Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

8
FEBRUARI 2015 EDITIE 269 33e Jaargang Gratis huis aan huis Het markante 2 verdiepingen hoge gebouw gelegen op een zichtlocatie aan de Bijsterveldenlaan 5 met een rode voor- portaal en de aangesloten vleugels stond sinds 1 december leeg, nadat kinderdag- verblijf de Teddybeer verhuisde. “We wer- den door de gemeente gevraagd om invul- ling aan het gebouw te geven. Aangezien er in Reeshof 2200 ondernemers woon- achtig zijn en er nauwelijks betaalbare kantoorruimte in onze wijk beschikbaar is, leek het ons een mooie kans om dat te gaan verwezenlijken,” zegt Hans Sweep. Er zijn in totaal 25 lokalen waarvan 18 met een oppervlakte van 50 vierkante meter. “Op elke laag hebben we wel 14 toiletten, dus dat levert in ieder geval geen problemen op,” weet Sweep. Het totale complex is 3200 vierkante meter groot en bevat tevens twee voormalige speelplaatsen. Reeshof Business Centrum De voormalige dependance van basisschool de Sporckt die sinds 2001 naast het parkeer- en voetbalterrein van Sc ’t Zand staat, wordt in ras tempo geschikt gemaakt als kantorencomplex. Welke oppervlakte heeft uw voorkeur? 50 vierkante meter 25 vierkante meter ander oppervlakte te weten: .............................. Wat voor service verwacht u? Koffie /thee / frisdrank / broodjes Secretariële bijstand Telefoonservice Kopieermogelijkheden Staat u open voor kennisdeling? Ja Nee Binnen welke termijn wilt u zich vestigen? Een maand Een half jaar Een jaar Niet verplicht: Naam : .............................................................................. Telefoon : .............................................................................. e-mail : .............................................................................. Adres : .............................................................................. PC en woonplaats: .............................................................................. U kunt het formulier retourneren aan: Focus op Reeshof Betreft: Reeshof Business Centrum Bijsterveldenlaan 5 5045 ZZ Tilburg [email protected] Enquête Reeshof Business Centrum Focus op Reeshof / Thuis in Reeshof is het eerste bedrijf dat het kantorencomplex zal betrekken. “We zijn nu druk bezig om alles een beetje toonbaar te krijgen, zodat we in februari een open dag voor geïnteresseerden en be- langstellenden kunnen organiseren”, al- dus Sweep. De opzet van het geheel is innovatief te noemen. Zo komen er naast de vaste kan- toren ook mobiele werkplekken met gratis wifi, en is er de mogelijkheid om verga- derruimte te huren voor een dag of dag- deel. “We willen alvorens definitief de lokalen in te delen, weten wat er leeft bij de ondernemers en organisaties. Daarom proberen we met de onderstaande enquête hierin meer duidelijkheid te krijgen”, zegt Sweep tot besluit. www.focusopreeshof.nl www.facebook.com/focusopreeshof wenst alle lezers fijne carnalsdagen Voor en door Reeshofbewoners www.facebook.com/focusopreeshof

description

Thuis in Reeshof is een gratis wijkkrant voor en door Reeshofbewoners. Deze tabloid wordt uitgegeven door Focus op Reeshof.

Transcript of Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Page 1: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

FEBRUARI 2015 EDITIE 26933e Jaargang

Gratis huis aan huis

Het markante 2 verdiepingen hoge gebouwgelegen op een zichtlocatie aan deBijsterveldenlaan 5 met een rode voor-portaal en de aangesloten vleugels stondsinds 1 december leeg, nadat kinderdag-verblijf de Teddybeer verhuisde. “We wer-den door de gemeente gevraagd om invul-ling aan het gebouw te geven. Aangeziener in Reeshof 2200 ondernemers woon-achtig zijn en er nauwelijks betaalbarekantoorruimte in onze wijk beschikbaar is,leek het ons een mooie kans om dat tegaan verwezenlijken,” zegt Hans Sweep.

Er zijn in totaal 25 lokalen waarvan 18 meteen oppervlakte van 50 vierkante meter. “Opelke laag hebben we wel 14 toiletten, dusdat levert in ieder geval geen problemenop,” weet Sweep.Het totale complex is 3200 vierkante metergroot en bevat tevens twee voormaligespeelplaatsen.

R e e s h o f B u s i n e s s C e n t r u mDe voormalige dependance van basisschool de Sporckt die sinds 2001 naast het parkeer- en voetbalterrein van Sc ’t Zand staat, wordt in ras tempo geschikt gemaakt

als kantorencomplex.

Welke oppervlakte heeft uw voorkeur?

50 vierkante meter

25 vierkante meter

ander oppervlakte te weten: ..............................

Wat voor service verwacht u?

Koffie /thee / frisdrank / broodjes

Secretariële bijstand

Telefoonservice

Kopieermogelijkheden

Staat u open voor kennisdeling?

Ja

Nee

Binnen welke termijn wilt u zich vestigen?

Een maand

Een half jaar

Een jaar

Niet verplicht:

Naam : ..............................................................................

Telefoon : ..............................................................................

e-mail : ..............................................................................

Adres : ..............................................................................

PC en woonplaats: ..............................................................................

U kunt het formulier retourneren aan:Focus op ReeshofBetreft: Reeshof Business CentrumBijsterveldenlaan 55045 ZZ [email protected]

Enquête Reeshof Business Centrum

Focus op Reeshof / Thuis in Reeshof ishet eerste bedrijf dat het kantorencomplexzal betrekken.“We zijn nu druk bezig om alles een beetjetoonbaar te krijgen, zodat we in februari eenopen dag voor geïnteresseerden en be-langstellenden kunnen organiseren”, al-dus Sweep.

De opzet van het geheel is innovatief tenoemen. Zo komen er naast de vaste kan-toren ook mobiele werkplekken met gratiswifi, en is er de mogelijkheid om verga-derruimte te huren voor een dag of dag-deel. “We willen alvorens definitief delokalen in te delen, weten wat er leeft bij deondernemers en organisaties. Daaromproberen we met de onderstaande enquêtehierin meer duidelijkheid te krijgen”, zegtSweep tot besluit.

www.focusopreeshof.nlwww.facebook.com/focusopreeshof

wenstalle lezers

fijne carnalsdagen

Voor en door Reeshofbewoners

www.facebook.com/focusopreeshof

Page 2: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Focus op Reeshof 33e jaargang - editie 269 - februari 2015 2

KroegendwèèltochtVrijdag 13 februari 2015 om 19:00 uurIn Kruikenstad vindt traditioneel elk jaar de aftrap van het carnaval plaats met deKroegendwèèltocht op de vrijdagavond. Het centrum van Kruikenstad verandert dan ineen hossende en feestende menigte van carnavalsliefhebbers.

D’n InhaolZaterdag 14 februari 2015 om 14:11 uurHet station van Tilburg is tijdens carnaval 2015 moeilijk toegankelijk, maar dat deert dePrins van Kruikenstad niets! Kruikenstad zou Kruikenstad niet zijn als daar geen creatieveoplossing voor werd gevonden.

HaandeschuddeZaterdag 14 februari 2015 om 16:30 uurNa de officiële aangelegenheden op carnavalszaterdag is het tijd voor het traditioneleHaandeschudde. Direct na d’n Inhaol op Station Willemsplein en het plaatsen van deKruikenzeiker op d’n Heuvel, ontvangen Prins Robèrt en zijn gevolg alle carnavalsvierders.

Fist@HeuvelZaterdag 14 februari 2015 om 20:00 uurFist@Heuvel is hét jongerenevenement tijdens carnaval. Ieder jaar wordt de Heuvelomgebouwd tot de Grootste Kroeg van Kruikenstad. Nationale artiesten en DJ’s makener ieder jaar een groot feest van.

CARNAVAL BINNENSTADD’n OpstoetZondag 15 februari 2015 om 13:00 uurD’n Opstoet, volgens velen hét hoogtepunt van carnaval in Kruikenstad. Waar je ook kijkt,overal is het een groot feest op straat! In 1965 trok d’n Opstoet voor de eerste keer doorKruikenstad en het is nu nog steeds één groot spektakel. Om 13.00 uur geeft de voorzittervan de Optochtcommissie het startsein voor vertrek.

KruikenvieringMaandag 16 februari 2015 om 12:45 uurNet als voorgaande jaren vindt op carnavalsmaandag de Kruikenviering plaats. De vieringbegint om 12.45 uur in de St. Josephkerk op d’n Heuvel.

TjeukefistMaandag 16 februari 2015 om 14:00 uurTjeuke geeft weer een eigen feest! Het carnavalssymbool voor de kleinste inwoners vanKruikenstad viert ook dit jaar zijn feestje in 013 en dat doet hij graag met jullie! Deze keeris extra speciaal, want Tjeuke viert al voor de 5e keer zijn feest. Een echt jubileum dus!

KaajbaandefistMaandag 16 februari 2015 om 15:30 uurHet Kaajbaandefist op de Korte Heuvel is een feest voor jong en oud, waarbij het publiekkan genieten van optredens van de beste kapellen die Kruikenstad rijk is.

Kruikenstad in KoorMaandag 16 februari 2015 om 20:11 uurKruikenstad in Koor is hét evenement voor de zingendecarnavalsvierder.

KènderstoetDinsdag 17 februari 2015 om 13:30 uurWat is er nu leuker dan samen met je vriendjes en vriendinnetjescarnaval te vieren in het centrum van Kruikenstad? Ben jij tussende 4 en 15 jaar, dan organiseren wij speciaal voor jou deKènderstoet, op dinsdagmiddag 17 februari 2015. Met ruim 200kinderen start de Kènderstoet om 13.30 uur vanaf hetWillemsplein.

BoelieKroelieFistDinsdag 17 februari 2015 om 15:00 uurMeteen na de Kènderstoet barst het feest los in de grote tent ophet Piusplein. Er zijn diverse bruisende acts, voor zowel deallerkleinste als de allergrootste carnavalsvierder.

Et SebietDinsdag 17 februari 2015 om 22:00 uurEt Sebiet brengt het officiële afscheid van carnaval 2015. De Prinsvan Kruikenstad draagt de sleutel van Kruikenstad weer overaan de Burgemeester van Tilburg.

Page 3: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Focus op Reeshof 33e jaargang - editie 269 - februari 2015 3

zaterdag 7 februari 12.00-14.00 uur Voorverkoop café Dongewijk20.00-01.00 uur Carnavals pre party café Dongewijk

woensdag 11 februari 19.00-20.30 uur Voorverkoop café Dongewijk

vrijdag 13 februari 19.00-00.00 uur Meezing Piraten Festijn sporthal Dongewijk00.00-02.00 uur Afterparty in café Dongewijk

zaterdag 14 februari 14.00-20.00 uur Kieltjesbal sporthal Dongewijk20.00-01.00 uur Carnaval café Dongewijk

zondag 15 februari 14.00-20.00 uur Kieltjesbal sporthal Dongewijk20.00-01.00 uur Carnaval café Dongewijk

maandag 16 februari 14.00-20.00 uur Kieltjesbal sporthal Dongewijk20.00-01.00 uur Carnaval café Dongewijk

dinsdag 17 februari 14.00-20.00 uur PLUS LUTZ carnavalsfeestsporthal Dongewijk

woensdag 18 februari vanaf 21.00 uur open Haringhappen café Dongewijk

Focus op Reeshof is al voor de negenste jaargang sponsor bij Kieltjesbal.

Zie www. Kieltjesbal.nl voor prijzen en reservering

Kieltjesbal loopt stormKaarten aanschaffen tijdens voorverkoop is zeker zijn van binnen komen

Carnaval 2015 in café- en sporthal Dongewijk: Kieltjesbal belooft weer een groot feest teworden. In 2014 waren er drie dagen compleet uitverkocht met maar liefst 4000 bezoekerstotaal verspreidt over vier dagen. Nieuw dit jaar is op vrijdag het Meezing Piraten Festijn.

Het Kieltjesbal is niet meer weg te denken uit het Tilburgse carnavalsleven. De organisatieis in handen van café Dongewijk in samenwerking met van Hoof events.

Dit grootste locale kinderfeest tijdens carnaval, wordt gehouden in Sporthal Dongewijk inde Reeshof. Van vrijdag 13 februari tot en met dinsdag 17 februari 2015 wordt elke dag ditfeestje gevierd voor jong en oud.

Voor de kinderen is er elke dag van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 20.00 uureen divers programma, waarbij ze onder toezicht kunnen rollebollen, springen en spelenin het royaal ingerichte Verrijk je wijk Reeshof speelparadijs, dansen en spelen bij het‘Focus op Reeshof’ podium, waar elke dag een kindershow, met onder andere de McDonald’s Knock Out Show wordt gehouden. De ouders kunnen vanuit de andere kant vande zaal, onder het genot van een drankje, genieten van het speelgenot van de kinderen.Ook zijn er wederom de twee kleine ingerichte speelzalen vol met opblaasspelen. Desnackcorner zal wederom in de grote zaal worden geplaatst.

Voor deze editie zijn er een tweetal wijzigingen in de programmering. Zo is er opvrijdagavond 13 februari het Meezing Piraten Festijn van 19.00 tot 24.00 uur en daarnaeen after party in café Dongewijk. Een avond vullend programma waar heerlijkmeegezongen kan worden met de feestzangers DEF Rymz, Andre Pronk, Michael Humble,Johnny Purple, Frank Smeekens, Thorsten von Lippen Biesterveld en presentator BartSchuermans. En zo zal de dinsdag het PLUTZ LUTZ carnavalsfeest wordengeorganiseerd. Deze ondernemers zijn helemaal dol op dit feest en willen door middelvan diverse acties de Reeshof bewoners gratis uitnodigen voor deze dag. De kaartenvoor deze middag zijn dus te winnen bij PLUS LUTZ.

’s Avonds is er van zaterdag 14 februari tot en met maandag 16 februari een carnavalsfeestin café Dongewijk van 20.00 uur tot 01.00 uur voor carnavalsvierders van alle leeftijden.De entree bedraagt hiervoor 10 euro (inclusief 4 munten en garderobe).

De kaartverkoop is reeds gestart het is raadzaam om de entreekaarten eerder tijdens devoorverkoop aan te schaffen. Alle voorverkoopmomenten staan op www.kieltjesbal.nl.

Dit jaar is er wederom een Focus op Reeshof kleurplaatwedstrijd. Deze kleurplaat (in deKieltjesbal folder en verkrijgbaar bij diverse ondernemers) is huis aan huis verspreidt inde Reeshof. Iedereen mag meedoen met deze kleurplaatwedstrijd. Hieronder staan deprijzen, welke er te winnen zijn dit jaar.

1e prijs Childpad geschonken door FOCUS op Reeshof

2e prijs Ballonvaart ticket geschonken door Virgin

3e prijs Een luchtkussen voor 1 dag van Brabant Sport en Spelverhuur

4e prijs Verjaardagsfeestje voor 10 personen bij Mc Donald’s Reeshof

5e prijs Kinderfeest Olifant voor 6 personen geschonken door Monkey Town Waalwijk

6e prijs Triviant spel geschonken door PLUS LUTZ

7e prijs 2 pers. Lasergame bij Voltage Tilburg geschonken door EDDA GLASHANDEL b.v.

8e prijs 2 heats karten bij Voltage Tilburg geschonken door EDDA GLASHANDEL b.v.

Alle 8 prijswinnaars krijgen ook een Kieltjesbal beker van Jos Heeren BV

Onderstaande gegevens volledig invullen a.u.b.!Naam : ………………………………………….…………………….Telefoon : ………………………………………….…………………….Mailadres : ………………………………………….…………………….Leeftijd : ………………………………………….…………………….

Focus op Reeshof Kieltjesbal KleurplaatwedstrijdKnip de kleurplaat uit en lever deze in bij Café Dongewijk of stuur hem op voormaandag 9 februari 2015 naar: Kieltjesbal, Dongewijkdreef 40 5045 NH Tilburg

P R I J S V R A A G

WIN GRATIS TOEGANGSKAARTENVOOR KIELTJESBAL REESHOF

HOE HEET HET PODIUM VAN KIELTJESBAL REESHOF?

Stuur uw antwoord vóór donderdag 12 februari naar

[email protected] o.v.v. ‘Kieltjesbal’(Vergeet niet uw adresgegevens erbij te vermelden!)

en maak kans op vier gratis toegangskaarten.

De winnaars krijgen automatisch bericht.

Page 4: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Focus op Reeshof 33e jaargang - editie 269 - februari 2015 4

Bavelseweg 143, 5124 PX Gilze • tel. 0161 43 19 23 • www.tuincentrumprincenbosch.nl

Jana Heesbeen de Jong (92) neemt het zoals het komtDe oudste die we tot nog toe verrassenmet de bloemengroet, is Jana Heesbeende Jong (92).

Door Hans SweepVan haar dochter Toos van Iersel ontvingenwe een e-mail waarin ze schrijft dat haarmoeder ondanks allerlei lichamelijke te-genslagen er toch de moed in weet te hou-den.

Zo had Jana twee longembolieën en brakze onlangs haar heup, waardoor ze verplichtdiende te verhuizen van een aanleunwo-ning naar een appartement in een zorgcen-trum. Ze was deze week ziek maar is des-ondanks monter genoeg om ons te ont-vangen. “Oh zijn die bloemen voor mij”, zegtze verrast.Niet alleen deze plant waar hele mooie wittebloemen uit de knoppen komen, maar ook

een waardebon van 25 euro om nog meerbloemen te kopen. “Tjonge jonge waar hebik dat allemaal aan verdiend”, verzucht Janabescheiden. Ondanks alles loopt ze geluk-kig weer met een rollator. Haar passie dan-sen is nu wel wat minder, al gaat ze noggraag naar haar dochters kijken bij linedancing. “Ik heb ze vroeger allemaal dan-sen geleerd, door ze op mijn voeten meete laten dansen”, vertelt Jana. Volgens dedochters was het enige nadeel van diemethode dat ze allemaal leerden dansenals jongens. Welke dans vindt ze het leuk-ste? “De Engelse wals dat is de leukstedans die er is”, weet Jana. Ze is de beschei-denheid zelve en accepteert alles. Alsmensen zeggen ge wordt wel honderd, danheeft ze haar antwoord klaar: “Da wil ik nie,ik kijk van dag tot dag, iedere dag die ikkrijg is meegenomen”. Elk jaar gaat zesinds 1980 op de eerste kermiszondag

met haar dochters naar de Tilburgse ker-mis. “Ik vind het leuk om dan een beetjerond te kijken en een lekkerbekje te eten”,zegt Jana. Het dansen is ze nog niet verleerden een vogeldansje met haar 8 kleinkinde-ren en 6 achterkleinkinderen waarvan de

Kent u iemand die het verdient om verrast te worden met de bloemengroet van Thuis in Reeshof? Mail of schrijf ons dan, waarom u vindt dat deze persoon een bloemengroetverdient: [email protected] / Heezestraat 20, 5045 HM Tilburg. Vermeld in het schrijven ook uw telefoonnummer.

7e opkomst is, vindt ze nog altijd leuk omte doen. We hopen dat deze bloemengroethaar goed zal doen en dat ze nog vele jarenin goede gezondheid mag genieten vanhaar kinderen, kleinkinderen en achter-kleinkinderen.

Speciale wensen voor mooie mensen, datwas het motto. Vrijdag 30 januari was hetdan eindelijk zover, stichting Hart voor DeReeshof mocht acht wensen, die op 21december in de kerstboom op de Heyhoefzijn gehangen, uit laten komen.

De verschillende wensen waren veelalvoor een ander in de boom gehangen endeze wisten dus ook totaal niet waarvoorze naar De Driehoek moesten komen.

Onder het genot van een drankje en eenlekker stukje taart kon de avond al niet meerstuk. Spannend, voor de kinderen soms tespannend, werden de wensen bekend ge-maakt en in ontvangst genomen. Van eendagje fotomodel tot VIP arrangementenvoor KIDSCO en Willem II. Drie gezinnencompleet verzorgd naar de Efteling, maarook de wens voor een verwendag voor eenzieke Collega en een verlaat kerstpakketvoor Oma zijn vervuld. Allemaal wensenrecht uit het hart.

Wensen in Reeshofkomen uit door Stichting Hart voor de Reeshof

“Volgend jaar gaan we dit zeker herhalen,”aldus het bestuur, het was ontzettend leuken hartverwarmend om dit te mogen doen”.

Zij willen KIDSCO, Reeshof Cultuurt deRabobank, Willem II, Fotograaf CorneHannink en de Efteling ontzettend bedan-ken voor hun medewerking. Mede door hunhebben ze deze acht wensen uit kunnenlaten komen.

Page 5: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Focus op Reeshof 33e jaargang - editie 269 - februari 2015 5

ColumnDoor Erik GroelsWijkraad Reeshof

Nieuwe en gebruikte auto’s

Autobedrijf

Tijvoortsebaan 4, Goirle013 - 5342838www.autobedrijfrombouts.nl

FIETSREPARATIE REESHOFFIETS ONDERHOUD, REPARATIE &UPGRADE. OOK AFMONTAGE VAN UWINTERNET AANKOOP!

0652861693ACTIE WINTERBANDEN

Het nieuwe muziekpodium in de Reeshof‘Heyhoef-Backstage’, dit seizoen gestartmet maandelijkse concerten gebaseerdop ‘muziek voor volwassenen’ heeft van-wege het daverende succes een bonus ver-

Bonus voor Heyhoef-Backstage!Zaterdag 20 juni: Ian Siegal Band, Stax-Cats en Backstage Jamsessionband

waarvan een groot gedeelte al meer dan25 jaar woonachtig is. Een groep bewonersen vrijwilligers nam het initiatief om eenexperiment aan te gaan in een grote zaalvan wijkcentrum Heyhoef, waar maande-lijks een complete metamorfose plaats-vindt tot een clubsfeer met muziekpodium.Het aanbod aan concerten, veel blues, rocken americana georiënteerd, is vooral ge-richt op de ‘volwassen’ leeftijdsgroep ende programmering heeft er in korte tijd toegeleid dat Heyhoef-Backstage een bekendbegrip is geworden voor de echte muziek-fanaten uit dit stadsdeel. Onder de noemer‘Geen Bingo, maar Blues’ kan van eenschot in de roos voor deze vinexwijk ge-sproken worden.

Veel informatie over dit initiatief is te vindenvia de facebookpagina en op de websitewww.heyhoef-backstage.nl waar ook detickets voor de concerten te reserveren zijn.Voor slecht 12,50 euro kan dat voor de extrabuiten concertavond, die al om 19.30 uurzal aanvangen.

diend. Dit gaat gebeuren in de vorm vaneen extra buiten concertavond in de tuinvan Grandcafe De Reeshof met de glijba-nen van het zwembad als decor.

Dit extraatje bestaat uit een drieluik waarbijniemand minder dan de befaamde Engel-se bluesicoon Ian Siegal is vast gelegdals hoofdact en grote publiekstrekker. Dezezal vooraf gegaan worden door de Brabant-se formatie Stax Cats met de getalenteerdesoul/rhythm & blues zanger Marc Bockenin hun midden. De avond zal op zaterdag20 juni geopend worden met de uit het pro-ject Heyhoef-Backstage geboren Jamses-sionband. Deze band bestaat uit een aantalfanatieke en ervaren Reeshof muzikanteno.l.v. Bas Munniksma(ex Harry Muskee-band en Herman Brood). Zij zullen in dezeopstelling hun debuut vieren nadat ze vanafoktober twee wekelijks deelnemen aan devrijdagse jamsession avonden.

In de wijk Reeshof met haar 45.000 inwo-ners was een cultureel aanbod in muzikalesfeer tot nu toe een onbekend gegeven eneen groot gemis voor de wijkbevolking,

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Wat komt er kijken bij de start van een eigenbedrijf? Is het verstandig om personeel aante nemen? Is een wijziging van rechtsvormeen slimme zet? Welke bedrijfsverzeke-ringen passen bij mijn bedrijfssituatie?Ondernemers hebben vaak (financiële)vragen rondom hun bedrijfsvoering. Maarwillen niet altijd direct een afspraak inplan-nen. Voor deze groep ondernemers, van netgestart tot een aantal jaren actief, houdtRabobank Tilburg en omstreken iederemaandagavond de Rabo Ondernemers In-loopavond. Na afloop van het gesprek ont-vangt de ondernemer het management-boek ‘Calimeromarketing 3.0 in een eier-dop’ van Karen Romme.

Inloopavond voor ondernemers uit Tilburg en omstrekenDe adviseurs van de Rabobank beantwoor-den van 18.00 tot 20.00 uur ondernemers-vragen over (door) starten, financieren,verzekeren, pensioenen, etc. Online is veelinformatie beschikbaar, maar soms is hetprettig om in een persoonlijk gesprek directantwoord te krijgen op vragen. Een afspraakmaken is niet nodig. Het gesprek duurt circa20 minuten. De Rabo Ondernemers Inloop-avond vindt plaats op Spoorlaan 298 (bijInterpolis). Parkeren kan in de Tivoligarage.

Samen bereik je meer dan alleenDe Rabobank gelooft dat je samen meerbereikt dan alleen. Daarom willen we onze

kennis graag met ondernemers delen enmet hen meedenken. De Rabo Onderne-mers Inloopavond is hier een voorbeeldvan. Daarnaast heeft de Rabobank spe-ciaal voor ondernemers de Rabo KennisApp ontwikkeld, waarmee ondernemerssnel en gemakkelijk kennis kunnen opdoenop macro-economisch, land- en sectorni-veau. Hierdoor blijven ze op de hoogte vanwat er speelt in een sector of land, zodat zebeter kunnen anticiperen op economischeontwikkelingen in hun branche. De app isbeschikbaar voor iPad, iPhone en Android.Kijk op www.rabobank.nl/kennisapp voormeer informatie.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

D A N S - E NM U Z I E K M I D D A G

Ontmoetingsruimte de Driehoek

Heeft u zijn in een gezellige middag metwijkbewoners onder elkaar?

Kom dan naar de ‘Dans- en Muziekmid-dag’. Er worden verschillende soorten mu-ziek gedraaid die op verzoek aangevraagdkunnen worden. Gezelligheid en ontmoe-ting staan centraal bij deze middagen.

De deelname is geheel gratis, aanmeldenis niet nodig.

Zondag: 8 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei en 14 juni

Tijd: van 14.00 - 17.00 uur.

Lijkt het u leuk om te genieten van demuziek of wilt u zelfs een dansje wagen?Dan bent u van harte welkom!

Vind u het gezellig om samen met wijkbe-woners aan tafel te zitten onder het genotvan een lekkere lunch? Kom dan naar deWijklunch in Ontmoetingsruimte de Drie-hoek. Er is voor ieder wat wils! O.a. soep,diverse soorten brood en beleg, huzaren-salade, eieren, sla en diverse soorten fruit.Koffie, thee, jus d’orange en melk is aan-wezig!Dankzij sponsoring van Plus Lutz enTand-prothesepraktijk Reyshoeve kunnenwe veel lekkers aanbieden voor weinig geld!

Dinsdag: 17 februari, 17 maart, 14 april, 12 mei en 9 juni

Tijd: van 11.45 - 12.45 uur.

De kosten voor de wijklunch bedragen 4,-euro per persoon. U kunt zich inschrijvenaan de bar bij Ontmoetingsruimte deDriehoek. Telefonisch aanmelden is ookmogelijk.

Ontmoetingsruimte de Driehoek,Gendringenlaan 179, Tilburg.www.dedriehoekreeshof.nl

Meer weten of aanmelden? 013-5717806

WIJKLUNCH 2015Ontmoetingsruimte de Driehoek

Dit is het eerste nummer in 2015 van Thuisin Reeshof. Het jaar 2014 is op een positie-ve wijze afgesloten waarin veel leuke activi-teiten hebben plaats gevonden, zoals tweenieuwe initiatieven die we graag in het zon-netje willen zetten:Buurt Whatsapp Reeshof: Ton Eversbegon in het voorjaar van 2014 een whats-app-groep in Koolhoven om met de bewo-ners contact te hebben bij onveilige situa-ties. Met name bij verdachte omstandig-heden leggen deze bewoners snel contacten kunnen ze alert reageren indien vernie-lingen of inbraken gesignaleerd worden.Door het enorme succes is dit afgelopenjaar uitgebreid in de hele Reeshof met ruim20 groepen en zijn er al diverse verdachtepersonen aangehouden en veroordeeld.Andere wijken in Tilburg zijn inmiddels ookgeïnteresseerd en maken ook al gebruikvan dit mooie initiatief.Afhaalpunt Goei Eete in de Reeshof:enkele jaren terug begon Stichting GoeiEete als een burgerinitiatief: Consumentenkunnen op een site vers voedsel recht-streeks van de lokale boer kopen. De con-sument is hiermee verzekerd van vertrouwden milieuvriendelijk voedsel. In 2014 is ookde Reeshof voorzien van een afhaalpunt.Dit maakt het nog gemakkelijker (en duur-zamer) voor bewoners uit de Reeshof omhier bestellingen te plaatsen.Beide initiatieven beloont Wijkraad Rees-hof met een stimuleringssubsidie voor2015. Dit kunnen ze gebruiken voor onder-steuning op het gebied van PR, drukwerk,etc.

2015 ziet er verder ook goed uit of het ge-bied van culturele activiteiten. De gemeenteheeft de subsidie Reeshof Cultuurt verlengten daarom kunnen bewoners weer culture-le activiteiten organiseren waarvoor subsi-die aangevraagd kan worden opwww.reeshofcultuurt.nl. Daarnaast is Wijk-raad Reeshof geregeld met de gemeentein overleg om verbeterpunten te bespreken.Deze kunnen gaan over de voorzieningen,inrichting openbare ruimte, veiligheid, etc.Op het gebied van veiligheid heeft de wijk-raad in 2014 dringend aandacht gevraagdvoor 2 gevaarlijke situaties: 1. Verlenging van de Koolhovenlaan rich-

ting Reeshofweg: dit is op korte termijnzeer noodzakelijk, omdat de huidige in-en uitgang van Koolhoven enorm veelgevaar oplevert. Voor de bewoners vanKoolhoven, maar ook voor de gebruikersvan de rondweg. Het aanleggen vanKoolhoven Buiten brengt daarnaastnogal gevaar met zich mee rondom ba-sisschool Koolhoven. Bij aanvang vande school ’s ochtends ontstaan er ophet kruispunt Koolhovenlaan –Vreeswijkstraat gevaarlijke situatiesmet zwaar vrachtverkeer en ouders diehun kinderen bij school afzetten. He-laas heeft de gemeente hier te weinigaandacht voor en worden er geen op-lossingen aangedragen.

2. Verplaatsing bushaltes aan deSpaarnewoudelaan: deze is te dicht ge-legen bij het overstekend fietsverkeervan en naar Basisschool De Bloemaert,Jan Ligthartschool Driecant en Kinder-dagverblijf Grote Beemd. Gelukkig wordtdeze maand de bushalte verlegd naareen veiligere locatie aan de Spaarne-woudelaan.

Hopend ook in 2015 adequaat en construc-tief met elkaar samen te werken. Dit geldtvoor de wijkraad met de gemeente, maarzeker ook met bewoners. We dienen elkaarte horen, bij te staan en waar nodig, tehelpen. Heb jij nog ideeën of opmerkingen,neem contact met onsop middels een e-mail:

[email protected].

EEN NIEUW JAAR

De Belastinghulp – samenwerking tussende ouderenbonden en ContourdeTwern- isbedoeld voor gepensioneerden die deAOW-gerechtigde leeftijd hebben, waarbijals inkomensgrens geldt 35.000,- eurovoor een alleenstaande en 50.000,- eurovoor gehuwden/samenwonenden. Aangiftedoen en eventueel geld terugvragen kanook voor de vier jaren voor 2014.

Het belastingspreekuur kost 5 euro peraangifte, als bijdrage in de kosten voor devrijwilligers. Als iemand aan huis gebon-den is en geen mogelijkheid heeft naar hetwijkcentrum te komen, kan eventueel eenhuisbezoek gepland worden. Dat kost 10euro.

Aanmelden voor BelastinghulpAanmelden voor de Belastinghulp hulp kandoor op onderstaande momenten te bellenmet het afsprakenbureau in uw wijk. Uspreekt dan ook af of u naar het wijkcentrumkomt, of dat de vrijwilliger naar u thuis komt.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Aanmelden Reeshof:06 42 75 75 03Bereikbaar: 2 februari t/m 13 maartMaandag t/m vrijdag van 9.30 – 12.00 uur

Ontmoetingsruimte de Driehoek,Gendringenlaan 179, Tilburg.www.dedriehoekreeshof.nl

Meer weten of aanmelden? 013-5717806

HULP BIJ AANGIFTEBELASTING

Page 6: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Focus op Reeshof 33e jaargang - editie 269 - februari 2015 6

Uw adviseur: Rob van Riel

GM VLOEREN DESIGNGM VLOEREN DESIGN is dé vloerenspecialist op het gebied vanhouten en natuurstenen vloeren. Voor u een uniek concept met demooiste vloeren onder één dak. Door onze jarenlange ervaring invloeren en interieurs denken wij graag met u mee. Voor een fraaieinrichting van uw woning of bedrijfsruimte krijgt u bij ons een eerlijkadvies. Tevens leveren wij ook natuursteen voor uw tuin en terras!

Duo planken & Multi plankenLamelparket & Laminaat

Leisteen & HardsteenGraniet & Marmer

Kanaalstraat 102 5104 AD Dongen

T 0162-310260 M 06-21294074

E [email protected] I www.gmvloerendesign.nl

GM VLOERENDESIGN

L’AVENTURE MUSICALE

START REESHOF JEUGDORKESTLocatie Aula De BoemerangDag dinsdagTijd 15.45 – 16.30 uurKosten 50,- euro

Orkest L’Aventure Musicale start in februarieen jeugdorkest in de Reeshof. Het orkestis bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Weke-lijks gaan we repeteren (met uitzonderingvan de schoolvakanties) en werken toenaar diverse optredens in de wijk. Op dins-dag 3 februari 2015 gaan we van start.

Gewoon omdat u het leuk vindt om anderente helpen, om werkervaring op te doen, omnieuwe mensen te ontmoeten of om uwtalenten te ontplooien? Er zijn 1001 rede-nen om als vrijwilliger aan de slag te gaan.Wat is uw motivatie? ContourdeTwern gaathierover graag met u in gesprek. Ook als uwilt weten of vrijwilligerswerk iets voor u is.En als u benieuwd bent naar de verschil-lende mogelijkheden om uw steentje bij tedragen aan onze samenleving helptContourdeTwern u ook op weg. Bent u alvrijwilliger en hebt u een vraag? Kunt u alsorganisatie ondersteuning gebruiken bijhet plaatsen van een vrijwilligersvacatureop de digitale vacaturebank? Ook dan bentu van harte welkom op de inloopavond.

Kom kennismaken tijdens deze avond enlaat u verrassen. Onder het genot van een

1001 redenen om als vrijwilliger aan de slag te gaan…Bezoek de inloopavond in wijkcentrum Heyhoef op 9 februari.

kopje koffie gaat ContourdeTwern graagmet u in gesprek. Om 18:30 en 19:30 uurvindt er een korte interessante presentatieplaats. Aanmelden voor de inloopavond isniet nodig. U kunt gewoon binnenlopen. Ubent van harte welkom op:

Maandag 9 februari van 18.00 tot 20.30uur wijkcentrum Heyhoef!

elektrische fietsen W W W.TR APR AP.NLRAP CENTER TILBURG, JULES VERNEWEG 12, 013-544 86 18

STAP OP EEN RAPE-bike tot

• NEDERLANDSE TECHNIEK• TRAPKRACHTSENSOR, 50-150 KM

• SERVICE AAN HUIS• 5 JAAR GARANTIE

NU + GRATIS ANWB VERZEKERING, PECHHULPPAS & UPGRADE 444 KW ACCU VOOR ACTIERADIUS TOT 175 KM (T.W.V.100,-)

Ze doen hierbij de oproep om beter en doel-gerichter wijken-beleid en meer openheidin bestuur (nu beloven ze veel , maar voerenhun eigen idee uit zonder vooraf toegezegdoverleg ...) Ze pleiten voor een fatsoenlijkeomgang met en naleving van gedane toe-zeggingen aan de vele organisaties die hetbeste voorhebben met de wijk. Want wetenwat er speelt bij de mensen, de wensen,de mogelijkheden en vooral ook de onmo-gelijkheden daarvoor ...en de veiligheidomtrent veel zaken, die nogal eens aan dekant lijkt te worden geschoven. Vaak ont-breekt het aan handhavingscapaciteit envooral de schreeuw om een goed gekwa-lificeerd evenemententerrein in de wijk , wehebben al geen theatergebouw, iedereenweet waarom, we willen graag een locatiedie aan de wensen voldoet, zodat er daad-

Open drumlesWil je een keer uitproberen of drummeniets voor jou is? Kom dan in de maand fe-bruari op dinsdag middag naar De Boeme-rang. Vanaf 16.00 uur kun je een proeflesjekrijgen.Doe je met ons mee? Meld je dan aan via:[email protected] via het contactformulier opwww.aventuremusicale.nl

Voor meer informatie kun je contact opne-men met Annemarie Eversdijk(06) 51917214.

Dit project is tot stand gekomen met mede-werking van:

Muziek- en drumlesSpeel je nog geen muziekinstrument en wilje dit graag leren. Wij geven ook en muziek-en drum les bij De Boemerang. Je kuntkiezen uit dwarsfluit-, klarinet-, saxofoon-,trompet-, trombone- of drumles. De mu-ziekinstrumenten krijg je bij ons in bruik-leen. Bij voldoende leerlingen starten wemet een blazersklas en anders met eengroepsles of individuele les.

werkelijk meer kan gaan gebeuren in dewijk, maar dan wel met beleid en aandachtvoor iedereen.

Die optie moet echt eens serieus aange-kaart en bekeken gaan worden en hoemeer draagvlak, ook door informatie aande wijkbewoners hierover, hoe meer kansdaarop. Het Reeshofpark is nu eenmaalgezien de bewust zo gekozen inrichting,heel open en met een vijver dat geluid verdraagt en vervormt en met weinig geluids-werende elementen, echt maar een nood-oplossing gebleken. Er moet nu maareens een permanent iets komen in dewijk...buiten het park om , dat blijft een plekvoor Park-zaken, maar blijkt voor veeldingen ook niet geschikt te zijn ...

Bewonersvereniging Reeshofpark.

De Bewonersvereniging heeft er genoeg van om steeds dezwarte piet toegespeeld te krijgen. Zij zouden niets willen enalles aan activiteiten blokkeren, terwijl zij juist pleiten vooreen doelgerichter wijkbeleid.

Bewonersvereniging Reeshofparkwil meedenken

Page 7: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Focus op Reeshof 33e jaargang - editie 269 - februari 2015 7

Gewijzigdeopeningstijden in

de BibliotheekHeyhoef tijdens

carnavalTILBURG– In de week van carnaval han-teert de Bibliotheek Heyhoef gewijzigdeopeningstijden.

De Bibliotheek Heyhoef is op maandag 16februari de gehele dag gesloten en op dins-dag 17 februari is de bibliotheek geopendvan 09.00 tot 17.00 uur. Vanaf woensdag18 februari gelden de reguliere openings-tijden.

De Bibliotheek Heyhoef werkt met zelfser-vice-uren. Dit betekent dat u van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur zelfstandigmaterialen kunt lenen, zoeken en inleveren.Na 13.00 uur zijn er medewerkers aanwezigom u te helpen.

Kijk op www.bibliotheekmb.nl voor meerinformatie.

Mie Katoen brengtleuke middag in de

ReeshofDe bewoners van zorgcentrum De Reys-hoeve hadden op zondagmiddag 18 januarijl. een leuke middag. De Tilburgse volks-dansgroep Mie Katoen kwam die middagoptreden. Met enkele Nederlandse dansenin klederdrachten uit verschillende strekenvan Nederland en natuurlijk de echteTilburgse dans, de Mie Katoen.

Tussendoor werd uitleg gegeven over deklederdrachten. Bijvoorbeeld de Brabantsezondagse dracht met de “poffer”.

Een van de bewoners van de Reyshoevebleek het liedje Mie Katoen nog van vroegerte kennen en bracht het ten gehore.

Met als afsluiting een serie Brabantse dan-sen met humoristische scènes was heteen geslaagde middag.

SeniorenverenigingReeshof 50+

Senioren van de Reeshof, kennen jullie deouderenvereniging Reeshof 50+?

Onze vereniging stimuleert de ouderen(senioren) om uit hun isolement te treden.Daarom organiseren wij voor senioren,iedere 1e, en 3e woensdagmiddag van demaand en op iedere 2e vrijdagavond vande maand een gezellige bingo waar leukegeldprijzen mee te verdienen zijn. Opwoensdag worden er 9 rondes gespeelden een bingokaart kost 3,50 euro per stuk.Vrijdagavond kost een bingoboekje 5,50euro per stuk. Op deze bingo’s is iedereenvan harte welkom.Wij zijn gehuisvest in het wijkcentrumHeyhoef, Kerkenbosplaats, 5043 RXTilburg in de wijk de Reeshof.

Aanvangstijden zijn respectievelijk opwoensdagmiddag aanvang 14.00 uur, zaalopen vanaf 13.00 uur. Op vrijdagavond isde aanvangstijd 20.00 uur, zaal open omplusminus 19.00 uur.Kom uit je isolement en kom gezellig meedoen.

Nader informatie te verkrijgen bij mevr. Bepvan Beerendonk. Telefoonnummer 013 -5712776

Door Hans SweepDeze revue had als thema onderwijs inTilburg door de jaren heen. Dr. Moller, Annievan Dieren, maar ook Diederik Piedestalpasseerde letterlijk de revue.

Natuurlijk kwam het vroegere gezegde‘houde gij ze dom, dan hou ik ze erm’ eeneen-tweetje tussen de pastoor en de fabri-kant aan bod. Piedestal had het over zijnleerstoel, (leren stoel) in zijn onderzoek naardyslexie toonde hij aan: “Het is bewezendat het komt van het eten van tomaten-soep.” Als voorbeeld wordt er een projectiegetoond met letter-vermichelli op de toma-tensoep. Daar is inderdaad niets meer inte lezen.

Verder wordt er te berde gebracht dat hetTilburgs het dialect in het Nederlands isdat het meeste op het Engels lijkt. I kiss,eitjes, Yeah, ja. De Tilburgse modeontwer-per JanTaminiau werd geëerd met eenmooi lied op de wijze van Fernando vanAbba. Vrouwelijke modellen met apartecreaties waaronder een jurk van een oudepostzak kwamen langs. Jantje Meurs in zijnjeugdjaren in de schoolbanken verteldemet een spreekbeurt zijn pa hoe hij de winstkon vergroten. Bij de Jumbo Academiekwamen typisch Tilburgse producten meteen lied aan bod met onder meer Leksteelen schrobbeler. Een zieke zanger moestovergeven in een, AH plastic zak. Zo werdentypische Tilburgse liedjes gezongen waar-bij luiweevenpap en sla mee ui mee juinmee erpel de boventoon voerden. De sce-nes zelf waren heel divers, van de circus-school, verpleegstersopleiding tot en metde UVT. Een compliment voor het hele ge-zelschap van 175 mensen groot, die in hunvrij uren dit spektakelstuk op zijn Tilburgsin kleurden. Als dank kregen alle gastenhet diploma Revueniversiteit mee, ze zijnallemaal geslaagd net zoals de TilburgseRevue.

Bij Tilburgse Revue ‘Ik zal oe leere’ is iedereen geslaagdZondag tijdens de laatste voorstelling van de Tilburgse Revue was er nog een feestelijk tintje, vormgever Paul Urbanus kreeg voorzijn jarenlange verdiensten de Tilburg Trofee uitgereikt.

Door Hans SweepAlex Wintermans, Bart ketelaars, CeesCoolen, Jan Schellekens en JorlanManders stonden er op het Tonpraoters-menu op 31 januari i een volle zaal. Zij eis-ten met hun typetjes de hoofdrol op, de enewat platter de ander wat subtieler, iederetonpraoter had zo zijn eigen aanpak. Tus-sen de spraakwatervallen door zorgde deGrenskapel voor een vrolijke carnavalsnoot.

Enige citaten van de Tonpraoters willen weu niet onthouden. Toon, gewikkeld in eenconflict met zijn ex. over wie het recht op dekinderen heeft: “Ik zal het oe nog un keeruitleggen: As ge unne Cola-automaat heten gestopt er unne euro in, dan komt er unblikske uitrollen, van wie is de blikske dan?”De Tamboer uit St. Michielsgestel met eenstotterende tonpraot: “Men vrouw klaogtelke keer de ik half zat thuis kom. Ik zeedes jouw schuld dan moette meer geldmeegeven”.Hij vervolgt met: Mannen denken gemiddeldiedere 7 seconden aan seks. Om de hoe-veel tijd denken vrouwen aan seks? Doemaar us unne gok vrouwke, ge moogd er 3weken naost zitte”.De Tilburgse Tonpraoter Cees Coolen iswat harder van toon: “Men vrouw zee ge

Tonpraoters praten Reeshof bij in Café DongewijkMaar liefst 5 bekende en minder bekende regionale Tonpraoters, vermaakten het aanwezige publiek opperbest in Café Dongewijk.

bent zuiniger op oewe jas dan op men. Destoch logisch zonder jas kan ik nergenskome”.Op sollicitatiegesprek bij een muziekge-zelschap in Duitsland: “U komt uit Neder-land dus u heeft geen Duits bloed? Ik hebwel Duits bloed op den bumper van munneauto”.Paus Pompidorus vertelde van een café:“Ik kwam binnen en bestelde 19 pils. Ben-de mee zo veul man dan, zei de kastelijn?Nee, mar op dees bord staot de er onderde 18 nie getapt wordt”.Op schiphol:”Ik zag daor unnen man lopenmee een bos tulpen die uit zun kont staken.De verkeerde bollekus geslikt denk.” Opde vraag of hij al veel gedaan had die dag:“Ik heb gin homofielen geëxporteerd. Wabedoelde daor mee zei zijn baas. Ik hebginnen flikker uitgevoerd”.

Eigenaar Sander Scheffers was tevreden.“Vorig jaar hebben we het de eerste keergeorganiseerd en nu wat aanpassingendoorgevoerd. Met een volle zaal kan ik nietmeer dan tevreden zijn. Het is bovendienleuk dat we zo voor elke leeftijdsgroep inde wijk iets kunnen doen”. Met carnavalwordt er afgetrapt met een piratenavond ennadien het Kieltjesbal, zodat iedereen inde wijk aan bod komt.

Page 8: Thuis in Reeshof editie 269 / 04-02-2015

Focus op Reeshof 33e jaargang - editie 269 - februari 2015 8

Focus op Reeshof is een periodiek voor alle bewoners van Reeshof en wordt gratis huis aan huisverspreid.Focus op Reeshof verschijnt 2 maal per maand; 1 maal in magazinevorm en in tabloidvorm (om en om). Met uitzondering van augustus.

Redactie Focus op ReeshofHans en Yne SweepHeezestraat 205045 HM Tilburg06 – 43561895 of 06 – [email protected] 18059266BTW NL821778419B01IBAN NL96 Rabo 01168.51.317

Foto’s Yne Sweep

Bezorging eigen beheer (30 bezorgers)

Oplage 15.500

Niets uit deze uitgave van Focus op Reeshof mag worden verveelvoudigd door middel van druk, microfilm, fotokopie of opgeslagen of openbaar worden gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van de redactie.

De redactie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onvolledigheden en/of drukfouten. Focus op Reeshofzal enkel verbeteringen in de eerstvolgende editie doorvoeren.

Editie 270 MagazineKopijdatum uiterlijk 20 februari 2015

Verschijnt in de week van 25 februari 2015

Editie 271 TabloidKopijdatum uiterlijk 6 maart 2015

Verschijnt in de week van 11 maart 2015

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatieen ondersteunen o.a. de volgende initiatieven:Kieltjesbal Reeshof, Stichting AED Tilburg,WednesdayNightSkate Reeshof, Kinderboerderij‘t Valleike Reeshof, Landgoed De Groene Kamer,Stichting Avond Vierdaagse Tilburg, Stichting Her-petofauna, ReeshofForCancer, Palm Parkies con-certen, Hollandse Glorie, DierenOpvangCentrum-Tilburg, Healthy Seas, Willem II-amateurs enT.Z.V.B.

Maatschappelijk betrokken

Dagelijks te volgen via

Heeft u weetjes over Reeshof?

Meld het [email protected]

Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie tijdens de carnavalsperiode? Zorg dandat uw woning goed is afgesloten. Voorgaande jaren was er in die periode namelijkeen piek in het aantal inbraken! En dat willen we u dit jaar niet laten overkomen.Voorkom dat er een kraak gezet wordt in uw woning.

Boef of carnavalsvierder? (foto: politie)

TipsHoud uw voicemail of antwoordapparaat neutraal. Vertel nooit op internet (Twitter,Facebook, enz.) dat u op vakantie gaat of dat u ergens aan het genieten bent van uwvakantie.Inbrekers kijken mee! Afgeschermde persoonlijke berichten kunt u natuurlijk welsturen.Laat toilet- of badkamerraampjes openstaan als u weggaat. Sluit alle ramen en doealle buitendeuren goed op slot.Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten. Leg nooit een sleutelonder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot.Vertel uw buren dat u niet thuis bent en laat ze een oogje in het zeil houden.Zorg voor een bewoonde indruk. Haal geen planten weg bij de ramen, laat dagelijksuw post weghalen en houd gordijnen open, maar laat ze ‘s avonds sluiten als u datnormaal ook doet. Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting op elke verdiepingvan uw woning.Merk en registreer waardevolle bezittingen in uw huis met postcode en huisnummer.

Stop de Carnavalskraker

Wat kunt u doen?De woninginbrekers tegenhouden, daarkunt u de politie bij helpen.Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Eenvreemde auto, vreemde personen of eenandere situatie die u niet vertrouwt? Noteerdan zoveel mogelijk details (kentekens ensignalementen) en bel direct de politie op112. Als u direct belt, is de kans groter datwij als politie de verdachte kunnen aanhou-den.

Website en YoutubeMeer informatie over woninginbraak vindtu op www.politie.nl. Op het YouTube kanaalvan de politie Brabant vindt u daarnaastfilmpjes over de verschillende methodenvan inbraak en wat u daartegen kunt doen.Zoek hiervoor binnen dit Youtubekanaal op‘inbraakpreventie’.

Het Fujifilm Roparun team organiseert opzondag 19 april een snuffelmarkt. De op-brengst van de kraamverhuur en een ge-deelte van de opbrengst van de spullen,komt geheel ten goede aan de Roparun.

De markt is op de parkeerplaats van Fujifilmin Tilburg, Oudenstaart 1, van 10.00 tot16.00 uur. Toegang is gratis.

Fujifilm team 128 organiseert snuffelmarkt voor RoparunRoparun snuffelmarkt op zondag 19 april

Fujifilm en RoparunOok in 2015 legt het Roparun team van Fuji-film de afstand tussen Parijs en Rotterdamaf. Doel is zoveel mogelijk geld in te zame-len voor de goede doelen die de Roparunsteunt. Vorig jaar haalde het team 15.000euro op. Dit jaar doet het team voor detwaalfde keer mee. Het team bestaat uit 23personen die allemaal betrokken zijn enzich volledig inzetten voor dit goede doel.

RoparunDe Roparun is een estafetteloop van meerdan 500 kilometer. Mensen leveren inteamverband deze sportieve prestatie omgeld op te halen voor mensen met kanker.De Roparun wordt ook wel een avontuurvoor het leven genoemd: “Leven toevoegenaan de dagen, waar geen dagen meer kun-nen worden toegevoegd aan het leven.”

Op zondag 19 april 2015 vindt voor deachtentwintigste keer de Truck TourTilburg plaats. De gehele maand februarikunnen zowel deelnemers als bedrijvenzich via de website inschrijven.

Truck Tour Tilburg is een jaarlijks terugke-rend evenement voor mensen met eenverstandelijke en/of lichamelijk beperking.Op deze dag maken een team van vrij-willigers en sponsors het voor 260 deel-nemers mogelijk om mee te rijden in eenvan de trucks. De 260 wagens rijden in eenlange stoet een route van bijna 90 kilometerin de omgeving van Tilburg. De tocht wordtonderbroken voor een lunchpauze bij defirma Claassen aan de Asteriastraat teTilburg, die hiervoor zijn terrein gratis terbeschikking heeft gesteld.

Inschrijving Truck TourVanaf zondag 1 februari 2015 kunnen men-sen met een verstandelijke en/of lichame-lijke beperking zich weer inschrijven voorde Truck Tour Tilburg. De deelnemers kun-nen zich aanmelden via het inschrijvings-formulier op www.trucktourtilburg.nl.

Bij vragen kan er contact worden opgeno-men met Denise van Raak via telefoon-nummer 06 - 1217 7532. Zij is bereikbaarvan maandag t/m woensdag van 19.00 –21.00 uur. Inschrijven is uitsluitend via dewebsite mogelijk.

Bedrijven en chauffeurs die in het afge-lopen jaar hebben deelgenomen ontvang-en automatisch bericht van de organisatie.Zij kunnen zich opgeven bij Jan Luijten viatelefoonnummer 06-2260 2985 of via hetaanmeldingsformulier op de website. Deinschrijving sluit voor zowel deelnemersals bedrijven op zaterdag 28 februari 2015.

Op dit moment is Truck Tour Tilburg nogop zoek naar sponsoren. Met hun hulphoopt de organisatie dit evenementwederom tot een groot succes te maken.Wie de organisatie wil steunen kan contactopnemen met Frans van Gijzel [email protected].

Meer informatie over het Roparun team: www.team128.nl

Wordt u één van de vele collectanten die inNederland de straat opgaan om geld in tezamelen voor Amnesty International? Dezekeer vindt de Amnesty-collecte plaats van 1tot en met 7 maart 2015. Amnesty zoekt inTilburg nog vrijwilligers die dan een paaruren willen collecteren. Zo kan de opbrengstnóg hoger worden. Vorig jaar werd landelijkruim 1,6 miljoen euro opgehaald.

Wilt u zich aanmelden als collectant, of wiltu meer informatie?Kijk dan op www.amnesty.nl/collecte, of mailnaar [email protected]. U kunt ookcontact opnemen met de collectecoör-dinator in Tilburg: Michel van Eijkelenburg,telefoon 013-5449804.

Waarom collecteren?Amnesty International komt op voor deslachtoffers van mensenrechtenschen-dingen, waar ook ter wereld. De opbrengstvan de collecte wordt gebruikt om het werkvoor deze mensen te kunnen voortzetten.Amnesty International is een onafhan-kelijke organisatie en is niet gebonden aaneen politieke overtuiging of godsdienst.

Daarom neemt Amnesty voor haar onder-zoeken en acties geen geld van overhedenof politieke groeperingen aan. Met het gelddat tijdens de collecte wordt opgehaaldkan Amnesty haar werk blijven doen.Bijvoorbeeld voor Ales Bialiatski.Op 21 juni 2014 werd de Wit-Russischemensenrechtenverdediger Ales Bialiatskionverwacht vrijgelaten, na drie jaar in degevangenis gezeten te hebben. Hij zat eengevangenisstraf van vierenhalf jaar uit van-wege zijn betrokkenheid bij Viasna. Dezemensenrechtenorganisatie ondersteuntslachtoffers van schendingen en verza-melt informatie over de mensenrechten-situatie in het land. Amnesty voerde uit-voerig actie voor de vrijlating van Bialiatskiin 2013. Later gaf hij aan dat hij mede doorde druk vanuit Amnesty is vrijgelaten.

Missie AmnestyAmnesty International streeft naar eenwereld waarin iedereen alle rechten genietdie zijn vastgelegd in de Universele Verkla-ring van de Rechten van de Mens (UVRM)en andere internationale mensenrechten-documenten.

AMNESTY ZOEKT COLLECTANTEN IN TILBURG

Het leger van Napoleon, een ijsbaan, de(latere) Amerikaanse president, duizendenvluchtelingen, de nummer 1 van de Til-burgse muziektop 1000, een kindermoord,het graf van koning Willem II, Mondriaan enRietveld, een wereldberoemde schilder, destomme film.........wat hebben die metelkaar gemeen?

Nou, ze zitten allen in de centrumwest-wandeling van Stadsgidserij!

Benieuwd?Neem dan deel aan deze bijzondere stads-wandeling die gehouden wordt op zon-dagmiddag 8 februari.

Centrumwestwandeling Stadsgidserij8 februari

Ze starten om 13.00 uur bij de ingang vanhet centraal station aan de Spoorlaan eneindigen op het Sint Annaplein.

Kosten: 3 euro per persoon kinderen tot 12 jaar gratis

Reserveren mag, maar hoeft niet persé:

[email protected] of bel 013 4686670 (na 18 uur)