Stel4io challenge 2015

12
1 t/m 5 juli 2015 - De Stel4io Challenge

Transcript of Stel4io challenge 2015

1 t/m 5 juli 2015 - De Stel4io Challenge

De Stichting4Life 2015: Stel4io Challenge

Op vrijdag 3 juli ga ik de Stelvio beklimmen. Dit betekent dat ik de Stelvio zowel vanuit Bormio als vanuit Prato ga beklimmen. Een tocht van totaal 88km met 3400 hoogtemeters. De beklimmingen

zijn gemiddeld 7,5% met uitschieters naar ruim 14%!

Ook wil ik vanuit Bormio een 3-landen-tocht maken van 135km met 2200 hoogtemeters en een gemiddeld stijgingspercentage van 5% (max 12%) en wil ik de ‘legendarische’ Gavia en ‘helse’ Mortirolo bedwingen: 100km totaal, 3250 hoogtemeters en 12% gemiddeld

stijgingspercentage! Niet niks dus!

Stelvio: Indrukwekkende stijgingspercentages!

Op de dag van de Challenge beklimmen we de Stelvio van twee kanten:

1) Vanuit Bormio; beklimming van 20,3km met een gem. stijgingspercentage van 7,7%. Totaal 34 haarspeldbochten en 1562 hoogtemeters (volgens Klimtijd.nl is de Bormio-zijde 31% zwaarder dan Alpe d'Huez)!! 2) Vanuit Prato; Op de top van de Stelvio afdalen naar Prato en van daaruit de andere zijde van de Stelvio beklimmen, 22,8km met een gem. stijgingspercentage van 8%. Totaal 48 haarspeldbochten en 1833 hoogtemeters. Vervolgens afdalen terug naar Bormio (volgens Klimtijd.nl is de Prato-zijde 59% zwaarder dan Alpe d'Huez)!!

De Stelvio in perspectief….

Dit doe ik natuurlijk niet alleen…

… maar met ‘n leuke club vrienden; Kristel, Marieke, Miranda, Ilja, Jurgen, Jaro en Paul!

… En dan ook nog de Gavia en de ‘helse’ Mortirolo!

Maar waar doe ik het allemaal voor? Niet alleen voor mezelf maar ook voor een ‘Goed Doel!’ Voor Stichting4Life!

Om 400 kinderen in de sloppenwijk Kibera in

Nairobi, Kenia aan een beter bestaan te

helpen!

Dus van 1 juli t/m 5 juli ga ik naar Italië om met de fiets de Stelvio te beklimmen: 43 km klimmen met 82 haarspeldbochten en ‘n gemiddeld stijgingspercentage van bijna 8%! Ik ga de strijd aan met mezelf en voor een ander! Want de opbrengst van de Stel4io Challenge gaat naar 2 scholen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, Kenia. Met de opbrengst ontvangen 400 kinderen iedere dag een voedzame warme lunch op school. Vaak is dit de enige goede maaltijd die ze ontvangen. De maaltijd zorgt er verder voor dat kinderen niet afvallen op school en er 's middags weer tegen aan kunnen. En dat dit werkt heeft onderzoek uitgewezen: ieder jaar onderwijs levert later 8% extra inkomen op. Dit is dé manier om de armoedespiraal te doorbreken! Kijk eens op www.stichting4life.nl voor meer informatie.

Doelstelling?

Ik wil je vragen of je me wilt sponsoren op dit sportieve evenement. Dat kan eenvoudig door te klikken op: http://www.stichting4life.nl/events/stel4io?deelnemers=1 Vervolgens kun je mij op de deelnemers-pagina sponsoren. Ieder bedrag is welkom!

Alvast bedankt voor je steun! Sportieve groet,

Marco

Al maanden in training voor de

Stelvio!

Alvast bedankt voor je steun!