Tipin 21 november 2015

24
In september 1969 verhuist Tom Roes naar Oosterhout en wil zich opgeven als lid van de plaatselijke basketballvereniging. Tot zijn schrik blijkt er geen te zijn. Hij besluit om samen met Leo Vermeer zelf maar een basketballvereniging te starten: op 1 januari 1970 wordt Eastwood Tigers opgericht. T T i i p p - - I I n n 21 november 2015

description

Tip-In van Eastwood Tigers Basketball

Transcript of Tipin 21 november 2015

Page 1: Tipin 21 november 2015

In september 1969 verhuist Tom Roes naarOosterhout en wil zich opgeven als lid van deplaatselijke basketballvereniging.

Tot zijn schrik blijkt er geen te zijn. Hij besluitom samen met Leo Vermeer zelf maar eenbasketballvereniging te starten:

op 1 januari 1970 wordt

Eastwood Tigers opgericht.

TTTiiippp---IIInnn21 november 2015

Page 2: Tipin 21 november 2015

Tip-In is een uitgavevan Eastwood Tigers

Redactie: Lisa BuitendijkJack Buitendijk

Heb je een verslag, nieuwsbericht en/of foto voor de volgende Tip-In?Stuur dan email naar [email protected]

Page 3: Tipin 21 november 2015

Het Eastwood Tigers Basisscholentoernooi, jaarlijks gehouden in de voorjaarsvakantie

Van de redactie

Jarenlang was de Tip-In HET verenigingsblad van Eastwood Tigers. We hebben de afgelopen tijd vanveel (oud)leden gehoord dat men er altijd naar uitkeek wanneer de nieuwe Tip-In uitkwam.Daarom kan bij een reünie/feestavond ter ere van het 45 jarige bestaan een Tip-In natuurlijk nietontbreken.

45 jaar geschiedenis is natuurlijk niet zomaar in een aantal pagina’s weer te geven. Wij hebbendaarom een selectie gemaakt met behulp van input van (oud) leden.

Sinds afgelopen zomer heeft Eastwood Tigers de Tip-In weer ingezet als het nieuwsbulletin vanEastwood Tigers, nu alleen in digitale vorm. Dat willen wij wel gaan uitbreiden. Deze historische Tip-In is dan ook aanleiding om de Tip-In weer in zijn oude glorie te doen herrijzen. Per 3 maanden willenwe, naast de digitale versies, een gedrukt exemplaar uit gaan brengen. Verderop in deze Tip-In kun jeook lezen dat we hier natuurlijk adverteerders voor zoeken.

Voor nu, heel veel lees plezier en gezellige reünie/feestavond.

Page 4: Tipin 21 november 2015

WWaatt vveeeell mmeennsseenn

Page 5: Tipin 21 november 2015

De oorsprong van EASTWOODTIGERS.

In september 1969 verhuist Tom Roes naarOosterhout en wil zich opgeven als lid van eenplaatselijke basketbalvereniging. Tot zijn groteschrik blijkt er geen te zijn. Hij besluit om samenmet Leo Vermeer zelf maar een basketbalvereniging op te richten:

op 1 januari 1970 wordt Eastwood Tigersopgericht.

Er verschijnt een advertentie in het Kantonwaarin stond dat iedereen die belangstelling hadwelkom was op de eerste basketbaltraining.Er wordt een trainer gevonden: Erbo Varszegi. Ener wordt een zaal gevonden: de Oosterheidehal.Op de eerste training komen 7 mensen.In maart 1970 wordt het eerstemededelingenblad uitgegeven, wat later de

nniieett ((mmeeeerr)) zzuulllleenn wweetteenn..

naam Tip-In heeft gekregen. De eerste redacteuris Wim Bindels.Er nemen drie teams deel aan de competitie1970-1971: Dames senioren 1, Dames junioren 1en Senioren.

Er zijn vijf gediplomeerde scheidsrechters, die inBreda een cursus hebben gevolgd.De senioren (nu heren genoemd) zorgen vooreen daverende verrassing. Ze promoveren naarde eerste klas district.

Onder de jeugd van Oosterhout groeit debehoefte om te basketballen. Onder leiding vanJane Struijk start in 1977 mini-basketbal. Erspelen dat jaar 14 teams mee in de competitie.In 1980 heeft Eastwood Tigers 150 leden met 15teams.

Herman Benig

Page 6: Tipin 21 november 2015

Meisjes Junioren 1, Kampioen Hoofdklasse 1994-1995

Page 7: Tipin 21 november 2015

Donderdag 29 februari 1996

De basketbal-meisjes junioren 1 vanEastwood Tigers werden tijdens hetlaatste Oosterhoutse Sportgala uitgeroepen totde beste sportploeg van de gemeenteOosterhout van 1995. De basketbalsters werdendaarmee beloond voor hun sportieve prestaties.De junioren 1 (17-20 jaar) werden kampioenhoofdklasse rayon Zuid (Zeeland, Noord-Brabanten Limburg) en mochten daarom deelnamen aanhet Nederlands kampioenschap.In Veenendaal werd gedurende een tweedaagsemini-competitie uitgemaakt welke club zichuiteindelijk kampioen van Nederland mochtnoemen. De Eastwood Tigers bereikten een zeereervolle derde plaats en kregen daarmee rechtop promotie naar de eredivisie.Trainer/coach Steve van Opdorp (48) zegtdaarover: ‘’Ons kampioenschap in rayon zuid lagin de lijn der verwachtingen. Alleen PSV(Eindhoven) en Quo Vadis (Gemert) warengevaarlijke tegenstanders. De play-offs in mei1995 waren echter het hoogtepunt. De derdeplaats in een sterk bezette mini-competitie waseen sportief aansprekende prestatie.’’Marieke Hermus (18) vult aan: ‘’Het was gewooneen erg gaaf toernooi. Ook de hele organisatieeromheen was onvergetelijk.’’Toch had dit hoogtepunt vooral voor detrainer/coach een bittere bijsmaak. Van Opdorp:‘’die derde plaats betekende promotie. Maarvanwege een te smalle selectie en gebrek aangeld konden we van dit recht geen gebruikmaken. Dat was een grote teleurstelling,

want ik had me er helemaal op ingesteld. Devoorbereiding op het seizoen 1995/1996 verliepdaardoor ook niet optimaal. De samenstellingvan de selectie is inmiddels grondig veranderd.Een paar meisjes zijn vertrokken en we hebbeneen paar nieuwe speelsters aangetrokken.Momenteel draaien we weer volop mee in detop van de hoofdklasse rayon zuid.’’Charlotte van Tilburg (16): ‘’Het is jammer dat depromotie uiteindelijk niet is doorgegaan, maar ikzet alles op alles om toch nog eens eredivisie tekunnen spelen. Het liefst met Eastwood Tigers.’’Haar ambities zijn weliswaar groter dan die vanhaar teammaatje, maar hun keuze voor dezesport is op dezelfde motievengebaseerd. Hermus: ‘’ Ik voel meer voorteamsporten dan voor individuele sporten.Basketbal geeft me een kick als het lekkerloopt.’’Van Opdorp verwoordt het nauwkeuriger: ‘’Hetis een echte contactsport met aanvallendeén verdedigende aspecten voor elke speelster. Eris veel actie. De mogelijkheden van de spelregelsworden echter uiteindelijk door descheidsrechter bepaald.’’Hoewel basketbal voor hem ‘de’ sport is en blijft,ziet hij de toekomst van het Nederlandsevrouwenbasketbal niet rooskleurig in.Van Opdorp: ‘’De media besteden er geenaandacht aan. Er is gewoon geen geld voor. Erzijn veel te weinig gediplomeerde trainers omhet spelniveau te verhogen. Maar vooral het feitdat er maar erg weinig basketbalsters zijn.

BBaasskkeettbbaall iiss ooookk eeeennvvrroouuwweennssppoorrtt

Page 8: Tipin 21 november 2015
Page 9: Tipin 21 november 2015

Nu ben ik sinds ruim 2,5 jaar weer terug bijEastwood Tigers. Onze zoon Alex is ook geborenmet een voorliefde voor basketbal. Hij is albegonnen toen hij nog maar net 6 jaar was enafgelopen dinsdag (3 november) 9 jaargeworden. Hij speelt met veel plezier in de U14,hier kan hij onder andere door zijn lengte van1.48 heel goed meekomen. Ook hij zit in een heelleuk team. Het is mooi om te zien hoe hij dooriedereen uit welk team dan ook altijd volledig isopgenomen. Het is best uniek dat je alsmannetje van 7 gewoon mee mag spelen metjongens die soms wel een jaar of 6 ouder en 2koppen groter zijn en dat je ook echt vollediggeaccepteerd wordt. Ik vind dat we hier als teamen als club trots op mogen zijn!Voor mij als vader is het natuurlijk super om tezien hoe mijn zoon net zo geniet van deze sportals ik altijd heb gedaan. We brengen inmiddelssamen heel wat uurtjes door bij de basket in detuin en ik krijg al steeds meer moeite met ‘m!Uiteraard ben ik ook erg blij dat ik op zaterdaglekker droog met een bakkie op de tribune zit enniet op een nat voetbalveld hoef te staan!

RReexx eenn AAlleexx SSmmiittss

ZZoo vvaaddeerr,, zzoo zzoooonn

Rex Smits

Alex Smits

Ik ben begonnen met basketbal bij EastwoodTigers toen ik 7 jaar was, in 1987. Wat ik mijvooral goed kan herinneren uit mijn basketbaltijdis dat we echt een onwijs leuk team hadden.Samen met onder andere Jetse Meeuwissen enStijn Reversma heb ik echt een toptijd gehad.Bankspeler bij het team van Bram Krijnen wasook altijd gezellig. En ik speelde altijd metnummer 5.

Toen ik 16 werd heb ik helaas moeten besluitente stoppen met basketbal, omdat ik toen veel opzaterdag en in de avonden aan het werk ging. Ikvond dat ik mijn verplichtingen aan mijn teamniet meer na kon komen.

Page 10: Tipin 21 november 2015

http

s://

shop

.spre

adsh

irt.n

l/w

ebsh

opea

stw

oodt

iger

s/

Page 11: Tipin 21 november 2015

Coach, Kees Lenselink, spelers: Dirk, Lennert, Maurice, Niek,Peter, Niels, Koen en Michiel

Page 12: Tipin 21 november 2015

Eind 2007 werd ik bekend met basketball en Eastwood Tigers (toen tijdelijk Fast Forward) in hetbijzonder. Mijn zoon Jesse was op 9 jarige leeftijd lid geworden. Daarvoor had hij gevoetbald.Als ouder was altijd al erg betrokken in de sport die hij deed. Dat wil zeggen, ik was altijdaanwezig tijdens trainingen en wedstrijden. Weer of geen weer. Dat hij ging basketballen vondik alleen maar positief, ik stond ten minste altijd droog, had geen last meer van deweersomstandigheden. Toch veranderde bij mij iets toen hij ging basketballen. Ik weet niet ofhet kwam door de sport zelf of de vereniging, maar ik voelde mij meer betrokken als in deperiode dat hij voetbalde.

Het 2e seizoen dat hij speelde was er geen coach. Zonder dat ik inhoudelijk weinig over hetspelletje wist ben ik dat toen maar gaan doen. Ik was verkocht, het team, het spel de club! Eind2010 ben ik bij het bestuur betrokken geraakt. Ik zou Jeugd Coördinator worden in een bestuurwat verder bestond uit Rob van Haren, Pim van Gils en Gerard Schook. De samenwerking metGerard liep heel goed. Hij kreeg aanmelding van ouders van kinderen die een keer mee wildetrainen, ik ving ze op, maakt de ouders enthousiast en Gerard liet het inschrijfformulier invullen.

Op 31 augustus 2011, vlak voor aanvang van het seizoen, kregen we het verschrikkelijke berichtdat Gerard was overleden. Een enorme klap voor de vereniging. We hebben het geprobeerdterug te zoeken maar de exacte datum weten we niet. We weten wel dat Gerard heel languiterst betrokken was bij de club. Wellicht niet vanaf de oprichting, maar wel snel er na. Ik vindhet dan ook mooi dat we jaarlijks het Gerard Schook starttoernooi spelen en jaarlijks aan heteind van het seizoen tijdens het familietoernooi, spelen om de Gerard Schook wisselbeker.Twee tradities die we hopelijk nog vele jaren kunnen in stand kunnen houden.

Inmiddels ben ik 1,5 jaar voorzitter van Eastwood Tigers en nog meer betrokken dan ooit.Successen als in de jaren ‘90 en begin 2000 hebben we nog niet geboekt. Daar moet nog veelvoor gebeuren. Maar samen met de overige bestuursleden hebben we hard gewerkt om achterde schermen de fundering daarvoor te leggen. Daarnaast hebben we processen opnieuwgeorganiseerd. Zo noem ik als voorbeeld de website met de hele communicatie er omheenm.b.t. wedstrijden en taken.

Blij ben ik met de komst van Marcel Dubois en Zoran Ilievski als trainers van Heren 1. Samenmet hen zullen we de komende maanden de technische lijn uitgaan zetten voor de komendejaren. Die lijn, in combinatie met onze visie en toekomstplannen (zie verderop in deze Tip-In),zal Eastwood Tigers weer op de kaart gaan zetten als belangrijke, toonaangevende basketballvereniging in Zuid Nederland. Dat is mijn overtuiging, hopelijk die van jullie (binnenkort) ook.

Jack Buitendijk

Van de voorzitter

Page 13: Tipin 21 november 2015
Page 14: Tipin 21 november 2015

Eastwood Tigers in Zilina, Slowakije

Page 15: Tipin 21 november 2015

Eastwood Tigers dreams

Er zijn dingen in het leven waar je niet van afkomt. Dit geldt ook voor de passie voor sport enwat mij betreft vooral de basketbalsport. Ikkoester daarom mooie herinneringen aan deEastwood Tigers periode, maar zonderdieptepunten waren er ook mooiehoogtepunten.

Wat ik me zo nog voor de geest kan halen zijn devele kampioenschappen die we destijdsbehaalde, de periode waarin we zelfsde oude trainer van Rick Smits, Willem van derSomme, als coach voor de heren seniorenhadden weten te binnen te halen.

Een euforische periode waarin we zelfs inregionaal verband een samenwerking met NACvoetbal opzette om, net als bij Barcelona, eenprofessioneel basketball (NAC Basketball) eenaantal seizoenen lang in eredivisie meespeeldetegen teams als Den Bosch, Groningen en DenHelder. Helaas moesten we stoppen omdat ersimpelweg sponsoren waren die niet met detoegezegde financiële middelen over de brugkwamen. Dit had ook een grote impact opde Tigers.

Los van de diverse successen van het opgezetterolstoelbasketbalteam, het G-teamen de explosieve groei van jeugd- endamesafdeling werden er ook samen metenthousiaste leden fantastische dingen gedaandie misschien wel de moeite waard zijn om weereens te herhalen:

DribbelmarathonEen sponsormanifestatie dwars door heelOosterhout en langs alle sponserendebedrijven waarbij de teams opgeteld 42km dribbelend door Oosterhout trokken;

Flanders ThropyEen internationaal toernooi waarbij debeste collegeteams uit de USA hetopnamen tegen de beste eredivisieteamsuit West- Europa. De realisatie was volledigin handen van Eastwood Tigers, waarbij wenauw samenwerkte met Flandersorganisatie uit België;

SurvivalkampEen spectaculaire tocht voor de jeugd, diestartte vanaf de Oosterheidehal er waarbijer onderweg diverse hindernissendienden te worden overwonnen, zoals opeen surfplank de beekjes van de polder inOosterhout trotseren. Eenmaalaangekomen bij de Kurenpolder in Hankwerd er ’s nachts nauwelijks een oogdichtgedaan in de barakken waar de jeugdovernachtte.

Het doet me goed om te zien dat EastwoodTigers, net als een kat meerdere levens heeft enna 45 jaar, wederom een enthousiast bestuur enfanatieke leden heeft en aan de vooravond staatvan een mooie nieuwe periode, waar we nogveel van mogen verwachten.

Ik heb ooit iets in het clubblad geschrevenwaarin ik destijds en nu steeds geloof: “Hangon to your dreams”.

Jim Krijnen

DDee lleezzeerrssppeenn

Page 16: Tipin 21 november 2015

HHeerreenn 11 KKaammppiiooeenn 22ee kkllaassssee11999922 -- 11999933

Page 17: Tipin 21 november 2015
Page 18: Tipin 21 november 2015

Vijfjarenplan Eastwood Tigers werpt vruchten af

‘‘OOoosstteerrhhoouutt wwiill bbaasskkeettbbaallHoe bereikt men in een relatief korte periodevan vijf jaar een vervijfvoudiging van het ledentalen hoe wordt het niveau naar drie klassen hogergetild?,,In 1990 zijn we gestart met een vijfjarenplan,dat er op gericht was een vereniging op tebouwen die voor iedereen bereikbaar was. Datbetekende dat er niet alleen naar debasketbalkwaliteiten gekeken werd. Een club dieaan een eigen identiteit moest gaan werken,waarin sfeer als een rode draad door hetbasketbalspel moest lopen. Gezien desamenstelling van het ledenaantal zijn we hierintot op heden volledig geslaagd. Als er een goedesfeer in de club heerst, komen de betere spelersen daarmee de resultaten vanzelf,’’aldus Krijnen.

Dat in een grote club het kader een belangrijkerol speelt, moge duidelijk zijn. Zo heeft men bijde heren een oude rot in het vak, Willem van derSommen, aan het roer, die in de topsportliga nietzou misstaan. ,,Puur geluk met deze man gehad,hij wilde een club met duidelijke toekomstvisiewaarin behalve basketbalkwaliteiten ookgezelligheid een hoofdrol moest vertolken,’’aldus de voorzitter.

2 februari 1995

Oosterhout – Vijf jaar geleden wasde Oosterhoutse basketbalverenigingEastwood Tigers op sterven na dood, en teldenog slechts 46 leden die hun sport trouw bleven.Het toenmalige bestuur had een noodkreetonder de sportliefhebbers in de gemeenteverspreid, waarop onder andere de huidigevoorzitter Jim Krijnen positief reageerde.

Anno 1995, vijf seizoenen later, staatde Oosterhoutse vereniging die dit jaar haar 25jarig bestaan viert, bovenaan in deovergangsklasse en kan men zich al voorzichtigop gaan maken voor promotie richtinghoofdklasse. ,,Maar niet alleen het vlaggenschipvan de vereniging is momenteel succesvol. Zowelhet tweede mannenteam als de junioren zullenwaarschijnlijk de kampioensvlag aan het eind vandit seizoen kunnen hijsen. Bij de vrouwen geldthetzelfde: zowel het eerste vrouwenteam als demeisjes junioren staan bovenaan in hun klasse.’’Aldus de trotse voorzitter.De club telt momenteel 240 leden en is hiermee

uitgegroeid tot de vierde club van Rayon Zuid. Deleden zijn onderverdeeld in recreatie encompetitie spelende leden, daarnaast kent mennog de leden die het topsportniveau nastreven.

Page 19: Tipin 21 november 2015

bboollwweerrkk wwoorrddeenn

beleid afstemmen op alleen het eerstemannenteam. Onze eigen identiteit, waarin iederlid even belangrijk is voor de club op welk niveaudan ook, willen we onder geen beding uit hetoog verliezen.’’

Zonder een financieel goed onderbouwd planlijkt de kans van slagen niet erg groot.Hoe kijkt men hier in Oosterhout tegen aan?,,Wat we zeker niet willen is het ‘Den Braven-effect’ (hoofdsponsor van eredivisieclub Goba uitGorinchem, die op persoonlijke titel devaderlandse topspelers heeft ingekocht en natwee seizoenen al weer aan stoppen denkt, red.)bij Eastwood Tigers. Sponsoring moet een breeddraagvlak hebben, waarbij de geldschieters nooitde dienst uit mogen gaan maken. Vele kleintjesmaken een grote, is de filosofie hierachter.’’ Dein het bedrijfsleven als adjunct-directeurwerkzame Krijnen ziet hierin zekermogelijkheden voor zijn club.

Eastwood Tigers komt met twintig teams uit inde competitie, vanaf zes jaar tot en met desenioren. Om dit organisatorisch allemaal in degoede banen te leiden, beschikt men over eenduizendpoot in de gelederen. De man achter deschermen is de zestigjarige OosterhoutGerard Schook. Vol lof is Krijnen over de man,die hij absoluut onmisbaar acht in de structuurvan Eastwood Tigers.

De Oosterhoutse club heeft nu zijn plannenkenbaar gemaakt tot aan het jaar 2000, waarinmen denkt aan toetreding tot het hoogsthaalbare, de eredivisie. Tegen die tijd moet hetledenaantal tot 400 zijn gestegen, waarbij menvolgens de nu bekende cijfers tot de grootste vijfclubs van Nederland zou behoren. ,,Evenalsbuurman Flyers (momenteel koploper in dehoofdklasse red.) denken wij in die richting, maarwe blijven ook de achterban even belangrijkvinden. Wij willen beslist niet ons

Page 20: Tipin 21 november 2015

Seizoen 1994 – 1995, Overgangsklasse

voor een beter Oosterhouts team in de tweedehelft. In de periode dat Botse even op de bankzat, sloop Oosterhout puntje voor puntjedichterbij. Toen de gigant wel weer binnen delijnen stond, werd hij zo straf door de Eastwood-spelers gedekt dat hij steeds moeilijker tot actieskwam. Vooral Rudy Loonen zorgde ervoor datBotse steeds minder in het spel voorkwam.Eenmaal binnen de veilige marge van zestienpunten drongen de Oosterhouters niet echtmeer aan. De wedstrijd werd rustig beëindigdmet 114-103 en de emoties konden ruim baankrijgen. Black Eagles en haar aanhang was hevigteleurgesteld. De Oosterhouters vierden inpolonaise daar tussen door het succes, promotienaar de hoofdklasse rayon zuid. Hiermee begintEastwood Tigers al aardig op schema te liggenvan het beleidsplan wat het bestuur heeftgemaakt.

,,Er zijn maar drie clubs in deze omtrek die ookzo hoog spelen, maar wij willen meer. NuEastwood Tigers al drie keer gepromoveerd is inde afgelopen vijf jaar lijkt het mogelijk binnen dekomende vijf haar het hoogste landelijkeniveau te halen’’, aldus Eastwood bestuurslidHans Dehing

Oosterhout - ,,It’s in the bag, it’s in the bag.’’Dat waren de enige woorden die ‘topscoorder’Rodney Richards kon uiten na afloop van hetduel Black Eagles tegen Eastwood Tigers. Mededoor de dertig punten van de dolgelukkigeRichards zin de Oosterhoutse basketballers nukampioen en promoveren zij naar dehoofdklasse in Rayon Zuid.

De Tigers kregen nog een zware dobberzaterdag. Black Eagles kon ook nog kampioenworden, maar dan moest de thuisploeg deOosterhouters wel met minimaal negentienpunten kloppen. Dat had de Oosterhoutsetegenstander zich goed in de oren geknoopt.Raymand Botse trok de formatie ten strijde.‘’Het leek meer op een wedstrijd tussen Botse enEastwood’’, aldus een Oosterhoutsewoordvoerder. ,,Wat kan die man ontzettendveel. Vooral zijn drie-punters zijn ongelooflijk.’’Eastwood Tigers had duidelijk op het geweld vanBotse in de eerste helft geen antwoord, 66-41 ende Oosterhoutse supporters gaven dan ook nogmaar weinig voor de kampioenskansen van deTigers. Hiermee had men toch buiten Willem vander Sommen gerekend. Zijn peptalk in de rustzorgde

Page 21: Tipin 21 november 2015
Page 22: Tipin 21 november 2015
Page 23: Tipin 21 november 2015

Eastwood Tigers is een basketball vereniging die al 45 jaar een belangrijke en bekendebasketballvereniging is binnen de NBB en afdeling zuid.

Op dit moment hebben wij 2 recreanten teams, een 3e in ontwikkeling, en 8competitie spelende teams ( ons mix team Onder 10 zal met ingang van 1 januari 2016aan de competitie gaan deelnemen).

Onze teams spelen in Brabant tussen Bergen op Zoom, Halsteren, Valkenswaard,Eindhoven, ’s Hertogenbosch en Woudrichem. Daarnaaast spelen 2 teams ook tegeneen 2-tal Zeelandse clubs.

Naast basketball in competitieverband richt Eastwood Tigers zich ook op haarmaatschappelijke rol in Oosterhout en omgeving. Zo worden er clinics gegeven opbasisscholen en het voortgezet onderwijs, organiseren wij jaarlijks in devoorjaarsvakantie het Basisscholen toernooi. Hieraan doen jaarlijks ruim 30 teams uitOosterhout en omgeving mee. Eastwood Tigers is daarnaast partner van Oosterhout inBeweging die zich d.m.v. diverse sportactiviteiten in Oosterhout richt op het activerenvan jeugd.

Eastwood Tigers heeft een aantal doelstellingen voor de komende 3 jaar.

Promotie van Heren 1 naar de landelijke 2e divisie binnen 2 tot 3 jaar.

Start met een 2e heren team in het seizoen 2016-2017.

Ontwikkeling en scholing technisch kader

Verdubbeling van het ledenaantal in de leeftijdsgroep 6 tot 13 jaar.

Het uitbreiden van de huidige traditionele basketball activiteiten met Streetball.

Streetball is feitelijk buiten basketball wat op een half speelveld 3 tegen 3wordt gespeeld.Streetball is erg populair en groeiend in Nederland. EastwoodTigers wil deze activiteit in Oosterhout opzetten, niet alleen voor de eigen ledenmaar ook voor alle jeugd in Oosterhout en omgeving. Veel sporten stoppenhalverwege mei. De mogelijkheid om dan aansluitend onder begeleiding en incompetitieverband te blijven sporten zijn zeer gering. Ook gaan niet allekinderen jaarlijks met vakantie. Wij willen daarom vanaf het voorjaar 2016beginnen met Streetball. Het liefst zouden we dat natuurlijk op een eigen vastcourt willen, maar de kosten daarvan zijn dermate hoog dat we die ambitie overeen aantal jaar pas kunnen verwezenlijken. We zullen dus moeten starten doorgebruik te maken van de openbare sportveldjes. De basketball faciliteiten zijndaar echter vaak niet aanwezig of van slechte kwaliteit. Daarnaast hangen destandaard buitenbaskets te hoog voor kinderen tot 12 jaar.

Hierom willen wij zelf een mobiel streetball court inzetten. Ook hier hebben wijuiteraard (sponsor) geld voor nodig.

Page 24: Tipin 21 november 2015

Onze hoofdsponsor