Thamen Nieuws oktober 2011

7
Oktober 2010 Introductie Kerstmusical Maand van de Verleiding Personeel Scholierenveldloop Agenda Disco klas 1 en 2 Helpdesk Wiskunde INHOUD Schooljaar 2010-2011 Tevredenheidsonderzoeken Schoolvragenlijst Laptops

description

Thamen Nieuws oktober 2011

Transcript of Thamen Nieuws oktober 2011

Page 1: Thamen Nieuws oktober 2011

Oktober 2010

Introductie

Kerstmusical

Maand van de Verleiding

Personeel

Scholierenveldloop

Agenda

Disco klas 1 en 2

Helpdesk Wiskunde

INHOUD

Schooljaar 2010-2011

Tevredenheidsonderzoeken

Schoolvragenlijst

Laptops

Page 2: Thamen Nieuws oktober 2011

Oktober 2010Schooljaar 2010-2011

Introductie

klik op foto voor filmpje

klik op foto voor filmpje

Ook dit jaar hebben alle klassen van onze school meegedaan aan een introductieprogramma. Voor klas 1 betekende dat alle leerlingen mee gingen met een kort introductie kamp naar een locatie in de buurt. Sommige klassen gingen naar een kampeerboerderij anderen gin-gen naar een gewone camping en zo was er voor iedereen wat wils. De introductiedagen voor de verschillende klassen waren,

zoals te zien is op de foto’s en ook op de filmpjes, weer zeer geslaagd. De bedoeling van zo’n kamp is natuurlijk om elkaar beter te leren kennen. Dat lukt in de mees-te gevallen heel goed. Zeker op de momenten als het erop aankomt, zoals bij het koken en slapen, wordt er een beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van de leerlingen. Het weer werkte redelijk goed mee en de stemming zat er overal goed in.

Dat geldt zeker ook voor de Waterdag voor klas 2 waar de leerlingen in een soort zeskamp goed moe-ten samenwerken. De derde klassen hadden een introductie die vaak meer gericht was op de gekozen vakrichting.

Met ingang van dit schooljaar zijn we op s.g. Thamen overgegaan naar een andere periodisering. Voorheen werkten we met vier periodes, dat is nu veranderd in drie periodes. Daar liggen allerlei or-ganisatorische en onderwijskundige motieven aan ten grondslag. In de praktijk betekent dit in ieder geval dat elke periode langer duurt. Voor periode 1 zou dit kunnen betekenen dat u pas in december op de hoogte gesteld wordt van de vorderingen van uw zoon of dochter. Dat zou geen goede zaak zijn.

Ook hebben we alle ouders in de gelegenheid gesteld om in het begin van het jaar een afspraak te maken met de mentor. Een grote groep ouders heeft daar gebruik van gemaakt. Gelukkig kunnen we met ingang van dit jaar gebruikmaken van het schooladministratie systeem Magister. Dat betekent dat u altijd en over-al inzicht heeft in de behaalde resultaten van uw kind. Met de inlogco-des die u van school heeft gekregen, kunt u op eenvoudige wijze zien wat de vorderingen van hun zoon of dochter zijn. Vorig jaar waren we al begonnen met een pilot in kllas 1 en 2. Deze leerlingen (de huidige 2e en 3e klassers) hadden allemaal al inlogcodes. De nieuwe leerlingen

en de 4e klassers hebben per post hun inlogcodes ontvangen. Inmiddels heeft de ervaring geleerd dat met deze codes vrij slordig wordt omgesprongen. Dat betekent steeds extra werk om deze codes weer opnieuw te maken en aan te leveren. We hebben daarom een drempel ingebouwd. Dat houdt in dat je tegen betaling van 50 eurocent (gaat naar een goed doel) je de codes opnieuw op kunt vragen.Mocht u problemen hebben met het inloggen in Magister, dan kunt u altijd contact opnemen met de teamleider.

Page 3: Thamen Nieuws oktober 2011

Oktober 2010

Introductie

Onderbouw

Page 4: Thamen Nieuws oktober 2011

Op woensdagmiddag is het na schooltijd drukker op school dan je zou verwachten. De lessen zijn voorbij, maar her en er zijn heel veel leerlingen keihard aan het werken aan de kerstmusical ‘De Erfenis’, die in de december wordt opgevoerd. De musical gaat over elf neven en nichten, van wie de opa over-lijdt. Elk van hen gaat anders met zijn of haar verdriet om. Ze erven alle elf een geldbedrag, wat voor veel onenigheid zorgt. Uiteindelijk komen ze uiteraard tot een mooie oplossing. Deze

musical zal veel kinderen aanspreken. Vrijwel elk kind heeft immers opa’s en oma’s!Eind september waren de audities, waar bijna 50 (!) leerlingen zich voor hebben opgegeven. Het niveau van de audities was dit jaar erg hoog. Het verdelen van de rollen was dan ook een hele klus! Helaas waren er slechts 11 rollen te verdelen, dus moesten er flink wat enthousiaste leerlingen teleurgesteld worden. Gelukkig vonden veel van hen het ook leuk om te dansen of te zingen in het koor. Intussen zijn we al een aantal weken aan het oefenen. De dansers werken in groepen, de acteurs leren hun teksten en moeten ein-deloos stukjes herhalen en regieaanwijzingen volgen. In de pauzes wordt er extra geoefend met het koor en extra rapnummers, kortom: heel veel leerlingen zijn hierbij betrokken. Nu het Licht & Geluid en de decorbouwers ook gaan beginnen, is de groep helemaal compleet. Uiteindelijk zijn er bij de kerstmusical zo’n zestig leerlingen betrok-ken. De musical wordt dit jaar drie keer opgevoerd. De onderbouw

zal tijdens schooltijd de musical gaan bekijken op dinsdag 14 en woensdagmiddag 15 december. Voor ouders, bovenbouwers en andere belangstellenden is er ook een voorstelling op woensdagavond 15 december. Informatie over de kaartverkoop volgt t.z.t op It’s Learning.

Kerstmusical 2010: De erfenis

Maand van de verleidingDe maand november staat in het licht van “de Verleiding’. In samenwerking met de gemeente, Alkwin en alle basisscholen van Uithoorn zullen we aankomende maand aandacht op onze scholen geven over de Verleiding. Zo hebben we aankomende 3 november een ouderavond. Onze school zal zich richten op niet roken en budgettering tijdens deze maand. Er komen theaterstukken gericht op de thema’s en er zullen lessen aan de thema’s gekoppeld worden. Ook zal er een wedstrijd onder de leerlingen uitgezet worden, wie het leukste filmpje of foto, over -niet roken- op Thamen heeft gemaakt.. De teamleiders zullen samen met de docenten er voor zorgen dat op 5 novem-ber het theaterstuk over de verleiding van roken en drinken in de onderbouw soepel zal verlopen. 24 en 25 november krijgt de bovenbouw een theaterstuk te zien, gericht op budgette-ring. Laten we ons verleiden om deze maand met z’n allen er een geslaagde maand van te maken.

Oktober 2010

Page 5: Thamen Nieuws oktober 2011

TevredenheidsonderzoekenOktober 2010

AKU-loop

Op woensdag middag 6 oktober hebben bijna 200 Thamen leerlingen en docenten deelgenomen aan de jaarlijkse scholieren-veldloop. Er waren veel winnaars! Jongens onderbouw: Ibrahim Talat uit 2At!

Complimenten aan alle deelnemers enne….volgend jaar weer allemaal meedoen!

De AKU loop is een scholieren veldloop

die voor alle basis- en middelbare scholieren uit de regio toegankelijk is. Dit be-tekent voor de Thamen leerlingen, lopen tegen het Alkwin en het Veenlanden.

Disco Klas 1 en 2Op vrijdag 26 november zal de eerste disco plaatsvinden voor klas 1 en 2. Er wordt hiervoor nog een uitnodiging gemaakt waarin alle belangrijke info staat over tijden, thema en entree. Vrijdag 26 november zal de eerste disco plaatsvinden voor klas 1 en 2. Er wordt hiervoor nog een uitnodiging gemaakt waarin alle belangrijke info staat over tijden, thema en entree. We rekenen op een knalisfeest waaraan alle leerlingen onderbouw aan zullen deelnemen!

Personeel

In het voorjaar van 2011 zullen we de traditionele ouder tevredenheid meting digitaal uitvoe-ren. Tevens voegen we er de leerling- en medewerker tevredenheid meting aan toe. In de maan-den februari/maart zult u (en de leerlingen/medewerkers) nader geïnformeerd worden hierover.

Schoolvragenlijst In de week voor en na de herfstvakantie nemen alle brugklassers deel aan de School Vragen Lijst (SVL) Dit is een digitale enquête onder de brugklassers waarin gepeild wordt in hoeverre elke nieuwe brug-klasser “goed in zijn/haar vel zit”. Indien blijkt dat er bespreekpunten zijn zal er door de mentor contact op worden genomen met de ouders en uiteraard wordt er dan een gesprekje gevoerd met de leerling door de mentor. Vraagt u er gerust naar bij de eerstvolgende ouderavond.

Per 4 oktober zijn 2 er nieuwe collega’s begonnen, Petra Wormhoudt, zij vervangt Lieuwe van Kampen voor 8 uur en Raoul Janga, student Engels, hij vervangt Manuela Calis voor 6 uur. Op 3 november zal de nieuwe TOA beginnen, haar naam is Raza Kadir.ook hebben we deze maand afscheid genomen van T. Lachniet, docente Nederlands. Zij maakt de over-steek naar het Alkwin. Haar lessen worden overgenomen door een nieuwe collega de heer M. Loijinga.

Page 6: Thamen Nieuws oktober 2011

Vorig jaar zijn we gestart met het maken van uitlegfilm-pjes voor het vak wiskunde in klas 1. We noemden dat helpdesk wiskunde klas 1.Dit jaar hebben we dit pro-ject een vervolg gegeven in klas 2. Ook de leerlingen van klas 2 kunnen nu gebruikmaken van deze helpdesk. Op de klassenpagina op It’s kunnen ze alle beschik-bare uitleg bekijken. Dit project wordt mede moge-lijk gemaakt door innovatiegelden die beschikbaar zijn gesteld door de stichting Iris waartoe Thamen be-hoort. Ouders die hun kind thuis willen begeleiden kunnen ook gebruik maken van deze uitlegservice. Op deze manier wordt de ELO voor ouders, leerlingen en docenten op een zinvolle manier ingezet.

Oktober 2010Helpdesk Wiskunde

Klik op foto om filmpje te starten

LaptopsWe vinden het belangrijk dat de leerlingen op scholengemeenschap Thamen eigentijds, vernieuwend en uitdagend onderwijs krijgen. Dat betekent dat de school moet zorgen dat er ook voldoende faciliteiten zijn om aan de eisen van het hedendaags onderwijs te kunnen voldoen. Op dit moment is het zo dat in alle lokalen een beamer, een docentencomputer en vier leerlingcomputers aanwezig zijn. Ook is het mo-gelijk om in een aantal lokalen gebruik te maken van een Digi-bord.

Met ingang van dit schooljaar kun-nen de docenten en de leerlingen ook gebruikmaken van 24 laptops die verdeeld over twee karren de gehele week beschikbaar zijn.

Dat betekent dat de docent niet steeds afhankelijk is van de beschikbaarheid van de computerlokalen. Speciaal ten behoeve van deze laptops hebben we een draadloos netwerk aan laten leg-gen waarmee het mogelijk is om op de meeste plaatsen in de school draad-loos op het leerlingennetwerk in te kunnen loggen. De laptops kunnen ge-reserveerd worden door de docenten via een systeem in de mediatheek.

We hopen en verwachten dat het gebruik van deze laptops de inzet van nieuwe media en technologieën in het onderwijs zal stimuleren

Page 7: Thamen Nieuws oktober 2011

25 t&m 29 oktober Herfstvakantie 2 november Activiteiten in het kader v.d. maand v.d. verleiding’3 november Ouderavond ‘maand v.d. verleiding’ op Thamen 5 november Theatervoorstelling Onderbouw Thamen11 november Rondje Cultuur klas 3 Amstelveen15 november Studiedag. Leerlingen vrij! 24 november Activiteiten in het kader v.d. maand v.d. verleiding’26 november Disco Klas 1 en 2 Thamen30 november Rapportvergaderingen Periode 1 40-min-rooster Voorlichting klas 3Tl Amsterdam1 december Rapportvergaderingen Periode 1 40-min-rooster Voorlichting klas 3Tl Amsterdam 3 december Sintvieringen klas 1+ 2: Thamen film klas 3+4 Amstelveen 14 december Uitvoering Kerstmusical: 14:00-15:30 uur 15 december Uitvoering Kerstmusical: 14:00-15:30 uur Uitvoering Kerstmusical: 19:00-22:00 uur 16 december Kerstvieringen avond i.o.m. mentor17 december Kerstvieringen tot plm. 11:30 uur. Daarna vrij. 20 december 2010 t&m 31 december 2010

AgendaOktober 2010

KERSTVAKANTIE

TH.WM 19-10-2010