Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

76
FOTO: MARC DE GROOT

description

Voorstellingen in theaterseizoen 2013-2014 bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard.

Transcript of Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

Page 1: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

Foto

: Mar

c de

Gro

ot

Page 2: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2 cool 2013 2014

“Wat een heerlijke zaal, dank aan de perfecte technici, het enthousiaste publiek. En de koffie is óók al zo geweldig!Paulien Cornelisse

“Wat een heerlijke zaal, dank aan de perfecte technici, het enthousiaste publiek. En de koffie is óók al zo geweldig!Paulien Cornelisse

Cool kunst en cultuurCoolplein 11703 XC HeerhugowaardT 072 534 76 62 E [email protected] www.coolkunstencultuur.nl

OPENINGSTIJDEN SERVICEBALIEMaandag t/m vrijdag 13:00 – 18:00 uur, zaterdag 11:00 – 15:00 uur en één uur voor aanvang voorstellingen. Gesloten: 15 juli t/m 4 augustus.

KAARTVERKOOPVia internet: www.coolkunstencultuur.nl (vanaf 24 april).Via het bestelformulier op p. 73 in deze brochure (alleen in de voorverkoop van 24 april tot 1 juli).Telefonisch via 072 534 76 62 (vanaf 6 mei).Bij de servicebalie van Cool (vanaf 6 mei).

Kijk op pagina 70 en 71 voor informatie over kaartverkoop en de algemene voorwaarden.

hoofdsponsor:

“Heerhugowaard, wat ’n zaal, wat ’n schouwburg, wat ’n fijn ontvangst, wat ’n toffe avond! Bedankt!”

Anne van Veen

“Prachtig

theater. Sieraad

voor het Noorden!”

Joep van Deudekom

(NUHR)

“Lief Cool, twee

wilde dagen in een geweldige

zaal en met ontzettend veel

gastvrijheid.”

Marc-Marie Huijbregts

Page 3: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 3

inhoud4 PODIUM VAN DE STAD6 NIEUW BIJ COOL8 COOL UIT! AVONDEN10 SERIES11 NIEUWE LENTE12 GENREOVERZICHT15 VOORSTELLINGEN17 COOLPLEINFESTIVAL36 BONOZEKAFESTIVAL63 SAMEN NAAR

HET THEATER63 DE BUREN64 LESSEN EN CURSUSSEN65 TROUWE BEZOEKERS66 JAZZCLUB COOL67 CAFE COOL (LIVE)68 COOL 4 BUSINESS70 KAARTVERKOOP72 ZAALPLATTEGROND73 BESTELFORMULIER75 COOLOFON

Tineke Maas 2013 2014 cool 3

Online verkoop start woensdag 24 april om 09.00 uur!

Wat hebben Najib Amhali, de

leerlingen van het Trinitas

College, Tineke Schouten, Hou

en Trouw, GGZ Noord-Holland,

Claudia de Breij en Bejo Zaden

met elkaar gemeen? Ze hebben

de afgelopen vijf jaar stuk voor

stuk geschitterd op de planken

van Cool.

Het lijkt nog zo kort geleden,

maar in september 2008

opende Cool kunst en

cultuur haar deuren.

Artiesten spraken hun

verbazing en blijdschap

uit over dit nieuwe

cultuurgebouw, docenten

gaven hun eerste lessen in

de prachtige muziekstudio’s,

amateurverenigingen en lokale

organisaties vonden langzaam

hun weg en Rodi Media

verbond haar naam aan de

mooie zaal.

Vijf jaar en honderdduizenden

bezoekers, duizenden

activiteiten en talloze

hoogtepunten verder,

heeft Cool definitief

een plek verworven

in het (culturele)

leven van Heerhugo-

waard en omstreken.

Cool is hét Podium

van de Stad. Tijdens ons

jubileumjaar zullen we u

verrassen met diverse acties

rond het cijfer 5. En natuurlijk

blijven we u ook dit theater-

seizoen weer verrassen met

ons bruisende programma!

“Wat een heerlijke zaal, dank aan de perfecte technici, het enthousiaste publiek. En de koffie is óók al zo geweldig!Paulien Cornelisse

“Wat een heerlijke zaal, dank aan de perfecte technici, het enthousiaste publiek. En de koffie is óók al zo geweldig!Paulien Cornelisse

“Heerlijke

week. Met echte

Zamboni val! Au Au!

Veel groet en alle

dank!”

Bert Visscher

“Topzaal!

Toptechniekers! Toppubliek!”

Wim Helsen

Page 4: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

4 cool 2013 2014 4 cool 2013 2014

PODIUM VAN DE STAD

PODIUMUitbundige lachsalvo’s, stilte van ontroering, luidruch-tig applaus en staande ovaties; vanuit de klassieke, rode pluche stoelen van de Rodi Media zaal kunnen bijna 600 gasten de magie van het theater ervaren. Cool biedt een podium aan zowel professionele artiesten als amateurverenigingen, lokale gezelschap-pen en onze eigen cursisten. Of het nu gaat om grote artiesten van internationale allure of aanstormend lokaal talent; Cool zet ze in de spotlights!

LESSEN EN CURSUSSENBij Cool leer je niet zomaar een muziekinstrument bespelen, in een musical spelen of een kunstwerk cre-eren. Want waar krijg je nu les van professionele docenten, krijg je de mogelijkheid om samen met andere leerlingen te spelen, op te treden op het grote podium, mee te doen met diverse projecten en kun je de kunst afkijken bij de professionele artiesten? In Cool, maar ook in de Binding in Langedijk én op de scholen in Heerhugowaard en omstreken brengt Cool talent tot bruisen!

Page 5: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 5

In het unieke gebouw van Cool kunst en cultuur aan het Coolplein in Heerhugowaard

bruist het! Uit de muziekstudio’s klinken de eerste noten van muziekleerlingen terwijl hun

ouders genieten van een heerlijk kopje koffie in het café, in de theaterzaal wordt druk

gebouwd aan de voorstelling van die avond waarvoor iemand bij de servicebalie nog snel

een kaartje probeert te bemachtigen. Cool is een gastvrij cultuurhuis van en voor alle

inwoners van Heerhugowaard (en omstreken). Als Podium van de Stad is ons gebouw

beschikbaar voor iedereen die zich wil laten inspireren of zélf het podium wil betreden.

ZAKELIJK De magie van het theater ook ervaren en delen met úw gasten? Cool rolt de paarse loper uit voor onder-nemers die hun zakelijke gasten willen ontvangen in een bruisende, inspirerende omgeving. Of dat nu voor een voorstelling met exclusieve ontvangst en nazit is, een workshop voor teambuilding en inspira-tie of een vergaderarrangement. In CoolBizz, de eigen businessclub van Cool, kunnen ondernemers elkaar ontmoeten en hun zakelijke netwerk uitbrei-den.

CAFÉ COOLEen kopje koffie met de krant aan de stamtafel, een koud drankje in de zon op het terras aan het Cool-plein, een themadiner voorafgaand aan een voorstel-ling of een speciaal voor u gereserveerde tafel met hapjes en drankjes na afloop; de magie van het the-ater strekt zich uit tot in Café Cool. Onder de noe-mer Café Cool Live staan regelmatig singer-songwri-ters, bands en stand-up comedians op het podium van het café. Café Cool is bovendien het decor voor onze eigen Jazzclub Cool.

2013 2014 cool 5

Page 6: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

6 cool 2013 2014 6 cool 2013 2014

NIEUW BIJ COOL!

RANgEN EN RIJENVanaf dit theaterseizoen hanteert Cool drie verschil-lende rangen: rang 1, 2 en 3. Het prijsverschil tussen de rangen is €2,50. Bij uw online reservering kunt u zelf kiezen op welke rij en stoel, en dus op welke rang u wilt zitten. Het aantal beschikbare rangen verschilt per voorstelling. Ook nieuw is de aanduiding van onze rijen en stoelen in de zaal; voor uw gemak zijn de rijen nu genummerd (in plaats van op alfabet) en is de stoelnummering oplopend (1, 2, 3 in plaats van 2, 4, 6). Bovendien is de Rodi Media zaal nu verdeeld in ‘zaal links’ en ‘zaal rechts’ (in plaats van even en oneven).

ALL-INCLUSIvE PRIJZENBij uw online reservering geen onverwachte reserve-ringskosten, als u Cool binnenkomt kunt u meteen uw jas kwijt in de garderobe, in de pauze of na afloop van de voorstelling staat uw drankje al klaar. Wij wil-len niet dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij het bestellen van uw kaarten en tijdens uw bezoek dus daarom zijn onze prijzen vanaf dit seizoen all-inclusive. Dat betekent dat de ticketprijs die u ziet staan in de brochure of op de website inclusief con-sumptie, gebruik van onze garderobe en reserve-ringskosten is. En kiest u bij uw reservering voor een e-ticket? Dan krijgt u ook nog eens €1,50 korting!

gOUDEN RANgAls u een stoel reserveert in de Gouden Rang voelt u zich echt een VIP. U zit op de beste rij in de zaal, uw tafel met koffie of thee staat klaar in ons café en in de pauze kunt u aan deze tafel weer terecht voor uw pauzedrankje met schaaltje nootjes. In de rij voor de garderobe behoort ook tot het verleden, want met onze garderobeservice verzorgen wij het ophangen en afhalen van uw jas en kunt u relaxed genieten voor en na de voorstelling. Dat is nog eens een avondje uit! Als u reserveert voor de Gouden Rang is deze service inclusief, u hoeft hiervoor niet apart te reser-veren.

DIRECt RESERvEREN vOOR Uw DINERBij een complete avond uit hoort ook een heerlijk diner voorafgaand aan de voorstelling bij Cool. Om het u nog makkelijker te maken, kunt u nu via onze website bij het reserveren van kaarten voor een voor-stelling, ook meteen reserveren voor een diner bij Wonders, Stroming of De Filosoof, allen aan het Coolplein. U ontvangt een bevestiging van uw reser-vering en het restaurant neemt contact met u op om de reservering te bevestigen en eventuele bijzonder-heden te bespreken. U hoeft uw diner pas af te reke-nen bij het restaurant. En uiteraard houden zij reke-ning met uw bezoek aan Cool!

Page 7: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 7

NIEUW BIJ COOL!

DE DINER- EN APPLAUSKAARtNa afloop van een diner bij Wonders, Stroming, De Filosoof, Libelle en Minos Pallas (en op termijn bij nog meer restaurants), ontvangt u een stempel op de Diner- en Applauskaart. Bij drie verschillende stem-pels kan de kaart bij Cool kunst en cultuur worden ingeleverd voor een toegangskaart voor een door Cool geselecteerde voorstelling. Het restaurantbezoek hoeft niet gekoppeld te zijn aan het bijwonen van een voorstelling die avond in Cool. De voorstellingen waarbij de Diner- en Applauskaart kan worden ingeleverd zijn te vinden op de website van Cool en de deelnemende restaurants.

COOL-DE-LUxE ARRANgEMENtKies voor het Cool-de-luxe arrangement en wordt de hele avond in de watten gelegd! Uw gastheer of -vrouw brengt uw jas naar de garderobe en bege-leidt u naar uw tafel in ons café waar een zoete lek-kernij en koffie of thee voor u klaarstaat. In de pauze zorgen wij voor uw drankje en een schaaltje nootjes aan uw eigen tafel. Na afloop van de voorstelling staat er een glas bruisende prosecco klaar met een selec-tie amuses. Bij vertrek zorgen wij dat u weer in uw jas wordt geholpen. Het Cool-de-luxe arrangement kost €11,50 p.p. en kan worden gereserveerd bij het bestellen van de kaarten voor de voorstelling.

MObIELE wEbSItEWat is er dit weekend bij Cool te doen? Staat die goede cabaretier dit jaar ook bij Cool? Voor welke voorstellingen bij Cool heb ik ook alweer kaartjes gereserveerd? Om dit altijd en overal te kunnen chec-ken heeft Cool nu ook een mobiele website. Wan-neer u met uw smartphone naar www.coolkunsten-cultuur.nl gaat krijgt u automatisch de mobiele web-site te zien. Hier kunt u het volledige programma inzien, trailers bekijken én kaarten reserveren. Zo kunt u, ook als u niet in de buurt bent van een computer, altijd plaatsen reserveren voor de voorstelling van uw favoriete artiest.

COOLShOPVorig seizoen heeft u al kennis kunnen maken met ons spaarsysteem; de Reigers en Cooltjes (zie ook p. 64). De gespaarde Cooltjes zijn in te zetten voor korting op geselecteerde voorstellingen en voor diverse artikelen in onze Coolshop; van nagenietar-rangement tot proeflessen op een instrument en van boeken over theater tot unieke merchandise-artike-len van voorstellingen die bij Cool zijn geweest of nog komen. De artikelen in de Coolshop zijn online te bestellen of te koop in onze fysieke Coolshop in de foyer. Het assortiment in de Coolshop zal steeds verder uitge-breid worden.

2013 2014 cool 7

Page 8: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

8 cool 2013 2014 8 cool 2013 2014

DO 12 & VR 13 SEPTEMBER 2013 ASHTON BROTHERS - TREASURESCool Vaudeville (met themadiner)Dompel u de hele avond onder in de wereld van het variété. Dat start al bij het themadiner waarbij we u in stijl ontvangen met een heerlijke Kir, en eindigt pas ver na de voorstelling. Café Cool verandert deze avonden in een vaudevilletheater, waar u verrast wordt door bijzondere personages.

VR 18 OKTOBER 2013RAGÚS - THE SHOWCool Irish (met themadiner)Het mooie, groene Ierland. Land van oude mythen en legenden, van indrukwekkende landschappen. Vol passie voor literatuur, muziek, dans en een goed gesprek en altijd reden voor een feestje. Geniet van een diner met eerlijke, pure ingrediënten. Ga mee in het ritme van Ierland in Cool.

ZA 9 NOVEMBER 2013 THE DRAGONFLY ORCHESTRAFusion Cool (met themadiner)China meets het Westen deze avond. Dat begint al bij het fusion diner met een mengeling van de Euro-pese en Aziatische keuken. Het zet zich voort in de show in de Rodi Media zaal en is overal zichtbaar in Café Cool. Geniet van fortune cookies en Chinese drankjes in een Aziatische sfeer.

VR 22 NOVEMBER 2013POWERVROUWEN - DE REVUE VAN NUCool Ladies Night (met themadiner)Op deze speciale Ladies Night worden alle power-vrouwen in Cool in de watten gelegd. Geniet van een walking dinner voor de voorstelling. Laat je na afloop verwennen met een cocktail door de bartender, maak kans op een leuke prijs en ga naar huis met een goed gevulde goodie bag.

ZA 28 DECEMBER 2013CLASSIC ROCK SHOW - LEGENDS NEVER DIECool Rockt Voor één avond verandert Cool in een heuse rock-tempel. Eerst een spetterende show in de theaterzaal en na afloop gewoon verder swingen en zingen op de dansvloer bij de afterparty. Een heerlijk feestje tus-sen kerst en oudjaar, terug in de tijd voor een dosis positieve rockenergie voor jong en oud.

Eigenlijk bent u in Cool elke avond uit. Maar bij een aantal

voorstellingen willen we u graag extra feestelijk ontvangen.

Vanaf september is er daarom ook dit theaterseizoen één keer

per maand een bruisende Cool Uit! avond. Hoe zo’n avond er

precies uitziet blijft een plezierige verrassing, maar we proberen

u, vanaf het moment dat u binnenkomt tot aan uw vertrek, een

onvergetelijke avond te bezorgen. Dit seizoen hebben we

onderstaande Cool Uit! avonden voor u samengesteld. Actuele

informatie over deze avonden staat op onze website.

COOL UIT! AVONDEN

ReseRveRen themadineRsWilt u uw avond uit helemaal compleet maken? Bij negen van deze avonden kunt u ook reserveren voor een themadiner in Café Cool. Voor €35,00 per persoon (inclusief drankjes en koffie toe) dineert u geheel in stijl van de voorstelling. U kunt tot één week voor aanvang van de voorstelling reserveren voor een themadiner via de website, het bestelformulier of bij de servicebalie.

Page 9: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 9

VR 24 JANUARI 2014INTERNATIONAAL DANSTHEATER - SILKCool Mystiek (met themadiner)Het diner voert je door de landen langs de zijderoute. De aankleding en geuren in Café Cool brengen je gegarandeerd in oosterse sferen. Drink een heerlijk kopje thee in de speciale theehoek, luister naar de bij-zondere klanken en geniet van de speciale hapjes na afloop van de bijzondere dansvoorstelling.

ZO 9 FEBRUARI 2014JORIS LINSSEN EN CARAMBA - LICHTMexiCo’ol (met themadiner)Deze middag is Cool gehuld in kleurrijke Mexicaanse sferen. Met tacochips, Mexicaans bier en tequila. Joris Linssen wakkert het Mexicaanse vuur aan tijdens de voorstelling en na afloop houden wij het brandend in Café Cool. Daar kunt u volop nagenieten met Mexi-can food, muziek en dans.

ZA 15 FEBRUARI 2014SCRUM - A NIGHT OF TUNES AN’ TALESCeltic Cool (met themadiner)Schuif aan, aan de lange tafels voor een Keltisch diner. Sluit je ogen en waan je in een Schotse kroeg. Geniet van saamhorigheid, vriendschap, live muziek en een heuse whiskyproeverij waarbij de Special Scrum Selection vanzelfsprekend niet zal ontbreken. Slainte!

COOL UIT! AVONDEN

2013 2014 cool 9

eten aan het coolpleinBij ons kunt u gemiddeld één keer per maand voor de voorstelling genieten van een themadiner, maar op alle andere avonden verzorgen onze collega’s aan het Coolplein speciale theatermenu’s. Zij zorgen ervoor dat u gegarandeerd op tijd bent voor de voorstelling in Cool. Voor verschillende restaurants op en rond het Coolplein kunt u, tegelijk met het reser-veren van kaarten, online reserveren via de website van Cool.

Za 29 MAARt 2014BRam van deR vlUGt e.a. - on Golden pondcool classic (met themadiner)Een heerlijke avond in een ontspannen setting. Vanaf de start met een romantisch diner bij kaarslicht tot uw vertrek naar huis leggen wij u deze avond in de watten. Het licht is gedimd, de piano gestemd, zodat u na een bijzondere voorstelling nog kunt nagenie-ten in een klassieke sfeer.

Za 5 APRIL 2014 dannY de mUnK & henK pooRt - JeUGd heRinneRinGen 3 mokum in cool (met themadiner)Een avond in het teken van Mokum. Met een echt Amster-dams diner, draaiorgelmuziek en het klassieke citroentje met suiker. Na afloop nog even meezingen met bekende smartlappen onder het genot van een pikketanissie, ossenworst, bitterballen en Amsterdamse uitjes.

Page 10: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

10 cool 2013 2014 10 cool 2013 2014

Powervrouwen Een revue van nu (p. 31)

Sven Ratzke Diva Diva’s (p. 39)

Vrouw Holland Brave meisjes komen in de hemel (p. 46)

De Vagina Monologen (p. 57)

SERIESGezellig een avondje met vriendinnen naar het theater, genieten van

geroemde theaterpersoonlijkheden of de (onontdekte) parels van de muziek in

het theater beleven? Vanaf dit seizoen biedt Cool drie verschillende series:

Powervrouwen, Oude Meesters en Binnenkomers en Buitenstaanders.

Elke serie bevat vier voorstellingen. Bij afname van de serie krijgt u een korting

van 20% op de totaalprijs van de theaterkaartjes.

ReseRveRen?Reserveren voor een serie kan via de servicebalie, het bestelformulier of via de website van Cool. Wanneer u bij een online reservering alle voorstellingen uit de serie in uw winkelmandje doet, verrekent het systeem automatisch de korting. U kunt dus gewoon voor elke voorstelling uw eigen stoelen kiezen!

Joost Prinsen en Bram van der Vlugt Oude Meesters (p. 19)

Tony Neef, Mariska van Kolck e.a. Sonneveld (p. 26)

Sanne Wallis de Vries en Paul Groot Adèle (p. 38)

Bram van der Vlugt e.a. On Golden Pond (p. 52)

VanVelzen The Rush of Life (p. 19)

Moke Almost Home (p. 33)

Ricky Koole en Leo Blokhuis Buitenstaanders (p. 49)

Her Majesty met o.a. Bertolf Back to Abbey Road (p. 57)

Bestel een serie en krijg20% korting!

seRie oUde meesteRs

seRie poweR vRoUwen

seRie BinnenKomeRs en BUitenstaandeRs

Page 11: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 11

RONDLEIDINg EN MEEt & gREEtDe voorstellingen van de serie Nieuwe Lente zijn een totaalbeleving: ze worden voorafgegaan door een rondleiding om 19.30 uur door het bijzondere gebouw van Cool en na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de artiest(en). Een aantal voorstellingen van Nieuwe Lente beleeft u bovendien op een nieuwe manier, dan zit u óp het podium van de Rodi Media zaal. U voelt bijna de adem van de artiesten in uw nek!

NIEUwE LENtE PASSE-PARtOUtHoudt u ervan om verrast te worden in het theater? Onverwacht mooie voorstellingen te ontdekken? Eens een keer ‘iets anders’ te zien? Koop dan het Nieuwe Lente passe-partout! Voor slechts €65,00 kunt u álle voorstellingen van de serie Nieuwe Lente bezoeken. Bij het reserveren van een voorstelling krijgt u de mogelijkheid aangeboden een passe-partout te reser-veren. Met een passe-partout kunt u alle voorstellin-gen reserveren voor 0 euro. Na reservering online ontvangt u hiervoor per voor-stelling een e-ticket.

Rory de Groot

Vliegwiel

Golden Palace

Emilio Guzman

Louise Korthals

Mike Oldfield’s Tubular Bells

for Two

Chip Taylor

Hans Visser & Irena Filippova

Theatergroep Suburbia

Pearl Jozefzoon, Jan Rot &

Tango Extremo

Jakop Ahlbom

Her Majesty

iLL Skill Squad

Rob Mostert, Carlo de Wijs &

Sven Figee

“Een nieuwe lente en een nieuw geluid” luidt de eerste regel

uit een beroemd gedicht van Herman Gorter. Dat nieuwe

geluid, dat is precies waar de serie voorstellingen ‘Nieuwe

Lente’ van Cool voor staat. Een nieuw geluid in theaterland.

Theater van jonge, veelbelovende theatermakers maar soms

ook van veteranen met een verrassend programma. Denk

aan De Parade of De Karavaan, maar dan verspreid over een

heel seizoen en binnen in het bijzondere gebouw van Cool.

Ook dit jaar heeft Cool weer een bijzondere selectie voorstel-

lingen voor de serie Nieuwe Lente gemaakt. Deze 14 buiten-

gewone voorstellingen kunt u vinden in onderstaand schema

en tussen het theateraanbod in deze brochure.

Kaarten voor de voorstellingen uit de serie Nieuwe Lente

kosten slechts €13,50*.

datum voorstelling Genrewo 18 SEPT 2013 Rory de Groot Hand in Hand caBaRetwo 9 OKT 2013 Golden palace Death by PowerPoint toneeldo 31 OKT 2013 louise Korthals Vlieguur mUZieKtheateRdi 5 NOV 2013 chip taylor The Hitman mUZieKdo 14 NOV 2013 theatergroep suburbia U bent mijn moeder toneeldo 28 NOV 2013 Jakop ahlbom Lebensraum toneeldo 19 DEC 2013 ill skill squad 155 dansvR 17 JAN 2014 vliegwiel Schuim mUZieKtheateRdo 20 FEB 2014 emilio Guzman Een dunne dekmantel caBaRetZo 23 MRT 2014 mike oldfield’s tubular Bells for two mUZieKZo 30 MRT 2014 hans visser & irena Filippova Hermitage Concert mUZieKtheateRwo 9 APR 2014 pearl Jozefzoon, Jan Rot & tango extremo De Mattheus Passie mUZieKtheateRwo 14 MEI 2014 her majesty (met o.a. Bertolf) Back to Abbey Road mUZieKwo 28 MEI 2014 Rob mostert, carlo de wijs & sven Figee Go Big Or Go Home mUZieK

Kaarten

slechts €13,50!

* m.u.v. Mike Oldfield’s

Tubular Bells

for Two

2013 2014 cool 11

nieUwe lente

NIEUWE LENTE

Page 12: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

12 cool 2013 2014 12 cool 2013 2014

CAbAREt

JEUgD & FAMILIE

DANS

KOMEDIE

MUSICAL

MUZIEK

DO 12 SEPT 2013 Ashton Brothers Treasures 16VR 13 SEPT 2013 Ashton Brothers Treasures 16WO 18 SEPT 2013 Rory de Groot Hand in Hand 16ZA 28 SEPT 2013 Marc-Marie Huijbregts Florissant 20DI 15 OKT 2013 Guido Weijers V 24WO 16 OKT 2013 Guido Weijers V 24MA 28 OKT 2013 Freek de Jonge Circus Kribbe 26ZA 2 NOV 2013 Lenette van Dongen Roedel 27ZA 16 NOV 2013 NUHR Back to Basic 30ZO 24 NOV 2013 The Umbilical Brothers The Rehearsal 32VR 13 DEC 2013 Thomas van Luyn Smaakvol avondje uit 35ZA 11 JAN 2014 Daniël Arends De zachte heelmeester 38WO 22 JAN 2014 Klaas van der Eerden Sixpack 40WO 29 JAN 2014 Pieter Derks Van nature 41VR 31 JAN 2014 Joep Onderdelinden Dus… 42WO 12 FEB 2014 Schudden We vieren het maar 43VR 14 FEB 2014 Dolf Jansen Topvorm 44WO 19 FEB 2014 Van der Laan & Woe Buutvrij 45DO 20 FEB 2014 Emilio Guzman Een dunne dekmantel 45VR 21 FEB 2014 Vrouw Holland Brave meisjes komen in de hemel 46WO 26 FEB 2014 Niet schieten! Vrouwen willen maar 1 ding 47ZA 1 MRT 2014 Jeroen van Merwijk Er zijn nog kaarten! 47WO 5 MRT 2014 Sara Kroos Van Jewelste 48VR 14 MRT 2014 Kees van Amstel Jong, Hip, Fris en andere Gruwelijkheden 49WO 2 APR 2014 Jandino De Revue (reprise) 53VR 4 APR 2014 Ali B Ali B beken(d)t 53VR 25 APR 2014 Op sterk water Alfa 56VR 2 MEI 2014 Dames voor na vieren Bruids- en Grafwerk 56VR 9 MEI 2014 Enge Buren De ware naaktheid 57ZA 17 MEI 2014 Erik van Muiswinkel Schettino! 58VR 23 MEI 2014 Cabarestafette 59

DO 19 DEC 2013 iLL Skill Squad 155 37VR 24 JAN 2014 Internationaal Danstheater Silk 40VR 7 MRT 2014 Scapino Ballet Rotterdam The Great Bean 48

WO 2 OKT 2013 Babyconcert Matilde Castro & Escher Ensemble 20ZO 13 OKT 2013 Woezel en Pip Alles is fijn! (peuterfestival) 22ZO 13 OKT 2013 Theatergroep POP Knofje op visite (peuterfestival) 23ZO 13 OKT 2013 De Dansmakers Kleur (peuterfestival) 23ZO 13 OKT 2013 Theater Terra Kikker leest voor (peuterfestival) 23WO 13 NOV 2013 BEER Muziektheater Ik ben niet bang 29ZA 23 NOV 2013 Ernst, Bobbie en de Rest Pimp de Sint Show 31WO 11 DEC 2013 Sprookjesboom Een Gi-Ga-Gantisch avontuur 34ZO 23 FEB 2014 VET Kindercabaret Moddervet 46ZA 8 MRT 2014 Nationaal Jeugd Musical Theater De Tovenaar van Oz 48ZA 19 APR 2014 Alleen op de wereld Maas theater en dans 55

VR 25 OKT 2013 Jon van Eerd Harrie en Twee Meesters 25ZO 26 JAN 2014 Alfred van den Heuvel e.a. Waarom willen mannen seks en vrouwen liefde 41DI 4 FEB 2014 Faulty Towers The Dining Experience 42WO 5 FEB 2014 Faulty Towers The Dining Experience 42DO 6 FEB 2014 Faulty Towers The Dining Experience 42

WO 30 OKT 2013 Sonneveld Tony Neef e.a. 26WO 6 NOV 2013 Love Story Joop van den Ende Theaterproducties 28DO 7 NOV 2013 Love Story Joop van den Ende Theaterproducties 28WO 18 DEC 2013 De Kleine Blonde Dood Naar het boek van Boudewijn Büch 35ZA 3 MEI 2014 Little Voice Noortje Herlaar e.a. 56

ZO 22 SEPT 2013 Muziekkring presenteert Martijn & Stefan Blaak 19DO 26 SEPT 2013 Roel van Velzen The Rush of Life 19VR 18 OKT 2013 Ragús The Show 24ZO 27 OKT 2013 Muziekkring presenteert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet 25DI 5 NOV 2013 Chip Taylor The Hitman 27DO 21 NOV 2013 The Dutch Eagles Take it 30

datum voorstelling pagina

Genre overzicht

Page 13: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 13 2013 2014 cool 13

ZO 24 NOV 2013 Muziekkring presenteert Emmy Verhey & Paul Komen 32ZO 1 DEC 2013 Chris Hinze Sun, Wind, Rain, Water & Corn 33VR 6 DEC 2013 Moke Almost Home 33DO 12 DEC 2013 Stef Bos + band 34ZA 28 DEC 2013 Classic Rock Show Legends never die 37ZO 12 JAN 2014 Muziekkring presenteert Hoorns Byzantijns Mannenkoor 39ZA 25 JAN 2014 Slagerij van Kampen Sticks ’n Drums ’n Let it Roll 41ZO 9 FEB 2014 Joris Linssen & Caramba Licht 43ZA 15 FEB 2014 Scrum A Night of Tunes an’ Tales 44ZO 16 FEB 2014 Muziekkring presenteert Duo Verso 45WO 12 MRT 2014 Ricky Koole & Leo Blokhuis Buitenstaanders 49ZO 16 MRT 2014 Muziekkring presenteert Trio S.V.P. 50ZO 23 MRT 2014 Mike Oldfield’s Tubular Bells for Two 51VR 28 MRT 2014 3JS 2014 51ZA 5 APR 2014 Danny de Munk & Henk Poort Jeugdherinneringen 3 54ZO 6 APR 2014 Muziekkring presenteert Camerata RCO 54VR 18 APR 2014 The Bootleg Sixties ft. The Overtures 55WO 14 MEI 2014 Her Majesty Back to Abbey Road 57VR 16 MEI 2014 Cesar Zuiderwijk Drummoires 58WO 28 MEI 2014 Rob Mostert, Carlo de Wijs & Sven Figee Go Big Or Go Home 59VR 13 JUNI 2014 Rob de Nijs Van alle tijden 60

DO 31 OKT 2013 Louise Korthals Vlieguur 26ZA 9 NOV 2013 The Dragonfly Orchestra 28VR 10 JAN 2014 Sanne Wallis de Vries & Paul Groot Adèle 38VR 17 JAN 2014 Vliegwiel Schuim 39ZO 30 MRT 2014 Hans Visser & Irena Filippova Hermitage Concert 52WO 9 APR 2014 Pearl Jozefzoon, Jan Rot & Tango Extremo De Mattheus Passie 55WO 21 MEI 2014 Het Groot Niet Te Vermijden For Once In My Life (live) 58

ZO 29 SEPT 2013 Bot Bouw Jazzfestival 20VR 4 OKT 2013 Han Fortmann College Emily 21ZA 5 OKT 2013 Han Fortmann College Emily 21ZO 6 OKT 2013 Han Fortmann College Emily 21ZO 20 OKT 2013 De Pieter Raat Stichting Koperconcert 25ZO 3 NOV 2013 Het Blazersensemble Winterconcert 27VR 15 NOV 2013 Popkoor Popcorn Jubileumconcert 29ZA 30 NOV 2013 RaboTalentenklas Eindconcert 33ZA 14 DEC 2013 Leerlingen van Cool Kerstconcert 35ZA 15 MRT 2014 Fotoclub Heerhugowaard Tribute to Colour 50DO 20 MRT 2014 De Grote Prijs 50VR 21 MRT 2014 De Grote Prijs 50ZA 22 MRT 2014 De Grote Prijs 50ZA 24 MEI 2014 Hou en Trouw HeT Goes Out of the Box 59ZA 7 JUNI 2014 Kindertheaterschool Kids with Attitude Narnia 60ZA 21 JUNI 2014 Balletschool Heerhugowaard 61ZO 22 JUNI 2014 Balletschool Heerhugowaard 61ZA 28 JUNI 2014 Gottamove 61ZO 29 JUNI 2014 Gottamove 61

WO 20 NOV 2013 Ja-maar Omdenkshow 30VR 3 JAN 2014 Jeans 23 Wings of dreams 38WO 15 JAN 2014 Sven Ratzke Diva Diva’s 39ZA 31 MEI 2014 Rob & Emiel Geknipt en geschoren 60

DO 19 SEPT 2013 Joost Prinsen & Bram van der Vlugt Oude Meesters 19DI 8 OKT 2013 Huub Stapel e.a. Carnage 21WO 9 OKT 2013 Golden Palace Death by PowerPoint 21DO 14 NOV 2013 Theatergroep Suburbia U bent mijn moeder 29VR 22 NOV 2013 Powervrouwen Een revue van nu 31DO 28 NOV 2013 Jakop Ahlbom Lebensraum 32ZA 7 DEC 2013 Bastiaan Ragas & Jennifer Hoffman Maar je krijgt er wel héél veel voor terug 34DI 25 FEB 2014 Afterparty 46DI 4 MRT 2014 Nienke Römer & Frederik Brom Liefde Enzo 47ZA 29 MRT 2014 Bram van der Vlugt e.a. On Golden Pond 52WO 7 MEI 2014 De Vagina Monologen 57

MUZIEKthEAtER

ShOw

tONEEL

MUZIEK vERvOLg

datum voorstelling pagina

Genre overzicht

PODIUM vAN DE StAD

Page 14: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

14 cool 2013 2014

Op onze voormaligeveehouderijorganiseren wij:

• VRIJ ATELIER -zomer: beeldhouwenwinter: schilderen/tekenen en boetseren,werken in was

• WORKSHOPS -schilderen, boetseren,beeldhouwen

• KINDERPARTIJTJES -zomer: speksteenwinter: kleien enschilderen.

• WISSELENDE BINNEN-EXPOSITIES -schilderijen/wand-kleden, sieraden,beelden/keramiek.

• BEELDENTUIN - stenenbeelden van Nederlandseen Afrikaanse kunste-naars en keramiek ofbeelden/objecten vanandere materialen.

Rustenburgerweg 126 - 1703 RZ HeerhugowaardTel: 072-5710261 - [email protected] - www.artfarm.nl

Artfarm Kunst op de boerderij

Rustenburgerweg 126 - 1703 RZ HeerhugowaardTel: 072-5710261 - [email protected] - www.artfarm.nl

Artfarm:Layout 1 08-11-2010 11:26 Pagina 1

Beleef de bieb!Bibliotheek Kennemerwaard heeft als motto Verrassen, Verdiepen, Verbinden. Naast het uitlenen van materialen organiseren wij talloze activiteiten, lezingen en workshops o.a. over nieuwe media. Kortom: voor elk wat wils. En met name: voor elk gezinslid wat wils!

Als lid van de bibliotheek kunt u het hele jaar door boeken, dvd’s, tijdschriften, games en cd’s mee naar huis nemen. Om er op uw gemak van te genieten.

Op vertoon van deze advertentie krijgt u € 10,- korting op een Basic abonnement en € 15,- korting op een All-In abonnement*.

www.bibliotheekkennemerwaard.nl

* Deze kortingsactie geldt niet in combinatie met andere kortingsregelingen.

code

AC2

Indien u abonnee wordt bij Artotheek Heerhugowaard, leent u de

eerste drie maanden gratis (bij een periode van een jaar)

Knip deze bon uit en neem deze mee bij inschrijving

www.artotheekheerhugowaard.nl

Advertentie 2013 seizoensbrochur1 1 20-3-2013 13:52:14

Page 15: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 15

VOORSTELLINgENOnline verkoop start woensdag 24 april om 09.00 uur!

ICOONtJES

Garderobe inbegrepen.

Consumptie inbegrepen.

Met inleiding voor de voorstelling.

Met creatieve workshop voor de voorstelling.

Met rondleiding door het bijzondere gebouw van Cool.

U kunt zich deze avond aansluiten bij de Samen-uit-Salon.

Bij deze voorstelling serveren wij een themadiner in Café Cool.

Voor de inleidingen, workshops, rondleidingen, themadiners en de Samen-uit-Salon kunt u zich opgeven bij de servicebalie of via de website van Cool, tegelijk met het reserveren van uw kaarten.

20132014

Page 16: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

sep2013

wo 18 SEPtEMbER 2013 caBaRet

RoRY de GRoothand in hand

regie Ria Marksmuziek Robert van der tol

aanvang 20:15 uur€13,50

Op 19-jarige leeftijd gaat zijn droom in vervulling en maakt Rory de Groot zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Twee jaar later trekt hij de kleed-kamerdeur achter zich dicht om nooit meer terug te keren. Hand in Hand geeft een unieke kijk in het leven van een jongen die heel dicht bij een car-rière was in een wereld die voor velen een droom zal blijven. Over gemiste kansen en succes. Over voetbal en Rotterdam. Over afscheid en verdriet. Over winnen en verliezen. Over heimwee en de toekomst.

16 cool 2013 2014

do 12 & vR 13 SEPtEMbER 2013 caBaRet

ashton BRotheRstreasures

aanvang 20:15 uur€27,00 gouden rang €31,50

“De show begint, je mond valt open van verbazing en tot aan het slotap-plaus gaat hij niet meer dicht”, schreef de Volkskrant over de nieuwste show van de Ashton Brothers. En dat was niet de enige lovende recensie. In Trea-sures gaan de broers een berg met verborgen schatten te lijf, op zoek naar juweeltjes uit hun eigen verleden en vermengen die moeiteloos met splin-ternieuwe, halsbrekende acts. Dit zorgt weer voor een explosieve cocktail van slapstick, magie, acrobatiek, rock&roll en variété.

nieUwe lente

COOL UIT! AVOND

Cool VandevilleStap in de wereld van het

variété waar u verrast

wordt door bijzondere

personages.

Zie ook pagina 8&9

Page 17: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

XXX2013

2013 2014 cool 17 2013 2014 cool 17

Op het buitenpodium en in de diverse zalen van Cool zullen tientallen artiesten, bands en amateur-verenigingen het nieuwe culturele seizoen van Heer-hugowaard inluiden. Zo zijn er previews van voorstellingen die later in het seizoen bij Cool te zien zijn en presenteren de tientallen muziekverenigingen, gelegenheidsensem-bles, dansgroepen, kunstenaars en andere amateur-verenigingen uit Heerhugowaard zich. Ook is er veel muziek van bekende bands en artiesten. Culturele beginners, veelvraten en fijnproevers komen alle-maal aan hun trekken!

Houd www.coolpleinfestival.nl in de gaten voor het programma van het Coolpleinfestival.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het Coolplein in

het stadshart van Heerhugowaard het decor voor het

bruisende Coolpleinfestival, een tweedaags festival dat dé

aftrap vormt van het nieuwe culturele seizoen.

sep2013

Za 21 & Zo 22 SEPtEMbER 2013

COOLPLEINFESTIVAL

Page 18: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

Gewoon zorgen dat het werkt!

www.bamtechniek.nl

BAM Techniek bvRegio Noordwest

Dr. De Vriesstraat 161654 JT BenningbroekTel. (0229) 59 21 [email protected]

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 17.00 uur.

Middenwaard 45 - 1703 SC Heerhugowaard

tel. 072-575 30 30 - www.poliheerhugowaard.nl

Persoonlijke zorg om de hoek

Polikliniek Heerhugowaard

Korte wachttijdenVraag er naar bij

uw huisarts

weidemolen 3

1703 tc heerhugowaard

info

@

josbeers.nl

+31 (0)72 574 0206

+31 (0)6 4044 4400

www.josbeers.nl

Beers_Cool.theater.86x133,5_C0.indd 1 3/18/13 6:37:13 PM

Beers_Cool.theater.86x133,5_C2def.indd 2 3/24/13 1:47:11 PM

Page 19: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 19

sep2013

Zo 22 SEPtEMbER 2013 mUZieK

mUZieKKRinG heeRhUGowaaRd pResenteeRtMartijn en Stefan blaak

piano

aanvang 11:30 uur€15,00 (kaartverkoop aan de deur)

Een prachtige opening van het nieuwe seizoen van Muziekkring Heerhugo-waard door deze twee broers die cum laude afstudeerden. De broers gel-den in binnen- en buitenland als specialisten van het quatre mainsspel. Muzi-kaal genot, speelplezier en een visueel spektakel. Dat en meer kunt u alle-maal beleven tijdens het optreden van deze twee jonge excellerende musici. Zij laten u horen waarom deze vorm van musiceren reeds eeuwen geleden zo populair was. Een kleurrijk en veelzijdig optreden.

do 26 SEPtEMbER 2013 mUZieK

Roel van velZenthe Rush of Life

aanvang 20:15 uur€29,00gouden rang €33,50

Het leven raast in een sneltreinvaart voorbij en Roel van Velzen neemt een avond lang de tijd om daar bij stil te staan. Er is nogal wat veranderd in zijn leven en daar zingt en vertelt hij over. Want naast een begenadigd muzi-kant is VanVelzen ook een uiterst geestig verteller. VanVelzen en zijn vaste band staan garant voor een show die van het podium af spat, waarbij het publiek meer is dan toeschouwer alleen. Deze voorstelling is geprogram-meerd in het kader van Popbeleid Heerhugowaard.

do 19 SEPtEMbER 2013 toneel

Joost pRinsen & BRam van deR vlUGtOude Meesters

regie en tekst ger thijs

aanvang 20:15 uur€27,25 | €24,75 | €22,25gouden rang €31,75

Toneel over broederhaat én -liefde door twee topacteurs. Joost Prinsen en Bram van der Vlugt spelen de twee laatste telgen van een beroemd toneel-geslacht: de broers De Man. Ze haten elkaar, dat weet iedereen en hun wederzijdse afkeer is een publiek geheim. Omdat hun beurs angstwekkend leeg raakt, zijn ze echter gedwongen om op het voorstel van een produ-cent in te gaan: met elkaar optreden in een stuk. Ongemerkt komen ze steeds nader tot elkaar. Verandert de broederhaat in broederliefde?

seRie BinnenKomeRs en BUitenstaandeRs

(zie p. 10)

seRie oUde

meesteRs (zie p. 10)

Page 20: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

sep2013

oKt2013

FOTO

MAR

C DE

GRO

OT -

GRA

FISC

H ON

TWER

P KO

CHXB

OS S

TUDI

O -

TOUR

NEEP

LANN

ING

& PR

ODUC

TIE

WW

W.B

UNKE

RTHE

ATER

ZAKE

N.NL

www.bunkertheaterzaken.nl

MarcMarie Poster Florissant 2012.indd 1 6/19/12 17:18

20 cool 2013 2014

wo 2 OKtObER 2013 JeUGd & Familie (0+)

BaBYconceRtMatilde Castro & Escher Ensemble

muziek Jur de vries, hubert-Jan hubeek e.a.

aanvang 10:00 / 11:00 / 12:00 / 14:00 uur€21,50 (ouder + kind) | extra kaarten €2,50

Voor de allerkleinsten van 4 tot 14 maanden is er nu een unieke belevenis: babyconcerten. In een speciale tent met voile gordijnen en kleurrijke lam-pionnen op het podium van de theaterzaal zijn de baby’s het stralende mid-delpunt in een spel van licht, kleur en muziek. De muziek bestaat uit wer-ken van Bach tot Mozart en nieuw gecomponeerde liedjes, melodieën en soundscapes. Er is ruimte voor twintig baby’s en een van hun begeleiders op het podium, de rest van de familie mag in de zaal plaatsnemen.

Zo 29 SEPtEMbER 2013 podiUm van de stad

Bot BoUw JaZZFestival

aanvang 13:00 uurtoegang gratis

Het Bot Bouw Jazzfestival werd in 1987 voor het eerst georganiseerd, toen nog onder de naam Jazz-Inn. Deze naam werd in 2002 gewijzigd in Bot Bouw Jazzfestival toen Bot Bouw het festival adopteerde. Het festival werd - met enkele onderbrekingen - nog ieder jaar georganiseerd. Dit jaar is het alweer het 25e Bot Bouw Jazzfestival en zijn er in de verschillende zalen van Cool weer optredens van diverse jazzorkesten, zowel oude-stijl-orkesten als big bands en mainstream ensembles.

Za 28 SEPtEMbER 2013 caBaRet

maRc-maRie hUiJBReGtsFlorissant

aanvang 20:15 uur€26,00 gouden rang €30,50

Florissant is het nieuwe zelfportret waarbij Marc-Marie zichzelf onder een vergrootglas en op de snijtafel legt. “Qua stijl zijn er niet zoveel entertainers als Marc-Marie Huijbregts, die quasi-improvisatie met meesterschap han-teert in het ondergraven van eigen stellingen. [...] Het is een grillige combi-natie van automatisme en vakmanschap die zijn contact met de zaal garan-deert, terwijl hij intussen zijn zelfportret opricht.” (Dagblad van het Noor-den ****)

loKale specialiteit

Page 21: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

oKt2013

2013 2014 cool 21

wo 9 OKtObER 2013 toneel

Golden palaceDeath by PowerPoint

regie Ingrid Kuijpers

aanvang 20:15 uur€13,50

Veranderingsmanagement, conflicthantering, accountability en dodelijk saaie PowerPoint-presentaties: de werkende mens heeft het niet makke-lijk. Daar komt nog bij dat door de crisis collega’s van de ene op de andere dag kunnen verdwijnen! In de Nederlandse kantoortuinen heerst tegen-woordig de wet van de jungle. Van burn-out tot vrijdagmiddagborrel, in Death by PowerPoint wordt de absurditeit van onze werkomgeving op hila-rische wijze onder de loep genomen.

di 8 OKtObER 2013 toneel

hUUB stapel e.a.Carnage

spel huub Stapel, Anneke blok e.a.regie gijs de Lange

aanvang 20:15 uur €28,00 | €25,50 | €23,00 gouden rang €32,50 Deze komedie van de hand van de internationaal gevierde schrijfster Yasmina Reza werd recent verfilmd door Roman Polanski, met Jodie Fos-ter en Kate Winslet in de hoofdrollen. Messcherpe dialogen, vuistharde humor en een cast van topacteurs maken Carnage tot een komedie waarin alle menselijkheid luchtig wordt gerelativeerd. Beschaving en goede manie-ren blijken opeens flinterdun wanneer twee echtparen elkaar opzoeken nadat hun elfjarige zoontjes met elkaar op de vuist zijn gegaan...

vR 4, Za 5 & Zo 6 OKtObER 2013 podiUm van de stad

han FoRtmann colleGeEmily

aanvang vr / za 20:00 uur | zo 14:00 / 20:00 uur€8,00 (kaartverkoop via Han Fortmann College)

Thuis bewaart Emily een foto waarop zij met haar ouders staat, genomen voor Rembrandts Nachtwacht. Het is de laatste foto van hen samen, kort daarna verongelukten haar beide ouders. Emily besluit daarom voor haar profielwerkstuk de Nachtwacht als onderwerp te kiezen. Heel Nederland is in rep en roer na haar ontdekking en zelfs het Huis van Oranje bemoeit zich ermee. Maar door de kennismaking met de mysterieuze Kasper zet het ook het leven van Emily behoorlijk op z’n kop...

loKale specialiteit

nieUwe lente

Page 22: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

oKt2013

22 cool 2013 2014

woeZel en pip mUsical (2+)

Alles is fijn!

aanvang 10:30 uur€16,00

Na het succes van Woezel en Pip in de Tovertuin (bekroond met een Musi-cal Award) komen de liefste hondjes van de wereld opnieuw naar Cool met nieuwe liedjes en avonturen! Natuurlijk zijn Tante Perenboom, Buurpoes, de Zingende Tulpjes en de Wijze Varen er ook weer bij in de Tovertuin. Met fraaie thema’s als liefde en vriendschap, bekende liedjes als Woezel en Pip en Lalala, maar ook nieuwe liedjes als Het piratenlied en Later als ik groot ben wordt Alles is fijn! de kindervoorstelling die je niet wilt missen!

ondeRwateRweReldSpeeltuin

aanvang 9:30 uurtoegang gratis

Cool lijkt zich voor even op de zeebodem te bevinden! De peuters kunnen zich uitleven in de wereld die zich onder water bevindt. Overal ligt zeewier om door te dwalen. Ze kunnen zeepaardje rijden, dwalen tussen de water-planten, voelen aan de tanden van een haai, rode koralen bouwen en zwem-men tussen de schelpen en vissen. En als ze liever boven water blijven is er een avonturenboot en kunnen ze zich laten schminken als onderzeemon-ster of zeemeermin.

Zo 13 OKtObER 2013

PEUTERFESTIVALHet Peuterfestival is het jaarlijkse feest voor alle peuters, ouders en grootouders. Zondag 13 oktober is

Cool omgetoverd tot peuterparadijs, dit jaar met het thema ‘onderwaterwereld’. Peuters kunnen zich

uitleven in de onderwaterspeeltuin en er zijn maar liefst vier fantasierijke voorstellingen, speciaal voor

peuters. Maar er is meer! Voor, tussen en na de voorstellingen kunnen de peuters in verschillende

workshops kennismaken met muziek en theater of zich uitleven in het Kinderatelier. Broertjes en zusjes

zijn natuurlijk ook welkom!

Page 23: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

oKt2013

2013 2014 cool 23

theateR teRRa veRteltheateR (3+]

Kikker leest voor

aanvang 9:30 / 10:30 / 11:30 / 12:30 uur€5,75

Het eerste Kikkerboek Kikker is verliefd van Max Velthuijs dat in 1989 ver-scheen, werd in talloze talen vertaald. Sindsdien zijn er meer dan twintig Kikkerboeken uitgebracht en zijn de boeken in meer dan vijftig talen ver-taald. Het beroemdste groene wezentje van Nederland gaat in deze voor-stelling voorlezen uit een van zijn eigen boeken. In een intieme setting gaat een acteur met de pop uit de Kikkermusicals spelenderwijs uit de boeken voorlezen en brengt Kikker zo tot leven.

de dansmaKeRs dans (2+)

Kleur

aanvang 9:30 / 11:30 uur€10,00

Schilderen met je hele lichaam? In Kleur sluipen, rollen en draaien twee dansers over een vloer van papier. Met hun bewegingen laten zij gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij gemaakt niet alleen met kwasten of met handen en vin-gers maar met het hele lichaam! In Kleur ervaren de kinderen dat schilde-ren een fysieke en dynamische actie kan zijn, en dat verschillende hande-lingen en bewegingen diverse vormen laten ontstaan op het papier.

theateRGRoep pop mUZieKtheateR (3+)Knofje op visite

aanvang 10:30 / 12:30 uur€10,00

Het roodharige meisje Knofje (bekend van de gelijknamige KRO-serie en de boeken van Burny Bos) komt samen met haar Oma Gooi op visite in het theater om een feestje te vieren. En natuurlijk is een spetterend feest niet compleet zonder limonade, taart, slingers en muziek! Oma Gooi heeft spe-ciaal voor het feest een uitvinding meegenomen maar wat die uitvinding precies doet, dat weet Knofje niet... Kom ook langs op Knofje’s feestje en bekijk de spannende ontdekking van Oma Gooi!

Page 24: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

oKt2013

24 cool 2013 2014

vR 18 OKtObER 2013 mUZieK

RaGÚsthe Show

aanvang 20:15 uur€31,00 | €28,50 | €26,00gouden rang €35,50

Deze wervelende show neemt u mee naar het hart van Ierland en toont alles wat de Ierse cultuur zo bijzonder maakt: opzwepende jigs and reels, vrolijke liedjes, melancholieke ballads en natuurlijk de dansers, die het ene moment de planken uit de vloer dansen en dan weer bijna over het podium lijken te zweven. En dat alles met live muziek en zang door een Ierse voca-list. De kern van het repertoire is en blijft Iers, maar Ragús zet daarnaast de deur open voor muziek uit alle windstreken.

di 15 & wo 16 OKtObER 2013 caBaRet

GUido weiJeRsv

aanvang 20:15 uur€27,50gouden rang €32,00

Cabaretier Guido Weijers is terug! Na zes Oudejaarsconferences en vier solovoorstellingen is het tijd voor V. “De man met het hoogste grappenge-middelde in één show” (De Pers) behoort tot de zapgeneratie: snel, scherp, kritisch en rebels. Dat wordt dus wederom onweerstaanbare hilariteit. Lachen om macht, relaties, reizen en geluk. Confronterende humor en intel-ligente doordenkertjes. De spiegel die je wordt voorgehouden was nog nooit zo pijnlijk grappig.

COOL UIT! AVOND

Cool IrishEen retourtje Ierland

met jigs and reels, Ierse

muziek en een puur en

eerlijk diner.

Zie ook pagina 8&9

Page 25: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

oKt2013

2013 2014 cool 25

Zo 27 OKtObER 2013 mUZieK

mUZieKKRinG heeRhUGowaaRd pResenteeRtNieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

klarinet

aanvang 11:30 uur€15,00 (kaartverkoop aan de deur)

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is een jong en bevlogen kwartet met een eigenzinnige kijk op ensemblespel. Ze zijn altijd op zoek naar uit-dagende muziek en knallende improvisaties. Met verrassende en veelzijdige programma’s weten ze de harten van het publiek te veroveren. Ook Neder-lands repertoire krijgt bijzondere aandacht van dit kwartet. Het plezier druipt er vanaf met zoveel spontaniteit op het podium. Dit kwartet jaagt zijn muzi-kale dromen na!

vR 25 OKtObER 2013 Komedie

Jon van eeRdharrie en twee Meesters

spel Jon van Eerd, Jamai Loman, Arie Cupé e.a.regie Caroline Frerichs

aanvang 20:15 uur€26,75 | €24,25 | €21,75gouden rang €31,25

In Harrie en Twee Meesters sleurt Jon van Eerd het publiek weer mee in een dolkomische wervelwind van gierende intriges en koddige misverstan-den. Als herbergier Harrie Vermeulen zich voordoet als aanstaande echt-genoot van een jong meisje krijgt hij het aan de stok met twee schoonmoe-ders. De één is arrogant en chique, de ander haalt het bloed onder zijn nagels vandaan. Harrie’s verliefde hart brengt hem in een ingewikkeld pak-ket van hilarische intriges, sukkelige capriolen en onmogelijke verkledingen.

Zo 20 OKtObER 2013 podiUm van de stad

de pieteR Raat stichtinGKoperconcert

aanvang 11:00 uurkaarten via De Pieter Raat Stichting

Dankzij de familie Koper kunnen ook dit jaar alle ouderen in Heerhugowaard onder de vlag van Gouden Dagen weer genieten van een prachtig concert, uitgevoerd door het Noord Hollands Ouderen Orkest, inmiddels een begrip voor de muziekliefhebber. Het uit ruim honderd leden bestaande orkest zorgt elke keer weer voor een onvergetelijke muzikale ervaring. Eugènie Herlaar is gastvrouw en praat op wervelende wijze de muziekstukken aan elkaar. Kijk ook op www.dprs.nl/goudendagen.

loKale specialiteit

Page 26: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

oKt2013

26 cool 2013 2014

do 31 OKtObER 2013 mUZieKtheateR

loUise KoRthalsvlieguur

regie Jessica borst piano Erik verwey

aanvang 20:15 uur€13,50

“Wat een zangeres! Wat een actrice! Wat een lef!”, schreef de Volkskrant over Louise Korthals, winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2011. Te poëtisch voor haar praktische generatie, voelt Louise dat juist zij in deze tijd iets moet doen. Iets groters, iets dat boven haarzelf en de men-sen uitstijgt. Met liedjes vol ziel en energieke verhalen probeert Louise grip te krijgen op een wereld waarin er weinig ruimte lijkt voor de bevlogen ide-alist. Of is die er toch?

wo 30 OKtObER 2013 mUsical

sonneveldtony Neef, Mariska van Kolck e.a.

regie Eddy habbema

aanvang 20:15 uur€34,00 | €31,50 | €29,00gouden rang €38,50

Als één van de Grote Drie van het naoorlogse Nederlandse cabaret gaf Wim Sonneveld Nederland kleur met prachtige chansons als Het Dorp. Hij maakte vele theater- en cabaretprogramma’s en was de geestelijk vader van typetjes als Willem Parel. Wim Sonneveld was van iedereen. Hij liet naast prachtig werk ook één wezenlijke vraag achter bij het grote publiek: wie was Wim Sonneveld echt? U ziet het in deze muzikale theatervoorstel-ling over één van Neerlands grootste chansonniers.

ma 28 OKtObER 2013 caBaRet

FReeK de JonGeCircus Kribbe

aanvang 20:15 uur€26,75 gouden rang €31,25

“Eén van mijn beste voorstellingen ooit”, zei Freek de Jonge over Circus Kribbe. De critici en het publiek waren het met hem eens want na de pre-mière vorig jaar regende het vijf-sterren-recensies met een run op kaarten tot gevolg. Circus Kribbe gaat over Job Kribbe, de eerste clown in zes gene-raties Kribbe die niet van nature leuk is. De zoektocht naar het waarom brengt hem bij een reeks van schijnbaar toevallige gebeurtenissen die het ontstaan van Evangelisch Kerstcircus Kribbe markeren.

nieUwe lente

seRie oUde

meesteRs (zie p. 10)

Page 27: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

nov2013

2013 2014 cool 27

di 5 NOvEMbER 2013 mUZieK

ameRicana tReasURes: chip taYloRthe hitman

aanvang 20:15 uur€13,50

Americana Treasures presenteert opvallende Noord-Amerikaanse singer-songwriters en country- en folkmuzikanten. In deze editie de legendari-sche Chip Taylor. Voor de echte muziekfan behoeft Chip Taylor nauwelijks nog introductie. Hij is de man die Wild Thing schreef en ook Janis Joplin, Kenny Rogers en The Hollies scoorden grote hits met zijn werk. Chip Tay-lor toert sinds enkele jaren weer over de hele wereld en neemt daarbij regel-matig muzikanten mee zoals Van Morrisson-gitarist John Platania.

Zo 3 NOvEMbER 2013 podiUm van de stad

het BlaZeRsensemBlewinterconcert

aanvang 14:30 uur€7,50 | €5,00 (kinderen t/m 12 jaar)

Harmonie Het Blazersensemble treedt eenmaal per jaar op in Cool met een groots uitgevoerd Winterconcert. Zo werkten ze voor eerdere concerten bijvoorbeeld samen met zangkoor Kogge Klassiek, de coverband NoClaim, zangeres Lisa Noya en sopraan Sabine Kirsten. Het gastoptreden van dit jaar en de verdere invulling van het Winterconcert blijven nog even een verrassing maar onder leiding van dirigent Steffen Snip zal het orkest weer een vernieuwend en creatief concert neerzetten.

Za 2 NOvEMbER 2013 caBaRet

lenette van donGenRoedel

regie titus tiel groenestege

aanvang 20:15 uur€24,00 gouden rang €28,50

Gewapend met de complete dvd-box van ‘dogwhisperer’ Cesar Milan en alle boeken van Martin Gaus, begint Lenette aan de opvoeding van een jonge pup. Nog een kwestie van tijd of aan haar zijde loopt een goedge-trainde mensenredder. Tot op een dag de hondentrainer ziek wordt en alles anders loopt... Een hilarisch verslag over het pad naar leiderschap in bange dagen. Hilarisch, omdat kijken naar struikelen nou eenmaal veel leuker is dan een winnaar glansrijk over de streep te zien rennen.

loKale specialiteit

nieUwe lente

Page 28: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

nov2013

28 cool 2013 2014

Za 9 NOvEMbER 2013 mUZieKtheateR

the dRaGonFlY oRchestRa

aanvang 20:15 uur€27,50 | €25,00 | €22,50gouden rang €32,00

Van Mozart tot Adele, van Vivaldi tot Coldplay; met klassieke strijkinstru-menten, piano en engelachtige stemmen steekt dit Aziatische vrouwenen-semble bekende muziek in een nieuw jasje. Chinese acrobatiek, oosterse vechtkunst en dans in een flitsende choreografie vormen de omlijsting van de muziek. The Dragonfly Orchestra zet zo een grandioze muziekshow neer die kan worden getypeerd als een mix van Yanni en Cirque du Soleil. Een unieke oosterse interpretatie van westerse muziek.

wo 6 & do 7 NOvEMbER 2013 mUsical

love stoRYJoop van den Ende theaterproducties

spel Freek bartels, Célinde Schoenmaker regie Paul Eenens vertaling Jan Rot

aanvang 20:15 uur€47,50 | €45,00 | €42,50 gouden rang €52,00

Er zijn vele liefdesverhalen, maar er is maar één Love Story! Love Story gaat over de veelbelovende rechtenstudent Oliver die zijn hart verliest aan muziekstudente Jenny die afkomstig is uit een arbeidersgezin. De musical is gebaseerd op de bestseller van Erich Segal. De verfilming van het even mooie als tragische liefdesverhaal werd genomineerd voor zeven Academy Awards en won vijf Golden Globes. Joop van den Ende brengt de musical die al een enorme hit is in Amerika, nu ook in de Nederlandse theaters!

COOL UIT! AVOND

Fusion CoolChina meets het Westen

met fortune cookies en

Chinese drankjes.

Zie ook pagina 8&9

Page 29: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

nov2013

2013 2014 cool 29

vR 15 NOvEMbER 2013 podiUm van de stad

popKooR popcoRnJubileumconcert 20-jarig bestaan

aanvang 20:00 uur€10,00 (kaartverkoop via Popkoor Popcorn)

Popkoor Popcorn bestaat 20 jaar! Dit Heerhugowaardse koor geeft deze avond een feestelijk jubileumconcert. Het repertoire is divers: van pop uit de jaren 70 tot nummers uit deze tijd, Nederlandse nummers en liedjes met een lekkere swing. Er zijn ook enkele gastoptredens, kortom laat u verras-sen! Het geheel staat onder muzikale leiding van Julian Bremer, met bege-leiding van o.a. vaste toetsenist Stefan Broersen. Kaartverkoop en meer informatie via www.popkoorpopcorn.nl.

do 14 NOvEMbER 2013 toneel

theateRGRoep sUBURBiaU bent mijn moeder

spel Marie-Christine de both regie Albert Lubbers

aanvang 20:15 uur€13,50

De voorstelling U bent mijn moeder van Joop Admiraal uit 1981 was een hoogtepunt in de geschiedenis van het Nederlandse theater. Vol humor beschreef Admiraal hoe het verleden het heden inhaalt tijdens zijn weke-lijkse bezoekjes aan zijn dementerende moeder. Theatergroep Suburbia heeft dit legendarische stuk bewerkt tot een moeder-dochter verhaal. “De ontroering is groot, en even intens als bij het zien van Joop Admiraal der-tig jaar geleden”, schreef het NRC Handelsblad.

wo 13 NOvEMbER 2013 JeUGd & Familie (8+)

iK Ben niet BanGbEER Muziektheater

spel René groothofregie Aike Dirkzwager

aanvang 19:00 uur€15,25

Deze zinderende jeugdthriller naar het boek van Niccolò Ammaniti won in 2012 de Zilveren Krekel en werd een jaar eerder door het NRC al uitgeroe-pen tot ‘beste jeugdtheatervoorstelling’. De voorstelling vertelt het verhaal van de 9-jarige Michele Amitrano die tijdens het spelen een jongen ontdekt in een kuil, vastgeketend met een ketting aan de wand. Al snel ontstaat er een vriendschap maar als Michele ontdekt waarom de jongen daar gevan-gen zit en welke rol zijn eigen vader daarbij speelt, verandert zijn wereld...

VOOR € 4,75

ONBEPERKTPOFFERTJES

ETEN!

nieUwe lente

loKale specialiteit

Page 30: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

nov2013

30 cool 2013 2014

do 21 NOvEMbER 2013 mUZieK

the dUtch eaGlestake it

aanvang 20:15 uur€25,25gouden rang €29,75

Take it... easy of to the limit? Klein en akoestisch of groots en meeslepend? De grote hits of de onbekende pareltjes? The Dutch Eagles bewezen al als geen ander de Eagles-klassiekers te kunnen laten weerklinken, maar ook op weergaloze wijze de hits van tijdgenoten als Steely Dan en Crosby, Stills, Nash & Young te kunnen reproduceren. Dus waarom kiezen? Want ook al is geen avond compleet zonder Hotel California; er valt nog zoveel meer te (her)ontdekken uit deze periode van de popmuziek!

wo 20 NOvEMbER 2013 show

Ja-maaR omdenKshow

spel berthold guster, tim winkel

aanvang 20:15 uur€24,50 | €22,00 | €19,50gouden rang €29,00

Voor de pessimist is het glas half leeg, voor de optimist half vol. Omden-ken gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan? De Ja-maar Omdenkshow, gebaseerd op de Omdenkfilosofie van Berthold Gunster, was het afgelopen theaterseizoen een primeur en direct een absolute hit. Met acteur Tim Winkel maakt Gunster op vermakelijke wijze het verschil duidelijk tussen ja-maar-gedrag en ja-en-gedrag. Een combinatie van een avondje uit én een goed verhaal. Beer op de weg? Give him a hug!

Za 16 NOvEMbER 2013 caBaRet

nUhRback to basic

spel en tekst Joep van Deudekom, Peter heerschop, viggo waas, Eddie b. wahr

aanvang 20:15 uur€26,25 gouden rang €30,75

“De groep excelleert in snelle, hard gesneden sketches”, schreef het NRC over de laatste show van NUHR. Afgelopen seizoen vierden zij nog met veel bombarie hun 25-jarig bestaan, nu gaan de mannen van NUHR terug naar af. Met Back to Basic heeft NUHR een programma gemaakt zonder opsmuk, zonder gedoe, maar puur op inhoud. Vier mannen en een paar microfoons. NUHR unplugged. De waarheid moet worden gezegd, al zullen ze een flinke leugen niet uit de weg gaan als ze dat beter uitkomt.

Page 31: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

nov2013

2013 2014 cool 31

Za 23 NOvEMbER 2013 JeUGd & Familie (4+)

eRnst, BoBBie en de RestPimp de Sint Show

aanvang 13:00 | 15:30 uur€20,75

Sinterklaas is dit jaar een stuk hipper dan anders, hij is zelfs helemaal ‘bling bling’. Zijn persoonlijke assistent heeft hem helemaal van deze tijd gemaakt. Sinterklaas vindt het heerlijk, maar toch is er ook iets vreemds aan de hand met de Goedheiligman. Als Ernst en Bobbie dat ontdekken, moeten ze alles op alles zetten om samen met alle jongens en meisjes uit de zaal Sinter-klaas te redden. Een gezellige, maar ook spannende Sinterklaasvoorstelling vol liedjes en actie!

vR 22 NOvEMbER 2013 toneel

poweRvRoUwenEen revue van nu

spel Lieneke le Roux, Mylène d’Anjou e.a.regie bruun Kuijttekst Margôt Ros, Paul groot, bodil de la Parra e.a.

aanvang 20:15 uur€27,75 | €25,25 | €22,75gouden rang €32,25

Een nieuwe, eigentijdse revue over powervrouwen van de makers van Zadelpijn en ander damesleed. In hilarische en soms pijnlijke sketches en mooie, soms ontroerende liedjes komen zaken aan de orde waar bijna elke vrouw in haar leven mee te maken krijgt: mannen, minnaars, carrière, kin-deren, time-management, de overgang, schoonmoeders, valse vrouwen onder elkaar én de inhoud van een damestas. De powervrouwen halen de power in elkaar en in jou naar boven! Who run the world? Girls!

VOOR € 4,75

ONBEPERKTPOFFERTJES

ETEN!

seRie poweR

vRoUwen(zie p. 10)

COOL UIT! AVOND

Cool Ladies Night

Laat je verwennen door

een walking dinner, cocktails

en een goed gevulde

goodiebag!

Zie ook pagina 8&9

Page 32: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

nov2013

32 cool 2013 2014

do 28 NOvEMbER 2013 toneel

JaKop ahlBomLebensraum

spel Jakop Ahlbom, Silke hundertmark e.a.muziek Alamo Race track

aanvang 20:15 uur€13,50

Sommige voorstellingen zijn gewoon niet in woorden te vatten. Lebens-raum, vorig jaar bekroond tot beste mimevoorstelling, is er zo een. Letter-lijk ook, want Lebensraum brengt de magie van de stille film naar het the-ater. De voorstelling gaat, geïnspireerd op het werk van Buster Keaton uit de jaren 20, over twee mannen die samenleven in een kleine kamer. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mecha-nische werkster. Die uitvinding lijkt echter hun ondergang te worden...

Zo 24 NOvEMbER 2013 caBaRet

the UmBilical BRotheRsthe Rehearsal

aanvang 20:15 uur€22,00 | €19,50 | €17,00gouden rang €26,50

The Rehearsal is een show over een repetitie. Of een repetitie voor die show. Of zoiets… Creatief gebruik en misbruik van multimedia, publiekspar-ticipatie, verdachte harige poppenkastpoppen, zichtlijnen die niet gezien mogen worden... Allemaal voor een show die in theorie pas zal spelen op een ander tijdstip, in een ander theater. In deze Umbilical ervaring nemen de Brothers u mee in hun onnavolgbare creatieve proces en laten u de zaal niet uit ‘until your mind explodes’…

Zo 24 NOvEMbER 2013 mUZieK

mUZieKKRinG heeRhUGowaaRd pResenteeRtEmmy verhey en Paul Komen

viool en piano

aanvang 11:30 uur€15,00 (kaartverkoop aan de deur)

Emmy Verhey is één van Nederlands grootste violisten. Door haar profes-sionaliteit en artistiek idealisme is Emmy Verhey al vijftig jaar een veelge-vraagd soliste. Niet alleen op de Nederlandse muziekpodia maar ook in de internationale concertzalen is haar vioolspel regelmatig te horen. De opmer-kelijke diversiteit van haar repertoire is illustratief voor haar muzikale veel-zijdigheid en technisch vakmanschap. Ze staat in een grote viooltraditie. Paul Komen is een internationaal gewild pianist.

nieUwe lente

Page 33: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

nov2013

dec2013

2013 2014 cool 33

vR 6 DECEMbER 2013 mUZieK

moKeAlmost home

aanvang 20:15 uur€24,00 | €21,50 | €19,00gouden rang €28,50

De Amsterdamse rockformatie Moke stond na hun grote doorbraak zo’n zes jaar geleden op grote festivals en clubpodia maar bewees na hun eer-ste theaterprogramma ook zeker een plekje te verdienen in de theaters. Gewapend met drie albums en twee handenvol hits zal Moke in hun nieuwe programma Almost Home in een bijzondere setting nummers spelen uit het eigen repertoire maar ook hun eigen muzikale stempel zetten op num-mers van andere artiesten die de band hebben geïnspireerd.

Zo 1 DECEMbER 2013 mUZieK

chRis hinZeSun, wind, Rain, water & Corn

aanvang 20:15 uur€21,75 | €19,25 | €16,75gouden rang €26,25

Een bijzonder, grensverleggend multimediaconcert dat alle zintuigen prik-kelt! De muziek en beelden, voortgebracht door klankkunstenaars, elektro-nische soundscapes, videoprojecties, live schilderingen, authentieke indi-aanse percussiesounds, internationale musici op o.a. didgeridoo, gong en klankschalen en natuurlijk fluitist Chris Hinze zelf, voeren u mee naar de wonderlijke wereld van de indianen en het mystieke tijdperk van de Maya’s en Azteken.

Za 30 NOvEMbER 2013 podiUm van de stad

RaBotalentenKlasEindconcert

aanvang n.n.b.€ n.n.b.

De jonge musici van de RaboTalentenklas van 2013 laten horen wat ze dit jaar geleerd en gestudeerd hebben. Met de RaboTalentenklas begeleidt Cool kunst en cultuur leerlingen met uitzonderlijke muzikale aanleg bij de ontwikkeling van hun talenten. Leerlingen van de RaboTalentenklas krijgen een jaar lang extra lestijd, volgen masterclasses en lessen muziektheorie en krijgen de gelegenheid om meerdere keren per jaar op te treden. De RaboTalentenklas wordt gefinancierd door de Rabobank Alkmaar e.o..

cool pRodUctie

seRie BinnenKomeRs en BUitenstaandeRs

(zie p. 10)

Page 34: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

dec2013

34 cool 2013 2014

do 12 DECEMbER 2013 mUZieK

steF Bos + Band

aanvang 20:15 uur€24,50 | €22,00 | €19,50gouden rang €29,00

Stef Bos toert dit seizoen met een titelloos programma en een band door de lage landen. Het vertrekpunt van de voorstelling was het beeld van de jonge Zuid-Afrikaanse schilder Christiaan Conradie en een zin van de Poolse journalist Kapuchinski: “Pessimisme is het kijken naar de werkelijkheid op een te korte termijn”. Het vervolg was een voorstelling die als een achtbaan van optimisme staat tegenover een tijd waarin vooral het woord ‘crisis’ in de media overheerst.

wo 11 DECEMbER 2013 JeUGd & Familie (2+)

spRooKJesBoom de mUsicalEen gi-ga-gantisch avontuur

regie hetty Feteris muziek René Merkelbach script en liedteksten Efteling

aanvang 14:00 / 16:00 uur€17,50

De bekende Sprookjesbosbewoners van de Efteling komen naar Cool voor een nieuw musicalavontuur met Klein Duimpje, Heks, Wolf, Roodkapje, Assepoester, Draak en alle andere bewoners van het Sprookjesbos. In deze vrolijke, interactieve musical van Efteling Theaterproducties komt Klein Duimpje er met iedereen in het Sprookjesbos achter wat het is om groot te zijn. Maar is groter zijn eigenlijk wel beter, of blijft hij toch liever klein? Ga zitten op het puntje van je stoel en zing en stamp maar mee!

Za 7 DECEMbER 2013 toneel

Bastiaan RaGas & JenniFeR hoFFmanMaar je krijgt er wel héél veel voor terug

regie Diederik Ebbinge

aanvang 20:15 uur€24,50 | €22,00 | €19,50gouden rang €29,00

“Maar je krijgt er wel héél veel voor terug!” zeggen ze dan. Ja, bergen lui-ers, chronisch slaapgebrek en agendaseks. Na het grote succes van Help! ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt komt Bastiaan Ragas met het logi-sche vervolg: Maar je krijgt er wel héél veel voor terug, gebaseerd op zijn eigen bestseller. Een voorstelling met scènes, sketches, liedjes en veel zelf-relativerende humor over het gezinsleven, bakfietsen en sterrenkinderen. Het publiek reageert, doet mee en herkent.

VOOR € 4,75

ONBEPERKTPOFFERTJES

ETEN!

Page 35: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

dec2013

2013 2014 cool 35

wo 18 DECEMbER 2013 mUsical

de Kleine Blonde doodNaar het boek van boudewijn büch

spel william Spaaij, Frans van Deursen e.a.regie Peter de baan

aanvang 20:15 uur€34,00 | €31,50 | €29,00gouden rang €38,50

Tien jaar na het overlijden van Boudewijn Büch brengen de makers van de succesvolle musical Ramses zijn internationale bestseller De Kleine Blonde Dood naar het theater. De Kleine Blonde Dood vertelt over het leven van de artistieke Boudewijn die een kind verwekt bij zijn oude basisschoollera-res. Juist op het moment dat hij zich verzoend heeft met zijn nieuwe lot als vader raakt zijn zoon in coma en wordt Boudewijn voor een bijna onmen-selijke keuze gesteld die zijn hart voor altijd zal breken.

Za 14 DECEMbER 2013 podiUm van de stad

leeRlinGen van coolKerstconcerten

aanvang n.n.b.€ n.n.b.

Het kerstconcert is een van de hoogtepunten van het jaar voor de leerlin-gen van Cool. Want of ze nu een instrument spelen, in een koor zingen of een musicalcursus volgen, pas net of al jaren op les zetten, bijna allemaal staan ze op het podium van de grote theaterzaal. In twee kerstconcerten (één voor instrumenten & ensembles en één voor zang, koren & musical), spelen en zingen onze leerlingen vele klassieke en moderne kerstnummers. Het wordt weer een Cool Christmas!

vR 13 DECEMbER 2013 caBaRet

thomas van lUYnEen smaakvol avondje uit

aanvang 20:15 uur€19,50 | €17,00 | €14,50gouden rang €24,00

Sinds acht jaar staat Thomas van Luyn weer solo in het theater. Ook al heeft de Volkskrant het over “kunstige dwarsverbindingen, luchtige verbale sta-ketsels die hij vervolgens volhangt met theatrale toverballen, poëtische fri-voliteiten en muzikale verrassingspakketjes”, het zijn gewoon grapjes en liedjes. En waar ze schrijven dat hij een “geniale clown en verteller” is, bedoelen ze gewoon een malle eppie. Aangezien Thomas helemaal alleen op het podium staat, zou hij het erg waarderen als er publiek komt.

cool pRodUctie

Page 36: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

dec2013

36 cool 2013 2014

DRIE PODIACool heeft een uniek gebouw voor deze regio; zowel in de theaterzaal als in het café en zelfs het atelier bouwen we een podium op. Op het BoNo-ZeKa Festival kun je daarom tientallen bandjes in één weekend leren kennen.

bOvEN NOORDZEEKANAALDe naam van het festival verwijst naar ‘boven het Noordzeekanaal’. Alle bands, beginnend of gevor-derd, van ‘boven het Noordzeekanaal’ zijn uitgeno-digd om hun muzikale bijdrage te leveren aan het BoNoZeKa Festival.

OOK OPtREDEN? Speel je ook in een band, woon je boven het Noord-zeekanaal en wil je optreden tijdens het BoNoZeKa Festival? Meld je dan nu al aan via [email protected].

UPDAtESNoteer in ieder geval vast de data van deze derde editie van het BoNoZeKa Festival in je agenda.Op Facebook (facebook.com/bonozeka) of Twitter (@BoNoZeKaFest) zal meer bekend worden gemaakt over BoNoZeKa Festival 2013.

“Een beetje Noorderslag in Heerhugowaard” is het al eens genoemd; het

BoNoZeKa Festival. Op 20 en 21 december organiseert Cool kunst en cultuur

voor de derde keer dit tweedaagse bandjesfestival. Voor de bands een

mogelijkheid om onder professionele omstandigheden op te treden voor publiek

en voor de bezoekers dé kans om twee avonden lang bandjes te checken.

BONOZEKA FESTIVAL

vR 20 & Za 21 DECEMbER 2013

Page 37: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

dec2013

2013 2014 cool 37

do 19 DECEMbER 2013 dans

ill sKill sQUad i.s.m. theateRGRoep doX155

aanvang 20:15 uur€13,50

“You guys have sick moves, a sick style, you’re really creative and really artistic”, zei Dan Karaty na hun befaamde optreden in Holland’s Got Tal-ent. Na het spelen op straat, festivals en tv zijn de creatieve, gestoorde gek-ken van de iLL Skill Squad klaar voor het theater. 155 gaat over jongens die graag een groep willen zijn. Een groep in een tijd waarin je met één muis-klik iemand ontvriendt en de vraag “hoe gaat het?” steevast wordt beant-woord met “druk, druk, druk”...

nieUwe lente

Za 28 DECEMbER 2013 mUZieK

classic RocK show StaconcertLegends never die

aanvang 20:15 uur€25,00

Heel veel rockklassiekers en muzieklegendes in één show! Topperformers brengen de grootste rockhits uit de jaren 70 en 80. Met de indrukwekkende lichtshow en wall of sound waant u zich het ene moment bij een live con-cert van Foreigner of Toto en het ander moment bij Van Halen of Pink Floyd. Niet alleen covers worden gespeeld, maar ook eigen arrangementen en interpretaties zoals Stairway to Heaven op alleen akoestische gitaar met violen en cello en Queen gearrangeerd met strijkersensemble.

COOL UIT AVOND

Cool RocktDe grootste hits van

toen en nu in een

swingende afterparty voor

jong en oud!

Zie ook pagina 8&9

Page 38: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

XXX2013

38 cool 2013 2014

Jan2013

38 cool 2013 2014

Za 11 JANUARI 2014 caBaRet

daniËl aRendsDe zachte heelmeester

regie Ruut weissman

aanvang 20:15 uur€19,00 | €16,50 | €14,00gouden rang €23,50

Hij is grappig, innemend en expressief, maar ook onpeilbaar, scherp en ver-warrend. “Arends heeft de ideale verhouding gevonden tussen stand-up comedy en cabaret”, schreef de Volkskrant na zijn vorige show die werd genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Hij wordt dan ook regel-matig - in de wandelgangen en daarbuiten - beschouwd als De Grote Belofte, dan wel Het Aanstormende Talent. Hij staat op het punt van door-breken, zorg ervoor dat jij later kunt zeggen: “ik was erbij in Cool!”.

vR 10 JANUARI 2014 mUZieKtheateR

sanne wallis de vRies & paUl GRootAdèle

regie Maarten Mourik

aanvang 20:15 uur€26,50 | €24,00 | €21,50gouden rang €31,00

Adèle Bloemendaal werd vorig jaar 80; reden voor een hommage aan één van Nederlands grootste theaterpersoonlijkheden. In dit dubbelportret zet-ten Paul Groot en Sanne Wallis de Vries deze ‘femme fatale’ samen neer. Vorig jaar werd Adèle lovend ontvangen door pers en publiek. “Een even liefdevolle als fenomenale ode aan een van de meest kleurrijke verschijnin-gen in de theaterwereld, een belevenis voor zowel kenners van haar werk als mensen die er te jong voor waren”, schreef het AD (*****).

vR 3 JANUARI 2014 show

Jeans 23wings of Dreams

regie Perry Dossett

aanvang 20:15 uur€27,50 | €25,00 | €22,50gouden rang €32,00

Jeans geeft talentvolle jonge mensen een professioneel podium en de kans zich te bewijzen voor het grote theaterpubliek. Ieder jaar wordt er hard gewerkt aan het neerzetten van een muzikale show. In hun 23e voorstel-ling Wings of Dreams wordt het publiek meegenomen op een reis langs prachtige ballads, ontroerende duetten en energieke (pop)songs. Met een krachtig decor, stijlvolle kostuums en de vierkoppige theaterband brengt Jeans ook dit jaar weer een muzikale droom van een voorstelling.

seRie oUde

meesteRs (zie p. 10)

Page 39: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

Jan2014

2013 2014 cool 39

vR 17 JANUARI 2014 mUZieKtheateR

vlieGwielSchuim

regie boris Saran tekst Yvonne Kroonenberg

aanvang 20:15 uur€13,50

Schuim is een komische theateropera van Vliegwiel, een collectief van jonge, aanstormende kunstenaars. Passages van Puccini, Donizetti, Bellini en vooral Mozart worden in de originele taal gezongen en verweven met een eigentijds Nederlandstalig verhaal over een pianiste van een beroemd operahuis. Zij heeft schoon genoeg van alle flamboyante zangers en zan-geressen die ze moet begeleiden en besluit hen eens flink op de hak te nemen met hilarische situaties en intriges tot gevolg.

wo 15 JANUARI 2014 show

sven RatZKe Diva Diva’s

muziek Charly Zastrau regie Dirk groeneveld

aanvang 20:15 uur€21,25 | €18,75 | €16,25gouden rang €25,75

In Diva Diva’s brengt meester-entertainer Sven Ratzke de songs van de grootste diva’s van de jaren 60 weer tot leven. Waant u zich in uw avond-jurk of smoking op de eerste rij van Carnegie Hall in New York. Dusty, Judy, Eartha, Nina, Shirley, Marlene en Juliette schrijden voorbij. Zij besparen u hun pikante details uit the bizz niet: de waanzin, de chiwawa’s, de diaman-ten, de seks en de champagne. En zoals u van Ratzke gewend bent, voor-ziet hij hun songs van een nieuwe, muzikale gloed.

Zo 12 JANUARI 2014 mUZieK

mUZieKKRinG heeRhUGowaaRd pResenteeRt hoorns byzantijns Mannenkoor

vocaal

aanvang 15:00 uur€15,00 (kaartverkoop aan de deur)

Wat is er mooier dan het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwjaarscon-cert van dit prachtig zingende mannenkoor? Het Hoorns Byzantijns Man-nenkoor is zeer aangenaam om naar te luisteren. Vertrouwde harmonieën en verrassende klankcombinaties zorgen voor een fraai concert. Voor de pauze klinkt authentieke Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek in de ‘klooster-stijl’, na de pauze vertolkt het koor Russische en Oekraïense volksliederen. Dit alles vierstemmig a capella.

seRie poweR

vRoUwen(zie p. 10)

nieUwe lente

Page 40: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

Jan2014

40 cool 2013 2014

vR 24 JANUARI 2014 dans

inteRnationaal danstheateRSilk

choreografie Jan Linkensmuziek göksel Yilmaz Ensemble

aanvang 20:15 uur€22,50 | €20,00 | €17,50gouden rang €27,00

Twaalf dansers en de prachtige oosterse klanken van het Gïksel Yilmaz Ensemble vertellen het verhaal van Hsi Ling Shih en de Zijdeprinses, twee legendes uit de wondere wereld van het Verre Oosten. Om hun geluk te bereiken reizen ze over de beroemde Zijderoute, de route die zo belangrijk is geweest voor de verspreiding van culturen. Wat gebeurt er als onbeken-den elkaar ontmoeten? De missie langs vreemde mensen en culturen toont de kracht van jonge vrouwen die voor schoonheid en vrijheid kiezen.

wo 22 JANUARI 2014 caBaRet

Klaas van deR eeRdenSixpack (the best of Klaas)

aanvang 20:15 uur€21,00 | €18,50 | €16,00gouden rang €25,50

De sterkste nummers van zes cabaretshows van Klaas! “Hij heeft ‘t straat-gevoel van Youp en de intellectuele invalshoeken van Freek”, schreef de Volkskrant na zijn eerste show. In Sixpack ziet u nog één keer de beste typetjes, conferences en muzikale hoogstandjes van de afgelopen 12,5 jaar zoals de human beatbox, de dwarsfluit-act en de witte hangjongeren. Een vat vol herkenbaarheid voor de vaste fans maar ook een ideale manier om voor het eerst kennis te maken met de veelzijdigheid van Klaas!

COOL UIT! AVOND

Cool MystiekWaan je in de wondere

wereld van het Verre

Oosten met bijzondere

geuren en kleuren.

Zie ook pagina 8&9

Page 41: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

XXX2013

2013 2014 cool 41

Jan2014

2013 2014 cool 41

wo 29 JANUARI 2014 caBaRet

pieteR deRKsvan nature

regie Jessica borst

aanvang 20:15 uur€20,50gouden rang €25,00

Met rake blik en troostende woorden gaat Pieter Derks op zoek naar het natuurlijke in een gemaakte wereld. Wat is echt en wat hebben wij erbij verzonnen? Met die vraag in het achterhoofd gaat het vooral over al het nieuws dat Pieter te pakken kan krijgen. Elke avond dus andere grappen en nieuwe verhalen. De Volkskrant noemde hem “een verademing: verzorgd, actueel, venijnig en literair”. Precies de ingrediënten voor een avondje klas-siek cabaret in een lekker fris jasje.

Zo 26 JANUARI 2014 Komedie

alFRed van den heUvel e.a.waarom willen mannen seks en vrouwen liefde

spel Alfred van den heuvel, Joey Ferre, Dorien haanregie Paul van Ewijk

aanvang 15:00 uur€25,00 | €22,50 | €20,00gouden rang €29,50

Vrouw: “Maakt deze jurk m’n kont dik?” Man: “Nee schat, dat doet die doos bonbons van daarnet…” Een voorstelling voor alle vrouwen die meer over De Man te weten willen komen en voor alle mannen die hopen De Vrouw beter te begrijpen. Adam en Eva, Henk en Ingrid, Romeo en Julia, ze blij-ven elkaar verbazen. Maar zowel voor alle vrouwen als voor alle mannen geldt: je kunt niet met, maar zeker ook niet zonder! Een hilarische theater-voorstelling over de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Za 25 JANUARI 2014 mUZieK

slaGeRiJ van KampenSticks ’n Drums ’n Let it Roll

muziek gijsbert Zwart, Clara de Mik, boudine van Slobbe, Johan boere, Robin van vliet

aanvang 20:15 uur€27,25gouden rang €31,75

In deze wervelende nieuwe show gaat Slagerij van Kampen terug naar de essentie, het oergevoel van de drums: u hoort, ziet en voelt het pure drum-men in volle intensiteit. Hierbij maakt de band gebruik van drums die oplich-ten zodra ze worden bespeeld, wat een prachtig visueel spektakel oplevert. Laat u overdonderen door het energieke ensemblespel van de slagwerkers, maar geniet zeker ook van de intieme verstilde momenten. Laat de drums voor even uw hartslag overnemen!

Page 42: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

Jan2014

FeB2014

42 cool 2013 2014

di 4, wo 5 & do 6 FEbRUARI 2014 Komedie

FaUltY toweRsthe Dining Experience

aanvang 19:00 uur€61,00

Fawlty Towers behoort wereldwijd tot een van de succesvolste tv-series aller tijden. In slechts twaalf afleveringen werd geschiedenis geschreven. De nooit opgenomen dertiende aflevering wordt werkelijkheid in het thea-ter. U geniet van een heerlijk driegangendiner en wordt bediend door Basil, zijn echtgenote Sybil en het Spaanse manusje-van-alles Manuel. Het illus-tere trio sleurt u mee in een avondje vlekkeloos lopend hotel- en restau-rantwezen. Kijk voor alle details op onze website!

vR 31 JANUARI 2014 caBaRet

Joep ondeRdelindenDus…

regie wil van der Meer

aanvang 20:15 uur€21,25 | €18,75 | €16,25gouden rang €25,75

Een gloednieuw programma van de “innemende verhalenverteller” (het Parool) en “Toon Hermans in de dop” (de Volkskrant) Joep Onderdelinden. En hij heeft er zin in! Postbode Siemen komt ook langs met een speciaal gastoptreden. Samen trekken zij ten strijde tegen het huidige ‘gedoem-denk’. Omhoog die stok! Wees eens een zonnetje als nationaal volkslied! Het asbak-kleien terug als verplicht eindexamenvak! En ruim baan voor dagen-met-een-vlaggetje! Dus...: hét medicijn tegen de crisis.

de heeR en mevRoUw visseR

GASTENAAN HET WOORD

“Wij komen al 15 jaar bij Cool

(en daarvoor De Schakel) e

n hebben

in al die jaren vrijwel alle

en maar

goede voorstellingen gezien. B

ij Cool

vinden wij nog steeds de sfe

er van de

oude Schakel, maar dan met meer

comfort en een veel betere za

al.”

Page 43: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

FeB2014

2013 2014 cool 43

wo 12 FEbRUARI 2014 caBaRet

schUddenwe vieren het maar

tekst en spel Emiel de Jong en Noël van Santen regie titus tiel groenestege

aanvang 20:15 uur€21,50 | €19,00 | €16,50gouden rang €26,00

Het is een komen en gaan van vaste gasten in de bruine kroeg: een geschei-den echtpaar, een homoseksuele zoon en zijn vader, twee voormalige drin-kebroers, een Spaanse kok en zijn familie... Met hun fysieke en verbale slap-stick tovert het cabaretduo Schudden weer een bont gezelschap uit hun hoge hoed. Al drie keer werd Schudden genomineerd voor de Poelifinario, de grootste cabaretprijs van het land. “Een nominatie zou weer op zijn plaats zijn”, schreef het NRC over We vieren het maar.

Zo 9 FEbRUARI 2014 mUZieK

JoRis linssen & caRamBaLicht

aanvang 15:00 uur€21,25 | €18,75 | €16,25gouden rang €25,75

Vorig jaar toerde zanger en tv-presentator Joris Linssen met de muzikan-ten van Caramba door Mexico, op zoek naar hun grote held Armando Man-zanero, een van de populairste musici van Latijns-Amerika. De voorstelling Licht doet, als een soort muzikale roadmovie, verslag van deze bijzondere reis. De Nederlandstalige, vrolijke meezingers en stampende drankliederen worden afgewisseld met wonderschone ballades met een latin randje, aan-eengesmeed door de meeslepende verhalen van Linssen.

COOL UIT! AVOND

MexiCo’olEen kleurrijke middag in

het teken van het Noord-

Amerikaanse land met

tacochips en tequila!

Zie ook pagina 8&9

Page 44: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

FeB2014

44 cool 2013 2014

Za 15 FEbRUARI 2014 mUZieK

scRUmA Night of tunes an’ tales

aanvang 20:15 uur€23,00 | €20,50 | €18,00gouden rang €27,50

Waan je in een Schotse kroeg of Ierse pub! In A Night of Tunes an’ Tales brengt Scrum het Schotse muziekgevoel tot leven. Vanuit hun eigen thea-terkroeg smijten de zes muzikanten en een zingende barvrouw pure folk-punk-rock het publiek in. Met hun gitaren, viool, banjo, mandoline, accor-deon, drums, tin whistle en bagpipes zorgen zij voor uitzinnige uitbarstin-gen en kleine intense momenten. Geniet met volle teugen van saamhorig-heid, vriendschap, muziek en drank!

vR 14 FEbRUARI 2014 caBaRet

dolF Jansentopvorm

aanvang 20:15 uur€21,50gouden rang €26,00

Het onvermijdelijke feit is dat Dolf Jansen 50 jaar is. Nu is zijn streven dit: nog één keer de absolute topvorm bereiken, fysiek, mentaal, als atleet, artiest, als mens zelfs. Maar ook uitvinden wat topvorm eigenlijk is, en hoe-veel dat met gelukkig zijn te maken heeft. Zijn zoektocht - langs masseurs met handen groter dan zijn hoofd, langs knijpers, krakers en knoeiers, van helemaal mindfull naar full body experience - levert een fascinerende voor-stelling op over de man en zijn grenzen.

COOL UIT! AVOND

Celtic CoolCafé Cool is omgetoverd

tot Schotse kroeg met

live muziek en een

whiskyproeverij!

Zie ook pagina 8&9

Page 45: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

FeB2014

2013 2014 cool 45

do 20 FEbRUARI 2014 caBaRet

emilio GUZmanEen dunne dekmantel

aanvang 20:15 uur€13,50

Emilio Guzman, winnaar van de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival in 2010, wordt ook wel ‘Socialio’ genoemd. Hij is vriendelijk, bindend en bovenal conflictvermijdend. Maar zelfs in een sprookjeswereld komen er conflicten voor. In een tijd rijp voor revoluties slaagt in Nederland geen protest. Guzman heeft geen zin meer om gelaten toe te kijken. Socialio is boos! Maar hij voelt zich iemand die protesteert zonder protest. Emilio heeft dus eindelijk een conflict... al is het dan met zichzelf.

wo 19 FEbRUARI 2014 caBaRet

van deR laan & woebuutvrij regie Erik van Muiswinkel

aanvang 20:15 uur€19,50gouden rang €24,00

Van der Laan & Woe zijn bekend van de Oudejaarsconferences met Erik van Muiswinkel en de satirische Kwis bij Paul de Leeuw maar weten ook als cabaretduo “een van de beste shows van het theaterseizoen” neer te zet-ten (AD). Na het winnen van de cabaretprijs Neerlands Hoop toeren zij met Buutvrij door het land. Na de première regende het vier- en zelfs vijf-ster-ren-recensies. “Muzikaal, snel, slim, geëngageerd, ongelooflijk grappig en perfect op elkaar ingespeeld”, aldus de Telegraaf.

Zo 16 FEbRUARI 2014 mUZieK

mUZieKKRinG heeRhUGowaaRd pResenteeRtDuo verso (Matthijs Koene en Stefan gerritsen)

panfluit en gitaar

aanvang 11:30 uur€15,00 (kaartverkoop aan de deur)

Verso is een uniek en virtuoos duo met een grote passie voor zowel oude als hedendaagse klassieke muziek. Matthijs Koene etaleert de panfluit als een klassiek instrument met een geweldige muzikaliteit en technische per-fectie. Een absolute meester op zijn instrument. Stefan Gerritsen verrijkt dit met zijn virtuoze gitaarspel. Een perfect op elkaar ingesteld duo dat garant staat voor een avontuurlijk concert waarin oude muziek geplaatst wordt naast nieuw geschreven composities.

nieUwe lente

Page 46: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

FeB2014

46 cool 2013 2014

di 25 FEbRUARI 2014 toneel

aFteRpaRtY

spel Carine Crutzen, Marie-Louise Stheins, Renée Fokker tekst Frank houtappels regie Michiel van Erp

aanvang 20:15 uur€27,75 | €25,25 | €22,75gouden rang €32,25

De prijswinnende serie ’t Spaanse Schaep en kaskraker Gooische Vrou-wen zijn beide successen van de hand van Frank Houtappels. Gelukkig vond hij het nu, vijf jaar na zijn laatste toneelstuk Hotel Atlantico, weer tijd voor een nieuwe tragikomedie: Afterparty. Drie vrouwen zien elkaar na veertig jaar terug. Een heftige reünie, want zij delen een geheim. Ooit besloten zij een ingrijpende wending te geven aan hun leven. Heeft die cruciale beslis-sing hen gebracht wat ze ervan hadden verwacht?

Zo 23 FEbRUARI 2014 JeUGd & Familie (6+)

vet KindeRcaBaRetModdervet

aanvang 15:00 uur€15,00

VET Kindercabaret is net als het cabaret waar je ouders altijd zo om moe-ten lachen, maar dan met sketches en liedjes voor het hele gezin. De voor-stelling Moddervet is een supersnelle show met vette acts, swingende lied-jes, rare typetjes en maffe spelletjes. Dit keer zie je in VET idiote ouders, spelletjes met eigenaardige spelregels, vieze praatjes en gekke Belgische tv-programma’s. VET Kindercabaret is leuk, speels, stoer, van nu en niet te netjes. Het is vetterder dan vet!

vR 21 FEbRUARI 2014 caBaRet

vRoUw hollandbrave meisjes komen in de hemel

spel gabrielle glasbeek, Marieke Klooster en Karin Noekenpiano Reinout Douma

aanvang 20:15 uur€19,50 | €17,00 | €14,50gouden rang €24,00

In deze voorstelling voeren de dames van Vrouw Holland de meest absurde opdrachten uit om maar te winnen. Zij gaan door slijk en modder, stomend en naar adem happend worstelen ze zich naar boven. Ze moeten punten scoren om de hemel te bereiken. Echter: niet God maar u bepaalt of de dames door mogen. U krijgt als gewaardeerde bezoeker de rol van strenge jury... U bent getuige van badrituelen, paalklimmen, kleiworstelen, schom-melmeditatie en - hopelijk - een schoon geweten!

VOOR € 4,75

ONBEPERKTPOFFERTJES

ETEN!

seRie poweR

vRoUwen(zie p. 10)

Page 47: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

FeB2014

mRt2014

2013 2014 cool 47

di 4 MAARt 2014 toneel

nienKe RÖmeR & FRedeRiK BRomLiefde Enzo

regie Kees Prins

aanvang 20:15 uur€23,00 | €20,50 | €18,00gouden rang €27,50

Nienke Römer en haar eigen man Frederik Brom spelen het liefdespaar Claartje en Lucas in de eigentijdse komedie Liefde Enzo. De impulsieve Claartje ontmoet de eeuwige student Lucas in de beddenwinkel waar hij werkt. Al snel trouwen ze en krijgen een zoon. Maar het dagelijkse leven met vieze luiers, rondslingerende sokken, bemoeizuchtige schoonmoeders, een te amicale boezemvriend en een gebrek aan slaap haalt de romantiek met een noodvaart in. Is hun relatie bestand tegen ‘liefde enzo’?

Za 1 MAARt 2014 caBaRet

JeRoen van meRwiJKEr zijn nog kaarten!

aanvang 20:15 uur€20,25 | €17,75 | €15,25gouden rang €24,75

Het orakel Jeroen van Merwijk ziet dingen die voor anderen onzichtbaar zijn. Hij wees misschien wel als eerste op de feminisering van de samenle-ving. Hij nam het in zijn conferences jaren geleden al op voor de dieren, voor de gehandicapten en voor één Europa. Waar zijn dertiende solopro-gramma over zal gaan is voor ons gewone stervelingen onzeker. Er staat, zo leert de geschiedenis, in het cabaretuniversum van Jeroen van Merwijk vóór aanvang van de voorstelling maar één ding vast: er zijn nog kaarten!

wo 26 FEbRUARI 2014 caBaRet

niet schieten!vrouwen willen maar 1 ding

spel Maarten hennis en Arend Edel regie vincent van den Elshout

aanvang 20:15 uur€21,00 gouden rang €25,50

Wij: Wat willen jullie dan? Vrouw: Weten jullie dat nou nog niet?In hun vorige voorstelling Mannen zijn Zeikwijven gingen de heren van Niet Schieten! op zoek naar ‘de nieuwe mannelijkheid’. Dit keer zijn de vrou-wen aan de beurt want de heren voelen zich genoodzaakt om diep in de vrouw te duiken. Heel diep. En uit die schijnbaar oneindige diepte wordt één ding opgetakeld... Een openbaring voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen. Is dit echt het grote vrouwengeheim? Oordeelt u zelf.

Page 48: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mRt2014

48 cool 2013 2014

Za 8 MAARt 2014 JeUGd & Familie (6+)

nationaal JeUGd mUsical theateRDe tovenaar van Oz

aanvang 19:00 uur€25,00 | €20,00 (kinderen t/m 12 jaar)

Op een dag steekt er een storm op die Dorothy uit Kansas meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy terug naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz. Kunnen de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed haar helpen alle hindernissen te overwinnen en terug te keren naar Kansas? Van de makers van Kruistocht in Spijkerboek en Oorlogswinter!

vR 7 MAARt 2014 dans

scapino Ballet RotteRdamthe great bean

choreografie Ed wubbe, Fang-Yu Shen, Felix Landerer

aanvang 20:15 uur€22,00 | €19,50 | €17,00gouden rang €26,50

De titel van deze voorstelling verwijst naar de boeien van de wereldbe-roemde goochelaar en ‘boeienkoning’ Harry Houdini. Geïnspireerd op uit-eenlopende verschijningen van illusie passeren drie totaal verschillende smaaksensaties de revue. Ed Wubbe laat zich graag inspireren door kunst uit alle tijden, de Taiwanese choreograaf Shen combineert de precisie van de traditionele dans met een dynamische bewegingstaal en Landerer gros-siert in mooie beelden met virtuoze en vloeiende bewegingen.

wo 5 MAARt 2014 caBaRet

saRa KRoosvan Jewelste

aanvang 20:15 uur€24,25gouden rang €28,75

Het vaste publiek van Sara weet inmiddels: een avondje Kroos staat garant voor heel veel lach en nieuwe brandstof. In Van Jewelste vertelt ze over het stuntelen dat we allemaal doen in dit leven. Met zelfspot en een scherpe blik vertelt ze over de onhandigheden in het gezin, in de liefde en in alles wat het leven zo mooi, maar lastig maakt. Eén ding staat altijd vast: je kunt vermoeid van je dagelijkse beslommeringen het theater in gaan bij Sara, maar je gaat er met een grote glimlach en vol nieuwe energie weer uit!

VOOR € 4,75

ONBEPERKTPOFFERTJES

ETEN!

Page 49: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mRt2014

2013 2014 cool 49

vR 14 MAARt 2014 caBaRet

Kees van amstelJong, hip, Fris en andere gruwelijkheden

regie Floris van Delft

aanvang 20:15 uur€19,00 | €16,50 | €14,00gouden rang €23,50

Kees van Amstel was jarenlang lid van het cabaretteam bij Spijkers met Koppen, is onderdeel van Comedytrain, en is een van de breinen achter het tv-programma Dit was het Nieuws. In Jong, Hip, Fris en andere Gru-welijkheden gaat hij op zoek naar de lelijke kanten van het leven en onder-scheidt hij nep van echt. Want zeg nou zelf, achter alle hip en trendy van tegenwoordig schuilt toch een hoop treurigheid. Kun je nog opscheppen over je nieuwe iPad als je oma er ook één heeft?

wo 12 MAARt 2014 mUZieK

RicKY Koole & leo BloKhUisbuitenstaanders

aanvang 20:15 uur€26,50 | €24,00 | €21,50gouden rang €31,00

Ricky Koole en Leo Blokhuis gaan op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes dur-ven te maken, muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verla-ten. Het is vaak de muziek waar ook wij als consumenten een beetje meer ons best voor moeten doen. De liedjes waar ook op radio en tv amper plek voor is, worden liefdevol onder de aandacht gebracht. Ricky Koole wordt begeleid door Ocobar en toetsenist Roel Spanjers.

seRie BinnenKomeRs en BUitenstaandeRs

(zie p. 10)

RoB ‘t haRt& paUline mooiJ

GASTENAAN HET WOORD

“Cool is voor ons echt een a

vondje

uit. Het is een fijn theater

met een

goede sfeer. De drankjes sta

an bij de

meeste voorstellingen in de pa

uze voor

je klaar dus er is vrijwel

geen

wachttijd. Het programma is gevarieer

d

zodat er voor ieder wat wil

s is. En niet

te vergeten lekker in ons ei

gen ‘dorp’.”

Page 50: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mRt2014

50 cool 2013 2014

do 20, vR 21 & Za 22 MAARt 2014 podiUm van de stad

de GRote pRiJs

aanvang 19:30 uur€11,00 (kaartverkoop via Trinitas College)

De Grote Prijs is dé muzikale talentenpresentatie van het Trinitas College in Heerhugowaard. Vierentwintig acts strijden om de felbegeerde catego-rieprijzen en de Rabobank Grote Prijs Wisseltrofee die gewonnen wordt door de act die volgens de vakjury qua muzikaliteit, originaliteit en podium-performance de beste is. De eerste avondshow wordt de winnende act tra-ditiegetrouw gekozen (via sms) door het publiek. De act met de meeste stemmen wint dan de Publieksprijs.

Zo 16 MAARt 2014 mUZieK

mUZieKKRinG heeRhUGowaaRd pResenteeRttrio S.v.P. (Lotte Pen, Marleen wester en Cathelijne Noorland)

saxofoon, viool en piano

aanvang 11:30 uur€15,00 (kaartverkoop aan de deur)

Saxofoon, viool en piano (s.v.p.); drie instrumenten die je niet vaak in deze combinatie op een podium ziet. Liefde voor muziek en die liefde delen met het publiek zijn de belangrijkste drijfveren van het trio. Het publiek krijgt de werken van beroemde, vergeten en hedendaagse componisten te horen en ook de verhalen achter de stukken komen tijdens dit concert tot leven. De unieke samenstelling zorgt voor een bijzonder en afwisselend concert met ruimte voor interactie met het publiek.

Za 15 MAARt 2014 podiUm van de stad

FotoclUB heeRhUGowaaRd tribute to Colour

aanvang 9:30 uurtoegang gratis

Fotoclub Heerhugowaard organiseert dit jaar alweer het 15e Tribute to Colour. Een dag met een groot aantal activiteiten op fotografiegebied in Cool. Naast de presentatie van de prijswinnende beelden van de salon Tri-bute to Colour vindt ook het AV-festival Noord-Holland Noord (beelden ondersteund door muziek) plaats. Daarnaast worden ook exposities, foto-wedstrijden, workshops, etc. georganiseerd. Kortom, een groots fotofesti-val! Kijk ook op www.tributetocolour.nl.

loKale specialiteit

loKale specialiteit

GASTENAAN HET WOORD

Page 51: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mRt2014

2013 2014 cool 51

vR 28 MAARt 2014 mUZieK

3Js2014

aanvang 20:15 uur€28,50gouden rang €33,00

Na het succes van hun vorige theatertour Bronnen, komen de drie Volen-dammers in 2014 terug met een nieuwe show, gebaseerd op hun nieuwe album dat in het najaar van 2013 zal verschijnen. Gitarist Jaap de Witte blijft ondanks zijn vertrek, betrokken bij het schrijven en componeren van de muziek en de band zal met Jaap’s zoon Jan dezelfde muzikale koers blij-ven varen. Wat de nieuwe show gaat brengen is nog een verrassing maar muzikale hoogstandjes en hits is wat u zeker kunt verwachten.

Zo 23 MAARt 2014 mUZieK

miKe oldField’s tUBUlaR Bells FoR two

muziek Daniel holdsworth en Aidan Roberts

aanvang 15:00 uur€18,50

In 1973 werd Mike Oldfield’s album Tubular Bells gelanceerd en stond bin-nen de kortste keren op nummer 1 in alle charts in de wereld. Het ope-ningsthema van Tubular Bells werd vooral bekend doordat deze gebruikt werd in de film The Exorcist. Met behulp van meer dan twintig instrumen-ten brengen twee musici een orkestraal, filmisch en ingenieus live concert van Oldfield’s Tubular Bells. Een multi-instrumentalistische marathon van precies 58 minuten... want zo lang duurde Oldfield’s meesterwerk!

nieUwe lente

de heeR en mevRoUwhURleY“Wij gaan graag

naar Cool

omdat het zo lekker dichtbij is

en omdat

er een mooi programma-aanbod is. Het theater

heeft een mooie uitstraling. Wij hebben al v

eel

memorabele momenten in Cool meegemaakt

zoals de voorstelling van Pu

rple waarin Jos Brink

voor het laatst meespeelde. De

musical

The Buddy Holly Story vorig

seizoen was

ook een van de hoogtepunten.

GASTENAAN HET WOORD

Page 52: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mRt2014

52 cool 2013 2014

Zo 30 MAARt 2014 mUZieKtheateR

hans visseR & iRena Filippovahermitage Concert

aanvang 15:00 uur€13,50

Theatermakers Hans Visser en de Russische Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Hermitage en gaan op zoek naar de muziek en de ver-halen achter de bijzondere collectie van dit grootste museum ter wereld in Sint-Petersburg. De mooiste schilderijen uit de Hermitage worden gepro-jecteerd op een groot scherm, afgewisseld met muzikale verrassingen. Een indrukwekkende reis in ruimte en tijd langs de mooiste wereldschatten en de fascinerende Russische geschiedenis.

Za 29 MAARt 2014 toneel

on Golden pondbram van der vlugt, Jenny Arean e.a.

regie Peter tuinmanvertaling Paul van vliet

aanvang 20:15 uur€27,25 | €24,75 | €22,25gouden rang €31,75

Vanuit zijn sfeervolle buitenhuis aan het water ziet de bijna tachtigjarige Norman het leven soms met lede ogen aan en voorziet het op zijn cynische en humorvolle wijze van commentaar. Wanneer zijn vrouw Ethel voor zijn verjaardag hun dochter, haar verloofde en stiefzoon laat overkomen wordt duidelijk hoe krachtig en belangrijk familiebanden zijn en wat er kan veran-deren in slechts één zomer... Een indrukwekkend toneelstuk over liefheb-bend ouder worden naar de gelijknamige wereldberoemde film uit 1981.

nieUwe lente

GASTENAAN HET WOORD

seRie oUde

meesteRs (zie p. 10)

COOL UIT! AVOND

Cool ClassicPianomuziek en een d

iner

bij kaarslicht zorgen voor

een avondje uit in stijl.

Zie ook pagina 8&9

Page 53: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

apR2014

2013 2014 cool 53

vR 4 APRIL 2014 caBaRet

ali BAli b beken(d)t

regie titus tiel groenestege

aanvang 20:15 uur€21,00 | €18,50 | €16,00gouden rang €25,50

Met zijn vorige programma Ali B geeft antwoord won Ali de cabaretprijs Neerlands Hoop. De jury schreef: “Een multi-talent dat zonder gêne een inkijkje geeft in zijn gevarieerde leven.” Maar het verhaal van de kansarme Marokkaan uit Amsterdam-Oost die het schopt tot publiekslieveling; is dat niet te mooi om waar te zijn? Ali weet dat u weet dat er meer achter moet zitten. Dus komt hij nu met de echte verhalen, noemt hij man en paard, laat het achterste van zijn tong zien. Niets was wat het leek.

wo 2 APRIL 2014 caBaRet

JandinoDe Revue (reprise)

aanvang 20:15 uur€24,50gouden rang €29,00

Bewapend met de ene anekdote na de andere knalt Jandino er direct in; charmant als altijd en komischer dan ooit tevoren. Jandino’s opmars in de tv- en cabaretwereld is niet meer te stoppen. Hij stond vorig jaar in alleen maar uitverkochte zalen. Ook Cool bleek te klein voor deze enorm popu-laire cabaretier; honderden gasten stonden op de wachtlijst voor zijn voor-stelling. Dit seizoen is er voor iedereen die hem toen heeft moeten missen (of er geen genoeg van kan krijgen) een nieuwe kans!

“De parkeergelegenheid bij C

ool

en het horecaplein maken dat je

van een bezoek aan Cool ee

n uitje

maakt dat langer duurt dan

alleen

de voorstelling. Kom je Cool

binnen, dan

valt de prachtige lounge op

en de

vriendelijke manier waarop

de

medewerkers van Cool je help

en. Als je

de zaal binnenkomt zie je e

en

prachtige theaterzaal met erg

comfortabele stoelen. Kortom, Cool

heeft ons voor zich gewonnen

!”

Jaap en JanniemaZeReeUw

GASTENAAN HET WOORD

Page 54: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

apR2014

54 cool 2013 2014

Zo 6 APRIL 2014 mUZieK

mUZieKKRinG heeRhUGowaaRd pResenteeRtCamerata RCO (Royal Concertgebouw Orchestra)

strijkkwartet, fluit, klarinet en harp

aanvang 11:30 uur€15,00 (kaartverkoop aan de deur)

Camerata RCO bestaat uit gepassioneerde kamermuziekspelers uit het Koninklijk Concertgebouworkest. Het ensemble is opgericht vanuit de behoefte om de gemeenschappelijke orkestervaring in te zetten bij het avontuur en de kleinere dimensie van de kamermuziek. Zeven musici van dit wereldberoemde orkest laten u gepassioneerd de mooiste kamermu-ziek horen, van barok tot modern. Een fantastische afsluiting van het jaar-programma van Muziekkring Heerhugowaard.

Za 5 APRIL 2014 mUZieK

dannY de mUnK & henK pooRtJeugdherinneringen 3

aanvang 20:15 uur€25,00 | €22,50 | €20,00gouden rang €29,50

Wegens groot succes van hun eerste gezamenlijke theatershow is er alweer een vervolg! Danny de Munk en Henk Poort nodigen u uit in ‘De Club’ om hoogtepunten uit vroegere tijden te herbeleven. Samen met hun spette-rende live band nemen ze u mee op een muzikale reis langs dierbare her-inneringen aan hits, anekdotes en sketches. Het belooft een avond vol amu-sement te worden, waarbij ze er niet voor terugdeinzen om elkaar flink in de maling te nemen. Een gezellig meezingfeest met hits van toen en nu!

COOL UIT! AVOND

Mokum in CoolWaan je in Mokum met

draaiorgelmuziek,

ossenworst en een

pikketanissie!

Zie ook pagina 8&9

Page 55: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

apR2014

2013 2014 cool 55

Za 19 APRIL 2014 JeUGd & Familie (8+)

alleen op de weReldMaas theater & Dans

idee, regie, tekst Moniek Merkx muziek vincent van warmerdam choreografie Arthur Rosenfeld

aanvang 19:00 uur€17,50 | €15,00 | €12,50

Hector Malots beroemde verhaal Alleen op de wereld is bewerkt tot een theaterspektakel voor de hele familie met veel dans, circus en muziek. Remi ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend bestaan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw. En na deze droevige reis wacht een beloning... Maas theater en dans is het nieuwe gezelschap van Siberia, Meekers en Max.

vR 18 APRIL 2014 mUZieK

the BootleG siXties Staconcert Ft. the oveRtURes

aanvang 20:15 uur€25,25

De beste sixties tribute band uit the UK! The Bootleg Sixties spelen op pri-véfeestjes van Paul Mc Cartney, Elton John en Elvis Costello en dat zegt eigenlijk al genoeg. “This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world”, aldus Sir Elton John. Vijf door de wol geverfde Britse muzikanten die zelf optraden met de helden van toen, zorgen voor de juiste bezieling in de legendarische muziek uit de sixties. Zowel muzikaal als visu-eel waan je je weer in de jaren 60.

wo 9 APRIL 2014 mUZieKtheateR

peaRl JoZeFZoon, Jan Rot & tanGo eXtRemoDe Mattheus Passie

aanvang 20:15 uur€13,50

Enkele dagen voor Pasen kunt u genieten van een eigentijdse versie van de legendarische Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Zangeres Pearl Jozefzoon (bekend van The Voice of Holland en winnaars van het tv-programma Mattheus Masterclass) verzorgt op bijzondere wijze het vocale gedeelte, afgewisseld door de vertellingen van het lijdens- en sterfverhaal door theatermaker Jan Rot. De muziek van tango-orkest Tango Extremo geeft het oratorium uit 1728 een bijzondere Latijn-Amerikaanse dimensie.

VOOR € 4,75

ONBEPERKTPOFFERTJES

ETEN!

nieUwe lente

Page 56: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

apR2014

mei2014

56 cool 2013 2014

Za 3 MEI 201 mUsical

little voiceNoortje herlaar, Ellen Pieters e.a.

vertaling Jules Deelderregie bruun Kuijt

aanvang 20:15 uur€31,00 | €28,50 | €26,00gouden rang €35,50

Sinds de dood van haar vader leeft de wereldschuwe Mus tussen haar lang-speelplaten op zolder, terwijl haar moeder dubieuze mannen versiert. Een van hen denkt munt te kunnen slaan uit Mus’ gouden stem door haar te lanceren als het sterretje Little Voice. Deze West End-hit werd overladen met vijf-sterren-recensies en is nu in Nederland te zien met Noortje Her-laar in de hoofdrol. Met liedjes van o.a. Edith Piaf, Marilyn Monroe en Shirley Bassey laat zij horen net zo’n grandioze stem te hebben als Mus.

vR 2 MEI 2014 caBaRet

dames vooR na vieRenbruids- en grafwerk

spel, zang en tekst Anne van Rijn en hanneke Drenth regie wil van der Meer

aanvang 20:15 uur€19,50 | €17,00 | €14,50gouden rang €24,00

Met een tweevoudige nominatie op zak voor de cabaretprijs Neerlands Hoop, komen Dames voor na Vieren, Anne van Rijn en Hanneke Drenth, terug met hun nieuwe cabaretvoorstelling: Bruids- en Grafwerk. Met een wervelende mix van fysieke acts, krachtige zang, humoristische en absur-distische sketches, worden menselijke relaties uitvergroot en onder de loep genomen. Door hun ongenaakbare eigen stijl van slapstick, snelheid en satire blijven de Dames uniek in de wereld van het cabaret.

vR 25 APRIL 2014 caBaRet

op steRK wateRAlfa

spel Arjen Lubach, Roemer van der Steeg, tim Zeegers, Dave Luza, Daniel Koopmans en tom Schrooten (visuals)

aanvang 20:15 uur€19,50 | €17,00 | €14,50gouden rang €24,00

Vanuit een indrukwekkend, interactief decor gaat Op Sterk Water in hun nieuwste “hilarische show” (Metro) opnieuw het experiment aan. Onder-steund door projecties en live tekeningen schiet de “avond vol intelligente, muzikale en cartooneske improcomedy” (de Volkskrant ****) naar een uniek en kolkend hoogtepunt. In Alfa kunnen de mannen zich weer met recht op de borst slaan, laten zien dat ze de beste zijn en niet voor niets al jaren aan de top van het improvisatiecabaret staan.

Page 57: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mei2014

2013 2014 cool 57

wo 14 MEI 2014 mUZieK

heR maJestY – Beatles tRiBUte Band met o.a. BeRtolFback to Abbey Road (and what if the beatles had stayed together)

aanvang 20:15 uur€13,50

Wat zou er gebeurd zijn als The Beatles na hun laatste album Abbey Road gewoon bij elkaar waren gebleven? Her Majesty – met in de gelederen de populaire singer-songwriter Bertolf – fantaseert hierover tijdens het swin-gende theaterconcert Back to Abbey Road. Voor de pauze speelt het vier-tal integraal het album Abbey Road, gelardeerd met beeldprojecties, geluidsfragmenten en verhalen. In het tweede deel speelt de groep de beste tracks die The Fab Four als soloartiesten opnamen.

vR 9 MEI 2014 caBaRet

enGe BURenDe ware naaktheid

spel en muziek Pyr tilma, henk van der weijden, Michiel bosregie wannie de wijn

aanvang 20:15 uur€19,50 | €17,00 | €14,50gouden rang €24,00

Enge Buren bestaat uit drie multi-instrumentalisten die prachtig driestem-mig zingen en uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen compo-sities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan. Na twee decennia ‘op de planken’ geeft Enge Buren zich nu totaal bloot! In De ware naaktheid har-ken de heren zich vrij van alle beperkingen door de popmuziek. Een blik op het verleden, het heden en de toekomst op uitzonderlijk muzikale wijze.

wo 7 MEI 2014 toneel

de vaGina monoloGen

spel Adelheid Roosen, Mariska van Kolck, Marga van Praag, Myrna goossen e.a.regie Arjan Schoolderman

aanvang 20:15 uur€24,25 | €21,75 | €19,25gouden rang €28,75

Dit is de oerversie. De allereerste. De pioniersvoorstelling. De voorloper van alle theatermonologen en nog steeds actueel: De Vagina Monologen van Eve Ensler. In De Vagina Monologen blijft niets onbesproken: zaken als seks, liefde, geweld, menstruatie, geboorte, genitale verminking en zelfbe-vrediging komen voorbij. Bekende vrouwen – actrices, sportsters, presen-tatrices, schrijfsters, politici – dragen in wisselende samenstelling de prach-tige teksten over de vagina voor.

seRie BinnenKomeRs en BUitenstaandeRs

(zie p. 10)

seRie poweR

vRoUwen(zie p. 10)

nieUwe lente

Page 58: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mei2014

58 cool 2013 2014

wo 21 MEI 2014 mUZieKtheateR

het GRoot niet te veRmiJdenFor Once In My Life (live)

spel en muziek Chris grem, Jochem Kroon, Louis Kockelmann, Peter tinke en Sjoerd Plakregie Rien Kroon

aanvang 20:15 uur€26,00gouden rang €30,50

‘Het Groot’, zoals ze inmiddels door een grote schare fans worden genoemd, heeft zijn sporen verdiend als het gaat om vliegensvlugge rol-wisselingen, aanstekelijke humor en het verweven van wereldwijde muzi-kale invloeden. De nieuwe muzikale komedie For Once In My Life is alweer hun dertiende programma en ook in deze show komt er weer een bonte stoet van wereldmelodieën, wereldburgers en wereldgrappen voorbij; muziek om naar te kijken, theater om op te swingen!

Za 17 MEI 2014 caBaRet

eRiK van mUiswinKelSchettino!

muziek Omnibuzz

aanvang 20:15 uur€23,00gouden rang €27,50

Schettino! ontleent zijn naam aan het tragikomische verhaal van kapitein Schettino, die voor een particulier pleziertje zijn complete cruiseschip op de Italiaanse rotsen liet lopen. De nieuwe onemanshow van Erik van Muis-winkel zit vol scherpe vragen. Vragen die in deze onzekere tijden net dat extra beetje paniek en verwarring kunnen veroorzaken waar we behoefte aan hebben. Want wie gaan wij ons lot toevertrouwen als het tij zich tegen ons keert? Wie staan er in de 21ste eeuw aan het roer?

vR 16 MEI 2014 mUZieK

cesaR ZUideRwiJKDrummoires

aanvang 20:15 uur€21,50 | €19,00 | €16,50gouden rang €26,00

Levende drumlegende Cesar Zuiderwijk opent een schatkist met nooit eer-der vertelde verhalen over tournees met wereldbands als The Who, Santana en Aerosmith en ontmoetingen met wereldberoemde drummers. Afgewis-seld met drumsolo’s zal de Golden Earring-drummer de ritmes uitleggen waar hij beroemd mee is geworden zoals Radar Love en When the Lady Smiles. De voorstelling houdt het midden tussen een masterclass en een theatervoorstelling met veel ruimte voor interactie met het publiek.

Page 59: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mei2014

2013 2014 cool 59

wo 28 MEI 2014 mUZieK

RoB mosteRt & hammond FRiends caRlo de wiJs & sven FiGeego big Or go home

aanvang 20:15 uur€13,50

In deze speciale versie van zijn huidige theatershow Go Big Or Go Home deelt Rob Mostert, een van de toonaangevende Hammondspelers van Nederland én muziekdocent bij Cool, het podium met Hammondvrienden Carlo de Wijs en Sven Figee (bandleider van Sven Hammond Soul). Onder strakke begeleiding van de zevenkoppige Rob Mostert Hammond Group verandert het theater in een strijdtoneel waar de ultieme Hammondbattle wordt uitgevochten - een strijd die alleen maar winnaars kent!

Za 24 MEI 2014 podiUm van de stad

hoU en tRoUwhet goes Out of the box

aanvang 20:00 uur€15,00

Zo eens in de zoveel tijd wil je wel eens wat anders. Dat geldt ook voor de leden van fanfare Hou en Trouw, een van de vaste ‘bewoners’ van Cool. HeT Goes Out of the Box wordt een groots muzikaal concertprogramma waarbij samenwerking wordt gezocht met professionele artiesten en andere plaatselijke verenigingen. Wat kun je als vereniging nog meer? Dat gaat Hou en Trouw laten zien en horen tijdens dit verrassende concert. Hoe en wat precies? Denk out of the box!

vR 23 MEI 2014 caBaRet

caBaRestaFette

aanvang 20:15 uur€18,00 | €15,50 | €13,00gouden rang €22,50

Een avondje zappen door jong cabarettalent! Wil je verrast worden door jonge, veelbelovende cabarettalenten en misschien wel dé grote nieuwe cabaretsensatie ontdekken? Kom dan naar de Cabarestafette! Vaak kom je hier bijvoorbeeld winnaars van verschillende cabaretfestivals tegen. Jochem Myjer, Theo Maassen en Lenette van Dongen namen in het verle-den deel aan de Cabarestafestte. Kom kijken en oordeel zelf of er in de toe-komst een nieuwe bekende naam aan dit rijtje kan worden toegevoegd!

loKale specialiteit

nieUwe lente

Page 60: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

mei2013

JUni2013

De Leeuw de heks en de kleerkast

60 cool 2013 2014

vR 13 JUNI 2014 mUZieK

RoB de niJsvan alle tijden

aanvang 20:15 uur€31,50gouden rang €36,00

Terwijl menig artiest na zijn 70e op zijn lauweren gaat rusten, zijn gitaar aan de wilgen hangt en muzikaal een stapje terug doet, gaat Rob de Nijs ver-der met zijn succesvolle muzikale levensmissie. Zijn stem heeft in de loop der jaren alleen maar aan diepgang gewonnen. Dit jaar gaat hij opnieuw de theaters langs, vanzelfsprekend begeleid door zijn vaste band. Natuur-lijk worden de hits gespeeld, maar de zanger verrast zijn publiek ook graag met iets minder bekende liedjes uit zijn indrukwekkende oeuvre.

Za 7 JUNI 2014 podiUm van de stad

KindeRtheateRschool Kids with attitUdeNarnia, de musical

aanvang 19:30 uur€11,00 | €8,00 (kinderen tot 12 jaar)

Na de musicals Peter Pan en Oz! spelen de jongens en meisjes van Kin-dertheaterschool Kids with Attitude hun nieuwste productie in Cool. Via een kleerkast komen de kinderen Peter, Susan, Edmund en Lucy Pevensie terecht in Narnia. Dit land vol magische wezens is in de macht van een gemene heks. Samen met leeuw Aslan gaan de kinderen de strijd aan om Narnia te verlossen. Narnia, de musical wordt begeleid door een live orkest. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kidswithattitude.nl.

Za 31 MEI 2014 show

RoB & emielgeknipt en geschoren

aanvang 20:15 uur€21,50 | €19,00 | €16,50gouden rang €26,00

Rob en Emiel zijn regelmatig op televisie te zien maar er gaat natuurlijk niets boven een live ervaring! In Geknipt en Geschoren wordt u heen en weer geschud en valt van de ene verbazing in de andere. Cabaret, thea-ter, visuele acts, stand-up comedy, mentalisme en magic gecombineerd op een manier die nog nooit eerder te zien was. Of u het nu gelooft of niet, één ding is zeker: u gaat naar huis met een glimlach van oor tot oor. Rob en Emiel zijn geknipt en geschoren en zijn er helemaal klaar voor. U toch ook?

loKale specialiteit

GASTENAAN HET WOORD

Page 61: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

JUni2013

2013 2014 cool 61

Za 28 & Zo 29 JUNI 2014 podiUm van de stad

Gottamove

aanvang za 19:00 uur | zo 13:00 / 17:00 uur€16,00 (kaartverkoop via Gottamove)

Op 28 en 29 juni 2014 geeft dansschool Gottamove drie spetterende voor-stellingen. De dansshows bestaan uit hiphop, streetdance, breakdance, dancehall, modern-jazz en klassiek ballet. Gottamove is met 500 dansers de grootste dansschool van Heerhugowaard. Zij brengen de gezelligheid van de dansschool naar het podium. Iedereen is van harte welkom! De pre-sentatie is in handen van Marcel Berghuis, ook wel bekend als Pico-Lowlow. Kijk voor meer informatie op www.gottamove.nl.

Za 21 & Zo 22 JUNI 2014 podiUm van de stad

Balletschool heeRhUGowaaRd

aanvang za 19:00 uur | zo 14:30 uur€16,00 | €14,00 (kinderen t/m 12 jaar)

Na twee jaar voorbereiding is het weer tijd voor de Grote Voorstelling van Balletschool Heerhugowaard. Een geweldig docententeam maakt mooie choreo’s omtrent een thema dat als rode draad door de voorstel-ling verweven is. Hierdoor zetten de leerlingen een prachtige voorstelling neer met vele soorten dans zoals klassiek ballet, spitzen, jazz, modern en hiphop, maar ook zang en toneel. Wat het thema van de voorstelling is wordt nog even geheim gehouden! Kijk ook op www.balletschoolheer-hugowaard.nl.

loKale specialiteit

loKale specialiteit

peteR en maRJa scheRmeR“Cool is zowel van binnen

als buiten een mooi gebouw, ech

t een

theater. Wij genieten vooral van de

muzikale voorstellingen. He

t geluid in de

zaal is uitstekend! De rond

leiding door

het gebouw en het kijkje ach

ter de

schermen was een van de hoogtepun

ten.

De rondleiding toen Cool nog

in aanbouw

was maakte toen al veel indruk,

daardoor waren we zo trots

op ‘ons’

theater!”

GASTENAAN HET WOORD

Page 62: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

P R O G R A M M A S E I Z O E N 2 0 1 3 - 2 0 1 4

22 september 2013 - pianoduo Martijn en Stefan Blaak

27 oktober 2013 - Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

24 november 2013 - Emmy Verhey met pianobegeleiding (viool, piano)

12 januari 2014 - Hoorns Byzantijns Mannenkoor

16 februari 2014 - Matthijs Koene en Stefan Gerritsen (panfluit, gitaar)

16 maart 2014 - Het Trio S.V.P. (saxofoon, viool, piano)

6 april 2014 - Camerata RCO (Royal Concertgebouw Orchestra) (strijkkwartet, harp, fluit, klarinet)

Kaarten kunt u contant afrekenen bij de kassa van de Muziekkring in theater Cool voor aanvang van de concerten. Pinbetaling is niet mogelijk.

De concerten vinden plaats op zondagmorgen en beginnen om 11:30 uur,

behalve het concert van januari dat om 15:00 uur begint. De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De duur van een concert is ongeveer 2 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 15,00 per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee en bewaakte garderobe.

U kunt zich ook aanmelden als “Vriend van de Muziekkring”.

Daarmee krijgt u een korting van meer dan 40% van het normale tarief! Tegen betaling van € 70,00 per jaar ontvangt u een “Vriendenpas” en een Concertagenda.

Met de “Vriendenpas” heeft u toegang tot alle zeven koffieconcerten van het seizoen.

U kunt zich aanmelden via de website van de Muziekkring: www.muziekkring.nl òf telefonisch òf schriftelijk bij: Muziekkring Heerhugowaard

t.a.v. dhr. H.N.M. Balink - Spectrum 5 - 1705 TJ Heerhugowaard - Tel. 072 – 5722299

www.muziekkring.nl - www.facebook.com/MuziekkringHeerhugowaard

Page 63: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 63

Samen-uit-SalonAlleen in een drukke foyer staan kan een drempel zijn om naar het theater te komen. Mensen die in hun eentje komen maar niet alleen willen zijn, kunnen zich kosteloos aansluiten bij de Samen-uit-Salon. Bij het bestellen van uw toegangskaarten via de web-site of de servicebalie kunt u voor de Samen-uit-Salon reserveren. Vanaf 19.15 uur staat onze gast-

vrouw in Café Cool klaar om u te verwelkomen met een gratis kopje koffie of thee met iets lekkers. De gastvrouw zorgt voor een meeting point in Café Cool waar u vooraf, tijdens de pauze en na afloop de gele-genheid heeft om met andere bezoekers van de Samen-uit-Salon na te praten en een gezellige avond te beleven. In seizoen 2013/2014 wordt bij de vol-gende voorstellingen een Samen-uit-Salon georga-niseerd:

SAMEN NAAR HET THEATER

datum voorstelling Genredo 19 SEP 2013 Joost prinsen & Bram van der vlugt Oude Meesters toneeldo 28 NOv 2013 Jakop ahlbom Lebensraum toneelwo 18 DEC 2013 de Kleine Blonde dood Naar het boek van boudewijn büch mUsicalvR 24 JAN 2014 internationaal danstheater Silk dansZo 30 MRt 2014 hans visser & irena Filippova hermitage Concert mUZieKtheateRvR 13 JUN 2014 Rob de nijs van alle tijden mUZieK

Za 30 NOvEMbER & mUsicalZo 1 DECEMbER 2013

FlashdanceJim bakkum, Carry tefsen, Anouk Maas e.a.

aanvang 20:15 uur

Een gloednieuwe en groots opgezette dansmusical, gebaseerd op de gelijknamige film met hitsongs als What a Feeling en Maniac. Een topcast met Jim Bak-kum en Anouk Maas zet het zinderende spektakel op de planken. Het verhaal gaat over Alex, een jonge vrouw met maar één droom: aangenomen worden op een prestigieuze balletschool.

DE BURENondeRtUssen BiJ de BURen…

Bij Theater De Vest in Alkmaar staan er ook mooie voor-stellingen op de planken. Zo attenderen wij u graag op twee producties die dit seizoen niet in Heerhugowaard te zien zijn, maar wel in Alkmaar. Kijk op www.theaterdevest.nl voor uitgebreide informatie.

Zo 9 FEbRUARI 2014 toneel

BaantJeR - de cocK en de mooRd in het theateRPeter Römer, Peter tuinman, Mike weerts e.a.

aanvang 20:15 uur

Peter Tuinman kruipt in de huid van de eigenzinnige inspecteur De Cock, Mike Weerts speelt zijn assistent Vledder, Peter Römer vertolkt de rol van hoofdcom-missaris Buitendam. De drie moeten direct in actie komen nadat vlak voor uw neus een moord is gepleegd. Niemand mag naar huis voordat de moord is opgelost!

Page 64: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

64 cool 2013 2014

MUZIEKOp muzikaal gebied is het aanbod aan cursussen en workshops gevarieerd en breed: vanaf één jaar tot op hoge leeftijd kunt u bij ons terecht voor een muzi-kale vrijetijdsbesteding maar ook voor serieuze talen-tontwikkeling.

thEAtER & MUSICALVoor iedereen die graag in de spotlights staat en geen last heeft van plankenkoorts zijn er diverse the-ater- en musicalcursussen waarin je veelal een eigen productie op de planken zet.

bEELDENDE KUNStCreatievelingen die graag met hun handen werken kunnen hun hart ophalen in Atelier Cool. Leer schil-deren, kleding ontwerpen of beelden maken. Ook kin-deren maken in het Kinderatelier de mooiste kunst-werken.

Alle lessen, cursussen en workshops worden gege-ven door professionele docenten en vinden plaats in de verschillende studio’s en zalen van Cool. Cursis-ten van Cool spelen ook regelmatig samen of treden op in Café Cool en soms zelfs in de grote theaterzaal.

Haal de brochure met ons cursusaanbod op bij onze servicebalie of vraag deze aan via [email protected].

Wilt u meer dan kijken en luisteren alleen? Zelf leren, zelf doen, zelf ervaren of

misschien wel zelf op dat podium staan? Kinderen en volwassenen kunnen voor

hun plezier of op professioneel niveau bij Cool aan de slag met muziek, theater

& musical en beeldende kunst.

LESSEN EN CURSUSSEN

Page 65: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 65

TROUWE BEZOEKERSBELONEN WIJ gRAAg

REIgERIedereen die in de voorverkoop (tot 1 juli 2013) kaar-ten voor minimaal vijf voorstellingen bestelt, ontvangt van ons een (digitale) Reigerkaart. Hiermee kunt u in het nieuwe seizoen gratis een voorstelling bezoeken. Drie keer per seizoen selecteert Cool vijf voorstellin-gen waar u uit kunt kiezen. Dit kunnen zowel grote namen als veelbelovende artiesten uit de serie Nieuwe Lente zijn. Zo ontdekt u misschien wel nieuw cabarettalent of veelbelovende theatermakers. De voorstellingen waarvoor u de Reiger in kunt zetten vermelden wij in de nieuwsbrief en op de website.

COOLtJESVoor iedere €10,00 die u aan theatertickets besteedt, ontvangt u van ons een (digitaal) Cooltje. De Cool-tjes kunt u onder andere inzetten voor korting op geselecteerde voorstellingen en horeca-arrangemen-ten. Wanneer u voldoende Cooltjes heeft gespaard krijgt u bij het reserveren van kaarten automatisch de optie om uw Cooltjes in te zetten. Daarnaast zijn Cooltjes in te wisselen voor diverse unieke artikelen in de Coolshop. Wij houden u via de website en de maan-delijkse nieuwsbrief op de hoogte van de acties en aanbiedingen. Het aantal gespaarde Cooltjes vindt u terug op uw reserveringsbevestiging en op uw eigen ‘Mijn Cool’-account op internet. Cooltjes blijven ook de volgende seizoenen geldig dus u hoeft ze niet meteen te ver-zilveren.

bEStUURSLEDEN gEZOCht vOOR vRIENDENvERENIgINgIn theaterseizoen 2013-2014 wil Cool een vereniging oprichten voor de Vrienden van Cool. Met deze vereniging wil Cool de activiteiten voor onze Vrienden uitbreiden en het contact met en tussen Vrienden intensiveren. De vereniging krijgt een eigen, zelfstandig bestuur. Dit bestuur zal, in samenspraak met de medewerkers van Cool, zorg dragen voor de ledenvergaderingen, de organi-satie van de activiteiten, de communicatie met de Vrienden van Cool en de samenstelling van de exclusieve vriendennieuwsbrief. Wilt u zitting nemen in het bestuur van de vereniging Vrienden van Cool en deze verder helpen opbouwen en uitbreiden? Meld u dan aan via [email protected]. Kijk voor meer informatie op onze website.

vRIENDEN vAN COOLIedereen die cultuur in het algemeen en Cool in het bijzonder een warm hart toedraagt, kan Vriend van Cool worden. Vrienden hebben bij ons een streepje voor! Als Vriend van Cool profiteert u van aantrekkelijke voordelen:

KoRtinGVrienden van Cool krijgen standaard €1,00 korting op de prijs van een voorstelling (maximaal 2 kaarten met korting per voorstelling).

vooRRanG BiJ ReseRveRenBezoekers die voor 18 april Vriend van Cool zijn geworden hebben voorrang bij het reserveren van kaarten voor het nieuwe seizoen.

aanBiedinGen en vRiJKaaRtenVrienden van Cool profiteren gedurende het jaar regelmatig van acties en aanbiedingen voor voorstel-lingen, activiteiten en arrangementen. 

vRiendenavondIeder jaar organiseert Cool voor alle Vrienden een Vriendenavond met een feestelijke presentatie van het nieuwe theaterprogramma.

vRiend van cool woRden? Ook Vriend van Cool worden? Dat kan al voor €30,00 per theaterseizoen. Meld u aan als Vriend van Cool bij de servicebalie of via de website van Cool. Het lidmaatschap is doorlopend maar kan maande-lijks worden opgezegd.

Page 66: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

66 cool 2013 2014

agenda Jazzclub coolZo 29 SEPtEMbER 2013 chicago JazzbandZo 27 OKtObER 2013 oriental JazzbandZo 24 NOvEMbER 2013 Kwatta met o.a. Bart woutersZo 22 DECEMbER 2013 spirit of GospelZo 19 JANUARI 2014 Jazz connectionZo 16 FEbRUARI 2014 Robert veen and friends Zo 16 MAARt 2014 the traditional all stars Zo 6 APRIL 2014 Freetime old dixie JassbandZo 11 MEI 2014 herringtown JazzbandZo 1 JUNI 2014 FBi Jazzband

CAFÉ COOL

JAZZCLUB COOL

Jazzclub Cool organiseert één keer in

de maand op zondagmiddag een

jazzclubmiddag in Café Cool. Oude

bekenden die u nog kent van Jazzclub

Heerhugowaard en diverse nieuwe

bands zullen op deze middagen de

revue passeren. De jazzbands spelen

vooral oude stijl met uitstapjes naar

swing, jump and jive, gospel of dixieland.

tOEgANg EN PASSE-PARtOUtDe toegang voor de concerten van Jazzclub Cool is €5,00. U kunt uw kaarten reserveren via www.cool-kunstencultuur.nl (klik op Café Cool), bij de service-balie van Cool of op de dag zelf aan de deur. Wilt u alle voorstellingen van Jazzclub Cool bezoeken? Dan is het Jazzclub-passe-partout een aantrekkelijke optie. Met dit passe-partout betaalt u €35,00 in plaats van €50,00 voor alle tien concerten van dit seizoen. Het Jazzclub-passe-partout kunt u aanschaffen via de website of aan de balie tegelijkertijd met het reser-veren van tickets voor één van de jazzvoorstellingen. Bij het reserveren van een voorstelling krijgt u de mogelijkheid aangeboden een passe-partout te reser-veren. Met een passe-partout kunt u alle voorstellin-gen reserveren voor 0 euro. Na reservering online ontvangt u hiervoor per voorstelling een e-ticket.

Page 67: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

CAFÉ COOL

COMPLEtE AvOND UItStart uw avond in Café Cool met een glaasje pro-secco of kom na de voorstelling nog even napraten aan een voor u gereserveerde tafel. Cool biedt diverse arrangementen om uw avond uit compleet te maken. Zo is er voor €5,00 p.p. het nagenietarran-gement met een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een luxe warme bittergarnituur na afloop van de voorstelling. Of laat u helemaal in de watten leggen met het Cool-de-luxe arrangement (zie p. 7). Reserveren voor deze arrangementen kan online, tegelijk met het reserve-ren van uw kaarten.

ONbEPERKt POFFERtJES EtENRondom alle jeugdvoorstellingen kunnen kinderen, ouders én grootouders onbe-perkt poffertjes eten met een glaasje ranja voor €4,75 per persoon. Ook een leuk idee om je kinderfeestje bij Cool te

vieren met een leuke voorstelling en daar-voor of daarna onbeperkt poffertjes eten!

Café Cool is een modern theatercafé

met zo’n 80 zitplaatsen in een sfeervolle

ambiance. U kunt er terecht voor een

kop koffie en de krant aan de stamtafel,

een goed glas wijn met borrelhapjes na

afloop van een voorstelling of een

verfrissend drankje in de zon op het

terras aan het Coolplein. Café Cool is

geopend van woensdag tot en met

vrijdag vanaf 15:00 uur, op zaterdag en

koopzondagen vanaf 12:00 uur en

rondom voorstellingen en evenementen.

2013 2014 cool 67

CAFÉ COOL LIVE

Elke maand worden er meerdere Café Cool Live-avonden met live optredens georganiseerd. Iedere avond heeft een eigen thema; blues, stand-up comedy, open podium, singer-songwriters of regionale muziekavonden. Daarnaast is er één keer in de maand op zondagmiddag een jazzmiddag.

De precieze invulling van Café Cool Live is nog een verrassing. Wel staan de data en thema’s al vast. Kijk voor het overzicht op www.coolkunstencultuur.nl en houd de website ook in de gaten voor het actuele programma van Café Cool Live!

VOOR € 4,75

ONBEPERKTPOFFERTJES

ETEN!

Onder de noemer Café Cool Live staan iedere maand

allerlei muzikanten, artiesten, bandjes en comedians op het

podium van Café Cool. In een ongedwongen en intieme

sfeer kun je genieten van regionaal en nationaal talent en

soms zelfs van artiesten van over de landsgrenzen.

Page 68: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

68 cool 2013 2014

Een avond uit met collega’s of zakenrelaties moet een onbezorgde avond voor u

zijn. Een gastvrij onthaal, een boeiende voorstelling en een nazit in een ontspannen

sfeer zorgt altijd voor gespreksstof the day after. Wij heten u van harte welkom in

Cool, als bezoeker van voorstellingen maar ook als u met een zakelijk doel naar

Cool komt. Ontdek wat de magie van het theater en de kracht van creativiteit voor

uw bedrijf kunnen betekenen!

RENt A thEAtRESpotlights, staande ovaties en oorverdovend applaus; de artiesten die op het podium van Cool staan weten hoe geweldig de betovering van het theater voelt. Maar ook het publiek ervaart dit bijzondere gevoel wanneer ze geïnspireerd of uitzinnig de zaal verlaten. Wilt u de magie van het theater ook ervaren en delen met úw gasten? Rent a theatre!

De theaterzaal van Cool biedt first class comfort en de modernste faciliteiten. De zaal beschikt over 575 zitplaatsen waarvan 150 op het balkon dat ook apart te huur is. Naast de grote theaterzaal heeft Cool de beschikking over diverse multifunctionele ruimtes. Vergaderen in de artiestenfoyer? Workshop in een muziekstudio of receptie in de foyer met uitzicht over het Coolplein? Het kan allemaal bij Cool!

vOORPREt EN NAgENIEtENEen heerlijk glaasje prosecco bij binnenkomst en diverse luxe hapjes na afloop van de voorstelling in uw eigen foyer; dat maakt een avond Cool met uw gasten tot een complete avond uit. Wij bieden diverse arrangementen om van uw bezoek een onvergetelijke beleving te maken.

Ook kunnen wij zorgen voor een passende culinaire invulling van uw bijeenkomst met bijvoorbeeld een themadiner of ‘walking dinner’ aan het Coolplein.

meeR inFoRmatie?Wilt u meer informatie over het huren van ‘de magie van het theater’ en de diverse arrangementen? Neem dan contact op met Anneke Mulder, hoofd horeca en verhuur, via [email protected].

MEt DE Pv NAAR COOL! Het theateraanbod van Cool leent zich uitstekend voor uitjes van personeels-verenigingen of personeelsfeesten. Samen naar een swingend sta-concert of een totaalbelevingsavond met diner en afterparty? Wij zorgen voor interessante aanbiedingen of bruisende uitstapjes op maat!

RENT A ThEATRE

COOL 4

Page 69: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

BUSINESSCool is dé culturele ontmoetingsplek van Heerhugowaard. Cultuurminnende

ondernemers kunnen bij Cool terecht voor relatiemarketing in een bruisende,

inspirerende omgeving. Met CoolBizz, de businessclub van Cool, bieden wij de

mogelijkheid om zakelijke contacten te versterken en uw netwerk uit te bereiden.

Voor leden van CoolBizz worden diverse exclusieve activiteiten en ontmoetingen

georganiseerd.

NEtwERKAvONDENElk theaterseizoen zijn er drie netwerkavonden rond een voorstelling, exclusief voor leden van CoolBizz en hun gasten. Voor en na de voorstelling is er gelegenheid om andere ondernemers te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje en speciale randpro-grammering zoals een meet&greet of live muziek.

INSPIRERENDE bIJEENKOMStMinstens één keer per theaterseizoen wordt er een inhoudelijke bijeenkomst georganiseerd met een inspirerende spreker voor de leden van CoolBizz en hun gasten.

NAAMSvERMELDINgAls lid van CoolBizz krijgt u de mogelijkheid om de naam van uw bedrijf te vermelden in het theater, in de seizoensbrochure en/of op de website van Cool.

vRIJKAARtENCoolBizz-leden ontvangen vrijkaarten voor een aan-tal theatervoorstellingen naar keuze. Deze kaarten kunt u zelf gebruiken of cadeau doen aan een relatie of personeelslid.

KORtINg OP ZAALhUURVergadering, jubileum of receptie? Leden van CoolBizz ontvangen 10% korting op de zaalhuur bij Cool.

meeR inFoRmatie?Wilt u meer informatie ontvangen over het lidmaatschap van CoolBizz? Neem dan contact op met Tineke Maas, directeur van Cool kunst en cultuur, via [email protected].

2013 2014 cool 69

COOLBIZZ

Page 70: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

70 cool 2013 2014

KAARTVERKOOPALgEMENE INFOopeninGstiJden seRviceBalieMaandag t/m vrijdag 13:00 – 18:00 uur, zaterdag 11:00 – 15:00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling. De servicebalie is gesloten van 15 juli t/m 4 augustus.

KaaRtveRKoop De online kaartverkoop voor seizoen 2013-2014 start op woensdag 24 april 2013. Vrienden van Cool kunnen met voorrang kaarten bestellen vanaf de Vriendenavond op donderdag 18 april.

KaaRten ReseRveRenVia internet: www.coolkunstencultuur.nlVia het bestelformulier op pagina 73 in deze brochure (alleen in de voorverkoop, van 24 april tot 1 juli)Bij de servicebalie van Cool (vanaf maandag 6 mei)Telefonisch via 072 534 7662 (vanaf maandag 6 mei)

all-inclUsive pRiJZenNieuw in seizoen 2013-2014 zijn de all-inclusive prij-zen. Met de all-inclusive ticketprijzen komt u niet voor onverwachte kosten te staan bij het bestellen van uw kaarten en tijdens uw bezoek. Dat betekent dat de ticketprijs die u ziet staan in de brochure of op de website inclusief consumptie, gebruik van onze gar-derobe en reserveringskosten is.

e-ticKetsReserveert u uw kaarten online en kiest u voor e-tic-kets? Dan krijgt u €1,50 korting op uw reservering. Uiteraard kunt u er ook nog steeds voor kiezen om de theaterkaarten af te halen bij de servicebalie.

Kies Uw eiGen stoelWanneer u online kaarten reserveert kunt u kiezen of u het kaartverkoopsysteem de beste plaatsen voor u laat reserveren, maar u kunt ook zelf uw stoel kiezen in de zaalplattegrond.

poRtemonneeloZe paUZeCool hanteert een ‘portemonneeloze pauze’. Om u sneller van dienst te kunnen zijn is bij alle voorstellin-gen, met uitzondering van de serie Nieuwe Lente, het Peuterfestival en enkele gastvoorstellingen, een (pauze)drankje bij de toegangsprijs inbegrepen, even-als gebruik van de garderobe. De icoontjes in deze brochure geven aan of het drankje en de garderobe bij de prijs zijn inbegrepen. Bij jeugdvoorstellingen heeft u keuze uit koffie, thee of limonade.

RanGenVanaf seizoen 2013-2014 hanteert Cool drie verschil-lende rangen: rang 1, 2 en 3. Het prijsverschil tussen de rangen is €2,50. Het aantal beschikbare rangen verschilt per voorstelling. In deze brochure staan alle beschikbare rangen en bijbehorende prijzen vermeld. Bij uw online reservering kunt u zelf kiezen op welke rij en stoel, en dus op welke rang u wilt zitten.

GoUden RanGEen avondje theater beleven als een VIP? Kies dan voor de Gouden Rang. U zit op de beste rij van de zaal, uw tafel met koffie of thee staat klaar in Café Cool en in de pauze kunt u aan deze tafel weer terecht voor uw pauzedrankje met een schaaltje nootjes. En met onze garderobeservice verzorgen wij het ophangen en afhalen van uw jas. Dat is nog eens een avondje uit! De prijs van een Gouden Rang-tic-ket staat, indien beschikbaar in deze brochure ver-meld bij iedere voorstelling.

wachtliJstVoor uitverkochte voorstellingen kunt u zich via de website, telefonisch of aan de balie op een wachtlijst laten plaatsen. We laten u telefonisch weten of u als-nog de voorstelling van uw keuze kunt bezoeken. Vanaf een half uur voor aanvang worden niet-afge-haalde kaarten verkocht.

bEtALINgSMOgELIJKhEDENinteRnetWanneer u online bestelt kunt u betalen via iDeal of via incasso (alleen mogelijk in de voorverkoop, van 24 april tot 1 juli 2013). U bent het voordeligst uit indien u online reserveert, betaalt met iDeal en kiest u voor e-tickets. U ontvangt dan een korting van €1,50 op uw reservering.

Kiest u voor betaling via incasso, dan worden uw tic-kets toegezonden. Incassering van de eenmalige incasso vindt plaats in de eerste week van juli en het toesturen van de kaarten gebeurt vanaf 6 weken na incassering. Om ervoor te zorgen dat de incassering heeft plaatsgevonden voor aanvang van de voorstel-ling, kunnen bij incasso in 3 termijnen de bedragen per incassering verschillen. De eerste termijn zal geïn-casseerd worden in de eerste week van juli. Het toe-sturen van de kaarten gebeurt vanaf 6 weken na incassering.

Page 71: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

KAARTVERKOOP

2013 2014 cool 71

BestelFoRmUlieRBestellingen via het bestelformulier kunnen alleen betaald worden via incasso (alleen mogelijk in de voorverkoop, van 24 april tot 1 juli 2013). Kijk voor meer informatie over betalen via incasso onder het kopje ‘internet’.

KoRtinGenVrienden van Cool krijgen per voorstelling €1,00 kor-ting op de prijs van de voorstelling (maximaal 2 kaar-ten per voorstelling). Voor CJP-pashouders geldt een korting van €2,50 per kaart. Houders van de Huygenpas en de Langedijkerpas krij-gen op vertoon van hun pas en tegen inlevering van de kortingsvoucher, korting op een toegangskaart voor een voorstelling naar keuze (m.u.v. gastvoorstel-lingen). Het kortingsbedrag is afhankelijk van de waarde, genoemd op de voucher.

ANNULEREN / KAARtEN KwIJt annUleRen en omRUilenToch verhinderd? U kunt tot 48 uur voor de voorstel-ling de kaarten omruilen voor een andere voorstel-ling of terugbrengen bij de servicebalie. De omruil- en annuleringskosten bedragen €2,50 per kaart. Het resterende bedrag wordt op uw digitale tegoed bij-geschreven. Dit tegoed is persoonsgebonden, onbe-perkt geldig en kunt u inzetten bij uw volgende bestel-ling bij Cool (online, telefonisch of bij de serviceba-lie).

KaaRten KwiJtBij verlies van uw toegangskaart kunt u bij de service-balie een duplicaatkaart aanschaffen voor €1,00, mits u bij het bestellen van de kaarten uw gegevens heeft opgegeven.

GeannUleeRde vooRstellinGenCool stelt u zo spoedig mogelijk op de hoogte van eventuele annuleringen. Hoewel Cool geen aanspra-kelijkheid aanvaardt voor geannuleerde voorstellin-gen wordt, indien mogelijk, restitutie verleend of een vervangende datum aangeboden.

teleURGesteld? Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren over de voorstellingen maar het kan toch voorkomen dat u teleurgesteld bent. Indien u ons dit in de pauze meldt en uw entreebewijs inlevert, krijgt u een for-mulier waarop u de reden van uw vertrek kunt aan-geven. In alle gevallen beoordeelt de directie van Cool of er een tegoed wordt verstrekt en van welke waarde. Op het tegoed wordt per toegangsbewijs €2,50 in mindering gebracht voor de verwerkings-kosten. Wij willen u er op wijzen dat deze regeling niet geldt bij voorstellingen van Podium van de Stad en voorstellingen zonder pauze.

SPECIALE vOORZIENINgENmindeRvalidenCool heeft voor rolstoelgebruikers speciale plaatsen beschikbaar. Geef bij uw reservering (telefonisch, via het bestelformulier of bij de servicebalie) aan of u hier gebruik van wilt maken. Aangepaste sanitaire voor-zieningen en een lift zijn aanwezig op de begane grond.

slechthoRendenVoor slechthorenden is er geluidsversterking te leen bij de servicebalie, geschikt voor mensen met én zon-der een gehoorapparaat. 

hUisReGels en BeZoeKeRsvooRwaaRdenOp al onze diensten zijn de bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Kijk voor alle algemene informatie, bezoekersvoorwaarden en huisregels op www.coolkunstencultuur.nl.

Page 72: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

PLATTEGRONDRODI MEDIA ZAAL

Rang 1

Rang 2

Rang 3

Gouden Rang

gereserveerd voor minder validen

gereserveerd voor techniek

16 29 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 15 1 4 13 12 11 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 16

6 26 25 24 23 22 21 20 19 18 9 8 7 6 5 4 3 2 1 6

7 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 7

9 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 9

10 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 0

13 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 3

14 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 4

11 29 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 1

12 29 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 2

15 29 28 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 5

17 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 17

22 26 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 2 2

26 28

27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 2 6

25 30

29 28

27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 2 5

24 30

29 28

27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5

4 3 2 1 2 4

23 29 2 8 2 7 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 2 3

5 2 1 2 0 19 18 17 8 7 6 5 4 5

4 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 4

3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 3

2 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 2

1 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1

21 4 3

20 4 3

19 4 3

18 4 3

2 1 2 1

2 1 2 0

2 1 1 9

2 1 1 8

ingang Rodi Media zaallinks (zijde Café Cool)

ingang Rodi Media zaal rechts

ingang balkon rechts ingang balkon links

ingang Rodi Media zaal 1e verdieping rechts (optioneel)

ingang Rodi Media zaal 1e verdieping links

(optioneel)

8 27 2 6 2 5 2 4 2 3 2 2 2 1 2 0 1 9 1 8 1 7 1 6 1 5 1 4 1 3 1 2 1 1 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 8

72 cool 2013 2014

PODIUM

Page 73: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

2013 2014 cool 73

persoonlijke gegevens

voor + achternaam

Straat + huisnummer

Postcode woonplaats

telefoonnummer 1 telefoonnummer 2

E-mailadres

geboortedatum dd-mm-jjjj M / v

Inien de gevraagde datum/tijd is uitverkocht, graag een andere datum/tijd toepassen JA / NEE

aantal rolstoelplaatsen Bij de volgende voorstellingen

ondergetekende machtigt cool Kunst en cultuur tot afschrijving van rek. nummer

ten name van

handtekening Datum

Kies uw betaalmethode (kruis aan)

Ik kies voor betaling via eenmalige incasso (u betaalt hiervoor geen administratiekosten)

Ik kies voor betaling via incasso in 3 termijnen (u betaalt hiervoor geen administratiekosten)

BESTELFORMULIER

stuur het volledig ingevulde bestelformulier naar cool kunst en cultuur, coolplein 1, 1703 Xc heerhugowaard of geef het formulier af bij de servicebalie. ZoZ

Page 74: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

theatertickets, themadiners, onbeperkt poffertjes

Bedragdatum aanvang titel

series aantal Rang 1, 2 , 3 of Gouden Rang

Serie Powervrouwen*** €

Serie Oude Meesters*** €

Serie binnenkomers en buitenstaanders*** €

passe-partouts aantal

Passe-partout Nieuwe Lente x €65,00 €

Passe-partout Jazzclub x €35,00 €

Kruis aan

Ik ben reeds vriend van Cool voor seizoen 2013 - 2014 (en heb al € 30,00 betaald) €

Ik wil vriend worden van Cool voor seizoen 2013 - 2014 en betaal hierbij € 30,00 €

wanneer de door mij gekozen rang niet meer beschikbaar is geef ik toestemming om mijn reservering in een andere rang te plaatsen. het verschuldigde bedrag wordt daarop aangepast.

totaal €

Aant

al

norm

aal

Aant

al

vrie

nd

Aant

al

kind

Aant

al

cjp

Rang

1,2

of 3

of

goud

en R

ang*

Aant

al

them

adin

ers

Aant

al on

bepe

rkt

poffe

rtjes

**

74 cool 2013 2014

nB Zes weken na incassering worden de kaarten toegezonden. U betaalt hiervoor geen verzendkosten.nB De eenmalige incasso en de eerste termijn van incasso in 3 termijnen, zal geïncasseerd worden in de eerste week van juli.nB Kaarten voor workshops, rondleidingen en inleidingen kunnen alleen gereserveerd worden via de website en de servicebalie. nB bestellen via het bestelformulier kan alleen in de voorverkoop (van 24 april tot 1 juli 2013).

* het aantal rangen verschilt per voorstelling (zie de voorstellingspagina’s in deze brochure of www.coolkunstencultuur.nl)** Alleen bij jeugdvoorstellingen *** voor de series rekenen wij voor u het totaalbedrag met 20% korting uit.

Page 75: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

XiP

HiA

S Ph

otog

raph

y | M

icha

el R

osa

én elk jaar in dit theater: De Grote Prijs van het Trinitas College

OOK VOOR CULTUUR � GO TRINITAS

www.trinitascollege.nl

DE DAMEZET ZICHSCHRAP

JENNYAREAN

Anna Achmatova 1889 -1966 Gerrit Achterberg 1905 -1962 Rafael Alberti 1902 -1999 Jehuda Amichai 1924 -2000 Hans Andreus 1926 -1977 Karel Appel 1921 -2006 Erich Arendt 1903 -1984 Werner Aspenström 1918 -1977 W.H. Auden 1907 -1973 Ingeborg Bachmann 1926 -1973 Samuel Beckett 1906 -1989 Gottfried Benn 1886 -1956 Attilio Bertolucci 1911 -2000 John Betjeman 1906 -1984 Horst Bienek 1930 -1990 J.C. Bloem 1887 -1966 Johannes Bobrowski 1917 -1965 Heinrich Böll 1917 -1985 Louis Paul Boon 1912 -1979 Willem Brandt 1905 -1981 Joseph Brodsky 1940 -1996 George Brassens 1921 -1981 Jacques Brel 1929 -1978 Cees Buddingh’ 1918 -1985 Charles Bukowsky 1920 -1994 Basil Bunting 1900 -1985 Edgar Cairo 1948 -2000 Paul Celan 1920 -1970 René Char 1907 -1988 J.B. Charles 1910 -1985 Austin Clarke 1896 -1974 Paul Claudel 1868 -1955 Herman de Coninck 1944 -1997 Gregory Corso 1930 -2001 Robert Creeley 1926 -2005 James Dickey 1923 -1997 Michal Donaghy 1954 -2004 Johnny van Doorn 1944 -1991 Clara Eggink 1906 -1991 Günter Eich 1907 -1972 Jan. G. Elburg 1919 -1992 T.S. Eliot 1888 -1965 Willem Elschot 1882 -1960 Jozef Eyckmans 1907 -1996 Hans Favery 1933 -1990 Leo Ferré 1916 -1993 Louis Ferron 1942 -2005 Erich Fried 1921 -1988 Robert Frost 1874 -1963 Gloria Fuertes 1910 -1992 Serge Gainsbourg 1928 -1991 Ida Gerhardt 1905 -1997 Gust Gils 1924 -2002 Allen Ginsberg 1926 -1997 Robert Graves 1895 -1985 Frank O’Hara 1926 -1966 Thom Gunn 1929 -2004 Jan Hanlo 1912 -1969 Michael Hartnett 1944 -1999 Anthony Hecht 1923 -2004 Albert Helman 1903 -1996 Helmut Heißenbüttel 1921 -1996 Zbigniew Herbert 1924 -1998 W.F. Hermans 1921 -1995 Adrian Henri 1932 -2000 Ed. Hoornik 1910 -1970

Ted Hughes 1930 -1998 Muus Jacobse 1909 -1972 Ernst Jandl 1925 -2000 Slavko Janevski 1920 -2000 C.O. Jellema 1936 -2003 Ted Joans 1928 -2003 Karel Jonckheere 1906 -1993 Erich Kästner 1899 -1974 Thomas Kling 1957 -2005 Kenneth Koch 1925 -2002 Philip Larkin 1922 -1985 Harriët Laurey 1924 -2004 Denise Levertov 1923 -1997 Cecil Day Lewis 1904 -1972 Robert Lowell 1917 -1977 Lucebert 1924 -1994 Norman MacCaig 1910 -1996 Sophia de Mello Breyner Andresen 1919 -2004 Hanny Michaelis 1922 -2007 Czeslaw Milosz 1911 -2004 Richard Minne 1891 -1965 Maurits Mok 1907 -1989 Eugenio Montale 1896 -1981 Marianne Moore 1887 -1972 Adriaan Morrien 1912 -2002 Maarten Mourik 1923 -2002 Heiner Müller 1929 -1995 Vladimir Nabokov 1899 -1977 Norman Nicholson 1914 -1987 Lennaert Nijgh 1945 -2002 Kees Ouwens 1944 -2004 Francis Ponge 1899 -1988 Hugo Pos 1913 -2000 Ezra Pound 1885 -1972 Jacques Prévert 1900 -1977 Raymond Queneau 1903 -1976 Gerard Reve 1923 -2006 Joachim Ringelnatz 1883 -1934 Paul Rodenko 1920 -1976 Theodore Roethke 1908 -1963 A.Roland Holst 1888 -1976 Luis Rosales 1910 -1992 Muriel Rukeyser 1930 -1980 J. C van Schagen 1891 -1985 Nico Scheepmaker 1930 -1990 Bert Schierbeek 1918 -1996 Annie M.G.Schmidt 1911 -1995

J. W. Schulte Nordholt 1920 -1995 Koos Schuur 1915 -1995 James Schuyler 1923 -1991 Anne Sexton 1928 -1975 Gabriël Smit 1910 -1981 Stevie Smith 1902 -1971 Paul Snoek 1933 -1981 Stephen Spender 1909 -1995 Kees Stip 1913 -2001 Francis Stuart 1902 -2000 Douwe Tamminga 1909 -2002 Dylan Thomas 1914 -1953 Marten Toonder 1912 -2005 Guiseppe Ungaretti 1888 -1970 C.B. Vaandrager 1935 -1992 Simon Vestdijk 1898 -1971 Alexandre Vialatte 1901 -1971 Eddy van Vliet 1942 -2002 Bert Voeten 1918 -1992 Freddy de Vree 1939 -2004 Cornelis Vreeswijk 1937 -1987 Hendrik de Vries 1896 -1989 Theun de Vries 1907 -2005 Victor E. van Vriesland 1892 -1974 Hans Warren 1921 -2001 Riekus Waskowsky 1932 -1977 Anton van Wildenrode 1918 -1998 Willem Wilmink 1936 -2003 Kees Winkler 1927 -2004 Jan Wybenga 1917 -1994 Henny de Ziel 1916 -1975

ILLU

STRA

TIE

GRA

ND

VIL

LE V

ORM

GEV

ING

CH

ARLO

TTE

FISC

HER

De VPRO presenteert de 6de televisienacht van

de poëzie in de nacht van 4 op 5 februari 2008.

samenstelling Hans Keller productie Ine Waltuch muziek Henny Vrienten

De complete

Dode dichters Almanak

,

:

.

,,

,

⁄ ⁄

Brochures ● Flyers ● Affiches Websites ● MagazinesCharlotte Fischer [email protected]

COOLOFON

Tekst en uitgave Cool kunst en cultuurEindredactie Eefje de Groot, Roos Slot, Dorinthe de ManVormgeving I AM creativeDrukwerk Rodi Media

Cool kunst en cultuur ontvangt subsidie van de gemeente Heerhugowaard en de gemeente Langedijk. Rodi Media is hoofdsponsor van Cool. Daarnaast ontvangt Cool een financiële bijdrage voor diverse projecten van Rabobank Alkmaar e.o., Fonds Podiumkunsten, Oranje Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Noord-Holland, SNS Reaal Fonds en Univé.

Copyright © 2013 – Cool kunst en cultuur HeerhugowaardAan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen en eventuele typefouten.

Beeld en fotografie Irene van der Aart, Gerrit Alink, Onni van Ameijde, Alain Baars, Monique Backelandt, Frits de Beer, Loe Beerens, Joris van Bennekom, Roy Beusker, Roelof Bos, Peter Boshuijzen, Koos Breukel, Mark van den Brink, Bob Bronshoff, Bronshoff drukwerk, Alek Bruessing, Joey Buddenberg, Bullet Ray, Christiaan Conradie, Corbino, Roger Cremers, Curly and Straight, Camiel Donders, Merlijn Doomernik, Dragonfly Orchestra, Ben van Duin, Saris den Engelsman, Eric Fecken, FOM Productions, Hans Gerritsen, Bob Gottschal, Joost van Grinsven, Marc de Groot, Joost de Haas, Sanne Helgenbelger, Stepan van Hesteren, Wouter van Ierssel, Martin Jansen, Margriet Jenninga, Claudia Kamergorodski, L. Kok, Ben Kleyn, Krooskunst, Brenda van Leeuwen, Dio van Maaren, Arjen Mulderije, Muzikaal Entertainment, Eric van Nieuwland, Laura Oldenbroek, Jouk Oosterhof, Nick van Ormondt, Piek, Stephanie Pistel, Sander Plug, Rita van der Poel, Paul Posse, Jaap Reedijk, Anne Reitsma, Folkert Rinkema, Suzan van de Roemer, Richard Rood, Govert de Roos, Paul Roos, Shane Rozario, Jacob van Rozelaar, Brett Russel, Ron Rutten, SameSame, Ernest Selleger, Roy Soetekauw, Patricia Steur, Harmen van Straaten, Studio Jona, George Tjepkema, Leonora Terona, Trend Media, Erwin Vader, Catrinus van der Veen, Dennis Veldman, The Overtures, HP van Velthoven, Max Velthuijs, Leo van Velzen, Astrid Verhoef, Noa Verhofstad, Jaap Vrenegoor, Eddy Wenting, Johan Wiericx, Rogier Willems, James Williams, Bart Wolters, Xiphias Photography, ZIJ & BLIJ e.a.

2013 2014 cool 75

Page 76: Theaterbrochure Cool kunst en cultuur 2013-2014

Broeker Werf 81721 PC Broek op LangedijkPostbus 1501723 ZK Noord-ScharwoudeT (0226) 33 33 11F (0226) 33 33 22 E [email protected] www.rodimedia.nl

Trotse partner van Cool kunst en cultuur

HUIS-AAN-HUIS KRANTEN DRUKWERKVERSPREIDINGROTATIEDRUKWERK MEER MEDIA

Het bruist in de Rodi Media zaalHet bruist in de Rodi Media zaalHet bruist in de Rodi Media zaal

Ook in 2013

Cool-Rodi Advertentie 2013.indd 1 2-4-2013 15:25:22