Freedom“. Viele anspruchsvolle Reisende, darunter Staatsoberhäupter, Nobelpreisträger und Bestseller-Autoren, genießen immer wieder die unvergleichlichen Qualitäten, für die das Saxon Weltruhm erlangt hat.

Die Crème de la Crème sind die drei neu hinzugefügten Villen, eingebettet in die üppigen Gärten. Die einzelnen Suiten sind geschmackvoll mit natürlichem Holz, Seide und eleganten Stoffen dekoriert. Jede Villa hat eine eigene Terrasse und einen beheizten Pool, zwei Villen haben außerdem eine private Spa-Suite.

Die Villen bieten ihren Gästen neben einer voll ausgestatteten Küche und persönlichem Butlerservice vor allem besonders viel Privatsphäre. Einige der Suiten können auch miteinander verbunden werden – perfekt für Familien oder befreundete Paare.

Spa & Wellness

Ganz gleich, ob Stadthotel oder Bush-Lodge und ganz egal, wie luxuriös und elegant – in afrikanischen Spas gerät auch das uralte Heilwissen nie in Vergessenheit. Essenzen aus Oleander oder Ingwer, der Duft von Jasmin

und naturbelassene Rohstoffe treffen hier auf die neuesten Erkenntnisse der Wissenschaft. Verschiedene Einflüsse wie arabische Rasul-Behandlungen mit Heilerde und Dampf, klassische Hot-Stone-Anwendungen oder

60

Page 63: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1 3

2

4

1. The Saxon Boutique Hotel, Villas & Spa 2. Loisaba3. Royal Malewane 4. The Twelve Apostles Hotel and Spa

SPA & WELLNESS AFRIKA

LOISABA

THE TWELVE APOSTLES HOTEL AND SPA

ROYAL MALEWANELoisaba ist ein privates Schutzgebiet mit unvergleichlicher Tiervielfalt und eine Luxus-Working Ranch. Perfekt für alle, die sich grenzenlose Freiheit und echtes Afrika wünschen. Ob Reiten, Bush-Walks, Kamel-Trekking oder Rafting – für Abwechslung ist gesorgt.

Und auch für den nötigen Ausgleich: Eine Nacht im „Star-Bed“ unter Millionen Sternen, eine Massage mit Blick auf das Laikipia Plateau oder einfach ruhige Stunden auf der Terrasse mit nichts als der stillen, alles umfassenden Schönheit Afrikas vor Augen. Schnell ist offensichtlich, warum Loisaba die Worte „mind, body & soul“ als Motto gewählt hat.

Das Twelve Apostles Hotel and Spa ist Teil der familiengeführten Red Carnation Hotel Collection und liegt zwischen völlig verschiedenen Welten: auf der einen Seite der Table Mountain National Park, auf der anderen der Atlantik und die quirlige Metropole Kapstadt. Es ist der perfekte Platz, um abzuschalten und ganz frei nach dem Motto: „Keine Wunsch ist unerfüllbar, kein Detail zu gering“ im Luxus zu schwelgen.

Zu den erstklassigen Hoteleinrichtungen gehören neben dem als "Leading Spa in Afrika" preisgekrönten Wellness-Bereich auch ein Infinity-Pool mit Blick aufs Meer, ein Felsen-Pool mit Blick auf die Berge sowie ein Hydrotherapie-Bad, das in die Felsen integriert wurde.

Royal Malewane im tierreichen Krüger Nationalpark ist ein Ort, der eine ganz eigene Magie wirkt. Wer eine der sechs Luxus-Suiten oder eine der exklusiven Familien-Einheiten betritt hat das Gefühl, schon immer hier zu wohnen. Vor allem der Bush-Spa des Royal Malewane ist eine echte Institution: Alleine seine Lage im rauschenden Wald sorgt für Entspannung, die Anwendungen, die modernste Erkenntnisse und das uralte Wissen der Eingeborenen vereinen, erledigen den Rest. So gestärkt werden die Gäste dann von professionellen Rangern und Trackern erwartet, um mit ihnen auf Pirsch zu gehen. Am Abend wird jedes Essen zu einem gesunden Festmahl, das die Gäste so schnell sicher nicht vergessen werden. Besonders, wenn es unter freiem Sternenhimmel mitten in der Wildnis serviert wird.

asiatische Massagetechniken mischen sich mit afrikanischen Schönheitsritualen. Gekrönt von der Kulisse der Wildnis und der Weite der Savanne bekommt Entspannung eine ganz neue Größenordnung.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

61

Page 64: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIKA NAIROBI DELUXE

HOGMEADHogmead liegt am grünen Stadtrand von Nairobi, mit Blick auf die berühmte Hog Ranch von Peter Beard.

Im Vordergrund stehen die akribisch gepflegten Gärten, die einen reizvollen Kontrast zur Wildnis des anschließenden Giraffenschutzgebietes bilden. Es ist die Heimat von acht gefährdeten Rothschild-Giraffen und wurde ins Leben gerufen, um diese seltene Art in Kenia wieder zu etablieren.

In den nur sechs exklusiven Schlafzimmern spiegelt Hogmead den Stil und Luxus der vergangenen Kolonialzeit wider. In der spektakulären Eingangshalle empfängt eine stattliche, gewundene Galerietreppen die Gäste. Von hier aus geht es in ein gemütliches Wohnzimmer und in die Bar.

Die vier großen Schlafzimmer im Obergeschoss (besonders schön: die Mara-Suite) bieten reichlich Platz und herrlichen Gartenblick. Zwei weitere Zimmer im Erdgeschoss sind durch Türen miteinander verbunden – ideal für Familien oder befreundete Paare.

Ausflugsziele in der Umgebung gibt es reichlich: Die Daphne Sheldrick Elephant Orphanage (eine Art Waisenhaus für Elefanten) ist nur fünf Autominuten von Hogmead entfernt, ebenso wie der Eingang zum Nairobi National Park – einer von nur wenigen Parks der Welt, der an eine Hauptstadt grenzt. Ebenfalls nur eine kurze Autofahrt entfernt ist das Giraffe Centre. Hier ist es den Besuchern möglich, diese anmutigen Riesentiere von Hand zu füttern. Auf Gourmets warten in Nairobi und Umgebung fantastische Restaurants und auf Fashion-Fans eine Reihe ausgefallener Läden.

Auf Hogmead selbst wird eine köstliche Fusion-Küche mit frischen Bioprodukten aus eigenem Anbau serviert.

Nairobi deluxe

Grasende Giraffen vor modernen Bürohochhäusern, alte Fassaden im Kolonialstil zwischen Stahl und Glas – Nairobi ist nicht nur Hauptstadt Kenias und eine der größten Städte Ostafrikas. Nairobi ist besonders. Im angrenzenden Nationalpark tummeln

sich wilde Tiere, während in den rasant wachsenden Vororten zahlreiche Luxushotels auf Gäste warten. Nairobi ist eine Mischung aus moderner Technologie, ursprünglicher Kunst und hippen Wellness-Einrichtungen. Während Gourmets bei den vielen

62

Page 65: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Hogmead1

NAIROBI DELUXE AFRIKA

regionalen Köstlichkeiten ins Schwärmen geraten, werden Romantiker im Karen Blixen-Museum auf den Spuren „Jenseits von Afrika“ in die koloniale Vergangenheit Afrikas abtauchen.

Auf unserer Webseite finden Sie mehr Fotos und Informationen zu allen dargestellten Unterkünften, Tourangeboten und Erlebnissen.

Mehr Information

63

Page 66: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Luxe lodgesU reist de halve wereld over en eindelijk bent u er! Uw luxe lodge, slim gepositioneerd, laat u de ruige, landschappelijke hoogtepunten van Afrika zien. Tijdens een safari maakt uw ranger u attent op de verse sporen in het zand. U probeert zich

te toetsen aan de recent aangeleerde ‘bush’ wijsheden. Is het een spoor van een van de ‘Big Five’ of is het slechts een hoefafdruk van een giraf? Terwijl de zon aan de horizon verdwijnt, is het tijd voor een culinaire maaltijd onder het

SAVANNA LODGE TINGA PRIVATE GAME LODGE

LION SANDS 1933 LODGE

Savanna Lodge ligt in het Sabi Sands Game Reserve in Zuid-Afrika. De bijzondere safari’s in Savanna doet u onder begeleiding van hoogopgeleide rangers en spoorzoekers. U doorkruist meer dan 10.000 hectaren ongerepte Afrikaanse ‘bush’. Savanna Lodge heeft negen prachtige suites waar u kunt rekenen op persoonlijke service en privacy. De Savanna Suite heeft twee slaapkamers, elk met eigen dek en plungepool. De centrale elegante lounge verbindt deze twee kamers. Ideaal als privacy en exclusiviteit u aanspreken. Ook uitermate geschikt voor families of een kleine groep vrienden.

De inrichting van de suites combineert een koloniale sfeer met een mix van kleuren, stoffen en texturen. Alle suites zijn voorzien van airco, een eigen badkamer met binnen- en buitendouche, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een overdekt terras. Gastronomisch dineren vormt een essentieel onderdeel van de Savanna-beleving; lokale gerechten op internationaal niveau. De verrassende gerechten gaan samen met bijpassende bekroonde wijnen.

In een privéconcessie van maar liefst 6.000 hectaren, in het hart van het Kruger National Park ligt Tinga Private Game Lodge. U heeft de keuze uit twee luxe lodges, Narina en Legends Lodge. Beide lodges liggen langs de Sabierivier.

Maak een safari in een open safarivoertuig onder professionele begeleiding van uw ranger. Hij interpreteert het gedrag van de dieren en brengt u op een veilige manier zo dicht mogelijk bij hen. Per voertuig zijn maximaal zes personen toegestaan, waardoor u een intieme en exclusieve safari beleeft. Tinga Private Game Lodge wordt beheert door het gerenommeerde More Hotels in Zuid-Afrika.

1933 Lodge is een exclusief familiehuis van Lion Sands in het wildrijke reservaat van Sabi Sands in Zuid-Afrika. Het was deze plek, in het jaar 1933, die Guy Chalkley, een van de voorvaders van de More familie, meteen in zijn hart sloot. Hij vond dat Sabi Sands een natuurlijk erfgoed was dat gekoesterd moest worden.

In 2007 bouwde de More familie de 1933 Lodge. Eerst als eigen vakantiehuis in de ‘bush’, nu als private en exclusieve villa. Ideaal voor kleine groepen of families die van luxe en privacy houden. 1933 Lodge is als een Afrikaanse droom, waar gasten het Lion Sands erfgoed en de unieke safari’s uit eerste hand kunnen beleven.

AFRIKA LUXE LODGES

64

Page 67: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Savanna Lodge 2. Tinga Private Game Lodge3. Lion Sands 1933 Lodge4. Londolozi Private Game Reserve5. Shamwari Game Reserve6. Singita Boudlers Lodge7. Singita Ebony Lodge1, 2, 3, 4, 6, 7

5

genot van een vintage wijn. De nacht brengt een symfonie van Afrikaanse ‘bush’ geluiden. U hoort nog net hoe het gelach van een wakkere hyena u, in een hypnotiserend ritme, in slaap wiegt.

SINGITA BOULDERS LODGE

SHAMWARI GAME RESERVE

LONDOLOZI PRIVATE GAME RESERVE

SINGITA EBONY LODGE

Singita Boulders Lodge ligt centraal in het ‘Big Five’ wildgebied van het Sabi Sands Game Reserve, in een oeroud landschap van pure Afrikaanse wildernis. Onevenaarbare luxe en een intieme safaribeleving. Inspiratie voor de lodge werd gehaald uit de grote rotsen in de omgeving.

Aan 24 personen biedt deze luxe lodge een onderkomen. Door het gebruik van glazen wanden heeft u een maximaal zicht op de natuur. Weersafhankelijk dineert u in de gezellige lounge of in de unieke ‘boma’ onder de Afrikaanse sterrenhemel. Singita serveert smakelijke Bourgondische creaties. Voor de rustige moment tussen de safari’s is de moderne fitness of de spa ideaal.

Het malariavrije Shamwari Game Reserve is een van de grootste privéwildparken in de Oostkaap. Het park ligt op 45 minuten rijden van Port Elizabeth. U heeft een keuze uit maar liefst zeven unieke en smaakvolle lodges. De lodges verschillen van elkaar, u vindt beslist de lodge die het best aan uw wensen voldoet. Bijzondere activiteiten, zoals het ‘Wildlife Rehabilitation and Born Free’ centrum, het unieke safariprogramma voor kinderen, wandelsafari’s, massages, sterrenobservaties en safari’s met een open voertuig door het reservaat. Shamwari staat garant voor een authentiek Afrikaans safari-avontuur.

Ongetemd, spectaculair en op het ritme van de Afrikaanse ‘bush’, dit is de beleving die u in Londolozi zult ervaren. U bevindt zich hier in het hart van Sabi Sands, het wildrijkste natuurgebied in Zuid-Afrika.

Vier generaties en dertig jaar ecotoerisme hebben geleid tot hetgeen Londolozi vandaag de dag is, een uniek product. Safari’s die een gewone ‘bush’ beleving ver overstijgen. Uitmuntend op elk gebied; van de culinaire maaltijden tot de wildrijke safari’s. Het is het gebied bij uitstek waar u regelmatig luipaarden kunt observeren.

Singita Ebony Lodge ligt in het meest wildrijke gebied van Zuid-Afrika, in het Sabi Sands Private Game Reserve, een gebied van maar liefst 18.000 hectaren. Het is een plek, van zeldzame natuurlijke schoonheid en ultieme luxe, grenzend aan het wereldbekende Kruger National Park.

Singita Ebony Lodge heeft twaalf suites met een eigen plungepool, pure en authentieke charme. Vanaf het dek heeft u uitzicht op de Sandrivier, waar regelmatig dieren komen drinken. Verder heeft Singita een uitmuntende wijnkelder, een spa en een fitness. De safari's en de gidsen in Singita zijn van een hoge kwaliteit. Safari's maakt u in een open safarivoertuig. Of u kunt met uw ranger de 'bush' te voet verkennen.

LUXE LODGES AFRIKA

Reisadvies op maat? Bel: +31 (0) 346 - 24.40.60 of +32 (0) 3 - 451.14.00 65

Page 68: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Barefoot chic

Op blote voeten door het zand van Afrika’s mooiste stranden. Geniet van de zon op het exotische eiland Zanzibar. Mijmerend uitkijken op het turquoise water van de Indische Oceaan, snorkelen tussen een school cichliden in Lake

Malawi, duiken in het kristalheldere water rond de archipels voor de kust van Mozambique. Verken de tropische en kleurrijke onderwaterwereld van Afrika’s oceanen. Laat uw lichaam tot rust komen tijdens ontspannende yogamomenten of

BENGUERRA LODGE

MATEMWE LODGE AND MATEMWE RETREAT

KINONDO KWETU

Benguerra is een uniek paradijselijk eiland voor de kust van Mozambique. Het eiland wordt omgeven door het diepblauwe water van de Indische Oceaan. U beleeft hier ‘barefoot luxury’ in een prachtig kader. Het is een kleine, intieme lodge met een persoonlijke service, eenvoudige luxe in een rijke Oost-Afrikaanse & Arabische sfeer. Twee elegante 'Cabanas', tien luxe 'Casita’s', elk met een eigen plungepool en een buitendouche. De exclusieve villa bestaat uit twee kamers, een zwembad en een chef-kok die voor u heerlijke maaltijden bereidt. De kamers zijn in perfecte harmonie met de omgeving, bestaande uit inheemse bossen en op slechts enkele meters verwijderd van het strand.

Matemwe Lodge en het kleinere, luxe Matemwe Retreat liggen aan de meest idyllische stranden van Zanzibar. De Mnemba Atol ligt niet ver voor de kust en biedt spectaculaire duik- en snorkelmogelijkheden. Matemwe staat garant voor een ultieme strandbeleving: een ontspannen sfeer, vriendelijk personeel, massages, cocktails, zwembaden, duiken, snorkelen en overheerlijke maaltijden; visgerechten zijn de specialiteit.

Elk van de twaalf ruime chalets (Matemwe Lodge) en vier luxe villa’s (Matemwe Retreat) hebben een groot terras met uitzicht op de Indische Oceaan. Matemwe Lodge heeft twee zwembaden en de Retreat Villa’s hebben ieder een plungepool. Kinondo Kwetu is ‘thuis’ voor Ida en Filip Andersson. Een Zweedse familie die connecties heeft

met de beroemde Baron Blixen. Kinondo Kwetu wordt dikwijls beschreven als een ‘thuis weg van huis’; een paradijs voor diegenen die een meer persoonlijke accommodatie zoeken aan de Keniaanse kust. Gelegen op een rustig privéstrand ten zuiden van Diani. Van de buren gescheiden door rotsformaties en eindeloze stranden. Kinondo Kwetu wordt omgeven door een heilig woud en een geheiligd land, om die reden wordt het bescherm door het National Museum. De lodge biedt gevarieerde accommodaties aan, van cottages tot suites, elk omgeven door groene schaduwrijke tuinen en op maar enkele stappen van de witte zandstranden. Naast het zwemmen in een van de twee zwembaden en de Indische Oceaan, heeft Kinondo Kwetu een indrukwekkend aanbod aan activiteiten; van watersporten zoals kitesurfen, diepzeevissen, en Scuba Diving tot safari’s in het nabij gelegen Shimba Hills, paardrijden en yogasessies.

AFRIKA BAREFOOT CHIC

66

Page 69: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

32

1. Benguerra Lodge 2. Matemwe Lodge and Matemwe Retreat3. Kinondo Kwetu4. Medjumbe Private Island5. Azura on Beguerra Island6. Omali Lodge Luxury Hotel1, 5

6

4

massages. Heerlijk luieren op uw eigen terras naast de plungepool van uw prachtige villa. Laat u in vervoering brengen en ontdek de magische ziel van Afrika.

OMALI LODGE LUXURY HOTEL

AZURA ON BENGUERRA ISLANDMEDJUMBE PRIVATE ISLAND

Omali betekent ‘oceaan’ en ‘bron des levens’. Het is de ideale uitvalsbasis om de naturlijke schoonheid en de cultuur te ontdekken. São Tomé ligt in West-Afrika en ligt op de evenaar. Dit stijlvolle boutique hotel heeft airco suites voor honeymooners en families. Verder biedt het hotel een restaurant met internationale gerechten, barterras met strandzicht, 24u receptie, WiFi, wasservice, stoomkamers, tennisbanen, zwembad met bar, alsook een luchthaven en stad transferdienst.

Azura op Benguerra eiland in de Bazaruto-archipel, is het eerste eco-boutique retreat van Mozambique in partnership met de lokale gemeenschap. Als gast voelt u zich volledig op uw gemak; ongerepte stranden met helder wit zand en een sprankelende turquoise oceaan. De zestien villa’s liggen tussen de tropische begroeiing vlak aan het strand. Elke villa heeft haar eigen plungepool. Het heldere water van de oceaan zorgt voor uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Misschien ziet u de beschermde dugong of spot u dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden. Nergens anders ter wereld kunt u zo goed sportvissen naar de befaamde marlijn, zeilvis of tonijn.

Medjumbe Private Island is een waar plezier voor de levensgenieter. Als een fonkelend juweel ligt Medjumbe te midden van de Quirimbas eilandengroep, in het uiterste noorden voor de kust van Mozambique. Dit exclusieve eiland is slechts een kilometer lang en 500 meter breed. Het ultieme tropische eiland. Medjumbe heeft dertien strandchalets, perfect in harmonie met de natuur en met uitzicht op de azuurblauwe Indische Oceaan en haar maagdelijk witte zandstrand. De chalets zijn luxueus en met riet bedekt. Ze zijn voorzien van airco en hebben een eigen plungepool. In de hangmat heeft u rustig de tijd om even weg te dromen.

De gastfaciliteiten zijn exclusief en subtiel aanwezig, speciaal ontworpen met de bedoeling om u de privacy te geven die u verdient. Loungen rond het zwembad, een cocktail in de tropische bar of ontspannen in de loft met betoverende uitzichten. De wateren rond Medjumbe zijn uitstekend om in te duiken; onaangetaste koraalriffen en een fenomenale diversiteit aan zeeleven in deze heldere warme oceaan. Verder is het een paradijs voor snorkelaars. Ook kunt u er waterskiën, kajakken of eenvoudigweg van de ongerepte stranden genieten.

BAREFOOT CHIC AFRIKA

Voor bijzondere reizen en landencombinaties neemt u contact op met onze experts via [email protected].

67

Page 70: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel
Page 71: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Zanzibar

Page 72: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

FamilieUnieke familiemomenten, herinneringen uit Afrika om een leven lang te koesteren. Neem uw kinderen mee op avontuur naar dit fascinerende continent; als Masaikrijger op ‘jacht’ met een zelfgemaakte pijl en boog, het verzorgen van een olifant, sporen

identificeren in de ‘bush’ en samen voor de eerste keer op safari. Een verbaasde glimlach, een opgetogen kreet van verwondering… geen camera kan deze unieke momenten vastleggen. Laat u meeslepen in de mythische en heroïsche verhalen

SOMALISA CAMP

CAMP KALAHARI

ELSA'S KOPJE

In het hart van het Hwange National Park in Zimbabwe ligt Somalisa Camp. Een aanrader voor wie zoekt naar een unieke safari met de kans om dicht bij de majestueuze olifanten te komen. In de schaduw van de acaciabomen, op de rand van het seizoensgebonden overstromingsgebied, liggen de zes elegante tenten. Prachtige vergezichten en een verblijf in luxe tenten. Als bonus kunt u rekenen op een uitzonderlijke service en culinaire verwennerijen.

Met een verblijf in Camp Kalahari keert u terug naar de traditionele manier van de safaribeleving: in tenten. Ideaal voor diegenen die houden van een beetje avontuur zonder aan comfort en stijl te moeten inboeten. Het is een fantastische safaribestemming voor families met kinderen.

Activiteiten die u gedurende het hele jaar kunt doen: interactie met stokstaartjes, natuurwandelingen met Bosjesmannen als gids, safari’s op zoek naar het wildleven in woestijnachtig landschap, een bezoek aan de Chapman’s Baobab, spotten van vogels en natuurritten maken in de avond.

Tijdens het droogseizoen kunt u per ‘quad-bike’ over de zoutpannen rijden. In het regenseizoen vindt u in deze regio een bijzondere migratie van zebra’s en gnoes.

Elsa’s Kopje is vernoemd naar Elsa de leeuwin, beroemd geworden door het biografische boek en film ‘Born Free’ van George en Joy Adamson. Elsa’s Kopje is en blijft een van de meest elegante lodges in Afrika en heeft een prachtige ligging. De lodge is vanaf een afstand bijna onzichtbaar. Elsa’s ligt op de Mughwango heuvel en is in perfecte harmonie met haar rotsachtige omgeving. Het werd gebouwd boven de oorspronkelijke kampeersite van George Adamson, waar het ooit allemaal begon.

Elke cottage heeft een prachtig uitzicht. Bij het ontwerp werden natuurlijke elementen uit de omgeving opgenomen. Iedere cottage heeft een eigen badkamer. In het centrale gedeelte van de lodge vindt u een lounge, de eetruimte en de bar. Vanuit het zwembad kijkt u uit over de Meru-vlakten.

Elsa’s Private House is een exclusieve woning en ligt iets verder van de lodge verwijderd. Het heeft twee kamers met een eigen badkamer. De ruime lounge gaat naadloos over in de privétuin met zwembad. Elsa’s Honeymoon Suite heeft drie verdiepingen met een lounge en aangrenzende slaapkamer. Ook vanuit hier is het uitzicht fenomenaal.

AFRIKA FAMILIE

70

Page 73: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Somalisa Camp2. Camp Kalahari3. Elsa's Kopje4. Kwando Safaris5. Borana Lodge6. Planet Baobab7. Jaci's Lodges

12, 4, 6

3, 5

7

van een lang vervlogen tijd met authentieke tradities en bijzondere stammen. Geniet van elk moment. Unieke lodges op idyllische locaties, een onvergetelijke familiereis…

JACI'S LODGES

KWANDO SAFARIS

BORANA LODGE

PLANET BAOBAB

Jaci’s Lodges liggen in het immense malariavrije Madikwe Game Reserve in Zuid-Afrika. Jaci’s maakt haar belofte waar; warmhartig personeel met oog voor detail. Jaci’s levert een uitzonderlijke service en zorgt ervoor dat u onvergetelijke safari’s zult beleven die u nog levenslang zult koesteren.

Er zijn twee lodges, Safari en Tree Lodge. De accommodaties bestaan uit originele en sfeervolle kamers, waaronder ook familiekamers en suites tussen de boomtoppen. Elk met een echte safariziel. Hemelse maaltijden onder de verlichte sterrenhemel. Ideaal voor romantische safari’s, trouwerijen en familiegezelschappen.

Kwando Safaris heeft safarikampen van de Kalahariwoestijn tot de Okavango Delta in Botswana, met een gemeenschappelijk ding in overvloed; een rijke natuur en een grote diversiteit aan wildleven. De gezamenlijke oppervlakte bedraagt meer dan 405.000 hectaren waar het wild vrij kan migreren. De kampen zijn luxe en stijlvol en bieden unieke safari´s voor u en uw familie.

Kinderen krijgen al voor hun aankomst in Afrika een eigen informatiepakket over de bijzondere safari-activiteiten die hen te wachten staan. In het familie safaripakket is een eigen voertuig met safarigids inbegrepen. Kwando geeft ouders de gelegenheid om hun kinderen op een leuke en veilige manier kennis te laten maken met het ongerepte Afrika.

Persoonlijke service, dat is wat u kunt verwachten in Borana Lodge. Deze familiegerunde eco-lodge ligt in het immense Laikipia Plateau natuurreservaat. Omgeven door de met sneeuw bedekte bergtop en gletsjers van de Mount Kenya in het zuiden en een panorama van bergen en woestijnen in het noorden. Een idyllisch kader voor een mooie Afrika-beleving. De lodge is gebouwd met lokale bouwmaterialen en drooghout verzameld op het eigen domein. Toch is Borana uitzonderlijk comfortabel en luxe en in harmonie met de omgeving. U kunt het wild op verschillende manieren ontdekken: in een safarivoertuig, te paard, te voet of op een mountainbike. Stuk voor stuk bijzondere belevenissen. Het brengt u dicht bij zeldzame dierensoorten in hun natuurlijk leefgebied.

Baobabs staan als grote reuzen rond het sympathieke Planet Baobab Camp. Het combineert stijl met comfort zonder compromissen te sluiten in de authenticiteit. Het kamp bestaat uit traditionele 'Kalanga' hutten en heeft een funky bar en restaurant. Tevens vindt u hier misschien wel het grootste zwembad van de Kalahari.

Het hele jaar worden activiteiten aangeboden, waaronder begeleide ‘bush’ wandelingen en een bezoek aan een authentiek dorp, het spotten van grappige stokstaartjes en expedities naar de Nxai Pan.

Tijdens het droogseizoen kunt u per ‘quad-bike’ de zoutpannen verkennen en ter plaatse overnachten onder de sterrenhemel. Tijdens het regenseizoen vindt een kleine gnoe- en zebramigratie plaats.

FAMILIE AFRIKA

Voor meer informatie over onze bestemmingen, reissuggesties, hoogtepunten en de beste reistijd kijk op www.thikatravel.com.

71

Page 74: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Een parel aan zee

Een heerlijk strandgevoel met Afrikaanse flair. Een naadloze overgang tussen het chique state-of-the-art interieur en de tijdloze vergezichten buiten. Van uw luxueuze villa naar het verfrissende zwembad; met langzame

tred genietend van het moment en met uw blik op de eindeloze oceaan. Schoenen uit en al slenterend langs de zonovergoten stranden onder een staalblauwe hemel. Speel op een van de prachtige championship golfbanen, geniet

PEZULA RESORT HOTEL & SPA

BIRKENHEAD HOUSE

PRANA LODGE

THE OYSTER BOX

Uniek gelegen op de oostelijke rots van Knysna, tussen de lagune en de Indische Oceaan, bevindt zich het Pezula Resort Hotel & Spa. De ultieme combinatie van luxe in een prachtige natuurlijke omgeving. De 83 suites zijn verdeeld over smaakvolle villa´s, allen zijn voorzien van een balkon, ruime badkamer, walk-in en een comfortabele lounge met haardvuur.

De inheemse wouden nodigen u uit om een wandeling te voet of te paard te maken. U kunt kanovaren over de Noetzierivier naar het strand, waar u geniet van een heerlijke picknick in een van de afgelegen baaien. Met zowel een binnen- als buitenzwembad. En niet te vergeten; de uitgebreide spa en de 18-hole golfbaan.

Birkenhead House is boven op een klif gebouwd, waardoor u prachtige uitzicht heeft op de oceaan. De elf suites zijn luxueus en eigentijds. Een gratis hoteltransfer brengt u naar het centrum van Hermanus. U heeft een keuze aan activiteiten in de omgeving; wandelen, spotten van walvissen (seizoensgebonden), golfen op de mooiste golfbanen en duiken in een kooi naar de befaamde, grote witte haai. Verrukkelijke, internationaal getinte maaltijden worden u geserveerd. Een beetje verder gelegen van Birkenhead House ligt Birkenhead Villa; vijf suites in witte kleuren. Glamoureuze interieurs, informele sfeer en een prachtige ligging, dit maakt deze twee onderkomens tot een speciale beleving. Een perfecte plek om zowel van de oceaan als het strand te genieten.

Prana Lodge is de parel aan de Wild Coast, op 40 minuten van East-London in Zuid-Afrika. Op deze plek vindt u rust en sereniteit. De zeven luxe suites hebben elk hun eigen tuin en plungepool. Het Thai Wellness Centre & Spa biedt gespecialiseerde behandelingen, yoga en meditatie. Heerlijke gerechten worden geserveerd in de elegante eetlounge of rond het zwembad. U heeft directe toegang tot 21 kilometer ongerept strand.

The Oyster Box in Umhlanga is onbetwistbaar het icoon uit de hele omgeving. Vanuit het hotel heeft u direct toegang tot het strand en een eindeloos uitzicht op de Indische Oceaan. Dit gerenoveerde hotel behoort tot de tophotels in Zuid-Afrika.

Deze luxe accommodatie bestaat uit 86 individueel gedecoreerde kamers, suites en stijlvolle villa’s. Elk voorzien van de allernieuwste snufjes. De villa’s hebben een eigen plungepool en kijken uit over de exotische tropische tuinen. De magie van deze plek zal uw hart verwarmen en zal ervoor zorgen dat u een onvergetelijke tijd beleeft.

AFRIKA EEN PAREL AAN ZEE

72

Page 75: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Pezula Resort Hotel & Spa 2. Prana Lodge3. The Oyster Box 4. Birkenhead House5. Molori Clifton

23

4, 51

van een yogasessie op het strand of van een privé a diner met creaties door uw persoonlijke chef-kok. Misschien kunt u zelfs walvissen spotten. U kunt heerlijk cocoonen in serene luxe.

MOLORI CLIFTONMolori Clifton is de nieuwste creatie van de gerenommeerde ontwerper Kirk Lazarus. Het is het enige echt luxe retreat in Kaapstad. Deze accommodatie ligt aan het strand van Clifton, het meest mondaine strand in Zuid-Afrika. Na de exclusieve Molori Safari Lodge is Molori Clifton het tweede ontwerp van Lazarus in Zuid-Afrika. Met Molori Clifton is een nieuwe standaard van luxe en gastvrijheid geboren.

Met Molori Clifton, Molori Great Barrier Reef en Molori Beach House in Santa Monica heeft Molori Private Retreats een nieuwe categorie van gastvrijheid gedefinieerd: ‘luxe strandverblijven voor exclusief gebruik’. Molori Clifton is veel meer dan een ‘gewone’ villa ervaring. Vijftien voltijdse medewerkers maken deel uit van het Molori Clifton team; van chef-koks met wereldfaam, persoonlijke butlers en chauffeurs tot spatherapeuten en eigen conciërges. Zij bieden u een uitzonderlijke vakantie ervaring, uw kans om in een exclusieve boutique villa te verblijven.

Molori Clifton bestaat uit twee buitengewone privé strandvilla’s voor exclusief gebruik. The Clifton met zes suites (max. twaalf personen) en The Beach House met drie suites (max. zes personen). Voor The Beach House kunt u bijkomend The Villa Suite met drie extra suites (max. 6 personen) voor uw familie reserveren. Deze uitbreiding bevindt zich op de bovenste verdieping. De twee villa’s hebben hun eigen ingang.

Molori Clifton straalt pure luxe uit; ongeëvenaard design, comfort en originaliteit. Elke villa heeft een ‘Infinity Pool’, mediakamer en is uitgerust met de allernieuwste technologische snufjes. Elke suite is stijlvol ontworpen, ingericht met meubels en wereldse kunst.

Grote glazen wanden, het persoonlijke kenmerk voor Molori Retreats, creëren veel licht en zorgen voor een transparante overgang naar buiten toe. Hierdoor komt de nadruk te liggen op de spectaculaire natuurlijke omgeving.

In het Tswana betekent Molori ‘dromen’. En dit is precies wat u doet in Molori Clifton; het beleven van uw eigen droom, geheel op uw manier.

EEN PAREL AAN ZEE AFRIKA

Voor meer informatie en combinatiemogelijkheden kunt u terecht bij onze reisexperts. Email naar: [email protected].

73

Page 76: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Lake Malawi

Paradijselijk eilandgevoel

Bij namen van eilanden zoals Zanzibar en Seychellen denkt u meteen aan de azuurblauwe zee en ongerepte stranden. Ook zijn er enkele bijzondere plekken met een eilandgevoel zonder dat ze een eiland in een oceaan zijn,

zoals het pr ivé-eiland Sindabezi te midden van de Zambezir ivier in Zambia, of Pumulani aan Lake Malawi. Elegante accommodaties in een prachtig natuurlijk décor; hier geniet u van goddelijke maaltijden in een unieke

BOM BOM ISLAND RESORT

MUMBO ISLAND CAMPSINDABEZI ISLAND

NORTH ISLAND

Het exclusieve Bom Bom Island Resort ligt aan de noordelijke kust van het tropische eiland Principe. Een stukje paradijs in de Atlantische Oceaan, niet ver van Gabon. Waar in de dichtbegroeide regenwouden exotische vogels leven en u spelende walvissen vanaf de verlaten stranden kunt spotten.

Dit is tevens de plaats waar u kristalheldere watervallen vindt die uitmonden in de azuurblauwe oceaan, en waar de mensen erg vriendelijk zijn met een warm onthaal. Er zijn twee privéstranden. De accommodatie is comfortabel en smaakvol. Bom Bom ligt in een serene omgeving; een plek waar u beslist tot rust zult komen.

Mumbo Island is een ongerept tropisch eiland in de blauwe wateren van het Lake Malawi National Park. Dit park is pionier in de bescherming van zoetwatervissen. Omgeven door kristalhelder water en ontelbare soorten cichliden biedt Mumbo Island Camp nagenoeg de beste duik- en snorkelmogelijkheden in het zoete water van Lake Malawi en zelfs ter wereld.

Sindabezi Island is een idyllisch bush camp dat op haar eigen eiland in de Zambezirivier ligt. Vijf romantische en bijzondere chalets voor maximaal tien personen. De chalets zijn aan de voorzijde helemaal open met elk uitzicht op de rivier. Er is een dek gebouwd op een verhoogd houten platform, heerlijk om een paar uurtjes te ontspannen en te kijken naar het wildleven dat zich in en om de rivier afspeelt. Het ontwerp spreekt tot ieders verbeelding! Een bijzondere ervaring.

De meest exclusieve lodge van Wilderness Safaris is North Island in de Seychellen. North Island is een paradijselijk eiland voor de ‘happy few’. Een bijzondere plek. U wordt ontroerd in het diepste van uw ziel. North Island inspireert voor de rest van uw leven. De elf villa’s hebben een prachtig en uniek design. De lodge biedt maximale privacy. Er is een spa, een fitness, een duikcentrum van wereldklasse, een prachtig zwembad en al even mooie zandstranden.

AFRIKA PARADIJSELIJK EILANDGEVOEL

74

Page 77: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Sindabezi Island 2. North Island3. Mumbo Island Camp4. Bom Bom Island Resort

4

3

2

1

North Island, Seychelles

ambiance en van een persoonlijke service. Elke plek is een unieke plek. Ontspan en laat uw hart en ziel voeden door de magische ‘eiland’ energie.

PARADIJSELIJK EILANDGEVOEL AFRIKA

Bezoek onze website voor meer foto’s, landeninformatie, hotel- en reissuggesties www.thikatravel.com.

75

Page 78: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Op avontuurVer weg van huis, aan de andere kant van de wereld, op een plek waar bijna geen toeristen zijn, bijna ongewoon… Afgelegen, maar toch bijzonder comfortabel; kleine intieme luxe lodges met een uitmuntende service en al even bijzondere ervaringen.

Laat uw bewonderende blik over de eindeloze horizon glijden naar de weelderige waterwegen, de immense woestijn, de gebroken ondergrond van de magische zoutpannen en naar de grote horden dieren die over de vlakten denderen. Nagenietend van een aperitief

OLIVER'S CAMP

KALAHARI PLAINS CAMP

SAND RIVERS SELOUS

OL DONYO LODGE

Diep in het zuiden van het spectaculaire Tarangire National Park in Tanzania ligt Oliver’s Camp, misschien wel het best bewaarde geheim. Het is een ideale plek voor diegene die een echte 'bush'-beleving willen hebben. Het kamp ligt dichtbij de wildrijke Silale moerassen. Oliver’s Camp is een ecobushcamp met een persoonlijke en vriendelijke sfeer. U voelt zich als het ware een met de natuur. U kunt deelnemen aan exclusieve activiteiten zoals wandelsafari’s of het avontuurlijke ‘fly camping’, waarbij u logeert in kleine tenten te midden van de wildernis. Het kamp heeft slechts tien prachtige, ruime tenten, waar u kunt rekenen op maximale privacy. Het Oliver’s team zorgt beslist voor een onvergetelijke ervaring voor haar gasten!

Vanuit het Kalahari Plains Camp heeft u uitzicht op de immense zoutpannen en eindeloze horizonten met wolkenformaties aan het hemelfirmament. De lodge ligt in het desolate noordoostelijke deel van het Central Kalahari Game Reserve in Botswana. Deze plaats is bekend om zijn uitstekende flora en fauna. Het kamp bestaat uit tien canvas kamers. Een uitzonderlijke belevenis is een ‘sleep out’ op het dak van uw chalet. In deze regio vindt u ook unieke rotsschilderingen van Bosjesmannen.

Sand Rivers Selous ligt in de wijde bocht van de Rufijirivier in Tanzania. Het was Richard Bonham die in 1980 dit juweeltje ontdekte tijdens een van zijn wandelsafari’s. Hoewel hij de keuze had uit heel de noordelijke Selous, koos hij deze plek. Vanaf deze plek is het zicht op de Rufijirivier spectaculair.

Sindsdien is het een zeer geliefde lodge en biedt het prachtige safari’s. De lodge heeft acht cottages, ruim en gezellig. Omwille van de open voorzijde heeft u een prachtig uitzicht op de rivier. Beeld u zich eens in: 111.288 hectaren puur Afrika. Een plek waar de dieren vrij kunnen migreren

zonder gestoord te worden door horden toeristen in minibusjes. De authentieke savannes van Oost-Afrika enkel bereisd door een gelimiteerd aantal 4WD open safarivoertuigen. Voel het ritme van Afrika onder uw voeten wanneer u wandelt met expert spoorzoekers, of verken de 'bush' te paard met de Kilimanjaro op de achtergrond.

Na de exploratie van dit paradijs, een warme terugkeer naar een van de meest kleinschalige, luxe lodges van Oost-Afrika, waar een heerlijk bad of een frisse duik in uw eigen plungepool op u wacht. De warme gastvrijheid, de inspirerende immense vlakten, het overheerlijke eten en de goede service maken deze lodge bijzonder. Ol Donyo Lodge ligt in het hart van het wildgebied, op de hellingen van het Chyulu Hills National Park, tussen de nationale parken van Amboseli en West-Tsavo, in het zuidoosten van Kenia. De lodge heeft een rijke geschiedenis en een sterke passie voor natuurbehoud.

AFRIKA OP AVONTUUR

76

Page 79: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Oliver's Camp2. Sand Rivers Selous3. Kalahari Plains Camp4. Ol Donyo Lodge5. Chada Katavi6. Odzala

1

3

624

5

Skeleton Coast, Namibia

rond de dansende vlammen van het kampvuur. Een diepe zucht van voldoening en geroep van nachtelijke dieren in de verte. Het compileren van een eigen collectie met prachtige Afrikaanse herinneringen, een bijzonder avontuur.

CHADA KATAVI ODZALAKatavi National Park blijft een van de meest bijzondere wildlife belevingen in het westen van Tanzania. Ver weg van de bewoonde wereld. Het park heeft bijna een mythische status gekregen. Op de uitgestrekte vlakten in dit park vindt u misschien wel de grootste kuddes buffels in Oost-Afrika, tot in de duizendtallen.

De rivieren worden in grote getale bewoond door krokodillen en nijlpaarden. Waar u ook kijkt, overal vindt u wel een grazend, brullend, vechtend, parend of jagend dier. Uw safaridagen in Katavi zijn puur. In Chada Katavi vindt u de luxe die u zoekt en dit in deze wildrijke omgeving. Het kamp heeft twaalf bedden en is daardoor kleinschalig en intiem.

Odzala is een ‘once in a lifetime’ ervaring! U heeft het privilege en de sensatie om een van onze naaste verwanten, de westelijke laaglandgorilla, in hun natuurlijke habitat te observeren en om het bijzondere ecosysteem van een echt tropisch regenwoud te verkennen. Odzala ligt in het Odzala-Kokoua National Park in de Republiek Congo (Congo-Brazaville). Dit park is het op een na grootste tropische regenwoud ter wereld. Hier leeft de grootste populatie westelijke laaglandgorilla´s. Odzala heeft twee unieke intieme ecokampen: Lango Camp, vanwaar u zicht heeft over een typerende ‘bai’, en Ngaga Camp in het hart van het woud. Elk kamp heeft zes originele boomhuizen, geïnspireerd op de lokale pygmeebevolkingsgroepen.

OP AVONTUUR AFRIKA

Voor meer informatie of een persoonlijk reisadvies stuurt u een e-mail naar [email protected].

77

Page 80: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Malariavrije safari's

De prachtigste lodges te midden van de woeste wildernis; ze zijn een streling voor het oog. De malariavrije omgeving zorgt voor een extra aantrekkingskracht. Puur genieten, op zoek naar de ‘Big Five’, zonder de last van antimalaria

medicatie. Deze luxe safari lodges bieden een optimaal comfort; heerlijk eten, uitstekende wijnen, rustgevende wellness arrangementen en voortreffelijke wildobservaties. Overdag kunt u zich vergapen aan cheeta’s, neushoorns

HUNTER HOTELS

MADIKWE SAFARI LODGE

JACI'S TREE LODGEElk hotel dat behoort tot de Hunter Hotels collectie ligt op een uitzonderlijke locatie. Indien vermogend en welbereisd zijn dit de accommodaties die u zoekt, elk hotel en lodge staat garant voor een onvergetelijke beleving. Rijk aan karakter, mooi en weelderig met aandacht voor het kleinste detail, en een excellente service. Het gracieuze Country House en het romantische Tsala Treetop Lodge liggen tussen Knysna en Plettenberg Bay op de befaamde Tuinroute in Zuid-Afrika. Hunter Hotels heeft ook twee uitzonderlijke lodges in wildgebieden die malariavrij zijn: Gorah in een privéconcessie in het Addo Elephant National Park en Marataba in het Marakele National Park. Tsala en Gorah zijn trotse leden van Relais & Chateaux.

Madikwe Safari Lodge ligt in het gelijknamige malariavrije wildpark in Zuid-Afrika, maar liefst 65.000 hectaren en grenzend aan buurland Botswana. De twintig luxe suites liggen op een heuvel met zicht op de omliggende wildernis.

Grote ruimtes en sierlijke suites, maar toch met een intiem thuisgevoel en gedecoreerd met lokale kunst en prachtige stoffen. Het team is net een grote familie. Niets is hen teveel om uw verblijf en safaribeleving uniek en onvergetelijk te maken. Ook families met kinderen zijn welkom. Kinderactiviteiten en aangepaste safari’s worden hiervoor aangeboden zoals insectenjacht, sporen tracken en sterren kijken. Madikwe Safari Lodge is ook een prachtig kader om te huwen.

Jaci’s Tree Lodge is een unieke safari lodge in het malariavrije Madikwe Game Reserve in Zuid-Afrika. De lodge is gebouwd op een verhoogd platform, waardoor er een ‘boom gevoel’ gecreëerd wordt. Door de hogere ligging kunt u ook meer genieten van het rijke vogelleven.

De acht kamers worden met elkaar verbonden door houten loopbruggen en hebben zicht op de Maricorivier. Elk boomhuis is gemaakt uit natuurlijke materialen zoals rozenhout en riet, perfect in harmonie met de omliggende natuur. Elke kamer heeft een ‘king-size’ bed, een stenen bad en een buitendouche. Er is airconditioning voor de warme dagen en vloerverwarming voor de frisse winters.

AFRIKA MALARIAVRIJE SAFARI’S

78

Page 81: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Jaci's Tree Lodge 2. Hunter Hotels3. Madikwe Safari Lodge4. Tuningi Safari Lodge5. Busmans Kloof Wilderness Reserve 6. Samara Private Game Reserve

2

1, 3, 465

Samara Private Game Reserve, South Africa

en andere prachtige ‘bush’-wezens tijdens spannende safari’s. De warme gloed van het kampvuur maakt het diner een bijzondere beleving. Daarna heerlijk relaxen in uw suite met uitzicht op het wildpark.

SAMARA PRIVATE GAME RESERVETUNINGI SAFARI LODGE

BUSHMANS KLOOF WILDERNESS RESERVE

Samara Private Game Reserve is reeds meerdere malen bekroond met een prijs. Deze plek kan alleen in superlatieven beschreven worden. Genesteld in een amfitheater van omliggende bergen, in een wildgebied van meer dan 28.000 hectaren, ligt Samara. Een bijzondere plek in Zuid-Afrika waar het wild nog vrij kan bewegen. Drie elegant gerestaureerde boerderijen, Karoo Lodge, Mountain Retreat en Manor House, bieden plaats voor maximaal 38 personen. Alle suites zijn licht en luchtig en hebben airconditioning. Het team is welwillend al uw wensen te beantwoorden. Wat u hier beleeft, kan zo intens zijn dat het uw leven kan veranderen. U kunt hier wandelen met cheeta’s. Geniet van de luxe en van de safari´s in de malariavrije Oost-Kaap.

Tuningi Safari Lodge ligt in een prachtige vallei in het malariavrije Madikwe Game Reserve, vlakbij de grens met Botswana. Families met kinderen en pasgehuwden worden warm onthaald in Tuningi. Er zijn slechts vijf kamers, waarvan drie luxe suites en twee ruime familie units. Deze units hebben twee aparte slaapkamers en beschikken over een lounge, keukentje en een eetruimte met ruim buitenterras. Madikwe is het leefgebied van de ‘Big Five’, maar u kunt er ook wilde honden spotten.

Bushmans Kloof Wilderness Reserve is een ecologische oase genesteld aan de voet van de Cederbergen op 270 kilometer van Kaapstad. Oude zandstenen rotsformaties met een uitgebreide collectie Bosjesmantekeningen van grote historische waarde. De zestien luxe kamers en suites zijn smaakvol ingericht. Het interieur combineert etnische en oud-koloniale Zuid-Afrikaanse kunst. De kamers liggen in een pittoreske groene tuin wat een schril contrast vormt met het omliggende droge landschap.

MALARIAVRIJE SAFARI’S AFRIKA

Reisadvies op maat? Bel: +31 (0) 346 - 24.40.60 of +32 (0) 3 - 451.14.00 79

Page 82: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Stijlvol & design

Inspirerende accommodaties in een al even inspirerende omgeving, dat vindt u in Afrika. Een heerlijk geurende kop koffie in het vroege ochtendgloren. Uw kamer is gebouwd op de hoogste rots; de omvang van deze savanne en de

meanderende rivieren wordt nu pas echt duidelijk. Unieke interieurs met het gevoel dat de natuur tot in de kamer reikt. U verblijft in een serene ambiance van opulente luxe. Keuze te over; van een drie verdiepingen tellende suite met uitzicht

SINGITA LEBOMBO LODGE

THE OYSTER BAY HOTEL

BABYLONSTOREN

JACK'S CAMP

Spectaculaire landschappen, een overvloed aan dieren en overnachten in grote luxe middenin de wildernis, dat is Singita Lebombo Lodge. De lodge ligt in een privéconcessie binnen de grenzen van het nationale Krugerpark.

Statig en chique, onderscheidend van de ontwerpen van andere lodges. Gebouwd in mooie harmonie met haar omgeving. Spectaculair, op verhoogde platformen, grote ruimtes met veel lichtinval en een bijzondere architectuur. De vijftien suites hebben uitzicht op de N’wanetsirivier. Het zwembad ligt langgerekt tegen een klif. Singita Lebombo Lodge heeft een openluchtbar, stijlvolle lounges, een fitness en een spa.

The Oyster Bay Hotel ligt in de residentiële buitenwijk van Oyster Bay, in Tourre Drive in Dar es Salaam, Tanzania.

The Oyster Bay heeft acht ruime suites verdeeld over drie etages. Elke suite heeft een eigen balkon met zicht op de oceaan. Er is geen lift, maar het uitzicht vanaf de bovenste verdieping is de moeite waard om de inspanning te doen. Een heerlijk zeebriesje verstrekt het oceaangevoel. Voor de stijlvolle suites heeft u de keuze uit een ‘king-size’ tweepersoonsbed of uit twee eenpersoonsbedden. De suites hebben eveneens een gezellige lounge, een schrijftafel en een plasma TV. De badkamer beschikt over een vrijstaand bad, een ruime douche en een toilet.

Babylonstoren is echt uniek in haar soort! Het weerspiegelt de warme Afrikaanse gastvrijheid in een uniek landschappelijk kader. Hier vindt u verrassend originele kamers in oude, witte, historische gebouwen. De cottages en suites zijn ruim. Hoewel eenvoudig in witte kleuren voorziet het in alle luxe. De basis is modern, afgewisseld met antieke stukken en stijlvolle strakke afwerkingen.

Babylonstoren is een werkende boerderij te midden van de Zuid-Afrikaanse wijnlanden, al kan deze omschrijving niet de ziel weergeven die u hier aantreft. Grote plantages van druiven, pruimen, perziken, alsook een magnifieke groenten- en kruidentuin. Het innovatieve restaurant weet bijzondere creaties te maken van deze verse ingrediënten.

Jack’s camp is een oase van stijl en comfort in het hart van de Kalahari Desert in Botswana. Spectaculaire vergezichten, gidsen van topklasse, een safari in koloniale stijl en een uitstekende keuken… Een bijzondere safaribeleving niet te vergelijken met welk ander kamp. Een safari in Jack’s Camp is een complete woestijnervaring te onderscheiden in twee seizoenen: in het regenseizoen, ook het ‘Emerald Season’ genoemd, vindt hier de kleine zebra- en de gnoemigratie plaats, in het droogseizoen heeft u de mogelijkheid om de immense zoutpannen per ‘quad-bike’ te verkennen. Activiteiten die het hele jaar door aangeboden worden, zijn onder andere een ontmoeting met de grappige stokstaartjes, het spotten van de zeldzame bruine hyena, en wandelingen met Bosjesmangidsen.

AFRIKA STIJLVOL & DESIGN

80

Page 83: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Singita Lebombo Lodge 2. Babylonstoren3. Jack's Camp4. The Oyster Bay Hotel5. Shambala Private Game Reserve

12

3

4

5

op de oceaan, een tent in een typisch Afrikaans landschap waar u omgeven wordt door zebra’s en gnoes tot een exclusief eiland met luxueus ingerichte villa’s of een sympathiek gerestaureerd historisch landgoed. Ultiem design in Afrika.

SHAMBALA PRIVATE GAME RESERVEShambala Private Game Reserve heeft een oppervlakte van maar liefst 12.000 hectaren; een natuurlijk landschap in de Limpopo provincie in Zuid-Afrika. De filosofie van Shambala is het behouden van de natuurlijke staat van het landschap, waar wilde dieren zich thuis voelen. Achter elke heuvel en achter elke bocht ontdekken de enthousiaste fotografen een nieuw wildtafereel. Shambala kan de ‘Big Five’ tot haar dieren rekenen: olifant, buffel, zwarte en witte neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast zijn er nog talloze antiloopsoorten waaronder de zeldzame sabelantiloop, zwarte impala en de tsessebe. U vindt er ook de Kaapse bergzebra’s, cheeta’s, gevlekte hyena’s, nijlpaarden en een unieke populatie van nijlkrokodillen. Tevens is er een rijk vogelleven en een grote variëteit aan insecten. Door haar idyllische ligging wordt Shambala Private Game Reserve ook wel als het aards paradijs omschreven. Shambala weeft een magisch web dat bezoekers laat verlangen om terug te keren en de ervaring opnieuw te laten beleven.

Zulu Camp biedt haar gasten een onvergetelijke safaribeleving. Met de rivier die door het kamp vloeit en de adembenemende uitzichten is deze plek idyllisch te noemen. Zulu Camp is ontworpen volgens de bouwstijl van een typisch Afrikaans dorp; natuurlijke bouwmaterialen en rieten daken in de vorm van een honingraat. De chalets worden van elkaar gescheiden door de stromen van de nabijgelegen rivier. Bij aankomst wordt u aan de ingang van Zulu Camp verwelkomd. Deze ingang leidt u naar de open ‘lapa’; een plek waar in het verleden de stamhoofden samenkwamen voor belangrijk overleg. In het hoofdgebouw bevindt zich een bistro en bar. Aangrenzend is er een verfrissend zwembad met zicht op de rivier en rotsformaties. In de lounge kunt u zich ontspannen met een boek, of gewoon heerlijk niets doen en genieten van het uitzicht. Twee lange houten tafels nodigen u uit voor een Afrikaans diner.

Bij Shambala bepaalt u zelf hoe u uw tijd op uw eigen manier invult. U kunt ervoor kiezen om de dag te beginnen met een safari, gevolgd door een ontspannen ontbijt of een verfrissende duik in het zwembad. Op koelere dagen kunt u genieten van de gezellige open haard in de comfortabele lounge. ’s Avonds is het heerlijk vertoeven onder de Afrikaanse sterrenhemel, in de gezellige warmte van het open vuur.

STIJLVOL & DESIGN AFRIKA

Voor bijzondere reizen en landencombinaties neemt u contact op met onze experts via [email protected].

81

Page 84: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel
Page 85: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Samara Private Game Reserve, South Africa

Page 86: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Authentieke bush camps

Het begin van de dag kondigt zich aan. Met het gezang van vogels op de achtergrond is het aangenaam ontwaken in uw tent. Een eerste blik bij het ochtendgloren over de tijdloze vlakten van Afrika. Een heerlijke buitendouche in de warmte

van de eerste zonnestralen. Het avontuur kan beginnen! Gidsen, spoorzoekers, kampeigenaren… allen zorgen ze ervoor dat u een authentieke ervaring in de ‘bush’ beleeft. Een ontmoeting met de bewoners van het park: olifanten, neushoorns,

OL PEJETA BUSH CAMP

NOTTEN’S BUSH CAMP

UMLANI

BUSANGA BUSH CAMP

Ol Pejeta Bush Camp is een traditioneel safarikamp waar u overnacht in ruime tenten. Het kamp ligt op de oevers van de Ewaso Nyiro rivier in het 40.500 hectaren grote Ol Pejeta Conservancy, met de grootste neushoornpopulatie van Oost-Afrika. Het heeft de hoogste dier/land ratio in Kenia. Dat maakt Ol Pejeta een begeerde safaribestemming, het hele jaar door. Het is het enige kamp in Laikipia dat door de eigenaars, Alex en Diana Hunter, zelf gerund wordt, dit maakt uw verblijf nog persoonlijker. De safaribeleving in Ol Pejeta wordt door gasten regelmatig beschreven als het ‘echte Afrika’. Het kamp heeft een waaier aan activiteiten, zoals safari’s in een voertuig en interactieve activiteiten die u meer bewust maken van de belangrijkheid van natuurbehoud.

Notten’s is een van de leukste lodges in Zuid-Afrika die door de familie zelf wordt gerund. Als een goed bewaard geheim ligt het verscholen in het hart van het Sabi Sands Private Game Reserve. Het is nagenoeg de oudste lodges in het reservaat en heeft de authenticiteit en charmes van een traditionele safaribeleving behouden, onder andere door de bewuste keuze te maken om geen elektriciteit toe te laten. De lodge straalt een natuurlijke elegantie uit. Iedere suite heeft een prachtig uitzicht. ‘s Avonds wordt het kamp verlicht met romantische kaarsen en lantaarns. Een magische sfeer. In de spa kunt u volledig tot rust komen en genieten van ontspannende therapeutische massages of van een verfrissende duik in het zwembad.

Umlani is een echt bush camp. Eenvoudig, maar een authentieke safaribeleving in Timbavati, een van de meest bekende privéwildgebieden in Zuid-Afrika. De hutten zijn gebouwd uit natuurlijke materialen; tussen u en de Afrikaanse wildernis bevindt zich enkel een traditioneel rieten structuur.

Elektriciteit ontbreekt in het kamp, waardoor het ’s avonds romantisch verlicht is met olielampjes. Umlani is ideaal voor wie houdt van avontuur, romantiek en heerlijke maaltijden. Een bijzondere Afrikaanse safari-ervaring. Met een goede prijs-kwaliteit verhouding wordt Umlani door 94% van haar gasten beoordeeld als ‘excellent’.

Busanga Bush Camp ligt in de Busanga Plains, in het noorden van Kafue National Park. U verblijft er in een van de vier goed uitgeruste tenten. De lounge bestaat uit canvas en kijkt uit over de vlakten.

U kunt deelnemen aan safari’s per open voertuig, wandelsafari’s en avondsafari’s in een wildgebied met een van de grootste diverse landschappen in Zambia. De safari-activiteiten worden begeleid door goed opgeleide gidsen. Busanga staat bekend om haar spectaculaire zonsopgangen, doordat er vaak een lange sliert van mist boven de vlakten hangt. Bij de eerste zonnestralen verdwijnt deze al snel en ziet u de lechwes in de vlakten grazen.

AFRIKA AUTHENTIEKE BUSH CAMPS

84

Page 87: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Ol Pejeta Bush Camp 2. Notten's Bush Camp3. Umlani4. Busanga Bush Camp5. Davison's Camp6. Little Makalolo

1

2, 36, 5

4

impala’s, nijlpaarden, giraffen, cheeta’s, leeuwen en gnoes. ’s Avonds na het diner, rond het gezellige kampvuur komen de spannende verhalen boven. De sfeer van een echt bush camp.

LITTLE MAKALOLO

DAVISON'S CAMP

Little Makalolo ligt in een van de beste safarigebieden van Zimbabwe in het Hwange National Park. Dit is de ideale plek als u van intieme lodges en van de sereniteit van de ‘bush’ houdt.

De lodge heeft zes tenten, met zowel een binnen- als buitendouche en ligt in de verkoelende schaduw onder de bomen. Tijdens de siësta kunt u vanuit de lodge genieten van het wild dat aan de waterplas komt drinken. Activiteiten bestaan uit safari’s met een open voertuig en begeleide ‘bush’ wandelingen. In dit deel van het park vindt u een aanzienlijk aantal waterpoelen die, voornamelijk tijdens de wintermaanden, een grote aantrek van dieren kent.

Davison’s Camp ligt diep verscholen in het Hwange National Park in Zimbabwe te midden van de Linkwasha concessie. Dit is een van de wildrijkste gebieden van het hele park. Het tentenkamp laat zich typeren door het klassieke Afrikaanse karakter; ruime units in de schaduw van Mopanebomen. Vanuit het zwembad, de lounge en de tenten heeft u zicht op de vlakten en de productieve waterpoel.

U kunt deelnemen aan de verschillende activiteiten: safari’s in een open voertuig of vroege ochtendwandelingen. Tijdens de siësta kunt u vanaf uw terras genieten van de dieren die aan de waterpoel komen drinken. Een mooi tafereel. In de Linkwasha concessie kunt u gedurende het hele jaar goed wild spotten, waaronder leeuwen, grote kuddes olifanten, buffels, luipaarden, witte neushoorns, gevlekte hyena’s, giraffen, sabelantilopen, blauwe gnoes, impala’s, water- en rietbokken.

AUTHENTIEKE BUSH CAMPS AFRIKA

Voor meer informatie over onze bestemmingen, reissuggesties, hoogtepunten en de beste reistijd kijk op www.thikatravel.com.

85

Page 88: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Traditionele safarikampen

Hoe kan het beter dan uw Afrikaanse avontuur te starten in een traditioneel safarikamp; luxe tenten perfect gecamoufleerd middels natuurlijke kleuren, in de schaduw van Acaciastruiken. Ideaal om nietsvermoedende wilde dieren dicht

bij het kamp te krijgen. Masaikrijgers hebben hun vaardigheden om dieren te spotten bijna tot een vorm van levenskunst gemaakt. Klassieke safarikampen stralen de sfeer uit van vervlogen safaridagen, maar dan in aangepaste luxe

CHEETAH PLAINS

JOCK SAFARI LODGE

SHUMBA CAMP

Cheetah Plains ligt in het Sabi Sands Game Reserve, wereldbekend om het spotten van de ‘Big Five’ in Zuid-Afrika. Deze kleinschalige lodge straalt een intieme en exclusieve sfeer uit. Cheetah Plains biedt een uitstekende service.

Het ontwerp is eigentijds met etnische tinten. De acht stijlvolle chalets zijn luxueus en liggen verspreid in de tuin en zijn mooi geïntegreerd in de Afrikaanse ‘bush’. Ze beschikken allen over airconditioning, muskietennet en telefoon. In combinatie met safari's in een open voertuig en te voet wordt dit een zalige safaribeleving!

Aan de samenvloeiing van de Mitomeni- en Biyamitirivier, in het zuiden van het Kruger National Park, ligt Jock Safari Lodge. De lodge bevindt zich op 35 kilometer van de Skukuza airstrip en op 150 kilometer van Kruger Mpumalanga International Airport. De twee sympathieke lodges van Jack Safari Lodge, te weten Main & Little Lodge, nemen u mee naar de tijd van de eerste kolonisten. De lodges zijn vernoemd naar de hond die de kolonist Fitzpatrick meenam op zijn avontuur door deze regio. U maakt samen met een professionele ranger safari’s in een open safarivoertuig, kikker- en wandelsafari’s. Deze regio wordt beschouwd als een van de beste safarigebieden van het Krugerpark.

Shumba Camp ligt in het hart van de bijna magische Busanga Plains in het noorden van het Kafue National Park in Zambia. Dit is het woongebied van honderden rode lechwe-, puku-, hartebeest- en roanantilopen, alsook de zeldzame oribiantilopen. Kuddes gnoes, zebra’s en buffels bewandelen deze uitgestrekte vlakten naarmate het droogseizoen vordert. Genoeg keuze voor de roofdieren, waaronder de wilde honden, de cheeta’s en de leeuwenfamilies.

Shumba Camp heeft zes ruime, luxe safaritenten gebouwd op een verhoogd houten platform. Iedere tent heeft een spectaculair uitzicht op de soms mistige vlakten van Busanga. De badkamer heeft zowel een binnen- als een buitendouche. De centrale lounge heeft prachtige vergezichten. Ideaal om te genieten van de prachtige zonsopgangen. U kunt buiten dineren onder de grote vijgenboom of in de gezellige 'boma'. De meeste maaltijden worden voor u bereid op het open vuur, dit geeft een extra dimensie aan de totale safaribeleving.

AFRIKA TRADITIONELE SAFARIKAMPEN

86

Page 89: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Cheetah Plains2. Jock Safari Lodge3. Shumba Camp4. Elephant Pepper Camp5. Chitabe Camp6. Savuti Camp7. Dumatau Camp1, 2

4

35, 6, 7

versie; Egyptische katoenen bedlakens, warme douches. Kortom prachtige wildlife momenten en spannende verhalen. U bent de hoofdpersoon in uw eigen Afrikaanse safariroman. Uw ‘Out of Africa’-moment!

CHITABE CAMP

SAVUTI CAMP

DUMATAU CAMP

ELEPHANT PEPPER CAMP

Chitabe Camp ligt op een prachtig eiland middenin een wildrijk gebied in de schaduw van oude bomen ten zuidoosten van de Okavango Delta.

De acht ruime Meru-tenten zijn gebouwd op een verhoogd houten platform. De badkamer heeft zowel een binnen- als een buitendouche. Het centrale gedeelte van de lodge bestaat uit een lounge, eetruimte en een bar. Vanaf het dek heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende ‘bush’. Een frisse duik in het zwembad zorgt voor de nodige afkoeling op het heetst van de dag. U kunt deelnemen aan ochtend- en avondsafari’s, natuurwandelingen of genieten van de vogels in dit vogelrijke gebied.

Savuti Camp ligt in een afgelegen deel van de Linyanti concessie langs de Savute Channel in het noorden van Botswana. Het kamp ligt op ongeveer zeventien kilometer stroomafwaarts van de Zibadianja lagune, de bron van de Savute Channel. Dit intieme kamp heeft zeven zeer ruime tenten. Ze zijn op een verhoogd platform gebouwd en hebben uitzicht op de Savute Channel.

DumaTau Camp ligt in de schaduw van mangosteenbomen en kijkt uit over een lagune met nijlpaarden. De lodge ligt dicht bij de bron van de Savuti Channel in het westelijke deel van de Linyanti in Botswana.

Safari’s langs dit kanaal vormen dan ook een van de hoogtepunten tijdens uw verblijf in DumaTau Camp. U kunt deelnemen aan zowel ochtend- als avondsafari’s, korte begeleide ‘bush’ wandelingen of genieten van een bootsafari.

Elephant Pepper Camp ligt in de beschermde Mara North concessie, grenzend aan het Masai Mara National Park, een van de meest wildrijke gebieden in Kenia. De lodge is een van de oorspronkelijke en kleinschalige tentenkampen in de 'Greater Masai Mara'. Het ligt in het hart van de Afrikaanse bush, ver weg van de andere lodges. De negen canvastenten (inclusief honeymoontent) zijn comfortabel en hebben een eigen badkamer met doorspoeltoilet en een traditionele safaridouche. Elephant Pepper Camp biedt haar gasten een authentieke safaribeleving. U geniet van uitgebreide safari’s in de beste 4WD-safarivoertuigen en u neemt deel aan de meest unieke safaribelevingen ter wereld. Wanneer u na uw avondsafari terugkeert naar het kamp wacht er een heerlijk diner. Niets gaat er boven het nagenieten met een wijntje rond het open vuur en luisteren naar de nachtelijke geluiden uit de 'bush'. Elephant Pepper Camp brengt mensen terug naar de natuur; geen verkeersdrukte, geen torenhoge gebouwen… enkel maar beelden en geluiden van het echte Afrika.

TRADITIONELE SAFARIKAMPEN AFRIKA

Voor meer informatie en combinatiemogelijkheden kunt u terecht bij onze reisexperts. Email naar: [email protected].

87

Page 90: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Luxe tentenkampen

Geef u over aan de magische aantrekkingskracht van de open Afrikaanse savannes en het stijlvolle verblijf in uw tentenkamp. Geniet vroeg in de ochtend van een heerlijk kopje koffie in bed of van een frisse douche na uw ‘warme’ safari. Met luxe

badproducten, zijdezacht beddengoed en culinaire verwennerijen, die u zeker zult waarderen. Laat u verwonderen door de diepgaande kennis van uw lokale gidsen, die dit tijdloze landschap tot in detail kennen. Uw hartslag stijgt wanneer de

SINGITA SABORA TENTED CAMPHet gehele gebied van Singita Grumeti Reserves heeft een oppervlakte van 142.000 hectaren en ligt aan de westelijke doorgang van de legendarische Serengeti in Tanzania. Singita Grumeti Reserves werd uitgeroepen tot nummer een op de begeerde ‘Travel & Leisure World’s Best Awards van Top 100 Hotels Overall’.

Het volledige plaatje van uw safaribeleving is van hoge kwaliteit; van goede wildobservaties met hoogopgeleide gidsen en culinaire verwennerijen tot de bijzondere vormgeving van de suites. Buiten uw safari’s in een open voertuig neemt u deel aan begeleide wandelsafari’s. Verder kunt u de 'bush' te paard verkennen, een partijtje tennissen met een Masai als scheidsrechter, of heerlijk relaxen in de spa.

Singita Sabora Camp ligt te midden van de ongerepte en uitgestrekte Afrikaanse vlakten. Het roept een vleug van romantiek, 'bush' intriges en een authentieke exploratie op.

Singita Sabora Camp straalt een sfeer uit van safari’s rond 1920. Het was een tijd van ontdekkingsreizigers die hun eerste stappen in de Afrikaanse wildernis zetten. Negen luxe tenten aangepast aan dit thema liggen verspreid in de open vlakten. Smaakvol ingericht met afwerkingen in mahoniehout, Perzische tapijten, zijden gordijnen en andere verfijnde materialen.

Na een spannende safari kunt u genieten van de zon die langzaam verdwijnt achter de horizon, terwijl dieren drinken uit de waterpoel. Een mooi tafereel. Chef-koks schotelen u hun beste creaties voor. Aangepaste wijnen worden geserveerd. Dineren gebeurt telkens op een bijzondere plek, meestal onder de Afrikaanse sterrenhemel met een prachtige symfonie van de nachtelijke dierengeluiden op de achtergrond.

Singita Grumeti Reserves draagt een 'Responsible Wildlife Conservation' filosofie uit. Toerisme met een lage impact op de natuur en uitgebreide programma’s om de lokale gemeenschap de belangrijkheid van natuurbehoud bij te brengen.

AFRIKA LUXE TENTENKAMPEN

88

Page 91: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Singita Sabora Tented Camp 2. Savute Elephant Camp3. Zarafa Camp4. Mara Plains Camp

1 4

2, 3

brullende leeuwen en trompettende olifanten van nabij te horen zijn. U zult zeker geboeid zijn door de eeuwenoude landschappen, de exotische dieren en de rijke culturen van Afrika!

SAVUTE ELEPHANT CAMP

ZARAFA CAMP

MARA PLAINS CAMP

Op de oevers van het stromende Savuti kanaal ligt Savute Elephant Camp, de ideale basis om in de omgeving op exploratie te gaan. Unieke interacties tussen de wilde dieren zorgen soms voor dramatische en spectaculaire taferelen. In dit gebied zijn er grote kuddes olifanten en leeuwen, maar ook hyena’s komen hier voor. De beste periode om dit te aanschouwen is van augustus tot oktober; dan is het droog in het Chobe National Park.

Zarafa Camp ligt in het 129.500 hectaren Selindareservaat in het noorden van Botswana. Deze intieme, exclusieve lodge behoort tot een van de mooiste accommodaties in Botswana en straalt pure wereldklasse uit. Zarafa Camp ligt op een seizoensgebonden eiland op de zuidelijke oevers van de Zibadianjalagune, aan de bron van de waterrijke Savute Channel.

U verblijft in een van de vier ruime canvassuites. De suites zijn gebouwd op een verhoogd houten platform, comfortabel gepositioneerd in de schaduw van typerende Afrikaanse ebbenbomen. Vanaf uw privéveranda kijkt u uit over de immense savanne. Activiteiten in dit prachtig natuurgebied tarten de verbeelding… te voet, per 4WD-safarivoertuig of met een unieke ponton.

Mara Plains Camp ligt in het hart van het grootste leefgebied van roofdieren in Afrika, de Olare Orok Conserancy privéconcessie. Dit gebied grenst aan het Masai Mara National Park. Er gaat geen nacht voorbij of u hoort het brullen van een leeuw, een luipaard in het kamp of een cheetah op de nabijgelegen savanne. Dit luxe safarikamp bestaat uit zeven luxe canvastenten op een verhoogd platform met uitzicht over het bijzonder Keniaans savannegebied. Mara Plains behoort tot een van de kleinste en meest persoonijke lodges in de Masai Mara regio.

In Mara Plains Camp vermijdt u de toeristische drukte van het Masai Mara National Park. U heeft toegang tot 12.140 hectaren privéconcessie met weinig toerisme, alsook tot de immense vlakten van het 151.757 hectaren Masai Mara. Mara Plains Camp biedt wellicht de grootste variëteit aan activiteiten in vergelijking met de rest van de Mara; vroege ochtend en late namiddagsafari’s, avondsafari’s, ballonsafari’s, bezoeken aan authentieke lokale dorpjes en ongeëvenaarde toegang tot voortreffelijke wildgebieden.

LUXE TENTENKAMPEN AFRIKA

Bezoek onze website voor meer foto’s, landeninformatie, hotel- en reissuggesties www.thikatravel.com.

89

Page 92: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Linyanti, Botswana

Onder canvasVanuit uw canvas ‘paleis’ hoort u opmerkelijke geluiden gedurende uw eerste nacht in Afrika. U realiseert zich dat u nergens ter wereld op deze manier kunt ‘kamperen’, want de geluiden die u hoort zijn afkomstig van olifanten en leeuwen,

van knorrende nijlpaarden en van andere wilde dieren in de Masai Mara, Chobe, Hwange of het Krugerpark. Doordringende geuren prikkelen uw neus; een geur van stoffig zand, gemengd met geurige grassen en de houtskooldampen van het

RICHARD'S CAMP

LINYANTI BUSH CAMP

SAILE TENTED CAMP SOMALISA ACACIA

Aan de rand van het woud, met uitzicht op de uitgestrekte vlakten van de Masai Mara, ligt Richard’s Camp. Het is een afgelegen en kleinschalig kamp. De Masai Mara biedt prachtige landschappen en een even indrukwekkend wildleven. De wilde dieren kunnen zich hier nog vrij bewegen. Richard’s Camp heeft acht ruime tenten gemeubileerd in de kenmerkende safaristijl.

De zonnepanelen dragen bij tot het ecologische karakter; water wordt verwarmd en verlichting is 24 uur beschikbaar. De kundige gidsen zorgen voor gevulde dagen met adrenalinevolle safari’s. Aan het einde van de dag is het heerlijk genieten van een warme douche en een cocktail rondom het open vuur, gevolgd door een driegangen menu onder een verlichte sterrenhemel.

Linyanti Bush Camp is een klein, luxe en intiem tentenkamp met slechts plaats voor twaalf personen. Het kamp ligt op de oevers van het Linyanti moeras, aan de westelijke grens van het Chobe National Park in Botswana. Ideaal voor kleine groepen die op zoek zijn naar een persoonlijke safaribeleving, weg van de toeristische plekjes.

Vanuit het kamp maakt u safari’s in een open voertuig, te voet en per 'mokoro'. Vissen kan op speciaal verzoek.

Saile Tented Camp is een klein tentenkamp met slechts vier ruime Merutenten.

Dit kamp ligt op de oevers van de Linyanti rivier en grenst aan het Chobe National Park. Ideaal voor kleine groepen en families. De focus ligt op het intiem en comfortabel beleven van het ‘wilde Afrika’ op de meest bijzondere en afgelegen plekken in de wildernis.

Somalisa Acacia ligt in het Hwange National Park in Zimbabwe, vlak naast Somalisa Camp. Het kamp is speciaal ontworpen voor families en kleine groepen tot maximaal acht personen. Er zijn vier tenten, waarvan een familietent. De eenvoudige, maar toch zeer comfortabele en ruime tenten zijn op een iets verhoogd houten platform gebouwd in de schaduw van de hoge acaciastruiken.

Vanuit het kamp heeft u zicht op een kleine waterpoel, waar op regelmatige basis dieren komen drinken, waaronder buffels, olifanten, kudu’s, zebra’s, giraffen en leeuwen.

AFRIKA ONDER CANVAS

90

Page 93: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Linyanti Bush Camp2. Saile Tented Camp3. Richard's Camp4. Somalisa Acacia5. Linyanti Ebony6. Tanda Tula Safari Camp

3

641, 2, 5

Wildebeest Migration

smeulende kampvuur. Een verlichte sterrenhemel, zoals het alleen in Afrika te zien is. Een stiekeme glimlach, uit puur genot, bij uw eerste ‘slapen onder canvas’ in de ongetemde wildernissen van Afrika.

TANDA TULA SAFARI CAMPLINYANTI EBONYIn het hart van het Timbavati Private Game Reserve in Zuid-Afrika ligt Tanda Tula, een van de mooiste tentenkampen in de Afrikaanse wildernis, met een warme gastvrijheid en Bourgondische keuken. De twaalf luxe tenten liggen verscholen tussen de bomen op de oevers van de (meestal droge) rivier. Vanaf uw terras ziet u regelmatig wilde dieren in de buurt van de rivierbedding.

Hoog opgeleide rangers en spoorzoekers staan garant voor een prachtige safaribeleving. Tanda Tula is gespecialiseerd in wandelsafari’s waarbij u overnacht in de ‘bush’. Zo beleeft u de wildernis pas écht: te voet en de kans dat u dicht bij dieren komt.

Linyanti Ebony is speciaal ontworpen voor kleine groepen en families. Slechts drie tenten met allen een eigen badkamer. Daarnaast is er ook een familietent met buitendek. De inrichting van de tenten van Linyanti Ebony is van een hoge standaard en combineert de Afrikaanse cultuur met antiquiteiten uit de koloniale tijd. Gedurende uw verblijf geniet u van gastronomische maaltijden. U kunt deelnemen aan safari’s in open voertuigen, begeleide wandelsafari’s of heerlijk ontspannen het wild observeren vanuit een gecamoufleerde ‘hide’. Daarnaast worden u 'mokoro' tochten aangeboden en op verzoek kunt u gaan vissen in de Chobe rivier. Linyanti Ebony biedt u ultieme en authentieke safari’s in Botswana.

ONDER CANVAS AFRIKA

Reisadvies op maat? Bel: +31 (0) 346 - 24.40.60 of +32 (0) 3 - 451.14.00 91

Page 94: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Cosmopolitan chic

Eigentijds design in de boutique stadhotels, in luxe suites aan de mondaine stranden van Kaapstad en de hippe hotels op het Afrikaanse continent. Een schitterende mix van strakke vormen, retro, lokale stoffen, decoraties en digitale snufjes.

Geniet van cocktails in trendy lounges met chique elementen van neon, glas en geborsteld metaal. Heerlijk relaxen in een ‘chaise longue’ met een bewonderend oog voor abstracte, Afrikaanse kunst. Slapen in moderne buitenwijken zoals

POD CAMPS BAY

THE PEECH HOTEL

AFRICAN PRIDE TRIBE HOTEL

POD Camps Bay, wellicht het meest trendy boutique hotel van Kaapstad, ligt op wandelafstand van het hipste strand van Zuid-Afrika. Perfect in balans: de ruwe houten structuren die overlopen in stenen en glazen wanden. Elegant en chique, zo typeert zich deze strandbestemming. Vijftien moderne suites met berg- of zeezicht. Minimalistisch ingericht, strakke lijnen en erg smaakvol.

‘s Ochtends wordt uw parasol op het strand van Camps Bay klaar gezet. POD is opgenomen in de ‘Condé Nast Hot List’ en vindt haar plaats in de ‘Tatler’s 101 beste hotels ter wereld’.

Een ecochique boutique hotel, dat is The Peech Hotel in Melrose, Johannesburg. Het hotel heeft zestien gastenkamers die verspreid liggen in de weelderige groene tuin. U kunt lunchen en dineren in het bistro restaurant. The Peech Hotel harmonieert een chique design met ecovriendelijke oplossingen, zoals verwarming door zonne-energie en het recyclen van water.

Met deze milieuvriendelijkheid heeft The Peech Hotel het certificaat voor ‘Fair Trade in Tourism’ gekregen. Ook werd het genomineerd als ‘Leading Boutique Hotel’ in Zuid-Afrika gedurende de laatste vier jaren tijdens de World Travel Awards. Condé Nast omschrijft deze plek als ‘eigentijds, prikkelend en Afrocentrisch’. De buitenwijken Sandton, Rosebank en Melrose Arch liggen op slechts tien minuten rijden.

Het African Pride Tribe Hotel is een van de meest luxe hotels in de diplomatieke wijk van Nairobi, hoofdstad van Kenia. Het ontwerp is geïnspireerd door het Afrikaanse Erfgoed. In Tribe vindt u een prachtige kunstcollectie en meubelstukken, met de hand vervaardigd, zorgvuldig geselecteerd uit het hele continent. Elk van de 137 kamers is zo verschillend in vergelijking met enig ander hotel ter wereld. Het neemt u mee in een wereld waar chique en hip gangbaar is, met oog voor het kleinste detail.

AFRIKA COSMOPOLITAN CHIC

92

Page 95: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. African Pride Tribe Hotel 2. Pod Camps Bay3. The Peech Hotel4. The Grand Daddy Hotel5. Blue Views

2, 4, 53

1

Cape Town, South Africa

Melrose in Johannesburg, shoppen in winkels van wereldklasse in Kaapstad of een vleugje cultuur opsnuiven in Nairobi. Beleef deze hippe designevolutie, want Afrika is helemaal ‘in’.

BLUE VIEWS

THE GRAND DADDY HOTEL

Blue Views is een concept dat gecreëerd is voor mensen die houden van exclusiviteit. Het zijn negen villa’s en luxe appartementen die dicht bij het idyllische strand van Bakoven liggen en op wandelafstand van het mondaine Camps Bay in Kaapstad, met tal van gezellige restaurants en trendy cafés.

U heeft een panoramisch uitzicht op de Twelve Apostles bergketen, die behoren tot het Table Mountain National Park, en op de Atlantische Oceaan. De villa's liggen op slechts vijf minuten rijden van Clifton Beach en tien minuten van het stadscentrum en het bruisende V&A Waterfront, een echt shopping paradijs.

Luchtig en speels, dit is het karakter van het luxe Grand Daddy Hotel in het hart van bruisend Kaapstad. Het is een bekroond, creatief project dat het talent, de stijl en smaak weerspiegelt van deze moederstad. The Grand Daddy is beroemd om haar 'Airstream Rooftop Trailer Park'; enkele originele luxe caravans op het dak van het hotel. De enige in haar soort.

Het hotel zelf heeft 26 kamers en suites, deze zijn subtiel en stijlvol. Het sluit aan bij de verwachtingen die u van een viersterren hotel mag hebben. Geniet van een cocktail en de ontspannende muziek in de trendy Daddy Cool bar of van een heerlijke maaltijd in het restaurant.

COSMOPOLITAN CHIC AFRIKA

Voor meer informatie of een persoonlijk reisadvies stuurt u een e-mail naar [email protected].

93

Page 96: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

Bijzondere lodges

Familiemomenten, soms schaars maar erg bijzonder. Een intieme luxe lodge te midden van de Afrikaanse ‘bush’ biedt deze ruimte en de tijd voor elkaar en de natuur. Exclusief voor uw familie of gezellig samen met andere wereldreizigers, een

uitgebreid aanbod van prachtige accommodaties. In sommige lodges heeft u zelfs een eigen butler, een villa met eigen plungepool of zelfs uw eigen safarivoertuig met safarigids. Heerlijk cocoonen in een zee van luxe met iedere dag een verrassend

LUANGWA SAFARI HOUSE

KIBA POINT

LION SANDS GAME RESERVE

Dit bijna kasteelachtige privésafarihuis ligt aan een tijdelijke lagune met op de achtergrond de Chindeni Hills. Luangwa Safari House ligt in het wildrijke South Luangwa National Park in Zambia. Olifanten en giraffen zijn hier regelmatig geziene gasten. Misschien bent u wel getuige van een ‘kill’, na een adrenalinevolle jacht tussen de leeuw en zijn prooi.

De vier kamers zijn ruim en stijlvol ingericht. Door de open voorzijde levert dit adembenemende uitzichten op de ‘bush’ op. U dineert aan de marmeren tafel in het huis of buiten op het dek met zicht op de waterplaats. Vanuit de plungepool kijkt u uit over de lagune. Wie weet welke bijzondere dieren hier hun dorst komen lessen.

Kiba Point is een uitstekende keuze voor een privésafari in Selous, een van de oudste parken in Tanzania. Deze lodge bestaat uit vier kamers en is op exclusieve basis te huren. Ideaal voor families of een groep vrienden.

In Selous vindt u een grote diversiteit aan dieren, bijna aan uw deur… De dagen worden gevuld met prachtige safari’s in een safarivoertuig en avontuurlijke activiteiten, dit in het door u gekozen gezelschap. Een exclusieve beleving met een eigen ranger, een privéboot en chef-kok tot uw beschikking.

Lion Sands is een van de weinige plaatsen waar de natuur nog zo ongerept is als eeuwen geleden. De More-familie is al vier generaties de trotse eigenaar van dit stukje pure wildernis. Met genoegen maken zij u deelgenoot van deze bijzondere safaribeleving.

Deze private lodge strekt zich enkele kilometers uit langs de Sabierivier, de natuurlijke grens met het Krugerpark. Een wildrijk gebied en een grote diversiteit aan vegetatie gedijt aan de rand van de rivier. Tot het wild in dit gebied behoort de ‘Big Five’ en andere zeldzame soorten. Lion Sands heeft twee unieke en luxueuze lodges: River Lodge en Ivory Lodge. Elke lodge is onderscheidend met haar eigen charme en verleden. Eén ding hebben ze gemeen: de individuele service, privacy en exclusieve luxe.

AFRIKA BIJZONDERE LODGES

94

Page 97: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Lion Sands Game Reserve 2. Luangwa Safari House3. Kiba Point4. Sirikoi5. Vumbura Plains

1

23

4

5

avontuur. Beleef de wilde wildernissen in Afrika zoals het Krugerpark in Zuid-Afrika, South Luangwa in Zambia, de Okavango Delta in Botswana en de Lewa Wildlife Conservancy in Kenia.

VUMBURA PLAINS

SIRIKOI

Vumbura Plains is een luxe lodge en ligt in het uiterste noorden van de Okavango Delta in Botswana. In vergelijking met andere safarikampen zult u versteld staan hoe ruim deze suites zijn. U kunt hier rekenen op totale privacy; uw eigen plungepool en een ruim terras, van waaruit u ongelimiteerd zicht heeft op de ‘bush’. Elke suite heeft een strak design. Het slaapgedeelte en de badkamer met ruime regendouche worden van elkaar gescheiden door een gordijn. In de suite is verder een ruime lounge. Vumbura Plains biedt zowel land- als watersafari’s aan. U maakt prachtige wildobservaties vanuit een open 4WD-voertuig, gedurende begeleide ‘bush’ wandelingen of tijdens uw boottocht in een traditionele 'mokoro'.

Op de noordelijke hellingen van Mount Kenya ligt Sirikoi, een indrukwekkende lodge op privéland, omgeven door het Lewa Wildlife Conservancy. Verscholen in het schaduwrijke acaciastruikgewas, met uitzicht op een natuurlijke waterpoel. Sirikoi biedt uitzonderlijke safari’s behorend tot de beste in Oost-Afrika. In de verte, in het noorden van dit dorre landschap steken heuvels de kop op, dichterbij vormt Mount Kenia het prachtige decor. Een aperitief drinken bij zonsondergang te midden van de natuur. Heerlijke maaltijden worden geserveerd onder de sterrenhemel en naast de gezellige warmte van het open vuur. U hoort de dierengeluiden in het kamp tijdens de nacht. Dit alles maakt dat u een magische tijd zult beleven in Sirikoi.

BIJZONDERE LODGES AFRIKA

Bezoek onze website voor meer foto’s, landeninformatie, hotel- en reissuggesties www.thikatravel.com.

95

Page 98: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

1. Molori Safari Lodge

1

Bijzondere lodges

MOLORI SAFARI LODGEMolori betekent ́ dromen´ in het Tswana. Molori staat synoniem voor een uitzonderlijke manier van reizen. Een buitengewone levensstijl waar u uw eigen droom beleeft, op uw eigen manier, in uw eigen tempo.

Molori Safari Lodge is een zeer exclusieve safarilodge. Het ontwerp is luxe en smaakvol. De lodge ligt in het 75.000 hectaren malariavrije Madikwe Game Reserve. Oorspronkelijk werd Molori gebouwd als privébushvilla, vervolgens omgebouwd tot deze ultieme lodge, slechts toegankelijk voor een select publiek. Molori Safari Lodge ligt in het noordwesten, op 3,5 uur rijden van Johannesburg. Alternatief is een 50 minuten durende vlucht naar Madikwe Game Reserve. Pas echt in stijl is een helikoptervlucht vanuit Johannesburg. U landt dan op de privéhelipad van Molori.

De Lodge heeft vijf vrijstaande suites, elk met een eigen ‘Infinity Pool’, houten terrassen, verwarmde vloeren, zowel in de slaapkamers als de badkamers voor de koudere maanden, open haarden en binnen- en buitendouches. Kenmerkend voor Molori Private Retreats zijn de hoge glazen wanden die u volledig kunt openen. De vijf suites bestaan uit: twee adembenemende Presidential Suites; Metsi (max. twee personen) en Molelo (max. vier personen). Daarnaast is er voor de families de Premier Suites met elk twee slaapkamers (max. vier personen), en zijn er twee Premier Suites (max. twee personen).

Heeft u al veel gezien en verwacht u enkel het beste? Molori Safari Lodge gaat tot het uiterste. Een buitengewoon persoonlijke service en een plek waar u absolute privacy en ontspanning vindt. Hun filosofie bestaat uit: ‘u bepaalt hoe, wat, wanneer en op welk tempo’. Op maat gemaakte safari´s in open voertuigen met rangers, die tot de absolute top in Zuid-Afrika behoren. Bijzondere activiteiten onder de Afrikaanse sterrenhemel; een eigen planetarium met een van de grootste private telescopen ter wereld. Een interactieve kookles door ´s werelds topchefs of gewoon gezellig genieten van een menu door u samengesteld. Molori zorgt voor een beleving die u nooit zult vergeten…

AFRIKA BIJZONDERE LODGES

96

Page 99: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

www.thikatravel.com

Thika Travel Indische Oceaan

Thika Travel Indische Oceaan

bijzondere reizen naar bi jzondere bestemmingen

20122012

Thika Travel BelgiëPastoor Van de Wouwerstraat 2

2600 Berchem/Antwerpen

Tel: 03 - 451 14 09Fax: 03 - 239 64 79

E-mail: [email protected]

Lic. A 5753

Thika Travel NederlandKerkplein 6

3628 AE Kockengen (gem. Breukelen)

Tel: 0346 - 24 40 69Fax: 0346 - 24 25 25

E-mail: [email protected]

KvK: 30131330

SeychellenMaledivenMaurit iusRéunionZanzibar & PembaMozambique

SeychellenMaledivenMaurit iusRéunionZanzibar & PembaMozambique

Thika Travel Expedities Poolgebieden Thika Travel Expedities Poolgebieden

Thika Travel BelgiëPastoor Van de Wouwerstraat 2

2600 Berchem/Antwerpen

Tel: 03 - 451 24 40

Fax: 03 - 239 64 79

E-mail: [email protected]

www.thikatravel.com

Lic. A 5753

Thika Travel NederlandKerkplein 6

3628 AE Kockengen (gem. Breukelen)

Tel: 0346 - 24 40 70

Fax: 0346 - 24 25 25

E-mail: [email protected]

www.thikatravel.com

KvK: 30131330

Chil iArgentinië

Antarct ica

Falklandeilanden

South Georgia

Spitsbergen

Groenland

Noordpool

Franz Josef LandAlaska

Arctisch Canada

Arctisch Rusland

Chil iArgentinië

Antarct ica

Falklandeilanden

South Georgia

Spitsbergen

Groenland

Noordpool

Franz Josef LandAlaska

Arctisch Canada

Arctisch Rusland

bi jzondere reizen naar bi jzondere bestemmingen

Thika Travel India & Subcontinent

Thika Travel India & Subcontinent

bijzondere reizen naar bi jzondere bestemmingenOpm_India2012.indd 1

18-12-11 09:51

2 0 12 - 2 0 13Opm_CoverNG.indd 1

14-11-11 10:19

Latijns-Amerik aLatijns-Amerik a

Latijn

s-Amer

ika

Latijn

s-Amer

ika

Thika Travel

Premium ToursThika Travel

Premium Tours

bijzondere reizen na ar bijzondere bestemmingen2012-20132012-2013

Opm_CoverPT2011.indd 1

15-12-11 15:26

REISVOORWAARDENNEDERLAND EN BELGIË Vanwege het bijzondere karakter van onze reizen, maakt Thika Travel een voorbehoud t.a.v. de (aan)betalings- en annuleringsbepalingen als bedoeld in art.1 lid 4. Hierover heeft overleg plaatsgevonden met de ANVR.

AFWIJKENDE BETALINGSVOORWAARDEN Bij totstandkoming van de reisovereenkomst voor een Thika Travel reis dient de reiziger een aanbetaling van 20% van de reissom te betalen. Indien voor bepaalde reizen een minimum aanbetaling wordt vereist die afwijkt van het hiervoor vermelde, zal de reisorganisator dat duidelijk bij het reisaanbod vermelden. In dat geval zal het afwijkende bedrag als vereiste aanbetaling gelden.

Het restant van de reissom moet uiterlijk 56 dagen voor de aanvangsdatum van de reis worden voldaan. Bij totstandkomen van de reisovereenkomst binnen 56 dagen voor de aanvangsdatum van de reis moet de volledige reissom per ommegaande worden voldaan.

AFWIJKENDE ANNULERINGSVOORWAARDEN tot 56 dagen voor vertrek: 20% van de reissom, of de minimum aanbetaling van 56 dagen tot 42 dagen voor vertrek: 30% van de reissom van 42 dagen tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom van 28 dagen tot 14 dagen voor vertrek: 75% van de reissom van 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 90% van de reissom binnen 7 dagen voor vertrek en vanaf de dag van vertrek: 100% van de reissom

KLACHTEN Voor klachten waarvoor de Geschillencommissie Reizen niet bevoegd is, zijn alleen de rechtbanken in Antwerpen (België) en Amsterdam (Nederland) bevoegd. Welk land wordt bepaald door uw keuze van boekingskantoor.

VERPLICHTE REIS- EN ANNULERINGKOSTENVERZEKERING Thika Travel stelt verplicht dat al haar reizigers

een reis- en annuleringkostenverzekering afsluiten, die aansluit op uw reis en bestemming. Voor alle poolreizen is dit zelfs verplicht. Thika Travel kan dit voor u doen bij de verzekeringsmaatschappijen De Europeesche (in Nederland) en Protections (in België). Het staat u uiteraard vrij die af te sluiten bij het kantoor van uw keuze, de praktijk leert dat het verstandig is dat tegelijk met uw boeking bij Thika Travel zelf te doen. Indien u uitdrukkelijk beslist om geen reis- en annuleringkostenverzekering af te sluiten, dan doet u expliciet afstand van alle rechten door het verplichte vrijwaringformulier te ondertekenen.

DUURZAAM TOERISME Het toerisme kent vele facetten en betrokkenen. Het brengt de reiziger/vakantieganger, die wil genieten van zijn vakantie en van de bestemming van zijn reis, in contact met de lokale bevolking in stedelijke of in rurale gebieden en de te bezoeken natuur met haar eigen bewoners. Kansen en bedreigingen, die zich versterkt manifesteren in de bestemmingen die Thika Travel aanbiedt. Kansen op het gebied van betere leefomstandigheden, werk en inkomen, scholing, medische zorg en economische ontwikkeling. In veel van onze bestemmingen is toerisme de meest directe aanjager hiervan. Tegelijk heeft elke vorm van toerisme een heel directe impact op cultuur, natuur en milieu. Door Thika’s bewuste keuze voor ‘high yield – low impact’ reizen, kunnen onze klanten direct hun eigen steentje bijdragen aan een beheerste ontwikkeling van de lokale bevolking met respect voor en behoud van natuur, wildlife, milieu en cultuur en daar maximaal van genieten. Hoe? Lees hierover meer op onze website.

REIS MILIEUBEWUST Thika Travel onderschrijft de doelstellingen van GreenSeat. GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Dat kan niet

zonder u, boek daarom nu een GreenSeat! U geeft huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie door de CO2 -uitstoot van uw reis te compenseren. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families. U maakt het mogelijk! Kijk voor meer informatie op GreenSeat.com.

NEDERLAND Thika Travel is aangesloten bij de Algemeen Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Deze verenigingen hanteren strenge

normen voor het lidmaatschap en bevorderen de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen in deze reisgids worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A –Reisvoorwaarden-). Deze voorwaarden tezamen met de voorwaarden van SGR, SCR en andere belangrijke informatie kunt u downloaden van de ANVR website: www.anvr.travel.

Thika Travel is sinds haar oprichting aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma en op onze internetsite www.thikatravel.com gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de

consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Uiteraard is Thika Travel ook aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in dit programma en op onze internetsite www.thikatravel.com

gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Hiertoe wordt een verplicht gestelde bijdrage van € 2,50 per boeking voor max. 9 deelnemers aan u doorberekend. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

• (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

BELGIË Conform artikel 36 van de reiscontractenwet is Thika Travel door de Europese, Tweekerkenstraat 14 te 1000 Brussel verzekerd om in geval van financieel onvermogen haar verplichtingen jegens

de reiziger verder na te komen. Deze garantiestelling wordt begeleid door Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van de Vereniging van Vlaamse Reisbureau’s vzw. De Algemene Voorwaarden van de V.Z.W. Geschillencommissie Reizen en de reisvoorwaarden van Thika Travel zijn van toepassing op al onze reizen wanneer u boekt bij ons kantoor in België, met inachtneming van de reeds hierboven onder Nederland vermelde specifiek voor Thika Travel geldende en afwijkende aanbetalings- en annuleringsbepalingen alsmede de specifieke poolreisvoorwaarden.

ALGEMENE VOORWAARDEN GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Thika Travel is aangesloten bij de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus en is uiteraard ook verzekerd door de Vlaamse Solidariteit Reisgelden/ de Europese. Al onze reisaanbiedingen worden gedaan onder toepassing van de VVR- Reisvoorwaarden en die van de Geschillencommissie Reizen. Voor de Algemene Voorwaarden Geschillencommissie Reizen, aangevuld door de bijzondere reisvoorwaarden van Thika Travel, verwijzen wij u naar

http://clv-gr.be/pdf/algemene_voorwaarden.pdf. U vindt hier onder andere informatie over de reissom, wijzigingen en/of annulaties, de aansprakelijkheid van de reisorganisatie en de verplichtingen van de reiziger.

Alle informatie in deze brochure is onderhevig aan auteursrecht en mag niet worden gereproduceerd, gekopieerd of doorgegeven in welke vorm of op welke wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten, wijzigingen of weglatingen. Voor alle afbeeldingen geldt het copyright van de eigenaren en er kan niets worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.

Onze oprechte dank gaat uit naar alle bevriende fotografen en partners van Thika Travel in Afrika met wiens steun deze publicatie mogelijk is gemaakt: Michael Poliza, Dana Allen, Colin Bell, Mike Myers, Wilderness Safaris, &Beyond, Uncharted Africa, Singita, Nomad Tanzania, Jan Vermeer, The Safari Collection, Tortilis.

Page 100: TUTDL_Africa_2012-2013 - Thika Travel

AFRIK

AAFRIK

A

Thika Travel BelgiëPastoor Van de Wouwerstraat 2

2600 Berchem/Antwerpen

Tel: 03 - 451 14 00Fax: 03 - 239 64 79

E-mail: [email protected]

Lic. A 5753

Thika Travel NederlandKerkplein 6

3628 AE Kockengen (gem. Breukelen)

Tel: 0346 - 24 40 60Fax: 0346 - 24 25 25

E-mail: [email protected]

KvK: 30131330

AFRIK AAFRIK A