Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

13
Magazine voor huurders en relaties van Antares Jaargang 16 augustus 2015 nummer 49 bij Antares ‘Deze woning is een lot uit de loterij’ Samenwerking met de huurders wordt steeds belangrijker Iedereen kan een leuke voortuin hebben Heeft u onze nieuwe website al gezien?

Transcript of Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

Page 1: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

Mag

azine voo

r huurders en relaties van A

ntares • Jaargang

16 • augustus 2015 • num

mer 49

bij Antares

‘Deze woning is een lot uit de loterij’

Samenwerking met de huurders wordt steeds belangrijker

Iedereen kan een leuke voortuin

hebben

Heeft u onze nieuwe website al gezien?

Page 2: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

0406

1024

16

1221182

Thuis bij A

ntares Vo

orw

oo

rd

CommunicatieCommunicatie is vaak het grootste probleem voor de oplossing, aldus Hein Pragt. Een quote die staat als een huis. Want hoe vaak horen we niet dat er slecht gecommuniceerd wordt. Dat er niet geluisterd wordt of dat er wel geluisterd wordt maar er niets mee gebeurt. Communice-ren is één van de grootste struikelblokken bij het vinden van oplossingen voor problemen en conflicten. In die zin is het bovenstaande citaat een voltreffer.

Antares heeft als verhuurder van veel wonin-gen te maken met veel klanten. De huurders willen geïnformeerd worden over van alles en nog wat dat te maken heeft met hun woning of leefomgeving. Antares heeft er behoefte aan om te weten wat er bij de huurders speelt en wil die informatie graag van die huurder krijgen. Meestal is dat geen probleem, een telefoontje of een mailtje over en weer en iedereen is weer helemaal bij gepraat. Soms gaat het ook een keertje goed fout. Er wordt niet teruggemaild of de informatie in de e-mail is niet duidelijk. Er wordt niet of te laat terug -gebeld of degene die belt is niet vriendelijk of onvoldoende op de hoogte van wat er precies speelt. Voordat je het weet lopen irritaties op en gaat het niet meer over de eigenlijke vraag maar vooral over het onbegrip dat wederzijds

is ontstaan. De communicatie, of beter gezegd het gebrek eraan, staat een vaak voor de hand liggende oplossing dan in de weg.

Ook bij Antares zien we soms situaties waarbij miscommunicatie met huurders leidt tot meer gedoe dan nodig is. Dat willen we niet. Antares vindt het belangrijk dat alle huurders goed worden gehoord en dat er een antwoord komt op hun vragen. Meestal is dat een welgevallig antwoord, al moeten we klanten soms ook teleurstellen. Maar ook dat is een antwoord.

Om de communicatie met onze huurders en toekomstige klanten nog verder te verbeteren is de website van Antares onlangs helemaal vernieuwd. De site is wat soberder met minder plaatjes, maar wel veel duidelijker geworden. Daardoor is datgene wat we willen communi-ceren snel en in goed leesbare taal vindbaar. De vernieuwde website is pas het begin, want communicatie moet van twee kanten komen. Stap voor stap zal de website daarom uitge-breid worden met mogelijkheden voor de huurders om via de website contact te zoeken met Antares. Het doorgeven van reparatiever-zoeken, vragen over een beschikbare woning, huurbetaling via de site, het veranderen van telefoonnummers en andere gegevens in je

eigen Antares-dossier, het wordt allemaal mogelijk. En dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Een vorm van klantvriendelijkheid die we hoog in het vaandel hebben staan. De Antares-organisatie wordt al op die moderne manier van communiceren ingericht. Het heeft immers weinig zin om via de moderne media te communiceren met de huurder als de systemen op kantoor en de kennis en vaardig-heden van de Antares-medewerkers daar niet op zijn afgestemd.

Antares heeft er alle vertrouwen in dat we daarmee onze dienstverlening nog verder verbeteren. Dat gaat zeker lukken. Antares is echter niet degene die dat bepaalt. Dat doet u en daar zijn we heel benieuwd naar. Laat het ons weten, want uw mening telt. Ga naar www.thuisbijantares.nl, klik op het blok met de tekst ‘Nieuw website’ en stuur uw reactie naar het e-mailadres onderaan de tekst.Heeft u geen internet? Geen zorgen, wij blijven altijd telefonisch en schriftelijk bereikbaar en ook aan onze balie kunt u terecht met vragen en opmerkingen.

Paul StelderDirecteur-bestuurder Antares

Mag

azine voo

r huurders en relaties van A

ntares • Jaargang

16 • augustus 2015 • num

mer 49

bij Antaresbij Antares

‘Deze woning is een lot uit de loterij’

Samenwerking met de huurders wordt steeds belangrijker

Iedereen kan een leuke voortuin

hebben

Heeft u onze nieuwe website al gezien?

Thuis bij Rachid en Ilvana Zarrouk

NieuwbouwBouw VSO Vijverhof /

Dichterbij schiet lekker op

Renovatie & onderhoudRenovatie eerste flat

Molenbossen volgende zomer klaar

NieuwbouwBouw nieuw wozoco

Blerick gestart

Thuis bij Jac en Lies van Enckevort

Varia Wie wordt onze fotograaf?

Thuis bij Ella Giesbertz

Leefbaarheid Antares gaat behoefte aan

scootmobielenruimten inventariseren

Varia Goed verzekeren is geen overbodige luxe

Wikihouse op Zomerparkfeest

Aan het bureau bij Manager Gé Faessen: ‘Samenwerking met

de huurders wordt steeds belangrijker’

Varia Eerste zonnepanelen

Zonnig Limburg gelegd

Leefbaarheid Hesjes voor ijverige

opruimers Molenbossen

VariaKort nieuws

Puzzel + Contactgegevens

04

06

08

09

10

11

12

13

1415

16

18

21

2223

augustus 2015Colofon

49nummer

3

Thuis bij A

ntares Inhoud

15

InhoudThuis bij Antares is een uitgave van Antares

en verschijnt drie keer per jaar. Het blad is bestemd voor huurders en relaties van

Antares. Oplage 5.600 exemplaren.

RedactieJohn Huijs

Desirée SchreursLinda Schmitz

Jolanda ThijssenDesirée Thissen

Cindy VaessenJolanda Verhaeg

Jos Wolbertus

EindredactieJohn Huijs

VormgevingMarksMarks

reklamemakers Venlo

FotografieMediafotografie

Lé GiesenVenlo

Drukwerk

Drukkerij KnoopsVenlo

Redactieadres:Postbus 3046

5930 AA [email protected]

13

Page 3: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

‘Zeker naarmate

ik een dagje

ouder begin te

worden, vind ik

het prettig om

weer wat meer

in Venlo te zijn,

niet in de laatste

plaats omdat een

groot deel

van mijn familie

hier woont.’

De afgelopen vijf jaar woonde de familie Zarrouk met veel plezier in een naoorlogse woning aan de Burgemeester Clercxstraat in Blerick. ‘We woonden daar prima’, blikt Ilvana terug. ‘De woning was ruim genoeg en we hadden een park voor de deur, waar de kinderen konden spelen en waar we onze hond Manis uit konden laten. Niks mis mee. Daar hadden we het nog best een tijd uitgehouden.’

Hoe is het gezin nu dan in één van de zeventien nagelnieuwe eigentijdse gezinswoningen aan de Witherenstraat in hartje Blerick beland?Ilvana: ‘Mijn moeder wees ons op dit bouwplan en adviseerde ons hiervoor in te schrijven, maar wij hadden nooit gedacht dat we hier een kans op maakten.’

Rachid: ‘We beschouwden onze inschrijving in feite als een grap, maar het is wel een geslaagde grap geworden. Een lot uit de loterij, dat is het. We betalen hier ongeveer evenveel huur als in onze vorige woning. Boven-dien zullen de energielasten hier wat lager uitvallen, dus onze woonlasten vallen per saldo zelfs lager uit, terwijl we nu in een nieuwe woning middenin Blerick wonen. Kunnen we Manis lekker bij de Maas uitlaten.’

Intussen hebben Rachid en Ilvana al best een aantal medebewoners van de nieuwbouwwoningen leren kennen. ‘In de tuinen staan nog geen schuttingen. Als je in de tuin bent, lijkt het net alsof je op de camping staat. Op die manier leer je je buren razendsnel kennen.’

4

Thuis bij A

ntares Thuis bij...

Nooit verwacht en toch gekregen. Dat geldt voor

de woning aan de Witherenstraat in Blerick die

Rachid en Ilvana Zarrouk met zoon Khalid en

dochter Nawal sinds kort hebben.

‘Deze woning is een

lot uit de loterij’

5

Thuis bij A

ntares Thuis bij...

‘In de tuinen staan nog geen schuttingen.

Als je in de tuin bent, lijkt het net alsof je op

de camping staat. Op die manier leer je

je buren razendsnel kennen.’

Page 4: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

6

Thuis bij A

ntares Nieuw

bo

uw

Dat moet ook, want de school voor voortgezet speciaal onderwijs wil rond de komende jaarwisseling naar de nieuwbouw verhuizen. Het huidige onderkomen aan de Vijverhof aan De Breuken (een onderdeel van Onderwijsgroep Buitengewoon) voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. De nieuwe school heeft een opper-vlakte van 2700 vierkante meter. Onder hetzelfde dak krijgt Stichting Dichterbij een woonzorg-complex van tien zorgappartemen-ten met gemeenschappelijke woonkamers. Het is de bedoeling dat de leerlingen van de school betrokken worden bij de zorg aan de bewoners van het woonzorg-complex en dat zij verder onder meer een rol krijgen in het groen- onderhoud van het gemeenschap-pelijke terrein.

StartseinOp 23 april gaven leerlingen van de school en toekomstige bewoners van het woonzorgcomplex samen het feestelijke startsein voor de bouw. De bestuurders van Antares, Onderwijsgroep Buitengewoon en Dichterbij legden met vereende krachten de ‘eerste’ stenen voor de nieuwbouw en hieven vervol-gens met de genodigden het glas op een voorspoedige bouw.

Toen enige tijd later het voorberei-dende grondwerk en het storten van de betonnen vloeren eenmaal klaar was, schoot het gebouw omhoog. Intussen zijn de contou-ren ervan al duidelijk zichtbaar.

De gecombineerde nieuwbouw van VSO Vijverhof

en een woonzorgcomplex van Stichting Dichterbij

op de hoek Van Wevelickhoven/Lingsterhofweg

in Tegelen begint aardig vorm te krijgen.

Bouw VSO VijverhofDichterbij schiet lekker op

7

Thuis bij A

ntares Nieuw

bo

uw

Page 5: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

Bouw nieuw wozoco Blerick gestart

Architectenbureau Verheijen-Smeets tekende voor het ontwerp van een gebouw van drie bouwlagen met daarin elf woonzorgstudio’s en één gezamenlijke woonkamer. MET ggz gaat de studio’s huren voor cliënten. De woon zorgstudio’s komen niet in aanmerking voor de reguliere verhuurmarkt.

Het is de bedoeling dat bewoners van de Willem de Zwijgerstraat en de Frederik Hendrikstraat in Blerick in het eerste kwartaal van 2016 naar de nieuwbouw verhuizen. In het gebouw zal een lift aanwezig zijn.

Op het terrein gelegen op de hoek Steegstraat-Laurentiusstraat in Blerick is Antares in mei gestart met de bouw van een woonzorgcomplex (wozoco) voor stichting MET ggz.

8

Thuis bij A

ntares Reno

vatie & o

nderho

ud

Kort geleden werd bekend dat aannemer Knaapen uit het Brabantse Son de renova - tie gaat uitvoeren. Knaapen werd uit vijf kandidaten als beste partij geselecteerd. De combinatie van prijs, plan van aanpak en ervaring gaf hiervoor unaniem de doorslag. Knaapen is gespecialiseerd in renovatieprojecten in bewoonde staat en staat bekend om zijn sociale manier van werken.

Ook de energieleverancier is gekozen. Antares heeft gekozen voor Ennatuurlijk, een Nederlands en onafhankelijk bedrijf en ook de huidige energieleverancier van de Molenbossen. Ennatuurlijk installeert een nieuwe WKK-installatie op de plek van de huidige installatie en vernieuwt het leiding-werk tot in de woning. Zuidenwind wordt

hier als eerste op aangesloten. De andere drie flatgebouwen van de Molenbossen worden later achtereenvolgens op de nieuwe installatie aangesloten op het moment dat die gerenoveerd worden.Daarnaast plaatst Ennatuurlijk zonnepane -len op het dak. Die panelen leveren de stroom voor de liften en voor de verlichting van de galerij. WijzigingenOp basis van de ontvangen offertes is er sprake van een overschrijding van het beschikbare budget voor de renovatie van Zuidenwind. Daarom heeft Antares de ambities op een aantal onderdelen van het plan enigszins moeten bijstellen. Dat kan zonder in te leveren op de kwaliteit van het eindresultaat. Waar we niet op beknibbelen is op het verbeteren van de woningen en op het verbeteren van de uitstraling van de entrees.

PlanningEen aantal voorbereidende werkzaamheden rond het gebouw beginnen direct na de zomer, maar de werkzaamheden aan het gebouw zelf beginnen naar verwachting in oktober. Dat komt doordat de aannemer extra tijd nodig heeft om de renovatie goed voor te bereiden. Er is voor gekozen om eerst de balkons te vergroten en pas daarna de werkzaamheden in de woningen en aan de galerijen uit te voeren. Het voordeel

hiervan is dat u tijdens de renovatie van de woning eventueel het balkon kunt gebruiken om spullen tijdelijk neer te zetten en om de mogelijkheid te hebben om op het balkon te verblijven wanneer in uw woning wordt gewerkt. De planning houdt in dat de verwarming vanaf februari in korte tijd wordt omgezet naar het nieuwe systeem. Op basis van overleg met de energieleverancier verwachten wij dat de onderbreking van de warmtelevering slechts van korte duur zal zijn. Mocht er onverhoopt langere tijd geen verwarming zijn, dan zet de aannemer noodkachels in.

Samengevat ziet de planning er als volgt uit:

• Voorbereiding: september en oktober 2015;

• Balkonuitbreiding: oktober 2015 t/m april 2016;

• Woningen en galerijen: februari 2016 t/m juni 2016;

• Entree en liften: april 2016 t/m juni 2016.

De werkzaamheden per woning duren naar verwachting circa tien werkdagen. Na vijf werkdagen starten de werkzaamheden aan de volgende strang van tien of twaalf gestapelde woningen. Op die manier blijft de onvermijdelijke overlast zoveel mogelijk beperkt.

De renovatie van

Zuidenwind, de meest

zuidelijke flat van de

Molenbossen in Blerick,

is volgende zomer achter

de rug. Dat blijkt uit de

jongste planning van

de renovatie.

Renovatie eerste flat Molenbossen

volgende zomer klaar

9

Thuis bij A

ntares Nieuw

bo

uw

Page 6: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

Rasechte Meijelnaren zijn Jac en zijn Mèhls dörske Lies. Ze willen nooit weg uit hun geboorteplaats. Ook hun vijf kinderen wonen allemaal in het dorp. ‘Zelfs binnen Meijel ben ik nooit verder dan een paar honderd meter verhuisd’, zegt de 80-jarige Jac. ‘Ik ben op mijn vijfde met mijn ouders verhuisd naar de pachtboerderij die hier vroeger stond. Later hebben Lies en ik vijfhonderd meter verderop zelf een huis gebouwd waar we 48 jaar hebben gewoond. Maar toen ik steeds meer moeite kreeg met

trappen lopen, hebben we de kans met beide handen aangegrepen om drie jaar geleden naar de Hagelkruisweg terug te keren. Ideaal, dit gelijkvloerse appartement op de begane grond.’

Ook Lies (77) geniet volop van de woning. ‘Ons vorige huis was veel groter dan dit appartement, dus we hebben afscheid moeten nemen van een aantal dierbare spullen. Dat weegt niet op tegen het gemak van dit appartement. Ik hoop dat we nog lang bij elkaar zullen zijn, maar dit is ook een woning waar degene die straks overblijft ook alleen verder kan, eventueel met de nodige hulp.’

Het feit dat de echtelieden nu weer terug zijn op de plek waar ze 55 jaar geleden na hun huwelijk bij Jacs vader introkken, vinden Jac en Lies toch wel bijzonder. Jac: ‘Weliswaar ben ik op een gegeven moment kraanmachinist geworden, maar deze plek waar ik vroeger met mijn vader op de boerderij heb gewerkt en waar ik met Lies ben ingetrouwd, blijft heel speciaal.’

Drie jaar wonen Jac en Lies van Enckevort in In den Herdgang

in Meijel. Ze voelden zich er van meet af aan op hun plek. Niet

vreemd want ze woonden jarenlang in de boerderij die vroeger

op dit terrein aan de Hagelkruisweg stond.

‘Wij voelden ons hier direct thuis’

Thuis bij Jac en Lies van Enckevort.

Heeft u onze nieuwe

website al gezien?

Antares is trots op de nieuwe website die sinds 1 juli in de lucht is. De website is nog gebruiks-vriendelijker, overzichtelijker en ook completer dan voorheen.

Aan de hand van onderwerpblok-ken ziet u nu in één oogopslag waar u moet zijn. We hopen u hiermee nog beter van dienst te kunnen zijn in een tijd waarin zowel onze klanten als Antares steeds meer digitaal regelen en organise-ren. Onze nieuwe website is dan ook interactiever, waardoor Antares digitaal 7 dagen per week bereik-

baar is voor zijn klanten en relaties. We ver trouwen erop hiermee nog meer tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en onze eigen organisatie.

Mist u iets of heeft u een tip hoe wij de website nog klantvriendelijker kunnen maken? Stuur een mail naar [email protected]

Antares heeft veel om trots op te zijn: woningen, huurders en medewerkers. In het hoofdgebouw aan de Venloseweg in Tegelen is daar niet veel van te zien. Te weinig, vinden wij. Daar willen we verandering in brengen. Op een aantal prominente plaatsen in het kantoor willen we graag sprankelende foto’s van onze woningen en onze huurders tonen.

Natuurlijk kunnen we daar een beroeps-fotograaf voor inhuren, maar ons lijkt het toepasselijker om gepassioneerde hobbyfotografen onder onze huurders in

de gelegenheid te stellen een steentje bij te dragen aan deze fotoreportage over Antares. Wellicht krijgen de foto’s straks ook een plek in de woongebou-wen en/of op de website. Ook in de Thuis bij Antares maken we graag ruimte vrij voor een serie mooie beelden.

Ziet u het als een uitdaging om Antares op een creatieve manier op fotografi-sche wijze een gezicht te geven, meld u zich dan door een e-mail te sturen naar Anne-marie Verberkt, hoofd bestuurs-dienst, [email protected]

11

Thuis bij A

ntares VariaWie wordt onze

fotograaf?

10

Thuis bij A

ntares Thuis bij...

Page 7: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

Na de bouwvak start Antares met de bouw van een scootmobielenruimte/fietsstalling voor het appartementencomplex aan de Albert Rodenbachstraat in Blerick. Tot nu toe bekeek Antares ad hoc of in een woonge-bouw tegemoet kan worden gekomen aan de vraag naar (meer) stallingsruimte voor scootmobielen. Dit willen we in de toekomst gestructureerd aanpakken.

Voortaan gaat Antares op eigen initiatief na in welke woongebouwen het wenselijk is een scootmobielruimte te realiseren of uit te breiden. Op die manier hebben we jaarlijks, uiterlijk op 1 oktober, een lijst van gebouwen waar het noodzakelijk is om het volgend jaar (extra) scootmobielruimte te creëren. Natuurlijk zijn we hierbij afhankelijk van de technische maar zeker ook de financiële mogelijkheden. De stallingsruimten moeten allemaal gaan voldoen aan criteria als: een duidelijke nummering van de stallingsplaat-sen, voldoende oplaadpunten en voldoende ruimte voor de scootmobielen. Ook de orde en netheid in de gebouwen zal in alle ruimtes goed bewaakt worden.

Als we de scootmobielstallingen in onze woongebouwen op bovenomschreven

manier goed op orde hebben, is het stallen van scootmobielen in centrale ruimtes niet langer toegestaan. Dat betekent dat we dan actief gaan inzetten om scootmobielen in centrale ruimten te verbieden. Op deze manier komen we tegemoet aan de brand-veiligheideisen van de brandweer en creëren we onbelemmerde loopruimte in de gemeen -schappelijke gangen. Huurders die gebruik maken van de stallingen betalen hiervoor een maandelijkse vergoeding van 3 euro in de servicekosten. Dat bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Elektrische fietsen en kleine brommersAls de scootmobielstalling dit qua ruimte toelaat, mogen er per huishouden één of maximaal twee (elektrische) fietsen of één kleine brommer in de stalling geparkeerd worden. Elektrische fietsen en kleine brommers krijgen in de stalling in verband met een verhoogd diefstalrisico voorrang op ‘gewone’ fietsen. Is de stalling vol, dan zullen gewone fietsen op de door Antares geplaatste fietsrekken buiten het woonge-bouw gestald worden. Waar mogelijk kunnen huurders hun (elektrische) fiets natuurlijk ook in de berging stallen.

13

Thuis bij A

ntares Leefbaarheid

12

Thuis bij A

ntares Thuis bij...

De vraag naar scootmobielstallingen in onze woongebouwen neemt toe. Oorzaken daarvan zijn de vergrijzing en de trend dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Antares speelt hier graag op in.

Toen Ella Giesbertz ruim twintig jaar geleden de sleutel

van haar woning aan de Sint Vincentiusstraat in Tegelen

kreeg, was er in haar voor- en achtertuin weinig te beleven.

Nu is het een oase van rust en groen. ‘Alles wat er voor nodig

is, is een beetje tijd en aandacht.’

‘Iedereen kan eenleuke voortuin hebben’

Verzorgde voortuinen kunnen voor veel sfeer in een straat zorgen. En een aangename sfeer draagt weer bij aan de leefbaarheid van straat en buurt. Ella Giebertz uit Tegelen kan er daarom met haar verstand niet bij dat een aantal huurders en huiseigenaren weinig aandacht aan hun voortuin besteden.

‘Anders dan veel mensen denken hoeft een tuin geen hopen geld en zeeën van tijd te kosten. Kijk naar mijn voor- en achtertuin. Bijna alle planten die er in staan heb ik gekregen of met andere tuinliefhebbers geruild. En als je geregeld onkruid uittrekt

en af en toe de snoeischaar hanteert, hoeft het onderhoud niet veel tijd te kosten. Een tuin met veel hagen zoals ik die heb, vergt wel wat extra tijd, maar je kunt ook een heel leuke tuin aanleggen die veel minder arbeidsintensief is.’

De planten die Ella heeft gekocht, kan ze op de vingers van één hand tellen. ‘Ik moet rondkomen van een uitkering en kan het me niet permitteren om veel geld aan planten te besteden. De enige planten die ik heb gekocht zijn een paar graspollen en de sierkers die sinds kort in de voortuin staat.

Die sierkers heb ik me gepermitteerd omdat ik eind vorig jaar ben gestopt met roken. Een cadeautje voor mezelf. Maar als-ie straks in bloei staat, genieten anderen er van mee. Leuk toch?’

scootmobielenruimten inventariserenAntares gaat behoefte aan

Page 8: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

14

Thuis bij A

ntares Varia

Goed verzekeren is geen

overbodige luxe

15

Thuis bij A

ntares Varia

Inschrijven voor 11e Venloop

Een ander jaarlijks terugkerend evenement dat Antares van harte onder-steunt, omdat het bijdraagt aan de leefbaarheid van de regio, is de Venloop. Op zondag 20 maart 2016 vindt de elfde editie van dit wandel- en hardloopevenement plaats. Sinds 1 augustus kunt u zich inschrijven voor de Venloop op www.venloop.nl.

De tiende editie van de Venloop werd dit jaar uitbundig gevierd. Mogelijk krijgt ook de elfde Venloop een feestelijk tintje. Elf en veelvouden daarvan zijn in het stedje van lol en plezeer net als in de rest van de carnavalswe-reld een jubileum. Bovendien valt de Venloop op 20 maart 2016 samen met de viering van Palmpasen, wanneer in Venlo traditioneel de Palm-höltjesoptocht trekt.

WikiHouse op Zomerparkfeest

Een WikiHouse is in feite een bouwpakketsysteem voor houtskelet-bouw. Het systeem staat in een open omgeving op internet, zodat iedereen kan meewerken aan de verdere ontwikkeling ervan. Doel is iedereen in staat te stellen een huis of een ruimte te ontwerpen, te downloaden en de onderdelen te kunnen uitzagen op een computer-gestuurde freesmachine. De onderdelen kunnen zonder specialistische kennis en vaardigheid worden samengevoegd tot een WikiHouse. ‘Het enige dat je nodig hebt, is een hamer’, zegt architect Joost Reijnen, die bij het Zomerparkfeest verantwoordelijk is voor het realiseren van het WikiHouse als filmzaal.

Wiki-huizen zijn voor allerlei doeleinden geschikt. Ze kunnen bijvoor-beeld dienen als tijdelijke woonruimten in gebieden die zijn getroffen door een natuurramp. Joost: ‘In dat geval hoef je alleen maar platte platen naar rampgebieden te transporteren waar dan ter plekke snel en makkelijk huizen kunnen worden gemaakt. Tijdens evenementen zijn ze ook goed inzetbaar. Maar ze zijn bijvoorbeeld ook heel erg geschikt als tuinhuisje voor mensen die verwachten binnen een paar jaar te verhuizen en hun tuinhuisje mee willen nemen.’Extra bijzonder aan het WikiHouse dat Zomerparkfeesten krijgt, is dat het wordt gemaakt van plaatmateriaal dat het Venlose bedrijf ECOR levert. ECOR is een gepatenteerd bouwmateriaal dat geheel bestaat uit gerecyclede cellulosevezels. Het is ook herbruikbaar.

Antares is trotse sponsor van het

Zomerparkfeest in Venlo, dat dit jaar

plaatsvindt van 20 tot en met 23 augustus.

Volgend jaar krijgt het Venlose volksfeest een zogenaamd WikiHouse voor de vertoning van

films. Eén segment van dit milieuvriendelijke

demontabele bouw-systeem is al te

bewonderen tijdens de editie van dit jaar.

Antares heeft als verhuurder een opstalverze-kering voor alle panden die de corporatie in eigendom heeft. Dat betekent dat de woning die u huurt bijvoorbeeld is verzekerd tegen brand- en stormschade en dat de schade aan het pand voor rekening van de verhuurder komt. Een geruststellende gedachte, maar dat betekent niet dat de spullen en de zelf aangebrachte voorzieningen in huis automa-tisch zijn meeverzekerd.

Inboedelverzekering en huurdersbelangenverzekeringWettelijk verplicht is het niet, maar verstandig is het wel om een (uitgebreide) inboedelver-zekering af te sluiten. Dan zijn uw spullen bijvoorbeeld bij brand, inbraak en diverse vormen van waterschade verzekerd. Reden hiervoor is dat dit niet verzekerd is op de opstalverzekering van de verhuurder (Anta-res). Onder de inboedel vallen niet alleen de meubels, de kleding en andere ‘losse’ spullen in huis, maar ook alle zelf aangebrachte wijzigingen in de woning voor eigen rekening of overgenomen van de vorige huurder, zoals parketvloer, keuken, schilderwerk en behang (huurdersbelang). Niet alle inboedelverzeke-ringen hebben de mogelijkheid van een huurdersbelang verzekering. Kent uw verzeke-ring deze optie niet, dan kunt u overwegen over te stappen naar een inboedelverzekering die uw huurdersbelang wel verzekert.

Eigen keukenAls u op eigen kosten een keuken of badkamer in uw huurwoning hebt laten

aanbrengen, kun u eigenlijk ook niet zonder inboedelverzekering. Uw eigen keuken en badkamer vallen namelijk niet onder de opstalverzekering van Antares. Hebt u daar entegen een huurschutting van Antares - de naam zegt het in feite al - dan valt die schutting wél onder de verzekering van de corporaties.

Kortom: u neemt een groot risico wanneer u geen inboedelverzekering neemt. Laat u de door uw verzekeraar adviseren over de inboedelverzekering die het beste bij uw situatie past. De premie hangt af van tal van factoren, uiteraard van het verzekerde bedrag, maar ook van de vraag of u tot een bepaald schadebedrag een eigen risico wilt nemen.

WA-verzekeringNaast een inboedelverzekering is ook een aansprakelijkheidsverzekering geen overbo-dige luxe. Want stel uw wasmachine stroomt over met als gevolg dat de benedenburen waterschade hebben, dan kun u de schade claimen bij uw WA-verzekering. Bent u niet verzekerd, dan draait u op voor de herstel-kosten. Dat loopt al gauw in de papieren.

Of stel u rijdt de auto uit de garage van uw huurwoning en u raakt daarbij nét de garagedeur. Als u goed verzekerd bent, vergoedt de autoverzekering de schade aan de auto. Maar wie betaalt de schade aan de garagedeur? Als huurder bent u aansprakelijk voor de schade aan de deur. Als u geen

WA-verzekering hebt, kan Antares u als eigenaar sommeren de schade voor eigen rekening te laten herstellen.

Als huurder bent u trouwens verplicht om schade of slijtage aan de woning te melden. Ziet u bijvoorbeeld dat de kitrand van uw douchebak er slecht aan toe is, meld dit dan, zodat Antares de kitrand zo snel mogelijk kan vervangen. Op die manier kan worden voorkomen dat er een lekkage ontstaat, waar u zelf voor aansprakelijk gesteld kunt worden.

3-in-1-fondsWil u u verzekeren tegen een verstopt toilet, een kapotte ruit en klein huurders-onderhoud, dan kun u gebruik maken van het 3-in-1-fonds. Hiervoor betaalt u slechts een kleine bijdrage per maand. Wij nemen dan veel onderhoudswerk van u over dat normaal voor rekening van de huurder komt.

Wilt u meer weten over verzekeringen die voor u als huurder belangrijk zijn, laat u dan goed informeren door uw eigen assurantie tussen-persoon. Op onze website vind u een brochure Verzekeren van uw woning. Die kunt u downloaden op www.thuisbijantares.nl of afhalen op ons kantoor.

De medewerkers van

Antares doen er alles aan

om uw woning tiptop in

orde te houden. Op die

manier woont u als

huurder zorgeloos. Nóg

prettiger woont u wanneer

u voor een aantal zaken

verzekerd bent. Een

ongeluk zit immers in

een klein hoekje.

Page 9: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

16

Thuis bij A

ntares Aan het b

ureau bij...

In recordtijd heeft Gé Faessen zich ingelezen in de wereld van woningcorporaties en sociale woningbouw. ‘Dat moest wel, want ik heb de afgelopen 33 jaar vooral leiding-gevende functies gehad op het gebied van

personeelszaken. Toen ik werd gevraagd of ik manager wonen bij Antares wilde worden, had ik best wat in te halen, want ik wist nog niet echt veel van volkshuisvesting. Vanaf dag één vond ik de branche en de functie interessant. Ik ben iemand die houdt van uitdagingen en maak mij kennis snel eigen. Als ik eenmaal ergens voor heb gekozen, ga ik daar helemaal voor.’

Wat viel Gé vooral op aan zijn nieuwe organisatie?‘Het enthousiasme van de medewerkers. Er werken voornamelijk mensen met hart voor het werk dat zij doen. Ik was bang dat een corporatie veel ambtelijker en stroperi-ger zou zijn. Dat is bij Antares zeker niet zo.’

Wat kan beter?‘Bij Antares worden veel goede ideeën geboren en plannen opgesteld. Soms wordt nagelaten om na verloop van tijd te kijken in

hoeverre die plannen zijn uitgevoerd en of het beoogde resultaat is bereikt. Daar valt dus nog verbetering te boeken. Het doel van ons werk is tevredenheid onder de huurders, maar hoe we dat doel bereiken, moet hier en daar wat duidelijker geformuleerd worden.’

Noem daar eens wat voorbeelden van‘Ik zie een corporatie als een zakelijk dienst-verlener die bedrijfsmatig en doelgericht moet werken. Een voorbeeld daarvan is de eis die we aan ons Klant Service Centrum (KSC) stellen om op termijn 80% van de telefoontjes binnen dertig seconden te beantwoorden. We meten elke maand of we dat doel halen. Toen we onlangs geconfron-teerd werden met een aantal zieke KSC-me-dewerkers, haalden we de doelstelling niet. Geen ramp, want we beschouwen 2015 als een experimenteel jaar. Ander voorbeeld: een aantal medewerkers heeft recentelijk een cursus time management gevolgd. Dat moet er toe leiden dat ze meer kunnen doen in minder tijd en ook nog eens met meer plezier. Uiteindelijk moeten daar ook de huurders profijt van hebben.’

Is het realistisch om steeds te streven naar verbetering? ‘Ik weet het zeker’, zegt de manager wonen en wijst op een spreuk die hij op een bord in zijn kantoor heeft geschreven: Wie stopt met beter te worden, stopt met goed zijn.’ De verbetermotor moet blijven draaien; daar

geloof ik heilig in. Met woningen alleen kun je je als corporatie steeds moeilijker onderscheiden. Door de regelgeving bouwen corporaties allemaal goede woningen. Alleen met mensen maak je nog het verschil. Het is daarom belangrijk om te blijven investeren in medewerkers. Daar-naast worden bewoners steeds belangrijker. Een mooi voorbeeld van betrokkenheid vanuit de bewoners zijn de Molenbossen. Overleg met de bewoners heeft er toe geleid dat bij de aanstaande renovatie van de Molenbossen een aantal opties zijn opgenomen waar in eerste instantie helemaal geen sprake van was. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een beter plan. Niet voor niets heeft 100% van de bewoners ingestemd met het renovatieplan.’

De politiek hecht steeds meer belang aan participatie en zelfredzaamheid van burgers. Geldt dat ook voor huurders?‘Ongetwijfeld. Daarom wordt de samenwer-king met onze huurders en toezichthouders steeds belangrijker. Op het moment dat we optimaal samenwerken, komen we voor de bewoners tot het beste resultaat. Dat wordt nog een hele klus. Neem bijvoorbeeld het terrein van leefbaarheid. Op dat gebied hebben Antares en de bewoners ieder een eigen verantwoordelijkheid. Die zullen we beide nog nadrukkelijker moeten pakken. Dat vergt een mentaliteitsverandering, zowel van Antares als van de bewoners.’

17

Thuis bij A

ntares Aan het b

ureau bij...

Sinds 15 oktober is Gé Faessen manager wonen bij Antares. De opvolger van Jan Kessels, die tegenwoordig

projectmanager is, stelt vast dat Antares enthousiaste medewerkers heeft en ziet tegelijkertijd ruimte voor

verbetering. ‘Door waar mogelijk een tandje bedrijfsmatiger en doelgerichter te werken, willen we bereiken dat de huurders

nog tevredener worden.’

‘Ik weet het zeker’, zegt de manager wonen en wijst op een spreuk die

hij op een bord in zijn kantoor heeft geschre-

ven: Wie stopt met beter te worden, stopt met

goed zijn.

Manager Wonen Gé Faessen:

‘Samenwerking met de huurders wordt steeds belangrijker’

Page 10: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

18

Thuis bij A

ntares Varia

Enkele huurders van WoonGoed2-Duizend in Swalmen hadden eind juni de eer om de eerste zonnepanelen in het kader van deze actie geplaatst te krijgen. Om het belang van duurzame energie bij jonge kinderen onder de aandacht te brengen, deden leerlingen van een basisschool in Swalmen hun uiterste best om zo snel mogelijk het vermogen van een zonnepaneel bij elkaar te fietsen. Ook gede puteerde Daan Prevoo en

bestuurder Karel Boonen van woningcorpo-ratie WoonGoed2-Duizend gingen de strijd met elkaar aan.

Gedeputeerde Daan Prevoo: ‘We zijn erg blij dat de corporaties na het succes van de eerste fase van Zonnig Limburg opnieuw een impuls geven aan het gebruik van duurzame energie in Limburg. De Provincie Limburg steunt dit vervolgproject dan ook van harte.’

Wilt u kijken of uw woning gunstig ligt voor de plaatsing van zonnepanelen, kijkt u dan op www.limburg.zonnekaart.nl. Vul dan uw ge meente en adres in en vervolgens ziet u of de woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, hoeveel panelen er op het dak passen en wat de jaarlijkse stroom-opbrengst is.

Antares is één van de tien

Limburgse corporaties die

samen in drie jaar tijd op

3000 huurwoningen

zonnepanelen willen leggen.

De huurders kunnen op die

manier profiteren van lage

energie kosten zonder dat zij

zelf hoeven te investeren in de

aanschaf van zonnepanelen.

Onlangs zijn de eerste panelen

gelegd, maar u kunt zich als

huurder van Antares op onze

website www.thuisbijantares.nl

nog steeds aanmelden voor

deelname aan de actie Zonnig

Limburg. Wees wel vlug bij,

want het gaat snel met de

aanmeldingen!

19

Thuis bij A

ntares Nieuw

bo

uw

Eerste zonnepanelen

Zonnig Limburg gelegdAntares heeft onlangs een braakliggend bouwperceel aan de Lohofstraat in Venlo gekocht. Op dat stuk grond stonden voor-heen panden van Dagblad De Limburger. Plannen voor de bouw van vervangende appartementen zijn gesneuveld.

Directeur Paul Stelder ziet de aankoop van de grond als een strategische zet. ‘We hebben dit perceel in hartje Venlo voor een goede prijs kunnen verwerven. Dat maakt dat het voor Antares op termijn wel haalbaar moet zijn om hier appartementen te bouwen.

Het perceel ligt vlakbij onze andere woningen in de binnenstad. Daarom willen we het terrein voorlopig inrichten als een tijdelijke parkeerplaats. Huurders van onze woningen in de binnenstad willen we zo een betaalbare (extra) parkeerplaats bieden.

Antares is nog in overleg met de gemeente over de inrichting van de tijdelijke parkeer-plaats aan de Lohofstraat. Waarschijnlijk kunnen er ongeveer twintig auto’s op het terrein. De parkeerplaatsen gaan waarschijn-lijk ongeveer 25 euro per maand kosten.

Extra parkeerplaatsen voor huurders in hartje VenloHuurders van een woning van Antares in de binnenstad van Venlo kunnen mogelijk binnen afzienbare tijd tegen een aan trek-kelijke prijs een (extra) parkeerruimte in het centrum huren.

Bouw woningen voor ‘woonurgenten’

op schemaAan de Venakker in Meijel is Antares druk bezig met de bouw van acht studio’s voor zogenaamde woonurgenten: mensen die voor een periode van een half jaar tot twee jaar dringend een woonruimte zoeken. Dat kunnen arbeidsmigranten zijn, maar ook een gescheiden ouder met kind etc. In alle gevallen gaat het om

mensen die een doorstart willen maken naar een huur woning in de gemeente Peel en Maas.

Aannemersbedrijf Jongen-Meulen bouwt de studio’s voor Antares. Naar verwachting vindt de oplevering dit najaar plaats

Antares schoont het terrein in hartje Venlo de komende tijd op, zodat het er weer netjes bijligt.

Page 11: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

20

Thuis bij A

ntares Te koo

p / te huur

De gemeente Venlo heeft de ambitie om de inwoners meer zeggenschap te geven over hun eigen woon- en leefomgeving. Het gaat om een vergaande nieuwe manier van wijkgericht werken. Uitgangspunt daarbij zijn de wensen en behoeften van de inwoners van een wijk. Andere partijen, zoals gemeente, woningcorporaties, opbouwwerkers en politie gaan daarover in gesprek met de bewoners en kijken vervolgens gezamenlijk met hen hoe die wensen kunnen worden gerealiseerd.

TempoStadsdeelmanager René Janzen: ‘Uit-gangspunt van het beleid is dat wijken zelf aan zet zijn. Niet omdat wij hiervoor geen middelen meer hebben, maar vanuit de insteek dat bewoners zélf het beste weten wat er in hun buurt en wijk aan de hand is en wat opgepakt zou moeten worden. We willen daarbij ondersteunen, faciliteren en adviseren, maar niet de zaak overne-men. Het tempo waarin dit gaat, wordt dus ook bepaald door de bewoners zelf. Zij gaan er immers over.’

‘In principe is alles bespreekbaar, of het nu gaat om het treffen van maatregelen

om de verkeersveiligheid te verbeteren of om zaken die de leefbaarheid bevor-deren. De professionals praten mee en gezamenlijk kijken we in hoeverre realisatie mogelijk is. Dat is niet alleen afhankelijk van bijvoorbeeld geld, maar ook of er draagvlak is voor ideeën.’

BewonersondersteunerAls u mee wilt doen om samen met anderen na te denken over en actief te zijn in uw eigen woonomgeving, kunt u contact opnemen met een bewonersondersteuner. Deze professionals zijn in alle wijken, dorpen en stadsdelen van Venlo beschik-baar om u verder te helpen.

Voor Noord (Venlo-Noord, Velden, Arcen en Lomm): Sjaak Sluiters, 06 - 33 04 02 82. E-mail: [email protected]

Voor Zuid (Venlo-Zuid, Tegelen, Op de Heide, Steyl en Belfeld): Herman van de Eertwegh 06 - 52 56 28 93. E-mail: [email protected]

Voor West (Blerick, Hout-Blerick en Boekend): Fleur Regli, 06 - 35 11 99 30. E-mail: [email protected]

Inwoners van Venlo bepalen zelf

toekomst wijk21

Thuis bij A

ntares Leefbaarheid

Antares verhuurt niet alleen woningen, maar verkoopt deze ook! We bieden betaalbare woningen aan in prijsklassen vanaf circa € 95.000,-. Dit zijn zowel opknappers als instapklare woningen. Het aanbod is te vinden op www.thuisbijantares.nl. U kunt hier gratis een zoek-profiel aanmaken om geïnformeerd te worden over nieuwe koopwoningen.

Te koop in Venlo - Blerick - Tegelen

Te huur in Tegelen Diverse commerciële ruimtes in Cordis Tegula aan het sfeervolle Wilhelminap-lein in hartje Tegelen. Ingroeihuur en diverse mogelijkheden bespreekbaar.

Heeft u interesse? Informeer dan bij Antares via (077) 373 36 66 of [email protected]

Een twintigtal bewoners van Molenbossen in Blerick steekt geregeld de handen uit de mouwen om de omgeving van de flats netjes te houden. Bij toerbeurt struinen zij het omliggende groen af om rondslingerende blikjes, plastic en ander afval in te zamelen.

Antares is er trots op dat zo veel bewoners van Molenbossen bereid zijn zich daad-werkelijk in te zetten voor een nette woon-omgeving. Ter ondersteuning van de ijverige bewoners heeft Antares het nodige mate-riaal ter beschikking gesteld.

De gemeente Venlo zorgde onlangs voor mooie hesjes, zodat de opruimers ook als zodanig herkenbaar zijn. Sterk in samen - werk staat achter op de hesjes. En zo is het maar net…

Dat ruimt lekker op!

Inwoners van de wijken en dorpen in Venlo kunnen meepraten over de ontwik keling van hun gemeenschap

Burg. Coenegrachtstraat 9, BlerickVraagprijs € 129.000,- k.k. Van Kempen makelaars & VeTeBe(077- 352 43 33 / (077) 326 26 00

Merelstraat 18, TegelenVraagprijs € 112.000,- k.k.Van Kempen makelaars (077) 352 43 33

Graaf van Kesselstraat 25, BlerickVraagprijs € 225.000,- k.k.Van Kempen makelaars (077) 352 43 33

Page 12: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

Energielabels

Antares is bij de ontwikkeling van zijn projecten altijd zeer alert op duurzaam-heid. De laatste jaren hebben wij dan ook een aantal zeer bijzondere projec-ten gerealiseerd. Hierbij is veel aandacht besteed aan energie- en watergebruik, kwaliteit van leven en duurzaam gebruik van ruimte en materialen. Omdat de energiekosten een belangrijk deel van uw woonlasten vormen, doen wij daarnaast ons best om ook bestaande woningen waar mogelijk energiezuiniger te maken. Al onze woningen hebben een energiecertificaat. Sinds kort kunt op onze website www.thuisbijantares.nl makkelijk zien welk energielabel uw woning heeft. Als u zoekwoord ‘ener-gielabel’ intikt, komt u terecht op een overzicht waarop u het energielabel van uw woning snel kunt opzoeken.

22

Thuis bij A

ntares Ko

rt nieuws

Antares verloot bij iedere uitgave van dit bewonersblad vijf cadeaubonnen van € 50,00 onder huurders die sinds de vorige loterij kenbaar hebben gemaakt dat ze de huur automatisch gaan betalen en vijf cadeaubonnen van € 50,00 onder huurders die al langer automatisch hun huur betalen.

De winnaars van deze loterij zijn: Familie Heeskens, MeijelFamilie Pilak, BlerickFamilie Willems, BlerickFamilie Schoeber, TegelenFamilie Cremer, SteylFamilie Janssen-Valentijn, BlerickFamilie Vallen e.a., BlerickFamilie Poeth-Driessen, TegelenFamilie Laemen, BlerickFamilie Hermans-Bollen e.a., Meijel

Wilt u ook automatisch gaan betalen en voortaan kans maken op een cadeaubon, bel dan het Klant Service Centrum via telefoonnummer (077) 373 36 66 of stuur een e-mail naar [email protected]

ContactAntares

Postadres

Postbus 3046

5930 AA Venlo-Tegelen

T (077) 373 36 66

E [email protected]

I www.thuisbijantares.nl

Voor spoedeisende storingen buiten

kantooruren

T (077) 373 36 66

Bezoekadres

Venloseweg 7

Venlo-Tegelen

ma t/m vrij 8.30 - 12.30 uur

ma t/m do middag op afspraak

Servicedesk Meijel

Alexanderplein 2, Meijel

iedere eerste donderdag van

de maand 9.00 - 12.00 uur

Telefonische bereikbaarheid

ma t/m do 8.30 - 16.30 uur

vr 8.30 - 12.30 uur

Puzzel

Doordenker gegevens

23

Thuis bij A

ntares Co

ntactgeg

evens

De vetgedrukte zinnen zijn cryptisch.

HORIZONTAAL:1. Oplegger; 6. reptiel; 11. insect; 12. een zekere; 13. Bijbelse naam; 14. film van Spielberg; 16. Bijbelse figuur; 18.zo te horen ʻn superieure jongen; 20. rivier in Italië; 21. uiting van berusting; 23. hondenras; 25. voorzetsel; 26.verharde huid; 28. verschiet; 29. gooi dit voedsel terug in de trog; 30. netvlies; 31. Indonesische taal; 32. wit-handgibbon; 33. spanning; 37. voortdurend; 41. dronken zeurkous; 42. ambacht; 45. militair; 46. elasticiteit; 47.figuur van Shakespeare; 49. boom; 50. voorzetsel; 51. durende vijandschap; 52. draagriem; 54. muzieknoot; 55.schaakterm; 56. Jamaïcaanse muziek; 57. werkruimte; 59. pannenkoekje; 60. steekcontact.

VERTICAAL:1. daar blaast men op bij dronkenschap; 2. als voren; 3. rivier in Frankrijk; 4. vergrootglas; 5. koningin (Fr.); 6.maak ʻt deugdelijk dicht; 7. spits uitlopende lap; 8. getal; 9. dat is; 10. korte broek (Eng.); 15. uitroep van verba-zing; 17. leve; 19. besloten erf rondom een boerenwoning; 20. gevleugelde geest in het Perzische volksgeloof; 22.zangeres; 24. modeontwerp; 25. dicht; 27. autonome provincie van China; 29. flauw schijnsel; 33. hortend; 34. zeur-kous; 35. windvlaag; 36. met weglating van titels en waardigheden (Lat.); 37. geen uitgezonderd; 38. liefkozing; 39.god van de oorlog; 40. puntige degen; 43. stelling; 44. landstreek in Frankrijk; 47. mallejan; 48. gekheid; 51. heide-meertje; 53. heb maling aan vernis; 55. persoonlijk vnw.; 58. symbool berkelium.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13

14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25

26 27 28 29

30 31

32

33 34 35 36 37 38 39 40

41 42 43 44 45

46 47 48 49

50 51 52 53 54

55 56 57 58

59 60

55 47 31 8 5 6 49 1 41 26

Oplossing

trailer-hagediso-vlo-ene-eli-het-levi-chef-potja-pincher-tereelt-verte-gortretina-e-maleis---b--lar--i---stress-t-almaarteut-stiel-pararek-othello-iepom-vete-zeel-sie-zet-ska-lab-eflensje-stekker

ZOMERHITTE

Horizontaal1. Oplegger; 6. reptiel; 11. insect; 12. een zekere; 13. Bijbelse naam; 14. film van Spielberg; 16. Bijbelse figuur; 18. zo te horen ‘n superieure jongen; 20. rivier in Italië; 21. uiting van berusting; 23. hondenras; 25. voorzetsel; 26. verharde huid; 28. verschiet; 29. gooi dit voedsel terug in de trog; 30. netvlies; 31. Indonesische taal; 32. withandgibbon; 33. spanning; 37. voortdurend; 41. dronken zeurkous; 42. ambacht; 45. militair; 46. elasticiteit; 47. figuur van Shakespeare; 49. boom; 50. voorzetsel; 51. durende vijandschap; 52. draagriem; 54. muzieknoot; 55. schaakterm; 56. Jamaïcaanse muziek; 57. werkruimte; 59. pannenkoekje; 60. steekcontact.

Verticaal1. daar blaast men op bij dronkenschap; 2. als voren; 3. rivier in Frankrijk; 4. vergrootglas; 5. koningin (Fr.); 6. maak ‘t deugdelijk dicht; 7. spits uitlopende lap; 8. getal; 9. dat is; 10. korte broek (Eng.); 15. uitroep van verbazing; 17. leve; 19. besloten erf rondom een boerenwoning; 20. gevleugelde geest in het Perzische volksgeloof; 22. zangeres; 24. mode ontwerp; 25. dicht; 27. autonome provincie van China; 29. flauw schijnsel; 33. hortend; 34. zeur kous; 35. windvlaag; 36. met weglating van titels en waardigheden (Lat.); 37. geen uitgezonderd; 38. liefkozing; 39. god van de oorlog; 40. puntige degen; 43. stelling; 44. landstreek in Frankrijk; 47. mallejan; 48. gekheid; 51.heide-meertje; 53. heb maling aan vernis; 55. persoonlijk vnw.; 58. symbool berkelium.De oplossing van de doordenker uit de vorige uitgave: LENTEBODE.

Onder de goede inzendingen hebben we een cadeaubon verloot. De winnaar is J. Verstraten uit Blerick.

De nieuwe puzzel is een combinatie van een cryptogram en een kruiswoord-puzzel. De cryptische omschrijvingen zijn vetgedrukt. Als u de puzzel hebt opgelost, vult u de gevraagde letters in de genummerde vakjes van de oplossingsbalk in.

Stuur uw oplossing vóór 15 september 2015 naar [email protected] of redactie Thuis bij Antares, antwoordnummer 9, 5930 VB Tegelen. Een postzegel is niet nodig. Vergeet niet uw naam en contactgegevens te vermelden!

Onze telefonische

bereikbaarheid is gewijzigd van

17.00 uur naar 16.30 uur!

De balie is van maandag-

t/m donderdagmiddag

12.30 tot 16.30 uur

uitsluitend op afspraak

te bezoeken!

Studentenzaken

Sinds kort werken Antares en collega-corporatie Woonwenz samen op het gebied van studentenhuisvesting. Studenten (in spe) kunnen van maandag tot en met vrijdag voor alle student-gerelateerde zaken terecht in het studenteninformatiepunt STIP aan de Koninginnesingel in Venlo. Namens Antares werkt daar Funs Pollux, namens Woonwenz is dat Nina Bellen. Baer Born werkt er namens Jules Venlo in oprichting. Jules is een studentenorganisatie die fungeert als contactpersoon voor studenten op het gebied van huisvesting, maar ook andere zaken waar (buitenlandse) studenten tegenaan lopen. Met ingang van komend jaar verhuurt Jules Venlo het aanbod van de corporaties. Jules fungeert dan als aanspreekpunt voor repara-ties, huurbetaling, klachten, vragen, huuropzegging etc. De corporaties zorgen voor het onderhoud en het opstellen van huurcontracten. Jules is dan in feite het frontoffice; de corpora-ties het backoffice voor studen-ten.

Funs Pollux.

Page 13: Thuis bij Antares nr. 49, augustus 2015

www.thuisbijantares.nl

Het is een zomer van uitersten. Aan het begin van de zomer moest de verwarming nog geregeld aan en

niet veel later bereikte de temperatuur tropische waarden. In Nieuw-Steyl genieten bewoners van de appartementen dit jaar samen van de zomer.

Uit het Fonds Leefbaarheid van Antares kregen zij een bijdrage voor de aanschaf van party-tenten. ‘We zijn er helemaal gelukkig mee’,

zegt toezichthouder Jacques Beurskens. ‘Toen de tent eenmaal stond, kregen we

van buurtbewoners binnen de kortste keren meubels, lampen en

andere spullen om de tent in te richten. Sindsdien

is het praktisch elke dag feest in onze tent.

Geregeld zitten er mensen te kaarten.

De onderlinge contacten zijn nu

nóg beter.’

Zomer