Sustainable 2012

2
Overzicht activiteiten Sustainable 2012, versie 1, pagina 1, 28910911 Zuidpark biedt meer dan kantoor9 en bedrijfsruimte met parkeerplaatsen. De vele extra’s maken Zuidpark tot een bijzondere ontwikkeling. Geïnspireerd door de centrale waarden van duurzaamheid, (maatschappelijk verantwoord) ondernemen, ondernemerschap en het nieuwe werken, biedt Zuidpark haar bewoners en hun stakeholders veel kansen zich te verbinden met nieuwe netwerken, inspirerend gedachtegoed en andere werelden. Zuidpark verbindt en inspireert. Het komende jaar worden onder de vlag van Sustainable 2012 minimaal drie, wellicht vier, en misschien wel meer activiteiten georganiseerd. ‘Base camp’ voor alle activiteiten is het nieuwe werken op ZuidPark. Het onderwerp ‘urban farming’ komt als bescheiden groene draad overal in terug. Urban farming zal namelijk een zichtbare rol spelen op Zuidpark. Het brengt gebruikers van het pand fysiek samen. Het is ook de metafoor voor een nieuwe cultuur van ‘zaaien, schoffelen en dan pas oogsten’. De activiteiten moeten mensen op een positieve manier wakker schudden, inspireren, en bij voorkeur ook iets ‘leren’. Alle evenementen worden gedragen door een vaste online basis, met inhoudelijke website en community. Februari (2/2/12): Zuidpark nodigt uit voor appeltaart Korte, bescheiden oproep van Zuidpark om de discussie open te gooien over de cultuur in de vastgoedsector en de dringende noodzaak anders te gaan ontwikkelen. Zuidpark zegt openlijk steun toe aan het wereldwijde RICS9 initiatief. Jan Huybregts, eigenaar van Zuidpark, biedt de locatie aan als uitvalsbasis voor RICS9activiteiten in Nederland. De bijeenkomst in het nieuwe auditorium in Zuidpark wordt gecombineerd met een wereldrecordpoging appeltaart bakken, i.s.m. met bewoner Makro, en een competitie onder Amsterdamse bakkers. De taarten worden na afloop geschonken aan het Leger Des Heils. Daarnaast zullen verschillende sprekers hun visie op het nieuwe werken geven en de consequenties daarvan . Gasten voor deze bijeenkomst zijn projectontwikkelaars, bouwondernemers, gemeente9 bestuurders, bestuurders woningcorporaties, beleggers, bankiers. Juni (6/6/12) Officiële opening van Zuidpark. Het evenement omvat natuurlijk een centrale handeling. En meer. Op 6/6 is het pand geheel gerenoveerd, A9status energie, het werken nieuwe stijl is concreet zichtbaar/tastbaar. Daarnaast wordt ook het unieke 3000m 2 Urban Farming dak officieel in gebruik genomen. Ook kunnen alle gasten het grootste laadstation voor elektrische auto’s in Nederland bewonderen, en pakken ze natuurlijk inspirerende ervaringen mee van Zuidpark9bewoners. Het wordt een evenement met en door bewoners van Zuidpark. Alles vanuit de gedachte dat mensen pas met concreet bewijs echt

description

Zuidpark biedt meer dan kantoor en bedrijfsruimte met parkeerplaatsen. De vele extra’s maken Zuidpark tot een bijzondere ontwikkeling. Geinspireerd door de vele centrale waarden van duurzaamheid (maatschappelijk verantwoord) ondernemen, ondernemerschap en het nieuwe werken. Zuidark biedt haar bewoners vele kansen zich te verbinden met het nieuwe netwerken. Inspirerend gedachtengoed en andere werelden.

Transcript of Sustainable 2012

!Overzicht!activiteiten!Sustainable!2012,!versie!1,!pagina!1,!28910911!

!!!!!!!!!!!!! !!Zuidpark!biedt!meer!dan!kantoor9!en!bedrijfsruimte!met!parkeerplaatsen.!De!vele!extra’s!maken!Zuidpark!tot!een!bijzondere!ontwikkeling.!Geïnspireerd!door!de!centrale!waarden!van!duurzaamheid,!(maatschappelijk!verantwoord)!ondernemen,!ondernemerschap!en!het!nieuwe!werken,!biedt!Zuidpark!haar!bewoners!en!hun!stakeholders!veel!kansen!zich!te!verbinden!met!nieuwe!netwerken,!inspirerend!gedachtegoed!en!andere!werelden.!!!Zuidpark!verbindt!en!inspireert.!Het!komende!jaar!worden!onder!de!vlag!van!Sustainable!2012!minimaal!drie,!wellicht!vier,!en!misschien!wel!meer!activiteiten!georganiseerd.!‘Base!camp’!!voor!alle!activiteiten!is!het!nieuwe!werken!op!ZuidPark.!!Het!onderwerp!‘urban!farming’!!komt!als!bescheiden!groene!draad!overal!in!terug.!Urban!farming!!zal!namelijk!een!zichtbare!rol!spelen!op!Zuidpark.!Het!brengt!gebruikers!van!het!pand!fysiek!samen.!Het!is!ook!de!metafoor!voor!een!nieuwe!cultuur!van!‘zaaien,!schoffelen!en!dan!pas!oogsten’.!De!activiteiten!moeten!mensen!op!een!positieve!manier!wakker!schudden,!inspireren,!en!bij!voorkeur!ook!iets!‘leren’.!!Alle!evenementen!worden!gedragen!door!een!vaste!online!basis,!met!inhoudelijke!website!en!community.!!!Februari((2/2/12):(Zuidpark(nodigt(uit(voor(appeltaart(Korte,!bescheiden!oproep!van!Zuidpark!om!de!discussie!open!te!gooien!over!de!cultuur!in!de!vastgoedsector!en!de!dringende!noodzaak!anders!te!gaan!ontwikkelen.!Zuidpark!zegt!openlijk!steun!toe!aan!het!wereldwijde!RICS9initiatief.!!Jan!Huybregts,!eigenaar!van!Zuidpark,!biedt!de!locatie!aan!als!uitvalsbasis!voor!RICS9activiteiten!in!Nederland.!De!bijeenkomst!in!het!nieuwe!auditorium!in!Zuidpark!wordt!gecombineerd!met!een!wereldrecordpoging!appeltaart!bakken,!i.s.m.!met!bewoner!Makro,!en!een!competitie!onder!Amsterdamse!bakkers.!De!taarten!worden!na!afloop!geschonken!aan!het!Leger!Des!Heils.!Daarnaast!zullen!verschillende!sprekers!hun!visie!op!het!nieuwe!werken!geven!en!de!consequenties!daarvan!.!Gasten!voor!deze!bijeenkomst!zijn!projectontwikkelaars,!bouwondernemers,!gemeente9!bestuurders,!bestuurders!woningcorporaties,!beleggers,!bankiers.!!Juni((6/6/12)(Officiële!opening!van!Zuidpark.!Het!evenement!omvat!natuurlijk!een!centrale!handeling.!En!meer.!Op!6/6!is!het!pand!geheel!gerenoveerd,!A9status!energie,!het!werken!nieuwe!stijl!is!concreet!zichtbaar/tastbaar.!Daarnaast!wordt!ook!het!unieke!3000m2!Urban!Farming!dak!officieel!in!gebruik!genomen.!Ook!kunnen!alle!gasten!het!grootste!laadstation!voor!elektrische!auto’s!in!Nederland!bewonderen,!en!pakken!ze!natuurlijk!inspirerende!ervaringen!mee!van!Zuidpark9bewoners.!Het!wordt!een!evenement!met!en!door!bewoners!van!Zuidpark.!Alles!vanuit!de!gedachte!dat!mensen!pas!met!concreet!bewijs!echt!

!Overzicht!activiteiten!Sustainable!2012,!versie!1,!pagina!2,!28910911!

overtuigd!worden!van!de!toegevoegde!waarde!van!de!nieuwe!kijk!op!duurzaam!en!toekomstvast!ontwikkelen.!Zuidpark!en!de!Gemeente!Amsterdam!grijpen!de!gelegenheid!ook!aan!om!een!gezamenlijk!project!aan!te!kondigen!met!DWI.!Doel!daarvan!is!onder!meer!om!andere!organisaties!aan!te!moedigen!bij!te!dragen!aan!solide!arbeidsintegratie!via!!een!thema!als!Urban!farming.!!De!belangrijkste!doelgroepen!van!6/6/12!zijn!natuurlijk!andere!projectontwikkelaars!en!exploitanten!van!grote(re)!kantoorgebouwen.!Daarnaast!wil!Zuidpark!contact!leggen!met!landbouwondernemingen,!mobiliteitsbedrijven,!stadsbesturen,!maar!ook!producenten!van!biologische!producten!of!aanverwante!producten!en!diensten.!!!!Augustus((8/8/12)(Zuidpark!wil!inhaken!op!de!Olympische!Spelen!van!Londen!met!een!bijzonder!sportproject!in!Amsterdam.!Op!een!mooie!plek!en!op!een!handig!tijdstip!want!tijdens!de!schoolvakanties.!!Vooruitlopend!op!de!kandidatuur!van!Amsterdam!voor!OS!2028!krijgen!de!‘!Candidates!for!2028’!!al!in!2012!de!kans!om!hun!talent!en!vaardigheden!te!tonen.!Zij!zijn!immers!onze!hoop!op!goud!over!16!jaar!!Het!evenement!is!primair!een!platform!waarop!kinderen!in!moeilijke!leefomstandigheden!hun!talent!kunnen!tonen.!Tegelijkertijd!vraagt!het!evenement!aandacht!voor!de!waarde!van!goed!(sport)onderwijs!voor!de!jeugd!in!achterstandswijken.!Zuidpark!wil!als!gastheer!graag!een!deel!van!de!activiteiten!huisvesten!en!de!organisatie!tot!stand!helpen.!Dat!kan!het!echter!niet!alleen.!Daarom!zoekt!Zuidpark/Jan!Huybregts!steun!bij!de!omringende!gemeentes!en!andere!bedrijven!in!Amsterdam.!!!December((12/12/12)(Eind!2012!wordt!Zuidpark!omgeturnd!tot!ontmoetingsplek!en!inspiratiebron!voor!mensen!en!organisaties!die!duurzaam,!modern!en!economisch!verantwoord!bezig!zijn.!De!eerste!groene!(en!grote)!kerstmarkt!wordt!op!12/12/2012!een!feit.!Bedenkers,!producenten!en!aanbieders!van!leuke,!slimme,!kerstachtige!en!verrassende!groene!producten!ontmoeten!consumenten!die!groen!zoeken!om!de!witte!kerst!te!verduurzamen!(www.greenchristmas.nl).!Een!bijzondere!markt,!een!informele!manier!om!concreet!aan!verduurzaming!te!doen,!een!prachtige!kans!voor!vele!mensen!en!ondernemingen!om!aandacht!te!vragen!voor!hun!bijdrages.!Zuidpark!faciliteert,!organiseert!en!verbindt.!Hoewel!ook!bij!dit!evenement!de!aandacht!uitgaat!naar!de!vastgoedsector,!staat!Green!Christmas!op!Zuidpark!open!voor!alle!geïnteresseerden,!zowel!producenten!van!duurzame!producten!als!consumenten.!Een!mooi!en!breed!uitgemeten!slotevenement!van!het!jaar!‘!Sustainable!2012’!.!!